Markku Huusko

Vaikutusvaltainen olet sinä, bloggaaja

  • Uusi Suomi - vaikutusvaltaisen suomalaisen media
    Uusi Suomi - vaikutusvaltaisen suomalaisen media

Uusi Suomi on ollut olemassa verkossa runsaat kuusi vuotta, eli se on reippaassa esikouluiässä. Olemme saavuttaneet parhaana kuukautenamme jo lähes 700 000 suomalaista lukijaa (ComScore, syyskuu 2013), ja verkkokeskustelumyllyn pyörityksessä olemme nousseet omalle paikallemme.

Nyt uusimme sloganimme. Se näkyy tuossa vieressä.

Vaikutusvaltainen suomalainen olet sinä: poliitikko, yrittäjä, työntekijä, työtön, eläkeläinen tai opiskelija. Sinä, joka bloggaat Uudessa Suomessa Puheenvuoroon tai Vapaavuoroon. Sinä, joka voit saada palveluamme ponnahduslautana käyttäen kymmeniä tuhansia seuraajia ajatuksillesi, kuvillesi ja jakamallesi videoidulle sisällölle.

Monet teistä lukijoista ja kirjoittajista ovat hankkineet vaikutusvaltaa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Te teette politiikkaa eli hoidatte meidän yhteisiä asioitamme kunnallisella, valtiollisella ja eurooppalaisella rajat ylittävällä tasolla. Se on kova ja arvostettava duuni.

Päätöksentekijät valitaan vaaleilla, ja seuraavaksi edessä ovatkin europarlamenttivaalit toukokuussa 2014, alle puolen vuoden päästä. Yli neljäkymmentä ehdokasta, siis Euroopan tasolla vaikutusvaltaa tavoittelevaa suomalaista, kirjoittaa jo täällä Puheenvuorossa. Kirjoitukset löytyvät muiden joukosta, mutta myös täältä omalta sivultaan.

Kohta monien täällä bloggaavien on mahdollista debatoida myös omalla äänellään verkossa. Sellaisessa radiotyyppisessä pioneerihankkeessa Uusi Suomi on mukana. Kerromme siitä tarkemmin myöhemmin, näillä näkymin ensi kuussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Radiotyyppinen pioneerihanke kuulostaa mielenkiintoiselta. Itse olen harkinnut, että lukisin kirjoitukseni ja liittäisin äänitiedoston podcastina.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hanke on äärimmäisen innostava. Teille bloggaajille on kaavailtu siinä merkittävää roolia.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Kiitokset Arvoisa päätoimittaja tähän astisesta. Ja onneksi olkoon !

Sananvapaus helposti tulkitaan oikeudeksi saada asiallisen asiansa mediassa julkaistuksi.

Mutta sehän on harhaa. Yleisöllä ei tietenkään ole subjektiivistä oikeutta julkaisuun.

Estoksi löytyy monenlaisia selityksiä. Pahinta tietenkin on sensuuriksi katsottava karsiminen. Sananvapaus on ao. välineen sananvapautta; ei yleisön.

Tämä US:n blogi on myönteinen poikkeus. Siksi siitä onkin kasvanut ykkönen. Yleisöllä on tärkeä rooli olla vallanpitäjien vahtikoira. US näyttää sen omaksuneen. Edukseen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Netissä karsastetaan alustoja, joissa voi julkaista äänitiedostoja, koska ihmiset lataisivat sinne tekijänoikeudellista musiikkia. Uudessa Suomessa tämä voisi kuitenkin toimia, sillä blogaajat ovat selkeästi omalla nimellään tunnistautuneita ihmisiä.

Matias Härkönen

Tarkastin juuri omat tilastoni tältä vuodelta ja vaikka kirjoituksia ei kovinkaan paljoa ole kertynyt, niin lähes 100 000 eri kävijää olen tavoittanut. Mahtavaa ja kiitokset!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Miten nuo saa näkyviin?

IL.n keskustelupalstoilla näkyy suoraan lukijamäärät, kun avaa vain kirjoituksen.

Matias Härkönen

Sinun täytyy ensiksi luoda Google Analytics tili. Siellä luot sitten "ominaisuuden", jonka osoite on esim. sinun kohdallasi http://tapanipollari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

http://www.google.com/analytics/

Kun olet luonut tuon, saat UA-koodin. Se syötetään puheenvuorossa kun menet asetukset -> Sivuston asetukset-> Google Analytics tilin numero.

Tuon jälkeen voit kirjautua Google Analytics tilille ja seurata kävijöitä. Valitettavasti et näe vanhoja tietoja, vaan tietojen keräys alkaa siitä kun asennat tuon.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #7

Kiitti Matias.
Täytyy yrittää kun pääsen töistä.
Varmaan joudun kysyä vielä lisääkin. :)

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Tsekkasin vuoden alusta omat luvut. Käyntejä 80 067, yksilöityjä kävijöitä 52 731 ja sivun katseluja 110 767.

Toki blogeja on aika reippaasti ja useimmilla blogeilla vain jokunen sata lukijaa, mutta sitten siellä täällä ilahduttavia nelinumeroisia piikkejä. Liekö joku 2500-3000 enkka yhdellä bloggauksella.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Samanlaisia lukuja. Huomasin, että viime vuodesta eri kävijöiden määrä oli noussut 50 000 yli 70 000.

Panee vain miettimään, että kannattaisi ehkä vielä paremmin harkita ja muotoilla kirjoituksiaan, kun kerta lukijoitankin riittää.

Perusblogi saa noin 200 lukijaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten se kävijämäärä lasketaan?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jos ComScoreen viittaat, on se korkeampaa matematiikkaa paneeleineen. Joka tapauksessa lähes 700 000 eri silmäparia koko palvelulle kuukaudessa on lopputulema.

Google Analytics ja TNS antavat vähän eri lukemia. Googlen mukaan Usarin palvelussa vierailee arkipäivisin selaimia 150 000:n molemmin puolin. Parhaimmillaan tosin mennään päivässä yli 200 000:n niin että raikaa.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Siis yhdessä päivässä 200 000 kävijää parhaimmillaan Googlen mukaan, mutta ComScore ilmoittaa kuukaudessa 700 000 lukijaa? ComScore lienee huomattavasti tiukempi laskennassaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Ilmeisesti Google laskee vain yksinkertaisesti käyntikertoja Ja ComScore yrittä jollain konstin jonkun paneelin avulla arvioida eri kävijöiden määrää
Tai jotain siihen suuntaan.
Mutta onhan se nyt odotettavissakin, ettei joka päivä ole eri kävijöitä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Vaikutus- tai levitysvallasta tuli mieleen, että oletteko pistäneet merkille, että blogien jako ei onnistu Twitterissä. Linkki sinne muodostuu, mutta ilmoittaa:

"Sivua ei löydy

Pyytämääsi sivua ei löydy. Hakemasi osoite voi olla virheellisesti syötetty tai osoitteessa ollut kirjoitus on poistettu.

Voit hakea palvelun sisällöstä käyttämällä sivuston hakukonetta. Jos haluat löytää tietyn käyttäjän blogin, kokeile käyttäjähakua."

Tämä Twitter-linkki ei toimi:
http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15595...

Ilmeisesti otsikon ajatusviiva tekee linkistä toimimattoman. Jos linkin lyhentää vaikkapa Bitly:lla niin sitten se toimii.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Täytyypi asia tutkia. Kiitos havainnosta.

Seppo Hildén

"Vaikutusvaltainen olet sinä, bloggaaja"

Nooh, jos paljastaa 6,8 miljardille ihmiselle, että teitä on mahdollisesti kusetettu, niin ehkä sitä voi sanoa itseään hieman vaikutusvaltaiseksi.

En kiellä tämän otsikkonäkemyksen mahdollisuutta kohdallani.

http://seppohilden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155706...

Samalla tulee testattua uskovaisten huumorintajukyky.

Villi veikkaus kyllä on että fatfoja voi sadella, mutta toisaalta, kaunis hautapaikka on jo katsottuna.

http://seppohilden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154211...

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Määrällisesti US on onnistunut, se on aivan totta, ja sellaisan kerrassaan kiitettävä suoritus.

Mutta mitä US on sisällöllisesti saanut aikaan? Asiallisten ja tasokkaiden kirjoitusten tekemiseen menee aikaa. Sen vuoksi merkittävä osa US:n kirjoituksista on pikaisesti tehtyjä, populistisia tekstejä, jopa silkkaa provokaatiota.

Kaikkein ikävintä on, että editoriaalisen prosessin puuttuessa julkaistaan yllättävän paljon sellaisia tekstejä, jotka jopa suoraan yllyttävät väkivaltaan, kohdistavat negatiivista huomiota erityisesti erääseen maahanmuuttajaryhmään tai esittävät virheellisiä tulkintoja tutkimuksista tai niiden tiedotteista.

Tällaisten tekstien poistaminen ei sitten tapahtu toimituksen kautta, vaan käytännössä siihen tarvitaan runsaasti lukijoiden reaktiota, joka on todella outo käsitys journalismista. Lisäksi blogistit voivat sulkea mielestään epämiellyttävällä tavalla kirjoittavat lukijat sivuiltaan. Se on aika jännittävä käsitys sananvapaudesta - jos se kerran on toimituksellinen periaate.

Heikoimmalle tässä jää itse kirjoittaja. Hän ei saa todellista kritiikkiä tekstistään, koska voi valikoida sen antajat. US:n populistisen maineen vuoksi kaikkiin kirjoittajiin on tarttunut sen leimaa. Se on todella harmi.

Ikävintä mielestäni on se, että noviisikirjoittajat selvästi kuvittelevat US:n olevan heidän takanaan ikäänkuin hyväksyjänä, editoriaalisena uskottavuutena. Siksi heittelevät mitä tahansa teksteissään ja keskusteluissaan. Jopa siihen saakka, että he voivat joutua juridiseen vastuuseen sanoistaan, kuvitellen vain olevansa lehden linjoilla.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ensimmäistä kirjoitustasi odotellessa.

Lauri Korhonen

Valitettavasti Hirsjärvi taisi nostaa riman aika korkealle - itselleen jopa. Nyt pitäisi pystyä tyydyttämään vaativan yleisön kiihkeät odotukset.

Täytyy myöntää että onnistui herättämään mielenkiintoni. Voisin lukea ja voisin luvata kommentoidakin jopa.

Jep. Olisin valmis kommentoimaan ja valmis antamaan sitä kaivattua todellista kritiikkiäkin mikäli aihetta löytyy...

Jukka Mäkinen

Itsenäisyyspäivän kunniaksi Uusi Suomi on vapauttanut rangaistuksensa kärsineen pahantekijän. Kiitän nöyrimmästi, ja yritän vastedes käyttäytyä kunnolla.
P.S. kuva ei jostain syystä enää näy.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kuvaani en minäkään aluksi saanut näkymään, koska kunnon ohjeistus siihen puuttuu US:n sivustolta. Mutta lopulta se onnistui toimiessani samoin kuin olisin perustanut blogin, vaikka en sitten perustanutkaan (ajan puute lykkää sitä hanketta).

Kokeilepas tuota.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kiitoksia Markku ja koko Uuden Suomen henkilöstö.
Etenkin tuo radiotyyppinen pioneerihankke kuulostaa mielenkiintoiselle.

Reijo Tossavainen

Omalta osaltani Google Analytics kertoo, että koko vuoden "pageviews" on 783.584 ja "unique pageviews" 643.122. Keskimäärin käyntikerta kesti 6 minuuttia ja 23 sekuntia.

Uusi Suomi voisi julkistaa kuukausittain/viikottain vaikkapa kymmenen luetuinta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aika hyvästi, sillä minun vastaavat lukemani ovat vaatimattomammat - 89 462 ja 36 896 sekä 2´23´´.

Toki sanonta "laatu korvaa määrän" kompensoi tässäkin tilanteen asianmukaiseksi...

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Huikeaa, Tossavainen, huikeaa! Vaikka ollaankin oltu napit vastakkain tämän tuosta, niin tälle seikalle kyllä nostan hattua. Toivon mukaan kansanedustajan työ ei ole tästä kärsinyt, kuten taannoin syksymmällä vähän epäilin.

Noin 10 kertainen päihitys minua kohtaan kaiken kaikkiaan. Toki teikäläinen on varmasti joku 3 kertaa enemmän kirjoittanut blogeja kuin meikäläinen tässä vuoden aikana, joten silläkin selittää osansa. Oma keskimääräinen käyntikertani on aika tarkka 2 min., mutta se selittyy sillä, etten kerää likimainkaan sellaisia kommenttiketjuja kuin teikäläinen. Joskus joku bloggaus saattaa kerätä joitain kymmeniä, mutta sitten on näitä tyhjiä ja muutaman kommentin bloggauksia vaikka kuinka.

Mutta katsotaan nyt millainen tämä blogi-uudistus tulee olemaan. Meikäläinen tuli valituksi tähän 30:stä bloggaajasta kuuluvaan testiryhmään. Onko Tossavainen mukana tässä testiryhmässä?

Lauri Korhonen

Ekman. Tarkoitatko että pian näemme miten tilanne kääntyy kenenkin eduksi?

Valintaprosessista ei ole käsitystä mutta onnittelut joka tapauksessa testiryhmään osallistumisesta (pääsemisestä).

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

pageviews 177.322, tosin 36 tekstiä vain. Hoksasin just, että Tossavaisella taitaa olla lähes 500 tekstiä päättyvältä vuodelta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiitos USlle. Tunnen osallistujana itseni tärkeäksi.

Reijo Tossavainen

En tunne itseäni tärkeäksi. Olen siirtymässä toisille areenoille.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ja sitten sieltä palataan takaisin?

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Kun kansanedustajan työ on päätöksessä, niin jääkö tämä Puheenvuoro kokonaan pois harrastuksistasi?

Olli Kankaanpää

Kaikella on aikansa ja paikkansa, jopa Ollila totesi saman asian.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Älkää Tossavainen siirtykö. Kyllä tekin olette tärkeä.

Olli Kankaanpää

Mihin minun kuvani on boikotin jälkeen hävinnyt?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Enpä tiedä. Teemu vastaa, kun kerkeää.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Hei.

Nyt kuvasi on näkyvillä. Blogipalvelu näyttää kommenteissa kirjoittajan kuvan silloin, kun käyttäjä on merkitty tunnistetuksi.

Sinulta tämä merkintä oli ilmeisesti tippunut pois. Anteeksi.

Jukka Mäkinen

Mitenkäs tunnistus tapahtuu, kukaan ei ole soitellut, ja aikanaan Nordea ei kelvannut nettihenkkareille. Kuvattomana taas saa varoituksen, ja edelleen banaania, juuri kun vuoden panna päättyi. Ei oo reiluu.
Eikun nukkumaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kaikista kiitoksista. Kovia kävijälukuja on moni mitannut blogilleen. Hyvä meininki.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Olin aikaani edellä ja laitoin eilen oman ääneni vuodelta 1993 tänne kuultavaksi, mutta se otettiin pois varoituksen kera? En ymmärrä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä en aio luntata lukijamääriäni. Oletan sen olevan keskiarvoa korkeamman.

Minulla on vihaajani, ja rakastajani. Neutraalit lisäksi.

Minulle tärkeintä ei ole keskusteluavauksen tekeminen. Mielenkiintoisiin avauksiin kommentointi on mielekkäintä.

Kun teen avauksen, se on osumatarkkuudeltaan Kaisa Mäkäräisen luokkaa, eli suurin osa osuu, väliin tulee muutama pummi.

Kerran olen kierrellyt sakkokierroksia ylläpidon määräämänä.

Asta Tuominen

Kainon toiveen esitän usarilaisena, joka on viettänyt suurimman osan vuotta bannissa: jos vaikka saisi sähköpostiin tiedon bannista, sen syystä ja kestosta, ei joutuisi vaivaamaan Teemua niin usein. =)

Ääniblogi kuulostaa hyvältä ajatukselta. Olisi mukava kuulla ääniäkin kirjoitusten takana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Asta Tuominen

Ylläpito määrää bannin. Tilanne on hieman hankala silloin, kun ei tiedä, mistä banni on tullut ja miten pitkään se kestää. Olin tänä vuonna bannattuna yhteensä noin 10 kk. =)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #59

Todella hankalaa. Voisi kyllä vaatia ylläpidolta selkeät perustelut bannaukselle.
Muuten moinen on bloggaajien oikeuksia loukkaavaa vallankäyttöä.
Joillekin voi olla kovakin rangaistus joutua poispotkituksi yhteisöstä josta on saattanut muodostua hyvinkin merkityksellinen kommunikaatio ja ihmisuhdeverkosto.
Onko sillä mitään vaikutusta jos huomauttaa ylläpidon henkilökunnan asiattomasta kommentista. Niitäkin välillä esiintyy?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

472 406 ihmistä on käynyt pällistelemässsä blogiani tämän vuoden aikana. Sivuja on katseltu 597 868 kertaa. Kesäkuun 15. päivä on hassu piikki, sinä päivänä 167 463 kävijää blogissa.

Suurkiitos Uudelle Suomelle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuvasi päällä mainospalkissa näkyy Mersuja ja Audeja, hyvältä näyttää ; )

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Mie en oo jaksanu ennää bloggailla sen jälkeen kun blogi poistettiin turhia selittelemäti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitän US-ylläpitoa tästä foorumista ja siitä, että minua ei ole koskaan US:n toimesta estetty kirjoittamasta. Toki asun möbleeratussa huushollissa ja syön ruokailuvälineitä elegantisti käyttäen.
Hyvää jatkoa kaikille aktiivisille ihmisille ja niillekin, joiden itsekritiikki enimmäkseen ylittää julkaisukynnyksen. :D

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos sivustosta! Olen saanut teksteilleni palautetta Yhdysvalloista saakka - sukulaiseni mm. siellä seuraavat näitä sivuja!

Tapio Vehmaskoski

Kysymyksiä:

1.) Ulottuuko seuranta myös vanhoihin teksteihin?
2.) Saisko kertauksena vielä mitä mitä lukijatuloste kertoo analysoijalle?
- lukijamäärä?
- kauanko luettu?
- suosituimmat seuratut (10 seuratuinta)?
- mitä muuta?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Podcasting-tyyppinen blogaus on mielestäni hyvä idea! Tuo luovan lisäulottuvuuden.

Odotan toki jo mielenkiinnolla perjantain "pikkutuntien" lähetyksiä :)

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Voisitteko usarissa ystävällisesti harkita kotimaisen Snoobin ottamista analyticsin tilalle - tai edes rinnalle?

Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät aio olla g:n kanssa missään tekemisisissä. Kaikkein vähiten aikeissa luoda tiliä sinne.

Ketä sattuu taustat kiinnostamaan, niin tämä Moxien puhe Defconissa kattaa pääasialliset keskustelupointit:

DEFCON 18: Changing Threats To Privacy: From TIA to Google 2/3
http://www.youtube.com/watch?v=4fWu5iEkdGE

"World is what we make of it"

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Markku Huusko kirjoitti:
"Kohta monien täällä bloggaavien on mahdollista debatoida myös omalla äänellään verkossa. Sellaisessa radiotyyppisessä pioneerihankkeessa Uusi Suomi on mukana. Kerromme siitä tarkemmin myöhemmin, näillä näkymin ensi kuussa."

Erinomainen idea. Olen työskennellyt Ylessä mm. ulkomaanohjelmissa, Radio Finlandissa. Jo parin kymmenen vuoden ajan olen avustanut myös mm. Australian radiota.

Australian valtion SBS Radio www.sbs.com.au on lajissaan maailman suurin maahanmuuttajaradio ja lähettää ohjelmaa 74 kielellä. Sillä on kerran viikossa tunnin mittainen suomenkielinen lähetys, jonka toimittaa Sydneyssä Karl Mattas. Avustan säännöllisesti tätä ohjelmaa. Tuoreimman lähetyksen voi kuunnella netistä klikkaamalla osoitteesta http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohi...

Jukka Mäkinen

Mitenkähä tuollainen debatti, jos debattia halutaan, pysyy hanskassa.
Päällehuutajat, me välistähuutajat, inttäjät ja jankkaajat kaikki yhtä aikaa äänessä, ja joku Usarista DJ'nä siinä seassa.

Tai jos kyseessä on vaan että jokainen laittaa oman äänibloginsa saataville ja kuunnella saa kuka haluaa. Kommentit siihen perään ja joku usarilainen sensuroi ensin, ettei liian pahasti päästä sanomaan.

Mielenkiintoinen idea siinä mielessä, että hyvä ulosanti painaa ihan eri tavalla kuin kirjoitetussa tekstissä. Kun hyvin puhuu tunteella tai miellyttävällä äänellä, sisällöllä ei yleensä ole mitään merkitystä. Esimerkkejä riittää Hitleristä pääministeriimme.
Toisaalta joku jolla olisi kirjallisesti paljonkin älykästä sanottavaa, voi puhujana olla aika vaisu. Linkola käynee hyvästä esimerkistä.

Tekniikan hallitsevat voivat tietysti muuttaa ääntänsä, antaa sille syvyyttä ja kaikuvuutta. Tai vaikka jotain ihan muuta sävyä.

Sosiaalisesti erittäin mielenkiintoinen koe. Kai siitä joku sais väikkärinkin aikaisesksi.

Kasvoton kuolema... Teemuuuuu!!!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Laskeeko mikään miten monta kommenttia, muutoinkin kun omaan blogiin,
kukin on saanut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset