Markku Huusko

Kenen totuus, poliisin vai Päivi Nergin?

  • Kuva eilisestä pakkopalautuksia vastustavasta mielenosoituksesta Kansalaistorilla. Alma Talent / Timo Pylvänäinen
    Kuva eilisestä pakkopalautuksia vastustavasta mielenosoituksesta Kansalaistorilla. Alma Talent / Timo Pylvänäinen

Eilen ei ollut Suomen viranomaisten paras, tai ainakaan yhtenäisin, tiedotuspäivä.

Ei se tunnetusti ollut paras päivä myöskään vihreiden puheenjohtajalle Ville Niinistölle, joka vaalihuumassaan oli jaellut väärää tietoa liittyen maanantaiseen palautuslentoon Suomesta Afganistaniin. Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi sitä, että kertoi tuolla lennolla olleen lapsia. (Olisi siellä tosin voinut ollakin, sillä kyllä lapsiakin – ja raskaana olevia naisia –  Suomesta palautetaan tulomaihin, jos turvapaikkaa ei ole täältä myönnetty)

Mutta viranomaisilla oli toisaalla ihan oma tiedotusoperaationsa, jossa poliisi ja sisäministeriö jakoivat ristiriitaisin termein tietoa pakkopalautuksia vastustavista mielenosoittajista, joita oli ilmaantunut sisäministeriön sisätiloihin.

Poliisi puhui kahdessa eri Twitter-viestissään ”tunkeutumisesta”, kun sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi oven olleen auki ”kuten aina”.

”He tulivat sisään, ja ohjattiin siitä ulos, kun heitä oli niin paljon. Kävin kuulolla”, Nerg twiittasi. Myös ministeriön viestintäjohtaja Mika Mäkinen kyseenalaisti termin ”tunkeutuminen”.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on antanut Ylellä lisävalaistusta poliisin näkökulmaan. Kolehmaisen mukaan hälytysilmoituksessa puhuttiin tunkeutumisesta, mistä termi levisi. Hän on huomauttanut, että kaksi henkilöä poistettiin voimakeinoin. 

Perussuomalaiselle puolustusministerille Jussi Niinistölle on kelvannut erityisen hyvin poliisin muotoilu ”tunkeutumisesta”, joka on sukua niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden suosimalle termille ”maahantunkeutujat”.

”Tänään rähinöinti jatkui, kun joukko mielenosoittajia tunkeutui sisäministeriöön”, Jussi Niinistö kirjoitti blogiinsa, jossa piti eilisiä tapahtumia ”punavihreänä rähinöintinä”.

Pitäisiköhän poliisin virallisten tiedottajien pitää herkistynyt Twitter-sormensa vähän paremmin kurissa tai ainakin käyttää vähemmän poliittisesti värittyneitä termejä?

Ja myös sisäministeriön Päivi Nerg, erinomainen live-esiintyjä, olisi hänkin voinut ehkä jättää jonkun eilisistä lukuisista twiittauksistaan tekemättä (laskujeni mukaan 29 twiittausta ja uudelleentwiittausta eilisen aikana).

Ei eilen sentään mikään kriisipäivä ollut, vaikka some-kohkaajilla toki olivat tunteet pinnassa. Olikohan päällä olevalla kuntavaalikamppailulla osuutta tuohon kohkaamiseen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Ei se tunnetusti ollut paras päivä vihreiden puheenjohtajalle Ville Niinistölle, joka vaalihuumassaan oli jaellut väärää tietoa liittyen maanantaiseen palautuslentoon Suomesta Afganistaniin. Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi''

Mielenkiinnolla seurataan satoiko Villen revitys vaalilaariin vai naapurin pellolle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Muutamakin politiikkaa seuraava on veikkaillut, että vihreät kärsisivät tuosta Ville Niinistön mokasta ja hyötyjinä olisivat ehkä perussuomalaiset. Se ei ole koskaan mitenkään mitattavissa, mutta jos vihreät eivät saa gallupien mukaista vaalivoittoa ja jos perussuomalaiset saavat gallupeja enemmän ääniä, tätä varmaan pidetään yhtenä selityksenä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Luulen, että perussuomalaiset ovat vähintään tasoittaneet tilanteen näillä jännillä ulostuloillaan jotka muistuttavat jo 30-luvun oikeistopropagandaa. Heidän harrastamansa syyttely ja sopivien faktojen unohtelu eroaa Villen mokasta lähinnä sillä, että perussuomalaiset näyttävät tekevät hyökkäystään tietoisina väitteidensä heikkoudesta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #5

Saatiinhaan tähän taas historiallista perspektiiviä, nyt tosin vain 80 vuoden takaa :-)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #6

Kerro toki miksi perussuomalaiset niin vaikenevat tuon huostaanotetun perheen karkoitussuunnitelmista joista sitten peräännyttiin kun huomattiin, ettei karkoitukseen ole oikeutta? Ja miksi viranomaiset eivät pitäneet huolta siitä, että tieto karkoituksen perumisesta olisi tavoittaneet sitä vastustavat?

Rehellinen perussuomalainen olisi varmasti ottanut myös tämän seikan mukaan kirjoitukseensa missä Niinistöä moititiaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Marko, ensinnäkin kyse taitaa olla paluttamisesta Afganistaniin, mikäli tarkoitat alla olevaa Lapin Kansassa olevaa perhen kohtaloa.

"Joutsenossa havaittiin, että perhe on saanut 24. tammikuuta Maahanmuuttovirastosta päätöksen, jonka mukaan heidät käännytetään Afganistaniin. Heille varattiin 30 päivää palata Afganistaniin vapaaehtoisesti.

Päätöksessä kuitenkin todettiin, ettei käännyttämistä saa panna täytäntöön ennen kuin asia on lainvoimaisesti ratkaistu. Kyseessä oli järjestyksessä toinen ratkaisu. Perheellä oli jo aiempi, kielteinen päätös. Kielto käännyttämisen täytäntöönpanolle taas koski uudempaa päätöstä.

Uudesta päätöksestä on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Asian käsittely siellä on edelleen kesken."

Kyseessä oli siis jo laillinen kielteinen voimassa oleva päätös. josta kuitenkin oli tehty uusi valituskierros ja joka kävi selville vasta viikon lopun aikana. Näin ollen perheen valituksesta ei ole (tuosta toisesta) vielä lainvoimaista päätöstä, joten sitä on odotettava.

Pitää huomioida ettei nämä viranomaisasiat ole kaikilta osin julkisia.

http://www.lapinkansa.fi/kotimaa/poliisi-afganista...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #23

Pohjimmiltaan kyse oli tästä tapauksesta: "Ville Niinistö joutui tiistaina pahoittelemaan levittämäänsä väärää tietoa, koska lennolla ei ollut mukana raskaana olevia naisia eikä alaikäisiä. Myöhemmin tiistaina kuitenkin selvisi, että raskaana oleva afgaaninainen lapsineen oli alun perin otettu säilöön kyseistä palautuslentoa varten. Perhettä uhkaa yhä palautus, mutta oikeusprosessi on kesken."

Miksi perussuomalaiset siis vaikenivat tästä yksityiskohdasta jokaisessa Niinistöä tuomitsevassa tekstissään? Tämä käänne oli julkisuudessa paljon ennen kun useimmat perussuomalaiset olivat tekstejään julkaisseet. Nyt kun tämäkin alkaa olla yleisesti tunnettu fakta, nousee perussuomalaisten haluttomuus puhua siitä aika outoon valoon. Tätä tarkoitin sillä, että perussuomalaiset ovat kyllä vähintäänkin tasoittaneet pelin ;) Odotan yhtä, että edes yhdellä perussuomalaisella olisi pokkaa myöntää kiihtyneensä liikaa ja pyytävänsä Niinistöltä anteeksi harjoittamaansa virheellisen ja puutteellisen tiedon levittämistä. Mutta taidan odottaa turhaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

#25
Villen riekkuminen ei ollut missään suhteessa tapahtuneseen.

Pidän vihreitä enemmän uskonnollisena lahkona kuin puolueena, joten vahinko voi jäädä melko pieneksi seurakunnissa.

Palvotaan aurinkoa ja paholaista edustaa ydinfuusio reaktorin pimeydessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Marko, näytät yrittävän vierittää syytä Niinistön virheellisestä sometiedottelusta perussuomalaisten niskoille. Kyllä minun mielestäni kuitenkin Niinistön on itse tullut varmistaa ennen enterin painallusta että esittää faktatietoa. Nimittäin nuo tiedot on alunperin saatu juurikin ko. palautettavilta henkilöiltä itseltään eli keitä on otettu säilöön ja milloin on paluulento tarkoitus toteuttaa. Kummallista ettei oikea tieto sitten välittynyt tältä perheeltä mielenosoittajataholle jo sunnuntaina, kun poliisiviranomainen purki palautuslennon heidän kohdaltaan.

Muuten tuohon palautuslentoon ja perheeseen liittyvää uutisointitietoa on tippunut tipottain johtuen ilmeisesti asianluonteen salaisuudesta viranomaisten taholta. Lapin Kansan kirjoituskin näyttää olevan eiliseltä päivältä, joten.......

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #32

Sirpa, Villen virhe oli Villen virhe, enkä siinä näe perussuomalaisten kädenjälkeä. Sen sijaan se laaja some- ja mediahyökkäys mikä tuosta virheestä seurasi ja se, että jokaisessa hyökkäyksessä vaiettiin tarkoituksellisesti tietyistä faktoista on kokonaan perussuomalaisten juttu.

Olisit nyt edes sinä selkärankainen ja näkisit kuinka kohtuuttomasti ja epärehellisesti perussuomalaiset ovat tässä yhteydessä toimineet. Mutta ennen kaikkea, älä lue tekstistä sellaista mitä sielä ei ole, en ole edes vihjannut, että Villen virheellinen someviestintä liittyisi jollain tavoin perussuomalaisiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #5

Ville, tuo vihreiden oma hommafoorumi, ei kai koskaan sanoa tai tehdä mitään niin typerää etteivätkö vihreät asemoituisi hänen taakseen puolustelemaan. Siinä suhteessa en näe eroa ääripäiden, V. Niinistöläisten ja Halla-aholaisten välillä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Lienee myös perusteltua olettaa kummankin ottavan siipeensä.Kukkotaistelut alkavat tympiä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Lienee maailman tärkein asia suomalaisessa vaalikeskustelussa toi Ville Niinistön lipsahdus uskomaan jonkun huhupuheita. Niinistölle ei vissiin pidä antaa anteeksi moista virhettä. Voi luoja tätä näpertelyä pikkuasioilla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #31

Eihän kyse ole mistään yhdestä lipsahduksesta vaan Niinistön vuosia jatkunut besserwisseröinti ja tosiasioiden vääristely. Näin vaalien alla asia vaan sopivasti kulminoituu tähän, kun Ville kuvitteli tilaisuutensa tulleen ja kehotti kaaderinsa barrikadeille.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #33

Ville Niinistö kehotti kansalaisia mielenosoitukseen tällä viestillä: "Tänään voi tukea afgaaniperheitä, sanoa ei epäinhimillisille pakkokäännytyksille: Kansalaistori klo12"

https://twitter.com/VilleNiinisto/status/849152474...

Kaadereista ja barrikadeista puhuminen menee vahvasti liioittelun puolelle vai onko kommentoijalla jokin sellainen viesti hallussaan?

keke keskinen Vastaus kommenttiin #35

Vai sanoiko Ville näin?

"Ville Niinistö‏ @VilleNiinisto Apr 3
More
Tule mukaan varmistamaan, että Suomi ei lähetä ihmisiä hengenvaaraan. "Lentokentälle mielenosoitus tänä iltana"

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #40

Varmaan, kun viestin postaat. Tuossakaan ei kaadereita kehoteta barrikadeille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #42

Kannattajilleen puhui, ei käyttänyt sanaa kaaderi. Upeasti tartuttu yhteen sanaan, Huusko.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #49

Janne vaan tekee sitä mistä Villeä syyttää. Värittää tarinaansa sopivaan suuntaan ;)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #50

Ville kehotti väkeä mielenosoitukseen kertomalla vaihtoehtoista totuutta. Mitä pyysi muka jälkeenpäin anteeksi. Olen pahoillani jos kielikuvani johti sinua harhaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #53

Aina voisi pohtia, että kumpi on vaihtoehtoisen totuuden levittämistä, sekö että uskoo myöhemmin vääriksi osoittanutuneita väitteitä ja levittää niitä, vaiko keksimällä itse virheellisiä väitteitä. Itse kutsuisin vain jälkimmäistä. Mutta antaa olla, tämä on kasvanut jo nyt tarpeettoman suureksi hässäkäksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #42

Melko paljon tuo toinen viesti kuitenkin erosi tuosta ensimmäisestä jota totuutena myös kaupattiin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Osoittaa se näiden aina oikeassa olevien vihreittenkin olevan samanlaisia kuolevaisia kuin muutkin. Pikkuasioilla näpertelyä on vihreitten piirissä suosittu laajalti.

Juuso Hämäläinen

Twitter on onneton värkki asioiden selvittämiseen. Se on lähinnä sellainen huuteluväline. Sopii vain teineille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"SAMAAN AIKAAN suomalaiset poliisit kävivät poistamassa Tiibetin lipun Helsingin keskustassa. Ettei vaan maailman mahtavin mies näkisi niitä.

Tämäkin maassa, joka kehuskelee sananvapaudellaan.

Myöhemmin poliisi muutti lausuntoaan ja sanoi, ettei lippua lopulta poistettukaan. Poliisi ei ollut kello 13 vielä varma, mitä lipunkantajalle oli sanottu."

Poliisilla ja sen tiedottajilla ei näköjään ole paras päivänsä tänäänkään.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005156997.html

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kohkata = aiheuttaa tahallaan kohua, kauhistella, pitää meteliä jostain aiheesta. Urbaani sanakija.

Olikohan päällä olevalla kuntavaalikamppailulla osuutta tuohon kohkaamiseen?

Mielenosoitusten masinoimisella tuota kohkaamista kai tarkoitettiin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Viittasin tuossa eri osapuolten sometteluun, jossa tunteet ovat olleet pinnassa. Ei tosin ole mitenkään mahdotonta, etteikö mielenosoituskin liittyisi joiltain osin päällä oleviin vaaleihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niinpä. Kovin eriskummallistahan on, kun jo tämän vuoden puolella on kerrottu olleen 3 palautuslentoa Afganistaniin. Mieleen hiipii meneillään olevat kuntavaalit ja niihin vaikuttaminen tai ainakin yritys. Tuohon suuntaan näytti reakaoivan myös MTV uutiset. http://www.mtv.fi/videot

Toisessa kommentissani toin esille sen tosiseikan että nämä viranomaispäätökset perusteluineen taitavat olla salaisia, joten ihmeen paljon on kerrottu julkisuuteen. Noin niinkuin omasta mielestäni.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Olikohan päällä olevalla kuntavaalikamppailulla osuutta tuohon kohkaamiseen?"

Huomasivatkohan vaan kesken vaalikiireiden sen mitä eivät ennen: palautuslennoilla on ollut lapsia ja raskaana olevia naisiakin?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä on tosiaan saattanut yllättää kansalaiset ja monet päättäjätkin.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005156274.html?re...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arvuutteluksi menee, mutta ehkä joku on välittänyt tiedon että koulusta on haettu lapsia kesken oppitunnin ja on lähtenyt liikkeelle siitä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jaaha, että nyt sitten kohkataan sanasta tunkeutuminen. Se, mitä assosiaatioita sana herättää nyt vaikka Huuskon päässä ei ole normi. Jonkun toisen päässä herää eri asioita, mielleyhtymiä. Sanoista kohkaaminen on tätä päivää, ilmeisesti ovat sitten niin tärkeitä asioita, mutta jos sitä oikeasti haluaa vähänkin syvemmin harrastaa mennään filosofian puolelle. Vaikka journalistit ovatkin oman sorttinsa kielen hallitsijoita niin kaikki syvempi pohtiminen tunkeutumis - keissistäkin taitaa mennä yli hilseen, sitä ei kirjoiteta, tai en ole vain moista havainnut.

Ville Valkama

Hienoa että ihmiset kuten toimittajat jaksavat olla kiinnostuneita vaikeista ja monimutkaisista asioista.

Mutta miksi ne aiheet joita media käsittelee ovat yleensä juuri sellaisia, joille suoranaisesti kukaan ei pysty tekemään yhtään mitään relevanttia?

Voisiko olla, että jotkut asiat, jotka tuntuvat liian huuhaalta ja pienimuotoiselta esiteltäväksi mediassa, että niillä voisi olla todella suurta epäsuoraa ja suoraa merkitystä siihen, että tälläisia konfliktipesiä kuten Afganistan olisi vähemmän maailmassa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tuolla
palautuslennolla olisi kyllä ollut tämä perhe ja alaikäinen poika jolleivät heidän asiaansa ajavat ihmiset olisi saaneet yhteyttä viranomaisiin.

Nythän on käynyt niin että monilta säilöönotetuilta on riistetty oikeus puhua edes heitä edustavien henkilöiden kanssa. Muutamassa tapauksessa vielä turvapaikkahakemuksien käsittelyt kesken.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Läheltä piti heidän osaltaan Hämeen poliisin virheen vuoksi. Poliisi on myöntänyt virheensä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217915-lehdet-pol...

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Eiköhän se lähtö ole joka tapauksessa edessä, koska he ovat saaneet jo useamman negatiivisen päätöksen. Jotkin lehtiedot ovat väittäneet, että he tulivat Suomeen hakemaan turvapaikkaa Moskovasta, jossa asuivat useamman vuoden. Siirtyneet siis turvallisesta maasta toiseen turvalliseen maahan. En tiedä tässä somehuhujen vellonassa pitääkö paikkansa.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #20

Perhe oli päästetty sunnuntaina. Yleisön tietoisuus maanantaina ei siis vaikuttanut päätökseen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #41

Niin tarkoitin sitä, että vaikka tämä lento jäi väliin, koska negatiivisesta turvapaikkapäätöksestä oli valitettu ja asia auki, niin lento on lähitulevaisuudessa edessä, koska he eivät tule turvapaikkaa saamaan.

Joten tälläiset "välttyivät täpärästi lähdöltä" kommentit eivät poista väistämätöntä eli ei ole oikeutta turvapaikkaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #20

ESS haastatteli 4.4 tätä perhettä ja tosiaan sanovat haastattelussa asuneensa monta vuotta Moskovassa ennen kuin hakivat Suomesta turvapaikkaa. Moskovaa ei kaiketi luokitella vaaralliseksi alueeksi, josta pitäisi paeta Suomeen turvapaikanhakuun?

Ymmärrän hyvin halun etsiä perheelle parempaa elintasoa, mutta turvapaikanhakurjestelmä ei ole siihen tarkoitettu. http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2359563

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eilen MTV:n vaalitentissä Niinistö perui anteeksipyyntönsä ja vieritti vastuun median niskaan. Jännä, että Huusko ei ohjelmaa katsonut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tässä on linkki ko. videoklippiin, josta kommentissasi puhut.
http://www.mtv.fi/videot

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Perui anteeksipyyntönsä? Voitko tarkentaa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tuossa Sirpan linkissäkin tulee ilmi, että vaalitentissä Niinistö ei enää ollut sitä mieltä, että oli toiminut väärin. Lisäksi hän toi esiin sen, että HBL ja Kansanuutiset oli uutisoinut aiheesta ja syytti mediaa virheellisestä tiedosta, jota sitten itse jakoi eteenpäin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #38

Eli Ville luki lehdestä kaiken. Kauheasti ei ole vielä keskusteltukaan siitä kuinka itsensä aidoksi mediaksi nostanut HBL kirjoitteli täytenä totena lentoasemalla hihhuloivien väitteitä ja huhuja. Mukamas St1 kieltäytyi lentokoneen tankkauksesta jne..
Varsinainen valemedia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #38

"Perui anteeksipyyntönsä" on sinun tulkintasi hänen sanomisistaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Ei suostunut sanomaan tehneensä virhettä. Mikä on oma tulkintasi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #51

Kyllä hän minunkin mielestäni perui anteeksipyyntönsä sen esittämisen jälkeen saamiensa uusien tietojen perusteella. Nopeasti Niinistö kyllä puhuu, joten tulkinnanvaraa siihen vähän jäi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Antaakaa nyt jo Villelle anteeksi, vaalikuume vei mukanaan ja kun silmät kosteina ja suu vaahdossa huutaa, niin joskus se huuto menee sitten pahasti ohi.

Ville on Ville ja Afganistanissa on kauhiaa, mutta Suomi toimii lakien mukaan, ja jos olette huomanneet, joskus virkamiehetkin tekevät virheitä, mutta tässäkin tapauksessa asia selvisi jo sunnuntaina.

Ville ei varmaan ihan tarkkaan tiedä mihin ottaa yhteyttä, jos asian haluaa selvittää, Rinne ja Sipilä kyllä osasivat oikeasta paikasta kysyä.

Villelle voisi pitää pienen peruskurssin eduskunnan ja virkamiesten osoitteista ja puhelinnumeroista, niin ehkäpä ensi kerralla menee paremmin.

Jos nyt kuitenkin joustetaan sen verran, suostutaan sihen, että Ville sen perheen pelasti, ja ilman Villeä ei olisi tällä perheellä enää mitään toivoa.

Peace and love

Go Ville!!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja Ville Hämäläinen: "Tosiasiassa mielenosoittajat pyysivät vahtimestarilta audienssia Nergille ja sen saivatkin."

http://hamalainenville.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Eilisen a-studion mukaan poliisi kirjasi yksi tai kaksi rikosilmoitusta aulasta, joten ei se ihan mennyt kuin strömsöössä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja juttua riittää, mulle rittää nää perinteiset mediat hieman uskottavimmiksi lähteiksi, kuin vihreä Ville Hämäläinen :)

No jokainen uskoo mihin haluaa.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ihmettelen minäkin poliitikkojen tietojen epämääräisyyttä! Onko kyse tietämättömyydestä vai politikoinnista?

Arkielämän Afganistanin turvallisuuteen liittyvä tosijuttu.
Ystäväni työpaikalla oli afganilainen ,Suomessa ammattiin valmistunut nainen, hänellä oli vakituinen työpaikka täällä.
Hänen äitinsä Afganistanissa sairastui, ja nainen palasi takaisin kotimaahansa. Tällä henkilöllä ei ollut minkaanlaista pelkoa palata
takaisin kotimaahansa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jututin runsas vuosi sitten Suomen Afganistanissa toimivan suurlähettilään Anne Meskasen. Silloin tilanne oli tämä:

"Kolmannes Afganistanista on Meskasen tietolähteiden mukaan ääri-islamilaisen Talibanin hallussa, kolmannes hallituksen hallussa ja kolmanneksen tilanne on epäselvä. Tilanteet vaihtelevat, ja esimerkiksi eilen uutisoitiin Talibanin asemiesten hyökkäyksestä Etelä-Afganistanissa Kandaharin lentokentälle."

"Ei suomalaisdiplomaattikaan esimerkiksi voi liikkua maan pääkaupungissa itsekseen. Elämä on rajoitettua ja hänelle rakasta juoksemistakin pystyy harrastamaan vain sotilasleirin muurien sisäpuolella olevalla kilometrin radalla."

Juttu kokonaisuudessaan: http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20817...

Juuso Hämäläinen

Afgaaneja on 34 miljoonaa. Aika monta elää vaihtelevissa oloissa. Ja joka yö laitetaan alulle lisää väkeä. Meillä on vaikea tilanne ottaa vastaan jatkuvana virtana ihmisiä, jotka eivät itse saa pidettyä järjestyksessä edes itseään. Jos elinolot ovat todella vaaralliset niin silloin ei lisäännytä eikä myöskään silloin, jos asuinpaikka on täysin epäselvä. Ei paljon vaadittu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kabulissa asunee noin 3,6 miljoonaa ihmistä, joten siellä sittenkin voi arkeaan elää, ellei halua välttämättä lähteä juuri Suomeen yli 5000 km:n matkalle.

Ainakin paluun kustantaa Suomi, vapaaehtoispohjalta voi saada paluutukea ja vastassa on varma kv. siirtolaisjärjestön (IOM) tukihenkilö - ei kuolemanpartio.
http://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kys...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Afgaani Afganistanissa, muslimi (arabi) Afganistanissa, ulkomaalainen Afganistanissa, valkoihoinen (rikas) ulkomaalainen, suomalainen Afganistanissa ... ja sama litania jossain muussa maassa ovat eri asioita jos tämä pääsi unohtumaan.

Toki monessa maassa kuten Afganistanissa "Myös afgaanitaustaisten henkilöiden on noudatettava varovaisuutta".

http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?c...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Onneksi Uuden Suomen päätoimittajalla on tärkeää toimitettavaa.

Niko Sillanpää

Todella korkea aika laittaa kyseinen ministeriön tiloihin tunkeutuva ääriaines kuriin, tarvittaessa voimatoimin sen sijaan, että heitä silitellään päälle ja ymmärretään mm. mediassa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

ääriaines ;) Just joo. Kerrotko vielä mikä teki heistä ääriainesta? Sekö että kohteliaasti pyysivät tavata paikan päällikköä vaiko se, etteivät suostuneet poistumaan nurisematta?

Niko Sillanpää

Paikalle tarvittiin poliisi poistamaan tunkeutujat, mikä kertoo riittävästi tapahtumien kulusta. Teini-ikäinenkin tietää, että ministerin audienssille ei tulla 20 hengen porukassa vahtimestarilta kysyen. Saati sitten radikalisoitunut yhteiskuntatieteiden professorikunnan jäsen. Ääriainesta, joiden jatkaminen esim. viroissaan on nähdäkseni asetettava kyseenalaiseksi.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Maanantai ei ollut hyvä päivä perinteiselle suomalaiselle printtimedialle. Koko kohu alkoi kahden lehden uutisista, joissa tosiasioita ei oltu vaivauduttu tarkistamaan. Eli totuus oli perinteisen median.

Jos perinteinen media alkaa toimimaan niin, että kuka tahansa voi toimia syväkurkkuna, missä asiassa tahansa ja lehti julkaisee klikkikilpailussa paikkansa pitämättömän jutun, olemme todella menettäneet pelin somen agitaattoreille.

Toisaalta se, että saivarrellaan, onko sisäministeriöön tunkeuduttu vai menty asiallisesti ei sinänsä ole se olennainen siinäkään asiassa. Nyt saadun kuvan mukaan sisäministeriöön ovat tervetulleita kaikki, jotka sinne haluavat mennä.

Ihan oikea toimittaja kysyisi tässäkin: Ovatko maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministeriön ovet aina auki "pienille vihreille miehille" tai mille anarkistiryhmälle tahansa.

On vain oikein, että poliisi on pillit viheltäen mennyt paikalle pahimpaan varautuen.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Kansan uutisista lähti myös sipilä-gate. Vassareiden laatumedia joka taas puri ruokkivaa kättänsä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Juha-Matti
Päätit sitten haukkua väärää puuta tietämättömyydessäsi!

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #73

Tuota ennen oli tapahtunut jo paljon ihan muissa medioissa. Eikä tämä ollut sen paremmin vihreiden kuin vasemmistonkaan prokkis. Niin Kansan uutiset kuin Ville Niinistö tulivat saaliinjaolle paljon alkuperäisiä operoijia myöhemmin. Tutki tapahtumia. Saatat löytää totuuden.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ehkä paras ratkaisu olisi kieltää twiittailu viranomaisilta töissä. Monelta harmilta säästyttäisiin ja viranomaiset myös voisi keskittyä siihen työhönsä enemmän silloin. Tiedotustilaisuudet ovat sitä varten missä sitten kerrotaan.

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Markku Huusko ilmeisesti on sitä mieltä, että Niinistö ei olisi saanut yllyttää kansalaisia mielenilmaisuun? Vaikka karkoituspäätös on laillinen, eihän se sitä tarkoita, etteikö sitä vastaan saa osoittaa mieltään ja mielenilmaus ja ankara protestointi ehkä esti toistaiseksi lapsiperheen pakkosiirron maahan, jossa perheen henki voi vaarantua..olihan juutalaistenkin karkoitukset Suomesta laillisia v 1942, mutta onneksi niitäkin vastaan nousi poliittista mielenilmaisua ja Suomi säilytti maineensa sivistyskansana ja juutalaisten karkoitukset saatiin estettyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset