Markku Huusko

Muitakin poissaoloja, Alexander Stubb

  • Uusi Suomi raportoi keskiviikkona Alexander Stubbin poissaoloista eduskunnan dataan nojaten.
    Uusi Suomi raportoi keskiviikkona Alexander Stubbin poissaoloista eduskunnan dataan nojaten.

Kansanedustaja Alexander Stubb (kok.) on viettänyt tänä syksynä huomattavan paljon aikaa maailmalla. Entinen moninkertainen ministeri on osallistunut 17:ään eduskunnan täysistuntoon 32:sta, hänen poissaoloistaan raportoineessa Uuden Suomen uutisjutussa sanottiin keskiviikkona.

Puheenvuoroja Stubb ei ollut eduskunnan täysistunnoissa käyttänyt sen jälkeen, kun Petteri Orpo oli syrjäyttänyt hänet kesäkuussa kokoomuksen puheenjohtajan paikalta.

Stubbia yritettiin keskiviikkona tavoitella kommentoimaan poissaolojaan Uuden Suomen jo varmistamaan faktajuttuun puhelimitse ja sähköpostitse. Aina meille toimittajillekaan ei vastata.

Stubbin ”muita poissaoloja” aiheuttaneista syksyn tekemisistä kerrottiin Uudessa Suomessa heti asiallisesti. Mainittiin matkat Lontooseen ja Frankfurtiin sekä suuri kysyntä puhujaksi kansainvälisille foorumeille.

Kaikkiaan Uuden Suomen juttu oli perustelu, eduskunnan sivuilta poimittuihin faktoihin pohjautuva uutisjuttu, johon saatiin haastateltua myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen.

Stubb ei antanut Uudelle Suomelle jutun julkaisun jälkeen haastattelua, vaan vastasi siihen illalla Facebookissa omalla selostuksellaan. Hän kertoi saman asian kuin Uuden Suomen alkuperäisessä uutisjutussa oli jo kerrottu, mutta yksityiskohtaisempana versiona.

Stubb tunnusti Facebookissa olleensa eduskunnasta pois virallisempien menemisten ohella Havaijin teräsmieskisan vuoksi. Oli hän siitä toki sosiaalisessa mediassa seuraajilleen ja kavereilleen jo aiemmin viestitellyt.

”Havaijin Ironman-kisasta tulleet kuusi poissaolopäivää olivat todellakin 'muu poissaolo'. Se oli ´kerran elämässä´-unelma, jonka sain tässä elämäntilanteessa toteuttaa”, Stubb kirjoitti keskiviikkoiltana Facebookissa.

Hän ei kiistänyt poikkeuksellisia poissaolojaan eduskunnan istunnoista, mitä hän ei olisi tietysti voinut tehdäkään. Stubb kirjoitti myös pitävänsä ”tärkeänä, että Suomen ääni kuuluu kansainvälisillä foorumeilla”. Uusi Suomi raportoi tästäkin tuoreeltaan.

Moni hänen poliittisista kannattajista on sosiaalisessa mediassa sitä mieltä, että Stubb toimii oikein, kun käyttää ajastaan paljon ulkomailla kotimaan sijaan, eikä siinä mitään. Ei tuo kiellettyä olekaan, ja onhan hän erinomainen näkemystensä esiintuoja monella eri kielellä.

Stubbin Facebookissa esittämän arvion mukaan ”matkoista on ollut hyötyä myös työssäni ulkoasiainvaliokunnassa”. Lontoossa hän on syksyn aikana tavannut muun muassa Britannian EU-erosta eli brexitistä vastanneita ministereitä ja virkamiehiä.

Stubbin mainitsema ulkoasiainvaliokunta on se ainoa valiokunta, jossa hän eduskunnassa vaikuttaa. Syksyn aikana hän olisi voinut osallistua sen kokouksiin 28 kertaa.

Ehkä Stubb hyödyntää syksyn matkakokemuksensa ulkoasiainvaliokunnassa joskus myöhemmin: hän on ollut paikalla eduskunnan sivujen mukaan vain 13:ssa kokouksessa, eli alle puolessa.

Vertailun vuoksi: Stubbin puoluetoveri, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, Pertti Salolainen on ollut läsnä syksyn jokaisessa kokouksessa. Valiokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) on ollut pois kahdesta.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kansaedustajan yksityiset vierailut ulkomailla ja kotimaassakin työaikana on pinnaamista siitä työstä, mihin äänestäjät on henkilön äänestäneet. Ei muuta...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kansanedustajan työ on monipuolista työtä.

Eduskunnan sivuilta: Kansanedustaja on lainsäätäjä, yhteiskunnallinen vaikuttaja, alueensa edusmies ja kansainvälinen toimija.

Lisäksi:

Täysistunto on kansanedustajan eduskuntatyön näkyvin osa. Eduskunnan täysistunto on lainsäädäntötyön ja ajankohtaisen poliittisen keskustelun keskeinen areena.

Valiokunta on kansanedustajan tärkein vaikutuskanava, sillä kaikki eduskunnan päätökset valmistellaan valiokunnissa.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/kansan...

Kukin kansanedustaja voi priorisoida tekemisensä, ja viime kädessä äänestäjät päättävät, onko priorisointi ollut mieluisaa.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Oliskohan Alexsander hieman ottinut nokkaansa saamastaan asiallisesta ja enimmäkseen asiattomasta arvostelusta. Ministerilta lipsahti kerrankin numerot väärinpäin jossain haastattelussa ja sitä seuranneesta ajojohdista ei meinannut loppua tulla. Vähän niinkun Hillaryn emailit, teki virheen ja pyyteli sitä monta kertaa anteeksi, mutta ajojahti vaan kiihtyi. Muuten amerikkalsiten politiikka on "raakaa peliä ..., siinä tanner tömisee ja aitaa kaatuu". Kaivataanko tätä Suomeen?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eduskunta maksaa Stubbille osallistumistuloa, eikä ole väliä mihin osallistuu ja missä päin maailmaa. Työttömille tämä etuus on vasta tulossa, tosin rahallisesti pienempänä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paljon parempi kierrellä Euroopaa, kun kerran Stubbilla on suhteita moneen paikkaan, vaikka olisivatkin yksityismatkoja siinstä on Suomelle todennäköisesti paljon enemmän hyötyä kuin siitä, että istuu täysistunnoissa nappia painamassa.

Suomella on ainoana maana varmaan varaa laittaa hyvät poliitikot syrjään, kun jostain johtotehtävistä äänestetään pois, täällä on tärkeämpää se, että eri medioissa on koko ajan äänessä ja vastaa heti kun toimittaja kysyy.

Stubb on enemmän hyödyksi itselleen ja Suomelle, kun tekee noita matkoja, oli ne sitten virallisia, tai ei. Tietysti sinne voidaan lähettää joku Vanhasenkin tapainen kaveri nurkkaan seisomaan yksin, mutta mitä hyötyä siitä olisi.

Niin ja en ole koskaan kannattanut Stubbin politiikkaa, mutta Suomen etua kannatan aina, ja se mielestäni on näissä asioissa tärkeintä, ei jotkut poissaololistat.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kaiken avoimuuden nimissä on minun mielestäni hyvä puhua myös siitä, mitä kansanedustajat työkseen tekevät. Tässä blogiavauksessa puhutaan yhdestä kansanedustajasta, jonka poliittinen ura on ollut harvinaisen upea ja jota maailmalla puhujaksi poikkeuksellisen paljon halutaan ja joka siellä osaa myös edukseen esiintyä. Hän on priorisoinut esiintymisiä kansainvälisillä areenoilla ja ollut muita kansanedustajia vähemmän eduskunnan perustyössä täysistunnoissa ja valiokunnassaankin hänen osanottonsa kokouksiin on ollut melko vähäistä. Ei kai media väärinkään toimi tehdessään juttuja faktan pohjalta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Faktan pohjalta kyllä, mutta vähän pelisilmää voisi tässä käyttää. Eduskunnassakin puhutaan siitä, kuinka koulukiusaajan pitäisi vaihtaa koulua eikä kiusatun. Stubb tuskin tuntee vetoa "isänmurhan" (M.Huusko) tehneiden kokoomuksen kansanedustajien keskuuteen. Tilanne voisi helpottua, jos maisemaa vaihtaisi Stubbin sijaan ylin kiusaaja H. Harkimo.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #9

Kaikissa suurissa puolueissa tuntuisi olevan päällä jonkinasteisia valtataistelukuvioita. Ulospäin näkyvin on SDP:n tilanne. Kokoomuksessa on ollut syksyllä selvästi rauhallisempaa kuin SDP:ssä ja keskustassa.

Peli poliittisen vallan ytimessä on kovaa, mutta kiusaamiseksi luokiteltavaa toimintaa en ole kenenkään kuullut harjoittavan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" ja joka siellä osaa myös edukseen esiintyä."

Niin, omaksi edukseen varmastikin, mutta miten lienee Suomen etu ?

Oleellista lieneekin se, kenen nimissä Stubb lausuntojaan jakelee eli onko hänellä jokin virallinen toimeksianto esimerkiksi Suomen ulkoministeriöstä vai puhuuko hän vain omiaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Olisiko samanlainen mandaatti kuin Soinilla, joka ilmoitti käyneensä Brexitin jälkeen Britanniassa puolueensa puheenjohtajana, mutta antoi haastattelun Sky newsille Suomen varapääministerinä? - Sipilä ilmoitti tienneensä että menee sinne.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #22

Hieman vaikea verrata Soinin ja Stubbin tilannetta ja asemaa.

Helpompaa toki olisi verrata johonkin toiseen kansanedustajaan. Kun kerran Soinin mainitsit, niin vaikka sitten Hakkaraiseen, toiseen samanlaiseen rivikansanedustajaan kuin Stubb.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Paljon mahdollista, mutta joko Hakkarainen kävi sen kielikurssin, jota aikanaan siirsi?

Kohukansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on lähdössä elokuussa Maltalle opiskelemaan englantia viikon kurssille.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011070914030928_u...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Suomeksi onnistuu haastattelun antaminen esimerkiksi USA:ssa amerikansuomalaisessa Raivaaja-lehdessä tai Amerikan Uutisissa.

P.S. Tulkkipalveluja suomesta ulkomaankielille on saatavilla ympäri maailman.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Joten Hakkaraiselta puuttuu enää vain kutsut.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #31

Mikä olikaan jutun aihe? Hakkarainen ja hänen poissaolonsako, tai kielikurssi?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #28

Maltassa on ilmeisesti tunnetusti parhaimmat mahdollisuudet opiskella englantia. Siinä jäävät Suomen yliopistot näköjään kakkoseksi. Maltassa 6% väestöstä puhuu englantia ja 90,2% maltaa. 3% ovat monikielisiä. Luulisi että Isossa Britanniassa olisi paremmat edellytykset opiskella englantia ja soveltaa oppimansa kieltä käytännössä täysin englanninkielisessä ympäristössä. Fiji saarillakin olisi varmasti mahdollisuus opiskella englantia jos haluaa koska sekin on vanha Ison-Britannian siirtomaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"”Havaijin Ironman-kisasta tulleet kuusi poissaolopäivää olivat todellakin 'muu poissaolo'. Se oli ´kerran elämässä´-unelma, jonka sain tässä elämäntilanteessa toteuttaa”, Stubb kirjoitti keskiviikkoiltana Facebookissa."

On kyllä vaikea nähdä tällaiseen kisaan osallistumista kunniakkaana syynä olla poissa eduskunnasta ja valiokuntatyöstä. Se vahvistaa vain sitä valitettavaa pellen mainetta, jonka Stubb ehti ministeriuraansa aikana hankkia. Rautamies ja valtiomies kelpaisivat vaihtoehdoiksi kilpailuun: kumpi ei kuulu joukkoon.

Niko Sillanpää

Itse asiassa tässä voinen puolustaa Stubbia. Kyseessä on kutsukisa, johon pääsemiseen pitää olla muussa Ironman-kisassa riittävä sijoitus. Kutsu on voimassa määräajan (muutamia vuosia) osallistumiseen oikeuttavan kisan jälkeen.

Stubbin valtiomiestarina kaatuu kyllä muihin asioihin, esimerkiksi rajoittamattomien kustannusten lupaamiseen valtiovarainministerinä kansainvaeltajille. Valtiovarainministeri ei voi luvata missään tilanteessa rajoittamatonta piikkiä millekään asialle. Kaikkein vähiten ulkomaalaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Harrastukset toki sallitaan, mutta omalla ajalla. Ottikohan hän matkapäivät vuosilomastaan. Ja kenen piikkiin matka tehtiin? Ettei vain veronmaksajien. Maa tarvitse kyllä aivan toisenlaisia rautamiehiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Huuskon linkissä löytyy selostus matkoista maksuineen:

Haagin matkan maksoi eduskunta. Kaikki muut matkat ovat joko järjestäjien tai itseni kustantamia.

Asiasta voi olla montaa mieltä, mutta kun pääministeri ei ole erityisemmin profiloitunut ulkopolitiikassa niin ei edustus maailmalla pahitteeksi ole. Ja voitaisiin kaiketi ainakin osaan kutsua Stubbin sijaan ulkoministerikin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #11

Hyvä näin, että harrastuksiin liittyvät menot maksetaan muualta kuin valtion kassasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Niin no, em. linkistä käy ilmi että Stubb on harrastanut mm. brittien Brexitistä vastaavien ministerien tapaamista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #14

Joopa joo! Kuka maksoi UKKn metsätys ja kalastusmatkat?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä hän tulee vähentämään sen vielä myöhemmin lomapäivistään, ken tietää?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Kansanedustajuus on luottamustehtävä, josta kansanedustaja saa palkkion. Mitään varsinaista lakisääteistä lomaoikeutta ei tuohon luottamustehtävään ymmärtääkseni kuulu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Stubb kirjoittaa Financial Timesissä:
”My fear is that President Trump might be tempted to strike a deal with Vladimir Putin, the Russian president, on Nato enlargement — namely that it should not take place. This would leave a security political vacuum in northern Europe, especially Finland and Sweden, who are outside the military alliance but members of the EU. Their so called “Nato option” would be made null and void.”

Onko tämä FT-kirjoitus ollut Suomen kannalta toivottavaa ja hyödyllistä toimintaa? Toivottavasti Trump ja Putin eivät saa ”ahaa-elämystä” tästä Stubbin kirjoituksesta ja ala ”diilaamaan”. Trump lukee aivan varmasti Financial Timesia.
Käsitykseni mukaan tämän tyyppinen kirjoittelu vaikeuttaa vastuussa olevan valtiojohdon toimintaa, joka joutuu muutenkin toimimaan herkällä korvalla ja ”kieli keskellä suuta” tässä nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.

”Keskustan presidenttiehdokas, kansanedustaja Matti Vanhasen niskakarvat nousivat pystyyn, kun hän torstaina luki kansanedustaja Alexander Stubbin kolumnin talouslehti Financial Timesissa” (Iltalehti 18.11.2016).

Alexander Stubb sai kolmanneksi eniten ääniä äänimäärällä 27 129 ääntä Eduskuntavaaleissa. Äänestäjät äänestivät hänet hoitamaan kansanedustajan tointa, johon kuuluu oleellisena ja erittäin tärkeänä osana valiokuntatyö. He eivät äänestäneet häntä maailmaa kiertämään. Mikäli Stubb ei viihdy eduskuntatyössä, niin onhan sieltä mahdollisuus erota ja antaa tilaa varasijalla olevalle kokoomuslaiselle henkilölle Uudenmaan vaalipiiristä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Huusko lähtisi samalla tavalla reissaamaan, niin olisi edessä uuden työn etsiminen.

Ymmärsin aikaisemmin, että kansanedustajien matkustelu liittyy valiokuntien työhön. Näin mittavalle reissaamiselle tuskin on työnantajan hyväksyntä.

Tarkoitushan on istua eduskunnassa päättämässä asioista ja työstämässä niitä, eikä suinkaan pyöriä pitkin Eurooppaa.

Ilmeisesti Stubbilla on työmotivaation kanssa ongelmia. Nyt hänen "toimenkuva" vaikuttaa konsultin hommalta. Työnantaja ja työtehtävä on siihen väärä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kansanedustaja Stubb on ollut hyvin aktiivinen liikkumaan kansainvälisissä ympyröissä ja on raportoinut siitä aktiivisesti Twitterissä ja Facebookissa. Se on ollut hänelle tänä syksynä varsin keskeinen tapa hoitaa kansanedustajuutta. Moni hänen some-seuraajansa ja -kaverinsa näyttää keskustelujen perusteella pitävän sitä parempana kuin istumista eduskunnan istunnoissa, ja voihan se olla, että hän on edelläkävijä luomaan uusia käytäntöjä sille, miten useampikin lainlaatija tulevaisuudessa toimii.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja Markku, onhan se niinkin että jos on tilaa niin joku yleensä ottaa sen. TP Niinistökin kun Sipilästä ei yleensä kuulu ulkopolitiikassa, eikä juuri Soinistakaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ilmeisesti useille mainitsemistasi some-seuraajista on epäselvää mikä on kansanedustajan varsinainen työ. Jos Stubbin tapa katsotaan hyväksi, niin sitten toimenkuvaa pitäisi muuttaa ja äänestäjien pitäisi tietää mikä on se uudenlainen toimenkuva. Kuinka moni äänestäjä äänesti miehen reissaamaan ympäri Eurooppaa?

Sen ymmärrän jos jonkin tietyn valiokunnan toimintaan liittyy jokin ulkomaan matka jossa perehdytään valiokunnan vastuulle kuuluvaan aihealueeseen, miten muualla toimitaan. Kansanedustajan puhujamatkat on outo juttu. Siihenkö kansanedustaja on äänestetty? Jos kansanedustaja ei ole paikalla, niin eduskunnassa on oma toimielin, joka seuraa ja kai jossain vaiheessa palkkioiden maksun osalta joutuu antamaan selvityksiä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Iltalehti selvitti, miten kansanedustajat ovat paikalla valiokuntien kokouksissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611152200027914...

"Keväällä 2016 vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oli poissa 27 kertaa perustusvaliokunnan 63 kokouksesta."

"Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä oli kahden istuntokauden aikana poissa yli puolet ympäristövaliokunnan kokouksista."

------
Mitä muiden edustajien poissaolot täysistunnoissa ovat, ei kai A Stubbia yksin voi tikun nokkaan nostaa. A Stubb on eniten Suomen politikoista kv-mediassa noteerattu henkilö (CNN, BBC, CBS, FT jne)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästähän juuri on kyse, Stubbilla riittää kysyntää ulkomailla ja se on Suomelle hyvä.

Tämä on taas tällaista seiskajournalismia, jossa lasketaan kuka on milloin missäkin, vaikka ei tunnuta ymmärtävän, että kansanedustaja ei ole mikään kellokorttityöläinen.

Kaipa taas pian selvitetään kuka on käyttänyt eniten taksia, siinä päätoimittajalle seuraava aihe.

Ihan kuin noilla olisi mitään merkitystä Suomen tulevaisuudelle, media on ihan samanlaista kuin perinteinen Suomalainen naapurirakkaus. Ei ole mitään väliä, jos mulla menee huonosti, kunhan naapurilla vaan menee vielä huonommin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ilmeisesti suurin epäselvyys on minkälaisen toimenkuvan ihmiset käsittävät kansanedustajilla olevan. Miten sellainen toimisi, jos eduskuntaan tulisi yleiseksi käytännöksi kaikille kansanedustajille yhtä laaja matkustelu, kuin Stubbilla?

Toimisiko kansanedustuslaitos silloin? Eikö tasapuolisuuden nimissä se pitäisi olla kaikille sallittua ja hyväksyttyä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Meillä on käytännössä vain mielikuvia kansanedustajien matkustelun hyödyllisyydestä. Osa matkoista on todennäköisesti hyödyllisiä, mutta suuriman osan osalta onko näyttöä jonkinlaisesta mitattavasta hyödystä? Tuskimpa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tasavallan presidenttinä Martti Ahtisaari teki vuosina 1994-2000 maakuntamatkojensa lisäksi 129 ulkomaanmatkaa.

Stubb vaikuttaa amatööriltä Ahtisaareen verrattuna.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei sentään kun ottaa huomioon myös Stubbin vuodet ulkoministerinä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hatkahdyttava...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Määrä ei koskaan korvaa laatua.

Painoarvoltaan tasavallan presidentti on lisäksi aivan eri luokassa kuin ministeri puhumattakaan kansanedustajasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #35

No mennään sitten off topic: Kyllä niillä ministereidenkin matkoilla on merkitystä, on paljon maita, joissa ministereitä tarvitaan kauppavaltuuskunnille ovien avaajiksi. Ehkä Venäjänkauppakin nyt elpyy kun on kieltä taitava ulkomaankauppaministeri ja muidenkin soisi lisäävän matkojaan. Kuten jo tuossa aiemminkin linkkaamassani artikkelissa niin taloudellisen kasvun maita on lyöty laimin.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hatkahdyttava...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Ironman-kisoissa Havaijilla tuskin kuitenkaan edistettiin suomalaisen raudan vientiä kansanedustajapohjalta :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Eihän sinne päin kannattaisikaan, Australiassa kun on avolouhoksia ja halpaa rautaa. Ja tiedoksi ettei täällä sitä paitsi enää rautakaivoksia olekaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #40

Stubbin sijoitus kisoissa oli 1205. sija ja omassa ikäluokassaan 176. sija.

Starttilupa tuli VIP-kiintiöstä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Niin:

Osallistusmisoikeuden hän lunasti Kalmarin Ironmanistä vuonna 2013, mutta ei ole työkiireiden vuoksi päässyt aikaisemmin mukaan. Stubbin tämän vuoden paikka oli erityinen VIP-paikka.

Oliko vielä muuta?

http://www.kestavyysurheilu.fi/triathlon/14186-ale...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

Niin, nyt ei ollut työkiireitä kansanedustajana.

Pystyi ottamaan omaa lomaa ( muu poissaolo ) eduskunnasta.

Kai Schleutker

Pakko ottaa nyt esille tiedotus ja infosota, kun Usarin päätoimittaja omakätisesti antaa siihen aiheen. Monet meistä medioiden some-palstojen seuraajista ovat jo eräitä vuosia ihmetelleet miten näiden sisältöihin on ilmaantunut suomalaisten johtavien poliitikkojen raivokasta haukkumista, EU-vastaisuutta sekä moninaista eripuran lietsomista niin sisä- kuin ulkopolitiikkaan liittyen.

Syyn olisi pitänyt selvitä ammattijournalisteille ajat sitten. Se syy on kiihkeä infosota jota itänaapurimme on käynyt jo ainakin 2-3 vuotta kaikkialla maailmassa ja josta mm. valtioneuvoston viestintäpäällikkö ja Martti Ahtisaari noin kuukausi sitten puhuivat, ja josta voi lukea lisää esim. täältä http://www.atlanticcouncil.org/events/upcoming-eve....
Tätä infosotaa pyöritetään koko ajan tuhansien ammattipropagandistien toimesta 24/7 eri valtioiden medioissa. Tälläkin palstalla, samoin kuin kaikissa suomalaissa valtamedioissa.
Tämä on nyt syytä ymmärtää, koska tämä tulee olemaan jatkuvaa. Haluaisinkin mielelläni kuulla miten US alkaa torjua tätä infosotaa. EU perustaa suuren vastainfosotayksikön, ja se totta vie on tarpeen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Muu poissaolo" on ns. omaa lomaa. Se ei liity työntekoon mitenkään. Ehkä Alex teki sen mitä lupasi kun puheenjohtajan paikalta poistui, että antaa aikaa perheelleen. Tiedä häntä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt kylläkin meni perheeltä aikaa pois yli 11 tuntia pelkän urheilusuorituksen vuoksi.

Marko Parkkola

Ensi kerralla, kun töissä pitäisi suunnitella toiminnon toteuttamista (vrt valiokuntatyöskentely), ilmoitankin työnantajalle olevani Hawaijilla, enkä nyt pääsekään paikalle. Palkkaako usari minut duuniin kun saan potkut?

Kansanedustajilla tätä potku-uhkaa kun ei ole.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Päätoimittaja Huusko: "Puheenvuoroja Stubb ei ollut eduskunnan täysistunnoissa käyttänyt sen jälkeen, kun Petteri Orpo oli syrjäyttänyt hänet kesäkuussa kokoomuksen puheenjohtajan paikalta."

Tämä herättää kysymyksen, onko Kokoomuksessakin käytössä puhujalistat?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Aiemman esiintymistapansa hyvin muistaen, hänen poissaolojaan ei voi tulkita tulematta samaan johtopäätökseen johon Aleksander tuli Pohjoismaiden Neuvoston kokouksessa ministerikautenaan; voi v**tu mitä paskaa"!

Jammu Saloniemi

Voin usean vuosikymmenen kokemuksella todeta, että kansanedustajien pääsääntöinen työ ei ole täysistunnossa puhumista vaan valiokunnissa. Valtaosalla kansanedustajista on tehtävänään yksi tai kaksi valiokuntaa. Valiokunnissa käsitellään kaikki hallituksen lakiesitykset ja valiokunnan kanta on pohjana äänestyksissä.

Se, että media kiinnittää huomiota täysistuntoihin osallistumiseen, kertoo median omista painotuksista, jotka useimmiten kiinnittävät huomion kansalaisten kannalta pikkuasioihin. Eduskunnassa on yli 120 akkreditoitua toimittajaa, muttei sitä uutisvirrassa huomaa siksi, että kokonaisuuden sijasta yksittäiset pienet jutut ovat toimittajien fokuksena.

Näin tässäkin tapauksessa. Kaikkihan tietävät, että Alex Stubbilla on iso verkosto kansainvälisiä vaikuttajia. Niinpä hänen fokuksensa on kansainvälisessä politiikassa. Ja hyvä niin, koska hallituksen jäsenistä ehkä Rehniä lukuunottamatta ei ole merkittäviä eurooppalaisia yhteyksiä. Osin syy on kielitaidossa, osin asenteissa.

Kun kiinnitetään huomiota Stubbin poissaoloihin, ei nähdä kokonaisuutta.Syy on siinä, ettei suomalaisissa toimittajisaa löydy montakaan, joka hallitsisi laaja-alaisesti kansainvälistä politiikkaa. Tältä pohjalta tämäkin US:n juttu on syntynyt.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tiedetään, mutta miten osallistua valiokunnan kokouksiin kun on aina menossa jossain päin maailmaa? Kerropa se.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset