Markku Huusko

Painajainen Kansakoulukujalla

  • Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.
    Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.
  • Kansanedustaja Pia Kauma.
    Kansanedustaja Pia Kauma.

Kokoomus on rallatellut menemään pitkään ja niin myös tämän alkuvuoden. Kunnes tuli syksy.

Nyt kokoomuksen puolustus on auennut juuri siitä, mikä on sen kannalta arin paikka. Puolueen hyvätuloiset poliitikot ovat kompuroineet julkisuudessa juuri sen näköisinä kuin heidän ei missään nimessä pitäisi siellä olla, elitistisinä oman edun tavoittelijoina.

Ensin oli tapaus Laura Räty, hänen kokoomustoverinsa Lasse Männistö ja Männistön keskustalaisen isän piiri pieni pyörii -leikki.

Kansanedustaja Lasse Männistö sai Rädyn kovapalkkaisen johtajatoimen Helsingistä, ja Jukka Männistö oli saanut kovapalkkaisen toimitusjohtajan työn Kevasta. Sen puheenjohtajana toimi Laura Räty, joka tosin jääväsi itsensä fiksusti tuosta päätöksenteosta, mutta päätyi kuitenkin julkisuuden riepoteltavaksi.

Räty on ehkä saamassa lisää palkkaa Lasse Männistön avoimeksi jättämältä kansanedustajapaikalta, koska voi nousta eduskuntaan varapaikalta hänen tilalleen. Männistön edustajapaikan vapautuminen on vielä eduskunnan pohdinnassa. Palkankorotuksen kaivoivat esiin perussuomalaiset.

Eikä siinä vielä kaikki: Räty oli käyttänyt takavuosina omaa yhtiötä lääkärituloja nostaessaan. Kuka tahansa muu voi tehdä niin, koska se on täysin laillista, mutta poliitikolle se on hankalampi juttu näin vaalien alla.

Vaikka Rädyn saamat taloudelliset hyödyt yhtiön käytöstä eivät olleet suuret, kuten Uusi Suomi viime viikolla kertoi ja Helsingin Sanomat tällä viikolla, näyttäytyy se järjestelynä, johon vain yhteiskunnan yläluokka pystyy.

Viikonloppuna alkoi lyhyen ajan sisään jo toinen painajainen Kansakoulukujan puoluetoimistossa. Sen aiheutti kansanedustaja Pia Kauma hyvin erikoisella maahanmuuttajien lastenvaunu –avauksellaan. Hän yleisteli ja kummasteli ihan mutu-pohjalta vaunujen uutuutta Länsiväylä-lehdessä, ja sai eilen Ylen A-studiossa Espoon kaupungin virkamiesjohdolta äidillisen näpäytyksen.

Kyllä, kokoomus napsii kaumamaisilla avauksilla pari ääntä maahanmuuttoa työkseen kritisoivilta perussuomalaisilta, mutta episodi haukkaa aimo palan puolueen uskottavuudesta myös aika monen kantasuomalaisen silmissä.

Kansakoulukujan – ja puheenjohtaja Alexander Stubbin – huolia ei vähennä puoluesihteeri Taru Tujusen väistyminen takavasemmalle eduskuntavaalien alla ja se, että kannatus on pudonnut keskustan tasolle.

Ellun Kanoilla on nyt töitä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arin paikka? Kokoomus notkahti, mutta nousee taas. Ei edes Ilkka Kanervan toilailut ole onnistuneet kaatamaan sitä. Tarun lähtö ei ole tarun loppu. Päin vastoin merkki siitä, että Stubb alkaa isäntapon puolueessa jota nyt johtaa. Se on kasvamista ja kasvamisesta koituu aina kasvukipuja.

Enemmän kiinnostaa se asia, kuka nousee puoluesihteeriksi ensikuussa. Eija-Riitta Korhola on jo saanut kokemusta krisuissa, mutta tuskin häntä siihen tehtävään nostetaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nyt saadaan nähdä, onko Stubbista ainesta kääntämään alamäki vaalivoitoksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rakas SJP luin ja luen yleensäkin juttusi ja niiden sisältämät kommentit, vaikka en aina kommentoi itse. Niin myös tämän. Vaihtelut tilastollisesti ovat aaltoliikettä, mutta onhan siellä sellaisiakin tapauksia, kuin liperaalit ja SKP, kannatusta ei enää ollut ja hiipuminen oli tosi.

Ehkäpä krisuille on käymässä samoin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Asetan toivoni näihin Charlien enkeleihin (Räty, Kauma, Toivakka) jotta he tunaroisivat koko talven, eikä sanonta "pääministerin housuissa" enää ensi kesänä tarkoittaisi sen enempää Stubbia kuin shortsejakaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kokoomuksen heikentyneen julkisuuden hallinnan yksi merkki on se, että alkuperäinen Laura Räty -juttu julkaistiin puolueen omassa verkkolehdessä Verkkouutisissa. Kenelläkään Rädyn avustajalla tai muulla ei tullut mieleen, että tulojen pohtiminen rätymäiseen tapaan on paha moka.

Tässä juttu aiheesta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71564-omat-tuhosiv...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Kokoomuksen, Suomen ja kansalaisten suurin ongelma on, että media, myös valitettavasti US, keskittyvät siihen, mitä jotkut kaumat eri puolueissa sanovat, mitä jotkut rädyt eri puolueissa hoitavat henkilökohtaisia asioitaan tai mitä jotkut kanervat eri puolueissa edemmän tai vähemmän andöö dö influens tekstailevat, mutta eivät keskity siihen, joka on ainoa asia, jolla on merkitystä:

MITEN KANSANEDUSTAJAT TOIMIVAT EDUSKUNNASSA.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"MITEN KANSANEDUSTAJAT TOIMIVAT EDUSKUNNASSA."

Kansanedustajat toimivat vain siten, että oma valinta seuraaviksi vuosiksi varmistuu.

Onhan se sen verran hyvätuloinen homma, että siinä kannattaa roikkua kiinni.

On avustajat, on ulkomaanmatkat, on pitkät lomat, ja melkein taattu valtion- ja kunnanvirka jos sattuu putoamaan.

Jukka Laine

Stubb ajaa Suomea kauppasotaan. Sillä ei ole vaikutusta.

Käyttäjän JuhaniVirnes kuva
Juhani Virnes

Rädyn holding yhtiö järjestelyissä ei minun mielestä ole relevanttia se kuinka paljon hän säästi verojen maksuissaan. Todellinen syy järjestelyille lienee se, että hän pystyi äitiyslomansa aikana tekemään kova palkkaisia keikkalääkäri töitä, eikä se vaikuttanut hänen äitiyspäivärahaansa mitenkään. Oliko näin?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko
Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Oleellista ei ole, mitä Räty teki, koska se oli täysin lainmukaista.

Oleellista on, että yksikään 200:sta kansanedustajasta ei ole esittänyt lainmuutosta, jolla moinen jatkossa estettäisiin.

Oleellista on myös, miksi asia otettiin esiin 5 vuotta sen jälkeen, kun se tuli julkiseksi.

Muu on sivuseikka.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikö toimituksessa ole siihen vastausta, vaikka juttu tehtiin tyhjentävästi, - hyöty ei ollut suuri periaatteella?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #47

Ari, toimituksessa ei ole tuohon kysymykseen vastausta. Kyse on varsin yksityisistä asioista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #47

Ari, voit aivan hyvin olla rauhassa siitä minkä kokoisen hyödyn Räty on toimillaan saanut, sillä ei kukaan sivullinen,ei edes Pauli Vahtera -näin väitän, ole laskelmissaan välttämättä läheskään oikeassa. Ei kenelläkään sivullisella voi olla Rädyn vuosien verotuksien yksilöityjä tietoja palkoista, muista veronalaisista tuloista ja saamistaan osinkotuloista, niin ja eikä vähennyksistäkään.

Toimituskaan ei voi kertoa/uutisoida tapauksesta kuin yleisellä tasolla. Ari, et siten voi esittää Rädyn saaman hyödyn olleen mitätön. Itse panen tässä tapauksessa painoa teon tapaan moraaliselta kannalta kun heti lääkäriksi valmistumisen jälkeen aletaan toimiin veron välttämiseksi vaikka valtio on osallistunut merkittävällä panoksella kouluttautumiseen.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2014/09/0...

Jari Leino

Hyvä huomio.

Kuka tarttuu? Tuossahan olisi tutkivan journalismin paikka.

Jos siis Suomessa olisi tutkivaa journalismia.

Pia Kauma on minun mielestäni hieno ja rohkea ihminen ja ainoastaan parantanut Kokoomuksen julkisuuskuvaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Hyvä analyysi Markku Huuskolta.

Taru Tujunen jättää uppoavan laivan. Reikiä vesirajan alle ovat puhkoneet niin Räty, Stubb, Männistö kuin Kaumakin.

Kokoomuksen kannatus oli riippuvaista siitä, että heidän jyrkkä ideologiansa pysyy ikään kuin taustalla. Nyt se on noussut taas esiin, ja kannatus esim. 2100-2900 tienaavien keskuudessa on laskenut jyrkästi.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kuka on satuttanut Kokoomusta eniten?

a)Laura Räty
b)Arto Satonen
c)Lasse Männistö
d)Pia Kauma
e)Taru Tujusen lähtö

Itse veikkaisin ykkösenä Rätyä ja kakkosena Kaumaa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mielenkiintoista on, että sinäkään et uskalla laittaa vaihtoehdoksi Kakon "laissez faire" -talouspolitiikkaa.

Reino Jalas

Kansakoulukujan tilanne alkaa muistuttaa vanhaa kansakoululaisten perusvitsiä. Että mitä tapahtui kun Tauno Palo, Jerry Lewis ja Inga Sulin ajoivat kolarin Kokoomuksen pikkubussin kanssa ?

Tauno palo,
Jerry lewis,
Alek Sander hajos,
Inga suli,
Petteristä orpo,
tujusen Taru loppu,
Lauran rätinki petti,
Pian tuliterät lastenvaunut kärys...

Jari Vuorinen

Lompakollaan äänestäjien määrä tullee tulevaisuudessa vähenemään joten Kokoomuksen kannatus laskee edelleen.

Niko Sillanpää

Joopa joo. Paljon melua tyhjästä, jonka pääasiassa keittivät, hyvä Markku Huusko, kollegasi Ylessä.

Rädyn osinkojärjestelyssä ei ole mitään kummallista, täysin lain ja asetusten puitteissa oleva järjestely, josta valtio sai kyllä enemmän kuin kohtuullisen verotuoton. Ja puolestaan Räty sai eläkekertymävaikutukset huomioiden itse asiassa tappiota. Ainoat voittajat olivat Attendo(-MedOne) ja järjestelyn tehneet konsultit sekä tilitoimisto:

http://www.hs.fi/talous/Laura+R%C3%A4dyn+hy%C3%B6t...

Männistön, tämän isän (joka muuten sai postinsa Keskustan jäsenkirjan vuoksi) ja Rädyn nimityksissä ei myöskään ole mitään ihmeellistä. He eivät tehneet kyseisiä päätöksiä, vaan kokoomuksen lisäksi vihreiden, demareiden ja kepun toimijat olivat päätöksiä tekemessä. Räty nyt sattui olemaan ensimmäisellä varasijalla, vai "junailtiinko" tämäkin asetelma eduskuntavaaleissa jollain "kikkailulla"?

Jos "kohun" tarkoitus oli yleisellä tasolla arvostella poliittisia virkanimityksiä, sitten olisi varmaan olisi kannattanut uutisoida sillä tavalla. Julkinen talous säästi tässä järjestelyssä puolen kansanedustajan palkan. Jos jonkun (ansio-)tulot aiheuttavat kateutta, niin sen kun vaan, mutta sitten on reilua ja aikuisuutta osoittavaa kirjoittaa tämä myös auki juttuihin, eli tyyliin "koska olen kateellinen Männistön (tms.) tuloista, nillitän niistä tässä".

Mitä tulee Kaumaan, koko lastenvaunuasia on tietenkin typerää näpertelyä.

Kuitenkaan toteamus, että "kaikki periaatteessa saavat 200 €" tai että laissa säädetään sitä tai tätä ei ole riittävä vastaus tähän tai vastaaviin kysymyksiin, koska keskustelu koskee juurikin _harkinnnanvaraista_ tukea, eli on olemassa huomattavaa liikkumatilaa siinä, kuka tulkitaan tarvitsevaksi.

Tämä ja vastaavat debatit eivät päättymään, kunnes oikeasti esitetään tilastot, mitkä ryhmät saivat mitäkin tukea ja kuinka paljon.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kollegat kokoomuksen Verkkouutisissa tekivät ensin alle 2600 euroa jutun ja sitten kollegat Ylessä tekivät Rädyn verojutun. Kollegat HS:ssa tekivät näyttävän Männistö-Räty-Männistö-jutun, Länsiväylän kollegat Kauma-jutun jne.

Näinhän nämä kohut etenevät, muut puolueet niitä pyrkivät lietsomaan, kohteena olevan puolueen väki yrittää niitä hillitä ja lopulta ne vaikuttavat puolueen kannatukseen tai ovat vaikuttamatta.

Niko Sillanpää

Kohuissa olisi syytä olla jotain substanssiakin, kuten esim. vaalirahakohussa, eikä pelkkää "katso kuvat"-tason levikki/hitti-kalastelua ja Hymy-tason kaunan lietsontaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Koskahan kollegat käyvät läpi ns. Rehnismit, joiden todellisuuspakoisuus koko EU-alueella on ollut sarja vailla vertaa?

Toki koulittu koira tai sopuli juoksee aina perään, jos luun heittää suuntaan tai toiseen.

Jukka Laine

Kokoomus uhmaa myös Suomen ja suomalaisten turvallisuutta viemällä Suomen Natoon. Saa nähdä miten se vaikuttaa puolueen uskottavuuteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinä ja muut batmäännit ne varsinaiset natottajat ovat. Mitään muuta syytä ole nojautua Natoon kuin se että putinistit kaivavat maata suomalaisten jalkojen alta.

Markku Laaksonen

Tuo on mielipiteesi, kuitenkin hiljalleen kasvava määrä kannattaa jäsenyyttä. Saa nähdä miten kannatuksen kasvu vaikuttaa puoleiden kannanottoihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuo kasvava määrä on seurannut Ukrainan tapahtumia missä tärkeä rooli on ollut soluttautumisella. Yht äkkiä havahdumme soluttautumiseen täällä ja siihen kuinka kauan sitä on harrastettu ja kuinka paljon hyödyllisiä idiootteja tyyppiä Pia Kauma osalistuu juuri siihen solutukseen.
Kun sitten Laakso ja batmän ja packalen antavat soluttautujille kasvot niin emme edes reagoi, puheenpartensa onkin tuttuja ehkä omista suistamme myös ulospäässeitä. Pia Kauma ei ole mikään poikkeus. Kansaa on tyhmennetty massiivisesti vuosikausien ajan. On saarnattu sorretusta suomalaisten enemmistöstä, on saarnattu pankkien vallasta on saarnattu EU´n saatanallisuudesta ja muista salaliitoista on saarnattu pottunokista ja eliitistä on saarnattu tyhmistä suomalaisista on saarnattu valtiofemisismistä kaikki tuo on putinistista läppää pohjimmiltaan fasistista.
Suosittelen tutkimaan tätä sanahakua "pottunokat" tällä foorumilla. http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_...
Demokratiavastaiset ainekset kehittävät omia sanoja jotka sopivat omaan propagandaan. Välillä he sitten valmistautuvat hetkeen jolloin Punilta pyydetään apua.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Hyvä Jukka Laine.
Jokainen kommenttisi täällä US:ssä lisää haluani Suomen liittymisestä Natoon.

Vai onko se tarkoituksesikin ?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Rouvat kansanedustajat ja lähes sellaisethan puhuvat juurikin sitä mitä heidän pitäisi puhua. Kuka kokee yhteenkuuluvaisuutta heidän kanssaan, sellaisten kannattaa aivan ehdottomasti äänestää kokoomusta. He ovat kirkastaneet puolueensa kuvaa ansiokkaan totuudenmukaiseksi, sen jälkeen kun Katainen ja Tujunen olivat onnistuneet sen sumuttamaan. Taustalla mm. urheilumaailman, viranomaistahojen ja median valtaus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Taustalla mm. urheilumaailman, viranomaistahojen ja median valtaus." Vähän epäselvä lause. Onko nämä tahot vallanneet kokoomuksen oikeilta kokkareilta mielestäsi vai miten meinaat?
Epämääräiset ja mututuntumalla heitellyt salaliitot ovat sitä mitä putinistit kylvää ihmisten mieliin. Saadaan koko Suomi näyttämään joltain luuserilta jotta natsit sitten voivat pyytää isä putinia apuun. Tuota sekavaa pessimististä salaliittoläppää täällä levittävät tietyt äärioikeisrtolaiset putinin apujoukot.
Vastaa Jani kysymykseen kuka valtasi ja mitä? Tai onko elämäntehtäsi upottaa länsi putinin saaviin levittämällä epäuskoa maamme hallintoa kohtaan. Vuodesta toiseen levittää samaa sheebaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kokoomusta ei tarvitse upottaa, koska he kykenevät siihen aivan itse.

Onneksi SDP ja Keskusta ovat valmiina varmistamaan siinä tapauksessa, että mikään ei vahingossakaan muutu ja perussuomalaiset haluavat palauttaa Suomen aikaan, jolloin SMP oli voimissaan, muttei saanut mitään aikaan. Ei saa nytkään, koska Soini on jo tehnyt "vennamot".

Troikkaa odotellessa... ellei Nato tai Venäjä ehdi ensin.
http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175126-suom...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisiko niin, että nykyiset ahneuden juuret löytyvät ajasta jolloin Suomeen rantautui optiojärjestelyt joiden seurauksena yritysjohtajien ansiot muihin karkasivat käsistä. Samalla syntyi myös ilmiö, jossa ristiin yritysten hallituksissa istuvat jakoivat toinen toisilleen etuuksia ja "hyvä veli" järjestelmä tuli sen myötä hyväksyttävämmäksi. Asia myös mikä varmaan ihmetyttää niitä nuoria aikuisia jotka työskentelevät yksityisen sektorin palveluksessa on Lasse Männistön saama palkka. Männistön olemattomalla kokemuksella työhönsä vain aniharvat, tuskin kukaan, yksityissektorilla pääsee samalaisiin ansioihin. On kuitenkin hyvä muistaa, aina on ollut ja on ihmisiä joille oma etu ajaa yhteisen edun edelle.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"On kuitenkin hyvä muistaa, aina on ollut ja on ihmisiä joille oma etu ajaa yhteisen edun edelle."

Tunnetko yhtään kansanedustajaa nykyeduskunnassa, jolle varhainen eläke, sopeuttamisrahat, avustajat, pitkät lomat, ulkomaanmatkat jne. olisi tärkeintä.

Valtaahan siellä ei ole . Valta on puoluetoimistoissa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Edelleen ihmettelen sitä, että asia nostettiin tapetille vasta nyt, vaikka Rädyn yritysjärjestelyt olivat täysin tiedossa jo Keva-kouhun aikaan tasan vuosi sitten. Yksi harkitsematon lausunto riitti siihen, että aiemmat otsikot kaivettiin naftaliinista, ja tällä kertaa niissä yhtäkkiä olikin aihetta hillittömään kohuun. Tässä tuli ainakin todistettua se, että poliittinen muisti kestää keskimäärin n. 3 kuukautta.

Poliitikon duuni on oikeastaan aika hupaisaa nuorallatanssia. Kaikkihan yleisesti tietävät, että päättäjämme ovat pääsääntöisesti elämästä vieraantuneita pyrkyreitä, jotka ajavat vain omien eturyhmiensä ja itsensä etua, ja niinpä poliitikon on tehtävä kaikkensa sen eteen, ettei vain paljastaisi itseään. Siitähän se suomalaisen poliitikon stereotyyppisen jäätävä habitus ja moniselitteinen kapulakielikin johtuu, ettei vaan olisi mitään mieltä mistään tai ainakaan jäisi siitä kiinni. Sipiläkin nosti itsensä galluppien kärkeen lähinnä olemalla viisaasti hiljaa.

Harmi että juuri Räty tässä teatterissa kompastui, koska pidin hänen asenteestaan muutamassakin haastattelussa, joissa hän puolusti voimallisesti sääntelyn purkamista. Joskus mietin sitä, että johtuuko kohu osittain tästäkin detaljista. Virkamiehet eivät kuitenkaan kortistoon halua joutua, ja taitaa muutama toimittajakin olla vasemmalle kallellaan.

Anna-Leena Nieminen

Heh, Kauma haettiin heti valtion "kuulusteluun", kun uskalsi kyseenalaistaa yhden alueen hyvinvointivaltion ideologisesta pakkosyötöstä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja mitä Kauma kyseenalaisti? Mielestäni paljasti omien kriittisten filttereiden puutteen sekä jonkinlaisen norsunluutornissa elämisen jossa voi ottaa viisauksina mitkä tahansa propagandahuhut kun se on muodikasta.
Halpahintainen huhujen levittäminen maahanmuuttajien tuista on silkkaa putinismia.
Arvo Ylppö ja Sophie Mannerheim ovat henkilöt suomalaisen lastenhoidon hyvinvointivaltiopiirteiden takana. Helsingin linjoille yhdessä perustivat Lastenlinnan. Jos nyt sitten Kauma kyseenalaisti heidän perintönsä se ei ehkä ole mikään voitto kokoomukselle mutta ehkä sinulle.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Ja ainoa plussaa kerännyt, harvinaisen fiksusti toiminut mm.kilometrikyttäysasiassa, Paula Risikonkin pisteet laskee, jos se ei saa virkamiehiään ruotuun!? Kuka tätä maata oikein johtaa jos virkamieskunta saa rellestää miten tykkää ja päättää asioista ministereiden puolesta:

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&new...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Rafael, oletko yhtään ajatellut että kyseessä voisi olla pelin politiikka? Sitä tavanomaista mitä Suomessa on viime vuosina saatu nähdä ja kokea. Fantastista, niin fantsua. Kokoomus tekee toisin kuin mitä kertoo? Joku voisi kutsua jopa sumutuspolitiikan tekemiseksi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Jännää on, että kun vaalit pidetään, kansa äänestää kuitenkin sen perusteella, mitä Kako kertoo, ei sen perustella, mitä se tekee.

Sitä saa, mitä tilaa.

Risto Koivula

Se kannatus putosi oikein komeasti alle 2100 - 2900 tuloluokassa:
Miten lienee juuri tuohon ryhmään osunut.

http://yle.fi/uutiset/nain_kokoomuksen_kannatus_mu...

" Yle Uutisten tänään julkistamassa elokuun puoluekannatuksessa kokoomuksen kannatus on 21,2 prosenttia, mikä on 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin heinäkuussa.

Puoluekannatuskyselyn tausta-aineistosta käy ilmi, että kuukaudessa noin 2 100-2 900 euroa ansaitsevien joukossa kokoomuksen kannatus laski heinä-elokuussa huomattavasti, 20 prosentista 14,1 prosenttiin. Virhemarginaali on hieman suurempi kuin koko aineistossa, jossa se on 1,4 %. "

Siitä se vasta varsinainen suurjako alkaa, jos Kokoomus alkaa tietää, että se ei ole seuraavassa hallituksessa...

Markku Laaksonen

On hupaisaa lukea eri puolien kommentteja, mikä ilon aihe kokoomuksen lasku on laitavasemmistolle, jonka oma kannatus ei muutu kuin luonnollisen poistuman kautta.
Kokoomus kuitenkin puhuttelee aktiivista nuorempaa väestöä, eikä nuo kohut kovin merkittäviä olleet. Rädyt voi lain mukaan tehdä jokainen yritys/yrittäjä, jossa on riittävästi vapaata pääomaa ja tuloa osingonjakoon.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Huusko käytti nyt omaa hiukan vinoutunutta tulkintaa Kauman suhteen. Esitän vastakysymyksen: kuinka Kauman asian voisi esittää yhtään sen fiksummin, mitä Kauma esitti?

Jos ei voi, ollaanko sitä mieltä, ettei moisia epäilyjä koskaan tulisi edes esittää?

Jos niin, olemmeko sitä mieltä, että tiedämme, ettei "lastenvaunuja" ja muuta rahoiteta sossusta syrjivästi?

Kysymysketjua nyt voi jatkaa vaikka kuinka, mutta tuossa nyt alkuun hyviä vastattavia kysymyksiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaiken sossun tuen voi kokea syrjiväksi esim niitä syrjiväksi jotka eivät hae tukia.
Kunnon kokoomuslainen ei kadehdi köyhäinhuoltoa saavia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Minusta kansanedustaja ja Espoon kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Kauma olisi voinut olla ennen julkisia arvelujaan yhteydessä esimerkiksi oman kotikaupunkinsa virkamiehiin, joilla on dataa kyseisestä asiasta. Tuo keskustelu eilen tv:ssä ei ollut ainakaan minun mielestäni hänen varsinaisia poliittisia tähtihetkiään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Markku, tuosta Kauman menettelystä kansanedustajana ole samaa mieltä kanssasi. Sitten tullaan siihen pulmalliseen kysymykseen vaikka Kauma olisikin ollut yhteydessä kotikaupunkinsa virkamiehiin, niin kun nuo harkinnanvaraiset tukiavustukset ovat hyvin salaista tietoa, ei niistä anneta näköjään edes koottua yhtenäistä tietoa siitä mihin tarkoituksiin rahaa on myönnetty ja kaiken lisäksi kunnilla taitaa olla luotuna erilaisia sääntöjä avustuksen myöntämiselle. Kaumalla ei ole ollut mahdollisuutta saada vastausta kyseiseen asiaan muuta kuin nuo luodut säännöt, joka sekään ei tuo vastausta kysymykseen, sillä kyseessä on harkinnanvaraisuus. Myönnetään siis harkinnanvaraisin perustein virkamiehen päätöksellä kenelle myönnetään. Eikä noista saada myöhemminkään riittävää tietoa jotta kansalaiset olisivat tyytyväisiä, ei niin kauan kuin ovat kokonaan salaisuusverhon takana. Varmaa on se ettei yksikään virkamies kerro myöntöjen perusteita yksityiskohtaisemmin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #59

Virkamiehillä ei ole tahtotilaa asian selvittämiseksi, koska se voisi paljastaa virheitä ja joillakuilla oma aate jarruttaa. Tästä syystä, jos jotain selvitettäisiin, tulisi selvitystä tarkastella kriittisesti mahdollisen piilottelun takia. Mitään ei ole koko maassa selvitetty, vaikka syytä ja mahdollisuuksia olisi.

Toisekseen, vaikka Kauma olisi saanut tietoja Espoolta, ongelma on maanlaajuinen.

Kauman viestin ydin oli, että asia pitäisi selvittää koko kansalle.

2008 vaalityössäni vanhat mummot tulivat tuon tuosta puheille ja valittivat aivan samasta asiasta kuin Kaumalle. Osa oli itse ollut sosiaalitoimistossa rahaa jakamassa. Osa heistä lopetti työnsä, koska eivät sietäneet epätasa-arvoista kohtelua ja löyhää rahanjakoa joillekin. Olen kuullut, aivan kuten Kaumakin, samoja tarinoita ympäri Suomea. Ilman keskisormia tai sen kummempaa muukalaisvihaa. Epäoikeudenmukaisuuden tunne kaikkia kertojia vaivasi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nykyisen digitaalitekniikan aikana on välillä vaikea uskoa esimerkiksi Pia Kaumaa ja Sirpa Asko-Seljavaaraa eläviksi ihmisiksi.

Yksikään satiirikko ei voisi täydellisempää pilakuvaa kokoomuslaisesta muotoilla.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Silti jopa työttömät äänestävät näitä pilakuvia - myös 2015.

Käyttäjän MaunuIdnpn-Heikkil kuva

Kansanedustajan arvokkain substanssi on keskustelun herättäminen. Räty ja Kauma pyrkivät reilusti avamaan keskustelua yhteiskunnastamme. Avoin ja suora lähestyminen hyvinvointiyhteiskuntaan järkyttää ja otsikoitakin lentää. Virheitäkin voi sattua ja omat heikkoudet varmasti näkyvät. Demokratia toimii kuitenkin parhaimmillaan juuri näin. Missä ne muut kansanedustajat luuraa? Kokoomuslaisten tulevaisuus on nimenomaan selkeissä ja suorissa kannanotoissa joissa yhdistyy porvarilliset arvot ja realismi. Ei niitä kannata sekoittaa kiertolauseilla ja poliittisella sumuttamisella. Ja kaikki Twitteriin ja nettiin mahdollisimman suoraan, antaa sitten median käsitellä niitä jälkeenpäin. Kauman tapauksessa median tuoma lisäarvo oli lähinnä A-studiossa, missä päästiin asian ytimeen, ei Kauma eikä virkamieskään pystynyt vahvistamaan miten toimeentulotuen kanssa tarkalleen menetellään. Voi olla että kaikki siellä tehdään nappiin, tai sitten ei. Mutta keskustelu on arvokas sikäli että nyt tämäkin tiedetään epävarmaksi ja verorahojen käytöstä keskusteleminen on taas vähän helpompaa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Olet ymmärtänyt kansanvallan perusteet väärin. Kansanedustajan tärkein "substanssi" (?) ei ole "keskustleun herättäminen", vaan läkien säätäminen yhdessä muien kansanedustajien kanssa.

Käyttäjän MaunuIdnpn-Heikkil kuva

Kansanedustaja ei voi pelkästään olla virkamiesmäinen lainsäätäjä pitkällä aikavälillä. Kun äänestäjät kertovat mitä mieltä ovat yhteiskunnasta on paras kuunnella ja toimia tai luottamus katoaa seuraaviin vaaleihin mennessä. Kun synnyttää keskustelun syntyy uusia mielipiteitä ja toimintaa, kenties vaikka rötösherrojen jahti. Kansanedustajien pitää myös tehdä nostoja. Ei riitä että istuu istunnot, käsittelyt ja valiokunnat. Aktiivinen edustaminen tekee hyvää politiikalle. Tämäkin epämiellyttävä lastenvaunukeskustelu oli todennäköisesti välttämätön ylläpitämään kunnianhimoa lakien tarkkaan säätämiseen ja soveltamiseen. Tehdessäni vaalityötä koko kevään nämä asiat tulivat kyllä ihmisiä kohdatessa tutuksi monelta muultakin kantilta ja nämä keskustelun aiheuttaneet kannanotot tuntuvat verrattain seesteisiltä koko kirjoon nähden.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Huono herättää keskustelua tarkistamattomilla huhupuheilla. Kansanedustaja saa palkkaa. Se on myös työ ei pelkästään sitä että saa olla äänessä ja puhua niitä sun noita.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #54

Pitkällä tähtäimellä kansanedustaja on nimenomaan ja vain lainsäätäjä. Kansaneustaja ei ole virkamies eikä virkamiesmäinen, virkamiehet eivät Suomessa säädä lakeja.

Joo, siitä seesteisyyestä: Eläkeläiset esim. varmasti ovat edelleen kiukkuisia heihin kohdistuneista leikkauksista. Ketkä ovat ne kansanedustajat, ihan nimeltä, jotka äänestivät eläke-etujen leikkaamissen puolesta tällä vaalikaudella?

Huom! "Hallituksella" tai "puolueilla" ei ole eduskunnassa yhtään ääntä, vain kansanedustajilla, henkilöillä, on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos ajattelee missä tilanteessa Pia Kauma nosti propagandistiset huhupuheet ylimmäksi auktoriteetikseen lainkaan häpeämättä sitä ettei ollut tarkistanut tietojaan tuntuu vielä pahemmalta. Euroopassa käydään sotaa ja sodassa näkyy propagandan valtava vaikutus ja kuinka helppoa ihmisiä on manipuloida erilaisina "kantaväestöinä".
Jotenkin käsittämätöntä että kokoomusvaikuttaja, pääministeripuolueen edustaja tuota taustaa vasten vetää poliittisen puheen rimaa alaspäin juuri nyt kun meidän pitäisi varjella länsimaisia periaatteita idän totuuskäsityksiä vastaan. Siinä mielessä Pia Kauman liittyminen Hakkaraiskastiin vaikka edustaa hallitusvastuussa olevaa puoluetta on anteeksiantamatonta.
Ei voi kuin päätään pudistaa.
Jos ei katsellessa separatisteja Itä-Ukrainassa tajua kuinka helppoa on vaikuttaa ihmisiin pötypuheita levittämällä jos ei katsellessa tuota opi arvostamaan suomalaista asiallisuutta ja tunnollisuutta vaan televiosohvalta noustessa menee tarjoamaan kansalle sitä mitä kansalle nuivat ovat syöttäneet niin johan on huono ajattelukyky. Epäeurooppalaista toimintaa kuten kaikki hommaforumin vouhotus ja eu-viha ja muu eripuran lietsonta.

Guillaume Gravier

uskomatonta hyssyttelyä ja syyttelyä, miksi suomalainen vihaa omaansa ja rakastaa syöpää?miksi suomalainen on niin sokea maahanmuuton negatiivisille vaikutuksille isäntämaata kohtaan?

Maahanmuutto on tabu, vähän kuin seksi 60 ja 70luvuilla.Siitä ei saa puhua negatiivisesti, sitä ei saa vieroksua eikä epäillä.Maahanmuutto on niin suuri bisnes että emme sitä heti ymmärräkkään, sen takia siitä puhuminen negatiiviseen sävyyn pyritään supistamaan/sensuroimaan valtamedian avulla, ne jotka vielä jatkavat pulputustaan puskaradioissa, pidetään vähintään mielisairana psykopaatteina.

Yksinkertainen tilastotieteellinen ja kansantaloudellinen totuus:HUOMIO, kuuleeko kaikki?Maahanmuutosta ei ole ollut mitään hyötyä isäntämaille tämän surullisen muotiilmiön historian aikana, ellei oteta jotain promillen professorivirkoja huomioon.

Naurettava fakta:Yhdysvallat on syypää euroopan pakolaisvirtaan, samaan aikaan kun se asettaa pakotteita euroopalle, siirtää kokonaisia pankkeja ja yrityksiä omia maaperilleen, ruokkimaan omia kansalaisiaan.Silti pääosa ihmisistä valitsee USA:n ennen Venäjää.
Usa on ollut yhtämittaisessa sodassa noin 1760 luvulta saakka, noin 254vuotta.

Sosiopaattiset liberaalivasurit(maahanmuuttopositiivit) eivät ymmärrä statistiikkaa eivätkä kunnioita isänmaataan, tuskin edes arvostavat.En tajua mikä ihmisiä kiehtoo multikulttuurillisessa yhteiskunnassa, kun eivät vaivaidu työkiireiltään edes vaalimaan omaansa, kun ehkä jääkiekko-ottelun katsomalla.

Olen Ranskalais-Suomalainen, ja voin sanoa että suomi on menettänyt otteensa antaessaan takapuoltaan jokaiselle sitä pyytävälle.Suomen kansalaiset ovat naurettavalla tasolla isänmaansa kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

no Venäjältä sä varmaan löydät itsellesi ihanneyhteiskunnan missä ylin joho vainoaa milloin mitäkin "vierasta elementtiä".

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"voin sanoa että suomi on menettänyt otteensa antaessaan takapuoltaan jokaiselle sitä pyytävälle.Suomen kansalaiset ovat naurettavalla tasolla isänmaansa kanssa."

Hyvä Guillaume Gravier,
jaan syvän huoleni kanssasi suomalaisuudesta ja isänmaasta viime vuosien tapahtumia seuratessani.

Ilkka Huotari

Tuota kommentointia seuratessa aika moni on ollut kyllä Pia Kauman puolella. Esim. Nyt:n pöyristymisartikkelissa (kommentit ja suosittelut) http://nyt.fi/a1305869505668

Se A-studion virkamies ei selittänyt oikeastaan mitään. Todisteet pöytään niin alkaa uskoa löytymään.

http://1.bp.blogspot.com/-bzJ2uYJ4cuM/UizmeOL4h2I/...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jokainen Pia Kaumaa sympatisoiva kommentti lisää muun maailman varmuutta siitä, että hän edustaa tyypillistä kokoomuslaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset