Markku Huusko

Nyt kannattaa kertoa toisillekin kuka on

Olemme lisänneet tänään Uuden Suomen keskusteluohjeisiin seuraavan asian:

HUOM!

Vaikka käyttäjä voi kirjautua Uuden Suomen palveluun itsenäisesti ilman ylläpitäjän erillistä hyväksyntää, pidättää Uusi Suomi oikeuden hyväksyä henkilö kirjoittamaan palveluunsa. Kirjoittamisen salliminen edellyttää sitä, että kirjoittajan tulee olla toisille käyttäjille tunnistettavissa, eikä hän ole aiemmin rikkonut toistuvasti Uuden Suomen käyttöehtoja ja keskusteluohjeita.

Uuden Suomen käyttöehdoissa sanotaan muun muassa seuraavasti: ”Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten. Lisäksi Asiakas sitoutuu siihen, että hänen oikea nimensä ja asuinkuntansa voidaan julkaista blogin tai muun kirjoituksen yhteydessä. Uusi Suomi suosittelee Blogipalvelun kirjoittajille oman valokuvan käyttöä tekstien yhteydessä.”

Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa, jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään, hän ei ole liittänyt omaa valokuvaansa palveluun tai muista vastaavista syistä.

Uuden Suomen käyttöehdot: https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Uuden Suomen keskusteluohjeet: https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (296 kommenttia)

Matias Härkönen

Eivät kaikki vieläkään halua esiintyä omalla kuvallan tai nimellään. Jos keskustelu on tästä huolimatta asiallista, niin miksi pitäisikään? Kiina otti juuri käyttöön pakollisen tunnistautumisen. Perässä mennään, mutta palvelu on toki teidän...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Matias, ei ihan asiallista aina. On totta, että joskus sääntöjämme rikkovat toistuvasti myös tunnistettavat henkilöt. Toisinaan esiintyy taitavasti tehtyjä feikkihenkilöllisyyksiä. Heillekään ei Uuden Suomen keskusteluissa ole sijaa, mutta toisenlaisinkin säännöin varustettuja keskusteluareenoita meillä Suomessa toki on.

Matias Härkönen

On totta, että on toisenlaisiakin areenoita, mutta täällä keskustelu on pääosin asiallista ja siksi täällä jaksaakin keskustella. Toivosin ettei hyvää keskustelua tyrehdytteitäsi liian "vaativilla" säännöillä. Esim. työpaikan saanti voi monellakin vaikeutua jos kirjoittaa vaikkapa maahanmuuttovastaisia tai vaikkapa hyvinkin vasemmistolaisia mielipiteitä omalla nimellä ja kuvallaan. Börje ei varmasti palkkaisi Persua ja Persu tuskin Börjeä.

Minulle on aivan sama kuka mielipiteen esittää jos se on hyvin kirjoitettu ja asiallisesti perusteltu. Ymmärrän toki, että toimituksella pitäisi olla oikea nimi teidossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Tässä on ollut monta vuotta aikaa hommalaisten neuvoa omiaan olemaan hyökkäilemättä päättömästi palstoille. Itse olette aiheuttaneet nämä kiristykset. Tehän olette vaan nauttineet alatyylisistä hyökkäävistä joukkotapaamisista joilla sinun kehumaasi "pääosin asiallista" ajatuksenvaihtoa on sabotoitiu anonymiteettikilpien takaa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #21

En ole koskaan ollut hommafoorumilla keskustelemassa. Käynyt olen ehkä 4-5 kertaa. Veikkaanpa että sinä olet käynyt useammin?

Aika paljon olettamuksia Sini, eikä yhtään rakentavampaa kuin Hommalaistenkaan keskustelu!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

No jotain on meillä sitten yhteistä, olen käynyt sinuakin vähemmän.
Ei anonyymi äärioikeistolainen nettipommitus ole mikään olettamus vaan sekä täällä nähty että muilla palstoilla ja siitä on myös mediassa raportoitu.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #46

Yhdistät siis anonyymin äärioikeistolaisen nettipommituksen ja "hommalaiset", käymättä itse foorumilla. Kyllä se silloin on olettamus. Mutta nyt menee jo off-topic.

Mitä itse olen tätä palstaa 3-4 vuotta seurannut, niin 99,9% on ihan asiallista kommentointia. Oli sitten kuva tai ei, tai olin sitten samaa mieltä tai en. Ne muutamat ylilyönnit on poistettu aika tehokkaasti (välillä ylilyöntejä myös poistoissa. esim. case hihamerkki).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

No melko vakiintunut on kai käsitys hommasta äärioikeiston olohuoneena ja työhuoneena.
Itse muuten kutsuit blogissasi expo.se sivuja äärivasemmistolaisiksi vaikka niillä ei liene mitään puoluepoliittista kytköstä.

Käyttäjän TimoPouru kuva
Timo Pouru Vastaus kommenttiin #68

Kuinkahan suuren vaaran avoimelle ja demokraattiselle yhteiskunnalle nämä homman olohuoneen asukit oikeasti muodostavat? Maassa, jossa kommunistit istuvat hallituksessakin, voisi äkkinäisempi kuvitella vaaran vaanivan toisaalla.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #21

Minua häiritsee, että kun puhe siirtyy asiattomaan keskusteluun ja sen kitkemiseen (kuten vastuullisessa keskusteluympäristössä toki kuuluukin tehdä - kirjoitin tästä asiasta itsekin eilen), alkaa sama jauhanta hommalaisten esiinmarssista. Ehkä itse kunkin todella kannattaisi tutustua kyseiseen palstaan. Minusta se ei olisi mikään häpeä, vaikkei allekirjoittaisikaan yhtään mitään siellä esitettyä mielipidettä.

Ettei vaan olisikin niin, että eräiden aivan muiden henkilöiden (netti)elämä pyörii pelkästään perussuomalaisten, hommalaisten, sisulaisten, sananvapauskysymyksen ja rasismikeskustelun ympärillä, ts. nämä teemat ovat alati päällimmäisenä mielessä. Sen verran nokkelasti näitä aasinsiltoja aina syntyy sieltä täältä.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #140

Tarkoitat Sini Lappalaisen sokeaa hyökkäilyä umpimähkään vailla minkäälaista logiikkaa tuossa yllä. Sitä minäkin ihmettelin.

Tuollaiset kirjoittajat haittaavat keskustelua harhaisilla olettamuksillaan ilman logiikkaa paljon enemmän kuin nimettömät/kuvattomat kirjoittajat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #160
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #140

Tavallaan tietoisesti koska se imitoi näitä jotka aina vetää jotkut demlat sun muut punaiset vaatteet jos kirjoittaja ei ole persu. Se on matkimista ja sitä tapahtuu aina siellä missä puhutaan.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #21

Miksi Sini heti nimittelee jotain hommafoorumilaiseksi.
Sini ei oikeasti tiedä mitään meistä täällä. Hän kuvittelee tietävänsä.

Pitää osata erottaa kuvitelmat ja totuus.

Tämä on hyvä foorumi. Täällä saa vapaasti olla Börjet ja vihreät ja sinä ja muut.

Jos tänne tulee joku hommailija, niin antakaa tulla.

Itse olen siellä 2 kertaa käynyt ja suurin osa keskustelijoista kirjoitti vähintään magnan tasoista äidinkieltä.

Koska aihe ei kauheasti kiinnosta (on muuten tosi vaikkei uskoisi :)) niin en ole mennyt takaisin hommafoorumille.

Mutta ihmisissä siellä ei ole juuri vikaa ja he eivät kuulostaneet rasisteilta.

Lähinnä realisteilta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #15

Eikö miehen tahi naisen pidä seisoa omien mielipiteidensä takana kaikissa olosuhteissa? Joskus niitä voi myös muuttaa.

Noh, kuten tiedämme, on myös anonyymipalstoja, jos on tarvetta esiintyä tuntemattomana. Sekin on ihan ok, enkä siten puhu tietenkään kuin oman palvelumme linjasta. Meilläkin nimimerkki on joissain hyvin, hyvin harvinaisissa poikkeustapauksissa mahdollinen.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #25

Pitää toki, mutta moni ei halua sekoittaa yksityiselämäänsä ja poliittisia näkemyksiään kun pelkäävät leimautuvansa tai työnsaannin vaikeutuvan. Ja ihan varmasti niin käykin. Palkkaisiko EK esim. persutaustaisen johtajakseen?

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #25

Niin. Salliihan HS:kin nimimerkillisen kirjoituksen, jos aihe on arkaluonoinen. Mutta. Tietävätkö ihmiset tämän ja voivatko he luottaa lähdesuojaan? Onko tätä alustaa tiedotettu mediana, jossa ihminen voisi nimimerkillä purkaa mieltään tai ilmoittaa jostain epäkohdasta ilman pelkoa poliisista tai muutoin julkitulosta.

Tällainenkin lisäisi ihmisten kiinnostusta tätä kohtaan. Sellaisen mahdollisuuden voisi hyvinkin laittaa omaksi aihealueekseen. Epäkohtavuoro.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #25

Huusko: "Eikö miehen tahi naisen pidä seisoa omien mielipiteidensä takana kaikissa olosuhteissa?"

--- Kuulostaa tyhjältä kysymykseltä ilman perustelua. Mistä moinen kysymys oikein kumpuaa? Ei kysymyksellä voi mitään perustella.

Olen siis eri mieltä. USn muutos nimenomaan ei anna enää mahdollisuutta seisoa mielipiteensä takana koska ihmisillä on työ, perhe, ystäviä ym. joiden takia aina ei voi sanoa rehellistä mielipidettä asiasta. Silloin pitää sanoa se mielipide joka vahingoittaa vähiten.

Mies tai nainen voi seisoa omien mielipiteidensä takana kaikissa olosuhteissa jos saa esiintyä anonyyminä. Muuten se voi olla vaarallista ja tyhmää.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko Vastaus kommenttiin #151

"USn muutos nimenomaan ei anna enää mahdollisuutta seisoa mielipiteensä takana koska ihmisillä on työ, perhe, ystäviä ym. joiden takia aina ei voi sanoa rehellistä mielipidettä asiasta. Silloin pitää sanoa se mielipide joka vahingoittaa vähiten."

Jos ei voi sanoa rehellistä mielipidettä omana itsenään niin kannattaa miettiä, onko sen mielipiteen ilmaiseminen ylipäänsä välttämätöntä.

Minulla on nykyisestä työpolitiikasta paljon mielipiteitä, jotka jätän kertomatta julkisuudessa, koska vaikka kirjoittaisin ne yksityishenkilönä niin ne voisivat vahingoittaa työnantajaani, asiakkaitani tai ne voitaisiin jopa tulkita Vihreiden mielipiteiksi. Enkä usko, että ajamani asiat kaatuvat siihen, etten pääse möläyttelemään mielipiteitäni ääneen Usarissa. Voin edelleen työskennellä arvojeni mukaisesti ja niiden eteen muilla tavoilla.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #198

M. Huusko; "Jos ei voi sanoa rehellistä mielipidettä omana itsenään niin kannattaa miettiä, onko sen mielipiteen ilmaiseminen ylipäänsä välttämätöntä."

Olet siis sitä mieltä että ei tarvitse keskustella ollenkaan. Suljetaan siis koko blogi? Aina on joku joka loukkaantuu. Keskustelua jota ei voi käydä anonyymisti ei ole keskustelua vaan jotain teatteria jota kahlehtii sosiaaliset ympäristön paineet ym.

Ilmaistaksemme rehellisen mielipiteemme meidän pitää voida saada pysyä anonyyminä. Jotta ihmiset saadaan rohkaistumaan puhumaan aidosti, rehellisesti ja valehtelematta heidän pitää puhua anonyymisti. Meitä ohjaa kaikenlaiset sosiaaliset käytöstavat ym. jotka kahlitsevat mielipiteenvaihtoa ja oikeata keskustelua.

Sananvapauteen kuuluu mielipiteen esittäminen anonyyminä. Kadullakin saa esittää mielipiteensä anonyyminä ja nettikeskustelun tulee olla laajennettua modernia torikeskustelua.

Keskustelussa jossa voi kertoa aidosti oman mielipiteensä on ainoa hyödyllinen keskustelu. Muu keskustelu on ajanhukkaa eikä vie asiaa eteenpäin. Rehellinen mielipide on ainoa, tärkeä ja asiaa eteenpäin vievä mielipide. Muut mielipiteet ovat valehtelua.

Älkääkä sotkeko keskustelussa mielipidettä, laittomaan kiihottamiseen tms. Ne on helppo erottaa toisistaan.

Netistä ei saa tehdä painetun median kilpailijaa vaan niiden pitää olla rinnakkain. Nettikeskustelukäytäntöjä ja lakeja täytyy kehittää niin että nettikeskustelun luonne säilyttää torikeskustelun luonteen, silloin painettu media ja internet voivat elää rinnakkain täydentäen toisiaan.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko Vastaus kommenttiin #228

On aina yhtä masentavaa huomata potentiaalisesti älykkään ihmisen sekoittavan keskenään sananvapauden ja palveluntarjoajan säännöt.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #338

Säännöt pitää pystyä perustelemaan varsinkin kun sääntöjä ollaan muuttamassa. Mihin tarvitaan tunnistamista? Ettemme puhuisi rehellisesti? Sitähän sinä ehdotit.

Perustelujen puutteesta sinun piti puuttua persoonaani. Sinun itsesi takia tunnistaminen pitää olla koska et osaa erottaa asiallista kommentointia persoonaan menevästä kommentoinnista. Jos erottaisit nämä asiat toisistaan niin tunnistamista ei tarvittaisi.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko Vastaus kommenttiin #370

Itse asiassa sääntöjä ei ole mikään pakko perustella. US voi päättää vaikka että kaikki viestit pitää kirjoittaa haiku-muodossa tai ruotsiksi tai niissä saa käyttää vain k-alkuisia sanoja. Tämä on yksityisen palveluntarjoajan tuottama palvelu. Jos nämä säännöt eivät miellytä, voit äänestää jaloillasi ja/tai perustaa oman palvelun, jossa toimitaan sinun säännöilläsi.

Enkä ole missään kohtaa ehdottanut, ettei pitäisi puhua rehellisesti.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #377

Mihin tarvitaan tunnistamista? Ettemme puhuisi avoimesti? Sitähän sinä ehdotit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #228

Ei kai sinun agendasi mikään ultrauniikki ole, ja jos on niin sitä arvokkaampaa on että tuot sen nimelläsi esiin.
Me kaikki elämme paineiden alla, esim joudumme koko ajan miettimään olemmeko autenttisia ja itseämme kohtaan rehellisiä. Siihen painiin kuuluu myös suhde eri referenssiryhmiin. Täällä kai luetaan/kirjoitellaan myös jotta oma ajattelu myös edistyisi ja yhteiskunnallinen rooli selkeytyisi. Siitä on vain hyötyä että joutuu allekirjoittamaan sanomansa.
Jos päämääräsi on pelkkä poliittinen vaikuttaminen eikä oman position määrittely niin on luonnollista että haluat pysyä anonyymina.
Käytät myös sitä valtaa jota nimimerkin valinnan piiloviestit antavat. Jollain Sini Lappalaisella on vaikea sörkkiä ketään silmään.
Kirjoittaminen liittyy identtiteettiin aina ja kaikkialla.

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #198

"Jos ei voi sanoa rehellistä mielipidettä omana itsenään niin kannattaa miettiä, onko sen mielipiteen ilmaiseminen ylipäänsä välttämätöntä."

Juuri silloin se voi olla kaikkein arvokkainta. Jos esim. tietyistä menettelytavoista tulee jollain sektorilla niin kaanonia, ettei niitä voi kyseenalaistaa joutumatta itse paitsioon, juuttuu kyseinen sektori omaan uskoteltuun erinomaisuuteensa ja alkaa lämmitä sisäänpäin. Ei ole ketään osoittamassa reikiä mekossa. Pidemmällä tähtäimellä se ei ole kenenkään etu.

Jossain kohdin täytyy aina kulkea raja, jonka ylittyessä jokaisen pitää avata suunsa, vaikka sitten vahingoittaisi työnantajaansa. Olisi kolmas valtakuntakin murentunut pikemmin, mikäli useampi koneiston osanen olisi pystynyt raportoimaan nimettömästi havaitsemistaan epäkohdista. Eivät kaikki senkään järjestelmän palvelijat pahoja olleet, mutta Natsi-Saksaa toimintaympäristönä leimasivat pelko, huhut ja silmien ummistaminen.

Omakohtaisesti asetelma koskettaa minua siten, että olin aikoinaan aitiopaikalla todistamassa verovarojen tärväystä muutamissa terveydenhuollon IT-projekteissa. Asianosaisten keskuudessa en koskaan rohjennut kasvotusten kritiikkiä esittää, koska se olisi tehnyt minusta ko. piireissä paarian. Firmassa oli vallalla jonkinlainen konsensus siitä kuinka veronmaksajien rahat kääräistään harvojen hyödyksi minimipanoksin. Lopulta päädyin kirjoittamaan kokemuksistani nimettömästi muutamissa verkkopalveluissa. On toki mahdotonta sanoa josko teolla oli minkäänlaisia vaikutuksia suuntaan tai toiseen, mutta se oli pakko tehdä jo mielenrauhanikin vuoksi - vaikka ulostulo olikin kohdallani mahdollista vain nimettömänä.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko Vastaus kommenttiin #310

Kuten sanoin (tai ainakin yritin): uskon tekemiseen ja toimimiseen, en anonyymina netissä länkyttämiseen. Anonyymin kirjoittelun ainoa vaihtoehto ei ole asioiden passiivinen hyväksyminen.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #340

Anonyymi kirjoittelu ei ole länkyttämistä vaikka sen niin esität. Itse puutuit persoonaani sinun kuvasta ja nimestä huolimatta. Mitä hyötyä on tunnistamisesta jos kirjoittajat eivät osaa keskustella argumentoiden asiaa vaan menevät henkilökohtaisuuksiin? Siihen auttaa vain että kirjottajien pitäisi suorittaa nettikeskustelukurssi. Tunnistaminen ei auttanut sinunkaan tapauksessasi.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #25

Luetteleppa tapaukset, niin saadaan linjanveto.

Ei siis kerrota linjaa, vaan käytetään mielivaltaa?

Tämä on juuri se sensuurin laki. Pidetään epätietoisina mikä on sallittua ja mikä ei ja muutetaan sääntöjä yön yli.

Jotkut ihmiset saavat tyydytystä mielivallasta.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas Vastaus kommenttiin #25

"Eikö miehen tahi naisen pidä seisoa omien mielipiteidensä takana kaikissa olosuhteissa? Joskus niitä voi myös muuttaa."

Niin pitää, mutta se ei tarkoita että kaikki, kaikki tilanteessa, kaikille voi kertoa nimeänsä -koska nimenomaan kuuntelija/ vastaanottaja,voi olla se taho, joka ei ole sitä luottamusta ansainnut eikä osa sitä käsitellä, eikä kohdella tunnetua sanoman -etenkin totuuden-tuojaa toivotulla, inhimillisellä tai asiallisella tavalla. Sen takia useinkin jotkut saattavat tarvita nimettömyyden.

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #25

"Noh, kuten tiedämme, on myös anonyymipalstoja, jos on tarvetta esiintyä tuntemattomana."

Tämä selvä. US:ssa ei kaivata syvästi henkilökohtaisia tilityksiä, sillä onhan nyt huomattavasti ylevämpää keskustella asioista teoreettisella tasolla. Oman elämänsä draamasta ammentavia keskustelijoita kehotetaan hakeutumaan vaikkapa teinien pilkattavaksi Suoli24-palveluun.

http://hamalainenville.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12...

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127828-noin-...

Hyvästi siis.

Taloussanomat.fi on onneksi alkanut näyttää taas kiinnostavammalta rekisteröitymismahdollisuuden ja koneellisen peukutuksen eston myötä.

Käyttäjän pjtaipale kuva
Pekka Taipale Vastaus kommenttiin #25

"Eikö miehen tahi naisen pidä seisoa omien mielipiteidensä takana kaikissa olosuhteissa?"

Tätä voi kysyä kiinalaiselta tai pohjoiskorealaiselta. Kuinka viisasta on kirjoittaa omalla nimellään, jos poliittisista mielipiteistä voi seurata joko vankilaa tai sakkoa, tai työllistymishankaluuksia?

Esimerkiksi, jos maassa voi saada sakkoja siitä, vaatii suomalaisille yhdenvertaista kohtelua?

Ehkä moiset halla-aholaiset mielipiteet olisi syytä julkaista nimimerkillä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #15

Kyllä minä persun tai vaikka uskovaisen palkkaisin jos hän on hyvä työssään ja pitää henkilökohtaiset mielipiteet ominaan työaikana. Suvakki on suvakki vaikka öljyssä keittäisi.

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen Vastaus kommenttiin #180

Epäs ole, se löystyy, jäykkyys häviää ja siitä tulee zuvaggi.
On kokeiltu.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #15

Etkö siis uskalla olla oma itsesi, kun kirjoitat? Minusta ei tunnu hyvälle, että pelkää kirjoittaessaan paljastavansa sisimpiä tuntojaa ja näin menettävänsä mahdollisuuksia. Eikö jokaisella ole oikeus olla juuri sellainen kuin on. Onko pakko ajatella tulevaa työpaikka? Onko tuleva työpaikka edes silloin sopiva, jos ei voi olla oma itsensä ja omien mielipiteidensä takana?

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen Vastaus kommenttiin #227

Juurikin näin. Sellaista työpaikkaa kannattaakin varoa, jossa ei voi mielipidettään kertoa. Siellä ei tapahdu myöskään oikeata kehitystä.

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #227

"Minusta ei tunnu hyvälle, että pelkää kirjoittaessaan paljastavansa sisimpiä tuntojaa ja näin menettävänsä mahdollisuuksia."

Kerropa tuo niille, joiden mielestä on olemassa vääriä mielipiteitä. Sanomistensa varominen on aivan viisasta ja normaalia netissä, jossa kaikki sanomasi tallentuu määräämättömäksi ajaksi sinusta riippumattomasti. Kuten on eräiden korkeaprofiilisten tapausten kohdalla jo ehditty havaita, asioita voidaan irrottaa alkuperäisestä yhteydestään ja saada ne näyttämään pahemmalta kuin ne ovatkaan. Sitten leimataan ja nujerretaan. Siinä vaiheessa kun oikaisu tulee - jos tulee - vahinko on jo tapahtunut ja harva pääsee perille asioiden oikeasta tolasta. Tämä on vain nykyaikaa. Tottukaa siihen, että nyt varttuvista poliitikkosukupolvista tullaan aikanaan näkemään mm. teiniaikoina varomattomasti kännykällä napattuja alastonkuvia (sexting). Ehkäpä sitä ei kuitenkaan enää tuolloin pidetä minään.

Kaikki ovat varmaan alun alkaen luottavaisia kuin koiranpentu. Minä sain lapsuudessani kärsiä siitä keitä vanhempani olivat ja mitä he edustivat. Ehkä siksi olen lähtökohtaisesti varovaisempi kuin moni muu.

Hyvistä työpaikoista käydään yhä kovempaa kilpailua. Vanhempani elivät aikana, jolloin oli vielä elämänuria ja taattuja työpaikkoja. Nykyään mikään ei ole varmaa. Ei kannata antaa turhaa tasoitusta mahdollistamalla yksityiselämäsi vaivaton profilointi netin tarjoamin työkaluin. Jokainen ottaa joskus harha-askelia, mutta rikosrekisterikin vanhenee nopeammin kuin netissä kailottamasi kannanotot.

Niin, onko työpaikka sopiva jos kannatat eri puoluetta kuin tuleva esimiehesi ja saat sen vuoksi rekrytointivaiheessa miinuspisteitä (vaikka sitten alitajuisia)? Minusta tästä ei ole epäilystäkään. Henkilökohtaisesti teen työtä asiakkaalle, jonka päättäjät edustavat monessa suhteessa vastakkaista laitaa kuin minä. Mutta tekeekö se minusta sen huonompaa työntekijää tai tekeekö se minun työstäni yhtään sen vähäarvoisempaa? Eipä tietenkään. Ja nykyään palkka on otettava sieltä mistä sen saa. Etenkin periferiassa piirit ovat pienet ja vaihtoehdot ovat usein vähissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #227

Laamanen kysyy halusta olla oma itsensä. Kyse ei ole vain itsestä ja itse sanojensa takana olemisesta vaan myös kaikenmaailman hörhöistä jotka käyvät kimppuun, myös läheisten. Maailmassa on ihmisiä joille ei haluaisi paljastaa henkilöllisyyttään vaikka ei kirjoittelisi mielipiteitään mihinnekään.

Laamanen kysyy onko pakko ajatella työpaikkaa. Ehkä Laamasen elämäntilanne ja tulonmuodostus on sellainen, että ei tarvitse. Mutta meillä monilla muilla on huoli omasta ja perheen toimeentulosta.

Työpaikan sopivuudesta henkilökohtaisiin mielipiteisiin ei oikein voi tässä talous- ja työllisyystilanteessa kantaa huolta. Työelämässä joudumme asettumaan työnantajan työnjohto-oikeuden alle ja silloin joudumme enemmän tai vähemmän n.s. henkisesti huoraamaan.

Toisaalta työvoimaviranomaiset eivät karensseja asetellessaan ota huomioon perusteluja mielipiteiden natsaamattomuudesta. Mutta ehkäpä Laamanen kääntyy esimerkisi EK:n Kokkilan ja Häkämiehen sekä Niinistön puoleen jotta asioihin saadaan muutos. Sen jälkeen voimme oleilla mielipiteinemme ilman huolta työpaikasta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #320

Työpaikka tietysti on työn tekemistä varten ensisijaisesti. Isoilla työpaikoilla tuskin on aikaa vahtia toisten milipiteitäkään. Onhan työpaikalla aina erilaisia ihmisiä omine elämänkokemuksineen ja taustoineen. Sehän jokaisen pitää ymmärtää. En tajua kyttäämistä ollenkaan. Sehän on menneen ajan mentaliteettia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #339

Vaikka Laamanen ei "ymmärrä" kyttäämistä niin se ei sillä poistu.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #342

Tottahan tuo mitä sanot taitaa olla, mutta rajansa kaikella kuitenkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #354

Toki, rajansa pitäisi kaikella olla mutta niiden löytymistä odotellessa joudumme elämään tässä rupisessa maailmassa. Kaikki kun eivät ole vielä edes lähteneet hakemaan omiaan.

Juhani Piironen

Kun ei ole mielipiteet "oikeita", niin sensuroidaan. Vähän aikaa saimmekin olla rauhassa.

Emme rupea ajattelemaan kuten sinä, vaikka miten pakottaisit.

Mitä järkeä tässä sensuurissa on muuta kuin saada tyydystä omasta "oikemielisyydestään"?

Meillä on jo yksi Hesari.

Halutaanko US:sta tehdä pikku Hesari, jossa mennään "virallisen" totuuden mukaan?

Tarja ei ole enää presidentti ja uusi presidentti ei vaadi "oikeamielisyyttä" ja maailman parantamista.

Täällä keskustelu on asiallista. Henkilöitä ei haukuta, mutta poliittisia suuntauksia sitäkin enemmän.

Ns. "oikeamielisiä" mollataan ja sekö se on ongelmana?

Täällä on monia, jotka eivät voi laittaa kuvaansa, koska heille ei sittä makseta ja lisäksi he saavat palkkaansa asiakkailta ja viranomaisilta ja paikoista, joissa ei pidetä mistään julkisuudesta.

On idioottimaista vaatia esimerkiksi kuva.

Sitten kun tulee ensimmäiset nyrkit jonkun naamaan ja syyksi löytyy US, niin mitä sitten sanot?

"En mä tajunnnut että noin voi käydä"

Sitten kun joku keskustelija, joka on esimerkiksi virkamies ja tietää asian todellisen sisällön, joutuu poistumaan ja menetämme arvokasta tietoa, niin mitä sitten.

Alamäkeen mennään taas.

Vapaus on joillekin ankara paikka. Huomaa että muut eivät ajattele samoin kuin itse ja se pelottaa.
Voi joutua muuttamaan omia käsityksiään ja voi vahingossa oppia uutta.

Sinä et lunasta taivaspaikkaa intellektuallipiireissä aloittamalla sensuroinnin.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #134

"Kun ei ole mielipiteet "oikeita", niin sensuroidaan." Näinhän se menee.

Hesarin keskusteluplastat eivät täysin edusta lukijoiden mielipiteitä, vaan jonkilaista Hesarin punavihreää linjaa. Tästä eroavat on sensuroitu pois.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Netissä on varmasti paljon vaihtoehtoja niille, jotka haluvat esiintyä anonyymisti internetissä.

Johanna Fredriksson

Onko oikeasti paljon vaihtoehtoja?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Markku !

Onko tämä vielä riittävä, esim. uutisten kommentointiin, joista on tullut
varsinaisen blogikirjoittelun ja kommentoinnin rinnalle enemmän tai vähemmän tasokas mielipidepalsta.

kati sinenmaa

Niin. En myös ihastele tiettyjen henkilöiden innokkuutta laittaa tänne jatkuvasti uusia blogeja vain sitä varten, miten voisivat kehuskella kuvillaan ja moittia kaikkia muita. Ei onneksi kiinnosta itseäni sellaiseen osallistuminen muutamaa heittoa lukuunottamatta, -- joista kuitenkin tulee morkkis vain siksi, että olin alentunut mokomaan alhaiseen keskusteluun.'

Itse olen yrittänyt pitää ylä laadukkuutta, johon ei sovi muiden keskustelijoiden morkkaaminen tai kärhämöinti kuvista. Juuri äskenkin onnistuin tuomaan esille aivojeni syövereistä vertauksen muurahaisista, miten muurahaisen ajattelu on yhtä taloudellista kuin rikkaiden ajattelu; "Mun ei kannata kantaa tätä pientä havunneulasta kekoon, koska sillä ei ole mitään merkitystä keon suuruudelle."

Vai onko noin? Ajattelevatko muurahaiset todellakin noin viisaita? Ihmeellistä!

"Oma kuvani" on omin käsin tehdystä kivilinnasta (R.I.P.) ja siihen ympätty venäläisen ystäväni minusta piirtämä kuva.
.

MUOKS: Ymmärrän täysin, että tämä blogialusta voi olla olemassa vain niin kauan, kun siinä on laadukkaita juttuja. Mielestäni blogit muista blogisteita tai oman itsensä korostamisesta ei kuulu siihen pirtaan

Jokaisen pitäisi ajatella tätä blogialustaa ikään kuin olisi sen omistaja, eikä suoltaa tänne turhanpäiväisyyksiä. Respektiä Huuskolle ja Herlinille.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Seppo-Juha, samat säännöt koskevat uutisia ja blogipuolta.

Pentti Järvi

Seppo-Juha oli jo innoissaan poistamassa asiapitoisia kommenttejani urheilublogissaan, vaikka olen nettihenkkareilla tunnistautunut.

US suosittelee kuvan käyttöä, mutta ristiriitaisesti pidättää itselleen oikeuden poistaa kuvattomat ja siitä blogisti vetää johtopäätökset, että hänelläkin olisi samat oikeudet.

Ei mene läpi.

Pentti Järvi

Huusko alempana:

"On esimerkiksi joitain tapauksia, joissa on käytössä Nettihenkkarit ja sitä kautta aikalailla varmasti oma nimi, mutta ei kasvokuvaa ja se on ok."

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Koitetaan pitää palsta kiinostavana ja asiallisena.
Ilman vastakkain asettelua ei synny keskustelua ja väittelyä, mutta yritetään pitää pahimmat solvaukset kurissa.
Olkoon se vaikka jonkinlaisena uudenvuoden ohjeena meille jokaiselle.
Kyllä minua eilen hatutti, kun olen jonkun olemattoman henkilön kanssa, erehtynyt jopa väittelemään.

Jukka Palo

Pidetään Uusi Suometon huhtikuu ja jätetään koko sisältötuotanto kustantajien vastuulla palkka- tai palkkiorahalla. Staff writerit voisivat pitää palstan elävänä kirjoittamalla noin 5-10 avausta tai uutista vuorokaudessa.

Olli Pusa

Olisi mielenkiintoinen kokeilu. Siikala toki kirjoittaisi blogeja ja kommentoisi itse niitä. Kerrankin puheenvuorossa olisi harmoniaa.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #56

Minusta voitaisiin myöntää Siikalalle 4 nimimerkkiä, jotka yhtä köyttä -yhdistyksenä keskustelisivat pää-Siikalan avauksista.

Olen vakavasti ajatellut harkita Uusi Suometonta huhtikuuta.

1. tipaton tammikuu

2. Venäjää vihaamaton helmikuu

3. perussuomalaisia vihaamaton maaliskuu

4. Uusi Suometon huhtikuu

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #72

Palo.

Se tämän Palstan hahmoista, joka noihin kaikkiin tinkimättömästi pystyy, on julistettava vähintään Pyhäksi; ellei peräti kanonisoitava muutaman jo hyvään sekä erehtymättömään pystyneen rinnalle.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Et pysty. Addiktiosi on liian vahva.

Eipä silti, sitä vastaan minäkin taistelen.

Matti Jalagin

Reijo.

Kyllä siellä joku todellinen henkilö omine ajatuksineen ja motiiveineen on näppäimiä paukuttanut, joten ei koskaan mene hukkaan keskustelu.

Eri asia ovat nämä palstan fundamentalistit, jotka ovat lopullisen totuuden jo löytäneet vaikka eivät pysty muille sitä uskottavasti kertomaan.

Ilman väkivaltaa.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Jos on turvakielto - ei osoitetietoja luonnollisesti näy - eihän se muuten olisi turvakielto. Turvakielto tarkoittaa, että on epäiltävää, että henkilön turvallisuus - yleensä työn puolesta voi vaarantua. Siksi minulla on nettihenkkarit mutta kirjoitukset poistuvat.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tekstit eivät välttämättä poistu kokonaan, vaan ne voivat poistua kasvokuvattomina vain etusivun listauksesta.

Pentti Järvi

Näin epäsäännöllisiä sääntöjä en liene nähnyt koskaan missään, noh, englannin kielioppi on yhtä poikkeuksien poikkeuksia.

Jukka Palo

Miksi turvakieltoisten pitäisi saada kirjoittaa, kun kerran ovat olleet mukana sellaisessa, joka yleisesti ottaen ei ole tavanomaista tai turvallista?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Turvakielto

Jos henkilöllä on perusteltu syy epäillä oman tai perheensä turvallisuuden olevan uhattuna, maistraatti voi hänen pyynnöstään määrätä, ettei hänen kotikunta- tai osoitetietojaan saa antaa väestötietojärjestelmästä muille kuin viranomaisille.

Maistraatti edellyttää turvakiellon hakijalta kirjallista, perusteltua pyyntöä tai ainakin käyntiä virastossa. Turvakieltomääräys voi ensimmäisellä kerralla olla voimassa enintään viisi vuotta. Sitä voidaan jatkaa kaksi vuotta kerrallaan.

Turvakielto ja osoitteen luovuttaminen

Kun henkilöllä on turvakielto, hänen osoitettaan ei luovuteta useissa tapauksissa viranomaisillekaan. Ne viranomaiset, jotka saavat henkilön yhteystietoja järjestelmiinsä, saavat myös tiedon turvakiellosta.

Samantapaisesta luovutusrajoituksesta on säädetty myös viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetussa laissa. Salassapitovelvollisuus koskee tällöin kuitenkin vain sitä viranomaista, jolle henkilö on esittänyt pyynnön tietojensa luovutuskiellosta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Eikö silloin turvakiellon kohdalla yksilöllä itsellään raksuta, ettei kannata mennä latomaan tekstiä ihan ehdoin tahdoin?

Samanlaisia vapaaehtoisia tietoluovutustapauksia elävässä elämässä on useita. Jos nuorelta näyttävä henkilö asioi Alkossa niin kyllä hänen on kassanhoitajan vaatimuksesta jotain tietoja itsestään luovutettava, jos meinaa punaviinipullon kaupasta ulos kuskata. Ei kassanhoitaja voi pakottaa luovuttamaan tietoja. Kaupat vaan jää tekemättä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juuri viikonloppúna uutisoitiin keskustelufoorumeista, ja niiden hankalasta valvomisesta. Esimerkkeinä käytettiin Puheenvuoropalstaa ja Iltalehden palstaa. Oli kuulemma rumia puheita päässyt joukkoon.

Minulle henkilökohtaisesti tärkeämpää on tekstin sisältö kuin se, että joku käyttäisi kasvokuvan sijasta persereikäänsä.

Ymmärrän silti nekin vaatimukset, joissa avoimmuuteen pyritään kahdensuuntaisesti, eli ylläpitäjän, kirjoittajan ja lukijan kannalta, eli siis kolmensuuntaisesti juu.

Toivottavaa olisi, että maailma, tai edes UusiSuomikaan ei menisi sananvapauden kannalta liian hankalaksi, eli nipottajaksi kirjoitusten suhteen.

Olen havainnut, etteivät nuo ns. salonkikelpoisetkaan kirjoittajat aina onnistu tekeleissään.

Niin, mitäpä tähän enempää sanomaan, kuin- että naamanne ei minua kiinnosta pätkän vertaa, mutta se, jota suustanne päästätte on kiinnostavaa. Sanotte sitten hyvässä, tai pahassa nääs.

Sitäpaitsi, jos sallitte, arvioin naamojanne, jotka näytille olette asettaneet.....kiitos..... Suoraan sanottuna länsimaisen kauneusihanteen mukaan olette keskimääräistä rumempia ihmisiä.

Siihen vaikuttanee ikänne, koska joitain nuoremman ikäpolven naiskasvoja katselee jopa pitempäänkin..........Yrittääpi jopa suurentaa kuvaa, mutta piru, kun ei suurennu juu....

...Kyllä jämpti on niin...

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kyllähän tämä positiivinen muutos on. Vaikka itse edustankin etupäässä antimokuttavaa puskista huutelua, niin sentään teen sen omalla nimelläni ja naamallani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sellaiset kuin sinä olette jääneet puskista huutajien jalkoihin ja koko "antimokutus" on saanut epäilyttävän leiman.
Antimokutuksen nivoutuminen raakaan mielenlaatuun ja antifeminismiin ja Halla-ahon henkilökulttiin ja amerikkalaiseen tuontitavaraan on loppujen lopuksi ongelma ei vain niille jotka joutuvat puskistahuutelijoiden kohteiksi vaan koko kansalaiskeskustelulle.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tuo lienee kohteliaisuus. Kiitoksia!

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #33

Atte Rätt - kreditoitu puskistahuutelija;-)

Juhani Piironen

Miten ihmeessä tuo Halla-Aho saadaan vedettyä mukaan joka paikkaan? Onko hän joku demoni?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #141

Halla-aho ei liene kummoinen suosikki, koska hän perustelee asiansa järjellä eikä tunteeella. Tavikset ja toimittajat puolestaan tahtovat tositeeveen ja jonkinlaista sympaattista itkua johonkin suuntaan.

Jukka Palo

Ehdotan, että jokainen laittaa tunnuskuvakseen sormenjälkensä. Esimerkiksi Matti Virtasia on 200 eikä sille, joka loukkaantuu kirjoituksesta, ole mahdollista tehokkaasti jahdata oikeaa mattivirtasta.

Ellei sormenjälkeä niin sitten DNA:nsa tiedostona, jolloin Pedon merkki on täydellinen ja jokainen vastaa paholaisen paistinpannulla sananvapaudestaan.

Vapauden palkka on vaino.

Pentti Järvi

Jarmonkin tunnistaa vain, jos hän kävelee vasemmalta ohi. :)

Seppo Hildén

"Nyt kannattaa kertoa toisillekin kuka on"

No näin on, lieko vielä muutama olemassa, joka ei tietäsi, että sovinisti ollaan, vaikka yritän kyllä aika monessa välissä sen kertoa.

Mutta menköön vielä kerran.

Jukka Palo

Älkää vain kertoko keitä olette. Ainakaan minua ei ollenkaan kiinnosta se, millaisten uusliberaalien, kommunistien, sateenkaariväen jne. kanssa täällä jutellaan. Minua ei edes kiinnosta mielenrauhan vuoksi tietää, kuka naapurini todella on, vaikka epäilyksiä siitä toki on kulkupuheiden tasolla.

Itse asissa en halua, että joku voi sanoa, että kirjoittelen moraalisesti ja siveellisesti kelvottoman aineksen kanssa jossain ihme verkossa.

Kiinnostavaa ei ole mm. se, miten hyvin Torsti Äärelä tulee toimeen Siikala nuoremman tai vanhemmankin kanssa.

Jari Tuomoja

Koska olen laiska, pyydän että Huusko & Co lukee tämän linkin: http://harrilehtimaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129...

Toistan lyhyesti vain koko asian eli Usari on alistettu nyt täydelliselle mielivallalle lopullisesti kun keskustelun aloittajat (= blogistit) voivat poistaa kommentoijien viestejä sekä saada keskusteluun oman värittyneen maailmankuvansa näköisen toisia hymistelevän keskustel...siis anteeksi: propagandansa. Ei siinä ole enää keskustelulla valtaa, se on kusipäisten blogistien ylläpitämää värittynyttä maailmankuvaa (anteeksi kielenkäyttöni: asiallisia blogisteja on toki mielinmäärin, mutta tehostetaan sanomaa hieman).

Ehdotan, että US antaa blogisteille vain sen vaihtoehdon, että joko keskustelu sallitaan tai ei. Muussa tapauksessa on aivan turhaa markkinoida Usaria avoimena keskustelufoorumina ja/tai ajan hermolla olevana politiikan ja päivän aiheiden valtimona.

Keskustelu on joko avointa tai sitten se on toisten hymistelyä eli jonkin blogistin propagandaa.

Mitä tulee sääntöasioihin: itselläni ei ole edes suomalaisia pankkitilejä enää (koska asun ulkomailla pysyvästi) eikä siten myöskään mahdollisuuksia nettihenkkareihin. En niitä myöskään käyttäisi sillä Kytölä & Co on hinnoitelut Nettihenkkarit pilalle.

Ilman varoitusta voi toki poistaa profiileja, mutta olisiko syytä antaa ihmisille oikeus tehdä sähköpostitse vaikka selkoa ennen poistamista? Esim. 7 vrk varoitusajalla kuten käytäntö maailmalla on?

Petri Haapa

Minusta blogisti omistaa oman bloginsa, on tyystin hänen vallassaan poistaako vai lisääkö sinne jotakin. Jokainen voi perustaa oman bloginsa. Kyllä minäkin autoillessani päätän, miten ja minne ajan enkä pysähdy välillä ohikulkijoita kyselemään, että minne te haluaisitte minun ajavan.

Jari Tuomoja

Pitäisi varmasti paikkansa jos blogi olisi jossain omassa osoitteessaan sekä ei ratsastaisi Usarin selässä. Nyt ns "blogisi" ratsastaa Usarin sivuille, upotettuna sen sisältöleiskaan, Usarin logo roikkuu selaimen yläreunassa ja muut logot blogisi yläreunassa. Kyllä blogisi on täällä niin vahvasti brandatty ja ihan KESKUSTELUN sekä rekisteröinnin yhteydessä hyväksyttyjen sääntöjenkin ohessa myös Usarin käytössä täysin vapaasti.

Et kuitenkaan omista tekijänoikeuksia itse viesteihin joten hyvä kysymys kuuluu, että mikä olikaan sinun oikeutesi ihan lain pykälän varjossa poistaa viestejä tai sensuroida niitä (jos niitä on)? Et omista niistä yhtäkään eikä sinulle ole niihin edes mitään oikeutta.

Jos pykäliä haluan tulkita, niin Usari antaa välineet tekijänoikeusrikoksiin. Mielipide ja sen kirjoittaja omistaa kaikki oikeudet siihen. Vain Usarille on annettu mielipiteen kirjoittajan puolesta juridinen oikeus puuttua mielipiteeseen eikä näitä oikeuksia voida luovuttaa kolmansille osapuolille eli blogisteille.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #61

Ratkaisu tuohon on henkilökohtainen roskakori. Blogin omistaja voi poistaa haluamansa tekstin omasta blogistaan, jolloin se lakkaa näkymästä viestiketjussa mutta siirtyy tekijänsä roskakoriin. Itse kukin voi sitten päättää, antaako muiden tonkia roskakoriaan. Siellä olisi sitten myös viite siihen, missä kommentti alkujaan oli.

Poistetun kommentin alla olevat kommentit blogisti voisi joko kytkeä yläpuolella olevaan solmuun tai heittää nekin omiin roskakoreihinsa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #65

Minusta ihan kehittelemisen arvoinen asia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Roskisdyykkaukseen perehtyneenä vähän topuuttaisin. Roskissa on vetovoimaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #88

Näenhän minä jo sieluni silmillä: 'Kymmenen suosituinta roskakoria' :-)

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #65

Juholle.

On ilmeisen kiusallista, että tuo Roskakori olisi suosituin palstan osio.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #61

Se nyt on aivan samantekevää, kun US on palvelutarjoajan roolissa. Eli tässä US-areenalla ollaan sillä harmaalla alueella, joka ei ole oikeastaan lehden sisältöä toisin sanoen blogin kirjoittaja on osaltaan vastuussa oman bloginsa sisällöstä. Me elämme kiintoisia aikoja, jota voi selventää tuo oikeusjupakka, jota käydään kunnollisvaalit-sivuston tiimoilta

Matti Jalagin

Haapa.

Nytkö blogistit US:ssa omistavat jo bloginsa?

Autoillessasi varmaankin omistat tiet, joilla satut ajamaan, eikö niin?

Voisitko sinä joskus miettiä hetken ennen enteriä, sillä myötähäpeä iskee.

Ja ei, en jatka tästä aiheesta vänkyttämistä, sillä sinun tulee miettiä tätä.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #189

Jalagin vosi joskus kirjoittaa blogin Indonesiasta. Ois mielenkiintoista lukea matkakertomuksia :)

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #195

Voisi kyllä, mutta en tiedä vielä mihin se kannattaa itse koettuna kirjoittaa.

Jukka Palo

duuni.net => http://uusi.aulabaari.net/index.php

http://fi.wikipedia.org/wiki/Duuni.net

Ei yhteisö tarvitse alustaa, joita on äärettömästi, vaan alusta tarvitsee yhteisöä. Jos yhteistö muuttaa muualle, vaikka taivaaseen niin alusta jää ilman yhteisöä ja yleisöä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jari Tuomoja kuullostat kovin vaativalta. Oikeistolainen? Niuhotat nettihenkkarin hinnasta ja samalla seisot kuvassasi vaativan hajareisin vaatimassa itsellesi maksimaalisia oikeuksia ulkomailta käsin.
Entäs jos kaikki moderointi vain palveleekin sitä että tämä mahdollisuus blogata säilyisi siis meille kaikille.
PS olen itse ollut pitkässä bannissa.

Jari Tuomoja

"Jari Tuomoja kuullostat kovin vaativalta. Oikeistolainen?"

En tunnusta mitään ideologiaa enkä väriä enkä edes suuntaakaan. En siis ole oikealle enkä vasemmalla enkä myöskään keskustalainenkaan.

"Niuhotat nettihenkkarin hinnasta..."

Kyllä niuhotan ja ihan syystäkin (joita nyt en ala erottelemaan erikseen). Lyhyesti sanottuna kuitenkin pidän palvelun kustannusta kuluttajalle kusetuksena.

"...ja samalla seisot kuvassasi vaativan hajareisin vaatimassa itsellesi maksimaalisia oikeuksia ulkomailta käsin."

Itselleni? Minua ei sinänsä yksi US heiluta suuntaan eikä toiseen. Enemmän olen kiinnostunut siitä, että US ei lähde näyttämään suuntaa kehityksessä sille, että kohta jokaisessa kulmassa sinun pitää olla valmis näyttämään henkilöllisyystodistus jotta voisit jutella tai kommentoida jotain asiaa. Se sitten tallennettaisiin rekistereihin jotta viranomainen voi tarpeen vaatiessa rangaista sinua niin halutessaan.

Olen nähnyt kyseistä käytäntöä kyseisen kehityksen mallimaissa kuten Kiinassa ja Venäjällä. Ehkä se on se suuntaus mitä Suomeenkin haetaan? US on Suomen suurimpia medioita omassa kategoriassaan ja on yksi suurimmista suunnannäyttäjistä. Valta tuo vastuuta, nyt US antaa työkalut blogisteilla ja välttelee vastuutaan keskustelun tappamisessa.

Ei kyse ole minun yksilöoikeuksista henkilökohtaisesti vaan yleisellä tasolla kaikkien oikeuksista. Tällaisia projekteja asiaan liittyen ovat esim. "Clean IT". Jos haluat kyseisestä projektista jotain infoa, niin tässähän sitä:

- Internet companies must allow only real, common names. These must be entered when registering.

- Social media companies must allow only real pictures of users

- Virtual police officers must be used to show law enforcement is present, is watchful, in order to prevent terrorist use of the Internet and make regular users feel more secure.

- All kinds of Internet companies, LEAs and NGOs, but not governments, should promote the use of end-user controlled filters among their clients, the public and supporters

- Automated detection systems must be used by LEAs, NGOs and Internet companies.

Kuulostaako tutulta? EU:n tasolla noita ajetaan väkisin sisään ja se sisältää esim. sen, että jokainen asia mitä teet netissä tavalla tai toisella, tallennetaan viranomaisia varten. On tulossa erilaisia listoja joiden mukaan sinun liikennettä seurataan ja sinut luokitellaan jollakin asteikolla "normi käyttäjä" - "terroristi" asteikolla. Väärä hakusana jossakin tai väärä linkki väärälle sivulle ja olet terroristi.

Kyse on siis kontrollista. Internet oli ennen väylä jossa jokainen pystyi ilmaisemaan itseään. Ei se mikään korpimaa voi tietysti olla, mutta nyt viranomaiset ja valtiovallat ovat keksineet, että se on hyvä tapa seurata jokaisen kansalaisen tekemistä ja menemistä sekunnin tarkkuudella. Sitäkö kansalaiset oikeasti haluavat???

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #199

Sinä et ehkä ole seurannut palstaa ja huomannut provoja.
Minusta uusisuomi on yrittänyt pitää liberaalia linjaa. Demokratia vaatii kansalaisilta sitoutumista ja itsekuria. Ne jotka ovat täällä parveilleet nimettöminä vetämässä useimmiten agressiista alatyylistä diibadiibaa ovat halunneet romuttaa muiden anonyymien oikeuksia ja vahingoittaa demokratiaa. Useimmiten kysymys on vaan ihmisistä jotka ovat pelokkaita ja raukkamaisia. Demokratia vaatii myös jonkinkinlaista kasvatusta luottamukseen ja yhteisvastuuseen. Populistisen huuman takia romutetaan tärkein eli luottavainen kommuniokaatio.
Se on kaikki tarkoitushakuista. Halutaan auktoritääristä yhteiskuntaa.
Mutta jos me nyt tällä foorumilla vähän kiristetään nyörejä ja vähän kororetaan otsaamme niin se on demokratiaa tukevaa ja sitten voi taas höllentää.
Jokatapauksessa yksi asia on selvä. Ylläpitoa ja Huuskoa et voi ruveta syyttämään mistään. Minä ainakin haluan osoittaa syytöksen koko tälle kirjoittavalle kollektiiville joka ei ole oppinut nostamaan tasoa vaan on antanut sen junnata paikallaan tai pudota.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #215

"Demokratia vaatii kansalaisilta sitoutumista ja itsekuria."

Hmm....itsekuri jota johtaa valtio vai yksilö itse? Valtion johtamana se tarkoittaa säännöksiä ja lakeja lakien perään. Silloin demokratia on kyllä hakusissa. Kansalaisten sitouminen ja itsekuri ovat tuttuja käsitteitä kyllä tuolla manner-Kiinassa.

"Ne jotka ovat täällä parveilleet nimettöminä vetämässä useimmiten agressiista alatyylistä diibadiibaa ovat halunneet romuttaa muiden anonyymien oikeuksia ja vahingoittaa demokratiaa."

Vahingoittaa demokratiaa? Väitän kyllä, että jos demokratia on kansalaisten mieleen, niin ei sitä kovin helposti mitkään jutut vahingoita. Jos taas demokratia on rakennettu silkkipilareille, niin asia on erikseen.

"Useimmiten kysymys on vaan ihmisistä jotka ovat pelokkaita ja raukkamaisia. "

Kuten Kiinassa jossa ihmiset suojaavat oman identiteettinsä keskustellessaan?

"Demokratia vaatii myös jonkinkinlaista kasvatusta luottamukseen ja yhteisvastuuseen."

Kuten esimerkiksi?

"Populistisen huuman takia romutetaan tärkein eli luottavainen kommuniokaatio."

Populismi sinänsä ei ole vahingollista suoranaisesti. Sen sivujuonteen monesti kyllä. Kommunikaatio on pelannut Internetissä ja keskustelupuolen edeltäjässä eli nyysseissä ja BBS purkeissa jo yli 20 vuotta. Nyt kuitenkin 2-4 vuodessa kyseinen kommunikaation luottamus on muka hävinnyt?

Kyllä ainakin ennen ihmiset osasi suodattaa provot pois, mutta ehkä ihminen on tyhmä laumaeläin ja mitä enemmän mennään eteenpäin, sitä enemmän ihminen taantuu?

"Halutaan auktoritääristä yhteiskuntaa."

Juuri näin. Se tarkoittaa sitä, että kaikki mitä kirjoitat, teet ja sanot sekä lataat netissä, kaikki se tallennetaan seuraamusten ja rangaistusten jakoa varten.

"Mutta jos me nyt tällä foorumilla vähän kiristetään nyörejä ja vähän kororetaan otsaamme niin se on demokratiaa tukevaa ja sitten voi taas höllentää."

Ihan oikeasti luotat siihen, että kun joku saa lisää nyörejä kiristettyä ja valtaa, niin luopuu siitä? Ei ainakaan tässä maailmankaikkeudessa.

"Ylläpitoa ja Huuskoa et voi ruveta syyttämään mistään."

En syytä, mutta perään jotain järkeä touhuun. Toisaalta: antamalla työkalut tiettyjen asioiden tekemiseen blogisteille, on sama kuin kenraalit antoivat aseet sotilaille ja sotilaat tekivät likaisen työn (vaikka maailmansodassa). Toisinsanoen blogistien oikeus poistaa kommentoijien viestejä on suoraan sieltä - eikä taida olla edes US:n omienkaan sääntöjen mukaista (jos toisin väittää, niin voisi osoittaa kyseisen kohdan säännöistä). Anna siis ase lapselle ja voit olla varma, että hän ampuu sillä kyllä enemmin tai myöhemmin väärää kohdetta.

"Minä ainakin haluan osoittaa syytöksen koko tälle kirjoittavalle kollektiiville joka ei ole oppinut nostamaan tasoa vaan on antanut sen junnata paikallaan tai pudota."

US tekee minun mielestä kyllä itsekin nyt oman osansa. Päinvastoin Usarin pitäisi poistaa blogisteilta oikeudet poistaa toisten kommentteja tai bannata keskustelijoita. Joko sallii kommentit tai ei - se on kyllä riittävä. Kaikki muu saa kusen nousemaan monilla päähän ja nesteiden vaihtamaan siis paikkaa ylä- ja alapään kesken. Alhaalta nousee ylös ja ylhäältä painuu alas.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #230

Itsekuri tarkoittaa että itse pitää itsensä kurissa. Että jos tilaisuus tekee varkaan niin ei tee siitä jolla on itsekuri ja vastuuntunto. Ei nämä voi olla sinulle vieraita käsitteitä!!!
Demokratia on rakennettu ei silkkipilareille vaan silkkisäikeille. Me kaikki pidämme sitä yllä. Tai sitten haluamme rikkoa ja luhistuttaa sen jolloin provoamme ja käyttäydymme kasvottomasti.
Täällä on kirjoittajia jotka myös initioivat rajuja ja radikaalipersuilevia debatteja mutta eivät ole kasvottomia. Sellainen vahvistaa demokratiaa.
Mä puhun vain Puheenvuoron perspektiivissä. En ole ollut missään muussa paitsi aivan satunnaisesti.
....ei ainakaan maailmankaikkeudessa. Juuri maailmankaikkeudessa pyritään aina parempaan. Onhan vapaa sana ja hydepark jne ihanne johon pyritään. Kasvot ovat kommunikaatioita kaikki muu on spämmiä.
blogienpoistamisjuttuun en ole perehtynyt kun juuri nyt en kirjoita koska olen kai vähän masentunut tai mikälie bipolääri

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #246

"Itsekuri tarkoittaa että itse pitää itsensä kurissa. Että jos tilaisuus tekee varkaan niin ei tee siitä jolla on itsekuri ja vastuuntunto. Ei nämä voi olla sinulle vieraita käsitteitä!!!"

Eivät ne olekaan ja sen takia nimenomaan vaadin, että blogistit voivat korkeintaan määrätä sen, että onko kommentointi sallittua vai ei.

Jos blogistit saavat määrätä omat sääntönsä, niin minun uudella blogilla saa kirjoittaa kun: olet ihonväriltäsi vihreä tai vaaleanpunainen, sinulla on valokuvassa yläpäässä pellehattu ja alapäässä tatuointi, kommentoit mongoliaksi, mandariinikiinaksi tai klingoniksi sekä sinulla kasvaa vähintään joko 4cm pitkät nenäkarvat tai 24cm pitkät viiset. Sääntöjä rikkovat saavat automaattisen bannin sekä ylläpidolta vaaditaan kyseisten käyttäjien tunnusten poistoa toistuvien sääntörikkomusten vuoksi. Lukemalla blogia hyväksyt säännöt.

Onko tuo se mitä halutaan?

"Tai sitten haluamme rikkoa ja luhistuttaa sen jolloin provoamme ja käyttäydymme kasvottomasti."

Oletko huomannut, että varsinkin demokratia on kehittynyt eniten silloin kun ihmiset ovat saaneet olla kasvottomia? Nykyisin kun asiat ovat pääsääntöisesti kiellettyjä, yhteiskunnista on tullut sulkeutuneita sekä jopa taantumuksellisia.

Usarin Puheenvuoro ei ole enää sitä, että "tule ja esitä puheesi" vaan sitä, että "tule kysymään lupa saatko esittää mielipiteesi kun olet esittänyt ensin nimesi, sotusi, valokuvasi, osoitteesi, pankkitilin numerosi sekä luottokortin numerosi...". Tai ei nyt ihan, mutta pitkä matka ei siihen enää ole. Monilla internetin paikoilla on menty todellakin siihen, että ilman luottokortin numeroa ei mitään asiaa lukemaan sisältöä (vaikka väitetään, että sisältö olisi maksutonta, niin silti halutaan luottokortin numero).

Ajat muuttuvat, mutta onneksi on (lähes) aina vaihtoehtoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #259

No sulla on eri perspektiivi. Mä aloitin täällä enkä pitänyt sitä mitenkään itsestäänselvänä saatikka oikeutenani että kirjautumiseni hyväksytään. Arkuuttani aloitin silloin nimmarilla ja vaihdoin koska jo pari vuotta sitten kehoitettiin vaihtamaan omaan nimeen.
Mutta on sekin osa tätä kuvaa että persut ei ole välittäneet luoda omaa foorumia vaan ovat ryhmävallanneet tämän. Ja nyt olen ymmärtänyt että kameleonttinimmareiden viimeaikainen ryntäys johtuu siitä että hommafoorumille on tullut tiukempi moderointi. On se h.......isentään ymmärrettävää että tämmönen alusta joka ei ole kiihkokansallismielisten perustama pikkuisen rykäisee et hei....
Mitä mieltä olisit jos tulis osallistuminen maksulliseksi onhan persuilla puoluetuet ja kaikki, voisivat jakaa näille somesotilailleen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #269

Sini, olet tuon kommenttisi perusteella todella v********nut mainitsemaasi puolueeseen. Toisin sanoen olet jopa vaatimassa etteivät kyseisen puolueen edustajat saisikaan käyttää tätä avointa keskustelukanavaa vaan heidän tulisi pikaisesti poistua omalle "kanavalleen" häiritsemästä muun muassa Sinua. Voi mitä nuo puolueille maksettavat puoluetuet saavatkaan aikaan ja näyttää kohdistuvan vain PS-puolueeseen, vaikka muut nyhtävät samoin perustein tukea ja jopa käyttävät ihan samalla tavalla tätäkin saittia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #341

onko muista suuntauksista kasvottomien ryntäyksiä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #363

Esität taas kysymyksen, mutta et osaa itse perustella kuvattomienkaan puoluekantaa. Luulottelet itsellesi jotain mikä ei perustu mihinkään jollet pysty osoittamaan luuloasi todeksi. Toisin sanoen kommenttisi perustuu todennäköisesti siihen että kaikki joilla ei ole pärstäkuvaa ovat automaattisesti vihaamastasi puolueesta eli persuista. Voisitko mitenkään sisäistää sitä ettei tuo kasvokuva ole ainakaan vielä pakollinen täällä Puheenvuorossa? On siis vain suositus kuten toimitusjohtaja Huusko on kertonut ja joka näkyy myös käyttöehdoista.

Itseäni kun ei kenenkään pärstä kiinnosta. Kiinnostaa vain asia. Sinulle tosiaankin tuo kuva on se pääasia. Niinkö?

Jyri Terttu

Miten täältä voi poistaa oman tilinsä? Keskustelu näyttää etupäässä käyvän sen ympärillä, miten voi keskustella.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

No luonnollisesti käy, koska ei siitä koskaan päästä yhteisymmärrykseen missään yhteydessä. Muodollinen akateeminen debatti ei liene mahdollista blogimaailmassa.

Jukka Palo

Suomessa on akateemistenkin keskuudessa niin paljon epäakateemista väkeä, jolle tieteellinen metodi on tyystin tuntematon, vaikka olisikin suoritettu kaksi opintoviikkoa tieteen filosofiaa.

Myös järkeviä ja oppineita ihmisiä on Tiede-lehden keskustelupalstalla.
http://www.tiede.fi/keskustelut/

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #57

Niin. Suomessa virallinen lääketiede tappaa hoito virheisiin 800-1500 ihmistä, kun taasen valelääkärit eivät ole syyllistyneet niistä yhteenkään. Täälläkin akateemisille annetaan arvoa vain heidän tittelinsä tähden, eikä juurikaan mietitä heidän aivopierujensa sisältöä, kunhan vaan blogisteille on tärkeetä päästä kommentoimaan niitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuitenkin pitäisi jotain muotoja olla joihin pyritään, jonkinlaista keskustelun laadun määrittelyä.
Itse olen, vaikka se ei kivalta tunnukaan usein vastannut, sillä tyylillä jolla minua vastaan on hyökätty. Tavallaan "persut" tarvitsevat sellaisen peilin joka välillä ei olekaan reilu ja vuorovaikutteinen. Jos suvakit pitävät yllä normistoa (kuten esim A. Alftan joka ei yleensä sorru raaistumiseen) niin persut ja me muut populistit jäämme lapsen asemaan mikä taas on positio joka tukee autoritääristä fasismia.
Keskustelussa vaikka on luovan rönsyilevää ja hetken kiivauteen kutsuvaa ihan tekniikan ansiosta pitäisi olla tunne että on olemassa normisto. Kirjoitan sinulle Atte Rätt humanistisesta ajattelusta lähtien vaikket ehkä jaa kanssani samoja arvoja.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tilinsä voi halutessaan poistaa ylläpidon kautta. Asian hoitaa petteri.paalasmaa@uusisuomi.fi

Petri Haapa

Hyvä juttu. Ei lisättävää.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Minulla on sanonta: ”mies tulee, mies menee, mies vastaa omista tekemisistään”. Olen kirjoittanut omalla nimelläni aina siitä lähtien, kun aloitin kommentoimaan tässä verkkolehdessä.

Uskon, että kirjoitukseni ovat kestäneet ”päivänvalon” ja ovat olleet verkkolehden sääntöjen mukaisia aina aloituspäivästäni 1.4.2011 lähtien.

Mitä tulee omaan blogiin, niin nykyinen kommentointimahdollisuus riittää minulle. En tarvitse ainakaan tällä erää omaa blogia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minua huolettaa vain se, että koska kuvani menee vanhaksi. Tämä nykyinen on noin puolitoista vuotta sitten otettu. Ei uudemmassakaan kyllä juuri enempää ryppyjä ole, joten jos vielä menisi vähän aikaa.

Merja Heikka

100-vuotiaina ei ryppyjä kumminkaan ole yhtään enempää kuin 80-vuotiaana. Tämä on lohdullista tietää. Joskus nuorempana ihmettelin sitä. Minulla kun oli joskus muinoin aika vanhojakin kamuja. Viihdyin aikuisemmassa seurassa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Joku suurempi merkitys naaman kuvalla on oltava, koska se täällä kirjoitettaessa on niin kovasti tärkeä.
Miksi, sitä en saata ymmärtää. Viestinnässä yleensä tietenkin ilmeet, eleet ja hajutkin ovat tärkeitä, mutta minun on kovin vaikeaa saada staattisesta naamakuvasta mitään lisäarvoa mielipiteisiin.

Ehkä blogialustan vartija voisi minua valistaa lisää?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tällä areenalla vaihdetaan ajatuksia oikeiden tunnistettavien ihmisten kesken, nimimerkkiareenoita on toisaalla riittämiin. Eikö ole niin, että kun turuilla ja toreilla keskustellaan tuttujen tai tuntemattomien kanssa, käy se yleensä kasvotusten eikä kasvojen näyttämistä karttaen?

Jari Tuomoja

Mutta harvempi kysyy toisen henkkareita tai edes välttämättä nimeäkään ennen keskustelua.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Niin. Säännöt vaan eivät kuitenkaan ole kaikille samat, ymmärrän herkkähipiäisempien nimimerkkit ja kuvattomuuden toki.
Tietysti taviksille pitääkin olla eri säännöt.
Turuilla ja toreilla keskustelu kuitenkin on toinen asia kuin joskus jopa syvältä kumpuavien ajatustensa julkituonti.

Johanna Fredriksson

Omalla nimellä kirjoitaminen ja tunnistaminen keskustelupalstalla on pikemminkin kiellettävä. Minkä takia kirjoittajan henkilöllisyys pitäisi tietää aukottomasti? Jotta väärästä mielipiteestä voidaan rankaista? Entä miten voisi suojautua jos jokin taho haluaa 'listiä' vääristä mielipiteistä kirjoittavia kirjoittajia?

Esim. kuinka moni suvaitsevainen voi olla jo jonkin maahamuuttokriittisen tähtäimessä? Entä kuinka moni maahanmuuttokriittinen voi olla jo jonkin äärimuslimin tähtäimessä? Samalla paikakunnalla tai naapurissasi voi asua henkilö joka on aivan eri mieltä kanssasi. Et tiedä hänestä mitään mutta hän voi tunnistaa sinut kuvasta ja viimeistään nimestäsi. Maailma ei pelastu henkilöllisyyden pakkotunnistamisella. Miettikää jotain parempaa. Älkääkä sotkeko keskustelussa mielipidettä kiihottamiseen. Ne on helppo erottaa toisistaan.

Blogikeskusteluissa ei saa sotkea yksilön oikeutta mielipiteeseensä laittoman kiihottamisen tai mustamaalauksen kanssa. Laiton kiihottaminen tai mustamaalaus pitää poistaa blogeista välittömästi.

Ilmaistaksemme rehellisen mielipiteemme meidän pitää voida saada pysyä anonyyminä. Jotta ihmiset saadaan rohkaistumaan puhumaan aidosti, rehellisesti ja valehtelematta heidän pitää puhua anonyymisti. Meitä ohjaa kaikenlaiset sosiaaliset käytöstavat ym. jotka kahlitsevat mielipiteenvaihtoa ja oikeata keskustelua.

Keskustelua jota ei voi käydä anonyymisti ei ole keskustelua vaan jotain teatteria jota kahlehtii sosiaaliset ympäristön paineet ym. Sananvapauteen kuuluu mielipiteen esittäminen anonyyminä. Kadullakin saa esittää mielipiteensä anonyyminä ja nettikeskustelun tulee olla laajennettua modernia torikeskustelua.

Keskustelussa jossa voi kertoa aidosti oman mielipiteensä on ainoa hyödyllinen keskustelu. Muu keskustelu on ajanhukkaa eikä vie asiaa eteenpäin. Rehellinen mielipide on ainoa, tärkeä ja asiaa eteenpäin vievä mielipide. Muut mielipiteet ovat valehtelua.

Netistä ei saa tehdä painetun median kilpailijaa vaan niiden pitää olla rinnakkain. Nettikeskustelukäytäntöjä ja lakeja täytyy kehittää niin että nettikeskustelun luonne säilyttää torikeskustelun luonteen, silloin painettu media ja internet voivat elää rinnakkain täydentäen toisiaan.

Yleensä puhutaan vain keskustelijan vastuusta mutta haluaisin kohdistaa keskustelun myös moderoijan/sivuston ylläpitäjän vastuuseen kirjoittajan päin. Sivuston ylläpitäjä yleensä tienaa siitä että blogeissa on kävijöitä ja siten blogin kirjoittajia voidaan pitää sisällöntuottajina sivustoilla. Ei ole oikein että blogin kirjoittaja ja blogin kommentoija ovat moderoijan/sivuston ylläpitäjän mielivaltaisen sensuurin armoilla.

Sivuston ylläpitäjä houkuttelee kirjoittajia sivustollensa kirjoittamaan jopa työläitä kirjoituksia, mutta voi ilman mitään ilmoitusta poistaa ne. Tälläiseen käytäntöön pitää saada muutos. Mielestäni poistetusta kirjoituksesta pitää jäädä merkki blogiin ja siinä pitää näkyä poistamien syy. Tällöin myös kirjoittaja oppii arvioimaan mikä on kiellettyä ja miksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #127

Johanna Fredriksson, miksi et voi olla rehellinen omalla nimelläsi ja kuvallasi? Miksi koet että paljastaessasi todellisen henkilöllisyytesi joudut valehtelemaan? Suosittelen tunnistautumaan, siitä lähtee kanssakeskustelijoiden kunnioitus nousemaan aivan toiselle tasolle.

Jos ei rehti peli kelpaa, voit jatkaa agendojasi Suomi24-palstalla. Ja ymmärrän kyllä, että Herlinin haukkuminen paskaläjäksi voi hieman vaikeutua omalla kuvalla. Mutta niin pitääkin olla.

Ei täällä kukaan listi mitään. Tämä on mielipiteiden vaihtoa ja tiedon jakamista, ei mikään agenttielokuva.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #138

Petra.

On tässä se ilmeisen hyvä puoli, että naamanimisten vakiintuessa ääneen siellä sun täällä, on selvillä se joukko, jolla ei ole enää yhtään mitään menetettävää.

Onko se sitten rohkeutta vai tyhmyyttä; en tiedä. Vielä.

Venäjän kielen tulkkini ihmetteli eräällä junamatkalla kysymällä juuri ennen Uralia (sinne ei menty), olenko kuullut vanhaa venäläistä viisautta.

"Ei kannata itse etsiä sitä vasaraa, joka lyö omaan päähän".

Voisin lyödä vetoa, että jossain päin hymyillään vinoon nyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #201

#201"Voisin lyödä vetoa, että jossain päin hymyillään vinoon nyt." Niinkö kovina käyvät poliittiset tunteet?

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #270

Ei minulla ole Sini hyvä politiikan kanssa mitään tekemistä.

Minä paljastan vain propagandaa ja etsin äärisuuntien pommitusta.

Niin kuin Sinäkin, mutta sillä erotuksella, että en keskity "oikeistoon".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #272

Mutta kuka hiipii nurkissa ja kattoo onko jollain sopiva vasara kädessä? En tarkoittanutkaan että sinä.

Johanna Fredriksson Vastaus kommenttiin #138

Kuinka väärässä Petra taas olikaan.

US
Poliisi lähettää 300 kirjettä – laiton henkilörekisteri paljastui Jyväskylän tutkinnassa

Jyväskylän kirjastossa Äärioikeisto Suomessa -kirjaan liittyvässä keskustelutilaisuudessa sattuneen välikohtauksen tutkinnassa on ilmennyt, että yksi epäillyistä on kerännyt, tallentanut ja ryhmittänyt tietokoneelleen useiden henkilöiden valokuvia ja henkilötietoja siten, että teko täyttää henkilörekisteririkoksen tunnusmerkistön.

Poliisin mukaan kerätyt tiedot kuvaavat henkilöiden yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta ja ne on kerätty pääosin internetistä. Miestä epäillään poliittisten toimintavapauksien loukkaamisen yrityksestä.

Poliisi aikoo lähiviikkoina ottaa kirjeitse yhteyttä yli 300 asianomistajaan ja varata heille tilaisuuden ilmoittaa mahdolliset vaatimuksensa asiassa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57127-uusi-kaanne-...

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #127

Suomessa ei mielipiteidensä vuoksi sentään kukaan ole vielä joutunut "tähtäimeen", ei sitten vuoden 1917.

Todennäköisempää on joutua auton alle kuin jonkun hullun muiluttamaksi.

Elämästä ei kumminkaan selviä hengissä (Juicen sanoin), joten So What.

Se, että jotkut pysyttelevät anonyymeinä, ja toiset, tavalliset ihmiset, paljastavat itsensä, se tekee keskustelusta epäreilua. Tuntuu jotenkin kuvottavaltakin vastata jodenkin puskajussien hyökkäilyihin. Sitä ollaan niin "rokeita", se rohkeus ilmentyy usein vain oman pahan olon purkamisena muihin. Se tekee keskustelun tasa-arvoiseksi, kun pelataan samoilla säännöillä.

Kumminkin minustakaan ei netissä saisi kokonaan kieltää anonyymiä kirjoittelua. Kumminkin tällainen sekasysteemi ei ole miellyttävä. Suomeksi sanottuna: tulee paskafiilis jos joku käy raukkis käy kuseksimassa rappusten nurkile. Sitä kokee itsensä rikoksen uhriksi.

Poliitikot ovat eri asia, heitä voi ja saakin arvostella anonyyminäkin. Tavis on enemmän uhri, häntä kun ei kukaan tunne.

Pentti Juhani Järvinen Vastaus kommenttiin #146

Henkilökohtaisesti, kirjoittavana toimittajana, olen joutunut "tähtäimeen" vuonna 1975 kun sain HeSarin etusivulle kuvan ja jutun virolaisten mielenosoituksesta Espalla (kaksi tai kolme miestä). Se johti ensin tapaamiseen Pirkkalan lenkkiradalla fabuloidun "oikeistosalaliiton" kanssa, sinä kuva BND:n kenraali Gehlenistä. Sitä seurasi ryhmä NL:n lähetystö "raskaan kuriirin" käsittelijöitä autossaan radan katkaisevalla soratiellä. Olivat seurattuja ja häipyivät.

Sen jälkeen vuonna 1979 neljä miestä tuli samasta lähetystöstä protestoimaan HeSarin toimitukseen, kun kirjoitin siitä, ettei mm. Suomi kunnioittanut omaa Etykiään, vaan sovelsi NL:n periaatteita. (UM:n ihmisoikeusvaltiosihteeri sulki puhelimen aiheelle ja katosi.

Tässä yhteydessä, ja kun olin ollut myös PE/Tiedustelulle Pariisissa, yritetttin myös auto-onnettomuuksia, sellaisilla uhattiin. Niiden syy oli, etten ollut palvellut NL:n lähetystöä, jota vaadittiin. Olin saanut luvan - ja suosituksen - välttää sitä.

Suomi oli hiukan monimutkaisempi paikka aikana 1944-94 kuin mitä yleensä tiedetään. Eikä sitä oli ihan vielä myönnetty. Kuvan kanssa tai ilman.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuohon oli ihan pakko yrittää vastata. Tuo tunnistettavuus on näissä kuvissa kyllä melko lailla arveluttavaa. Huuskostakin on esiintyny niin monennäkösiä kuvia lehdissä ja täälläkin että jos tulisimma vastakkain tiellä niin en olisi ollenkaan varma että tunnistaisin. Ja sama juttu näitten muitten julkkisten kanssa. Noista kasvonpiirteistä voi joku kyllä yrittää saada jotain syvällisempää irti mutta tunnettavuus on kyllä melko vähissä. Ihmisen tunnistaa siellä turuilla ja toreilla kyllä jo kaukaa mutta kehonkielestä ja -liikeistä ,tarkotin jos ei olla ennen nähty livenä, tuohonku tälää karvalakin korvia myöten niin ei tunnista kukaan.. mutta naapurit ,kaverit, pomot, opettajat ymv:t tunnistaa ja se ei ole ehkä kaikille haluttu tilanne.

Juhani Piironen

Yhtä asiaa Huusko ei tajua.

Kun meillä on tämä mielivaltaa käyttävä syytäjälaitos, joka sattumanvaraisin perustein tuomitsee jonkun mielipiteen kiihotukseksi kansanryhmää vastaan ja toisen vastaavan säästää

ja meillä on tämä syyttäjälaitos ja niiden apusensorit, jotka mielivaltaisesti poistavat hampurilaismerkki -kirjoitukset, niin ei se nyt vaan ole taspuolista tämä kohtelu.

Miten olisi käynyt Markku Huusko arabikevään, Tsekin kansannousun, Puolan vapautumisen jne., jos kaikilta olisi vaadittu henkilötiedot?

Ymmärrätkö tämän pointin?

Ei Suomi ole vielä siinä määrin oikeusvaltio, että tätä voisi kutsua vapaaksi.

Meillä Helsingin johtava syyttäjä nukkuu samassa sängyssä Hovioikuden tuomarin kanssa (hesari julkisti tuomarin nimen) ja US ei edes julkista tuomarin nimeä.

Miksi ette?

Herättää kysymyksiä.

Nämä Jippiin miehet vapautettiin kaikista syytteistä uudessa oikeudenkäynnissä.

Tajuatteko tätä nykyistä DEMLAn syyttäjäverkostoa ollenkaan?

Jossain mielessä Suomi on kuin Pohjois-Korea.

Ihlman sanoo väitöskirjassaan että "amerikkalistyyppien sananvapaus ei sovi Suomeen" ja hänestä tehdään sananvapaussyyttäjä.

Etkö näe mitään ristiriitaa.

Kysy siltä kustantajalta. Hän sentään opiskeli USA:ssa.

Miksi ette aja sananvapautta?

Pentti Järvi

Miten on nuitten burkha-ihmisten kanssa?

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #203

Ne saavat tietysti erivapauden. Kaikkia uskontoja ei voida sortaa. Pitää valita ketä sorretaan.

Näin meillä valtakunnansyytäjän viratossa :)

Jyri Terttu

Yhä enemmän on Suomessakin ihmisiä, jotka liikkuvat ulkosalla kasvot peitettyinä.

Käyttäjän SeppoSoininen kuva
Seppo Soininen

Laitan tuon oman naamani tuonne Facebook `iin, sieltähän se sitten on siirrettävissä, ei se ole kiinnostava, itse olen katsellut sitä 82 vuotta ja varmasti kyllästynyt.

Juhani Putkinen

Nettiavaruudessa on ziljoona foorumia anonyymeille kirjoittajille.

Olisi aivan erinomainen asia JOS Uusi Suomi voitaisiin pitää VAIN omalla oikealla nimellään kirjoittaville ja kommentoiville pyhitettynä. Se oma oikea tunnistettava kasvokuva on mitä kannatettavin toive.

Valitettavasti täällä kuitenkin mellastaa lauma väärällä nimellä kirjoittavia. Tervemenoa muualle. Niitä anonymiteetin sallivia foorumeita on taatusti vähintään tarpeeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näin on. Puheenvuoron kannattaa profiloitua sillä että vähän eroaa jostain suomi24-palstasta.

Jari Tuomoja

"Näin on. Puheenvuoron kannattaa profiloitua sillä että vähän eroaa jostain suomi24-palstasta."

Yksi asia olisi se, että toivottaa "hyvää matkaa sinne" niille kirjoittajille jotka lietsovat vihaa Venäjää tai jotain kansallisuuksia kohtaan omista patoumistaan johtuen. Eli kitkisi pois rasistit kuten esim. "Varkauden lahjan" maailmalle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Juuri näin, Juhani Putkinen. Paikalta katoaisi melkoinen määrä kiusanhenkiä häiritsemästä asiallista keskustelua ja kirjoittamista. Toimituksellekin olisi lopulta helpompi kaitsea koko foorumia siltä pohjalta.

Juhani Piironen

Kuule. Meillähän on yksi Nobel -kirjailija joka kirjoitti omalla nimellään jonkun saatanalliset säkeet, tai jonkun muun teoksen.

Nyt ne rättipäät on jahdannut sitä 20 vuotta.

Jospa Huusko laittaisi tänne perhepotretin ja osoitteen ja kirjoittaisi jotain muslimivastaista.

Eikö vieläkään mene perille?

Juhani Putkinen

Kertaan, nettiavaruudessa on ziljoona foorumia anonyymeille, nimimerkeille, jne.

Miksi Uusi Suomi ei voisi olla foorumi VAIN omalla oikealla nimellään ja mielellään myös omalla oikealla tunnistettavalla kasvokuvalla kirjoittaville?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ajatollah Khomeini tuskin olisi lukenut Uutta Suomea, eikä näillä kirjoituksilla päästä nobelistiksi, älä huoli. Jos on tarve kirjoittaa jotain muslimivastaista, voi varmaan tehdä sen anonyymisti muualla, jos kauhesti pelottaa. Esim. Hommalla.

Matti Jalagin

Putkinen.

Voisiko vastavuoroisesti ajatella, että todistetusti omalla niminaamalla kirjoittavia ei voisi toinen blogin "omistaja" estää kirjoittamasta millään tavoin, saati poistaa yhtään tämän viestiä omista blogeistaan?

Jotta syntyisi jatkossa edes jotain kipinää tänne, sillä Siikalan Sanomien ohjeilla tämä kuolee puolessa vuodessa eikä se taida olla US:n etu lain.

Juhani Putkinen

Blogisti vastaa myös bloginsa kommenttien sisällöstä - siten blogistilla pitää olla oikeus poistaa ja estää kenen hyvänsä kommentteja.

Itse olen kuitenkin ollut hyvin pitkämielinen kirjoittajien suhteen jotka oletettavasti kirjoittavat omalla nimellään. Joskus on käytetty melko kärkevääkin kieltä.

Selvää valehtelua Venäjän ja kommunismin hyväksi en kuitenkaan pitkään siedä kenenkään taholta omassa blogissani - valehdelkoot jossakin muualla. Muuten, myös US kieltää säännöissään valheiden levittämisen.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #221

Niin, Putkinen valehtelee, että Venäjä olisi kommunistinen valtio. Venäjä on oman perustuslakinsa mukaan liittovaltio ja piste. Sen ovat tunnustaneet muun muassa USA ja Viro.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #234

Venäjä on KGB-diktatuuri. Piste. Venäjä on imperialistinen roistovaltio joka vain odottaa sopivaa tilaisuutta hyökätäkseen jälleen esimerkiksi Suomen, Viron, Georgian kimppuun.

"Jari Tuomoja" on vuosikausia valehdellut minun tekemisistäni useilla eri "nimimerkeillä". Olen kerännyt "parhaita paloja" näytteeksi yhteen tiedostoon liitteeksi rikosilmoitusta varten.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #240

"Venäjä on KGB-diktatuuri. Piste. Venäjä on imperialistinen roistovaltio joka vain odottaa sopivaa tilaisuutta hyökätäkseen jälleen esimerkiksi Suomen, Viron, Georgian kimppuun."

Miksi valehtelet? Jos pystyt tuon todistamaan, niin se varmasti kiinnostaa maailman johtajia kuten vaikka Barak Obamaa. Tai ihan pienemmän valtion johtajaa kuten Sauli Niinistöäkin. Kerro tietosi maailmalle tai tulkitsen, että suojelet Venäjää ja syyllistyt maanpetokseen kun et kerro tietoasi vieraan vallan aikeista Suomelle jonka sotilasvalan olet vannonut (vai oletko?).

"Jari Tuomoja" on vuosikausia valehdellut minun tekemisistäni useilla eri "nimimerkeillä". Olen kerännyt "parhaita paloja" näytteeksi yhteen tiedostoon liitteeksi rikosilmoitusta varten."

Jaahans, no voisit varmasti valaista tätä tiedostoa sitten ja minun tekemisiäni? Vaikka näitä parhaita paloja aluksi?

Valehtelet taas niin, että korvat heiluu ja näkyy tuulenvire tänne Aasiaan asti melkein taifuunin muodossa.

Miksi Usari ei saa Putkista ja hänen propagandaansa aisoihin? Putkinen on saanut "potkut" useilta eri palstoilsta vuosien varrella. Ei taida riittää sormet eikä varpaat niitä laskemaan. Eikös asia olekin näin Juhani?

Jospa palataan taas siihen, että kumpaa maata edustat jos Suomi ja Viro alkavat sotimaan toisiensa kanssa? Viroa jonka suojeluskunnan toimissa häärit vai Suomea? Kumman valan rikot? Sinä joka harjoitutat Viron suojeluskunnan jäseniä ja pidät heillä aseellisia harjoituksia jossa kohteena on Venäjä eli lietsot vihollisuuksia? Kuinka pitkään Usari katsoo touhuasi ja rasistisia sekä kansanryhmää vastaan kiihottavia blogejasi?

Noita ei tarvitse edes keksiä - ne ovat lähes suoria referointeja sinun omista kirjoituksistasi netistä sieltä sun täältä.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #245

Suosittelen lämpimästi että Uusi Suomi uskollisena omalle linjalleen vaatii "Jari Tuomojaa" todistamaan henkilöllisyytensä ja ellei todista estämään kirjoitukset Uuteen Suomeen.

Tarvittaessa voin esittää lukuisia sen esittämiä valheita minusta eri "nimimerkeillä". Yksi Uuden Suomen säännöistä kuuluu, että valheiden levittäminen on kielletty.

-----

Niin miltähän palstoilta minä olen saanut "potkut"?

Itse tiedän yhden syvästi suomettuneen palstan, jonne ei ole ollut edes halua jatkaa kirjoittamista.

Uuden Suomen ehdottomasti paras ominaisuus on vaatimus omalla oikealla nimellä kirjoittamisesta. Valitettavasti kuitenkin annetaan kaikenlaisten hörhöjen kirjoittaa väärällä nimellä - ja valehdella muista kirjoittajista(kin).

Minä kirjoitan omalla nimelläni ja vain omalla nimelläni (jo pitkälti yli 40 vuotta). Kuvavaa on, että "opponenttini" kirjoittavat pääsääntöisesti väärällä nimellä tai nimimerkillä.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #249

"Suosittelen lämpimästi että Uusi Suomi uskollisena omalle linjalleen vaatii "Jari Tuomojaa" todistamaan henkilöllisyytensä ja ellei todista estämään kirjoitukset Uuteen Suomeen."

Kyllä he tietävät kuka olen - se riittää.

"Tarvittaessa voin esittää lukuisia sen esittämiä valheita minusta eri "nimimerkeillä"."

Anna tulla vaan - tutkitaan niitä kaikki yhdessä. Pidätänkö hengitystä sitä odotellessa?

"Niin miltähän palstoilta minä olen saanut "potkut"?"

YLE

"Valitettavasti kuitenkin annetaan kaikenlaisten hörhöjen kirjoittaa väärällä nimellä - ja valehdella muista kirjoittajista(kin)."

No esimerkiksi sinun ansioita ja tekemistäsi voi lukea ihan itsesi kirjoittamana: http://jarmonieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5617...

Lainataanko parhaat kohdat:

- Todellisuudessa Viron Suojeluskunta (Eesti Kaitseliit) oli ja on lakisääteinen osa Viron Puolustusvoimia (Eesti Kaisejõud).

- Minut on määrätty Viron Suojeluskunnan komentajan (kenraalimajurin virka) päiväkäskyllä Viron Suojeluskunnan Komentajan Neuvonantajan virkaan.

- Minua korkeampia olivat Suojeluskunnan Komentaja ja Suojeluskunnan pääesikunnan päällikkö (prikaatinkenraalin virka). Minun tasoni virat olivat everstin ja everstiluutnantin virkoja.

- Lisäksi "oman toimen ohella" toimin myös Viron Maavoimien komentajan neuvonantajana

- järjestin Viron Maavoimien ja Suojeluskunnan yhteisiä valtakunnallisia sotaharjoituksia, useita.

- Minä kirjoitin skenaariot ja harjoituskäskyt.

- Maavoimian komentaja allekirjoitti päiväkäskyt joukko-osastoille osallistua harjoituksiini ja noudattaa ohjeitani,

- Suojeluskunnan Komentaja taas allekirjoitti päiväkäskyt Suojeluskuntien joukoille osallistua harjoituksiin ja noudattaa ohjeitani.

- Harjoitusten jälkeen joukot lähettivät minulle raporttinsa ja minä kirjoitin harjoitusten yhteenvedot arvosteluineen, jotka jaettiin sekä joukoille että Viron Puolustusvoimain korkeimmalle johdolle

Sitten jos katsotaan tuota edellistä kirjoitustasi jossa sanot Venäjän valmistelevan hyökkäystä ja mitä lie, niin mitäs Suomen sotilasvalassa vannotaankaan...

- jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

- olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen.

- Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Voisin väittää, että Viron sotilaallinen hyöty ei ole sama kuin Suomen sotilaallinen hyöty. Vai onko niin, että Suomen sotilaallinen johto näkee sen etuna, että kun Putkinen on Viron suojeluskunnan konsulttina, niin maan valtaaminen sotilastilanteessa olisi helppoa jos Suomi ja Viro sotivat keskenään?

Myös se, että onko Juhani Putkinen Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen, on hieman epäselvää kun katsotaan hänen omia kirjoituksiaan vieraan valtion suojeluskunnan (ja omien sanojensa mukaan tämä on virallinen osa Viron puolustusvoimia) eteen? Toistan edelleen kysymykseni, että onko Putkinen lojaali Suomelle vai Virolle?

"Kuvavaa on, että "opponenttini" kirjoittavat pääsääntöisesti väärällä nimellä tai nimimerkillä."

Kuten?

Ja jos haluaa lisää lukea herra Putkisesta ja hänen mielenjohteistaan, niin vetäköön jokainen oman johtopäätöksensä tästä: http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9887-suoje...

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #245

Olen todellakin järjestänyt Viron Suojeluskunnan (Kaitseliit, osa Viron Puolustusvoimia) jäsenille mm. ampumaharjoituksia nouseviin tauluihin - entä sitten?

Tiedoksi että Suomen Tasavalta on kouluttanut Maanpuolustuskorkeakoulussa (Sotakorkeakoulu) Viron Puolustusvoimien ja Suojeluskunnan korkeimpia upseereita ihan merkittävän määrän, puhumattakaan alemmista sotilasjohtajista.

Lisäksi Suomi on esimerkiksi lahjoittanut Viroon kokonaisen kenttätykistörykmentin kaluston (ammuksineen) ja kouluttanut henkilöstön - mm. järjestäen tykistöammuntoja Suomen maaperällä.

Tätä luetteloa voisi jatkaa pitkälti, mutta ehdotan jo tässä vaiheessa että haastat Suomen Tasavallan oikeuteen siitä hyvästä, että se on kouluttanut Viron Puolustusvoimien ja Suojeluskunnan henkilöstöä ja jopa varustanut Viroa puolustusmateriaalilahjoituksin.

Minä olen samalla puolen barrigadia Suomen Tasavallan kanssa.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #256

"Olen todellakin järjestänyt Viron Suojeluskunnan (Kaitseliit, osa Viron Puolustusvoimia) jäsenille mm. ampumaharjoituksia nouseviin tauluihin - entä sitten?"

No tehtiin selväksi, että olet näin tehnyt. Palaan tähän asiaan vielä.

"Tiedoksi että Suomen Tasavalta on kouluttanut Maanpuolustuskorkeakoulussa (Sotakorkeakoulu) Viron Puolustusvoimien ja Suojeluskunnan korkeimpia upseereita ihan merkittävän määrän, puhumattakaan alemmista sotilasjohtajista."

Tämä on hieman eri asia kuin yhden kansalaisen häärääminen sotilaallisissa tehtävissä vieraan maan palveluksessa Suomen passi takataskussa.

"Lisäksi Suomi on esimerkiksi lahjoittanut Viroon kokonaisen kenttätykistörykmentin kaluston (ammuksineen) ja kouluttanut henkilöstön - mm. järjestäen tykistöammuntoja Suomen maaperällä."

Ja Suomi on ostanut aseita myös Venäjältä mitä suurimmassa määrin. Onko lahjoitettu kenttätykistö made in Russia? Palestiinasta Israeliin lentäneissä ohjuksissa on monissa lukenut Made in USA. Aika kornia, eikös?

Tykistöammunnat voidaan vielä luokitella myyntiin kuuluviin demonstraatioihin sekä myyntiin olennaisesti kuuluvaan koulutukseen. Siinä ei sinänsä ole mitään erityistä: sitä harjoittaa jokainen valtio.

"Tätä luetteloa voisi jatkaa pitkälti, mutta ehdotan jo tässä vaiheessa että haastat Suomen Tasavallan oikeuteen siitä hyvästä, että se on kouluttanut Viron Puolustusvoimien ja Suojeluskunnan henkilöstöä ja jopa varustanut Viroa puolustusmateriaalilahjoituksin."

Miksi pitäisi? Se on kuitenkin eri asia kun yksityinen ihminen Suomen passi takataskussa häärää vieraan valtion joukoissa vieraan maan valtion univormu sekä natsat olkapäillä. Oletan siis, että sinulla on Suomen passi. Asia on erikseen jos et omista Suomen passia.

Jos olet noin fanaattinen Viron ystävä, niin miksi et muuta sinne pysyvästi ja hae Viron kansalaisuutta? Sen luulisi olevan sinulle ihan helppo nakki niin sanotusti. Itse asiassa tuo on yksi niistä asioista jota en epäile hetkeäkään ettetkö siihen pystyisi. Miksi et siis tee niin? Jos Virossa tarjotaan tuollaista virkaa ja valtaa kun samaan aikaan Suomessa ei tajuta sotilaallista nerouttasi, niin miksi et muuta Viroon? Se on Suomen oma häpeä jos eivät armeijassa asiaa tajua, voivat sitten ostaa sitä tietoa ja taitoa Virosta kun olet siellä.

Niin kauan kun Suomi ja Viro ovat eri valtioita, niin edut eivät voi olla täydellisesti yhteneväisiä. Sen takia minusta vieraan maan armeijan palvelukseen jos joku astuu tavalla tai toisella, tulisi seurata maanpetturuussyyte jos on Suomen passi takataskussa eikä kyseisen maan passia ole siellä vähintään kaksoiskansalaisuuden kautta.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #256

Sanottakoon vielä sen verran, että minulle on ihan sama mitä herra Putkinen tekee tai kenelle hän palveluksiaan myy - siis sinänsä. Mutta ehkä Putkisen kannattaisi miettiä sitä, että kenen etuja hän loppujen lopuksi ajaa? Jos Viro on parempi maa (monissa asioissa ehdottomasti sekä edistyksellisempi kuin Suomi), niin muuttaa sinne. Niin monet tekevät kun kokevat Suomen olevan taantunut tai se ei enää valtiona edusta sitä mitä ihmiset haluavat.

Suomen kansalaisuus ei tarkoita sitä, että olet sen kanssa naimisissa koko loppuikäsi - haluat sitä tai et. Sen voi aina vaihtaa toiseen kun tietyt ehdot täyttyvät.

Tehköön Putkinen siis mitä haluaa. Hänen blogeissaan näkyy kuitenkin parhaiten se, että ne ovat täynnä samanmielisten hymistelyä ja propagandaa tietyn asian puolesta. Epäedulliset mielipiteet Putkisen näkökulmaan nähden on niistä poistettu Putkisen itsensä toimesta. Siinä on kuitenkin yksi räikeä esimerkki siitä mitä Usarin antamat valtuudet aiheuttavat.

Pentti Juhani Järvinen

Hyvä Juhani,

Sananvapauden ammattilaisena sanoisin, että joskus tosiasiat ja mielipteet ovat kaikkea muuta tärkeämpiä. Joskus siis jopa nimetön pilkka voi - samoista syistä - olla oikeutettua. Näitä juttuja voi tutkia mm. Ranskan Vallankumouksen historioista. Eli joskus hallitseva systeemi tai hallitsija voi olla niin läpimätä ja murhanhimoinen, ettei heitä voi "omalla nimellä' ja naamalla" vastustaa ja säilyä hengissä. Suomi hipoi tätä tilaa sekä Kekkosen että Koiviston alla. Jotakin siitä tilasta säilyy niin kauan kun sen historiaa ei ole julkaistu.

Juhani Putkinen

Olen itse kirjoittanut aktiivisesti julkisuuteen pitkälti yli 40 vuotta omalla nimelläni ja vain omalla nimelläni. Kommunismia ja imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan - demokratian, ihmisoikeuksien ja Suomen itsenäisyyden säilymisen puolesta.

Ei siitä ole minulle mitään vakavia seurauksia ollut - toki venäläiset ovat useaan otteeseen uhanneet tappaa minut, mutta tässäpähän vaan kirjoittelen edelleen.

Minun ehdoton mielipiteeni on, että jokaisen pitää kirjoittaa Uudessa Suomessa avoimesti omalla nimellään tai sitten olla kirjoittamatta.

Se on periaatteellinen kysymys. Nettiavaruudessa on ziljoona foorumia anonyymeille valehtelijoille - olkoon tämä Uusi Suomi VAIN omalla oikealla nimellä kirjoittaville.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #398

Putkinen vaatii Uutta Suomea vain omalla nimellään kirjoittaville. Miksi sitten Putkinen sulkee oman blokinsa kommentoinnin ihmisiltä jotka kirjoittavat omalla nimellään?

Putkiselle myös tiedoksi, että anonymiteetti on eri asia kuin kuvattomuus eikä korreloi mitenkään valehtelun määrän kanssa. Samaten Putkisen olisi hyvä huomata, että erimielisyys hänen kanssaan ei tarkoita valehtelemista vaan vain erimielisyyttä hänen kanssaan.

Putkinen kehuu kuinka on selvinnyt omalla nimellään kirjoittamisesta huolimatta. Ilmeisesti Putkisen mielipiteet sopivat riittivän hyvin pahimpien hörhöjen ja häiriköiden pirtaan. Ilmeisesti hänen toimeentulonsakaan ei ole kiinni erimielisen työnantajan maksamasta palkasta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sääntö on selkeä ja yksiselitteinen.
Eilen tulin uusineeksi nettihenkkarinikin.

Kohdallani ei itsenäni esiintyminen tuota minkäänlaista ongelmaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On vain yksi ainoa aito ja oikea! :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Yritin nettihenkkareita mutta: Nettihenkkareissa ei valitettavasti enää voi käyttää Nordeaa, luki siellä.

Miksi ei?

Jari Tuomoja

Vastaus on yksinkertainen: Nordean mielestä Nettihenkkarit luovuttaa PANKIN asiakastietoja kolmansille osapuolille.

Toisin sanoen: Nordea haluaa tehdä jokaisen yrityksen kanssa oman sopimuksen tunnistamisesta eikä antaa vain muutaman toimijan häärätä markkinoilla. Tämähän on ollut tiedossa jo pitkään ja myös muut pankit ovat siirtymässä samaan käytäntöön. Myös Verkkomaksut ja muut vastaavat ovat saman ongelman edessä lähiaikoina sillä politiikkaa on tiukennettu.

Eikä TUPAS tunnistaminen ole muutenkaan ilmaista yksityisillekään vaan kyseessä on hyvä bisnes. Ihmiset maksavat noin 30-50 euroa verkkopankkitunnuksistaan vuodessa. Nordea on Suomessa SUURIN verkkopankkitunnuksien käyttäjien määrältään ja OP on toiseksi suurin. Kolmantena tulee DanskeBAnk lähes kolmasosallaan Nordean määriin nähden. Nordealla on muistaakseni noin 1.2 miljoonaa verkkopankkitunnuskäyttäjää joten Nettihenkkareiden osalta menetys on suuri.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Identifiointiehdot tuntuvat hyviltä.

Substanssilinkkeihin käytännön muutosehdotus: Jos kommentteja heitetään paljon vanhoihin sanomisiin, on blogistin vaikeata hallita kommentointia. Eikö kaikki kommentit voisi tulla vain aikajärjestykseen, vaikkakin siinä olisi maininta, mitä kirjoitusta kommentoidaan?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos ajatuksesta. Puheenvuoron ja Vapaavuoron etusivuille tulevat tuoreimmat kommentit kaikista blogeista oikealle karuselliin. Tarkoitatko, että omiin kirjoituksiin tulevat kommentit löytyisivät kaikki aikajärjestyksessä joltain omalta tai julkiselta sivulta?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Esimerkiksi jos johonkin kesällä kirjoitettuun kirjoitukseen tulee joku täysin älyvapaa tai peräti rikoslain vastaisia heittoja niin millä kirjoittaja niitä sieltä kätevästi poistelee? Sähköpostilla ilmoittaminen voi tiettyjen kirjoittajien kohdalla johtaa postilaatikon pursuamiseen yli äyräiden.

Tietokantaan tulleista uusista kommenteista olisi hyvä saada kirjoittajien itse tietää. Yksi toisenlainen ratkaisu on sulkea kommentointi vanhoihin kirjoituksiin, vaikka viikon päästä. Tämä voisi olla asetuksissa lisävaihtoehtona, että palvelu tekee sen automaattisesti.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #118

Länsimaisessa oikeusvaltiossa ei voi ketään kansalaista velvoittaa poistamaan mitään toisten kansalaisten kirjoituksia.

Niin se vain on.

Tälle oikeusperiaatteelle oli joku latinankielinen nimikin, mutta olen sen jo unohtanut.

Jos joku muuta väittää, niin odottakoon EIT:n kantaa asiaan ja puhukoon sitten paremmalla suulla.

Vesa Järvinen

Nyt on vähän epäselvää. Saako silti kommentoida muiden kirjoituksia, vaikka ei ole kuvaa?

Täällä siis syrjitään kuvattomia, vaikka käyttöehdoissa sanotaan, että kuvaa vain suositellaan. Nyt olisi erittäin tärkeää selventää käyttöehtoihin, mitä oikeuksia kuvaton menettää. Selkeät säännöt yhteen paikkaan.

Entä jos en suostu muutoksiin, miten poistan profiilini? En löytänyt asetuksista mitään täppää.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Saa kommentoida, mutta sillä riskillä, että menettää tunnistamattomana kirjoitusoikeudet. Toisaalta henkilö ei saa esiintyä väärällä profiililla tässä palvelussa ja kuva liittyy tähän asiaan. Täsmennetty linjaus lähtee selkeästi tunnistettavien kirjoittajien toiveesta. Ja he ovat huomattava enemmistö.

Juhani Piironen

Kirjoitusoikeudet menettää vain jos on Huuskon kanssa eri mieltä.

Kustantaja Herlin on ilmeisesti poissaollessasi kommentoinnut toimittajille siitä, että hillitsisivät heidän sensuuri-intoiluaan.

Näin kuulin.

Nyt on taas toinen ääni kellossa.

En suostu uskomaan että kustantaja toivoo lisää sensuuria.

Miettikäähän nyt vähän miten olisi käynyt arabikevään, Tsekin samettivallankumouksen jne, jos olisi vaadittu kuvia yms.

Miten käy niiden, jotka haluaisivat kritisoida esimerkiksi oman uskontokuntansa heille asettamia vaatimuksia, mutta eivät uskalla puhua, koska pelkäävät kostoa.

Mitäpä jos tänne haluaa kirjoittaa vaikka joku kunniamurhaa pelkäävä tyttö.

Tai joku kristitty poika haluaa asettaa islamin uskon kyseenalaiseksi.

Jopa Gorpatsov salli sananvapauden, vaikka tiesi että se lopulta johtaa hänen omaan tuhoonsa.

Sananvapaus on niin arvokas asia, että sen kieltämiseen tarvittaisiin nyt edes vähän harkintaa.

Miksi ette muuten julkaise pilapiirrosta Muhametista?

Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa jne julkaistaan vähän väliä.

Pistä kuvasi ja pilapiirros rinnakkain etusivulle.

Riittääkö kantti?

Miksi et halua kuvaasi ja pilapiirrosta samalle sivulle?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyllä saa. Joillakin henkilöillä on omissa blogeissaan omat "talon säännöt". Heillä on siihen täysi oikeus, joten tutustuminen kirjoittajien moderointiehtoihin kannattaa.

Jari Tuomoja

"Joillakin henkilöillä on omissa blogeissaan omat "talon säännöt". Heillä on siihen täysi oikeus, joten tutustuminen kirjoittajien moderointiehtoihin kannattaa."

Se perustuu mihin sääntökohtaan? Kommentoijalla ja blogistilla ei ole juridista suhdetta toisiinsa ja US on palveluntarjoaja. Kuitenkaan US:n ja käyttäjän välisessä sopimuksessa ei ole mainintaa, että blogisti (kolmas osapuoli) saa luoda omat säännöt johon myös käyttäjä sitoutuu kun US luovuttaa tämän moderointioikeuden blogistille.

Juridisti asia ei ole legitiimi millään tavalla - ei edes laveasti tulkittuna.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #171

Eihän tuo sopimus nyt sisällä esimerkiksi edes koko perustuslakiamme, puhumattakaan vaikkapa rikoslakia.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #218

No ehkä nyt vaikka aluksi esittäisit kohdan sieltä säännöistä jolla varmistat viestisi eli:

"Joillakin henkilöillä on omissa blogeissaan omat "talon säännöt". Heillä on siihen täysi oikeus, joten tutustuminen kirjoittajien moderointiehtoihin kannattaa."

Missä tämä lukee? Onko Usarissa yhdet säännöt vai Usarin säännöt+jokaisen blogistin omat säännöt?

Jos tuolle linjalle lähdetään, niin tässä tulee minun uuden blogini säännöt: saat kirjoittaa kommentin jos olet ihonväriltäsi vihreä tai vaaleanpunainen, sinulla kasvaa vähintään karvat nenästä ja puhut mandariinikiinaa tai klingonia. Vaatimuksena on myös kuva sinusta pellehattu päässä ja tatuointi alapäässä. Muussa tapauksessa sinut moderoidaan ilman ennakkovaroitusta ja viestisi joutuu bittiavaruuteen. Sääntöjä rikkoneet ilmoitetaan ylläpidolle jolta vaaditaan toistuvien sääntörikkomuksien takia tunnusten poistoa. Blogia lukemalla hyväksyt nämä säännöt.

Toistan kysymykseni: onko Usarissa yhdet säännöt kaikille vai sitten Usarin säännöt + blogistin omat säännöt?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #235

En täytä näitä laatimiasi ehtoja, joten pääset helpommalla lisäämällä minut suoraan kommentoinnin estolistalle. Muussa tapauksessa joutunet poistamaan niitä kommentteja yksi kerrallaan.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #171

Mielestäni on blogistin omaa typeryyttä, jos kovasti pyrkii sensuroimaan omaa "blogiaan".

Muistaakseni tämä oli alunperin Tossavaisen toivomus, joka nyt kuitenkin menee yli alkuperäisen tarkoituksen. Muistanpa sen häiriköijänkin hänen blogissaan, mutta jääköön nimi mainitsematta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Uuden Suomen keskustelun linjasta!

Ilman kirjoittajan tunnistettavuutta sanoma jää mitään sanomattomaan arvoonsa.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Henri sanoikin ongelman, joka syntyy tästä sekavasta jatkumosta. Blogilla voi olla eräänlainen jatkumo - aikavana. Tuntuu väärältä, että joku kommentti menee ylös kainaloon. Jos sähköpostissa on 50 viittausta, on kommentointia vaikea hallita esim. juuri törkeyksien poistamiseksi kainalohiestä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Markku Huusko,

Miten Nordean asiakas hankkii nettihenkkarit? Ts. niitä aikoessani ilmestyi teksti että valitettavasti Nordea ei enää käy.

Pentti Järvi

Täällä huudetaan nähdäkseni ennenkaikkea sen KUVAN perrään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hei, jos ja kun on tällaisia ongelmia, suosittelen ottamaan yhteyttä:

info@northid.com

https://nid.nettihenkkarit.fi/nid-admin/privacy

Jari Tuomoja

Ei yhteydenottaminen tuosta parane kun Nordea on yksinkertaisesti kieltäytynyt toimittamasta Nettihenkkareille tunnistuspalvelua sen enempää. Kyseessä on tilanne jossa pankki luovuttaa tietoja Nettihenkkareille ja he luovuttavat näitä pankeilta saamiaan tietoja eteenpäin kolmansille osapuolille. Se on sopimusrikkomus kaikilla mittareilla ja tulossa on tilanne jossa joko A) yritys korjaa toimintaansa tai B) kaikki pankit sanovat sopimuksen irti kyseisen puulaakin kanssa.

Toiseksi: tunnistuspalvelu on Suomessa jo jonkinkokoinen bisnes. Pelkistä verkkopankkitunnuksista maksetaan vuositasolla noin 100 miljoonaa euroa eri pankeille. Puhumattakaan siitä miten rahaa valuu erilaisille tunnistuspalveluille ja pankeille jotta nämä palvelut saavat käyttää TUPAS nappuloita. Pankit haluavat lisää bisnestä eli lisää TUPAS myyntiä.

Heikki Polojärvi

Hieman ihmettelen ko. kohtia, haluaisin esittää pari kysymystä:
- Millä tavalla Uusi Suomi valvoo sitä onko käyttäjän nimi oikea nimi?
- Millä tavalla Uusi Suomi valvoo sitä onko käyttäjän kuva oikea kuva?
- Millainen kuvan tulisi olla? Passikuva, kuva kasvojen tai kehonosasta, käsitelty kuva tms. Onko käyttäjän oltava tunnistettavissa kuvasta? Miten ja kuka tämän toteaa? Päätoimittajan kuva näyttää kyllä selkeästi tunnistettavalta, onko se jonkinlainen ohje? Sitä ei lue ehdoissa jos on.

Tiedostan että Uusi Suomi on yksityinen palvelu, joka saa asettaa omat ehtonsa mille haluaa palvelunsa sisällä, mutta haluan selvennystä ehtojen asettamille rajoille. Itse en ole ladannut palveluun kuvaa enkä ole järin halukas niin tekemäänkään, joskin voin löytää kuvia joista ystäväni tunnistavat minut, mutta muut eivät. Mitä Uusi Suomi siis edellyttää kuvaltani, ja jos lataan palveluun esim. Putte Possun kuvan, todentaa etten näytä Putte Possulta? Noin kärjistettynä esimerkkinä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Luotamme siihen, että ihminen käyttää omaa nimeään ja kuvaansa. Jos toteamme, että näin ei ole, voi henkilö joutua lopettamaan kirjoittamisen Uudessa Suomessa.

Kuvallista ilmaisua emme lähde määrittelemään. Omasta itsestään valokuvan pitää olla ja edestäpäin...

Käyttäjän Sopuli kuva
Heikki Reinikainen

Mikäli ei muisti petä, joku ruotsalainen oli saanut ajokortin lähetettyään kuvan itseään esittävästä maalauksesta. Oli ollut niin korkeatasoinen ja siitä tunnisti.

Onko Usarilla näköisyys vaatimus? Käyttäisin joko vuoden '76 ajokorttikuvaa tai '62 "rantapoikakuvaa...

Niin, muutes. Tervetuloa takaisin sairaslomalta, hyvä nähdä että mies on iskussa.

Käyttäjän AskoMNiskala kuva
Asko Niskala

Hyvä uudistus. Kiitos siitä.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

En kyllä ymmärrä miksi ei tahdo riittää nimimerkki jonka oikeat todennetut tiedot on toimituksella.

Kyllähän epäasiallinen nimimerkkeilijä äkkiä huomataan, ja voidaan pistää jäähylle. Tiukat säännöt nostavat kynnystä uusille tulla, ja etenkin sellaisille joiden asemalle voi tehdä hallaa tuoda julki asioita/poliittiset mielipiteet (kuten täällä on jo tuotu esiin).
Jo nyt huomaa että aika sama peruspiiri pyörii täällä keskenään aika paljon.

Turuilla ja toreilla ollaan omalla naamalla, kyllä, mutta täällä siis on kertaheitolla hahmotettavissa kasvojen ja nimen myötä puhelinnumero, kotiosoite, työpaikka, henkkarit, puolue...tunnistettavaksi ja tarkasteltavaksi siis myös kaikille niille randomeille ja urpoille myös jotka eivät itse pääsisi tänne edes kommentoimaan.

Missä menee kirjoittajien persoonan suojan rajat(?) Nimimerkkiä kai siis voi pyytää(?)

ps.itse en ole tehnyt nettihenkkareita, kun olen ainoa tämän niminen Suomessa niin ajattelin että se ehkä riittäisi.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Entä jos kuuluu seksuaaliseen vähemmistöön ja haluaisi jotain epäkohtaa tuoda esiin siihen liittyen, mutta ei haluaisi kailottaa samalla sitä asiaa sukulaisten, työkaverien (ym) tietoisuuteen? Eikö tämäkin olisi peruste käyttää nimimerkkiä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei kai seksuaalivähemmistöjen oikeuksista kirjoittaminen edellytä oman seksuaalisen suuntautumisen tilittämistä? Minua hieman arveluttaa, että tämän pitäisi olla jokin tabuaihe vuonna 2013 modernissa Suomessa. Heteroseksuaalit ja muut "normisuuntautuneet" kirjoittavat yhtä lailla kyseisistä aiheista kuin muutkin.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara Vastaus kommenttiin #149

149/

Totta, voi niistä kirjoittaa muutkin kuin ko. suuntien edustajat, mutta jos noista (tai monesta muusta asiasta) on helpompi tai perustellumpi kirjoittaa nimimerkillä niin en ymmärrä vaan mitä se haittaa. Eikö sisältö ja sanoma ole se tärkein? Eihän omalla nimellä ja kuvalla olo automaattisesti takaa laatua. Lentäisihän sitä pihalle asiaton nimimerkkeilijäkin jos tiedot on antanut toimitukseen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #184

Käsittääkseni nimimerkistä sopiminen US toimituksen kanssa ei ole mitenkään iso ongelma. Pari sähköpostiiviestiä? Jokin varmistus?

Jos joutuisin vetämään luuni Pohjois-Karjalasta Helsisnskiin moisen asian takia. protestoisin kyllä.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #194

Antti.

Pysy siellä oman etusi tähden hyvä inehmo sentään.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #149

Petra.

Minä ole ainakaan suuntautunut mihinkään ja kirjoitan siis aivan kaikesta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #211

Häätyykö huolestua Matin suuntakusesta? :D

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #217

Jota ei ole. Heterona hässin vain, muiden kiistat ei kiinnosta lain.

Kyllä tuosta jonkun kannattaa huolestua kyllä.

Mutta munilleen tämä US:n suuntaus johtaa ja minulla on vahva tuoksu tästä nyt, sillä yhdessä toisessa vastaavassa (vapauden edelläkävijässä) tämä maailman yksinkertaisin asia unohtui ja nihneydelle annettiin valta.

Siellä tapahtuu nyt varsin vähän ja keskustelua ei ole; on vain tohinaa.

Näillä avoimilla keskusteluun perustuvilla palstoilla (kiitos Niklas) on oma tehtävänsä vain niin kauan, kun niiden annetaan vapaana kipinänä velloa ja suihku tulee, kun muutama päällepäsmäri saa päähänsä luoda Palstalle säännöt paremman ja laadukkaamman keskustelun nimissä ja sitä varten.

Ei ole laatua niin, että sitä joku ennalta määrittää vaan keskusteluun liittyvä laatu syntyy vain ja ainoastaan vapaana vellovasta keskustelusta, joka moderoi itsensä itse ja niin, että ääliöt poistuvat omaehtoisesti oppimaan tavoille, jotta pääsevät puhumiseen mukaan.

Ei niin, että päätetään hyväksytyt ryhmät ja niille puhevalta.

Voi, voi ja voi.

Herätkää nyt perkele Huusko ja Herlin.

(Saa poistaa sekä tekstin että kirjoitusoikeudet)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #242

Älähän väärti. Emmä hötkyile.

Sinänsä en nyt kykene isosti neuvoa antamhan, ko oli tuo st remyy, vaan sen sanon, että on ämät niklas aj markku rohki hyät, sen sanon, jos vertailemma jos vaikka mihin. Toki si tiiät. Ja nyt hyät yöt veliseni, mie nukun nyt hiemasen verran.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #251

Matti Jalagin on oikeassa; ei ole enää pitkään ollut sama US kuin vielä kolmisen vuotta eikä tarvihe mennä niinkään pitkälle. Mikä mahti mahtaa olla tällä Pekka Siikalalla lopultakin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

On tämä mennyt ihmeelliseksi hiekkalaatikkoleikiksi: naamakirjan kautta voi kirjautua vaikka minkälaisella naamalla (joissa muutenkin näkyy riittävän vaikka yksi silmä sielunsa ikkunaks), kun taas nettihenkkareita ei voi hankkia jos on ns. väärä pankki.

Kuinka vaan vaikeammaksi käy, mutta nyt jo lopetetuilla Ilta-Sanomien moderoiduilla keskustelupalstoilla oli yksinkertaisempi systeemi, toimitukselle:

nimimerkki ja
nimi
postiosoite
puhelinnumero
sähköpostiosoite

Eiköhän noilla tiedoilla saisi feikit karsittua ainakin yhtä hyvin kuin US:n nykyisillä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Nimimerkkiä voi edelleen pyytää. Perustelujen luvan saamiseen täytyy olla erittäin hyvät. Jokunen luvan saanut nimimerkki joukossa on.

https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Eero Tillanen

Hienoa! Toivottavasti US saa karsittua kirjoittajista kaikki ne, joiden täytyy piileskellä tai joilla ei ole selkärankaa esiintyä omalla nimellään.

Avoimuus on Uuden Suomen valtti ja tämä uudistus on linjassa sen kanssa.

Juhani Piironen

Pistäkääpä se pilapiirros Muhametista ja yhteispotretti koko toimittajakunnasta ja kotiosoitteet sinne etusivulle huomiseksi.

Sitten voitte miettiä miksi jotkut eivät halua kuvaansa jokaiseen ilmaisjakelulehteen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Työnantajan tulee huolellisesti harkita, onko joidenkin työntekijöiden tiedot ja kuvat tarpeen julkaista Internet-sivuilla. Perusteettomasti tietoja ei tule viedä Internetiin. Työnantajan tulee tarvittaessa perustella niin työntekijöille kuin tietosuojavaltuutetulle, miksi edellä mainitut tiedot on ollut tarpeen julkaista Internetissä. Vaikka suostumusta julkaisemiseen ei tarvittaisi, työntekijöillä on oikeus tietää, mitä tarkoitusta varten heitä koskevia tietoja on Internetissä."

Tuo teksti on ote Tietosuojavaltuutetun nettisivulta. Linkki oheisena.

http://www.tietosuoja.fi/28993.htm

Vaikka tuossa onkin otettu kantaa työnantajan menettelyyn työntekijän kohdalla internetissä työntekijän julkaistavista tiedoista, niin mielestäni sitä suuremmalla syyllä pitäisi olla vielä tarkempi silloin kun kyseessä ei ole työsuhde.

Onko US:n Puheenvuorossa kuvien julkaisu tarpeellista. Miten US todentaa kuvien aitouden eli sen että julkaistu kuva on kyseisestä henkilöstä ja ennen kaikkea sen että kuvasta henkilö on tunnistettavissa? Mitä hyötyä on US:lle ja palvelussa vieraileville tahoille (henkilöille) kuvien esillä olo?

Onko US kysynyt tietosuojavaltuutetulta siis ennen kaikkea sitä voidaanko kuvaa vaatia julkaistavaksi?

Juhani Piironen

Hyvä Sirpa. Rohkenen epäillä nimesi perusteella, ettäö tunnustat tätä korkeampaa uskontoa.

Kuvia tarvitaan, jotta uskonveljesi tietävät mihin iskeä.

Koska kosto seuraa useampaa sukupolvea myöten, niin on tärkeeä että julkaistaan myös lasten, erityisesti poikalasten kuvat.

Myös osoitteet on syytä julkaista ja terveyshistorian tiedot.

Uskonveljille on tärkeää löytää terveystietojen perusteella uskonviholisen ns. "heikko kohta".

Jotkut vääräuskoiset koirat ovat susikoiria, jotka purevat takaisin.
Siksi on erittäin tärkeää löytää näiden susikoirien heikot kohdat.

Siksi vaadimme kuvia.

Riittikö?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Yleensä en kommentoi uskontoon liittyen omaa kantaani. Nyt teen poikkeuksen kun ilmeisesti olet selvästi harhaluuloinen. Olen kuulunut ja eronnot ev.lut. seurakunnasta. Enkä kuulu mihinkään uskontokuntaan. Sen sijaan vanha ajatusmaailmani ei ole mihinkään kadonnut vaikken maksakaan kirkollisveroa. Oletko tyytyväinen?

Edit; Kysymys ei siis kohdallani ole esittämäsi syy kuvan puuttumiseen. Aiemmin minulla oli kuva esillä, mutta poistin sen, niin ja myös nettihenkkarit. Syy oli kohdallani yksinkertaisesti pelko identiteetin mahdollisesta väärin käyttämisestä vahingokseni. En halua joutua taloudellisesti vastaamaan mistään mihin ei ole ihan pakko. Ja tähän ei mielestäni ole pakko kuvaakaan laittaa.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #196

Anteeksi. Luulin oikeasti että nimesi on nimimerkki. Siksi vastaus oli laadittu vitsin muotoon.

Mutta pointti oli siis se mikä on tuolla myöhemmin sanottu.

Pyydän nöyrimmästi anteeksi.

Nykypäivänä ei aina tiedä mikä on totta ja mikä ei.

En uskaltanut toivottaa naapurin naiselle onnea raskauden vuoksikaan, koska pelkäsin että hän on lihonut ja suuttuu :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #214

Saat anteeksi. Tästäpä nyt huomataan ettei koskaan pitäisi mitään olettaa. Eikös vain? Aina pitäisi kirjoittaakin vain siitä mikä on todistettavasti oikeaan tietoon pohjautuvaa.

Samuel Virkiö Vastaus kommenttiin #220

Aika hiljaista täällä olisi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvä juttu, että sääntöjen noudattamista aletaan tehdä nykyistä tarkemmin. Talossa talon tavoilla tai talosta pois. Vai miten maahanmuuttokriittisten suosima sananlasku menikään. Itse en halua alkaa moderoida omaa blogiani, vaan toivon saavani talon puolesta palvelua, jossa pahimmat häiriköt saadaan kuriin pelkästään ilmoittamalla asiattomista viesteistä. Silloin pelisäännöt ovat kaikille samat.

Pentti Järvi

No joo, jos noin äärimmilleen mennään (mihin Siikala pyrkii) eipä tänne Puheenvuoroihin sitten enää ole niin hinkua.

Aikaisemmin ihan kelpo lukupaikka monine tietoiskuineen mm. euro-menestyksestämme mualimassa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Euromenestyskirjoittelusta ei ole muuten tullut edes varoituksia. :D

Hankaliakin asioita täällä voidaan siis käsitellä. Enkä ole koennut vaivautuneeksi tehdä tätä omalla nimellä ja naamalla. Pikemminkin päinvastoin. Se on tälleen jälkiviisaaksi-nimittelyn aikakaudella ihan hyvää todistusaineistoa tuolla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #294

Sinä oletkin kirjoittaja jolla on aina painavaa sanottavaa mutta meitäkin on joilla ajatukset on epävarmoja ja tekstiksi saaminenkin on työn takana. Heikot sortuu mutta ehkä se on Pekan tarkoituskin.

Tapio Vehmaskoski

Komppaan Seija Nylundia:

"nimimerkki ja
nimi
postiosoite
puhelinnumero
sähköpostiosoite"

En ymmärrä miksi kuvan pitäisi olla blogin tai kommentin ohessa. Pääosa kirjoittajien kuvista on osapäitä, epäselviä, mahdollisesti muita kuin kirjoittajan tuorekuvia.

Minua ainakin kiinnostaa kirjoitusten sisältö ja yleensäkin mielipiteet. Mihin ihmeeseen US tarvitsee näitä epäselviä kuvia. Kuvat eivät jalosta kirjoitusten sisältöä mitenkään!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Epäselviä ja kaukaa otettujahan suuri osa kuvista on, ja jos laitan omani niin kuten mm. kuvallisia kommentteja blogeihinsa edellyttävä Siikala itse: korkeintaan puoli naamaa.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Kun näitä kannanottoja lukee, niin alkaa tuntumaan yhä enemmän siltä että tämä nykyinen käytäntö on hyvä, ehkä jopa paras, tältä nimimerkki/kuva/tunnistus osalta, ja myös siltä osalta että kuvattomilla on hiukkasen vähemmän oikeuksia (esim. ei etusivulla blogejaan saa pidempään pidettyä kuin toimitus ne huomaa).

En missään nimessä haluaisi että nämä kuvattomat häipyisivät kommentoimasta, niin iso menetys se olisi kokonaisuutena koska heissä on hyviä kommentoijia. Moderoikoon vain kukin omia blogejaan, heitä jotka sen tekevät, on tosi vähän täällä.
Miksei voitaisi myös luottaa siihen että jos toimitus on todennut joillakin olevan hyvin suuren tarpeen anonymiteetistä, niin sitten se on niin. Jos käännetään se toisin päin, niin kaikilla ei ole yhtä paljon menetettävää naamakuviensa julkaisemisessa ja siksi se millimetrin oikeudenmukaisuus ei toteutuisi niinkään päin.

Tämähän on vieläkin siisti ja fiksu paikka verrattuna noihin huutokuoroihin muualla, ja ei kai kukaan toivo tästä sellaista Hesarin keskustelupalstan tyylistä, mitä kukaan ei enää viitsi edes lukea.

Ne ylilyönnit ovat sittenkin vielä aika harvinaisia ja niihin syyllistyy vain pieni piiri. Valittajia ja kitisijöitäkin on loppujen lopuksi yhtä pieni piiri nähtävissä ja niissä pata kattilaa soimaa. Jos toimitus katsoo siellä pirtissään ketkä ilmoittelevat muista eniten, niin veikkaisin ettei siellä kovinkaan laajaa nimilistaa ole.

(Niitä muita "parannuksia" kannattaisi mieluummin pohtia, mutta tuo etusivu hurahtaa niin pian pois näkyviltä, että se Teemu Kammosen blogikin meni yhdessä ainoassa vuorokaudessa kolmannelle sivulle ja kaikki eivät ehtineet sitä edes nähdä.)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aika pitkälle tosiaa samoilla linjoilla.

Säännöt ovat sopivan tiukat mutta sallivat soveltamisen. Se on ihan hyvä asia, jos sitä käytetään kohtuullisesti. Jos on tarvetta kurinpalautukseen, niin säännöt ja isännän ääni sallivat sen.

Täällä on tosiaan hyviä nimimerkkejä, joiden läsnäolo antaa oman värinsä tänne. Heidän häätämisensä sääntöjen takia ja puitteissa voisi hyvin kuihduttaa koko Puheenvuoron.

Vapaasti Waltaria lainaten: 'Hyvä palvelija varastaa isännältään kohtuullisesti, hyvä isäntä kurittaa palvelijaansa kohtuullisesti'. Yritetään sietää toistemme ominaispiirteitä, kohtuullisesti.

Pentti Järvi
Pentti Järvi

Mitenkhään ei mahdu ajatukseeni että yksi p. siikala ajaa Herlinin ja vaikkapa Huuskon ylitse.

Ottakkee nyt järki käteen.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jäi aiemmin sanomatta, että tämä nyt on tietysti seurausta siitä, että suuri osa kommentoijista ja bloggareista on eri linjoilla monesta asiasta kuin tämän aviisin toimitus. Tämän tarkoitus lienee etupäässä paradigman vahvistaminen, eikä juuri muuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kai siinä mitään salattavaa olisi! Paradigma voi kyllä liittyä erilaisiin demokratiatulkintoihin enemmän kuin puoluepolitiikkaan. Ikävä kyllä persuideologia ei ole mikä tahansa puolueideologia vaan sen mukana jotenkin orgaanisesti kulkee esim destruktiivinen somekäytös.
Persut ovat hieman, hieman ja hitusen röyhkeilleet koska röyhkeys ei edistä demokratiaa ja demokraattista keskustelua.
Persut olisivat voineet paimentaa omiaan; silloin meillä ei olisi tätä tilannetta. Esim sinä ja myöhempien aikojen Kamula tulette nyt sisään keskusteluun ilman röyhkeilyä, sellaista olisi pitänyt näkyä jo ajat sitten.

Merja Heikka

Kyseessä on kait kaksi erilaista maailmankuvaa: on ensinnäkin liittovaltioihmiset - kansallismieliset, he, jotka näkevät monikulttuurisuuden rikkautena ja he, jotka näkevät siitä ne ongelmat. Se, että leimataan ihmisiä, se ei ole keskustelua.

Minä kyllä ymmärrän sen, että tässä eurostoliitossa olisi hyviäkin puolia, siinä köyhyys tasattaisiin kaikista kurjimmille. Suomen köyhille se tietysti olisi huono asia. Ja se, että jos menettäisimme itsenäisyytemme, voisimme delegoida maanpuolustuksen suuremmalle yksikölle. Toisaalta ei siihen EU:ta tarvittaisi, eihän sillä edes vielä ole armeijaa. Voisimme hyvin erota eurosta ja liittyä Natoon siltikin.

Olen kumminkin liittovaltiota vastaan, koska minusta demokratia toimii paremmin kansallisvaltioissa. Ja ihmisillä on kumminkin tarve kansallisiin yksiköihin, NL:kin sen todisti. Monikulttuurisuutta vastustan, koska minusta paikallisten kulttuurien tulisi säilyä. Minusta se on rikkautta. Ja toinen seikka miksi sitä vastustan on se tosiaasia, että liian erilaiset kulttuurit eivät sopeudu yhteiseloon, vaan muodostavat blokkeja. Se taas ei lisää hyvinvointia, vaan pikemminkin sitä pahonvontia.

Harri Lehtimäki

Eipä tuo sinunkaan tyylisi edistä keskustelua, nimimerkki Sini Lappalainen! Tyylinäsi aina ja joka käänteessä aloittaa kommentti, "Mutta kun Persut..."!

Merja Heikka

Luulisi sitä jokainen tajuavan tallentaa juttunsa, jos niitä niin kovin tärkeinä pitää. Itse en ole koskaan mitään blogejani tallennellut, koska tämä on minulle vain huvitusta.

Ymmärtääkseni ei niitä ole koskaan poistaneetkaan muut kuin mie itte. Toisaalta saattaa olla, että minut kerran pistettiin täältä ulos. Syynä oli jos oli, ilmeisesti se, että pillastuin anonyymeille kirjoittajille, vastaten samalla mitalla. Se "vastaus" oli sitäpaitsi hieman sivuun mennyt. koska tämä nimimerkki kutsuikin pedofiili-hullunlehmän tautiseksi tätä kotkalais-belgialaista merimiestä, ei minua. Ajattelin, että kun lestisten pedofiliasta länkytetään, ja minut yhdistetään näillä palstoilla lestiksiin, vaikka olenkin uskonnoton, mutta kun joskus olen sanonut, että he ovat naapureina ihan mukaviakin...Tämä anonyymi suvaitsevainen nimimerkki jäi, mie lähin.

Nimimerkeillä ei ymmärtääkseni pitäisi olla edes mitään persoonasuojaa, koska he eivät ole ketään.

En ole kyllä asiasta takuuvarma, siis että bannattinko minua. Olin nimittäin lähettänyt pyynnön joskus aikaisemmin, että poistaisivat minut.

Mutta So What. Täällä sitä kumminkin taas pälläillään. Tämä on vähän sellainen juttu, että joka tänne tulee, ei pääsekään pois. Se vaatisi hurjat henkiset voimavarat poistua. Mie en sentään siikalamaisesti kirjoitellut vuosikausia blogeja, että nyt tuli lähtö jne.

Pentti Järvi

Paras kommentti tähän asti!

Siikala on pilannut koko blogistanin, siis minun mielestäni.

Merja Heikka

Ei Siikalan moittimen ollut tuossa kommentissani pääasia. Ei se minusta varsinainen "vika" olekaan. Se on vain hullunkurista macho-uhoa, että nytpäs minä lähden. Sitä samaahan joku muukin, Kärnäkö se oli, on käyttänyt, mutta ilmeisesti vain vitsinä.

Käyttäjän HelenaSaukonp kuva
Helena Saukonpää

Olen nyt lukenut niin monen kirjoittajan kehuvan itseään ja blogejaan ,koska he kirjoittavat omalla nimellään ja silloin ja vain silloin olisi oikeus sanoa mielipiteensä?

On aika outoa tulkita asiallista mielipiteenvaihtoa vain niiden kautta jotka osallistuvat keskusteluun nimillään. Kesksutelua voi mielestäni viedä eteenpäin ja tulisikin viedä,erilaisilla ajatuksilla ja näkökannoilla.Ei nimellä tai nimimerkillä!
Oman nimen julkaiseminen ei aina ole hyvä sillä,vaikka seisot oman mielipiteesi ja ajatuksiesi takana,läheisesi voivat hyvinkin joutua ajatuksistasi kärsimään!Tiedän joidenkin kokemuksesta ja uskon vakaasti niin tapahtuvan yleisemminkin.

Esimerkkinä nimenkäytön ongelmista, mainitsen vain julkisuuden henkilöiden lapsien haastatteluja joissa he kertovat kuinka ovat joutuneet kärsimään nimensä tunnistettavuudesta. Jos täällä kehutaan ,että minäpä palkkaan vaikka inhoamani ihmisen pojan tai vaimon niin saanen hieman epäillä.

Se, että käyttää nimimerkkiä ei vähennä iömaisun tarvetta,oikeutusta tai asian meilekkyyttä. Kaikki vain eivät ole siinä asemassa,että voivat käyttää asiallisen mielipiteensä kertomiseen omaa nimeään joutumatta käsimään siitä itse tai läheisensä. Täälläkin tälläinen nimimerkkiä puolustava mielipde on dissattu ja kehuttu omaa erinomaisuutta ja rohkeutta oman nimen ja kuvan käytössä.

Soisin asiallisen keskustelun olevan mahdollisen niin nimimerkillä kuin omalla nimelläkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta mitä sinusta pitäisi tehdä näille jotka koko ajan vaihtavat nimiä ja parveilevat ja heittelevät provoa?
Se on oikeasti röyhkeää vallankäyttöä.

Anne Pylkkönen

provoilija, jonka provoiluista kukaan ei provosoidu, on pian entinen provoilija.
hän joko turhautuu ja lopettaa provoilun, tai häirikkööntyy jolloin on perusteet laittaa hänet hetkeksi ehkä jäähylle.

eli vaaditaan sitä itsekuria - ei vain kirjoittajilta, vaan myös lukijoilta.

mielestäni somessa ei voida ottaa tavoitetilaksi sitä että kellään ei tulisi paha mieli, siksi "provoilumahdollisuuden" ennaltaehkäisyä ei voi pitää kannatettavana päämääränä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #260

Sopivassa suhteessa pitäisi olla torikeskustelun ja pohtivan kirjoittamisen. Ikävä kyllä on luonnonlaki että karkea kielenkäyttö aina lyö lakoon herkemmän ja vivahdekkaamman. Jos niin ei olisi ihmisten ei edes tarvitsisi käydä koulua vaan hakeutuisivat tiedon ja taiteen äärelle ihan itsestään. Kulttuuri on sitä suojataan herkempiä elämänalueita.

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén

"Mutta mitä sinusta pitäisi tehdä näille jotka koko ajan vaihtavat nimiä ja parveilevat ja heittelevät provoa?"

Ratkaisu olisi varsin yksinkertainen ja olen ehdottanut sitä ennenkin, mutta Huusko (tai juuri kukaan muukaan) ei ole vaivautunut kommentoimaan. Ehkä sanoilleni tuo edes hivenen kredibiliteettiä se, että olen toiminut verkkopalveluiden kehitystehtävissä 1990-luvun puolestavälistä lähtien.

Ratkaisu: US:n palveluun saisi rekisteröityä jatkossa vain tunnistuspalvelun kautta (joko kansalaisvarmenteella tai verkkopankkitunnuksin). Käyttäjä saisi kuitenkin valita näytetäänkö suurelle yleisölle tunnistuspalvelun vahvistama nimi vai pelkkä nimimerkki. Jos käyttäjä valitsisi jälkimmäisen vaihtoehdon, se näytettäisiin hänen kommenteissaan esim. siten, että nimimerkki tai koko kommenttiteksti näkyisi eri värillä. Tällöin ei voisi koskaan olla epäselvyyttä siitä, kuka kirjoittaa omalla nimellään ja kuka nimimerkillä.

Tunnistuspalvelun ansiosta US:n toimituksella olisi siis tietokannassaan aina kiistaton tieto kunkin käyttäjätunnuksen takana olevasta todellisesta henkilöstä, riippumatta siitä esiintyykö tämä palvelussa nimimerkillä vai vahvistetulla nimellään. Näin myös mahdollinen rikosvastuu omista sanomisista toteutuisi nimimerkkienkin kohdalla.

Jos käyttäjä sitten syyllistyisi toistuvasti vaikkapa asiattomaan kommentointiin, US voisi normaaliin tapaansa bannata käyttäjätunnuksen. Mutta koska vahvistettu henkilöllisyys olisi palvelun tietokannassa, kyseinen henkilö ei pystyisi luomaan uutta tunnusta häiriköintiä jatkaakseen. Jos hän yrittäisi (ja tekisi sen siis jälleen tunnistuspalvelun kautta, koska muuta vaihtoehtoa ei olisi), rekisteröitymisvaiheessa US:n järjestelmä havaitsisi, että tämä henkilö löytyy jo tietokannasta ja hänet on bannattu. Tällöin rekisteröityminen estettäisiin.

Lopulta kyse lienee kuitenkin siitä, että alustan kehittäminen maksaa ja US tekee ilmeisesti edelleenkin persnettoa, jolloin alustan puutteet heitetään mieluummin anonyymi yms. -kommentoijien niskaan.

SK Marttila Vastaus kommenttiin #303

Jos US tekee persnettoa, kannattaisiko sen MYYDÄ oikeuksia kirjoittaa nimimerkillä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #303

Eiköhän ne ole tuota harkinnut.
Varsinainen ongelma ei ole teknistä laatua. Varmaan destruktiivinen ryhmäkäyttäytyminen tulee jatkumaan vielä jossain määrin vaikka tunnistautumissäännöt tiukentuvat. Osa kommentoijista ovat suuntautuneet sellaiseen eivätkä ole täällä keskustellakseen.
Hyvä uudistus on tämä tiukennus. Kasvottomia kameleontteja en tule kaipaamaan. Ja sitten on tämä ryhmä vakiopseudonyymejä, jokta joutuvat esittäytymään. He eivät toisaalta ole koskaan ojennelleet kameleontteja, vaan antaneet kameleonttien parven kompata itseään.
Ja se ominaisuus että itse nimimerkkivalinta toimii keskustelun vastapuolta tietoisesti ärsyttäen on myös laaja ilmiö ja epäreilu kasvokkaita kohtaan.

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #325

"Eiköhän ne ole tuota harkinnut."

Voi olla, mutta siinä tapauksessa päätyminen nykyjärjestelyyn on vieläkin vaikeammin perusteltavissa. On tehty puolet ja toivottu parasta. Ehkä tunnistusmenettelyn on alun perin pelätty karkottavan liikaa käyttäjiä, mutta käytännössä tuohon suuntaan ollaan kuitenkin liukumassa.

"Varsinainen ongelma ei ole teknistä laatua."

Ei niin, mutta ratkaisu on.

"itse nimimerkkivalinta toimii keskustelun vastapuolta tietoisesti ärsyttäen"

Mitä tarkoitat tällä? Esiintymistä toisen nimellä? Luonnollisesti nimimerkkiä valittaessa sen yksilöllisyys tulisi automaattisesti varmistaa, kuten monessa palvelussa tehdäänkin. Hyvän maun rajoja koettelevista nimimerkkivalinnoista voisi puolestaan raportoida kuten asiattomista viesteistä. Kerran valittua nimimerkkiä ei myöskään voisi vaihtaa kuin pyytämällä sitä ylläpitäjältä. Kohta meillä on jo puolet konseptisuunnitelmasta valmiina.

"...ryhmä vakiopseudonyymejä, jokta joutuvat esittäytymään."

Henkilökohtaisesti en tule esittäytymään muualla jo listaamistani syistä, vaan tyydyn vaihtamaan maisemaa. Se ei ole suuri menetys US:lle, koska olen ollut parhaimmillaankin vain satunnainen kommentoija.

On totta, että anonyymipalstoja löytyy pilvin pimein. Harvemmin tosin kovin aikuiseen makuun. Yleensä päätyy keskustelemaan teinien kanssa. On siinä joskus huonotkin puolensa, heitä lainkaan väheksymättä. Tosin teinithän ovat yleisesti ottaen vielä vaikutuksille altista porukkaa, joten ehkä "kameleontit" päätyvät heitä indoktrinoimaan ja tulevaisuus on "taattu".

Tämän Markku Huuskon blogikirjoituksen poistuessa ajankohtaisista aiheista poistun minäkin US:n palvelusta. Kiitokset palvelun ylläpitäjille lienevät joka tapauksessa paikallaan. Ehdin saada reilun kolmen vuoden aikana monet naurut, vaikka kyllä verenpainekin aina välillä lukiessa kohosi. No niin kuuluukin.

Antoisimpia olivat ne kerrat kun joku sai minut pohtimaan asioita aivan uudesta näkökulmasta. Monista asioista en tiedä riittävästi ottaakseni kantaa. Toisinaan päädyinkin suosittelemaan vastakkaisia mielipiteitä, koska molemmat olivat hyvin perusteltuja. Ihan hauskaa oli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #371

Ai mitä tarkoitan ärsyttävillä nimppreilla. Ne muistuttavat kasvollisia ja nimellisiä jatkuvasti siitä että toiset ovat täällä vaan provoamassa. Jo nimeen on usein pedattu pientä irvailua muita kohtaan. Nämä nimiprovoavat eivät yleensä tee omia blogeja mutta hyökkäilevät kommenttiosioissa erimielisiä kommenttojia vastaan.

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #325

Tuplan poisto. Sitä tuplapostausestoa todella kaivattaisiin. Ailahteleva hiireni tekee joskus kaksi klikkausta yhdellä painalluksella.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #303

"US:n palveluun saisi rekisteröityä jatkossa vain tunnistuspalvelun kautta (joko kansalaisvarmenteella tai verkkopankkitunnuksin)."

Tämä ei ole mahdollista kuin Suomessa asuvilla ja siellä pankkitilin omistavilla. Itse en asu Suomessa eikä minulla ole enää suomalaista pankkitiliäkään joten miten ajattelit meidän tunnistuksen hoituvan jotka asumme ulkomailla pysyvästi?

"Käyttäjä saisi kuitenkin valita näytetäänkö suurelle yleisölle tunnistuspalvelun vahvistama nimi vai pelkkä nimimerkki."

Tunnistuspalvelut eivät saa välittää nimeä. Esim. Nettihenkkarit rikkoo pankkien kanssa tekemäänsä sopimusta jos vielä nimeä välittävät eteenpäin kolmansille osapuolille.

"Lopulta kyse lienee kuitenkin siitä, että alustan kehittäminen maksaa ja US tekee ilmeisesti edelleenkin persnettoa, jolloin alustan puutteet heitetään mieluummin anonyymi yms. -kommentoijien niskaan."

Tämä foorumi on rakennettu Drupalin päälle joka on itsessään ilmainen. Sen päälle on tehty joitakin muokkauksia joiden hinta...noh: ammattilainen vääntää tämmöisen alle 5000 eurolla viikossa. Jos maksaa asiasta enemmän, niin voihan sitä Ladastakin maksaa vaikka miljoona euroa - se on eri asia onko se sen arvoinen.

Toisin sanoen 5000 euron arvoinen sijoitus ei ole kovin iso - ainakaan herra Herlinin ja Huuskon kukkarossa (kun lehteä perustamassa ollaan oltu).

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #328

Ilmeisesti on vielä vastattava saamiini vastineisiin...

"Tämä ei ole mahdollista kuin Suomessa asuvilla ja siellä pankkitilin omistavilla. Itse en asu Suomessa eikä minulla ole enää suomalaista pankkitiliäkään joten miten ajattelit meidän tunnistuksen hoituvan jotka asumme ulkomailla pysyvästi?"

Sinun pitää hankkia se suomalainen pankkitili. Se on avain moniin toimintoihin Suomessa. Kannattaa kokeilla toista pankkia jos ensimmäisessä vitkasteltiin. Tilin avaaminen suomalaisessa pankissa onnistuu vaikka ei olisi Suomen kansalainen eikä omaisi suomalaista osoitetta. Henkilöllisyys on kyllä pystyttävä todistamaan aukottomasti ja tapauksesta riippuen voi joutua antamaan lisäselvityksiä mm. pankkitilin tarpeestaan.

Joku vuosi sitten uutisoitiin pakistanilaisesta, joka joutui odottelemaan suomalaisia verkkopankkitunnuksiaan vuoden. Toisesta suomalaispankista sai tunnukset saman tien. Tapauskohtaisia eroja on.

"ammattilainen vääntää tämmöisen alle 5000 eurolla viikossa."

Yksittäinen lahjakas yksilö ehkä, mutta ei mikään yritys. Tiedät itsekin, ettei hintalappu ole tosiasiassa ollut lähelläkään tuota. On ollut konseptisuunnittelua, lukemattomia palavereja, graafista suunnittelua (graafikko jopa postaili sivustolle uudistuksen loppuvaiheissa), laadunvarmistusta jne. Pahoitit nyt Herlinin ja Huuskon mielen.

Silloin kun alustauudistus lanseerattiin, toteuttaja teki korjaus- ja parannustöitä havaittujen puutteiden pohjalta muutamia viikkoja. Sen jälkeen ei ole tapahtunut juuri mitään. Edes se maailman yksinkertaisin ja lukemattomia kertoja ehdotettu tuplapostauksen esto ei ole toteutunut. On selvää, että kehitysbudjetti käytettiin ja ehkä ylitettiinkin. Nyt on sitten pärjäiltävä sillä mitä on.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #366

"Sinun pitää hankkia se suomalainen pankkitili. Se on avain moniin toimintoihin Suomessa. Kannattaa kokeilla toista pankkia jos ensimmäisessä vitkasteltiin. Tilin avaaminen suomalaisessa pankissa onnistuu vaikka ei olisi Suomen kansalainen eikä omaisi suomalaista osoitetta. "

Ei pidä paikkaansa: olen kysynyt asiaa nimittäin Nordeasta, DanskeBankista, OP:stä, Tapiolasta, S-Pankista, Handelsbankista ja Aktiasta. Asun ulkomailla pysyvästi ja kun ei ole suomalaista osoitetta (eikä tule), niin asia on kuulemma sillä selvä. Se on jokin lakiin perustuva asia.

"Henkilöllisyys on kyllä pystyttävä todistamaan aukottomasti ja tapauksesta riippuen voi joutua antamaan lisäselvityksiä mm. pankkitilin tarpeestaan."

Ei ole henkilöllisyyden todistamisesta kiinni. Jokin pankkien noudattama laki määrää sen, että henkilöllö on tiliä perustettaessa oltava osoite Suomessa. Se, että jos muutat pois Suomesta, niin silloin tili voi tietyissä olosuhteissa kyllä olla olemassa, mutta tiliä perustaessa on osoitepakko.

"Tiedät itsekin, ettei hintalappu ole tosiasiassa ollut lähelläkään tuota. "

Sen takia puhuinkin Ladasta ja siitä onko maksettu hinta ollut saadun työpanoksen arvoinen. Jos maksaa Ladasta Mersun hinnan, niin se on ihan omaa hölmöyttä jos Lada ei ole mikään keräilykappale.

"On ollut konseptisuunnittelua, lukemattomia palavereja, graafista suunnittelua (graafikko jopa postaili sivustolle uudistuksen loppuvaiheissa), laadunvarmistusta jne."

Se on kumma, että kun asioita hankitaan, niin olisi helpompi palkata henkilö joka OSAA OSTAA OIKEITA ASIOITA OIKEAAN HINTAAN. Ihan vinkki vaan jokaiselle päättäjälle, se voi säästää rahaa. Jos maksat 150.000 euroa pajohkasta joka oikeasti on 5000 euron arvoinen, niin 145.000 eurolla olisi saanut palkattua pataljoonan osaavia kavereita ostamaan oikeita asioita pariksi kuukaudeksi.

"Silloin kun alustauudistus lanseerattiin, toteuttaja teki korjaus- ja parannustöitä havaittujen puutteiden pohjalta muutamia viikkoja."

Nöyryyttävää. Taisi opetella tekemään asioita asiakkaan laskuun? Tiedän kyllä melko varmasti tekijän enkä ole siis yhtään yllättynyt. Jätetään nimet mainitsematta, mutta pointti on siinä, että on "osaajia" jotka mainostavat osaavansa ja sitten on oikeita osaajia.

Itse en koodaa enää kovin aktiivisesti, mutta esim. erään suomalaisen verkkopankin eMaksu -painikkeen teko kesti tasan 18 minuuttia phpUnit testeineen. Olen kuullut tarinoita joissa samasta asiasta laskutetaan päivän tai kahden työ. Kehtasin laskuttaa asiasta vain 200 euroa kun se oli "niin iso homma".

Toivottavasti toteuttaja laskutti myös usean viikon työtuntimäärät kerrotuna ainakin 2-3 henkilöllä? Paljonkos se tekeekään...80 euroa tunti * 40 * 2.5 henkilöä * 3 vko....vain 25.000 euroa suurinpiirtein. Ei se raha, mutta aika.

"Sen jälkeen ei ole tapahtunut juuri mitään."

Olisit sanonut suoraan, että ei laskutuslupaa annettu. ;P

"Edes se maailman yksinkertaisin ja lukemattomia kertoja ehdotettu tuplapostauksen esto ei ole toteutunut. "

$('#my_button').one("click", function(event) {
// chitchat by your own
// Use following if you have custom handler otherwise disable
event.preventDefault();
yourHandler();
});

Saat ilmaiseksi, ei maksa mitään. En kehtaa laskuttaa 15 sekunnista.

"On selvää, että kehitysbudjetti käytettiin ja ehkä ylitettiinkin. Nyt on sitten pärjäiltävä sillä mitä on."

Mmm....en lakkaa koskaan hämmästymästä parista asiasta. Ensinnäkin valmisalustan käyttäminen kuten Drupal, on hyvin riskialtista. Ensinnäkin se roikkuu jopa CERT-FI listoilla koko ajan milloin minkäkin tietoturva-asian takia ja toisekseen Drupalin muokkaaminen maksaa enemmän kuin uuden tekeminen (kas kun kyseisessä alustassa kriittinen piste tuli ja meni ennen ensimmäistäkään riviä omaa koodia).

Jos pyrkii menemään siitä missä aita on matalin, niin lasku on sen mukainen loppupeleissä. Ja kyllähän myyjä myy kun ostajalla vaan on riittävän paksu lompakko. Se on eri asia myykö myyjä oikeasti sitä mitä ostaja TARVITSEE. Tietysti hyvä myyjä luo ensin tarpeet ja myy sitten omasta sortimentistaan näihin tarpeisiin ratkaisut. Ja hyvä kaveri on kaikkein pahin myyjä....

Käyttäjän DanielRavn kuva
Daniel Ravén Vastaus kommenttiin #387

"Asun ulkomailla pysyvästi ja kun ei ole suomalaista osoitetta (eikä tule), niin asia on kuulemma sillä selvä."

Ainakaan Euroopan talousalueen sisällä asuvalta henkilöltä pankki ei peruspankkipalveluita voi evätä kuin painavasta syystä. Muut kyllä taitavat ollakin sitten so out of luck. Näköjään ongelmaksi voi ETA-alueen sisälläkin muodostua se, että pankkiala ei lue verkkopankkipalveluita peruspalveluihin kuuluviksi, vaikka nykyään asiakkaat ohjataankin asioimaan juuri verkossa. Kuluttajavirasto on huomauttanut finanssialaa tästä ristiriidasta, mutta mitä ilmeisimmin toistaiseksi vailla konkreettisia tuloksia.

Rinnalla pitäisi siis olla hieman sertifikaatin hankintaa muistuttava manuaalinen prosessi. Mutta tämä on hypoteettista jatinaa, koska US tuskin tulee mitään toteuttamaan, vaikka threadista löytyy jo useampia rahanarvoisia vinkkejä.

"Saat ilmaiseksi, ei maksa mitään. En kehtaa laskuttaa 15 sekunnista."

Vaan voitko kuvitella Herliinin nysväämässä jQuery-pätkää paikoilleen? US:n ongelma on kaiketi siinä, että heillä ei liene yhtään edes semi-teknisesti orientoitunutta työntekijää. Ehkä he eivät vain näe moisen työntekijän arvoa. Siksi US lienee näissä asioissa pitkälti alustatoimittajansa armoilla.

Toit hyvin esille keskeisen ongelman tässä tyypillisesti epätasa-arvoisessa asetelmassa: asiakkaan pitäisi osata ostaa oikeita asioita oikeaan hintaan. Siksi nykypäivän IT-asiakkuus suorastaan edellyttäisi myös asiakkaalta jonkinasteista IT-asiantuntijuutta. Harvalla sitä kuitenkaan on.

Eräässä entisistä työpaikoistani asiakasta vedätettiin mm. siten, että open source -pohjaisesta valmisohjelmistosta karsittiin tai piilotettiin ominaisuuksia ja myytiin ne sitten asiakkaalle eri hintaan. Tarkka lähestymistapa riippui kulloisenkin asiakkaan teknisestä kompetenssista. Useimmat asiakkaiden pyytämistä erikoisominaisuuksista olivat myös tarjolla valmiina, ilmaisina lisäosina, jotka harvoin edellyttivät vaativaa räätälöintiä. Silti lisäominaisuudet myytiin useimmiten puhtaana räätälöintityönä täyteen tuntihintaan. Yhdestä ominaisuudesta saatettiin veloittaa parin päivän työ, kun todellisuudessa ominaisuuden käyttöönotto saattoi kestää parista minuutista puoleen tuntiin. Kyse oli verkkokauppajärjestelmistä.

Taisi mennä jo aika pitkälle varsinaisen aiheen ohi. Sikäli tämä kyllä liittyy blogiinkin, että näistä asioista voi harvemmin kirjoittaa avoimesti jos sattuu olemaan yhä palkollisena.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #400

"Ainakaan Euroopan talousalueen sisällä asuvalta henkilöltä pankki ei peruspankkipalveluita voi evätä kuin painavasta syystä."

Kyllä minulla on ETA alueella tili, mutta ei Suomessa. Se on kuitenkin niin, että Suomi on pankkisäädöksissäkin se maa mikä noudattaa niitä erittäin jyrkästi vaikka muut maat eivät. Tästä on pari esimerkkiä esim. FIVAn toimesta jolla tosin on jotain ihmeellistä suojelumentaliteettia ja proteknionismiä nykyisiä suomalaisia toimijoita kohtaan ja toimiluvat FIVAn myöntäminä ovat kiven takana. Esimerkiksi pikavippien myöntäjät ovat sen takia hakeneet lupia Ruotsista sekä Maltalta kun FIVA ei niitä myönnä ja luvathan ovat EU -laajuisia kun ne vain yhdestä maasta saa.

Pankkivalvonta ja sen säännökset Suomessa ovat yksi tekijä mikä huonontaa kilpailua KV-tasolla - rajusti.

"Rinnalla pitäisi siis olla hieman sertifikaatin hankintaa muistuttava manuaalinen prosessi. Mutta tämä on hypoteettista jatinaa, koska US tuskin tulee mitään toteuttamaan, vaikka threadista löytyy jo useampia rahanarvoisia vinkkejä."

Tässä on yksi sellainen ongelma varmaan se, että US on liian pieni toimija. Näkisin, että kriittinen massa sen suhteen jotta kannattaa omia palveluita rakentaa, on siellä 100.000 käyttäjän kohdalla. US:llä ei käsittääkseni ole noin montaa aktiivista käyttäjää, ei edes puoliakaan (jostain kuulin luvun 16000-25000).

"Vaan voitko kuvitella Herliinin nysväämässä jQuery-pätkää paikoilleen?"

Voin itse asiassa - siitä saisi Jarla myös hyvän stripin. XD

Mutta toisaalta...asian pointti onkin siinä, että ratkaisut ovat yleensä helppoja kun tietää mitä tekee. Siihen ei tarvita edes mainostoimistoa hienoine toimistoineen ja kahviautomaatteineen (jota aina ihmettelen kuinka PASKAA kahvia ne tarjoaa isoillekin asiakkaille? Kuinka paljon maksaisi kunnon kahvinkeitin joku keittäisi oikeaa kahvia - asiaskin olisi tyytyväinen).

"US:n ongelma on kaiketi siinä, että heillä ei liene yhtään edes semi-teknisesti orientoitunutta työntekijää."

Voin kuvitella mitä Nebula on heille myynyt konesalista ja MILLÄ HINNALLA...ihan kuriositeettinä: Saksassa, Ranskassa ja Lontoossa konesalien hinnat ovat noin kolmasosan Suomesta. Kuitenkin laatu ja tietoturva (esim. fyysinen) ovat ulkomailla noin 5-10x parempia kuin Suomessa parhaillakaan.

"Ehkä he eivät vain näe moisen työntekijän arvoa. Siksi US lienee näissä asioissa pitkälti alustatoimittajansa armoilla."

Ehkä eivät näe...jos on rahaa millä mällätä. Mutta eikös tämä ole enemmänkin Herlinin harrastus ja Huusko on hyvä kaveri harrastamaan?

Btw: Herlinin vesat ovat jostain syystä iskeneet mielenkiintonsa mediaan...Sanoma ja Alma ovat velloksilla sijoituksissa ja US "kaupan päälle". Mielenkiintoinen näkökulma jos sijoitus muuttuu päämääräksi saada valta eli toisella Sanoma ja toisella Alma+US...ei ihme, että poliitikot alkavat syömään kohta kädestä.

"Eräässä entisistä työpaikoistani asiakasta vedätettiin..."

Erittäin normaalia toimintaa IT-kentässä. Nimiä mainitsematta käytännössä aivan kaikki IT-talot Suomessa tekevät kuvatulla tavalla. Varsinkin verkkokauppapuolella osCommerceen perustuvat talot tekevät tuota ja toinen suosittu on Drupal. Silloin jos ostaja törmää noihin kahteen sanaan alustassa, niin kannattaa orientoitua, että kohta ostajaa viedään kuin litran mittaa.

Toinen esimerkki on Googlen optimointifirmat. Ihmettelen mitä he nykyään edes yrittävät mainostaa ja tehdä, koska heidän työllään ei ole merkitystä. Google rakentaa algoritmeillään hakutulokset AINA pitkälti paikallisen näkymän mukaan ja globaalia tai edes kansallista näkyvyyttä on lähes mahdoton saada jos et ole kokoluokkaa "isompi kuin yksikään Suomen portaali". Jos joku myy Google optimointia ja sanoo, että voi päästä hakutulosten kärkeen, se on paskapuhetta. Se pätee vain tietyissä tilanteissa ja Google tappoi liiketoimintaa uudistuksellaan kyseisellä puolella ihan reippaalla kädellä.

"Sikäli tämä kyllä liittyy blogiinkin, että näistä asioista voi harvemmin kirjoittaa avoimesti jos sattuu olemaan yhä palkollisena."

Täysin samaa mieltä - näistä ei pitäisi julkisesti sanoa mitään, koska tulee paljastaneeksi kuinka ihmisiä ja varsinkin päättäjiä kusetetaan. Mutta ehkä Herlin & Huusko & Co ottavat opiksi jos näitä sattuvat lukemaan? Sanotaanko näin, että Woodpecker & Co eivät tuota kovin laadukasta tavaraa...raha kyllä kelpaa, mutta parempaa laatua saa yli 80% todennäköisyydellä muualta - helvetin paljon halvemmalla.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #303

"alustan kehittäminen maksaa ja US tekee ilmeisesti edelleenkin persnettoa"

sitähän nämä tekevät :)

Oletko huomannut mainoksia missään? Mistä ne palkkarahat tulee?

Pentti Järvi

Komppaan täysin! Omaa veljeäni muusta suvusta puhumattakaan kyrsii se, että ylipäänsä osallistun tämän arveluttavan sivuston toimintaan, vaivaa minua ja se paranisi sillä, että saisin oikeudet nimettömään ja keksittyyn kuvaan. (Seinällä tosin roikkuu vaasalaisen kuuluisan ´muotokuvamaalarin portretti,Fritz Jakobsson).

Lasse Laaksonen

Minä kun olen muutaman kerran rikkonut sääntöjä, tarkemmin sanoen, on tullut kränää siitä, että ei ole sallittua kertoa sellaisia, silti oikeudenkin uhalla kumoamattomaksi todettuja asioita, jotka eivät miellytä establishmentia, niin kysyn, että saanko vielä kirjoitella tänne?

Ks. " eikä hän ole aiemmin rikkonut toistuvasti Uuden Suomen käyttöehtoja ja keskusteluohjeita".

Minulla on selvä linja, joka poikkeaa monista muista. Ovatkohan nämä asiat luvallisia tai olenko niiden esittäjänä minä luvallinen:

1. Mielestäni rasismi-kohussa painotetaan aivan liikaa yksilöiden kokemia aivan mitättömiä kokemuksia, kun taas rakenteellinen valtiollinen rasismi on unohdettu. Erityisesti pidän esillä direktiiviä EY 2000/43, eli rasismia vastustavaa direktiiviä, joka on ylin juridinen normi. Hämmästelen, että kirjoittelijat ja valtio eivät tunnista sitä ja siitä aiheutuvia vaatimuksia lainkaan.

2. Mielestäni pakkoruotsi ja kaksikielisyys ovat suurin taloudellinen vitsaus, joista erkaneminen ei maksa mitään, mutta tuottaa suuren taloudellisen hyödyn. Noiden lisäksi psykologiset hyödyt. Direktiivin 2000/43 perusteella voidaan sanoa, että pakkoruotsi on rasistinen rikkomus, käytän itse jopa termiä rikos, ja siten sen advokaatit ovat rasistisia rikoll...

3. Taloustiede on jälleen täydellisesti eksyksissä, sillä sen olisi pitänyt pystyä ennustamaan Italian maanjäristys eikun Euroopan petkuhuiputus, sillä itsekin olen tiennyt sen tulevan jo 20 vuoden ajan. Ja ihan oikeiden instituutioiden toiminnan tuloksena. Toisaalta taloustieteen pitää pystyä kritisoimaan nyt vallalla olevia aksioomia, ei vain uusliberaalisia tai keynesiläisiä, mutta esimerkiksi suuria palkkoja ja bonuksia sekä omistusoikeuksia, kun kerran köyhien omistusoikeus eläkkeeseensä voidaan kumota milloin tahansa ja omistuksen kasaantuminen alkaa jo olla merkittävä este millekään järkevälle investoimiselle. Joku marksilainen sanoisi, että riiston suhdeluku on muodostunut järjettömäksi, mutta pahoittelen, että tunnen sitä aluetta liian vähän.
Haluan haastaa yhden yliopiston luomaan oikean talousteorian, jossa ei ole kapasiteetin vajaakäyttöä, toisaalta resurssien riistokäyttöä ja tarpeet on priorisoitu ja niiden oikea tyydyttäminen onnistuu. Tähän haasteeseen kuuluu kasvuideologian järjettömyyden oikea, vaan ei väärä, oikaisu.

4. Suomen teollisuus- ja yrityspolitiikka on pahasti hakoteillä, kun investointeihin ei ole rahaa, mutta rahaa voi lapata vuosittain miljardeittain täysin tuottamattomiin kohteisiin niin paljon, että ne pienyrityksiin investoituina riittäisivät täystyöllisyyteen ja velkaantumisen korjaamiseen. Esteenä on kuitenkin puolueiden ja eturyhmien rälssioikeudet, joiden mukaan yksikään onkimato ei saa karata matolaatikosta, jos minun madolleni ei lapata koko ajan parasta multaa, saavutettujen etujen taulukon mukaan. Erityisesti clean tech on alue, joka huutaa suomalaisia kaiken maailman hypetyksen sijaan.

5. Joudun ilman muuta epäilemään vallanpitäjiä paitsi tietämättömyydestä, niin myös alttiudesta väärinkäytöksiin, jotka voidaan estää vain silloin, kun medialla on munaa tuoda ne esiin eikä hyssytellä niitä.

6. Meillä on monta lobbya, joiden rintamalinjat ovat pelottavasti vastakkaisia. Älyllinen arviointi on mahdotonta, kun niiden argumentteja ei missään esitetä selkeäsi ja painotetusti. Epäilen, että apurahojen ja määrärahojen ahnehtiminen siellä vain kuultaa. Ihan vain muutama: rasvasota vs. karppaus, eläkeiän myöhentäminen vs. nuorempana töihin, pakkoruotsi vs. kielivapaus, euro vs. markka, äärioikeisto vs. ?, äärieuroistot vs. persut, maahanmuuttajien hyöty vs. haitta taloudelle, turvallisuudelle, yleiselle menolle, työvoimapula vs. työttömyys, lätkämaila vs. normaali jääkausi-kuumakausi.

Juhani Piironen

Itse valmistuin taloustieteestä, joten olen pätevä kommentoimaan ilmastoa. Kyllä se jääkausi tulee ja aion pukeuua lämpimästi.

Lätkämailakuvioilla on silloin vähän käyttöä ja aurinkokuningas voi kommentoida pelikuvioita. :)

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

"Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa, jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään, hän ei ole liittänyt omaa valokuvaansa palveluun tai muista vastaavista syistä."

Esim. meillä Tampereella on Aamulehdessä esiinnyttävä pääsääntöisesti omalla nimellä ja yhteystiedot on annettava toimitukselle, jos haluaa kirjoituksensa julkaistavaksi painettuna paperilehteen.

On kuitenkin tapauksia, jossa voi poikkeuksellisesti esiintyä nimimerkillä. Esim. työpaikkakiusaaminen..

Ehdotan, että blogikirjoituksen voi tehdä poikkeustapauksissa tavallaan "naamion takaa", mikäli kirjoittajalla on aihetta pelätä esim. työpaikan menetystä..

Harkinnan "suojelun tarpeesta" tekee päätoimittaja, jolle kyseinen materiaali annetaan ennakkoluettavaksi.

Kyseessä olisi siis eräänlainen "vierailuluento"..

Ne, jotka täällä säännöllisesti kirjoittavat kyllä saavat näyttää oikean nimensä ja miksei naamansakin.
Vaikka ei se naama mielestäni välttämätön ole. Itselläni se tuli Facebookin kautta.

Samuel Virkiö

"Vaikka ei se naama mielestäni välttämätön ole."
Kyllä siitä on iloa vaikkapa syödessä ja pussatessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, voiko " muu vastaava syy " olla tilanne, jossa Uusi Suomi epäilee, että palvelun käyttäjä vääristelee tai peräti salaa omat henkilökohtaiset mielipiteensä ?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Juha, mahdollista on. Ote käyttöehdoistamme (https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot):

"Blogipalveluun rekisteröityneen Asiakkaan kirjoitus voidaan julkaista myös nimimerkillä, jonka hän ilmoittaa etunimen/sukunimen kohdalle rekisteröityessään. Nimimerkin käyttö edellyttää kuitenkin erillistä sopimista Palvelutarjoajan kanssa ja oikean henkilöllisyyden ilmoittamista Uudelle Suomelle. Nimimerkin käyttöä koskeva harkintavalta on yksin Uudella Suomella. Uusi Suomi voi poistaa kirjoitusoikeudet, jos sillä on syytä epäillä, että kirjoittajan nimi ei ole oikea, nimimerkkikirjoittaja ei ole antanut oikeaa nimeään Uuden Suomen tietoon tai muusta syystä."

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Tämä uudistus on hyvä ja toivottavasti nostaa keskustelun tasoa. Kannatan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotkut väittävät että alusta kuolee sitä myöten. Luultavasti haamut ovat niin tottuneita olemaan täällä että valitsevat esittäytyä ja jatkaa.
Minua ei ole häirinnyt sellaiset nimettömät, jotka ovat olleet niin kauan että heihin on tutustunut jolloin he eivät olekaan kasvottomia. Mutta parveilevat kameleontit käyttävät alustaa pelotteluun ja persu-uhoon.

Juhani Piironen

Sieltä se persu -demoni jälleen tuli. SDP:n kannatuksen jatkuva alamäki pistää jo puntit tutisemaan?

Harri Lehtimäki Vastaus kommenttiin #352

Jos nimimerkki Sini Lappalainen saisi päättää, täällä ei kirjoittelisi yksikään persuksi tunnustautuva. Sen sortin sosialisti hän on!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ossi, tämä ei ole varsinainen uudistus, mutta linjamme sanallinen täsmennys kyllä. Kiitos kannatuksesta!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miten kuva nostaa Mäntylahden kirjoitusten tasoa? Mitä ja miten hän kirjoittaisi jos ei olisi laittanut kuvaansa?

anna eino

Markku Huusko,

Anonyymin kansalaiskeskustelun kieltäminen verkossa on vakava menetys sanan ja ilmaisun vapaudelle.

On monia valtion ja kuntien viranhaltijoita, joiden on pidettävä kieli keskellä suuta julkisuudessa. He eivät voi vapaasti esittää erilaisia mielipiteitä kuin se julkinen laitos esittää, jossa he ovat töissä. Vaikka mielipide olisi perusteltu, viranomaisen on varottava sanojaan, ettei tuota vahinkoa työnanatajalleen.

Sosiaaliviraston työntekijöiden ei ole sopivaa keskustella vapaasti heidän alaansa liittyvistä asioista, kyseenalaistaen joitakin periaatteita tai käytäntöjä. Oppilaitosten viranhaltijoiden on myös pidettävä kieli keskellä suuta, etteivät yhteistyökumppanit hermostu. Seurakuntien viranhaltijoiden on julkisuudessa pidettävä kiinni kirkon opeista, ettei jäsenkato uhkaa.

Maan ylimpien päättäjien ja virkamiesten ei ole sopivaa keskustella omalla nimellään julkisuudessa, vaikka ministeri olisi täysin eri mieltä kuin mitä hallituksessa on päätetty.

Myös yksityisten firmojen johtohenkilöiden on varottava sanomisiaan julkisuudessa. Samoin esiintyvät taiteilijat joutuvat varomaan, etteivät loukkaa yleisöään mielipiteillään. Näissä tapauksissa julkisuudessa esitetty väärä mielipide voi näkyä yrittäjän ja taiteilijan pienenevinä tuloina.

On todella surullista, että anonyymia asiallista julkista kansalaiskeskustelua halutaan rajoittaa. Toisaalta kun muistaa, mitkä tahot, ovat noita rajoituksia eniten vaatineet, on ilmiselvää, mitä keskustelua he erityisesti haluavat estää. Samanaikaisesti he saavat itse runsaasti tilaa ja aikaa mediassa esitelläkseen ns virallista totuutta, josta kuitenkin suuri osa kansaa on täysin eri mieltä, mutta sitä ei saa sanoa julkisuudessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tähän auttaisi rekistyröitynyt nimimerkki, jos sellainen olisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta tuo jo muutaman kerran esittämäni nimi(merkin) yksikäsitteisyys toteuttaisi nuo molemmat. Se takaisi nimellisen käyttäjän yksinoikeuden omaan nimeensä ja samoin nimimerkin oikeuden nimimerkkiinsä.

Uuden Suomen sisällä rekisteröityminen riittäisi varmaan näihin rekisteröitymistarpeisiin ja ylläpidolla olisi mahdollisuus lempata väärinkäytökset. Joustavaa hallintotapaa noudattaen.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #276

Huh. Oon jo väsynnyt. Miten saan ne lailliset nimimerkit?
pentimeister@gmail.com

Pentti Juhani Järvinen

Tähän auttaisi "vanhanaikainen" toimitus, joka ottaa vastaan tiedon, ml. nimettömältä ja tuntemattomalta, mikä muuten Suomessa olisi täysin maan realiteettien oikeuttamaa. Ja tuo toimitus tarkistaa, onko aihetta juttuun vai ei. Tämä oli tapa, jota mm. itse noudatin mm. Uudessa Suomessa, Viikkosanomissa ja HeSarissa - toimittajana. Tuloksia nimitettiin Scoopeiksi, olivat usein etusivulla.

Nykyisellään US on keskustelupalsta, joka ei todella pysty toteuttamaan juttuvinkkejä, jos sellainen olisi mm. "Puheenvuorossa." Tämä on "vanhanaikaiseen" verrattuna heikkous, joka muuten on leviämässä lehdistöön yleensä. Yksi syy on, että lukijat lukevat omiaan enemmän kuin "muiden juttuja." Muilta jutuilta vaadittaisiin nyt entistä enemmän, kun niiden tekooan annetaan entistä vähemmän - tai niitä ei tehdä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Einon Anna, toit julki hyvän esimerkin hallintopuolelta.
Samoin julkisen terveydenhuollon työntekijänä et tietenkään voi tuoda esiin kaikkia mielipiteitäsi, paitsi työpaikan menetyksen uhalla tietysti.

Mutta kokonaan alustan haltijan asiahan on, mihin suuntaan ja millä keinoin mielipiteitä haluaa ohjata. Vallasvirrassa on niin hyvä uiskennella.

Matti Jalagin

On surullista nähdä, että tuota ei ymmärretä edes täällä.

"Nyt tyhjinä roikkuvat raihnaiset pussit,
milläpä mahtailet, milläpä nussit

taakse jäi nuoruuden menetetty maine,
jäljellä haaroissa vain luuvalon paine"

Eino ja Leino

Jere Partanen

" Toisaalta kun muistaa, mitkä tahot, ovat noita rajoituksia eniten vaatineet, on ilmiselvää, mitä keskustelua he erityisesti haluavat estää."

Mitä keskustelua jotkut "tahot" haluavat estää?

Edit: tämä siis "anna einon" kommenttiin.

Pentti Järvi

Itelläni on aika kinkkinen suhde Israelin valtionkoneistoon edelleen ja haluaisin pysyä nimettömänä, mutta miten se tehdään?

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Kommentti 262.
Anna Eino kirjoittaa niin jämäköitä perusteluja kannanotossaan, että kaikkien kannattaisi ne ajatuksella lukea. Työpaikan sääntöjä on noudatettava, senhän on luvannut pestin vastaanottaessaan. Ei virkamieskään pysty toimimaan pykälien vastaisesti vaikka kuinka tykkää että ne ovat päin honkia.

On eri asia että yrittää työpaikalla herättää keskustelua ja vaikuttaa ja aivan toinen asia yrittää vaikuttaa laajemmaltikin ankaran kritiikin kera esille tulemalla näin luetulla palstalla. Kuitenkin se on hyvin tärkeää että niitä epäkohtia tuodaan suuremman yleisön tietoon ja että niistä puhutaan muuallakin kuin experttien kesken.

Kauan sitten olin kinesiologian kurssilla.
Sinne tupsahti juuri ylilääkärin virastaan eläköitynyt Sahlgrenskan yliopistollisen sairaalan spesialistikin oppilaaksi sanoin: "Olen ikäni uskonut että nämä toimii, mutta siitä ei ole kärsinyt edes hiiskahtaa minun piireissäni. Nyt minulle on ihan sama mitä ajattelevat ja puhuvat, ja minusta on ihan valtavan mielenkiintoista päästä ymmärtämään tätä puoltakin näissä sairauksissa."

Suosittelisin toiseenkin kertaan Anna Einon kommenttia jos pystyisin.

Juhani Putkinen

Anonyymeille kirjoittajille on vähintäänkin tarpeeksi foorumeita olemassa - Uuden Suomen EI tarvitse olla sellainen.

On vallan erinomaista että Uusi Suomi edes pyrkii siihen että Uudessa Suomessa kirjoitetaan VAIN omalla oikealla nimellä, ja mielellään omalla oikealla tunnistettavalla kasvokuvalla.

Kirjoittakoot anonyymit ja iljettävään petokseen syyllistyvät väärällä nimellä kirjoittavat jossakin muualla.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Jos sinulla on jotain sanottavaa ja seisot sanojesi takana, niin teet sen omalla nimelläsi. Asia on yksinkertainen eikä yksinkertaisemmaksi muutu. Piste. Kaikki muu on turhaa lässytystä lantakasan päällä. Jokainen vastaa teoistaan ja puheistaan. Huuskolle täydet pisteet. Vauvat voivat perustaa oman keskustelufooruminsa.

Matti Jalagin

Entä jos et saa omalla nimelläsikään tekstiäsi näkyviin?

Kankaanpään Sanomat varmaankin jatkaa tai sitten joku muu, niinkö?

Pentti Järvi

Entäs jos hengenmenetys on lähellä jos liikaa paljastat identiteettisiäsi?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Jos näin on, niin asiat on hoidettava jotenkin muuten. Meille on annettu säännöt, joita noudattamalla Puheenvuoron uskottavuus/taso on parempi kuin monilla kilpailijoilla. Mikäli asia on todella vaikea, niin tämä foorumi on väärä paikka käydä keskustelua. Sitä varten on viranomaisverkosto. Uskon edelleenkin Suomen valtion kykyyn jakaa oikeutta, jos yksi hylkää, niin toinen kuuntelee. Lapsia ja koiria ei voi kasvattaa ilman rajoja ja isännän ääntä on kuultava.

Pentti Juhani Järvinen Vastaus kommenttiin #298

Kun Kekkosen Suomessa kävi Panaman presidentti Torres, hän sanoi Urkille, että hänkin on "valistunut autokraatti." (Tai yksinvaltias). Kun "valistus ei ollut hyödyksi maassa, hänet tapettiin helikopterionnettomuudessa. Lähellä, Dominikaanisessa Tasavallassa, lujempi itsevaltias ammuttiin autoonsa tiellä, oikeassa tulitaistelussa.

Suomi nyt ei ihan näin pitkälle päässyt. Muttei sekään kaukana tuosta ollut. Eli ei Suomen valtio jakanut Kekkosen alla oikeutta; se puolusti jotakin, joka joskus hiukan omituisesti luonnehdittiin "uskottavuuden vaatimaksi maineeksi." Se oli varsin eri asia kuin "oikeus."

Pentti Järvi

Tämmoiset Ollit eivät ole koskaan olleet lähelläkään mitään uhkaa tai suoranaista vaaraa.

Juhani Piironen

Olin kerran eräässä "vapaamielisessä" muslimimaassa. Kävin yökerhossa ja jäin odottamaan taxia ala-aulaan lähelle ravintolan ovea.

Taksi tuli noin kello 3.30.

Neljä tuntia tästä siinä ravintolan ovella räjähti pommi ja muutama länsimaalainen kuoli.

Kun joku ei pidä mielipiteistäsi ja vapauksista, niin hänen kommenttinsa ei aina mene US:n sääntöjen mukaisesti.

Pentti Järvi

Onko tämä hässäkkä vain Pekka Siikalan aiheuttamaa hössötystä?

Matti Jalagin

Siikalan Sanomat on lanseerausvaiheessa ja vasta paljastettu s u u r i sopimus suomalaisen mediatalon kanssa odottaa julkistamisen tilaisuutta.

Ei mene kauaa enää, niin Suomen kansa on pelastettu.

Malttakaa, hyvät alamaiset, sillä hyvää kannattaa jännittäen odottaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En nyt kyllä ihan tuohonkaan uskoisi. Vaikka Siikala on tuottelias kirjoittaja ja usein suosituimpien kärjessä, niin ei hän niin arvokas ole.

Itse kommentoin harvoin hänen juttujaan. Jotkut ovat hyviä mutta suurin osa oikeastaan aika tarpeettomia. Ne kerrat, kun olen ollut hänen kanssaan eri mieltä, niin olen tullut siihen tulokseen, että ei hän keskustele vaan on vain oikeassa. Elleivät niin monet persut ja persumieliset känäisi hänen kanssaan kymmenien kommenttien ketjuja, jotka eivät päädy mihinkään, niin kommenttimääräkin olisi dekadia pienempi.

Minulla ei ole mitään isompaa valittamista säännöistä. Elleivät ne minulle kelpaa, niin kyllä minä voin täältä pois lähteä. Samoin, jos rikon sääntöjä, minut voi heittää ulos. Jos haluan tulla takaisin, yritän noudattaa sääntöjä paremmin. Jos taas ei huvita tulla takaisin, tuskin sekään on suuri vahinko kenellekään. Maailmassa on paljon tekemistä, kaikkeen edes kivaankaan ei ehdi millään osallistumaan.

Aki Saarikoski

Ihan hyväksyttävä uudistus, Uuden Suomen tulee pysyä jatkossakin laillisena ja trollivapaana sivustona.
Omalla nimelläni ja kuvallani kirjoitan aina.

Pentti Järvi

Auta Armias Luoja tätä Suomenmaata!

Samira Taina

Tämä on ensimmäinen - ja viimeinen - omalla nimelläni kirjoittamani teksti tänne blogistaniin.

Noin puolitoista vuotta kirjoittelin tänne sekä omia avauksiani että kommentteja muiden avauksiin. Nimmarilla, toimituksen luvalla, kunnes minut tuossa kunnallisvaalien aikaan poistettiin.

Syyksi ilmoitettiin se, että nimmareita ei enää sallita, vaan vain omanimisiä kirjoituksia. Ja poisto tehtiin noin sekunnin murto-osassa, ilman varoituksen häivääkään. Selityksen sentään sain, seuraavana päivänä sähköpostitse, kun asiasta kysyin.

Tässä ketjussa on moni tuonut esiin useampiakin erittäin hyviä syitä sille, miksi nimimerkit olisi syytä sallia, ainakin edes toimituksen luvalla ja tieten.

Mutta näköjään toimitus on päätynyt ns. kiinalaiselle linjalle; tunnistaudu, tai pidä turpasi kiinni.

Noh, minä ainakin sitten pidän turpani kiinni.

Ja niin aivan taatusti tekee erittäin moni muukin, mikä tarkoittaa sitä, että keskustelu varmaankin näyttää pikkuisen *siivommalta* kuin jossain muualla, mutta samalla takaa sen, että ne kaikkein kipeimmät, ajankohtaisimmat, uutta tietoa sisältävät, tai kirjoittajalleen muuten vain tärkeimmät avaukset jäävät kirjoittamatta tänne kokonaan.

En oikein usko, että se on Usarille itselleenkään pidemmän päälle kovin toivottava tilanne, mutta näillä mennään, kunnes mieli ehkä jonain päivänä muuttuu.

Tai sitten se mieli ei muutu; lieneehän se kuitenkin jossain määrin mieliä hivelevää, että tänne kirjoittaa moni nimekäskin julkkis ja kansanedustaja etc. Ehkä ne kannattelee palvelua pitkällekin, jos kohta moni muu sitten jääkin jalkoihin. Sekä aihe, että ihminen.

Terkkuja kaikille palstan aktiiveille. On minulla teitä ikävä, mutta ei NIIN ikävä, että alkaisin kaivaa verta nenästäni omanimisenä kirjoittajana kuitenkaan.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Jostain syystä tästä tulee mieleen vanha klassikko
PPP ja...Minä olen Tommy Tabermann :D
http://www.youtube.com/watch?v=061MvCLBCrc

Niin ja siis naamani on omani ja mielipiteeni sekavia
Sori oli pakko...taas

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No mulle passaa ja kiitos kaikin puolin tästä teän UusiSuomi -hommasta eikä mikhän hommafoorumi olekhaan ja mie vaihoin uuen kuvankiko kerran sanottiin, että pitäs olla jopa ajanmukanen naamakuva. Nythän on lievennetty tuota kuva-asiaa siis.

Eikä itte plokikirjotusta kukhaan muuta, poistaa voitte, näin mie ymmärsin ja luotan teihin. Tsemppiä ja iloa sinne!

Jyri Terttu

Tännehän voi kirjautua facebook-tunnuksilla. Ainoa asia, mitä sellaisen saamiseen tarvitaan, on sähköpostiosoite.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tiedoksi vielä kaikille, että nimimerkkimahdollisuutta ei ole Uudesta Suomesta poistettu. Sellainen voidaan edelleen antaa poikkeustapauksissa. Täällä käyttöehdoissakin on asiasta mainittu: https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Sen sijaan omin luvin nimimerkit ja arvioidut feikkiprofiilin käyttäjät poistetaan mahdollisesti ilman varoitusta. Jos katsoo menettäneensä kirjoitusoikeudet aiheettomasti, asiasta kannattaa ottaa yhteyttä meihin (teemu.kammonen@uusisuomi.fi, markku.huusko@uusisuomi.fi) ja katsotaan asiaa sitten.

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Omasta mielestäni on vähintäänkin hirtehistä, kuinka lehden nimi saa nyt aivan uuden merkityksen. Silmiemme edessä avautuu nyt uusi ja uljas Suomi, jossa kansalaisten sananvapaus ja anonymiteetti nakerretaan pala palalta pois ja alistetaan Virallisten Tahojen valvovan kontrollin alle. Jos sama järjestely toimii Kiinassa, miksei yhtä hyvin uudessa Suomessa?

Olisi mielenkiintoista tietää, kuuluuko tämä trendi todellakin myös Niklas Herlinin agendaan, vai antaako tämä ihan vain hyvää hyvyyttään Huuskon ajaa kaikki ajattelevat ihmiset palstalta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vaikka on kuinka trendikästä arvottaa kirjallinen sisältö sen tekijän lärvin perusteella, soisi että edes tällainen US/Puheenvuoro keskittyisi enemmänkin sisältöihin.

Vai olenko vain toivottoman vanhanaikainen, kun kiinnitän huomioni siihen mitä sanotaan enkä siihen kuka sanoo?

Ks myös:
http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129082-it...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Juhani Putkinen, #315
"Kirjoittakoot anonyymit ja iljettävään petokseen syyllistyvät väärällä nimellä kirjoittavat jossakin muualla."

'Iljettävä petos'. Voi herra mun riemuni. Tämän frustraation seuratessa miestä kuin hai laivaa, se herättää vain tympeää väristystä miehen sekoilussa.

Minkähänmaalainen naamiaisasu tyypillä on kuvassaan. Jos suomalaista SA-int-suikkaa sattuis löytymään, voisiko arvon Putkinen vetää sen päähänsä ja käydä pikaisesti passikuvassa ja päivittää identifiointinsa US profiileihinsa, ennenkuin jatkaa oksenteluaan arvoisien nimimerkkien päälle.

Jari Teräväinen

Miten noi iljettävä petos tekstit muistuttavat jotenki tuon rakkaan itänaapurimme 30-luvullä käytettyjä tekstejä ?..
Minkä takia joku suomalainen on vironsuojelluskunnassa?, onha suomessaki mahdollisuus harrastaa maanpuolustustatoimintaa ..

Käyttäjän tuonelanjoutsen kuva
Carl Laban

So Long, and Thanks for All the Fish.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Tämä Helenan kommentti ja näkökanta on minusta ok: "Soisin asiallisen keskustelun olevan mahdollisen niin nimimerkillä kuin omalla nimelläkin."

Moni saa ongelmia kirjoituksistaan. Ei ole oikein, jos vain eläkeläiset saisivat sanoa suunsa puhtaaksi. Olen kokenut, kuinka kasvattavaa on saada vastoinkäymisiä kirjoittamisistaan ja tekemisistään. Niiden kautta kehitymme.

Juhani Piironen

Niinpä Jouko. Tästä tulee eläkeläisten, pitkäaikaistyöttömien, tai joutilaiden miljonäärien palsta pian, jos täällä vaaditaan naamakuvaa.

Edes Facebook, naamakirja ei vaadi naamakuvaa.

Uudet Ohjeet:

- Olkaa ystävällisiä ja laittakaa sotunne ja pankkitunnuksenne kuvanne viereen kiitos.
- tehdäksemme asian helpommaksi myös mahdollisille kidnappaajille ja muille, niin perhepotretteja kaipaamme kaikista eniten
- olkaa hyvä ja kertokaa kaikille päivärutiineistanne ja varallisuudesta.
- erityisesti te paljon matkustelevat; olkaa hyvä ja kertokaa lentoaikatauluistanne
- koska meidän moderointimme hoitaa VKS:n virasto, niin haluaisimme tietää myös puoluekantanne, koska emme halua vahingossa syyttä demaria

Samuli Glöersen

Ei yhtä ainutta nimimerkkiä tässä ketjussa.

Se on sääli, sillä kaltaiseni ammatillisesti nimellään profiloitunut henkilö ei missään tapauksessa halua julkisuudessa sekoittaa tavaramerkkiään eli nimeään mihinkään muuhun kuin oman liikevaihtoonsa liittyvään toimintaan.

Siksi pidän päätoimittaja Huuskon vaatimusta oikean nimen ja henkilöllisyyden esittämisestä julkisessa yleisiä asioita (res publica) koskevassa keskustelussa täysin virheellisenä.

Mutta toimittaja onkin tässä vain - kuten minä - profiloimassa omaa toimittaja-profiiliaan. Tavaramerkki Markku Huusko saa vain hyötyjä esiintymällä tällaisissa yleisissä keskusteluissa, me oikeat kansalaiset, jotka olemme täällä aatteen emmekä ammatin valinnan vuoksi, saatamme kärsiä suuntaamasti.

Toki, jos Uusi Suomi palkika minut ja minun nimeni, voin kirjoittaa silläkin. Teillä ei vain varmaan ole siihen mitään taloudellista resurssia kaikkien osalta.

Nimimerkit ovat julkisen keskustelun tulevaisuus.

Harri Lehtimäki

Haluan ymmärtää ja ymmärränkin Huuskon huolen asiattomasta sisällöstä täällä US:n blogistaniassa, sillä meitä on moneen junaan. Mutta en siltikään ymmärrä sitä, että kuinka se kuva voi vaikuttaa jonkun asian sisältöön? Mitä tulee Nettihenkkareihin ja niiden kautta tunnistautumiseen, en aio sitä tehdä,sillä minut voi yhdistää muutenkin kirjoituksiini.

En myöskään ymmärrä sitä, että vaikka US sanoo säännöissään kieltävänsä henkilöön, tai tiettyyn ryhmään kohdistuvaa solvausta, silti sitä tapahtuu erästä tiettyä poliittista ryhmää vastaan jatkuvasti, mitä erilaisimmilla sanankäänteillä. Muiden ryhmien kohdalla en ole tällaista nimittelyä ja suoranaista panettelua havainnut. Se panettelu estää mielestäni asiallisen keskustelun syntymisen. Huuskolla ja kumppaneilla olisi siinä kyllä omassa logiikassaan kehittämisen varaa.

Käyttäjän HelenaSaukonp kuva
Helena Saukonpää

Edelleen kannatan nimimerkin tai nimen käyttöä, kuvallista oloa kuten kuvattomuuttakin.

Tässä on kait tarkoitus vaihtaa mielipiteitä,kuunnella muita ,pohtia/puntaroida toisten kanssa asioita ja tällä tavalla avartaa ajatusmaailmaa ja kehittää ajatusmalleja eteenpäin niin teoriassa kuin ehkä joidenkin kohdalla on myös mahdollista konkreettisestikin edistää niillä asioiden hyvää kulkua.

Mitä sillä on väliä KUKA asioita kirjoittaa!!!! Itse asiat ovat kait tämän puheenvuoropalstan tarkoitus.

Ne ketkä haluavat rääpiä jonkun sanomisia ,voivat vaihtaa palstaa nokkelaan vähättelysivustoon ja käydä miekkailuaan siellä, foorumeita varmasti on olemassa.

Ja nekin jotka kuvin ja nimin keekoilevat hienoilla sanavarastoillaan joiden merkitystä tuskin itsekään täysin ymmärtävät,löytävät varmaan palstan jossa tällä sivistyspuheella on vertaistensa seurassa ja siellä voi olla keskellä kielihienosteluin käytävää debattia ja kilpailua.

Luulin ja luulisin tämän palstan olevan vaapaan puheenvuoron ihan suomeksi tai ruotsiksi(mikä nyt kenenkin paras kieli on ja mitä haluaa muiden siitä ymmärtävän) ja tarkoitetun juuri keskusteluun ,ei toisten loukkaamiseen ,vähättelyyn tai aliarvioimiseen.

Jokaisella on varmasti yhtäläinen oikeus omaan mielipiteeseensä siis sallittua kertoa oman kokemuksensa ,näkemyksensä ja ajattulukykynsä mukaisesti asiat, niistähän me kaikki mielipeemme muodostamme.

Keskustelu ja asioiden laajemmin näkeminen on mielestäni se pointti meidän kirjoitteluun ja keskusteluun tässä. Ei ideologioiden kilpalaulanta tai toiseten suohon survominen.

Onlisiko keskustelu siis kuitenkin mahdollista tällä palstalla nimellä,nimimerkillä,kuvalla tai kuvatta kertoen mitä asioista ajattelee ja ilmaista se kohteliaasti myös muiden mielipiteitä kunnioittaen? Palstanpitäjällähän on tarvittaessa viralliset henkilötiedot omassa tiedossaan.

Lauri Siiteri

Jos kerran "Uusi Suomi suosittelee Blogipalvelun kirjoittajille oman valokuvan käyttöä tekstien yhteydessä", miksi sitten US:lla on oikeus poistaa käyttäjä ilman varoitusta, mikäli tämä "ei ole liittänyt omaa valokuvaansa palveluun"?. Oikeus poistaa kirjoitusoikeus, vaikkei rikokaan käyttöehtoja, mutta ei noudata suositusta? Ei kuulosta loogiselta.

Jyri Terttu

Varsinkaan kun kukaan ei voi varmistaa valokuvan aitoutta. Ei myöskään nimen.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Onhan Huusko jo moneen kertaan tuon kertonut että he antavat nimimerkkiin luvan kun katsovat siihen olevan aihetta. Arvelen että tuossa on kysymys siitä että jos heillä on syy epäillä jonkun käyttävän nimimerkkiä ilman tuota lupaa, niin poistavat sen käyttäjän.

Vaikka kannatankin sitä että kuvattomia nimimerkkejä pitää saada olla, niin kyllä vain minunkin mielestäni niiden pitää ilmaantua toimituksen luvalla eikä millään muulla tavalla. Jos ei pysty esittämään hyvää motiivia, niin ei ole syytä saada käyttää nimmaria. Jossain sentään on kuljettava senkin rajan ettei koko homma menisi siihen että nimimerkit hilluvat omalla nimellä esiintyvien kimpussa koska sellaisen keskustelun valvomiseen ei varmasti ole resursseja eikä sekään olisi oikeudenmukaista.

Ulkosuomalaisilla ei ole useillakaan mitään mahdollisuuksia esittää nettihenkkareita, korkeintaan scannata joku ajokortti tai muu sellainen henkilöllisyystodistus. Itse revin jopa nimet ja osoitteet papereista ennenkuin laitan niitä roskiin ja poltan vanhentuneet asiapaperit, koska identiteettivarkaudet ovat tätä päivää. Kuka hyvänsä voi tilata mitä hyvänsä toisen nimissä. Vastustan viimeiseen asti sitä että ihmisen olisi ylipäätään pakko hoitaa netillä pankkiasioitaan, koska yhä useammin pankki arvioi että asiakas on itse syyllinen jos joku onnistuu tyhjentämään heidän tilejään.
Kun näitä hyökkäyksiä on ollut Usariinkin hakkereiden taholta, niin entäpä jos onnistuvat saamaan käsiinsä tietoa ihmisistä liikaa? Mistäs tällaiset tietotekniset tumpelot kuin minä, osaavat arvioida onko se mahdollista vai ei? Nettihenkkareiden tulee olla edelleen vapaaehtoista ja mieluummin se identiteetti toimituksen arvioitavissa.

Minusta tämä Uuden Suomen käytäntö nykyisellään on ihan hyvä.

Se että Uusi Suomi pidättää oikeuden muuttaa jonkun kirjoitusta ja sen jälkeen julkaista se, ei ole kyllä hyvä juttu, enkä usko että sitä edes käyttävät. Jos jonkun kirjoitus sisältää jotain mitä ei voi julkaista, niin olkoon vaikka kuinka hyvä muuten, niin hylätähän se pitää sellaisenaan ja poistaa.
Sehän taitaakin olla niiltä ajoilta peräisin jolloin toimitus lyhenteli ja parsi "lukijan kynästä" palstojen kirjoituksia paperilehdessä ja ehkä ihan vain ajattelematta laitettu tännekin säännöksi.
Niitä hyviä kirjoituksia joista ei tarvitse mitään poistaa tai muuttaa, tulee siltikin riittävästi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vielä kerran myös sanallinen kannatukseni sinulle.

Toimituksella ja moderaattoreilla tulee olla valvontaoikeus. Uskon, että he osaavat hoitaa hommansa. Vähän, kuten Seppo Mäkelä piti kuria jäällä. Joskus sallitaan vähän enemmän mutta jos homma alkaa lähtemään lapasesta, niin jäähyaition saranat laulavat.

Eikä ole pahaksi, vaikka blogin avaajalla on myös moderointioikeus omaan blogiinsa. Lisätään siihen tuo henkilökohtainen roskakori, jonne blogisti voi siirtää epäasialliseksi katsomansa kommentit, niin kenenkään hengentuote ei tuhoudu mutta kommenttiketju saadaan siistiksi. Blogeista tulee siten omistajiensa näköisiä mutta uskoisin suurimman osan oppivan, mitä kenenkin blogissa kannattaa sanoa. Jokainen voi sitten avata roskakorinsa kaikkien seulottavaksi tai ei. Tai tehdä niistä oman bloginsa, jossa kertoo surullisen tarinansa elämän epäoikeudenmukaisuudesta.

Sitten kun toteutetaan myös tuo duplikaattien kielto nimen osalta, niin kukaan ei voi tulla esiintymään toisen nimellä. Tänne ei voi tulla toista Riitta Klemetti Liljaa. Voi kyllä tulla sitten Riitta Klemetti ja Riitta Lilja mutta taas kaikki oppivat (ainakin hiljalleen), kuka on kukin.

Sitten nuo nimimerkit. Meillä on erinomainen nimimerkki 'eve avolin', joka vielä on lisäksi valinnut kuvakseen jotain, mikä minusta kuvastaa häntä. Annetaan näiden nimimerkkien olla. Laajentaisin perusteltua syytä jopa siihen, että joku käyttää nimimerkkiä kuvaamaan omaa tyyliään. Aikanaan, kun tulin tänne, kuulin väliin joidenkin kaipaavan Tapio O Nevaa (legendaarista). Kun hän tuli, ymmärsin nopeasti, miksi häntä tänne kaivattiin. Hänen nykyinen roolinsa (oletan Jukka Palo) on hiukan vaikeampi, koska maasta varmaan löytyy oikeakin Jukka Palo. Tuo oikean nimen näköinen nimimerkki on siis vähän ongelmallinen.

Hyvä nimimerkki on jopa parempi kuin nimi. Silläkin voi kertoa itsestään mielikuvatasolla. Nimimerkillä voisi esiintyä vaikka 'liljankukka'. Ja hyvän nimimerkin tyylin säilyttäminen on vielä vaikeampi tehtävä kuin omalla nimellä asiallisesti esiintyminen.

Duplikaattikielto pitäisi huolen myös siitä, että on vain yksi 'eve avolin' tai yksi 'liljankukka'.

Huonosti käytetty nimimerkki on vain huonosti käytetty nimimerkki. Jokaiselle ei ole pakko vastata (vaikka haaste olisi esitetty miten vaativasti). Huonosti käyttäytyvät nimet ja nimimerkit katoavat hiljalleen maisemista, elleivät saa vastakaikua.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Kommenttiin 388.
Jep Juho Joensuu, juuri noin. Vihonviimeistä millimetrin oikeudenmukaisuutta ei esiinny missään ja turha kadehtia muita. Edes toimitus ei pysty sellaiseen mutta entäs sitten, parhaansahan kuitenkin tekevät.

Sen pikkuisen yksityisviestien lähettämisen mahdollisuuden kirjoittajien kesken tänne toivoisin. Siinä voisi olla vaikkapa hyvin rajoitettu määrä merkkejä joita pystyisi lähettämään, ettei keskustelu siirtyisi niihin yksityisviesteihin ja ettei se veisi mitään suurta kapasiteettia. Myös estotoiminta niille joilla ei ole aikaa tai halua ottaa mitään postia vastaan.
Toisinaan ilmaantuu tarve vaikka lähettää s-postiosoitteensa jollekin tai muuten halu sanoa joitain sanoja yksityisesti, eikä viitsi niitä asiakeskustelun sekaan offtopicina tunkea. ;)

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Mikä toimituksen kanta syntyperään kohdistuvasta rasistisesta kirjoittelusta vuodesta toiseen. Koko kansan leimaamista epäkelvoksi oli johto minkälaatuinen hyvänsä. Täälläkin palstalla on aiheeseen erikoistunut mielestäni rasisti saanut hillua niinkuin edelläkin kerroin ilman että toimitus reagoi mitenkään.

Paavali Pohja

Koska itseltäni PS poisti erittäin hienon ja asiapitoisen kommenttini blogimerkinnästään, niin päätin alistua sääntöihin, ettei vastaisuudessa enää tällaista pääsisi sattumaan. Albumeita aikani selailtuani, en sitten kuitenkaan löytänyt parempaa kuvaa. Kuva ehkä hieman epätarkka ja myönnettäköön, ei ihan tämän vuoden puolelta, mutta ymmärtääkseni ihan yhtä tunnistettavissa oleva kuin moni muukin täällä.
PS yksi kysymys vaikkapa Huuskolle; mikä vimma teillä on saada ihmiset käyttämään jotain maksullista tunnistuspalvelua..jotain kytköksiä siihen?
Jollekin 10 erkkiä ei välttämättä iso raha, näin työttömänä itselleni on.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Itse pidän hyvänä asiana että kirjoittaja on tunnistettavissa,sillä se jo pelkästään luo vastuuta kuin harkintaa että miten asiansa ilmaisee hyvän maun rajoissa.Sillä netti on täynnä sitä itseään kun voi huudella puskista mitä vaan.Moderointikin on hyvästä.

Kun ilmaisee omalla nimellä ja kuvallakin että vastuullisesti esittää oman asiansa/mielipiteensä,niin ehkä se myös tuntuu toisilta uskottavammalta.

Uusi Suomi nostaa tällä omaa tasoaan kuin uskottavuutta korkealuokkaisena tiedonvälittäjänä - myös kirjoittajien että lukijoidenkin keskuudessa !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset