Markku Huusko

Missä hyvien veljien asuntokauppa siellä Toffe

Christoffer Taxell on poikkeuksellisen ansioitunut suomalainen yhteiskunnallinen toimija. Arvoltaan Toffeksi kutsuttu mies on ministeri.

Takana ovat pitkäaikainen kansanedustajan ura, puolueen puheenjohtajuus, oikeusministerin ja opetusministerin posti, Partekin toimitusjohtajuus, Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajuus, Finnairin hallituksen puheenjohtajuus, perustuslakiuudistusta pohtineen niin sanotun Taxellin komitean vetäminen jne jne.

Tänään Christoffer Taxellin nimi pomppasi jo toistamiseen esiin isojen herrojen asuntokauppojen yhteydessä: kävi ilmi, että kohuttuja kauppoja puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) asunnolla teki varakas Stiftelsen för Åbo Akademi. Uusi Suomi kertoi ensimmäisenä, että Wallinin asunto on ostettu säätiöön isolla hinnalla Taxellin johtaman hallituksen alaisuudessa.

Edellisellä kerralla Taxellin nimi pulpahti pintaan, kun hän oli ilmeisen aktiivisesti järjestämässä Ilmarisen kanssa kauppoja Finnairiin hankkimansa Mika Vehviläisen asunnon kanssa.

En tiedä, miten Toffe noiden asuntokauppojen liepeille tai järjestäjäksi päätyy, mutta hyvien veljien puliveivaukselta kaikki kansalaisten silmissä näyttää. Tällä kertaa kuviossa on mukana kaksi RKP:n puheenjohtajaa - entinen ja kohta entinen.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja nimeltänsä mekanismi on maan tapa. Siihen taas on vaikea saada muutosta, koska tavasta nauttijat myös monesti ovat lainsäätäjiä (vaikka ongelmat olisivat jopa tiedossa):
"5.6 Säätiön hallinto
5.6.1 Hyvä hallinto

- - -

Osakeyhtiössä keskustelu on kulminoitunut lähinnä kolmeen kontrolliin
liittyvään näkökulmaan: osakkeenomistajan, vähemmistöosakkeenomistajan ja velkojan mahdollisuuksiin valvoa toimivaa johtoa.69 Säätiöiden osalta on oikeuskirjallisuudessa todettu, että hyvän hallinnon perusta luodaan riippumattomuudella ja esteettömyydellä. Hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten tulee olla riippumattomia, ja kokoonpanon on muutoinkin oltava optimaalinen. Säätiölaki ei sisällä vastaavia tasapainottavia tekijöitä kuin esimerkiksi osakeyhtiömuoto ja sitä koskeva lainsäädäntö, joilla hyvään hallintoon liittyvät ongelmat voitaisiin ratkaista. Osakeyhtiössä tällaisia keinoja ovat muun muassa laajempi tiedonantovelvollisuus sekä omistajien oikeus nimetä ja vaihtaa johto ja vaatia vahingonkorvausta johdolta. Pykäläinen - Syrjänen toteaa, että ”Päinvastoin tältä osin SäätiöL mahdollistaa
suurtenkin agentin moraalikadosta johtuvien riskien toteutumisen.”70
Säätiölain perusteella on epäselvää, missä määrin säätiön säännöissä voidaan määrätä tällaisten tilanteiden välttämiseksi ja korjaamiseksi tarpeellisista säätiön perustajan, edunsaajien ja muiden sivullisten käytössä olevista valvonta- ja oikeussuojakeinoista.

Hyvään hallintoon on yhtenä elementtinä liitetty myös läpinäkyvyyden korostaminen, jonka on yhtiöoikeudessa katsottu osaltaan helpottavan johdon ja enemmistöosakkaiden toimenpiteiden kontrollointia.71 Tämän vuoksi arvioitavaksi tulee myös se, missä määrin säätiöiden tilinpäätös, tilintarkastus- ja toimintakertomusvaatimuksia tulisi muuttaa, jotta informaation asema säätiöiden kontrollikeinona paranisi. Tilinpäätöksessä ja sen liitetiedoissa voitaisiin kontrollin edistämiseksi esimerkiksi edellyttää enemmän tietoa säätiön johdon saamista taloudellisista eduista konsernitasolla. Lakiteknisenä
vaihtoehtona säätiön konsernitilinpäätösvelvollisuutta voitaisiin
samalla harkita yhdenmukaistettavaksi esimerkiksi vastaavaa toimintaa
harjoittavien yritysten kanssa ja edellyttää säätiön johdon koko konsernilta saamien palkkojen, palkkioiden ja muiden etuuksien ilmoittamista toimintakertomuksessa tai tilinpäätöksessä samansuuntaisesti kuin listattujen yhtiöiden on julkistettava johdon etuudet.72"
http://www.om.fi/Etusivu/Valmisteilla/Lakihankkeet... (klikkaa Arviomuistio 28.6.2010, jonka sivuilta 28 ja 29 on kotoisin)

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Olen sitä mieltä,että on raapaistu vain pintaa Rkp-säätiöiden kähminnöistä.

Lisään vielä: Stiftelse för det tvåspråkiga Finland r.f.

Se,jonka pj. Stig Gustavsson on sanonut,että eivät paljasta keiltä rahat säätiölle tulevat,mutta Rkp:lle ne menevät. Eikä kukaan perään huuda;)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Taxell johtaa puhetta myös kaikkein mahtavimmassa eli Konstsamfundetissa, joka taas omistaa Forumin Helsingissä, ison siivun pörssiyhtiö Stockmannia, Hufvudstadsbladetin jne.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Stiftelse för Åbo Akademi:

Styrelse

VD Peter Boström,Viceordförande

Advokat, jur. dr. Gisela Knuts

Pol. mag. Susanna Korpivaara

EM, ED h.c. Johan Kronberg

VD Bjarne Mitts

Minister Christoffer Taxell, Ordförande

Försvarsminister Stefan Wallin

Skattmästare Kjell Sundström, föredragande

Delegationen

DI Stig Stendahl, Ordförande

Biblioteksrådet Birgitta Aurén,viceordförande

Skattmästare Kjell Sundström, föredragande
...............................................................

Tuo Fiskarsin tj. (nyk. tai ent.?) Stig Stendahl sattuu olemaan myös Stiftelse för det tvåspråkiga Finlandin (verovapaan) säätiön johdossa.

Kuten Taxell,Björn Wahlroos ja Konecranesin hallituksessa nykyään istuva Stig Gustavsson.

Kun Walliinilta kysyttiin tietääkö puoluejohtajana mistä rahat Tvåspråkigalle tulevat ei Wallin ollut tietävinään mitään.

Istuvat kuitenkin samoissa hallituksissa keskenään,eivätkä tiedä mitään;)

Kunnon palomuuri:DDD

Jouni Haimi

Niin homman pointti on siis mikä Markku?

Jos tuosta kaupasta lukee tarkkemmin niin tulee esiin sellainekin asia että tuo säätiö haluaa ostaa kokko tuon asunto oy osakekannan. toisekseen suomessa on vielä oikeus tehdä kauppoja vieläpä mihin hintaan tahansa.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Ryyti jaksaa jauhaa "ruotsinkielisistä" säätiöistä.

Onko kyseessä vain kateus? Miksi ei ole vastaavia suomenkielisiä säätiöitä? Missä on Andersonia vastaava suomenkielinen liikemies joka tekisi kuten Anderson?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Amos_Anderson
"Anderson efterlämnade inga arvingar, utan testamenterade sin förmögenhet till Föreningen Konstsamfundet, som alltså äger hans affärsimperium med fastigheter, förlag och museum."

Konstsamfundet ei ole millään viekkaudella ja vääryydellä kasattu systeemi, vaan kaukonäköisen liikemiehen aatteellinen perintö.

Ryyti, mikset jaksa valittaa vaikkapa Suomen Kulttuurirahastosta samalla lailla kuin muista? Silläkin on paljon rahaa, eikä se maksa veroja.

Pentti Järvi

Voi olla että ininä johtuu siitä, että Suomen kulttuurirahasto ei ole niin yhteen puolueeseen sitoutunut kuin Konstsamfundet.

Ainakin tilintarkastuksiin voisi kiinnittää enemmän huomiota.

Henri Kangas

On siinä sekin, että siinä missä suomenkieliset säätiöt eivät yleensä rajaa tukiaan kieliryhmille vaan kohteina voivat olla (ja ovat) kaikki suomalaiset, myös ruotsinkieliset, suomenruotsalaiset säätiöt sitovat tukensa ainoastaan ruotsinkielisille.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Säätiön on toimittava sääntöjensä mukaan. Ja jos säännöt rajaavat toiminnan suomenruotsalaisten piiriin, niitä on noudatettava.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olavi Laitalalle: Alfred Kordelin:
http://www.kordelin.fi/saatio_perustaja.php

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Olavi Laitala,

-Suomen Kulttuurirahasto ei ole tietääkseni minkään puolueen rahoittamiseksi perustettu säätiö kuten Tvåspråkiga

- Rkp on hallituspuolue. Saa sen toimintaa kritisoida

Olen edelleen sitä mieltä,että verojen maksaminen on yleishyödyllistä toimintaa,mutta säätiöveroparatiiseja puolustavat on eri mieltä.

Kun pieni piiri jakaa toisilleen etuja säätiön nimissä niin mitenkä se on yleishyödyllisempää kuin verojen maksaminen.

Ari Hämäläinen

Olavi Laitala kirjoittaa: "Ryyti jaksaa jauhaa "ruotsinkielisistä" säätiöistä.

Onko kyseessä vain kateus?"

En tiedä mistä Ryyti jaksaa jauhaa, minulle aivan uusi tuttavuus?

Jostain syystä sana kateus nousee kovin usein nettikeskusteluissa esiin, kun tiettyjä piirejä kritisoidaan. Perussuomalaisia saa kritisoida vapaasti olematta kateellinen, mutta jotkut piirit tuntuvat olevan tabuja, joihin tulee suhtautua vain ja ainoastaan syvällä kunnioituksella.

Tässä vääjäämättä tule mieleen sana hännystely eli niin kutsuttu perseennuoleminen. Osaisiko joku kertoa miten tällainen assosiaatio voi syntyä, onko kenelläkään kommentoijalla ns. psykologista silmää?

Ari Hämäläinen

"Olen sitä mieltä,että on raapaistu vain pintaa Rkp-säätiöiden kähminnöistä."

Olen sitä mieltä,että on raapaistu vain pintaa koko Suomen kähminnöistä. Siksi kirjoitinkin pari viikkoa sitten:

"Verkossa käydään reipasta keskustelua hyväveli-verkostoista ja niihin liittyvästä erinäisestä löyhkätoiminnasta. Hyvät veljet tunnetaan. Missä mätä siellä veljet!"

Ja myös sisaret!

http://frankfrank.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101130-...

Kommentoin herra Huuskon 'kriittistä' asennetta toisaalla seuraavasti:"
"Perussuomalaiset ansaitsevat kriittistä tarkastelua sinä missä kaikki muutkin puolueet ja aihetta on. Mutta jos yksi puolue on kriittisen tarkastelusi kohteena yhtä paljon kuin kaikki muuta yhteensä, on ehkä itsekritiikin paikka?"

http://tapanimaki1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101545...

Olen iloinen, että Markku Huusko on ottanut neuvosta vaarin ja laajentanut kriittistä skaalaansa. Lopuksi Markku Huuskolle: En pahastu, vaikka joskus kommentoisitkin sitä mitä sinulle kirjoitan. ;)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei minun oikeudentajuun mahdu millään tämä Ilmarisen ja Finnairin tj:n asuntokauppa: Ilmarinen ostaa asunnon Finnairin tj:ltä --->Ilmarinen vuokraa asunnon Finnairille ---> Finnair antaa asunnon työsuhdeasunoksi yhtiönsä tj:lle

Tässä esille ottamassasi uudessa casessa, Wallinin asuntokaupassa, on vähän samoja piirteitä sekä jääviysongelmaa

Molemmissa on, kuten mainitset C Taxell ollut hallituksen pj:nä.

Missä on tämä perusetiikka ja jääviyden ymmärtäminen, joka pitäisi olla tauottuna jokaisen nuppiin, joka on julkisissa tehtävissä.

Nollatoleranssi näihin asioihin tai tehtävistä vapautus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mutta kun se maan tapa...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Olli Polli

Täytyy todeta, että Suomen korruptio tilanne näyttää huonomalta, kun Kreikan.

Kreikassa sentään kansallekin jaettiin jokunen "eläkeropo",
meillä "hyvät herrat" jakaa vai toisilleen meidän "eläkeropoja".

Mirjami Parant

'Pojat' ovat jo pitkään päässeet pelaamisen makuun. Tyhmän kansan rahoilla voi pelata, kunhan ei jää kiinni!

Murheellisinta tässä on se tosiasia, että vallasta sokaistuneet päättäjät ovat kuvitelleet voivansa pelata loputtomiin kansan verorahoilla.

Nyt kansa kiinnostuu varmasti noista yksittäisten vallankäyttäjien kerskaelämiseen valuneista maksamistaan tuista ja rahoista.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Kumpikaan kauppa ei ole tehty verorahoilla.
Ilmarinen/Finnair kauppa on tehty eläkerahoilla, mikä on vähintään kyseenalaista.

Stiftelsen för Åbo Akademi/Wallin -kauppa on tehty yksityisellä rahalla, mutta koska toinen osapuoli on yleishyödyllinen säätiö, on sekin hiukka kyseenalainen.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Niin, virkamiehen osaltahan lahjontasyytteen nostamiseen riittää, että kestitys tai muu tarjoilu yms. on voinut vaikuttaa tai on antanut kansalaisille syyn epäillä, että kestitys tms. on vaikuttanut virkamiehen toimintaan. Onko näillä ollut mitään vaikutusta tai onko edes lahjontaa tapahtunut, sillä ei siis ole syytteen nostamisen kannalta merkitystä. Ja kun asiaa virkamiehen kohdalta aletaan tutkimaan, niin kaikki kahvilakuititkin vuosien varrelta kuulemma tutkitaan. No hyvä näin. Pysyyhän virkamiehet ruodussa. Mutta entä muut ? On varmasti, kun nyt entistä enemmän olemme integroitusmassa muuhun Eurooppaan ja Etelä-Euroopaan, hyvä, että terästäydymme korruption vastaisuudessa. Korruption vastaisuus kansan keskuudessa on ollut perinteisesti hyve, mutta poliittisesta pelaamisesta en niinkään ole varma. Viittaan tässä viimeaikaisiin poliittisen historian tutkimuksiin.

Eräs tapa tätä torjua on perustaa valtakuntaan organisaatio, joka valvoisi asiaa ja jo ennakkoon.Tämä edellyttäisi lainsäädännöllisiä muutoksia - Suomessahan ei rikoksen valmistelu ole rikos. Siis taas uusi organisaatio, jonka kulut veronmaksajat maksavat. No mikä hyöty tästä valvonnasta olisi ? Ehkä se, että ko. vaikutukselle alttiit yksilöt tulisivat ehkä hieman varovaisemmiksi toiminnoissaan.

J. Gagarin

Toisaalta Wallin asui asunnossa useita vuosia ja sitten halusi muuttaa pois. Kun Stiftelsen för Åbo Akademi omistaa kyseisestä kiinteistöstä useita asuntoja, niin on aika luonnollista, että siltä kysytään ensin haluaako se kenties lunastaa asunnon.

Ei kaikesta tarvitse alkaa kehitellä konspiraatioteorioita. "Voitolla" se asunto kuitenkin olisi myyty seitsemän vuoden jälkeen.

Pentti Järvi

Ilmeisesti jälkiä peittääkseen Wallin antoi myynnin välitystoimistolle korotettuun hintaan. Parin odotuskuukauden jälkeen välitystoimisto ilmoitti säätiölle vapautuvasta asunnosta.
Sitäkin voi ihmetellä, että säätiö ylipäänsä oli myynyt asunnon saatuaan sen jo omistukseensa...

Käyttäjän hapsu kuva
Jukka Haapasaari

Voitto haiskahtaa lahjukselta,joka kierrätettiin säätiön kautta.
TV-uutisten haastattelussa Wallin silmiään "uskottavasti" räpytellen TOISTI peräti kolmesti,että myyntiä hoiti hyvä välitystoimisto.
Mistä näin hyviä välittäjiä löytyy? (Ei ainaka Turust)

Vain välittäjä,Wallin itse ja säätiö tietävät,minkä suuruinen oli seuraava tarjous vai oliko ylipäätänsä ollenkaan!

Joten TOISTAN kysymykseni:"Mistä näin hyviä välittäjiä löytyy"?

Tuula Saskia

Anna olla, ei tätä voi puolustaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä se hintataso riippuu siitä, kuka säätiölle myy, tai kuka säätiöltä ostaa?
Muuten Tuula Saskia on oikeassa: ei tätä voi puolustaa. Syvää halveksuntaa tällaiselle puuhalle ja puuhamiehille.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Suuri kysymysmerkki tässä on se, miksi säätiö myi Wallinille asunnon talosta, jota se kuitenkin haali itselleen?

Mutta koska se möi, ja monen vuoden päästä Wallin halusi myydä, niin tietenkin Wallin sai voittoa, ja voitto oli keskimääräistä suuremoi (ehkä) koska säätiö haluaa kaikki asunnot ko. kohteesta.

Pentti Järvi

Toinen kysymysmerkki on sekin, miksi säätiö möi aikanaan niin halvalla. Mitkään remontit eivät voi noin paljon vaikuttaa. Remonttien takia asuntoyhtiö ehkä aika velkainenkin.

Käyttäjän hapsu kuva
Jukka Haapasaari

Ei säätiön rahat riitä tuota menoa jatkamalla ostaa loppuja
asunto-osakkeita.

Anssi Luoma-aho

Huuskolta vihdoinkin sellaista antia, jota uskottavalta ja riippumattomalta medialta toivoo saavansa. Kun jatkat samanlaista kriittistä, asiantuntevaa ja nöyristelemätöntä linjaa jatkossakin, voi Uusi Suomi olla joku päivä myös uskottava media.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Samaa mieltä. Olen ylpeä Markusta :)

Käyttäjän hapsu kuva
Jukka Haapasaari

Huusko kirjoittaa asiaa. Hyvä tyyppi.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Jaa, kaikenlaista palojastuu, mutta Toffen erottaminen tehtävistään tai edes valvonta, että toimet kestävät moraalisen tarkastelu taitaa olla mahdotonta. Kaupat on varmasti tehty lain mukaan vaikkakin hyvin todennäköisesti lain hengen ja tarkoituksen vastaisesti. Sitä taas Toffe ei lainkaan ymmärrä. Rahan vahvalla rintaäänellä hän puolusti mm. Finnairin asuntokauppoja ja johtajien palkkioita.

Alexius Manfelt

Olisi mielenkiintoista tietää mitä Toffe itse on netonnut noista kaikista toilauksita ja yleensä omista äfääreistään? Myihän hän Partekinkin tosi halvalla Herlineille! Tosin nillä rahoilla saatiin Uusari!

Pentti Järvi

?? en pysy nyt kärryillä, Armfelt. Eiku Manfelt, sorry.

Alexius Manfelt

Ei tietenkään Toffe ilman moisia hommia hoida, eikä varmaan tyydy edes kokouspalkkioihin. Varmaan hänkin on osansa saanut. Kyse oli Toffen järjestämästä Partekin kaupasta jossa Herlinit olivat ostajina. Mytiin osa etenpäin hyvällä hinnalla ja lopuista tehtii Cargotec. Näillä sijoituksilla saamme onneksi käyttöömme Usarin.

Minä en ole mikään Armfelt enkä ole edes koskaan ollut, vaikka sukuun 1700-luvulla tuon nimisiä kuuluikin. Manfelt on 1600-luvun lopulla saatu sotilasnimi, jossa yhtyvät tilan- eli talon nimi ja sotilaallinen pääte.

Käyttäjän hapsu kuva
Jukka Haapasaari

En minäkään ymmärrä,miten toilauksista voisi netota!
Minä olen vain hävinnyt.

Mirjami Parant

Hienoa, Markku! Vaikka en ole selvänäkijä, olen näkijä silloin, kun ihmisiä haastatellaan. Christopher Taxellin ylimielinen käytös tiedostusvälineiden haastatteluissa, on ollut paras todistus hänen osallisuudestaan 'hyvä veli' -kauppoihin.

Tiesin jo Mika Vehviläisen tai Finnairin sitouttamisbonusten kyseenalaistamistilaisuudessa, että vanhalla miehellä on 'paskat housuissa'.

Huutamalla kovaa ei tietääkseni enää pärjää!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sanotaan nyt suoraan, että tuo Ruotsalaisen kansanpuolueen kaksikko, ovat korruptiorikollisia.

Ongelma vaan on, mistä löytää sellainen poliisi,- ja syyttäjätaho, jotka saattavat nuo koijarit kiven sisälle.

Tuollaisten yhteiskunnan mätäpaiseiden takia, alkaa lainkuuliaisuus olla heikoissa kantamissa,- ja anarkia alkaa nostamaan päätään.

Wallinin on turha selitellä. Taxellin on turha selitellä. Rehellisillä ei ole tarvetta selitellä, rikollisilla on.

Wallinin asunnon hinta tuossa korruptiokaupassa kasvoi 1900 euroa/kk.
tuon arvion on laskenut erään toisen keskustelufoorumin kommentoija.

Siis, koko ajan hänen siinä asuessaan (9-vuotta) hinta nousi 1900 euroa/kk.

Tuollaista ei tapahdu normaalissa markkinataloudessa, mutta sen sisällä toimivissa rikollisyhteisöissä se on mahdollista.

Ilkka Järvelä

"Wallinin asunnon hinta tuossa korruptiokaupassa kasvoi 1900 euroa/kk.
tuon arvion on laskenut erään toisen keskustelufoorumin kommentoija."

Tuota suuruusluokkaa se on. Asunnon myyntivoitto vrt ostohintaan on 173.000€. En tiedä kuinka kauan Wallin asunnon omisti, jos tasan 8 vuotta, joka olisi 96kk, niin laskelma antaa hinnankasvuksi 1802€/kk. Tosin huoneistossa tehtiin pintaremontti ja taloyhtiössä hissiremontti, jotka osaltaan pitäisi huomioida tuossa laskelmassa jollakin tavalla mutta niiden merkitys on kuitenkin niin pieni että kk-voiton suuruusluokka ei tuosta juuri muutu.

Käyttäjän hapsu kuva
Jukka Haapasaari

Kuinka suuri/pienempi olisi ollut hyöty,jos Wallin olisi ottanut ruotsalaispankista kokonaan sijoittamansa suuruisen rahamäärän lainana
"hyväveli-sopimuksella" ja sijoittanut sen kyseiseen asunto-osakkeeseen ?
Mikä on hyvän kinteistövälittäjän osuus ?
Olisiko Wallinilla mahdollisesti enemmänkin noita hyviä kauppoja ?

Tämä Wallinin juttu alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa !

Reijo Tossavainen

Vaikka tämä ei ole blogin aiheena, niin silti teen tässä julkisen ehdotuksen Puheenvuoron kehittämiseksi:

Laittakaa Puheenvuoroon lisänäppylöitä, joita painamalla voi valita Puheenvuoron kirjoitukset haluamallaan tavalla ryhmitettyinä, esim.
- kaikki kirjoitukset
- puolueittain ryhmiteltynä
- maakunnittain/vaalipiireittäin ryhmiteltynä
- kotimaan aiheet
- ulkomaan aiheet
- 10 suosituinta, 20 suosituinta, 30 suosituinta sillä hetkellä
- edellisen päivän suosituimmat
- toissapäivän suosituimmat (kaikki eivät käy päivittäin lukemassa)
- muita ryhmiä toimituksen lisäharkinnan perusteella

Aleksi Laine

Mitäs tässä nyt sitten on? Onko tarkoitus syyttää säätiötä sääntöjensä rikkomisesta? Minkä säännön? Ettei kyse vain olisi uutisankasta ankkalammessa.

Jos jonkun salaisen kuvion haluaa rakentaa, voihan kuvitella, että Wallinille on luvattu "palkkio" Dragsvikin pelastamisesta oma poliittinen ura tarpeen vaatiessa uhraten. Aika pieni palkkio tietty jokunen kymppitonni ylimääräistä asunnosta. Wallinille on kuitenkin varmasti luvattu myös tulevaisuus ruotsinkielisen rahan palveluksessa.

Ei vai.

Jarmo Makkonen

Varmaan olisi syytä tutkailla säätiöitä muutenkin. Vaikuttaa että näitä käytettäisiin veronkiertoon ja yleishyödyllinen (?) toiminta olisi vain peitetoimintaa omien piirien etujen maksimoimiseksi.

Aku Ankka

Tässä nyt ikävällä tavalla häpäistään kaikki suomenruotsalaiset. Niinhän vähemmistölle usein käy, että kun muutama ryssii, niin kaikki leimataan.

Minusta RKP ja nämä säätiöt ovat todellinen ongelma myös rehellisille suomenruotsalaisille. Isot rahat menevät hyville veljille, pikkurahoja sitten tiputetaan muille ruotsinkielisille, ja suomenkielisille raukoille ei senkään vertaa.

Nykyinen kielitaistelu ja suomenruotsalaisten kokema henkinen ahdinko ovat pitkälti RKP:n syytä. Ylimielisyys ja moukkamaisuus on tuonut ruotsin kielelle ja suomenruotsalaisuudelle vihollisia.

Vaatiminen, valittaminen ja syyllistäminen eivät ole oikeaa käytöstä, samaten kielilaki oli susi jo syntyessään. Vähemmistöasema tulisi tajuta ja hyväksyä. Suomi ei ole faktisesti kaksikielinen.

Eivät suomenkieliset oikeasti vihaa suomenruotsalaisia, monen mielestä kaksikielisyys on ihan kivaa, jos se on aitoa eikä pakotettua.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuo on hyvä väliintulo Richardilta.

Totta on, että tavallisia suomenruotsalaisia ei pidä tässä syyllistää.

Vain syyllisiä,- ja niinhän minä omalta osaltani olen tehnyt.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mediaa haukutaan, se on jonkunlainen kestosyyllinen kaikkeen.

Ilman mediaa emme tietäisi nyt paljastuneista Rkp:n sisäisistä korruptiorikoksista.

Mediaa pitää joskus kiittääkin. Nyt on sen paikka.

Se on paljastanut entisten kepu-pääministerien ketkuilut, (Jäätteenmäki-Vanhanen)

Se on paljastanut kenraali Puheloisen vastahangan Rkp:n ministeri Wallinin kielipoliittisiin ratkaisuihin.

Se on paljastanut Keskustapuolueen historian täydeksi korruptioksi. Kuka tuohon puolueeseen enää voi uskoa?

Se on paljastanut jo uuden presidentinkin takinkäännön vaalikampanjan puheista. Enää kansan oikeuskäsitys ei olekaan Niinistölle tärkeätä.

Juurihan hän ehti kehumaan Wallinin ruikuttavaa anteeksipyyntöä ministerinpaikkansa säilyttämiseksi:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/03/1...

Tämän uutisoi ensimmäisenä minä....Nääs...

Z Man

Säätiöt, jotka eivät toimi avoimesti tai toimivat varsinaisen yleisesti säätiöiltä hyväksyttäväksi katsottavan johtoajatuksen vastaisesti (kuten tuottaessaan hallinnossaan toimiville henkilöille kohtuuttomaksi katsottavaa taloudellista hyötyä säätiön varsinaisesta tarkoituksesta tinkien) tulisi yksinkertaisesti panna verolle. Samalla niiden kirjanpito tulisi määrätä julkiseksi.

Sen jälkeen Taxellit ja Wallinit joutuisivat pohtimaan tarkemmin tekemisiään. Samoin muu kähmistä eri säätiöiden rahoilla vähenisi.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Mitenkäs AY-liikkeen varojen hoidon eettisyys on varmistettu?

Kalle Lehtonen

Ihan normaalia suhmurointia, ilmoitti Wallin iltauutisissa. Ei voi käsittää miksi mokomaa edes ihmetellään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Rikosta ei varmaan ole tapahtunut. Virolaisittain tämä on JOKK (juridisest köik on korras). Kysymys on siitä, onko tämä MOKK (Moraaliselt...) (mitä käsitettä Virossa ei paljonkaan pohdita) ?

Miksi säätiö moi kolme vuotta sitten strategisen kohteen Wallinille, ja nyt osti sen kovaan hintaan takaisin?

Vähintäänkin tempoilevaa strategian toteutusta ko. säätiöltä.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Kolme vuotta sitten... ? Menikö puhelin jo rikki?

En tiedä onko näillä kaupoilla tuettu Wallinia säätiön rahoilla mutta sitä ei näytä tietävän myöskään tämän alkuperäisen jutun kirjoittaja (?) tai muut mediat, jotka taas ovat "haistaneet verta" (STT/HS/TS hyvänä esimerkkinä ihmeellisellä perustuslakivaliokuntajutullaan).

Selvyyttä asiaan saisi näin yksinkertaisesti:

a) Verrataan asunnon hankintahintaa *vastaavien* asuntojen hankintahintaan silloin kun se ostettiin vuonna 2001 - oliko merkittävästi halvempi, ja jos, niin selvitetään oliko sille hyväksyttäviä perusteita.

b) Verrataan asunnon myyntihintaa *vastaavien* asuntojen myyntihintoihin silloin kun se myytiin vuonna 2009 - oliko merkittävästi kalliimpi, ja jos, niin selvitetään oliko sille hyväksyttäviä perusteita.

c) Näiden lisäksi selvitetään myös missä roolissa Wallin kyseisessä säätiössä toimi silloin kun kaupat tehtiin ja osallistuiko hän jollakin tavalla tähän liittyvään päätöksentekoon.

Hyvällä onnella samasta talosta on kyseisinä vuosina ostettu ja myyty asuntoja, jossa kumpikaan osapuoli ei ollut osallisena ja tosiaan, ehkä tässä on siirtynyt säätiöltä rahaa perusteettomasti Wallinille mutta vihjailujen ja legendan pönkittämisen asemesta voisi etsiä sitä totuutta.

EDIT: Poistin tuon "strateginen kohde"-kysymyksen koska se on ihan perusteltu väite ja lisäsin c).

Elias Määttänen

Eihän tämä ole ainoa kerta asuntoasioissa, jolloin Wallinin epäillään saneen etua ruotsalaisilta säätiöltä.

2009 epäiltiin Wallinin maksaneen 35 neliön yksiöstä Eirassa Signe ja Ane Gyllenbergin säätiöltä vähemmän kuin oikea markkinahinta olisi.

Kun tuntee säätiön ja sen johtohenkilöt edullinen asuntokauppa tai vuokra-asunto kyllä järjestyy. Wallin vain maksaa mitä pyydetään, vuokran suuruuden hän kuitenkin salaa koska pitää sitä yksityisasianaan .

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77249-liian-alhain...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Taitaa tässäkin ns. korruptioasiasta tulla kielikysymys. Niin kuin tuli meidän puolustuspoliittisesta asiastammekin - perusasaiahan siinä taas unohtui.

Miten se olikaan på svenska : mutor , vad de så ? Det har jag lärt mig på skolsvenska, eller kanske några år efteråt. Jo, jag har fåt två bocker från Sverige liksom mutor ! Mycket intresantta. Dom bockerna hette Operations Garbo I och II och var skriven av Harry Winter, pseudonym kanske. Jag rekomenderar at läsa böckerna. Dom är fortfarande på sätt och vis aktuella.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Oleellista on se, millaista hintaa asunnosta on pyydetty esim. vuokran muodossa Wallin-kaupan jälkeen.
Kuka siinä nyt asuu,- ja kuka maksaa asunnon kulut.

Tuo aivan hirvittävän suuri arvonnousu asunnolle pitää näkyä kaupanteon jälkeen jopa kolminkertaisena vuokrana Wallinin aikaan verrattuna.

Jos asuntoa asuttaa joku ns. kohtuullisilla kustannuksilla on selvää että kohtuuttomuusrikos on tapahtunut.

Wallin ei tietenkään ole tuon säätiön ainoa ansiottoman edunsaaja.
Todennäköisesti suomenruotsalaiset ovat suhmuroineet toinen-toisilleen aikaisemminkin,- ja yleisemmin.

Nyt olisi tutkivalle journalistille työtä,- ja Pekka Siikalan kannattaa pysyä pois jaloista sotkemasta asioita.

Käyttäjän Timbelius kuva
Timo Penttila

Säätiöitähän on kaikissa EU:n maissa ja minkälainen mahtaa olla säätiölakeja koskeva yhtenäisyys EU:ssa ? Siitä en ole koskaan kuullut mitään. Seuraava ongelma Suomessa on, että eri puolueet ovat eri säätiöitten vaikutuspiirissä. Eikö vastikään pohdittu juuri Nuorisosäätiön varainkäyttöä ? Kokoomuksella on Kansallissäätiö, joka kai muodostettiin Kansallispankin jälkeensä jättämästä varallisuudesta. - Oikein ja kohtuullista olisi järjestää hieman kärhämöintiä säätiöiden hallituksille politrukkien muodossa, jotka vierailisivat näissä säätiöiden hallitusten kokouksissa, ikään kuin kansan edustajina esittämässä visaisia kysymyksiä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näistä linkeistä löytyy havaintoja aiheesta:
http://www.om.fi/Etusivu/Valmisteilla/Lakihankkeet... (klikkaa Arviomuistion liite)
http://www.efc.be/Legal/Pages/FoundationsLegalandF...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Peter Hallberg

Säätiöitä tarvitaan ja ne tekevät arvokasta työtä. Sijoitustuottojen osittainen verovapaus edellyttää kuitenkin vastavuoroisesti korostetun korkeaa eettistä perustaa. Yleishyödyllinen säätiö ei ole liikeyritys.

Laki määrittää moitittavan toiminnan viimeisen rajan. Eettisesti hyväksyttävän toiminnan raja on huomattavasti korkeammalla. Itse tunnen parhaiten Suomen Kulttuuurirahaston, joka vajaan miljardin euron pääomalla on eräs maamme tärkeimpiä tieteen ja taiteen rahoittajia. Kyseisessä organisaatiossa ei tulisi kuuloonkaan, että sijoitusvarallisuuttaa ostettaisiin ja myytäsiin lähipiirissä. Vaikka tämä ei lain mukaan kiellettyä olekaan, se olisi omiaan johtamaa Wallin-kauppojen kaltaisiin kiusallsiin tilanteisiin.

Mikään ei ole säätiön toiminnan kannalta haitallisempaa kuin luottamuksen mureneminen. Mikään ei murenna luottamusta tehokkaammin kuin epäily siitä, että säätiö jakaa etuja lähipiirilleen.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

eikös tuo mainitsemasi partekkin, minkä uuden strategian tekijän Toffe oli, sellaisen jolla mm ulkomaakaupat puolustusteollisuuden tuotteille hankittiin, ole jossain keski euroopassa korrupitosyytteiden alla.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

eikös tuo mainitsemasi partekkin, minkä uuden strategian tekijän Toffe oli, sellaisen jolla mm ulkomaakaupat puolustusteollisuuden tuotteille hankittiin, ole jossain keski euroopassa korrupitosyytteiden alla.

J. Gagarin

Kyse on pelkästään siitä onko säätiö toiminut omien sääntöjensä mukaisesti. Viranomaiset tarkastavat asian. Jos säätiön toiminnassa ei kyseisten asuntokauppojen suhteen ole moitittavaa, niin asia on sillä selvä. Joka tapauksessa Wallin ei ole syyllistynyt mihinkään tässä asiassa. Sama koskee hänen Helsingistä säätiöltä vuokraamaansa asuntoa ja sen vuokratasoa.

Peter Hallberg

Kyse ei ole ainoastaan säännöistä. Kyse on myös siitä, minkälaisen kuvan säätiö toiminnastaa ulospäin antaa. On mahdollista toimia sääntöjen mukaisesti, mutta silti tavalla, joka vähentää yleisön säätiöitä kohtaan tuntemaa luottamusta. Sinänsä viimeaikaiset tapahtumat osoittavat, että valvonta toimii. Säätiöiden on vaikea tehdä kyseenalaisia oikeustoimia ilman, että ne päätyvät lehtien palstoille.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kerrottakoon vielä, että Ilta-Sanomat on onnistunut tällä viikolla lämmittämään Seiskan jo vuonna 2010 kertoman uutisen Wallinin asuntokaupoista Turussa. Tänään samainen iltapäivälehti keksi nostaa esiin myös Taxellin.

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

Tällainen hyvien veljien välinen kaupankäynti taitaa olla yleisempääkin ja esiintyä eri muodoissa. Esim. pienessä Lapuan kaupungissa on meneillään kohu hallinnonjohtajan ja kaupunginhallituksen tekemästä talo- ja tonttikaupasta, jossa hinta kiinteistön arvoon nähden vaikuttaa hyvin epäilyttävältä.

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/lapualla-ihme...

Käyttäjän JulesVirne kuva
Jules Lehtonen

Asuntokaupassa tärkeämpää on katsoa, maksoiko Wallin aikoinaan selkeää alihintaa.
Jos esim. vanhemmat myyvät asunnon lapselle alihintaan
(alle 75 % käyvästä hinnasta) verottaja on heti niskassa.
Kyse on lahjasta.
Mutta jos lapsi myy asunnon takaisin vanhemmille "ylihintaan",
ei siitä mitään seurauksia tule..
Säätiö saa tuhlata rahojaan, miten parhaaksi katsoo, jos sen voi perustella "strategialla". Onhan moni suomalainen firmakin kylvänyt rahaa milloin Saksaan, milloin USAan "strategian" nimissä..
ja maksanut ylihintaa strategian vaatimasta kohteesta..
Wallin on Taxellin renki, ei siinä mitään uutta riippuvuutta enää synny.

Taxell on koko virallisen kaksikielisyyden pääideologi.
Kun hän istuu kaikkien mahdollisten säätiöiden hallituksissa,
hän on myös koko Suomen "rikkain" ja vaikutusvaltaisin mies.
Jos haluamme pakkoruotsista eroon, lupa on kysyttävä Taxellilta.
Haluaisinkin tässä kysyä Taxellilta tämän ketjun välityksellä,
mitä hän haluaa vastineeksi pakkoruotsin poistamisesta..
Toinen kysymys: Parantaako pakkoruotsin ylläpito kieli-ilmastoa ?
Vai onko tässä kysymys Taxellin paradoksin "kakkosversiosta" ?

En usko, että vastauksia saadaan, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Jatkan 256-osaista sarjaani Kaksinaamainen kaksikielisyytemme,
kunhan taas asetun aloilleni..

"Itse asiassa huomattuaan 1980-luvulla kaksikielistyvänsä lähinnä Pohjanmaan ruotsinkieliset protestoivat tätä vastaan kirjailija Gösta Ågrenin ja apul. prof. Ralf Norrmanin johdolla. Sisäisen kielikriisin ratkaisemiseksi RKP:ssa kehitettiin niin kutsuttu "Allardtin-Taxellin paradoksi". Se tarkoittaa kaksikielisyyden ajamista suomenkielisten suhteen, mutta yksikielisten ruotsinkielisten instituutioiden säilyttämistä ja vaalimista. Kielikylpy sopisi näin ollen vain kieli-enemmistölle. "
http://www.pakkoruotsi.net/kaksikielisyys.shtml

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Minusta tämän asian pihvi on se,että Rkp:n taustalla vaikuttavat tahot palkitsevat puoluejohtaja Walliinia hänen heille tekemistään palveluista.

Voi kysyä, missä on Rkp:n todellinen johto. Mielestäni tämä uutinen valaisee asiaa selvästi:

"Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland ei halua paljastaa rahoittajiaan, sanoo säätiön puheenjohtaja Sig Gustavson." (YLE:n ruotsinkieliset uutiset 5.11.2009)

...lainaus... alkaa ...
Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland (Säätiö kaksikielisen Suomen puolesta) aikoo jatkossakin pitää salassa sponsorinsa. Sanoo säätiön puheenjohtaja Stig Gustavson. Mutta RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin katsoo, että säätiö on niin lähellä RKP:tä, että sen pitää olla uusien avoimuussääntöjen piirissä.

Stig Gustavsonin mukaan, Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland on itsenäinen jonka ei tarvitse sanoa mistä rahat tulevat. Tästä Gustavson pitää kiinni siitäkin huolimatta, että puoluerahoitusta koskeva laki kirjoitetaan uusiksi ja säätiöt ja yhteisöt jotka ovat puolueita lähellä tulevat seuraamaan samoja avoimuussääntöjä kuin puolueet.
...lainaus päättyy...

Ts. isot herrat eivät kerro Wallinille,puoluejohtajalle, edes mistä rahoitus tulee puolueelle.

Tuttuja nimiuä taustalla olevissa rkp-säätiöissä:

-Taxell,Wahlroos, Gustavsson,Stendahl..

Kuka Rkp:tä oikeasti johtaa? Wallin on vain näiden herrojen juoksupoika jolle korvataan vaivat tällä tavoin kuin on nähty. Wallin ja Rkp on vain eräänlaisessa palvelus- ja kiitollisuusvelkasuhteessa heihin.

Käyttäjän JulesVirne kuva
Jules Lehtonen

Taxell ja kumppanit johtavat.
Wallin tekee vain likaisen työn ja saa siitä muhkeat palkkiot.

Yhtä asiaa olen aina ihmetellyt: Jos kerran kaksikielisyys on ylevä ja kannatettava asia, miksi rahoittajat eivät kerro henkilöllisyyttään tai yhtiöidensä nimiä. Voisin silloin kuluttajana reagoida ja osoittaa oman mielipiteeni. Esim. suomalaiselta vaikuttava Kantolan keksit onkin norjalainen tuote, jota markkinoi ahvenanmaalainen yritys.
Kuultuani suomen kielen aiheuttavan imagohaitan Ahvenoille
lopetin Kantolan keksien ostamisen..
Siis, kaksikielisyysintoilijat, tulkaa esiin, jos asianne on puhdas.
Mutta taitaa olla niin, että "puhtaan asian puolesta puhtain asein"
ei sovi Suomen kielipolitiikkaan.
Johtuuko se siitä, että asia ei olekaan puhdas ?

Reijo Tossavainen

Oikeuskansleri on ottanut asian tutkittavakseen. Jokin kynnys on siis ylittynyt.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä en luota oikeuskansleri Jonkkaan lainkaan.

Joku kynnys on ylittynyt tottakai. Luulen, että se kynnys on se, että Wallinin,- ja Taxelin Rkp-piireistä on määrätty Jonkkaa ottamaan asia esille,- ja puhdistamaan em. ketkujen maine.

Kuten Wallin itse eilen totesi: "kyseessä oli aivan normaali asuntokauppa, jossa oli mukana ostaja, myyjä,- ja välittäjä."
Nyt tarvitaan vain Jonkan "tutkinta," että kyseessä oli normaali asuntokauppa.
Kas, näin toimii korruptio, josta suomessa käytetään nimitystä hyvävelijärjestelmä.

Olen varma, että Jonkka on valittu tehtäväänsä puolustamaan niiden etuja, jotka hänet tuohon tehtävään ovat valinneetkin. Yksi valtsijapuolueista on Ruotsalainen Kansanpuolue,- ja sen puheenjohtaja Stefan Wallin.
Kas, näin toimii koruptio meillä.

Jouni Haimi

Omien sanojen mukaa ei ota joten reijo tuota väitettäsi voi kutsua valehteluksi.

Pentti Järvi

Itsekukin tässä eletään niitten tietojen varassa, mitä media suostuu meille kertommaan.

Seppo Rinne

Tämä vanha "uutinen" on median kosto Wallinille, koska eivät saaneet Wallinia eroamaan Dragsvikin takia. Jos Matti Meikäläinen olisi tehnyt hyvät voitot asuntokaupoissa, hän olisi ollut fiksu liikemies, mutta Wallin on tietenkin rikollinen. Vaikka asunnon hinnan nousu olikin tuplasti yli keskiarvon, ei ainakaan voitoksi pitäisi ilmoittaa koko hinnannousua, koska muutkin ovat saaneet keskimäärin 37%:n nousun. Keskimäärä ei myöskään ole koko totuus. Varmasti on myös muita suurvoittajia.

Pekka Manner

Jonkka ei nähnyt mitään väärää Walliinin suhmuroinnissa, yllätyikö joku, hyvät veljet ja siskot tätä sirkusta pyörittää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän Jonkka vain todennut ettei asia kuulu hänelle:

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka sanoo Helsingin Sanomille, ettei puolustusministeri Stefan Wallinin (r) asuntokaupan selvittely kuulu hänelle.

"En ota kantaa siihen, onko asiassa tapahtunut rikosta. Se on poliisin asia. Tämän hetken tiedon varassa asiassa ei ole mitään ulottuvuutta ministerin virkatoimeen, vaan kyse on yksityisten ihmisten kaupasta. Ja minun tehtäväni liittyy vain ministerin virkatointen laillisuuteen". Jonkka sanoo.

http://www.hs.fi/politiikka/Oikeuskansleri+Jonkka+...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Joo, mutta Varsinais-Suomen poliisi sanoo myös harkitsevansa, tutkitaanko juttua lainkaan.....

Tässä tämä nyt nähtiin Wallinin, Taxelin,- ja Rkp:n vallankäyttö.

Vielä tänään aamulla kaikki poliisia,- ja oikeuskanslerinvirastoa myöten oli tutkimassa juttua,- ja nyt yht'äkkiä asiaa ei tutkitakaan.

Ei tästä voi vetää kuin yhden johtopäätöksen. Wallinin,- ja Taxelin konnantöitä ei uskalleta tutkia.
Tai, Jonkallekin on tulossa vastapalveluksena jotain kivaa, jota päivänvalo ei oikein kestä.

Nyt media, olkaa valppaana. Olette ehkä Suomen ylivoimaisesti suurimman talousrikollisuuden kynnyksellä....Isoja kenkiä....Isoja kenkiä....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Markku Tyry,

Mistähän lähteestä?

TS: Poliisi jatkaa Wallinin asuntokaupan selvittämistä

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/331395/Poliisi+ja...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Seija Nylund

Turun Sanomat todellakin kertoo poliisin suorittavan joitain tarkistuksia.

Mtv3:n tekstitelevisio puolestaan kertoo poliisin harkitsevan Jonkan ratkaisun takia,- jatkaako se tutkimuksia.

Jouni Haimi

Mutta ei voitolla myyminen kuitenkaan ole rikos vaikka jotkut tyryn kaltaiset kaunaiset niin yrittävät väittäää.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jouni Haimi,

Onpas, jos kauppa tehdään yleishyödyllisestä, verovapaasta säätiöstä,- ja se ylittää kohtuullisuuden rajat. Lisäksi hyötyjä on säätiön johtoelimissä, eikä siitä ole kerrottu julkisuuteen,- ja verotkin maksamatta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Lisäksi hyötyjä on säätiön johtoelimissä, eikä siitä ole kerrottu julkisuuteen,- ja verotkin maksamatta."

Wallinin eduskunnan sivuilla / Sidonnaisuudet:

7. Hallintotehtävät merkittävissä järjestöissä:
Åbo Akademin säätiön valtuuskunnan jäsen 1999 -

Mitkä verot ovat maksamatta?

Jouni Haimi

Mutta su9omen lain mukaan jos asunto on ollut ensisijaisena asuntona 2vuotta tai enemmän niin silloin sen myyntivoitto on verotonnta tyry. ei ole mitään veroja joita olisi kierretty.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nylundin Seija,

Mahdolliset myyntivoittoverot.

Lukekaa viimeinen kommenttini. Se muuttaa asiaa...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Haimin Jouni,

Viittaan kohtuutomuuteen,- ja se on tässä yhteydessä toteunut,- ja todistettu.
Kuinka muut asukkaat saavat asuntonsa kaupaksi tuossa taloyhtiössä, jos ne yrittävät saada Wallinin "keikan" mukaista hintaa.

Kohtuuttomuusrikos on tapahtunut.

Kun Rkp:n roistot suunnittelevat meikäläisen vetämistä puheista oikeuteen, olen valmiina.

..Kyllä jämpti on niin...

Saataisiin kovaa julkisuutta saava oikeudenkäynti kansalaiskestelija, vastaan Rkp:n miljoonarötösmiehet.

Siihen eivät korruptoituneen Jaakko Jonkan eväät riitä,- ja hän tietää sen....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Markku Tyry,

"Mahdolliset myyntivoittoverot."

Verohallinnon sivuilta:

Oman asunnon luovutuksesta saatu voitto on verovapaata tuloa, jos myyt

* huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet tai osuudet taikka rakennuksen, jonka olet omistanut vähintään kaksi vuotta ja
* olet käyttänyt huoneistoa/rakennusta omistusaikanasi ennen luovutusta yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan omana tai perheesi vakituisena asuntona.

Kahden vuoden omistus- ja asumisajan on oltava samanaikaista ja yhtäjaksoista.

Aikamoinen myyntivoittohan se on ollut, mutta varsinkin jos on ollut esittää välitystoimistojen hinta-arviot niin vaikeaa siihen on puuttua.

http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Asunnon_...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Seija Nylund,

Kiitos vastauksesta.

Tulkitsen että hyväksyt Wallinin asuntokaupat normaalina kauppana, kuten Wallin lähes ainoana suomalaisena toteaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Markku Tyry,

Tulkitset väärin, mutta eiköhän se ole jo poikkeuksellinen myyntivoitto ilman että väittäisi olevan mm. maksamattomia verojakin.

Alexius Manfelt

Arvoisa päätoimittaja, miksi teidän itsenne ja Richard Järnefeltin puheenvuorojen kommentit menevät minulla roskapostiin, mutta muiden puheenvuorojen kommentit ihan tavalliseen postiin? Käytössäni on MS Outlook.
Onko niissä joku erillinen lähtötunnistys, joka saa ne toimimaan roskapostina? Vai miksi vain ja ainoastaan kahden blogistin kommentoinit ovat roskaa?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Aivan mahdoton on minun tuohon vastata. Sori.

Pentti Järvi

Gmailiini myös Markun viestit tulevat normaalisti. Omaa Outlook Expressiä en "tuhlaa" tämmöiseen viestintään, mutta asetuksissa on helppo klikata "Ei roskapostia".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Poliisi ei tutkikaan Wallinin,- ja hänen koplansa kohtuuttomia korruptiokauppoja.
Poliisi pyytää säätiötä itse tutkimaan asuntokaupan.

Arvoisat lukijat: Tässä näette, kuinka oikeuskansleri Jonkka,- ja poliisi pyrkivät ovelasti häivyttämään tuon suomenruotsalaisten tekemän kaupan, joka on selkeä kohtuuttomuusrikos.

Asia painetaan siis maton alle viranomaisten toimesta. Kai te nyt jumal'auta arvoisat lukijat osaatte ynnälaskua tehdä, jotka tämän kohun vaiheita olette seuranneet.

Kai te edes tuon olette jossain kuulleet: "Mikä ei ole oikeus, ja kohtuus, ei voi olla lakikaan."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Olaus_Petri

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/331485/Poliisi+te...

Peter Hallberg

"...joka on selkeä kohtuuttomuusrikos."

Tällaista rikosta laki ei tunne.

En silti puolusta kauppaa, sillä se voi olla moitittava kahdella tavalla:
a) se voi olla säätiön oman tarkoituksen ja sääntöjen vastainen;
b) se nyt vaan on tyhmää tehdä kauppoja, jotka murentavat yleistä luottamusta yleishyödyllisiin säätiöihin.

Oikeuskanslerille asia ei kuulu, koska - kuten todettu - kyseessä on kahden yksityisen tahon välinen asia: säätiön ja Wallinin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Kohtuutomuusrikos." Ei olekaan, mutta kohtuuttomuuspykäliä on,- ja ne viittaavat mm. perintö,- ja kaiketi kaikenlaiseen kaupankäyntiin.

Siis, kohtuuttomus laissa tarkoittaa sitä, että on tehty muodollisesti laillinen kauppa, mutta kohtuuttomin ehdoin.

Vastaisitko arvoisa Peter Hallberg vielä tähän?

Se vanha tuomarin ohje. Eikö se ole oikea ohje?

Peter Hallberg

Tokihan tuomarin ohje pätee eettisessä katsannossa. Kohtuullisus on tuomarille tärkeä ohjenuora.

Mutta tarkkaan ottaen nykyaikainen ajattelu lähtee siitä, että moraali ja laki ovat kaksi eri asiaa. Tuomari tuomitse sen mukaan, mitä laki sanoo, ja mikäli mahdollista, ottaa moraalin siinä sivussa huomioon. Ennen kaikkea moraali ohjaa lainsäätäjää.

Mitä tulee kohtuuttomuuteen, lakimme sisältävät paljon pykäliä, joissa viitataan kohtuullisuuteen. Yleensä on kysymys siitä, että tietyssä tarkkaan määrätyssä tilanteessa tuomari saa ottaa kohtuusharkinnan huomioon. Esimerkiksi käy veromenettelylain 88 §, jossa todetaan: "Verohallinto voi hakemuksesta myöntää vapautuksen valtionverosta [...] jos verovelvollinen on kuollut ja häneltä on jäänyt leski, lapsia tai muita perillisiä, joiden elatus on pääasiallisesti ollut verovelvollisen ansion varassa, ja jos veron periminen olisi ilmeisesti kohtuutonta;". Tässäkään ei siis riitä pelkkä kohtuuttomuus, vaan vaaditaan ilmeistä kohtuuttomuuta

Oikeustoimilaissa on yleinen kohtuullistamispykälä, jota voidaan käyttää mitä moninaisimmista kahden yksityisen välisissä tilanteissa: "Jos oikeustoimen ehto on kohtuuton tai sen soveltaminen johtaisi kohtuuttomuuteen, ehtoa voidaan joko sovitella tai jättää se huomioon ottamatta."

Kohtuullisuusharkinnalla suojataan heikompaa osapuolta. Siinäkään tapauksessa, että Wallinin tapauksessa olsi toimittu väärin, siinä ei ole loukattu ketää heikompaa osapuolta, vaan jukista intressiä. (Valtiovalta on kaikista kuviteltavista osapuolista vahvin.) Kohtuusharkinta ei siis tule kysymykseen. Hyväveliasuntokaupat säätiön ja yksityisen välillä ovat joko laillisia tai laittomia. Laillisetkin kaupat saattavat olla moraalisesti kyseenalaisia, mutta siihen ei tuomioistuin voi puuttua.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kohtuullisuus on suomalaisen oikeusjärjestelmän osa, mutta se ei voi sivuuttaa rikosoikeudellista laillisuusperiaatetta. Eli jos joku teko ei ole rikoslain mukainen, se ei kohtuusperusteella rikokseksi muutu. Tämä ei kuitenkaan sulje pois juridiskriittisten näkökulmien käyttöä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jarmo Makkonen

Onko nähtävissä että yleishyödyllisen säätiön määritelmät täyttyvät jos säätiö jakaa apurahoja vain omalle kieliryhmälleen tai ruotsinkieltä tukeville henkilöille?

Kalle Lehtonen

Ehkäpä osuvampi termi esim tälle po säätiölle olisi "erityishyödyllinen".

Jyrki Koski

Siis onko joku haastanut jonkun oikeuteen rikoksesta? Kuka on haastanut
kenet ja mistä rikoksesta? Haastajalla pitäisi varmaankin olla muutakin
näyttöä kuin pelkkä epäily tai oma mielipide asiasta. On hyvä ettei
Suomessa tehdä ainakaan vielä oikeuden päätöksiä pelkästään mutu-tuntumalta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän tämäkin sotku selittäne omalta osaltaan tuota RKP:n vaali-iskulausetta: "Äänestä fiksusti!", jota käytettiin 2000-luvun alussa Enemstamin ollessa RKP:n puheenjohtajana. Fiksujahan on niin montaa eri sorttia.

Jarmo Makkonen

Eikö Petri Suomi pidä valehtelemista töppäyksenä. Vähemmästäkin on ministereiden luotto mennyt mutta RKP:ltä kaikki siedetään.

Juha Mattila

Pitkäperjantain 6.4.12 Hufvudstadsbladetista poimittua: "Työlästä ennakkoluulojen ja puolitotuuksien kanssa". Näiden kohteeksi joutunut kertoi eräiden mediakentän toimijoiden harjoittavan kampanjaa, joka "vahvistaa ennakkoluuloja ja virheellisiä etukäteisiä käsityksiä". "...Hinta, jonka saimme asunnosta eli 398.000 euroa, sijoittuu aika tarkalleen keskelle haarukkaa. Aloitimme 465.000 eurolla ja se oli kai liian paljon, mutta on aika luonnollista, että haluaa tehdä maksimaalisen voiton kun myy. Vaikka se tuntuu olevan kiellettyä, jos on väärä työ."
Ajanjaksolle 2012-14 valittiin neljä hallituksen jäsentä samaten sen finanssineuvosjäsen Christoffer Taxell valittiin 2012-15. Kyse oli Svenska Litteratursällskapetista (SLS). Kirjallisuudessa talous kulkee kaiken edellä ja sen hyvä hoito vaatii muita pidempää toimikautta. Mahtaako siellä olla asunnonvälitystä?
HBL:n mielenkiintoisin otsikko oli jutussa yritysjohdon kouluttaja Mia Törnblomista: "Itsetunto aseena". Toivon, ettei se pikkuhiljaa jää puolustusdoktriinimme perusjalaksi eikä politiikkojemme ainoaksi aseeksi. Jäljet hirvittävät jo nyt. Asiatkin sopisi hallita ja täyttää myös vähät kansan oikeudentunnon vaatimukset.
Ilonaiheita ei Hublassa montaa ollut: ALKO täytti 80 vuotta (sekin juhla teilattiin yleisönosastossa), autokauppa nousi hyvin (kai hallituksen fiksuuden ansiosta) ja Vaasasta löytyy "ainutlaatuinen maaginen" quidditch-pallopelijoukkue: -Se on brutaalia. Sain kerran mustelman, joka kesti kaksi viikkoa!
Kaikki viimeaikojen "mustelmat" eivät parane yhtä nopeasti, osa mediasta tulee pitämään huolen siitä. Tällä kun on juuret myös suomenruotsalaisen kansan oikeudentunnossa ja rahapussissa. Heiltähän ne säätiörahat ennenkaikkea pois ovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset