Markku Huusko

Pahimman piti tapahtua

  • Surevia henkilöitä maanantaina Helsingin Asema-aukiolla, missä nuori mies oli viikkoa aiemmin pahoinpidelty.
    Surevia henkilöitä maanantaina Helsingin Asema-aukiolla, missä nuori mies oli viikkoa aiemmin pahoinpidelty.

”Meillähän on esimerkiksi eri paikkakunnilla ollut pitkään skiniongelmia, mutta ei ole osattu ajatella, että skinit liittyvät joiltain osin myös rasistiseen ja väkivaltaiseen ääriliiketoimintaan. Skinien on annettu touhuta ja puututtu siihen vain, jos he ovat tehneet jotain lainvastaista”, sisäministeriön kehityspäällikkö Tarja Mankkinen sanoo Ilkka-lehdessä.

Suomen näkyvimmät natsit ovat tunnetusti ryhmittyneet Suomen vastarintaliike –nimiseen verkostoon. Se on joidenkin kymmenien aktivistin joukko, jonka toiminnan yksi harhainen ydinajatus liittyy kantasuomalaisten ”turvaamiseen” kaduilla.

SVL on kertonut taistelevansa ”integraatiota ja kulttuurista rappiota vastaan sekä vastustavansa uhkaavaa kansamme sulautumista muiden rotujen ja kansanryhmien kanssa”.

SVL:n rasistiset partiot tulivat kaduille loppuvuonna 2015 kärjistämään tunnelmaa tuhansien ja taas tuhansien turvapaikanhakijoiden saavuttua yllättäen maahan. Rasistinen katupartiointi on jatkunut sittemmin Soldiers of Odinin nimissä, jonka juuret ovat vahvasti SVL:ssä.

Soldiers of Odinin toiminta hyytyi kuluneen vuoden aikana huomattavasti samalla, kun Suomen viranomaiset näyttivät hoitaneen varsin onnistuneesti yllättävän turvapaikanhakijahaasteensa. Työ on toki vielä kesken, mutta tulijavirtaan liittynyt kärjistynyt vaihe ohitettiin kevään kuluessa.

Valitettavasti rasistinen kiehunta Suomessa ei jäänyt siihen.

Soldiers of Odinin aatteellinen kantaisä SVL tuli Helsingin kaduille runsas viikko sitten ilmaisemaan mieltään kohtalokkain seurauksin: yksi nuori mies kuoli. Poliisi on kertonut, kuinka hänen peräänsä sännännyt epäilty pahoinpitelijä on potkaissut uhriaan rintaan. Uhri kuoli noin viikkoa myöhemmin.

Oliko tämä hyvin ikävä tapaus yllätys?

”Olen järkyttynyt tapahtumista. Tämä ei yllättänyt minua, vaan oli oikeastaan pahin pelkoni… Tämä tapahtuma osoittaa vastarintaliikkeen väkivaltapotentiaalin. Vaikka liikkeestä ei ehkä ole mittavaa yhteiskunnallista vaaraa, on siitä silti vaaraa yksittäisille ihmisille, Suomen vastarintaliikettä perustamassa ollut entinen natsi Esa Holappa sanoo Helsingin Uutisten haastattelussa.

Hän tietänee, mistä puhuu.

Nyt jopa perussuomalaiset ovat valmiita kieltämään Suomen vastarintaliikkeen toiminnan. Ensin piti pahimman tapahtua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (229 kommenttia)

Niko Sillanpää

Miten tämä "kieltäminen" muuten käytännössä toteutetaan? SVL (tai muut ääriyhteisöt) eivät yleensä ole mitään yhdistyksiä tai muitakaan virallisia juridisia entiteettejä. Eli minkä toiminnan olet kriminalisoimassa? Vai oletko kriminalisoimassa ajattelua? Mitä näihin rikoksiin syyllistyneille tehdään? Pistetään vankilaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joitakin konkreettisia seuraamuksia kieltämisestä voisi olla. Esimerkiksi mielenosoituslupia tai esitteiden jakamistilaisuuksia ei sallittaisi ja poliisi voisi ne niin muodoin lopettaa aina heti alkuunsa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Keinoja on monia. Tänä päivänä on vaikea toimia ilman Facebookia ja muita nettisivustoja. Jos pelkkä kuuluminen järjestöön on rikos, kaikkiin jäseniin voidaan kohdistaa myös henkilökohtaisia taloudellisia vaateita kuten sakkoja ja vahingonkorvauksia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Poliisi sietää yhä väkivaltaisten poppoiden toimintaa, koska esim. 'vastarintaliike' ja 'anarkistit' ovat muodollisesti laillisia järjestöjä/verkostoja/kansalaisryhmiä. Laillisuusviranomaiset ja poliittiset päättäjät eivät ole katsoneet aiheelliseksi kieltää kumpaakaan yhteiskunnanvastaista koneistoa, koska väkivalta ei ole kaiketi ollut 'riittävän' organisoitua ja/tai vakavaa. Molempien porukoissa on useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ja niihin yllyttäneitä paskiaisia, mutta vapaan yhteiskunnan ja kansalaistoiminnan ja järjestötoiminnan vapaus on katsottu kokonaisuuden kannalta painavammiksi arvoiksi.

Turvallisuusviranomaisten lausunnoissa on arveltu myös, että laillista toimintaa myös mellakoiksi ja kahakoiksi yltyvissä muodoissaan on helpompi seurata varsinkin nykyisin rajoitetuin valvontaresurssein kuin maan alla ja verkon syövereissä kokonaan tapahtuvaa laitonta liikehdintää. - Ymmärrettäviä perusteita, mutta... Eikö laillisen järjestyksen ja länsimaisen yhteiskunnan vastaisia poliittisia järjestöjä oikeastikin voisi kieltää, kun kerran moottoripyöräkerhojakin on julistettu rikollisjärjestöiksi? Meillä on laki myös laittomasta naamioitumisesta, mutta valitettavasti sitä ei ole noudatettu eikä noudattamista välitetä valvoakaan, kun esiin voi tulla ikäviä tulkintatilanteita esimerkiksi burkhan ajoittaisesta käytöstä silloin, kun on tarkoitus mennä provosoimaan mielenosoituksiin

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #56

Poliisi ainakin voisi tehostaa toimintaansa niin, että olisivat seuraamassa, tapahtumia siellä, missä tietävät SVL:n porukoita liikkuvan olivat he ilmoittaneet kokoontumisistaan tai ei. Tällä ketaa kävi niin löperösti, ettei poliiseja ollut paikalla, vaikka he varmasti olivat kokoontumisesta vihjeitä saaneet.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #5

"Jos pelkkä kuuluminen järjestöön on rikos.."

Sitten kulloinenkin vallassaolija tulkitsee mihin järjestöön kuuluminen on rikos. Ei hyvä.

Niko Sillanpää

Mielenosoituslupaa voi hakea henkilön nimissä, mitään järjestöä ei tarvitse nimetä. Eli lupa evätään henkilöltä, jonka joku (kuka?) tulkitsee ajattelevan väärin?

Mainostuskielto ei voisi kohdistua johonkin tiettyyn järjestönimeen, koska nimen voi aina vaihtaa. Kielto pitäisi siis kohdistua sisältöön. Mitä tällaiset sisällöt sitten ovat, jotka eivät olisi jo nykylainsäädännön perusteella kiellettyjä?

---

Jouni, meinaatko että esim. Torniainen et al. tulevat maksamaan paljonkin sakkoja? Mistä varoista? Mitä vahinkoa muuten sitten korvattaisiin? Johonkin yhteisöön kuulumisesta aiheutuvaa vahinkoa? Mikä tämä vahinko on ja kuka sitä vahinkoa kärsii?

Tosissasiko ehdotat nettisensuuria? Ottaisitko malliksi Kiinan järjestelmän? Turkin? Pohjois-Korean? Venezuelan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

En tunne Torniaisen et al casea. Jos et ole huomannut, niin saarnaan täällä netti- yms. sensuuria vastaan. Sanoin vain, että keinoja on viranomaisilla monia. Lähin esimerkki ja sensuroijien esikuva on Venäjä, jossa on viime vuosina nuijittu voimaan kattava sensuurilainsäädäntö.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei mielenosoitus, onneksi, tarvitse lupia joten paha niitä lupia on kieltääkään. Halusiko joku mielenosoitukset luvanvaraisiksi?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #18

No joo. Ilmoitus yleisötilaisuudesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Naamioituneena esiintyminen muuten nähtävästi sallitaan vielä Puheenvuorossa.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #61

En ymmärrä mitä tarkoitat?

Toisaalta ei kai keskustelussa voi "nettipoliisilla" olla tiukempaa kantaa kuin poliisilla oikeassa elämässä naamioituneena esiintymistä kohtaan vai mitä?

Jos taas tarkoitat että kuvani ei näy täällä voin kertoa että kuvani on ylläpidon hyväksymä ja profiilissani ja näkyyn kun kommentoin Uuden Suomen uutisia, mutta ei silloin kun kommentoin blogeja. En katso olevani vastuussa siitä vaan syy ja vika on Uuden Suomen ylläpidossa ja sovellusten toimivuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Kun painan nimeäsi, ei tule mitään kuvaa esille. Laita tähän linkki profiilikuvaasi.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #119

Ylläpito saa hoitaa. Viesti on laitettu.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #119

Kuvaongelmia on enemmän ja johtuu US:n palvelimesta. Itseäni ihmetyttää myös se, että pitää kirjautua US:n uutisten puolella uudestaan, vaikka olisin kirjautunut jo Puheenvuoroon. Joskus kuvia ei näy ja joskus taas näkyy.

Ei voi vaatia aina kuvia, kunhan nimimerkki pysyy asiassaan.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #204

Ei siellä ainakaan kasvokuvaa tarvi olla: Virtuaalinen kuvasi tai kasvosi. Kuvat joiden koko on suurempi kuin 1024x1024 skaalataan alaspäin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #68

Ehdotan, että seuraat askel askeleelta niitä toimintaohjeita, jotka annetaan oman blogin perustamisesta Uudessa Suomessa (riippumatta siitä, aiotko ryhtyä blogikirjoittajaksi vai et). Sain aikoinani oman pärstäkuvani näkymään sillä menetelmällä, vaikka lähtökohta oli sama kuin Sinulla. Kukaan muu tuskin tulee asialle mitään tekemään.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #190

Kun ylläpidolla oli niin vaikea saada tuota kuvaa tuonnekaan niin enpä halua alkaa itse asiaa sorkkimaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #192

Ei ylläpito ketään muutakaan auta kuvien laittamisessa.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #194

Tutkikoon nyt miksi niillä ei ohjelmat toimi. Minä olen oman osuuteni hommasta hoitanut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #194

Teemu Kammonen toimituksesta muistaakseni kerran mainitsi että jos kuva ei näy voi ottaa yhteyttä.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #61

US:n kommentoijat täytyy kyllä tunnistaa, mutta kadulla väen tungoksessa saa kävellä huntu päässä ettei kukaan tunnista!

Jarmo Hussi

Sano vielä että naamioitumisena esiintymisen noissa tilaisuuksissa pitäisi olla rangaistavaa niin seurauslistasi olisi täydellinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113
Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #196

Tuo oli vastaus kommenttiin numero 3. Olin laittanut tuon kommenti ennenkin, mutta kun joku alkoi itkeä kuvasta niin näköjään alkuperäinen kommentti hävisi ja uudelleen laitettuani viittausta kommentoituun kommenttiin ei tullutkaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Perinteisellä, hyväksi havaitulla tavalla. Kaikki, jotka näyttää tai haiskahtaa, linnaan. Myös ehdottomasti on perustettava Rakkausryhmiä sosiaaliseen mediaan, jossa kaikki, jotka näyttävät ja haiskahtavat saadaan selville, ja kohdistetaan paine ja uhka heidän läheisiinsä ja heihin.

Rakkaus voittaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä asianajaja, oikeustieteen lisensiaatti Markku Fredmanin näkemys tämän päivän Helsingin Sanomissa:

"Rasistisen kansanryhmän vaatimukset mielenosoitusten pitoon ovat verrattavissa tilanteeseen, jossa huumekauppias vaatisi poliisia turvaamaan tasavertaiset edellytykset ammattinsa harjoittamiseen. Viranomaisilta ei voi pyytää, että rasismin harjoittaminen pitää turvata sananvapauden nimissä, koska se on laitonta".

http://www.hs.fi/kotimaa/a1474260732465

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Huh huh, huolestuttavaa puhetta koko tuo Hesarin juttu.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #17

Eipä ollut raponen näkemys, koska 1) se ei puutu kaikkeen ekstremismiin, vaan vain yhteen yksityiskohtaan, 2) se vain siirtää ongelman "rasismin" määrittelyyn ja 3) ekstremistiset yhteisöt eivät yleensä ylipäätään rekisteröidy toisin kuin esimerkkinä mainittu kannabisjärjestö halusi.

"Perustuslakiblogin" umpipolitisoituneita kirjoittajia tulikin tässä yhteydessä jo kommentoitua tuolla:

http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223042-...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Olen samaa mieltä. Huolestuttavaa.

Fredman tai Hesan toimittaja muuten kauniisti muotoili:
"Kansainvälisten sopimusten mukaan tällaisia seikkoja ovat esimerkiksi rotu, sukupuoli, uskonto, ihonväri tai vammaisuus."
jättäen pois "syntyperän, kansallisuuden ja etnisen alkuperän.", koska etniseen alkuperään perustuvaa rasismia harrastetaan Suomessa jatkuvasti. Tuoreena esimerkkinä vaikkapa Helsingin ruotsinkielisten rasistinen apartheid-politiikka koskien Jätkäsaaren tulevaa koulua.

All animals are equal, but some animals are more equal than others. :L

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Huomaako kukaan muu mitään ironiaa siinä, että rasisteja käsitellään "kansanryhmänä"?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Olisiko toimittajan lapsus, koska haastateltava toki tuo ilmi, että lain tarkoittamaksi "kansanryhmäksi" lasketaan nykyideologian mukaan vain "erityistä suojelua tarvitseva" ryhmä.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #22

Rasismin taarkka määrittely on kuin veteen piirretty viiva.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Asema-aukion tapahtumankuvaus tarkentui vielä eilen kenenkään arvaamattomasti dramaattisempaan suuntaan ja rikos rankentuu kuolemantuottamuksesta läheten mahdollisesti poliittista murhaa. Näin kai on, jos tappaja tiesi uhrin mahdollisen aktivistitaustan entuudestaan ja tunnistettuaan ohikulkijan surmasi tämän harkitusti aatteelliset mielipiteet motiivinaan. SVL:n kaltaiset väkivaltaiset poliittiset ja uskonnolliset ääriryhmät on kiellettävä pikimmiten ja niiden provokaatioita ja järjestyshäiriöitä puoleensavetävät nykyisellään lailliset julkiset kokoontumiset 'vastamielenosoituksineen' tavalla tai toisella käytännössä estettävä viranomaishallinnollisin keinoin jo ennen lakiteknisiä muutoksia. Ensi hätään ainakin kaikki minkä tahansa osapuolen vastamielenosoitukset 50 metrin säteeltä välienselvittelykahinoiden välttämiseksi.

Natsi tappoi nyt ohikulkijan. Ei ehkä ihan satunnaista ohikulkijaa niin kuin muunmaailman massaiskuissa on tehty, mutta ihmisen silti, vihassaan. Aluksi julkisuuteen kerrotuissa tiedoissa puhuttiin tönaisystä tai lyönnistä reaktiona päällesylkemiseen ja sanalliseen provosointiin. Uusi valvontavideotallenne kertoo vain lievästä mahdollisesta sanailusta ja maahan sylkemisestä ja sitä seuranneesta kostosta, jossa natsi lähtee uhrin perään ja potkaisee rintaan. - Rintaanpotkaisu on väkivallantekona äärimmäinen ja vakavampi kuin läimäys tai tönaisy. Sitä voi verrata rautakangen kokoisen astalon tai pienen tuliaseen käyttöön vakaassa tappoaikeessa.

Aatteellinen ääriliikehdintä on edennyt vaiheeseen, jossa se on pysäytettävä. Ns. tolkun enemmistö ei enää jaksa katsella sivusta tuollaista yhteiskunnassamme, meidän yhteiskunnassamme. Marginaalisen pienet kumousryhmät ovat saaneet jo pitkään kohtuutonta huomiota ja painoarvoa yhteiskunnassa jatkuvalla keskinäisellä nahistelullaan, vaihdellen taktista mielensoitus- ja vastamielenosoitusstatustaan symbioottis-synergisessä allianssissa. Ja myös järjettömällä sabotoinnilla, tuhopoltoilla, ikkunankivityksillä ja väkivallalla - jopa henkirikoksilla. Suomessa ei tarvita väkivaltaisia natseja, ei enempää kuin islamistijihadisteja tai anarkistejakaan.

Ei aleta saivarrella siitä, ovatko natsit äärioikeistolaisia ja anarkistit äärivasemmistolaisia tai islamistijihadistit uskontokunta. Adolf Hitlerin ja Mihail Bakuninin ja Isis-johdon käsitykset tästä poikkeavat monissa kohdin useiden asiantuntijoiden ja median ja suuren yleisön näkemyksistä. Vaarallisia, väkivaltaisia ja lähtökohtaisesti rikollisia kumouksellisia ääriryhmittymiä ne kumminkin ovat, ja valitettavasti laillisia Suomessa. Myös Isis siis saisi luvan lailliselle aseettomalle mielenosoitukselle - millaisiahan provokaatioita ja vastaprovokaatioita nähtäisiin, ja kenen syyksi niitä sälytettäisiin, jos sivullisiakin menehtyisi?

Jimi Karttunen erehtyi käyttäytymään provosoivasti natsien mielenilmaisupaikalla näiden häiritseväksi kokemalla tavalla, ja tuli tapetuksi. Hänellä oli valinnanvapaus mutta ei toimivaa itsesuojeluvaistoa 'työntäessään keskisormensa pedon häkkiin'. Poliisi ei ollut juuri tuolloin turvaamassa häntä eikä myöskään laillisen kokoontumisen poliittista toiminnanvapautta häiritsevää provosointia vastaan. Viha synnyttää vihaa. Jimi Karttusen kaveri kertoo Iltalehdessä: "...Jimi vihasi esimerkiksi ihmisiä, jotka ajattelivat kaikkien muslimien olevan terroristeja." http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822336730_u... - ehkä Jimi ajatteli noiden tyyppien ajattelevan noin, vaikkeivät he ehkä ihan noin ajatellekaan, "kaikki".

Onneksi SVL-natseja ei ollut paikalla runsas viikko sitten Itäkeskuksen mielenosoituksen nahistelu/ilmiantojupakassa ilmeisen laittomasti "kommandoburkhaan" naamioituneen provokaattorin vastapuolena, tai sitten poliisin näkyvä läsnäolo auttoi. Muuten olisi ehkä menetetty myös syntymätön lapsi, http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Keskittynyt potku rintaan tai päähän tappaa tai vammauttaa todennäköisesti eliniäksi lähes aina. Potkaisija tietää sen, aina. Potkaisija on tiennyt sen jo paljon ennen potkaisua, esimerkiksi taistelulajin harjoituksissa. Harjoituksissa kielletään potkaisemasta perille asti, koska se tappaa tai vammauttaa eliniäksi lähes aina. Vastuu jätetään potkaisijalle, joka käyttää taitoaan käytännössä vasta kadulla tai nakkikioskilla tai ryöstöpaikalla. Missään laillisessa yhteydessä ei taistelulajien taitoja voi käyttää käytännössä muualla kuin armeijan ja poliisin toiminnassa. (Vain sinne nuo taidot kuuluvatkin. Ne eivät ole urheilutaitoja, joita olisi aihetta opettaa lapsille ja nuorille missään. Ei myöskään polttopullon heittämistä, bussinpolttoa, asemavaihteenräjäyttämistä, ikkunankivitystä, poliisihevosen pahoinnpitelyä ym. anarkisti-toimia).

Suomessa toimii tunnetusti ainakin kansallissosialistien eli natsien ja anarkistien järjestö sekä Supon mukaan myös Isisin verkosto. Niiden kaikkien julkisessa agendassa kaäytännössä rohkaistaan väkivaltaan ym. rikollisuuteen laillisen järjestyksen kumoamiseksi aatteellisin motiivein. Ne ovat lähtökohtaisesti yhteiskunnanvastaisia kumousvoimia. Laillisesti. Kaksi ensinmainittua rikollisryhmittymää on syyllistynyt väkivaltaan Suomessa, Isis ei tiettävästi toistaiseksi, mutta olisi omahyväisen rasistista sallia osallistuminen rikolliseen toimintaan vain, koska se kohdistuu muihin kuin omaan maahamme.

HUOM! Pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tyypillistä näihin keskusteluihin on, että huhupuheita levitellään faktoina.

Huusko, viittasit blogissa Mankkisen skini-lausuntoon. Kannatat (tai ainakin ehdottelet) SVL:n (tai sen tunnusten) kieltämistä, mutta Mankkinen kehottaa pehmeisiin keinoihin.

Minua hämmentää, kuinka joidenkin ihmisten mentaliteettiin sisältyy totalitaristinen elementti (puhun kieltäjistä). Jos jokin aate ei miellytä, sitä pitää rajoittaa tai jopa kieltää, mikäli se on omasta mielestä "hyvää vastaan". Usein juuri eniten sananvapauttaan käyttävät toimittajat vihjailevat tai vaativat toisilta samantyyppisiä oikeuksia pois.

Kuten moni on jo todennut täälläkin, keskustelu on lähtenyt lapasesta. Syyllinen ja uhri sopivat omaan hyvä-paha-ajatteluun. Tuomio tullee kuolemantuottamuksesta ja siitä tulee rangaista lain mukaan.

Maailma ei kuitenkaan ole ideologia tai teoria vaan sekava käytännöllinen sotku. Pahiksessa on hyvää ja hyviksessä pahaa. Kaiken lisäksi se, mikä tuntuu pahalta, ei sitä ehkä rationaalisessa mielessä ole.

Jos vaivautuu SVL:n julkisia kantoja tutkimaan, ainakaan minun on vaikea löytää rikollista. He puhuvat taistelusta, mutta niin kommunistitkin.

"Kansallinen hallitus vakiinnutetaan kompromissittoman poliittisen taistelun avulla. Tämä Vastarintaliikkeen muodostama hallitus palauttaa perinteisen ja autoritaarisemman yhteiskuntajärjestyksen, jonka ideologiset perusteet ovat nationalismissa ja sosialismissa."

Kannattaa huomata termit "POLIITTISEN taistelun" ja "autoritaariseMMAN". SVL kannattaa demokratiaa ja suoria kansanäänestyksiä. Edes rasistiseksi sitä ei voi yksioikoisesti sanoa, kun julistuksia tutkii. Ruotsalaisen perustajan kannat ovat tiukempia kuin suomalaisen järjestön ajamat kannat.

Kannattaa huomata, että etnistä (julkisesti kulttuurista) puhtautta suojelevat monet vähemmistötkin Suomessa. Suomalaiset taas ovat vähemmistö Euroopassa, joten kulttuurimme/etnisyytemme suojelun rikollistaminen on hankalaa.

Eli rikollisten tavoitteiden löytäminen SVL:stä on hankalaa. Väkivaltahistoria kertoo taipumuksesta, muttei tavoitteellisesta väkivallasta. Itsepuolustusta kannatetaan, mutta muuten julkisesti ei väkivaltaa ihannoida. Tuore teko taas vaikuttaa selvästi yksilön tempaukselta, ei järjestön kampanjalta. Oli kummin päin tahansa, yksilö siitä linnaan joutuu.

Tämän tyyppiset järjestöt tajuavat kyllä, että moni haluaa heidät kieltää. Tärkeintä heille luultavasti on, ettei poliisin kanssa tulee liikaa hankaluuksia ja sitä myöten toiminta esty. Siksi silkka järki pitää periaatteita lainmukaisina.

Voisikin kysyä, kenen tulkintaa julkinen mielikuva on? Mihin se perustuu?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei tarvitse kieltää yhtään mitään. Riittää kun noudatamme omia lakejamme.

"Kerron taas ties kuinka monennen kerran, että meillä on jo aseet Suomen Vastarintaliikettä vastaan olemassaolevassa laissa.

Suomen Vastarintaliike pyrkii kumoamaan väkivaltaisesti laillisen yhteiskuntajärjestyksen ja siitä Rikoslain 13 luvun 3 §:n 3 momentti sanoo näin:

Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea.Rangaistus on vähintää neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Jos tämä tuntuu liian järeältä aseelta, niin otetaan seuraava pykälä. Järjestö on korostetun sotilaallisesti organisoitunut, joten RL 13 luvun 4 § olisi käyttökelpoinen:

Joka laittomasti perustaa, organisoi tai varustaa sotilaallisesti järjestäytyneen yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin, toimii sellaisessa yhteenliittymässä johtavassa asemassa, taloudellisesti tai muutoin merkittävällä tavalla tukee sitä tai siinä toimeenpanee tai antaa sotilaallista koulutusta, on tuomittava laittomasta sotilaallisesta toiminnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Nämä sankarit haluavat tietenkin tulla kohdelluiksi poliittisesti vainottuina, joten ehkä sittenkin olisi viisainta kohdella heitä tavallisen rikollisryhmän jäseninä RL 17 luvun 1a §:n mukaisesti:

Se, joka:

1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä väkeä sitä varten,

2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

3) toimeenpanemalla, yrittämällä toimeenpanna tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

[…]

osallistuu järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi rikos, josta säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka yksi tai useampi 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Siitä vaan sitten soveltamaan olemassaolevaa lakia."

- Sakari Timonen

blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/

Niko Sillanpää

Kerrankin jokin hyvä idea Timoseltakin. Samalla voidaan pistää vankilaan myös vallankumousta havittelevat äärivasemmistolaiset. Taitaa kummassakin pitävä todistelu olla vaikeaa, mutta yrittää toki voi.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

Venäjällä on enemmän kokemusta järjestöjen kieltämisestä.

Toisaalta Suomi tukee ja rahoittaa (useimmiten epäsuorasti) väkivaltaisia järjestöjä ulkomailla, joten kuinka pitkälle kielto ulotettaisiin ja kielletäänkö valtiota rahoittamasta ja tukemasta suoraan ja epäsuorasti kiellettyjä järjestöjä ulkomailla. Joutuuko Suomi esim selvittämään kenelle rahaa ja tukea valuu?

Vihreiden ajatusmaailmassa maanpuolustusjärjestöt ovat väkivaltajärjestöjä ja laki ennenpitkää johtaisi vaatimukseen laajamittaisempaan ja mielivaltaisempaan järjestöjen kieltämiseen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Voinet kertoa mitä väkivaltaisia järjestöjä Suomi tukee?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tokkopa tuo on kokonaan perussuomalaisten kanta. Esim. Halla-aho antoi juuri haastattelun Ylelle, jossa hän valittelee että kuolemantapausta käytetään kyynisesti hyväksi. Ihmettelen vain, että millä lailla sitä käytetään kyynisesti hyväksi? Eikö väkivaltaisten kansallissosialistijärjestöjen nostaminen pöydälle ole kaikkien etu? Miksi niitä pitäisi jotenkin käsitellä silkkihansikkain?

Halla-aho ei puhunut kyynisyydestä mitään kun Suomi Ensin- puolueaihio matkusti Kajaaniin järjestämään mielenilmauksen ja kynttiläkulkueen, ja sen yhteydessä ilmoitti keräävänsä puoluekannatuskortteja, mikä voidaan nähdä tilannetajuttomuutena.

En voi tulkita tätä millään muulla tavalla kuin että Halla-aho tunnistaa vain yhden käytösmallin, omansa, sillä ylivoimaisesti suurin osa Halla-ahon someviestinnästä liittyy rikollisiin tekoihin ja sen puimiseen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Niin, eihän tuo vielä virallinen kanta ole, mutta Sampo Terho eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä tuntuu sitä mieltä olevan. Oma veikkaukseni on, että Terho tuskin puhuisi tuon tyyppisiä ilman puheenjohtaja Timo Soinilta varmistettua näkemystä.

Puoluejohdon ytimestä irrallaan toimiva europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei ole kovin suuri auktoriteetti perussuomalaisissa ainakaan juuri tällä hetkellä. Pyrkiikö hän jatkossa sellaiseksi, jää nähtäväksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Katsoin A-studiosta Ville Niinistön ja Sampo Terhon haastattelun. Äärijärjestöjen kieltämisen toteuttamisesta ei ole vielä olemassa minkäänlaisia "toimivia" vastauksia.

Olen ymmärtänyt, että ilmeisesti se kieltäminen tarkoittaa, kun kokoontuu jonkun äärijärjestön tilaisuudessa tai mielenosoituksessa, poliisi kerää porukan talteen ja nimet ylös. Sen jälkeen tulee sakot. Käytännössähän yleensä noi järjestöt eivät ole mitenkään virallisia.

Poliisi ottaa porukan kiinni mielenosoituksessa. Siihen tarvitaan paljon poliiseja. Porukan muu kokoontuminen tapahtuu todennäköisimmin ns "maan alla". Tossa poliisi joutuu selvittämään omista tiedoistaan onko kiinniotettu osallistunut aikaisemmin tapahtumiin ja onko riittävää näyttöä kuulumisesta äärijärjestöön.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta mitä tehdään, kun äärijärjestöihin kuuluvat ihmiset ovat joka tapauksessa mukana toiminnassa? Näinhän on aina historiassa ollut. Jonkinlainen uudelleen kasvatusleirikö? :-D

Äärijärjestön toimintaanhan kuuluu "taisteleminen" vastustajia ja siten myös yhteiskuntaa vastaan.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Miksi me emme ottaisi ennakoivaa askelta ja kieltäisi väkivaltaa ja väkivaltaan kehottamista kokonaan? Länsimainen oikeusvaltio lähtee siitä että kukin on vastuussa omista teoistaan eikä vastuuta voi siirtää syntipukille. Ei Jeesukselle tai järjestölle joka on kirjaimia paperilla. Jokaiselle väkivallan teolle löytyy tekijä, samoin kuin jokaiselle väkivaltaa promoavalle tekstille löytyy kirjoittaja ja levittäjä.

2015 pahoinpitely- ja henkirikoksia tuli poliisin tietoon 34.000 kappaletta. Mitä me teemme niille lopuille jos saamme natsien ehkä 1-10/vuosi pois sieltä? Tilastollisesti kadut eivät ole sen jälkeen yhtään turvallisempia. Ehkä se on moraalisesti oikein, mutta käymmekö tämän saman keskustelun sen jälkeen kaikista muista väkivaltaan osallistuvista järjestöistä?

Yleiseksi tiedoksi, tässä ei ole mitään natsien toimintaa puolustelevaa vaan ainoastaan pohdintaa siitä miten yhteiskunnan tulisi vastata väkivaltaan ja vihaan.

Juha Hämäläinen

Mikä on järjestö ?

Kaksi raggaria, jotka aina kähisevät ?

Nuorisojoukko joka kerääntyy kulmille häiritsemään kanssaihmisiä ?

Missä menee raja, jonka joutuu piirtämään veteen ?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Perusta kaikelle tällaiselle toiminnalle löytyy "jyri-petterin" korvien välistä.
Lähtökohtaisesti tällaisilla kavereilla on tarve purkaa vihaansa, kiusata heikompia ja harjoittaa silmitöntä väkivaltaa, kun siihen tarjoutuu tilaisuus.
Tällaiset vastarintaliikkeet sun muut tarjoavat "järkeistyksen" muuten niin irrationaaliselle väkivallalle. Tämä siis vihasta.

Pelko: Jyri-petterit ovat jo esikoulussa oppineet, että jos et ole sen mul...an koulukiusaajan kaveri ja lähde kiusaamiseen mukaan, olet pian itse kiusaamisen kohde.
Yhteiset tunnukset ja aatemaailma todistaa, että kavereilla on tarve ilmoittaa kuuluvansa johonkin ryhmään. Ryhmä tuo turvallisuuden tunnetta sitä enemmän, mitä hurjempi maine ryhmällä on. Pelko kielletään väkivallan avulla ja uhkaavalla olemuksella.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sitten se, miten tämä liittyy Perussuomalaiseen puolueeseen. Rekrytoimalla Tony Halmeen persuihin, Timo Soini nosti puolueensa marginaalista. Samalla hän tuli mobilisoineeksi tämän Jyri-petteri -kansanosan, joka muuten nukkui paitisossa ja harjoitti väkivaltaista ryhmätoimintaa vähemmän aatteellisissa merkeissä. Halla-Aho valoi bensaa liekkeihin, vaikka nykyisin puheet ja kirjoitukset ovat lieventyneet.

Reijo Jokela

Voisiko noiden äärijärjestöjen ja niiden mielenosoitusten kieltämiseen käyttää tätä samaa systeemiä, kuin seksin ostoon. Järjestöjä saisi olla ja mielenosoituksia saisi pitää, mutta niiden katselu kriminalisoitaisiin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Onko tässä pyrkimys tehdä keskustelunaiheesta jollain tavalla huvittavaa? Olen huomannut, että joillain on taipumus viedä keskustelua natsistisen SVL:n jäsenten väkivaltaisista tekemisistä harhapoluille.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

SVL:n jäsenten tekemiset ovat aika yhdentekeviä ja marginaalisia. Ei tule koskaan mitään kansallissosialistista pohjoismaista valtiota. Heihin hukattu energia on täysin hukattua energiaa, mutta jostain syystä tässä on nyt käynnissä joukkopsykoosi, jossa he ovat merkittävä tekijä ja heidän väkivaltansa uhkaa kaikkia. Kuinka moni voi sanoa nähneensä SVL:n toiminnassa kadulla? Minä olen joskus nähnyt tarran, mutta mitään muuta en. En tiedä ketään, jonka he olisivat tappaneet tai edes hakanneet ennen tätä tapausta, josta tuskin tulee tappotuomiota. Uusnatseja olen toki nähnyt, mutta sen kokemuksen perusteella, asiat ovat paremmin kuin ne olivat. Ja silloin kun ne olivat huonommin, silloinkaan ei vallankumous ollut lähelläkään. Ne jätkät kunnostautuivat lähinnä itsensä tapattamisessa ja linnareissuissa.

Sen sijaan se, että SVL:n jäsenten tekemisten ohella halutaan pykäliä, joilla voidaan tuomita kenet tahansa, mistä tahansa ja milloin tahansa, naurattaa. Vielä. Sitten kun ei enää naurata, sinäkin voit huokaista helpotuksesta, koska et tule enää koskaan lukemaan mitään, mitä et haluaisi kenenkään kirjoittavan. Ikävät ihmiset on hiljennetty ja maassa rauha.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #23

Kanssaihmisten koskemattomuuteen puuttuminen ei ole yhdentekevää. On hämmentävää, miten paljon moni tavallisen oloinen henkilö käyttää energiaansa tuollaisen avoimen rasistisen liikkeen oikeuksien puolustamiseen.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #88

Minua hämmästyttää miten paljon energiaa sivistyneetkin ihmiset käyttävät yksittäisen, jäsenmäärältään ehkä 50 henkilön kokoisen järjestön joka on vastuussa ehkä maksimissaan 0,2 promillen osuudesta Suomen väkivaltarikoksista, teilaamiseen. Sivuuttaen kokonaan länsimaisen oikeusvaltion periaatteet joissa pyritään yleiseen ja kaikkia koskevaan lainsäädäntöön yksittäisiä ryhmiä koskevan normiston sijaan.

Mistä ihmeestä tälläinen halu tehdä huonoa lainsäädäntöä voi johtua?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #88

On se. Et sinä kirjoita kaikista ihmisistä, jotka ideologiansa tai uskontonsa pohjalta puuttuvat kanssaihmistensä koskemattomuuteen. Ei sinua kiinnosta kuin vain tämä yksi asia.

Siitä vaan hämmentymään, mutta minä en pelkää näitä SVL:n tyyppejä. En voi sanoa, että olisin yhtäkään koskaan nähnyt, joten minkälaista uhkaa he edustavat?

Sen sijaan minulle ja ylipäätään tälle ympäristölle edustavat uhkaa kaikenlaiset tulkinnanvaraiset lait, joiden avulla pelkän ulkonäön tai mielipiteen pohjalta voidaan tehdä mitä tahansa jos vaan tahtoa riittää. Kovasti ollaan huolissaan, kun joku maahanmuuttaja tekee jotakin, ettei vain kaikkia syyllistetä ulkonäön perusteella. Nyt ollaan kuitenkin ehdottamassa, että rasismille pitää saada stoppi ja lakiin pykälä. Suomessa se käsite tarkoittaa ihan mitä sen päätetään käsittävän. Siitä sitten jakamaan tuomioita vaikka pärstäkertoimen perusteella.

Entä mikä on "rasistinen symboli"? Mikä tahansa , minkä rasistiksi todistettava henkilö tai ryhmä ottaa käyttöönsä tai on ottanut käyttöönsä vuosisata sitten? Millä aikavälillä rasistinen symboli lakkaa olemasta rasistinen symboli?

Vallankäytön välineitä ne ovat. Välineitä, joilla voidaan haluttaessa viedä ihmiseltä laillisesti kaikki. Sellaista valtaa ei yhdelläkään kansallissosialistilla tässä maassa ole, eikä tule olemaan.

Kaikki pahantekijät toimivat mielestään "oikean" ja "hyvän" asialla. Juuri kukaan ei ole koskaan aikaisemminkaan kyennyt näkemään metsää puilta. Vasta jälkeenpäin on hyvä kertoa tarinoita, kun on tunnistettu paha. Ihmetellä, miksi ihmiset ovat niin sokeita.

Siksi minusta valtion ja eliitin pyrkimykset suurempaan valtaan pitää ampua alas, perustelivat he sitä millä tahansa. Siihen minä uskon ja mikään natsisyytös tai puolittainen vihjaus ei saa minua siitä luopumaan. Ja sinäkään päivänä, kun se määritellään rasismiksi, minä en siitä luovu.

Jarmo Hussi

Eiköhän tämä koko kuohunta asian ympärillä ole harhapoluilla.
Nyt Markku Huusko, meillä on käsillä yksittäistapaus, ikävä sellainen ja tällainen mekkala.
Tässä on vuoden verran kerrottu erään ryhmän tekemistä yksittäistapauksista jotka ulottuvat varkauksista sotarikosten ja raiskausten kautta jopa Otanmäen tappoon.
Käsi sydämelle, onko tämän yksittäistapauksen (yksikössä) ja näitten yksittäistapausten (monikossa) käsittely mediassa sinun mielestäsi ollut yhteismitallisia?
Kuinka hyvin esimerkiksi Otanmäessä pidätettyjen epäiltyjen taustoja on kerrottu? Olivatko he kolmatta päivää iltapäivälehtien lööpeissä? Kerrottiinko tunti tunnilta uutta tietoa tyyliin Otanmäen tappajat riehuivat katsoessaan jalkapalloa vastaanottokeskuksessa, katso video.
Kun kirjoittelua seuraa niin kyllä tässä on kyynistynyt moni muukin kuin Halla-aho.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #36

Mitä poliittisesti suuntautunutta ryhmittymää tai järjestöä Otanmäen tekijä edusti? Sellaista, jolla on selkeä päämäärä, kuten SVR:llä?

Jos kuvittelet että maahanmuuttaja tai vaikkapa muslimi olisi vastaavanlainen tekijä kuin natsijärjestöä edustava mies Hgin mielenosoituksen yhteydessä, olet kyllä niin harhapolulla kuin vain voi olla.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #72

"Mitä poliittisesti suuntautunutta ryhmittymää tai järjestöä Otanmäen tekijä edusti? Sellaista, jolla on selkeä päämäärä, kuten SVR:llä?"
Vaikea sanoa kun ei ole mediaa kiinnostanut taustoittaa juttua.

"Jos kuvittelet että maahanmuuttaja tai vaikkapa muslimi olisi vastaavanlainen tekijä kuin natsijärjestöä edustava mies Hgin mielenosoituksen yhteydessä, olet kyllä niin harhapolulla kuin vain voi olla." Tämä jää minulle hämäräksi, voitko täsmentää.

Jos yrität sanoa että muslimilla on eri tarkoitusperät kuin tällä Asema-aukion potkijalla niin miten voit olla asiasta varma? Vaikeahan sitä on sanoa mikä on ollut motiivi kun mediaa ei ole kiinnostanut taustoittaa juttua. Jos taas väität että nationalismia ei esiinny muissa maissa olet harhapoluilla kuin vain voi olla.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #76

Mistä minä tiedän miehen tarkoitusperistä, sillä hän ei edusta mitään järjestöä – islam tai maahanmuutto kun ei ole minkäänlainen järjestö, jolla olisi jokin tavoite, kuten SVR:llä. Ja kun rikoksentekijä edustaa rikosta tehdessään jotain, esim järjestöä, on tilanne aivan toinen kuin jonkun yksittäisen tekemä rikos – oli se sitten suomalaisen tai ulkomaalaisen. Jälkimmäisen kaltaisia tappojahan suomalaiset tekevät useita viikossa.

Sitä en käsitä, mistä hatusta vetäisit tuon ajatuksen ettei minun mielestäni nationalismia esiintyisi muualla kuin Suomessa.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #94

"Mistä minä tiedän miehen tarkoitusperistä, sillä hän ei edusta mitään järjestöä" No miten voit tietää kun media ei viitsi taustoittaa niin kuin tätä toista keissiä?

"Sitä en käsitä, mistä hatusta vetäisit tuon ajatuksen ettei minun mielestäni nationalismia esiintyisi muualla kuin Suomessa."
Sinä esitit ensimmäisessä kommentissa arvailuja mitä mahdollisesti ajattelen, minä taas tuossa kommentoidessani kommenttiasi.
Onko tässä nyt joku ongelma. En minäkään tiedä mistä sinä oman arvelusi revit, mutta enpä itkenyt siitä. Olisit toki voinut tarkentaa mitä tarkoitit, pyysin jopa sitä.

Ja jos luit ihan tarkasti en väittänyt missään vaiheessa että Otanmäen tapolla/murhalla olisi ollut poliittiset motiivit. Kunhan vertailin miten media käsittelee asioita riippuen siitä mikä on tekijän etninen, polittiinen tai uskonnollinen tausta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #108

Ongelma on se, että vertaat SVR-tappoa ja Otanmäen tappoa ikään kuin Otanmäen tappo jotenkin poikkeaisi niistä tapoista, joita Suomessa tehdään monta viikossa. Ellet tarkoita että tekijän ihonvärin vuoksi teko on niin merkittävä poikkeus, että sen vuoksi asia pitäisi uutisoida nykyistäkin perusteellisemmin. Missä ovat perusteelliset uutiset niistä viikottaisista tapoista jotka suomalaiset tekevät?

Sen sijaan Asema-aukion tappo poikkeaa niistä muista, sillä se tehtiin väkivaltaiseksi ilmoittautuneen järjestön tilaisuuden yhteydessä.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #123

Ja Otamäen tyyppisiä tappoja turvapaikanhakijoiden toimesta tehdään useita viikossa? Kukahan nyt on metsässä?
En vertaa tappoja enkä väkivallantekoja vaan median toimintaa näissä tapauksissa. Tuo tappojen vertailu on ihan sinun tulkintasi enkä tiedä mistä sen kaivoit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #123

"Otanmäen tappo jotenkin poikkeaisi niistä tapoista, joita Suomessa tehdään monta viikossa."

Otanmäen ryöstömurha oli täysin poikkeuksellinen Suomessa, ei täällä tapeta tuntemattomia ihmisiä kaduilla vaikka ryöstöjä tapahtuisikin. Suomalaiset tappavat lähinnä tuttujaan umpikännissä omissa kodeissaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #131

Ja siksi Otanmäen tapausta onkin käsitelty varsin perusteellisesti mediassa.

Mutta mediassa (lukuunottamatta niitä joitain) ei ole alennuttu lietsomaan pelkoja siitä, että samaan "järjestöön" kuuluvat (siis maahanmuuttajat tai muslimit) tekisivät automaattisesti samoin, ja että islamiin tai maahanmuuttoon kuuluisi ohjelmallisesti väkivalta.

Islam tai maahanmuutto ei ole mikään järjestö, vaan kyseessä on – todellakin – yksittäisten henkilöiden tekemä rikos, jota tuskin kukaan haluaa vähätellä. Mutta ei sen laajempaa merkitystä pidä myöskään liioitella.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #36

Millä perusteella näet tämän yksittäistapauksena? SVL "ansioluettelo" on sangen kattava.

http://yle.fi/uutiset/vastarintaliikkeen_aktiivit_...

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #137

Montako törkeää kuolemantuottamusta löydät listalta?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #140

Montako pitäisi? Minä olen tietoinen ettei tämä teko tähdännyt kenenkään kuolemaan, mutta minä nyt vain yleisesti ottaen tuomitsen väkivallan ihan ilman kenenkään menehtymistäkään.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #162

"Montako pitäisi?"
Mitäpä jos yrittäisit päätellä lukumäärän ihan itse?

"Minä olen tietoinen ettei tämä teko tähdännyt kenenkään kuolemaan, mutta minä nyt vain yleisesti ottaen tuomitsen väkivallan ihan ilman kenenkään menehtymistäkään."
Sama täällä. Minä tosin toivon että kaikki väkivaltatapaukset käsiteltäisiin mediassa myös samalla tavalla riippumatta tekijästä.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #36

Yllytin Markku Huuskoa miettimään onko Otanmäen ja Asema-aukion tapausten käsittely ollut yhteismitallista. Kovin on ollut hiljaista. Toivottavasti miettii, ja tämän kommentin jälkeen vielä kahta enemmän.

Katsotaapa Alma-mediaan johon Uusi Suomikin nykyään kuuluu, kuuluvan IL:n uutisointia tänään. Eräässä rikosjutussa IL valottaa periaatteitaan tekijän nimen julkaisemisesta: "Iltalehti ei kerro 20-vuotiaan nimeä, koska miehen rangaistus on alle kaksi vuotta vankeutta."
Tämä antaa olettaa että tekijän nimi on pidetty salassa koko oikeusprosessin ajan eikä sitä kerrota nytkään koska tuomio on alle kaksi vuotta.

Onko tuomiovalta ulkoistettu IL:lle kun se kirjoittaa eräästä toisesta jutusta seuraavasti: "Jesse Torniainen on kertonut, ettei hänellä ole osuutta tapahtumaan."
IL on ilmeisesti langettanut Torniaiselle yli kahden vuoden tuomion koska nimikin voidaan jo kertoa, vai mihin katosi periaate: "Nimeä ei kerrota koska rangaistus on alle kaksi vuotta vankeutta."

Eräässä mielessä avoimen rasistiset, yms ryhmät ovat rehellisempiä kuin vaikkapa Alma-median toimittajat: He kertovat kohtelevansa ihmisiä eri tavalla aatteen, uskonnon tai etnisen taustan perusteella. He ovat rehellisiä itselleen, toisin kuin toimittajat jotka eivät ole rehellisiä itselleen saatika sitten lukijoilleen.

Yhdenvertaisuuden ja tasavertaisuuden saarnaaminen ei ole kovin uskottavaa jos tahraa kilpensä harva se päivä.

Juha Hämäläinen

Heitämpä tännekin miettimistä.

Katso kauemmas, hyvä veli, katso kauemmas.

Tähän kohtaan lainaan erästä blogiani, joka on käännös kreikasta, jossa Kultainen Sarastus on jo eduskunnassa.....

"Ensin pidätettiin suuren show kanssa. Sitten kirjoitettiin suuri määrä kuulustelupyötäkirjoja ja sen jälkeen vapautetaan takuita vastaan. Kaikki ajattelevat tällä hetkellä: „Ne ovat lain yläpuolella!“ TV-asemat toitottavat spekulointejaan suureen ääneen ja kansa katsoo suu auki osana tätä näytelmää.

Myönnän, että alkuun olin iloinen, suorastaan onnellinen. Vihdoin koitti aika katsoa rikollisjärjestön kortit läpi, eikä pelkästään natsismin osalta. Oli tullut aika maksaa väkivallasta, peloittelusta ja murhista. Olen iloinen siitä, koska rakastan Kreikkaa, rakastan vapautta ja rakastan demokratiaa.

Kuitenkin ensi-ilo on kadonnut! Sen on jättänyt varjoonsa se surullinen tosiasia, että Kreikka on yleensä viety tähän pisteeseen, joka synnytti Kultaisen Sarastuksen fasismin. Tämä puolue ei Kreikkaa tähän tilaan tuonut. Lama ei ole heidän rikoksensa ja he siitä kuitenkin osaltaan maksavat ja myös hyötyivät. Fasismiin Kreikan johti työttömyys, köyhyys ja väistämättömästi syventyvä kriisi. Sarastuksen syyksi ei voi laskea kasvavia itsemurhatilastoja, eikä kansan tulevaisuudentoivon kuihtumista.

Kuka toi Kreikan tähän tilaan ? Missä he ovat ?

Olisiko heidänkin aika alkaa maksaa rikoksistaan ?

Vai luulevatko he edelleenkin, että suutelemme heidän käsiä Sarastuksen poistamisesta ja alamme puhumaan jostain muusta ? Näiden kysymysten selvittäminen on tehtävä demokratian nimissä, sillä PASOK ja ND (Wanhat) loivat teoillaan ja käyttäytymisellään Sarastuksen. He ovat osasyyllisiä!

Wanhat puolueet loivat hirviön, viallisen, mutta loivat. Poliittisten etujensa edessä Wanhat piilottivat ongelmaa selkänsä taakse ja odottivat. Wanhat unohtivat kansansa tilan ja jatkoivat hirviönsä vahvistamista, kunnes menetettiin henki. Nyt Samaras ja Venizelos tulee kansansa eteen „rinta rottingilla“ kehumaan kuinka tappoi hirviön!

Tämä kehuminen huvittaa enemmän, kuin helpottaa. Temppu oli onnistunut, mutta kuka maksoi kulut ? Sarastus maksaa rikoksistaan ja kansa kuittaa Wanhojen uudetkin temput iloisina, kun fasismi on voitettu! Jos Wanhoilla olisi edes hieman häpyä he eroaisivat yksi toisensa jälkeen todeten: „En onnistunut suojelemaan kansaani.“ Ja pyytäisivät kansaltaan anteeksi virheitään, jotka saivat maan tähän tilaan.

Ymmärtävätkö nyt mitä saivat aikaan tukemalla suuria kreikkalaisia työnantajia ja tehtaita (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ jne.) ja tuhosivat samalla edellytykset pienemmiltä (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ jne.) ?

Tästä tuesta piti seurata työpaikkoja! Nyt on kadonneet ne vähätkin pienyrittäjät, jotka myivät naapuristossa leipää, lihaa ja sanomalehtiä ja antoivat työn kautta rahaa ostoksiin.

Ymmärrätkö nyt miksi Wanhat jakoivat „vapaudut vankilasta“- kortteja pankeille ?

Pelastaakseen Kreikan! Kymmenyksiä siitä pelastuksesta ei riittänyt kadulle. Kansalle jaettiin kirjeitä, joissa pankki ilmoitti ottavansa talon, myymälän tai pellon.

Ymmärrätkö nyt miksi pelastivat osakekursseja ?

Kuitenkin, kun eräs pääministeri kehoitti tavallista kansaa sijoittamaan pörssiin ei tarkoitettu tuotantolaitoksia ja yrityksiä vaan uhkapeliä! Nyt ymmärrämme miksi joistain tuli „yön yli rikkaita“ hikoilematta!

Ymmärrätkö nyt miksi puhutaan vapaista markkinoista ?

Pienet marketit on suljettu ja kansa on pakotettu saksalaisiin supermarketteihin. Sinun vihannekset, kalat ja maito heitettiin mereen ja he tulevat omien ruokavaliosääntöjensä kanssa.

Ymmärrätkö nyt miksi ulkolaiset liittolaiset rakastavat vaaleilla vallittuja huijareitamme ?

Huijarimme tekevät heistä onnellisia ja meistä onnettomia.

Ymmärrätkö nyt miten arvokasta on maasi ?

Maasi on paras tontti maailmassa ja maksaa vain 300 miljardia + antiikit.

Ymmärrätkö nyt mistä Εθνική Οδό (4 kaistainen moottori tie Ateena-Turkin raja. Nimi = kansan tie) on saanut nimensä ?

Tarvitset 20 € lisää Ateenasta Thessalonikiin kuin vanhalla tiellä, jonka hoito on valtiolla, eikä urakoitsijalla, joka myi lahjuksin „kauniin“ työnsä päättäjille.

Ymmärrätkö miten Wanhat myy valheensa sinulle TVssä ? Miten Wanhat ajattaa sinulla ruohonsa takapihaltaan ja heittää pallon pelattavaksi sinulle työn valmistuttua.

Aamusta iltaan ilmassa samaa iloista liiottelun ja valheen paraatia ilman mitään erityistä uutista.

Ymmärrätkö nyt miksi ajoit kylästäsi kaupunkiin virkatöihin „valtiolle“ ?

Jotta voisit olla nuori ”vapaa” maaltamuuttaja.

Ymmärrätkö nyt miksi avioparin on työskenneltävä molempien ja vanhempasi on tehtävä töitä 70-vuotiaaksi ?

Jotta lapsesi kasvaa yksin ilman ohjeita ja periaatteita. Tämä on Wanhoille selvää ja silti he patistavat syntyvyyden kasvuun.
.

Ymmärrätkö nyt miksi eduskuntaan ei mene kukaan „hyvä ihminen“?

Kukaan normaali ei halua kuulua noihin kolmeensataan, jotka valitaan puoluelistoilta, joille vedetään vain „pyhän perheen“ jäseniä, jotka ovat vannoneet globalisaation nimeen. Tämän teatterin nimi on eduskunta. Tänään on mahdotonta löytää heidän joukostaan entisiä suuri ajattelijoita, joita Kreikka ennen tuotti. Heidät on korvattu näyttelijöillä.

Ymmärrätkö nyt miksi valtionvelkaa kasvatettiin ja haukkuivat teitä laiskoiksi ?

Vastuu kaikesta on kuitenkin jokaisella tavallisella kreikkalaisella jopa niillä jota ei ole vielä syntynytkään.

Ymmärrätkö nyt miksi fasisimi syntyi ?

——————–vastaus vuoro on sinulla hyvä lukija——————-"

https://vapaakulkija.wordpress.com/2013/10/02/kuka...

Oli aikoinaan myös täällä, mutta taisi kadota edellisen banaanin kuorien kanssa roskiin.......

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Koen tämän aihetta vain hyvin löyhästi sivuavaksi spämmäämiseksi. En toivo tällaista enää blogiini, kiitos.

Juha Hämäläinen

Etsitäänkö tässä ratkaisua syyhyn vai oireeseen ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #33

Näkisin mielelläni median, joka sekä tekee kunnolla kotiläksynsä että pureutuu asioiden taustoihin (syihin) ja kertoisi sen jälkeen kontekstuaalisesti ja asiallisesti, miten asioiden syy- ja seuraussuhteita voisi yrittää ymmärtää. Ymmärryksestä lähtee mahdollisimman oikea diagnoosi ja siitä taas se, mitä toimenpiteitä (hoito) on odotettavissa.
Koskee myös tätä blogia ja sen käsittelemää tapahtumasarjaa.

Tuntuu erikoiselta, että terävästi havainnoivat ja älykkäät tutkijat tekevät nykyään sitä työtä, jota median tulisi tehdä omalla sarallaan. Nyt media sen sijaan soittaa vaikkapa elokuva-alan professorille ja pyytä tältä "analyysia", vaikka hänellä ei ole kyseisen aiheen asiantuntemusta, tai haastattelee samana aamuna kaksi kertaa valtiovarainministeriä kyseisen tragedian tulkkina, kun pitäisi puhua siitä, mikä vastuu on ex-sisäministerillä on koko maahanmuutto-ongelman paisumisessa Suomessa. Sillä vastuuta heidänkin on kannettava. Samoin median, sillä sen uskottavuus on kortilla...

Tässä (linkin) lyhyessä kolumnissa on - sortumatta taivasteluun - kosketeltu aivan keskeisiä ongelmia, joita journalistien tulisi ymmärtää ja kyetä käsittelemään edelleen:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Mediammekin olisi ollut syytä herätä jo viimeistään v:n 2014 keväällä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Millä kriteeristöllä Huusko kieltäisi äärijärjestön? Poliisi kenties täyttäisi jonkinlaisen rasti ruutuun kaavakkeen ja laskisi pistemäärän osuuko riittävästi piirteitä kohdalleen kiellettäväksi järjestöksi?

Selvät tapaukset aina löytyy, mutta missä se raja kulkisi? Saattaa syntyä tilanne, jossa äärijärjestöstä tulee samalla tavalla ylikuormitettu ja inflaation kärsinyt termi, kuin on "rasismi". Rasismia käytetään herkästi poliittisena pelivälineenä. Niin kävi "terroristi"- ja "terrorismi"-sanoille.

Politiikassa huomiota haetaan kärjistyksillä, niillä päästään mediaan ja saadaan julkisuutta. Eiköhän äärijärjestöksi haukkuminen nouse vielä pelivälineeksi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kieltää voi esimerkiksi joidenkin tunnusten käytön, mikä auttaisi ehkä joiltain osin, koska jostain syystä erilaiset väkivaltaporukat tykkäävät käyttää julkisesti tunnuksiaan ja lippujaan. Varmasti sieltä pykälistä löytyy joitain muitakin konsteja, mutta ei lainsäädännöllä tietenkään toimintaa voida kokonaan estää ja lopettaa. Kyllähän myös maan alla pyörii mitä kummallisempia väkivaltaa ihannoivia ryhmittymiä.

Yksi asia minua ihmetyttää: Suomesta löytyy nettikeskustelujen perusteella omituisen monta ihan tavallisen oloista henkilöä, joilla on joku erikoinen halu puolustaa jopa natsiryhmiä.

Niko Sillanpää

"Yksi asia minua ihmetyttää: Suomesta löytyy nettikeskustelujen perusteella omituisen monta ihan tavallisen oloista henkilöä, joilla on joku erikoinen halu puolustaa jopa natsiryhmiä."

Jaa, missäköhän näitä henkilöitä on? SVL on nimittäin epäilemättä Suomen inhotuimpia ellei inhotuin yhteisö jo ennen näitä tapahtumia. Sen sijaan olen törmännyt suureen määrään henkilöitä, jotka arvostelevat median arvotonta kohkaamista täysin kesken olevan tutkinnan ympärillä, sellaisten merkitysten antamista tapahtumalle, joita sillä ei ole tai joita siitä ei ole pääteltävissä, aggressiivisesti käyttäytyneen uhrin maalaamista joksikin esimerkkikansalaiseksi (koska hän päätyi uhriksi) ja tapahtuneella keppihevostelemista sellaisten asioiden suhteen, joiden kanssa sillä ei ole mitään loogista yhteyttä tai tekemistä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #47

"olen törmännyt suureen määrään henkilöitä, jotka arvostelevat median arvotonta kohkaamista täysin kesken olevan tutkinnan ympärillä, sellaisten merkitysten antamista tapahtumalle, joita sillä ei ole tai joita siitä ei ole pääteltävissä, aggressiivisesti käyttäytyneen uhrin maalaamista joksikin esimerkkikansalaiseksi (koska hän päätyi uhriksi)"

Niin , nyt on käynyt siten, että pahoinpitelijä on itse ilmoittautunut poliisille. Tietysti sen vuoksi, että kiinnijääminen oli kuitenkin varmaa. Hänet oikeusistuin vangitsee huomenna, kuten pitääkin. Mistä arvoisa lääkäri tietää, että tapettu mies oli käyttäytynyt aggressiivisesti? Oliko hän lyönyt jotain henkilöä, oliko hän sylkenyt jonkun naamalle, oliko jonkun kengänkärkeen astuttu ja kenkäplankki oli mennyt pilalle.

Ei mitään tuollaista. Hän oli kertonut mielipiteensä natsien toiminnasta. Niin minäkin olisin tehnyt. Entä sinä Sillanpää?
Nyt sinä olet pahoittanut mielesi. Tuliko tapettua oikea henkilö? Viittaan tässä sinun luonnehdintaasi kuolleesta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #53

Riidan haastamisesta ei ole ollut epäselvyyttä jopa YLE:n ensimmäisestä uutisoinnista lähtien. Mikä ei tietty oikeuta epäillyn reaktiota, mutta on huomion arvoinen asia totutusti mm. tuomioistuinkäsittelyssä.

Aivan vapaasti voit toimia noin tunnettujen väkivaltarikollisten kanssa. Älä tosin ylläty, jos sellainen kiskaisee koteloon. Itse en toimisi niin.

Ja itse asiassa veikkaan, että tekijä ilmoittautui poliisille, koska hän ei (jostain syystä) usko saavansa kummoista rangaistusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Vai olisiko kyse tästä:

Helsingin Sanomien mukaan SVL palkitsee aktivistejaan oman pisteytysjärjestelmänsä mukaan. Suurimman mahdollisen pistemäärän saa, kun joutuu poliisin kiinniottamaksi.

http://yle.fi/uutiset/7_asiaa_jotka_sinun_olisi_hy...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #62

Eikö tuo vangittu ollut lehtitietojen mukaan perustajajäsen? Tuskin tarvitsee silloin kerätä mitään aktiivisuuspisteitä, vaan jaella niitä. Tuo systeemi on muuten kopioitu %-jengeiltä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #92

Pitkäaikainen aktiivijäsen löytyy, mutta perustajajäsenellä ei tullut hakutulosta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #99

Olisiko ollut televisiouutisissa. No, anyways ei aloittelija.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #111

No, anyways, tämäkin on julkaistu:

- Hän on ennenkin joistakin teoistaan ilmoittautunut suoraan poliisille.

(äärioikeiston toimintaan perehtynyt tutkijatohtori Jyväskylän yliopistosta) Kotonen pitää mahdollisena, että pahoinpitelystä epäilty saattaa pyrkiä liikkeen jäsenenä jonkinlaiseen marttyyrin asemaan.

- Sekin on mahdollista, että hänellä on tarve päästä marttyyriksi. Hänellä on useampi väkivallanteko taustalla.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #53

Mistäpä Kallinen tietää että alunperin oli tarkoituksena tappaa?

" Oliko hän lyönyt jotain henkilöä, oliko hän sylkenyt jonkun naamalle, oliko jonkun kengänkärkeen astuttu ja kenkäplankki oli mennyt pilalle."
Kyllä tuon perusteella on Itiksessä tehty rikosilmoituksia pahoinpitelystä, ja kyseinen ilmoitus ja sen tekijä sai runsaasti mediahuomiota.
Ilmoitus olisi edennyt tutkintaan jos kyseistä tramppaamista olisi todellisuudessa tapahtunut. Miksi Kallinen pyrkii nyt vähättelemään kyseisiä tekoja?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #47

Poliisin mukaan uhria kohti juostiin kymmenen metriä ja häntä potkaistiin rintaan. Tätä oli saman lähteen mukaan edeltänyt sanailu ja sylkäisy. Ilmeisesti tapahtumien kulusta on aika selvä näkemys, kun videokuvaakin on olemassa.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-asema...

Uhri on kuollut. Ja sinulla, Niko Sillanpäällä, on tarve puhua "aggressiivisesti käyttäytyneestä uhrista".

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #105

Video on ollut olemassa ja poliisilla jo toista viikkoa, myös ensimmäisten uutisointien aikana. Mikä on vaihdellut, on toimittajien tulkinta asioista, en olisi niinkään varma, että poliisin. Myös uhria oli ehditty kuulemaan. Koko ajan on ollut muuttumatonta, että uhri lähti konfrontoimaan, siis haastamaan riitaa vangitun kanssa. Tällaisilla asioilla on merkitystä myös oikeudenkäynneissä tämän tyyppisissä tapahtumissa. Edelleenkään emme muuten tiedä, mihin uhri menehtyi.

Älä jaksa moralisoida, Markku. Se on strategianakin säälittävä eikä toimi kuin pöyristyjiin. Suosittelen pysymään substanssissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

MVlehti ja hommaforum ovat tehneet omalle ideologialleen karhunpalveluksen kun lähtivät levittämään huhua että uhri olisi sylkenyt mielenosoittajien naamaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #114

Asia ilmaantui tietääkseni julkisuuteen YLE:n ensimmäisessä uutisoinnissa (la?), jossa poliisi kertoi uhrin kuulemisesta, jossa uhri itse kertoi "sylkeneensä". Kohdetta ei mainittu. Eli jostain syystä hän katsoi oleelliseksi kertoa kyseisen yksityiskohdan ja poliisi katsoi tarpeelliseksi toistaa sen medialle. Tarkka kohde ei tässä ole kovin olennainen, vaan tapahtuma kertoo yleisellä tasolla konfrontaatiosta. Päällekään sylkeminen ei kai ole juridisessa mielessä "kunnianloukkaus" tai "lievä pahoinpitely", kuten jotkut ovat väittäneet, eli sikälikään kohde ei muuta asiaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #110

Tästä ei kyllä käy selville kenen kanssa uhri sanaili:

– Uhri tuli Postitalon suunnalta ja pysähtyi vastarintaliikkeen lippurivistön ensimmäisen lipun kohdalle ja sylkäisi. Siinä käytiin lyhyt sanailu, jonka jälkeen uhri jatkoi matkaansa kohti rautatieasemaa, Kruskopf kuvailee.

Epäilty seisoi lippurivistön rautatieaseman puoleisessa päässä. Poliisin mukaan hän lähti juoksemaan uhria kohti noin 10 metrin päästä ja potkaisi uhria rintaan. Tämän jälkeen uhri kaatui taaksepäin ja löi päänsä asvalttiin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126482...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #105

Olennaista on, että toinen on kuollut väkivaltaisen teon seurauksena. Siitä tulee asiaan kuuluvia seuraamuksia. Tekijä on henkilö, joka on vaarallinen ja etenkin ärsytettynä. Vakava väkivaltarikostausta osoittaa, ettei henkilö ole kykenevä elämään sosiaalisessa yhteisössä käyttäytyen vastuullisesti.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #47

Ällöttää se kura, mitä lukuisat toimittajat suoltavat. Kaaliin heille ei uppoa, että yliampuvalla vastustamisella he saavat omalta kannaltaan haitallisia seurauksia aikaan. Muun muassa sen, että osa ihmisistä asettuukin toimittajia vastaan. Jos nämä toimittajat puolestaan ovat ajattelultaan dualistisia, eli musta-valkoisia, puolustajat ovatkin yhtäkkiä "heitä" ja "meitä" vastaan. Puolustajat kuitenkin puolustivatkin vain periaatteita ja asioita. Ne taas eivät ole arvossa "untuvapuolueella".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #171

#171 Voiko väkivaltaliikettä nimeltä SVL torjua yliampuvasti? En ymmärrä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ääriliikkeissä ei sinänsä ole mitään puolusteltavaa, ne ovat vaarallisia yleiselle turvallisuudelle. Oli kyse natsiryhmistä, tai muista vasemmistolaisista, tai oikeistolaisista ääriryhmistä aina löytyy sellaisten puolustajia. Se on vanha ilmiö, sellaista on aina ollut, eikä sille mitään voida. Onneksi puolustajat edustavat nykyisenlaisessa suomalaisessa yhteiskunnassa vähemmistöä.

Ääriryhmät saavat kannattajia etenkin niistä, jotka jäävät yhteiskunnan ulkopuolelle. Vaarallisimmillaan ääriryhmät ovat yleensä silloin, kun niitä rupeavat yhteiskunnassa menestyneet johtamaan.

Ylellä on erittäin kuvaava dokumenttisarja ympäristöistä, joista myös ääriliikkeiden kannatus nousee.

VICELAND: Black Market
http://areena.yle.fi/1-3540276

Sarjan keskeinen viesti: "Jos järjestelmä hylkää meidät, luomme oman järjestelmämme ja omat sääntömme".

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #52

" Oli kyse natsiryhmistä, tai muista vasemmistolaisista"
Persu Nordlin jaksaa edelleen väittää vasemmistolaisten olevan natseja! Sinulla on aika kieroutunut mielikuvitus. Hae apua!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #57

Siis missä niin väitän. Oletko trolli, kun olet taas kimpussani vääristelevillä väitteillä. Älä trollaile täällä, vaan pysy asiassa. Viimeksi trollailit minun kirjoituksen kommenteissa. Todellakaan lainattu teksti ei tarkoita mitään rinnastusta, siinä on kaksi erillistä ryhmää. Järjen käyttö on sallittua!

Mitä tarkoittaa "tai"-sana, selvennä se itsellesi. Luetun ymmärtäminen nyt pätkii taas.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #57

Siis menit katkaisemaan lauseen näin, jotta sait siitä mieleisesi väitteen.

" Oli kyse natsiryhmistä, tai muista vasemmistolaisista"

Mutta, kun siinähän olikin näin:

"...vasemmistolaisista, tai oikeistolaisista ääriryhmistä...".

Toimintasi on suoranaista totuuden vääristelyä. Tyypillistä trollaamista kommenteissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En puolustele esim. idioottimaisia "patriootteja", mutta keskustelu on lähtenyt lapasesta pahasti. Mikäli heidät kielletään, niin on lukuisia muitakin jotka täytyy kieltää mm. "antifasistejen" joukosta.

Ihan ok itselleni mikäli kielletään tällaiset sekopäät kunhan sen tekee tasapuolisesti.

Miten muuten sitten vähintään yhtä paljon ongelmia aiheuttaneet porukat esim. Bandidos yms. tai vielä pahemmat ... ajattelitko että kielletään nekin ja mietitkö yhtään miksi näitä järjestöjä ei ole kielletty tähän mennessä.... Missä vaiheessa on se raja ketä ei kielletä? Mietin vain plus ja miinuspuolia näissä kielloissa. Kai se on sallittua että mieluusti haluaisin plus-puolten voittavan päätöksiä tehtäessä....

Edelleenkään näin suuria otsikoita ei ole revitty eri moottoripyöräjengien, maahanmuuttajien, antifasistejen, jne. jne. rikoksista mediassa.... ja ärsyttää kun todella olen mm. "Patriootteja" ja heidän ideologiaansa vastaan, mutta älyllinen/looginen rehellisyys pistää kommentoimaan että tässä on joku joukkopsykoosi käsissä ellei kukaan näe että kieltämällä yksi ryhmä pitää kieltää myös monet muut. Itselleni kiellot käyvät kunhan ne tehdään tasapuolisesti eikä jonkun joukkohurman takia. Vastarintaliike on pellejärjestö joka on saanut nyt hyvin mahdollisesti yhden kuolemantapauksen aikaan historiansa aikana. Suomessa on paljon porukoita joiden toiminnan seurauksena on lukemattomia kuollut.... enkä voi käsittää ilman loogisia syitä miksi näitä ei sitten myös kielletä tasapuolisuuden nimissä. Onko kielloista enemmän hyötyä vai haittaa on mielestäni se tärkein pohdinnan asia.

************************************************************************
"Yksi asia minua ihmetyttää: Suomesta löytyy nettikeskustelujen perusteella omituisen monta ihan tavallisen oloista henkilöä, joilla on joku erikoinen halu puolustaa jopa natsiryhmiä."

No itseäni ärsyttää ja ihmetyttää se kun olen aina ollut mm. Vastarintaliikettä vastaan ja kun esitän mielestäni ihan loogisia väitteitä yhtäkkiä olisin muka heidän puolellaan mitä en todellakaan ole.

Jukka Mäkinen

Jaa, minulla on kiveen veistety hakaristi portin päällä, yksi hakaristin sisältävä lippu liehuu juuri tällä hetkellä portin vieressä, ja sisällä talossa sekä pihan perällä on vielä muutamia hakaristejä. Tekeekö se minusta natsin?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #106

Pellen tuo puuhastelu natsirekvisiitan kanssa sinusta tekee.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #193

Kallinen osoittaa vaan sivistymättömyytensä, tietämättömytensä ja rajoittuneen mielensä.

Minulla ei ole mitään natsirekvisiittaa.

Hakaristi on hindujen ja buddhalaisten ikivanha symboli ajalta kauan ennen Hitlerin syntymää.

Hindulaisella Balin Saarella meidän hindujen talot ja temppelit ovat lähes aina hakaristeillä koristeltuja. Koska Galungan-Kuningan pyhäpäiväsykli on vielä menossa Buda Kliwoniin saakka niin portin pielessä on bambusta tehty koristeltu Penjor-salko jossa on mukana pieni viiri jonka keskellä on hakaristillä koristeltu tyylitelty lootus ja OM-symboli.

Sivistynyt ihminen osaisi ainakin pyytää anteeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #211

Bali, hindujen merkkiä ei sanota hakaristiksi. Hakaristi on natsien merkin nimi. Siis tuon ikivanhan ja suhteellisen yleisen kuvion käyttö natsisymbolina on hakaristi. Mikä sen nimi on hindulaisessa perinteessä olisi hyvä jos kertoisit?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #216

Svastika ( sanskritin kielellä "kaikki on hyvin"). Hyvin tavallinen symboli Intiassa jossa sitä pidetään hyvän onnen tuojana. Kun svastikan "hakaset" osoittavat oikealle se on yksi 108:sta hindujumala Vishnun symboleista mutta se on myöskin auringon symboli ja hindujen auringonjumalan Surayan symboli. Symboli näyttää auringon liikettä idästä, etelän kautta länteen. Se oli myöskin amerikan alkuperäiskansojen keskuudessa auringon symboli.

Kun "hakaset" taas osoittavat vasemmlle (sauvastika) se yleensä edustaa pelättyä hindujumalatarta Kalia, yön ja magian jumalatarta. Sitä ei kuitenkaan pidetä pahana symbolina ja on taas Buddhismissa hyvin yleinen symboli.

Svastikasymboli käytetään paljon hindujen taiteessa, arkkitehtuurissa ja koristeissa. Sen voi löytää vaikkapa temppeleissä, taloissa, ovenpielissä, vaatteissa, autoissa tai vaikka kakunkoristeena. Hääkoristeluissa sillä on merkittävä osa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #211

Ei ole syytä pyytää anteeksi. Minä kyllä tiedän hindujen buddhalaisten kulttuuriperimästä aivan riittävästi. Oleellista on se, että sinä pyrit käyttämään tuota perinnettä äärioikeistolaisen väkivaltaisen poliittisen toiminnan tukemiseen.

Minusta on häpeällistä, että sinä eri uskontojen varjolla yrität pestä natsien rotuoppipolitiikkaan puhtaaksi.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Taitaa johtua isommasta tyytymättömyydestä, kuin lasipalatsissa majailevat toimittajat edes ymmärtää.
Ja lisäksi tälläinen kauhistelu asioiden ympärillä, kun juuri tietty porukka tai tietyssä porukassa oleva ihminen tekee jotain. Mutta kun anarkisti tai maahanmuuttajat tekee jotain, on vika yhteiskunnassa.

On helppo ymmärtää miksi porukka rupeaa kääntymään. Ei tarvi kuin katsoa peiliin. Vaalikentillä olessani olin suhteellisen maltillinen näihin asioihin. Nyt suorastaan v...taa katella joka päivä kun "ELIITTI LEHDISTÖ"
mustamaalaa meitä kansalaisia rasisteiksi ym. Väkisin rupee itsekkin radikalisoitumaan.

Ei ole pitkä aika kun vaadittiin esim. Mv lehden lakkauttamista. Mukana oli iltapäivä lehdet jotka nyt vääristelee tottuutta, muuttaen sekopäisen kaverin enkeliksi.

Kyllä te toimittajat saatte vielä mellakan aikaiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #198

Esa Holapan mukaan Tornavainen kuuluu mvlehden kirjoittajiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Millä kriteeristöllä Huusko kieltäisi äärijärjestön?"

Tuota kannattaisi kysyä oikeusministeri Lindströmiltä:

Uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen voisi Lindströmin mielestä hyvin kieltää, mutta hän ei ole varma, estäisikö kielto sen toiminnan.

- Tällaisilla järjestöillä ei ole mitään tarvetta Suomessa. Ei sellaisia tarvitse olla, Lindström sanoi toimittajille eduskunnassa.

Ministeri olisi valmis kieltämään myös äärijärjestöjen tunnusmerkit, mutta ei ole varma senkään tehosta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092022345443_u...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lähes ainoita kertoja kun olen Lindsrömin kannalla.... en minäkään ole varma kieltojen tehosta. Saattaapi mennä parempaan, saattaapi mennä pahempaan.

Jos aletaan kieltämään, niin voin tehdä listan ketkä pitää kieltää (IMHO). Jokainen voi tehdä oman listansa toki (kun mielipiteitä on moneksi) ja kai niistä äänestetään kansanäänestyksillä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Suomen vastarintaliikehän kuuluu muiden Pohjoismaiden kanssa Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen ja kaikilla on samat tunnukset, joten niiden käytön kielto saattaisi kirpaista. Eri asia sitten miten sitä noudatettaisiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #73

Tiedän. Mutta porukkaa taitaa olla alle sata koko Suomessa. Nyt syyllistyneet yhteen pahoinpitelyyn enkä oikein usko murhan/tapon olleen aikeena.

Silti ryhmiä joiden jäsenet Suomessa ovat tehneet reilusti enemmän tuhoa ei vaadita kiellettäväksi... en oikein kai vain ymmärrä. Sellaista sattuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

Tunnuksia kuitenkin näköjään on:

Poliisikansanedustajat kannattavat äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä

Tolvanen on ajanut pitkään rikollisten moottoripyöräjengien tunnusten kieltämistä lailla. Hän kannattaa tätä myös muiden rikollisjärjestöjen kohdalla. Hän katsoo, että tunnusten kieltäminen ei sodi perusoikeuksia vastaan.

Tolvanen ei usko, että toiminnan kieltäminen estäisi kokoontumisia. Hän arvio, että toiminnalta "veisi terää" jos järjestöön kuulumista ei voisi näyttää ulospäin.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliis...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #79

"Tolvanen on ajanut pitkään rikollisten moottoripyöräjengien tunnusten kieltämistä lailla. Hän kannattaa tätä myös muiden rikollisjärjestöjen kohdalla. Hän katsoo, että tunnusten kieltäminen ei sodi perusoikeuksia vastaan."

No tuossa on jotain loogisuuttakin jo. Mikäli kieltoihin halutaan lähteä (itse suhtaudun aika varovaisesti tuollaiseen..), niin pitää sitten kieltää aika monia ryhmiä "äärivasemmalta", "äärioikealta", rikollisuuksiin paljon syyllistyneiltä järjestöiltä jne. jne. Mikäs siinä sitten. En vain edelleenkään ole erityisen vakuuttunut että seuraukset ovat positiiviset. Voin olla väärässäkin toki, mutta kaipaisin esimerkkejä maista joissa näin on tehty ja asiat ovat parantuneet.

Jukka Mäkinen

"Ministeri olisi valmis kieltämään myös äärijärjestöjen tunnusmerkit, mutta ei ole varma senkään tehosta."

Kunhan vaan ei kiellä hakaristiä. Se on eräs meidän hindujen pyhistä symboleista. Molempiin suuntiin pyörivinä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #107

Nii-in.. kun se hulluus ei niinkään liity tunnuksiin... ihmisiä kyllä voi manipuloida omaan ryhmään kuuluviksi altistamalla heitä uskomaan tiettyyn graafiseen kuvioon muun muassa. Manipuloivat tahot vain ovat ne ikävät tahot eivätkä jotkut kuviot paperilla.......

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ehkä tehokkain tapa voisi olla, että tämäntapaisiin järjestöihin kuten SVL:n kuuluville henkilöille annetaan selvä viesti heidän olevan yhteiskuntamme pohjasakkaa, jota he todellisuudessa ovatkin.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kysyn vaan että minkälaisen viestin esimerkiksi Li Andersson antoi natseille kun sanoi että vasemmistolainen väkivalta on erilaista, koska siinä taistellaan systeemiä vastaan. Eivätkö natsit usko taistelevansa nimenomaan systeemiä vastaan?

Ei voi vastustaa vain yhden tekemää mieletöntä väkivaltaa ja hyväksyä toista. Silloin riittää että toinen omaksuu hyväksytyn väkivallan kriteeristön ja tsädäm, olemme juuri oikeuttaneet lisää väkivaltaa.

Keskustelu pitäisi pikaisesti siirtää yhdestä järjestöstä väkivaltaan kokonaisuutena. Ylipäätään poliittisen järjestelmän tehtävä on luoda yleiset säännöt ja virkamiesten tehtävä on soveltaa niitä yksittäistapauksiin.

Keskustelu on alunalkaen ollut harhapoluilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

SVL ei ole enää yhteiskuntamme pohjasakkaa, koska poliitikot ja media ovat tuoneet heidät julkisuuden valokeilaan. Johto siellä varmaankin palkkaa itselleen parhaillaan sihteereitä kaikkia haastattelupyyntöjä ja yhteydenottoja varten.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ehkä tehokkain tapa voisi olla, että tämäntapaisiin järjestöihin kuten SVL:n kuuluville henkilöille annetaan selvä viesti heidän olevan yhteiskuntamme pohjasakkaa, jota he todellisuudessa ovatkin."

Mikä mahtaa olla se maaginen viesti kun valtaosa suomalaisista nauraa katketakseen katsellessaan heidän ohjelmaansa jo nyt. Jos haluat pikaotoksen vain, niin ota wikipedia käyttöön. Miten ihmeessä se viesti laitetaan nykyistä paremmin...? Pistetäänkö kaikki löydetyt ryhmään kuuluvat jalkapuuhun ja heitä voi tomaateilla heitellä päivän ajan vai mitä?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

Eiköhän tuo herätä enemmän sääliä liikkeeseen kuuluvia kohtaan..... Hulluus porukassa on hauskaa kait. Mutta noillakin ajatuksilla ovat sitten aiheuttaneet yhden kuoleman ( luultavasti machoilemalla eikä tarkoituksena tappaa .. tuomiota odotellessa ). Suomi on täynnä järjestöjä/ryhmiä/jne., joiden joukosta löytyy enemmän kuolemaa aiheuttaneita ja aika usein ihan tahallaan. Mistä mediakiihto yms. tässä tapauksessa?

Koko ns. "keskustelu" on ihan sekaisin enkä voi uskoa että tästä pääosin hyvää seuraa mikäli ei keskustella rehellisesti.

Kaikkein ärsyttävintä tässä on että itse olen aina vastustanut mm. kyseistä järjestöä ja nyt on loogisesti ottaen pakko yrittää tuoda jotain järkeä "keskusteluihin". Mittasuhteet ovat menneet monilla ihan sekaisin tai vielä pahempaa ja tavoitellaan oman agendan (mikä onkaan) hyötyjä. Sen kuin kielletään tuo porukka, mutta siinä samalla sitten lähtee kieltolista liikkeelle, koska ihan aidosti on ryhmiä, joiden jäsenet Suomessa ovat aiheuttaneet enemmän haittaa ja kuolemantapauksiakin. Pitäisi nekin sitten kieltää..? En osaa sanoa suoraan seuraako enemmän vai vähemmän haittaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kun kriisitunnelmat valtaavat mielen ja asenteet muuttuvat mustavalkoisemmiksi, yksi monia houkutteleva vaihtoehto on yhteiskunnan kipupisteisiin suunnattu kurinpalautus. En käytä tätä termiä sattumalta.

Kurinpalautusmentaliteettiin meillä suomalaisilla on tietyistä historiallisista syistä erityinen taipumus. Sen sijaan esimerkiksi Norjassa Breivik-tapauksen -- jossa ei enää ollut kyseessä mikään yhteiskunnan marginaaliin jäävä rettelöinti -- jälkeen siellä reagoitiin täsmälleen päinvastoin. Korostettiin tarvetta keskustella ja säilyttää yhteiskunnallinen avoimuus.

Meillä yhteiskuntailmapiirin kiristymiseen vastataan tyypillisesti juristin suulla. Se koetaan asiahallinnaksi. Kansalaiskeskustelussa taas lynkkausmielialat saavat vapaasti nousta, kunhan ne pysyvät uomissa joita poliittisesti on mahdollista ohjailla ja käyttää hyödyksi.

Tie kuriyhteiskuntaan on päällystetty yhtäältä ylhäältäpäin kiristetyllä kontrollipolitiikalla, ja toisaalta pohjustettu alhaaltapäin kansalaisalamaisten journalistisella ohjailulla.

Meillä eletään jo totalitaristisille järjestelmille ominaisessa ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurissa. Siitä takaisin keskustelukulttuuriin alkaa olla toivottoman pitkä matka.

Ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri tarvitsee ja osaa käyttää vain leimasanoja. Sellaisilla ei mitään syy- ja seuraussuhteita pystytä selvittämään. Leimasanat ovat itsessään riittäviä, ne toimivat selityksen päätepisteinä. Vaikka kielteiset ilmiöt tosiasiassa ovat aina seurausta jostain, niihin suhtaudutaan kuin ne olisivat syitä.

Ja ne syyt muuttuvat syyllisiksi, kun kurinpalautukseen lähdetään.

Lakeja kirjoitettaessa tarvittaisiin tekojen tunnusmerkistöjä, joiden täsmällisempi määritteleminen taas tarvitsisi päteviä käsitteistöjä. Niitä ei enää näissä yhteyksissä synny eikä ole käytettävissä. On vain leimasanoja. Kuriyhteiskunnasta totalitarismiin taannuttaessa myös lait rapautuvat niin että mielivalta mahdollistuu.

Journalisteilla olisi vastuullisempikin vaihtoehto kuin kohujen nostattaminen ja yleisen lynkkausmielialan hyödyntäminen. Kirjoitin yleisemmästä näkökulmasta hieman pidemmän pohdiskelun -- jossa ei pidetä nokkaa kiinni eikä anneta pyrstön takertua näihin nykyisiin yksittäistapauksiin -- tuonne:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Totalitaristinen yhteiskunta....irtisanoutumiskulttuuri. No jaa. Eikö kaikessa yhteiskunnallisessa keskustelussa etsitä syitä ongelmiin. Eikö se ole lähtökohta kun halutaan parantaa yhteiskuntaa että irtisanoudutaan huonoista rakenteista tai käytännöistä tai asenteista. Olenko minä totalitaristi jos ärsyynnyn jostain mentaliteetista jota esiintyy vaikka keskustelussa? Tai sinä? Oletko oire totalitäärisestä yhteiskuntavaiheesta jos irtisanoudut siitä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Eikö kaikessa yhteiskunnallisessa keskustelussa etsitä syitä ongelmiin.""

Tuota noin. Huuskon tekstissä ei etsitä eikä esitetä ainoatakaan yhteiskunnallista syytä mihinkään niistä kielteisistä ilmiöistä joita hän käsittelee lähinnä leimasanoja attribuutteina käyttäen.

Syy-seuraussuhteilla selittäminen edellyttäisi tietysti yhteiskuntateoreettista raamia, mikä tekisi asioista vaikeita ja moralisoinnista mahdotonta. On helpompaa ja houkuttelevampaa tehdä juttuja pelkän nimeämisen varassa, jolloin juttu jopa harhaisesti näyttää faktisemmalta.

Asenteista tuossa hyppää esille viranomaistaholle suunnattu kollegiaalinen olalletaputtelu. Mantereitten mitassa tulevalla vuosisadalla uhkaavan kansainvaellusongelman kokoluokasta ja hallitsemattomuudesta ollaan vaiti.

Järjestelmien ominaisuuksista puhuttaessa kannattaisi pitää yhteisöilmiöiden taso erillään yksilökokemuksen tasosta. Se, että on olemassa yhteisöllisiä ominaisuuksia, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin, on toki suhteellisen vaikeasti käsitettävä asia.

Totalitaristisen järjestelmän ominaisuuksiin kuuluu juurikin tämä leimasanoen käyttö selityksen päätepisteenä sekä ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri, jonka hengessä näitä kansalaiskeskusteluja lähes yksinomaan käydään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #118

Jaa, minusta kansalaiskeskustelu Puheenvuorossa sisältää hyviä puolia. Esim täällä erottuu erilaisia rintamalinjoja mikä on minusta mielenkiintoista. Koska keskustelu jatkuu vuodesta toiseen sen täytyy sisältää muuta kuin lukkiutumista tai ns leiriytymistä. Kun natsistinen väkivalta yhteiskunnallisena tekijänä nousee puheenaiheeksi jakautuvat ihmiset hieman erilailla kuin muissa kysymyksissä.
Esa Holappa oli sitä mieltä että kyseessä oli järjestön kunnian vaaliminen hyökkäämällä epäkunniottavasti esiintynyttä miestä kohti rintapotkulla. Ei siis kansainvaellus.
Eestissä missä pakolaisia on vähemmän kuin sirpalemaisesti on rasismi kasvanut myös. Eikö voi olla että on olemassa voimia jotka levittävät rasismia, ei sen itsensä takia vaan saadakseen tilanteen jossa järjestäydytään autoritäärisesti ja konservatiivisesti. SVL tuntuu olevan sellainen taho. Se liimaa tarroja maahanmuuton haitallisuudesta mutta mikä sitä oikeasti kiinnostaa on autoritäärinen järjestys jossa ei hipit avaa suutaan.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #133

"SVL tuntuu olevan sellainen taho. "

Kamoon, ihan oikeasti Sini.
SVL on sellainen kasa ääliöitä, etteivät ne yksikertaisesti pysty mihinkään niin älykkääseen, suunnitelmalliseen ja organisoituun toimintaan jolla saisi jotain pientä älämölöä enempää aikaiseksi. Todellinen valtaanpääsy demokratiassa tapahtuu aina senhetkisen demokraattisen systeemin kautta, ja ujuttautumalla hallintobyrokratiaan, jonka jälkeen vasta muutavat demokratian totalitarismiksi. Näin teki Hitler. Näin teki Saddam. Näin tekee Putin(vaikkakin demokratia Venäjällä on aina ollut vähän kyseenalainen). Sitä yrittivät Suomen kommunistit. Sitä tekevät parhaallaan feministit Ruotsissa ja Suomesa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tämä vasemmistoanarkistien toimintaan vetoaminen on argumentointivirhe "Kaksi väärää tuottaa yhden oikeuden".
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksi_v%C3%A4%C3%A4r...

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Väärin sovellettu läimäytys. Harva pyrkii oikeuttamaan väkivaltaa sillä että joku toinenkin tekee sitä. Itse ainakin etsin niitä yleisiä ja yhtäläisiä sääntöjä jolla Suomesta tehdään vähemmän väkivaltainen paikka. Mielivaltainen hallinto laatii jokaiselle säännöt erikseen, fiksu hallinto luo yhteiset säännöt joita noudattavat kaikki.

Vertaa 'kielletään natsijärjestö koska se tekee väkivaltaa' ja 'kielletään väkivaltaa harjoittavat järjestöt'. Jälkimmäinen pitää sisällään täydellisesti ensimmäisen mutta antaa viranomaisille mahdollisuuden toimia kaikkien muidenkin järjestöjen kanssa jotka harjoittavat väkivaltaa. Lisäksi se säästää poliittisen järjestelmän käymästä jokaisen järjestön kohdalla tätä samaa keskustelua ja kohtelee kaikkia väkivaltaa käyttäviä yhdenmukaisesti. Yhdenmukainen kohtelu on muuten mainittu ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa sekä Suomen perustuslaissa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Semantiikasta kiistely ei tosiaan auta silloin kun ihminen on kuollut.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #46

Yhteiskuntaa koskevaa päätöksentekoa ei koskaan pitäisi harjoittaa tunnekuohun vallassa. Tai kännissä.

Sitten kun yläpaine on laskenut pikkuhiljaa alle kahdensadan, pitää ruveta miettimään analyyttisesti että mistä on kyse ja kuinka yhteiskuntaa pitäisi muuttaa jotta tälläisiltä vältyttäisiin.

Minusta kyse ei ole lainkaan semantiikasta vaan olennaisesta näkemyserosta siinä miten oikeusvaltio toimii. Natseihin suhtaudun aivan yhtä vastenmielisesti kuin valtaosa muistakin täällä, mutta en ole valmis uhraamaan oikeusvaltion perusperiaatteita siksi että viittäkymmentä natsia päästäisiin symbolisesti kurmuuttamaan kostoksi nimeämällä heidät ainoaksi väkivaltaiseksi järjestöksi jonka tekoja ei hyväksytä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

#46. Ei tässä olla uhria henkiinherättämässä. Sanoisin että päinvastoin, selvittäkäämme erimielisyyksiä sanoista ja sanonnoista. Se on tärkeää.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #74

Älä valehtele. Sinulle näyttää olevan tärkeää että sanojan boxin vieressä on profiilikuva, ja että sanoja mieluummin on samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Huusko näemmä poistaa hänen mielipiteensä kaatavat jutut.

SVL.n jäseneks ei päästetä niitä joilla on Perussuomalaisten jäsenyys,, oli minun jakamani linkki ja se piti poistaa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Voithan sinä erota persuista jos tuonne "vastarintaliikkeeseen" kaipaat. Siltä tuo sinun vaikerrus tuntuu! Rohkeasti vaan sinne minne haluaa!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tietysti se on mahdollista, mutta ei mulla ole tarvetta siihen.
Kuntaamme ei huolittu vastaanottokeskusta, ei näin näköpiirissä edes mielenosoituksia sitä vastaan.

Lailliset ja hyvät päätökset kunnanisien tekeminä on myös kuntalaisten turvaamista myös itsiään vastaan,, jolloin estytään rikollisilta tekemisiltä kuten väkivalta ja jopa kuolemantuottamuksilta..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko tämä Kallinen oikeasti trolli? Selvästi härnää kommenteillaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #91

Ideologia on vahvasti hänessä :) Ja itse en todellakaan teitä persuja kannata. Petitte mukavasti kannattajille annettuja lupauksia.. tiedän muutaman ja ovat ex-persuja. Mutta se on aihe toiseen keskusteluun.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #96

Ymmärrän suhtautumisen Perussuomalaisiin. Myös puolueessa on sisäistä oppositiota, jotka ajattelevat toisella tavalla hallitustyöskentelystä.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #102

Ei niin pientä puoluetta olekaan ettei sinne oppositiota mahtuisi.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Hakaristin kieltäminen voipi olla Suomessa haastavaa, kun miettii mikä oli ilmavoimiemme tunnus vielä toisen maailmansodan aikoihin.
Saa sensuuri tehdä kovasti töitä kun kaikista sotaa käsittelevistä jutuista ja kirjoista sutataan tuo tunnus mm. koneiden kyljistä pois.
Toisaalta nämä vihervasemmistolaiset tuntien - ei tuokaan olisi liian suuri työmaa heille.
PS. Kannattaisi myös samalla kieltää punatähdet ja -liput.

Jukka Mäkinen

Hakaristi on myös uskonnollinen symboli monille Suomessa asuville hinduille ja buddhalaisille.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tuottaako mm. Rimpiselle vaikeuksia ymmärtää, että Suomessa ilmavoimien käyttöön ottama hakaristi on erilainen ja aiempi kuin se mitä natsien käytössä oli.

On turva vedota armeijamme perinteisiin merkkisymboleihin puolustellessa natsien tunnuksia.

Aivan sama pätee Balilla asuvan sarjakirjoittajan vuodatukset. Kun tarkoituksena näyttää olevan vain sotkea selviä asioita vääristellen historiaa ja nykytarpeitaan puolustellakseen, niin kyseessä on vain kelvoton yritys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on sitä hevosenleikkiä, minkä sanan nykyinen puolustusministeri on kuvitetussa fasismimuistelossaan tuonut käyttöön. Kun raja rehvakkaan keppostelun ynnä muun vitsailun ja oikean poliittisen väkivallan välillä onkin häilyvä niin J. Niinistö valitsi laskea jälkimmäiset ensimmäisen piiriin. Hän kutsui muilutuksia hevosenleikiksi.
Kevytmielinen äärioikeistolainen palstahärnäily ja muu vastaava konjakkihuuruinen lässytys kettutytöistä jne on hevosenleikkiä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Äärijärjestöt osoittavat mieltään. Se pitää kieltää, tai edes yrittää jollain tavalla suitsia. Koska fasismi. Entäs kommunismi ja sen seurannaiset ? miten on suhtauduttava näiden lahkolaisten, tai jonkun ismin kannattajien mielenosoituksiin ? Riski väkivaltaan ei taida rajoittua pelkästään tähän yhteen uusnatsijärjestöön, joka ei sinänsä taida nauttia muiden, kuin omien jäsentensä ja Pekka Siitoimen perikunnan arvostusta.

Sivullinen kuoli mielenilmauksessa väkivallan uhrina, ehkä. Viranomaiset aikanaan antavat tuomion. Se on oikeudenmukaista, mutta etukäteen tuomitseminen ei sitä ole.

Aiheesta on nyt kirjoitettu jo monen kirjan verran juttuja, jotka myyvät hyvin. Sehän on median omistajien tarkoituskin. Eikä siinä mitään. Odotankin nyt mielenkiinnolla medialta jatkossa samanlaista toimituksellista intressiä, kaikkien epämäärästen ja hurahtanaiden äärijärjestöjen aiheuttamista toimista, jotka voivat mahdollisesti johtaa sivullisten kuolemaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Huusko varmaan kieltäis jopa joulutortut :)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Saman natsijärjestön ex-johtaja on samoilla linjoilla.

"Pahin pelkoni toteutui"

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016091922341291_uu....

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan ok kunhan vastaavan laista väkivaltaa käyttäneet tai sitä ajavat muut järjestöt kielletään samalla periaatteella myös.

Saa sen vastarintaliikkeen sekoilun kieltää omasta puolestani yksittäinkin mikäli ihan pakko on joku esimerkki antaa ( tai vain ideologian takia pakko keskittyä vain yhteen ryhmään, vaikka pahempia tehneitäkin on ). Ei se kovin loogista ole, mutta elämä ei aina ole.

Muutaman uskontoryhmänkin voisi kieltää ... scientologit ja Jehovan Todistajat tulevat ekaksi mieleen, mutta keksisin varmasti 10 minuutin pohdinnalla monta muutakin. Aiheuttaneet vähintään satojen ellei tuhansien ihmisten kuolemia tai mielisairauksia yms. mikäli pitäisi lähteä ilman tilastoja veikkailemaan. Voin olla väärässäkin.

Enkelihoidotkin sun muut sekä homeopadia jne. jne. pitäisi kieltää IMHO..... ja tv:stä yöllä nähtävät "ennustajaohjelmat" etenkin.... aiheuttavat paljon tuskaa. Kieltolistani ei suinkaan rajoittuisi näihin eli minusta tulisi ihan kiva diktaattori.... eh, ?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kansallissosialistisen toiminta voidaan ja tulee kieltää. Tähän voidaan määritellä kriteereitä, kuten:

- tunnukset, tunnusten samankaltaisuus;
- käsitys kansakunnasta biologisena organismina;
- käsitys ihmisrotujen perustavasta erilaisista kyvyistä ja ”puhtaiden rotujen” luomista kulttuureista;
- pyrkimys korvata demokratia johtajaperiaatteella;
- antisemitismi, jne.

Jos tulee epäselvyyttä, voidaan tilata joku tunnustettu alan asiantuntija ja professori Yhdysvalloista, Saksasta tai Israelista arvioimaan, onko jokin ryhmä kansallissosialistinen vaiko ei, ja noudattaa tätä.

Kun Suomessa kuitenkin lähdetään rasismin yleiskäsitteestä, rasismin kieltäminen antaa valinnan vallan ja kontrollivallan niille, joilla Suomessa jo on valta määritellä se, mikä on ”rasismia”. Suomessa ei voi käydä poliittista kamppailua määrittelyvallasta, kun se on jo määritelty. Tällöin tietysti määrittelyvallan haltijat valitsevat ”rasismin” kohteeksi kelvolliset vähemmistöt omien arvostustensa ja ominaisuuksiensa pohjalta.

Jari Tervon autismi-lausuma oli tässä suhteessa kuvaava. (Islaminuskoisten) maahantulijoiden puolustaja ei lähtökohtaisesti näe mitään ongelmaa siinä, että leimaa yhden lain mukaan erityisen suojelun tarpeessa olevan vähemmistön rasisteiksi ja siis erityisen alttiiksi rikoksiin ja käyttää vähemmistöä torjuttavana ulkoryhmänä – emmehän me nyt mitään autisteja ole, siis emme ole rasisteja. Yhteinen arvo muslimien kanssa on usko sosiaalisuuden kaiken ylittävään merkitykseen.

Tällöin esimerkiksi taolaisuus ei kelpaisi kulttuuriksi ja mahdolliseksi rasismin kohteeksi, kun taolaisuus eroaa konfutselaisuudesta (ja suomalaisesta asiantuntijakulttuurista) siinä, että sosiaalisia suhteita ja eettisiä sääntöjä ei nähdä elämää perustavina tekijöinä, vaikka niiden arvoa ei kokonaan kielletä, ja taolaisuuden mukaan liiallinen sosiaalinen vuorovaikutus heikentää qitä eli elämänvoimaa. Ei tämä kelpaa kulttuuriksi vaan sijoitetaan luokkaan ”sosiaaliset ongelmat, syrjäytyminen”. ”Rasismin” torjunta on aina valintaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Jos tulee epäselvyyttä, voidaan tilata joku tunnustettu alan asiantuntija ja professori Yhdysvalloista, Saksasta tai Israelista arvioimaan, onko jokin ryhmä kansallissosialistinen vaiko ei, ja noudattaa tätä."

Tuosta ei tuomarikunta tykkää. Tuskin poliisikaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Heidät voi ulkoistaa Yhdysvaltoihin, Saksaan tai Israeliin, jos ei maita.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Skinien on annettu touhuta ja puututtu siihen vain, jos he ovat tehneet jotain lainvastaista”, sisäministeriön kehityspäällikkö Tarja Mankkinen sanoo Ilkka-lehdessä.

Jos teot eivät ole lainvastaisia, mihin kaikkeen oikeusvaltiossa pitäisi puuttua?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä yhteiskunta tekee paljon aktiivista jalkautuvaa puuttumista. Esim minun lähiössäni on jo monta viikkoa ollut walkers-nuorisokahvila pyörien päällä. He siis tekevät intervention tänne. ;-)

Niko Sillanpää

Sehän se ongelma tässä onkin, pitäisi keksiä uusia rikoksia, kun muutama tuhat vuotta rikoslain kehittelyä ei ole riittävää rikoskavalkadia tuottanut. Ja haastava on tehtävä, kun pitäisi kriminalisoida yksi totalitaarinen väkivaltaideologia, mutta ei kaikkia, ettei lemmikkejä vain loukattaisi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mitä tässä mahdetaan niin jännittävän arvoituksellisesti tarkoittaa "lemmikeillä"?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #121

Varmaan hevosia, joita se toinen ääripää satutti. Ei sentään onneksi tappanut.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #121

#121: Eikö se nyt ole päivän selvää: ensisijaisesti jihadismia / islamilaista ekstremismiä (joka on elänyt Euroopassa tässä kuluneen puolentoista vuoden aikana melkoista noususuhdannetta, olet ehkä huomannut), äärivasemmistolaisuutta ja lievemmässä määrin vihreää ekstremismiä. Äkillisesti ei tule muita väkivaltaisia ideologisia ektremismejä mieleen EU:n mittakaavassa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #126

Kenen "lemmikki" jihadismi on? Äärivasemmistolaisuudella tarkoittanet anarkismia? Kenen "lemmikki" se nähdäksesi on ja kenen suosiossa vastaavasti on mainitsemasi "vihreä ekstremismi" (mitä sillä sitten tarkemmin tarkoitetaankaan)?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #141

Esimerkiksi sinun, tai muutoin on melko vaikea selittää, miksi sitä olet useammassakin bloggauksessasi valkopessut. Mutta epäilemättä em. aloitteen tekijöiden lemmikki, kuten äärivasemmistolaisuuskin (aka "anarkismi" aka "antifasismi" ym.). Vihreää ääritoimintaa on esimerkiksi Hanhikivi-mellakka, jossa Ylen toimittajakin joutui päällekarkauksen kohteeksi, mutta senhän toki toimittajat helposti lemmikeilleen anteeksi antavat, eikö!

No mutta, jos nämä ryhmät eivät ole lemmikeitäsi, ehkä seuraavan kerran ja seuraavaksi kirjoitat kriittisesti näistä ryhmistä sen sijaan, että kun jihadistit murhaavat Pariisissa ja Nizzassa satoja, puhut, että "pelolle ei saa antaa valtaa" ja että "kotouttamiseen pitää panostaa" ja "tämä ei ole oikeaa islamia". Aikamoinen kontrasti tähän, jossa vaadit suomalaisittain melko banaalin pahoinpitelyn perusteella, jonka selvittely on vielä pitkälti kesken ja jolla ei ole mitään osoitettavaa poliittista motiivia, yhteiskunnallisen keskustelun priotiteettia ja lainsäädännöllisiä muutoksia. Vaatimus ei yksinkertaisesti ole missään järjellisessä mittasuhteessa verrattuna esim. jihadismiterrorismin ehkäisyyn, ellet ulota samalla samaa käsittelyä siihen.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #156

No siinä oli aika tyhjentävästi keskustelun ongelmia. Julkinen keskustelu on kaksoisstandardien kyllästämä suhteessa eri tahojen harjoittamaan väkivaltaan. Ja kun siitä huomauttaa, saa rasistin ja natsisympatiseeraajan leiman. Siinä on jo aika iso syy vastustaa tälläistä rasisminvastaista lainsäädäntöä. Yhtenä päivänä joku sohii minuakin päin sormella ja sanoo rasistiksi. Siinä ei ole enää muuta tehtävissä kuin palaa roviolla.

Kaikkien kannalta turvallisempaa ja oikeudenmukaisempaa on 1) tuomita vain yksilöitä tekojensa perusteella ja 2) kirjoittaa lait siihen muotoon että samat säännöt koskevat kaikkia tasapuolisesti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #156

..ja näissä ylemmissä kommenteissa on muutamassa kerrottu osa ongelmaa, jota valitettavasti muutoin yleensä järkevä Huusko ei (vielä) ymmärrä tai ei halua ymmärtää. Kaikki lukuisat epäkohdat mitä on tullut julki ajavat ihmisiä eri järjestöihin ovat sitten anarkismia tai fasismia tai mitä milloinkin ja media on ajanut ihmiset hommafoorumeille ja vielä pahempiin paikkoihin esim. mv ja monet muut. Ihan vain tyhmyyttään. Ette tehneet tehtäväänne oikein! Kai voisin sanoa "hävetkää", mutta epäilen että olitte itsekin ulapalla ettekä vain tajunneet... sellaista sattuu. Ulapalla vieläkin ... ? Please älkää olko Suomen ja muidenkin takia.

Eivät ne sadat tuhannet mm. Janitskinin mv:lla olisi mikäli järkevästi olisi media toiminut. Peiliin katsominen on tuskien taival, tiedän. Toisella puolella taas antifa, takku-porukat ja monet muut... turhan harvat sielläkään "hyvää" väkivaltaa kieltävät. Liikaa aikaa kai taas sodista, kun väkivalta on yksi ok vaihtoehto... :(

Miten tilanteen on annettu kehittyä tähän ja pahemmaksi vain menee... on arvoitus kai.. voisin spekuloida mutta kirjoituksesta tulisi liian pitkä.

Sen tiedän että mikäli ihmiset huomaavat edelleen puolueellista/valheellista/peittelevää mediaa, he reagoivat kuten Euroopassa on käynyt muutenkin. Enkä usko että tästä hyvää seuraa sanon mitä tahansa :( Kirjoitimpa kumminkin.. ehkä jälkipolville säästyy.

Todella valitettavaa... oli lukuisia mahdollisuuksia estää eskaloituminen vuosikymmenen aikaan (vähintään) ja kaikki mokasivat. Eurooppa on jatkossa kaaoksessa... Ranskassa Le Pen, Saksassa Merkel kaatuu ja kenen toimesta... katsokaa niitä muitakin maita.. eikä se vaikenemalla parane. Putin iloitsee, hip hip hurraa. Ja kun EU:n kaatamiset on tehty, niin epäilen että ilo vaihtuu kun mm. Putin (tai seuraajansa) koputtelee ovea. Pah, tätä ihmiskuntaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #165

Ei se, että lukee jotain (toivottavasti) tarkoita vielä, että sen uskoo. Mielestäni kannattaa lukea ja katsoa mahdollisimman paljon, jos vaan pää sen kestää. Ihminen on siitä jännä, ettei se pysty tuottamaan absoluuttista valhetta tai totuutta. Täyden tuubankin seassa on joskus jotain, mikä voi olla ylihuomenna lehdessä.

Kokonaiskuva on tärkein, mutta se on raakaa hommaa lukea foorumitolkulla asioita, jotka ei kiinnosta pätkääkään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #156

Ääriliikkeet, joihin liittyy väkivaltaa, ovat kaikki vastustettavia ilmiöitä, oli sitten kyse jihadismista, uusnatseista, anarkisteista tai ekoterroristeista.

Ihmettelen vain, Niko Sillanpää, millä perusteilla esität tuollaisia alatyylisiä arvioita toisista ihmisistä. Sellainen ei edistä mitään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #224

No sitten varmaankin kirjoituksissasi vastustat niitä kaikkia, etkä esimerkiksi valkopese islamilaista ekstremismiä kirjoittamalla, että "pelolle ei saa antaa valtaa", "tähän on totuttava" jne., eikö niin.

Niin, "lemmikki" on siis mielestäsi alatyyliä? Vai mitä tarkoitat?

Nyt, onko Ylen pääuutisten toimittajan "horisee" alatyyliä? KSML:n pääkirjoitustoimittaja, joka mukaan äskettäin eläköitynyt korkean virkamies on "nopeasti (...) menettänyt kosketuksen todellisuuteen"? Entä erään runsaasti ilmaista mainosta mediassa saavan kirjailijan "nolot vätykset" jne.? Samaisen henkilön ja Kainuun Sanomien päätoimittajan "roskaväki"?

Vai olisivatko nämä kuitenkin asioita, joita sinä tai joku muu Alma median toimittaja innolla retweettaa?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #227

On alatyylistä höpöttää omiaan siitä, että jotkin väkivaltaiset liikkeet olisivat jonkun "lemmikkejä", kun hyvin tietää, että näin ei ole.

Myös valkopesujutut ovat ihan sinun omiasi. Tässä esimerkiksi yksi kirjoitus koskien ääri-islamistista väkivaltaa:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18393...

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén Vastaus kommenttiin #233

Huuskon valkopesujutut eivät todellakaan ole huomattu vaan Sillanpään puolesta. Kommentoimatta sen enempää tuota linkitettyä Huuskon blogikirjoitusta jossa mm. haukutaan länsimaalaisia populisteja ja kerrotaan miten Islamilla nyt ei ollut oikein mitään tekemistä Charlie Hebdonkaan tapauksella niin löytyykö Huuskolta lisää näitä juttuja jossa hän ei valkopese Islamiterrorismiä?

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #141

Kansallissosialisteilla (tai heitä ymmärtävillä) on oma slanginsa, joka ei aina muille avaudu.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Nuori ihminen kuoli tarpeettomasti toisen nuoren ihmisen oltua kyvytön hallitsemaan impulsiivisuuttaan. Teon teki siis ensi vaiheessa henkilö - ei järjestö - vaikkakin järjestö on tuottamuksellisesti, väkivaltaan kiihottamalla, luonut edellytykset tapahtumalle. Eikö siis yhteiskunnan pitäisi ensisijaisesti tuomita ja rankaista henkilöä, ja toissijaisesti tuomita ja saattaa edesvastuuseen järjestöä? Eikö yhteiskunnan olisi kuitenkin kolmantena askeleena, välittömän reaktion jälkeen, ryhdyttävä tutkimaan itseäänkin - omaa vastuutaan - sikäli kuin tapahtuman taustasyyt (root cause) olisivat luoneet pohjaa epäterveiden ilmiöiden nousta esiin?

Kuolemantuottaja sai silmittömän ja sumean raivokohtauksen, jota hän ei osannut hallita. Monella muullakin meistä, ainakin jos on uskominen havaintoa, että "taistelijan geeni" (entsyymi nimeltä monoamiini-oksidaasi A) on juuri Suomessa varsin yleinen, saattaa olla samankaltaisia tunnepuuskia - jotka me kuitenkin osaamme hallita. Tekijän osoittama heikko kyky hallita itseään liittyy usein laajempaankin ongelmakenttään itsehillinnän puutteen vuoksi, eli vaikkapa taipumus alkoholismiin tai hallitsemattomien riskien ottamiseen. Piirre on havaittavissa vaikkapa liikenteen onnettomuustilastoista, joissa nämä kuolemaa (omaa ja toisten) halveksuvat tyypit ovat yliedustettuja.

Rangaistus - mikä tahansa ranteille läpsäisy se onkaan (tekijän aivoissa tuskin syntyi yhteyttä potkun rintaan, ja potkitun siitä mahdollisesti kaatuessa, jälleen mahdollisesti maahan rojahtaessaan päähänsä saamaan fataaliin vammaan - tämä vain eräänä vaihtoehtona oikeudelliseksi puolustuskonstruktioksi) - ei muuta tosiasiaa, että tämä "Jeppe" vahingoittaa itseään tai toista kohta uudelleen... ja uudelleen. Jotain muutakin pitäisi siis keksiä kuin pelkkä yksioikoinen rangaistus - mutta yhteiskuntamme on muissakin vastaavissa tapauksissa linjannut, että asianmukaisen ja kenties kalliin terapian sijaan (emme voi tietää mitä maakiviä "Jeppe" kantaakaan sielussaan) käytetään halvempia kemiallisia ratkaisuja... jotka tarkoittavat eräänlaista kemiallista lobotomiaa: pilleri ei varsinaisesti auta, mutta sen käyttäjä muuttuu harmittomaksi vihannekseksi. Viittaisin tässä taannoiseen Aku Kopakkalan jupakkaan, hieman kärjekkäämmin sanankääntein.

Jos - ja kun - yhteiskuntamme ei voi, halua, tai ei ole varaa perusteellisempiin ratkaisuihin saada väkivaltainen ihminen tokenemaan, sen pitäisi pohtia muita keinoja rajoittaa vahingoittuneen ihmisen toimintakykyä - viimeisenä askelmana toki eristäminen, eräänlainen antautuminen. "Jeppe" ei nimittäin lakkaa lyömästä, ellei yhteiskunta kasaa riittävästi esteitä elämälle - kunnes Jeppe ehkä vihdoin ja viimein itse tajuaa ja prosessoi juttunsa (mieluiten avustettuna itsereflektiona, tietenkin). Yhteiskunnalla on vastaavanlaisia esteitä jo olemassa - vaikkapa verovelkarekisteri, tai rikosrekisterin vuoksi pois suljetut ammatit (mm. väkivaltatuomion saanut ei tiettävästi voi toimia vartijana). Nyt esillä olevassa tapauksessa tekijällä on jo pitkä väkivaltatekojen sarja takanaan, eli hänet voi ilman epäilyksen häivää tunnistaa väkivaltaiseksi henkilöksi.

Yhteiskunnan asettamia porrastettuja esteitä ovat vaikkapa ajokorttikielto tai matkustusasiakirjojen evääminen, tai este itsessään voisi olla väkivaltaiselle henkilölle luotava erillinen määräaikainen id-kortti. Ammattikieltojen listaa voisi myös laajentaa, ja myös rajoittaa määräajaksi oikeutta yhteiskunnallisiin palveluihin (vaikkapa yhteiskunnan tukema asuminen). Porrastuksen ajatus olisi väkivaltaisen ihmisen valintoja aste asteelta kaventamalla saada hänet itsensä viimein ryhtymään itsetutkiskeluun, ja lähtemään tervehtymisen tielle. Yhteiskunta ei myöskään kanna kaunaa, vaan rekisteri puhdistuu aikanaan jolloin myös esteet poistuvat, eivätkä nuoruuden synnit estä myöhemmin liittymästä takaisin osaksi kansalaisyhteisöä.

Suomi on tiettävästi allekirjoittanut blogistin mainitseman YK-sopimuksen, muttei ole toistaiseksi katsonut vielä aiheelliseksi muuttaa lainsäädäntöään erinäisten ihmisvihaisten organisaatioiden kieltämiseksi. Muutosta koskeva aloite on olemassa (rasismirikoslakiin.fi), mutta ainakaan itse en ole sitä vielä allekirjoittanut - tosin SVL-tapaus pistää miettimään olisiko aika reagoida. Toisaalta ajattelen, että ihmisille pitää suoda mahdollisuus osoittaa omaa järkeään pidättäytymällä väkivallanteosta vaikka kuuluisivatkin sellaista ihannoivaan järjestöön, ja toisaalta tuumin lainsäätäjän jo omaavan riittäviä keinoja tarvittaessa puuttua peliin. Jopa mielestäni umpityperät "Soldiers of Odin"-ryhmät näyttävät pitäneen kohtuullisen järkevää linjaa toiminnassaan - yhteiskuntamme on luottanut mainittujen ryhmien "omavalvontaan", ja niille on annettu tilaisuus osoittaa olevansa tämän luottamuksen arvoisia. Jos taas yhteiskunta olisi lähtenyt kieltämisen linjalle - ottanut ryhmiltä vastuun teoistaan pois - se olisi provosoinut kenties erinäisiä keskenkasvuisia vastareaktioita. Samalla tavoin yhteiskunta on luottanut maahamme tulleisiin ihmisiin, ja he ovat vastavuoroisesti (muutamin poikkeuksin) kantaneet vastuunsa - vaikka he eivät tunne maamme tapoja, eikä heidän tilanteensa varmuudella ole ollut kovinkaan helppo tai mukava. Kuvainnollisesti yhteiskuntamme ei siis pidä provosoitua Elielinaukion tapahtumista, ja silmittömän pikaistuksen vallassa potkaista järjestöjä - niin iljettäviä kuin ne monen mielestä ovatkin - vaan osoittaa malttia.

Aivan oma teemansa olisi yhteiskuntakritiikki. Mielestäni nykyinen amerikkalaistyylinen kova kapitalismi (jota hyvin arvostetut ja lukeneet henkilöt kuten Saksan Liittotasavallan muinainen kansleri Helmut Schmidt ovat kitkerästi nimittäneet "Raubtierkapitalismus"-käsitteellä, eli omana suomennoksenani saalistuskapitalismiksi) ansaitsee tulla rankoin sanoin tuomituksi. Neoliberaali, aiheellisia yhteiskunnallisia rajoituksia höllentävä "laissez faire"-politiikka jättää näet pistämättä varoja sivuun tulevaisuuden haasteisiin varautumiseksi: jos valtio ei kerää tarvittavia varoja yhteiseen kassaan, eivät yksityiset toimijatkaan sitä tee. Toisaalta on ihan luonnollista ja aiheellistakin yhteiskunnan vetää rajoja minkälainen toiminta on sallittua - ihminen itse asiassa TARVITSEE rajoja: ne ovat puite-ehtoja joihin yhteiskuntaan liittyvän ja siinä toimivan on sopeuduttava. Rajoittamaton vapaus taas tarkoittaisi terveiden rajojen hämärtymistä, täysin irrationaalia ylimielisyyttä (hybristä!)... ja näin onkin jo käynyt. Neoliberaali politiikka edistää kärjistetysti ilmaistuna jokaisessa ihmisessä latentisti piileviä psykopaattisia piirteitä - yksioikoista oman edun tavoittelua ja itsekorostusta ellei peräti glooriaa, ja täydellistä dissosiaatiota tekojensa seuraamuksista, aiheuttamastaan kärsimyksestä ja tuhosta (relevanttia myös Elielinaukion tekijän motiiveja pohtiessa). Kaiken murheen huipuksi kyseinen toimintatapa on juuriltaan lähtien erittäin tehotonta - ja siksi osittain syynä länsimaiden nykyiseen sitkeään, innovointia halveksuvaan kehitykseen. Vanhana Ihmissuhdekoulukunnan kannattajana - ja sitä liike-elämässä useita kertoja kohtuullisen menestyksekkäästi startup- ja käänne-tilanteissa käyttäneenä - en voi kuin kauhistella miten kanssaihmisiä kohdellaan joissain nykyisissä työpaikoissa, ja vieläpä täysin tarpeettomasti, pikemminkin vain esimiesten oman valta-aseman korostamiseksi. Näin ei toki ole kaikkialla - onneksi! - mutta ilmiö ja "kulttuuri" on levinnyt niin laajalti Suomenkin talous- ja poliittiseen elämään, että ymmärrän yhteiskunnan oirehtimisen vallan hyvin. Laajat yhteiskuntapiirit ovat täysin aiheesta pettyneitä, turhautuneita ja nyttemmin erittäin vihaisia - eli jutun aiheeseen viitaten alttiita seuraamaan erinäisten ääriliikkeiden pillipiipareita. Näin ei tarvitsisi olla... mutta mitä muuta vaihtoehtoa heille jääkään?

Pahoittelut pitkästä kirjoituksesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nää geeniselitykset huonolle agressionhallinalle kaatuu esim siihen ettei toisen ja kolmannen polven ruotsinsuomalaiset enää joudukaan tappeluihin. Geeni voi tietty olla mutta ympäristöstä on kiinni oppiiko henkilö parempia konfliktinratkaisumalleja jotka kuitenkin ovat palkitsevampia. (paitsi natseille ei ole kun palkitsevat väkivallasta)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minulla on ainakin kokeilussa se, että kun kasvuympäristö ei ole minun takiani kaoottinen, koska hillitsen ja hallitsen impulsiivisuuteni, lapseni oppivat hallitsemaan omansa, jos se heille on periytyäkseen.

Minusta vaan välillä tuntuu, että maailma on muuttumassa kaaokseksi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Niko Sillanpää
20.9.2016 15:50

Sarjakirjoittaja Sillanpää unohtaa tarkoituksellisesti mm. uusnatsiliikkeet ja näitä riittää Euroopassa lähes jokaisessa maassa. Yksi isoimmista on Unkarin Jobbik-niminen puolue. Heillä on ollut harrastuksena järjestää öiseen aikaan retkiä paikallisten romanien kyliin ja ammuskella siellä mitä kohdalle sattuu. Pääministerin oma puolue peesaa näitä räyhääjiä.
Olettaisi, että korkeasti koulutettu lääkäri olisi edes hieman perillä siitä mitä Euroopassa tapahtuu. Tietysti voi olla niinkin, että Sillanpään mielestä liian hitaasti!

Niko Sillanpää

Ks. #95

Liebchen Reijo, et voi ottaa natseja lemmikiksi ja kieltää heitä samaan aikaan. Äitikin opetti, että kakkua ei voi samaan aikaan syödä ja säästää, eikö?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Luetun ymmärtäminen ei olisi pahitteeksi edes lääkärille.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #157

Hmm. En ole rautalankamallituulella. Luotan vähemmän hitaalla käyvien keskustelijoiden loogiikan kykyihin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Sillanpään vastaukset ovat aivan kummallisia. Vastaus ei liity mitenkään siihen mistä minä kirjoitin. Vai olen minä ottamassa natseja lemmikiksi. Väite on aivan tolkuton. Ymmärrän toki lääkärien kiireet. Toivon kuitenkin, ettei moinen huolimattomuus joka kommentista kuultaa ei vaaranna ammatillista työtäsi!

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Tämä tapaus on perin ikävä mutta samankaltaisia tapahtuu koko ajan´. Heinäkuussa uutisoitiin tapauksesta Korsossa, jossa lyöjä oli ensin itse haastanut riitaa ja sitten lyönyt uhria joka kaatui ja kuoli parin viikon kuluttua. Tuomio oli pari vuotta ehdollista, vaikka sen tapauksen tahallisuusaste oli mielestäni korkeampi kuin tämän Asema-aukion tapauksen.

Tässä ei ole mitään poliittista ulottuvuutta. Muutama SVR:n tyyppi seisoskeli Asema-aukiolla ja joku tuli heille kertomaan sylkemisen ryydittämänä mitä mieltä hän ko. tyypeistä oli. Joku SVR:n porukasta hermostui ja löi. Toki väärin sinänsä, mutta provosoinnilla on silläkin osuutensa. Yleinen oikeustaju lienee sellainen, että suunsoittaja/tönijä kerjää hankaluuksia ja jos häneen joku hermostuu, niin hän on itse osayyllinen. Mikäli minkäänlaiseen suulliseen herjaukseen tai tönimiseen ei saisi vastata millään tavoin johtaisi se lähestulkoon itsepuolustuksen (tai muiden puolustamisen) kieltoon.

Erikoista on ollut myös IS:n ja HS:n linja julkistaa epäillyn nimi jo ennen tämän vangitsemista ja rikoksesta jossa tuomio saattaa vaihdella neljän kuukauden ja kuuden vuoden välillä. Tähän astinen linjahan on on ollut, että vasta tuomitun nimi julkaistaan ja sekin vasta jos on tuomittu ehdotonta vankeutta.

SVR:ää ollaan nyt kovasti kieltämässä tai ainakin sen tunnusten käyttöä. En ennen viime viikonvaihdetta edes tiennyt, että viher-valkea-musta kangas jossa on musta nuoli ylöspäin on jonkunlainen natsilippu, mutta oppia ikä kaikki. SVR:n kokoontumisten kieltäminen sen varjolla, että joku niistä provosoituisi johtaisi kohta kaikenlaisen mielenosoittamisen kieltämiseen, koska aina joku jostain provosoituu ja saattaa mennä mielenosoittajia tönimään jonka seurauksena hänet saatetaan tuupata kumoon. Kuka haluaisi kieltää Pride-kulkueet tai ilmastomarssit vain siksi, etteivät niiden vastustajat teloisi itseään jos käyvät kertomassa mielipiteensä niistä sylkemisellä ryyditettynä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuinka ekstreemejä maailmanselityksiä sitä voikaan kehittää. Pikkunatsiparat tahattomasti sattui osumaan jalalla.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

"Saatetaan tuupata kumoon". Tämä vähättelyn muoto tuntuu edelleen elävän omaa elämäänsä, vaikka poliisi on kertonut valtavan paljon aggressiivisemmasta teosta, potkusta rintaan kymmenen metrin juoksun jälkeen.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

On jokseenkin epäolennaista onko tuupattu (senkin voi tehdä monella tavalla), potkaistu rintaan, lyöty (kuten siinä Korson tapauksessa) Olennaista on se, että uhri on kaatunut ja lyönyt päänsä. Emme tiedä myöskään mitä ennen tätä on tapahtunut. Kuolemansyykin on vielä epäselvä.

Voisiko Huusko kertoa kirjoittaisiko hän tällaista bloggausta jos joku olisi käynyt syljeskelemässä Pride-kulkueen osallistujalle ja häntä olisi siellä lyöty jonka jälkiseurauksena olisi ollut kuolema.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #146

Rintapotku liittyy tappelukulttuuriin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #146

SVL:n pieni jäsenkunta on syyllistynyt väkivaltaisiin tekoihin usein. Poliisillla on tästä Asema-aukiolla tapahtuneesta väkivaltaisesta teosta aika selvä kuva.

Hypoteettinen kysymyksesi on erittäin ontuva.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #225

Miten niin ontuva? Tämä asema-aukion juttu ei ollut sellainen, jossa aktiivisesti lähdetään etsimään pieksettäviä. Uhrikin oli valkoinen mies. Oikeusvaltioon vetoavat myös usein sanovat, että ei mitään väliä vaikka taustalla on rangaistuksia kunhan ne on sovitettu. Juttu olisi ihan toinen jos SVR:n porukka olisi tuolla ollut ja uhitellut ohikulkijoille. Hehän vain seisoivat lippujensa kanssa ja jakoivat materiaaliaan.
Eikä minua pelota mitkään tunnukset joiden kieltämistä nyt kovasti jotkut ajavat. Jos tunnuksia näkyy niin ainakin tiedetään keitä on koolla niin tietää väistää. Satunnainen porukka, kuten vaikka valkoihoisia nuoria (noin 70 uhria) urakalla hakannut pari vuotta sitten joukko on paljon vaarallisempi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #226

Eihän se ollut eka kerta kun jakavat lippulappuja ja sitten mukiloivat jos joku avaa suunsa että ei tykkää.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

SVR ja vastaavat avointa väkivaltaa tai omaisuuden tuhoamista avoimesti kannattavat järjestöt on kiellettävä. Samoin kaikki sellaiset järjestöt tai uskonnot jotka avoimesti eivät sitoudu demokratian, ihmisoikeuksien tai perusoikeuksien kunnioittamiseen.

Jukka Mäkinen

Noilla perusteilla kiellettävien listasta tulee pitkä ja tylsä:
- SVR
- islam
- vasemmistoliitto
- vihreät
- RKP
- SDP
- SETA
- Naisasialiike Unioni
- ...

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Ja se on ongelma, koska..? Jos mikä tahansa järjestö kannattaa väkivaltaa tai toisen tai yhteisen omaisuuden tuhoamista niin mikä on ongelma järjestön kieltämisestä?

Risto Laine

Seurannut näitä keskusteluita Somessa ja päädyn aina samaan päätelmään, eli yksilö ei vastaakkaan nykyään tekemisistään oli aatteeltaan tai uskonnoltaan mikä vain.

Riittää kun leimataan kaikki.

Näppärää uunotusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"yksilö ei vastaakkaan nykyään tekemisistään oli aatteeltaan tai uskonnoltaan mikä vain."

Riippuu mitä ryhmää edustaa, toiset ovat median ja poliitikkojen suojeluksessa ja heidän tekemänsä tapot, murhat ja raiskaukset ovat aina yksittäistapauksia kun taas toisen ryhmän kaikki varajäsenenkin möläytykset ovat ryhmän kollektiivisessa vastuussa ja nämä möläytykset rinnastetaan järjestään natsien kaasukammiohin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ideologioista riippumatta pään iskeytyminen kivikatuun on hengenvaarallista, ja siten ihmisen väkivaltaiseen kaatamiseen sisältyy aina vakava riski. En pidä kansallissosialismi-aatetta tai natsijärjestöä syyllisenä Jimi K:n kuolemaan.

Risto Laine

Suuri kysymys onkin se, että onko meidän tai muiden maiden lainsäädännossä pykälä että kansallissosialismi on kriminalisoitu. Pitäisikö Kommusnismikin kriminalisoida, onhan heidän jäljiltään 1900 luvulla n.100 milj ihmisuhria.
Kuppanen Hitler oli oppipoika näiden rinnalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuomo Kokko 144 Hmm, onko sinulla joku uskonto jossa on hahmo nimeltä kaatopäävammanaiheutus. Se hahmo sitten iskee jollemme lurita loitsuja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Laita saatesanat. Niillä kerrotaan mitä mahdollista keskusteluun liittyvää argumenttia meinaat puoltaa tai kiistää tai illustroida. Niillä myös johdatellaan ihmiset uuteen huoneeseen. Tuo on agressiivinen tapa linkata. Keskustelujen muuttaminen agressiivisiksi on juuri sitä mitä tässä viimeiseksi tarvitaan.

Juha Hämäläinen

Agressiviseksi asiat kokee ne jotka ovat agressivisia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rehellisyyttä tarvitaan. Myös sinulta ja kavereiltasi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #206

So es ist auch mit Ihr und Ihre freunde!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #220

Mit Ihnen und Ihren Freunden, mit-preposition kanssa pitää olla datiivi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #223
Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Aika jänniä kommentteja tuolla. "Ei mitenkään hyväksy väkivaltaa
.mutta.." pitäisikö Rasmus kieltää väkivaltaisena järjestönä tai sitä ihannoivana?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt muistankin Ilkka Tähtisen joka ilmestyy harvoin ja silloin kun ollaan 'jännän äärellä'. Ja jolla tietysti ei ole kuin pakolliset profiilitiedot eli ei mitään.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen Vastaus kommenttiin #155
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #168

Meitin sini on saanut nettipoliisin tinatähden ja huomauttelee melkein joka toiselle. Ei aiheuta toimenpiteitä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #172

Sinin pitäisi vielä käydä hakemassa oppia edeltäjältään Reijalta miten tarkastetaan onko nimi oikea ja montako sen nimistä Suomesta löytyy. Ei polisivaltio synny vajavaisella tekniikalla. Kukaan ei saa päästä verkonsilmistä läpi kun Isosisko valvoo.

Risto Laine

Tack linkistä Hämäläinen. Tuo on juuri oikea kuva Suomesta. Onko kenelläkään koskaan tullut mieleen "Kun aivot on narikassa". Siellä Suomalaiset siskot ja veljet tukkanuottasilla.

Juha Hämäläinen

Tässä tapauksessa on kyse samasta joukosta ja eri tapauksista.....
Malli esimerkki Suomen kaksinaismoraalista ja yhden toisen äärilaidan mielessä liikkuvista ajatuksista............

Risto Laine Vastaus kommenttiin #163

Tätä se on, eikä läntinen sivilisaatio ole enään yhtenäinen, ei todellakaan ja lainaan erään Hepun tekstiä vuosia sitten:

"Sivilisaatiot eivät koskaan kestä iäti. Ne tulevat ja menevät. Meidän ei pitäisi olla yllättyneitä. Se on kuin kehä. Jokainen sivilisaatio alkaa barbarialla, jota seuraa tyrannia. Mutta sitten säädetään lakeja käyttäytymisen hallitsemiseksi. Alussa jonkinlaisen diktatuurin alaisina, mutta siitä siirrytään poliittiseen vapauteen ja ihmiselämän kunnioittamiseen, kun yhteiskunnan jäsenet korjaavat järjestäytyneen yhteiskunnan hedelmiä, joka on rakennettu kunniallisuuden hyveen ja toinen toisensa tukemisen varaan. Mutta sitten ahneus pääsee valtaan. Sitä seuraa laiskuus ja yleinen haluttomuus yhteiskunnan rakentamiseen, hyvinvointiin. Sitten rappio, korruptio ja pahe pääsevät valtaan. Ja siinäkö me olemme tänä päivänä? Sivilisaatiomme luhistuminen matkallamme barbariaan ja sivilisaation kehän sulkeutuminen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Oklokratia

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Näinhän se menee. Samaa paskaa sielläkin. Tää toinen puoli kavereineen ovat valmiita maalaamaan mustan valkoiseksi, kun se heille sopii.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Auts... Aikaa raakaa ajatusmaailmaa tuolla Rasmuksen puolellakin. Olikos tuo 2015 pahoinpitely Marko Parkkolan keissi? Ei kai Parkkola mikään natsi ole. Täälläkin kirjoitellut.

Paljon kommentteja, että oma vika, kun lähteen ärsyttämään mielenosoittajia. Niih...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tottahan näkyy olevan se väite että tämäkään bloggaus ei kestä kommenttia jossa joka sana on totta ja liittyy 100% aiheeseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kärpäsestä on tehty härkänen.

SVL ei ole uhka Suomen itsenäisyydelle.

SVL:n jäsen ei ole yksittäiselle kansalaiselle suurempi uhka kuin kuka tahansa tuhansista maamme kaduilla kulkevista arvaamattomista ja harhaisista mielenterveyspotilaista, jotka moderni terveydenhuoltomme on siirtänyt valvotusta laitoshoidosta avohoitoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tehostamalla maamme mielenterveyspotilaiden ja narkomaanien hoitoa Suomi muuttuu turvallisemmaksi paikaksi elää ihan meille kaikille, myös SVL:n jäsenille, joiden ihmisyyttä emme saa kieltää.

Jokaisen ihmisen elämä on arvokas.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #176

Väitit ettei svl-jäsen ole suurempi uhka kuin kuka tahansa. Kun sanoin höpö höpö aloit ladella itsestäänselvyyksiä ohi aiheen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #178

Sini, luepa uudelleen kommenttini #173.

Lukihäiriö on ilmeinen poliittinen valintasi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #180

Svljäsen on suurempi uhka kuin kuka tahansa mielenterveyspotilas. Piste.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #183

Siinä tapauksessa koet varmasti olosi suhteellisen turvalliseksi niin Vantaalla kuin muuallakin Suomessa.

Pelkästään työkyvyttömyyseläkkeellä mielenterveyshäiriöiden vuoksi on maassamme 115 000 aikuista. Näihin lukeutuu vajaa 5000 narkomaania.

SVL:n jäsenmääräksi on puolestaan arvioitu alle 100 aikuista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #185

Kävelen päivittäin neulanvaihtopaikan ohi johon diakonissalaitoksen paku tulee noin kolme kertaa viikossa. Minulla on ollut kaksi kellarimurtoa viime keväänä. Kerran puri koira. Siinä se. Ne kellarimurrot olivat tietysti järkyttäviä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #186

Kellarimurrot kuuluvat pikkupoikien peruskoulutukseen. Ei niinkään että mitään pitäisi varastaa, vaan se jännitys kun kaverien kanssa murtautuu jonkun kellariin tai vinttikomeroon. No okei, vietiin me marmelaadikarkkeja. Rikos on jo vanhentunut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Pah, kieltäkää kaikki SVL:n jäsenet tai ainakin jäsenyys. Ei siksi että olisivat järkyttävän suuri uhka, vaan siksi että päästäisiin keskustelemaan aidosti isoista kysymyksistä Suomessa ja kiire on kova niiden kanssa.

Sorry SVL-jäsenet... Suomen parhaaksi kai pitää teidät kieltää, koska muutoin media sun muut foorumit eivät vain voi olla jauhamatta pienestä järjestöstänne.... uhrautukaa Suomen parhaaksi ja alkakaa elää elämää muutoin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Oma ansionsa on myös Timo Soinilla hyväksyessään jytkyn toiveessa, joka -11 vaaleissa toteutuikin, Halla-ahon johtama "rasistisiipi" puolueen eduskuntavaaliehdokkaiksi. Tällä päätöksella ja jytkyn ansiosta vihapuheesta maahanmuuttajia kohtaan tuli vähemmän tuomittavaa ja tämä nykytilanne on jatkumo tuosta Soinin onnettomasta ratkaisusta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, median taitavalla (tai sattumalta.. itse uskon tarkoituksenmukaisuuteen) hyväksikäytöllä pääsivät suosioon silloin ja mitä enemmän media antoi ILMAISTA julkisuutta (kuten jenkeissä esim. Trumpille nyt), niin sitä suosituimmiksi pääsivät ja jytky tuli. Surkea julkisuuskin on aika jees, mikäli sen saa ilmaiseksi ja muuten olisi pitänyt maksaa miljardeja samasta (Suomessa miljoonia).... ei hassummin.. etenkin jos osaa kääntää surkeankin julkisuuden omaksi hyödykseen.. ja mikä ettei. Huomattavasti helpompaa kuin käyttää olematon julkisuus miksikään hyödyksi, koska.. noh, olemattomasta et pääse kovin pitkälle. Jos on seuraajia, niin manipulointia vain.

Median jäseniä voi käyttää hyväksi mikäli osaa edes alkeellista psykologiaa. Valitettavaa, mutta katso nyt vaikka syyt ekaan ns. "jytkyyn" tai siihen miksi Trump hyvinkin voi voittaa presidentinvaalit USAssa tai miksi Janitskin nauraa ja pyörittelee mediaa mielin määrin ja monet muut tapaukset....

Jukka Mäkinen

Oma ansionsa on myös sosialidemokraateilla koko tapahtumaketjun alkuunpanijoina hyväksymällä kansainvaelluksen invaasion maahan.
Koko nykytilanne on jatkumo tuosta älyttömästä maailmanhalauspoitiikasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaipa tämäkin palsta on jollekin hyvä terapauttinen väylä purkaa pahaa mieltään, mutta mun mielestä tää asia on aika tavalla puhki kaluttu.

Yhteenveto:

Natsit on pahoja
Väkivalta on perseestä
Ei saa tappaa

Päästäiskö tosta listasta yksimielisyyteen, vai onko siinä joku pahasti jonkun ideologiaa vastaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Njääh.... ei tasan päästä.

Natseissa kivoja puoliakin sanoo joku ( oli niillä jotain luonnonsuojeluhommia muistaakseni ettei sen puoleen )...

Väkivalta on perseestä paitsi jos se on omaa ns. "parempaa väkivaltaa" ( osassa "antifasisti"-piirejä on mm. se meininki )...

Ei saa tappaa... paitsi jos on ihan "pakko" (se miksi pakko löytyy ziljoona syytä) ja vastapuoli on sekopäitä omasta mielestä...

En usko että listastasi päästään yksimielisyyteen, koska ihmiset.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Entä jos pahin on vasta edessä. Kun keskiluokka on kuihtunut maassa on enää köyhällistä joka on jengiytynyt, koska sehän on ainoa mikä tarjoaa turvaa sen jälkeen kun hyvinvointiavaltio aate on ajettu alas taloudelliseen liberalismiin sopimattomana. Sitten on maahanmuuttajien jengit, tai pitäisikö sanoa maahan tunkeutujien. Jengit sotivat keskenään alueilla joihin poliisi ei uskalla mennä, niinkuin Ruotsissa jo tapahtuu. Ja se rikkain kansan osa, se yrittää sulkeutua muuriensa taakse pelkäämään.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

En tiedä onko Ruotsissa näin mutta monessa köyhässä maassa kyllä. Kehityssuunta jota ei toivota.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

En tiedä onko Ruotsissa näin mutta monessa köyhässä maassa kyllä. Kehityssuunta jota ei toivota.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Olen Markun kanssa samaa mieltä. Pahin piti tapahtua. Kannatan tuoretta aloitetta nimetä Asema-aukio Jimi Karttusen aukioksi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Markku Huusko. Miksi näistä ei kirjoiteta palstoilla? Miksi et itse kirjoita näistä poliittisen väkivallan muodoista? Ihan noin niinkun rehellisyyden nimissä olisi mukava tietää.

https://www.youtube.com/watch?v=VqWbtSznys0

Tästähän olis voinut joku feministikin kirjoittaa, jos olisi rehellinen.

https://www.youtube.com/watch?v=PBWMW4djPjA

Sivullinen pahoinpideltiin poliittisessa mielenosoituksessa tampereella. Käsittääkseni näitä löytyy lisää.

Anarkistit ovat puhuneet vallankumouksista ja poliisivihastaan ihan julksesti.

http://www.nelonen.fi/uutiset/viihde/1691815-anark...

Syvä hiljaisuus päätoimittajan pakeilla??

Tässä mistä sinä kirjoitat oli tietenkin myös poliittista kulmaa. Tapahtui mielenosoituksessa. Ihminen kuoli. Hyvä, että jotain yritetään. Mutta etkö todella koe, että näissä asioissa on jotakin kaksoismoraalia. Minusta sinullakin on hyvin vahva kaksoismoraali tässä kohtaa. Siksi en usko, että tämä vie mihinkään hyvään kehitykseen.

Ehkä hieman keppihevosella Markkukin ratsastaa. Sitten ollaan ihmeissään, kun median luotettavuus romahtaa. Vielä pitäisi saada uusiksi se vetoomus. Uskokaa nyt meitä se olisi, niin kivaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä tärkeä näkökulma Iltalehden Nina Leinoselta: "Kun asiaa pohtii enemmän, alkaa kuvio kuulostaa tutulta. Rähinäryhmien liikuttelu paikasta toiseen, järjestelmällistä levottomuuden lietsomista, paikallisten rekrytointia radikaalien riveihin.

Kuvio on täysin sama kuin pari vuotta sitten Ukrainassa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092022346406_u...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Barack Obama sanoi eilen Venäjän pyrkivän voimapolitiikalla palauttamaan entisen mahtinsa.

Hän puhui demokraattisen mallin puolesta: mitä kevyemmät ideologiset rakenteet ihmisillä on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä.

Muinaisskandinaaviseen mytologiaan uskovilla SVT:n ja Soldiers of Odin aktivistiliikkeillä on voimapolitiikan esikuvia, tunnetuimpana Eugen Schauman.

Yhä ilmeisemmältä näyttää, että Olli Immonen höynäytettiin ottamaan leima otsaansa SVT:n aktivistien rinnalla Eugen Schaumanin patsaalla Porvoossa.

Minä jouduin yllättäen ja pyytämättä Demari-lehden kansikuvapojaksi yo-keväänäni- 72.

Ollessani 80-luvun alussa Roomassa Yk:n virassa, Helsingistä saapuneeseen mediaporukkaan kuulunut Risto Nurmi/Yle jututti minua OPEC:n tilanteesta, mihin vastasin jotakin yleistä koska kysymys ei minulle työn puolesta mitenkään kuulunut, silti kuulin "haastatteluni" lähetetyn Yle:n radion Päivänpeilissä! Leima otsaan.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Huusko tuttuun tapaansa vetää laput silmillä. Sanon niinkuin Sipiläkin sanoo: yksittäistapaus. Mutta matujen tekemät 22 tilastoitua seksuaalirikosta, yksi tappo (tai murha) ymym..eivät ole yksittäistapauksia. Tästähän Huusko ei kirjoita mitään. Olisiko kertoa syytä ? Vai tuntuuko realiteetti liian painostavalta ?

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092122350635_u...

Kuolemantuottamus, puolitoista vuotta ehdollista. Tapaus jossa kuski vain ajaa eteenpäin välittämättä sen kummempaa puolittain ulkona olevasta matkustajastaan.Kuolema tuli heti eikä päivien päästä.

Nainen ei kuitenkaan tainnut olla uusnatsi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Teon mahdollinen poliittinen motiivi jää uutisoinnissa epäselväksi, joten sen vertaaminen nyt puheena olevaan tapaukseen ei ole relevanttia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Soinin tänään virallisessa plokissaan hersyttelemä pökkelösana "fillarikommunismi" näyttää keksityn peitesanaksi joissakin keskusteluissa esiintyvälle "johtokuntatason kommunismille", jonka merkityksen ymmärtää puuhevonenkin, mutta fillarikommunismia ei Soini ole yrittänyt vääntää selville edes rautalangasta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Olen ollut politiikassa pitkään ja oppinut sen, että mielistelemällä ei saa mitään aikaan. On uskallettava olla omaa mieltä. Missä EU, siellä ongelma, Jytky, fillarikommunismi ja kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte. Siinä on muutama omaankin mieleen jäänyt tokaisu."
Näin Soini "plokissaan".

Hän unohtaa kuitenkin erään varsin älykkään ja tärkeän periaatteellisen tokaisunsa.
Siis minkä: "persut eivät persettään jaa". Noin sitä sivistynyt maisteri kieltä käyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset