Markku Huusko

Ahneudelle saatiin keskustalaiset kasvot – tapaus Merja Ailus

  • Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus (kesk.). Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus (kesk.). Kuva: Petteri Paalasmaa

Kevan, entiseltä nimeltään Kuntien eläkevakuutuksen, toimitusjohtaja on puoluekannaltaan keskustalainen. Näin on vallan kammareissa päätetty. Merja Ailuksen edeltäjä, saman puolueen Markku Kauppinen sai paikalta lentävän lähdön kesällä 2009 vaalirahasotkujen ja kohuttujen huvilatarjoilujen myötä.

Nyt on vuorossa Ailus, jonka jakkaran neljästä jalasta kolme on jo katkennut. Hän on menettänyt Kevan hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn (kok.) ja luottamuksen. Iltalehden mukaan myös hallituksen varapuheenjohtaja Kari Nenonen (sd.) tukee Rätyä.

Rädyn tiukalla linjalla oli eilen Ajankohtaisessa kakkosessa myös kokoomuskansanedustaja Arto Satonen, joka ei ole Kevan hallinnossa.

Ailus näyttää runsaan viikon pikajulkisuuden perusteella Suomen ahneimmalta ihmiseltä. Kaikki alkoi Helsingin Sanomien jutusta 10.11. Siinä kerrottiin työsuhdeasunnoista, jonka verotusarvot oli määritelty liian pieniksi.


Olemme saaneet lukea viikon aikana Ailuksen kalliista työsuhde-BMW:stä, hirveän hintaisesta remontista hintavaan työsuhdeasuntoon, halusta vielä kalliimpaan asuntoon, parkkiedusta, norjalaisista lapsilisistä ja sen sellaisesta.

Tämä Iltalehdessä julkaistu kuvateksti kuvaa kirjoittajansa suhdetta aiheeseen ja koko soppaa: ”Satoi tai paistoi, Merja Ailus voi ajaa päivän päätteeksi avobemarinsa elektronisella avaimella avautuvaan parkkihalliin”.

Mutta niinhän se on, miltä näyttää. Kurjistuvien kuntien, köyhtyvän valtion ja jäsentuloja menettäneen kirkon työntekijöiden eläkkeitä hoitavan organisaation johdossa ei pidä toisten rahoilla ökyillä. Väkeä irtisanotaan ja verot kiristyvät; moni kansalainen on syystä katkera.

Kokoomuslaisille ja demareille ja miksei vähän vihreille ja perussuomalaisillekin tämä kohu sopii kuin nenä päähän. Niiden gallupkannatus on jäänyt puhtoisella maineella ratsastavan Juha Sipilän vetämän keskustan jalkoihin.

Joku on tiennyt paljon toimitusjohtaja Ailuksen tekemisistä. Voisiko olla niin, että kaikki nämä lukuisat yhdessä viikossa tupsahtaneet Ailus-uutiset tai ainakin merkittävä osa niistä olisi vuodettu Kevan hallituksesta tai sitä lähellä olevista politiikan juonittelupiireistä? Mutta sehän olisi likaista politiikan peliä mediaa ja kansan oikeudenmukaisuustuntoja hyväksi käyttäen! Eihän sellaista tapahdu Suomessa!Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kohta Suomessa on taas yksi naistoimitusjohtaja vähemmän. Tällä kertaa hyvästä syystä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Keskustalaisten en ole kuullut vielä näin sanovan, että hyvästä syystä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ainahan se tuppaa olemaan poliittista ajojahtia, kun "omia" kiusataan, mutta oikeutettua kritiikkiä, kun kohteena ovat "toiset". Aatetovereiden itkuvirsistä on aika tuoreita esimerkkejä tässäkin blogistanissa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Niin kuin Markku tuossa katsauksesi lopussa hyvin kirjoitit:

"Kokoomuslaisille ja demareille ja miksei vähän vihreille ja perussuomalaisillekin tämä kohu sopii kuin nenä päähän. Niiden gallupkannatus on jäänyt puhtoisella maineella ratsastavan Juha Sipilän vetämän keskustan jalkoihin.

Joku on tiennyt paljon toimitusjohtaja Ailuksen tekemisistä. Voisiko olla niin, että kaikki nämä lukuisat yhdessä viikossa tupsahtaneet Ailus-uutiset tai ainakin merkittävä osa niistä olisi vuodettu Kevan hallituksesta tai sitä lähellä olevista politiikan juonittelupiireistä? Mutta sehän olisi likaista politiikan peliä mediaa ja kansan oikeudenmukaisuustuntoja hyväksi käyttäen! Eihän sellaista tapahdu Suomessa!"

Vuoto on ollut tarkka ja annosteltu mestarillisesti julkisuuteen, joten Ailuksen juttu jatkuu takuuvarmasti omia polkujaan. Itse toivon, että tapaus ruokkii oikein hyviä uutisia tänne katu- ja ruohonjuuritason tavisten joukkoon.

Joko tiedotusvälineemme avaisivat lisää Suomen todellista hallintamuotoa ja hallitsijoita? Tässä kohteliaimmin yksi Iltalehden avaama näkökulma koko kuvan selville saamiseksi, joka ei edennyt vielä Iltalehden ekosysteemiä pidemmälle.

← Kukkosen listasta
Tapaus Stora Enso ja whistleblower →
- Harmaa valta -
Posted on lokakuu 22, 2013
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

"Työeläkeyhtiöihin liittyvää valtaa on syytä pitää päivänvalossa. Koko ajan. Ovathan suomalaiset työeläkeyhtiöt; yhteenlasketuilla osuuksillaan, erittäin merkittäviä osakkeenomistajia; myös lakisääteistä vahinko- ja liikennevakuuttamista Suomessa harjoittavissa yhtiöissä. Vakuutusmatematiikkona toiminut Olli Pusa on pyrkinyt ansiokkaasti nostamaan tätä suomalaisen valtakoneiston osaa esiin."
http://suomi2017.wordpress.com/2013/10/22/harmaa-v...

Ja kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Se kuultiin viime vuosikymmenellä. Mutta asiayhteys oli toki eri. Silloin "hyvä syy" oli Ailuksen nimittäminen tuohon pestiin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tässä on Uudelle Suomelle ja Sinulle näytön paikka: Tehkää vertaileva tutkimus kaikista muista valtio- ja kuntahallinnon piirissä toimivista, heidän puoluekannastaan ja palkoistaan, ml. "edut".

Kiitos jo etukäteen - vai jääkö tekemättä?

Käyttäjän JuhoIsoviita kuva
Juho Isoviita

Lähinnä tässä saatiin tyhmyydelle kokoomuslaiset kasvot. Kokoomuslaiset Sampsa Kataja ja Laura Räty ovat toimineet Kevan hallituksen puheenjohtajina silloin kun toimitusjohtajan eduista on päätetty. Nyt he sitten kaatavat vastuun omista päätöksistään Ailuksen niskaan.
Täysin moraalitonta toimintaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Voi olla että on yksi naistoimitusjohtaja vähemmän.

Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että kokoomus räkyttää ettei kukaan kiinnittäisi liikaa huomiota Paula Risikon hommiin hänen sovittuaan eläkejohtajia koskevista erityisjärjestelyistä ex-alaisensa Vesa Halvakarin kanssa.

Tai ettei kukaan alkaisi kysellä Varma-Vuorian etujen perään.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Riikka on täsmälleen oikeassa.

Heti alkuun korostan, että en puolustele mitenkään Ailusta. Minun puolestani hän on ”työnsä” tehnyt ja saa mennä, mutta faktahan on se, että Kevan johtajien edut ovat pikkurahoja verrattuna muihin eläkeyhtiöihin.

Miksi esimerkiksi kukaan ei uskalla tikullakaan ottaa esille vaikkapa Varman Matti Vuorian ”etulistaa”. Miehellä on miljoonan palkat ja palkkiot. Hallituspaikkoja eri firmoissa niin, että lienee vaikeuksia aikatauluttaa kokouksia. Jos hänen etulistansa ei edusta tämän maan julkeinta ahneutta, niin kenen edut sitten. Onko mies jo niin vaikutusvaltainen, että toimittajat eivät uskalla hänestä kaivaa esille mitään?

Tilanne on valitettavasti vuosien aikana päässyt sellaiseksi, että tavallinen kansalainen ei voi kuin sivusta äimistellä asiaa. Pakko sanoa, että Rajamäki on kyllä oikeassa mm. valtionyhtiöiden ja valtio-omisteisten yhtiöiden osalta siinä, että hallintoneuvostojen lakkauttaminen avasi pelin aivan villiksi. Kukaan ei enää valvo pienten piirien porsastelua!

Tiedän kyllä monien kohta kirjoittavan kateudesta ja siitä, että onhan Keva ja Varma aivan eri asia. Toinen edustaa julkista ja toinen yksityistä sektoria.

Homma on vain niin, että molemmissa rällästetään palkansaajien rahoilla, joten eivät ne eroa toisistaan mitenkään.

Ja oikeudenmukaisuuden vaatiminen ei ole koskaan kateutta!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #120

Mun pitää varmaan itse alkaa kaivaa esiin kaikkia Varma-Vuorian johtokuntapaikkoja palkkioineen. Milloin lienen ehtinen.

Toinen kaiveltava tapaus olisi tämä vak.yhtiö Ilmarisen suhari, Harri Sailas. Ymmärrän, ettei US voi asiaan puuttua koska N.Herlinin veli Antti on Ilmarisen hallintoneuvostossa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sanoin tuossa "Paula Risikon hommiin hänen sovittuaan eläkejohtajia koskevista erityisjärjestelyistä ex-alaisensa Vesa Halvakarin kanssa."

Tarkoitin tietenkin ex-valtiosuhteeri Vesa Rantahalvaria.

No joo, sihteeri...

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

ENPÄ panisi lanttiani likoon Ailuksen eron puolesta. Vaikka hyvään tarkoitukseen menisikin.

Virkasuhteen purkaminen on monimutkainen juttu. Pelkkä kauhistus Ailuksen ahneudesta ei riitä. Pitää näyttää virkavirhe toteen.

Siihen ei luottamuksen puute riitä.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Lienee koko kenttä miinoitettu. Laukaistaan tilanteen salliessa tai vaatiessa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Ahneudelle saatiin keskustalaiset kasvot – tapaus Merja Ailus"

Niin, jälleen kerran keskustalaiset kasvot. Eiköhän se ole nähty tuon puolueen osalta. Koplaamista koplailujen perään.

Liian usein keskustalainen...

Poliittisista virkanimityksistä on päästävä kokonaan eroon jokaisen puolueen osalta.

Vuoren huipun lisäksi, olemme saaneet viime viikkojen, ja vuosien aikana päästä näkemään melkein koko vuoren.

Nyt on tultava stoppi.

Matias Härkönen

Jos Ailus lähtee, niin jatkuuko epäpätevien valinta pätevien kustannuksella? Saadaanko paikalle uusi Kepulainen vain koska se on sovittu?

Miksi hyväksymme tämän on oikea kysymys? Pahimman luokan korruptiota, johon lähes kaikki puolueet on sekaantuneet. Ei auta vaikka olisi kuinka pätevä tässä maassa, sillä parhat paikat menee poliittisille broilereille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Ei auta vaikka olisi kuinka pätevä tässä maassa, sillä parhat paikat menee poliittisille broilereille.

Pointsit tästä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei kai Ailuksen päteyyvttä hoitaa tehtäviään oikein kukaan ole tässä epäillyt. Se, että paikalla "pitää" olla keskustalainen tai ylipäätään jotain puoluekirjaa taskussaan kantava on jäänne, josta pitäisi päästä eroon.

Mutta ei puoluetausta estekään saa talouden johtopaikoille valittaessa olla. Olihan sellainen esimerkiksi Jorma Ollilalla (kesk.), jonka Nokia-ura oli komea, jos nyt ei sen viimeistä viittä vuotta lasketa.

Pentti Järvi

Nokian toimitusjohtajuus ei lie kunnan tai valtion virka.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #9

Ai eikö? :) Lähinnä yritin vain kuvata sitä, että moni ihminen on toiminut politiikassa ja se ei ole mikään synti tai häpeä tulevia tehtäviä ajatellen.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #22

Toisaalta palkkasikos se Ollila Ahon, ihan keinoelinmiehen pätevyydellä hoitamaan nokian suhdeasioita? Vai oliskohan puoluekaverin pelastaminen ollut tärkeämpää kuin pätevyys... tiedä häntä..

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #27

Kyseessä oli palkinto monesta asiasta. Ahon hallitus ssäti runsaasti lakeja, jotka satoivat omistajien aj yritysten laariin,

Esim yritysverotusta uudistettiin .Nyt on Viron mallia ylistetty, mutta Ahon hallitus teki aivan päinvastaisen ratkaisun. Yritys maksaa verot ja osingot maksettiin verotta.

Ahon hallitus pelasti kepulaisten ja kokoomuslaisten pankkiomaisuuden eli n 500000 omistajan rahat, mutta se merkisti n 50000 yrityksen nurinajoa ja omaisuuden ryöväämistä.

SITRAssa Aho jakoi Nokialle satoja miljoonia, kyllä jo sillä työpaikka lohkeaa

Käyttäjän HeikkiAOllila kuva
Heikki A Ollila Vastaus kommenttiin #9

Siis Jorma Ollila ei olisi voinut valita valtiolle tai kunnalle?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun politiikka leviää liike-elämään on kysymys aina korruptiosta. Toivottavasti edes Ollila on edennyt muilla avuilla kuin jäsenkirjallaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #10

No, Esko Aho (kesk) ainakin on ollut kepulais-asiantuntijuudellaan Nokian notkuvan pöydän ääressä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ailus on hoitanut tehtävää hyvin, mutta ei liian hyvin, koska hallintokoneisto ei ollut ammattimaista ja antoi vääriä neuvoja. Toimitusjohtaja kai vastaa alaistensa neuvoista nyt omalla persnahallaan?

Minä antaisin hänen jatkaa, sillä ei hänen tilalleen parempaa nouse ja nyt hänet jo tunnetaan ja uskon hänen ottaneen myös jotain opikseen. Hän on siis suosikkini jatkoon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Ari ja muutkin jotka ovat kirjoittaneet Ailuksen pätevyydestä ja vähän muidenkin poliittisista nimityksistä. Muuten kyllä Aamu-TV:ssä ainakin esitettiin sellaista kannanottoa ettei pätevyys nyt ihan kyseiseen tehtävään olisi riittävä.Silvo Kaasalaine, hallintotiedeiden tohtori. Videosta kohdasta 19:32 alkaen.

http://areena.yle.fi/tv/2091050

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Mitä nyt hiukan nuoleskelin päätomittajaa;)))

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen Vastaus kommenttiin #53
Matias Härkönen

Kyllä sitä pätevyyttä on moni epäillyt. Tai vähintäänkin sitä, että pätevämpiä oli tarjolla. Suomen Kuvalehden juttu vuodelta 2009 kertoo enemmän.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/politiikka/kevan-j...

Puoluetausta ei saa olla este, mutta vielä vähemmän se saa olla syy.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #39

Kuka on pätevin, on usein perhanan hankala kysymys. Joillain on kolme väitöskirjaa ja kuusi kunniatohtorin hattua sekä kokemusta sieltä ja täältä, mutta jotain puuttuu. Sitten päädytään sopivimpaan ja paperilla parempia ketuttaa. Valintaa ei pitäisi tuollaisiin Kevan töihin kuitenkaan tehdä missään tapauksessa puoluekirjan perusteella.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #72

Oliko Ollila enää paras johtmaan Nokiaa ?

Tai oliko Kallasvuo paras toimimaan tj:na Nokiassa ?

Tai oliko Elop paras johtamaan Nokiaa ??

Tai oliko Härmälä paras johtamaan Storaa ?

Tai Relander/Talonen Soneraa ??

Muodollisesti varmaan pätevimpiä, mutta käytännön tasolla eivät

Nyt aletaan ajamaan johtajiksi muodollisesti päteviä byrokraatti-nollia.

SK Marttila Vastaus kommenttiin #39

Absurdi ajatus, että pätevyys johonkin tehtävään mitattaisiin Suomen "ilmaisessa" koulutusjärjestelmässä vietettyjen vuosien perusteella. Että tohtori on aina ja kaikkialla pätevämpi kuin lisensiaatti, joka on aina ja kaikkialla pätevämpi kuin kandidaatti jne. Ihminen on työntekijänäkin muutakin kuin koulutuksensa. Itse pitäisin henkilöä, joka on ollut ihan töissä liike-elämän parissa, pätevämpänä yritysjohtajana kuin tutkijataustaista tohtoria esimerkiksi.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Tavallinen ihminen ei pärjää sen kummemin lukemisella tai ahkeruudella. Varkaat ja roistot täällä rikastuu (toisto RIKAStuu). Häikäilemättömät ja röyhkeät ihmiset, jotka eivät kaihda kyynärpäätekniikkaa tai empatiasta he eivät mitään tiedä. Siinä on ne todelliset ahneuden ja itsekkyyden kasvot! Korruptio on hyvävelikerholaisten lempi sana!

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

"Joku on tiennyt paljon toimitusjohtaja Ailuksen tekemisistä. Voisiko olla niin, että kaikki nämä lukuisat yhdessä viikossa tupsahtaneet Ailus-uutiset tai ainakin merkittävä osa niistä olisi vuodettu Kevan hallituksesta tai sitä lähellä olevista politiikan juonittelupiireistä? Mutta sehän olisi likaista politiikan peliä mediaa ja kansan oikeudenmukaisuustuntoja hyväksi käyttäen! Eihän sellaista tapahdu Suomessa!"

Likaista peliä on osattu pelata Suomessakin aivan varmasti. Nyt kuitenkin tuntuu, että EU:n myötä kähmintä ja korruptio on vain lisääntynyt. Oppia otetaan ja sitä annetaan kaikille halukkaille. Selkäranka ja moraali on koetuksella. Kysyä voi myöskin, että onko tässä nimenomaisessa tapauksessa vain etujen vastaanottaja "syyllinen", vai pitääkö syyllistä etsiä aivan jostain muualta?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jos tarkoitat Kevan hallitusta (http://www.keva.fi/FI/TIETOA_MEISTA/HALLINTO/HALLI...), sieltä löytyy kiinnostavia nimiä politiikan yläkerroksista. Laura Rädyn (kok.) ja Kari Nenosen (sd.) lisäksi on Juha Rehulaa (kesk.), Sallamaari Muhosta (vihr.), Raimo Vistbackaa (ps)...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuossa luettelin noita nykyisen hallituksen jäseniä, mutta Ailuksen eduista on siis päättänyt Kevan aiempi hallitus ja sormen osoittelu onkin siirtymässä nyt sitä johtaneeseen kansanedustaja Sampsa Katajaan (kok.) ja kumppaneihin.

http://www.talouselama.fi/uutiset/jostain+syysta+h...

Käyttäjän timokaunisto kuva
Timo Kaunisto

Eiköhän kyse ole ihan normaalista ahneudesta vailla sen suurempia poliittisia intohimoja. Olen nähnyt Ailuksen kerran keskustan tilaisuudessa - silloinkin pyydettynä puhujana - ja olen ollut aika monessa. Tätä ei saa tulkita tueksi hänen toiminnalleen. Paikkojen poliittisia "läänityksiä" on loppuviimeksi paljon vähemmän kuin kuvitellaan yleisesti: enimmäkseen ne ovat suurten kaupunkien kok-dem -johtajuuksia. Peruskysymys on silti se, että pitääkö niitä olla. Kevan toimialueella tämä poliittisuus tuntuu hyvin vieraalta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tämä juttu vaan keskiöityy poliittisesti keskustapuolueeseen.

Unohtaa ei voi tietenkään, jotka ovat hyväveli/sisko-järjestelmässä olleet hyväksymässä Ailuksen ahneuteen/korruptio perustuvaa sopimista.

Muuten, tuo lapsilisäjuttu on sellainen, että tavallisen ihmisen nostaessa kahdesta eri maasta yhtäaikaa samaa etua, olisi puhtaasti petosrikollisuutena käsiteltävä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Timo Kaunisto, kirjoitat: "Kevan toimialueella tämä poliittisuus tuntuu hyvin vieraalta". Hyvä kommentti keskustalaiselta poliitikolta.

Onko sinulla arviota, miksi ja miten tämä prosessi lukuisine uusine Ailus-tietoineen eteni näin nopeasti median kautta?

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Toistan; Jos jostakin halutaan pitää kiinni, ns hyvä kaveri, ei minkäänlainen rötöstely kelpaa erottamisperusteeksi. Jos jostain halutaan eroon, ei enää hyvä kaveri tai paikka halutaan vapaaksi hyvälle kaverille, niin mikä tahansa syy, kuten tekstiviesti tai faksi, kelpaa erottamisperusteeksi.

Ja anteeksi Markku, mutta kaikki tämä median suosiollisella myötävaikutuksella.

Ja kuten monessa muussa, niin tässäkin tapauksessa on nämä "hulppeat edut" joku hyväksyny, joku joka ei joudu "ammuttavaksi aamunkoitteessa"

-Rauhaa

Vee here in Finland häve this tosi epäreilu meininki.

Pekka Heliste

Kokkomukselle tämä on lottovoitto, kannatus on huvennut persujen ja kepun suuntaan ja nyt Ailus tarjoaa kuin tarjottimella propaganda-aineiston suoraan.

Kokoomukselle lottovoitto, sen taakse voi piilottaa kokkomuslaisten ahnehtimiset

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mietinkin eilen kuinka kova ökyily Ailuksella tai vastaavalla olisi voinut mennä läpi. 15 miljoonan asunto (linna/palatsi) 3 miljoonan remontilla + mökki Leviltä + asunto ulkomailla + 4kpl 100 000 euron työsuhdeautoja? :)

Juuri kuitenkin luin, että reilun 2 miljoonan asunto oli liikaa. Järjetöntä touhua, mutta sentään jokin raja tuli vastaan.

Ailus on kyllä ahnein tietämäni suomalainen.

Pekka Heliste

Tuskinpa, ainakin Stora entinen tj Härmälä voittaa Ailuksen

Jaska Ojansuu

Mitenkä on, kun myy tämän työsuhdeasunnon, saako pitää rahat?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Työsuhdeasunnon omistaa yleensä työnantaja, joka luonnollisestikkin saa pitää myynnistä saadut rahat.

Käyttäjän koomikko kuva
Mikko Kaasalainen

Kyllä ent Fortumin Lilius vetää pitemmän korren!

Reijo Tossavainen

Huuskon blogin viimeinen kappale lienee totta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Merja Ailukselle on luvattu lehtien mukaan mojova eroraha, jos joutuu eroamaan.

Onko sopimuksessa mitään ehtoja? Jos joutuu erotetuksi esim. luotttamuspulan, tai muiden raskauttavien syiden vuoksi?

Mielestäni olisi oikein, jos Kevan hallitus päättäisi kieltäytyä erorahan maksamisesta yleisten syiden nojalla.

Merja Ailus ilmeisestikin lähtisi oikeuden kautta hakemaan sovittua erorahaansa.
Saataisiin saippuaoopperaa koko rahan edestä.

Pekka Heliste

Ailus saa tuon erorahan vain jos ero johtuu Kevasta

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jaha, näyttää mielenkiintoiselta, minkä tulkinnan Keva ottaa eroamisen syistä.

Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok) sopivasti lapsilisäkohun paljastuttua, ilmoitti luottamuksensa Ailukseen (kesk) loppuneen.

Sillähän ei ole mitään tekemistä Kevan sisäisten asioiden kanssa. Se on Merja Ailuksen omaa, henkilökohtaisen taloutensa suhmurointia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ailuksen eroraha on vuoden palkka, joten ei ollenkaan huono korvaus, yli 200 000 euroa. Mutta ihmetystä aina herättää miten näitä erorahoja auliisti maksetaan vaikka toimarit kuinka paljon töppäävät, niin aina tulee täydet maksut tilille?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niitä maksetaan toimitusjohtajasopimuksen mukaisesti. Jos tj on syyllistynyt väärinkäytökseen, jonka perusteella hänet erotetaan, niin silloin niitä ei makseta, mutta pelkkä "luottamuksen menettäminen" ei ole peruste laistaa sopimusvelvoitteesta.

Minkään yhtiön toimitusjohtajallahan ei ole työsuhdeturvaa, vaan hänen paikkansa on hallituksen armoilla joka päivä erikseen eikä hallitus tarvitse perusteita erottamiseksi. Siksi on muodostunut käytännöksi, että sopimuksessa on jonkinlainen erorahaklausuuli.

Jaska Ojansuu

Keskusta alkoi uhkaavasti vetään rakoa mielipidemittauksissa muihin rötöspuolueisiin. Näin ollen piti tehdä jotain. Ja löytyi Ailus.

Onhan nämä Ailuksen touhuilut todella törkeitä. Vielä kun media olisi tasapuolinen ja toisi kaikkien puolueiden vastaavat suhmurat esiin.

Pekka Iiskonmaki

Keskustalla on vahva Kaarlo Hillilän perintö. Silloin ei mikään ole kyllin pyhää, kun kyseessä on oma etu.

Tämä Kekkosen takapiru ei kaihtanut mitään keinoja metsästäessään itselleen etuja.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarlo_Hillil%C3%A4

Kuulemani mukaan häntä pidetään keskustan piirissä eräänlaisena idolina ja Robin Hoodina, joka ottaa paljon ja antaa vähän muillekin.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä se on niin ettei perussuomalaiset ole nenäpäivää tässä suhteessa viettäneet.
Faktoja ajan hengestä ollaan ilmi tuoto, oli kyse mistä valtapuolueesta tahansa.
Hyvä vaan että kansa herää.

Antti Jokinen

Ja kuka on siunannut nämä etuudet? Ja seuraava aihe voisi olla ay-pamppujen palkat ja etuudet. Ja siellä vasta tongittavaa löytyykin.

Pekka Heliste

Näin on MTK:n EK:n ja Yrittäjien johtajilla on tolkuttomat edut

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

No mikä on Pekka. Noin sanavalmiin miehen luulisi olevan heleppoo alakaa viljelemään maata MTK'n ja Rysselin tuilla. Puolustamaan savupiipputeollisuutta roudaamalla työpaikkoja punaiseen itään. Ja kaiken ylle perustat yrityskonsernin kiertämään veroja ja ostamaan kausikorttilipun Gayman saarile kultaa vuolemaan tolkuttomilla eduillasi. ;-)

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Laitettaisko Tyryn Markun KPL'lle (Kepun pettämisen tutkimuslaitokselle) mukava yksilötehtävä muillekin opiksi.
Mitkä ovat ne demarien vastaavat yleiset instanssit, joita ei ole vielä kuorittu, eikä kuohittu hegemonia-kautensa läänityksistä. Homma voinee lähteä vaikka ay-liikkeen yleisien syntiensä lisäksi osallisuudesta kaiken eläkejärjetöjen päällä päättäjänä röhnöttämisestä.

Ihan vihjeeksi. Tässä valtakunnassa kun ei ole yhtään nurkkaa, jota ei olisi vallattu poliitikkojen ja heidän hilupilttuidensa hiekkalaatikoiksi, jokaisessa ainakin punahome on vakiovitsaus. Kun kaikki muut aiheet välillä väsyvät, näissä irvistelytalkoissa ei aiheet puolueiden toistensa haukkumiskilpailuissa ehdy.

Kaikella kunnioituksella, sori Markku, yritin keksiä ihan yhtä kipeitä piikkejä persuuksiisi, millä sinä itse heräät sanansäiläsi käyttöön. Joskos et tällä kertaa mukise turhia, vaan ala hommiin ja eiku yksilötehtäväsi kimppuun. ;-)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Vastaan: Lue kommenttini no:3

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

So what? Kyllä minä sen näin. Ymmärrä toki myös, että ei korppi korpin silmää noki. Kysyin nimenomaan vastaavia demarien konkeloita, ja ymmärrän senkin, ettet sellaiseen voi vastata vaikka vierestä olisit moisia poliittisia itsestään selvyyksi katellut.

Empä hiillosta enempää.
Hyvää syksyn jatkoa sulle vaan, Markku.
Matti ;-)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #78

Kiitos Matti, vaikka siihen taitaa piiloutua pientä ironiaa, mutta kuitenkin.

Vastauksena kysymykseesi: En tiedä. En ole demarien puoluetehtävissä millään tavalla. En todellakaan tiedä.

Sen mutu-tiedän, että viimeisten heikkojen demarikausien aikana, porvarit ovat savustaneet demariväkeä poliittisista depattipaikoista ahkeraan pois.

Tottakai on vasemmistolle tyypillisiä johtopaikkoja, kuten esim. ay-liike. Siellä käydään parast'aikaa oman liittoni entisen puheenjohtajan johtaja-toimestaan oikeutta.

On hyvä, että ay-liike sai ovelan entisen puheenjohtajansa ulos liikkeen piiristä.

Yleisesti ottaen, olen varma, ettei siellä esiinny samankaltaista ahneutta, kuin nyt puheena olevat kesk/kok- tapaukset.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Samat/lähes samat edut olisi ollut kenellä tahansa Ailuksen paikalla, ja tulee olemaan? Joten mikä tässä taas on ongelma? No, ne julkisen sektorin johtajien palkat/edut varmaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Mutta sehän olisi likaista politiikan peliä mediaa ja kansan oikeudenmukaisuustuntoja hyväksi käyttäen!"

Ei totuuden esiin tuominen ole minusta ikinä likaista peliä. Voi olla, että on ahneempia ja pahempiakin ihmisiä kuin Merja Ailus, mutta on kuitenkin askel parempaan suuntaan, jos edes tämä yksi ahne rötöstelijä saadaan pois. Tavoitteena tulee olla poliittisten virkanimitysten lopettaminen. Siinä tämä Ailuksen mahdollinen erottaminen on tietysti vasta maailmanympärimatkan ensimmäinen askel, mutta se on kuitenkin askel oikeaan suuntaan, eikä siinä ole mitään likaista.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Taitaa olla pitkä historia Kevassa omasta kuormasta syönnissä. Tuskin Ailus-ilmiö on ainoa laatuaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielenkiintoista. Näin vaalien lähestyessä ollaan mieltä jos toistakin. Aamu-TV:ssä muuten Pirkko Ruohonen-Lerner kertoi puolueensa tehneen valmiin lakiesityksen jo pari vuotta sitten, mutta ei ole tuotu käsittelyyn. Tässä hain googlen avulla PS:n netti-lehdessä olleita kirjoituksia poliittisista virkanimityksistä joihin ovat ottaneet kantaa. Kysymys herääkin miksi sitten nyt mukamas oltaisiin valmiita muuttamaan ja luopumaan käytännöstä? Ne vaalit varmaankin sanelee suurimman syyn.

Käyttäjän MarkusVesa kuva
Markus Vesa

Vähän kuten tulevat eurovaalit, jotka saivat Pertti Salolaisen eurokriittiseksi. Uskoo ken tahtoo.

Käyttäjän timokaunisto kuva
Timo Kaunisto

Markku: en ole koskaan uskonut median salaliittoihin vaikka usko on välillä ollutkin koetuksella. Hesarin Pietiläinen on tarkkavainuinen: lieneekö ihan itse alkanut penkoa eläkeyhtiöitä, nehän ovat johtajaetuineen, hallitusetuineen ja salailun kulttuureineen olleet vahvasti esillä jo useamman vuoden ajan. Muuten tämä menee kirjan mukaan: uusia asioita tiputellaan päivittäin ja kaikki huomio on nyt Kevassa. En edelleenkään puolusta Ailuksen toimintaa, mutta suhteellisuuden vuoksi: Fortumin optioissa jaettiin kymmeniä miljoonia - tässä rättikattoa ja uutta parkettia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

En tässä sen kummempia salaliittoja rakentele, mutta tiedän myös, että nuo tiedot toimitusjohtajan työsuhde-eduista eivät ihan joka kyselijälle lohkea. Organisaation hallitus niistä on tietoinen. Ehkä tässä tapauksessa myös Kevan valtuutetut, eli koko joukko poliittisin intressein varustettuja - ja joskus myös vuotovalmiita - poliitikkoja. Eipä paljon muut.

Enkä missään tapauksessa aliarvioi Hesarin Tuomo Pietiläisen ja muiden kollegojen kyvykkyyttä tehdä töitään. Tuomo varsinkin on huima skuuppien tykittäjä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"En edelleenkään puolusta Ailuksen toimintaa, mutta suhteellisuuden vuoksi: Fortumin optioissa jaettiin kymmeniä miljoonia - tässä rättikattoa ja uutta parkettia."
valitettavasti tämä ajatus on juuri se väärä, vähätellään virhettä. Onko se nyt niin mahdottoman vaikea tunnustaa tehneensä väärin ja pyytä anteeksi ja kantaa vastuunsa ja erota ? Kun kerran isännättömän rahan kanssa toimitaan, niin silloin on oltava entistäkin tiukempi moraali ja toleranssi tulee olla täysi nolla !

Heikki Tala

Voisitko Fagerström kertoa, ketkä suomenruotsalaiset poskettomia rahoja jopa rikollisesti kahmineet olisivat koskaan eronneet. Stefan Wallinkin piti erottaa, tosin eri syistä kuin säätiösuhmuroinneista. Ei eronnut Lilius - erotettiin, ei eronnut Christoffer Wegelius - erotettiin. Jne, jne. yleensä suomenruotsalaiset pääsevät kuin koirat veräjästä, kuten Casimir Ehrnrooth muutaman prosentin jälkiverolla yli 10 miljoonan euron kätkörahasta. "Javisst, vi har ju lagen!"

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Ei varmasti ketkään, enkä itse välitä siitä, mitkä on kunkin hyväksikäyttäjän taustatiedot. Samat säännöt kaikille, paitsi onhan meilläkin selviö, että rahalla saa parempaa oikeutta kun rahatta.

Heikki Tala

Lilius, Taxell, Wallin, Sevon, Paulig, Ehrnrooth, ............. kiva, että vihdoin löytyy vastaavaa ahneutta edes muutamassa suomalaisessa? Yleensä tällä saralla ovat kunnostautuneet suomenruotsalaiset, mutta se on kuulemma heille laissa sallittua.

Silti ketuttaa ihan sikana, kun Casimirilta verottaja otti n. 15 % yli 10 miljoonan rikollisesta kätkörahasta, ja Järvenpään kaupunki pidättää minulta verokortilla 52 % luottamustehtäväpalkkioista. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=bHmZn7ua6DM&feature...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Arvoisa Heikki Tala onkin talonpojan kissan perässä seuraavana potkittavana. Surkeaa sivistystä valtakuntamme demokratiassa. Persufoobikoilla ei ole alkeellisintakaan sivistystä myöntää oma matalaotsaisuutensa. Vain ahneus ja kateus ylittävät heillä perussuomalaisen isänmaallisuuden ja arvokkuuden.

Suurimpia syntejä edelleenkin on kuulua tämän pinnallisen haukkujakaartin vastaiseen leiriin, vaikka vanhojen juuriensa kautta. Eli Kekkosen ja Vennamon välirikon ansiosta hajaantuneisiin alkiolaisiin.

Nämä 'luurangot' eivät näemmä ikinä kaapeista häviä, kun näiden foobikoiden pölynpyyhkimis-vuorot toimivat edelleenkin kuin auringonnousu.

Helena Lauriala

Hieman järkeä kehiin. Kohtuus ja suhteellisuus on todella hukassa.
Tässä yksi ansaitsemisesimerkki, Keva on laskenut osa-aikaeläkkeen viimeisten työvuosien mukaan.

Osa-aikaeläke 500 e ja työosuus 1600 e palkkaa. Näin tienaa akateemisesti koulutettu, pitkän tärkeää yhteiskunnallista työtä tehnyt ja kokenut, about 50 vuotiaana 2 lamaa kokenut ja siinä melkein syrjäytynyt.

Ailus voisi erota, mutta ennekaikkea korjatkaa 2 lamaa kokeneiden eläkkeenmääräytymistä ihmeessä. Näitä n. 60-vuotiaita äänioikeutettuja on vielä hengissä pilvinpimein tai taitaa ainakin tulla todella mielenkiintoiset vaalit!

Käyttäjän TimoHorttanainen kuva
Timo Horttanainen

Kyllä tässä on syntynyt selvä ajojahti ! Ailus valittiin siihen hommaan ja korostan sitä, Toimitusjohtaja -sopimuksen ovat allekirjoittaneet sekä Hallituksen puheenjohtaja ja tj Ailus !
Sehän on ollut hienosti neuvoteltu tj .Ailukselta, jos hän on saanut auton ja kämpän palkan päälle !
Tj Ailus vastaa toimitusjohtajana yrityksestä , ei kukaan muu , ei hallitus eikä duunarit eikä me eläkkeensaajat, siitä riskistä maksetaan ja siitä on oikeus saada korvaus . Toimarin sopimus ei ole duunarin työsoppari !
Se että Ailus on Kepulainen ja oli vasta 6. sijalla valiitaessa en voi ottaa kantaa .
Sääli vaan et toimittajan etiikalla saadaan tj-sopimus näyttämään ahneudelta! !

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ailus vaati ensin saada 2,4 miljoonan kämpän itselleen. Hallitus ei suostunut, mutta kait nyt kellot pitäisi soida jossakin => eli kyllä minä ainakin alkaisin tarkkailla työntekijää, joka tuollaista vaatii.
Joku roti pitää olla.

Kaikkien korkeissa luottamusviroissa olevien edut pitäisi viimeistään tässä vaiheessa laittaa syyniin. Uskon että tämä on vain jäävuoren huippu.

Pitää säästää, nääs!

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Minkälainen riski on johtaa eläkevakuutusyhtiötä?

Raha juoksee automaattisesti sisään joka kuukausi, ilman että asiaa tarvitsee pahemmin myydä.
Sijoitusten ja rahoiuspohjan romahtaessa olemme kuitenkin jo kaikki kusessa.

Käyttäjän MarkusVesa kuva
Markus Vesa

Tässäkin blogissa mainittu maan tapa jakaa hyvät paikat puoluekirjan mukaan pitää saada loppumaan. Poliittiset virkanimitykset ovat valitettavasti maan tapa ja siihen pitää tulla muutos.

Pätevyys pitää olla se ykkösvaatimus ei sukupuoli, etninen tausta tai jäsenkirja!

Taitaa vaan olla niin syvälle sisäänrakennettu tämä nykyinen malli että mahtaako muuttua koskaan..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, Suomeen on jäänyt atavistinen rälssi tai säätyperinne tuollaisten palkintovirkojen jakamisesta tietyn poliittisen periaatteen mukaisesti. Kevan johtajuus on "keskustan virka" ja jonkin toisen johtajuus "demarien virka" j.n.e. Tällainen ei enää vastaa tätä päivää. Eläkevakuutusyhtiöiden tehtävä on sammota mahdollisimman hyvää sijoitetun pääoman tuottoa ja sen tavoitteen pohjalta tulee valita pätevimmät henkilöt eri johtotehtäviin julkisella haulla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nythän Sipilä sanoo, ettei Kevan toimitusjohtajan paikka ole enää keskustalle varattu. Mistä lähtien jäi epäselväksi.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila...

Käyttäjän MarkusVesa kuva
Markus Vesa Vastaus kommenttiin #63

Taitaa olla pikkasen paineinen tila kepulla kun ihmiset tajuavat mikä puolue siellä taustalla kummittelee ;)

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Markku Huusko kirjoitti:
"Kokoomuslaisille ja demareille ja miksei vähän vihreille ja perussuomalaisillekin tämä kohu sopii kuin nenä päähän. Niiden gallupkannatus on jäänyt puhtoisella maineella ratsastavan Juha Sipilän vetämän keskustan jalkoihin."

Meneillään olevassa Keva-jupakassa minua häiritsee se, että tikun nokkaan on nostettu naisten johtama eläkejärjestelmä. Miesten johtamissa eläkeyhtiöissä johtajien palkat ja edut ovat paljon ruhtinaallisempia. Ne hoidetaan kuitenkin hyvä veli -sopimuksilla kabineteissa sulle-mulle-tyyliin ilman julkisia riitoja.

Veron- ja eläkemaksujen maksajat eivät ilmeisesti lainkaan hyödy siitä, että Kevan johtajat luopuvat auto- ja asuntoeduistaan. Nuo edut siirtyvät kyseisille henkilöille siis palkkaetuina. Kenties alun perin oli tarkoitus hukuttaakin liian korkealta vaikuttava palkka auton ja asunnon avulla peittoon? Samoja menettelytapoja on ilmeisesti käytetty ilmeisesti muissakin eläkejärjestelmissä johtajien palkkauksessa.

On tyypillistä, että näistä johdon kohtuuttomista eduista kovimman metelin on jälleen kerran nostanut Ben Zyskowicz (Kok.), joka jyrisi taas tänä aamuna Ylen aamun ajankohtaislähetyksissä. Annan myös tunnustusta Tuija Braxille (Vihr.), joka vaati tuossa lähetyksessä avoimuutta ja kohtuullisuutta vakuutusjohtajien palkitsemiseen.

Miksi muuten vasemmistopoliitikot ja ay-pomot vaikenevat? Siksikö nimenomaan, että heitä taitaa istua noissa miesten johtamissa eläkeyhtiöiden hyvä veli -kabineteissa? Ei tämä ole missään tapauksessa helppo keskustelun aihe myöskään Kokoomukselle ja Rkp:lle. Kaikki "vanhat puolueet" ovat hankalassa tilanteessa. Ja hyvä että ovat.

Pentti Järvi

Persulehdestä kopsattua:

"Helsingissä vihreät on ollut yksi kolmesta suuresta puolueesta jo vuosikausia. Vuonna 2003 psykologi Pekka Sauri valittiin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavaksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Saurilla ei ole erityisosaamista rakennus- ja ympäristötoimesta eikä hän ollut aiemmin johtanut isoja organisaatioita."

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen
Käyttäjän saarinenj kuva
Juhani Saarinen

Jos irtisanotaan niin perusteltujen syiden takia ,mielestäni oikeudenmukaista olisi että kultaisia kädenpuristuksia ei tulisi antaa.
Mielestäni eläkeyhtiön hallituksen olemassaolo tulisi myös kyseenalaistaa, koska toimitusjohtaja on saanut mellastaa kuin sika pellossa, hallituksen siunaamana.
Suuresti ihmettelen mistä Suomalaisiin firmoihin onnistutaan aina valitsemaan tällaiset ammattitaidottomat tumpelot, joille on tärkeintä saada itselleen vain.?
En ihmettele yhtään jos kansalaisten into politiikkaan kokoaika vajoaa, luuleeko herrat että heidän touhujaan ei seurata.?
Rehellisyys on sellainen asia jossa kansakunnan moraali punnitaan, ja myös kansakunnan menestys, yleensä valheella on lyhyet jäljet ja ne päättyvät sontaläjään.?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taitaa olla ainoa keino päästä noista poliittisista nimityksistä niin, että jokainen paikka julkiseen hakuun (kaiketi nytkin sama menettely?) Hakuajan päättymisen jälkeen erillinen toimikunta laatii hakijoista hakupereiden perusteella viran hoidon pätevyydet hakijoittain. Hakijat esitetään luettelossa vain numeroituina hakijoina, siis ilman nimi- ja muita yksilöityjä henkilötietoja.

Mikäli valtionyhtiöiden/valtion virastojen nimitykset jäävät poliittisesti nimitettyjen yhtiöiden hallitusten tai valtioneuvoston nimittämisiin, niin tuskin poliittisiin nimityksiin jatkossakaan tulee muutosta.

Pekka Heliste

Eivät poliittiset nimitykset koskaan lopu.Jokaisella ihmisellä on poliittinen mielipide ja asenne.

Enemmänkin ongelmaksi muodotuu, että synnytetään luokkayhteiskunta, jossa vain jo lapsuudesta perintönä saatu hyvä cv johtaa virkoihin ja hyviin asemiin.

Yrityksen johtoon pääsee todennäköisemmin, jos opiskeluaikana tai välittömästi valmistumisen jälkeen pääsee suuren organisaation johdon lähipiiriin.Tehtävällä ei ole väliä, voi olla vaikka juoksupoika.
Näihin töihin pääsee vain suhteilla ja silloin pääsee nopeasti vaativaikis luokiteltaviin tehtäviin ja cv näyttää hyvältä jo 30-vuotiaana

Jos lähdet alimmilta portailta niin matka johtoon on liian pitkä

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

"Näihin töihin pääsee vain suhteilla ja silloin pääsee nopeasti vaativaikis luokiteltaviin tehtäviin ja cv näyttää hyvältä jo 30-vuotiaana"

Kyllä pitää olla todella iso ja automaattirahastuksella elävä putiikki, johon tuolla opilla ilman työnteon osaamista enää nykyään pääsee. Toisekseen tuohon ikään ei kummoistakaan cv'tä ehdi kerätä. Juuso Walden'eja kun ei ole olemassakaan.

Johtokunnan sukulaisetkin kun joutuvat aloittamaan todella pohjalta, että nuo kultalusikka hissit ovat täysin marginaalissa, eikä niillä ole merkitystä yleisesti ottaen. Jos pappa betalar, nämä lapsukaiset eivät onneksi työpaikoilla toiminnan jarruina notku. Globaalit örvellyspaikat kun ovat palijon mukavampia ja halvempia organisaation kaikille osapuolille.

Raharikkaiden mukuloita kun on kahta sorttia, rahalla kaukana pideltäviä tai renkiäkin alemmaksi alennettuja onnettomia.

Käyttäjän MarkusVesa kuva
Markus Vesa

Toinen asia (tai yksi niistä monista) mikä sieppaa on politiikasta pudonneille ojennettava palkintovirka jonnekin toimistoon siirtelemään papereita hyvällä liksalla ja eduilla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Puuttumatta kevan kuvioihin, on myös virkoja joissa poliittinen osaaminen on eduksi jopa välttämätön. Jos luodaan Suomeen ilmapiiri jossa polittinen toiminta katsotaan henkilölle suureksi haitaksi on vaarana, että päättäjien osamistaso niin kunnallisella kuin myös valtiollisella tasolla heikkenee ja se ei ole kenenkään etu.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Ihan pakko kysyä, mitä on poliittinen osaaminen ?
Sitäkö, että osaa puhua niin totta kun mahdollista ja muisti pätkii ajoittain. Osaa jakaa isoja rahavaroja ilman omakohtaista vastuuta ?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Polittisella osaamisella tarkoitan, että ymmärtää esim. miten kunnallinen tai valtion hallinto toimii.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Eikö hallituksen puheenjohtaja tiedä minkälaisia etuja toimitusjohtaja nauttii?. Tyrmistytään ja kauhistellaan vaikka on tiedetty asiasta koko ajan.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Tällä kertaa Markku Huusko on oikealla asialla.
Tosin Keskustan nostaminen yksin tikun nokkaan on yksisilmäisyyttä ja haiskahtaa tarkoitushakuiselta ja johdetulta.

Eikö nyt vihdoinkin voitaisi luoda Suomeen uudenlainen nimityskulttuuri ja heittää poliittisiin mandaatteihin perustuva, mädäntynyt käytäntö lopullisesti romukoppaan.

Poliittiset broilerit, kanervat, ahteet, sundqvistit ja muut pintaliitäjät ovat viime vuosituhannelta.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Illan uutislähetyksissä haastateltu Keskusta puheenjohtaja Juha Sipilä näyttää olevan kanssani samaa mieltä siitä, että puoluepoliittisista virkanimityksistä on luovuttava.

Pekka Heliste

Oletko varma, että paperi-cv-kilpailussa voittanut on se paras ?

Esim Kallasvuo oli varmaan papereiden mukaan paras valinta ?

Todennäköisesti voittajiksi päätyvät varovaiset pikkubyrokraatit

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Joku on tiennyt paljon toimitusjohtaja Ailuksen tekemisistä. Voisiko olla niin, että kaikki nämä lukuisat yhdessä viikossa tupsahtaneet Ailus-uutiset tai ainakin merkittävä osa niistä olisi vuodettu Kevan hallituksesta tai sitä lähellä olevista politiikan juonittelupiireistä? Mutta sehän olisi likaista politiikan peliä mediaa ja kansan oikeudenmukaisuustuntoja hyväksi käyttäen! Eihän sellaista tapahdu Suomessa!"

Kyllähän sitä on tapahtunut jo jonkin verran, mutta saattaa olla, että tapa on leviämässä. Aulus ei varmaankaan ole läheskään pahimmasta päästä, mutta hän näyttää olevan kykenevä luomaan sotkuja joihin on tavallista helpompi puuttua ja näin ollen hän on helppo kohde jota vastaan hyökätä.

Itse vähän pelkään, että poliittinen peli on muuttumassa asteen likaisemmaksi ja kaikenmoiset "vihjeet" tulevat näyttelemään jatkossa suurempaa osaa.

Törkeydestään huolimatta tällainen linkainen peli saattaa toki olla myös hyväksi yhteiskunnallemme, sillä se pakottaa päättäjät huolehtimaan entistä paremmin omasta nuhteettomuudestaan, ja näin ehkä vähentää erilaisia ylilyöntejä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Marko Kivelä kirjoittaa: "Ailus ei varmaankaan ole läheskään pahimmasta päästä, mutta hän näyttää olevan kykenevä luomaan sotkuja joihin on tavallista helpompi puuttua ja näin ollen hän on helppo kohde jota vastaan hyökätä."

Norjasta saatujen tuplalapsilisien päätyminen julkisuuteen on kenties koko viikon kestäneen paljastusketjun erikoisin seikka: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862249362...

Mistä ne IS:n toimittajat senkin onkivat? Journalistina nostan löydölle hattua.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Tämä Kevan keissi on pikku juttu ja hiukan tekemällä tehty lööppitarina. Tärkeintä on, että se laukaisisi äärimmäisen hyödyllisen keskustelun johdon järjettömästä palkitsemisesta, joka on kehittynyt vaaralliseksi kulkutaudiksi vallankin nyt uudella vuosituhannella.

Ruokoton johdon palkitseminen ja sen tuottama ahneuden kiima aiheuttivat 2008 finanssialan ja talouden kriisin, joka jatkuu edelleen ja jota on yritetty hoitaa lapioimalla veronmaksajien rahaa banksterien kaatamien pankkien pelastamiseksi.

Näen myös Nokian karmean alamäen tärkeänä syynä ökybonukset, jotka pilasivat työilmapiirin.

Eduskuntakeskustelussa Ben Zyskowicz esitti jo hyvän lääkkeen tilanteen hallitsemiseksi. Se olisi siinä että otettaisiin palkkioiden määrääminen pois sulle-mulle-klubeilta ja annettaisiin se yhtiökokouksille. Siinä olisi hyvä alku tärkeälle uudistukselle.

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

No. Olisiko Ailuksen ahneus sitten hyväksyttävä ilman uutisointia, koska se näyttäisi olean maan tapa? Jos Ailus olisi ollut demari, eivätkö kepulaiset olisi käräyttäneet häntä?

Käyttäjän AimoKoitto kuva
Aimo Koitto

Kuka oli Kevan hallituksen puheenjohtaja, joka allekirjoitti Ailuksen
työsopimuksen ?
Miksei kukaan kysy häneltä asiasta tai miksei hän vastaa kohtuuttomista eduista? Mitä ihmeen journalismia tämä on , yhden lynkkausta vaaditaan ja muille ei mitään. Ailus on ollut ahne, mutta eikö mistään ole löytynyt tarpeeksi tervejärkistä ihmistä sanomaan seis älyttömille/kohtuuttomille vaatimuksille.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Taitaa olla Kokoomuksen Kataja, joka oli pj aiemmin, joten häntä tässä pitäisi myös moittia.

Merja Heikka

Mielestäni ei ole kysymys yksittäisen ihmisen henkisestä tilasta, vaan siitä että tällainen puoluepeli, sulle-mulle -systeemi, on poliittisen eliitin etu. Ei tarvitse kovin paljon elämässään yrittää, kun puolue tuuppii eteenpäin "hyvää" miestä ja naista. "Kukapa sitä ei pitäisi kaikesta kauniista ja kivasta".

Eli jos myy sielunsa...vaikkapa nyt Pirulle, niin voi paksusti tässä ajassa, ja siinä toisessa ei olla vielä käyty.

Tapio Vehmaskoski

Olisin kaivannut jonkinlaista yhteenvetoa eläkeyhtiön toimitusjohtajan/varatoimitusjohtajan tehtävistä/vastuista sellaista en ole vielä nähnyt?

Wikipedia toteaa osakeyhtiön toimitusjohtajan osalta:" Toimitusjohtaja ei kuulu Työsopimuslain piiriin, eikä hänelle siksi ole irtisanomisaikaa hänen työnsä hallintoelinluonteen vuoksi. Usein laaditaan kuitenkin toimitusjohtajasopimus, joka säätelee paitsi irtisanomista ja siitä maksettavaa korvausta myös työsuhde-etuja." http://fi.wikipedia.org/wiki/Toimitusjohtaja

Ilmeisesti Merja Ailukseksella on toimitusjohtajasopimus?

Samaisessa Wikpedian sivussa on: "Vastuun jakaminen hallituksen ja toimitusjohtajan välillä voi olla hankalaa, ja eri yhtiöissä on erilaisia ratkaisuja. Laissa ei säädetä asiasta tarkasti. Mikäli yhtiöllä ei ole toimitusjohtajaa, hallitus vastaa yhtiön juoksevien asioiden järjestämisestä kuten kirjanpidosta ja työsuhteiden järjestämisestä."

Yhä enemmän minua kiinnostaa KEVA:n hallituksen asema?

Tapio Vehmaskoski

KEVA:n hallitus:

http://www.keva.fi/FI/TIETOA_MEISTA/HALLINTO/HALLI...

"Hallituksen tehtävänä on yleisesti valvoa ja ohjata Kevan toimintaa. Hallituksen tehtävänä on lain mukaan päättää eläkevarojen sijoittamista koskevasta suunnitelmasta."

Taitaa olla Rädyllä (ja KEVA:n hallituksella) kiire saada Ailus ulos KEVA:sta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tänään näytti johtajien ylisuuret palkat puhuttavan myös eduskuntaa, jälleen kerran... Kunhan puhuvat, mutta mitään ei ole aikaisemminkaan tehty asian hyväksi.

Valtionyhtiöt porskuttavat kärjessä siinä kuin muutkin ja monopoliyhtiöiden johtajien palkat ja palkkiot nousevat joka vuosi. Se näistä eduskunnan ja päättäjien puheista. Löpisevät lämpimikseen, varsinkin silloin kun omistajaohjauksesta vastaava ministeri vaihtuu. Myöhemmin vain todetaan, että sopimuksia ei voida jälkikäteen muuttaa ja ihmeesti vain uudet sopimukset ovat taas entisiäkin parempia. Eikä tuo ollut vitsi.

Nyt kun puhutaan Merja Ailuksen eduista ja pimityksistä, niin voisi tuoda samaan syssyyn myös vaikka työeläkeyhtiön Ilmarisen toimitusjohtajan Harri Sailaksen ansiotulon, joka oli viime vuonna 2012 jopa 698 099 euroa. Vuorian vuositulot nousivat yli 700 000 euron ja eläkerahat tulevat kassaan kuin manulle illallinen ihan joka kuukausi.

Hän ja Matti Vuoria kuuluvat tähän Hyvä veli verkostoon, jotka ovat mukana lähes kaikissa suurissa yhtiöissä päättämässä muiden hallitusjäsenien kanssa aina vain korkeammista palkoista ja eläkkeistä, periaatteella sulle ja mulle kans. Jeps, kaikki jatkuu vuodesta toiseen ennallaan, vaikka mitä puhutaan tai itketään:)

Käyttäjän vesimies kuva
Kaarlo Makkonen

Eihän siinä mitään kummajaista ole, että puolueet nimittävät parhaaksi katsomansa henkilön virkaan josta saa myös hyvän palkan. Siinä on kuitenkin aikamoinen kupla jos puolueen ehdokas ei olekaan se paras mahdollinen. Nyt kuumana käyvässä keskustelussa on puhuttu ahneudesta, oman edun tavoittelusta,ylisuurista asumiskustannuksien tukemisesta, luksusasunnoista ja luksus autoista. Autoista joita ko tehtävässä ei tarvita, jne jne. Kuinka ollakaan syyllinen on jälleen puolueen nimittämä.

Kimmo Leino

Aina; AINA, kun tällaisia koko median täyttäviä juttuja Suomessa tulee JOKA tuutista minä suuntaan katseeni juuri päinvastaiseen suuntaan !

Ja miksi ? Tänään TV-uutisissa oli pieni SIVUHUOMAUTUS; Suomi sai ERILLISSOPIMUKSEN komisiolta maksaa 141-tukia eteläiseen Sumomeen ALKUPERÄISEN SOPIMUKSEN vastaisesti myös vodenvaihteen jälkeen !

Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa: Suomessa kun äänestettiin EU-liittymisestä kansalaisille VALEHDELTIIN 141-tukien olevan PYSYVIÄ; ja siten turvaavan kansallisen ruokatuotannon !

Kuka komissaari oli niin peloissaan, että Suomi saattaa olla se, joka ALOITTAA EU:n hajoamisen jos asiasta 90-luvulla pidetty kansanäänestys todetaan PETOKSEKSI ?

Olen hämmästynyt, että hallitus haluaa kaiken kohun keskellä olla kohottamatta imagoaan "Suomen saamasta erillis-sopimuksesta" !

Kun kuitenkin tutkii tuon erillis-sopimuksen TAUSTOJA huomaa; että kansalaisten saamien VIRALLISTEN tietojen mukaan tuollaista sopimusta ei edes koskaan olisi pitänyt TARVITA !

KEVA:n johtajan mahdollisesta vaihdosta siis on hyötyä salattaessa Suomen historiankirjoituksen vääristelyjä ?

Tällä kertaa Aulus valitiin siksi mannekiiniksi; joka vie huomion pois paljon SUUREMMISTA käärmeistä ja RÖTÖKSISTÄ joita Suomen HALITUS harrastaa !

Lehdissä on ihmetelty MISTÄ lehdistö sai tietoonsa SALAISIA MM. pankisalaisuuden piiriin kuuluvia TILITIETOJA ... mutta kun ajattelee tapausta laajemmlla aspektilla nimeomaan saataessa tietdotuskatko EU-elimissä meneillään olevien sopimusluonnosten osalta alkaa ymmärtää että tapaukseen saattaa olla itse MANNEKIININ itsensä SUOSTUMUS ?

Katsokaapa asiaa 2 vuotta eteenpäin; jos ero tulee mannekiini löytyy 2 vuoden kuluttua PAREMPIPALKKAISESTA VIRASTA ?

Ostetaanko Suomessa siis mahdollisesti lehdistöltä joitakin asioita PIILOON ?

Kansa kysylee puoluekorruption perään; mutta ei huomaa millaisia käärmeitä tehdään "lainsäädännöllä" samaan aikaan !

Mannekiini on koko kohun ajan ollut niin tyyni ja rauhallinen; aivankuin TIETÄISI että "korvaus" kaikesta on tulossa ajallaan ?

Vain komisaari Rehn on ollut "villoja housuissa" ... ?

"Kiire" saada tapaukset selviksi ON VASTA SITTEN; kun 141-maataloustukipetos äänestäjiä kohtaan on saatu salattua "Suomen saamalla erillis-sopimuksella" !

Koittakaapa saada keskusteluun Suomen saama "sopimus" SISÄLTÖINEEN !

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Onkos ahneudelle saatu aiemmin muiden puolueiden kasvoja, ja tämäkö on ensimmäinen keskustalainen? Kukas se Juhantalo oli?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jotta tästä lööppikohusta olisi jotain hyötyä, sen pitäisi käynnistää todellinen hyökkäys amerikkalaismallista typerää ja tökeröä ökypalkitsemisjärjestelmää vastaan. Noiden järjettömän korkeiden palkkioiden ja bonusten tarkoituksena on muka sitouttaa johtajat työhönsä. Mutta sitä ne eivät ole tehneet. Ja tuon vaikutuksen eliminoimiseksi on vielä luotu jopa erorahoja ja "sitoutumispalkkioita". Koko tämän järjestelmän ainoana tarkoituksena on luoda hyvä veli -rälssi kaikkien muiden yläpuolelle.

Kaiken muuun pahan lisäksi tämä järjestelmä on pilannut perusteellisesti suurfirmojen työilmapiirin. Kun työnantaja ei ole reilu, ei työntekijäkään tunne tarvetta olla reilu.

Kehoittaisin eduskuntaa ensi tilassa tarttumaan Ben Zyskowiczin aloitteeseen, jonka mukaan palkat määrättäisiin yhtiökokouksissa. Jopa veroparatiisivaltio Sveitsi on tiettävästi kansanäänestyksen jälkeen siirtynyt sellaiseen järjestelmään.

Eniten olen äimistynyt johtavien demarien täydellisestä välinpitämättömyydestä. He ovat aivan kuin eivät olisi kuulleetkaan BZ:n mielipiteistä, joita on esitetty jopa puhemiehen paikalta. Tämän päivän eduskuntakeskustelussa sekä Eero Heinäluoma että Lauri Ihalainen puhuivat aivan muista asioista aivan kuin eivät olisi kuulleetkaan BZ:n kommentteja. Suojellaanko tässä ay-pomojen ökypalkkioita vakuutusyhtiöissä? Vai eikö palkitsemisen reiluus ole demareille minkäänlainen asia?

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Suomessa rakenteellinen korruptio on "maan tapa" Se on niin voimakas ja iso että aina silloin tällöin joku "palaa" ja nyt joku on päätänyt "polttaa" Ailiuksen. Seuraavia nimityksiä odotellessa, kansa katsoo ymmärtämättömänä taas sivusta "kyykyssä" kuten aina.
Tuo autoetu nyt ei ole ollenkaan mikään iso juttu jos asiat laitetaan oikeisiin mittasuhteisiin.
Mikä meitä vaivaa, ihan kun joku nauttisi siitä että voidaan vetää joku alas, minä en ainakaan saa tuosta mitään iloa, päin vastoin, mutta olen silti sitä mieltä että parasta olis kohtuus kaikessa, niin ei "pala siivet" niin helpolla.

Pentti Järvi

Yle mokasi taas A-Studio-ohjelmassaan pahasti vetäessään Timo Soinin mukaan Keva-juttuun, vaikka hänellä ei ole osaa eikä arpaa asiaan.

Pekka Heliste

Itse asiassa Huuskokin yrittää siirtää huomiota pois ns yksityisitä eläkeyhtiöistä.

Myös Ilmarinen, Varma ym eläkeyhtiöt lasketaan Suomessa osaksi julkista taloutta. Samoin kuin kirkkokin

Jos Ilmarinen ja Varma ovat julkisen sektorin yrityksiä niin niiden hallinnossakin pitäisi noudattaa samoja sääntöjä.

Ilman eläkemenoja ja kirkkoa julkisen sektorin menot ovat n 38% bkt:ta

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Markku Huusko kirjoitti:
"Ailus näyttää runsaan viikon pikajulkisuuden perusteella Suomen ahneimmalta ihmiseltä. Kaikki alkoi Helsingin Sanomien jutusta 10.11. Siinä kerrottiin työsuhdeasunnoista, jonka verotusarvot oli määritelty liian pieniksi.
Olemme saaneet lukea viikon aikana Ailuksen kalliista työsuhde-BMW:stä, hirveän hintaisesta remontista hintavaan työsuhdeasuntoon, halusta vielä kalliimpaan asuntoon, parkkiedusta, norjalaisista lapsilisistä ja sen sellaisesta.
Tämä Iltalehdessä julkaistu kuvateksti kuvaa kirjoittajansa suhdetta aiheeseen ja koko soppaa: ”Satoi tai paistoi, Merja Ailus voi ajaa päivän päätteeksi avobemarinsa elektronisella avaimella avautuvaan parkkihalliin”.

Tästä näemme, miten törkeästi lehtilööpit johtivat yleistä mielipidettä harhaan. Ailuksesta tehtiin konna - ja Varman ja Ilmarisen piirissä pyörivät hyvä veli -lurjukset voivat nauraa partaansa nurkan takana.

Murheellisinta on se, että eläkkeelle siirtyvien eläkejohtajien tilalle ehditään valita seuraajia - ja taas entisillä ehdoilla. Tähän törkeään palkkavääristymään ei tällä tavalla saada koskaan korjausta, sillä hallituksissa istuvat hyvät veljet eivät halua muutosta. Nuo "maan tapaan" tottuneet finanssipohatat, poliitikot ja ay-pomot eivät kerta kaikkiaan halua muutosta sanoo kansa mitä hyvänsä.

Siksi palkan määritys olisi tuotava sulle-mulle-kabineteista julkiseen käsittelyyn, mm. yhtiökokouksille. Niinhän toimitaan jo veroparatiisi Sveitsissäkin. Eläkeyhtiöiden päättävissä elimissä istuvat kansanedustajat eivät selvästikään ymmärrä, millaisia päätöksiä he tekevät. Kun kohu nousee, he juoksevat piiloon.

Kerrankin tilanne on sellainen, että suosittelisin kaikkia puolueita ja kansalaispiirejä kääntymään yhden ja jopa kokoomuslaisen kansanedustajan puoleen. Tuon kansanedustajan nimi on Ben Zyskowicz. Hän on ainoa kansanedustaja, joka ilmeisesti ymmärtää tai ainakin sanoo julki, miten törkeä ja epäreilu ja työilmapiiriä mädättävä tämä meidän amerikkalaismallinen palkitsemisjärjestelmämme on.

Pekka Heliste

Kaikki eläkeyhtiöt luetaan kuuluvaksi julkiseen talouteen, joten myös Varman, Ilmarisen etc johto kuuluu julkisen alan työntekijöihin.

Huusko ja Kokkomus vain yrittää peitellä tätä asiaa ja kaatavat lokaa Ailuksen niskaan

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Kehoittaisin kaikkia kynnelle kykeneviä kuuntelemaan juuri nyt Yle Puheesta (103,7 FM ja netissä ja myöhemmin Yle Areenassa) ohjelmassa Ali ja Husu, miten Ben Zyskowicz esittelee upeita ajatuksiaan Suomen läpimädästä "maan tavasta" palkkauksen osalta.

Kerrankin tilanne on sellainen, että suosittelisin kaikkia puolueita ja kansalaispiirejä kääntymään yhden ja jopa kokoomuslaisen kansanedustajan puoleen. Tuon kansanedustajan nimi on Ben Zyskowicz. Hän on ainoa kansanedustaja, joka ilmeisesti ymmärtää tai ainakin sanoo julki, miten törkeä ja epäreilu ja työilmapiiriä mädättävä tämä meidän amerikkalaismallinen palkitsemisjärjestelmämme on.

Pekka Heliste

Benin jutut ovat pelkkää poliittista propagandaa ja hämäystä.

Kokoomuksen vierallinen linja hyväksyy eliitin kähminnän, mutta koska sillä politiikalla ei saaa ääniä niin Kokoomus on valjastanut Benin ja Saukin näyttelemään moraalista arvostelijaa.

Ailuksen juttu on Kokkomuksen moraaliton propagnadatemppu: Sampsa kataja oli esittämässä ja hyväksymässä Ailuksen edut.
Nyt kun kannatus on kääntynyt laskuun niin tarvitaan propagandatemppuja ja Kataja rooleineen pidetään visusti piilossa.

Täysin moraalitonta touhua

Mutta kaikki sinisilmät lentävät tähän lankaan ja Kokoomuksen puoluetoimistossa nauretaan tyhmällä kansalle

Pentti Järvi

Kokoomuksen edustajien (Kataja, Räty) osuutta olen itsekin ihmetellyt, samoin kuin heidän käsittelyä silkkikäsinein mediassa.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Pekka Heliste kirjoitti:
"Ailuksen juttu on Kokkomuksen moraaliton propagnadatemppu: Sampsa kataja oli esittämässä ja hyväksymässä Ailuksen edut.
Nyt kun kannatus on kääntynyt laskuun niin tarvitaan propagandatemppuja ja Kataja rooleineen pidetään visusti piilossa.
Täysin moraalitonta touhua
Mutta kaikki sinisilmät lentävät tähän lankaan ja Kokoomuksen puoluetoimistossa nauretaan tyhmällä kansalle"

Olen jo pitkään seuraillyt Ben Zyskowiczin suoraselkäisiä ulostuloja kaikenlaista ökyilyä vastaan. Olen miettinyt, onko tuo pelkkää taktiikkaa ja vaalipropagandaa, kun se poikkeaa niin jyrkästi kokoomuslaisesta linjasta ja myös muiden kokoomuslaisten sanomisista. En oikein voi ymmärtää, mitä hyötyä BZ:n ökyilypuheilla on Kokoomukselle. Siinähän lyödään lukemattomia kokoomuslaisia yritysjohtajia märällä rätillä päin naamaa.

BZ on puhunut ökyilyä vastaan jopa eduskunnan puhemiehen paikalta. Presidentti Halonen seisoi vieressä eikä ottanut tähän tärkeään asiaan selväsanaisesti kantaa siinä eikä myöhemminkään.

Vasemmistokansanedustajat ovat olleet äärimmäisen varovaisia. Joku Lauri Ihalainen kiertää koko teeman kaukaa. En voi tulla muuhun tulokseen kuin siihen, että tässä halutaan varjella esimerkiksi vakuutusyhtiöiden johdossa istuvien ay-pomojen etuja.

Jos vasemmiston toimintamotiivit ovat tuota luokkaa, en voi kunnioittaa heidän tyyliään enkä varsinkaan päämääriään tässä asiasa. Koska asia on äärimmäisen tärkeä, annan aplodeja ainoalle kansanedustajalle, joka puhuu ongelmasta suoraan ja oikeilla nimillä.

Kiitän BZ:ää siitä huolimatta, että hän on kokoomuslainen. Tässä asiassa, siis tässä asiassa, hän on täsmälleen oikealla linjalla ja vieläpä ainoana kansanedustajana, joka puhuu asiasta suoraan ja kakistelematta.

Pekka Heliste

"Siinähän lyödään lukemattomia kokoomuslaisia yritysjohtajia märällä rätillä päin naamaa. "

Jokanien vähänkin ymmärtävä yritysjohtaja ymmärtää , että kysessä on vain temppu, ei todellinen arvostelu

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Pekka Heliste:
"Siinähän lyödään lukemattomia kokoomuslaisia yritysjohtajia märällä rätillä päin naamaa. "

Jokanien vähänkin ymmärtävä yritysjohtaja ymmärtää , että kysessä on vain temppu, ei todellinen arvostelu"

Kerropa sitten, miksi vasemmistolaiset päättäjät ja kansanedustajat kiertävät tätä teemaa kuin kuumaa puuroa. Sillä tavallahan vasemmisto menettää kaiken aikaa kannatustaan, niin kuin näemme.

Pentti Järvi

Mielenkiintoinen seikka, toden totta. Vain Lauri Lyly ay-puolelta kärttää rajoituksia pomojen palkkoihin ja etuihin.

Pekka Heliste

Miksi osallistua porvareiden keskinäiseen naisteluun

Toisaalta vasemmisto on pitänyt meteliä 2000-luvun alussa ahneudesta,erityiseti silloin laukeilleista optio-ohjelmista, mutta sekin johti kannatuksen vähenemiseen

http://yle.fi/uutiset/fortumin_optiokeskustelu/574...

Kun saa kynsilleen muutaman kerran niin on varovainen

Juha Lindberg

Taitaa ruveta Kokoomuslaisten pöksyt käryämään. Nyt pitää saada Ailus syrjään hinnalla millä hyvänsä ja äkkiä Kokoomuslainen tilalle, koska vaalien jälkeen on mitä todennäköisemmin oppositiopaikka varma.
Jos tänään ilmitulleet tiedot pitävät paikkansa Katajan ja muiden kokoomuslaisten toimista on todellinen ajojahti Merja Ailusta vastaan aloitettu juuri kierolla kokoomuslaisella tavalla. KATAJA TULE ESIIN JA VASTAA TEOISTASI, LÖYTYYKÖ MUNAA VAI EI. Todennäköisesti "mamman poju piiloutuu mamman helmoihin". AILUS ÄLÄ EROA, KÄYTÄ NOITA "MULK-KUJA"
VAIKKA OIKEUDESSA.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksipä eroaisi omasta aloitteestaan? Eihän tähän mennessä ole tullut esiin minkäänlaista virkavirhettä, joka olisi erottamisen peruste. Ex ay-juristina Ailus ei tule omasta aloitteestaan eroamaan. Tietää täsmälleen lainsäädökset.

Tuskinpa hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn (kok.)päätä silitellään tämän kohun jälkeen. Onko hänellä ollut tiedossa, olisi pitänyt olla, millä perusteilla virkamies voidaan erottaa? Hallitus tässä joutuu pj:n johdolla outoon valoon, joten olisiko Rädyn itse erottava?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Juha Lindberg kirjoitti:
"Taitaa ruveta Kokoomuslaisten pöksyt käryämään. Nyt pitää saada Ailus syrjään hinnalla millä hyvänsä ja äkkiä Kokoomuslainen tilalle, koska vaalien jälkeen on mitä todennäköisemmin oppositiopaikka varma."

En osaa sanoa tästä Ailus-asiasta paljonkaan, koska en tiedä tarpeeksi yksityiskohdista. Kysymys taitaa olla hankala Kokoomukselle, koska he ovat olleet päättämässä noista palkoista ja eduista.

Minusta, kuten sanottu, tämä Ailus-asia on pikku juttu. Olen samaa mieltä kuin Ben Zyskowicz, että suuri asia on yritysjohtajien kohtuuton, törkeä ja ryökälemäinen amerikkalainen palkitsemismalli, joka on levinnyt Suomeenkin kuin kulkutauti. Lauri Lyly sanoi asiasta jonkun ympäripyöreän sanan. Toivottavasti ay-johtajat asettuvat selväsanaisesti BZ:n linjoille.

Jonas Hellgren

Aina kun joku tällainen kansaa innostava lööppi tulee kuumaksi keskustelun aiheeksi, pitäisi erittäin tarkasti seurata mitä päätöksiä tai lakimuutoksia Katainen ja RKP yrittävät ujuttaa läpi lööpin varjossa.

Johannes Pohjolainen

Ollaan sitä nyt niin närkästyneitä,ja hyväksyttävästä syystä. Siis tämähän on räikeä loukkaus sukupuolista tasa-arvoa kohtaan.

Kuntavakuutuksen naispuolinen johtaja (kepu) saa yli puolet pienempää palkkaa,kuin Varman ja Ilmarisen vastaavat johtajat. Mutta hehän ovatkin miehiä,lisäksi he EIVÄT OLE (kepu)-laisia.

Korjautuisikohan tilanne jos Ailukselle annettaisiin 100% palkankorotus,talveksi umpiauto ja Varmaan sekä Ilmariseen nimettäisiin naispuoliset apulaisjohtajat (kepu)-lueesta?

Koko soppa on hyvin organisoitu vyörytys ja ystävyys/yhteistyönäytös.
Stradeginen suunnittelu (kok)+(sdp),toteutus ja rintamavastuu Suomen uskollisin demarilehti Helsingin Sanomat.

Johannes Pohjolainen

Ollaan sitä nyt niin närkästyneitä,ja hyväksyttävästä syystä. Siis tämähän on räikeä loukkaus sukupuolista tasa-arvoa kohtaan.

Kuntavakuutuksen naispuolinen johtaja (kepu) saa yli puolet pienempää palkkaa,kuin Varman ja Ilmarisen vastaavat johtajat. Mutta hehän ovatkin miehiä,lisäksi he EIVÄT OLE (kepu)-laisia.

Korjautuisikohan tilanne jos Ailukselle annettaisiin 100% palkankorotus,talveksi umpiauto ja Varmaan sekä Ilmariseen nimettäisiin naispuoliset apulaisjohtajat (kepu)-lueesta?

Koko soppa on hyvin organisoitu vyörytys ja ystävyys/yhteistyönäytös.
Stradeginen suunnittelu (kok)+(sdp),toteutus ja rintamavastuu Suomen uskollisin demarilehti Helsingin Sanomat.

Käyttäjän penttiwesterholm kuva
Pentti Westerholm

Niin ei Ailus ole mitään virkarikosta tehnyt.Jääkö hän nyt yksin Jäätteenmäen tapaa puolustamaan itseään."Naapurifirmojen" miehet tienaavat 3 kertaa enmmän vuositasolla ja se hiljaisesti hyäksytään.Nämä suuripalkkaiset kaverit syövät viimeisetkin nokareet vähätuloisen pöydästä.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Pentti Westerholm kirjoitti:
"Niin ei Ailus ole mitään virkarikosta tehnyt.Jääkö hän nyt yksin Jäätteenmäen tapaa puolustamaan itseään."Naapurifirmojen" miehet tienaavat 3 kertaa enmmän vuositasolla ja se hiljaisesti hyäksytään.Nämä suuripalkkaiset kaverit syövät viimeisetkin nokareet vähätuloisen pöydästä."

Suurin piirtein tuolla tavalla minäkin tämän näen.
On skandaali, että johdon lurjusteluökyily jatkuu. Nyt viinatehtaan johtaja sai potkut, kun iloliemet eivät ole menneet kunnolla kaupaksi. Terveysalalla taas kauhistellaan suomalaisten viinankulutusta. Onko tässä mitään järkeä, kun sitten viinankeittomonopolin pyörittäjä saa ruhtinaalliset erorahat kiitokseksi potkuistaan. Kammottavaa, sanoisi BZ. Saman sanon minä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset