Markku Huusko

Torilla oli isänmaallinen meininki, paitsi…

  • Helsingin Senaatintorilla lauantaina 24.9.2016.
    Helsingin Senaatintorilla lauantaina 24.9.2016.

Helsingissä viime lauantaina järjestetty rasisminvastainen Peli poikki -tilaisuus oli upea osoitus siitä, että suomalaiset ovat valmiita lähtemään liikkeelle sankoin joukoin hyvän asian puolesta, kun tarve on.

Nyt oli tarve. Natsistisen Suomen vastarintaliikkeen, SVL:n, mielenosoituksessa Helsingin Rautatieaseman tuntumassa oli pahoinpidelty kahta viikkoa aiemmin nuori mies. Hän kuoli viikkoa myöhemmin, joskin kuolinsyy on yhä epäselvä. Teosta on epäiltynä ja vangittuna SVL:n natsi.

Helsinkiin kokoontui lauantaina arviolta 15 000 henkilöä marssimaan ja kuuntelemaan puheita ja musiikkiesityksiä Senaatintorille. Minut noin suuri määrä suoraan sanoen yllätti.

Samaan aikaan Helsingin Narinkkatorilla oli äärioikeistolaisia tästä pyöreästi tuhannesosa omassa tilaisuudessaan.

Nämä 15 000 ja 15 kertovat oikeat mittasuhteet siitä, ketkä Helsingissä oikeasti vastustavat rasismia ja ketkä kannattavat. Verkossa tuo suhdeluku näyttää välillä aivan toisenlaiselta, koska äärioikeistolaiset saavat kiihotettua toisiaan samoihin jankkauksiin ja uhoamisiin tehokkaasti.

Senaatintorilla oli yleisesti ottaen positiivinen tunnelma, ihmiset olivat tavallisia eri-ikäisiä, erikokoisia ja erivärisiä suomalaisia. Tilaisuuden pääpuhujaksi oli saatu eläkkeellä oleva presidentti Tarja Halonen, jolla oli tuohon tilaisuuteen oikein valittu napakka viesti.

”Demokratia on joukkuepeli, jossa reilun pelin säännöt koskevat kaikkia. Me emme hyväksy keinoksi väkivaltaa tai sillä uhkaamista”, Halonen sanoi.

Hän kertasi myönteisessä hengessä myös, kuinka Suomi on ollut edelläkävijä poliittisten oikeuksien antajana kaikille:

”Nämä oikeudet ovat luoneet meille kotimaan, joka kansainvälisessä vertailussa on aktiivinen, solidaarinen ja yhteistyökykyinen. Toivon, että viesti siitä kaikuu kauas rajojemme taakse”.

Seuraava puhuja, suomalaista äärioikeistoa tutkinut Mikael Brunila oli valinnut aivan toisenlaisen linjan. Hän puhui ensin Espanjassa 1930-luvulla käydystä sisällissodasta ja hyökkäsi sitten Suomen istuvaa hallitusta vastaan.

”Miltä näyttäisi sellainen fasismin vastainen yhteisymmärrys, jonka paineessa kokoomuksen ja keskustan ministerien olisi sanottava perussuomalaisille, että heidän kanssaan ei tehdä politiikkaa, että ´tästä he eivät kulje’? Brunila kysyi viitaten kommunistisen Espanjan sisällissodan toisen osapuolen iskulauseeseen.

Brunila intoutui puheessaan nimittelemään poliisia rasistiseksi. En sitä edes paikan päällä kuullut, mutta jälkikäteen sen olen hänen omilta sivuiltaan lukenut.

”Miltä näyttäisi antirasistinen yhteisymmärrys, jonka turvin uskaltaisimme yhdessä sanoa siirtolaisia etsivälle rasistiselle poliisille ja viranomaisille, että ´ei, tästä te ette kulje´?”, Brunilan puheessa sanotaan.

Hän uskoo, että me kaikki torilla olleet olimme etsimässä vastausta noihinkin kysymyksiin.

Särähti pahasti. Esimerkiksi minä en ollut tekemässä puoluepolitiikkaa tai tekemässä ylityöllistettyjen maahanmuuttoviranomaisten ja poliisin työtä tyhjäksi. Enkä varmasti nimittelemässä suomalaista poliisia rasistiseksi.

Olin vastustamassa rasismia ja sitä, että epäisänmaallinen natsiliike SVL on saanut riehua Suomessa niinkin vapaasti kuin on.

Halosen ja Brunilan lisäksi tilaisuudessa puhuivat kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim, Helsingin yliopiston tutkija Karin Creutz ja Etnon pääsihteeri Peter Kariuki. Etenkin etnisten suhteiden parissa työskentelevän Kariukin puheesta jäi mieleen juuri se eteenpäin katsova positiivinen asenne, jota lähdin Senaatintorille etsimään.

Tilaisuuden lopetus Finlandia-hymniin oli järjestäjiltä mykistävän tyylikäs valinta. Siihen tiivistyi osallistava, ei pois sulkeva isänmaallisuus.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (162 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Verkkokeskusteluissa näyttää joitakin kiusaavan erityisesti se, että mielenosoitukseen osallistui väkeä poliittisesti laidasta laitaan. On merkillepantavaa, että meillä on toimijoita joilla on poliittisesti niin kuumia tunteita, että tuollaisessakin asiassa halutaan olla eriseuraisia.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Eikö Brunila osannut viitata Ruotsiin, missä yhden puolueen kanssa ei haluta olla tekemisissä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei tuo Brunilan puhe varmasti ollut yllätys niille, jotka hänen toimintatapansa tuntevat, järjestäjien valinta oli selvästi ''riippumaton''. Tällaiset tapahtumat ovat älyttömiä juuri siksi, että usein se idea joltain katoaa.

Tästähän on useille nyt tullut me 15000 vastaan rasistipersut ja rasistihallitus, tällä varmaan sitten sitä väkivallatonta tulevaisuutta luodaan.

Pääministeri ja sisäministeri kohkaavat nyt tuon vastarintaliikkeen lopettamisen kanssa, toivottavasti siellä on järki edes jollain päässää ja ymmärtävät, että tuollainen laki aiheuttaa vain lisää ongelmia. Tätä mieltä ovat monet professoritkin.

Brunilan puhuminen jos tuli jollekin yllätyksenä, niin samaan syssyyn olisi voinut pyytää Hakkaraisen puhumaan, niin olisi tullut tasapainoa. :)

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Miksei Brunila ollut hyvä valinta, mutta varmaan vain vappuna. Tässäkin huomaa, että ihmiset ovat vedätettävissä näihin massatapahtumiin kunhan aihe on "seksikäs". Tällä kertaa se oli Suomen Vastarintaliikkeen "natsi"

Tilaisuus päättyi Sibeliuksen Finlandia-hynniin,tosin erään amerikkalaisen professorin mukaan Sibelius oli: Natsi !!

Tässä huomaa, että suomalaiset eivät tunne omaa historiaansa kunnolla

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sä et ole tainnut koskaan kuulla Finlandiaa. Jos olet, mieti miltä tuntui ja miltä kuulosti. Vertaa sitten siihen musiikkiin jonka SVL oli laittanut asema-aukion tapopahoinpitelyn glorifioimiseksi tehtyyn videoon.
Mitä enemmän kämyt avaa suutaan tai vetää batmänvermeitä niskaan tai muuta sellaista sitä kahjommiksi muuttuvat. Sen jopa tajusivat kaikki ne jotka eivät lähteneet vastamielenosoitukseen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #72

Ei se miltä se kuulostaa, vaan millainen oli Sibeliuksen maailmankuva? Huvittavaa, että Suomen niin sanotun "kultaisenkauden" taiteilijat ovat lähestulkoon kaikki suomenruotsalaisia tai muuten vain Suomeen muuttaneita..

Eikö olisi kannattanut suoraan soittaa HORST WESSEL LIED? Olihan laulun esikuvalla melkein saman kohtalo, kuten tällä traagisen tapauksen uhrilla. SVL ei järjestönä häntä pahoinpitellyt vaan yksittäinen jäsen, vaikka olkookin sen perustajajäsen.

Tästä tapauksesta tulee mieleen Suomen-Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuran kohtalo 1940. Sekin ei koskaan rekisteröitynyt, kun Tanner ja muut vastaavat poliitikot estivät ja sen keskeisimmät johtohenkilöt pidätettiin erillaisilla tekosyillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

En usko että olet sekaisin. Sinulla on joku syy sekoittaa asioita. Eräänlainen vihanilmsus sekin että tietoisesti sekoittaa asioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

En usko että olet sekaisin. Sinulla on joku syy sekoittaa asioita. Eräänlainen vihanilmsus sekin että tietoisesti sekoittaa asioita.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"... suomalaiset ovat valmiita lähtemään liikkeelle sankoin joukoin hyvän asian puolesta, kun tarve on."

Tarkkaan ottaen suomalaiset lähtivät liikkeelle pahaa asiaa vastaan. Siinä on vissi psykologinen ero, vaikka loogisesti ja teknisesti kyse olisikin samasta asiasta. Siinä on eroa kuin positiivisella ja negatiivisella ajattelulla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minulle on jäänyt epäselväksi mitämieltä ovat ne suomalaiset jotka eivät osallistuneet kummankaanpuolen mielenosoituksiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minulle on jäänyt epäselväksi mitämieltä ovat ne suomalaiset jotka eivät osallistuneet kummankaanpuolen mielenosoituksiin."

Siitä on varmaan tehty jotain mielipidetutkimuksia.
Kansanäänestystä tuskin tarvitsee tehdä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #101

Sinun täytyy nyt selvittää ne tutkimustulokset ja julkaista ne.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voin kertoa,koska en osallistunut..enkä varmaankaan koskaan tule osallistumaan tuollaisiin bileisiin.

Olen sitä mieltä,että joko tullaan toimeen keskenään tai sitten ei tulla. Tällaista jahkaamista ei jaksa kukaan..mikäli osapuolet eivät pian ymmärrä,että ulkomaalaisissa ei ole syy siihen,että olemme toistemme kurkuissa pian kiinni,niin sitten peli on menetetty. Vaan syy on meissä itsessämme..ja siksi tänne ei parane ottaa yhtään ylimääräistä,koska emme siis tule toistemmekaan kanssa toimeen. Yhtään keppohevosta ei tarvita kummallekkaan osapuolelle. Viheltäisivät tuon pelin poikki..

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Varmaankin se jäi epäselväksi juuri sen takia, että he eivät osallistuneet mielenosoitukseen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Täytyy liittää Apajalahden kirjoitus: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223...

En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa kenellekään, mutta mikään laki ei voi estää näitä idiootteja ilmestymään kaduille. Kyse on asenteesta ja ongelma siinä, että emme mahda mitään noiden pahoinvoinneille, ketkä nyt kokevat yhteiskunnassa.

Uusien lakien ei pitäisi aiheuttaa haittoja ihmisille, mutta kuitenkin niitä kirjoitetaan, vaikka pitäisi purkaa suuri osa säännöstöä ja pykäliä helpottamaan toimintaa?

Niko Sillanpää

Eiköhän Brunilan puhe sisältöineen ollut tuossa tapahtumassa täysin oikeassa ympäristössään ja paikallaan, seisomassa joukoissaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ihme yleistys. Olitko lähelläkään tapahtumaa?

Niko Sillanpää

Verorahoitteinen yleisradioyhtiömme tuotti tapahtumasta suoran streamin ja tallenteen. Olin tapahtumahetkenä syntymäpäivillä naapurikunnassa.

Tosin ei tarvitse muuta kuin selata läpi järjestävät tahot ja puhujat sekä tsekata banderollit tullakseen em. johtopäätökseen.

Rehellisyyden nimissä olisin luullut, että lauantaina H:gissä keskellä kaupunkia olevaan tapahtumaan, johon liittyi noinkin massiivinen mediapanostus ja jota mainostettiin aina eduskunnan kyselytuntia myöten olisi tullut huomattavasti suurempi osanotto tyyliin "rauhan"marssit 80-luvulla. Kertonee jostain, että ei tullut.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #11

"Verorahoitteinen yleisradioyhtiömme tuotti tapahtumasta suoran streamin ja tallenteen."

Paikan päällä voi tehdä havaintoja, joita joku ei ole valmiiksi valinnut.

"Tosin ei tarvitse muuta kuin selata läpi järjestävät tahot ja puhujat sekä tsekata banderollit tullakseen em. johtopäätökseen."

Banderollia oli aika moneen makuun, enkä minä ainakaan osannut puheiden sisältöä etukäteen veikata. Esimerkiksi presidentti Halonen puhui innostavasti asiaa. Mikä Aleksi Pahkalassa ja muissa järjestäjissä oli mielestäsi vikana?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #57

" Paikan päällä voi tehdä havaintoja, joita joku ei ole valmiiksi valinnut."

Harvoin yhteen lauseeseen on saatu kiteytettyä näin paljon totuutta subjektiivisesta Ylestä.

Kiitos !

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #57

#57: Jos puhujina ovat Brunila, Creutz, Kariyuki, Abdulkarim ja Halonen sekä esiirtyjänä Karri Miettinen, jokainen viime vuosina hereillä ollut tietää tasan tarkkaan pelkkien nimien perusteella, mitä on tulossa.

En tiedä, kuka on Aleksi Pahkala, mutta siinä ei ole mitään epäselvää, etteikö tapahtumaa polkaistu pystyyn AFA:n eli äärivasemmistolaiselle platformille:

https://lahtinenveikka.wordpress.com/2016/09/25/pe...

Uusvasemmistolaisuutta heijastelee myös järjestöosanotto: Ihmisoikeusliitto, Amnesty Internationalin Suomen osasto, Greenpeace, Seta, Pelastakaa Lapset ry, UN Women, Plan International Suomi, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Pakolaisneuvonta, Monika-Naiset liitto ry ja Naisasialiitto Unioni.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Oppositio "huutaa tuskaansa, niin että kuuluu taivaaseen asti", sanoi ulkoministeri Timo Soini pian hallitukseen päästyään. Eipä siellä kukaan kuullut juutalasiakaan joten kannattaneeko luottaa pilliinviheltelijöidenkään, vaikka paikka olikin järjestetty mitä otollisimmaksi.

Muistuttaessaan Suurkirkon portailla ensi vuoden suuresta itsenäisen Suomen Juhlavuodesta Tarja Halonen osoitti sanansa kauas maamme rajojen ulkopuolelle. Sitä hän oli Demari-lehden toimittajalle "backstagella" painottanut.

Miten Jiri Karttusen muisto siihen liittyi?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Halonen: "Me emme hyväksy keinoksi väkivaltaa tai sillä uhkaamista."
---
Siinä entinen presidenttimme, joka aikanaan 'ihmisoikeusjuristina' ei kovin kuuluvasti piitannut toisinajattelijoiden sorrosta, osoittaa ilmeisesti sanansa "kauas maamme rajojen ulkopuolelle". Arvelisin niiden kohdistuvan mm. naapuriin, hyvän ystävänsä Vladimir Putinin ja hänen hallitsemansa Venäjän suuntaan, tai Al-Assadin tapaan hallita Syyriaa?

Huusko vertasi 15 000:n pelipoikki-joukkoa 15 ihmisen 'vastamielenosoitukseen'. Tuntuukin hieman ylimitoitetulta kuulla kaikkia noita puheiden huolenaiheita, kun vastassa oli - vähättelemättä - 15 hörhöä.

Ei ole ihme, että moni juuri siksi herää kysysymään, mitä ja miten tapahtuma palveli itse teemaa "Peli poikki", ja ennen kaikkea mitä muuta paikalla olleet saatiin palvelemaan hyödyllisinä - joukkojensiirtoina?

Mutta sen selvittäminen onkin jo laatumedian tehtävä, sillä järjestäjinä olivat osin samat tahot kuin "Meillä on unelma" -puuhaajat, joita media pitää lempilapsinaan, mm. YLE-mainonnalla.

Ehkä sen unelman toteutumisesta voisi jo muutaman rivin kirjoittaa, kun reilu vuosi on jo kulunut tapahtumasta...? Mitä unelmasta seurasi, kun Merkel'kin jo katuu päätöksiään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jimi Karttusta muisteltiin tai muistoansa kunniotettiin aikasemmin asema-aukiolla. Nyt keskityttiin hätistämään rasismia Suomesta ja siihen sopi hyvin viittaus tuleviin juhlallisuuksiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskoisin tuon mielenositukseen osallistujien suuren määrän kertovan myös siitä, että suomalaisten suuri hiljainen enemmistö on kyllästynyt koko 2010-luvun ajan lisäntyneseen ja myös selvästi kärjistyneseen vihapuheen kasvuun. Helsinkissä oli fyysisesti paikalla 15000, mutta uskon, että itseni tavoin, hengessä mukana oli valtaosa vihapuheisiin kyllästyneistä suomalaisista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En ole nähnyt missään lukua siitä, että kuinka paljon Ylen palvelimella oli ohjelman katsojia. Itse seurasin sitä runsaan tunnin verran.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Arto Granlund, näin minäkin uskon.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Markku ja muut, kannatan täysin rinnoin tällaisia joukkomielenosoituksia, tietysti sillä varauksella ettei kenenkään silmille syljetä eikä ketään potkita. Mielenosoituksissa voi jokainen huutaa niin paljon kuin keuhkoista lähtee - se auttaa paljon jäähdyttämään tunteita. Mitä vähemmän tunteita sitä todennäkoisempää on ettemme tee tyhmyyksiä.

Ihmiset liittyvät ääriliikkeisiin kun yhteiskunnassa on jotain pielessä. Suomessa monen mielestä talous ja maahanmuutto ovat pahasti pielessä ja siksi monet ovat liittyneet SVL-nimiseen liikkeeseen. En tiedä kuinka moni ja ovatko he natseja.

Kirjoitit "Hän kuoli viikkoa myöhemmin, joskin kuolinsyy on yhä epäselvä. Teosta on epäiltynä ja vangittuna SVL:n natsi". Kuolinsyy on siis epäselvä, mutta olet varma, että potkija on natsi. Minun ei rivikansalaisena tarvitse perustella mielipiteitäni. Mutta Markku, sinun hyvänä lehtimiehenä täytyy olla valmis todistamaan oikeaksi mitä kirjoitat - ovatko natseja.

Kun vedellään natsitkortit esiin, pitää muistaa että 2. Maailmansodassa kuoli yli 50 miljoonaa ihmistä.

Toivottavasti maan Hallitus ja Eduskunta pitävät päänsä kylmänä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Eikös nyt ole ihmeellinen natsinpesukortti käytössä!!??

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #85

Mitä tarkoitat? En ymmärrä natsinimittelyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Kyseenalaistat että svl olisi natsistinen eli kansallissosialistinen vaikka ne itse sellaiseksi ilmottautuvat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hiljainen enemmistö ei osallistunut kummankaanpuolen mielenosoituksiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Erään suurimmista yllätyksistä some-ajallani koin osallistuessani muutaman hetken ulkoministeri Erkki Tuomiojan Facebook-kommentointiin. En olisi odottanut yleisen ilmapiirin siellä täyttyvän "Herran siunausta Ministerille hoitaessanne isänmaan asioita ulkomailla" sävyisistä viesteistä.

Ulkoministeri Timo Soini on pohdiskellut josko Suomi voisi profiloitua kristittyjen turvasatamana. Se voisi tarkoittaa hiljaisten pilliinviheltäjien positiivista syrjintää maahantulijoita valikoitaessa. Laajalti tiedetään tavallisten luterilaisten markkuheikkien olleen kaikkein tehokkaimpia naapuruston juutalaisia paljastaessaan. Siksikin Angela Merkel on pyrkinyt välttämään leimautumista "valikoijaksi".

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aivan. Tuomioja osannee arvostaa siunauksen toivotuksia.
Toisaalta Merkel on alkanut osoittaa päätöksistään ns. katumuksen merkkejä, uutisten mukaan.
Mitä tulee 'kristittyjen turvasatamaan', ei sekään pelkästään huono idea ole: ei kai heitäkään voi hylätä pelkän hyväsydämisen humanismin perusteella?

Käyttäjän amgs kuva

Tämä on todella hyvä huomio asiasta, josta ei julkisuudessa keskustella. Kirjoitit: "Brunila intoutui puheessaan nimittelemään poliisia rasistiseksi. En sitä edes paikan päällä kuullut, mutta jälkikäteen sen olen hänen omilta sivuiltaan lukenut."

Olisi mielenkiintoista lukea Brunilan perustellut tuohon väitteeseen.

Ehkä poliisien puoluekannat kertovat jotakin poliisien asenteista. Miksi ollaan perussuomalaisissa, jos ei kannateta vaikkapa nuivaa manifestia? Kalevan uutisessa sanotaan, että poliisien puoluekanta näkyy vastaustuloksissa esimerkiksi siten, että perussuomalaisia äänestäneiden joukossa turvapaikanhakijatilanne korostuu erittäin suurena turvallisuusuhkana. RKP:n ja vihreiden äänestäjissä on eniten niitä, joiden mielestä uhka on vähäinen. Perussuomalaisia äänestäneet suhtautuivat katupartioihin suopeimmin.

"Kyselyyn vastasi joka kolmas suomalainen poliisi. Vastaukset osoittavat, että kaksi puoluetta on poliisien suosiossa. Vastaajista noin puolet äänesti viime vaaleissa joko kokoomusta tai perussuomalaisia.

Kyselyyn vastanneista poliiseista 25,1 prosenttia kertoi äänestäneensä kokoomusta viime vaaleissa. Perussuomalaisten kohdalla luku oli 24,4. Vastaajista 21,7 prosenttia ei paljastanut, mitä äänesti.

Keskustaa äänesti viime vaaleissa 15,8 prosenttia kyselyn vastaajista ja demareita vain viisi prosenttia. Vihreitä äänesti 3,3 prosenttia vastanneista. Erityisen epäsuosittu puolue poliisien keskuudessa oli vasemmistoliitto 0,8 prosentilla."

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisien-puo...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten ollaan jo aika vaarallisilla vesillä kun lähdetään poliisin toimintaa politikoimaan, vasemmistoraadikaalien kohteena on usein juuri poliisi.

Poliisi ja oikeuslaitos on Suomessa riippumaton, jos jotain muuta nyt sitten lähtee hakemaan niin silloin ollaan jo normaalin populismin yläpuolella.

Brunilan poliisin haukkumiselle ei löydy mitään selitettävää, vaikka sitä nyt tunnutaan tekevän, ihan samalla tavalla jotkut selittävät rasistista käytöstä, paskapuhe ei selittelemällä parane.

Silloin kun joku aloittaa tuon poliisin puolueettomuuden arvelun, putoaa minun silmissäni pisteet sinne vastarintaliikkeen tasolle.

YÖK!

Niko Sillanpää

Brunila ja kumppanit tarvitsevatkin erillisen poliittisen puoluekirjapoliisin, jonka tärkein tehtävä on ajatusrikosten (= muu kuin Brunilan poliittinen mielipide) tutkiminen.

Brunilaa ym. ei luonnollisesti haittaa, että toimittajat äänestävät ja keskimäärin ajavat vihervasemmiston asiaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä poliisien puolueettomuutta on syytä arvioida ja seurata, aivan samoin, kun myös muun virkakunnan kuten, oikeuslaitoksen, yliopistojen, koululaitosten, puolustuvoimien, esimerkiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #24

Ei kai tässä siitä ole kyse, vai onko Granlundin mielestä Brunilan kommentit oikeutettuja ja vasemmistoradikaalien kyttänatsisika kommentit.

Tällainenko on sitä väkivallattomuutta edistävä toimintaa.

Kummalista on minusta ollut aina tiettyjen radikaalipiirien viha poliisia vastaan, sepä ei nyt tällä hetkellä ole varmaan in, kun on tärkeämmät asiat kyseessä.

Kaikkien virastojen tasapuolisuutta tarkastellaan ja Suomi on tällä alueella maailman parhaita.

Poliisi ja oikeuslaitos on tunnetusti Suomessa erittäin tasapuolinen ja riippumaton

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #29

Brunilan kommentit ovat mitä ovat ja ne on syytä jättää omaan arvoonsa, uskon ettei ne pahemmin tuossa tilaisuudessa vastakaikua saanut.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #38

No sinähän voit Arto kysyä vaikka demareiden eturivin toimijoilta, sanoutuvatko he irti Brunilan ajatuksista. Voin taata, että eivät sanoudu irti ja ei siksi, että eivät näe sitä tarpeelliseksi, vaan siksi, että ovat Brunilan kanssa samaa mieltä tai eivät ainakaan julkisesti voi sanoa, että ovat eri mieltä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #40

Miksi demarien pitäisi irtisanoutua Brunilan ajatuksista, Brunilalla ja demareilla, kun ei ole mitään tekemistä keskenään. Uskon tuntevani kohtuullisen hyvin, vuosikymmenien kokemuksella, demarien ajatusmaailman ja Brunilan ajatukset eivät sinne sovi, ei missään muodossa, eikä ne sovi kyllä muidenkaan puolueiden ajatusmaailmoihin, vas-liittoa lukuunottamatta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

Yliopistojen soisi olevan vain tieteellisen metodin puolella. Mutta Granlundilta edes joskus ihan oikeakin havainto eli kyllä, yliopistojen tietyt laitokset ovat politisoituneet.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #24

On eri asia arvioida ja seurata poliisin puolueettomuutta virantoimituksessa kuin mehustella sillä yksinomaan tilastollisella seikalla, että suurempi osa poliisivoimista äänestää kokoomusta tai perussuomalaisia kuin muita puolueita. Ensimmäinen on olennaista, jälkimmäinen ei.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Tällä kertaa Muhonen on oikeassa sillä varauksella että on kuitenkin huolehdittava siitä ettei persu- ja kokoomuspoliisit estä muiden suuntausten poliiseja tai vähemmistöjä edustavia poliiseja pääsemästä koulutuksiin tai etenemästä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ana Maria, täällä on Mikael Brunilan perusteluja väitteelleen:

https://twitter.com/markkuhuusko/status/7803519009...

Käyttäjän amgs kuva

Hyvä, että perustelu tuli. Laitoin tämän kirjoituksen linkin Rasmuksen sivulle ja sielläkin keskustellaan tästä aiheesta.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

"Ehkä poliisien puoluekannat kertovat jotakin poliisien asenteista. "
Minusta on todella törkeää vihapuhetta nimiittää ihmiistä natsiksi, jos hän onäänestänyt perussuomalaispuoluetta.
Suvaitsemattomuutta lähhes vailla vertaa. Menisin mielelläni suvaitsevaisuutta ajavaan mielenosoitukseen, mutta en tällaiseen.

Käyttäjän amgs kuva

Huomasitko syyttäväsi minua vihapuheista ja samalla sanoit perussuomalaisia natsiksi? Sanoit jotakin, josta en ole kirjoittanut, koska se, että perussuomalaisissa on natsismin kannattajia ei tee kaikista perussuomalaisista natseiksi. Toki voidaan kysyä miksi ihmiset haluavat olla natsismin kannattajien puoluekavereita!
Poliisit eivät ole lain ylläpuolella ja myös heidän toimintansa pitää tarkastella, kuten pitäisi tarkastella kaiken viranomaisten toimintaa. Puoluepoliittiset suhteet ovat vain yksi osa. Tärkeintä on katsoa miten poliisit työnsä tekevät työpaineiden, resurssipulan keskellä. Asiasta pitää keskustelka avpimesti toisin kuin nyt tehdään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pakko ihmetellä.. (älkää ymmärtäkö väärin, en väheksy tätä tapahtumaa, vaikken sitä ymmärrä) Mutta sitä ihmettelen miksi tälläisiä ei tehdä 1) Ruokajonojen takia? 2) köyhien takia? 3)vanhuksien takia? Muiden surmien takia?

Ymmärrän että natseja on oikeus vihata jne. Mutta silti?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@16. Ruokajonot on se asia, josta ei nosteta suurta haloota ja järjestetä tapahtumaa? Yhden tapauksen takia kirjoitellaan lakia uusiksi mahtavampaan paksuun nivaskaan ja järjestetään sillä välin tapahtuma?

Olenko ainoa, joka ei näe hulluutta?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Et ole ainoa. Silloin kun pienistä asioista tehdään isoja, isoista pieniä ja kaikkein isoimmista mieluiten vaietaan, on syytä huoleen. Aivan näin pitkällä meillä ei olla, mutta monet pyrkivät asioita siihen suuntaan ajamaan ja yllättävän monet ovat valmiit seurailemaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

“Meitä on täällä ilahduttavan paljon, useita tuhansia. Se on erinomainen asia, sillä demokratiaa on joukkuepeli, jossa reilun pelin säännöt koskevat meitä kaikkia.

Meidän unelmamme on aktiivinen, solidaarinen yhteiskunta. Me emme hyväksy keinoksi väkivaltaa tai sillä uhkaamista.

Tämä on meidän lahjamme kohta satavuotiaalle Suomelle, joka antoi ensimmäisenä maailmassa sekä naisille että miehille täydet poliittiset oikeudet – sekä äänestää vaaleissa että olla ehdolla eduskuntaan.

Nämä oikeudet ovat luoneet meille kotimaan, joka kansainvälisessä vertailussa on vapaa, solidaarinen ja yhteistyökykyinen.

Tämä on meidän lahjamme, joka kestää myös arjessa.

Toivottavasti tämä viesti kuuluu kauas rajojemme ulkopuolelle."

-Tarja Halosen napakka puhe Senaatintorilla viime lauantaina

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...Toivottavasti tämä viesti kuuluu kauas rajojemme ulkopuolelle."

- Ehkä Tarja Halonen ottaa asian puheeksi myös muita kanavia käyttäen varmistaakseen viestin kuulumisen rajojen ulkopuolelle. Esimerkiksi naapureihimme Ruotsiin, missä SVL:n pääkonttori virallisesti on ja yhä kieltämättä sielläkin. Lisäksi ääriliikkeiden rahoituksen ja henkisen tuen pääkonttorimaahan Venäjälle voisi olla paikallaan yrittää käyttää niitä vanhoja henk.koht. suhteitakin.

Suomessa on päädytty lähtemään lisäksi tämän uuden aallon yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristyessä ja sisäisen turvallisuustilanteen tulehtuessa myös poikkeuksellisen järeisiin diplomaattisiin toimiin SVL:n ulkomaisen emojärjestön lakkauttamiseksi eli itse käärmeen pään murskaamiseksi: Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle? ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223168-n...

PS. Heti. kun toisen naapurimaamme suunnalta tullut ja jo nyt täällä toimiva fasistisluonteinen verkosto, putinistit, itse itsenään tai jokin selvästi sen masinoima ryhmä (ml. SVL?) tai islamistijihadistit syyllistyvät samanlaiseen väkivaltaan kuin natsit ja anarkistit tuhopolttoineen nyt, on nekin kiellettävä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös Jerusalemissakin samakansa joka huusi aikaisemmin Hoosiannaa kohta huutanut ristiinnaulitse.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Koska nämä ihmiset eivät ole kiinnostuneita oikeiden asioiden hoidosta, vaan haluavat tuntea olevansa "hyviä" ihmisiä koska taistelevat rasismia ja neonatseja vastaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Käveltiin muuten Markku vastakkain ohittaen, kun olit tulossa Senaatintorille ja minä jo poistumassa Espan suuntaan. Tunnistin, ja sinä luonnollisesti et voi tunnistaa kaikkia blogistiavustajiasi varsinkaan keskustellessasi ja luodessasi huippujournalistin tavoin yleisnäkymää toritunnelmasta.

Ohitin tarkkaillen sekä Kansalaistorin että Narinkkatorin että Senaatintorin osallistumatta varsinaiseen mielenosoitukseen tai niiden kulkueisiin. Sydän toki mukana samaan henkeen kuin kaiketi sinäkin tämän blogivirkkeesi perusteella, johon uskallan olettaa ylivoimaisen enemmistön niin paikalla olleista kuin muistakin suomalaisista henkisesti mukanaolleista yhtyvän: "Esimerkiksi minä en ollut tekemässä puoluepolitiikkaa tai tekemässä ylityöllistettyjen maahanmuuttoviranomaisten ja poliisin työtä tyhjäksi. Enkä varmasti nimittelemässä suomalaista poliisia rasistiseksi. Olin vastustamassa rasismia ja sitä, että epäisänmaallinen natsiliike SVL on saanut riehua Suomessa niinkin vapaasti kuin on."

Silti myös poliisin aiemmassa toiminnassa vaikeassa uudenlaisessa tilanteessa on ollut kritiikinkin sijaa, ja myös maahanmuuttoviranomaisten ja vok-henkilökunnan. Lainmuutokset ja niiden olennaiset tulkintatarkennukset ovat lainsäätäjien ja hallinnon vastuulla, mutta joiltain osin viranomaiset voivat tehdä omankin harkinnan mukaisia päätöksiä. Myös moni sellainen, joka ei perussuomalaisnuorten, vasemmistoliiton, kokoomuksen ym. puolueiden tavoin osallistunut mielenosoitukseen tai osallistu niihin yleensäkään, vastustaa henkeen ja vereen poliittista väkivaltaa - ja hekin voivat joskus tehdä hyviä ehdotuksia, jopa äänekkäitä ja säihkyviä häppeningejä ja äänenkalasteluhypetystä vilpittömämmässä mielessä ja joskus onnistuenkin.

Poliisi onneksi kuunteli lopulta jo aiemmin mm. erään ei-mielenosoittajan Puheenvuorossa usein esittämää asiallista rauhanaloitetta tässä suhteessa. Jos olisi kuullut jo aiemmin, saattaisi nuori Jimikin vielä jatkaa elämäänsä. Vaikka väkivaltaisiksi tiedettyjenkään ääriryhmien mielenilmauksia ei ole voitu kieltää tai estää ennalta, niihin yleensä liittyvät vastamielenosoitukset ja ylipäätään läheinen kosketus ulkopuolisteen kanssa olisi voitu estää paremmalla eristämisellä ja valvonnalla kuin ehkä jokin köysi väliin virittämällä. Köyden yli ja ali on provosoitu väkivaltaisia osapuolia molemmin puolin huutelemalla ja kalistelemalla rumpuja vastapuolen ilmaisunvapauden rajoittamiseksi sekä heitelty esimerkiksi pulloja ja käytetty astaloita aitoanarkistiseen ääriryhmämalliin.

Eri kulttuursista ja uskonnollisista koulukuntataustoista tulevien keskinäistäkään epäluuloa ei voida vastaanottajamaassa noin vaan poistaa niin, että kaikki asettuisivat taloksi sulassa sovussa kuin strömsössä ikään. Vastaanottajamaan kansalaisissakin on monenlaista ilmaa heihin suhtauduttaessa, eivätkä suomalaiset keskinäiset kärhämätkään ole tulleet ihan yllätyksenä. Kyse on siitä, että vihan lietsominen ja varsinkin sen harjoittaminen toteutuneen poliittisen väkivallaan muodossa on yksiselitteisesti ei-sallittavaa millään tavoin. SVL:n agenda osana yhteispohjoismaista kansallissosialistivaltiota puuhaavaa ruotsalaisjärjestöä on sellaista siinä missä Islamilainen valtiokin tai anarkistiliike pyrkimyksineen tuhota yhteiskuntajärjestelmä poliiseineen väkivaltaa käyttäen. Järjestäytynyt yhteiskunnan perusarvoja vastaan suunnattu toiminta on myös maanpetoksellista kumoustoimintaa.

Helsingin tämänkertaiset mielenosoitukset ja niiden vastamielenosoitukset erotettiin tällä kertaa noin 50 metrin välimatkan päähän toisistaan, eikä enää vain aiemmin käytetyllä tehottomalla köydellä. Ainakaan uusia uhreja ei päästetty syntymään syistä jotka olisi jo aiemmin voitu minimoida verrattain helpostikin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223308-p...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Paiskataan seuraavan kerran kättä, kun kohdataan. Itsekin kävelin ennen yhtä Narinkkatorin halki, kun halusin käydä toteamassa, pitääkö ennusteeni 10 - 20 äärikansallismielisestä mielenosoittajasta kutinsa. Piti se.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ymmärrän että natseja on oikeus vihata jne. Mutta silti?"

"Mutta sitä ihmettelen miksi tälläisiä ei tehdä 1) Ruokajonojen takia? 2) köyhien takia? 3)vanhuksien takia? Muiden surmien takia?"

Eikös näiden asioiden takia marssita aivan perinteisesti ja virallisesti, ainakin vappuna, mutta myös muissa työväen tilaisuuksissa.

Valitettavasti vain tämä perinteinen solidaarisuus vähäosaisia kohtaan on unohtunut.

Työväenpuolueita ei enää äänestetä.
Vain porvareita ja rikkaiden edustajia valitaan eduskuntaan.
Maassa pitää valtaa pikimusta porvarihallitus.

Onneksi suurin osa porvarihallitusta sentään karsastaa natseja, näköjään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Noistakin vappu ynm. marsseista on se idea kokonaan hävinnyt. Enemmänkin tuntuu vain tavalta.. Itsenäisyyspäivään vasemmisto/anarkistit riehuu..
Tosiaan taisi olla joku soihtu tsydeemi edellisvuona.. Sekin taidettiin syrjäyttää natsikortilla?

sano joku työväenpuolue Suomessa?

Mutta tosiaan se solidaarisuus on hävinnyt..

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Miksi ihmeessä ruokajonot nähdään ongelmana? Köyhät meillä on aina joukossamme, ja onhan se hyvä, että ne köyhät saavat apua tuollakin tavallalla. Edes.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niille köyhille pitäisi olla töitä, heille pitäisi olla sellainen tuki jolla pärjää. Kävelin itse tuossa muutama viikko sitten oudon jonon ohi, kunnes näin mihin ne jonottivat.. Hakemaan ruoka apua.. Oli nuorempia ihmisiä, aikuisia, vanhuksia, vähän juopompia.. Naisia/miehiä.. Nuoria lapsien kanssa jne.. Tuli kyllä surullinen olo. Tosin kuten sanoit onneksi edes autetaan noin!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #106

Miksi se on niin huono asia että ilmaiseksi ruokaa jaetaan.

Sehän on iloinen asia että jollain on antaa ruokaa ja joillakin on aikaa järjestää jakelu.

Itse en ole avun tarpeessa koska mielestäni muutenkin ruoka on varsin halpaa, tai ainakin sitä saa edullisesti LIDL:stä ja nykyisin kuulemma Prismastakin.

Voisin silti mennä hakemaan jonostakin jotain, jos tietäisin missä niitä jonoja on. Ei siinä mitään surullista ole, päinvastoin, sehän on hyvä asia että niille jaetaan ruokaa jotka ruokaa tarvitsee.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko kokoomuksessa erilaisia linjoja tuohon mielenosoitusmarssiin ja varsinkin sen perusteluihin liittyen? Lukiessani kokoomuslaisen Wille Rydmanin kirjoitusta verkkouutisista saa tuollaisen käsityksen, etenkin kun vertaa puolueen johdon sanomisia ja toimintaa.

Rydmanin blogista kirjoittaa verkkouutiset mm. "Kun järkiargumentit puoltavat tiukennuksia, pyritään keskustelu palauttamaan perinteiseen rasismidiskurssiin, jossa kaikkiin maahanmuuton kiristyksiin tahdotaan lyödä rasismin tai jopa natsismin leima. Kiristyvä maahanmuuttopolitiikka ja univormupukuiset äärihörhöt niputetaan yhteen ja vihjaillaan, että kaapissa on vaarallinen natsi piilossa hallituksella.

Hänen mukaansa monet hallitustoimijat ovat nyt astuneet opposition virittämään ansaan." (lihavointi kommentoijan) http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/willerydman%20...

Astuiko hallitustoimijat todellakin viritettyyn ansaan? Ehkäpä siinä samoin samalla marssiin jotkut osallistuneetkin?

Niko Sillanpää

Ei opposition eikä ansaan, vaan median agitaation ja somepöyristymisen pauloihin, kuten Markku Jokisipilä perjantain Hesarissa totesi. Pakotettiin nielemään väärä dikotomia ("joko liputat tai sitten hyväksyt natsit tai olet natsi") ja tämän dikotomian varjolla opposition ja ulkoparlamentaaristen tahojen poliittisia tavoitteita; Tällaiset pikalainsäädäntölupaukset ovat hyvin harvinaisia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei kai? Voiko meillä olla noin johdateltavissa/pakotettavissa olevia päättäjiä, jotka mainitsemistasi syistä menevät vasemmistoanarkistien pauloihin? Mitä teemme tuollaisella hallituksella? Kyllä hallituksella tulee olla oma johdonmukainen linjansa näissäkin asioissa. Taitaa olleen viikonloppu "ns. keppihevosten päivä". ;)

Itse olisin kallitumassa Rydmanin näkemyksen taakse.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #32

En usko, että tästä episodista mitään päättyy laiksi asti. Performanssia. Voin olla väärässäkin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #34

Tehtävä taitaa osoittautua mahdottomaksi, jos noudatetaan "eurooppalaisia arvoja", sillä niitä joudutaan myymään, mikäli jollain poliittisella tempulla ympyröidään vain yhdenlainen aate vaaralliseksi.
Saksassa on historiansa vuoksi jo muutamia omituisuuksia näissä asioissa. Luultavasti - nimen alkukirjainten perusteella - minäkin olisin lähes "SS-mies". :))

Itse tuo temppu ja miten se tehtiin, muistuttaa 1970-luvun stalinistien retoriikkaa, joten kyynistä agitaatiota ja propagandaa osataan edelleen käyttää hyväksi. Mediaväki taitaa olla pääosin jo liian nuorta muistamaan tai edes tiedostamaan tuollaista vanhaa 'kybersodankäyntiä' ... :-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vain vihreitä ilmapalloja näytti olevan esillä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mikael Brunila perustelee minulle Twitterissä näkemystään "poliisin rasistisuudesta" näin:

".@markkuhuusko poliisi tarkistaa papereita ihonvärin perusteella +avustaa 1000ien karkottamisessa. Jos tämä ei rasismia niin käsite hyödytön"

Olen vastannut hänelle.

Täältä voi seurata tuota Twitter-keskustelua:

https://twitter.com/markkuhuusko/status/7803519009...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Keskustelu vasemmistoradikaalin ja toissalta vastarintaliikeen edustajan antaa varmasti hienoja vastauksia.

Nuo molemmat ovat ääripäitä ja ihan yhtä halveksittavia rääpäleitä, kummallakaan taholla ei ole mieltä sopeutua demokratiaan.

Niko Sillanpää

Ei noihin 140 merkin twitter-taistoihin kannata lähteä, niissä ei ole kuin hävittävää.

Mainittakoon, että ECRI tilaa raportteja juuri Brunilan kaltaisilta toimijoilta, eli ECRI:iin vetoaminen on hieman sama kuin vetoaisi itseensä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Twitterin kautta saa toisinaan ihan mukavasti yhteyden. Arvostan, että ihmiset käyvät keskustelua ja perustelevat näkemyksiään, vaikka ne voivat toisinaan olla aika kaukana toisistaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä ei puhuttu rasismista, kun Kolarinkunnan sosiaalisihteeriksi valittu Iisakson karkotettiin Ruotsiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

No huh huh! Aika fanaattinen mielipide. Tolla Brunilalla. Sillä perusteella pitäisi myös julistaa tilastollisia tutkimuksiakin rasistisiksi :-D

Poliisi otti kiinni Malmilla henkilön, jota epäiltiin rikoksesta. Uhri antoi tuntomerkiksi ihonvärin. Ilmeisesti uhri ja poliisi olivat tämän logiikan perusteella rasisteja.

Ihonväri on "profiloinnissa" samanlainen joukkoa supistava ominaisuus, kuin on ruumiin rakenne, tai hiusten pituus.

Noi kyllä aika tehokkaasti ovat latistamassa "rasismi"-sanan merkitystä. Kohta asia ei enää jaksa ihmisiä edes kiinnostaa, kun huomion kiinnittäminen ihonväriinkin nähdään rasistisena.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eduskuntavaaleissa 2015 äänestysprosentti oli 70,1 %.

Vajaa kolmannes suomalaisista äänioikeutetuista kansalaisista ei luota suomalaiseen demokratiaan niin paljon, että vaivautuisivat vaaliuurnille.

Ovatko nämä mielenosoittajat juuri tuon kolmanneksen edustajia ?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uskallan melkoisella varmuudella veikata, että Senaatintorilla oli aika paljon äänestäviä kansalaisia, tuiki tavallisia suomalaisia. Pari kansanedustajaa yleisöstä bongasin, vasemmistoliittolaisen ja kokoomuslaisen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta kai 15000 potentiaalisen äänestäjän joukossa on oltava myös "aika paljon" vaaleissa äänestäviä kansalaisia. Tämän ovat varmasti arvioineet myös paikalle saapuneet kansanedustajat puoluekannastaan riippumatta.

P.S. Viime eduskuntavaaleissa riitti Helsingin vaalipiirissä jo 3370 henkilökohtaista ääntä kansanedustajuuteen, joten poliitikon näkyvyys julkisissa tilaisuuksissa Helsingissä on aivan ratkaisevaa.

Ja aina tarvittaessa voi poliitikko selittää olleensa vain tarkkailemassa tilannetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vajaa kolmannes suomalaisista äänioikeutetuista kansalaisista ei luota suomalaiseen demokratiaan niin paljon, että vaivautuisivat vaaliuurnille."

Tai sitten luottaa niin paljon systeemiin ettei katso omaa osallistumistaan tarpeelliseksi.

Itseasiassa uskon että suurin osa äänestämättä jättävistä eivät vain ole kiinnostuneita, eivätkä jaksa ajatella valtakunnan asioita.

Minusta tämä on aivan hyväksyttävä näkökanta olla äänestämättä. Ei ole minusta syytä mennä koppiin ja käyttää ääntään niinkuin täyttäisi lottokuponkia, täysin sattumanvaraisesti.

Itseasiassa äänestyssysteemissä olisi paljon parantamisen varaa, niin että mielipiteen voisi antaa vähemmällä pohtimisella. Äänestyskoneet on vain pieni haparoiva ensiaskel sillä saralla.

Äänestysmetodia voitaisiin kehittää, mutta myös sitä mitä äänestetään. Voisi antaa äänensä esimerkiksi jollekin asialle, eikä välttämättä millekään puolueelle tai ehdokkaalle.

Se että äänestystapahtumaa kehitetään sadan vuoden takaisesta systeemistä ei välttämättä takaa suurempaa äänestysaktiivisuutta, mutta se tekisi äänestämisen mielekkäämmäksi niille jotka äänestävät.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Mikael" on mediassa suosittu tienviitta kohti totuutta. Pentikäistä ja Jungneria ovat toimittajta tottuneet katsomaan ylöspäin.

Tunnettu lestadiolainen seurakuntapastori kastoi tuttavapariskunta Miettisen lapsen Mikaeliksi.

Missä luuraa mielenosoitusten ykkösketju: tohtori Erkki Tuomioja ja Li Andersson? Peliä oli nyt viheltämässä poikki B-ketju.

Jakaisin Suomen 100-vuotishistorian kahteen puolikkaseen: edellistä kutsuisin Hella Wuolijoen ja Sakari Tuomiojan; jälkimmäistä Erkki Tuomiojan Suomeksi. Yhteisenä ideologiana muinaisskandinaavinen mytologia valituista valituimpiin valikoitumisen perustana. Halutessaan sitä voi nimittää myös runoilevaksi psykiatriaksi.

Pekka Pylkkönen

Itse tein tietoisen valinnan olla osallistumatta tuohon järjettömän agitaation ja massahypnoosin hedelmään vaikka suhtaudun natseihin ja rasismiin kielteisesti. Rationaaliselle ja keskustelevalle yhteiskunnalle demonstraatio oli iso askel - taaksepäin.

Toivottavasti natsit eivät jalostu niin paljoa että oppisivat vastaavanlaiset mielenhallintajipot.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toivottavasti natsit eivät jalostu niin paljoa että oppisivat vastaavanlaiset mielenhallintajipot."

Kyllä ne osaa ne jipot. Muista 30- lukua.
Kyllä se oli mielenhallintaa.

Sitähän tälläkin palstalla muuten kovasti yritetään, mielenhallintaa.
Jos mieltä ei saada hallintaan saattaa tulla bannit blogistilta.

Pekka Pylkkönen

Meidän natsien oppi-isät ovat varmasti tuossa mestareita.

Ihminen jonka keskusteluun kuuluu iskulauseiden huutaminen kadulla - väkivallasta puhumattakaan - ei ole kovin pitkällä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #51

Natsi-oppi-isät? Äärivasemmisto mitä toitoteetaan ?

Vedotaan T:re itsenäisyypäivän äärivasemmiston mellakkaan .
Onko "pelottelu-18" kaiken takana kun porvaripuolueiden kannatus on laskenut? Kuntavaalit/maakunta- ym.vaalit tulossa.

Aloin vain miettimään miksi moinen häly yhden henkilön rikoksesta.
Uhrihan oli pysähtynyt ryhmän eteen ja sylkäissyt . Provosoinut?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tuleeko käymään näin ?

Tulevassa oikeudenkäynnissä SVL:n edustaja voikin sitten vedota vaikkapa siihen, ettei hänellä ole edes lähtökohtaisesi mahdollisuuksia
-oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin

Alussa kerrotusta ja vastaavasta toiminnasta seurasi sitten sekin, että taidettiin saada sellainenkin kumma otus,
- kuin natsi marttyyri.

Olisiko sittenkin päättäjien kannattanut odottaa tutkimuksia ja antaa oikeuden tuomita teko?
"Syytön kunnes toisin todistetaan"!
Kuolemansyyhän ei vielä ole selvä. Mikä on sairaalan osuus ,kotiutettiinko liian aikaisin .

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nettiä googlettamalla löytyy:

Kirjaroviot roihusivat keväällä 1933 yli 40 saksalaisessa kaupungissa. Kansallissosialistit alkoivat polttaa maailmankirjallisuuteen kuuluvia painotuotteita "epäsaksalaisen" hengen torjumiseksi vain kaksi kuukautta sen jälkeen kun Adolf Hitleristä oli tullut valtakunnanjohtaja.
Suurin rovio sytytettiin Berliinissä ooppera-aukiolla toukokuun 10. päivänä 1933.

Tilaisuutta johtanut propagandaministeri Josef Goebbels ilmoitti vapauttavansa saksalaiset "liioitellusta, juutalaisesta älykkyydestä".

-Kaleva 9.5.2003

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Olipa mukava lukea, että päätoimittajakin alkaa vähän nähdä tätä kuviota laajemmin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Suhdeluku 10 000 : 10 kertoo jotain siitä miten suhteellisuuden- ja todellisuudentajuton suuren enemmistön tarvitsema projektiivinen viholliskuva on. Demokratian kanssa massamielipiteellä ei ole mitään tekemistä, sillä demokratialle on ominaista nimenomaan mielipiteiden kirjo ja kehitys kritiikin kautta.

Mitä vastaan he osoittivat mieltään? Pääministeri Sipilä piipahti paikalla, ja pakolaispolitiikasta ennen vastannut nykyinen valtiovarainministeri Orpo piti siellä puheen. Mikä on järjestelmä jossa hallitusherrat kokouksissa taputtavat omille puheilleen? Se on totalitarismi -- siinä tunnustuksellisia yhteistuntoja vahvistetaan antamalla suosiota yhteisesti ylläpidetylle valheelle.

Entinen presidentti Halonen puhui demokratian reilun pelin säännöistä jotka koskevat kaikkia. "Me emme hyväksy keinoksi väkivaltaa tai sillä uhkaamista”, Halonen sanoi.

Uskonnolliselta taustalta nouseva taipumus provosoitua ja vastata loukkauksiin väkivallalla otetaan kuitenkin lähtökohtaisena realiteettina. Väkivallan uhka legitimoidaan kriminalisoimalla pyhien uskonnollisten tuntojen loukkaaminen. Syyllisyys sälytetään sille joka provosoi. Tämä käy selväksi entisen apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen haastattelusta, jossa hän kommentoi uskonrauhaa koskevaa lakia:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jorma-...

Juuso Hämäläinen

Aivan asiallusesti ottaen tilanne on Suomessa ja EUssa juuri kuvaamasi. Sen outous on siinä, että vain islamin uskoa suojataan aggressiivisesti arvostelulta. Juutalaisuudestakaan ei saa juuri negatiivisesti puhua saamatta rasistin leimaa. Kristinuskoa, kirkkoa ja kristittyjä taasen saa ilman esteitä panetella ja pilkata hyvin vapaasti.

Kun otamme käteen Koraanin ja sen tulkinnassa käytetyn materiaalin, pääsemme totuuden äärelle. Tämän uskonnon opinkappaleet ja opetus ovat selkeästi Suomen ja EUn lakien vastaista. Oppi kehottaa tekemään vakavia rikoksia.

Miksi tästä ei puhuta enemmän? Koska muslimille Koraani on prikulleen Jumalan sanaa, jonka enkeli Gabriel välitti profeetalle, siksi on erittäin vaikeaa reformoida islaminuskoa vastaamaan nykyajan oikeuskäsityksiä. Eli suurin ongelma on opin ehdottomuus eivätkä muslimit itse.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oman,suppean,noin 6 vuoden seurannan aikana en ole vielä huomannut,että islamista tai juutalaisuudesta keskustelu olisi mitenkään vaikeaa. Mutta harvemmin se keskustelu pysyy juutalaisuudessa ja islamissa..yleensä keskustellaan juutalaisista ja muslimeista.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eikö Markku Huusko se, että mainitsemassasi vastamielenosoituksessa oli vain 15 rasistia osoita, että maahanmuuttoa voi kritikoida menemättä kaduille riehumaan? Ilman minkäänlaista rasistin leimaa.

Toivon, että Sinäkään et koita liiaksi niputtaa asiallista kritiikkiä ja rasismia samaan pinoon. (Väitätkö, että kritiikin aihetta ei maahanmuutossa kerta kaikkiaan ole?)
Jos sen teet, niin millä mittaat sen rajan koska maahanmuuttoKRITIIKKI muuttuu maahanmuuttajia kohtaan RASISMIKSI?

Olen maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva, mutta rasismi on minusta kaukana.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kyllä maassa harjoitettavasta maahanmuuttopolitiikasta pitää voida puhua kriittisesti siinä missä muustakin politiikasta. Jos aletaan puhua halveksivasti eri etnisistä ryhmistä tai maahanmuuttajista yleensä ja esitetään yltiönationalistisia mielipiteitä, mennään väärälle puolelle. Tällaistakin on valitettavasti nähty, ihan kansanedustajien toimesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos aletaan puhua halveksivasti eri etnisistä ryhmistä tai maahanmuuttajista yleensä ja esitetään yltiönationalistisia mielipiteitä, mennään väärälle puolelle."

Näinhän se juuri on.

Jotenkin tuntuu siltä että ilmapiiri on mennyt sellaiseksi että asioita on tosi hankala ilmaista yksnikertaisesti. Nyt päätöimittaja onnistui siinä loistavasti.

Jos välillä puhutaankin jostain asiasta halveksivaan sävyyn, niin onhan se ihan normaalia, mutta jos halveksunnasta ja vihasta tulee standardi kun jotain ryhmää arvostellaan, niin ollaan pahasti väärällä tiellä.

Siitähän vain on kyse että miten tähän sitten voitaisiin vaikuttaa.

Juha Kuittinen

Ja ihan kirjailijoiden toimesta on suomalaiset todettu roskaväeksi ja paskasakiksi.

Reijo Jokela

Kun natseista tulee voida puhua halveksivasti, niin koskeeko tuo myös muita vihaideologioita. Eihän se voi olla mikään peruste, että jos toinen vihaideologia on verhottu uskonnoksi ja keskeiset opit tulevat satuolennoilta, niin tällaisella toiminnalla olisi jotenkin parempi suoja kuin "ei satuihin" perustuvalla vihaideologialla ja rasismilla.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olen käynyt yhden kerran masssatapahtumassa, talvella -82 Mauno Koiviston suuressa vaalijuhlassa Messukeskuksessa.

Vierelläni seisoi eräs hyvin tunnettu tohtorisnainen Suomen Akatemian johtajia. Säikähdin hänen ylöspäin katsovia, kosteita silmiään poskien punottaessa. Jos joku olisi käynnistänyt aaltoliikkeen nostamalla kätensä yläviistoon, luulen, että hän ei olisi voinut vastustaa houkutusta liittyä mukaan.

Toinen massaliikkeiden tohtori jota olen vuosikymmeniä ihmetellyt, on tietysti Erkki Tuomioja. Tosin luullakseni hän pitäisi kätensä tiukasti Marikassin hihnassa.

Netistä löytyy kuvitusta naisten reunustamista kaduista Führerin heilutellessa kättään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä mä luulen, että noi hallituksen kohkot nyt poliittisten irtopisteiden keruun toivossa kieltää tuon järjestön.

Mulla on sellainen olo, että järki kiertää taas kaukaa tuon porukan.

Mitä sitten kun seuraavana päivänä kun tuo vastarintaliike on kielletty, niin pojat perustavat toisen nimeltään uusi vastarintaliike ja ottavat logokseen vaikka auringonkukan.

Ei tällaiseen älyttömyyteen pitäisi lähteä, kun kerran nykyinen laki jo antaa mahdollisuuden toimia.

Pahaa vaan pelkää, että joukossa tyhmyys tiivistyy.

Tämä jälkeen sitten jotkut juhlivat voittoa rasismista, no siperia opettaa.

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Mielenosoituksen kokoonkutsujana oli yksiselitteisesti Takku.net. 10 minuutin silmäily ko. organisaation nettisivuilla paljastaa että kyseessä on äärivasemmistolainen, anarkisteja vähintäänkin sympatiseeraava organisaatio.

Haluan uskoa että 15 000:sta osallistujasta hyvinkin 14 500 ajoi ihan ajattelemattomuuttaan ja hyvää tarkoittaen takku.netin miinaan. Minua kyllä hävettäisi jos olisin tuohon halpaan mennyt.

Samaan aikaan järjestettiin ilmeisesti useitakin mielenosoituksia. Ainakin yksi ilmeisesti järjestettiin kantasuomalaisten kohtaamaa rasismia vastaan. Kun kaikki muut mielenosoitukset oli median toimesta leimattu "vastamielenosoituksiksi" ts. natsismin puolesta, oli selvää että ihan itsesuojeluvaisto esti menemästä mukaan. Olihan media jo henkisesti lynkannut porukan etukäteen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tervetuloa kommentaattorit Markku Huuskon kanssa tähän päivään, tänne Entressen kirjastoon Espoon keskuksessa!

Alue tunnetaan yhtenä maan tiheimmistä maahanmuuttajien keskittymistä. Muuttaessani seudulle kymmenisen vuotta sitten mainetta leimasivat perisuomalaiset juopot ja vankilakundit.

Silloinen harmaus on vaihtunut värikkääksi kansojen ja kielten kirjoksi. Missä kaksi nuorta somalia juttelee keskenään, he puhuvat usein omaa kieltään, mutta kun kolmas luokkakaveri, vaikkapa nigerialainen, liittyy seuraan, yhteiseksi kieleksi muuttuu suomenkieli.

Jos tulette, ottakaa ihmeessä Peter Nyman ja Jari Tervo messiin! Kannattaa luottaa omien aistien välittämiin havaintoihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Silloinen harmaus on vaihtunut värikkääksi kansojen ja kielten kirjoksi. Missä kaksi

Karjalaista tapasi?

"Kolmen päivän päästä oltiin päätepaikassa,
karjalainen kansa seisoi huutokaupassa.
-Isännät kun evakoita kyytiin mättivät,
-viisi lasta sekä äidin sinne tielle jättivät.

-Piispa HS-Vieraskynässä isänmaallisuudesta:
–Jos suomalainen joutuisi pakenemaan vieraaseen maahan, hän ei odottaisi sellaista vastaanottoa, jota Suomi nyt turvapaikanhakijoille tarjoaa.
Niinpä!

-Tai siirrettäisiin sodanjaloista rajojen sisällä evakkoon sisämaahan.
- Olisiko peiliin katsomisen paikka?
Minkä vastaanoton evakot sai ? Oliko rasistisia mielipiteitä? Halveksuntaa? Yms..
Siitäkin huolimatta että olivat oman maan kansalaisia.
Jopa opettajat nimitteli lapsia .
Vielä -60-70 luvulla tuo jatkui . "Ryssittely" .

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olet Marja-Liisa aivan oikeassa, joskin aika on täysin toinen, aivan ainutkertainen Suomen historiassa. Silloisten pakkosiirtolaisten sijaan tullaan Suomeen vapaaehtoisesti, tai ainakin niin voimme olettaa. Jos Suomi ja sen kansankieli ei miellytä, voi äänestää jaloillaan eteenpäin. Niinhän moni tekeekin.

Puhutaan kulttuurin vetovoimasta, eikä se todellakaan riipu yksinomaan sossun maksamien päivärahojen suuruudesta.

Pääasia, että kaikki tapahtuisi vapaaehtoisesti. Usealle suomalaiselle ajattelutavan muutos merkitsee uudelleensyntymistä. Sekin on läntisen kulttuurin mahdollistama tilaisuus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.Aika on toinen ,mutta oli tuonajan päättäjiä nyt jeesustelemassa ja syyttelemässä kansalaisia rasistiseksi.

Tuo kaksinaamaisuus ärsyttää.
Eikä se mikään salaisuus ole että juuri halpatyövoiman takia niitä halutaan tänne.

Johan sen kertoo tämän päivän uutinenkin alle sosiaaliturvan töihin .
Löytyy myös monesta eri lähteestä niin EU kuin Eduskunnankin asiakirjoista.

Tärkein syy saada palkat alas.

Saksassa yli 1½milj. tekee 450e töitä . Mutta riittääkö meidän verovarat siihen ? Epäilen että ei. Ellei sos.turvaa ajeta alas A La USA .
Sitä kohti mennään koko aika. Myös omiin eläkesäästöihin kehoitti USA konsulttifirma MacKinsey -08-10 joka tänne oli tilattu "neuvomaan" .

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Bensaa taisi olla valettu jo valmiiksi kun otti näin voimakkaasti ja laajasti kipinästä tulta.

Tehdään heti aluksi selväksi että tuomitsen kaiken fyysisyyden rajan ylittävän toiminnan, ellei osallistuvat henkilöt ole siitä yhteisymmärryksessä. Eli en esim. tuomitse nyrkkeilyä, jääkiekkoa, seksiä jne.

Vilkaisin kotikaupunkini nettilehdestä tapahtumat viikonlopulta:
- Poika kadonnut
- Puukotus pankkiautomaatilla
- Mies puri toista sormeen
- Autoja heitelty kananmunilla

Tuohon kun lisättäisiin mies potkaisi sylkyeleen tehnyttä, normaalia rauhallisempi viikonloppu, normisti olisi vähintään useampi pahoinpitely ja aseella ammuskelua.

Lisätään soppaan uusnatsi ja epäselvä kuolema, niin johan lähti lapasesta.

Media ymmärsi uutisen arvon ja uutisoinnilla bensaa liekkeihin, töitä luvassa vähintään kahdeksi viikoksi yhdestä aiheesta. Homman kruunasi poliittiset kannanotot ja marssit. Medialla joulu etukäteen.

Ketä voitti? rasismin vastaisuus, unohdettu viikon päästä, polttavemmat aiheet silloin. SVL, ainakin julmetusti ilmaista julkisuutta. Media, "fanfaarit soi".

Herkkä aihe mutta suorapuheisena pitää kysyä, eikös kiihottaminen kansanryhmää vastaan ole kriminalisoitu ja ovatko uusnatsit kansanryhmä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uusnatsit eivät ole kansanryhmä. Kaikki tapahtuneen vähättely on perin kummallista.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Hep, ajatusta mukaan, mikään kohta ei vähättele tapahtunutta pahoinpitelyä, enemmänkin surullista että vaadittiin rasistisia arvoja kannattavan yksityishenkilön suorittama väkivalta ennekuin kukaan reagoi suomessa tapahtuvaan väkivaltaan... anteeksi vihapuheeseen, rasismiin ja poliittiseen väkivaltaan.

Etkö näe ongelmaa siinä että piti rajata tiettyyn aihepiiriin, kun olisi voinut marssia samalla kaikkea suomessa tapahtuvaa väkivaltaa ja syrjintää vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #95

Sen kun järjestät sellaisen.

Reijo Jokela

Eivät ole. JOs heidän oppinsa kumpuaisi satukirjasta ja johtajansa olisi satuhahmo, niin he olisivat kansanryhmä, joiden vihaideologia nauttii valtiovallan erityissuojelua.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Oikeuslaitoksemme linjasi äsken seuraavaa. 35 päiväsakkoa virkavallan suorittamasta pahoinpitelystä jonka seurauksena nainen kaatui ja vammautui päänalueelta niin että hänelle jää siitä pysyvä vamma joka tekee hänestä työkyvyttömän. Lisäksi asianmukaista korvausta ei oikeuden mielestä tarvitse maksaa koska vammautunut nainen oli päihderiippuvainen. Poliisi ei siis viitsiny juosta naista kiinni vaan ampui häntä etälamaannuttajalla jonka seurauksena nainen kaatui ja löi päänsä vammautuen. Kenen oikeutta oikeus nyt tässä tapauksessa jakoi. Pahoinpitelijän vai pahoinpidellyn? 35 päiväsakkoa törkeästä pahoinpitelystä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyvä syy seuraavaan kansalaismielenosoitukseen : oikeuslaitoksemme harjoittama narkomaaneja syrjivä ja epäinhimillinen kohtelu, jota mikään rahallinen korvaus ei voi lieventää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

– Juttelin esimerkiksi rikosoikeuden professorin Jussi Tapanin ja oikeustieteen tohtorin Kari Uotin kanssa. He molemmat ovat sitä mieltä, että epäillyn tekijän vastuu päättyy siihen, kun lääkäri oli tutkimusten jälkeen päättänyt kotiuttaa Karttusen, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

viidenkymmenen ihmisen natsijärjestöstä yksi syyllistyy pahoinpitelyyn jonka yhteyttä uhrin viikko myöhemmin sattuneeseen kuolemaan tutkitaan. tästä tuohtuneena 15000 ihmistä pitää katukarnevaalit ja kaikki on taas hyvin. rasismi on peitottu, jokainen rakastaa taas kanssaihmisiään ja kissat ja koiratkin ovat ystäviä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja hallituksen ministeritkin protestoivat puheissa ja mielenosoituksissa itseään vastaan tietämättä, että jo voimassa oleva lainsäädäntö mahdollistaa esimerkiksi SVL:n kieltämisen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja hallitus puuhasteli uusia lakeja.
Kävin läpi Risikon ja Linströmmin kommentit tuosta. Mitään ei muutettu.Osa oli jo lakina.Osaa ei voi kieltää jne.. = + - = 0

Täyttä teatteria.

IS
Hallitus ei muuta lakia

Hallitus ei kirjoita uutta lakia äärijärjestöjen kieltämiseksi.

– Nykyisen yhdistyslaina puitteissa yhdistys voidaan lakkauttaa, jos sen toiminta on olennaisesti lakien ja hyvien tapojen vastaista.

Hallitus aikoo arvioida, voidaanko
äärijärjestöjen tunnusten käyttö kieltää.

Hallitus suunnittelee puuttuvansa paremmin vihapuheeseen ja kokoontumisten ennakkoilmoitusaikaa pidennetään.

– Toinen ongelma on, että vihamotiiveja
-ei käydä läpi ja kirjata tutkinnassa.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Poliisin tiedotteen mukaan syyllisellä (Torniainen) on väkivaltainen toimintamalli sillä perustteella, että hän on (yksityishenkilönä) ollut aiemmin useita kertoja oikeudessa väkivaltaisuuden takia. Nyt kyseessä olevassa tilanteessa hänen toimintamallinsa sai (todistajan mukaan) sytykkeen uhrin häneen kohdistamasta sylkäisyeleestä. Tuollainen ele suututtaa vähemmän äkkipikaistakin.
Miten tämän perusteella voi oikeasti vetää johtopäätöksen, että vain tai erityisesti tuon järjestön jäsenet harjoittaisivat poliittista väkivaltaa?

Asiassa on toinenkin (jostakin syystä hyvin vaiettu) ihmeellisyys: Tämä julkinen kohu ja lainsäädäntövimma lähtee siitä, että uhri kuoli vaikkakin vasta myöhemmin, päästyään jo pois sairaalasta. Mielenkiintoista, miten sairaala ei todennut kuolemanvaaraa. Voiko kyseessä olla hoitovirhe? Olisiko uhri kuollut, jos hänet olisi tutkittu sairaalassa paremmin? Kysymys on erittäin relevanttti, koska jos näin olisi, ei tällaista kohua olisi syntynyt, uhri eläisi edelleen ja tekijä olisi saanuut pikaistuksissa tehdystä väkivallasta hyvin paljon nyt esitettyä vähäisemmän tuomion sekä uhri vahingonkorvauksen.

(Sairaalasta kuolemanvaaraa huomaamatta uloskirjoittamisesta varmaankin huonompana uutispäivänä sensaationnällkäinen iltapäivämedia olisi nostanut suuret lööpit ilman mitään poliittista kytkentääkin?) :(

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin . Entä jos se onkin hoitovirheen syy?
Saa politikot "lipan" hattuunsa .Tyyliin:"Majatalon" aukaiseminen vieraille!

Olisko mitään uutta hallituksen touhuille?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tätä hoitovirheolettamaahan te nyt hoette. Oliko pahoinpitely siis oikein, mutta lopputulos oli vain hoitotahon toiminnan seuraus. Pahoinpietelystä syytetyn (ei syyllisen) toiminta on ollut johdonmukaiseta. Hän on pahoinpidellyt useita uhreja, useita kertoja pahoinpitelyn uhrit ovat olleet ulkomaalaistaustaisia.

Sylkäisyele toimi tällä kertaa sytykkeenä tekoon. Kyseiseen mielenilmaukseen osallistuneet eivät kaiketi ole sytykettä tarvinneet. Lippurivistössä oli käsittääkseni muitakin syytetyn kanssa aiemmista väkivaltarikoksista rangaistuja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itseäni kiinnostaa, minkä puolesta mieltään osoittivat nuo tuhannesosa. Oliko Narinkkatorilla natsien tukimielenilmaus?

SVL:n toiminta on vain jäävuorenhuippu. Vihapuheesta -tekoihin on lyhyt matka. Vihapuhetta ja vastakkainasettelun lietsomista harrastetaan tälläkin sivustolla. Vastuun toiminnan kärjistymisestä kantavat natsit tai oikeastaan viime kädessä natsien uhrit.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Vihapuhetta ja vastakkainasettelun lietsomista harrastetaan tälläkin sivustolla

Media,päättäjät on kiitettävästi pitänyt tapausta esillä.

Kukaan ei edes taida enää muistaa pari viikkkoa sitten Otanmäellä tapahtunutta kuolemaa . Sitä ei pidetty tapetilla.

-64 syntynyt kyläläinen.
http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/otanmae...

Oliko tuo "lähtölaukaus" syynä Asema-aukion tapahtumiin ja mielenosoitukseen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi tuo Otamäen tapaus, jota Asema-aukion tapahtuman yhteydessä jauhetaan, olisi ollut lähtölaukaus millekään? Millä ihmeellisellä teorialla voitaisiin perustella, että Otamäen tapaus olisi johtanut Asema-aukion tapahtumaan?

Henkilö, joka ryntäsi ohikulkijan päälle, oli osallistunut useisiin pahoinpitelyihin aiemmin. Hän oli mm. puukottanut egyptiläissyntyistä miestä aiemmin. Luuletko, että kyseinen natsi olisi tehnyt parannuksen ilman Otamäen tapahtumia? Nyt vain sattui niin, että Otamäellä tapahtui jotain sellaista, että natsin herääminen ja kasvaminen kelvoksi yhteiskunnan jäseneksi jäi toteutumatta?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #110

Jos Otanmäelle järjestettiin erikois turvavarustelu mielenilmauksen takia.
Mutta Asema-aukiosta poliisi totesi ettei kaikkiin kokoontumisiin ehdi poliisi osallistua ,mitä heille ilmoitetaan .
Niin on se vähän outoa. Eikös se ollut sama ryhmä kummassakin .
"Yhdenvertaisuuden" nimissä päättäjät olis voinut "vastustaa" tuotakin surmaa missä tapahtui myös pahoinpitely.
"Me emme hyväksy myöskään ma....n tekemiä rikoksia.

18.9 MTV3
Rikosylitarkastaja:
Tästä Asema-aukion tapauksesta ei pidä tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Holopaisen mukaan Suomen vastarintaliike
- on melko pieni järjestö.
-Suomessa järjestön jäsenmäärät ovat varsin pieniä,
-kyseessä ei ole mikään suuri kansanliike.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #114

Miksi ihmeessä rasismin- ja natsismin vastaisessa mielenosoituksessa olisi pitänyt vastustaa Otanmäessä tapahtunutta ryöstöä? Eihän Otanmäessä tekijöinä olleet natsit eikä tapaus liittynyt natseihin, rasismiin tai vihapuheeseen.

Huuskon blogin aiheena ollut mielenosoitus ei ollut yleisesti väkivaltaa vastustava mielenilmaus. Minun mielestäni sinä voisit sellaisen toki järjestää. Tunnut sellaisen perään huutelevan melko tiheästi. Enkä missään nimessä vastusta yleistä väkivallanvastustamismielenosoitusta. Sellaiselle on varmasti myös tilausta. Nakkikioskitappelijoihin suhtaudutaan kovin kevyesti näissäkin keskusteluissa. Kaikki eivät näytä ymmärtävän, että väkivallanteko myös ilman kuolemaseuraamusta on vakava rikos.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi Vastaus kommenttiin #110

Luuletko että tuo henkilö olisi yhtään vaarattomampi, vaikka ei kuuluisi mihinkään järjestöön?
Selvää on kuitenkin myös, ettei hän ketään asema-aukiolla tappaa yrittänyt, vaikka väkivaltaisesti reagoikin. Hänelle se oli huonoa tuuria, että sairaala kirjoitti onnettomuuden uhrin ulos huomaamatta kuolemanvaaraa, sillä muuten syytteet olisivat paljon lievempiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #147

Jos tuo henkilö ei olisi kuulunut järjestöön SVL hän ei olisi ollut paikalla. Eli olisi ollut vaarattomampi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #148
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #149

Toivonen näki argumenttinsa sulavan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #151

Mutta olihan Jimi Karttunenkin paikalla, vaikka ei kuulunut SVL-järjestöön.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #147

Henkilö olisi huomattavasti vaarattomampi, jollei toteuttaisi "hyväksyttävää", maahanmuuttokriittistä agendaa.

Väkivallanteko oli vakava, sitä et voi lieventää sairaalan mahdollisella hoitovirheellä tai tekijän toteutunutta "paremmalla tarkoituksella". Minusta on kummallista, että joku näkee poliittisen väkivallan osalta lieventäviä seikkoja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Äärimmäisen vasemmiston
- juutalaiseen vähemmistöön kohdistamat konkreettiset vihateot ovat jostakin syystä jääneet tiedotusvälineissäkin huomattava vähäiselle huomiolle.

- Nähtävästi näin on käynyt myös viranomaisissa.
Toivottavasti myös tähän asiaan tulee sitten jatkossa muutos.

-Muun ohella 15.2.2015 Turun Sanomat julkaisi Turun juutalaisista kertovan artikkelin, jonka mukaan: "Antisemitismi ei meillä ole islamilaista, vaan äärivasemmistolaista"
Artikkeli löytyy osoitteesta:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/735441/Turun+juut...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Koko tilaisuuden lähtökohta on aivan järjetön: suomalainen natsi potkaisee suomalaista miestä, joka on käynyt sylkemässä natsien eteen. Jälkimmäinen kuolee viikon kuluttua tapahtuneesta, kun on ensin kotiutettu sairaalasta. Syy-yhteyttä tutkitaan edelleen, paitsi esimerkiksi YLEssä, jonka toimitus on asian omalta osaltaan jo ratkaissut.

Tästä tapauksesta, joka olisi yhtä hyvin voinut sattua nakkikioskijonossa ja mennä ohi koko median, nousee (nostetaan) valtava "rasismihaloo". SVL, kokonaista 60 hörhöä, on yht'äkkiä valtakunnallisesti merkittävä organisaatio, jonka vuoksi Petteri Orpo, unohtaen, ettei ole enää sisäministeri, vaan valtionvarainministeri, vaatii ja saa kasaan hallituksen "hätäkokouksen". Ministerit osallistuvat myös mielenosoitukseen, jossa vastustajat itse itseään ja omia instituutioitaan.

On totta, että tilaisuuteen osallistui arvion mukaan n. 15,000 ihmistä. Tämä tarkoittaa, että yksin helsinkiläisistä n. 565,000 ei halunnut tai viitsinyt siihen ottaa osaa. Huusko voi laskea meille prosentit. Itselleni vilkaisu puhujalistaan, joista Huusko nosti esiin vain Brunilan, oli erittäinkin riittävä syy olla osallistumatta tilaisuuteen. Vasemmistolaisia ja äärivasemmistolaisia. En halua samaistua siihen joukkoon, vaikka en rasismia hyväksykään. Taidamme kokea Huuskon kanssa isänmaallisuuden eri tavalla.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Oli siellä oikein hyviäkin puhujia, kuten kirjoituksessani arvioin. Presidentti Tarja Halonen ja Etnisten suhteiden neuvottelukunnan pääsihteeri Peter Kariuki jäivät erityisesti mieleen. En tosin ihan korvat höröllä puheita kuunnellut, kun tuli keskityttyä myös sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tuon Mikael Brunilan puheen kulmakarvoja kohottavimmat kohdat luin vasta verkosta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

SVL. Eikö se olekin samaa kuin Soldiers of Odin? Suomen lahja ulkomaille, muinaisskandinaavinen übermensch-myytti, jota nykyruotsalaiset vieroksuvat kansallisena ratkaisuna sosiaalisiin ongelmiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sunnuntaina 21.8 laitoin Facebookin tällaista: (myös blogiini)

"Tulevaisuus huolettaa

Saksalainen filosofi Hannah Arendt käytti osuvaa luonnehdintaa, kun hän selitti, että valtava pahuus ja tuhoavat joukkoliikkeet eivät tarvitse levitäkseen läpeensä pahoja ihmisiä vaan jokapäiväistä piittaamattomuutta ja kyseenalaistamatonta tottelemista. Arendtin mukaan paha kertyy ja kasvaa "pahuuden arkipäiväisyydestä".

Ilmiöstä saa viitteitä – kuten luonnehdinta antaa ymmärtääkin – jokapäiväisessä elämässä. Suomalaisille näyttää olevan vaikeaa puuttua, katkaista piittaamattomuus. On helpompaa katsoa muualle.

Me syrjäisemmillä Kekkosen seuduilla kasvaneet emme voineet aavistaa kokevamme tulevaisuutta, jossa saa pelätä kansankielisen kulttuurin tulevan haudatuksi elävältä, omistavan skandinaavisen rakkauden alle, laitettaessa Suomea kuntoon.

Ehkä pää tulee vetävän käteen Olli Immosen, Reijo Tossavaisen ja Teuvo Hakkaraisen tuumaillessa kannattiko lähteä herrojen kanssa marjaan."

Sitten tiistaina Suomenmaa-lehdessä keskustan opiskelijajohtaja Aleksi Koivisto vaati puoluettaan muuttamaan rajusti kurssia kulttuuriliikeeksi.

Torstaina sdp:n pj. Antti Rinne ilmoitti olevansa kyllästynyt piittaamattomuuteen. Jotakin tarttis tehdä.

Nyt Timo Soini uhoaa plokissaan, että "Meitä ei nujerreta, eikä haudata elävältä."

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Saksalainen filosofi Hannah Arendt käytti osuvaa luonnehdintaa, kun hän selitti, että valtava pahuus ja tuhoavat joukkoliikkeet eivät tarvitse levitäkseen läpeensä pahoja ihmisiä vaan jokapäiväistä piittaamattomuutta ja kyseenalaistamatonta tottelemista"

He ovat läpeensä pahoja siinä missä aktiiviset osapuoletkin - he vain ovat kyvyttömiä pelkureita.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Arendtilaisittain ajatellen on tosiaan niin, että yhteiskunnan kriisiytyessä ja kurinpalautusmentaliteetin kiristyessä taannutaan totalitarismiin, jolle ominainen mielivalta -- väkivalta ja "pahuus" -- on todellakin enemmän jonkinlaisen yhteisöllisen kehitysvamman luonteista eikä niinkään mikään poikkeuksellisen "pahojen yksilöiden" ominaisuus.

Niin mielellämme kuin näkisimmekin maailman hyvän ja pahan välisenä taisteluna, totalitarismiin taantuminen tarkoittaa nimenomaan sitä että yhteiskuntamoraali romahtaa kauttaaltaan. Sekä arvot että arvojen mittarit -- kriittinen järki, kriittiset yksilöt ja kriittiset vähemmistöt -- hukkuvat joukkotaantumaan.

Sekin on Hannah Arendtin opetuksia. Kun yhteiskunta taantuu, moraali romahtaa kautta linjan. Ei ole sitä saareketta joka jäisi terveeksi. Tätä tarkoittaa "pahuuden arkipäiväistyminen".

Taantuma tapahtuu suuren enemmistön mittakaavassa ja tavallaan suuren enemmistön ehdoilla. Totlitarismi on aina ilmassa siellä missä suuret joukot huokuvat tunnustuksellista oikeassaolemistaan.

Nykyiset enemmistöarvot ovat viisikymmentä vuotta sitten toimineiden edelläkävijöiden perintöä, ja nykyinen mielipide-enemmistö muodostaa eräänlaisen "jäljestätulevien valtavan lauman", jolla ei omaa kriittistä ajattelua juuri esiinny. Siinä suhteessa yhteiskuntamme on aika heikoilla -- juuri enemmistön näennäinen "sivistyneisyys ja suvaitsevaisuus" mutta tosiasiallinen jälkijättöisyys voivat olla otollinen pohja joukkomittaiselle yhteiskunnalliselle taantumalle.

Suvaitseva enemmistö kiihottuu kurinpalautuksesta. Se on huono merkki.

Lisäsin juuri maininnan Hannah Arendtista omaan blogiini jossa yritin käsitellä nykyistä yhteiskuntatilannettamme vähän laajemmissa kantimissa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Niko Sillanpää

Melko vaikea sanoa, mikä positio (kansainvaellusta kannattavat ja "globaali vastuuta" vs. kansainvaelluksen ja globaalien tulonsiirtojen lopettamista kannattavat) on numeerinen enemmistö.

Lauantain tapahtuma liikutti poikkeuksellisen massiivisesta mediapanostuksesta, eduskunnan täysistuntoon asti ulottuneesta markkinoinnista, keskeisestä sijainnista ja hyvästä säästä huolimatta vain noin 15000 ihmistä, mikä on pieni määrä verrattuna esim. 1980-luvun rauhanmarsseihin. Lisäksi sijainti tekee, että paikalle päätyy aina joku tuhat uteliasta muuten vaan. Aika todennäköistä on, että yli puolet kuplasta oli paikalla.

Vähemmistö kyllä selvisi, eli äärikansallismielisyydelle rakentavat. Mutta tämä taas ei ollut mikään uusi tieto.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #139

"Vähemmistö kyllä selvisi, eli äärikansallismielisyydelle rakentavat. Mutta tämä taas ei ollut mikään uusi tieto."

Se ei ole uusi tieto, sehän on nähty aikaisemmissa tapahtumissa. Kun muut asiasta huolestuneet rajataan pois, niin on aika pieni joukko mielenosoituksissa yleensä, jotka ovat varsinaisesti niitä tekijöitä jotka nostetaan kaapin päälle ja jotka ovat mediassa näkyvissä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #139

Arvojen ja mielipiteiden määrällisellä jakautumalla on tietysti erilainen merkitys yhteiskuntatilanteesta riippuen. Tämähän on juuri se durkheimilaisen sosiologian ja Hannah Arendtin antama opetus. Sosiaalisesti sitovassa yhteisötodellisuudessa, jossa ajattelu on tunnustuksellista, hyvin pienellä vähemmistöllä voi olla suuri valta. Luottamukseen perustuvassa järjestelmässä demokraattisella enemmistöllä on olennainen rooli.

Puhuessani enemmistömielipiteestä mielessäni oli lähinnä oma valtamediamme ja sen antama hyvin yksiarvoinen ja yksipuolinen kuva esimerkiksi maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Kuinka monta maahanmuuttokriittistä tai moniskultturismi-ideologiaa arvostelevaa ohjelmaa olette televisiosta nähneet? Ei taida nousta kuin yksi sormi.

Tiedonvälityksen kuin yhteisestä sopimuksesta varjelemat illuusiot -- vaikka nyt ei olekaan kyse mistään valtamedian solmimasta suoranaisesta kabinettisopimuksesta kuten oli laita ennen EU-kansanäänestystä -- ohjaavat ja vahvistavat ainakin jotakin vaikuttajaporukkaa. Vallitsevien arvojen täytyy olla aika yhdensuuntaisia, muutenhan kohunnostatuksella tällaisten efektitapausten yhteydessä tuskin olisi vaikutuksia.

Lauantain tapahtuma tosiaan todisti poikkeuksellisen massiivisesta mediapanostuksesta. Määrien sijaan olisin huolissani siitä miten tehokkaasti manipulaatio johonkin joukkoon puree. Se kertoo jotain yhteiskuntamme ja järjestelmämme tilasta. Emme ole menossa hyvään suuntaan.

Jos kyse olisi vain siitä että asiastaan sokeasti vakuuttuneet aktivistit saisivat ryhmävahvistaa toisiaan ja sydämensä kyllyydestä nostaa näytteille hyvyyttään, ihan sama, mutta kun nämä pilliin puhaltajat panevat poliitikotkin tanssimaan pillinsä mukaan, alkaa puistattaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #145

Juuri siksi kirjoitinkin lukumääräisestä enemmistöstä. Huudon määrän enemmistöstä ei toki ole epäselvyyttä, niin eri asia on huutaa miljardin euron mediasektorimegafonilla verrattuna 15 euron kiinalaiseen muovimegafoniin.

Analyyttisyys on tosiaan tästä vaikuttamisesta kaukana. Päästrategia on jo pidempään ollut marssittaa näkyville itkeviä lapsia ym. surkuteltavia tapauksia ja sitten kysyä viestinnän kohteelta, että "Et kai SINÄ halua olla PAHA ihminen? Sitähän mekin, sitten teet, kuten me haluamme."

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Arvasin tämän. Tähän oli jo viitteitä, kun mielenosoitus niin äkkiä polkaistiin pystyyn. Järjestäneillä poliittisilla tahoilla oli kiire, ettei muut kerkeä ensin. Taisi monelle paikalle tulleelle tullut yllätyksenä joutuneensa tilaisuuteen jossa poliisiakin haukuttiin rasistiksi. Hehän tulivat asian takia, kuten Huuskokin ja joutuivat sen saman poliittisen pelin kohteeksi, jossa ei maltettu odottaa poliisin tutkimusten tuloksia, vaan automaattisesti oletetettiin järjestöjen olevan heti syyllisiä, kun ikävä tapaus tapahtui.

Huusko joutui tahtomattaan poliittiseksi pelinappulaksi. Sinänsä mielenosoitus oli perusteltua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Järjestön syyllisyydestä ei ole minkäänlaista erimielisyyttä eikä se edes liity kysymykseen poliisikunnan kallellaanoloon sinne tai tänne.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei sellaista automaattia saa olla, että järjestöt ovat syyllisiä niiden tilaisuuksissa oleviensa jäseniensä, tai kannattajiensa tekemisiin automaattisesti. Ei edes siinä tapauksessa, jos on kyse äärijärjestöstä. Olettamuksia voi tehdä, mutta syyllisyys, tai syyttömyys varmentuu kun poliisi saa lisää tietoa. Nyt sellaista tietoa poliisi jonkin verran kertoi julkisuuteen, jonka perusteella voi olla viitteitä järjestön osallisuudesta. Tarkkaa tietoa ei ole.

"Automaattisyyllisyys" edustaa myös eräänlaista ääriajattelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #130

Kuinka pitkälle menet mustan väittämisessä valkoiseksi? Tämä ei ollut mikää suljettu tilaisuus mihin olisi tunkeutunut joku tappelija. Tämä oli tappelijoiden jippo politiikkatorilla, jossa ulospäinsuuntautunut krittinen ja sylkemällä solvaava ohikulkija sai peräänsä järjestön nokkamiehen. Järjestö vielä tallensi videolle maahan tuupertuneen uhrin. Me emme ole tuomareita mutta videon suhteen olemme silminnäkijöitä, sinäkin!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #131

Arvasin kommenttisi. Kysymys ei ole mustan muuttamisesta valkoiseksi vaan syyttämisestä, joka vaatii perusteet. On turhaa lähteä tässäkään asiassa ääriajatteluun, vaan pitää käyttää järkeä. Oikeusperiaatteita pitää aina kunnioittaa.

Et aivan ymmärtänyt mistä on kysymys, kun järjestö oli kysymyksessä äärijärjestö tai mikä muu tahansa poliittinen järjestö vedetään vastuuseen automaattisesti jäsenensä, tai kannattajansa tekemisessä. Jos niin toimittaisiin, niin silloin mikä tahansa polittinen järjestö on syyllinen, jos joku edellämainittu jäsen tai kannattaja hölmöilee. Näinhän ei ole. Ei saa myöskään olla silloin, kun kysymyksessä on äärijärjestö. Samaa logiikkaa pitää noudattaa. Vaikka yksityishenkilö vetää johtopäätöksiä jonkun videon perusteella, niin kertoo jotain henkilön omasta kärjistämiseen menevästä ajattelutavasta, jos sen perusteella lähtee suoraan syyttämään jos järjestö ei miellytä.

En kannata äärijärjestöjä, en kuitenkaan sorru sellaiseen älylliseen epärehellisyyteen, että soveltaisin erilaisia oikeusperiaatteita äärijärjestöön, kuin muihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #133

Sellainen syyllisyys joka lankeaa heti järjestölle tai suuremmalle yhteisölle "automaattisesti" johtaa aika äkkiä vainoharhaiseen kyttäämisen ilmapiiriin, kuten on tapahtunut sekä rasismin, että uusnatsien osalta jo aikaisemmin. Todellisuudessa uusnatseja on Suomessa todella pieni joukko. Kuitenkin niitä on etsitty tikulla kaivamalla jo vuosia kauan ennen, kuin äärioikeistokirjan tietty vasemmistoporukka julkaisi.

Juuri tätä samankaltaista vainoharhaista kyttäämisen ilmpiiriä edustaa esimerkiksi poliisin näkeminen rasistisena, kun poliisi valitsee maahanmuuttajia oleskeluluvan tarkastamista varten. Onneksi sentään suurin osa suomalaisista ovat maltillisia ja pienet ryhmät mediassa möykkäävät ja ovat juttujen aiheina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #133

"En kannata äärijärjestöjä, en kuitenkaan sorru sellaiseen älylliseen epärehellisyyteen, että soveltaisin erilaisia oikeusperiaatteita äärijärjestöön, kuin muihin."

On älyllistä epärehellisyyttä väittää ettei yhteiskunnan pidä ryhtyä mihinkään toimiin sellaisen äärijärjestön suhteen jonka jäsenet joko järjestönsä nimissä tai yksityisinä henkilöinä jatkuvasti väkivallalla vaarantavat yleistä turvaallisuutta.

On hyvin ristiriitaista kun jatkuvasti väität ettet kannata äärijärjestöjä, mutta jatkuvasti kuitenkin johdonmukaisesti puolustat tietyntyyppisiä äärijärjestöjä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #136

Missä kohtaa edes väitän ettei yhteiskunnan pitäisi ryhtyä minkäänlaisiin toimiin äärijärjestöjä vastaan? Sellainen väite on valheellinen. Asia näyttää ristiriitaiselta, jos ei ymmärrä miten voi joku puolustaa oikeusperiaatteita ja samaan aikaan kuitenkaan ei kannata äärijärjestöjä.

Se on sitten jo haastavampi kysymys millä perusteella sitten luokitellaan mitä järjestöjä kielletään. Se on toinen asia se. Siinä sitten kiellettäisiin luonnollisesti sekä oikeistolaiset, että vasemmistolaiset samoihin luokituksiin mahtuvat järjestöt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #137

"Se on sitten jo haastavampi kysymys millä perusteella sitten luokitellaan mitä järjestöjä kielletään. Se on toinen asia se. Siinä sitten kiellettäisiin luonnollisesti sekä oikeistolaiset, että vasemmistolaiset samoihin luokituksiin mahtuvat järjestöt."

Ei kai mitään järjestöjä pidä kieltää, mutta jotain rajoituksia heidän ohjelmiinsa ja ulkoiseen käyttäytymiseen voisi tehdä, tekemällä tietyntyyppinen ohjema ja käyttäytyminen lanvastaiseksi.

Olen ymmärtänyt että nykyiselläkin lainsäädännöllä pärjättäisiin, jos vain lakia sovellettaisiin. Nyt puuttuu ilmeisesti soveltajia, eli poliiseilla ei riitä resursseja tai ne kohdennetaan muualle.

Minun mielestäni järjestöt ovat kuin ihmisiä, eihän ihmisiäkään voida lakkauttaa, järjestöilta voidaan toki viedä laillisuus, mutta kun ihmisiä ei voida eliminoida niin ne voivat jatkaa toimintaa laittomasti. Lain rikkomisesta voidaan kuitenkin langettaa yhdistykselle sanktioita ja sen jäseniä voidaan rangaista jos ne on yhdistyksen puitteissa syyllistyneet lainvastaiseen toimintaan.

Mielestäni tässä asiassa ei ole syytä puolustaa mitään äärijärjestöä, tai vedota siihen että kun toinenkin järjestö on rikollinen niin toisenkin sitten pitäisi saada olla.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #131

"jossa ulospäinsuuntautunut krittinen ja sylkemällä solvaava ohikulkija".
Onko sylkeminen nykyään ulospäinsuuntautumista? Tätäkö tarkoitetaan sillä kun sanotaan, että monet afrikkalaisten kulttuurien edustajat ovat paljon ulospäinsuuntautuneempia, kuin jurot suomalaiset?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #140

JJK oli ulospäinsuuntautunut siinä mielessä että kommentoi. Joku muu antinatsi olisi saattanut kääntää negatiiviset tunteensa sisäänpäin. JJK oli ulospäinsuuntautunut juuri sillä tavalla kuin me jotka osallistumme kommentointiin Puheenvuorossa. Tämäkin on politiikkatori.
Ne jotka lukevat blogeja ja kommentteja mutta eivät itse osallistu eivät ole ulospäinsuuntautuneita täällä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kihlakunnansyyttäjä ei aloittanut edes esitutkintaa Musta Barbaari- tapauksessa. Virkavaltaa ei ole syytä epäillä mistään rikoksesta, totesi kihlakunnansyyttäjä.

Olisikohan syytä jälleen kerran odotella Suomen oikeuslaitoksen päätöstä tässäkin rasismiin liitetyssä rikosepäilyssä koskien tätä nimenomaista väitettä, että SVL on syyllinen törkeään kuolemantuottamukseen.

Tuomiovalta Suomessa kuuluu riippumattomille tuomioistuimille, ei Sini Lappalaiselle.

Markus Siivola

Nykyisen Vasemmiston puheenjohtajan Li Anderssonin ajatusmaailma lienee vastaava kuin Brunilalla? Media voisi joskus jättää silkkihansikkaansa kotiin, kun käsittelyn alla on nykyinen ns cityvasemmisto.

Jukka Nieminen

viesti väärään ketjuun sori

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Selvästi koko keskustelussa tämän äärijärjestöasian ja ikävän tapauksen ympärillä huomaa, miten ihmiset valikoivasti poimivat toisten kirjoituksista omaa näkemystänsä tukevat asiat ja tarttuvat niihin. Se on juuri se asioiden kärjistymisen ja kärjistämisen mekanismi. Sillä tavalla asia karkaa todellisuudesta aivan toisiin sfääreihin ja ihmiset sokeutuvat ajattelemasta mitä oikeasti se toisenlaisen näkemyksen esiin tuova tarkoittaa. Hyvin harva ihminen kuitenkin suuremmasta joukosta oikeasti ajattelee edes kovinkaan "fundamentalistisia" ajatatuksia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mikähän se toimittajan mielestä on rasismia tai kuka oikeasti on rasisti? Sehän on tullut selväksi että tummat tai muslimit eivät suinkaan ole rasisteja, tämähän on monikultturistien mielipide. Ja ihmettelen että pitääkö joku oikeasti 50-60 tällaista natsi hörhöä jonain todellisena uhkana Suomelle, kyllä se uhka on ihan toisella suunnalla eli siinä kuuluisassa "rauhanuskonnossa".

Tällaiset mielenosoitukset rasismia vastaan ovat aikamoista pelleilyä, eihän rasismi mikään todellinen ongelma ole Suomessa. Mutta media ja eräät poliitikot yrittävät vaan viedä huomion pois todellisista ongelmista, eli näistä turvapaikanhakijoita. Heidän aiheuttamista erilaisista ongelmista, raiskauksista,naisten ahdisteluista jne.

Tuli itse asuttua aiemmin lähes 20v. Tukholman lähiöissä, myös niissä ghettolähiöissä. Ja kyllä niissä se totuus paljastui karulla tavalla, että ketkä ovat se todellinen ongelma. Ei siis sikäläiset suomalaiset tai ruotsalaiset, vaan ihan muut. Suomalaisten monikulttuuria kannattavien toimittajien kannattaisi muuttaa vuodeksi asumaan johonkin Tukholman ghettolähiöön, niin varmaan se mielipide voisi nopeasti muuttua.

Juuso Hämäläinen

En täysin ymmärrä miksi tämä mielenosoitus järjestettiin. Mielestäni Suomessa ei ole käytännössä rasismia eivätkä ns. vihapuheet ole merkittäviä.

Ehkä näkemykseni perustuu siihen, että olen yli sadassa maassa oleskellut eläessäni työn ja vapaa-ajan merkeissä. Olen nähnyt oikeaa raakaa väkivaltaa, todellista syrjintää ja heikkojen armotonta hyödyntämistä. Kaikkea tätä uskonnon, rodun, iän, mielipiteiden, varattomuuden, syntyperän sekä sukupuolen takia.

Tuohon kaikkeen nähden haluan toistaa, ettei Suomessa ole oikeasti rasismia. Suomalaiset ottavat asiallisesti käyttääntyvät tulijat hyvin vastaan. Ja hyödyntäjät sekä lusmut ja rikolliset taasen saavat ansionsa mukaan. Tämä jälkimmäinen ei ole rasismia.

Presidentti Halonen ei ole elämänkokemuksensa perusteella oikea henkilö arvostelemaan millään tavoin tavallisen suomalaisen käytöstä, isänmaallisuutta tai suhdetta maahanmuuttajiin. Hänellä ei siihen eväitä, vertailupohja puuttuu täysin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko uutisoitu minkälaista materiaalia siellä torilla SVL jakoi? Mitä niihin oli kirjoitettu? Itse kun en ole ko. uutisointia havainnut missään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä kysymys. Voi myös olla että kukaan ei ottanut käteensä heidän paperiaan, koska ovat vastenmielisiä.

Reijo Jokela

http://areena.yle.fi/1-1255529
Viimepäivien tapahtumien valossa täytyy tarkistaa kantaansa siihen etteikö Suomessa osattaisi tehdä aikaansa edellä olevaa huumoria.
Kohdasta 3.07.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Maata johtaa menetetty sukupolvi, voisi näistä keskusteluista päätellä. Siihen kuuluu esimerkiksi Tarja Halonen.

Minuun teki suuren vaikutuksen tutustuminen Vaclav Havelin tekstien kautta ns. eurokommunismiin: rohkeiden italialaisten pesäeroon Moskovan komennosta. Marxin pakkoideologian sijaan löydettiin kulttuurien paikallisuus. Sillä aikaa kulttuuriälyköt oli täällä ohjattu jonottamaan Tamminiemen leikkimökille (Olipas siellä muitakin kuin julkivasemmistolaisia, mm. Pekka Herlin ja Jaakko Lassila).
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kekkosen_lastenkutsut

Huomattiin myös, että juutalaisten hävittäminen maanpäältä oli annettu ns. Sanassa tehtäväksi aina Kristuksen ristiinnaulitsemiseen syyllisten rankaisemisesta saakka.

Niin romahtivat ideologiat, sekä kommunismi että fasismi. Mukana meni myös Paavin auktoriteetti, joka tämän päivän Italian politiikassa lienee verrattavissa Joulupukin asemaan Suomessa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun Suurtorin portailta julistetaan maailmalle itsenäisyyden juhlavuosi Suomessa rasismista vapaaksi vyöhykkeeksi, on sillä yhtä suuri vaikutus kuin joka vuotisella Joulurauhan julistuksella Suomen Turussa.

Perheväkivalta ja muu rettelöinti jatkuu julistuksista piittaamatta. Sentään kapakat voivat pitää ovensa avoinna. Julistajilla hyvä mieli pää pensaassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Parisen päivää sitten kehotin täällä kommentaattoreita päätoimittajan kanssa tutustumaan Espoon keskuksen monikulttuuriseen meininkiin vaikkapa täällä Entressen kirjastossa.

Luettuani Alexander Stubbin kirja-arvion HS:n toimittaja Heikki Aittoksoken kirjasta huomaan, että hänet kannattaisi tuoda tänne Peter Nymanin ja Jari Tervon ohella, etteivät tyytyisi aistimaan Uutta Suomea Stockmannin yläkerran Fazerilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset