Markku Huusko

1 + 1 = Satu Hassi?

  • Heidi Hautala ja Satu Hassi juhlivat yhdessä läpimenoa eurovaaleissa 2009. Kuva : Petteri Paalasmaa / US
    Heidi Hautala ja Satu Hassi juhlivat yhdessä läpimenoa eurovaaleissa 2009. Kuva : Petteri Paalasmaa / US

Spekulaatio vihreiden uudesta ministeristä on loppusuoralla ja huomenna saamme kuulla, kuka lähtee Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen kehitysministeriksi ja samalla hoitamaan äärimmäisen vaikeaa omistajaohjauksesta vastaavan ministerin tonttia. Johtavien vihreiden lausuntojen perusteella lopputulos alkaisi vaikuttaa europarlamentaarikko Satu Hassilta.

Kansanedustaja Pekka Haavisto sulki tänään itsensä pois puhumalla vahvasti naisministerin puolesta MTV3:lla. Hän mainitsi ääneen nimet Tuija Brax ja Satu Hassi.

Entinen oikeusministeri Brax puolestaan sanoi eilen pitävänsä parhaina henkilöinä Pekka Haavistoa, Satu Hassia ja Oras Tynkkystä. Hän arvioi, että nyt ei ole hänen vuoronsa.


Laskemalla Haaviston ja Braxin lausunnoista yksi plus yksi saataisiin Hassi. Hän on myös ilmoittanut harkitsevansa Arctia Shipping –kohuun kaatuneen Heidi Hautalan korvaajaksi ryhtymistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei mikään ole vaikeaa, jos sen osaa. Jos ei osaa, niin yhteistyössä tietäjien kanssa. Ja tässä tapauksessa kaikkien eturyhmien, liike-elämän, johtajien, työllisten jne. kanssa. Keskustellen, ei humma sutikassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koska ajojahti on johtunut naiseudesta on hyvä että korvaaja on nainen. Ja onhan Satu Hassi myös hyvä konkari.

Matias Härkönen

En nyt kyllä lähtisi taas syyttämään naiseutta tuosta Hautalan ajojahdista. En myöskään näe, että on mitään järkeä valita nainen vain sen takia että se olisi nainen. Toki se voisi olla nainen, mutta toivon sydämestäni ettei olisi ainakaan Hassi!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Satu Hassi oli joskus fiksu, nyt se latelee päästään loputtomasti pelkkiä tutkimustietoja. Tuntuu kuin siihen tungokseen ei mahtuisi enää mikään järjellinen ajattelu. Hänestä on tullut insinööritiedon robotti.
Mistään luonnon- tai edes ympäristönsuojelusta ei ole enää tietoa.
Olen kuullut joku vuosi sitten kun hän Tammelan torilla julisti :"Tärkeintä on taloudellinen kasvu".
Mikään kestävä kehitys ei ole mahdollista jos talouden ensisijainen tavoite on kasvu.
Siinä tilaisuudessa Sirpa Pietikäinen ja Anneli Jäättenmäki puhuivat paljon paremmin kuin Satu Hassi.
Vihreät puolsivat Tampereen ääliömäistä tunnelihanketta! SH puolusti sen paremmalla pyrätiellä!
Kuvittele; pyörtietä varten pitää rakentaa maisemia tuhoavia liittymyä ja rannat umpeen varakkaile tarkoitettuja slummiresrvaatteja!
Ja kustantaa suurimmaksi osaksi, tasamaalta vesistöä alittavaa, valtion tietunnelihanketta.
Olisi sen pitänyt senkin insinöörinä tajuta, että tässä kallioperä on täynnä vesisuonia kahden järven välisen kannaksen poikki, jossa pudotus on 18 metriä. Joten veronmaksajille on odotettavissa laskelmia yllittäviä laskuja, muutenkin köyhiä koettelevasta hannkkeesta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pidän Katriinan ehdotusta hyvänä, vihreiden tilalle luopiodemarinaiset. Kävikin valtiovarainministeri hiljakkoin täällä sumplimassa asioita.
Se Harakkakin on sentään liian fiksu siihen poppooseen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Vihreiden kannattaisi sanoa, että pitäkää pakkanne, ja luopua koko ohjauksesta, jos ei kerran saa ohjata. Omistajaohjauksesta vastaavaksi ylimääräiseksi ministeriksi voitaisiin valita kansanedustaja Jukka Kärnä, joka asiaa kommentoi. Ei valtiontalous yhteen ylimääräiseen ministeriin kaadu, ja virka-autoksi voidaan hankkia Skoda tai Hyundai.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Katse demareihin päin. Kuten Timo Harakalla, joka tänään nousee siivilleen kohti EU-ehdokkuutta. Luotettava ehdokas muuten. http://timoharakka.blogspot.fi/2013/10/euroehdokka...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tarkoitatko,että vihreiden pitäis erota koko hallituksesta ?
Yks lysti.
Mitä mieltä olet niistä neljästä demariluopioista, se ykskin lääkäri sopis hyvin urpilaisen siskoseks?

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Mielestäni Hassi on omistajaohjaukseen kelvottomin mahdollinen valinta, mutta jos se on Vihreiden tarkoituskin, siinähän sitten syövät hämmentämäänsä soppaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hassi oli ministerinä Lipposen kakkoshallituksessa 1999-2002 mutta vihreät lähtivät siitä ovet paukkuen ydinvoimapäätöksen vuoksi. Ydinvoima on taas esillä, kun vihreiden nykyinen puheenjohtaja Ville Niinistö maalailee tummia pilviä pohjoisen reaktorihankkeen ylle http://yle.fi/uutiset/ville_niinisto_pyhajoen_ydin...

Vihreiden omapäisyys hallituksessa on samantyyppistä kuin vasemmistoliitolla eikä täysin poissuljettua ole sekään, että jompikumpi puolue lähtee, kun eduskuntavaalit 2015 lähestyvät.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Veikkailen kummankin puolueen lähtevän yhtä aikaa jos joku hallituksesta lähtee. Ministeri Kyllösen viimeisin ulostulo jäämurtajien laskutusten mahdollisista ylimitoituksista kun antaa ministerin toiminnasta sellaisen kuvan ettei hänellä johtajana ole oman ministeriön toiminta oikein hanskassa. Kyllähän hänen pitää olla tietoinen mihin jäänmurtolaskutukset perustuvat ja siten oikeamääräisyys.

Lisäksi Kyllösellä on ollut ja on edelleenkin mahdollisuus tutustua yhtiön kerta kaikkiaan täydellisiin dokumentteihin yhtiön tuloksesta ja toiminnasta yleensä. Niin ja onhan valtiolla oma valvova henkilö yhtiön toimielimissä.

Ministeri Kyllösellä näyttäisi nyt hieman salkun hoito 'lyövän yli laineiden'. Jatkuuko tämän episodin tiimoilta 'peli' jää nähtäväksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Joskus tuntuu, tähänastisten päätösten heijastusvaikutusten valossa, siltä, että Vihreät päättäjän asemassa ovat olleet liian kallis puolue tälle maalle?
Epäilen, ettei Suomella olisi oikein varaa Huuskon johtopäätöksen 1+1 mukaiseen ratkaisuun. Kertokaa, jos olen pahasti väärässä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Kyllä helvetin kalliiksi on tullut ja tule viälä kaallimmaksi tulevaisuudessa ympäristöministerinkin suosima edelleen vuotava Talvivaaran muovipussijätesäiliö,
idioottimaisia päästökauppoja jotka vain lisäävät ilmansaastetta jne. etc.
Ne on vahinkoja, jota ei voi rahalla mitata eikä korvata.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #27

Niin, se että 8% kannatuksella voidaan valtakunnan talouselämää merkittävästi kampittaa idealismiin ja mielikuviin perustuvilla tekijöillä, tuntuu pahalta. Paljon pienemmistäkin ja vähämerkityksettömistäkin asioista on hallituksessa ja eduskunnassa käyty periaatekeskusteluita.

No, onneksi tämä A.S. -case saa ihmisten silmät vihdoin avautumaan. Nyt on linjausten aika. Puhkeaako viherkupla ? Toki viherkuplan puhkeaminen edellyttää muidenkin puolueiden itsetutkiskelua ja tarvittavia poliittisia linjauksia sekä ryhdistäytymistä. Kaikkeen höttöön ei äänestäjien kalastelemiseksi kannata lähteä.

Olavi Mansikka

Hassi on pahin mahdollinen vaihtoehto. ääri-ihminen jolla ei reaalisuuden tasoa... enemmän kannatatisin Orasta paikalle.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Tynkkynen taisi kutsua omistajaohjauksesta vastaamista hallituksen epäkiitollisimmaksi jobiksi. Eli liekö miten innostunut?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä on hyvä pointti. Ylen mukaan Oras Tynkkynen ei tahtoisi ministerisalkkua, jossa joutuisi vastaamaan omistajaohjauksesta.

http://yle.fi/uutiset/oras_tynkkynen_nolottaa_vihr...

Vihreät tuosta omistajaohjauksesta tuskin luopuvat, joten Tynkkysen pitäisi ottaa vastaan rooli, jota hän ei halua. Voisi se hänelle kuitenkin kelvata, jos valittava on.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Oras on jos mahdollista vieläkin surkeampi. Ei sovi ministeriksi, sellainen joka tahallaan hukkaa vahingossa olennaisimman tiedon.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Hassi on tiedenainen, DI, kokenut ministeri ja EU-parlamentaarikko. Hän ei varmasti asetettuihin polkumiinoihin tietäen, että niitä on kylvetty joka mutkaan ja kuoppaan.
Björn Wahlroos oli nuoruudessaa vasemmistoradikaali, mutta karisti pölyt jaloistaan. Samoin on turhaa leimata Satu Hassia nuoruuden radikalismista.

Joku ilmaisi, että hän on ollut Suomen kallein ministeri mm. ajaessaan rikkidirektiivin lävitse. Siitähän on tullut Suomelle uusi polku uudenlaiseen laivapolttoaineen hyväksikäyttöön ml. arktiset reitit.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Oliskin jotain jäljellä nuoruuden radikalismista, mutta sen on rahalaskelmoinnilla pyyhitty vekka. EU:ssa on saanut pahaa aikaiseksi, ja vanhuuden höperyyskin taitaa vaivata.
DI:n rutiinilla se on pakannut päähänsä tutkimusluetteloita. Sen blogitkin on usein lähinnä linkkiluetteloita,
kuulostaa insinööritieteen väitöskirjan lähdeluettelolta. Järki ei tunnu enää päähän mahtuvan.

Jonas Hellgren

Voisivat hakea Kolera-altaasta jonkun pullasorsan, tekisi vähemmän vahinkoä ja räkyttäisi yhtä järkeviä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Minäkin sitä mieltä, että Satu Hassi olisi Suomen kannalta kaikkein kallein ja huonoin valinta.
Vaan kansa saa sellaiset päättäjät kuin on ansainnut. Eli jos Hassin saamme niin emme liene parempaa sitten ansainneetkaan!

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Hassin valinta ainakin lisäisi mielenkiintoa seurata kotimaan politiikkaa, niinkuin Haapala sanoi Mtv3 uutisissa, siinä menisi monelta yritysjohtajalta viskit väärään kurkkuun.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Veikkaanpa, että kyseessä on kahden kauppa. Vihreiden eduskuntaryhmää tällä hetkellä vetävän Oras Tynkkysen puolesta puhuisi se, että hän ei ole ollut koskaan ministerinä toisin kuin Hassi.

Toisaalta Hassi ei lähde ehdolle eurovaaleihin ensi keväänä eli hän on jäämässä vaille isoa tehtävää...

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/satu-hassi-lupau...

Reijo Tossavainen

Hassi on saanut niin paljon pahaa aikaan, että tuskin kok + sdp häntä hyväksyy. Rikkidirektiivi on Hassin syntilistalla pahin asia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Rikkidirektiivin puolesta äänesti myös kolme muuta hallituspuolueiden meppiä: Liisa Jaakonsaari (sd.), Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Nils Torvalds (r.).

http://www.eurooppalainensuomi.fi/meppivahti/blog/...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kokoomus ja demarit hyväksyvät kenet tahansa päätetäänkin valita. Vihreät päättävät itse ministeristään ja siihen ei ole muilla mitään sanottavaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mutta, kun persut valitsivat Halla-ahon Euroopan neuvostoon, niin kylläpäs oli muilla sanomista, että silleesti taas kerran %#¤"#¤&%¤!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

$$$&%%%%%% =+-0 €€€€%%%% #££££****
< 000, *****

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Muistin rokatkin likoon laittaa huomista varteni. Jatketaan sen aiheen chattailu muulla osastol? omassa plokissani.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Pekuleeraaminen on aina mukavaa.

Hassi on ollu kauan mukana ja varsin vihreänä.
Valittuaan niin ei mene kauaa kun löydetään kytkentöjä sitten vaikka mihin.
Onko Vihreillä varaa siihen?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Arvaas Pölläri, minkä värinen on nykyisin

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

No ei ainakaan sinivalkoinen.
Jos Hässiä meinaat. :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #56

Meinaan koko lössi kansan valtuuksilla edustamassa, en Haavistoa sentään laske samaan sörsseliin.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #57

Margareta, en oikiasti osaa sanua Häävistöstä juurikaan mitään.
Ehkä se on silloin ihan hyvä.

Mutta kuinka kestää taustojen hakemista, siinä tuleekin sitten toiset jutut eteen.
Katsotaan mitä tuleman pitää. En minä ainakaan tuomitse ketään ennen kuin on sen paikka.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #60

En voi pahaakaan sanoa.
Valtuustoissa edustajina sattaa oli ihan fiksujakin, mutta täällää heiltä laitettiin suu tukkoon, hedän leirissa ryhmäkuri piti, valitettavasti.
On ollut kovat ukaasit.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #60

Anteeksi tahallinen erehdykseni, se oli olevinaan vitsi, enkä osaa, en haluaa opetella käyttämään hymiöitä varmuuden vuoksi.

Lauri Korhonen

Oletettavasti Hassin valinta tekisi hallitukselle hyvää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei ainakaan paremmaksi muuttuisi, jos ei pahentaisikaan!

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Hassi se tulee olemaan. Brax oli viime kaudella ministeri, eivätkä vihräet keskitä harvoja ministerinpaikkojaan aina samoille. Myöskään sukupuolisesta tasajaosta vihreät eivät tule luopumaan, koska ovat niin kovasti vaatineet sitä kaikilta muilta.

Täytyy toivoa että Hassi pärjää edeltäjäänsä paremmin. Muissa puolueissa ei varmasti esitetä riemunkiljahduksia hänen valinnastaan.

Marko Huttunen

Tämäkö on tasa-arvoa, Haavisto luopuu ministerin pestin hakemisesta koska ei ole nainen? Luulisi ministeritason tehtävässä tärkeintä olevan se kuka on pätevin eikä se kuinka kukakin kusee.

Jos Hassi valitaan niin ei ainakaan otsikot lopu. Alkaa semmoinen vohreä koplaus että Hautalaa tulee monella ikävä. Hassin laskentatavoilla tilastoista löytyy niin monta tappajaa (katupöly, tupakka, dieselin pakokaasut yms yms) että kun niiden aiheuttamat kuolemat lasketaan yhteen niin Euroopan väestö laskee kolmannekseen nykyisestä jo ensi kuun loppupuolella. Ja ne loputkin kuolevat ennen joulua niillä laskelmilla.

Hassi mielellään kieltäisi kaiken, ja jos ei jotain voi kieltää, niin ainahan sitä voi verottaa enemmän. Lisäksi tulemme näkemään kehitysyhteistyön paisuvan ennennäkemättömiin mittasuhteisiin ilman sen kummempia tuloksia kuin tähän asti.

Pekka Haavisto olisi oikein sopiva ihminen tähän pestiin, kokemusta niin kotoa kuin ulkomailtakin. Miksi hänet sukupuolisyrjitään heti pois?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Haavisto ei siihen porukkaan mahdu!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä ministerin tässä tapauksessa pitäsi ainakin perustiedot omata miten yritykset toimivat. Vihreät voisivat tässä tapauksessa toimia samoin kuin kok. maatalousministerin kohdalla, Jari Koskinen tuli eduskunnan ulkopuolelta juuri asiantuntemuksensa vuoksi.

Käyttäjän JanneIsopahkala kuva
Janne Isopahkala

Toistan saman mitä kirjoitin aiemmassa ketjussa. Toivottavasti ei mennä nyt ojasta allikkoon ja Satu Hassia valita uudeksi ministeriksi. Hassi on ainakin epäsuorasti vastuussa metsäklusterin kuihtumisesta Suomessa 90-luvulta tähän päivään. Hän masinoi 90-luvulla Matti Vuoren avulla suomalaisen metsäteollisuuden mustamaalauskampanjan Saksassa. Ja vailla mitään todellisuuspohjaa. Hassi on tyypillinen äärivihreä. Kaikkea vastaan. Ja aina löytyy jollain lailla väännetyt tilastot tukemaan asiaa.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Tynkkynen puhdistaa ilmaa päätyönään. Soininvaara sovittelee perustuloa kansan päähän. Brax odottaa korkeata virkaa? Puheenjohtaja Niinistö ottakoon salkkuunsa myös Hautalan tehtävät.Säästettäisiin yhden ministerin palkka.
Jos tämä järjestely ei sovi, niin koko puolue ulos hallituksesta?

Olavi Mansikka

Jotenkin tuntus että pitäs olla oikeasti kierrätystä. Hassi ollut jo niin eiköhän se olis jonkun uuden aika... tää nyt on vaan mun mieliåpide...

ps. kuva on mutta ei näy jostain syystä. ihan vaan huuskolle tiedoksi. profiilissa kyllä näkyy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä tieto nostaisi Jyrki Kasvin mepiksi. Huomenna sitten nähdään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, muutoin varmaankin, mutta Vihreät naiset edellyttänevät tasa-arvoa myös hallituksessa joten nainen tulevan ministerin pitänee olla.

Sepetius Kangas

Hassi on hyvä kommassa pitää osata laskea. Ja on vanhoja kunnon vihreitä jotka osaa ajatellakkin. Ei huono valinta osaa myös avata suunsa. Tuskin hörhöilee turhien perässä. Ja mielipiteetkin varmoja. Vaikka en vihreä olekkaa niin jotenkin ymmärrän hänen ajatuksiaa. Kai siksi että ne voi numeerisesti esittää.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Mielipiteen varmuus ei ole minkään sortin tae sen oikeellisuudesta, eikä yleensäkään sopivuudesta mihinkään. Ministerin pitäisi ainakin yrittää toimia pitävän tiedon, eikä varman mielipiteen ohjaamana.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tuija Brax sanoi televisiossa, että hän osaa erinomaisen hyvin omistajaohjauksen. Siis Suomen etu on valita tällainen erinomainen osaaja.

Brax ei ole koskaan laittanut kynttiläänsä vakan alle.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Se tässä jupakassa lienee positiivista, että vähitellen alkaa viimeisellekin perheen nuorelle emännälle valkenemaan, mihin vihreä idealismi ja mielikuvamaalailut johtaa.

Siinä vaiheessa kun perheen isän työpaikka häviää alta, kiitos vihreiden yrityselämän ja valtakunnan talouselämän sekä yksilöiden vapaan kulutuspäätösten rajoittamisen, niin tulee aika harkita ketä kannattaa seuraavissa vaaleissa tukea. Ensimmäiseksi tulee EU -parlamenttivaalit ja sitten eduskuntavaalit.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"16. Mutta jos välttämättä pitää veikata Heidi Hautalan seuraajaa ministerinä, niin vahvin ehdokas lienee ilman muuta meppi Satu Hassi, joka on jo ehtinyt kertoa huomiota herättävän näyttävästi innokkuudestaan ministeriksi. Tätä veikkausta vahvistaa se, että Satu Hassin ja vihreiden varamiehenä EU-parlamenttin menisi espoolainen Jyrki Kasvi, joka putosi viime eduskuntavaaleissa hieman yllättäen Arkadianmäeltä. Vihreiden johto valinnee Hassin uudeksi ministeriksi juuri siksi, että se katsoo Jyrki Kasvilla olevan hyvät mahdollisuudet tulla valituksi ensi kesäkuun EU-vaaleissa - kunhan hän nyt saa ensin harjoitella reilut puoli vuotta EU-parlamentissa varaedustajan ominaisuudessa."

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/

Jonas Hellgren

Markku sai matikastaan ehdot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset