Markku Huusko

Voi voi, Olli Immonen

  • Kansanedustaja Olli Immonen Petteri Paalasmaan ottamassa kuvassa.
    Kansanedustaja Olli Immonen Petteri Paalasmaan ottamassa kuvassa.

Kansanedustaja Olli Immonen on huolissaan ”länsimaalaisen, valkoihoisen, lihaa syövän heteromiehen” oikeuksista. Tähän määritelmään uppoava henkilö joutuu kuulemma ”alituiseen pyytelemään anteeksi jo pelkkää olemassaoloaan”.

Näin Immosesta ajoittain tuntuu.

”Uskaltakaa, ystävät, olla aidosti sitä mitä olette”, perussuomalainen kansanedustaja kannustaa Facebookiin laittamassaan kirjoituksessa, jota referoi laajasti hänen puolueensa julkaisu Suomen Uutiset.

Rasisminvastaiselle viikolle ja Brysselin terrori-iskujen jälkeiseen iltapäivään ajoitetussa kirjoituksessa vilahtelevat sanat kantasuomalainen, rasismi ja valtamedia.

Tunteikkaassa uhriutumisessa uhri on siis länsimaalainen, valkoihoinen, lihaa syövä heteromies.

Immosen kirjoitusta kompataan Suomen Uutisissa. On kuulemma ”täyttä asiaa”. Facebookissa kannanottoa on jaettu hanakasti. Miesten suosimassa Ampparit.comissa uutinen nakuttaa plussia.

Valkoihoisten heterojen oikeuksista on oltu ennenkin huolissaan, koska se on aika ajoin koettu poliittisesti hyödylliseksi peliliikkeeksi.

Oikein valtavan huolissaan valkoihoisista heteroista oli viime vuosisadalla riehunut amerikkalainen terroristijärjestö Ku Klux Klan, jonka mielestä ”valkoinen, kristitty hetero” oli kaiken yläpuolella. Se yritti ”puolustaa” myös väkivalloin kyseisen ihmisryhmän valta-asemaa amerikkalaisessa yhteiskunnassa.

Voi voi, Olli Immonen, suomalainen lainsäätäjä. Tuoko oli sinulle tärkein pohtimisen aihe (poliittisen temppukirjoituksen aihe) päivänä, jolloin terroristijärjestö Daesh (Isis) oli tappanut silmittömillä iskuillaan kymmeniä ihmisiä sattumanvaraisesti?

PS. Immosen mainitsema ”olemassaoloaan alituisesti anteeksi pyytelevä” ihmisryhmä näyttäisi olevan aika hyvin edustettuna esimerkiksi Suomen hallituksessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (155 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Somekeskustelun vellominen on aika mielenkiintoinen ilmiö. Aaltoliike puolelta toiselle voi tapahtua hetkessä ja tovi sitten taivastellut asiat jäävät saman tien unholaan.

US:n blogistanissa on kahden päivän aikana sukeutunut kymmenittäin blogimerkintöjä Brysselin attentaatista ja muussakin somessa se täyttää mielen ja kielen sekä ohjaa yleistä ilmapiiriä hyvin kyseenalaisille vesille. Päivää aiemmin tapetilla oli Valtteri ja syrjintä. Hän vajosi unholaan saman tien, kun jotain muuta tuli tilalle.

Sama ilmiö on ollut havaittavissa viimeisten vuosien aikana tuon tuosta. Joku asia on niin tärkeä, että muuta ei maailmaan mahdu ja kohta sitä ei enää kukaan muista. Jopa Viskipuolue joutuu vaihtamaan nimeään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tällaiset vakavat tapahtumat nostavat usein tunteet pintaan, mikä johtaa somessa erilaisiin ulostuloihin. Jotkut ottavat osaa, jotkut pohtivat tilannetta analyyttisesti, jotkut enemmän fiilispohjalta ja jotkut ottavat kantaa poliittisesti äärimmäisen tarkoitushakuisesti äänestäjät mielessään.

Kansanedustaja Immosen ulostulon pistäisin tuohon viimeksi mainittuun kategoriaan. Toki hän esitti myös osanottonsa, mutta varsinaiset pohdinnan aiheet löytyivät hänelle sitten sieltä, mistä tämän bloggaukseni kirjoitin.

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Kyllä arvon toimittajakunnalla niin rasismin kuin Brysselin pommi-iskun (-iskujen) käsittely on mennyt henkisen onanian puolelle. Tositiedon puutteessa esitetään arveluja ja spekuloidaan niillä.

Olisiko Brysselin tapaus jätetty yhteen otsikkoon, jos Isis olisi käyttänyt lennokista ommuttuja ohjuksia, kuten USA teki samaan aikaan Lähi-Idässä?

Mielestäni tämä kansainvaellus tulee estää, ei rajojen sulkemisilla, vaan tekemällä olot lähtijöiden kotimaissa sellaisiksi, ettei ole laajemmalti syytä lähteä. Aina joku lähtee sittenkin ja on tervetullut.

Aloittaa voisi Israelista ja USAn aikaansaannoksien korjaamisella Libyassa, Irakissa, Syyriaasa, Afganistanissa, jne... Minusta tämä PAX Americana on tuottanut paljon enemmän uhreja kuin mihin Khaddafi, Hussein, Assad ja kumppanit.

Jari Nyberg

Tämäkö on nyt sitten oikein päätoimittajatasoista keskustelua Suomessa? Verrataan kylmästi yhtä hallituspuolueen jäsentä Ku Klux Klanin edustajaksi? Onko natsiksi nimittäminen jo liian väljähtynyttä vai muuten vain jo eilisen päivän lumia? Milloin te muuten toimituksessa ajattelitte puuttua maailman tämän hetken rasistisimpaan aatteeseen? Onhan sentään menossa rasisminvastainen viikko.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Markku,

ymmärrän kyllä, että Sinulla on motiivi "virkasi puolesta" puuttua Immosen sinänsä surkuhupaiseen juttuun.

Mutta, ei enempää ruutia variksiin; persujen entiset äänestäjät ovat jo ajat sitten hylänneet immoslaisten onton populismin. Se luu on kaluttu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #109

"Se luu on kaluttu"

Vahinko, se on niin hyvä puruluu.

Mutta olisiko nyt esittää joku muu luu jota pitäisi kaluta?

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #111

Arto,

no, "työväenpuolue" persuille istuisi esimerkiksi paremmin pakkolakien jyrkkä vastustaminen, kuin niiden innokas ajaminen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #117

Sekin luu on kaluttu, enkä usko että siitä mitään uutta irti lähtee. Mutta voisihan sitäkin aikansa kuluksi kaluta, ei tosin tässä blokissa. :)

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #121

Arto,

minä en taas usko, että se luu olisi kaluttu. Mutta aikahan tuon näyttää. - Eiköhän näillä mennä ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitti vinkistä. En ollut aikaisemmin kiinnostunut Immosen mielipiteistä, mutta tuon linkin luettuani, se tuntui varsin tasapainoiselta.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Jari Sarasvuota lainaten: "Etuoikeutetujen mielestä tasa-arvo tuntuu sorrolta."

Jos on itse saanut nauttia jostain etuoikeudesta, sen etuoikeuden piirin laajeneminen tuntuu oman aseman heikkenemiseltä.

Lisäksi: huomaatteko näissä mitään ajatuskatkoa:
"Ajoittain minusta tuntuu, että erityisesti länsimaalainen valkoihoinen lihaa syövä heteromies joutuu alituiseen pyytelemään anteeksi jo pelkkää olemassaoloaan."
VS.
"erityisesti nuoret suomalaiset naiset ovat joutuneet nykyisin enenevissä määrin sekä internetissä että ulkona liikkuessaan kuulemaan monenkirjavaa solvaamista ja haukkumista ulkomailta Suomeen tulleilta vierasmaalaisilta."

Kyllä valkoihoisen lihaasyövän heteromiehen asema on uhattuna Suomessa, hallussa on vain esim. pääministeriys, pressa, pörssiyhtiöt, ammattiyhdistysliike, kirkko..

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Kyllä valkoihoisen lihaasyövän heteromiehen asema on uhattuna Suomessa, hallussa on vain esim. pääministeriys, pressa, pörssiyhtiöt, ammattiyhdistysliike, kirkko.."

Tuossa tuon ajattelun tylsyys minusta hetimiten ilmenee. Se, että johtajat ovat enimmäkseen valkoisia, lihaa syöviä heteromiehiä, ei tarkoita sitä, että valkoiset, lihaa syövät heteromiehet ovat kaikki johtajia.

Itse asiassa valkoiset, lihaa syövät heteromiehet ovat yliedustettuina sekä pohjalla että huipulla, mutta kukaan ei vaan kadehdi heitä siellä pohjalla - halveksivat vain.

On siinä muutakin todistetta vailla olevaa löyhää ajattelua, mutta koko kategoria on toki typerä. Tietenkään typeryys ei ole ennenkään estänyt käyttämästä mitään poliittisena keppihevosena.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Ei-kantasuomalaisten työllisyysaste, sosiaalinen asema ja keskivertopalkka ovat varmasti kantaväestöön verrattuna 'pohjalla'. Se että kaikki eivät ole johtajia ei tarkoita ettei olisi etuoikeutettu.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #17

Onko tuossa kuitenkin taas jonkinlaista vihjaamista? Pitäisikö siis Suomalaisen (ns. Kantasuomalaisen) potea jotain syyllisyyttä siitä että Suomeen on onnistuttu luomaan kohtuullisen hyvin vieläkin pärjäävä yhteiskunta jossa siis miehelläkin noin ainakin maailman mittakaavassa menee hyvin? Voidaan silti kysyä kuinka hyvin, koska miehissä on paljon työttömiä, syrjäytyneitä jne itsemurhatilastotkin kertovat omaa karua kieltään.

Suurin osa Suomalaisistakin käy töissä, huolehtii perheestään ja arkielämästä. En minä nyt näe että tässä tarvitsisi kuitenkaan sen enempää tuntea syyllisyyttä maailman pahasta. Tämä maa on kuitenkin työllä ja sopimalla rakennettu. Ottaisivat monet mallia Suomesta ja sen miehistäkin, niin ei olisi sitä terrorismia. Tämän maan yhteiskunta on työllä ja sopimalla tehty sekä ansaittu.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen Vastaus kommenttiin #33

"Pitäisikö siis Suomalaisen (ns. Kantasuomalaisen) potea jotain syyllisyyttä siitä että Suomeen on onnistuttu luomaan kohtuullisen hyvin vieläkin pärjäävä yhteiskunta jossa siis miehelläkin noin ainakin maailman mittakaavassa menee hyvin"

Syyllisyyttä? Ennemminkin ylpeyttä suosittelisin.

Kantasuomalaisten ongelmat ovat nappikauppaa maahanmuuttajien/turvapaikanhakijoisen kanssa. Haluaisin tavata yhdenkin valkoihoisen heteromiehen joka haluaisi vaihtaa roolia maahanmuuttajaan kanssa. Mittakaava ja empatiakyky ovat nyt hakusessa.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #37

Kun usein nyt näiden terroritekojen yhteydessäkin nähtyjen "analyysien" mukaan syy terroritekoihin on rasismissa ja huonossa kotouttamisessa, niin ketkä ovat siihen syyllisiä? Ketä ovat ne "syylliset" ihmiset? Ja mitä tarvitsisi enemmän vielä tehdä, Suomikin laittaa tänä vuonna satoja miljoonia euroja turvapaikanhakijoihin.

Suomessakin on kuitenkin monia joilla ei ole omaisuutta yhtään, ei työtä eikä läheisiä. Leipäjonoissa on ihan kantasuomalaisia... Tuskin kovin moni vaihtaisi roolia kuten kysyit, mutta eikö tuo juuri sisällä syyllistämistä : " suu kiinni turhasta valitat"? ( sivuhuomautus: maahantulijoissa taitaa olla paljon valkoihoisia heteromiehiä)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Rakenteelliseen rasismiin ei ole kukaan erityisesti syyllinen. Yhteiskunnat ovat epätasa-arvoisia ja etnisyys on yksi jakolinja parempi- ja huonompiosaisten välillä.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #42

Kuitenkin välillä silti vaikuttaa että on ikäänkuin helppo (tai halu) pistää tällaiset ikävät asiat (Bryssel, Pariisi) rasismin ja/tai maahanmuuttokriittisyyden syyksi. Vähän käsittämättömänä pidän tätä nyt joka tuutista tulevaa "tuputusta", jossa nimenomaan radikalisoitumista yritetään pistää maahanmuuttoon kriittisemmin suhtautuvien "piikkiin". Aika helposti voi pientä logiikkaa käyttäen myös nähdä keitä tässä keskustelussa Suomessakin tavallaan "sormella osoitetaan".

Kun katsoo iskujen tekijöitä (vaikka New York 2001) ei juuri mikään niistä analyyseista joita nyt tuputetaan mitenkään sovi kuvaan.

Mitä tulee rakenteelliseen rasismiin niin Suomessa rasismi on kielletty. Rasimia voi esiintyä myös kantaväestöä kohtaan. Mutta suurin huolenaihe tässäkin liittyy talouteen. Mitä köyhemmäksi Suomi käy sen vähemmän meillä on rahaa laittaa tukitoimiin ja koulutukseen, ja toisaalta huono-osaisuuden/työttömyyden mahdollinen lisääntyminen on omiaan kasvattamaan sitä.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #17

Jos tuohon tarkasteluun ottaa mukaan koulutuksen yhdeksi tekijäksi, niin tilastot heittävät volttia. Veikkaanpa, että vastaavan koulutuksen omaavien ryhmissä ei-kantasuomalaiset ovat hyvinkin etuoikeutettuja.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Pelokkuutta ja uhriutumista. En ole nyt ihan varma onko tämä uuden suomalaisen sisuhenkisyyden miesrooli mennyt ihan nappiin. Voisiko tällaisesta idyllistä maalata kansallishenkistä taidetta?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Niin, onko kansanedustajalla mennyt peräti sisu kaulaan?

Käyttäjän Kehva kuva
Esa Aaltonen

Pöh sisua?, Ettekö te toimituksessa lainkaan seuraa klassisen "valkoisen miehen taakka" -keskustelua? Ko. ilmaisun alkuperäinen lähde ja merkitys on unohtunut jo aikaa sitten. Vähän googlaamalla huomaatte, että jo ainakin vuosituhannen vaihteesta alkaen Immosen esittämää lausahdusta on viljelty äijäpalstoilla lähes päivittäin. Heli Vaarasen ulostulo kertoo mielestäni jo siitä, että naisetkin alkavat ottaa osaa tähän keskusteluun eli se on jo ihan mainstreamia. Miten se on voinut mennä teiltä ohi?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Minua alkaa jo suoraan sanottuna rasittaa, kuinka kaikkia haluavat nykyään olla jonkin/jonkun uhreja.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Terve. Voisitko laittaa kuvasi palveluun, kun tunnistettavuus on näissä Usarin keskusteluissa sääntönä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vanhanen suojaa Sipilää Väyryseltä.
-päivän otsikko

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

No onpa nyt taas päätoimittajan kolumni. Todetaan nyt että lainsäädäntömme antaa kansanedustajille erityisen laajat puheoikeudet. Viime syksynä kun Immonen kirjoitti Facebookin taistelustaan monikulturismia vastaan, kymmenet päätoimittajat ja poliitikot sanoivat Immosen olevan mm. ei-ihminen ja ei-suomalainen. Immosen suu siis tukittiin poliittisessa kysymyksessä ad-hominem tyylisesti.

Ja nyt kun Immonen kirjoittaa aivan muusta, niin eiköhän taas moitita kansanedustajan puhetta. Alkaa näyttämään siltä että aina Immosen puhuessa häntä halutaan vaientaa.

Huuskokin oli allekirjoittamassa kuukausi takaperin julistusta toimittajien oikeuksista ja sananvapauksista. Nyt sama äijä nillittää kun kansanedustaja käyttää samaa oikeuttaan.

Huuskon avainviesti tuli selväksi: "Kaikkea se kansanedustaja kirjoittaa tällaisen katastrofin aikana". Niinpä niin. Minä totean että on se sellainen päätoimittaja merkillinen, joka kirjoittaa analyysin asiasta jota ei itse pidä merkittävänä, ja kritisoi sitä että joku kirjoitti merkityksettömän asian. Jos Immosella ei ollut merkityksellistä kirjoitettavaa niin eipä Huuskokaan sitä nähtävästi löytänyt.

Vähän haiskahtaa siltä että Huusko pettyi siihen ettei Immonen kirjoittanutkaan kritiikkiä pommi-iskujen tekijöitä kohtaan jolloin vanha, mutta aina niin käyttökelpoinen rasistikortti olisi jälleen noussut esiin Huuskon pakasta.

On tämä suomalaisen journalismi melkoisessa alennustilassa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Saa sitä totta kai tuollaisia Facebookin kirjoitella, vaikka valkoisen lihaa syövän heteromiehen oletetulla ahdingolla ei olekaan minun mielestäni suoraa yhteyttä terroristijärjestö Daeshin iskuihin. Tuossa FB-kirjoituksessa oli minun tulkintani mukaan havaittavissa aikamoista poliittista laskelmointia, mikä sekin on tietysti poliitikolle sallittua. Tällaisen tulkinnan kertominen on lehtimiehelle sallittua, vaikka se olisi jonkun mielestä väärä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Niin. Luin myös tuon Immosen postauksen. Viestissään Immonen käsitteli kahta erillistä asiaa: 1. Daeshin pommi-iskua, 2. Kantasuomalaisiin kohdistuvaa rasismia.

Immonen ei missään kohtaa tekstiään vetänyt ensimmäistäkään yhteyttä näiden kahden eri asian välille. Sen pystyy jokainen näkemään kun lukee Immosen tekstin.

Minusta näiden välinen yhteys on päätoimittaja Huuskon omaa tulkintaa, mikä ei ole lainkaan oikein.

Lisäksi minusta on outoa että päätoimittaja näin voimakkaasti ottaa kantaa mistä asioista kansanedustaja voi, saa ja pitää kirjoittaa.

Päätoimittajan ammattihan on maailman helpoin. Hyvä päätoimittaja analysoi ja kirjoittaa asiat eri näkökulmista ja antaa lukijalle mahdollisuuden muodostaa oma kantansa. Sitten on niitä päätoimittajia jotka haluavat tehdä politiikkaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #14

En edelleenkään ota kantaa siihen, mistä kansanedustaja voi, saa tai hänen pitää kirjoittaa. Arvioin tuota poliitikon kirjoitusta ja pidän sitä poliittisena temppukirjoituksena. Tulkinnastani saa olla vapaasti eri mieltä.

Käyttäjän JarmoRouhiainen kuva
Jarmo Rouhiainen Vastaus kommenttiin #16

Immonen kirjoitti oman poliittisen kantansa mukaisen kirjoituksen. Huusko ei kuulu Immosen kannattajiin selvästikään, joten miksi Immosen kirjoituksen pitäisi miellyttääkään Huuskoa.

Politiikassa on vielä eroja, eläköön se pieni ero. Politiikassa ei ole väärin ajattelua, vaan toisinajattelua.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #16

Sinulla on siihen täysi oikeus. Se jää kansalaisten arvioitaaksi onko kyseessä temppu vai ei.

Joka tapauksessa Immonen otti esimerkkinä Jari Tervon käyttämän "valkoinen roskaväki"-ilmaisun. Niin halutessaan päätoimittajalla on myös vapaus arvioida tällaisen ilmaisun asiallisuutta - tietysti jos haluaa tätä asiaa käsitellä. Eipä kukaan päätoimittaja ole tähän tarttunut. Jääköön jokaisen arvioitavaksi miksi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #23

En itse käyttäisi tekstissäni kyseistä amerikanenglannista käännettyä halventavaa ilmaisua vastaavalla tavalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #69

"En itse käyttäisi tekstissäni kyseistä amerikanenglannista käännettyä halventavaa ilmaisua vastaavalla tavalla."

Jari Tervohan on kirjailija ja myös eräänlainen TV- koomikko, joten häntä ei koske samat kriteerit kuin mitkä sitovat median edustajaa.

Mikähän mahtaisi olla korrekti vastaava ilmaus, mikä olisi sopiva median edustajalle?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #69

Et kuitenkaan tuomitse sitä koska kahdet standardit. Halla-aho sai tuomion koska halusi tuoda nämä kahdet standardit julkisuuteen.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #69

Kukapa järkevä ihminen noin kirjoittaisikaan. Ilmaisu kertoo enemmän kirjoittajastaan kuin siitä mitä Tervo lausunnoillaan viittaa.

Markku: ydinkysymykseni sinulle on seuraava: Kun termi "musta roskaväki" on selkeästi rasistinen, onko mielestäsi "valkoinen roskaväki" yhtälailla rasistinen.

Käyttäjän TuomasPaasiala kuva
Tuomas Paasiala

"Huuskokin oli allekirjoittamassa kuukausi takaperin julistusta toimittajien oikeuksista ja sananvapauksista. Nyt sama äijä nillittää kun kansanedustaja käyttää samaa oikeuttaan."

Päätoimittajaa harmittaa kun nykyään some-aikana myös ne poliitikot ja poliittiset liikkeet jotka eivät nauti median suosiota, saavat helposti äänensä kuuluviin. Ennen oli helpompaa hiljentää nämä liikkeet. Jätti vain kirjoittamasta näistä niin eivät päässet esille julkisuuteen. Harmittaahan se kun median valta-asema murenee eikä pysty enää tuomaan yksipuolisesti omaa, haluamaansa "totuutta" esiin....

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Toivossa on hyvä elää", sanoi Jumala kun homo/hetero/vagetaristi/lihansyöjä/valkoinen/musta Toivo vihdoin ymmärsi Jumalan olevan pikemmin läntisen ihmisen luonteenpiirre kuin jokin "Hän", jota Timo Soini kävi Vatikaanissa moikkaamassa ennen kuin sai hyvän virkansa. Siksi Jumala kysyvää ihmistä niin kiusaa ja palkitsee.

Yksilöiden käyttäytyminen Espanjassa ja Italiassa on selvästi erilaisempaa kuin Suomessa. Sinne täältä naiset halajavat. Läntisen Euroopan sotien jälkeistä kehitystä kuulee joskus sanottavan ihmisluonteen paljastumiseksi.

Barack Obama sanoi eilen Kuubassa,että ihmisoikeudet ovat universaaleja, eivät poliittisia.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei voi puhua enää lipsumisesta, kun miettii arvon päätoimittajan rooli puolueettoman tiedonvälittäjän roolista.

Aika härskisti olet poiminut Immosen sanomisia irti kontekstistaan ja aika suorin sanoin hyökkäät journalistina, jonka tehtävä on tiedonvälitys eikä suinkaan propagointi. Minua ei nuo Immosen jutut sinällään kiinnosta, mutta alkaa olla jo aika kovaa propagandaa yhdistää Ku Klux Klan Immoseen ainakaan tuon statuspäivityksen perusteella.

Jottei totuus unohtuisi, niin tässä koko Immosen kirjoitus, ehkä arvon päätoimittajakin voisi lukea sen ajatuksella: "Ensinnäkin osanottoni kaikille niille, jotka ovat menettäneet tänään läheisensä Belgian terrori-iskuissa. Pidän lisääntyneitä iskuja Euroopassa ja niiden polttoaineena toimivaa vihaa länsimaalaisia kohtaan erittäin huolestuttavana kehityksenä.

Toiseksi haluan toivottaa hyvää rasismin vastaista viikkoa kaikille. Olen ollut jo pitemmän aikaa huolissani erityisesti kantasuomalaisiin kohdistuvan vihapuheen, rasismin ja väkivallan voimistumisesta maassamme. Kuten tiedämme, erityisesti nuoret suomalaiset naiset ovat joutuneet nykyisin enenevissä määrin sekä internetissä että ulkona liikkuessaan kuulemaan monenkirjavaa solvaamista ja haukkumista ulkomailta Suomeen tulleilta vierasmaalaisilta. Kaduilla liikkuvia suomalaisia on myös valittu maahanmuuttajien väkivaltarikosten uhreiksi usein pelkästään sillä perusteella, että he ovat sattuneet olemaan valkoihoisia suomalaisia.

Olen huolestunut myös suomalaisen valtamedian asenteesta rasismia kohtaan. Monet toimittajat ovat pyrkineet kirjoittelullaan luomaan yhteiskunnassamme yleisesti sellaista mielikuvaa, että rasismin uhrit olisivat aina yksinomaan maahanmuuttajia. Todellisuus on kuitenkin toinen, kuten edellä osoitin. Lisäksi valtamedia on halunnut tuomitsemisen sijaan lelliä sellaisia julkisuuden henkilöitä, jotka ovat sortuneet avoimeen vihapuheeseen suomalaisia kohtaan. Esimerkkinä voidaan mainita Jari Tervo, joka haukkui kirjoituksessaan (Ylen verkkosivut 28.9.2015) osaa suomalaisista ”valkoiseksi roskaväeksi”. Ajatelkaapa, mikä älämölö ja kauhistelu siitä olisi alkanut, jos joku julkisuuden henkilö olisi erehtynyt nimittämään tummaihoisia ”mustaksi roskaväeksi”.

Ajoittain minusta tuntuu, että erityisesti länsimaalainen valkoihoinen lihaa syövä heteromies joutuu alituiseen pyytelemään anteeksi jo pelkkää olemassaoloaan. Uskaltakaa, ystävät, olla aidosti sitä mitä olette

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Se on juurikin näin.
Päätoimittajan pitäisi keskittyä työhönsä.
Jokapäiväiset tarkoitushakuiset blogit eivät ole kovin pro.

Peace

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Journalisteillakin on oikeus mielipiteeseen. Ilmeisesti siitä syystä juttu on uutispuolellakin otsikolla "Näkökulma".
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/183289-nakokulma-v...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Veli puhuu kalliita sanoja.
Toimittajan kommentointi on välillä ihan ok.
Oman agendansa julistus päätoimittajana ei ole ok?
Vähän niinq neukkulassa ennen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos Suomen Sisun puheenjohtaja on huolissaan naisiin kohdistuvasta nettisolvaamisesta, miksei hän puutu omissa seurapiireissään siihen? Eilen Twitterissä hänen piiripäällikkönsä James Hirvisaari tuuttasi suvakkihuoraa koko päivän tapissa ja toivoi heille kuolemaa, Hännikäinen tuuttaa netissä naisille "hevosenkyr**ä" ja kehuu ottavansa Naisten Linjan naisten tyttäret takaapäin, Lokka huorittelee ja sitten on sellaistakin mitä ei viitsi ottaa tässä esille. Ettäkö pitää olla vain oma itsensä? Aika paksua.

Juuri tänään tämänkin Uuden Suomen toimittaja Linda Pelkonen sai vihdoin juttunsa valtakunnansyyttäjälle, kun suomalaiset heteromiehet ahdistelivat häntä aggressiivisesti, koska teki työtään. Tällainen ahdistelu on monille kirjoittaville naisille tuttua. Se on massiivinen ongelma. Olisi hienoa, jos Immonen ottaisi joskus siihen kantaa, sillä täytyy myös edesauttaa käytösmalleja joita peräänkuuluttaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tällainen ahdistelu on monille kirjoittaville naisille tuttua. Se on massiivinen ongelma. Olisi hienoa, jos Immonen ottaisi joskus siihen kantaa, sillä täytyy myös edesauttaa käytösmalleja joita peräänkuuluttaa."

Tuotanoin.....

Kyse taitaa olla juurikin siitä että Immonen pitää tällaista käytöstä suomalaisen lihaa syövän heteromiehen luontaiseksi toimintatavaksi ja ns. jokamiehen oikeudeksi.

Kun nyt näitä perinteisiä miehisiä oikeuksia kovasti pyritään rajoittamaan, niin ei mikään ihme jos Immosta ahdistaa.

Tämä nyt vain on näin ja Immosen, kuten muidenkin lihaa syövien heteromiesten oppiminen ja kasvaminen siihen tulevaan uuteen maailmaan, missä nainen on tasa-arvoinen, kestää aikansa.

Minä näen tämän asian niin että kasvuprosessi on kivuloinen ja oikeastaan säälin näitä Immosia. Toki heidät pitää uudelleenkasvattaa, mutta en näkisi pahana asiana vaikka heille osoitettaisiin myös hieman ymmärrystä.

Toivon ettei minua pidettäisi rikollisena vaikka ymmärränkin Immosia, vaikka en tietenkään hyväksy heidän maailmankatsomustaan ja Huusko sekä muut moralistit ovat täysin oikeassa, vaikkakaan heidän suhtautumisensa asiaan ei liene sellainen mikä tuottaisi kasvatusmielessä parhaan tuloksen.

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Aika rumaa kielenkäyttöä, että edes viitsitkin lukea moista moskaa. Suomen sisulaiset saavat kirjoitella twitterissa vaikka mitä moskaa tahansa. Riviäkään en sitä lue.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ja tämä liittyy tähän Immosen statuspäivitykseen, niin miten? Ei yhtään millään tavalla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miksi US:n tai päätoimittaja Huuskon pitäisi olla puolueettomia? Jos Olli Immosen toistuvat tyhmyydet ärsyttävät, kai niihin saa reagoida

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Niin, miksi minkään median edustajan tulisi olla puolueeton? Miksemme vain ylistäisi täysin yliampuvia propagandajulkaisuja, kuten MV-lehti, jonka linjalle US alkaa päätoimittajansa johdolla selkeästi lipsua.

Jos Immosen typeryydet ärsyttävät, niin siinäpähän ärsyttävät. Tiedonvälittäjän tehtävä on välittää tietoa, ei ottaa kantaa. Varsinkin kun kyseessä on päätoimittaja, jonka kirjoitukset poikkeuksetta nostetaan piikkipaikalle. Ja varsinkin, kun Huuskon teksti on epäkoherentti kokoelma kaikennäköistä omituista, mikä ei liity Immosen statuspäivitykseen millään tavalla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #141

Sammallahti on väärässä; tiedotusvälineen edustajallakin saa olla mielipiteitä:
"11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti."
http://www.journalistiliitto.fi/pelisaannot/journa...

Huuskon kirjoitus on täällä blogi ja uutispuolellakin selkeästi omaksi mielipiteeksi mainittu kuten pitää.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/183289-nakokulma-v...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #142

En sanonut, etteikö mielipiteitä saisi olla. Pidän vain tuollaista valikoivaan tietoon perustuvaa propagointia varsin moraalittomana. Esim. maininta tuosta harhaanjohtavuudesta pätee Huuskon tekstin kohdalla useammassakin tapauksessa. Ensin Huusko poimii lauseita irti kontekstistaan ja siihen perään sävyttää tekstiä viittauksilla Ku Klux Klaniin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #151

Sellaisia ne mielipiteet ovat - huonommin tai paremmin perusteltuja ja arvio riippuu tulkitsijasta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #141

Täysin normaali käytäntö. Iltapäivälehdissäkin on lähes joka päivä politiikan toimittajien kolumneja joissa annetaan sapiskaa ja kovaa kritiikkiä politiikan toilauksille. Tavallinen toimitustyö tehdään sitten erikseen.

Immonen ei ole minkään tällaisen kritiikin yläpuolella vaikka mistä suunnasta yrittäisi katsoa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #143

Minä en ole väittänyt Immosen olevan minkään kritiikin yläpuolella. Sanoin, että on päätoimittaja Huuskolta varsin moraalitonta ottaa lauseita kontekstistaan ja käyttää värikynää propagandistisesti. Moinen ei eroa mitenkään MV-saastasta.

Käyttäjän AnttiKkk kuva
Antti Kökkö

Se mitä Ku Klux Klanin historiaa tunnen, he nimenomaan sanoivat puolustavansa "omiaan", ei "hyökätä" toisiaan vastaan, kuin korkeakeintaan tietysti itsepuolustukseksi. Ja mitä he puolistivat? Valkoista lihaasyövää heteromiestä.

Jari Tervo taitaa olla valkoinen lihaa syövä heteromies ja hän puhuu valkoisesta roskaväestä. Immosen vertauksessa ei sanota kuka puhuisi mustasta roskaväestä.

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Huuskon tapa kirjoittaa maahanmuutosta ja rasismista alkaa pikkuhiljaa saada koomisia piirteitä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kun päätoimittaja laittaa otsikkoon "Voi voi, Olli Immonen" niin klikkauksien määrä on taattu oli lehti tai poliittinen tarkoitus mikä hyvänsä. Ehkäpä se on joinain tapahtumien krapulapäivinä ihan sopivaa kun oikeat aiheet on jo kaluttu.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kaukaa kuvattuna he näyttävät valkoihoisilta, lihaa jonottavilta heteroilta:

https://www.youtube.com/watch?v=ebnFh6CWACg

Tähän suomalaiset pystyvät, mutta eivät luomaan omistaan huolehtivaa hyvinvointivaltiota.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Edes niitä leipäjonoja ei suomalaiset ole pystyneet järjestämään kaikille.
http://mariaohisalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21380...

Risto Laine

Meille miehille on vasemmisto professorit, opettajat ja tyttökeskeiset opetussuunnitelmat opettaneet jo lastentarhasta saakka, että valkoiseksi mieheksi syntyminen teki sinusta kaiken pahan alkujuuren: potentiaalisen raiskaajan, siirtomaiden riistäjän, rasistin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Minulle ei ole koskaan tuollaista "opetettu".

Risto Laine

Huusko!

Ei minullekkaan, vaan kyse onkin nuoremmasta sukupolvesta. Itse kävin koulut 70-80 luvulla, kuten varmaan sinäkin ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oho Immonen taitaa olla isällisessä suojelussa. Kundin keskinkertaiset blogistinlahjat ovat yläpuolella kaiken arvostelun. Suojelijat, jotka itse ovat paljon kouliintuneempia verbaalikkoja suorastaan parveilevat Immosta ritarillisesti puolustamassa. Onko tässä joku koira haudattuna?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Voisiko olla, että Myers Briggs persoonallisuusindikaattorin termein länsimaissa on "Sensing" tyypin miesten kriisi? S-tyyppejä on erään tilaston mukaan n. 75 %. S-tyypit ovat traditionaalisia käytännön tyyppejä, jotka kaipaavat vakautta ja selkeitä rooleja. iNtuitive-tyypin ihmisille, kuten taiteesta, eri kulttuureista ja tieteestä kiinnostuneille monimutkaisuus ja ambivalenttius on ok, mutta S-tyypeille on vaikeaa löytää itselleen selkeää identiteettiä. 1950-luvun yhteiskunnassa oli helppo löytää itselleen sopiva rooli yhteiskunnassa. Nykyään ei oikein mistään saa selvää ja S-tyypit ovat identiteettikriisissä. Perinteisiä suomalaisen miehen rooleja olivat mm. isä perheen päänä, maanpuolustaja, joukkuetoveri, saunaseuran jäsen jne.

Yhteiskunnassa tulisi olla ehkä helpompi löytää itselleen jokin konservatiivin rooli.

P.S. Myers Briggs ei ole hyvää tiedettä, mutta voi antaa jotain ajattelukulmaa asiaan.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Uuden Suomen julkaiseman jutun mukaan myös valkoiset voivat kokevat rasismia:

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/112497-yllattava...

Edellinen kirjoituksesi (21.3.2016) oli otsikoitu "Nollatoleranssi rasismille".

Mikä muuttui kahdessa päivässä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Huomattiin että asiaan sopimaton henkilö kehtasi kirjoittaa asiasta joka ei sovi hänelle sovittuun imagoon.
Kun syyllinen on keksitty niin rikos kyllä löytyy ,vanha sanonta pitää paikkansa aina ja ikuisesti.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Totta kai voi kokea, mutta syrjitäänkö valkoihoista lihaa syövää heteromiestä Suomessa siksi että hän on valkoihoinen lihaa syövä heteromies, jää meidän itse kunkin pohdittavaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Totta kai voi kokea, mutta syrjitäänkö valkoihoista lihaa syövää heteromiestä Suomessa siksi että hän on valkoihoinen lihaa syövä heteromies, jää meidän itse kunkin pohdittavaksi."

Mietinpä tuota.

*olen valkoihoinen
*olen hetero
*olen mies
*syön lihaa ihan kohtuudella, vaikka yritän terveydellisistä syistä vähentää sitä ja lisätä vihannesten syöntiä.

En koe kokeneeni rasismia, en Suomessa, mutta en myöskään ulkomailla.

Miksi en koe rasismia vaikka Immonen kokee sitä?

Ehkäpä pitäisi lisätä lihansyöntiä, sillä kaikki muut edellytykset tulla kiusatuksi samoin perustein kuin Immonen minulla varmasti on.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #80

Tässä halutaan takertua sanoihin itseensä eikä halutakaan ymmärtää mitä tuolla litanialla tarkoitettiin. Sitä toista (vastakkaista) litaniaahan ei saa edes kijoittaa näkyville kun siinä taas nimenomaan halutaan ymmärtää se mitä niillä sanoilla voi tarkoittaa vaikka sanat ovat ihan vain sanoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

Nyt heräsi uteliaisuus että mikähän se vastakkainen litania mahtaa olla ja saako sen litanian perusteella mahdollisesti ihmistä syrjiä pilkata ja sortaa toisella tavalla kuin tämän minun litaniani perusteella.

Tämä vastaus ei selittänyt sitä miksi Immonen tuntee tulevansa vainotuksi juuri niiden samojen ominaisuuksien perusteella joita minullakin on, kun taas minä en koe tulleeni vainotuksi.

Kenties minuakin vainotaan, en vain huomaa sitä.

tai

Kenties Immostakaan ei vainota, hän vain kuvittelee että häntä vainotaan.

tai

Kenties Immosta vainotaan jostain muista syistä.
Kenties Immonen vain kuvittelee että häntä vainotaan siksi että hän on lihaa syövä heteromies.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #89

Niin, näin se menee vaikeaksi kun halutaan ymmärtää aina tiettyyn porukkaan kuuluvien sanomat ja kirjoittamat lauseet pahimman kaavan mukaan eikä yritetäkään ajatella sitä mitä sillä kirjoittajalla oli mielessä. Senhän saisi tietenkin selville myös kysymällä mutta nyt se ei enää käy laatuun kun meille on median toimesta tehty järjetelmä jossa etukäteen on määritelty mikä on oikein ja mikä väärin.
Väärin Ovat esim. Sanat ...... ja ........ ja .......
Oikein ovat esim. maksamme velkaa ,, jopa natsiksi saa sanoa jos tarkoittaa perussuomalaisia,pilkatakin saa jos pilkkaa vain persuja niitä heteromiehiä mutta kokeileppas pilkata .......
Media on meitä kouluttanut oikeaan kirjoitus- ja ajattelutapaan. Kohta toimintamme alkaa muistuttaa pelottavasti erästä jo kuollutta suurvaltaa jossa ihmiset puhuivat oikein mutta ajattelivat ihan muuta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Nyt mie kiitänko otit puhheeksi, mie menin kyllä sokkiin tuosta sillonko näin. Nyt on menty siis siihen, että saa kirjottaa ihan mitä vaan eikä persut tehe mittään, istuvat vaan hallituksessa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Luin ensin Huuskon kirjoituksen ja vasta sitten tuon Immosen vähäpätöiseksi kutsutun Facebook-päivityksen. Piti lukea molemmat oikein kahteen kertaan varmistaakseni, että elämme varmasti samassa todellisuudessa. Siltikin on vaikea uskoa, että ensin mainittu koski jälkimmäistä, tai vähintäänkin Huuskon tulkinta kohtelee ao. päivitystä muodikkaasti kutsuttuna yksisilmäisesti ja vain yhteen asiaan takertuen.

Oman tulkintani mukaan Immonen halusi alleviivata sitä, että ainoastaan kantaväestön edustaja ei voi olla rasisti, koska turvapaikanhakijoiden tekemissä viimeaikaisissa rikoksissa uhrit ovat olleet pääsääntöisesti kantaväestöläisiä, joka antaa kaiken syyn epäillä taustalle rasistista motiivia. Näin toimitaan lähes kaikissa vastakkaista asetelmaa edustavissa rikostapauksissa.

Aikalailla asian ydin kiteytyy tässä:

    "Esimerkkinä voidaan mainita Jari Tervo, joka haukkui kirjoituksessaan (Ylen verkkosivut 28.9.2015) osaa suomalaisista ”valkoiseksi roskaväeksi”. Ajatelkaapa, mikä älämölö ja kauhistelu siitä olisi alkanut, jos joku julkisuuden henkilö olisi erehtynyt nimittämään tummaihoisia ”mustaksi roskaväeksi”."

Eikö kaikkinainen syrjivä käytös ja vihapuhe kuulu rasismin vastaisen viikon asialistalle? Jos ei niin miksi? Onko joku, joka määrittää, mikä on ainoaa huolestumiseen oikeuttavaa vihapuhetta ja mikä vastaavasti ei?

Aion tässä jossain välissä kirjoittaa laajemminkin yllä mainitun kaltaisista kaksoisstandardeista, joita itse kukin huomaa elinympäristöstään sangen vähällä vaivalla, mikäli järki yhtään juoksee. Kaksoisstandardien kitkentä yhteiskunnallisesta diskurssista on yksi varteenotettava työkalu tasa-arvon kehittämiseksi.

Ja Sini Lappalainen, saat täyden tukeni nimittää minua Immosen isälliseksi suojelijaksi, joka parveilee Immosen ympärillä häntä ritarillisesti puolustamassa. Eihän tässä paljon muuta ole tullut viime aikoina hommailtuakaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Samasta asiasta oli puhetta tuolla ylempänä. Vastasin siellä: En itse käyttäisi tekstissäni kyseistä amerikanenglannista käännettyä halventavaa ilmaisua vastaavalla tavalla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos uhriutuneen tekstin kirjoittaja olisi joku vakavammin otettava kansanedustaja kuin Olli Immonen, olisi syytä olla ihmeissään.

Immonen ei sallisi maahanmuuttajanaisten käyttävän edes huivia. Jos tuonkaltaiset asiat turhauttavat niin paljon että saa lihaa syövän valkoisen heteromiehen pyytelemään anteeksi olemassaoloaan niin oma on häpeänsä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

En arvosta Olli Immosta kovinkaan korkealle, mutta Huuskon tekemä rinnastus Immosen ajatuksista ja Ku-Klux-Klanista on facepalmin paikka.

Kiitos (taas kerran) Tere Sammallahdelle ja Janne J.M.Muhoselle selvennyksistä ja tolkullisista kommenteista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tällaisena ihan tavallisena valkoisena, lihaa syövänä heterona en ole koskaan kohdannut rasistista kohtelua. Se johtuu ehkä siitä, etten ole pyrkinyt uimahalliin juuri sinä päivänä ja tuntina kun siellä on ollut musliminaisten uimakoulu.

Reijo Jokela

Olisiko aikoinaan Amerikassa mustat välttyneet rasismilta, jos eivät olisi pyrikineet juuri valkoisille tarkoitettuihin paikkoihin? Ei kait se nyt aivan noin mene?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niinpä. Sinusta on kaiketi relevanttia verrata 1960-luvun Yhdysvaltojen mustien ja nyky suomalaisten valkoisten lihaa syövien heteromiesten yhteiskunnallista asemaa.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #49

Miksipä ei. Jos kerran ratkaisuna rasismi-ongelmaan esitetään, että valtellä paikkoja/tilaisuuksia, joihin itseltä on rasismiin perustuen pääsy kielletty, niin mikä vika tuossa esimerkissä on?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #52

Mietippä sitä. Onko kyseessä rasismi, jos sinua ei haluta naisten saunaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #55

Uimahallistahan sinä tuossa ylempänä esimerkissäsi jokeltelit etkä saunasta. Aivan sama väistömekanismi toimii juuri siellä uimahalleissa kuin mitä ehdotit ratkaisuksi,olisiko se kumminkin rasismia semmonen syrjintä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Jokeltelit. Jos se lihaheterous on että solvaa toisia miehiä lapsiin liittyvillä pejoratiiveillä niin suosittelen sekaravintoa. Ei ole mitään surkeampaa kuin mies joka pitää vauvoihin liittyviä kytköksiä alentavina.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #61

Ihanasti vetäsit. Kyllä sattu ja aiheesta.
Aikuinenkin mieskin jokeltelee jos on nauttinut jokakin sopivaa tai sopimatonta ihan miten vaan tai kun hämmentyy eikä keksi oikeita sanoja. On muuten sana jota käytetään melko yleisesti näillä työmailla missä minä liikun. Siellä ei nuo ulkomaalaiset hienot sanat oikein taivu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #88

Tässä sulle ulkomaisia hienoja sanoja "sinä väität", "sinä esität", "sinä sanot".
Mulla on erityisherkkyys sanonnoille kuten "neiti", "jokeltelee" "munaton" kun niitä käytetään miesten dissaukseen. Olen kolmen pojan äiti, sekin siitä ulkomaisesta hienoudesta siis.
Työmaidenkin puhetyyli muuttuu hitaasti esim sillä ettei toistele itse sanontoja joiden tarkoitus on lannistaa kaikki läsnäolijat.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #57

Eihän sinne uimahalliin ole olleet tervetulleita muslimimiehetkään, silloin kuin siellä on musliminaisten uintivuoro. Tosin tällaisia suljettuja uintivuoroja ei kai enää järjestetä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

"Tosin tällaisia suljettuja uintivuoroja ei kai enää järjestetä."

Elikkä musliminaiset eivät enää häveliäisyyden takia voi opetella uimaan. Se on sääli ja se ilmentää miten kova ja kylmä paikka tämä Suomi on musliminaisille.

Viesti on tämä. Tule meidän kaltaiseksemme, opettele meidän tapamme ja käyttäydy niiden mukaisesti, tai pysy kotona, tai mene kotimaahasi pommin ruuaksi.

Tämä ei vaikuta kovin suvaitsevaiselta eikä kristilliseltä minusta.

Miksei musliminaisille voisi antaa omia uintivuoroja, edes joskus?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #55

Eli puhutkin nyt sukupuoleen kohdistuvasta syrjinnästä, etkä rasismista. Miksi sitten tuo muslimitausta piti asiassa ottaa esille, kun kysymyksessä on kaksi eri asiaa? Sukupuolten välillä tapahtuvan erottelun vastustajat taitavat löytyä ihan muualta kuin ns. rasistien joukosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64
Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #65

Osaatko mitenkään perustella?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Ne muut eivät huorittele toimittajia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #64

Aikoinaan, kun näitä musliminaisten uintivuoroja oli, niin jotkut kantaväestöön kuuluvat väittivät niitä rasistisiksi ja syrjiviksi. Otin sen esimerkiksi, koska valkoisena lihaa syövänä heterona en ole koskaan törmännyt tuota vakavampaan rasismiin tai syrjintään, mutta voin kuvitella sellaisen heteron jne. joka tuntee hernee seitsemän patjan läpi, sitä sellaisena pitävän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

"valkoisena lihaa syövänä heterona en ole koskaan törmännyt tuota vakavampaan rasismiin tai syrjintään"

olet "kai" vielä mieskin joten kaikki edellytykset syrjinnälle ovat näinollen voimassa.

Kai se minuakin vähän rassaisi jos tekisi mieli mennä uimaan juuri musliminaisten uimahallivuoron aikaan, mutta on tässä elämässä muitakin ongelmia, minullakin, jopa pahempia.

Kyllä minusta se on hyvä asia että musliminaisetkin pääsevät uimaan, jos haluavat ja kyllä minä itselleni sen pienen "haitan" olen valmis hyväksymään.

Matias Ahtopelto

En ole Olli Immosen kannattaja, mutta en lainaa tähän Voltairen sanontaa sanomisen vapaudesta. Voi, voi Uuuden Suomen Markku Huusko kun joudut silottelemaan/selittelemään ikäviä faktoja parhain päin, mitä sillä nyt kukin ymmärtää.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pitäisikö kysyä Teemu Selänteeltä kommenttia? Hänkin antaa lausuntoja joka asiaan. Asuu USA:ssa, ajaa neljällä Jaguarilla ja lähettelee nyrkkiterveisiä, mutta tuskin ilmaiseksi.

Niko Sillanpää

Huuskon tietäen olisin odottanut, että tulokulma siihen, että islamilaiset terroristit taas murhaavat pommi-iskussa eurooppalaisessa suurkaupungissa muutaman kymmentä ihmistä olisi ollut joko 1) mutku Soldiers of Odin tai 2) mutku polttopullo.

Mutta tässähän pääsi yllättymään pahemman kerran, kun vastoin odotuksia jostain kiven kolosta on kaivettu esiin kansanedusta Immonen ja hänen Facebook-päivityksensä.

Ongelmaksi vain muodostuu, että tuossa päivytyksessä ei oikein vain ole mitään varsinaista pöyristyttävää "vastuulliselle medialle". Pöyristys Maximukseksi suosittelen palaamista virpomispöyristymiseen tai urheaan Valtteriin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Huuskon tietäen olisin odottanut, että tulokulma siihen, että islamilaiset terroristit taas murhaavat pommi-iskussa eurooppalaisessa suurkaupungissa muutaman kymmentä ihmistä olisi ollut joko 1) mutku Soldiers of Odin tai 2) mutku polttopullo."

Eikö mielestäsi polttopulloasioista tai odinin sotilaista saisi puhua tai kirjoittaa?

Eikö muista kuin pahoista muslimiterroristeista saisi kirjoittaa?

Eikö mediassa saakaan tuoda esille kaikkia asioita, ja kuka määrittelee mistä saa puhua ja mistä ei saa puhua? Onko esim. Niko Sillanpää oikeutettu tekemään tämän määrittelyn?

Niko Sillanpää

"Eikö mielestäsi polttopulloasioista tai odinin sotilaista saisi puhua tai kirjoittaa?"

Brysselin islamilaisten terroristien iskuun liittyen? Saa varmasti, mutta sitten ei kannata ihmetellä, kun pidetään idioottina.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Suomalainen iskun kohde on siis sinusta idiootti. Ehkä mielestäsi jopa ansaitsi kauhun hetkensä ja fyysiset vaivat esim tärykalvoissaan. Hänhän antoi lausunnon että Isis on nujerrettava ja odinit myös.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #68

Tuollaisen lausunnonko hän antoi? Rinnastus on niin ääliömäinen pelkästään teossa ja mittakaavassa, että kyllä, jos hän sitä mieltä on, hän on idiootti isolla I:llä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Molemmat vaikka eri tavoin hyökkäävät eurooppalaisia arvoja vastaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #74

Vakavissasi tarjoat näitä ilmiöitä samalle viivalle? Älä nyt jaksa asettaa itseäsi naurunalaiseksi.

Sori Sini, mutta minä en muutoinkaan jaksa arvopolitiikkasössötystä. Sen ja identiteettipolitiikan aika on tässä ohi ja siirrytään takaisin intressipolitiikan aikakauteen yhteiskuntasopimusneuvotteluiden tapaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Ajattele että samaan aikaan kun terroristit hyökkäävät Smolnaan ja tappavat pääministerin niin huligaanijoukko antaa paikalle tulleelle sotapoliisille turpaan estäen tämän työtä ja samalla agitoiden "alas hallitus". Ilmiöt joiden tarkoitus on heikentää Euroopan valtiota ja ihmisten lojaalisuutta niihin ovat samalla viivalla vaikka toiset tekevät tihutyötään järeämmin asein ja eri keinoin kun toiset.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #67

Pidät minua idioottina, mutta minusta on järkevää verrata tätä terrorismia muihin terrorin mutoihin, kuten irlantilaisten, juutalaisten, baskien, Baader Meinhofin tekemään terroriin.

Myös erityisesti Suomalaisiin terrorin muotoihin kannattaa tapausta verrata.

Sitä kutsutaan näkökulman laajentamiseksi, se on journalismia.

Sinusta tämä on idioottimaista.

Sinulla on tietenkin oikeus mielipiteeseesi, mutta minulla on asiasta toinen mielipide ..... vaikka pidätkin minua idioottina. :)

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #83

Hyvä, että tunnistat itsesi, introspektio on kaiken henkisen kasvun edellytys.

En muista, että Breivikin tai Oklahoma cityn tai edes 9/11 yhteydessä kukaan puhui julkisuudessa sanaakaan IRA:n, ETA:n, viime vuosisadan alkupuoliskon juutalaisista terroristijärjestöistä saati RAF:sta. Tai Suomen sisällissodan aikaisesta valkoisesta tai punaisesta terrorista. Ilmeisesti sitten noissa tapauksissa ei tarvittu "näkökulman laajentamista".

Näistä vuolaasti paasaamisella nykyisen islamilaisen terrorismin yhteydessä on vain kaksi tarkoitusta: valkopesu idioottimaisella relativismilla ja red herring eli keskustelun johtaminen hakoteille.

Kuluneen kahden vuorokauden mediakommentoinnin perusteella luulisi, että suomalaiset rasistit murhasivat juuri muutaman kymmentä ihmistä Brysselissä. Niin raivokasta on epätoivoinen ja groteskin epä-älyllinen vastuun siirtäminen pois islamista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #119

"Ilmeisesti sitten noissa tapauksissa ei tarvittu "näkökulman laajentamista"."

En enää muista laajennettiinko silloin näkökulmaa, mutta varmaan se olisi silloinkin ollut paikallaan. Tosin Breivikin tapaus on aika ainutlaatuinen, sitä voisi ehkä verrata joihinkin koulu- ammunta tapauksiin, vaikka on siinä muitakin piirteitä. Mutta se siitä.

"Näistä vuolaasti paasaamisella nykyisen islamilaisen terrorismin yhteydessä on vain kaksi tarkoitusta: valkopesu idioottimaisella relativismilla ja red herring eli keskustelun johtaminen hakoteille."

sinusta olisi siis tärkeää mkeskittyä islamin pahuuteen ja unohtaa kaikki muu maailman pahuus. Olen eri mieltä. Kyllä nämä pitää kaikki suhteuttaa keskenään. Bosniassakin tapettiin paljon enemmän ihmisiä, oliko se sitten ortodoksista pahuutta, vaiko kommunismin pahuutta, tai ateismin pahuutta?

Sinun mielestäsi siitä pahuudesta ei kai tarvitse puhua. koska uhrit olivat pääasiassa muslimeita ja syylliset jotain muita.

"Kuluneen kahden vuorokauden mediakommentoinnin perusteella luulisi, että suomalaiset rasistit murhasivat juuri muutaman kymmentä ihmistä Brysselissä. Niin raivokasta on epätoivoinen ja groteskin epä-älyllinen vastuun siirtäminen pois islamista."

Eihän Suomessa ole rasisteja, kukaan ei ainakaan tunnusta olevansa?
No, minä en ainakaan syytä suomalaisia rasisteja tästä pommi-iskusta.
Uskotko? Vai pitääkö enemmän todistella.

Epäilenkin että tämänkin kirjoituksesi tarkoitus on vain mustamaalata meitä suomalaisia suvakkeja, siitä että mustamaalaamme suomalaisia rasisteja ja syytämme heitä Brysselin pommi-iskusta.

Tämä on aika kaukaa hattu syytös, mutta toistan vielä kerran.

!!!! MINÄ EN AINAKAAN SYYTÄ SUOMALAISIA RASISTEJA BRYSSELIN POMMI-ISKUSTA!!!!!!!!

Näin on, vaikka tiedän ettet kumminkaan usko. :)

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #124

Islamista motivoituneesta terrorismista puhuttaessa on sanoisinko loogista keskittyä islamin ominaisuuksiin.

Ei minun tarvitse enkä halua mustamaalata tietä. Te saatatte itsenne naurunalaisiksi "ajattelullanne" ihan itse, jota prosessia tässä kehystän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #125

"Islamista motivoituneesta terrorismista puhuttaessa on sanoisinko loogista keskittyä islamin ominaisuuksiin."

Tämä syyttelysi ei ole loogista siinä mielessä että ainakin 99% (tosin en tiedä tarkkaa prosenttimäärää) kaikista islamilaisista järjestöistä, kuten myös islamilaisista ihmisistä tuomitsee tällaiset ISIksen temput. Lisäksi ainakin 90% (luku taas hatusta vedetty) kaikista ISIksen ja muden terrorijärjestöjen terrorista suuntautuu islamilaisiin ihmisiin.

Ne islamilaiset pakolaiset jotka pakenevat kumiveneellä ja leiriytyvät liejussa Makedonian rajalla eivät ole ISIksen terroristeja, vaan ne pakenevat ISIksen terroria.

Näitä tosiasioita, eli faktoja vastaan käsityksesi on naurettava ja nurinkurinen.

En puhu mitään "naurunalaiseksi saattamisesta", enkä "idiooteista", kuten sinä, mutta kehottaisin vakavasti että harkitset kantaasi paremmin ja muodostat uudet kantasi tosiasioihin perustuen.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #127

Maasta riippuen ääri-islamilaisten järjestöjen eli käytännössä terrorismin kannatus on laajojen kyselytutkimusten mukaan luokkaa 5-20%, mikä on häkellyttävän korkea osuus. Näiden järjestöjen tavoitteita, esim. kalifaatti/shariaan perustuva valtio, sympatisoi valtaosa uskovista.

Epäilemättä Daesh käy sotaa siellä, missä se on, niitä vastaan, jotka eivät taivu sen vallan alle tai tulkitaan uskonnollisesti vääräoppiksi tai jokin maallisempi syy. Väite, että Makedonian rajalla lojuu lähinnä Daeshia pakenevia ei perustu mihinkään uskottavaan lähteeseen. Daesh ei myöskään pidä valtaa Turkissa, jossa nykyisin Makedonian rajalla odottavat ovat oleskelleet yleensä pitkiä aikoja, jopa vuosia. Se kumivene seilaa Turkista, ei IS:n hallussa pitämältä alueelta. Makedonian rajalla on kaikella todennäköisyydellä mukana Daeshin terroristeja, mikä tuli selväksi Pariisin marraskuun yhteydessä.

Mutta tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, etteikö islamista motivoituneesta terrorismista puhuttaessa on sanoisinko loogista keskittyä islamin ominaisuuksiin. Koeta nyt ryhdistäytyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #132

"Se kumivene seilaa Turkista, ei IS:n hallussa pitämältä alueelta. Makedonian rajalla on kaikella todennäköisyydellä mukana Daeshin terroristeja, mikä tuli selväksi Pariisin marraskuun yhteydessä."

Saivartelet.

Tiedät miksi pakolaiset ovat Turkissa, Libanonissa ja Jordaniassa ja tiedät miksi ne eivät voi palata kotiinsa. Turkissa on liikaa väkeä, siellä ei ole tulevaisuutta pakolaisille. Jostain se tulevaisuus pitää yrittää hakea.

Olisi varsin kummallista ellei pakolaisten joukoissa olisi muutama sinne soluttautunut terroristi tai terrosistivärväri, kun niitä on joka paikassa muuallakin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #135

Eli Turkilla on jonkin vastaanoton kattomäärä, mutta Suomella sitä ei ole, vaan kyseessä on open-ended mutku-kansainväliset-sopimukset.

Heidän kotinsa on Turkissa ym. missä turvan tarve on kehitysmaan mittapuilla tyydytetty niin kauan, kunnes takaisin voi palata.

Ei heidän tulevaisuutensa Euroopassakaan ole, paitsi ehkä ammattitaitoisten työikäisten. Ei EU tai varsinkaan mikään kansallisvaltio ole mikään kehitysmaasotien ja -köyhyyden joukkosidontapaikka tai paremman elämän toiveiden tynnyri. EU:n ja valtion olemassaolon syyt ja tarkoitus ovat aivan jotain muuta.

"Olisi varsin kummallista ellei pakolaisten joukoissa olisi muutama sinne soluttautunut terroristi tai terrosistivärväri, kun niitä on joka paikassa muuallakin."

Terroristeja ja terroristivärväreitä ei ole "joka paikassa", vaan harvoissa paikoissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #136

Suomessa on naurettavaa puhua ylärajoista kun nykyiset turvapaikanhakijat eivät edes täytä stadionin istumapaikkoja.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #144

Jaa, Höblän höpinää on luettu. Ja Inarinjärven jäälle mahtuu koko maailma, kuten ala-asteen maantiedon kirjassa sanottiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä on mainioita nämä nykyajan ''uutiskirjoitukset'' varsinkin kun ne tulevat päätoimittajan kynästä, jotain kai se osoittaa tästä ajasta.

Olli Immonen, Halla-Aho, Tynkkynen ja Kiemunki siinä on monen hienon toimittajan unelmanelikko, näiden kanssa saa klikkihuorausta varmasti, hiukan kärkevä tai arvuutteleva otsikko, ja kansa ryntää puolesta ja vastaan.

Voi voi Markku Huusko, otsikkonne alkavatkin nykyään ihan samalla tavalla kuin iltapäivälehtien ja Seiskan.

Järisyttävä!, Järkyttävä!, ym. ym.

Nuo neljä muskettisoturia ovat julkisuuden aallonharjalla enää pelkästään teidän toimittajien ansiosta, eipä tuo Halla-Ahokaan ole tyhmä ja tietää, että kun minä jotain Facebookissa julkaisen, menee vain hetki kun jokaisella uutisivulla ja foorumilla puidaan kuin kauheaa tämä taas on.

Hiljaisuus ja ala-arvoisten kommentien jättäminen unholaan on tehokasta, mutta tietysti tuo epätoivoinen klikkien metsästys on tämänkin julkaisun elämälle tärkeää, joten jatketaan järisyttävillä!!! uutisilla.

Reijo Jokela

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-2000001144...
Tässäpä esimerkki tuosta mainitsemastasi.
Osittaa kyllä hyvin nykyisten toimittajien "ammattitaidon" kun ottaa huomioon, että tämä "järkyttävä tragedia" tapahtuin terrori-iskuja seuranneena päivänä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kommenteista. Niille, jotka eivät tiedä, kerron vielä, että oman tunnistettavan kuvan laittaminen palveluun takaa sen, että voi jatkossakin keskustella täällä. Oikeudet osallistua menevät, jos ei toimi sääntöjemme mukaisesti.

Usarin keskusteluohjeet: https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Markku.
Hyvä että pidät jostain linjoista kiinni "oma kuva", se kait on tärkein.. mulla se on ollu kokoajan.
Mutta silti oon saanut porttikieltoja.

Tein yhden kirjoituksen uutisesta joka oli levinny ympäri maailmaa ja ihan virallisiin medioihin ja siellä olivat huolissaan tulevasta.
Kirjoitukseni silti poistettiin täältä ja sain bannit samalla.

En hyökänny sillä kirjoituksella ketään vastaan,, vaan olin oikeasti huolissani ihmisistä jotka on tulituksien kohteina,, tuossa oli kyseessä juutalaiset.

Mä en todellakaan ole sellainen että vihaisin ketään ihmisenä,, mutta väärät teot tuomitsen,, oli tekijä kuka tahansa..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tein yhden kirjoituksen uutisesta joka oli levinny ympäri maailmaa ja ihan virallisiin medioihin ja siellä olivat huolissaan tulevasta.
Kirjoitukseni silti poistettiin täältä ja sain bannit samalla."

Jos kirjoituksesi leviää ympäri maailmaa, niin miksi se on niin tärkeää jos US:n toimitus ei katso sitä sopivaksi.

Toimitukset noudattavat omaa linjaansa muuallakin, niin myös täällä. US:n käyttäjiksi hakeutuu henkilöitä jotka pitävät US:n toimituksellisesta linjasta. Ne jotka eivät siitä tykkää voivat hakeutua muiden medioiden piiriin.

Minusta täällä saa ilmaista mielipiteitä ja esittää uutisia riittävän räväkästi ja niin myös tehdään. Vaikka rapatessa aina roiskuu niin liika on aina liikaa ja on hyvä että liiat roiskeet karsitaan pois.

Niitä roiskeitahan voi sitten halutessaan käydä seuraamassa muualta, missä niitä paremmin siedetään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #98

Viitannet MV-lehteen?

Uusi-Suomi ja MV-lehti ovat loppujen lopuksi aika kaltaisiaan.
Ovat eri suuntaan kallellaan mutta metodit ovat samankaltaisia.
MV-lehden uutisointi on yksipuolista joskin nopeaa (Puola).

Se että Uusi Suomi muuttaa profiliaan mediasta Huuskon Blogiksi tuskin lukijakuntaa karkoittaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #118

En lukenut uutista tuosta lehdestä,, en edes tiedä onko juttua siellä edes käsitelty..
Mutta esimerkiks CNN sen julkasi, ynnä muut vastaavat..

Mä muuten aika vähän luen MV.n uutisia, ja jos luen, silloin etsin myös lähteet.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #98

Pitäis olla ainakin säännöt sellaisia että olis mahdollisuus poistaa teksti jos se loukkaa jotain,, ilman että oot bannissa tietämättä mitä teki väärin..

Huuskon porukalla on ihan mielivaltainen oma säännös, kysymätä edes mistä on kysymys..

Tiedän että tämä kannanotto ottaa lanttuun, mutta mä koitan pysyä ilman asenteellisuutta..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #129

"Huuskon porukalla on ihan mielivaltainen oma säännös, kysymätä edes mistä on kysymys.."

On parempi ettei toimitus selittele päätöksiään, olivatpa ne sitten oikeita tai vääriä päätöksiä. Siitä on seurauksena vain ikuinen vääntö, mihin toimituksen aika ja voimat kuluisivat.

Ei jääkiekkokaukalossakaan tuomarit juurikaan selittele. Pelaajat ja yleisö puliskoot mitä pulisee. Peruste on vatmaan sama kuin täälläkin.

Epäoikeudenmukaisuuksia tapahtuu, se on selvä, mutta jos tuomari on liian huono, ei hän kauan tuomitse.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #130

Me emme ole siis ihmisiä heidän silmissään, vaan pelkkiä olentoja jotka jatkaa samaa mantraa joka ei ole heidän mieleen.

Ihmettelen, vaaditaan kuva että on aito ihminen,, mutta silti pidetään jonain kiusaajana ja anonyyminä..

US on ottanut linjansa, ja se on sellannen ettei saa puolustaa omiaan..
Olis vain kiva nähä tämä linja jos oltais jatko tai talvi sodassa..

Turpiin tulis omilta.. selkään laukauksina.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Olis muuten hyvä jos sais tiedon miksi kirjoitus poistetaan ja samoin kirjoitusoikeuden menettäminen..

Mä en ole selitystä saanut.. vai riittääkö linjaan se että on persu?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Linkkasin tuossa vähän ylempänä Usarin keskusteluohjeet. Laitan tähän vielä käyttöehdot: https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Puoluekannasta tuolla ei näyttäisi olevan mainintaa:)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #96

Markku.
Epätietosuus siitä mitä väärää oon teheny, jurppii tässä enitis.

Jaoin vain uutisen joka oli jo maailmalla, mutta ei vielä Suomessa.

Mulle jäi vaivaamaan se, että oliko itse kirjoitus epäasiallinen vai kerkeskö sinne tulla kommentteja jotka pisti toimituksen poistamaan koko kirjoituksen?

Jäi itselleni sellainen tunne että kristillisiä ja juutalaisia ei saa puolustaa täällä.
Mielestäni nekin on ihmisiä kuin myös muslimit, shamaanit, ym....

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #96

Kun Usarin keskusteluohjeet on esille otettu, niin linkitän tähän uutisen: Sebastian Tynkkynen on tehnyt rikosilmoituksen siitä, että häntä on julkisesti kutsuttu rasistiksi. Juristin neuvoni on, että saa kutsua rasistiksi. Kunniaa voivat loukata vain väitteet, jotka eivät pidä paikkaansa.

Kutsun tässä ja nyt Tynkkystä kverulantiksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016032421320892_u...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #148

Googlettamisen jälkeen, väitän, että Perussuomalaiset ovat suurelta osin kverulanttien puolue.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #149

Jahas,
tämä on sitten se seuraava muotisana
siis kverulantti.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #148

Oonko esiintynyt rasistisena?

Nyt alkaa jo Jouni mennä nimittelyks, mutta perussuomalaisiahan saa vaikka paskaks haukkua täällä Huuskon puheenvuoroissa

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #96

Markku.. vastaustas on näköjään turha odottaa..

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Taitavat mennä silloinkin, kun on liikaa eri mieltä toimituksen kanssa. Oli kuinka hyvä näköiskuva tahansa.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Immosen ja muiden "kansallismielisten" pääasiallinen kohderyhmä tuntuisi olevan surkimukset, jotka haluavat syyttää jotakuta muuta huonosta olostaan ja ehkä jostain (miehisestä) riittämättömyydentunteestaan.

Siis sama kohderyhmä kuin itsemurhapommittajia rekrytoivilla islamisteilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Siis sama kohderyhmä kuin itsemurhapommittajia rekrytoivilla islamisteilla."

Samaa mieltä... mutta.....

Siinä on vain se ero että kansallismielisten surkimusten äänten avulla Soini nyt rehvastelee ulkoministerinä ja esiintyy Huomenta- suomessa ja muussa mediassa.

Nämä isiksen rekrytoinnit taitavat toistaiseksi johtaa pahempiin seuraumuksiin.

Jos näiden surkimusten pitää jonnekin ryhmittyä, niin mieluimmin sitten Soinin johtamiin perussuomalaisiin kuin ISISiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä konsensus. Pitää vaan muistaa vielä yksi asia. Tarjoamalla jollekin ryhmälle uhriviittaa tekee sille ryhmälle karhunpalveluksen. On varmaan valkoisia heteromiehiä joilta menee keskimääräistä huonommin mutta ei heitä auteta sillä että sanotaan "te olette alinta pohjasakkaa, muistakaa se ja äänestäkää rasisteja".

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #105

Ei auteta niin. Heitä autetaan sanomalla heitä kansallismielisiksi surkimuksiksi kuten edellisisessä kommentissa. Valkoisesta heteromiehestä saa sanoa noinkin ihan laatumediassa jos tarkoittaa Soinin johtamia perussuomalaisia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #106

No samaa mieltä. Vasemmisto ei koskaan puhu dissaavasti köyhistä. Ns kansallismieliset ovatkin vaan kansainvälisen natsismin ja yleiskonservatismin puolella eikä ihmisten puolella. Samalla puolella kuin ne jotka haluavat että ihmiset eivät ala hoitaa omaa elämäänsä vaan samaistuu erilaisiin sosiaaliseen alaryhmiin jotka voivat olla itsetuhoisia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #108

Ja vasemmistoko se haluaa että ihmiset alkaisivat hoitaa itse omaa elämäänsä ? Eikös se vallan sitä "yhteistä hyvää" aja joka paikkaan. Yhteistä siinä mielessä että se mikä on sinun on myös minun mutta muusta ei puhuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

Vasemmisto ei houkuttele köyhiä itsetuhoiseen uhriutumiseen vaan painottaa emansipatoorista tasavertaisuuteen pyrkimistä. Vieläkin muuten. Minun kylälläni toimii urheiluseura jota vedetään massiivisella vapaaehtoistyöllä ja joka tarjoaa liikuntaharrastustilaisuuksua kaikille ikäryhmille. Ja ne puurtavat duunarit ovat demareita ja vassareita.
Vähän eri juttu kuin että työkseen levittää natsismin ilosanomaa kapakoissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #113

Halusitko jotenkin lohkasta minulle kun tuo viimeinen lause ei oikein sovi tuohon muuhun tekstiin. Voimme hyvin vertailla ravintolakäyntiemme tiheyttä ja uskallan sanoa että en ole ollenkaan varma mille puolelle voitto kääntyy.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Immosen ja muiden kansallissosialistien kohderyhmänä ovat huonon itsetunnon omaavat, syrjäytyneet tai syrjäytymisuhan alla olevat suomalaiset, joiden on paha olla ja syyllistävät tilanteeseensa muut kuin itsensä. Eilisiltaisessa A-Studiossa tohtorikoulutuksessa oleva suomalainen somalitaustainen naishenkilö sanoi osuvasti, että kantasuomalaisten keskuudessa on paljon pahoinvointia ja siihen pitäisi puuttua korjaavin toimenpitein.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Vika on nimenomaan kantasuomalaisissa ,ei kai siitä ole epäselvyyttä, osuvasti sanottu todellakin.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Tavallaan olet oikeassa, sillä kantasuomalaiset vastaavat pääsääntöisesti järjestelmästä ja kyseessä on järjestelmävika.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Markku veti kyllä nyt nolla pistettä. Ku Klux Klan -kortin vetäminen esiin tilanteessa, jossa terroristit ovat uskonnollis-rasistisin motiivein tappaneet kymmeniä valkoisia rasismin vastaisella viikolla, oli pohjanoteeraus. Emme tarvitse tällaista.

Et näköjään edelleenkään ymmärrä, että te toimittajakunta olette iso sopan keittäjä tässä keskustelussa. Juuri te olette isossa vastuussa, mutta ylimielisyyttänne aivan toisin uskotte. Olette (omistajien kera) politisoineet valtamedian sisältä päin ja kuvittelette voivanne parantaa maailmaa agendaanne ajamalla.

Kannattaa perehtyä johtamisoppeihin. Yksi sellainen viisaus on, että paras johtaja on se, ketä kukaan ei huomaa. Se voi kuulostaa kryptiseltä väitteeltä, mutta johtaja antaa vastuuta ja huolehtii alaisten osaamisesta niin että tekee itsensä tarpeettomaksi. Median osalta se tarkoittaa, että kannattaa tyytyä realistiseen raportointiin, eikä ottaa roolia johtamalla kansaa "oikeaan" suuntaan. Poliittisesti motivoitu tietojen piilottelu, asenteellisuus, sanamuodot ym. Voivat tuntua näppärältä, mutta ihmisiä ei voi huijata. He ärtyvät ja te olette olleet ärtymyksen välikäsi.

Usarin eduksi sanottakoon, että olette sieltä siivoimmasta päästä. Pahimmat possut ovat muualla sotkemassa. Mediakritiikki ei ole vain maahanmuuttokriitikoiden heiniä. Kyllä kritiikkiä tulee ihan aiheeseen vihkiytyneiltäkin muslimeja myöten. Totuus ei tule toimittajan suusta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö yksityisillä medioilla ja niiden toimittajilla saa olla poliittista aatetta ja eikö se saa näkyä? Teillä Perrussuomalaisilla on veronmaksajien tuella toimiva läpeensä poliittinen Perussuomalainen-lehti.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Saa olla.
Mutta sitten ei kannata kauheasti marssia median vastuullisuuden, avoimuuden kuin rehellisyydenkään puolesta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #122

#122: En voisi olla enempää samaa mieltä.

Tai tuleehan tästä absurdiudesta sentään ihan kohtuullista tahatonta komediaa. Kun seuraavan kerran päätoimittajat taas alkavat paasaamaan vastuullisuudesta ja rehellisyydestään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #122

Katoaako vastuullisuus, rehellisyys ja avoimuus, jos on vaikkapa jonkin puolueen jäsen?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #131

"Katoaako vastuullisuus, rehellisyys ja avoimuus, jos on vaikkapa jonkin puolueen jäsen?"

Ei välttämättä, mutta silloin tiedetään, että kommunikaatiossa on läsnä agenda.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"terroristit ovat uskonnollis-rasistisin motiivein tappaneet kymmeniä valkoisia"

Olen kai seurannut uutisia huolimattomasti, en nimittäin ole missään nähnyt tietoa, että kaikki uhrit olisivat olleet valkoisia. Ja jos uskontoakin väitetään motiiviksi, silloin ei uhreissa ole muita kuin kristittyjä. Mistä Kangasoja on saanut tietonsa?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Olennaista ei ole, olivatko kaikki uhrit valkoisia vaan se, tavoitteliko terroristi sitä. Onnistuminen siinä on toinen juttu. Eikä uhrien tarvitse olla valkoisia, kunhan ovat toisrotuisia. Sama pätee uskonnon kohdalla.

Olet Jussi ensimmäisiä kohtaamiani, jotka kyseenalaistavat uskonnollisen motiivin terrori-iskussa. Se on hyvin mielenkiintoista, kun jampat nimenomaan olivat mielestään puolustamassa "islamilaista" valtiota.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Usarin eduksi sanottakoon, että olette sieltä siivoimmasta päästä. Pahimmat possut ovat muualla sotkemassa."

Eiköhän median pahin "vika" tänä päivänä ole se että media pyrkii tekemään rahaa omistajilleen, eli niille jotka ovat mediaan rahaa tai rahansa sijoittaneet. Lisäksi toimittajien pitää ansaita kirjoittamalla leipänsä.

Siksi median pitää kirjoittaa sitä mitä kansa haluaa lukea, siinä ei ole vaihtoehtoja.

Ei median kannata ryhtyä kansaa mihinkään johtamaan, ei harhaan eikä pelastukseenkaan. Median pitää tahkota rahaa omistajilleen.

US:n linjasta olen iloinen, iloinen siksi että jos kansa haluaa lukea sitä mitä täällä kirjoitetaan, niin asiat ovat hyvin, ainakin US:n lukijakunnan osalta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

[Ei median kannata ryhtyä kansaa mihinkään johtamaan, ei harhaan eikä pelastukseenkaan. Median pitää tahkota rahaa omistajilleen.]

Tämä ei liene median tunnustettu tarkoitus.

Ennen poliittiset äänitorvet tilattiin puolueelta ja uutislehden sai kioskista.

Suomessa voi hyvinkin olla joku sitoutumaton lehti.
Mikähän?

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Vastakohdat muistuttavat usein toisiaan. Terrori-iskujen tapahtuessa valitettavan monet länsimaalaiset suhtautuvat näihin iskuihin nihilistisesti. Se vain ilmenee eri tavoin spektrin molemmissa laidoissa. Immosen lisäksi kylmää suhtautumista edustivat myös hänen kollegansa Juho Eerola ja Jussi Halla-aho, jotka kehystivät terroriteon rasisminvastaiseen viikkoon. Niin, rasismia vastustamalla tosiaan nuokin terroriteot toteutuivat. Ettei vain olisi herroilla vähän yksinkertaistetut syy-seuraus-suhteet tarkastelussa? Luulisi juuri maahanmuuttokriitikon ymmärtävän, että vastuu teosta on terroristeilla ja heitä avustaneilla ihmisillä itsellään. Kaikin mokomin toki, onhan meillä sananvapaus ja näin, mutta osoittaa myös hyvin huonoa makua lähteä ratsastamaan terroriteoilla tuolla tavoin.

Osataan sitä tietysti toisessakin laidassa. Esimerkiksi täällä Uudessa Suomessa vihreäksi ilmoittautunut Börje Uimonen riensi eräässä kommentissaan vähättelemään iskua, sillä tapahtuuhan sitä nyt kaikenlaista muutakin kamalaa. Samanlaiseen "no worries"-nihilismiin syyllistyi taannoin myös Esko Valtaoja Turun Sanomiin kirjoittamassa kolumnissaan. Hän vertaili länsimaissa terrori-iskuista kuolleiden määrää auto-onnettomuuksissa kuolleisiin, kuvitellen että tuollainen kylmän analyyttinen kalkulointi jotenkin toimii. Ei toimi. Se vain osoittaa, ettei itse tekoa haluta käsitellä ja tuo haluttomuus käsitellä tehdään vieläpä niin kömpelösti, että rinnastetaan auto-onnettomuudet ja pommi-iskut. Autojen käyttöä emme voi lopettaa ja siltä osin auto-onnettomuudet hyväksymme, mutta ne eivät aiheuta terroria kuiten pommi-iskut tekevät. Maailmassa tapahtuu pahaa, eikä se katoa edes sillä jos valtakunnantietäjä kuvittelee että kaikki on hyvin. Kehtaisiko Valtaoja tuumia tällaisia terrori-iskussa omaisensa menettäneelle, seisoen täysin tuon ontuvan rinnastuksensa takana? Epäilen. Siksi suosittelisin näiden merkityskatoa halaavien länsimaisten nihilistien esittävän nämä pohdintansa yksityisesti lähipiirilleen. Silloin viestintä varmasti pelaa. Vaan eipä pelaa, kun nuo samat jutut suunnataankin joukkoviestimien kautta tuhansille ihmisille.

Niko Sillanpää

Nuo liikennekuolemasuhteellistamiset ovat erityisen huonosti sopivia kansainvaellusmyönteisille senkin vuoksi, että Syyriaa lukuunottamatta vuotuinen liikenteeseen liittyvä kuolleisuus on ns. kriisimaissa suurempi kuin terroriin/sotaan liittyvä kuolleisuus.

Ylipäätään erilainen body count -suhteellistaminen on älyllisesti ala-arvoista. Erityisesti tätä on sovellettu Israel-Palestiina -konfliktissa.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Voi voi, Markku Huusko. Jos nyt Olli Immosen kirjoitus löikin laidan yli, niin oliko ihan välttämätöntä lyödä yli siitä toisesta äärilaidasta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset