Markku Huusko

Me tuemme Linda Pelkosta

  • Oikea media on sitoutunut JSN:n toimintaperiaatteisiin. Kuvakaappaus JSN:n sivulta.
    Oikea media on sitoutunut JSN:n toimintaperiaatteisiin. Kuvakaappaus JSN:n sivulta.

Uuden Suomen toimittaja Linda Pelkonen joutui käsittämättömän uhkailun ja törkyhyökkäyksen kohteeksi 24.11.2015 kirjoitettuaan täysin neutraalin uutisjutun liittyen raiskausepäilyyn.

Tätä hyökkäystä käytiin suoraan puhelimitse ja äärinäkemyksiä levittelevän sivuston sekä sosiaalisen median kautta. Toimittajaa nimiteltiin halventavalla tavalla, kuten Journalisti-lehti tässä jutussaan kertoo.

Emme toista noita äärisivuston ja somen ”keskustelijoiden” käyttämiä termejä. Journalisti-lehden haastattelemat henkilöt eivät sanojaan edes kadu.

Tuo äärisivusto kutsuu itseään lehdeksi, mikä on pilkantekoa oikeaa Julkisen sanan neuvoston toimintaperiaatteisiin sitoutunutta mediaa kohtaan.

Suomalaiset päätoimittajat julkaisivat tänään kannanoton, jossa tuomitaan ”valemedian” toiminta. Se on oikea toimenpide, ja Uuden Suomen toimituksellinen johto on Päätoimittajien yhdistyksen PTY:n jäseninä hengessä mukana, vaikka meitä ei erikseen pyydettykään allekirjoittajaksi.

Kannanoton julkaisseet päätoimittajat ovat luotettavan median asialla. Luotettavaa mediaa voi kutsua myös JSN-mediaksi, koska sitä edustavat neuvoston toimintaperiaatteisiin sitoutuneet tiedotusvälineet.

Me JSN-median edustajat teemme myös virheitä, mutta tunnustamme ne ja korjaamme. Meidän tekemisistämme saa kannella neuvostolle, äärinäkemyksiä levittävistä sivustoista ei.

Linda Pelkosen kimppuun hyökänneet ovat saaneet kihlakunnansyyttäjältä syyttämättäjättämispäätöksen. Rohkea toimittaja ei ole kuitenkaan asiaa painanut villaisella, vaan on vienyt sen eteenpäin, kuten Journalisti-lehti raportoi.

Me Uuden Suomen toimituksessa seisomme Lindan takana 100-prosenttisesti.

 

Markku Huusko, päätoimittaja

Jenni Tamminen, toimituspäällikkö

Teppo Ovaskainen, uutispäällikkö

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

41Suosittele

41 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Reijo Jokela

Jos kunnianloukkaus tai laiton uhkaus määritelmät täyttyvät niin hyvä että asia on viranomaisten käsittelyssä. Kun samassa yhteydessä puhutaan sitten valemediasta (=MV) niin onko MV osallisena jutussa vai mistä tällainen tahallinen harhaanjohtaminen johtuu?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Suosittelen lukemaan nämä kaksi Journalisti-lehden juttua. Niistä saa hyvän kokonaiskuvan tapahtuneesta.

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2016/2/h/

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2016/3/peloto...

Reijo Jokela

Yhä edelleen miksi tietoisesti sotket MV:n yksittäisten ihmisten tekoihin?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #4

En mainitse sivustoja nimeltä. Sana "keskustelijoiden" viittaa sekä äärisivuston että somen "keskustelijoihin", jos sitä tarkoitat.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #7

Ei kyllä sinä viittaat suoraan MV sivustoon. Ollan nyt rehellisiä edes tässä asiassa. Tuosta sivusta saa olla mitä mieltä tahansa, mutta on kyllä nyt kovin lapsellista leikkiä, että puhuttaisiin jostakin muusta.

Jos minä puhuisin "satunnaisesti valikoituviin valkoisiin naisiin puistoissa tapahtuvista raiskauksista" niin onhan se nyt toisen älyn aliarvioimista selittää, että en minä nyt maahanmuuttajista puhu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #14

Toistan itseäni: Sana "keskustelijoiden" viittaa sekä äärisivuston että somen "keskustelijoihin", jos sitä tarkoitat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #17

Reijo Jokela yrittää jankuttaa sinut sivuraiteille. Mutta siinä mielessä haluaisin lisätä tähän, että kyllä myös MV-lehteä voi vastuuttaa vihakampanjoinnista. Esimerkiksi minuun kohdistui pienimuotoinen (yksi niistä) vihakampanja MV-lehden uutisoitua jostain itselleni tuntemattomasta henkilöstä ja hänen sanomisistaan. Ko. henkilö kutsuttiin uutisessa "tärähtäneeksi suvakkilehmäksi" ja minun kuvani oli valittu kuvitukseksi. Näin ollen jotkut tunnistivat kuvani ja alkoivat pommittaa minua vihapostilla ja vaatia selityksiä asioille, joita joku täysin muu henkilö oli sanonut.

Julkaisemalla siis tällaisia vihajuttuja MV-lehti masinoi vihakampanjoja. Aina ne eivät vaan osu edes oikeaan henkilöön kun faktantarkistusta ei juuri ole.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #20

Sinuun kohdistunut "vihakampanjahan" se olikin Huuskon aihe, eikä Linda Pelkoseen kohdistuneet uhkaukset.
Olisko nyt hieman niin, että pata kattilaa soimaa.
Nyt sitten seuraavaan vaiheeseen "sinä aloitit".

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #17

"Emme toista noita äärisivuston ja somen ”keskustelijoiden” käyttämiä termejä".
"Tuo äärisivusto kutsuu itseään lehdeksi"
Kyllä tästä voi lievästi sanoen suoran viittauksen MV:hen vetää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Kyllä, Huusko mainitsee äärisivuston (MV) ja somen "keskustelijat" ja myöhemmin tuon lauseen.

MV:n ja somen keskusteluissahan nämä Pelkosen uhkailut ovat esiintyneet. Miksi jankkaat taas ihan selvää asiaa?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #14

Some- mediaa on muutakin kuin MV.
Olennaista on se,etteivät hyvän lehtimiestavan säännöt koske tätä " vaihtoehtoista, ainoana Totuuden kansalle kertovaa" mediaa.
Kun käyt katsomassa,ketä ja mitä Homman keskusteluissa lainataan ja ylistetään,pääset jo alkuun .
Samaa materiaalia samalla asenteella löytyy toki MV- lehdestä.
Samaa tunkiotahan nämä kaivelevat.
Pohjana voi olla ihan oikeakin,oikeasta mediasta napattu uutinen,jota sitten ryöstöviljellään omalla agendalla.

Pekka Iiskonmaki

Jokainen vastaa omista kirjoituksistaan. Viranomaisten tehtävä on karsia ylilyönnit.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Oikeuslaitos on ajettu niin alas, että syyttäjät tuskin ajattelevat oikeutta vaan pähkäilevät enemmän kysymyksen kimpuussa: "Mitkä jutut voidaan välttää (viemästä oikeuteen)?"

Henry

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pitääpä lukea Lindaa enemmän ja tukea myös, eli kaikki tuki minultakin Lindalle. Tulkoot minulle huutelemaan jos tarvetta on.

Reijo Jokela

Tuki tulee myös täältä, sillä kyllä toimittajankin on oltava suojassa laittomilta uhkauksilta ja muulta häirinnältä.
Tukea ei sen sijaan löydy niille, jotka politisoivat asian ja ajavat sen varkjolla omaa agendaansa ja liittävät juttuun vielä syyttömiä tahoja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Samoin annan tukeni Lindalle kuten kaikille muillekin, jotka joutuvat solvausten ja uhkausten uhreiksi.

Vaikea sanoa muuten, mitä mieltä olisi koko kohusta. Muut mainitut mediat, Verkkomedia ja Magneettimedia eivät kuulu lukukokemuksiini, joten en tiedä, miten vaikeita tapauksia ne ovat. MV-lehteen olen sen verran törmännyt, että pääsääntöisesti en edes keskustele niiden kanssa, jotka pitävät sitä millään tapaa perusteltuna. Paskakasa mikä paskakasa. Joka haluaa, saa pitää tätä kyseiseen lehteen kohdistuvana solvauksena.

Sikäli kaikki tällainen on tarpeetonta julkisuutta. Toisaalta jotkut asiat on paras sanoa suoraan ääneen. Sen jälkeen jokainen voi valita, kummalla puolella haluaa olla. Minulta MV-lehden ymmärtäjät eivät saa sekuntiakaan ymmärrystä. Sillä ei ole paikkaa edes valtamedian heikkouksien osoittajana.

Ropi Jarrela

Ymmärrän syyttäjän päätöstä. Erästä henkilöä nimitettiin kuvan kera somessa lapsennussijaksi v.2014. Ko. henkilö oli aiemmin ollut julkisuudessa, mutta jättäytynyt kokonaan syrjään ja omaan rauhaansa jo v.2008. Tuosta 2008 paikkansa pitämättömästä kommentista ei tehnyt edes syyttäjä päätöstä, vaan poliisi totesi: ei syytä epäillä rikosta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Linda Pelkosta tuen minäkin. Hän ihmisenä teki vain työtään ja sai syyttä vihat päälleen eikä hänen laatimassaan uutisessaan ollut silmissäni mitään poikkeavaa.

Poislukien valtamedian kannanottoa, jota minä arvostelen kriittisesti, kun siinä ei puhuttu totta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Työnantajalla on vastuu toimittajan työturvallisuudesta", toteaa Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Thomas Elfgren.

Reijo Jokela

Käsittääkseni tässä ei ole kyseessä työturvallisuus ensinkään, vaan yksityiselämän.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minusta nuo huutelijat ovat itse uhreja. Aika suuri osa taitaa olla 1990-luvun lama-ajan uhrien jälkipolvea. Huonoa oloa levitetään kun ei tiedetä mistä kaikki kumpuaa.
En puolustele heitä millään tavoin, mutta tavallaan säälin. Niin monta asiaa samutettiin väärin 90-luvulla.

Henry

Reijo Jokela

Miksi kusipäisyyttä pitää yrittää edes selittää millään?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Suututtaa nuo uhkaukset ja ahdistelu. Sympatiani Lindalle.
Tarkistan nyt kuitenkin: porukka käsittäkseni suuttui siitä, kun Linda kysyi että miksi rikollisen ulkomaalaistausta ilmoitettiin ja porukka veti johtopäätöksen että Linda kannattaa ns tiedon pimittämistä. Menikö oikein?

Reijo Jokela

Muistaakseni toimittaja kommentoi poliisin tiedotetta taphtuneesta raiskauksesta sanoin "miksi ulkomaalaisuus piti mainita tiedotteessa?".

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kun joku vetää tuossa tilanteessa tärkeästä kysymyksestä pimitysjohtopäätöksiä sekä kutsuu toimittajaa törkynimityksillä ja uhkailee, ei vika todellakaan ole neutraalin uutisjutun tehneessä toimittajassa.

Jutussa on rikoksesta epäiltyihin liittyvä seuraava poliisille esitetty kysymys: Miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita tiedotteessa?

Siinä on myös minulta lisätty kommentti:

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko huomauttaa, että poliisi ei aina kerro rikoksesta epäillyistä sitä, onko kyseessä ulkomaalaistaustainen henkilö vai ei.

- Ei rikoksesta epäillyistä aina kerrota tämäntyyppistä tietoa. Siksi toimittaja kysyi. Jos minä olisin soittanut tuon puhelun, olisin kysynyt saman kysymyksen. Perustoimintaa, Huusko kommentoi.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/143187-poliisi-kem...

Osmo Ronkanen

Kysymys siitä oliko kirjoitus neutraali ja erilaiset kysymykset liittyen solvauksiin ovat kaksi täysin riippumatonta asiaa. En ala kenenkään solvauksia puolustelemaan, mutta voisi miettiä mikä saa jotkut tekemään tällaista.

Ehkä olisi syytä miettiä poliisin ja median linjaa yleisesti. USA:ssa pidätettyjen nimet ja kuvat julkaistaan aina paikallislehdissä. Tässä ideana on, että tekijällä saattaa olla muitakin uhreja, jotka uutisen takia voivat ilmoittautua poliisille. Media ja poliisi toimivat yhdessä oikeuden edistämiseksi. Suomessa tuntuu olevan pimittäminen viimeiseen asti.

On varsin erikoista, että on jopa poliittiselta taholta esitetty, ettei netissä saisi esittää mielipiteitä nimettömästi. Kuitenkin jopa rikoksesta tuomittujen nimiä pimitetään median toimesta. Suomessa mielipiteensä ilmaiseminen on pahempi synti kuin rikos.

Reijo Jokela

"ei vika todellakaan ole neutraalin uutisjutun tehneessä toimittajassa".
Ei se oli neutraali juttu, jos toimittaja asettaa poliisin tiedottamisen kyseenalaiseksi. Kyllähän tuossa selvä kanta otetaan siihen että tuota ulkomaalaisuutta ei saisi mainita tiedotteissa, mutta sehän on toimittajan oikeus. Neutraalia tuosta jutusta ei saa tekemälläkään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Neutraalissa uutisjutussa esitetty ajankohtainen kysymys on aivan eri asia kuin jonkun asian kyseenalaistaminen esimerkiksi mielipidekirjoituksessa.

Ja vaikka joku toimittaja joskus jossain jutussaan kyseenalaistaisi poliisin tiedotuslinjan - mitä ei siis tässä neutraalissa uutisjutussa ole tapahtunut - ei sekään mitenkään oikeuttaisi sellaiseen törkytoimintaan, mitä nyt on nähty.

Tässä on muuten tuon tapauksen jälkeen tehty perusteellinen uutisjuttu poliisin tiedotuslinjasta: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/146644-poliisi-ker...

Reijo Jokela

Tämä on hyvinkin paljon mielipidekysymys.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/143187-poliisi-kem...
Jos toimittajalla ei kerran ollut sitä kantaa, että on toimittu väärin, niin miksi hän ylipäätään tuon kysymyksen teki?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #25

Toistan taas itseäni: Ei rikoksesta epäillyistä aina kerrota tämäntyyppistä tietoa. Siksi toimittaja kysyi. Jos minä olisin soittanut tuon puhelun, olisin kysynyt saman kysymyksen. Perustoimintaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Kysyikö toimittaja samassa yhteydessä, miksi poliisi tiedotti raiskatun olleen alaikäisen mainiten vielä erikseen uhrin iäksi 14 vuotta ?

Uhrin suojelemiseksi pienessä yhteisössä kyseiset julkisuuteen ilmoitetut tiedot eivät vaikuta loppuun asti harkitulta teolta.

Miksi US julkaisi ne ?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #30

Mainitsemasi asia oli poliisin tavanomaista tiedotustoimintaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #31

Näissä alaikäisten raiskaustapauksissa on yleensä viivytelty kauankin julkisuuteen tulossa ja perusteltu viivyttelyä ja yksityiskohtien kertomatta jättämistä alaikäisen uhrin suojelemisella.

Voidaankin perustellusti todeta, että Kempeleen tapauksessa poliisin tiedotustoiminta ei todellakaan ollut tavanomaista , mutta kokenut toimittaja kiinnitti huomionsa valikoivasti ainoastaan yhteen poikkeavuuksista tiedotuksessa eli ilmoitettuun epäiltyjen tekijöiden ulkomaalaistaustaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Etninen profilointi rikosuutisissa ei ole normikäytäntö,eikä sen kyseenalaistaminen siis tee jutusta mitenkään epäneutraalia.

Reijo Jokela

Riippuu muuten paljon epäillyn etnisestä profiilista.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Hieno kannanotto toimitukselta.

Ei muuta lisättävää.

Risto Laine

Ilmeisesti tästä kaikki lähti:
Miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita tiedotteessa?

Uhkailu on tietysti todella väärin ja ymmärrän täysin toimittajaa mitä on joutunut kokemaan, mutta ymmärrän myös vastapuolta. Sen verran räjähdysherkällä alustalla pyöritään ja on kiristymään päin.

Voimia toimitukseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ensin nuivat trollaavat vuosikausia räjähdysherkkyyttä, sitten tulee pakolaisia sitten nuivat pesevät kätensä ja viittaavat räjähdysherkkyyteen.
On kiistaton tosiasia että nuivat ovat systemaattisesti hivuttaneet käytösnormeja roisimmiksi. On kiistaton tosiasia että nuivien metodit ja toimintakulttuuri on kapinallista.

Risto Laine

Mielestäni tämä on alkanut siitä, että medialla on ollut hallitseva osa. Joskus 90 luvulta saakka on Kansaa parjattu ties millä nimikkeillä ja tv-ruutuihin on roudattu näitä toimittajia ja vieraiksi ihmisiä, jotka ovat aloittaneet kansan solvauksen, nimityksillä: Juntti, peräkylän poika, taantumuksellinen ja pilkattu ihmisiä: Ne vie heidän duunit ja naiset. Varsinkin tämä on näkynyt Eu, maahanmuutto kysymyksissä. Näin toimii Narsisti, ei sellainen hyvä ihminen.

Ja vielä ihmettelette miksi valemedioita nousee. Ilmiö on Euroopan laajuinen.

Miten niiku omasta mielestä meni?.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #34

Höpsistä. Kansaa solvattu ja kattia kanssa. Väite, että uhkailu ja solvaaminen olisivat jotain ikäviä heijastuksia sinänsä oikeutetusta vihasta on oksettava. Se antaa henkistä selkänojaa vihalle.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ilmeisesti nämä päätoimittajat ovat uskollisia MV:n julkaisun lukijoita, jostain pitää tietysti uutisia saada.

Uutistoimistot ovat liian kalliita, joten kopipaste netistä tai facebookista niin saa lehden täytteen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... päätoimittajat ovat uskollisia MV:n julkaisun lukijoita..."

koska jo 2500 vuotta sitten Sun Tzu kehotti: "Tunne vihollisesi!" Samasta syystä kansanedustaja Olavi Ronkainen luki pornolehtiä; on tiedettävä mihin iskeä.

Reijo Tossavainen

Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila pohdiskelee ja kyseenalaistaa:
https://www.suomenuutiset.fi/miksi-vastamedia-mene...

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Suomen uutiset ei muuten kuulu Julkisen sanan neuvoston alaisiin julkaisuihin ainoana poliittisesti sitoutuneista julkaisuista.

Tähän lienee aika selvä syy, kun suurin osa kyseisen julkaisun artikkeleista on roskaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kait tässä täyttyy sitten päätoimittajien lailla siirtyä MV:n lukijaksi, luulisi että ei sekään ole julkisen sanan neuvoston alainen, joten se ei voi olla kovin huono.

Ei ole muuten Die Welt, Frankfurter Algemeine, Le Soir, BBC, Washington Post, De Standaart ja Комсомолская Правда, JSN alaisuudessa.

Käyttäjän artopesu kuva
Arto Pesu

Matias Turkkila on poliittinen toimija. Hän ajaa Reijo hyvä sitä samaa poliittista sanomaa kuin sinäkin. Vaikka Suomen Uutiset ei ole JSN jäsen, niin Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä koskee myös sitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jahas. Turkkila otti stalinistisen jyrkän kannan. Linda Pelkosen, Jessica Aron, Veronika Honkasalon ja monen monen muun vainoamiseen Turkkila vastaa stalinistisella liturgialla valtamediasta.

Reijo Jokela

Pelkosen ja Aron ajojahtia on vaikea ymmärtää, mutta Honkasalon kohdalla on kyllä niin, että sitä saa mitä tilaa. Ihminen joka keksii rasikauskulttuureja muille on kyllä itse lähtenyt peliin josta nyt itkee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44
Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #45

Ahaa. Siis rajatun ryhmän leimaaminen joukkoraiskauskulttuurin edustajiksi ei tarkoita, että Honkasalo olisi itse toiminnallaan ansainnut kaiken loan mitä on niskaansa saanut? Kyllä jonkinlainen "sitä saa mitä tilaa" täytyy olla. Vai onko törkykampanjat mielestäsi vain punaisten yksinoikeus?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #55

On huomattavan eri asia vastata väitteeseen vastaväitteellä,kuin uhata väittäjää raiskauksella.
Oli alkuperäinen väite siis kuinka väärä tahansa.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Soittaisiko päätoimittaja Huusko huomenaamulla ensin Nordeaa, ja kysyisi?
Nordea lomakeversio 2.2.0

Asiakkaan perustiedot

Asiakkaan varat yhteensä euroa: (sekä Nordeassa että muualla oleva kokonaisvarallisuus mm. tilit, sijoitukset, asunto-osakkeet ja kiinteistöt)

Asiakkaan velat yhteensä (sekä Nordeassa, että muissa rahalaitoksissa olevat velat yhteensä)

Millä Nordea perustelee tarvetta saada tietoonsa asiakkaan muut pankkisuhteet, sekä kokonaisvarallisuuden?

Nordean soiton jälkeen voit soittaa tietosuojavaltuutettu Reijo Aarniolle ja kysyä, miksi hän on hyväksynyt 8.9.2015 menetelmän, jolla Nordea kalastelee henkilörekisteriinsä tietoja ihmisten kokonaisvarallisuudesta sekä pankkiasioinnista.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tuen täysillä Lindaa ja hänen esitystään, kuten myös Uuden Suomen johtoa.

Eero Pyykkölä

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poistitko täältä muuten yhden kommenttiosion? En käsittääkseni itse ainakaan siinä ketjun kudelmassa viestittänyt mitään sääntöjen vastaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #49

En tietääkseni. Mistähän oli kyse?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #73

Joku aloitti ketjun pätkän kirjoittamalla kommentin, jossa rinnastettiin Nordean pankkivirkailijat uteluineen ja asiakasprofilointeineen tähän "rikollisen profilointiasiaan". Siinä oli alla muutamia kommentteja.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #78

Ahaa. Taisi olla sama kommentti postattuna kahteen kertaan, joka on tuossa vähän ylempänä. Sellaisen toisen poistin, mutta siinä meni sitten ilmeisesti epähuomiossa juuri siihen toiseen tulleita kommenttaja. Sorry.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Valitettavasti toimittajatkin, kuten muutkin, joutuvat elämään tässä epätäydellisessä maailmassa, jossa jotkut ihmiset menettävät työpaikkansa paljastaessaan esim. oman työnantajansa rikkeitä ja rikoksia ja heidät leimataan, jotteivät he saisi enää töitä.

Onneksi työnantaja tukee tässä tapauksessa työntekijäänsä.

Simo Pietiläinen

En ole aiemmin lukenut MV-lehteä ja hommafoorumiinkin kurkistin vain kerran huomatakseni sen typeryyden.
Nyt oli kuitenkin kurkistettava MV-lehde sivuille. Olipas se älytöntä soppaa!!
Nopeasti on Suomessa lisääntynyt aivan älyvapaa ja vastuuton kirjoittelu. Ei sille siltikään pidä antaa periksi ja kaikkia toimittajien painostusyrityksiä pitää vastustaa kaikilla laillisilla keinoilla.
Tämän päivän päätoimittajien vetoomus oli hieno ele.
Ei sekopäille saa antaa valtaa.
Näimme mihin sellainen johti natsiSaksassa ja kommunistiNeuvostoliitossa.
Kaikki kansanvaltaiset voimat vastustamaan sekopäiden propagandaa, kyllä ne hyvin pystyy erottamaan oikeasta tiedonvälityksestä.

Reijo Jokela

"Näimme mihin sellainen johti natsiSaksassa ja kommunistiNeuvostoliitossa.
Kaikki kansanvaltaiset voimat vastustamaan sekopäiden propagandaa".
Kummassakin taisi muuten virallisen totuuden edustajat hiljentää vaihtoehtoisen totuuden.
Enkä nyt oikein muutenkaan ymmärrä tuota vertausta kumpaankaan. Täytyy olla jo suhteellisen pihalla, jos tästä tapauksesta löytää jotakin viitteitä kumpaankaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#56

Toimittajiin kohdistuvia solvauksia ei edes leikillään pitäisi rinnastaa 'vaihtoehtoiseen totuuteen'. Vaikka ne omasta mielestäsi kuuluisivatkin jokapäiväiseen, arkiseen dialogiin.

Termi jo itsessään on solvaus journalistista, hyvän tavan mukaisia periaatteita vastaan. Kovin useinhan näihin perättömiä propagandajulistuksia ja henkilöön meneviä solvauksia suoltavat tahot kertovat edustavansa jotain mikä on 'vaihtoehtoinen totuus' tai 'saman kolikon kääntöpuoli'. Jostain syystä eivät kuitenkaan pysty edes vastaamaan sanoistaan eli oikaisemaan 'uutisena' julkaisemaan valeita. Tyylin mv- ja verkkomedia, ulkomaisista puhumattakaan.

Ennen sellaisia hävettiin. Nyt valheesta on tullut 'vaihtoehtoinen totuus', vihakampanjoista ja solvauksista hyve.

Kiitokset Huuskolle hyvästä kirjoituksesta tärkeän asian puolesta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #59

Kiitos. Me emme Usarin toimituksessa taivu uhkailujen ja törkynimittelyjen edessä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvä, että otit tähän kantaa, Markku Huusko. Toimittajien uhkaileminen ei kuulu sivistysvaltioon. Minäkin seison Linda Pelkosen ja muiden laittomia uhkauksia saaneiden takana. Jossain vaiheessa tämä kehityssuunta on pakko ottaa vakavasti.

Ihmisten uhkailusta on tullut viime vuosina jollain tavalla hyväksyttävää, eivätkä viranomaiset pyri tekemään asialle yhtään mitään. Silmät ummistetaan. Kuten tässä tapauksessa, syyttäjän päätöksen mukaan toimittajan edellytetään asemansa takia sietävän enemmän loukkaavia kommentteja kuin jonkun tavallista työtä tekevän henkilön, mutta kuinka liukuva tämä raja on ja kuinka paljon yhden ihmisen oikeasti tulisi kestää? Jonkun on noustava ja saatava tämä ikävä kierre loppumaan. Arvostan Pelkosen valintaa ja peräänantamattomuutta suunnattomasti.

Jostain syystä tällaiset solvauskamppanjat kohdistuvat pääosin naisiin. Solvauksien ja sadististen raiskaushaaveiden kohteiksi ovat joutuneet niin naiskansanedustajat kuin toimittajatkin. Edes lapsia ei jätetä uhkailujen ulkopuolelle. Syyttäjän tulisi ottaa tapaukset vakavasti. Laiton uhkaus on laiton uhkaus myös silloin, kun sen kohteena on julkisuudessa työskentelevä nainen. Kynnys tällaiseen toimintaan selvästi madaltuu kaiken aikaa.

Toimittajien ja poliitikkojen toimintaa saa ja kuuluukin arvostella. Heidät voi haastaa debattiin ja heidän voi sanoa olevan väärässä. Mutta arvokkuus tulisi silti säilyttää, vaikka kuinka potuttaisi. Hiljaiseksi uhkaileminen ei kuulu sivistysvaltioon ja demokratiaan. Sietäisivät hävetä nämä ihmiset, jos vain osaavat.

Ei ole mikään salaisuus, että vihaviestejä lähettävät pääosin miehet. Vetoankin yksityishenkilönä juuri miehiin, me emme yksinkertaisesti voi antaa tällaisen jatkua enää päivääkään. Oletteko te koskaan ajatelleet, jos silmittömän häiriköinnin kohteeksi joutuisikin teidän siskonne tai äitinne - teidän tyttöystävänne tai vaimonne. Mitä jos ne lapset, joiden satuttamisesta haaveillaan julkisesti, olisivatkin teidän lapsianne.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212530-uuden...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Herjaamisesta, solvaamisesta tai kunnianloukkauksesta ei ole tullut yleisesti hyväksyttävää. Sen sijaan lainvalvojien resurssipula on ilmeinen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tässä tapauksessa uhkailijoiden nimet ja puhelinnumerot olivat yleisessä tiedossa, joten resursseista ei varsinaisesti ollut koskaan kyse. Tästä huolimatta tehtiin syyttämättäjättämispäätös. Tietysti ymmärrän, että kaikkeen ei voi ehtiä ja kaikkeen ei voi puuttua, mutta toimittaja Pelkosen tapauksessa asia oli niin sanotusti pihvi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Henrillä on ilmeisesti vielä Suuri Seikkailu somemaailmassa odottamassa,jos et tunne " Ainoaa oikeaa Totuuden kansalle kertovaa " mediaa,jossa ihmisiä solvataan ja uhkaillaan estoitta . Sanan - ja mielipiteenvapauden nimissä.
Ja siinä sivussa luodaan verta ja suolenkappaleita tihkuvia mielikuvia muiden " etnisten" ryhmien väkivaltaisuudesta.
Irti leikattu pää on myös näissä yhteyksissä käypä kommentti toiselle keskustelijalle, eikä aiheuta mitään toimia sivun ylläpitäjältä.
Vaikkei se nyt varsinaisesti sananvapautta edusta. Ilmeisesti sitten sitä mielipiteenvapautta.

Risto Laine

Asikainen kommentissaan: Ei ole mikään salaisuus, että vihaviestejä lähettävät pääosin miehet.

Ei ne naiset pulmusia ole, se vihakirjoittaminen on nykyään molemminpuolista täällä netti viidakossa. On eräälainen miehen ja naisen välinen sota käynnissä, eikä se ole kaunista katsottavaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Martti Asikainen sanoi kaiken se minkä allekirjoitan. Reijo Jokelalle sanoisin, aina meillä on keskuudessa ihmisiä joiden "lasi on aina puoliksi tyhjä" ja juuri näistä ihmisistä ammentaa voimansa perussuomalaiset.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Pitihän tämäkin tietty politisoida. Eihän siihen muut kykenekään kuin ne henkilöt, joiden "lasi on aina tyhjä". Pahimmassa tapauksessa ei ole koko lasia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Henri, jos tarkoitat kommenttiani olet väärässä. Ellet ymmärrä millaisessa puoleesa olet mukana niin minkäs minä ja muut sille mitään voida, eipä mulla muuta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Vain häiriintynyt ihminen alkaa ahdistelemaan toimittajaa puhelinteitse ja uhkailemaan häntä. Kuten Henrikin todennäköisesti halusi asian ilmaista, mielenterveysongelmat eivät kysy puoluekirjaa tai poliittista kantaa.

Reijo Jokela

Kiitos tuo oli aika paljon sanottu, että perussuomalaiset minusta voiman ammentaisivat. En nimittäin kuulu minkään puolueen kannattajiin, koska meidän puoluejakomme on niin aikansa elänyt, että se ei enää toimi. Mitä taas tulee tuohon ah niin mielikuvitukselliseen lasivertaukseen, niin voin kertoa, että ein se aina ole 1/2 osaa tyhjä. Kyllä se on huomattavasti tyhjempikin välillä kun Suomen menoa seuraa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minäkin tuen Linda Pelkosta hänen asiassaan. Arvostan myös Markku Huuskon ja koko Uuden Suomen toimituksen toimintaa tässä asiassa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko
Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Toimittajien tulee saada tehdä työnsä siinä missä kaikkien muidenkin ammatinharjoittajat, jotka eivät lakia riko.

Toivottavasti Lindan keissi etenee.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Linda Pelkonen teki aiheellisen kysymyksen. Markku Huusko teki oikein puolustaessaan Linda Pelkosta.

On todella surullista, että asioista ei voida keskustella asioina vaan ryhdytään nimittelemään eri mieltä olevia törkeästi ja heittämään rapaa.

Monissa ajankohtaisissa kysymyksissä mielipiteet ovat polarisoituneet niin mielipuolisesti, että meikämiehen on monesti vastenmielistä osallistua keskusteluun.

Kun viime päivinä on keskusteltu köyhistä eläkeläisistä, köyhät opiskelijat ovat hyökänneet ja sanoneet, että jos eläkkeitä nostetaan niin me syömme lastemme pöydästä. Eihän niin pidä ajatella, sillä meidän on ehdottomasti ja viipymättä kohennettava kaikkien köyhien asiaa, vanhojen ja keski-ikäisten ja nuorten. Sekä aineellisen että henkisen köyhyyden kukistaminen iästä riippumatta on sivistysvaltion ykköstehtävä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihmettelen Turkkilan ulostuloa tässä yhteydessä. Hän ei mitenkään tuomitse uhkailuja mutta hyökkää "valtamediaa" päin.
Turkkila on valtamedian osa. Hänellä on käsissään puoluelehtituettu media.
Turkkilan julkilausuma on luettavissa niin että hän asettuu uhkailualustojen ja uhkailijoiden puolelle. Ihmettelen ja paheksun.
Mikä on Turkkilan motiivi näin radikaaliin asettumiseen pahan puolelle ja sananvapautta vastaan. Toimittajien uhkailuhan on yritys hiljentää toimittajat.
Kovin radikaalia ja kapinallista vastakkaiasettelua Turkkila harrastaa.
https://www.suomenuutiset.fi/miksi-vastamedia-mene...

Matias Ahtopelto

Mistä kumpuaa epäluulo valtamedian, mitä sillä kukin tarkoittaakin, linjauksia kohtaan? Eiköhän asia ole niin, että viime aikoina siinä on esitetty pelkästään myötäkarvaan kirjoitettuja ja osin hyvin valikoivasti esitettyjä totuuksia. Jos joku pyrkii esittämään vähänkin "virallista ja yleisesti hyväksytystä totuudesta" poikkeavi näkemyksiä, niin poikkeavat mielipiteet saavat otsaansa poltinmerkin. Tämän jälkeen esittäjästä tulee yleinen hylkiö, jota saa kohdella miten vain. JSN:n pyrkii esiitymään sananvapauden ja ainoan oikean tulkinnan vahtina. Ei se ainakaan lisää ko. instanssin uskottavuutta!
Tämä on johtanut siihen, että mielipiteet polarisoituvat voimakkaasti ja keskustelu menee eipäsjuupas tasolle. Osa turhautuneista turhautuu niin, että on lähtenyt uhkailujen tielle. Se on tietenkin täysin tuomittavaa.
Jos JSN kykenisi, se muuttaisi sormia napsauttamalla meidän jokaisen mielipiteet yhdensuuntaisiksi eli orwelilaiseksi totuudeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Julkiseksi hylkiöksi juuri valemediat pyrkivät. Nehän eivät edes yritä osoittaa minkäänlaista kunniotusta journalistiikan periaatteille tai yleiselle vaatimukselle totuudenpuhumumista. Ns valtamediat tietysti loppupeleissä edustavat erilaisia tahoja ja intressejä mutta se ei tarkoita että jokainen juttu olisi ideologinen tai että totuutta systemaattisesti vinklattaisiin. Valtamediassa yhdessä ja samassa voi olla eri tavoin vinklaavia toimittajia jne
Tuo julkinen hylkiö on uhriutumista. Jos jotkut kylähullut eivät ole saaneet määrättömästi pommittaa jotain yleisönosastoa niin nyt on poliittisia tahoja jotka haluavat ohjata heidät yleisnatsistiseen kapinaansa sillä että "tule janitskin sivuille.everything goes.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Päätoimittajien yhteisessä kannanotossa "luotettavan median puolesta" näkyy esiintyvän allekirjoittajina sellaistenkin lehtien päätoimittajia, jotka ovat itse luoneet kuranheitosta kannattavaa liiketoimintaa. Toimittajien tai ylipäätään kenen tahansa henkilön uhkailu on tietysti aina tuomittavaa ja väärin.

Markku Huuskon nimeämiä "törkyhyökkäyksiä" voisi kuitenkin nostaa laajemminkin esiin ja erityisesti perinteisen median harjoittamina. Myös perinteinen media syyllistyy usein suoranaiseen vainoamiseen yksittäisiä henkilöitä kohtaan. Miksi tämän kaltainen toiminta olisi jotenkin hienompaa ja arvokkaampaa, kun sitä harjoitetaan esimerkiksi iltapäivälehtien toimesta ja sen kohteena on jokin muu henkilö kuin yksittäinen toimittaja?

Entä tulisiko toimittajien nauttia ammattinsa vuoksi parempaa ja vahvempaa intimiteettisuojaa kuin esimerkiksi poliitikon, urheilijan tai viihdetaiteilijan? Päätoimittajien kanta tähän kysymykseen lienee selvä, koska se pohjautuu lähinnä heidän ammatilliseen edunvalvontaansa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tiedotusvälineet todellakin poikkeavat toimintalinjoiltaan ja uutisaiheiltaan toisistaan. Niiden tekemisistä voi valittaa JSN:ään, jos ne neuvoston alle kuuluvat, ja tietysti tiedotusvälineet ovat myös oikeudellisesti vastuussa tekemisistään.

Tästä alla olevasta Journalistin jutusta käy ilmi, minkälainen tapaus uuden Suomen toimittajaan kohdistui. Tuollaiset törkyhyökkäykset ja uhkailut ovat ihan omassa sarjassaan, eikä niiden tekijöiden tekoja voi edes verrata ammattitoimittajien tekemisiin.

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2016/2/h/

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#91

Kiitos linkistä. Jutussa kuvattu, yksittäisiin henkilöihin kohdistuva uhkailu on tietysti rikollista toimintaa ja sellaisenaan erittäin valitettavaa. Kuvatun kaltaiseen ikävään häiriköintiin syyllistyvät henkilöt ilmeisestikin etsivät sopivan kohteen, johon ulkoistaa omia henkilökohtaisia ongelmiaan. On kovin ikävää, jos jossain verkkosivustoilla aktiivisesti yllytetään esitetyn kaltaiseen häiriköintiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Median tulisi olla edelleen vallan vahtikoira, ei sopeutua vallan kaveriksi. Sen tehtävän laadukas hoito hälventäisi ehkä parhaiten epäilyksiä median luotettavuudesta ja agendoista. Nyt päätoimittajat yrittivät julkilausuman avulla sitä, mikä on saavutettavissa laatujournalismilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuo on totta. Mutta jos huiskitaan umpimähkäisesti yhteenniputettua 'valtamediaa' on tarkoitus jotain muuta kuin rohkaista mediaa olemaan vallan vahtikoira.
Myös somekapinalliset esim MV on valtakeskus.
On myös kumma ettei mediakriitikoita lähellä oleva Suomen Uutiset lunasta paikkaansa kiinnostavana kriittisenä mediana vaan pelaa Janitskin pussiin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Sini en lue Suomen Uutisia kovin aktiivisesti. Kiitos kuitenkin osoitteestasi. Luin vain alkuosan. Muissa suhteissa yhdyin Turkkilan alkutekstiin paitsi poliisia koskevaan. Myös perättömien syytteiden kohteiksi joutuvat tarvitsevat "syytesuojan". Olen itse ennen poliittista elämääni joutunut sellaisen uhriksi. Perättömien syytösten vaikutus ihmisen elämään ei koskaan poistu vaikka se todettaisiinkin perättömäksi.
Kaiken median ja myös tavallisten ihmisten on syytä miettiä kohdallaan näitä asioita eikä kalastella julkisuutta tai kerätä poliittisia pisteitä näin vakavilla asioilla!
Uhkailu ja kiristys on aina rikollista. Hyvä, että asiaan puututaan. Mikäli ei pysty suhtautumaan rakentavasti oman maan kansalaisiin tuntuu se vieraisiin suhtautuminen enemmänkin "falskilta"!!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos Anita vastauksestasi ja näkökohdastasi.
Haluan kuitenkin kiinnittää huomion ensimmäiseen lauseeseen. Sinä joka olet lojaali ps-puolueen jäsen et lue Suomen Uutisia!!!Siinä on villakoiran ydin.
Vuodesta toiseen Matias Turkkila ruikuttaa että "valtamedia" sitä ja tätä, ei käsittele maahanmuuttoa, ei tulkitse kansalaisten huolta ja niin edelleen.
Niin koska HÄN haluaa että asia on niin että ihmiset hakeutuvat radikalismiin.
Muutenhan hän olisi napannut kiinni lukijoista kun sai kultaisen tuolin ja kultaisen tilanteen ja pääsi päätoimittajaksi mediaan jolta kaikki odottivat jotain. Hän, vaikka todistetusti liikkuu lehtimiespiireissä ei ole tilannut lehteen yhtään tutkivaa journalististista juttua vaikka maahanmuutosta tai ruokajonoista tai mikä aihe se milloinkin on minkä hän ja kuoronsa syyttää olevan valtamedian laiminlöymä!!!
Törkeää kaksinaamaisuutta, törkeää demokratian nakerrusta. Lehti on puoluelehtituettu. Hän teki siitä mitäänsanomattoman ja tylsän ja samalla haukkuu että valtamedia sitä ja tätä ja siksi ihmiset lukevat valemediaa.
Minä pidän häntä törkeänä demokratiapetturina.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Vaikeistakin asioista tulisi voida keskustella menemättä henkilökohtaisuuksiin tai raivostumatta. Jos se ei onnistu, kannattaa lopettaa. Hyökkäyskampanjat ovat jo oma lukunsa. On inhimillistä hermostua, mutta terveellistä yrittää pitää itsensä aisoissa. Suurien tunteiden keskellä suhteellisuudentaju kärsii.

Ymmärrän motiiveja, miksi hyökkäyskampanjoita toimittajia vastaan on, mutta oikein ne eivät silti ole. Toimittajilla on halutessaan omilla areenoillaan viimeinen sana totuudesta, "viimeinen lyönti", joten vähintään se on hyvä syy pysyä edes siedettävissä väleissä, jos muu ei merkitse. Itse haluan, että Suomessa voidaan keskustella järkevästi asiasta kuin asiasta. On matka siihen kuinka pitkä tahansa, sinne kannattaa pyrkiä.

Tsemppiä Lindalle ja kaikille uhatuille ammatista, puoluekannasta ja mistä lie riippumatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onpas pragmaattista "Toimittajilla on halutessaan omilla areenoillaan viimeinen sana totuudesta, "viimeinen lyönti", joten vähintään se on hyvä syy pysyä edes siedettävissä väleissä, jos muu ei merkitse"
Etkö ymmärrä että vale ja karkeus ja alhaisuus on aina se vahva puoli.
Nuivat menivät sille puolelle. Nuivat ovat tämän aikaansaaneet.
Ei toimittajilla ole mitään etuoikeutettua vahvaa asemaa. Se on harha jota nuivat ovat syöttäneet.
Vahvoja ovat totalitärismit, vahvoja ovat väkivaltalahkot kuten moottoripyörärikolliset ja maffiat.
Heikko on parlamentarismi, valistus ja sivistys. Joista nuivat ovat tehneet vihakohteensa. Nuivat ovat tehneet heikosta ja suojeltavasta vihakohteensa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Viimeisten kymmenen vuoden aikana on päivittäinen lähiöiden puhekieli siirtynyt nettiin.

Opin melko pian 1973 suomen muuton jälkeen että puhekieli eroa kirjoituskielestä, kirjoitettaan täti ja lausutaan huoraksi, sedät ovat vastaavasti homoja.

Ymmärrän että Linda Pelkonen sai suhteeton palaute, ei tuo henkilökohtaisuuksiin menevä palaute mukava ole, olen saanut sitä itsekin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

Minä asun lähiössä ja kuljen korvat auki. En kuule huorittelua. Enkä homottelua enää, yli viisi vuotta sitten vielä pikkupojat härnäsivät toisiaan homotellen.
Huorittelu on konservatiivisten vahvan puolella olevien ihmisvihaa. Se ei kumpua mistään lähiöistä vaan sitä ovat nuivat putinistit opettaneet ihmisille netissä. (Ja sinä Freddy v W. olet siihen karskiuden ja konservatiivisen pahuuden opetukseen osallistunut tunnetulla kivitysjutullasi.)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #88

Niin ehkä Kotka on väärä paikka maahanmuuttajille, täällä ne nuivat ja putinisti jo 1973 vaikuttivat.
Ja ne olivat raipaniskuja.

http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/29/ba...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ihan hyvä blogi eli mielipidekirjoitus. Olen kyllä vähän kaikessa eri mieltä mutta se taas on minun mielipiteeni. Toimittajien 'hybris' menee näköjään jo filosofienkin yli (Saarinen, Himanen) mikä on aika mielenkiintoista. Jos haluaa sivistää kansaa pitäisi itse edes jollain tasolla olla sivistynyt. Jos joku juttu kiinnostaa ensi vilkaisulla, ainakin minä etsin lähteen, luen sen, ja sitten mahdollisesti useamman eri näkökulman eri jutuista siihen. Yksittäisen toimittajan visio mistä tahansa lähteestä ei Suomen medioissa kiinnosta pätkääkään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (mm. Jan Hurri) sillä jos laatujuttuja haluan lukea käännyn esim. Die Welt:n puoleen. Epäilen lukeeko kukaan edes näitä kymmenien, satojen sivujen raportteja ja jos lukee ymmärtääkö niistä mitään, kun se lööppi riittää tiivistelmän parista ensimmäisestä rivistä muotoiltuna toimittajan ja toimittajan julkaisun ajatusmaailmaan, linjaan.

Käyttäjän JormaPeltonen kuva
Jorma Peltonen

Useissa liikennerikoksissa mainitaan rikoksen tai rikkomuksen tehneen kuljettajan automerkki. Miten tämä poikkeaa olennaisuudessaan etnisen taustan mainitsemisesta?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Todella hieno kannanotto.

#IStandWithLinda

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kannustuksesta. Mainion hashtagin postasit, Husu.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Sinille vielä terveisiä! Olen puolueen jäsen ja luen Suomen Uutiset lehteä. En niin usein verkkosivuja. Tuli pieni virhe. Anteeksi! Luen eniten paikallista lehteä, Turun Sanomia ja Kuntalehteä.
Tämä Uuden Suomen blogisivusto tuntuu kyllä puolueettomimmalta sillä täältä löytyy mitä erilaisimpia mielipiteitä.
Kaikilla puoluelehdillä on tietysti oma agendansa. Mikäli haluaisi niitäkin ulkopuolisena tarkastella pitäisi samaa asiaa koskevaa uutisointia lukea kaikkien puolueiden lehdistä. Se onnistuu mediaväeltä mutta ei meiltä tavallisilta arkielämän ja velvollisuuksien pyörteissä eläviltä, varsinkin naisihmisiltä!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvän median pitäisi avata näkökulmia. Maailma on kiinnostava paikka eikä mikään puolueellinen tai puolueeton. Puoluelehden pitäisi synventää ja jopa haastaa puolueen agendaan liittyviä kysymyksiä eikä yrittää poimia muista medioista itselleen sopivia paloja. PS facebooksivut mekaanisesti poimii medioista hyvät talousuutiset nyt kun ps on hallituksessa. Joopa joo.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Viestintäasiantuntija Riiheläinen pitää valemediasivustojen hyökkäyksiä turvallisuusuhkana. http://yle.fi/uutiset/viestintaasiantuntija_valesi...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Internet ei edes tunne 'viestintäasiantuntija' Riiheläistä joten se siitä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Miten niin ei tunne? Etkö sinä tunne Janne Rysky Riiheläistä? Ihmeellistä venkoilua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #104

Voi haastatella myös naapurin mummoa joka kertoo, että nykynuoriso on kamalaa. Ja sitten tehdä jutun siitä, että nykynuoriso on kamalaa kun kerran naapurin mummokin on sitä mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #105

Naapurin mummojasi aliarvioit - niin sehän on sitä persuilua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #105

Älä viitsi, ihan oikeasti. Riiheläinen on mm. kouluttanut maanpuolustuskoulutusyhdistyksellä informaatioturvallisuudesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107

Aivan kuin Puolassa. Pitää olla puoluekirja jotta noteerataan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #108

Vaikka vasemmistoliiton?

Esko Seppänen facebookissa :

"Tähän saakka ne, jotka eivät ole vaienneet, on vaiettu. Ne asiat, jotka poikkeavat virallisesta totuudesta, on niin ikään vaiettu. Suomalaista sananvapautta on ollut kaikkien íhmisten yhtäläinen oikeus tulla vaietuksi. Se on ollut näille itse itsensä alan aatelistoon nostaville sananvapauden ritareille niin tärkeää, että tämä oikeus on mediassa turvattu jopa vastoin ihmisten omaa tahtoa."

Oikean ja toimivan journalismin tehtävä on kyseenalaistaminen. Olisi voinut haastatella vaikka Seppästä jolloin olisi saatu vähän laajempaa näkemystä aiheeseen. Perin kummallista etsiä aina jotain omia väitteitä tukevia joukkovahvistumislausuntoja, toimittajat voimaantuvat yhdessä, mitä ei voi pitää kuin koomisena.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #111

Vanha Ylen toimittaja Seppänen tietää mistä puhuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Esko Seppäsen siteeraaminen vaan vahvistaa Puola-analoogisuuttasi. Puolan oikeistodiktatuuri nimenomaan käyttää median hiljentämiseen ja muidenkin toisinajattelijoiden syrjäyttämiseen kommunistipuolueen luomia keinoja kopioiden ne yksi yhteen. Diktatuuri mikä diktatuuri.
Persujen tavoin he puheissaan haukkuvat kommunisteja mutta teoissaan matkivat näitä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos linkistä, Petra. Laitoinpa sen heti jakoon Facebookissa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@98. Tarkistin Riiheläisen taustoja ja ei hän nyt ihan viestintäasiantuntija ole. Yliopisto, itsetyöllistynyt, puhuu maanpuolustuksesta, missään ei ole mainintaa viestintätietämyksestä kuin tiedotushommista. Aseistakieltäytyjä ja kuitenkin kutsu kävi...

En tiedä miten YLE repäisi tuollaisen otsikon? Mutta suhtaudun siihen varauksella. Suhtaudun muihinkin sivustoihin varauksella enkä hurahda heti uskomaan kaikkia kirjoituksia.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Uhkailu on rikos! Miksi ei heitä tuomita? Erilaiset mielipiteet ovat sallittuja, mutta hyökkäykset ja solvaukset eivät!

Käyttäjän JukkaRaustia kuva
Jukka Raustia

Hyvä Uusi Suomi ja tuki lukijan näkökulmasta Lindalle!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Toivottavasti edes joku noista uhkailijoista lukee tämän ketjun, ja ymmärtää, että moisella uhkailulla he vain kääntävät yleisen mielipiteen omaa asiaansa vastaan. Täysin älytön reaktio uhkailla tuolla tavalla. Toimittajan tehtävä on kysellä ja poliisin tehtävä vastata. Molemmat hoitivat tässä tapauksessa hommansa. Toimittaja kysyi, ja poliisi antoi kysymykseen hyvin perustellun vastauksen, jonka toimittaja julkaisi. Ei tämän pitäisi aiheuttaa mitään ihmeempää meteliä -- eikä varsinkaan uhkailua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uhkailu on osa ideologiaa natsismissa. Kaikki jotka ovat ajautuneet nuiville äärifoorumeille eivät tajua mihin heitä yllytetään.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Mietityttää, miksi jotkut miehet uhkailevat nuoria naisia raiskauksilla, samalla kun he tuomitsevat maahanmuuttajien tekemiä raiskauksia? Ei järkeä! Toimintahan muistuttaa ideologialtaan terrorijärjestö Isistä, joka tuomitsee eri mieltä olevat koviin rangaistuksiin kuten raiskauksiin ja kuolemaan.

Pasi Tervonen

Muuten olen samaa mieltä kirjoituksesi kanssa, mutta yksi asia osuu tässä silmään. Ei voida puhua "täysin neutraalista uutisjutusta", jos kyseessä on journalisti, jonka poliittisen ideologian voi kuka tahansa käydä tarkistamassa selaamalla hänen kirjoittamiaan tekstejä täällä Puheenvuorossa. Näennäeisesti kysymys on neutraali, mutta kun sen esittää puolueellinen henkilö, voi ymmärtää, että taustalla on selkeästi ideologinen kyseenalaistaminen. Kärjistetysti tilanne on sama kuin vaikka Teuvo Hakkarainen pyytäisi poliisilta selvitystä siitä miksi rikoksesta epäillyn ulkomaalaistaustaa ei tuotu poliisin tiedotuksessa ilmi.

Ja pitänee tähän vielä lisätä, etten tietysti hyväksy väkivallalla uhkailua. En tässä tapauksessa, enkä ylipäätäänkään.

Osmo Ronkanen

Kirjoitus oli kaikkea muuta kuin neutraali. Jo käytetty väliotsikko "Miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita tiedotteessa?" paljastaa tämän. Jokainen ymmärtää tämän "piti"-muodon merkityksen. Jos lapsi rikkoo lautasen, äiti kysyy "MIksi se piti rikkoa?" Muutenkin kirjoitus oli lähes kokonaan sitä miksi asia kerrottiin eikä itse asiaa. Yleensä kuvittelisin median olevan tiedottamista varten ja siksi kriittisiä oltaisiin lähinnä silloin, jos tietoja pimitetään. Nykyään kuitenkin tuntuu, että media haluaa tietoa pimitettävän ja pahastuu, jos viranomaiset julkaisevat sitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset