Markku Huusko

Hänestäkö Suomen pilkatuin ministeri?

  • Sampo Terhoa pidetään todennäköisenä uutena kulttuuriministerinä, jolle kuuluvat myös Eurooppa-asiat. Kuva: Petteri Paalasmaa
    Sampo Terhoa pidetään todennäköisenä uutena kulttuuriministerinä, jolle kuuluvat myös Eurooppa-asiat. Kuva: Petteri Paalasmaa

Juha Sipilä, Timo Soini ja Petteri Orpo pääsivät sopuun eilen monesta asiasta, myös siitä, että hallituksen ministerimäärää lisätään 14:stä 17:ään.

Niin keskusta, perussuomalaiset kuin kokoomuskin saavat kukin yhden salkun lisää. Lisäyksestä päätettiin, koska työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) uupui työtaakkansa alle ja tuo salkku piti jakaa, mikä sitten johti kaikkiaan kolmeen jakoon, jotta tasapaino säilyy.

Työ- ja oikeusministerin salkku jaetaan niin, että oikeusministeriksi tulee kokoomuslainen. Julkisuudessa olleiden vahvojen näkemysten mukaan hän on Jyrki Kataista pääministerikaudella avustanut Antti Häkkänen, nykyinen kansanedustaja joka on koulutukseltaan lakimies.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen puolestaan luovuttaa maatalousasiat toiselle keskustalaiselle. Tuohon paikalle on veikkailtu kansanedustaja Jari Leppää ja kansanedustaja Anne Kalmaria.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen salkusta irrotetaan kulttuuri- ja urheiluasiat uudelle ministerille, jolle tulevat myös ulkoministeri Timo Soinilta Eurooppa-asiat. Sille paikalle erityisen vahvoilla on perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, joka kamppailee parhaillaan myös puolueen puheenjohtajuudesta europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kanssa.

Lännen Median tietojen mukaan Terhon nimitys olisi jo melkoisen varmaa.

Oikeusministerin tehtävän vaihtaminen kulttuuri- urheilu- ja Eurooppa-ministerin salkkuun on perussuomalaisten kohdalla yllättävä ratkaisu. Tähän on kiinnittänyt huomiota jo keskustalainen Suomenmaa ja on se huomattu myös nykyistä puoluejohtoa kohtaan kriittisten perussuomalaisten leirissä.

Keskustan pää-äänenkannattaja muistuttaa perussuomalaisten vuoden 2011 vaaliohjelmasta, jossa puolue puhui ”postmodernin tekotaiteen” taloudellisen tukemisen lopettamisesta ja suomalaisen identiteetin vahvistamisesta, eli henki oli hyvin konservatiivis-nationalistinen. Poliittisesti vasemmalle kallellaan olevat kulttuuri-ihmiset ja monet muutkin saivat siitä paljon pilkan aihetta.

Jos valinta nyt osuu Terhoon, kuten vahvasti näyttää, tuleeko hänestä Suomen pilkatuin ministeri?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikesta on maksettava, perussuomalaiset kevyemmällä salkkukokoonpanolla siitä että saivat haluamansa yhden ministerin lisää. Ja hyötyihän siinä keskustakin, Tiilikainen ei ole ollut kenttäväen keskuudessa suosittu maatalousministeri Esa Härmälän sivuuttamisestaankaan.

PS. Kupletin juoni taisi olla se, että jos Terho tulee valituksi puheenjohtajaksi niin jatkaa Eurooppa- ym. ministerinä ja Soini ulkoministerinä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolustautuminen toivottavasti tapahtuu muutenkin kuin pilkan keinoin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen pilkatuimpana ministerinä jatkaa Juha Sipilä ( kesk.).

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Eilisen juhlaraha-kohun myötä hänen varteenotettavaksi haastajakseen nousi Petteri Orpo (kok.). Totta puhuen, niin Sipilä, Orpo kuin muutkin ministerit tekevät kovaa työtä ja arvostan itse sitä kovastikin. Mutta kun mokia tulee, pitää heidän tuossa asemassa kestää myös arvostelu.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä tuossa ministeripostissa omat "liukastumisensa" on. Sampo Terho ei ole julkisuudessa erityisemmin urheiluihmisenä erottunut ja Suomalaisuuden Liiton pj:nnä hänen on oltava kieli keskellä suuta, jos hän lähtee kielipolitiikkaa harrastamaan "omaan lukuunsa".

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Hyvä uutinen, että Suomeen saadaan oikeusministeri. Persut varmaan vaalitappion myötä suostuivat tyytyväisenä vähän pienempään rooliin, jotta saavat ministeriaudit vielä pariksi vuodeksi käyttöönsä. Nythän niitä tuli yksi lisää vaikka hommat keveni.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sampo Terho on itse asiallinen ja suht sivistynytkin herrasmies verrattuna moneen puoletoveriinsa joten en usko että pilkkaa niinkään syntyy juuri hänen kohdallaan.

Hän ehkäpä jopa suoriutuisi kulttuuriministerin salkusta. Ongelma on kuitenkin että puheenjohtajakisan aikana hänen on pakko vetää populistista junttiroolia ja puhuttava öyhötysväkeä miellyttävistä teemoista kuten pakkoruotsista ja pilipalitaiteesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siinä on kyllä muilla hallituspuolueilla suurenmoisen itsehillinnän paikka jos Terhosta tulee Eurooppaministeri ja väläyttelee siinä roolissa kansanäänestystä eurosta ja jopa EU:sta eroamiseksi.

http://yle.fi/uutiset/3-9575002

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Aivan niin Seija, olisi merkillistä, jos eurooppaministerimme olisikin tosiasiassa irtieuroopastaministeri.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Petra, itsekin pidän Sampo Terhoa asiakeskeisenä poliitikkona, mutta hänen politiikkaansa kulttuurirahoja seuraavan kerran jaettaessa kiinnitettäisiin varmasti tarkkaa huomiota, mistä pilkan aiheet voisivat syntyä. Tai voivat ne syntyä jostain omituisemmastakin asiasta, mistä valtiovarainministeri Petteri Orpolla on tuoretta kokemusta juhlaraha-hässäkän tiimoilta.

Tosin täytyy muistaa, että Sampo Terho on samaa mieltä esimerkiksi Guggenheimista kuin koko suomalainen vasemmisto.

https://www.suomenuutiset.fi/sampo-terho-guggenhei...

Nykyinen kokoomuslainen kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen oli eri linjoilla, mutta se ei hanketta pelastanut.

http://yle.fi/uutiset/3-9271643

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Tämä on sitä tunkkasinta ja ikiaikaista valtapoliittista ajattelua, että kun yksi ministeri tarvitsee lisäresursseja, niin annetaan niitä kaikille puolueille. Ministeripostien painoarvot vaihtelevat, mutta tässä seurataan vain päälukua. Hoopommaksi ratkaisun tekee, että sen takana on Sonin halu säilyttää Audin takapenkki ja Finnairin business-luokka kesän jälkeenkin. Ja kansa maksaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Sipilän "apupuolueilta" oli heti alkuun käsittämätöntä löperyyttä ja heikkoutta tyytyä ministerijakoon 6 Keskustalle ja 4+4 muille. Vaalitulos olisi edellyttänyt suurin piirtein yhtä monta ministeriä kaikille puolueille, kun Keskusta sai pääministerin paikan ja vielä valtionyhtiöiden ohjailun.

Ilmeisesti vaalitulos oli Stubbille niin suuri sokki, ettei hän jaksanut taistella. Persuille taas ministeriksi pääsy oli niin suuri onnenpotku, ettei enemmästä osattu uneksiakaan.

Nyt tilanne on toinen. Sipilä ja vallankin persut ovat saaneet nenilleen kuntavaaleissa. Päämääränä on rämpiä joten kuten kaksi vuotta eteenpäin.

Suomalaismallinen "sekametelisoppahallituskulttuuri" näyttäytyy koko karmeudessaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä hallitus tullaan muistamaan edestakasvenkslaamisesta. Alussa oli nähtävissä että ministerimäärää vähennettiin luomaan vaikutelmaa tehokkaasta päätöksenteosta. Lindströmin uupuminen oli ennakoitavissa.

Nyt sitten tämäkin, kuten lukemattomat muut asiat tehdään eri tavalla kuin alun perin meinattiin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vaikutelman luominen taisi tosiaan mennä kaiken muun edelle. Nyt hallitus joutui taipumaan tosiasioiden edessä. Ja ei ollut ensimmäinen kerta, kuten Petra muistutit.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä Aamulehden jutussa: "Hallituksella on kyllä jännä yhdistelmä kunnianhimoista tekemisen meininkiä ja julkisten reaktioiden säikähtämistä".

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tekeeko-hallitus-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässähän se Terhon suuri ongelma juuri on, eihän hän voi jatkaa sivistyneellä ja asioihin perhetyneellä poliitikon linjalla mitenkään.

Persujen johtajan pitää huutaa ja mesota, ja joka toisessa lauseessa pitää haukkua maahanmuuttajat ja suvakit.

Miten Terho muka pystyisi tekemään harkitsevaa politiikkaa, kun kenttäväki odottaa ''verta pakkiin''

Persujen hallitusaikana Suomen maahanmuuttopolitiikka on kiristynyt huomattavasti, onko se sitten persujen ansiota kokonaan vai ei, mutta näin on kuitenkin tapahtunut.

Mutta eihän tämä tietysti näille koohoille Halla-Aholaisille riitä, ei tällaisella saavutuksella ole mitään merkitystä tietylle äänekkäälle osalle persuja, pääasia on pilkkaavat nettikirjoitukset, turvapaikanhakijoiden kiroaminen ja Islamin syyttäminen kaikesta, mikä on Suomessa huonosti.

Joten, pitää todeta, että puoluejohtajaksi päästäkseen Terhon on käytettävä kovempaa kieltä ja pidettävä enemmän meteliä maahanmuutosta, se voi auttaa, mutta taitaa tuo scriptalainen nettitrolli viedä kuitenkin lopulta ne nuivien äänet.

Persut ovat huutanee koko kaksivuotisen hallituskauden ajan, että maahanmuuttoa on kiristettävä, ja ruotsinkielen asemaa on heikennettävä. Molemmat näistä tavoitteista ovat ainakin osin täyttyneet, mutta eihän se riitä.

Kyse ei siis ole hallituksessa menestyminen, asioista päättäminen tai yleinen yhteisten asioiden hoito. Kyseessä on juuri se hiekkalaatikkoikäisten metelöinti, jolla sitten saadaan omalle viiteryhmälle lämmin olo.

Kun ei valtaosa puolueen väestä ymmärrä yhtään, miten Suomessa politiikkaa tehdään, niin onhan tuo tulevaisuus aika synkkä Terholle.

Halla-Ahon kanssa saadaan edelleen kieltä ja sanomaa kovennettua, mutta päätöksiin se ei tule vaikuttamaan mitään, Halla-Ahon kanssa oppositiossa on mukava huudella, ja sehän riittää valtaosalle näistä nuivista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Islam tarkoittaa kirjaimellisesti "alistumista".

Miksi Petteri kirjoitat isolla alkukirjaimella islam-sanan ?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" kun kenttäväki odottaa ''verta pakkiin''"
Tuo ehkä pätee jossain tsadissa mutta Suomi on muutakin kuin se kärpäsentahra kartalla.
Hyvin monet ymmärtävät asioidenhoidon vaikeuden mutta suuriäänisemmät pääsevät helpommin esille.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Mikäli Terho valitaan, odotan hänen lähtevän toteuttamaan persujen taannoista kulttuuriohjelmaa. Niin huvittavaa kuin se onkin, sen perusteet ovat lähes kuin suoraan Neuvostoliitosta jossa sielläkin valtio pyrki vahvasti ohjaamaan taiteen sisältöä. On kiintoisaa, että "kulttuurimarxistien" tekemänä tällainen ohjaaminen on perussuomalaisten mielestä väärin, mutta itse kun sitä tekevät omien nationalististen arvojensa pohjalta se onkin simsalapim vain silkkaa mahtavuutta. Kunnioittaisin tuota suhtautumistapaa vähän enemmän jos tässä oltaisiin rehellisiä ja myönnettäisiin, että Neuvostoliitossa homma hoidettiin oikein. Sosialistisen realismin sijasta Suomessa täytyy vain tukea umpi-isänmaallista taidetta. Taiteen tehtävä ei suinkaan ole synnyttää mitään uutta vaan ainoastaan säilyttää vanhaa!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos Terho valitaan PS:n puheenjohtajaksi ja hän antaa Soinin jatkaa hallituksessa, on hän heikko ministeri!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Heikosta en tiedä, mutta vanha isäntä saattaisi olla se, jonka puoleen hallituskumppanit helposti kääntyisivät ihan vanhasta muistista, kun isompaa asiaa olisi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos tilannekatsauksestasi. Kun olen kommentoijana Positiivisuus on persuista -linjalla, niin uskoisin, että pilkka sattuu omaan nilkkaan.

Jos Sampo Terho nyt valitaan ministeriksi, hänen asemansa puolueen puheenjohtajakisassa tuskin paranevat. Sama vaara toki on silloinkin, jos häntä ei valita nyt ministeriksi. Mitä puuttuu, niin rahvaanomaisuutta, jota Soinilla on. Ministeripesti on herraskaista ja tehtävän väistäminen arkuruutta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Päällä oleva puheenjohtajakisa on epäilemättä tärkeä asia, jota kautta Sampo Terho omaa suhtautumistaan ministeriyteen miettii. Näinhän se on kuten kirjoitat: "Jos Sampo Terho nyt valitaan ministeriksi, hänen asemansa puolueen puheenjohtajakisassa tuskin paranevat. Sama vaara toki on silloinkin, jos häntä ei valita nyt ministeriksi."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei ole rahvaanomaisuutta Halla-ahollakaan, ja ilmoitti joku aika sitten TV-haastattelussa olevansa erakkoluonnekin.

Sitä paitsi, edellyttäen että Terhosta tulee puheenjohtaja ja että Soinin kanssa on diili salkuista niin olisi muutkin hallituspuolueet huomioon ottaen helpompi jatkaa puheenjohtajana Eurooppaministerin pallilta kuin että pelkällä meppikokemuksella ulkoministeriksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tri Halla-aho ei ole minun havaintojeni mukaan ollut vaatimassa ulkoministerin salkkua. Hänhän puhui jatkamisesta Brysselissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Tri Halla-aho otaksunee että ei saisikaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Väisälä, kerrotko kokemuksestasi ?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #34

Huh, en, vaan Halla-ahon kielenkäytön rahvaanomaisesta puolesta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pjongjangilaisuus mutkistaa päätöksentekoa, vaikka kaikki mikä yhdistää meitä Pohjois-Koreaan on hyväksi, etenkin ylisukupolvinen perheyrittäjyys, onhan P-Korean Marsalkka Kim Jong-un perinyt asemansa isältään.

"Sveitsiläiselle" Anne Bernerille kolmen poikansa asemien vahvistaminen on kaiken johtolanka.

Showelämän organisaattori Aleksis Valavuori junaili koripallotähti Dennis Rodmanin vierailua Suomessa 2005 osallistumassa jopa Eukonkannon MM-kisoihin Sonkajärvellä; kymmenen vuotta myöhemmin Rodman hätkäytti maailmaa käyden tapaamassa Kim Jong-unia Pjongjangissa.

Kim Jong-unin väitetään opiskelleen useita vuosia salanimellä Sveitsissä. Suomi-Pohjois Korea- yhdistyksen entinen keskustalainen puheenjohtaja valittiin ministeriön alaisen TE-keskuksen virkaan. Perheyrittäjien hyvin tuntema Matti Vanhanen kiertää parhaillaan maakuntia vakuuttelemassa kansalaisille "luottamusta ettei pääkaupungissa ketään jätetä".

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Perussuomalainen kansanedustaja Simon Elo blogissaan: "Nautin jo nyt siitä, kuinka perussuomalainen kulttuuriministeri kuumottaa. Koettakkee kestää, vasemmisto-oppositio".

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236193-ri...

Tämäkin enteilee poliittista suunsoittoa, jonka kohteena on kotimaista konservatiivipuoluetta edustava kulttuuriministeri.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko asetelma liittyy siihen että PS yrittää päästä yhden asian-puolueluonteestaan. Eväät vaan eivät tule riittämään tekemään mielenkiintoista kulttuuripolitiikkaa.
Sekä Ruotsissa että Unkarissa että Ranskassa äärioikeisto yrittää pullistella kulttuuripolitiikalla vaikka heillä ei ole juuri mitään päivänvaloa kestävää ohjelmallista suuntaa. Ranskassa on kunnissa missä on peniläinen enemmistö muutettu paikannimiä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Verkkouutiset: Jussi Halla-ahon mielestä Timo Soinilla olisi meriittejä kulttuuriministeriksi

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hallaaho_minis...

Ettei olisi pientä vinoilua ilmassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kieltämättä sitä tulee ajatelleeksi että kun ollaan korkealla eliitissä voidaan vinoilla kaavailemalla toiselle ministerinvirkoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Toisaalta voi vinoilla silläkin että persuilla on muista puolueista poikkeava tapa ilmoittautua ministereiksi, nytkin Mika Niikko:

Mika Niikko haastaa Sampo Terhon – hamuaa kulttuuriministerin salkkua

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005186966.html

Tosin innostus oli korkeimmillaan 2011 vaalien jälkeen, kulttuuriministereiksi ehtivät ilmoittautua sekä Kike Elomaa että Veltto Virtanen, ja puolustusministeriksi Usarissa Jussi Niinistö pariinkin kertaan - silloinen Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti tiesi myöhemmin kertoa Pressiklubissa että Jussi Niinistö oli käynyt esittäytymässä pääesikunnassakin. Kävi sitten vaan niin että persut eivät menneetkään hallitukseen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Terhon mahdollisella ministeripestillä pelataan Halla-aho ulos puheenjohtajan ja ministerin paikalta. Tämä on hallituksen tahto. Soininkin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos Terho ryhtyy ministeriksi, hänen puheenjohtajanpestinsä vaarantuu. Mikäli Persueliitti haluaa Terhon Soinin jatkajaksi puolueensa johtoon, se nimittää ministeriksi Kike Elomaan, jota halla-aholaiset sitten saavat sättiä mielin määrin.

Ministerinpestistä saattaa tulla kuitenkin varsin lyhyt, jos Halla-ahosta tulee pj. Silloin ovat vaalit edessä ja se on Perussuomalaisten loppusoittoa ennemmin kuin vasta kahden vuoden kuluttua, jolloin niin viimeistään tapahtuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Väisälä, kerrotko kokemuksestasi ?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tahtoisin luottaa pilkkaamisen johtuvan pitkälti pilkatun omista toimista kansanedustajana. Edustaako sitten kansaa vai aatettaan on se ratkaiseva tekijä.

Antti Kantola

Terho tahdotaan ministeriksi ja uskoisin hänestä tulevan yksi suosituimmista. Pulueen puheenjohtajakausi voipi kestää 20 vuotta, ministeriys olisi pelkkää plussaa pj-ehdokkuudesta puheenollen.

Keskusta ja PS ymmärtävät parhaiten maamme ongelmat ja siksi heiltä parhaiten löytyy ratkaisuja. Näissä puolueissa annetaan tilaa toisinajatelevillekin (esim. Väyrynen, Halla-Aho), joten ne ovat edistyksellisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset