Markku Huusko

Maailma käänsi selkänsä Timo Soinin puolueelle

  • Tässä Ilta-Sanomien jutussa kerrotaan perussuomalaisten noususta maan gallup-ykköseksi kesällä 2011.
    Tässä Ilta-Sanomien jutussa kerrotaan perussuomalaisten noususta maan gallup-ykköseksi kesällä 2011.

Ensinnäkin on syytä onnitella Timo Soinia pian päättyvästä 20-vuotisesta urasta perussuomalaisten johdossa.

Vuoden 2011 kesällä Soinin puolue oli gallupeissa hetkellisesti maan suurin: kannatusta valtaisat 23 prosenttia. Tänään julkaistussa Ylen gallupissa Soinin hallitukseen hilaaman puolueen kannatus on vain kolmasosa tuosta, noin 8 prosenttia.

Vaikka gallupit eivät ole vaaleja, ne kertovat tämän hetken totuuden: perussuomalaiset ovat kannatuskriisissä.

Soinin takavuosien todellisia näyttöjä eli perussuomalaisten vaalimenestystä 2011 ja 2015 tutkitaan vielä paljon. Lopullista totuutta tuskin koskaan saada selville, mutta tuon menestyksen saavuttamisessa on myös pimeä puoli.

Timo Soini onnistui puoluevaikuttajineen pelottelemaan suomalaisia Euroopan romahduksella (johon syypäitä ovat EU ja euro), hallitsemattomalla maahanmuutolla (johon syypää on EU), terrorismilla (joka on yhdistetty maahanmuuttoon), uskonnollisilla vähemmistöillä (joka on yhdistetty maahanmuuttoon) ja seksuaalirikoksilla (joka on yhdistetty maahanmuuttoon).

Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että juuri tällä hetkellä Suomen talous on nousussa, yritykset investoivat euro-Suomeen ja luovat työpaikkoja, maahanmuutto on hallinnassa, katuturvallisuus on kohentunut, eikä kansainvälinen terrorismi ole nostanut päätään Suomessa. Maailma ei olekaan kulkenut kohti niitä heinäsirkkaparvia, joista perussuomalaiset tietäväisen oloisesti ovat varoitelleet.

Soinin joukot ovat myös tuputtaneet ennakkoluulojaan seksuaalivähemmistöistä ja Suomen ruotsinkielisistä. Lisäksi he ovat syytelleet mediaa vääristelystä ja suomalaisia oikeuden päätöksiäkin jotkut perussuomalaiset vaikuttajat ovat pitäneet poliittisina tai muuten vain vähätelleet niitä.

Samanaikaisesti Soinin kasaaman joukkueen kansanedustajat ovat tyrineet enemmän kuin laki sallii; useissa tapauksissa he ovat syyllistyneet kansanryhmää vastaan kiihottamiseen.

Ensin oli Tony Halmeen henkilökohtainen tragedia erilaisine rikkomuksineen (vaalikausi 2003 – 2007), sitten tulivat James Hirvisaaren ja Jussi Halla-ahon (vaalikausi 2011 – 2015) sekä Teuvo Hakkaraisen (vaalikausi 2015 – 2019) tuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Soinin puolueen Oulun seudun ääniharavaa Olli Immosta on puheenjohtajan pitänyt pakon edessä itse julkisesti ojentaa, jopa kansainvälisen median kautta. Ja on ollut kohua kansanedustaja Juho Eerolan musiikkipornovideosta, jota on puolueessa pitänyt käsitellä.

Näiden lisäksi Soinin pöydälle ovat päätyneet useiden kunnanvaltuutettujen ja varavaltuutettujen eriasteiset hölmöilyt.

Pahimpia keskijohdon tapauksia ovat Tampereen perussuomalaisissa johtavassa asemassa olevan Terhi Kiemungin sekä entisen nuorisojärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen saamat tuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Soinille hänen joukkueensa oikeudenkäynnit ovat olleet raskaita. Ne ovat teettäneet kuluttavia lisätöitä, mutta se on hinta, joka hänen on pitänyt strategiastaan maksaa.

Nämä oikeudenkäynnit ja niistä seuranneet tuomiot Halla-aholle, Hakkaraiselle, Tynkkyselle, Kiemungille ja puolueesta vuonna 2013 erotetulle Hirvisaarelle eivät perussuomalaisten kannatusta kuitenkaan syöneet.

Tuomion saadessaan eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana toiminut Halla-aho piti korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomiota ”muutaman ihmisen henkilökohtaisena tulkintana”. Saattoi upota hänen fanaattisimpiin kannattajiinsa, mutta ei lakeja yleisesti kunnioittaviin kansalaisiin eikä oikeusoppineisiin.

Kuka vielä muistaa, että Halla-aho, Immonen ja Eerola riensivät keväällä 2012 maksamaan hengenheimolaisensa Hirvisaaren sakot, kun tämä sai tuomionsa? He jakoivat hänen ”huolensa maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ongelmista”, kuten he maahanmuuttoynseällä  Homma-sivustolla tiedottivat.

Nyt Soinin unelma suuresta puolueesta keskustan, kokoomuksen ja SDP:n rinnalla on haihtumassa. Eduskuntapuolueista vain RKP ja kristillisdemokraatit ovat perussuomalaisia pienempiä.

Puoluejohtoon halukkaiksi ilmoittautuneiden Sampo Terhon tai Leena Meren olisi kasattava samanlainen populismipaletti, kuin se jonka Soini onnistui kaikkine pahoineenkin kasaamaan, nostaakseen puolueen alhosta. Lisäksi tarvittaisiin pikkuripaus talouslamaa ja muita epäonnisia tapahtumia maailmalta, mutta nekin voisivat sataa tätä nykyä vasemmisto-opposition laariin.

Niin, kai se jyrkän ja kovan linjan Halla-ahokin kisaan Soinin seuraajaksi virallisesti ilmoittautuu, kun hänen ihailijansa Terhi Kiemunki ”mestaria” niin villisti sosiaalisessa mediassa jo rummuttaa.

Kuka tahansa mainituista kolmesta – tai joku muu – nousee perussuomalaisten johtoon, on työ ehkä helpompi kuin Soinilla, koska pahimmat tapaukset ovat julkiset ojennuksensa saaneet. Tai sitten puolue alkaa hajota, erotettuja otetaan takaisin ja homma menee aivan hulinaksi.

Positiivista medianäkyvyyttä puolue varmuudella menettää. Soinin verbaliikka kun on poikkeuksellista, mikä on taannut lukuisat otsikot. Soini on sutkautuksillaan - esimerkiksi ”seitsemän äänen varavaltuutetuista” - onnistunut panemaan monesti poliittisille kilpailijoilleen jauhot suuhun.

Perussuomalaisten tuleva puheenjohtaja viljelee näillä näkymin joko tiukkapipoista poliittista jargonia tai tahallisesti ilkeämielistä sarkasmia.

Ei Soinin saappaita, kulahtaneitakaan, kukaan täytä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Seura-lehden mukaan Helsinkiin uhotaan levottomuuksia ensi lauantaiksi. Persuja on mukana järjestämässä kuljetuksia.

https://seura.fi/isanpikajuna/2017/03/07/helsinkii...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Toivon että paikalla on mellakkapoliisi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ote järjestäjältä:

"Helsingin keskustassa on jo muutaman viikon ollut pystyssä laittomien maahantulijoiden telttaleiri. Nämä henkilöt ovat saanet käskyn poistua maasta. Sitä käskyä he eivät aio noudattaa. Päinvastoin – he vaativat, että Suomen lainsäädäntö muutetaan heidän vaatimustensa mukaiseksi.

Suomen päättäjät ovat päättömiä. Mikä pahinta – kunnan, parlamentin ja kansainvälisen tason poliitikkoja on asettautunut tässä vastakkaisasettelussa Suomen valtiota ja Suomen kansaa vastaan. Tämä on se paikka, missä koetellaan Suomen valtion ja kansan selkärankaa.

Asia ei kosketa yksin Suomea. Suomea tarkkaillaan, koska täällä tapahtuva koskee myös naapurimaita. Hulvaton määrä maahantunkeutujia, joiden oikeaa henkilöllisyyttä ei tiedetä, on todellinen vaara myös Baltialle ja kaikille Pohjoismaille. Sen sijan, että valtio noudattaisi omia lakeija, se kumartelee miehittäjiä ja kurittaa kansalaisia."
Kyseessä on tampaus nimeltään "Puhdistus":

"PT Media" kertoo siitä valaisevasti seuraavaa:

"Fortress Europe tukee Suomen kansallismielisten mielenilmaisua ja vaatimusta purkaa laittomien maahantunkeutujien leiri viimeistään 10.3.2017.

Jos Poliisi, kaupunki ym tahot, joille asia kuuluu, eivät tee asian eteen mitään, tämä johtaa Euroopan sisäiseen patriotismiturismiin.

Tämä tapahtuma on erittäin tärkeä, koska nyt tarkistetusti laittomat maahantulijat ovat saamassa mitä haluavat. On tärkeää näyttää heille, että me olemme isäntiä omalla maallamme, eivät he – jotka laittomasti tulevat toiselta puolen maailmaa.

-Maria Kaljuste-

PAIKKA JA AIKA: Rautatientori Helsingissä 11.3.2017 klo 15.00-17.00"

("Manifestin" allekirjoittaja on siis kuuluisa virolainen mamukriitikko.)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Viron metsäpojat olivat itsenäisyystaistelijoita. Taas heidän apuaan tarvitaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Tarkoittanet Metsäveljiä, joka oli miehittäjiä vastaan taistellut aseellinen sissijärjestö. Suomea se ei kuitenkaan "auttanut".

Kyllä tuo nyt suunniteltu tempaus on enemmän sukua pohjanmaalaiselle Lapuan liikkeelle ja ehkä Mäntsäln kapinalle, vaikka Lapua onkin vaihtunut Ilmajoeksi. Mutta eivätkö ne ole aika likellä toisiaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

Pohjanmaa is not sending their best... but I assume some are good people.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Soomepoisit auttoivat jo meidän eturintamalla, olivat tulppana Sinimäessä ja myöhemmin metsäveljinä Virossa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24

Millä nimellä kutsuttiin niitä virolaisia, jotka vapaaehtoisina taistelivat Suomen rintamalla (ja sen Suomen puolella :)?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

PT Media viittaa pseudonyymi Paavo Tajukankaaseen josta olen blogannut useasti. Sama kaveri esiintyi vailla henkilöllisyyttä Vetelin perussuomalaisten järjestämässä kuntapäättäjille suunnatussa tilaisuudessa asiantuntijapuhujana ja Immonen ja Huhtasaari käyttävät häntä tietolähteenään.

Tyyppi on niin monessa salamyhkässä mukana mutta ei uskalla nimeään kertoa, joten hänelle sopisi salanimeksi paremmin Hamekangas.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

"..., joten hänelle sopisi salanimeksi paremmin Hamekangas."

Sinähän harrastat seksististä halveerausta naissukupuolta kohtaan! ;)

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #18

Paavo Tajuton olisi myös aika sopiva salanimeksi. :)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jutussa mainittu perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää kuuluu hänen Facebook-päivitystensä perusteella halla-aholaiseen siipeen, ja hän toivoo Sampo Terhon jopa vetäytyvän kisasta. Mäenpään FB-sivulla on näköjään tapana käydä varsin vihamielistä keskustelua maahanmuuttajista ja islamista (täältä voi asian halutessaan tarkistaa: https://www.facebook.com/perusjuha?fref=ts)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Maailma käänsi selkänsä Timo Soinin puolueelle"

Kun niitä olisi vai yksi tai kaksi, mutta kun koko maailma maitä soimaa

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

>Seura-lehden mukaan Helsinkiin uhotaan levottomuuksia ensi lauantaiksi.....

ooo

nin.....valitettavasti tämän päivän tiedonvälitys tarvitsee tällaisia tapahtumia. Melkein on niin, että mitä enemmän hälinää ja nujakointia, sitä enemmän lehtiä ym myydään.

Kaikesta huolimatta veikkaan että lauantai- iltana satoja tuhansia kansalaisia Helsingissä menee lämpimään sänkyynsä nukkumaan ihan rauhallisissa oloissa. Ei ne tätä kerro.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ruotsissa tuli juuri ilmi tapaus, jossa venäläinen TV-kanava yritti maksaa lähiön nuorille mellakoinnista. Kyllä tuota Suomessakin voi tapahtua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #70

Ruotsissa tuli ilmi kaamea tapaus jossa kahden suomalaisen lisäksi yksi ruotsalainen kuoli suomalaisen talossa venäläiseen viinaan, kunnes todettiin heidän kuolleen häkämyrkytykseen.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #70
Antero Koski

Jaahas, ja montako? Oliko jopa yksi varavaltuutettu?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Se ei ole kauhea ihme että jotain alkaa tapahtumaan kun mitään ei tapahdu.
Poliitiikan tekijöillä olisi kyllä syytä pitää näppinsä irti kaikesta tuollaisesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Maailma käänsi selkänsä Timo Soinin puolueelle, mutta sitä ennen Soini käänsi selkänsä puolueelleen, menemällä hallitukseen, missä ei tetenkään pystynyt täyttämäään vaalilupauksiaan.

Antero Koski

Kuka, missä ja milloin on pitänyy vaalilupauksensa.
Hölmöksi leimautuu jos menee edes vaali mainoksia lupauksiksi luulemaan. Ne on oikeasti mielipiteitä ja lupauksia asioiden kannattamisesta.
Eihän kukaan yksin voi minkään laisia päätöksiä tehdä!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No tuskinpa maailma sentään käänsi selkäänsä. Eiköhän asialla olleet demareita alunperin kannattaneet vanhat / keski-ikäiset ukot, jotka siirtyivät persuista takaisin punalipun alle. Maailma ei tarvitse persuja, mutta persut tarvitsevat maailmaa.

Persut voivat olla kovia aukomaan päätään oppositiossa mutta Siperia opetti heitäkin hallituksessa. Se mitä Soini aikanaan piti vanhojen puolueiden munattomana touhuna, koskee nyt myös persuja. Persuilla on lisäksi paha ongelma ulkoturvallisuusasioissa eikä ongelmaa ole muilla isoilla puolueilla: Persut puhuvat samaan aikaan EU-erosta ja ovat vasureiden kanssa Nato-kielteisimpiä. Typerämpää logiikkaa voi Suomesta hakea. Jopa Terho alkoi vihjailla EU-erolla eli ei mitään uutta ja järkevää odotettavissa itärintamalla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ennen aikaista ilakointia, kun totuus on kuitenkin, että perussuomalaiset on yksi eduskunnan suurimmista puolueista ja todennäköisesti pysyy suurena ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Minun tietojeni mukaan vain Kepu on suurempi kuin perussuomalaiset. Vai olenko väärässä?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sikäli oikeassa, että keskusta on suurin 49 kansanedustajallaan, sitten tulevat samankokoiset perussuomalaiset ja kokoomus 37 edustajallaan, sitten SDP 35:llä.

Eduskuntaryhmät: https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku...

Gallupeissa muutos on perussuomalaisten osalta poikkeuksellinen. Puolue nousi kesän 2011 gallupissa Suomen suurimmaksi. Silloin kannatus oli kolminkertainen nykyiseen nähden.

Blogin kirjoittaja pyrkii tässä enemmänkin toteamaan ja analysoimaan kuin ilakoimaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä sitä tätä analysoitavaa näköjänsä piisaisi vähän jokaisesta puolueesta:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703072200081...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Mites ne gallupit vastasivat Trumpin kohdalla? Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa! Vanha suomalainen sananlasku.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #69

Julkistetut gallupit vastasivat erittäin hyvin vaalitulosta USA:n viimeisessä presidentin vaaleissa. Clinton tosin sai hiukan suuremman äänivoiton Trumpista kuin yleensä arvioitiin, mutta hyvin lähellä oltiin galluppien keskimääräisiä lukemia. Useimmipien vaa'ankieliosavaltioiden kohdalla gallupit osoittivat melko tasavahvaa kannatusta, mikä vastasi myös lopputulemaa.

Galluppien perusteella siis tehtiin oikea johtopäätös siitä, että tietyt vaa'ankieliosavaltiot tulevat ratkaisemaan vaalin ja kun niitä oli puolen tusinaa, niin Clintonia veikattiin voittajaksi, koska ei ollut todennäköistä, että Trump voittaisi kaikki vaa'ankieliosavaltiot puolelleen, mikä oli edellytys Trumpin vaalivoitolle. Kiikun kaakun tuo epätodennäköisempi vaihtoehto kuitenkin sattui toteutumaan. Mutta kuten sanottu, gallupit olivat oikeassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #80

"...niin Clintonia veikattiin voittajaksi, koska ei ollut todennäköistä, että Trump voittaisi kaikki vaa'ankieliosavaltiot puolelleen, mikä oli edellytys Trumpin vaalivoitolle."

Vastoin todennäköisyyksiä ja demokraattien toiveajattelua, Trump viimeisellä viikolla keskittyi noihin kuuteen osavaltioon.

Järjestämällä kokoukset lentokentillä Trump pystyi puhumaan äänestäjille viidessä kaupungissa, kun Clinton jaksoi vain kaksi kokousta/vrk.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #80

En tiedä syyllistynkä jonkinsortin vihapuheeseen mutta yleisesti uutisointi oli toisenmoista. Esimerkiksi Helsingin sanomissa 6.11 kerrottiin näin "Yhdysvaltojen presidentinvaalit tullaan muistamaan paitsi täysin politiikan ulkopulelta tulevan Trumpin historiallisesta voitosta, myös ennusteiden täydellisestä pettämisestä.". Koko juttu löytynee helposti googlella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, panehan pikaisesti vaalitukihakemus Persujen säätiölle, kun Paula Jukakin näyttää kuuluvan hallitukseen, uskollisimmat on syytä palkita.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä olen Aimo aina tullut toimeen omillani ja näihin vaaleihin rahallinen satsaukseni tulee jäämään aika vaatimattomalle tasolle. Kiitos kuitenkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #35

Stubbista ei tullut äänikuningasta omilla rahoillaan.
Ei mulla muuta,

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eiköhän kuntavaalien jälkeen puolueet ala lämmittelemään suhteita seuraavaa hallitusta varten. Miten se näkyy nykyisen hallituksen toiminnassa, niin se onkin mielenkiintoista. Jos Sote-uudistuksesta tulee paha mahalasku, Kokoomuksen tilanne onkin mielenkiintoinen, sillä on mahdollisuuksia seuraavissa hallituskuvioissa, Keskustalla ja Perussuomalaisilla ei ole.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Populismi ja hallitusvastuu eivät sovi yhteen ja näin tulee myös käymään jos valta vaihtuu Eduskunnassa nykyiselle poliittiselle oppositiolle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

"Hallitusvastuu on populistin sudenkuoppa." Suomen kuvalehti 5/2010.

Ja sanoja on...

https://fi.wikiquote.org/wiki/Timo_Soini

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Täytyy kuitenkin muistaa, että mikään Huuskon mainitsema syy, ei ole ollut Perussuomalaisten kannatuksen vähenemisen syy. Syy löytyy yksinkertaisesti vaalilupausten pettämisestä.

Eli Perussuomalaisuus alkuperäisenä aatteena elää vahvana ja se kanavoituu jotain muuta kautta vaaleissa kuin Perussuomalaisten kautta. Yli puolet äänestäjistä ei ole vielä päättänyt ketä äänestää, joten kaikki on vielä auki ja se kuka saa vakuutettua äänestäjät, saattaa kerätä jopa yllätyspotin vaaleissa.

Itse toivoisin että yllätyspotti tulisi sitoutumattomille ehdokkaille, jotta mahdollisimman moni nykyisten puolueiden ehdokkaista ei pääsisi valtuustoon. Koska maamme pahin ongelma ovat tällä hetkellä nykyiset puolueet ja niissä toimivat korruptoituneet poliittiset toimijat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Monipuoluedemokraattisessa maassa yksikään puolue ei yksin pysty hallitusohjelmaa tekemään vaan muitten hallituspuolueitten sanaa on myös kuultava. Eli Perussuomalaisten vaalilupaukset olivat alun alkaenkin mahdotonta toteuttaa hallituksessa, johon he menivät. Juuri kuten Markku Huusko kirjoitti, hallitukseen meno oli perussuomalaisille sudenkuoppa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mielestäni Perussuomalaisten ei olisi pitänyt mennä hallitukseen ollenkaan ja kun menivät, niin lähteä hallituksesta viimeistään silloin kun maahanmuutto räjähti käsiin, ja sanoa syyksi Schengenin ja Dublinin sopimusten rikkominen.

Eli Perussuomalaisten olisi pitänyt vaatia Schengenin ja Dublinin sopimusten noudattamista, ja kun sopimuksia ei noudatettu, niin lähteä hallituksesta sen takia. Tällä tavalla toimien Perussuomalaisten kannatus olisi tällä hetkellä niin suuri, ettei sellaista olisi ennen nähtykään. Perussuomalaisuus elää alkuperäisenä aatteena vahvana äänestäjien keskuudessa ja kanavoituu kyllä vaaleissa jotain kautta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #25

Juurikin näin. Mutta Soini sai sellaista mistä ei voinut luopua, Takapenkin.

Mutta nyt on mahdollisuudet uuteen nousuun jos Halla-Aho jatkaa häntä ei kiinnosta ministeriönsalkut eikä takapenkit! Toivottavasti hän astuu ehdolle.. Sampo Terhokaan ei ole mikään avuton, mutta liian anteeksiantaivainen ja taipuva. Joten mikään ei muutu jos hänet valitaan. Ja kannatus tulee olemaan alle 10%..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #42

Halla-aho voisi nostaa puolueen ahdingosta, mutta hän ei ole nykyisen puoluejohdon mieleen. Koska mitä ilmeisemmin puoluejohdossakin tapahtuisi vaihdoksia Halla-ahon voiton jälkeen. Siksi Terho on puoluejohdon haluama Perussuomalaisten seuraava puoluejohtaja.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #25

Olin, ja olen edelleenkin, jokseenkin samaa mieltä Markku Laitinen, mitä PS olisi pitänyt tehdä kun turistivyöry alkoi.
Vaikutus puolueen kannatukseen sillä olisi ollut mahtava, mutta vaikutus itse asiaan olematon. PS olisi lähtenyt hallituksesta ja SDP tullut tilalle ja tulva jatkuisi vieläkin ilman pienintäkään kiristystä maahantulo politiikkaan.
Toiseksi, silti kritiikki vastuunpakoilusta mm. Markku Huuskon ja monen muun taholta olisi ollut murskaava! Suo siellä vetelä täällä.
Kyllä nämä päämediat osaa kaiken kääntää PerusS vastaan tekipä nämä millaisia laupeudentöitä tahansa. Niillä on kaikki valta, raha ja tiedotusvälineet käytössä siihen.
Timo Soinin sanoin, eilisessä tv paneelissa; "minä puhun nyt loppuun. Kuunnelkaa niin voitte jotain oppiakin!" Se oli hyvin ja hauskasti tokaistu!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #71

Itse uskon että jos Perussuomalaiset olisivat lähteneet hallituksesta turvapaikkashoppailun räjähtämisen jälkeen ja demarit menneet hallitukseen, olisi hallitus hajonnut ja olisi jouduttu järjestämään ennnenaikaiset eduskuntavaalit. Niin suureksi olisi noussut Perussuomalaisten kannatus.

Näissä uusissa vaaleissa Perussuomalaiset olisivat nousseet kärkipuolueeksi ennennäkemättömällä kannatuksella ja he olisivat saaneet itse muodostaa hallituksen, ehkä jopa yksinään, kun kannatus olisi ollut niin korkea.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ja Kreikan kolmas tukipaketti oli hyvin konkreettisesti kannatuksen todellinen sudenkuoppa, sen myötä meni maku kerrasta Soiniin+puolueeseensa, jopa suurimmalla osalla äänestäjistä uskaltaisin väittää. Soinin olisi pitänyt tehdä hallituskysymys Kreikan kolmannesta tukipaketista, eikä into pinkeänä - uututtaan kimaltelevan ulkoministerin salkun lumoissa - alkaa laulamaan hallitusyhteistyö -hoosiannaa. Omat lyhytnäköiset edut siis voittivat sen aivan keskeisimmänkin vaalilupauksen omille äänestäjille. Sellainen Soini se, ei mikään kansanmies enää siinä vaiheessa kun käsi hillopurkille asti ylsi, vaan kyltymätön vallanhimo otti lopulta niskalenkin hänestäkin.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #37

Vaalikeskusteluissa Soini ei tarkoituksella ottanut tähän jurkkää kantaa. Asiahan oli jo käytännössä päätetty ja kolmannen tukipaketin rahat jo annettu. Suomi olisi parhaimmassa tapauksessa voinut olla yksin toista mieltä ja jälkikäteen on helppo todeta että Soinin olisi pitänyt tehdä tästä hallituksen muodostamisen ehto.

Mikään ei silti olisi estänyt tätä tukipakettia. Sen varmaan ehkä tiedätkin tai ainakin moni muu asiasta vaivaa jatkuvasti näkevä tietää.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #37

Sille paketille ei kukaan olisi oikein mitään voinut. Ne fyrkat oli menetetty siinä hetkessä kun pysyvä vakausmekanismi syntyi...

Siitäpä vaan ei hirveästi ääntä pidetty, sillä pitihän Perussuomalaisia päästä tölvimään asialla, joka oli sovittu jo 2012.

Silloin Suomi sitoutui 11,14mrd vastuisiin.

Enemmästä tarvitaan uusia päätöksiä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa v. 1999 oli 0,99%. Jo silloin puolue oli Soinin komennossa. Tuolloiseen osuuteen nähden persut eivät ole kannatuskriisissä, koska Nuuksion nero ja Iivisniemen Il Duce on kahdeksankertaistanut puolueensa (prosenttiyksiköillä mitattavan) suosion.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa v. 1999 oli 0,99%."

Jos PS ei olisi perinyt SMP:n kansanedustaja Vistbackaa 1995 niin olisikohan hiljaa kuopattu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiintoisaksi tulevan kuntavaalin tekee ns. epävarmojen yhä kasvanut osuus gallupeissa.
Siellä voi muhia yllätys, kun osa heistä kuitenkin päättää äänestää. Mikä puolue saa heidät viimeisen kuukauden aikana aktivoitumaan tarjoamansa vaihtoehdon taakse?
Taustatietoja kaivava journalisti voisi analysoida sitä potentiaalia.

Reppe Hunaja-Aro

Valtamediat ovat tässä maassa hyökänneet monella tapaa Timo Soinnin vetämän perussuomalaisen puolueen kimpuun, sen noususta asti. Täytyy nostaa hattua Soinin uskomattomalle taidonnäytteelle. Puoluekenttä sai yhden suuren joukkoonsa, ja se historiallista. Demokratia on Suomessakin kriisissä, kun valtamedioilla on ollut vaikeuksia sietää perussuomalaisia. Trump-ilmiö tapahtui jo ennen Trumpia Suomessa. Väärä puolue voitti. Yllättävää on medioille ollut se, että mielipidetiedustelut eivät ole näyttäneet perussuomalaisten kannatusta oikein. Edelleen samaa virhettä toistetaan, vaikka tiedostetaan, että kyselyssä liki puolet ei kerro kannatustaan gallupintekijöille. -Tämä maa on nyt tärkeintä saada taas raiteilleen ja siihen tarvitaan yhteisiä ponnistuksia. KUITENKIN, realistista olisi sanoa, että mitään ei ole enää tehtävissä, Suomi joutuu suureen köyhyyteen alle 10 vuodessa. Edessä on siis toivoton tehtävä. On syytä myös muistaa, että perussuomalaiset ovat lähteneet korjaamaan muitten tekemiä virheitä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kuka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään! Huuskokin paljasti "suvaitsevaisen" linjansa. Että silleen!

Hyvää jatkoa kaikille ja näkemiin!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että juuri tällä hetkellä Suomen talous on nousussa, yritykset investoivat euro-Suomeen ja luovat työpaikkoja, maahanmuutto on hallinnassa"

Lähinnä huumoria tai Sipilän toivomaa positiivista pöhinää. Perussuomalaisten suosio laski koska eivät muistaneet hallituksessa EU:n haittatekijöistä joista pahimpia ovat euro ja haittamaahanmuutto.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kaikki se ja vähän enemmänkin on oikeasti hallituksessa tehty minkä voi. Taloudessa on parempia merkkejä, kiistatta.

Voi olla että osa ajattelee että huutaminen ja meuhkaaminen ikiajat oppositiossa on parempi juttu.

Miten olisi demarit pärjänneet kepun ja kokoomuksen kanssa? Edellisessä hallituksessa leikkasivat vähän kuin Iiro Viinanen aikoinaan.

Yksinkertaisen asian tajuaminen on joskus vaikea asia: hallituksessa tehdään kompromissipolitiikkaa. Lisäksi tuntuu että monilla tuntuu olevan se käsitys että jos ei sanatarkkaan noudata "minun omia aivoituksia" niin on jollain tavalla petturipuolue. Suosittelisin Soinin tekoa monelle, kun pistää puolueen marginaalista suurpuolueeksi voi päästä omia ajatuksiaan toteuttamaan - mutta silloinkaan ei yksin.

Sitä en ymmärrä miksi aikaisempi kommenttini ei täällä näy. Noita sananvapaustuomioita voi kuitenkin kukin pohtia tulisiko vastaavia muissa länsimaissa. Jostain syystä aihe ei kiinnosta esimerkiksi mediaa yhtään. Vaikka ne olisivat kuinka typeriä kirjoituksia niiden lainvastaisuus on ainakin Hakkaraisen tapauksessa hyvin erikoisia. Tästä ei toimittajakunta osaa yhtään olla huolissaan. Tervokin muistaakseni heitti kyllä raamatun lattialle mutta koraania ei uskaltanut. Huomaamattaan taisi kuvata maan oikeuskäsityksen samalla.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Yksinkertaisen asian tajuaminen on joskus vaikea asia: hallituksessa tehdään kompromissipolitiikkaa."

Tämä yksinkertainen asia unohtuu silmänräpäyksessä persuiltakin, kunhan pääsevät oppositioon rähisemään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #76

Jos näin käy niin tulevilla hallituspuolueilla on iso jauhosäkki Sipilän hallituskaudelta mistä jauhoja voi panna persujen suuhun.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Puoluejohtoon halukkaiksi ilmoittautuneiden Sampo Terhon tai Leena Meren olisi kasattava samanlainen populismipaletti, kuin se jonka Soini onnistui kaikkine pahoineenkin kasaamaan, nostaakseen puolueen alhosta. Lisäksi tarvittaisiin pikkuripaus talouslamaa ja muita epäonnisia tapahtumia maailmalta, mutta nekin voisivat sataa tätä nykyä vasemmisto-opposition laariin."

Unohtaisivatko ne äänestäjät menneet ja äänestäisivät uudestaan puoluetta? Mihin sellainen perustuisi?

Miten uskottavalta se kuulostaisi jos huutelisi: "Hei älkää meitä unohtako, me ollaankin se vaihtoehto ja edustetaan muutosta, Soini nyt touhusi vähän omiaan!"

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Unohtaisivatko ne äänestäjät menneet ja äänestäisivät uudestaan puoluetta? Mihin sellainen perustuisi?"

Kyllä ainakin Keskustan, Kokoomuksen, SDP;n, Vasemmistoliiton ja Vihreitten äänestäjät ovat vuosia unohtaneet puolueittensa takinkäännöt. Esim. Jutan lupaus, "emme nosta arvonlisäveroa", kesti alle puoli vuotta ja silti SDP johtaa gallupeja. Se päätös leikkasi, köyhiltä ja pienituloisilta, jokaiselta suomalaiselta vauvasta vaariin enemmän kuin mikään muu leikkaus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä analyysissä on se perustavanlaatuinen virhe, että oletetaan yksien vaalien perusteella, että persujen oikea kannatustaso olisi jossain 17% tietämillä.

Tämä asia on päätoimittajalta hukassa, mutta on se hukassa lähes kaikilta muiltakin.

Persujen oikea kannatustaso on n.8-10%, eli suurinpiirtein vasemmistoliiton tasoa. Se, että viime vaaleissa tuli iso harppaus, johtui pelkästään Soinista, uutudenviehätyksestä ja lupauksista, ja toisaalta ainaisesta äänestäjän tyhmyydestä uskoa poliitikkoja ennen vaaleja.

Eli nyt persut ovat siellä missä pitääkin, mutta ymmärtäähän sen, että ei tällaisella asialla saa herkullisia otsikoita.

Romahdus on paljon vetävämpi sana kuin tasaisuus.

Median tehtävä tulee ainakin suoritettua, ja onhan tämä persujen puheenjohtajatilanne nyt medialle oikein herkkupala. Tuntuu siltä, että asiantuntijoita on kohta enemmän kuin persuja. :)

Tämäkin blogi jatkaa vakuuttavaa linjaa, mutta se on tietystikin ymmärrettävää, vaikka samat asiat on sanottu jo kymmeniä kertoja.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan oikein. Puolue joka saa 8-10 prosentin kannatuksen, ei ole ihan pieni ja tuollaisella kannatuksella on tietty painoarvonsa. Minä en ole koskaan lähtenyt siitä ajatuksestakaan, että persujen pitäisi välttämättä olla suurin puolue. Minulle alkuperäisenä persuna sopii ihan hyvin 8-10 prosentin kannatus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin se on ihmeellistä, että jos puolue on 8-10% kokoinen, niin se haukutaan lähes menetetyksi puolueeksi.

Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat olleet vuosikausia tuossa koossa, eikä niitä mitenkään väheksytä.

Tässä on kyseessä se perisuomalainen nautinto, että kun jollain menee huonommin tai kannatus laskee, niin nautinto on ilkkujilla sitä suurempi. Omituista toimintaa.

Puolue on niin suuri kuin äänestäjät haluavat, eikä se 10% kannatus tee siitä yhtään väheksyttävämpää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, olet ilmeisesti muutamia kommenttejasi muutaman vuoden takaa jo täysin unohtanut?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Pakkp pn sopia. kun on vihitty"!

Niko Sillanpää

Korkea aikakin saatella Poutiaisen mopo lepoon ja siirtyä modernimpiin kuvioihin. Agraari-Suomi löytyy enää Suomi-filmeistä.

Reppe Hunaja-Aro

Soini ja perussuomalaiset eivät ole vieneet tätä maata velkakierteeseen.
Muistaako kansa tämän?

Eero Mattila

Voi tsiisus!
Koko maailma käänsi selkänsä...
- tämä journalisti taitaa kirjoittaa monella kielellä ja monelle foorumille.

tai sitten täytyy päätellä, että
"Uuden Suomen lukijakunta on jollekin koko maailma"

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Annetaan Huuskon vain pyöriä omissa ympyröissään!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kuten tuolla jo kerrottiin, PS:n kannatuksen lasku johtui vaalilupausten pettämisestä. Se, etteivät he ottaneet sisäministeriötä (varmasti olisi ollut mahdollista), kertoo vähän siitä, että ei ne vaalilupaukset/omat teemat niin paljon kiinnostaneetkaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tai, sitten vain yksinkertaisesti painavampi salkku kiinnosti enemmän!
Toiseksi; turistivyöry alkoi vasta salkkujenjaon jälkeen!
Ja ehkä myös se että, PS oli ensimmäistä kertaa hallituksessa. Voi olla myös äkkinäisyyttä ja opettelua hommiin.

Jaakko Häkkinen

"katuturvallisuus on kohentunut"

Tämä ei tainnut olla täysi totuus? Siitä on keskusteltu jo aiemmin. Maahanmuuttajat lisäävät rikollisuutta väkimääräänsä nähden merkittävästi enemmän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Maailma käänsi selkänsä Timo Soinin puolueelle"

Itse asiassa eurooppalaiset ovat yhä enemmässä määrin tulossa sille linjalle mikä Soinilla oli ennen hallitukseen menoa. Demokratia tulee voittamaan Euroopassa vaikka sitä populismiksi kutsuttaisiin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Maailma käänsi selkänsä Timo Soinin puolueelle"

-Entäpä jos Persut tekevät kuntavaaleissa Trumpit? Kaikista gallupeista huolimatta?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kaikki on vaaleissa mahdollista, mutta todennäköiseltä perussuomalaisten huima nousu suurten joukkoon kuntavaalipäiväksi ei tässä vaiheessa näytä.

Trump onnistui voittamaan vaalit, vaikka saikin vähemmän amerikkalaisten ääniä kuin Clinton. Näitä Clintonin ääniä meni "hukkaan" etenkin New Yorkin ja Kalifornian suurissa osavaltioissa, jotka olivat jo varmoja Clintonin osavaltioita. Trump voitti strategisesti tärkeät epävarmat osavaltiot, kuten esimerkiksi väkirikkaan Floridan.

Alla olevan linkin takana on hyvä kooste Trump-Clinton-gallupeista. Trump oli pitkään iskuetäisyydellä, vaikka todennäköisenä voittajana niiden pohjalta pidettiinkin Clintonia.

http://elections.huffingtonpost.com/pollster/2016-...

Ilpo Sinettä

Mitähän se Markku Huusko on taas ottanut tai jättänyt ottamatta, lääkitys ei ole kohdillaan. Markku Huusko, muista että Suomessa eduskunta valitaan vaaleilla ei gallupeilla. Sinun vastenmielisiä PS vastaisia kirjoituksia on tullut 2011 jälkeen säännöllisin väliajoin. Olet ollut hajoittamassa puoluetta jo useammassa kirjoituksessa ja nyt taas tuo märkä päiväuni on Markulle hiipinyt mieleen. Kyllä on ikävä huomata että PS on Markulle märkivä haava jota pitää raapia. Katsotaan Markku ensin kuntavaalit, sitten PS puheenjohtaja valinta ja sitten vaalit 2019. PS on toiseksi suurin puolue Suomessa edellisten vaalien mukaisesti. Sitä ei gallupeilla muuteta, Koita Markku pitää kuitenkin jonkunnäköinen järki noissa kirjoituksissasi vaikka vaikeaa se sinulle on.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansanedustajilla mitattuna PS ja KOK ovat yhtä suuria. Vaaleissa kokoomus sai reilusti enemmän ääniä. Gallupeissa kokoomus on säilyttänyt kannatuksensa, persuilla se on romahtanut.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Ihan tyhjentävä kirjoitus Huuskolta. Kiitos! Ainoa paha virhe oli uhotaa tuulimyllyt ja propelleihin murskautuvat lepakot.
Suomessa maahanmuutto on ihan hanskassa ja kun se EU nyt ei romahda niin vähissä ovat eväät Persuilla.
Suurin ongelma heillä on päällystön ohuus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Päätoimittaja Huusko ei kanna maapalloa harteillaan. Huuskon kääntäessä selkänsä ei maailma käänny hänen mukanaan.

P.S. Jokainen vaaleissa annettu ääni on samanarvoinen, Demokratian halveksiminen on vihapuhetta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ennen viime kuntavaaleja eräs puolueaktiivi kertoi että puoluettaan äänestämällä hallitus kaatuisi ja Kreikka eroaisi eurosta. Mitenkä tuo kantaisi vastuuta nyt noita puheita uskoneille?

Voin kysyä jos sama hyypiö vielä kehtaa näyttää naamaansa julkisuudessa saati vaaliteltalla.

Jyrki Tikkakoski

Lyhyt näköinen ja toivoon sekä pelkoon perustettu "puheenvuoro". Kaikkihan tietää, että gallupeissa, varsinkin poliittisissa virhemarginaali voi olla 50%, vaikka siihen 2%: iin vakuutetaan.
Suurin pelko on kuitenkin muissa puolueissa Halla-ahon puheenjohtajuus. Halla-aho oli ääni kuningas edellisissä vaaleissa ja nyt on erään julkaisun "ennakko äänestyksessä" 72% kannatus uudeksi pj:ksi. Kiemungin ihailulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, vaan kansa haluaa tiukempaa linjaa. Se on aivan päivän selvää.
Ja pelkohan kantaa myös kanhden vuoden pääsä tapahtuviin eduskuntavaaleihin uuden jytkyn muodossa, mikä Halla-ahon johdolla ei olisi edes mikään ihme.
Valtaosa kansasta tietää, että tuomiot kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan on täysin tekaistuja mielipide kysymyksiä, eikä sen kaltaista lakia kukaan kunnioita. Ja vielä vähemmän nykyään kun laittomat maassaolijat saavat leiriytyä viranomaisten suosiollisella avustuksella keskelle helsinkiä. Lain virkavallan ja oikeuslaitoksen kunnioitukset ovat ennätyksellisen alhaalla, eikä ihme. Ihan omilla toimillaan on poliisit ja oikeuslaitos alennustilansa aiheuttaneet.
Myös lapsenomainen usko, että turvapaikanhakijoiden haittamaahanmuutto olisi jollain tavoin hallinnassa, on vain hattaraa ja pilvenreunaa. Virkavaltakin on ilmoittanut, että suomessa on kolmesataa terrorismiin kytkennöissä olevaa henkilöä, mutta todellisuudessa niitä on varmasti paljon enemmän.Myös kansainväliset tapahtumat ovat jääneet pimentoon.Suomeen valuu joka viikko kymmeniä ja jopa satoja turvapaikanhakijoita lisää, eikä loppua näy.
Päinvastoin. Välimeren yli tulee kymmeniä tuhansia uusia tunkeutujia, italia ja kreikka ovat jo satojen tuhansien kanssa ongelmissa ja jos ja kun Turkkikin avaa rajansa niin katastfori koko euroopan kannalta on valmis.
Täyttä hulluutta on olla varautumatta siihen, varsinkin kun eu:sta ei ole mitään apua.
Lapsenomainen usko tarvitaan myös siihen etteikö media ole vääristellyt uutisia ja siihen vääristely syytökseen on myös kokoomus liittynyt http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/493743-ko....
Onneksi kenenkään ei tarvitse Soinin saappaita täyttä, vaan uusin kevyimmillä kengillä on helppo lähteä potkimaan arkadianmäen muita vätyspuolueita persiille. Ovathan nekin sen ansainneet.
Toivottavasti Uudesta suomesta saa vielä lukea asiallisiakin juttuja päätoimittajasta ja siitä uuninpankolta pudonneesta pojasta huolimatta.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Persut on maan 6. Suurin puolue.
Kuudes. On urheilussa edes pistesija?
Toisella kotimaisella, På svenska : sjätte

Jyrki Tikkakoski

Mihin perustuen persut on kuudes? Galluppeihinko? Jos tuollaista vertailua haluaa tehdä, niin laske kansanedustajat ja unohda gallupit, missä jopa 50% voi olla virhe marginaali. Äänestys kopissa tilanne on aivan toinen kuin mielipide kyselyissä. Siellä kopissa kun alkaa miettimään vaihtoehtoja...vasurit, ei hlvetissä...demut, ei jmalauta...viheriät, aivan viimeinen vaihtoehto...hurrit, ei kiinnosta...kepu, pettää aina, ihan aina...jne jne
Loppu tulos on, että persut on kuitenkin huonoista paras.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kommenteista tähän mennessä. Laitan tähän vielä linkin Kalevaan, jossa Sebastian Tynkkynen esittää näkemyksiään pj-kisasta: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sebastian-tyn...

"Sebastian Tynkkyselle ei tullut yllätyksenä, että eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps.) ilmoittautui heti Sampo Terhon tukijaksi. – Oikeastaan kukaan Terhon tukijaksi ryhtynyt ei tullut yllätyksenä. Jussi Niinistö ja Tiina Elovaara ovat Timo Soinin lähipiiriä ja haluavat, että nykyinen asetelma säilyy".

Kertaalleen puolueesta erotetun ja sittemmin takaisin otetun Tynkkysen kanssa Halla-ahon kannattajia ovat saman jutun mukaan kansanedustajat Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Juho Eerola, Jari Ronkainen ja Sami Savio.

Ilpo Sinettä

Pelottaako Huuskoa ??? Mistä olet huolissasi Perussuomalaisten tilanteessa ? Ei sinun tarvitse huolehtia mistään eikä sinun onnettomat jaarittelut ja sepustukset vaikuta puoleen eikä toiseen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Miten ankea paikka Suomi olisikaan ilman Venäjää? Kyllä ison naapurin kansan kärsimyksillä aina yksi Jytky saadaan helpottamaan omien kartanoidemme isäntien tuskaa elää "Lännessä" kaukana omilta tiluksiltaan.

Tossavaisen Reijon jalanjäljillä Uusi Suomikin tarjoaa vielä monet kerrat tilaa levitellä mitä kaameimpia menneitten sotien kuvauksia pelotellen äänestäjiä uurnille.

Jussi Halla-ahon mukaan Venäjä on suomalaisille eksistentiaalinen uhka. Siihen ei taida löytyä muuta lääkettä kuin se kuuluisa lopullinen ratkaisu. tosin kerran kokeiltuna jäljet säilyvät vielä monilla mielissä. Silloinkin kaikki paha oli peräisin Venäjältä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

PS "työväenpuolue" ilman työväen kannatusta.
Kannatus loppui, kun PS kävi ay-liikkeen kimppuun. Se oli iso virhe. Työväen lähtöä seurasi iso joukko muitakin pettymystä tuntevia asumalähiöiden kansalaisia. Uskon, että heitä ei PS saa koskaan takaisin.
Jotenkin tuntuu että Perussuomalaiset puolueen tulevaisuutta varjostaa SMP:n kohtalo.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vennamon nimiin menee termi "seteliselkärankaiset", vaikka tuskin hän edes unelmoi muuttavansa puoluetoimistonsa työläisten Sörnäisistä maan kalleimpien osoitteiden Dianapuistoon. Mutta hänelläpä ei ollutkaan strategiavastaavana Matti "Gösta" Putkosta, jota päätoimittajien on käsketty kumartaa.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Persut harrastivat sitä politiikkaa hallituksessa, jota heidän väänestäjännsä vastustivat. PErsut potki eniten päähän omia äänstäjiää. Käytännössä kukaan ei välitä enää persuista. Ei porvarit ei köyhät ei kukaan.

Ja kohta alkaa puolueiden merkityksen katoaminen. Ihmiset tajuavat että mikän ei muutu jo säänestää puolueen jäseniä.

Jyrki Tikkakoski

Huvittavia nämä takin kääntö ja äänestäjien pettämis kommentit. Mistähän on kuvitelma syntynyt, että joku muu puolue ei olisio tehnyt saman laisia demokraattisia päätöksiä hallituksessa?
Sellaista puoluetta ei vaan ole.
Halla-ahon vetämänä on persuilla taas kaikki mahdollista.

Ilpo Sinettä

Joni Rikkola. Parmepii olla hiljaa ja antaa ihmisten luulla että olet yksinkertainen ja tyhmä sen sijaan että aukaisee suunsa(kirjoittaa tuommoisia) ja poistaa ihmisiltä sen viimeisenkin epäilyn. Elä tee itsestäsi pelleä.

Jukka Alaspää

Soini teki viisaasti luopumalla oikeaan aikaan puhj,mikä antaa uuden nousun puolueelle.
55% on liikkuvia äänestäjiä
Helsingissä Väyrynen ottaa SDP eltä ja kesk äänestäjiä.

Näissä asetelmia on hyvä jatkaa ja ei ole enää Soinin ajan pelkoa ,että jos hallitus kaatuisi,niin SDP korjaisi potin.
Nyt paremminkin olisi kesällä uusien vaalien aika kun kesk,kok,SDP ovat vielä housut kintuissa tunnustamaan tosiasioita.
Kansallismielisiä ryhminä saisivat varteenotettavan kannatuksen ps ja Väyrysen ryhmä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Oikeastaan maailma tukee entistä selvemmin persujen taannoista tematiikkaa. Siis, jos siirtäisimme Timo Soinin jytkyvuosista aikakoneella tähän päivään, hän luultavasti saisi vielä isomman potin. Puolue yksinkertaisesti hylkäsi äänestäjänsä.

Samaiset teemat jäävät vapaaksi muille puolueille ja sitoutumattomille. On tilastollisesti helppo osoittaa, että maahanmuutonvastaisuus kasvaa maahanmuuton myötä (Hollanti, Ruotsi, Saksa, Ranska, jne.). Luultavasti sama koskee EU:ta ja euroa. On vaikea uskoa, että valtamedia saisi kansan kokonaan tainnoksiin.

Tätä nykyä anarkistin paras vaihtoehto on tukea valtapuolueita. Valtapuolueet ovat Suomenkin anarkistien (vasen laita ja oikea) Johannes Kastaja, joka valmistaa tien Valitulle! Soini ei ollut Jeesus Kristus, joka tuli kasteelle, ja pulu ei ilmestynyt taivaista, vaan jäämme odottamaan Suomen tulevaa Toni Trumppalaa.

Jorma Hevonkoski

”Populistien argumentaatio nähdään heikkona ja teesit iskulauseenomaisina. Populistit nähdään demagogeina, kansankiihottajina. Nämä demagogit käyttävät ”yksinkertaista” tavallista kansaa omien etujensa astinlautana. Kerran yhteiskunnan kyydistä pudonnutta kansanosaa petetään siis vielä kerran. Petetty pettyy siis jälleen kerran?” (T. Soinin gradu s. 7)

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Vähän olen eri mieltä selän kääntämisestä ainakaan Helsingissä. Perussuomalaiset asettavat kovimman kolmikkonsa täällä ehdolle. Tulos tulee varmasti olemaan sen mukainen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Se jää nähtäväksi. Uskon että olet 100 % oikeassa. Hulluus on saatava loppumaan ja pian!

Käyttäjän JukkaHuhtamki kuva
Jukka Huhtamäki

Populismi perustuu ihmisten pelkojen vahvistamiseen. Vaihtoehtoinen totuus ei kestä maassa, missä on vapaa tiedonvälitys. Halla-Aho seuraajineen ei ole penaalin terävintä kärkeä, joten ei ole tiedossa mitään mullistavaa sieltä suunnalta.

Ilpo Sinettä

Jukka Huhtamäki, kyllä Halla-aho sinut pesee mennen tullen älykkyydessä.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Suomen taloushan nousee koska Soini johti perussuomalaiset hallitukseen kaksi vuotta sitten. Huolimatta paikoin hurlumheiksi menevästä some-raivoamisesta hallituksessa on tehty useita päätöksiä talouden eteen. On ollut kova paikka ensikertalaisena pärjätä perinteisten porvaripuolueiden rinnalla. Vastuuta on kannettu ehkä liiankin kansa. Media on grillannut ja oppositiolla on ollut valtakirja koko ajan arvostella ilman mitään "villoja".

Katuturvallisuus nousee Suomessa mutta se ei poista niitä tekijöitä jotka turvallisuutta uhkaavat. Nakkikioskilla osataan nykyisin käyttäytyä. On lisäksi hieman epärehellistä nostaa juuri katuturvallisuus esiin jos tarkoituksena on väittää kaikkia turvallisuutta uhkaavia tekijöitä vähentyneeksi.

Soini on ollut oikeassa myös Euroopan suhteen monessa asiassa. Aamutelevisiosta juuri näin miten EU:n hajoaminen on tosiasiassa alkanut. Sitähän "eritahtinen" kehitys oikeasti tarkoittaa. Ei olla yhdessä vaan ollaan eri leireissä.

Ne seikat jotka Timo on ottanut vuosien aikana esiin, ovat edelleen hyvin valideja. Ei se että koittaa muuta väittää muuta tätä tosiasiaa miksikään. Liiallinen maahanmuuttoon keskittyminen olisi perussuomalaisille haitaksi. Ei esimerkiksi "jytky 1" perustunut maahanmuuttoasioihin juuri mitenkään. Maahanmuuttoasiassa on syytä olla realisti mutta varoa liikaa intoilua. Maassa on monia ongelmia etenkin taloudessa ja ulkopoliittisesti seuraava vuosikymmen voi olla haastavinta aikaa "miesmuistiin".

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tämä on vitsi! "Katuturvallisuus nousee Suomessa"

Ettekö kukaan lukenut tätä. Poliisit ovat täysin päinvastaista mieltä ja tietänevät parhaiten työnsä vuoksi mikä todellinen tilanne maassa ja kaduilla on, ja mistä syystä!

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisit-jatt...

Ilpo Sinettä

Turvapaikkaturistit kaikki ulos Suomesta. Se on poliisienkin toive !

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kyseinen linkkaamasi juttu on vuoden vanha. Jotkut levittävät tätä vanhaa kyselytulosta tällä hetkellä jostain syytä. Mikähän se syy on?

Se mitä oikeasti tapahtui Suomen katuturvallisuudelle vuonna 2016 selviää esimerkiksi tästä:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23224...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ja jostain syystä kaikki näyttää menevän "parempaan suuntaan", kuten Ruotsissa! Lukekaa tämän päivän uutiset Tukholman poliisin huolesta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #110

Ruotsin suurimpiin kaupunkeihin on rakennettu osana 1960-luvun niin sanottua miljoonaohjelmaa suuria lähiöitä, joissa on käytännössä vain vuokrataloja. Samoihin lähiöihin on keskittynyt näköalattomuutta ja jengiväkivaltaa.

Samaan aikaan noissa monikulttuurisissa kaupungeissa bisnes kukoistaa (eivätkä kaikki asukkaat suinkaan pidä niitä väkivaltaisina), kuten esimerkiksi Malmössä: http://www.bbc.com/capital/story/20170306-all-eyes...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #111

Uskovaisia herjataan koska uskovat vaikka eivät näe!??
Miten pitäisi suhtautua heihin ketkä uskovat vaikka näkevät!

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #111

Riippuu aina keneltä kysyy. Mutta väkivalta on kuitenkin tosiasia niin Malmössä kuin niin monessa muussakin ruotsin kaupungeissa. Trump oli yksinkertaisesti oikeassa, mutta sitä ei yksikään media myönnä. Ja sehän on yksi perustelu sille kun valtamediaa nykyään valemediaksi kutsutaan.
60 luvun lähiöiden syyttäminen ongelmista ja väkivallasta on täysin kestämätön perustelu. Niissä pärjäävät kaikki muut niin kotimaiset kuin ulkomaalaisetkin, PAITSI lähi-idästä ja afrikasta tulleet.
Valitettava tosi asia.
Tuosta bisneksen kukoistamisesta en tiedä, mutta mikäli se pitää paikkansa, niin huligaaneille löytyisi kyllä töitä ja ruotsissa ei ole mikään ongelma mikäli haluaisi opiskella. Siihen uskon, että sisimmässä sinäkin tiedät ettei heillä ole mitään mielenkiintoakaan töihin tai opiskeluun. Ruotsin yhteiskunnan vika se ei ainakaan ole, syy löytyy pikemminkin kulttuurista. Valitettavasti.
Tässä vielä linkki poliisien kuvaamaan "illanviettoon". Tämä tapahtuu myös Malmössä ja lukuisissa muissa ruotsin kaupungeissa. ( moni tämän kaltaisen vastauksen sensuroisi, mutta uskon, että sinulla rohkeus riittää laittaa tämä näkyviin)
http://www.friatider.se/vad-hander-broshan-se-poli...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #113

"60 luvun lähiöiden syyttäminen ongelmista ja väkivallasta on täysin kestämätön perustelu."

Hienosti lohkaistu.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #111

En ole enää kymmeniin vuosiin uskonut satuihin, enkä joulupukkiin! Jokainen saa tietenkin uskoa mihin lystää!

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #111

Olisi toisaalta vähän ihme jos tuollaisella paikalla Kööpenhaminan vieressä oleva suurkaupunki ei olisi taloudellisesti virkeä paikka. Virkeys lienee saavutettu paljon ennen vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden määrän kasvua. Kun maahanmuuttoa kritisoidaan, ei yleisesti kritisoida kaikkea maahanmuuttoa. Maahanmuuton kritisointi ei yleensä tarkoita esimerkiksi kansainvälisyyden kritisointia. Tämä olisi syytä huomata.

En kumminkaan usko että ihan "vitsillä" naapurimaan viranomaiset ovat huoliaan kuitenkaan ilmaisseet.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #117

Ei naapurimaan viranomaiset niinkään, vaan Huuskon kommentoima suomalainen "tutkimus"!
Toki virallinen Ruotsi esittää samaa virttä kuin meidänkin valemedia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset