Markku Huusko

Rasisti on reppana

  • Kuvakaappaus Youtubesta löytyvästä videosta.
    Kuvakaappaus Youtubesta löytyvästä videosta.

Jari Litmanen on Suomen kaikkien aikojen menestynein jalkapalloilija. Hänet tuntee koko jalkapalloileva maailma. Hän on suomalaisten ja monen muunkin maalaisten lasten ja nuorten esikuva, idoli.

Jari Litmasen hienoudesta kertoo se, että hän oli vuonna 2008 Suomen Palloliiton keulakuvahahmona, kun liitto kampanjoi rasismia vastaan. Kampanjan iskulause oli: Rasisti on reppana.

Suomen Palloliiton yhdenvertaisuushankkeen tavoitteena oli vähentää muukalaisvihaa ja rasismia suomalaisessa jalkapallossa. Kampanjavideo löytyy Youtubesta: https://

Etelä-Suomen Sanomat kertoi eilen, että Jari Litmasen Lahdessa sijaitseva patsas oli viikonvaihteessa puettu väkivaltaisesta rasismistaan tunnetun Ku Klux Klanin tunnuksiin eli kaapuun ja huppuun.

Joku esiintyi samoin tunnuksin mielenosoituksessa Lahden Hennalassa.

Onko näillä tyypeillä enää mitään häpyä?

EDIT 18.12.2016:  Kirjoituksen toiseksi viimeistä kappaletta on muotoilu uudelleen, koska tapauksesta on ilmennyt bloggauksen kirjoittamisen jälkeen uutta tietoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (156 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Suomalaisten rasismi on ikävä, mutta ohimenevä vaihe. Rasistit tulevat sopeutumaan erilaisuuteen kun saadaan tänne pari sataa tuhatta pakolaista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lähestyykö siis yhteiskunnallinen ilmapiirimme kenties sellaisten monikulttuurimaiden monivuosisataista monikulttuurien välistä ""suvaitsevaa"" yksinvuoropuhelua kuin esimerkiksi tämänhetkisten turvapaikanhakijavirtojen lähtömaissa on perinteisesti nähty, vai kenties nykykriisin merkittävimmän kiristäjäsuurvallan Venäjän tsaristisstalinistisputinilaista suvaitsevaisuusilmastoa?

Ikäväkseni on todettava, että joissain tapauksissa ovat ennakkoasenteet ja epäluulot tutuksitulemisen myötä karisseet myös muuttuen ruusuisista kokemusten ja tiedon myötä hieman kaktusmaisempaan suuntaan. En siis pidä myöskään kaikista pohjoismaisen kuten Ruotsin suurkaupunkien monikulttuurisuuden yksipuolistumisilmiöistä autonpolttamisineen ja kranaatinheittelyineen ihan minkä väriset naamiokaavut tai paljaat naamat päättömissä päissä tahansa, vrt Tukholman Husby ym. ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203488-h...

Timo Virtanen

Tulevatko muslimit sopeutumaan Suomeen vai jättävätkö sopeutumatta vaatien omaa kalifaattia ja sharia lakejaan niinkuin muissakin länsimaissa.

http://www.liveleak.com/view?i=ae6_1442713165

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Timo Virtanen

Tataarit, Suomen tunnetuimmat muslimit, taistelivat Suomen Viime sodissa isänmaansa Suomen puolesta. Talvisodan syttyessä Suomessa asui n 800 tataaria, joista 177 puolusti Suomea: upseereita 9, aliupseereita 38 ja kaksi sotilasvirikamiestä, 21 tataarinaista palveli lottina. (Suomen Islam-seurakunnan veteraaniteos, 2006)

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #153

Muistatko Karin piirroksen, josta hän sai kenkää hyysäristä?
Nämä piirroksen kuvaamat erikoisasiantuntijat Moskovasta eivät kelvanneet tataarien moskeijan kävijöiksi. Miksiköhän?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Muslimeja on varovaisesti arvioiden puolitoista miljardia. Onhan heidän joukossaan niitä, joiden mukaan maalliset lait häviävät itse tulkituille Jumalan laeille kaikissa tilanteissa, mutta eipä prosenttiosuus liene sen kummempi kuin kristittyjen keskuudessa. Mitä useampi joutuu sopeutumaan sekulaariin yhteiskuntaan, sitä parempi maailmalle.

Jani Räsänen Vastaus kommenttiin #158

Ongelma onkin siinä että he eivät sopeudu, he sopeuttavat.Jokainen voi päätellä miten sellaisen yhteiskunnan lopulta käy.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mielestäni on erittäin säälittävää, että koska hallitus ei tee tarvittavia toimenpiteitä, KKK:sta on tulossa Suomen puolustuksen symboli.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No mitäs ne tarvittavat toimenpiteet sitten olisivat?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Varusmiehet vartioimaan Litin patsasta ympärivuorokautisesti ko. tapauksessa varmaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Erittäin säälittävää on vain, että kuvittelet Suomen tarvitsevan puolustusta muutamaa hädässä olevaa vastaan.

Tai no, nämä ilmeisesti kannattamasi keinot ovat myös säälittäviä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Muutama hädässä oleva olisi varmaan ok.

Tulkitsenko nyt niin, että näistä kymmenistä ja kohta sadoista tuhansista tulijoista hädässä on tosiaan vain muutama?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #135

Siinä suhteessa kun puhutaan valtion puolustamisesta niin kyllä, se on vain muutama.

Paitsi että nuo sadat tuhannet ovat dystopiaa suoraan propagandasta ilman mitään todellisuuspohjaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #160

Propagandaa? Jos 1000 tulee päivässä, niin vuodessa se on satoja tuhansia. Vai onko sinulla täsmällisempiä lukemia?

Vai onko olemassa jokin mekanismi, joka pysäyttää virran vuoden sisällä? Tuleeko Lähi-itään rauha, nouseeko Afrikan elintaso meidän tasollemme, vai rupeavatko välissä olevat maat pysäyttämään porukkaa?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #179

Onko poliittista korrektia sanoa välissä oleville maille kiitos, josko ne rupeavat hoitamaan asiaa meidän puolestamme? Toisaalta se nyt kuitenkin on asia, joka Schengenin ja Dublinin sopimusten mukaan niiden olisi pitänyt tehdä alunperinkin.

Vai kysytäänkö, ovatko Schengenin ja Dublinin sopimukset ylipäänsä hyvä vai huono asia?

Erkko Korppaanmäki

Jos "rasisti on reppana", on "reppanan" dissaaminen jo alhaista.

Ajattelepa (vaikkapa sitä koululuokan) reppanaa ja blogikirjoistusta hänen kiusaamisekseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä niille koululuokkien reppanoillekin pitää säännöt tehdä selväksi. Kivien heittely on kielletty.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Koulussa opettajien tulee puuttua rasismiin, muualla muiden. Rasismia ei pidä hyväksyä missään.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#24
Mitä on rasismi?

Minua on leimattu rasistiksi kun olen kritisoinut päättäjiä holtittomasta maahanmuuton sallimisesta. Koskaan en ole syyllistänyt maahanmuuttajia sillä tokihan tänne tullaan kun sallitaan, useinkin paremman elintason saamiseksi.

Olenko minä rasisti?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #37

En voi sitä mitenkään tietää, siis sitä että oletko rasisti vai et.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

Paavo, jos et päästä muukalaisia asumaan kotiisi ja syömään pöydässäsi et ole rasisti. Humanitaarinen toiminta on eri juttu kun todella autetaan hätää kärsiviä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #123

Vihreiden Ville Niinistö leikkasi kehitysyhteistyömäärärahoja 200 miljoonalla kansallisen tuulimyllytuen hyväksi, Villekö on siis rasisti?

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tekee hienoa työtä rasismia vastaan. Sen Mestarien liigan (UEFA Champions League) pelaajien paidassa lukee "No To Racism". Ylipäätään jalkapallo on Euroopassa malliksi kelpaava esimerkki monien kansallisuuksien ja rotujen toverillisesta yhteistyöstä.

Muutamia lahtelaisia (tai ainakin yhtä lahtelaista) esimerkki ei ole elähdyttänyt, kun on toiminut ajattelemattomasti. Lahden kaupunginisät ovat omassa piirissään toimineet niin, että demostraatiolle on ollut alusta. Siis vielä elossaolevan henkilön patsas.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Joku strategi voisi nähdä asian näinkin:

EU on heikko ja häviämässä kilvan USA:a ja Kiinaa vastaan maailman valtataistelussa --> Talouskriisiä ja pakolaiskriisiä Eurooppaan --> Levottomuuksia ja sekasortoa Euroopassa --> Yhteiskuntarauha rikkoontuu --> Oikeutus poikkeuslakiin ja kansalaisoikeuksien kaventamiseen --> Haetaan turvaa vahvasta liittovaltiosta --> Syntyy Euroopan liittovaltio --> Euroopan liittovaltiota aletaan johtaa kuten Kiinaa, jotta se pärjää Kiinaa ja USA:a vastaan geopoliittisessa kisassa ja taistossa niukkenevista luonnonvaroista.

Eli kyseessä voi olla eurooppalaisten etu, mutta keinot eurooppalaisten edun ajamiseksi ovat toki epädemokraattiset ja kyseenalaiset.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Maahanmuuttokriittisyyden nousuun on ainakin kaksi vaihtoehtoista strategiaa reagoida:
1) Valtapuolueet omaksuvat tietyt keskeiset ja perustellut osat mamukriitikoiden agendasta, jolloin he tuntevat tulleensa kuulluksi ja heidän radikalisoitumisensa keskeytyy.
2) Valtiojohto ja muu väestö tuomitsee niin kovakätisesti mamukriitikoiden rasismin, että kriittisistä mielenilmaisuista tulee liian pelottavia tehdä. Esim. yhtenä keinona voisi toimia syyttäminen epäisänmaallisuudesta. Roskaväeksi haukkuminen ei toimi, koska porukassa on oikeasti myös huonossa sosioekonomisessa asemassa olevia, joita on jo elämä muutenkin potkinut päähän. Nyt jos heidän naamaansa vielä hierotaan valtiojohdon ja muun kansan taholta, että he ovat luusereita, niin siitä seuraa lisää katkeruutta ja vihaa. Ihmisarvoa ei pidä kieltää rasistiltakaan, vaikka kuinka inhottaisi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mitä sellaisia tiettyjä keskeisiä ja perusteluja osia heidän agendassaan on, joilla vaikka tämä nykyinen pakolaiskriisi helpottuisi? Viimeaikoina on ehdotettu turvapaikanhakijoiden sulkemista parakkikylään heidän tultuaan länsirajan yli ja samalla rohkaista heitä palaamaan Ruotsiin. Se ei ratkaise mitään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tulonsiirtojen ja sosiaaliturvan tason laskeminen houkuttelevuuden laskemiseksi. Tällöin pelkän elintason parantamisen vuoksi matkaan lähteminen vähenisi.

Turvapaikan hakijoista ja pakolaisista täytyy pitää kyllä huoli, koska he ovat aidossa hädässä. Se on moraalinen velvollisuus ainakin sinne asti, kun meillä on resursseja pitää itsestä ja muista huoli.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #15

Ensimmäiseen kappaleeseen totean, ettei tuolla ole todellista vaikutusta. Jos puhutaan vain taloudellisistä vetovoimatekijöistä, niin ainoa tekijä jolla on merkitystä on Euroopan maiden korkeampi elintaso. Toiseen kappaleeseen voin yhtyä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #19

Voit olla oikeassa, mutta et välttämättä. Tietyt Euroopan maat ovat vetovoimaisempia kuin toiset. Esim. entiset itäblokin maat eivät ole olleet erityisen vetovoimaisia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #25

Suomessa ja muualla Pohjoismaissa on korkeampi elintaso kuin Itä-Euroopan maissa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ongelma ei olisi yhtä hankala, jos meillä olisi samanlaiset työmarkkinat ja järjestelmä kuin Yhdysvalloissa 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa. Silloin esim. New Yorkiin mm. Itä-Euroopasta tulleet pääsivät töihin, kun palkkataso oli alhainen. Pakolaisvirtoihin ei sovi yhtä hyvin Pohjoismaiden jäykät työmarkkinat ja antelias sosiaaliturva. Ihmistä tulee kohdella tasaveroisesti, mutta taloudellinen kantokykymme on rajallinen. Jos maahantulijat eivät pääse nopeasti tuottaviin töihin, kantokykymme heikkenee nopeasti, eikä hyvinvointiyhteiskuntaa voida enää rahoittaa.

Pitää tasapainotella inhimillisyyden ja pragmaattisuuden välissä. Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan kantokyvyllä on rajansa, vaikka meillä onkin inhimillinen velvollisuutemme auttaa hädässäolevia.

P.S. Sitä toivoisi muuten Yhdysvaltojen osallisutuvan pakolaisten vastaanottamiseen, koska heidän toiminnallaan on ollut osansa pakolaiskriisin synnyssä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olen myös sitä mieltä että roskaväkimäärre toisteltuna on ihan kaamea. Mutta ei hätää. Tautologia on rasistien tauti, sen tiedämme kaikki.

T Piepponen

Rasisti voi olla reppana. Reppana ei välttämättä ole rasisti. Yhätäläisyysmerkkiä niiden välillä ei automaattisesti ole.

Reppanoiden tuhoon tuomittua "parantamista" voi testata esim. niin, että reppanaiseksi rasistiksi arveltua mennään tökkimään sormella rintaan hokien: "Reppana, reppana, taidat olla rasisti!"
Jos sitä kokeilee kymmenelle, voi olla että joku reppanoista lätkii nyrkillä takaisin - mikä sellaisessa tilanteessa olisikin täysin ymmärrettävää.

Jos Huusko oikeasti kuvittelee, että reppanuus tai rasismi vähenee haukkumalla, niin siitä vain jatkamaan valittua tietä. Rasismia ei varmaankaan luoda tarkoituksella, mutta se että valitaan viholliseksi yleinen ryhmä "reppanat" on jo tarkoituksellista riidan kerjäämistä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kirjoitin: rasisti on reppana.

Mistähän ihmeestä vedit muita johtopäätöksiä?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kyllä - mutta ennenkaikkea rasisti on reppana, jota valtaholistipoliitikko käyttää härskisti hyväkseen. Rasismia ruokkii pullamössövaltaeliitti tekojensa kautta myös sillä puolen (Huom!), joka väittää rasismia vastustavansa!

Pelkkä "ei rasismille" ilman vaikuttavia tekoja yhteiskunnallisesti ei riitä mihinkään muuhun kuin vastakkainasettelun lisääntymiseen.

Jos valtaeliitti tajuaisi ensin tällaisen perusasian?

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1994...

Matti Motti

Rasistiakin pitäisi voida kuulla, haastaa keskusteluun.

Miksi? Koska rasistiksi houkuttuu ihmisiä, joilla ei ole ollut kuulijaa, ei ääntä, ei kasvoja.
Yhtäkkiä joku kuulee, on viiteryhmä.

Mutta kaikki arvostelijat ja kriitikot eivät ole rasisteja. Kaikki kohtaamiset eivät vähennä ennakkoluuloja.

Kuullaan toisiamme. Se tekee hyvää ihmiselle.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tässä erään monikulttuuristen tiimien kanssa työskentelevän ammattilaisen näkökulma pakolaiskriisiin. Pointtina se, että kulttuurien eroavaisuutta ei pidä kiistää; niitä on. Parhaimmillaan yhteiskunta pystyy hyödyntämään eri kulttuurien parhaita puolia, mutta se vaatii paljon koulutusta ja yhteistyötä. Se koskee myös maahanmuuttajia. Heitä on osallistettava toimintaan ja kielikoulutus on tärkeässä asemassa siinä.

http://www.palavatc.com/the-refugee-crisis-and-glo...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Epävarmuus itsestään, heikko itsetunto ja minuus, siinä eräät eväät miksi ihminen muuttuu vieraskammoiseksi jopa rasistiksi.

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Eikö ole tullut oikeasti mieleen, että näinköhän nyt joku vähän trollaa mediaa ja maailmaa halaavaa sivistyneistöä?

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Otetaan trollaaja poliisin kuulusteluun ja kysytään häneltä.

T Piepponen

Onko nyt tehty jokin rikos, minkä johdosta pitäisi kuullustella?

Onko reppanuus rikollista? Entä rasismi?

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #32

Neljästä rikoksesta epäilty kuulustellaan tietysti. Nyt hänet on etsintäkuulutettu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pidätkö tätä otaksumaasi "trollausta" jollain tavalla harmittomanana pilana?

T Piepponen

Onko nyt tehty jokin rikos? Tuleeko se vastaus, vai ei tule?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #38

Oikeudellisista asioista päättää oikeuslaitos, en minä tai sinä.

T Piepponen Vastaus kommenttiin #41

Meinaako oikeuslaitos nyt päättää, että rikos on tapahtunut?

Odotan innolla jos vaikka säädettäisiin pikaisesti laki joka kieltää tyhmyyden. Sitten alkaakin rallit kovenemaan.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #38

Ei tule vastausta, kun ei sellaista ole tähän hätään.

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Mauttomana ehkä lähinnä. Vaikea nähdä, minkälainen rikosnimike voisi liittyä vaatekappaleen pukemiseen patsaan päälle. Mutta ilmiselvää trollaustahan tämä on. Julkisuuden henkilöiden ja median kiihkoilu aina päätöimittajia myöten on vähintäänkin koomista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #44

Onko se, mitä Lahdessa tapahtui ennen viikonloppua ja mihin tämä viikonlopun patsasjuttu voi liittyä, mielestäsi koomista?

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo Vastaus kommenttiin #50

Ei, mutta jonkun patsaan päälle vedetn lakanan kauhistelu suureen ääneen jonain hirveänä viharikoksena on paitsi koomista, myös näköalatonta. Odottaisin medialta paljon analyyttisempaa ja puolueettomampaa näkökulmaa. Mistä viikonlopun tapahtumat juontavat juurensa? Mitä Lahdessa tapahtui *ennen* kaapucaustia perjantain ja edellisen viikon aikana? Minkälaista tulevaisuutta Hennalan vapautuneelle varuskunnalle maalailtiin kaupunkilaisille ennen vastaanottokeskuksen perustamista? Tutkikaa! Kirjoittakaa näistä aiheista! Puolueetonta tutkivaa journalismia, kiitos.

Ps. paperipussi auttaa hyperventilointiin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #44

Järjestyslaista joku yleiseen järjestykseen liittyvä pykälä tuohon kait kaivettaisiin sovellettavaksi, jotta tempaisijalle saadaan rikesakko ja valtion kassaan muutama roponen - toisaalta seuraamus voi jäädä yhtä hyvin pelkäksi huomautukseksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #44

Jos pukeudutaan lynkkauksia harjoittaneen järjestön asuun, se on visuaalinen viesti jota kielitaidotonkin voi tulkita tappouhkauksena.

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Tämän linkin takaa saatte hyvän juttuvinkin, kun luette artikkelista löytyvät linkit alhaalta ylöspäin. Jos vain uskallatte pureutua aiheeseen.

http://lahtiuudistuu.fi/hennala/

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

Tämän päivän Suomi näyttää kaukaa katsoen todella oudolta paikalta. Ei tunnu lainkaan samalta maalta kuin se, jonka jätin joskus taakseni. Toisaalta eihän siitä ole kuin kolme - neljä sukupolvea aikaa kun tapoimme toisiamme urakalla poliittisten mielipitieden takia. Ehkä tämä sotien jälkeinen aika olikin jonkinlainen poikkeusaika... toivottavasti ei.

Nämä säälittävät reppanat, jotka pukeutuvat lakanoihin ja heittelevät polttopulloja viattomien ihmisten päälle voitaisiin minun puolesta heivata vaikka minne. mulla ei todellakaan ole heidän kanssa mitään yhteistä muuta kuin sama passi. kaikille heille on annettu mahdollisuus tehdä elämällään jotain, mutta kun on epäonnistuttu, niin syytetään siitä muita, ei itseään. sanoisivat suoraan, että he eivät halua, että heihin käytetyt yhteiskunnan tuet pienenevät, koska jakajia tulee lisää. se olisi ainakin rehellistä. suomalainen yhteiskunta ei ole näille ihmisille mitään velkaa ja epäilen vahvasti, onko suomalaisella yhteiskunnalla näille ihmisille mitään käyttöä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Minulla oli sama tunne kun seurailin tätä paistaa ollessani vuoden Japanissa. Mutta kun palasin takaisin huomasin etteivät asiat olleet niin paljon muuttuneet.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Japani! Olin just tulossa siihen. Ovelin rasismin muoto on esimerkiksi väite "japanilaiset ovat ahkeria". Olen nimittäin varma että 120 miljoonan ihmisen joukosta löytyy jokunen laiskurikin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.T;" sanoisivat suoraan, että he eivät halua, että heihin käytetyt yhteiskunnan tuet pienenevät, koska jakajia tulee lisää. se olisi ainakin rehellistä. "

En nyt ihan välttämättä eniten huolissani itseeni käytetyistä tuista, mutta kyllä minun "vastustukseni" johtuu isolta osalta siitä että maallamme ei ole varaa. Leikellään, supistellaan, potkitaan pihalle, vähennetään ja kurjistetaan kansalaistemme oloja. Samaan aikaan sitten uutta väkeä lappaa bussilasteittain, eikä varmana kyse ole nyyttikesteistä, vaan jostain niidenkin elämiseen käytetyt varat otetaan.
Olen siis rehellisesti tätä mieltä, enkä kovin korkealle arvosta näitä suvakkien vihaamishöpötyksiä, mitä joukolla tekevät kiillottaakseen kilpeään ja antaakseen itsestään jotenkin paremman kuvan.

PS Suomi ei tainnut sinuakaan tarvita, kun jossain ulkomailla olet?

Janne Hilden

Onhan Litmasen patsas ennekin kokenut kovia. Eikö se muutama vuosi sitten jouduttu valaamaankin uudestaan tai vastaavaa. Nyt tällä kertaa sentään patsas säilyi ehjänä, onneksi.

Jos tämä on Lahden oma versio Mantan Lakituksesta :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tosiaan! Keväällä Mantan lakitus, syksyllä Litin huputus.

Tarja Halonen muuten varoitteli muutama vuosi sitten, ettei rasistisille vitseille saa nauraa. Se kielto todellakin edellyttäisi tarkempia ohjeita ja käsitteen määrittelyä, ehkä jopa sanktioita sen rikkomisesta. Joskus nimittäin on tosi vaikea pitää pokkaa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Paras tapa vastustaa rasismia olisi estää arabimiesten hallitsematon invaasio Suomeen. Tilanteen takia moni joviaali on alkanut muuttua rasistiksi.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Hyvä Markku Huusko.

Voiko olla maahanmuuttokriitikko olematta rasisti?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Voiko olla Ku Klux Klanin kannattaja olematta rasisti?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Voiko Jari Tervo kielenkäytöllään olla muuta kuin itse rasisti?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vallanpitäjien harjoittamaan politiikkaan voi toki suhtautua asiapohjalta kriittisesti.

Asiapohjaista kriittisyyttä ei ole eri maahanmuuttajaryhmien syyllistäminen.

Juha Oikarinen

Pohjimmiltaan rasismi kait tarkoittaa ettei ihminen syystä tai toisesta hyväksy erilaisuutta. Se on tietenkin väärin. Iso osa ihmisitä haluuaa kuulua johonkin ryhmään. Net ja met ajattelu on ihan tavallista. Met hyviä net ei niin hyviä. Kriis ja ongelma hetkillä tälläinen ajattelu korostuu. Hullua ajattelua ,mutta semmoisia me ihmiset suurimmilta osin ollaan. Ihminen ei ole kovin täydellinen ,ihminen on vain ihminen.

Mielestäni on todella ihmeellistä ja kummallista ettei tätä asiaa pohdita sen enempää. Luulis että käytäntö on paljon tärkeämpää kuin teoria siitä mikä on oikein.

Siis suomeksi. Maailma on täynnä esimerkkejä kauniista ja hienoista ajatuksista esim. kommunismi ,uskonnot ja jne. Jossa on ajettu kaunista ajatusta pakolla välittämättä siitä porukasta jolle tämä kaunis aate on syötetty. Pahimmillaan on jopa tapettu aatteen vastustajat. Nykysin ei tietenkään tapeta. Mutta periaate on sama kansa pakotetaan johonkin mihin se ei ole valmis ja seurauksista viis.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Taas on puurot ja vellit sekaisin. Ihan ensin määritellään rasismin merkitys. Encyclopedia Britannica määritelee rasismin näin:

Racism, also called racialism, is any action, practice, or belief that reflects the racial worldview—the ideology that humans are divided into separate and exclusive biological entities called "races," that there is a causal link between inherited physical traits and traits of personality, intellect, morality, and other cultural behavioral features, and that some races are innately superior to others.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Lahdessa lauantai iltana nakkikioskin jonossa saattas tulla tuntuvaa palautetta otsikon mukaisella kommentilla. :D

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko
Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Suotta ylianalysoit. kunhan totesin asian. Pelicansin mollaaminen toimisi varmasti kanssa hyvin. Samoin voisi käydä jos menisi vastaanottokeskukseen valistamaan ihmisiä että "Irakilaismiehet ovat pelkureita, jättävät naiset ja lapset sodan jalkoihin" Lahden ja Kouvolan tapaukset olivat ihan typeriä, mutta kuitenkin.

Huomaatko että olet trendissä mukana. Kovasti maahanmuuttokriittisiä mollataan että nimimerkkien takaa huudellaan rumia ja joku kehtaa jopa omalla nimellään. Ennenaikaa ennen internettiä tavan tallaaja pystyi vain sanomaan mielipiteensä tai toista vähättelemään ja ylenkatsomaan, saattoi tilanne johtaa muuhunkin kuin vain mielipiteiden vaihtoon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #100

Huuskon avoin kysymys ei ollut "ylianalysointia" kenenkään muun paitsi sinun mielestäsi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #167

J.S;".. kenenkään muun paitsi sinun mielestäsi."

Ei toki pitäisi, mutta aina välillä täällä tulee sellaisia helmiä että on pakko. Mistä tuo tieto on peräisin?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Mietin onko tällä toimittaja Huuskon otsikolla jotain yhteyttä kirjailija Jari Tervon kirjoitukseen "He ovat roskaväkeä".
Vantaan Sanomissa voi äänestää onko samaa mieltä Tervon kanssa. Samaa mieltä on tällä hetkellä vajaa 20 % ja eri mieltä runsas 80% ääniä yhteensä 2180. Voiko tuosta päätellä että meitä "roskaväkeen" kuuluvia on yli 80%.
En tähän ikään mennessä ole vielä arvannut että kuulun roskaväkeen. Olen ajatellut aivan päinvastaista. Mutta ajat muuttuvat näköjään.
En nyt näkisi kovin suurta vuouhkaamisen tarvetta 19 vuotiaan päähänpistosta. Toki hän on täysi-ikäinen ja vastuussa teoistaan ja saa ansaitsemansa rangaistuksen. En näe tarvetta ryhtyä häntä tuomitsemaan julkisesti ennen oikeuden käyntiä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kirjoitin kahdesta hiljattain Lahdessa sattuneesta hupputapauksesta. Samalla kirjoitin lahtelaislähtöisestä jalkapallosuuruudesta, joka oli Suomen Palloliiton Rasisti on reppana -kampanjan hahmona vuonna 2008. Hänen patsaansa liittyi kirjoituksessa mainittuun toiseen ikävään tapaukseen.

Fiksut tiedotusvälineet eivät julkaise tällaisissa tapauksissa nimiä, ei epäillyistä eikä mahdollisesti jonkun pienen rangaistuksen saaneista, vaikka tietäisivät.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Huomasin että Litmasen patsaan huputtaja tai huputtajat saattavat olla aivan eri ihmisiä kuin tämä nyt pidätetty 19 vuotias. Voi olla tietenkin että joku on saanut hänestä innoituksen. Seurataan miten poliisin tutkimukset etenevät.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Huusko: "En voi sitä mitenkään tietää, siis sitä että oletko rasisti vai et." - Totta.
---
Professoreilta, miljonääriurheilijoilta, varakkailta poliitikoilta, julkkukirjailijoilta, instituutioiden johtotason ihmisiltä saattaa tulla hieman toisenlaisia ajatuksia - paitsi siitä, kuka onkaan rasisti ja mitä rasismi on - ehkä jopa tästä olemassaolon luonteesta, kuin sellaisilta ihmisiltä (reppanoilta tai ei), jotka kuuluvat Suomen sosioekonomiseen alakastiin tai ovat kroonisessa ahdingossa vaikkapa sairauden tms. vuoksi, saamatta asianmukaista apua.

Tämä näet pätee: "Tyynellä säällä kirkonkukollakin on luonnetta." (S. J. Lec)

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Voisiko joku kertoa, mitä symboliikkaa on Litmasen patsaan huputtamisessa Ku Klux Klanin kaapuun?
Typerät kakarat luulevat vain olevansa vitsikkäitä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei ole vaikeata. Nykyään kaikki mediaa seuraavat ymmärtävä Ku Klux Klanin symbolimerkityksen suomessa, eli maahanmuuton vastustaminen, ja patsaskällit on huumorin perusasioita.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tekijä/tekijät valitsivat Litmasen patsaan tieten tai tietämättä hänen näkemyksistään liittyen rasismiin. Tällainen teko on aina - mutta erityisesti näissä Hennalan tapauksen jälkeisissä olosuhteissa - äärimmäisen typerä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Typerää tämä ehdottomasti on.
Mediaa seuranneet tietävät kyllä yhteyden pakolaisten saamaan vastaanottoon Hennalassa, jossa tämä nerokas huppupää esiintyi. Koko maailmalle.
Näillä neropateilla on vain riittämättömät tiedot Ku Klux Klanin luonteesta. Klaanin kaapu ja Suomen lippu on absurdi yhdistelmä.
Huumoria?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Välimaastosta löytyy joskus uusia ajatuksia ongelmien ratkaisemiseksi. Tässä esitetään lainsäädännön koventamista integraation edistämiseksi ja rasismin kitkemiseksi: http://pekkalampelto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2036...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mitä väliä sillä on, onko patsaan kluxittaminen rikos vai ei? Moraalitonta se kuitenkin on. Samoin Olli Immosen toiminta oli moraalitonta, vaikkei rikoksen tunnusmerkistö täyttynyt.

Täällä yritetään väkisin hilata alas moraalisen toiminnan rajoja vetoamalla laillisuuteen.

Joidenkin suurin murhe ja huoli on, ettei vain tule kutsutuksi rasistiksi. Vaikken koskaan kutsukaan ihmisiä rasisteiksi, niin voi yhyy sentään.

Joidenkin mielestä turvapaikanhakijoilla ei ole oikeutta turvalliseen maahantuloon, vaan heitä pitää pelotella, oli sitten vaikka pikkuvauvoja. Se ei ole yhteiskuntakritiikkiä, se on pelkkää tyranniaa ja terroria.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvin sanottu, allekirjoitan tämän, turvapaikanhakijoita pitää kohdella aivan samoin kuin jokaista ihmistä muutenkin.

Ei se ole turvapaikanhakijan vika, jos tänne tulee, mutta julkisessa keskustelussa on jäänyt aika vähälle se tosiasia kuitenkin, että valtaosa näistä hakijoista tullaan palauttamaan, koska tulevat Suomen turvalliseksi katsomilta alueilta, tämä kriteerihän juuri kiristyi.

Ei kannattaisi noiden huppumiehien niin kauheasti meluta, eivät nuo läheskään kaikki tänne jää, taitaa Irakista tulevien palautusprosentti kohta olla yli 60.

Kaikki ketkä oikeasti turvapaikan tarvitsevat, se heille myönnettäköön, näyttää kuitenkin siltä, että suurempi prosentti ei tämän turvapaikan tarpeessa ole.

Kyllä tuollainen määrä, mitä tänne jää, tänne myös hyvin integroituu, määrä ei nyt ole niin valtaisa, kaikki nyt vaan huutaa, että voi tulla jopa 50000 hakijaa, silloinkin pitää muistaa, että kyseessä on HAKIJA, ei turvapaikan saaja.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Aina yhtä turhauttavaa lukea näitä kommentteja, joissa kerrotaan kuinka tänne on tulossa 50 000 turvapaikanhakijaa ja että kyllä niistä selvitään.

Tänne ei ole tulossa 50 000 turvapaikanhakijaa!!
Tänne tulee 3000-4000 turvapaikanhakijaa joka viikko! Tämän vuoden loppuun mennessä tulevien määräksi arvioidaan 50 000. Mutta ei ne tulijat jotenkin ihmeellisesti lopu vuoden loppuessa. Ensi vuonna sama tahti tarkoittaa 150 000 - 200 000 hakijaa.

Näistä kuuluisista 50 000 hakijasta: Jos puolet heistä saa oleskeluluvan, niin se tarkoittaa perheenyhdistämisten jälkeen 75 000 - 100 000 henkeä.

Puhtutaan siis paljon isommista luvuista kuin 50 000. Jos vauhti jatkuu samanlaisena edes ensi vuoden loppuun, tarkoittaa se jo 400 000 - 600 000 uutta mamua perheenyhdistämisten jälkeen...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Täällä on hyviä kommentteja, mutta myös vähättelyä liittyen näihin Lahdessa nähtyihin huppuihin ja kaapuihin. Jälkimmäisissä on puhuttu päähänpistosta, kaljapäissään tekemisistä, patsaskälleistä, trollaamisesta ynnä muusta.

Aivan päähänpisto KKK-naamion takaa esiintyminen tai sellaisen asettelu patsaan päälle ei voi olla. Kovin monella ei kai kuitenkaan ole kaapissaan tuollaisia kamoja valmiina ja pilailupuodeissa tai muissa kaupoissa ei noita tiettävästi valmiina myydä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Näyttää siltä että tämä suomen suuren maineen ulkomailla pilannut on 19-vuotias nuorimies.
Mitä tuohon asuun tulee niin tuonkaltaisen väsää 15 minuutissa jos on tarveaineet tykönä.

Teko oli typerä. Kiinnostaa tietää päätoimittajalta mikä olisi hänen mielestään sopiva rangaistus?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#103 Nevalainen :"Näyttää siltä että tämä suomen suuren maineen ulkomailla pilannut on 19-vuotias nuorimies."
Huonoa argumentointia kun 19-vuotias irroitetaan yhteydestään eli hän oli siinä kaavussa juuri siellä missä oli ja juuri niiden kanssa joiden kanssa oli ja juuri sinä iltana.
Pelkkä kaapu vaikka jossain teatteriesityksessä tai museossa ei pilaisi Suomen mainetta.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #125

Varoitus! Kommentti sisältää sarkasmia. Tulkinnat ovat vain ja ainoastaan lukijan omalla vastuulla.

Henkilön nuoruus on tosiasia. Kukaan täällä täällä ei koskaan ole tehnyt mitään typerää, vaarallista tai harkitsematonta teinivuosina? Eihän?

Mitä hänelle pitäisi tehdä? Lobotomia? Polttaa roviolla? Poliisi käytti paljon resursseja henkilöllisyyden selvittämiseen, koska pyramidin huipulta tuli kova käskytys.

Kertokaa nyt ihmeessä kun tämä teko on ollut kansakunnan moraalia ravisuttava, lähestulkoon tuhoava. Maineemme kuuliaisina maksajina ja kumartajina on ikuisesti mennyttä, apuaaaa!!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Rasisti on rasisti ja reppana omasta tahdostaan. Lahden kaupunki on tehnyt patsaan huputtamisesta rikosilmoituksen ja valvontakamerakuvia kuulemma löytyy.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

En tiedä rasisteista tai reppanoista tarpeeksi, että heidän välilleen voisi laittaa yhtäläisyysmerkin. Heitä molempia on varmaankin monenlaisia.
Syrjäytyneitä, vailla koulutusta ja halua ottaa asioista selvää.

Rasistiksi nimittäminen on kyllä kokenut inflaation.
Nykyisin se ei merkitse mitään. Muukalaisuuden pelkoa, ehkä. Ksenofobiaa. Pelko ei kohdistu niinkään rotuun, vaan vierauteen. Vieraaseen uskontoon. Erilaiseen tapakulttuuriin. - Mitä pelättävää niissä on?
Maailmassa on monikansallisia kansakuntia vaikka kuinka paljon.
Pitääkö Suomen olla jokin takapajula, jossa erilaisuutta ei hyväksytä?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eikös reppanoita pidä yrittää ymmärtää ja auttaa?

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Ei pidä tuomita tietämättä. Saattoihan kyse olla protestista Amerikan liittovaltiota vastaan - ehkä jopa Konfederaation puolesta - katolista ulkoministeriä, republikaanipuoluetta, suomalaisten juopottelua, juutalaisuutta tai yhteiskunnan sekularisoitumista vastaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vaikka rasisti on reppana, hän voi kasvaa, voittaa rasisminsa ja lopettaa näin ollen olemasta reppana. Dome Karukosken vuonna 2013 ohjaama Leijonasydän on aihepiiriin liittyvä aikuisen miehen kasvutarina, joka kannattaa katsoa.

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=uLEYUCPQzpo
Wikipedia leffasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Leijonasyd%C3%A4n
Leffa-arvio Nytistä: http://nyt.fi/a1381976522647

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Optimistinen ajatus!
Kyllä ihminen kehittyy ja kasvaa läpi koko elämänsä.
"Nuoruus ja hulluus, vanhuus ja pöljyys" - lausui kerran eräs kainuulainen ystäväni. Äitini tyttönimi oli Huusko.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Apartheidin loppumisen myötä Etelä-Afrikasta syntyi vuonna 1994 demokraattinen monikulttuurinen Sateenkaarivaltio ( Nelson Mandelan ja Desmond Tutun määritelmä ).

Maassa asuu nykyään 52 miljoonaa ihmistä, joista 79 % on mustia. Valkoisia on 4,5 miljoonaa.

Maassa tehdään keskimäärin 50 murhaa joka päivä mustien tappaessa toisiaan. Samoin ryöstöjen ja raiskausten määrä on maan väkiluku huomioon ottaen maailman korkeinta tasoa.

Mustien elintaso edustaa korkeintaan Afrikan keskitasoa ja maahan asumaan jääneiden valkoisten elintaso puolestaan teollisuusmaiden huippua. Mustien ja valkoisten välinen elintasokuilu ei demokratiasta huolimatta ole kaventunut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana.

Vaikka rasistien heikoin aines, vajaa miljoona valkoista reppanaa , muuttikin pois Sateenkaarivaltiosta niin heidän jälkeensä jättämä rasistinen perintö myrkyttää mustien luomaa ihanneyhteiskuntaa vielä tänäkin päivänä.

Loppua ei näy niin kauan kun yksikään reppana asuu Etelä-Afrikassa. Toivoisinkin hartaasti nollatoleranssin rasismiin ottaneen Suomen hallituksen puuttuvan tilanteeseen sopivaksi ja tehokkaaksi katsomallaan tavalla.

P.S. Apartheidin vuoksi FIFA esti Etelä-Afrikan osallistumisen jalkapallon MM-kisoihin vuosina 1966-1990.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Epäilen, että kärjistät, vaikka luvut puhuvatkin puolestaan.
Miksi mustat tappavat toisiaan?

"heidän (valkoisten?) jälkeensä jättämä rasistinen perintö myrkyttää mustien luomaa ihanneyhteiskuntaa vielä tänäkin päivänä."

Afrikassa eläneenä luulen, että nämä sisällissodat ovat heimosotia ja siinä suhteessa rasistisia. Ehkä valkoiset lietsoivat niitä, olihan heillä paremmat aseet. Mitkä maat heitä aseistavat? Kiina, Venäjä ja USA.
Etelä-Afrikassa ei taistella jousipyssyillä.

Aseteollisuuden mahtia ei kontrolloi kukaan.
Rauhantoisen Putinin Venäjän pääkaupungissa Moskovassa tehdään 20 murhaa päivässä. Riittää, kun näyttää kaukasialaiselta tai muuten ei-venäläiseltä.
Tämä todellinen rasismi ei minun mielestäni saisi rantautua Suomeen.
Pari huppupäätä on varoitus, ei sen enempää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Marja S.,

Etelä-Afrikka on kommentissani valtio, ei mantere.

P.S. Vaikka Moskovassa tehtäisiinkin 20 murhaa päivässä, niiden lukumäärä on romahtanut sitten Stalinin aikojen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #127

Etelä-Afrikka on minunkin kommentissani valtio, eikä mantere.
- Sitten Stalinin aikojen ihmisten tuhoaminen on vähän vähentynyt eikä se ole yhtä järjestelmällistä, mutta etnisiin vähemmistöihin se kohdistui

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tavattoman hupaisaa, sori jos en jaksa taputtaa. Neljännesvuosisadassa Etelä-Afrikan murhaluvut ovat kuitenkin pudonneet parikymmentä prosenttia. En tiedä, satuitko huomaamaan, kun ne kestivät vain puoli kesää, mutta Etelä-Afrikassa järjestettiin FIFA:n MM-kisat vuonna 2010, ilman kummempia järjestyshäiriöitä.

Maassa on kohtalaisen korruptoitunut Zuman hallitus, jonka yhteyttä Ku Klux Klaniin ja Litmaseen pitänee etsiä korviesi välistä.

Janne Hilden

Väkivaltaisuuksien kohteena ovat olleet muista Afrikan maista tulleet siirtolaiset. Hyökkäyksiä on tehty muun muassa ulkomaalaisten omistamiin kauppoihin.

Now that's racist!

http://yle.fi/uutiset/etela-afrikka_maarasi_armeij...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jari-Pekka V.,

Jalkapallon MM-kisat Etelä-Afrikassa kestivät vuonna 2010 tasan yhden kuukauden 11.6.-11.7.2010.

Ikävää oli, että niiden vuoksi pakkosiirettiin valtavat ihmisjoukot slummeista nk. pakolaisleireille pois turistien silmistä. Amnesty International esitti toistuvasti vastalauseensa poliisien kovaotteisista toimista.

Koska Etelä-Afrikan HIV/AIDS-kantajien/sairastuneiden määrä on maailman korkein väkilukuun suhteutettuna, niin lääkintäviranomaiset olisivat jakaneet ilmaiseksi kondomeja kilpailupaikkojen läheisyydessä, mutta FIFA kielsi tämän toiminnan. Kisakaupunkien 100 000 prostituoidun lisäksi tapahtuma keräsi reserviksi 40 000 uutta kyseisen alan työntekijää. Myös rikollisuus lisääntyi äärimmäisen tiukoista turvatoimista huolimatta.

P.S. Jari Litmanen ei pelannut kyseisissä kisoissa, koska Suomen jalkapallomaajoukkue ei selvinnyt kisoihin mukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #124

Joten Etelä-Afrikan rikostilastot oikeuttavat KKK-hyökkäyksen Jari Litmasta vastaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #133

Saatat odottaa vastausta turhaan, eihän kirjoituksensa (#106) alun perinkään ollut looginen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #133

Jari-Pekka V.,

Mikäli rasismi saataisiin kitkettyä pois Suomesta, myös jalkapallokatsomoistamme, niin Suomikin voisi jonain päivänä Etelä-Afrikan tavoin toimia jalkapallon MM-kisojen isäntämaana ja kisaisäntänä Suomi voisi itsekin niihin osallistua. Avauspotkun suorittajana toimisi itseoikeutetusti Kuningas Litmanen.

Ehkä jalkapalloilija Litmasen patsaan KKK-huputus liittyy tähän urheilupiirien unelmaan. Koska Jari Litmanen on suomalaisen jalkapalloilun symboli, niin KKK-huputus ja sen jälkeinen kaavun poistaminen performanssina kuvaa rasismivapaata suomalaista jalkapalloilua. Itse kansalainen Litmasen kanssa tapauksella ei tietenkään ole mitään tekemistä.

Virkavalta tutkii asian ja selvittää teon syvimmät motiivit.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

alla olevasta linkistä voi katsoa mitämieltä on Helsingin yliopiston professori...

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/professori-kkk-...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Lällällää, olet reppana, et uskalla hypätä kaivoon!"

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Miljoona kärpästä on jo kaivossa!"

- Jos niin on, se on paskakaivo.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #114

Oleksä humalassa?
Miljoona kärpästä ei voi olla väärässä?
Pessimistinen näkemys.
Ei me olla kärpäsiä, jotka eivät opi mitään.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #116

Opitte juuri ajoissa ehtiäksenne mukaan seuraavaan hysteriaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Swarm_behaviour

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #116

Suvaitaan Heikkiä. Kaikki reppanat eivät ole rasisteja.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #119

Ad hominem! Mistä voit päätellä etten muka olisi rasisti?

- Nykyajan paradoksi: vastusta "järkeä" tänään, ole viisas huomenna.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #119

Arvelet kuitenkin, että viittasin sinuun?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Olihan tuo kaapu Litmasen patsaalle puettuna aika mieletön "teekkaripila", mielestäni kyky noin täydelliseen mauttomuuteen osoittaa kehittynyttä makua.

Päivän mietelause: Pöyristelyä vaikka väkisin.

Eikö meillä reppanoilla enää ole mitään häpyä huumorintajuttomuudessamme?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eipä tuo teekkarien jäynää muistuta, tuumitaan Lahdessakin:

Poliisille rikosilmoitus, Litmasen patsaan kaavuttajia oli ilmeisesti kuusi

Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki ja liikuntasihteeri Vesa Painilainen pahoittelevat Litmasen patsaan ja urheilun sotkemista Ku Klux Klaniin viittaavaan toimintaan.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/09/28/polii...

T Piepponen

Nyt siis on kaksi erillistä yksittäistapausta joista toisessa kuusi kaavutti Litin patsaan ja toisessa yksi pukeutui itse kaapuun.

Hurjaa meininkiä. Mihin tää maailma on menossa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #137

Mulla on aaninki, että Tervo ja kumppanit yllyttävät "roskasakkia" yhä vain pöhlömpiin suorituksiin,
voimahan muodostaa vastavoiman, aina.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #137

Loviisassakin on nähty hiippalakkeja, tosin ilmeisesti kyseessä oli parodia.

http://hbl.fi/lokalt/2015-09-28/772201/vita-luvor-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #137

Vaikuttaa siltä että aivan päin vastoin kuin Halla-aho ennusti, kantaväestö heittää polttopulloja ja riehuu:

https://www.youtube.com/watch?v=30SSbpq-o_A

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #141

"... päin vastoin kuin Halla-aho ennusti, kantaväestö heittää polttopulloja ja riehuu"

Haistakaa te suvakit huilu. Totta kai romahdus lähtee aina sisältä päin - sitten kun kaikki ovat toistensa kurkuissa kiinni, hyvästi yhteiskunta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #144

Kuulutko mahdollisesti niihin, jotka lähettävät viestejä ministeri Lindströmille?

Lindström onkin alkanut antaa palautetta palautteen antajille.

- Olen ruvennut soittelemaan takaisin, jos puhelinvastaajaani on jätetty haistatteluviesti. Minun ei ole pakko sietää ihan mitä tahansa, ja teen sen selväksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092820430507_u...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #144

"Romahdus alkaa aina sisältä päin..." Niinkuin psnuivan liikkeen romahdus. Psnuivat lahkoutuvat silmissä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

En ollutkaan vielä nähnyt kuvaa, olipahan absurdi ilmestys, rikosilmoituskin tehty, kiitos linkistä.

Käyttäjän poimintoja kuva
Timo Knuutila

Voidakseen vaikuttaa, pitää osata ja uskaltaa heittäytyä, uppoutua suorastaan siihen ajatusmaailmaan jota ei aluksi ymmärrä.

Pitää luottaa itseensä, niin paljon, että tiedät siitä syväsukelluksesta palaavasi omana itsenäsi takaisin. Jotain uutta oppineena, viksuna ihmisenä havaintopiiriä laajentaneena, niin että sillä fiksuudella ja osaamisella sitten pystyt tekemään laajempia päätelmiä ja oivalluksia siitä että sekä missä mennään, kuin että miten vaikuttaa.

Se, että tyytyy käyttämään tutussa piirissä toimivia keinoja, ei vaikuta sinne mihin haluaisi vaikuttaa. Ikävimmillään aiheuttaa vain sitä että yksinkertaiset yrittävät esimerkin mukaan toimia myös ja siitä seuraa vain kitkaa ja kahnauksia. Fiksu osaa väistää, mutta mallia ottavat eivät aina, ja siksi suomalainen yhteiskunta on kaikenlaista kolinaa täynnä kun ihmiset kohtaavat ja eivät omaa etevämpiä keinoja käsitellä asioita kuin sanoa että toinen on raukka tms.

Eli heittäytyminen vaatii työtä, se vaatii sitä että pystyy sen oman egon laittamaan kiinni, ja toimimaan kuin kirjailijan luotu hahmo, kuin teatterin näyttelijä joka uppoutuu rooliinsa. Kuitenkin kokolailla pysyy omana itsenään. Eivät näyttelijät tietääkseni päästään sekoa, vaikka kuinka monia rooleja ovat eläytyneet ja käyneet läpi. Kuka mitenkin harjoitellenkin. Jotkut elokuvanäyttelijätkin treenaavat aika tavalla, jotta löytävät sen oleellisen, mikä luo hahmosta syvän ja uskottavan.

Mikäli eliitti ei pelkää, niin se rohkenee tehdä syväsukelluksia. Nettikin tarjoaa kaikenlaiseen alter egoiluun huikeita mahdollisuuksia. Vaikka Juice lauloi että "kahdehdi en niitä, jotka luotuja on kaksoiselämään", niin siinä kai lauleskeltiin hiukan eri asioista. Siitä vain treenaamaan, ja yksi sääntö on yli muiden, laita vaikka kellosta itsellesi aika, että koska voit purkaa mieltä ja olla roolisi ulkopuolella, mutta sitä ennen et kertakaikkiaan koskaan ikinä milloinkaan riko rooliasi.

Mikäli jo osaavia on ryhmäksi asti, homma alkaa todella toimia. Ja edellämainittu yksi sääntö nousee sitäkin tärkeämmäksi. Mitään ei saa tehdä harkitsemattomasti. Nopeita päätöksiä jotka vaikuttavat rooliin ei kertakaikkiaan ole. Viikko- ja kuukausipalaveri on juuri sopiva moisten asioiden käsittelyyn että pitäisikö sitä taikka tätä. Roolia ei tarvitse koskaan avata, paljastaa, sen voi antaa jäädä elämään merkillistä virtuaalista eksistenssiä ilman sen luojaakin. Ihmiset puhuvat vielä roolin luojan poistuttuakin, siitä roolihahmosta. Ja harjoitus tekee mestarin.

Kun treenaa tarpeeksi, niin voi myös löytää netistä kaikenlaista uutta, mitä moinen antaa mahdollisuuksia tämän maailman havainnointiin.

Jeff Bardinilla on tuohon varsin laajapohjaisesti toimivan Treadstone 71:n kautta hyvin syvällemeneviä neuvoja siitä miten luodaan sockpuppetteja, eli virtuaalisia rooleja, miten niistä luodaan syviä, uskottavia, historioineen, kontakteineen, luottohistorioineen ja niin edelleen. Jeff Bardin on konkari BlackHat konferensseissa, DefConissa, ja niin edelleen, aivan kärkeen verkostunut ja arvostettu mies. OSINT tiedustelu ei ole leikin asia. Moni Treadstone 71:n video voi näyttää merkilliseltäkin, mutta niillä on omat kohderyhmänsä.

Asioita kun voi oppia jo nuorenakin, niin sitten on vaikka yliopistossa helpompi omaksua sitten jo mutkikkaampia asioita, tai hankkia muita tarpeellisia osaamisia, ja ikään kuin metatasolla asioita, osaten hyvän perustan vuoksi yhdistellä asioita toisin kuin perinteistä tietä kulkeneet perustossunkuluttajat. Moni naiivin näköinen video sisältää tiukkaa asiaa. Syvemmät videot jätän itse löydettäviksi, tai aina joskus voi valikoiden jeesaillakin hyviä tyyppejä.
https://www.youtube.com/watch?v=RQucmDWiq7Y

Suomen yleiseen ilmapiiriin ja näkemykseen siitä että tavallaan halutaan ja vaaditaan että jokainen olisi aina vain oma itsensä, niin siitä on maailma mennyt ohi jo oikealta ja vasemmalta. On aika ottaa muutakin muiden etumatkaa kiinni kuin vain liukuhihnatöiden tuottavuutta.

Käyttäjän poimintoja kuva
Timo Knuutila

Kuten sanoin, Jeff Bardin on aika kova luu tiedustelupiireissä.
https://www.visualcv.com/jbardin
https://scholar.google.com/scholar?q=Jeffrey+Bardi...
http://www.rsaconference.com/speakers/jeff-bardin

Get the point? Älkää aina odottako että ihmiset olisivat kuin elokuvien stereotyyppisiä hahmoja. Kaikenlainen osaaminen asuu kaikenlaisissa habituksissa ja persoonissa. Kullakin omat hommansa ja roolinsa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuluneen kuuden vuoden aikana tähän Puheenvuoroon on kuitenkin tullut sääntö, jonka mukaan omasta habituksesta pitää näyttää kuva.

Käyttäjän poimintoja kuva
Timo Knuutila

Jokainen IT alalla tietää BlackHat ja DefCon konferenssit. Hämmästyttävän harva tietää että sisällöt ovat varsin laajasti myös esimerkiksi youtubessa. Samoin RSA konferenssien huippupuheet ja esitelmät.

Toisin kuin Suomessa niin Yhdysvalloissa isotkin herrat osaavat ottaa rennosti, kun se parhaiten puree rekrytoitavaan porukkaan. Ei se pelkkää bootcamppiä ole. DefConiin ei niin vain pääsekään.
https://www.youtube.com/watch?v=iB8kih6svWc&list=P...

Esimerkin vuoksi Treadstone 71:n työn tuloksia, Iranian Cyber Capabilities
https://www.youtube.com/watch?v=RhK7mrglD3Q&list=P...

Suurin osa asioita on nykyään hidden in plain sight. Silti vaikkapa youtubesta, ellet tiedä jotain täsmälleen etsiä, niin et sitä kyllä sitten löydäkään. Moni asia voi olla avoinna vain mikäli tiedät täsmällisen linkin. Tai sinulla on kehittynyt hiukan historiaa, että tarjoaako haku sinulle elokuvia vai faktaa ja millaista, mistä lähteistä.

Minulle nämä ovat varsin vanhoja asioita. Mutta haluaisin nähdä, että Suomi kehittyisi. Että suomalaiset saisivat hiukan kiinni maailman menosta ja etenkin tiedustelun nykypäivästä ja vaadittavasta osaamisesta. Turhan moni on hukassa teknisen pikkunäppärän tiedon maailmassa, mutta kun pitäisi yhdistellä asioita ja saada jotain todella aikaan, niin vähiinpä tulokset jäävät.

Suomalaisten kehitykselle ja luovuudelle on mielestäni Suomessa tehty ihan silkkaan vanhaan takertumisen vuoksi ja ymmärtämättömyyden vuoksi, maan pienuuden ja tavallaan noiden konferenssienkin puuttumisen vuoksi niin sitten paljon taannuttavia toimia, kun ihmisiä on ikään kuin pyritty ohjaamaan siihen perustossunkuluttajan arkeen, kuin peläten hirveästi sitä että millaisia taitoja ihmisille kehittyy. No, eivät nuo turhaan DefConissa viranomaiset myös esiinny ja rekrytoi.

Siinäpä ajattelemisen aihetta. Myös sinne Ratakadun suuntaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vähän suhteellisuudentajua, maahanmuuttajat ovat raiskanneet, pahoinpidelleet ja tappaneet suomalaisia eikä näistä mitään tällaista kohua nostettu kuin lakanan käytöstä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suhteellisuuden tajua myös siihen, että lakananheiluttajat näyttävät olevan alta parikymppisiä poikia, joilla monet asiat elämässä ovat vielä kovasti hakusessa ja opeteltavina. Aivan samoin on myös tytöillä, joilla hyväsydämmisyys ei käy käsi kädessä reaaliteettien kera.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.M;"Vähän suhteellisuudentajua.."

Tämän perään itsekin huhuilisin. En ihan oikeasti jaksa ymmärtää tätä maatamme enää tänä päivänä.
Jos nyt esim. tämä kaapuhemmo, niin omien sanojensa mukaan ei heitellyt kiviä, ei ampunut raketteja, kunhan oli mielestään keksinyt hyvän pilan, tahi kaverinsa. Oltakoon siitä (hyväsä)mitä mieltä hyvänsä, niin ketä tässä nyt on pahoinpidelty, vai mitä ihmettä tässä on tapahtunut.

Meillä on netti täynnä videoita joissa esitetään ihan oikeaa väkivaltaa, kaavuilla tahi ilman..ihmisiä poltetaan elävältä, kävelytetään katolta alas, kivitetään hengiltä jne. Mitäs jos osoitettaisiin huolemme sellaisesta ja jätettäisiin nämä typeryydet ihan omaan arvoonsa ja annettaisiin niille sellainen huomio kun niille kuuluu.
Meillä on (vielä toistaiseksi) hyvä maa, jossa maahanmuuttajien kokolailla turvallista olla...koitetaan jatkaa samalla mallilla ja yritetään edes päästä eroon näistä typeristä pöyristymisistä aina kun joku heilauttaa kättään johonkin suuntaan, tahi kirjoittaa mielestään isänmaallista tekstiä.
Niin kauan kun netissä kirjoitellaan, niin homma on kontrollissa..sitten kun sellainenkin kielletään, niin luultavasti etsitään joku toinen purkautumiskeino.

PS jos jonkun mielestä on jotenkin erityisen hienoa että maailmanluokan potkijat ovat rasismia vastaan, niin itse uskoisin ettei niillä varmasti ole edes mitään muuta mahdollisuutta.
PS2 tässäkin ketjussa r-sanaa viljeltiin lähes sata kertaa toistaiseksi. :)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niin, ne harvat maahanmuuttajat, jotka ovat raiskanneet, pahoinpidelleet tai tappaneet, ovat pilanneet maahanmuuttajien maineen. Samoin tekee tuo lakanankäyttäjä nyt meille suomalaisille.

Meillä on täysi oikeus nostaa kohu, meidän mainettamme raiskataan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jarmo Makkonen, lopeta, hyvä ihminen, rasistinen ja leimaava vihapuheesi jo!
Tai lue edes Huuskon otsikko: Rasisti on reppana.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Paljon melua lähes tyhjästä?

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Nyt näkyy iltapäivälehden lööpissä kerrottavan, että lakanan käyttäjä narahti, kun oli ostanut lakanan kaupasta. Ilmeisesti valkoisen lakanan ostajana nuori mies jäi myyjän mieleen.

En ostanut ko. lehteä. Siksi en tiedä oliko kyse 19-vuotiaan omaan käyttöön ostamasta lakanasta vai lakanasta joka puettiin Litin patsaalle.

Jos on kyse jälkimmäisen tutkinnan läpimurrosta, on lahtelaisia eniten vaivannut temppu/järjestyshäiriö/rikos kohta ratkaistu. Ja toivottavasti arki palannee normaaliksi.

Piku Koo

Terve hra Huusko,

kyllä pöhköjä temppuja tekeviä nuoria meiltäkin löytyy, onneksi vähänlaisesti ja suurin osa on tällaisia harmittomia tapauksia.

Sen sijaan esimerkiksi Lähi-Idästä löytyy suuri määrä saman ikäisiä (Lahden "huppumies" oli 19 -vuotias teini), joiden "temput" ovat jo toista maata. Tätä silmitöntä väkivaltaa harjoitetaan jo Euroopassakin. Meilläkin, ikävä kyllä, jonkin verran. Vaan kuinka laajasti tulevaisuudessa? Lisääntyvätkö joukkoraiskaukset meilläkin, kuten Ruotsissa (+400% / 10 vuodessa)?

Ruotsin 1990 -luvun raiskaajiksi epäillyistä 10% ei ollut kirjoilla Ruotsissa, 32% oli ulkomailla syntyneitä ja 15%:lla oli maahanmuuttajatausta. Joukkoraiskaustapauksissa (kolme raiskaajaa tai enemmän) on ulkomailla syntyneiden määrä vielä suurempi: 39%.

Yleisesti Ruotsin raiskausten vuosittainen määrä on kasvanut hurjasti: 70 -luvun puolivälin vajaasta 800:sta vuoden 2011 määrään, joka on yli 6000 raiskaustapausta vuodessa.
Lähde edellisiin Ruotsin tilastollisiin lukuihin: http://fof.se/artikel/dramatisk-okning-av-antalet-...

Oulussa on äsken tapahtunut maahanmuuttajien yritys raiskata suomalainen joukolla:
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kolmen-miehen-jo...

Näinkö osa tulijoista meitä "kunnioittaa"?
Sinä päätät, suomalainen, miten ja millaiseksi yhteiskuntamme muuttuu tulevaisuudessa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Oulussa on äsken tapahtunut maahanmuuttajien yritys.."

Maahanmuuttaja ei ole sama kuin turvapaikanhakija, mistä tämä into samaistaa nämä ryhmät?

Uutisessa ei ole kyse tulijoista, vaan olijoista. Hyvä syy hoitaa se kotouttaminen kunnolla niin eivät muodostu ongelmaksi.

Ja kun kerran tilastoista tykkäät niin noin 60% ulkomaalaisten Suomessa tekemistä rikoksista on turistien tekosia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rikos on oikeustieteellisten määritelmien mukaan teko tai laiminlyönti, josta laissa on säädetty rangaistus.

Niinpä esimerkiksi näpistys, ryöstö, raiskaus ja murha ovatkin kaikki samanarvoisia rikoksia ulkomaalaisten Suomessa tekemien rikosten kokonaistilastossa, jossa rekisteröidään ainoastaan rikosten lukumäärä.

Tilastoja analysoitaessa tarkentuukin totuudeksi, että ainoastaan 17% ryöstöistä, 19 % pahoinpitelyistä, 26 % törkeistä pahoinpitelyistä ja 29 % kaikista ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista on turistien tekemiä.

Päästäkseen 60% enemmistöön ulkomaalaisten kokonaisrikostilastossa turistien tekemät rikokset painottuvatkin ns. pikkurikoksiin.

P.S. Aiheesta kirjoitti tänne US:n Puheenvuoroon blogin Kimmo Kiljunen ( sd.) viime vuonna ja näitä Junes Lokan esittämiä lukuja ei hän eikä kukaan muukaan väittänyt tai osoittanut vääriksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #176

Johtuisikohan siitä, ettei hän esittänyt tiedolleen mitään lähdeviitettä, jolloin sen tarkistaminen on vaivalloista?

Sillä ei kuitenkaan ole minkäänlaista merkitystä pointtiini, kommentoit pelkkään loppukaneettiin, jonka tarkoitus oli sanoa vain että tilastot eivät välttämättä ole juuri sellaisia kuin miltä näyttävät. Osoitit sen näppärästi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #192

En usko lainkaan, että se johtui siitä, että hän ei esittänyt tiedolleen mitään lähdeviitettä.

Näitä lähdeviitteen kysyjiä ovat kommenttiketjut aivan täynnä, jos vähänkään voi niitä kyselemällä ja ne sitten nähtyään pelastaa menetetyt kasvonsa kyseenalaistamalla seuraavaksi esitetyt tarkat faktat ja todisteet.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

olkiukko, tulijat muuttuvat olijoiksi jos he eivät poistu tai heitä häädetä.

tuskin kovin moni edes olettaa, että vastaanottokeskusten ympäristö hetimmiten muuttuu väkisinmakaamisen mekaksi kunhan turvapaikanhakijat ovat ponganneet parhaat pusikot lenkkeilyreittien varrelta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #180

Ei se ole olkiukko. Turvapaikanhakijat syyllistyvät hyvin vähän rikoksiiin, joten heidän samaistamisensa ryhmään, joka tekee rikoksia on täysin asiatonta.

"tuskin kovin moni edes olettaa.."

Kyllä aika moni nimenomaan olettaa. Oletko sinä ollut kaapissa piilossa vai lukenut kirjoituksia silmät kiinni?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #191

olkiukko se silti on, tulijat muuttuvat olijoiksi jos he eivät poistu tai heitä häädetä,
status vaihtuu, ei henkilö, kyse on pidemmällä aikaperspektiviillä samasta ryhmästä, maassamme majailevat ulkomaalaiset.

tulijoita olijoihin vertaamalla sortuu jonkinsortin ennustamiseen, mutta tilastot ennustavat jo tapahtuneen valossa kohtuullisella tarkkuudella,
asioillahan on tapana tapahtua kuten ennenkin jos ei aktiivisesti haeta muutosta.

Tarkin mahdollinen sääennuste pitkässä juoksussa on: tänään on samanlainen sää kuin huomennakin, sen toteutumisprosentti on noin 75%

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #194

Kyse on kuitenkin täysin eri tilanteessa olevasta ihmisestä. Joten kyllä kyseessä on ihan eri ryhmät. Olosuhteen muuttuvat niin muuttuu käytöskin.

Mitään aitoa perustetta yhdistää turvapaikanhakijoita maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin ei ole.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Ei Suomessa ole rasismia onko maassamme vastustettu Vietnamilaisia Venäläisiä Virolaisia Amerikkalaisia lista on vaikka kuinka pitkä, vain Arabeja on vastustettu ei edes Juutalaisia joita sentään on vihattu erittäin monessa maassa . Olemme erittäin suvaitsevaisia. Vastustamme vain niitä jotka ovat antaneet aihetta siihen. Aikoinaan kun Juutalaisia ja Tataareja tuli maahan niin ei ainakaan julkista vihaa ollut. Nyt on kysymyksessä jonkinlainen itse ruoskinta tai sitten jotkut yrittävät näyttää kuinka hyvä hän itse on ja kuinka huonoja nuo ovat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaikkia mainitsemiasi ryhmiä on Suomessa vastustettu hyvin dramaattisesti viimeisen vuosisadan aikana.

1930-luvun Rytmi-lehdessä Muusikkojen liiton kirjoittajat kävivät vakavaa pohdiskelua siitä, pitäisikö kaikille juutalaisille soittajille antaa kenkää, jotta heidän ulkonäkönsä ei häiritsisi saksalaisia turisteja.

Venäläiset ovat tietenkin olleet suomalaisten arkirasistien suosikkikohteita satoja vuosia, amerikkalaiset 1960-luvulta ja virolaiset 1990-luvulta lähtien.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Ei Suomessa ole rasismia onko maassamme vastustettu Vietnamilaisia Venäläisiä Virolaisia Amerikkalaisia lista on vaikka kuinka pitkä, vain Arabeja on vastustettu ei edes Juutalaisia joita sentään on vihattu erittäin monessa maassa . Olemme erittäin suvaitsevaisia. Vastustamme vain niitä jotka ovat antaneet aihetta siihen. Aikoinaan kun Juutalaisia ja Tataareja tuli maahan niin ei ainakaan julkista vihaa ollut. Nyt on kysymyksessä jonkinlainen itse ruoskinta tai sitten jotkut yrittävät näyttää kuinka hyvä hän itse on ja kuinka huonoja nuo ovat.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Juuri näin, kritiikin painopiste aika selvästi on siinä, ettei suomella ole varaa pakolaisturismille eikä tänne haluta tuomittuja/potentiaalisia rikollisia, en näe siinä rasismia,
mutta rasistikirveen heiluttajat huitovat silmittömästi ympäriinsä tukahduttaen keskustelun.

Se että asioista pyrkii keskustelemaan ja päälle mylvitään järjettömänä rasistisloganeita on omiaan luomaan vaihtoehtoisia mielenilmaisutapoja, älyttömiäkin,
koska on pakko, ihmisellä on sisäsyntyinen itseilmaisuntahto, siks meillä pitäisi olla myös ilmaisunvapaus, jos lakanaan kääritymällä ja patsastelemalla saa rikostuomion, on se täysin rikollista, kiihottaminen ja itsensä ilmaisu erikoisellakin tavalla ovat eri asioita.

kritiikin tukahduttamisyritys päällepäsmäröinnillä, sensuurilla, syyllistämällä ja mölyllä on aivan väärä keino, se vain lopulta johtaa konfliktiin,
aina, sen näemme nyt emmekä vielä ole nähneet oikeastaan mitään,
pinnan alla kiehuu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sanot "juuri näin... eikä tänne haluta tuomittuja/potentiaalisia rikollisia", kun Laasonen väittää, että vain arabeja on vastustettu. Olet siis yksiselitteisesti perinteinen rasisti.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #182

Tuonkin olisi voinut esittää kysyvänä huomiona, jolloin olisin sanonut, että kappas vaan, enpäs arabeihin kohdistuvaa lausetta havainnut tai tajunnut sen merkitystä,
mutta näytit toisaalta oivasti toteen sen mistä myöhemmin puhun, tosin tässä yhteydessä pistän sen tilannekomiikan piikkiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #183

Ei siinä ole mitään kysymistä. Ehkä et itse huomannut, mutta minä huomasin. Saattaahan olla, että sinä ja tuttavapiirisi vastustatte vain potentiaalisten rikollisten saapumista.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #184

Jos tarkoitus on olla pikemminkin töykeä ja tuomitseva havaitun ristiriidan korjaamiseen pyrkivän vastakysymyksen esittämisen sijaan, niin ei siinä silloin tosiaankaan ole mitään kysymistä,
sitähän mieltä minäkin olin.

Edit: pakolaisturismin mahdollisimman voimakas jarruttaminen on nyt ykkösenä,
resurssien puutteessa rikolliset päästäneen potkimaan lepikkoon vasta myöhemmin kun ovat jo monasti narahtaneet ja jos silloinkaan jo virallisen oleskeluluvan saaneiden rikoksia koskevan lepsun käytännön vuoksi, toivottavasti se ei laajentuessaan aiheuta kovin syvää kansallista traumaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #185

Tarkoitus ei ollut töykeillä, mutta en havainnut mitään ristiriitaa, tavanomaisen arkirasistisen yleistyksen vain.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #186

Noh, itsehän sen yleistyksen rakensit erillisiä kirjoituksia luovasti yhdistämällä ja josta tekemääsi tulkintaasi minusta pidin hieman töykeänä, josta sanouduin heti irti huolimattomuuteeni vedoten ja sanoudun edelleen

Yleisesti ottaen en erottele tuomitsemista ja töykeyttä kovinkaan suuresti koska niillä on taipumusta esiintyä yhdessä, mutta tällaisessa tahattomassa tapauksessa pesäero lienee selvä.

Kiitos sanailusta, nyt taidan painua maate

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset