Markku Huusko

Näin puhkesi Olli Immosen oma kupla

 • Kansalaistorilla tapaamani Mikko Kaukonen noin 15 000:n muun monikulttuurisuuden kannattajan keskellä.
  Kansalaistorilla tapaamani Mikko Kaukonen noin 15 000:n muun monikulttuurisuuden kannattajan keskellä.
 • Yleiskuvaa Kansalaistorilta tänään viiden maissa.
  Yleiskuvaa Kansalaistorilta tänään viiden maissa.

”Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, puhkeaa pian miljooniksi osiksi”, kirjoitti kansanedustaja Olli Immonen (ps.) Facebookissa viitaten monikulttuurisuuteen.

Helsingin Kansalaistorille saapui tänään ainakin 15 000 ihmistä spontaaniin tilaisuuteen, joka sai alkunsa vasta sunnuntaina aamupäivällä Facebookissa. Tampereelle oli väkeä kertynyt yli 1 500 ja myös Immosen kotikaupunkiin Ouluun satamäärin.  

Hallituspuoluetta edustavan Immosen ajatusten vastustaminen jalkautumalla kaupungille oli täysin poikkeuksellinen tapahtuma suomalaisessa poliittisessa historiassa. Mistä tämä kertoo?

Ensinnäkin siitä, että valtava joukko kaupunkilaisia koki Immosen ajatukset kuvottaviksi, oli halukas puhkaisemaan hänen kuplansa.

Toisekseen siitä, että Facebook ja muu sosiaalinen media on muuttunut valtavaksi kansanjoukkojen liikuttajaksi jopa täällä, missä ihmiset eivät ole perinteisesti olleet innokkaita lähtemään kaupungille mieltä osoittamaan. Asiat kokoavat ihmisiä yhteen.

Monen polven helsinkiläinen, vanha tuttavani Mikko Kaukonen oli myös saapunut paikalle Kiasman kupeeseen. Hän viittoili suuriin kansanjoukkoihin ja arvioi kuplan olevan aivan toisaalla kuin Kansalaistorilla, jonne oli saapunut runsaslukuisasti perheitä ja ryhmittymiä, joissa oli mukana maahanmuuttajataustaisia suomalaisia.  Olen samaa mieltä.

Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla yleisemminkin monikulttuurinen kanssakäyminen on jo 2010-luvulla jokapäiväistä, mutta sitä se ei ole kaikilla pienemmillä paikkakunnilla.

Täällä ovat tataarit, juutalaiset, suomenruotsalaiset ja monet muut käyneet kouluja, työskennelleet ja harrastaneet suomenkielisten kantasuomalaisten kanssa jo niin pitkään, että monikulttuurisuutta ei jaksa enää ihmetellä. Tästä muistutti tänään tataaritaustainen, Helsingin Haagassa nuoruutensa viettänyt Atik Ismail tilaisuuden taustavoimana olleen Radio Helsingin haastattelussa.

Itse asiassa koko kantasuomalainen tuntuu varsinkin Helsingissä vähän huonolta määritelmältä millekään ihmisryhmälle, koska voi hyvällä syyllä kysyä, ketkä tuohon joukkoon oikein kuuluvat.

Helsinkiläinen – ja tiedän myös, että ainakin myös turkulainen ja tamperelainen – lähestymistapa on se, että muut kulttuurit eivät pelota. Identiteetti on vahva, eikä ole pelkoa siitä, että joku tulisi ja veisi jotain pois itseltä.

Uusien elementtien tuominen suomalaisuuteen on jatkuva prosessi. Tästäkin tämän päivän joukkokokoontuminen kertoi. Suomalaisuutta ei Kansalaistorilla jyrätty eikä sitä muutenkaan jyrätä.

Lopuksi yksi negatiivinen huomio tilaisuudesta: oli yleisöltä heikko esitys, että tilaisuuteen pyydetty perussuomalainen puhuja, päätoimittaja Matias Turkkila, sai häiritsevän vastaanoton.  Hänhän ei puolustellut lavalla Immosta ja vielä erikseen irtisanoutui rasismista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (221 kommenttia)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Turkkilan olisi tosiaan pitänyt antaa puhua rauhassa.
Hänen puheensa oli niin huono ,että vaikka sitä olisi kuunneltu hiiren hiljaa,ei se siitä olisi parantunut eikä Immosen asemaa parantanut.
Sen sijaan on pakko antaa kymmenen pistettä Laaniselle,jonka hieno puheenvuoro ei saanut ansaitsemaansa hurrausta.

Käyttäjän amgs kuva

Olin silloin ihan takana ja vieressä moni ihmetteli, miksi mies oli siellä. "He eivät ole saapuneet kuuntelemaan samaa litaniaa" kuin perussuomalaisten kirjoituksista. Hyviin tapoihin kuuluu kuunnella.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Olin yksi mainituista rasismin ja natsiretoriikan vastustajista.

Multiculturalism tulee UNESCOn raporteista 1990-luvulla. Sieltä se on omaksuttu Suomeen ja käännetty monikulttuurisuudeksi. Tällä on varsin vähän tekemistä 1800-luvun tataarien kanssa. Homoillakin on ollut maailmalla oma kulttuurinsa 1970-lähtien, mutta se ei kuulu YK-järjestelmän mukaisen monikulttuurisuuden piiriin eikä ole siihen vedonnut.

Käyttäjän amgs kuva

Kysyin monilta läsnäolijoilta, miksi olivat siellä ja vastaus oli, kuten sanoit, että moni koki Immosen ajatukset kuvottaviksi.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Vastaavaa oikeassaolon varmuutta ja taisteluvalmiutta aatteen puolesta nähtiin kai 1930-luvullakin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hämmentävän huono rinnastus, jos viittaat tämän päivän mielenilmauksiin Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Seuraava vaihe on kai se, että poltetaan (kuvaannollisesti) joku Turkkila roviolla. Etkö näe miitä tämä ideologia on jo tehnyt kansan yhteishengelle?

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2015/07/kauas-pil...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #10

Mitä yhteishenkeen tulee, ei kansanedustaja Immosen kirjoitus ollut varsinaisesti sitä nostattava. Kaiken muun ohella se aiheuttaa hämminkiä jopa hänen oman puolueensa sisällä.

Eero Kivelä

Monikulttuurisuusideologia on tiedetty mädännäisyydeksi ja sen mielenosoitus vahvisti.

Sotiemme veteraanit eivät koskaan osoittaneet mieltään vaikka siihen olisi heillä ollut täysi moraalinen oikeus. He osaltaan pelastivat maamme itsenäisyyden.

Vuoden 1966 eduskuntavaalien jälkeen maassamme alkoi erkkituomiojalais ja tarjahaloslais -mielisten epäisänmaallinen vaikutus saada valtaa. Vasemmistohenkiset valtasivat yliopistot. Yle ja teatterimaailma alkoi syytää vasemmistopropandaa. Sotiemme veteraaneja halveksittiin ja jopa syytettiin sodan aloittamisesta silloisen Neuvostoliiton kanssa. Kaikki tiesivät, että Mainilan laukaukset eivät olleet suomalaisten aikaansaannosta.

Vasemmistopuolueet venäläismielisen internationalalistisen aivopesevän myyräntyönsä ujuttivat valtamediaan, jolla pyrittiin muokkaamaan kansamme ajatusmaailmaa.

Monikulttuurisuusideologian kannattajien valtapyrkimykset on jatkumoa noiden vuosien tapahtumille. Joillakin on palava halu uhrata yhteiskuntamme EU:n ja monikulttuurisuuden altarille.

Vasemmistopuolueet eivät puolustaneet tosiasiallisesti maatamme puolustaneita vaan paremminkin halveksivat heitä. Nyt he ovat kovaäänisesti lähes barrikaadeilla puolustamassa mätää monikulttuurisuusideologiaa ja vaatimassa maahanmuuttajille kohtuuttomia etuja ja se otetaan kantasuomalaisten selkänahasta. ”Tää on viimeinen taisto, rintamaame yhtykää” he ikään kuin vieläkin huutavat taistellessaan monikulttuuruusideologian puolesta. Immosen ”taistelu” isänmaan puolesta herätti nämä monikultturistit tavoilleen uskollisina mölyämään Matias Turkkilalle mielenosoituksessaan.

Olli Immosen kertoman asiasisällössä ei ole mitään sellaista, mikä ei tukisi hyvällä tavalla Suomen kansan ja maan säilymistä sekä aitosuomalaisten identiteettiä. Joka ei ymmmärrä mitä aitosuomalaisuus tarkoittaa, niin olkoon ymmärtämättä.

”Mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta”. Siis monikulttuurisuuden puolesta.

Olli Immonen vastustaa Suomen muuttumista liian monikulttuuriseksi ja on sen mielenilmaisunaan tiettäväksi tehnyt täysin oikeutetusti. Mikä meteli rasimisyytöksineen siitä syntyikään. Vain siis siitä, että ilmaisi puolustavansa Suomi-isänmaata. Immonen kyllä tietää millaisista ongelmista monikultuurisuuden takia muun muassa Ruotsi kärsii.
-
Utopia ja sen toteuttajat
https://monikulturismi.wordpress.com/
-
Kent Ekeroth- Monikulttuurisuuden myytti
https://www.youtube.com/watch?v=QvQMP6YvcQo
-
Göteborg - Viha, pelko ja paratiisi
https://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk
-
Malmö 2009... Eurooppa 2025?
https://www.youtube.com/watch?v=l0nKZg4u6Eo
- - -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

On totta, että 60-luvun lopulla alkoi synkkä vasemmiston dominoima aikakausi Suomen historiassa. Suuri osa kansaa pelkäsi oikeasti Suomen luisumista sosialismiin ja lopulta Neuvostoliiton valtaan. Tämä pelko alkoi hälvetä lopullisesti vasta 80-luvun puolivälin paikkeilla, kun Neuvostoliiton mahdollisuuksien rajat alkoivat konkreettisesti hahmottua.

Nyt vallalla oleva kansainvälistyminen ja integroituminen Länsi-Eurooppaan on seurausta siitä, että yllä kuvailemasi vasemmiston dominanssi saatiin kumottua - "Gott sei Dank!".

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #27

Vielä on muutama etäispesäke henkitoreissaan saatohoidossa. Tarvitaan 3 sukupolvea eli noin 60 vuotta tuon aikakauden ohittamiseen. In Youth we trust!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #27

Juha.
Että taida olla kovin perehtynyt Suomen ulkopolitiikan perusmotiiveihin 60- luvulla.
Kekkosta ja esim Vilkunaa nyt ei voida oikein sosialismin apostoleiksi syyttää.
Sen sijaan ns pääomapiirit hyödynsivät heidän politiikkaansa innolla.

Mitä sisäpolitiikkaan tulee, esim koululaitos oli totaalisen porvarillinen . Kun ensimmäisiä koulutuspolitiikan muutosvaatimuksia esitettiin, niissä pelotti oikeistoa tosiasiassa koulutuksen demokratisointi ( kuten tänäänkin pelottaa), vaikka " kommunismilla" ihmisiä peloteltiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #150

Koululaitosko porvarillinen?

Kuulitko koskaan tai lukaisitko läpi niin sanottua Pirkkalan monistetta? Siinä esitettiin oppilaille maailman lähihistoria puhtaasti marxilaisten silmälasien läpi. Jopa toista maailmansotaa käsiteltäessä Neuvostoliiton ylistyksen yhteydessä jätettiin mainitsematta, että se oli liittolainen länsivaltojen mm. USA:n kanssa ja kun USA:ta monisteessa kokonaisuutena ottaen parjattiin kapitalismin tyyssijana, niin oppilaat kyseistä oppimateriaalia lukiessaan tekivät implisiittisesti sellaisen johtopäätöksen, että USA ja Neuvostoliitto olivat vastakkaisilla puolilla toisessa maailmansodassa.

Oliko tuo porvarillista kouluopetusta?

Mitä kouluopetukseen silloin muutoin tulee, niin seuraavan linkin takaa löytyy asiasta myös näkemystä:

”Koulujen historian opetus suomettui 1970- ja 1980-luvuilla
Leninistä tehtiin pyhimys ja yya-sopimuksesta mantra"
http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=288

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #23

"Olli Immonen vastustaa Suomen muuttumista liian monikulttuuriseksi"

"liian"? Minä ainakaan en sellaista sanaa Immosen tekstistä löytänyt. Eikä sitä siitä löydykään, ei vaikka millaiset pehmotulkintalasit laittaisi päähänsä.

Jos mies ei tätä tarkennusta edes kysyttäessä sanonut, on aikamoista persuevankelioimista siihen sellainen tulkita.

Eero Kivelä Vastaus kommenttiin #31

Immonen varmasti ymmärtää myös sen, että on aina ollut olemassa monikulttuurisuutta sellaisessa määrin, mikä ei ole aiheuttanut sanottavia ongelmia. Kun monikulttuurisuusideologia on saanut maassammekin liian vahvaa jalansijaa, on hän sen havainnut ja ottanut suoran kannan.

Ja vaikka mielestäsi pehmentävää ”liian” -sanaa ei esiintyisikään kommentissani niin Immosen kertoma on täyttä asiaa sellaisenaankin ja hänellä on ollut täysi oikeus se esiin tuoda. Ei kommentissani itse asiassa ole useita muitakaan Immosen käyttämiä sanoja.

Voin huoletta omalta osaltani sanoa myös ilman ”liian”- sanaa, että Olli Immonen vastustaa Suomen muuttumista monikulttuuriseksi - ja se on Suomelle parasta.

Marko Pajunen Vastaus kommenttiin #59

Toivottavasti saamme kansanedustaja Immosen itsensä pian selventämään miten minkäkin asian ymmärtää... Itseäni kiinnostaa erityisesti, miksi oli valinnut kirjoitustyyliksi äärioikeistolaisen taisteluretoriikan, tuskin ihan vahingossa ja epähuomiossa näin tapahtui.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä olisin Immosena tullut paikalle tällaista joukkoa kunnioittamaan, mutta luonto näyttää massavoiman edessä pettäneen.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #70

Minä en. Tämä joukko on yrittänyt käydä ennenkin Immoseen käsiksi. On tarvittu jopa poliisivoimia suojelemaan Immosta ja muita näiltä väkivaltaisilta ihmisjoukoilta. Mikäli Turkkila olisi kansanedustaja, hänkin olisi saanut tilaisuuteen poliisipartion turvakseen. Tähän Huuskon ja monen muun ylistänöön sakkiin kuuluu hyvin väkivaltaisia ihmisiä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #94

"On tarvittu jopa poliisivoimia suojelemaan Immosta ja muita näiltä väkivaltaisilta ihmisjoukoilta"

Olen ollut pari päivää uutispimennossa, mistä sinä tämmöistä kuulit?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #199

En ole kuullut vaan jopa järjestämässä tapahtumaa johon poliisi on halunnut laittaa partioita turvaamaan kansanedustajia. Kyse ei ole viimeaikaisista tapahtumista.

Olen ollut myös itse järjestysmiehenä tällaisessa tapahtumassa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #200

"Tämä joukko on yrittänyt käydä ennenkin Immoseen käsiksi"

Eli tämä olikin vain yleistys, joka johtui Immosen kansanedustajastauksesta, eikä tieto mistään konkreettisesta?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #202
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #203

Kyllä, olen huono lukemaan joten voitko vahvistaa. Onko joku oikeasti yrittänyt käydä Immosen kimppuun? Missä/miksi?

Ilmeinen tarkennushaluttomuutesi arveluttaa.

Lisäys: Ilmeisesti ei, niin arvelinkin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Niin kauan, kun edes US:n päätöoimittaja ei uskalla/osaa määritellä käsitettä "kulttuuri", koko "monikulttuurisuuskeskustelu" jää pelkästään huuteluksi.

Monikulttuurisuuden vastustajat tuskin tarkoittavat, että kaikkien pitäisi syödä vain karjalanpiirakoita ja hampparit, kepapit ja pizzat kieltää. Toisaalta ihonvärillä ei ole mitään tekemistä kulttuurin kanssa (vai onko, muka?), joten rasismin sekoittaminen monikulttuurisen yhteiskunnan vastustamiseen/puolustamiseen on älyllistä epärehellisyyttä.

Jotta edes me US:n lukijat tietäisimme, mistä keskustellaan, kun keskustellaan "monikulttuurisuudesta", ole ystävällinen ja määrittele käsite "kulttuuri". Tiedäthän, välttämätön ja riittävä ehto. Vasta sitten "monikulttuurisuudesta", sen merkityksestä, eduista ja haitoista voidaan varsinaisesti aloittaa keskustelu.

Odotan innolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Mikset sä itse määrittele. Odotan innolla.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #106

Olenhan minä sen määritelmäni moneen kertaan esittänyt, mutta laitetaanpa taas:

"Kulttuuri" on sellainen tapojen ja käytänteiden kokonaisuus, jonka yhteisö kokee sanktionvaraisesti oikeaksi ja noudatettavaksi. (Sanktio voi olla niin positiivinen kuin negatiivinen.)

Että siinä.

Mutta Huuskolta odotan, hän kun on US:n vastuullinen pääkonna (kaikella ystävyydellä ja kunnioituksella).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #112

Erikoinen keskustelutyyli. Huusko kirjoittaa pskuplasta ja sinä vaadit häneltä määritelmää kulttuurista. Jonkinlaisen ortodoksian tai teologian pitää olla tuon keskustelutyylin takana.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #116

Selitin kyllä käsittääkseni kyllin selvästi: Huusko kirjoittaa monikulttuurisuudesta, ja pyydän häntä täsmentämään, mitä hän tarkoittaa "monikulttuurisuudella", ts. yhteiskunnalla, joka on "monikulttuurinen", ts. mitä tuossa yhteiskunnassa on monta, ts. miten hän määrittelee käsitteen "kulttuuri", ts. mistä oikein puhutaan, kun puhutaan "monikulttuurisuudesta". Tuskin Huuskokaan kirjoittaa hampparien, pitsojen ja kebapien saatavuudesta - tuskin myöskään Immonen.

Paksumpaa rautalankaa en enää löydä.

PS: Pyysit minua määrittelemään käsitteen "kulttuuri". Tein, mitä pyysit. Kelpaako sinulle? Jos ei, anna parempi määritelmä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #112

Tuo sinun määritelmäsi on tähän yhteyteen ihan passeli, mutta tuo sana "sanktionvarainen" jotenkin töksähtää. Sen ottaisin pois.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #128

Sanktionvarainen on siinä siksi, että kaikki ei ole kulttuuria. Esimerkiksi taiteessa taide sinänsä ei ole kulttuurisidonnaista, kaikissa yhteisöissä harrastetaan ja harjoitetaan jonkilaista taidetta. Sen sijaan taiteen rajat ja nihin liittyvät sosiaaliset sanktiot ovat kulttuurille ominainen ja kulttuuria määrittävä tekijä: Etelä-Intialaisessa taiteessa julkisessa rakennuksessa voidaan esittää taidetta, joka meidän yhteisömme tuomitseen ja kieltää pornona. Myös positiivinen santio on sanktio. Aiemmin joulukinkku oli osa suomalaista kulttuuria. Mikä sellainen maatalo, jossa joulukinkkua ei olisi ollut? Häpeä sille (häpeä on voimakas sanktio). Nykyisin jouluruokana voi olla mitä tahansa kalkkunasta kebapiin, joulukinkku ei ole enää osa suomalaista kulttuuria. Sen puutetta tai olemista joulupöydässä ei sosiaalisesti enää noteerata.

Että kyllä se sanktio siihen kuuluu.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #128

Koska aiheeseen ei tullut lisää kommentteja, ja vakio-opponenttinikin tykkää määritelmästä antamastasi lausunnosta, voinen katsoa, että se on oikeaan osuva. Mitä tästä seuraa?

"Kulttuuri" on siis kokonaisuus, ja "monkulttuurisuuden" yhteiskunnassa täytyy tietysti silloin tarkoittaa, että monet tällaiset määritelmän mukaiset "kulttuurit" voivat elää rinnakkain, omine yhteisönsä jäseniä koskevine sääntöineen.

Esimerkiksi yhdysvaltalaiseen kulttuuriin kuuluu oleellisena osana meidän mielestämme järjettömien yksityisten asearsenaalien omistaminen ja hallussapito. Monikulttuurisessa Suomessa tämä pitää siis olla sallittua USAsta tuleville mamuille.

Moniin kulttuureihin kuuluu oleellisena osana pikkulasten sukuelinten silpominen, ikärajat vaihtelevat (tavan sitominen vain islamiin ja juutalaisuuteen on virhe, sitä esiintyy alueellisesti myös muissa kulttuureissa läpikäyvänä käytäntönä, erityisesti Itä-Afrikassa ja Lounais-Aasiassa). Tämä silpomisperinne pitää siis saada säilyttää monikulttuurisessa Suomessa.

Listaa voi jatkaa.

Toinen mahdollisuus on "kvasi-monikuluttuurisuus", Suomi, jossa tänne saapuvien ihmisten kulttuureista lainsäädäntö- ja indoktrinaatioiteitse poistetaan piirteet, joita oma kulttuurimme ei hyväksy. Me, alkuasukkaat, siis olemme tällöin ne, jotka päättävät, mikä mamujen kussakin ryhmäulttuurissa on "sanktionvaraisesti oikein ja hyväksyttävää".

Mikä mättää?

Kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa kansa yhdessä päättää, mikä on sallittua, mikä ei. Se on juuri sitä "sanktionvaraisesti oikeaa ja hyväksyttyä". Lait ja sosiaaliset normit ovat tuollaisessa yhteiskunnassa kaikille samat, taustasta riippumatta.

Voiko siis olla edes teoriassa olemassa "monikulttuurista kansanvaltaista oikeusvaltiota"?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #98

"Toisaalta ihonvärillä ei ole mitään tekemistä kulttuurin kanssa"

Ei ole, ei. Mutta aika moni, ellei jopa valtaosa tuota moniselitteistä monikultturisuutta vastustavista juuri niin kuvittelee.

That's the problem.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #154

Sen verran moni monikulttuurisuuden vastustaja on aviossa "erivärisen mamun" kanssa (mm. Immonen itse), että en oikein usko, että olisit oikeassa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #161

Puhut aika pienestä, poikkeavasta ryhmästä, jota mm. Immonen edustaa.

Mutta omat havaintoni ovat etupäässä juuri sellaiset, vaikka tieteellistä, eksakstia numeroin osoitettavaa näyttöä ei ole.

Mauri Skön

Suvaitsemattomat liikenteessä, se on ainakin varmaa, että tilaisuus avitti Suomea jakautumaan kahteen leiriin. Onko monikulturismi todellakin sen arvoista. Joka yhtäälle kumartaa setoisaalle pyllistää.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Tilaisuus oli hyvähenkinen. Turkkilalle buuaaminen oli mautonta, mutta kesti tosiaan kolmituntisesta tilaisuudesta vain pari minuuttia.

Kaikki puhujat olivat hyviä ja jopa tasavallan presidentti välitti terveisensä. Lisää tällaista.

Taisto Merilä

"Turkkilalle buuaaminen oli mautonta, mutta kesti tosiaan kolmituntisesta tilaisuudesta vain pari minuuttia."

Eli tosiaan vain Turkkilan puheenvuoron keston ajan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Buuaus Turkkilalle osoittaa jälleen sen kuinka tunnevaltaisesti kansanjoukkojen massareaktio toimii. Se on yhden suhde yhteen sukua viime vuoden euroviisuyleisön reaktiolle venäläisen pahaa-aavistamattoman nuoren laulajatytön astuessa lavalle.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"kyllä kansa tietää" on ollut populistien motto. Nyt ilmeisesti kansa ei tiedäkään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Puolalainen aforistikkokin (S. J. Lec) totesi jo 1950-luvulla, että: "Kansanjoukko huutaa suulla suuremmalla ja syö monella ihan pienellä." - Buuaushan kertoo vain po. joukon huonosta käytöksestä, suvaitsemattomuudesta ja epätasa-arvoisesta asennevammasta, joten on hyvä, että sekin tuli esille.

Nyt pitäisi sitten kyetä palaamaan arkeen: velkaantuneeseen Suomeen, sisäisen devalvaation kitinään, eurokriisiin, toistensa kurkussa oleviiin EU-maihin, laskevaan BKT:een, nousevaan työttömyyteen, aitoihin tilapäistä turvaa kaipaaviin pakolaisiin ja turvapaikanhakojoihin, työperäiseen siirtolaisuuteen, Kreikan kriisin kulminoitumiseen kekseliäine lisärahoituskuvioineen, mahdolliseen euroalueen halkeilemiseen ja EU-korruption paljastumiseen jne.

Siihen tosiarkeen palaaminen voi tuottaa vaikeuksia hetken euforiassa kelluneille ihmisille, haaskalta hyötyä hakeneille julkkikisille, puhumattakaan köyhyysloukkuun joutuneille vanhuksille ja 450.000 työttömälle...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Ennen kuin asia on ratkaistu nuo kaikki muut tärkeät asiat jäävät pimentoon.

Persusuomalaisen puolueen olisi pitänyt reagoida nopeasti ja päättää mitä tekevät. Sen jälkeen muut puolueet päättävät miten siihen reagoidaan. Samoin voisi Olli Immonen tulla kertomaan miksi ajatteleen kuten ajattelee ja todella seisoa sanojensa takana.

Pakolaisia vihaava pakolainen on aika irvikuva siitä sotatarinasta, minkä hän itse sanoillaan loi.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Kokeiles jakaa huolenaiheesi vaikka kansanedustaja Immosen kanssa. Ehkäpä hän tajuaisi suunnata "taisteluintonsa" näihin mielestäsi oikeisiin aiheisiin sodanlietsomisen sijaan. Tai no, nythän hän on jostain syystä tavoittamattomissa...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Raamatussa kerrotaan kansan Jerusalemissa huutaneen Hoosiannaa ja vähänajan kuluttua ristiinnaulitse.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Osoittaa jälleen kerran (viittaan myös mainitsemaasi venäläiseen), miten musertava valta valtamedialla on ihmismassoje mielipiteisiin ja käyttäytymiseen...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Juuri näin se on, media saa aikaan sen että valkoinen muuttuu mustaksi ja päivastoin ,aivan toimittajien omakohtaisten näkemysten mukaan. Kansa eli näissä asioissa suuri joukko välinpitämättömiä kaupungeissa asuvia ihmisiä on täysin sokea median käskyläinen joka ei välitä juurikaan seurauksista, ainoastaan siitä pienestä hetkestä kun saa tuntea olevansa osa jotain suurempaa.

Petteri Hiienkoski

Presidentin viesti oli kaikessa yksinkertaisuudessa oikeastaa aika selvä: pidetään pää jääkylmänä. http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Turkkilalle buuaaminen oli mautonta, mutta lopussa hänelle taputettiin.

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

Immonen sanoi mitä sanoi. Ei hyvä juttu, ja sen voi aina korjata. Mutta heti kun demarit alkoivat suunapäänä avautumaan, asia muuttui vastakkainasetteluksi.
Immonenko tässä nyt sitä vihaa lietsoo? Haloo Rinne ja Tuomioja. Kannattaisi hieman kuitenkin miettiä myös teidän.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Immonen kyllä sai jo tilaisuuden korjata. Hänen mielestään ei ilmeisesti ollut mitään korjattavaa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Hävettää sekä osallistujien puolesta, että persujen puolesta. Massahysteriaa molemmin puolin, eikä ilmeisesti puhuta edes samasta asiasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos tuohon Turkkilan puheosuuteen viittaat, niin se oli hyvin pieni episodi kyseisestä tilaisuudesta eikä sen merkitystä kokonaisuudessa pidä ylikorostaa. Tilaisuuden sanoma oli selkeä ja ymmärrettävä eikä siinä ole kenelläkään mitään hävettävää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kertaisitko vielä, mikä se sanoma olikaan.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Joskus on vaikeaa ymmärtää ihmisiä, kun ei toiminnassa tunnu olevan järjen häivääkään. Kyllä se minua hävettää. Pätee sekä tähän tapahtumaan, jossa nähdäkseni lähinnä toitotettiin matalaotsaisia mantroja, että Immosen naurettavaan avautumiseen, joka muistuttaa erityisen paljon Pekka Siitoimen umpikännistä palopuhetta KDP:n laivaseminaarissa.

Kun sekä kansalaiset että poliittiset toimijat ovat vähä-älyisiä, niin mitä asialle voi tehdä? Vähintään kehottaisin ihmisiä harjoittelemaan retoriikkaa ja käytöstapoja.

Arvoilla tai mielipiteillä ei lopulta ole mitään merkitystä. Vain tavoitteet ja toteutus merkitsevät. Näkemäni perusteella kummankaan osapuolen tavoitteet tai toteutus eivät edistä sellaista yhteiskuntaa, joka olisi nykyistä parempi liberaalin demokratian viitekehyksessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #46

Prosessi on joskus raadollisempi kuin tulos. Hegelin filosofiassa on prosessikaaviona teesi, antiteesi ja synteesi. Jos Immosen manifesti oli teesi, niin tämä miekkari oli antiteesi. Niistä tulee sitten se synteesi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Teesin, antiteesin ja synteesin kokonaisuus on yksi esimerkki kieltämisen kieltämisestä (teesi on alkumuoto, antiteesi seuraa ensimmäistä kieltämistä ja kieltämisen kieltäminen synnyttää synteesin). Hegelin hengenfilosofiassa sovellettiin dialektista menetelmää, jossa väitteen eli teesin vastavoimaksi asettui antiteesi eli vastaväite. Nämä kaksi vastakkaista käsitystä yhdistyivät synteesin kautta. Kehityksen lähtökohtana on nykytila, joka muodostaa myönteisen teesin, siitä kehittyy vastakkainen antiteesi ja niiden kieltona synteesi, joka edustaa korkeamman asteista ymmärrystä ja on vuorostaan uuden dialektisen kierroksen teesi. Hegel ei itse näitä käsitteitä käyttänyt, vaan jakoi pääteoksensa kolmeen osaan, joista nuo on sittemmin johdettu.

Siis milloin se synteesi on lopullinen, Hegelin mukaanhan synteesi on uuden antiteesin aihe?

Kyllä niin kulttuurille kuin monikulttuurillekin tulee löytyä edes jonkinlaiset yhteiset määritelmät, jotta niistä voidaan jossain määrin järkevällä tavalla keskustella. Nyt monikulttuurisuus tuntuu edustavan useimmille jotain epämääräistä, heidän ehkä (harvoilla) ulkomaanmatkoilla kokemaansa "värikkyyttä", "iloisuutta" ja osittain epäsuomalaista "säpinää", samoin kuin uusia ruokalajeja. Maahanmuutto tuo kuitenkin mukanaan paljon muuta: meille vieraita kulttuurisia ominaispiirteitä ja ideologioita, joista vähäisimpiä eivät ole epätasa-arvo sukupuolten välillä, demokraattisten prosessien täydellinen tuntemattomuus ja jopa halu vastustaa sitä, jne.

Samoin maahanmuuttoon niputetaan työperäinen maahanmuutto, turvapaikanhaku, pakolaisuus (joka todellisuudessa muodostaa murto-osan muualle kotimaistaan pyrkivien motiiveista), elintason parantamisen mielessä tapahtuva rajojen ylittäminen, jne. Eli mistä oikeastaan keskustellaan? Monikulttuurisuudesta vai kansainvaelluksesta, jonka suuntana on Eurooppa? Keskustelu on ylipäätään tasotonta: helsinkiläistoimittaja kirjoittaa oman maan kansalaisten muutosta maan sisällä ja rinnastaa nämä ihmiset mm. Afrikasta tuleviin. Lisäksi kyseinen toimittaja päästelee aika vapaasti valheita sellaisesta avusta, jossa Yhdysvalloista tulvi Suomeen tuhansia lentokoneita, jeeppejä, jne. viime sotiemme jälkeen. Pöyristyttävää! Ja näin perustellaan jotain olematonta velkaa joka nyt maksettaisiin ottamalla vastaan ja asuttamalla mahdollisimman paljon nimenomaan muualta kuin Yhdysvalloista tulevia ihmisiä Suomeen...

Oliko Immosen teksti erityisen rajua tai raakaa (huonoa ja kömpelöä se oli, siitä voidaan olla samaa mieltä) verrattuna esimerkiksi Kommunistiseen manifestiin:

Kommunistisen puolueen manifesti alkaa:

"Aave kummittelee Euroopassa – kommunismin aave. Kaikki vanhan Euroopan mahdit ovat liittoutuneet pyhään ajojahtiin tätä aavetta vastaan: paavi ja tsaari, Metternich ja Guizot, Ranskan radikaalit ja Saksan poliisit."

Varsinainen asiateksti alkaa:

"Koko tähänastisen yhteiskunnan historia on ollut luokkataistelujen historiaa – – sortaja ja sorrettu ovat – – käyneet keskeytymätöntä taistelua – – mikä joka kerta on päättynyt joko yhteiskunnan vallankumoukselliseen uudistamiseen tai taistelevien luokkien yhteiseen häviöön." Neliosainen Kommunistisen puolueen manifesti toteaa ”kommunismin” nousseen yleiseksi herjasanaksi ja ilmoittaa että manifestin tarkoituksena on tehdä selväksi kommunistien näkemykset...

Stalin: "Kun hirtämme kapitalistit, he myyvät meille köyden". "Kuolema on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Ei ihmisiä, ei ongelmia". "Ei sillä ole väliä kuinka moni äänestää, vaan sillä kuka laskee äänet".

Suomessa "ihailtu" V.I. Lenin: "Yksi aseistettu mies kykenee kontrolloimaan sataa aseetonta".

Kovasti agressiivinen on myös sosialidemokraattien edelleen laulama Kansainväilnen, jos joku enää muistaa siitä yhtään säkeistöä. Pakkovalta murtuu ryskyin, orjajoukko ryhtyy taistohon, joka on viimeinen, rintamaan tulisi yhtyä, ja muuta kovasti huolestuttavaa verrattuna Immosen laimeaan purkaukseen.

Different strokes for different folks!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #201

"Different strokes for different folks!"

Immosenkkua?

"Erilaiset aivohalvaukset erilaisille kansoille"?

Se täytyy sanoa, että VILenin lausuma on totta. Juuri siksi yleinen, yhtäläinen asevelvollisuus on kansanvaltaisen oikeusvaltion ainoa turva ja tuki.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #210

Tuo ilmaus ei ole "immosenkkua" vaan aika tuttu ainakin englantia (sujuvasti) osaavalle. Ei Heynon tulkinta huono ole, kuitenkaan;)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #46

"Kyllä se minua hävettää."
****************************************
Äläpä sorru häpeään noin helposti. Kyllä se siitä helepottaa, kun elämän toisin oivaltaa ;)

Eikä kaikkia ihmisiä voi koskaan ymmärtää, joten relax ja mukaudu siihen.

"Have no fear of perfection - you'll never reach it." Dali

Juha Kuittinen

Suomalaisen hyvinvointivaltion kupla paisuu- Tullee tulevaisuudessa poksahtamaan..

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Persu viha vestarit pidettiin hesassa ja muuallakin Suomessa rasismi huutojen kera että Tämäkö on monikulttuurista ja sodilaadisuutta vain yhden ihmisen harkitsemattoman kirjoituksen takia . Ei mulla muuta

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Immonen haki taistelua ja vastakkainasettelua. Ja sai sitä. Joskus kannattaisi miettiä, mitä toivoo. Toive saattaa toteutua.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sitten jää vielä arvuuteltavaksi, minkälaiseen voittoon Immonen viittasi. Ja sen jälkeen pitääkin taas kerran kysyä, haluavatko perussuomalaiset ja erityisesti puheenjohtaja Soini vielä pitkäänkin jatkaa tällaista "leikittelyä", joka noteerataan ulkomaita myöten (nykyään vielä paremmasta syystä, koska tämä "leikkisä" joukko on hallituksessa).
https://astrologieklassisch.files.wordpress.com/20...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022116701332_u...

Soininkin olisi jo korkea aika taittaa yhden sortin miesten moraalinen selkäranka vaikkapa puoluekokouksessa pidettävässä puheessa (Immonenhan näkee asiassa valtataistelua puolueen sisällä).
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/15/mantsalan-...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072720096563_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No, se siitä väitteestä, että Immosen ajatukset olisivat loukanneet vain maahanmuuttajia ja "maahanmuuttajataustaisia". Näemmä kantaväestökin voi kokea monikulttuurisuuden vastaisen taistelun uhkaavaksi.

Turkkila ei ehkä ollut perussuomalaisten taholta paras mahdollinen valinta puhujaksi, mutta olisi hänen voinut antaa puhua kaikessa rauhassa.

Jaakko Häkkinen

Karo on taas ymmärtänyt väärin - lahjakasta. :)
Minun pointtini oli aiemmin, että vain maahanmuuttajaidentiteetillinen voi ottaa Immosen lausunnon henkilökohtaisesti: "Miksi MINÄ olen painajainen?"

Karo hyvä, ei ole ylpeydenaihe olla ymmärtämättä mitä muut keskustelijat sanovat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Ruskeat Tytöt"-blogin Koko, ei mielestäni ole maahanmuuttajaidentiteetillinen, vaikka sinä olisit kuinka sitä mieltä.

Mutta joo, selväksi tuli vain Jaakko Häkkinen voi ymmärtää sanojen ja käsitteiden kaikki moninaiset merkitykset. Jaakko Häkkinen myös tietää Kokoa paremmin, mikä on hänen identiteettinsä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Kun nuiva liike on luonut itselleen teorian jolla salonkikelpoistaa rasismi, se joutuu käyttämään näitä salkku kädessä kulkevia tummentuin valoin kulkevia miehiä jotka ymppäävät diskurssia teorian mukaiseksi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #109

Karo, ainakin ymmärrän kaiken näköjään sinua paremmin. Jos "monikulttuurisuus"-sanan käyttö saa ihmisen kysymään "Miksi minä olen painajainen?", hän kokee liittyvänsä aiheeseen henkilökohtaisesti. Suomeksi: se kertoo maahanmuuttajallisesta identiteetistä. Yksikään pelkän suomalaisen identiteetin omaava ei voisi ottaa tuon sanan käyttämistä itseensä.

Ymmärrät tämän kyllä, mutta jostain syystä sinusta on kunniakkaampaa esittää tyhmää kuin tunnustaa olevansa väärässä...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #170

"On aika käsittämätöntä, että ihmisten mielikuvat ei-valkoisista ihmisistä ovat takertuneet niin syvälle. He kuulevat ulkomaalaisaksentin puheessa, jossa sitä ei todellisuudessa ole", Hubara sanoo kalliolaisessa kahvilassa.

http://www.hs.fi/elama/a1438140511449?jako=34a7d2d...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voisitko Markku Huusko jo alkaa ymmärtää, että nämä Immoset-blogit alkavat kyllästyttää ja haluaisin nähdä muita aiheita. Jätin valtaosan immos-blogeista lukematta kun ei jaksa enää tuollaisia typeryyksiä lukea? Etkö vaan osaa viheltää peliä poikki vai pyörittelettekö peukaloitanne ja odotatte ajan mukaan aiheen laantuvan? Pari päivää jatkuvaa keskustelua on jo aivan liikaa samoista aiheista.

Koko Puheenvuoro on jo pilattu ja kiinnostavat aiheet painuneet parin sivun taakse unholaan.

Tänne pitää saada Räyhäysosio, missä voi kukin purkaa tunteitaan ja Puheenvuoro pidetään siistinä.

Minä olen joutunut kahlaamaan aika kauan löytääkseni eri aiheita käsitteleviä.

Vai EVO:tatteko noin rankasti? En ole nähnyt mitään merkittäviä korjauksia tai muutoksia tänne Puheenvuoron rakenteeseen.

Minun on pakko taas avata sanainen arkkuni luomalla uusi blogi ja laitetaan se sinne karuselliin tai toivoa, ettei blogi huku vauhdilla sivujen taakse...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ymmärrän, että aihe tympii, jos se ei kiinnosta. Monia se kuitenkin yhä keskusteluttaa niin verkossa kuin turuilla ja toreillakin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Jos se sinua kovasti kiihottaa tai keskusteluttaa, niin RAKENTAKAA SITTEN RÄYHÄYSVUORO! Sinne immoset ja muut räksyttäjät kuuluvat, siivotkaa koko roskarevohka hittoon Puheenvuorosta! Pidetään Puheenvuoro kiinnostavana erilaisista aiheista, ei sitä samaa aihetta!

Minua kiinnostavia aiheita katosi jo muutama sivu taaksepäin ja se tympii, kun olisi ollut kiinnostavaa tietää oliko jotain uusia kommentteja ja kaikkia aiheita kun ei voi ulkomuistilla muistaa kuin selaamalla mutta vastaan tulee AINA VAIN IMMOS-BLOGEJA! Tajuatko nyt?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Turhaan meuhkaat!

Näitä ajankohtaisia aiheita tulee ja menee. Muutama viikko sitten pukattiin parisenkymmentä blogia päivässä Tapanilan somaliraiskauksesta ja nyt ei kukaan paljon sitä muistakaan. Sama kohtalo on tällä episodilla.

Ei Puheenvuoru muutu yhden asian blogialustaksi, asiat vain saavat niille kuuluvan luonnollisen painoarvon silloin, kun ne ovat aktuelleja.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #30

Tuskin noin usein Tapanilan tapaus tullut eikä se häirinnyt, mutta Immonen-gate on paisunut yli äyräiden Puheenvuoron puolella ja syystä minä täällä meuhkaan! Täytyy rakentaa uusi vuoroalue, missä voidaan siivota Puheenvuoron puolelta samat blogit yhteen pötköön häiritsemästä!

Ehdotankin, että Puheenvuoro-sana vaihdetaan uudeksi Jörinäpuheeksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #38

Pyh! Täällä on jatkuvasti vaihtuvia aiheita ja jokainen niistä tuntuu lopullisen ultimaattisen tärkeältä juuri silloin.

Muistan kun viikkotolkulla jauhettiin Helenan hihamerkeistä, viikkotolkulla jauhettiin AKT:n työpaikkakiusauksesta, viikkotolkulla siitä ja tästä. Ensi viikolla ei tule enää yhden yhtäkään blogimerkintää tästä Immosen keissistä. Lupaan sen!

Marko Pajunen Vastaus kommenttiin #43

Eikös Immonen itse tule ulkomaanlomalta ensi viikolla, ties mitä uusia sytykkeitä saamme blogimerkintöihin...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #48

Se tässä vielä puuttuisikin ja taas kerran Puheenvuoro täyttyisi viikon lisää Immos-gatea putkeen. Joko nyt ymmärrät Markku, että tämä ei ole huvittavaa eikä kiinnostavaa vaan täydellistä typeryyttä ja sivuutetaan muut kiinnostavat aiheet immos-tsunamin tieltä sivujen taakse.

Tästä syystä haluankin, että siivotaan Puheenvuorosta pois ne itseään toistavat aiheet tuonne Jörinä-, Räyhäys-, Järnäys-, Jälkipuintivuoroon.

Karuselliin voisi laittaa sieltä Jälkipuintivuorosta joku erittäin "tärkeäksi" tulkattu blogi, muuten ei mitään saa näkyä enää Puheenvuorossa yhtäkään copycopy-paste-immos-blogeja.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #43

Helena Erosen hihakohu oli paljon vähemmän kirjoitettu kuin mitä nyt on Immos-gatessa on tapahtunut, silti koko puheenvuoro meni pilalle kun kiinnostavia aiheita meni sinne sivujen taakse.

Pitääkö tässä aloittaa Cheer-Queer-land-porukka ja huudella jatkuvalla tahdilla: " Innos-Innos-Innos-Innos, joka hypyllä uutta blogia vakoon!"?

Minä en tällaista kovaa pornahtelua rupea lukemaan vaan katsomaan vaikka pehmopornoa, jossa on jotain erilaista eikä sitä samaa eli kiskaisu-ulos-ravistus-pahoittelut-se-ei-ole-jäätelöä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #61

Hyvä kun otit puheeksi tuon Helena Erosen hihamerkkikohun. Siinä oli tosi hyvä esimerkki siitä miten media tarkoitushakuisesti puuttuu jonkin henkilön sanomiseen tai kirjoittamiseen ja tekee siitä kauhujutun vailla vertaa vaikka itse asia ei ollut mitää muuta kuin takoituksella väärinymmärretty teksti ,aivan kuin tässä Immosjutussakin.

Jos tuossa näki jotain uhkaavaa ja pelottavaa niin sitten ei kannata 60-luvun kansakoulun laulukirjaa selailla tai mennä vappumarssiin vassareitten tai kommunistien kanssa.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #30

Tässä on se hassu juttu että tämä muistetaan kyllä. Niin kauan kunnes Immonen erotetaan persujen eduskuntaryhmästä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #28

Immosta vastustavat rakentavat nyt vain Immoselle seuraavia vaaleja ajatellen kolmin-nelinkertaista kannatusta (tahattomasti), ja se heille sallittakoot. Saavat siitä omaa kivaa vähän aikaa.

Lähes kaikkihan hyötyvät... Immonen hyötyy lisääntyneestä kannatuksestaan joka väkisinkin tulee tuollaisen julkisuuden mukana, .............. monet taas "hyötyvät" kollektiivisessa fiiliksessä että ei olla ainakaan samanlaisia kuin tuo ilkeä Immonen ja nyt näytettiin moisille (vaikka paradoksaalisesti vain varmistettiin Immoselle entistä suurempi äänisaalis jatkossa).

Ymmärrän toki tuskaasi, kun haluaisit muita aiheita, mutta elämä on joskus rankkaa... kyllä se monesti harmittaa itseänikin että pitäisi tietää salkkareista tai ties mistä reality-sarjoista juonenkäänteet ja olen niistä aivan pihalla ja täysin tarkoituksella eli ei vain kiinnosta. Pitää yrittää vain ajatella etteivät omat kiinnostukset ole samoja kuin muiden kiinnostukset... minkäs sille mahtaa. Ei se ole muiden vika että heitä kiinnostavat eri asiat kuin sinua ;)

Marko Pajunen

Jos kyseessä olisi kuka tahansa perus-Immonen, niin harvempaa jaksaisi kiinnostaakaan. Mutta kun kyseessä on hallituspuolueen kansanedustaja, lainlaatija, niin sanomisilla on ihan erilainen painoarvo.

Olisi tietysti mielenkiintoista kuulla lisää Immoselta itseltään, mutta hän kuulemma mieluummin lomailee ulkomailla. Oliko Immosella sitten tarkoitus vain provosoida vähän omaakin puoluetta, koska ei ole kiinnostunut puolustamaan näkökantojaan, niin kuin kansanedustajalta odottaisi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ja siitä, että Suomessa oli selkeästi pitkästä aikaa aurinkoinen päivä. Hieno tempaus kyllä Suomen kulttuuripiiriltä tuo. Jos vain ihmiset aktivoituisivat samalla tavalla kadulle myös muiden tärkeiden asioiden puolesta, niin meillä ei olisi mitään hätää.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Minä kaipaan monikulttuurisuutta kannattavilta perusteita Immosenkin statuspäivityksessään esittämään huoleen. Uskaltaakohan asian toistaa.

Vallitseva suhtautuminen maahanmuuttajiin suosii kulttuurikuplien syntymistä ja säilymistä suomalaisessa yhteiskunnassa. Mitkä ovat perusteet sille, että tuolla politiikalla maahanmuuttajat integroituvat tähän yhteiskuntaan paremmin kuin sulauttamista suosivalla suhtautumistavalla.

Tuo huoli oli Immosen kommentissa kaikkien luettavina, mutta moniko toimittaja kykeni sen ylipäätään ymmärtämään. Epäilen ettei kovin moni ja MH ei varmasti niiden joukossa.

--

Suomalaisia koulutetumman ja varakkaamman harvalukuisen bisnesväen sopeutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan parisataa vuotta sitten on täysin eri asia kuin kymmenien tuhansien maahanmuuttajan integroituminen nykypäivän Suomeen. Tilannehan on täysin käänteinen. Minua tuollaiset perusteet eivät vakuuta, vaikka aika monet nillä vakuuttuvat.

Kari Ahveninen

Huusko, ole rehellinen ja mieti kuinka paljon tuosta porukasta oli sitä osaa kansasta joka lukee vain otsikot? Juuri niitä joita viedään kuin pässiä narussa, ilman että on tietoa mistään?
Suurin osa sinne tulleista oli juuri sitä väestönosaa joka käyttää aivojaan vain veren jäähdyttämiseen (vrt. keskiaikainen lääketiede!) ja joita voi viedä kuin pässiä narussa.

Ikävän paljon tuo alkaa muistuttamaan natsisaksan "spontaaneja" propagandatilaisuuksia, joissa kansa saatiin hurmokseen latelemalla nipuittain valheita ja vääristelyjä, kuten tässäkin tapauksessa on tehty.

Katsotaas mikä sinne veti ihmisiä:
1. Koko nippu nimekkäitä artisteja esiintymässä ihan ilmaiseksi
2. yhteenkuuluvuuden tunne kun ollaan vastustamassa jotain josta ei olla ollenkaan perillä, mutta kun kaverit niin sanoi
3. voidaan osoittaa mieltä inhokeille, joita media on luonut.

Oliko siitä pitkä matka enää natsisaksan kansankiihotukseen? Enää ei puutu kuin se että aletaan pahoinpitelemään toisinajattelevia, joka sekään ei tällä menolla ole kaukana. Ehkä jopa persujen yleinen hirttäminen alkaa sekin olemaan ihan lähellä.

Mutta kansa on lammaslaumaa, ja niitä voi paimentaa sopivalla paatoksella tekemään ihan mitä tahansa. Ihan mitä tahansa.

Ajatelkaa sitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ehkä jopa persujen yleinen hirttäminen alkaa sekin olemaan ihan lähellä."

Juu, aamun koitteessa. Ei tartte montaa tuntia enää odottaa ... ;)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Dosentti on jo rasvaamassa köyttä Pariisin rauhansopimuksen nojalla. Vaviskaa immoset.

Kari Ahveninen

Kuinka paljon tarvittiin ennenkään jonkun julkiseen lynkkaamiseen? Älä yllytä hullua...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mahtaako mielenosoituksiin todella lähteä yleensäkin sellaisia, jotka lukevat vain otsikot.

En usko kuvauksesi sopivan Ana Mariaan.

"Mutta kansa on lammaslaumaa, ja niitä voi paimentaa sopivalla paatoksella tekemään ihan mitä tahansa. Ihan mitä tahansa."

Älä nyt hyvä mies halveksu kansan tahtoa!

Kari Ahveninen

Mielenosoituksiin lähtevät juuri sellaiset jotka lukevat vain otsikot. Tai kuuntelevat kavereita. Onhan se nähty moneen kertaan.

Tarkoitatko että jos kansan tahto on mellakoida ja esmes hirttää ihmisiä sopivasti kiihotettuna, niin se on silloin ok? Karo, mieti mitä sanot.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #47

Parhaani yritän.

Ja jos joskus olen epäillyt sinua Ahveninen persuksi, niin olen selvästi ollut väärässä. Oikea perussuomalainen ei ikinä halveksisi kansan tahtoa tuolla lailla!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No, koitahan Ahveninen järjestää vastaava tilaisuus mallia Pro Immonen.
Katsotaas vetäisikö väkeä:

1. Koko nippu nimettömiä artisteja esiintymässä ihan ilmaiseksi.
2. Yhteenkuuluvuuden tunne, kun ollaan vastustamassa jotain josta ei olla ollenkaan perillä, mutta kun kaverit niin sanoi.
3. Voidaan osoittaa mieltä inhokeille, jotka persu on luonut.

Kari Ahveninen

Miksi minun pitäisi sellaista järjestää sellainen? Ei minua Immosen mielipiteet kiinnosta, eikä persut sen enempää. Eikä mikään muukaan poliittinen puolue, sillä he ajavat ensimmäisenä omaa etuaan, ja vasta sitten, jos sopii, kansan etua.

Se mitä minä vastustan on tässäkin case Immosessa, että jokaikinen taho koettaa keräillä irtopinnoja, pääasiallisesti valheellisin perustein. Paskat siitä mikä on totuus, se tapetaan ensimmäisenä.

Voisit siis arvoisa herra Laaksonen ihan ensimmäisenä miettiä että oliko aivan puhtaita omatkaan jauhosi.

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

"Katsotaas mikä sinne veti ihmisiä:
1. Koko nippu nimekkäitä artisteja esiintymässä ihan ilmaiseksi
2. yhteenkuuluvuuden tunne kun ollaan vastustamassa jotain josta ei olla ollenkaan perillä, mutta kun kaverit niin sanoi
3. voidaan osoittaa mieltä inhokeille, joita media on luonut."

Lisänä kohta 4.: Ihmiset saapuivat paikalle ilmaistaakseen rasismin vastaisuutensa/osoittaakseen tukea maahanmuuttajille turvallisen ilmapiirin puolesta.

Tiedän näin olevan, koska tunnen henkilöitä joiden motiivi oli tämä; osa, joiden ystäväpiirissä on maahanmuuttajia ja heidän lapsiaan.

Voidaan esittää ettei Immosen kirjoitus antanut aihetta moiseen (=rasismin vastaiseen mielenosoittamiseen), ja että monikulttuurisuuden ongelmien kritiikki jäi kirjoituksen vahvan retoriikan varjoon. Immonen itse tuli myös nyt esiin sanoutuen irti radikalismista (http://www.hs.fi/politiikka/a1438142313153?ref=hs-...) ja esim. täällä on analysoitu tarkemmin hänen kirjoitustensa asiasisältöä (http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1992...). Toisaalta Immonen ei ole rasismin- ja radikalisminvastaisessa sanomassaan toistaiseksi riittävän johdonmukainen. Koska viesti oli tulkinnanvarainen, ei voida tietää miten osa hänen kannattajistaan ja seuraajistaan sen tulkitsi. Ollessaan johdonmukainen tulisi Immosen ottaa vahva kanta radikalismiin liittyviin viesteihin joka käänteessä. Näin hän ei nähtävästi ole tehnyt esim. Facebook viestinnässä (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-imm... esim. "Rotusota on tulossa!!!" ja puhe niskalaukauksista). Joko hänen tulisi kommentoida yksittäisiä viestejä (kuten hän on joidenkin kohdalla tehnyt, lähinnä tukien alkuperäistä sanomaansa; mm. 'The enemy will face painful defeat and the strongest among us arise in all the glory'), tai ajanpuutteen/joka viestin kommentoinnin mahdottomuuden tms. vuoksi todeta viestiketjussa yleisesti edes kerran radikalististen kirjoitusten olevan tuomittavia.

Mitä vielä tulee Immosen kirjoitukseen, sillä voi hyvinkin olla tervetullut/puhdistava vaikutus paremman/asiapitoisemman keskustelun alullepanijana. Jokatapauksessa on erotettava toisistaan monikulttuurisuuden ideologian kritiikki/puoltaminen, monikulttuurisuuden todellisten eri ilmentymien kritiikki/puoltaminen ja muukalaisvastaisuus sekä rasismi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"voidaan osoittaa mieltä inhokeille, joita media on luonut"
Iltalehdet ovat todellakin antaneet vihapostaajien vallata kommentointipalstat ja siten exponeerannut "inhokkeja".

Käyttäjän JouniJoneViitanen kuva
Jouni Viitanen

Tussuks jäi koko tilaisuus. Ulkomaalaistaustaisia ja vihervasemmistolaisia on suur-Helsingin alueella useampi satatuhatta. Lisäksi komea keli ja tähtiesiintyjät veti tosta porukasta ainakin kolmanneksen. Sitä kolmannesta ei tämänkaltaiset asiat kiinnosta

Marko Pajunen

Tämä oli itselle ensimmäinen kerta 20 vuoteen kun osallistun mihinkään mielenilmaukseen ja tyytyväinen olen kun menin. Erityisen iloinen olin, että Suomen koripallomaajoukkue oli paikalla, heille niin kuin vaikka Huuhkajille aihe on hyvinkin henkilökohtainen. Kansanedustaja Immosen ajattelun mukaan iso osa näistä urheilijoista edustaa jotain uhkaa Suomelle taustansa vuoksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Immonenhan näköjään innostaa poliittiseen toimintaan monia. Jotain hyötyä hänestäkin siis eli aktivoi ihmisiä, jotka eivät politiikkaan muuten ottaisi osaa.

Immonen, Hakkarainen ja moni muu ovat sellaisia, joita ei eduskunnasta saa jatkossakaan pois kulumallakaan :D Suosio on heillä taattu. Monen muun puolueen edustajilla on omat vakiäänestäjänsä, joita on vaikea ymmärtää myös.... mutta politikka on oma hassu pelinsä ja kaikilla äänestäjillä on (lähes) varmasti omat syynsä äänestämisiinsä, jotka juuri he ainakin ymmärtävät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulla on ratkaisu tähän kaikkeen, kun nyt koko Suomi on huolissaa rasismista ja vihapuheesta tehdään seuraavissa vaaleissa näin:

Ääneatetään vain vasemmistoa, Vihreitä ja Rkp:tä niin tämäkin homma on hoidettu.

Saadan silloin lämminhenkinen ja ihmistä kunnoittava hallitus, ei ole murhetta Kreikasta, vihapuheesta, eikä maahanmuutosta. Näillä kaikilla puolueilla on valmis näkemys asian hoitamiseen. Arhinmäki pääministerinä avaa iloisen kansainvälisen Suomen. Ulkoministeri Häglund jatkaa avointa kansainvälistä linjaa ja kirsikkana kakussa valtionvarainministeri Niinistö pelastaa Suomen talouden ja samalla hoitaa energiakysymykset puhtaan luonnon ehdoilla.

Elikkä ongelmat on äkkiä hoidettu, muistakaa vaan sitten siellä vaalikopissa äänestää oikein, näin on hoidettu kaikki rasistiset perussuomalaiset pois päiväjärjestyksestä, eikä tällaisia ikäviä tapahtumia tule sitten enää ainakaan kansanedustajien toimesta.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Kouvolassa, Perusuomalaisessa kaupungissa, oli erittäin rauhallinen päivä Immosen kirjoituksista huolimatta.
Kukaan ei osoittanut mieltään ei räyhännyt eikä huutanut.
Tosin kaksi nuorta miestä ryösti 87 vuotiaan sauvakävelyllä olleen vanhuksen
mutta sehän on pientä Helsinkiläisen kuplan rinnalla.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

On tuo Olli-case jotenkin omituinen siltä kantilta, että oma perhe on suomalais-bosnialais-viheriäis-hirvisaarelais-perussuomalainen. Jos ei tuo yhdistelmä ole monikulttuurinen, niin mikä sitten?

Mika Selin

Aika pienen porukan saitte koko maassa kokoon. Jussi Halla-aho keräs eu vaaleissa jo yksinään yli 80000 ääntä ja ne oli kaikki täysikäisiä. Jos äänestäjien lapset olisi mukana niin helposti saataisiin 300000 ihmisen joukko ja tähän sitten lisäksi kaikki muut nuivat ehdokkaat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Vielä kun saat kaikki nuo ihmiset kerääntymään kansalaistorille, lapsineen päivineen.

Marko Pajunen

Iloista Halla-Aholaista kansanjuhlaa odotellessa.

Viljo Häggman

Siitähän vasta saisittekin lisää vettä myllyynne, jos sellaisen järjestäisivät. Onneksi älyävät pitää matalampaa profiilia.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Luulenpa että tämä Immosen aiheuttama kalapaliikki on kokonaisuuden kannalta myrsky vesilasissa. Suurempi myrsky odottaa EU:ta Euroopan eteläisellä rannalla ja rajoilla. Kuinka paljon EU:n pitää ottaa vastaa laittomasti, hallitsemattomasti ja valvomattomasti EU:hun pyrkiviä maahan tulijoita ? Miten ratkaistaan tuo ongelma ?

Marko Pajunen

Sepäs se, todellinen ongelma ratkaistavaksi on pakolaisongelma Euroopan rajoilla, ei Suomen ulkomaalaistaustaiset ihmiset, jotka jotkut näkevät uhkana koko kansakunnalle...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Olin paikalla. En osannut odottaa, että helsinkiläiset olisivat ottaneet tämän asian näin voimallisesti. Pääkaupunkiseudullahan on eniten maahanmuuttajia. Me tiedämme, mistä on kysymys.

Tällaisen "kansannousun" jälkeen Timo Soinin on yhä vaikeampi välttää kunnollista puuttumista puolueensa maahanmuuttokielteiseen siipeen. Jos Soini ei tässä asiassa asetu selkeästi Suomen kansan enemmistön ja tasavallan presidentin kannalle, hän tuskin voi jatkaa tämän maan ulkoministerinä.

Kari Ahveninen

Pääkaupunkiseudulla asustaa noin miljoona ihmistä. Pelkästään stadissa noin kuusisataa tuhatta. Siihen nähden 15 000 on aika vähän. Miksi siellä ei ollut muita maahanmuuttajia kuin Ana ja taskuvarkaat?

Jos sinun mielestäsi tuo määrä ihmisiä on enemmistö jota pitää kuunnella, niin vähän menee samaan luokkaan kuin Enemmistö ry.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ahveninen, olet aikas härski tyyppi.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #72

Oh. Kerrotko vielä että miten? Siksi että pidän totuudesta? Vai siksi että en piittaa hittojakaan mitä mieltä minusta ollaan? Vai minkä takia?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #73

Siten, että rinnastat maahanmuuttajat taskuvarkaisiin. Etkä tainnut edes itse olla paikalla koko mielenosoituksessa, joten taidat ihan vaan spekuloida.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #74

Jaha. US nikertää oikeuksiani vastata, koska en voinut enää muokata tuossa myöhemmin antamaani kommenttia.
Olisin siinä todennut, että olet oikeassa, Karo, juuri noin voi ymmärtää kommenttini joka ei kuitenkaan ollut tarkoituksenani. Pahoittelen omaa huonoa ulosantiani, virhe on minun koska en osannut sitä kirjoittaa oikein.
Lähinnä tarkoitukseni oli viitata siihen että poliisin tilastojen mukaan taskuvarkaat ovat pääasiallisesti tuontitavaraa, eivät oikeita maahanmuuttajia, mutta eivät myöskään suomalaisia.

Suonet siis anteeksi munaukseni, se oli luokaton.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #82
Viljo Häggman

Ana ja taskuvarkaat?

Loistava nimi bändille.
Esiintyikö se tilaisuudessa?

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Medialla, myös Uudella Suomella on vastuu siitä mitä pitää esillä ja mille painoarvoa annetaan.

Kyllä sitä pitää voida arvioida ja kritisoida.

Myös toivoisin että media tekee sitä itse.

Tosiasia on se, että se mitä nenän eteen media työntää sitä luetaan ja siitä puhutaan. Niin pitkään kun sitä nenän eteen jaksetaan tunkea.

Media on informaation välittäjä mutta samalla kerää lukijoita. Kaipa tuo osittain syö monipuolisuutta. Ei ole "mediaseksikästä" nyt puhua muusta?

Kari Ahveninen

Karo, miten minä rinnastin taskuvarkaat maahanmuuttajiin? Tosiasia on että poliisin tilastoista ilmenee, että taskuvarkaat Helsingissä ovat tuontitavaraa, eivätkä edes oikeita maahanmuuttajia. Tosiasia on että suomalaiset taipuvat kuin rautakanki siihen nähden millaista taituruutta taskuvarkauden suorittaminen vaatii.

Ja siitä, miten monta lompakkoa, käsiväskynää ja muuta katosi eilen, niin sen kertonee poliisin tilasto sitten joskus. Mutta en voi oikein uskoa, että tällaista tilaisuutta eivät kriminaalit muka olisi hyväksikäyttäneet.

Ja ei, en ollut paikalla. En olisi ollut paikalla vaikka olisi maksettu. Sen verran valheellinen tilaisuus. Ihan lisänä, jos jotain noista artisteista olisin halunnut nähdä, niin minulla on vielä varaa ostaa ihan lippukin sellaiseen tilaisuuteen josta myös artisti saa osuutensa.

Mutta sitä se ei muuta että 15 000 kävijää kuudestasadasta tuhannesta (tai miljoonasta, miten vain) on oikeasti aika vähän. Se ei silloin oikein käy enemmistöstä.

Marko Pajunen

Villi veikkaukseni on, että enemmistö helsinkiläisistä ja suomalaisista ei allekirjoita Immosen tarjoamaa äärioikeistolta ja äärinationalistiselta haiskahtavaa ajattelulumallia, nimenomaan siihen ainakin minä otin omalta osaltani kantaa Kansalaistorilla. Rationaalinen, kiihkoton keskustelu pakolaisuudesta ja maahanmuutosta ylipäätään on eri asia.

Kari Ahveninen

Villi veikkaukseni on että rationaalinen, kiihkoton keskustelu maahanmuutosta on mahdotonta. Siitä pitävät huolen kaikki ne tahot joille maahanmuutto on uskonasia tai bisnes.

Marko Pajunen Vastaus kommenttiin #87

Kyllä rationaalinen keskustelu on Suomessa mahdollista, kannattaa kokeilla. Ja heti kun omassa perheessä tai muussa lähipiirissä on muitakin kuin kantasuomalaisia, niin keskustelu laskeutuu käytännön tasolle ihan itsestään.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #88

Kävisikö mitenkään että lähipiirissä on jo vuosikymmeniä ollut muita kuin kantasuomalaisia? Silti se ei ole laskenut mitenkään käytännön tasolle keskustelua multikulti-uskovaisten kanssa.

Rationaalinen keskustelu on vuosikymmenen pysähtynyt siihen että vastapuoli karjaisee "olet rasisti" oli aihe sitten mikä tahansa.

Marko Pajunen Vastaus kommenttiin #93

En ole minäkään huudellut rasistiksi, vaikka näkemykseni monikulttuurisuudesta taitaa olla hieman erilainen. Viihdyn hyvin kotikulmillani, jossa vastaan tulee monenlaisia ihmisiä, tapoja ja kieliä eikä se minun suomalaisuuttani uhkaa. Omasta ajattelustahan se on yleensä kiinni mitkä asiat näkee uhkina ja mitkä mahdollisuuksina.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #87

Hieman suuremmasta kv. mittakaavasta katsottuna Immosen teksti on hyvin maltillista, vaikkakin saattaa herättää joidenkin päissä pakon heilutella kortteja.

"Kirous levätköön viiksiesi päällä sinä koira ja kätyri" tai "mädäntykööt isoäitisi silmät" on normaalia kielenkäyttöä - eli suomalaisttain väkevää ilmaisua - joissakin kulttuureissa. Ydinpommeilla uhkailu taas on mm. naapurin tapa keskustella.

Suomi kaipaisi ihan oikeasti kunnon vasemmistoa ja oikeistoa - siis rehellistä sellaista. Hurskastelijoita ja 1970-luvun tyylisiä julkkis-kansankokouksia, joissa "on hyvä fiilis" miellä riittää joka junaan.
:-)

Jaakko Häkkinen

Marko, nimenomaan tuo haiskahtelu on ongelmana. Monikaan ei ole pysähtynyt arvioimaan, mitä Immonen oikeasti sanoi ja mitä ei sanonut - on vain levitetty vaikutusvaltaisten, ideologiansa sokaisemien fanaatikkojen kuvitelmia siitä, mitä Immonen on sanonut. Ja sitten sitä virhetulkintaa vastustetaan. Kyseessä on tyypillinen olkinukke-argumentaatiovirhe.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Marko Pajunen Vastaus kommenttiin #102

Olisipa Immonen itse selventämässä miksi valitsi kirjoitukseensa äärioikeistolaisilta tutun taisteluretoriikan, niin ei tarvitsisi spekuloida ja tulkita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #173

Eipähän Arhinmäen tai Tuomiojankaan tarvitse valitsemaansa retoriikkaa selventää, tai eriäviä alaviitteitään kansalle tilittää. Tosin ulkoministerin ominaisuudessa Tuomiojan olisi se kannattanut tehdä.

Siksi on parasta tarkastella Immosenkin tekstiä sellaisenaan, jottei tarvitse uittaa sinne omia toive-konnotaatioitaan.
Juuri siitä syystä myös blogisti Huusko menettää tällaisilla blogeilla osan toimittajan luotettavuuttaan: hän uittaa omia mielikuviaan omiin kielikuviinsa ja käyttää epämääräistä - ei edes operatiivisesti määriteltyä - retoriikkaa, kun pitäisi olla tarkkana kuin sveitsiläinen kello.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Ahveninen, #78.
Kyllä 15 000 kansalaista on paljon, kun ottaa huomioon, että tämä mielenosoitus pantiin pystyyn improvisoiden vuorokaudessa.

Suomen kansan enemmistö on tietenkin yli 2 500 000 kansalaista. Sellainen määrä ei mahdu millekään torille. Vaaleissa totesimme, että PS sai noin 20% äänistä. Ehkä noin puolet persuista kannattaa Olli Immosta. Se tarkoittaa noin 10% kansasta.

Kansan enemmistö on siis 90%. Jos se ei ole enemmistö niin ei sitten mikään. Ellei Suomen ulkoministeri ota tätä huomioon, hän on pian entinen Suomen ulkoministeri, jos nimittäin Suomi haluaa olla sivistynyt demokratia.

Kari Ahveninen

Tarkoitatko siis että 90 % kansasta oli sitä mieltä että Immonen oli väärässä? Vai vetäisitkö sen ihan hatusta? Jotenkin en tuota kuitenkaan usko, koska karkeasti veikkaamalla puolet Suomen kansasta ei piittaa pennin vertaa asiasta, jäljelle jäävistä puolet kenties ovat samaa mieltä kuin Immonen, ja vain murto-osa, eli se meluisa, on sitä mieltä että Immosen tai persujen pitäisi tehdä jotain.

Se ei oikein käy enemmistöstä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #85

Kari Ahveninen, #85.
Kyllä kai Suomen kansan valitsemat kansanedustajat ja puolueet edustavat Suomen kansaa. Jokaisen kansalaisen ei tarvitse olla joka asiasta jotain mieltä. Riittää, kun kansanedustajat ovat. Niin toimii demokratia.

Ei kai Suomella ole varaa pitää vallassa aivan änkyrää ulkoministeriä. Sivistysmaissa ministerit eroavat jo varsin pienistäkin syistä. Ja se on oikein.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #90

Ja mitenkähän tämä liittyi Immoseen? Ei hän ole ministeri, vaan rivikansanedustaja. Pitääkö kansanedustajan erota tehtävästään kun vastakkaista blokkia edustava kööri niin sanoo? Sehän se vasta kansanvaltaista onkin...

Ja tuosta on todella vaikea vetää mitään linjaa ulkoministeriin. Pitääkö ulkoministerin erota jos joku kansasta on sitä mieltä että saman puolueen rivikansanedustaja on väärän värinen?

Jotenkin, Timo, sinä et saa minua aivan vakuuttuneeksi. Et varsinkaan, kun olisit takuulla eri mieltä jos kyse olisi omasta puolueestasi.

Viljo Häggman

Pääkaupunkiseudun asukkaista, paikallisbussimatkan katveessa asuvista, oli noidanpolttajaisissa paikalla alle 1.5%.
Uotilan laskuopin mukaan tämä tarkoittaa, että 98.5% pääkaupunkilaisista on eri mieltä mielenosoittajien kanssa. Ei syttynyt rovio vielä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #117

"Uotilan laskuopin mukaan tämä tarkoittaa, että 98.5% pääkaupunkilaisista on eri mieltä mielenosoittajien kanssa."

Jos päätelmät faktoista ovat noin hataria, niin se asettaa muunkin kommentoinnin kyseenalaiseen valoon.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #119

Uotilan laskuopin mukaan, ei minun.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Terminologiaa, käsitteitä , pitäisi tarkentaa.

Keitä ovat:
- siirtolaiset
- maahanmuuttajat
- sotaa tai vainoa pakenevat pakolaiset
- laittomat maahan tulijat
- työperäiset maahanmuuttajat
- paremman elintason perässä tulevat maahan muuttajat
- halpa tuontityövoima
- ... jne.

Nyt tunnutaan nämä kaikki sotkettavan suloisesti keskenään.

Reino Jalas

  Näin puhkesi Olli Immosen oma kupla
  “Ensinnäkin siitä, että valtava joukko kaupunkilaisia koki Immosen
  ajatukset kuvottaviksi, oli halukas puhkaisemaan hänen kuplansa.”

Mahtoipahan olla aikamoisen opettavainen kansankokous tuo. Siellä syvästi tiedostava kansanosa opasti tietämättömiä Impivaaran mettäläisiä. Että muunlaisiakin uskontoja ja muun maalaisia ihmisiä, kuin suomalaisia, voi maailmassa olla olemassa.

Ikävästi se ripityksen kohde itse ei tainnut olla paikalla. Mielipidekirjoittaja Immonen tiettävästi oli kotonaan, yhdessä Suomeen Bosniasta mamuna tulleen vaimonsa Fija Saarnin kanssa.

Asialleen lämmennyt Helsingin kansanjoukko toki olisi mielellään kouluttanut saman tien myös Vihreiden jäsenkirjaa kantavaa Immosen vaimoa. Varoittanut Fijaa kuplassa elämisen turmiollisuudesta. Syntyperäisenä muslimina Fija tuskin tietää muista maailman uskonnoista tai kulttuureista yhtään mitään.

---
Toinen tunnettu impivaaralaisessa kuplassa eläjä on perussuomalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hänkin on sellainen, päästä varpaisiin saakka, täysin ikävästi ajatteleva ihminen.

Sellainen jota valtakunnan suvaitsevaiston pitäisi ilman muuta päästä opastamaan ja ojentamaan. Asiassa ei vaikuta mitään se että Eerola on vuosia työskennellyt maahanmuuttajien vastaanottokeskuksessa. On ollut naimisissa mustaihoisen afrikkalaisen naisen kanssa ja heillä on avioliitosta yhteinen lapsikin.

Ei auta. On täysin kuplassa elänyt tietämätön Eerola myöskin. Suomenruotsia puhuvan, tiedostavan suomalaisen kulttuurieliitin tehtävä on jatkaa meuhkaamistaan. Koetetaan hakea reittejä ja kirjelmoidä jotta asiasta saataisiin jotakin vielä kaluttua irti.

Jonkun uuden RKP-kellokkaan tai professorin närkästynyt uusi mielipide esiin, ja äkkiä.

Että jotakin pitää tehdä ja äkkiä, noille ihmishirviöille. Laittaa jonkinlaiseen uudelleenkoulutukseen niin Immonen kuin Eerolakin. Mieluummin tietämättömine vaimoineen, päivineen kaikkineen.

Opettamaan hienon, ymmärtäväisen, suomalaisen kulttuuri-suvaitsevaiston tavoille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eerola postasi sivulleen että ei jaksanut lukea Immosen julistusta mutta oli samaa mieltä. Aikamoinen temppu, taisi sitten vastaanottaa tekstin telepaattisesti. Näin se fasismiflirttaus tuo erikoislahjoja.

Reijo Tossavainen

Kupla ei puhjennut. Erilaiset kuplat ja raja-aidat vain vahvistuivat. Todella ikävää kehitystä.

Jaakko Häkkinen

Edelleen nämä harhakäsitykset leviävät - omituisen valikoivaa Huuskolta. Ihmiset vastustavat sitä, mitä eräät "vastapuolen" kiihkeät tulkitsijat kuvittelevat ja haluavat Immosen tarkoittaneen. Jostain syystä ihan järkevät ihmiset kieltäytyvät näkemästä, että Immonen ja perussuomalaiset nuivat muutenkin käyttävät sanaa "monikulttuurisuus" eri tavalla kuin arkikielessä.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Hannu-Veli Pesonen

Tuota, mielestäni tässä puhkesi Suomen Sisu Ry:n puheenjohtajan kupla, ei hallituspuolueen edustajan kupla.

Immonen on ollut ajatuksineen Suomen Sisu Ry:n puheenjohtaja kun hän sai viime eduskuntavalleissa 4875 ääntä ja tuli sillä valituksi Oulun vaalipiiristä kansanedustajaksi. Jokainen äänestäjistä on kaiketi tuntenut Immosen mielipiteet ja periaatteet.

Innokkaasti Demarit ja Vihreät ovat joka käänteessä paukuttamassa Perussuomalaisia nokkaan , jos mahdollista ja se on helppoa levikin himoisen medioiden avulla. Heinäkuussa on pulaa asiasta ja otsikoista.

Kuitenkaan tämä ei auta Demareita heidän perusongelmansa kanssa, aate on hukassa, herrahissihyväkkäät vallassa ja paskat housussa.

Varmaan kannattaisi keskittyä oman pesänsä korjaamiseen toisten haukkumisen sijaan - jos vain kykyä löytyy......

Selvyydeksi totean; en jaa Immosen mielipiteitä enkä ole perussuomalainen äänestäjä.

Käyttäjän MaaritLammasniemi kuva
Maarit Lammasniemi

Itse asiassa mielenosoitus osoitti ruman kuplan todeksi. 15 000 Helsingissä, ja paljonko teillä siellä sitä sakkia asuukaan? Tonni puolitoista jossain muualla. Paikoissa missä mamuista itsestään pitäisi jo löytyä enemmän, kantasuomalaisista puhumattakaan. Noiden määrien olisi voinut odottaa tulevan täyteen jo yksistään sosiaalipuolen työvoimasta, tulkeista ym. maahanmuutosta tuloista saavista. Moniko olisi jäänyt tulematta ilman ilmaiskonserttia? Kyllä siellä todella kupla on.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Markku Huusko

Kuten Jouko Heyno tuolla (#98) pyytää

"Niin kauan, kun edes US:n päätöoimittaja ei uskalla/osaa määritellä käsitettä "kulttuuri", koko "monikulttuurisuuskeskustelu" jää pelkästään huuteluksi."

ja

"Jotta edes me US:n lukijat tietäisimme, mistä keskustellaan, kun keskustellaan "monikulttuurisuudesta", ole ystävällinen ja määrittele käsite "kulttuuri". Tiedäthän, välttämätön ja riittävä ehto."

Olisi suotavaa, että päätoimittaja suostuisi tuohon määrittelypyyntöön ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö määrittelyvastuu ole niillä jotka ovat keksineet vastustaa multikultaralismia (menikö oikein?) kulturalismi on kai että sitä kulttuuria toteutetaan. Imperiumi, imperialismi. Moderni-modernismi.
Mutta voiko kulttuuria olla toteuttamatta? Ihan hyvä jos määrittelette kultutalismin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Minusta Jouko Heynolla on itsellään varsin passeli määritelmä. Kommentti tuolla ylempänä:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19917...

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kyseessä oli mielenosoitus eikä mikään keskustelutilaisuus eli mitään dialogia ei ainakaan tuolla edes tarvittu. Turkkilan kutsuminen oli paha virhe, joka toi ikävän särön muuten onnistuneeseen suvaitsevaisten voimannäyttöön.

Immosen omat kannattajat maalailivat taas haaveitaan miehen FB seinällä. He ainakin olivat tulkinneet kirjoituksen kuten mielenosoittajatkin kun siellä kirjoiteltiin saunan taakse viemisestä ja kuoppaamisesta. Tätä miekkarissa vastustettiin eikä sinne olisi kaivattu Immosen aateveljiä valkopesemään perussuomalaisuuden mustunutta sielua.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Joo, hauska olikin Huuskon esitys "järjestetystä spontaanista".

Käyttäjän amgs kuva

Kuten Huusko, olin minäkin mielenosoituksessa ja luulen, että ainut vihainen henkilö oli Turkkila, joka tuli sanomaan sinne, "olette vihaisia"! Moni nauroi. Olen kanssasi, Antti, samaa mieltä, että Turkkilan kutsu oli virhe kuin myös se, että "huumorimies" huutelee rumia mielenosoittajille.

Viljo Häggman
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Turkuun kerätään persujen vastustajia 8 elokuuta, ilmeisesti persujen puoluekokousta häiritsemään. Tämä alkaa mennä todella mielenkiintoiseksi.

http://www.abounderrattelser.fi/news/2015/07/demon...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mielenkiintoista on sekin mitä tapahtumasta on kirjoitettu ulkomailla. Soinin asemaa ulkoministerinä se ei edistä.

Kiinalainen Shanghai Daily puolestaan kirjoitti, että perussuomalaisten nationalistisen siiven kannanotot näyttävät aiheuttavan yhä enemmän häpeää Suomen kolmen puolueen hallitukselle.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/meilla...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uusi ns maahanmuuttokriittinen kansainvälinen liike on luonut teoriat 1. Kultturismista 2. Kulttuurimarxismista 3. Poliittisesta korrektiudesta.
Ykkönen on niin epämääräinen ettei kansa sitä omaksi. Kakkonen on vähän eilinen ja kolmonen ei luonnu koska nämä tahot aina itse vaativat pk kieltä heistä puhuttaessa. Lisäksi kolmoseen liittyy kaiken maailman mitä V-ilmiöiden rohkaiseminen mikä taas saa ihmiset pelkäämään nuivia.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Miekkari osui kuitenkin maaliinsa. Persujen kiemurtelua, uhriutumista, seliseliä ja yritystä kääntää asia päälaelleen on hupaisaa seurata, koska nämä kikat eivät enää tunnu toimivan. Mielenosoitus oli kuin keisari ilman vaatteita sadun lapsi, joka osoitti persuihin integroituneesti pesiytyneen rasismin ja ihmisvihan. Kun totuus kerran tuli esiin on savuverhoa enää perussuomalaisten vaikeaa yrittää uudelleen pystyttää. Kansa näki, kansa ymmärsi ja kyllä kansa nyt tietää! Alamäkenne on alkanut. Hyvä niin. Annan mielelläni vauhtia.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tuohon ei voi suomalaiseen kulttuurityyliin vastata muuta kuin että haista p*ska.

http://areena.yle.fi/1-2814186

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Ja kalikka kalahti ekana hyötyniemeen. Ymmärrän tuskasi kun yhä useamman silmät avautuvat.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #145

Keskustelu on lopetettu, ja on alkanut haistattelujen vaihe.

Oi ihana monikulttuurisuus!

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #147

Sanoo jätkä, joka ainoana täällä haistattelee. Nyt menee jo parodiahorisontti rikki komeasti!

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #156

Totesin jäljellä olevan pelkkä haistattelu, ja sitten haistattelin?

Ïlmeisesti tällainen logiikka on kukkahatuille liian rautaista.

https://www.google.fi/search?q=kukkahattu&espv=2&t...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Ahveninen kirjoitti, #91:
"Ja mitenkähän tämä liittyi Immoseen? Ei hän ole ministeri, vaan rivikansanedustaja. Pitääkö kansanedustajan erota tehtävästään kun vastakkaista blokkia edustava kööri niin sanoo? Sehän se vasta kansanvaltaista onkin..."

"Ja tuosta on todella vaikea vetää mitään linjaa ulkoministeriin. Pitääkö ulkoministerin erota jos joku kansasta on sitä mieltä että saman puolueen rivikansanedustaja on väärän värinen?"

"Jotenkin, Timo, sinä et saa minua aivan vakuuttuneeksi. Et varsinkaan, kun olisit takuulla eri mieltä jos kyse olisi omasta puolueestasi."

# Mitä tässä olisi pääministeri Juha Sipilälle miettimistä?
Ennen kaikkea hänen kannattaisi tuumia, tuliko sittenkin tehneeksi virheen, kun otti persut hallitukseen. Onko Perussuomalaiset sittenkään niin kovin erilainen puolue kuin Sverigedemokraterna, joka on Ruotsissa jätetty paitsioon hallitustoiminnan ulkopuolelle. Oliko Ruotsi tässäkin asiassa järkevämpi kuin Suomi, joka jopa erehtyi mukaan €-rahaliittoon? #
# Mitä tässä olisi puheenjohtaja Timo Soinille miettimistä?
Ennen kaikkea hänen kannattaisi tuumia, tuliko sittenkin tehneeksi virheen, kun vei ”Suomen suurimman työväenpuolueen” ”porvarien kanssa marjaan”? Tällä virheliikkeellähän neljä vuotta sitten Sdp ja Vasemmistoliitto ajoivat puolueensa kaikkien aikojen kannatusalhoon, kun erehtyivät mukaan Kokoomus-vetoiseen ”sekametelisoppahallitukseen”.
# Mitä Timo Soinin nyt kannattaisi tehdä?
Hänen kuuluisi ottaa Kreikan kysymyksessä Kreikan sorrettua ja solvaistua kansaa ymmärtävä linja ja karsia PS:n kyljestä rasistiset oksat kerta kaikkiaan pois. Sen jälkeen olisi aloitettava Sdp:n Vasemmistoliiton ja Vihreiden kanssa tiukka oppositiopolitiikka. Vähitellen olisi käynnistettävä noiden puolueiden kanssa neuvottelut Labour-blokin muodostamisesta viimeistään ennen ensi vaaleja.
http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198953...

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Suomen presidentillä on "unelma"...Mieleen tulee Martin Luther King, jonka Washingtonissa 1963 pitämän kuuluisan puheen kuuluisin lause kuului: "I Have a Dream." Siitä on jo kulunut 52 vuotta, eikä unelma ole toteutunut. Vieläkin Afro-amerikkalaiset ovat valkoisen rodun suorastaan halveksimia kansalaisia nykyistä predidenttiään myöten.

Yhdysvallat lienee monikulttuurisin maa maailmassa, jonka maahanmuuttajat valtasivat pala palalta alkuperäisasukkailta, intiaaneilta, jotka saavat elää kurjissa oloissa omissa reservaateissaan ja rahastaa riistäjiään kasinoissa.

Ruotsi-Suomesta laivattiin roskaväki, kuten metsäsuomalaiset, Delawareen...Suomen veljessodan jälkeen punaisia muutti sankoin joukoin Michiganiin ja Minnesotaan ym. keskilännelle. Toisen maailmansodan jälkeen sinne muuttivat ne, joille Suomi oli uhattu isämaa. Suomalaiset yleensä muodostivat omia ghettojaan, missä asuivatkin. Oregonin Astoria oli alkuaan suomalaisten kaupunki, jonka virallinen kielikin oli suomi. Jopa kiinalaiset kalatehtaitten työläiset joutuivat opiskelemaan suomenkielen saadakseen työtä.

Monikulttuurisuus on monikielisyyttä, sillä kulttuuri kasvaa kielestä, joka yhdistää samaa kieltä puhuvat. Suomalaiset Amerikassa ovat aina suomalaisia, ja suomenkielen unohtaneinakaan eivät pääse irti suomalaisista Kalevalaisista juuristaan.

Somalit Suomessa ovat aina somalialaisia, samoin kaikki muutkin eri maista tulleet maahanmuuttajat. Ongelma on se, kuinka paljon he ovat valmiit sopeutumaan kantasuomalaiseen kulttuuriin (maan tapoihin), jonka perusta on suomenkieli. I have a dream! Turhako uneksia?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Onko somali ja somalialainen sama asia?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #176

Tuokin artikkeli tuoksuu jäykältä akateemiselta homeelta. Ei saa edes suomalaisia selkiytetyksi.
Suomen kieli on aika helppo ja kätevä näissä asioissa.
Voi käyttää sanaa suomilainen suomalaisista muista kansallisuuksista jotka asuvat Suomessa.

Niin ne somalialaiset. Niitä on myös se alempi kasti jotka eivät ole somaleja. Bantut, joita rasistiset somalit kohtelelevat edelleenkin kuin orjia.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Onko meillä EU:ssa monikulttuurinen Eurooppa -kulttuuri ?

Olemmeko sulauttaneet itsemme eurooppalaiseen kulttuuriin ? Paljonko Suomi on siirtynyt itä-pohjoismaisesta ja YYA -ajan kulttuurista lähemmäksi EU -kulttuuria ?

Entä miten Suomi ja suomalaiset sijoittuvat balttilaiseen kulttuuriin nähden ?

Voi myös kysyä, miten EU -maiden kulttuureista, Venäjältä , balttian maista ja muista Itämeren maista sekä pohjoismaista Suomeen tulleet ovat sopeutuneet suomalaiseen kulttuuriin ?

Esimerkkinä todettakoon, että niin lähellä kuin olemmekin, niin balttilainen ja suomalainen liikennekulttuuri poikkeavat jonkun verran toisistaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä alla on hyvä kommentti. Sanat eilisestä tilaisuudesta ovat Shawn Huffin, Suomen koripallomaajoukkueen kapteenin:

"Monikulttuurisen, avoimen ja suvaitsevan Suomen pitää olla itsestäänselvyyys. Katsokaa vaikka meitä. Meiltä löytyy porukasta tummia ja vaaleita sekä pitkiä ja lyhyitä jätkiä"

Kommentti on poimittu tästä HS:n jutusta: http://www.hs.fi/urheilu/a1438054538009

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Miten ihmeessä ihonväri tai pituus liittyvät käsitteeseen "kulttuuri"?

Reijo Tossavainen

Huuskon mukaan kun on pitkiä ja lyhyitä, niin se on monikulttuurista. Että sillä tasolla...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #139

Duoanoinii, eiks noi henkilökohtaiset ilkeydet voisi yleisimminkin jättää. Pitäisi ajatella, mitä kirjoittaa, ettei aina kirjoittaisi, mitä ajattelee (olis Immosenkin pitänyt...).

Jos joku sanoo jotain, ja Huusko siitä kirjoittaa, ei kai se tarkoita, että kyseessä on Huuskon mielipide?

PS: Ylipäätään jenkin käsitys politiikasta ja ei-politiikasta yhteiskunnassa on erilainen kuin täkäläisen alkuasukkaan. Olisikohan se osaltaan sitä monikulttuurisuutta?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #143

"Jos joku sanoo jotain, ja Huusko siitä kirjoittaa, ei kai se tarkoita, että kyseessä on Huuskon mielipide?"

Jos Huusko sanoo että se on HYVÄ mielipide, niin kyllä minä ainakin ymmärrän että Huusko on samaa mieltä, eli kyseessä on myös Huuskon mielipide.
Ihan oikeakielistä Setälä-Niemisen mukaista suomen kielen käyttöä ja ymmärtämistä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #181

Huusko kylläkin totesi "hyvä kommentti", ei "hyvä mielipide". Niinkusitä Setälääää....

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Luetun ymmärtäminen?
"Monikulttuurisen, avoimen ja suvaitsevan Suomen pitää olla itsestäänselvyyys."

Miksi tivata tähän jotakin kulttuurin määritelmää?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #146

No juuri siksi, että tietäisimme, mitä se käytännössä on, minkä pitäisi olla itsestäänselvyys.

Vai riittääkö, että jokainen sitten määrittelee tuon itsestäänselvyyden ihan itse, ja olemme kaikki lopulta eri mieltä siitä, minkä pitäisi olla itsestäänselvyys, josta olemme samaa mieltä?

Millä logiikalla muuten yhtään minkään pitäisi olla ytheiskunnassa itsestäänselvyys, asia, jota ei tarvitse perustella?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #152

Hiuksia voi halkoa loputtomiin.
Nyt takerruit itsestäänselvyyteen.

Jotkut vain haluavat avointa ja suvaitsevaa Suomea. Toiset eivät.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #157

Ja mikähän on se "itsestäänselvä"?

Mitä tarkoittaa "avoin Suomi"?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #158

Mietipä sitä, kun taas pitää takertua johonkin.

Joku pitää jotakin itsestäänselvänä. Kysy häneltä. Ja joku puhuu avoimesta Suomesta. Ei ole minun asiani tulkita, mitä hän sillä tarkoittaa.

Jos avoin ja suljettu ovat sinulle käsitteinä hamäriä, ei voi mitään.

Seppo O. Saarela Vastaus kommenttiin #163

Kirjoititko Marja minulle? En nimittäin saanut/ymmärtänyt viestiä

Seppo

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #165

Hänhän vastasi viestiin 158.

Seppo O. Saarela Vastaus kommenttiin #166

Niin, kiitos tiedosta...minun s-postiini ilmoitus kuitenkin tuli - ilman tekstiä

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #163

Ymmärsinko tarkoituksesi oikein?

"Avoin Suomi", jonka pitäisi itsestäänselvyys, tarkoittaa siis kaiken rajavalvonnan lopettamista.

Mielenkiintoinen itsestäänselvyys.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #187

Sanat ... ovat Shawn Huffin, Suomen koripallomaajoukkueen kapteenin:

"Monikulttuurisen, avoimen ja suvaitsevan Suomen pitää olla itsestäänselvyys. Katsokaa vaikka meitä..."

Ei kukaan ole maininnut kaiken rajavalvonnan lopettamista, ei Shawn Huff eikä kukaan muukaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #189

Jos "avoin Suomi" ei tarkoita itsestäänselvästi kaiken rajavalvonnan lopettamista ja avointa Suomea, MITÄ se itsestäänselvästi tarkoittaa?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #195

En aio kertoa mitä se minun mielestäni voisi tarkoittaa. Turha tivata.
Kuten sanottu, sitaatti on Shawn Huffin. Kysy häneltä, mitä hän sillä tarkoittaa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #196

"voisi tarkoittaa"???

Voisi? No, eiköhän juuri SIKSI ole syytä (sinunkin) "tivata" mitä se tarkoittaa. Muuten se voi tarkoittaa ihan mitä tahansa ja jos "ihan mitä tahansa" on itsestäänselvää sinulle, olet oikeasti ongelmissa.

Lopetan kanssasi tästä tähän.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #207

Hyvä kun lopetat jo. Kyllästyttää tämä jankutus.
Ei minulla ole velvollisuutta tehdä sinulle tiliä, mitä mistäkin ajattelen. Markku Huusko lainasi jotakin koripalloilijaa, siinä kaikki.
Minun tehtäväni ei ole täsmentää mitä hän tarkoitti.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #208

Miksi siis ylipäätään aloit kitista asiasta, joka ei mielestäsi sinulle kuulu?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #158

Mitä tarkoittaa "avoin Suomi"?

Varmaan tarkoittaa sitä että ihan kuka tahansa saa tulla maahan ja alkaa nauttimaan asumisperusteista sosiaalitukea. Jos jotakuta ei päästetäkään keksipurkille, niin sittenhän Suomi ei ole enää kaikille avoin vaan joillekin suljettu, ja se taas on perustuslain vaatiman yhdenvertaisuuden vastaista.

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Vielä toinen näkökulma monikulttuurisuuteen ja sen toteutumiseen.

Vaimoni on japanilainen. Avioiduttuamme hän muutti Suomeen ja opetteli suomenkielen ja suomalaiset tavat ja mm ruokakulttuurin aina karjalanpiirakoita ja mämmiä myöten. Asuimme Pyhämaassa, jonka kirkkoherra olin. Vierailimme usein kaikissa pyhämaalaisissa kodeissa, joissa koimme ystävällisyyttä yli rajojen ja joihin jäi myös jotain japanilaisesta kulttuurista muistoksi. Käydessämme Turussa, vaimoni kerran joutui kokemaan rasistisen päällehyökkäyksen, joka aiheutti keskenmenon.

Asuimme myös kauan Yhdysvaltojen Oregonissa, jossa on noin 40.000 etnistä suomalaista ja 20.000 etnistä japanilaista, jotka eivät enää osaa japaninkieltä. 3. polven suomalaiset osaavat hyvin suomea. Oliko vaimoni japanilainen, suomalainen vai amerikkalainen? Kaikkia kolmea kieltä hän puhuu.

Nyt asumme Japanissa, Tokiossa. Täällä vaimoni on japanilainen (kansalainen) ja minä suomalainen Japanissa, mutta en koskaan voi olla japanilainen, vaikka puhunkin japaninkieltä. Nmittäin vain japanilaisesta äidistä syntynyt on japanilainen. (Aivan samoin juutalainen voi olla vain juutalaisesta äidistä syntynyt.)

Kuka on suomalainen? Suomalaiset sanovat Suomea "isänmaaksi", kun taas japanilaiset Japania "äidin maaksi". Tämän mukaan vain suomalaisesta isästä syntynyt on suomalainen. Kaikki muut ovat ruotsalaisia, venäläisiä, somaleja jne...Suomessa. Kyllä Suomeen mahtuu maahanmuuttajia yli 100 miljoonaa. Asuuhan Suomen kokoisessa Japanissakin 135 miljoonaa!

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

Japanihan on jossain määrin erityislaatuinen paikka sikäli, että siellä on vastattu uskonnon monikulttuurisuudelle asettamiin haasteisiin mm. ottamalla poikkeuksellisen vahva ei-kanta islamin harjoittamiseen (http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/the-la...). Sittemmin kanta on jossain määrin höllentynyt (http://www.dailysabah.com/asia/2015/05/31/muslim-p...). Yleisemminkin maahanmuuttopolitiikka taitaa yhä olla kireähköä väestön vanhenemisesta huolimatta?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Maahanmuuttajien kotoutumista olisi edistettävä kaikin tavoin. Tehokkaimpia keinoja on maahanmuuttajakieliset Suomea esittelevät radio-ohjelmat. Tämän on maahanmuuttajamaista vain Australia ymmärtänyt kunnolla. Siellä maahanmuuttajaradio SBS lähettää 74 kielellä, niiden joukossa tietenkin suomi. Tiedän hyvin, koska olen avustanut tätä lähetystä kohta neljännesvuosisadan ajan:
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/

Suomessa on Ylellä sentään venäjänkielisiä maahanmuuttajia palvelevia lähetyksiä. Olin tuottajana panemassa niitä alulle "glasnostin" kaudella v. 1990: http://yle.fi/uutiset/novosti/

Juuri tällä hetkellä nuo lähetykset ovat kullan arvoisia, koska Kremlin venäjänkieliset kanavat vyöryvät venäjää osaavien elämänpiiriin valtavalla voimalla tarjoamalla suomalaisesta ja länsimaisesta versiosta jyrkästi eroavaa maailmankuvaa.

Olen ehdottanut, että Yle aloittaisi mahdollisimman pikaisesti somalinkieliset lähetykset. Somalit ovat tummaihoisia muslimeja, jotka eivät ymmärrä uudesta kotimaastaan juuri mitään ja saavat osakseen syrjintää ja halveksuntaa.

Kuitenkin ikääntyvä Suomi tarvitsee välttämättä uutta työvoimaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.U;"Kuitenkin ikääntyvä Suomi tarvitsee välttämättä uutta työvoimaa."

Ja entistä enemmän, mitä enemmän tänne tuodaan mamuja jotka eivät työllisty.

Toisaalta, meillä on kohtuullinen reservi (useampi satatuhatta) ihan kotimaista työtöntä, joista varmasti valtaosa olisi valmis työskentelemään, jos työ olisi oikeasti elannon tarjoavaa, eikä mitään tyyliin "festariavustajakolmeksiviikonlopuksikesällä", tahi jotain muuta yhtä älytöntä joita mediassa käytetään esimerkkinä että päästään työttömiä/nuorisoa syyllistämään. .

Kotoutumisesta sen verta, että kieli ja sen ymmärtäminen toki ensiarvoisen tärkeää, mutta jostain kumman syystä jotkut kansallisuudet pystyvät sopeutumaan uuteen maahan kohtuullisen "kivuttomasti" ja löytävät paikkansa melko sukkelaan..toisten kohdalla sitten menee hieman pitempään ja tapojen omaksuminenkin kangertelee.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kalervo Niementaus, #142.
Kotimaassa on todellakin melkoinen työttömien armeija. Mutta tilanne korjautuu jos tai kun tämä talouslama menee ohi.

Ongelmana on paljolta työttömien ja tarjolla olevien työpaikkojen ja -ehtojen kohtaamattomuus. Monet ulkomaalaiset ovat valmiit tekemään töitä, jotka eivät kelpaa suomalaisille työttömille. Miksi Suomesta ei saada marjanpoimijoita, vaan sellaisia pitää rahdata tänne Thaimaasta ja Ukrainasta asti?

Ja pitemmän päälle Suomen ikärakenne vaatii välttämättä korjausliikkeen, jota on vaikea kuvitella ilman maahanmuuttoa. Jo nyt Suomen väkiluku alenisi ilman maahanmuuttajien osuutta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #144

Minä olen aika varma siitä, että tämä nykyisenlainen työttömyys ei tule enää korjautumaan, vaikka joskus talouslama sen tekisikin. Työnantajat on opetettu tavoille joissa voidaan tarjota mitä hyvänsä ja kun ei kelpaa päästään lööppeihin haukkumaan.
Kotimaisten ja ulkolaisten marjanpoimijoiden ero on siitä saatavassa hyödyssä. Siinä kohtaa kun thaimaalainen poimii parissa kuukaudessa vuoden elantoon kotimaassaan riittävän rahasumman, suomalainen kohdalla on toisin.
Marjanpoiminta kuitenkin on kotimaisillekin poimijoille aika tärkeää(esim. itselleni), tosin enempi omaan käyttöön ja pakkaseen. Myyntiin ei juurikaan kannata kerätä..saatava hyöty vaivaan nähden liian pieni.
Tarvii noiden thaipoimijoiden kohdalla ottaa huomioon myös se, että niille organisoitu kaikki, näin ei meidän kotimaisten kohdalla ole.
Tämä ei kuitenkaan ollut esimerkki sellaisesta työstä mitä itse tarkoitin, koska kausiluonteista ja ei esim. kerrytä eläkettä tjms.
Olen siis edelleenkin varma siitä, että työntekijöitä kotimaasta löytyy, jos vaan tarjotaan "oikeaa työtä, oikealla palkalla" so. vakituista työtä, tessin mukaisilla ansioilla.
______

Sitten että jotain tähän blogiinkin liittyvää, niin olen itse sitä mieltä että alkaa pikku hiljaa jo mennä ylilyönnin puolelle nämä suvaitsevaiston irtautumispyynnöt, milloin keneenkin kohdistuen. Myöskin pitäisi Immosen tulla esittämään jotain, mutta onko oikeasti kukaan edes vähäisessäkään määrin kiinnostunut siitä mitä sanoo. En usko, tahi ei sillä ainakaan ole mitään väliä. Jos Immonen erotetaan, niin "suvaitsevaisto" on hetken hiljaa, kunnes taas kohta löydetään (yötä myöten vahtimalla) jonkun näkkäläjärven pohjoispuolisen vireän kunnan varavaltuutetun fb-seinältä joku päivitys, tahi kenties hommafoorumille joku postannut jotain liittyen "hallitsemattomaan maahanmuuttoon", tahi johonkin "lastenvaunuihin".

PS en tiedä kuka puhuu ja mistäkin, mutta se nyt toki aivan varmaa, että korisjengi eri asia, kun työtön maahanmuuttaja joka ei vaan sopeudu koska ei yhteiskunnalla resursseja siihen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #151

Immosen olisi pitänyt esittää asiansa kielellä, joten osaa - joko äidinkielellään ruotsiksi (< In Månen) tai sitten toisella kotimaisella. Nyt käsittämättömällä englannin irvikuvalla esitetty lausunto antaa mahdollisuuden tulkita se lähes miten tahansa. Toki on mahdollista, että se oli tarkiotuskin. Kukapa tietää...

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Venäjä on hyvä esimerkki, miten monikultturismi ei ole unelma, vaan venäjänkielinen slaavilais-ortodoksinen kulttuuri on ainoa mahdollinen. Se ulottuu ympäri maapallon missä venäjänkielisiä asuu. Ukrainassa, jossa on myös ortodoksinen "viholliskirkko" Venäjän johtajien unelma on saanut aikaan sodan, joka loppuu, kun Ukraina antautuu. Senkään jälkeen venäläiset ja ukrainalaiset eivät pysty elämään keskenään, vaikka yleensä osaavatkin toistensa kieliä.

Kun Venäjä aloitti Tsetsenian sodan 1990-luvulla, eräs Venäjän armeijan ukrainalainen eversti loikkasi Yhdysvaltoihin, kun hänen johtamansa joukko-osasto määrättiin sotaan. Samoin teki Muurmanskin laivaston venäläinen majuri. Tapasin heidät Amerikan kansalaisuusopintojen aikana. Ukrainalaisesta everstistä, joka oli saanut ateistisen pioneerikasvatuksen, oli tullut 2000 hengen ukrainalais-venäläisen helluntaiseurakunnan johtaja. Vapaudessa (poliittisessa ja uskonnollisessa)kummankin maan kansalaiset elivät sovussa ja rakensivat uutta isänmaataan amerikkalaista yhteiskuntaa. Heidän kotimaissaan sellaisesta voi vain uneksia, mutta herää painajaiseen.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kyseessä ei ollut enää yksittäisestä ja varsin epämääräisestä kansanedustajan fb-kommentista. Se pikemminkin oli viimeinen pisara siihen maljaan, joka on viimeisen viiden vuoden aikana täyttynyt vainoharhaisista kirjoituksista, jossa yksilöt tuomitaan heidän ihonvärinsä, syntyperänsä, kielensä tai uskonsa tähden. Tämän kruunasi vielä se, että hallituspuolueen kansanedustajan rasistiseen puheenvuoroon ei ko. puolueen johto eikä myöskään hallituksen johto ottanut konkreettisesti kantaa muuten kuin hymistelemällä, ettei noin saa kirjoittaa. Valtaosalle kansaa malja on tullut täyteen sen suhteen, mikä liittyy maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen käytävään keskusteluun. Kritisoida saa ja pitääkin, mutta puheiden rinnalle kaivataan myös tekoja. Ja niitä tekoja saatiin kansalaismielenosoituksen myötä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.K;"Valtaosalle kansaa malja on tullut täyteen.."

Saisko linkin johonkin mistä nuo laskelmat näkisi itse tarkemmin? Puhutaanko ihan muutaman prosentin enemmistöstä, vai onko (taas kerran) kyse siitä PS-äänimäärä vs. loput?

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Persut on noussut pienessä ajassa Suomen suurten puolueiden joukkoon.
On selvää, että heidän joukossaan on edustajia, jotka ajattelevat ja tekevät vähän mitä sattuu. Vikaa on myös puoluejohdossa, jonka pitäisi valvoa edustajiaan lujemmin. Erään kuuluisan johtajan sanoja lainatakseni: luottamus hyvä, valvonta paras.

Seppo O. Saarela

Sori, en ymmärtänyt tekstin otsikkoa. Kupla on puhjennut? Ei todellakaan ole, nythän kupla alkaa vasta paisua.

Vanhana narsistina muutama sana itsestäni. Olen työskennellyt 35 vuotta kansainvälisissä yrityksissä arviolta noin 100 kansallisuutta edustavien ihmisten kanssa. Kaiken värisiä, kaiken kokoisia, kaikilla oma mielenkiintoinen taustansa.

Mutta...nyt munasta onkin kuoriutunut pikkuinen rasistin poikanen.

Ihmisillä on kaikilla aivan oma versionsa siitä, mitä monikulttuurisuus tarkoittaa. Toisille se tarkoittaa ruokailua turkkilaisessa ravintolassa, toisille lomamatkaa Egyptissä ja toisille yksinkertaisesti inhoa kaikkea ulkomaalaista kohtaan.

Itselleni se on vuosikymmenten ajan merkinnyt läheisiä tuttavuus-, ystävyys-, jopa rakkaussuhteita erimaalaisten ihmisten kanssa.

Mutta...sitten tuleekin se toinen Seppo kentälle. Se Seppo inhoaa maahan lennätettyjä pakolaisia, joilla ei ole pienintäkään aikomusta sopeutua meidän verorahoilla rakennettuun yhteiskuntaamme. Tarvitaan kaupungin asunnot, tulkit, kaikille bussikortit, kännykät, lastenvaunut, Niken lenkkarit, ym...

Minä, joka olen kova juttelemaan ja halaamaan, en ikinä uskaltaisi lähestyä hunnutettua musliminaista.

Olen itse asunut vuosia ulkomailla, mutta koskaan en ole mennyt sinne 4 tuulen lakki päässä ja vaatinut kaupungin asuntoa. Olen aina taistellut tieni eteenpäin ja integroitunut vallitsevaan tilanteeseen.

En ole retoriikaltani, tai muutenkaan yhtä agressiivinen kuin Jussi Halla-Aho tai Olli Immonen, mutta kyllä heillä tietty pointti viesteissään on.

Jo Paavo Lipponen sanoi aikanaan..."ei pidä provosoitua, kun provosoidaan".

Sepi

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Nostit hyviä näkökulmia esiin. Monikulttuurisuuden nimikkeen alle on surutta tungettu yhtä sun toista, josta harva on todella perillä mitä oikeasti tarkoitetaan.

Olisikin tärkeää avata tämä monikulttuurisuus -asia avoimelle keskustelulle. Teesi - antiteesi - synteesi, kuten täälläkin on esitetty. Keskustelussa , dialogissa, on tärkeää, että käsitteet ja terminologian kaikki keskustelijat ymmärtävät samalla tavalla.

Jos monikulttuurisuus- ja maahanmuuttoasioista ei saada aikaan aitoa ja asiallista keskustelua, jossa kaikkia näkökulmia voidaan vapaasti käsitellä, on vaarana että ajaudutaan ääritoimintoihin. Tässä niin kuin monessa muussakaan asiassa ei ole vain yhtä totuutta. Valitettavasti monissa asioissa tieteen nimissäkin on sorruttu yhden totuuden toitottamiseen.

Esimerkiksi voisin kysyä, mitä presidentti Ahtisaari tarkoittaa yksityiskohtaisemmin monikulttuurisuuden hyväksymisellä ja sillä, että Euroopan maiden tulee ottaa oma vastuunsa maahanmuutto-ongelmaan liittyen. Tarkoittaako Ahtisaari että kaikki Eurooppaan pyrkivät tulee ottaa avoimesti vastaan ? Vai tarkoittaako hän sitä, että hädänalaisia tulee tukea ja auttaa kohdealueella ? Käsittääkseni Ahtisaaren aikaisempi toiminta on ollut viimemainitun mukaista. Samoin presidentti Koivisto korosti sitä, että ongelmat tulee ratkaista ongelma-alueella.

Viimeaikaiset uutisoinnit Kanaalin tunnelin massiivisista loikkausyrityksistä antavat esimakua sille mihin Euroopassa ollaan menossa, jos otamme tänne maahan tulijoita vastaan avoimesti ilman kontrollia. Tilanne karkaa käsistä ja rajoittaa samalla myös Euroopan mahdollisuuksia auttaa ongelma-alueita. Se , että laittomasta maahantulosta tehtäisiin paperilla laillista ei varmaankaan ratkaise lähtömaiden ongelmia.

Seppo O. Saarela

Sori, se oli muuten Mauno Koivisto, joka sanoi noin. My bad...

Timo Keronen

Taisi Yle Puheen toimittajanainen kertoa aamulla totuuden, kun sanoi mielenosoituksen kohdistuneen maahanmuuttokriittistä keskustelua vastaan.

Marko Pajunen

Minut sai lähtemään Kansalaistorille äärioikestolaiset taistelupuheet, asiallisen keskustelu on toinen asia ja todellakin tervetullutta. Oli hienoa nähdä Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi paikan päällä, hyvä esimerkki miten eritaustaiset jäsenet voivat muodostaa hienon joukkueen. Siinä mallia laajempaakiin ajatteluun.

Seppo O. Saarela

Olisiko kuulolla joku minua fiksumpi tyyppi vastaamassa yhteen asiaan...yritin edellisessä viestissäni kertoa omasta taustastani ja siitä, että minulla on monikymmenvuotiset siteet kansainvälisiin ystäviini.

Tästäkin huolimatta kysyn uudelleen...

Mitä monikulttuurista on siinä, että Hgin Vuosaaren marketin, Espoon Sellon, Vantaan Jumbon ym...ym...kävelykaduilla palloilee nuoria miehiä ja hunnutettuja naisia uusine lastenvaunuineen. On tosi helppoa esim Elastisen esiintyä rasismin vastaisena taiteilijana, koska hän tietää (istuessaan 350 tonnin Mersunsa ratin takana), ettei kukaan somali ikinä muuta hänen naapuriinsa.

Eikö monikulttuurisuuden pitäisi tarkoittaa jonkin uuden tuomista uuteen asuinmaahansa, eikä niinkään viedä pois jotakin.

Hassu yksityiskohta muuten...asioin eilen KELAssa. Jonossa oli 2 suomalaista ja 18 ulkomaalaista. Kumma juttu, ettei työvoimatoimiston osoitetta löydetä älypuhelimella, mutta sosiaalitoimiston numero on kännykässä jo lentokentällä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kävelykaduilla ja ostareilla yleensä parveilee ihmisiä, siis nuoria miehiä, naisia lastenvaunujen kanssa jne. Mitä ihmeellistä siinä on?

Voihan olla (itse mietin samaa kun olin verotoimiston jonossa) että maahanmuuttajat joutuvat useammin asioimaan virastossa (sähköisen asioinnin sijaan) johtuen että taustalla on useammin erityistilanteita (oleskeluluvan selvittelyä ym).

Seppo O. Saarela

Ei, hyvä Bodil,

minun poikani eivät käytä päiviään ostoskeskusten käytävillä. He asioivat ja lähtevät jatkamaan matkaa. Halusit ymmärtää tahallaan väärin kommenttini. Nuoret somalimiehet ovat Suomessa "sodan vainoja paossa" ja heidän sukulaisensa myös?

Suomen vanhukset pissaavat vaippoihinsa hoitokodeissa, kun taas aikuiset somalimiehet notkuvat kaupungilla kuin maailmanomistajat ja hunnutetut naiset ovat lastentekokoneita, joita ei saa edes puhutella.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #211

Jos kaikki nuoret somalimiehet karkotettaisiin maasta, loppuisiko silloin vanhustentalojen vanhuksilta kusentulo?

Mika Rajala Vastaus kommenttiin #213

Kusentulo jatkuisi entisellään mutta Suomessa joukkoraiskaukset loppuisivat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Monikulttuuri on asiantila johon myös liittyy lluokkayhteiskunta. Sehregaatiota on myös, on olemassa alueita joilla asuu vähävaraisempia. Maailma ei ole mikään valmis paratiisi. Eiköhän monikulttuuriin rennosti suhtautuvat vaan ole sitä mieltä että miksi luoda ongelmia sillä että koko ajan paasaa köyhemmistä maahanmuuttajista. Kuten Bodil sanoi kauppakeskuksissa on ihmisiä. Ennen oltiin toreilla ja kauppakaduilla. Aina on ollut eri ryhmiä, aina on myös ollut rikkaampia ja köyhempiä. Ei kannata luoda köyhempien joukosta mitään inhokkiryhmiä. Tai se voi kannattaa jos olet vallanhimoinen populistipyrkyri. Mutta silloin se ei ole kaunista tai suositeltavaa
.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Olli Immonen: Taistelua käydään monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan, poliittisin keinoin

...

"– Luulin naivisti, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan. Vastustan väkivaltaa kaikissa sen eri muodoissa, Immonen toteaa."

https://www.suomenuutiset.fi/olli-immonen-taistelu...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Jokainen argumentti, jolla nykytyyliin inhotaan patriarkaalisia, isänmaallisia arvoja tässäkin hurahtaneessa hysteriassa on todellakin kaukana syvällä tämän kansan märkivissä haavoissa. Näitä haavoja kun nuolevat nyt vanhukset, vammaiset, työttömät ja vastaavat muut vähäosaiset ja hiljaisina kyhjöttävät nurkissaan korvissaan tämä riekkujien solvausen jyly Perussuomalaisia vastaan.

Immosen kuplaa kun ei ole olemassakaan, siten se ei voi myöskään puhjeta. Tämä hoilaava, omissa mielissään erinomainen eliitti pitää yllä foorumeita, jonka reunamille on upeaa tulla yökkimään nykymedian tyyliin suomalaisuutta ja sen perinteitä. Tämän suvaitsemattomampaa ajanhenkeä ei Suomessamme ole ikinä vielä esiintynyt, kuin nämä Immosen raiveleissa roikkuvat ajokoirat.

Hallitukseen kävellyt Perussuomalainen puolue on kaikille tätäkin älämölöä juhlineille niin kova pala purtavaksi, että tuntuu, että hallituksen kaatamisellakin on vain se ihana tarkoitus, että Persut saadaan siitä ulos. Ei varmaan niin väliä vaikka koko erinomaisesti alkanut kolmen puolueen ohjelma heitetään samantien harakoille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Oletteko Olli-fanit pettyneitä, kun rotusota onkin peruutettu? Olli nimittäin feidasi.

https://www.suomenuutiset.fi/olli-immonen-taistelu...

Joku jossain niitti nokkoset saunan takaa ihan turhaan. Onko Immonen nyt pelkuri ja petturi fb-faniensa silmissä? Näin se kupla puhkesi.

Harri Immonen

Ei olla pettyneitä, vaikka Ollin fani en olekaan. Käy ennemmin kysymässä lahden takanta ja herää sinäkin todellisuuteen avoimen sylisi kanssa : http://paavotajukangas.com/2015/06/25/malmo-muistu...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos järjestetyllä suurmielenosoituksella pystyttiin estämään yksikin ISIS-värväys Suomessa, niin Olli Immosen ( ps. ) julkitulo ei ole ollut turha.

Käsittääkseni avoin ja ihmislähtöinen monikulttuurisuus estää ISIS-toiminnan Suomessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Keväällä 1933 Saksassa pidettiin parlamenttivaalit, joissa äänestysprosentti oli lähellä yhdeksääkymmentä. Kolmanneksi eniten ääniä saivat kommunistit ja toiseksi eniten sosialidemokraatit.

Natsit saivat 44% äänistä.

Ihan varmasti aika moni äänestäjä oli tuohtunut siitä, kuinka väärin jotkin Hitlerin sanat juutalaisista, sosialisteista, taloudesta ja kansainvälisestä tilanteesta oli ymmärretty. Olivatpa pahantahtoiset vasemmistolaiset järjestäneet oikein mielenosoituksiakin.

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Mitä enemmän tuota Helsingin mielenosoitusta monikulttuurisen Suomen puolesta miettiin, niin sitä omituisemmalta se vaikuttaa. MIelenosoitus oli muka rasismin vastainen? Meidän kulttuuri on kylläkin paljon vähemmän rasistinen, kuin moni muu kulttuuri. Jos Suomea halutaan muuttaa monikulttuuriseksi, se tarkoittaa myös meidän kulttuurin muuttamista rasitisemmaksi ja suvaitsemattomammaksi. Ellei mielenosoituksen tarkoitus ollut tuoda maahan joka kulttuurista, vain niitä elementtejä, jotka sopivat mielensoittajien maailmankuvaan. Vai kelpaako heille esimerkksi seuraavanaliset kultturit: homojen vainoaminen, lapsiavioliitot, järjestetyt avioliitot, kuolemanrangaistukset, alaikäisten naittaminen täysi-ikäisile, syntyvyyden säännöstely, huumeiden salliminen, prostituution laillistaminen, miehen oikeus rangaista vaimoa tottelemattomuudesta. Näitäkö SUomeen oikeasti halutaan? Mielestäni meillä on sellainen kulttuuri, jota tulee puolustaa ja sitä pitäisi jakaa maailmalle, eikä päinvastoin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eiköhän noissa mielenosoituksissa puolustettu suomalaista kulttuuria: monikulttuurisuutta, jossa erilaisista taustoista tulevat erilaisia elämäntapoja arvostavat ihmiset noudattavat perinteitään ja elävät rinnakkain yhteisen lainsäädännön ja poliittisen demokratian puitteissa.

Niissä vastustettiin kansallismielistä vallankumousta, jonka seurauksena vahva valtio murskaisi tämän rauhanomaisen elon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sotkit aika pahasti kulttuurin ja lainsäädännön. Toki lainsäädäntö peilaa kulttuuria, mutta se on silti eri asia.

Esimerkiksi alaikäraja niin seksin harjoittamiselle tai avioliiton solmimisellekin vaihtelee maasta toiseen eikä voida sanoa mikä on se universaali ja perusteltu oikea ikäraja. Ihmisethän kehittyvät myös eri tavoin.

Monet huumeet ovat sallittuja myös länsimaissa ja siinäkin kohden lainsäädäntö vaihtelee. Prostituutio on laillista useimmissa länsimaissa, myös Suomessa. Kuolemanrangaistus poistettiin Suomen lainsäädännöstä vasta reilut 40 vuotta sitten.

Mitä puolestaan tulee muihin kuin ei-lainsäädännöllisiin kulttuuritunnusmerkkeihin, niin vielä parisen vuosikymmentä sitten oli tietyllä osalla nuorisoa Helsingissä tapana mennä iltaisin kyttäilemään homojen suosimalle alueelle ja sitten mäiskiä heitä turpaan. Homoseksuaalisuus laillistettiin myös Suomessa vasta suurin piirtein samoihin aikoihin kuin kuolemanrangaistus poistettiin.

Tuo miehen oikeus rangaista vaimoa tottelemattomuudesta kuulostaa kyllä tietysti suositeltavalta. ;)

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Minullakin on unelma

Kun pieni lapsi joutuu kärsimään
väkivallasta ja lopulta saa surman oman
vanhemman toimesta ja todetaan , että
lastensuojelun resursseissa on paha vaje ,
niin eipä näy marssijoita kaduilla
vaatimassa lisää resursseja ja lapsille
oikeutta turvalliseen elämään !

Kun selviää , että tämän maan eteen
paljon uhranneet vanhukset makaa
hoitokodissa likasissa vaipoissa , eivätkä
pääse ulos viikkokausiin tai eläkkeet ei
riitä lääkkeisiin , niin ei näy marssijoita
vanhusten ihmisarvoisen elämän puolesta !

Kun selviää , että Suomesta lähtee
kymmeniä , ehkä jopa satoja ihmisiä
taistelemaan terroristijärjestön riveihin,
jotka tappaa vääräuskoisia ja pyrkii
levittäytymään ympäri maailmaa, niin ei
näy kaduilla marssijoita , eikä mediassa
asiaa paheksuvia !

Kun joukko maahanmuuttajia raiskaa
naisen ja saa mitättömän tuomion, niin ei
näy marssijota kertomassa , että emme
hyväksy tälläista, vaan esitetään syitä
syrjäytymisestä ym. Ja ymmärretään .

Kun yksi Perussuomalainen
kansanedustaja kirjoittaa Facebookiin
vastustavan monikulttuurisuutta,
käyttäen sanavalintoja, jotka eivät miellytä ,
niin johan alkaa tapahtua ! On marsseja
ainakin kolmessa kaupunkissa
julkkikset paheksuu fb:n profiilikuviin
ilmestyy tukea osoittavia tekstejä!
Haukutaan yhdessä kaikki pesut ja
heidän äänestäjät rasisteiksi ,
ollaan niin suvaitsevaisia että !

Suvaitsevaisuudesta on tullut
jonkinlainen trendi, jolla ihmiset voivat
nostaa itsensä jalustalle ja saada
näyttämään paremmalta . Mielestäni on
tekopyhää nostaa iso meteli yhden
henkilön typerästä päivityksestä
samaan aikaan kun maassamme on
oikeita ongelmia, joiden takia ihmiset
oikeasti kärsivät niin meillä kuin maailmalla !
KÄSITTÄMÄTÖNTÄ , miten yksi
persu saa typerällä fb-päivityksestä
parissa päivässä isomman kansanliikkeen
aikaiseksi kuin kärsivät lapset ja
vanhukset , raiskarit tai terroristit
yhteensä ! Jotain suhteellisuudentajua ja
paneutumista oikeisiin ongelmiin toivoisin
, vaikka se ei niin trendikästä olisi

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Siitä sitten vaan järjestämään mielenosoituksia, suurin osa on ihan hyvä aiheitakin.

Miksi tämä aihe nosti äläkän, mutteivät nuo muut? Koska tätä vastaan nousi kansanedustaja, yksi niistä joiden pitäisi tätä maata hoitaa parempaan suuntaan. Jos joku kansanedustaja vastaavalla retoriikalla kävisi lastensuojelun tai minkään muunkaan noista eteen, nousisi vähintään yhtä suuri äläkkä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lastensuojelu-esimerkki on onneton tässä monikulttuurisuus-viitekehyksessä.

Esimerkiksi alaikäisten pakkoavioliitot ja tyttölasten ympärileikkaukset ovat saapuneet Suomeen vasta monikulttuurisuuden myötä.

Jussi Jussilainen

Kylläpä oli TODELLA hyvä kirjoitus !!!!!!
Lukekaa tämä Helena Vitkaisen viesti ajatuksella !!!!
Tässä viestissä on hyvin kiteytetty minkälaisessa Suomessa nykyisin eletään. Ja aivan oikein suvaitsevaisuus ei ole enää sitä mitä sillä tarkoitetaan vaan tosiaankin ikävä kyllä trendiasia eli kun jotain maahan tulleita pakolaisia "sorretaan" jotenkin ollaan heti eduskuntatalon portailla. Olisi mukava tietää kuinka paljon näissä mielenosoituksissa on AINA SAMOJA IHMISIÄ.

Marko Pajunen

Kansanedustaja Immonen ei kirjoittanut pakolaiskiintiöistä, vaan monikulttuurisuudesta, joka Suomessa tarkoittaa maahanmuuttajien lisäksi myös mm romaneja ja saamelaisia. Siksi mielenilmauksessa liehui myös saamelaisten lippu.

En oikein ymmärrä eri kulttuureita edustavien ihmisten asettamista vastakkain vanhusten hoidon ja lastensuojelun kanssa. Eikös tavoite ole, että Suomessa ketään ei kohdella kaltoin ikänsä (vanhukset, lapset), äidinkielensä (esim saamelaiset), etnisen taustansa tms asian vuoksi?

Minä reagoin siihen, että kansanedustaja pitää sukulaisiani ja kavereitani "painajaisena". Jos Immonen olisi vähätellyt vanhustenhoidon ja lastensuojelun ongelmia, niin protestihenki olisi noussut varmasti silloinkin.

Jussi Jussilainen

Kyllä kun ajattelee sitä pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien määrää mitä tulee idästä alkaa olla huoli kyllä Suomen puolesta. Sieltä tulevat ihmiset oman maan lakiensa kanssa Suomeen eivätkä välitä yhtään Suomen laista.
Täällä pitäisi heitä hyysätä ja rakentaa vaikka mitä temppeleitä heille.
Herätys Suomen kansa tai kohta sitä ei enää ole.
Kyllä suomeen tulijoiden pitäisi elää Suomen lakien mukaan eikä niin että me muutamme omia lakia heidän mukaan tai suvaitsemme heidän omat lait meille jokapäiväiseen elämään.
Jos oma kulttuuri ei sovellu Suomeen, Suomen lakien alle niin silloin voi lähteä takaisin omaan maahan tai sitten jonnekin muualle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset