Markku Huusko

Jaamme blogitekstejänne nyt ahkerasti Twitterissä ja Facebookissa

  • Jaamme kirjoituksianne Facebookissa ja Twitterissä. Kannattaa jakaa itsekin!
    Jaamme kirjoituksianne Facebookissa ja Twitterissä. Kannattaa jakaa itsekin!

Hyvät kanssabloggaajat, autamme systemaattisesti teitä kirjoitustenne levittämisessä täältä Puheenvuorosta ja Vapaavuorosta muuhun sosiaaliseen mediaan. Olemme jo tänään jakaneet kaikki tekemämme toimituksen valinnat Twitter-seuraajillemme ja Facebookissa blogipalveluamme seuraaville tuhansille henkilöille.

Twitter-seuraajia Uudella Suomella on yli 11 000 ja ja Uusi Suomi Blogien seuraajia Facebookissa yli 4 500 eli aivan pienen somejoukon silmiin arvioimamme parhaat tekstit eivät mene. Lisäksi noin 12 000 uutiskirjeemme tilaajaa saa päivittäin omaan Uusi Suomi -kirjeeseensä parhaat blogijutut luettavakseen.

Kyseessä ovat siis Uuden Suomen toimituksen valinnat. Valinta osuu hyvin usein rakentavaan avaukseen, joka on ajankohtainen ja jonka kantavana ideana ei ole toisten syyttely. Nyt toimituksen valintojen joukkoon nousee melkoisen paljon eurovaaliehdokkaiden kirjoituksia, mutta toki autamme muitakin hyviä verkkokeskustelijoita saamaan maksimaalisen näkyvyyden internetin suosituissa palveluissa.

Eurovaalihdokkaita bloggaa Puheenvuorossa jo lähes 60, ja he löytyvät tältä samalta sivulta. On ilahduttavaa, että heistä moni käy aktiivista keskustelua muiden bloggaajien kanssa Eurooppa-aiheista.

Muistattehan itsekin jakaa omia kirjoituksianne Facebookiin ja Twitteriin, mistä saatte lisää lukijoita. Se on hyvin helppoa jokaisen blogitekstin alapuolella olevien painikkeiden avulla!

Viereisessä kuvassa näkyy, että esimerkkikirjoitusta on jaettu yli 400 kertaa Facebookissa, sitä on tviitattu viisi kertaa, jaettu kerran Google Plussassa ja suositeltu muiden Puheenvuoron bloggaajien toimesta viisi kertaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Edelleen ikävä kyllä on tuo bugi. Twitterlinkit eivät toimi jos blogikirjoituksen otsikossa on väliviiva.

Esimerkkejä:
https://twitter.com/search?q=http%3A%2F%2Fmariatol...

ja

https://twitter.com/search?q=http%3A%2F%2Feirikr.v...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Twitter tekee tuossa ihme tempun. Ei kai kannata käyttää väliviivaa sitten ensinkään otsikossa...

Reijo Tossavainen

Olkoon väliviiva tai ei, eivät toimi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei olekaan vain väliviiva-kummajainen, vaan joku mysteerien mysteeri. Selvitämme asiaa.

Kiitos havainnosta Veikko ja Reijo! Pidämme pienen tutkimustauon Twitter-jakamisessa, Facebookiin lähtee kaikki.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ilmeisesti on jokin ääkkösten ja joidenkin muiden merkkien tunnistusongelma. Kun lyhentää Twitteriä varten linkin täällä, homma toimii: https://bitly.com/

Koetamme löytää pulmaan vielä helpomman ratkaisun.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Hei Markku,
Olenko unohtanut klikata jotain "EU-ilmoittautumisnappia", kun et noteeraa EU-ehdokkaiden joukossa minua ja 21.12.2013 julkaistua blogikirjoitustani oikeustieteen professoreista (63 kommenttia)?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Terve Erkki, painan puolestasi sitä nappia asetuksistasi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kaikille tiedoksi, kun jaatte itse Twitterissä linkkejänne. Lyhentäkää linkki ennen jakoa täällä Bitlyssä: https://bitly.com/ (Kopioikaa linkki kirjoitukseenne Bitly-palvelun yläosassa olevaan kenttään ja painakaa shorten. Sitten kopioitte tuon lyhennetyn muodon ja laitatte Twitter-viestiinne)

Silloin se menee muotoon, jossa ei ole ääkkösiä yms. ja aukeaa lukijoille. Näin mekin nyt toimimme teidän juttuja jakaessamme ja linkit aukeavat:)

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei kaikki,

Jostakin syystä Twitterin oma jakamiswidgetti sössii osoitteet, joissa on ääkkösiä tai pitkiä viivoja, ns. ajatusviiva. Olemme muuttaneet Puheenvuoron osoitteiden muodostusta siten, että skandit translitteroidaan esim. ä->a. Pätee toki vain eilisillan jälkeen kirjoitettuihin kirjoituksiin. Vanhempiin kirjoituksiin tepsii kun jakaa osoitteen suoraan Twitter.com:ssa, jolloin osoite muodostetaan oikein.

Terveisin,
Joonas / Wunderkraut

Olli Kankaanpää

En ole naamakirjassa, en ole twitterissä, jonkin muotoinen yksityisyys on säilytettävä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ajatusviivaa voi siis taas käyttää? Vai koskiko korjaus vain skandeja?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki Vastaus kommenttiin #11

Moi,

Ajatusviivana kannattaa käyttää toistaiseksi miinusmerkkiä (-), koska se menee Twitteriinkin oikein. Jostain syystä pidempi ajatusviiva (–, –) HTML-koodataan kahdesti Twitterin widgetin toimesta, mikä aiheuttaa rikkinäisen linkin. Laitamme tuohon jonkun kiertotien työn alle, jotta asia ei olisi bloggaajien muistin ja osaamisen varassa.

Joonas

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minulla ei ollut mitään ongelmaa tämän twiittamisessa. Pitää kokeilla muitakin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Uusi Suomi nousee ryminällä sosiaalisen median tikapuita kohti kärkeä. Hieno uudistus ja onnea toimitukselle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kannustavasta palautteesta, Antti!

Käyttäjän markkupatynen kuva
Markku Patynen

Hieman myöhässä keskustelussa, mutta.... mitäs sitten, jos kirjoittaja ei halua näkyä Facebookissa tai Twitterissä - sellaisiakin voi olla ? Onko palveluehdoissa hyväksytty ko. toimintatapa - itse en muista. Voiko kirjoittaja tämän asian kieltää, jos ei halua sen toteutuvan ? Ihan vain ymmärtääkseni tilannetta. Suurin osahan on tästä varmaankin iloinen, mutta välttämättä eivät kaikki. Osa saattaa haluta itse valita, millä foorumeilla he näkyvät. Jos näkyvät. Mielestäni siihen pitäisi olla myös mahdollisuus. Jopa tässäkin ajassa. Tai varsinkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset