Markku Huusko

Perussuomalaisten rutto ja kolera

  • Jussi Halla-aho ja Sampo Terho arkistokuvassa. Kuva EPA / All Over Press
    Jussi Halla-aho ja Sampo Terho arkistokuvassa. Kuva EPA / All Over Press

Perussuomalaisen puolueen jäsenet valitsevat ensi lauantaina puheenjohtajan, joka yrittää viedä auringonlaskun puolueen kohti uutta nousua. Tosiasiassa he valitsevat ruton ja koleran välillä, enkä tarkoita sillä henkilökohtaisesti tarinan päähenkilöitä Jussi Halla-ahoa ja Sampo Terhoa vaan sitä, mitä tuosta valinnasta seuraa tuli heistä kumpi tahansa valituksi.

Viikonloppuna paljastui taas yksi merkki perussuomalaisten sisäisistä vastakkainasetteluista, kun Lännen Median Lauri Nurmi raportoi, että ”soinilais-terholaiset” kansanedustajat voisivat lähteä puolueesta omille teilleen, jos Terho ei voita lauantaina.

Halla-aho ehti panna jo oman tykityksensä ”seteliselkärankaisista” Facebookiin ennen kuin väistyvä puheenjohtaja Timo Soini ja puolue-eliitin suosikki Terho kiistivät uutisen.

Soini ei vain kiistänyt uutista vaan vattuili henkilökohtaisesti Helsingin Sanomien toimittajalle Marko Junkkarille, joka oli kirjoittanut samasta aiheesta Lännen Median vanavedessä.

”Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä”, Raamattunsa lukenut Soini sanaili blogissaan.

Halla-ahon kosto Soinille ja hänen lähipiirilleen olisi kuitenkin suloinen, jos hän voittaisi. Soini riisuttaisiin vallasta täysin alasti, ja hän olisi ulkona ulkoministeriön käytäviltä ennen kuin ehtisi kissaa sanoa.

Soinille kävisi kuten ikikepulaiselle Paavo Väyryselle, saisi ehkä kunniapuheenjohtajuuden muistoksi takavuosien loistosta. Myös Soinin lähipiiristä ainakin puolustusministeri Jussi Niinistö joutuisi ehkä valmistelemaan heti lähtöä ministerin tehtävistä.

Miten kävisi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle, joka hakee Jyväskylässä jatkokautta? Ja muulle puoluetoimiston väelle? Tai ministeri Sampo Terholle ja ministeri Jari Lindströmille? Olisiko edessä suurpuhdistus?

Yksi laajempia kansalaispiirejä koskeva kysymys on se, miten kävisi maan hallitukselle. Esimerkiksi kansanedustaja Kaj Turusen mukaan Jyväskylässä ratkaistaan, jatkaako perussuomalaiset hallituksessa ja jopa se, jakaantuuko puolue.

Turunen uskoo, että Jussi Halla-aho veisi perussuomalaiset oppositioon, ja Terho pitäisi puolueen hallituksessa, Etelä-Saimaa raportoi tänään.

Vaikka erinäisiin maahanmuuttajaryhmiin ääripenseästi suhtautuva Halla-aho ei veisi perussuomalaisia suoraan oppositioon, voivat monikulttuurisuutta arvostavat hallituskumppanit olla tähän halukkaita. Joka tapauksessa näköpiirissä siintää Halla-ahon voittaessa rähisevän ja vaikutusvallattoman oppositiopuolueen asema viimeistään vuoden 2019 vaalien jälkeen.

Vaan eivät perussuomalaiset Terhostakaan mitään messiasta olisi saamassa. Hän ei keksi omassa EU-kritiikissään kansaan vetoavia lippalakkeja, omenoita ja meloneita, kuten Soini, jonka sanavalmiiseen johtajahahmoon koko perussuomalaiset perustuu.

Terho on tyyliltään tiukkailmeinen asiapoliitikko, jota voisi erehtyä luulemaan oikean laidan kokoomuslaiseksi tai EU-änkyräpään keskustalaiseksi. Olisi maailmanluokan yllätys, jos hänen tyyppisensä poliitikko saisi populistipuolueen lentoon.

Terhon omin poliittinen operaatio on EU-kansanäänestyksen väläyttely, millä hän asemoi perussuomalaisia samalle pelikentälle, jolla on jo pitkään vaikuttanut lilliputtipuolue nimeltä Itsenäisyyspuolue. IPU jäi myös viime vaaleissa ilman kansanedustajia, koska EU-eron sanoma ei nyt vain uppoa suomalaisiin.

Ja niin, minkähänlaiseen myllytykseen halla-aholaiset ovat valmiita, jos Terho voittaa? Kaikki eivät esimerkiksi ole päässeet puolueen jäseneksi puheenjohtajasta päättämään, mistä voidaan leipoa vaikka minkälaista riitaa.

Ei näin repivä valtataistelu puoluekokoukseen pääty.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (113 kommenttia)

Niko Sillanpää

Koko ministerikaartia ei ole mahdollista vaihtaa, koska persujen materiaali ei ylipäätään ole niin syvä, että korvaavia henkilöitä kyseisiin tehtäviin olisi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Joku Halla-ahoa puheenjohtajaksi kannattavista kansanedustajista, joita ovat ainakin Juho Eerola, Olli Immonen, Teuvo Hakkarainen, Jari Ronkainen ja Laura Huhtasaari, voisi loukkaantua tuosta näkemyksestä.

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/yhdeksan-perussuom...

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2352141

Niko Sillanpää

Ihmisen on hyvä tietää omat rajoituksensa, jopa poliitikonkin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Kyllä meillä niin monisäikeinen joukko on ministereiksi ajan mittaan valittu, että nuo henkilöt siihen aivan hyvin mahtuvat. Eivät laisinkaan erotu joukosta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Yhdestäkään tuosta kaartista ei ole ulkoministeriksi. Onko Markku eri mieltä?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #23

Äkikseltään on vaikea kuvitella heistä yhtäkään tuohon rooliin, mutta heistä joku voi ajatella toisin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

SMP repesi Kouvolan puoluekokouksessa, sama voi tapahtua Perussuomalaisille Jyväskylässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta on, että perussuomalaiset puoluekokouksessan ratkaisevat suurempiakin asioita kuin vain oman puheenjohtajansa. Kysymyksessä on mm. Suomen hallituspolitiikan vakaus ja jatkuvuus.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos ihan totta puhutaan, minä en jaksa uskoa että halla-aholaisia suoranaisesti syrjittiin puoluejäsenyyden hakemuksissa. Sinne oli tyrkyllä viime tipassa sellaista troublemakeria että Slunga-Poutsalolla ei olisi ollut enää vapaa-aikaa lainkaan, ymmärrän hyvin että tietyt joukot torpattiin.

Esimerkkinä vaikka pohjoisesta nämä Monokulttuuri-oikeistoanarkistit. Tiina Wiik oli aktiivisesti tekemässä häväistyskirjoittelua Halla-ahosta ja persuista, kunnes kunnallisvaaliehdokkuutta tavoitellakseen viime tingassa kätki pahimmat ja halusi perussuomalaisten listoille. Junes Lokka taas on kuormitettu häirikköpuheluistaan, huumerikoksistaan ja muusta. Hallituspuolueeseen näillä ei olisi ollut mitään jakoa, mutta nostivat silti äläkkää että heitä ei halla-aholaisina kelpuutettu.

Perussuomalaisissa ei myöskään katsota hyvällä hyökkäilyjä Soinia kohtaan.

Paljon on siis epälojaalia porukkaa jotka ottaisivat mielellään perussuomalaisia astetta nuivemman liikkeen ja Halla-ahon sen nokkaan mutta varsinaisesti persuiksi he eivät halua.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Petra, vaikea on minunkaan suoranaiseen syrjimiseen uskoa, mutta se on eri asia, miten jotkut kielteisen päätöksen saaneet sen itse kokevat. Ja toisaalta, näistä päätöksistä voi halutessaan älämölöidä poliittisin motiivein.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ihmetyttää kyllä miksi lehdistössä pidetään esillä tällaista arvaukilpailua hyväksymisprosessista.
Ja aina suuremmaksi älämöly nousee kun erilaiset laatujulkaisut yksi toisensa perään nostaa tämän asian esille vaikkei kukaan nostajista ole ollut siellä uusista jäsenistä päättämässä ja näkemässä ketä on ollut pyrkimässä.
Ihan yhtä hyvin olisit voinut sanoa että syrjimiseen sinäkin uskot koska niin monet ovat vihaisia kielteisestä päätöksestä, sehän se tuon kommentin sisäinen sanoma monelle on.
Vastuuta kirjoitteluun ja tasapuolisuutta ?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Ihmetyttää kyllä miksi lehdistössä pidetään esillä tällaista arvaukilpailua hyväksymisprosessista.

Olen sen hakemuslomakkeen nähnyt. Ihmettelen, miten muutaman henkilötiedon perusteella voidaan edes hylätä hakemus. Kysymyshän on rivijäseneksi pääsystä ei esim. kuntavaaliehdokkaista.

Ainut tieto voi olla suosittelijan nimi, mutta se tieto oli vapaaehtoinen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #45

Kaikki hyväksynnät ja hylkäykset on kuitenkin tehty sääntöjen mukaisesti.

4§ HENKILÖJÄSENET
"Puolueen jäsenyyttä haetaan kirjallisesti hakijan omakätisesti allekirjoittamalla puoluehallitukselle osoitetulla hakemuksella.
Puoluehallitus päättää jäsenhakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä vapaan harkintansa mukaan."

Hakukaavakkeellahan vain haetaan ja puoluehallitus päättää.
Minä en oikein ymmärrä mikä kohta tässä on hylätyille hakijoille ollut epäselvä tai spekulaation aihe. Puolue on etukäteen ilmoittanut säännöissään miten jäseneksi pyrkiminen etenee ja siten siellä on luullakseni toimittu vai onko jollain erilaista tietoa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Vennamon SMP hajosi kahteen leiriin omiksi eduskuntaryhmikseen. Ja lopuksi puolue poistui kuvioista historian kirjoihin.
Tälläkin alustalla on jo vuosia veikattu Veikon perintöprinssin Soinin puolueelle PS:lle toistavan SMP:n historiaa. Eivätkä näytä veikkaajat näköjään väärää hevosta veikanneetkaan? Minkähän nimen ne Perussuomalaisista eroavat puolueelleen antavat?

Niko Sillanpää

Mahtaako mitään fissioitumista lopulta tapahtua, epäilen, liikaa yhteisiä inressejä vaikuttaisi olevan ja liian vähän vähän aatteellista erimielisyyttä, multikulturalismi, globaali vastuu tai EU-federalismi ei tosiaan ole kummankaan kuvatun ryhmän alustan osa.

Varmaa tosin on, että viikonlopun puoluekokous on smp:läisyyden hautajaiset. Mikä on sinänsä aika luonnollista, koska luonnolliset smp:läiset alkavat ylipäätään olla turpeen alla tai siinä hilkulla. Yrittävät varmaankin käydä viivytystaistelua tukisäätiön hallinnasta, mutta siinäkin viimeistään ajan armoton hammas tekee tehtävänsä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eivätkö vanhat "seteliselkärankaiset" olleet Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolue, SKYP? Siinä oli loikkareilla ironian tajua.

Niko Sillanpää

#9: "Kansan yhtenäisyys" oli siinä Kekkonen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

SKYP asetti vielä oman ehdokkaan presidentinvaaleihin vuonna 1978 (Eino Haikala). Oli ihan järkimies ja teräväsanainen silloisten TV-haastattelujen perusteella. Mutta tuollainen "puoluetausta" ei generoinut äänisaalista mainittavasti.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #11

Haikalan slogan "Suomen Carter" jäi mieleen. Samoin saalis: 0 valitsijamiestä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #11

Haikala oli tilastotieteen professori Tampereen yliopistossa, kun opiskelin siellä yhteiskuntatieteitä. Juuri niin kuivan rationalistinen kaveri kuin sanoista "tilastotieteen professori" voi päätellä. Ei ehkä puolivallattominta presidenttiainesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aika suoraa tekstiä päätoimittajalta. Saapas nähdä kuinka persukommentaattorit siihen ottavat kantaa.

Mutta tuon ruton ja koleran kohdalla näyttäisi siltä, että tekstissä käsitellaan sitä ruttoa kuitenkin paljon kriittisemmin.

Saattaa hyvin olla, että Terhon valinta antaisi kuitenkin pohjan puolueen jatkolle miltei ennallaan - toistaiseksi. Halla-aholaiset eivät toki tappiota unohtaisi ja revanssia seuraisi sopivassa tilanteessa myöhemmin.

Niko Sillanpää

Kieltämättä paljon kirjoittajastaan kertova kielikuvan valinta.

Nyt, kun vihreiden puheenjohtajuus on vastaavsti kahden kauppa eli Emma Kari ja Touko Aalto, mitä päätoimittaja mahtaa valita kielikuvaksi? Ruusu ja niittyleinikki?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiva ehdotus, mutta vihreät on puolueena nosteessa, ja siellä ei ole päällä repivää valtataistelua, joten puolue selvinnee vallanvaihdosta kuivin jaloin. Oppositiopuolue vihreät räksyttänee puheenjohtajavalintansa jälkeen samalla tavalla kuin nykyisin, mutta hallituspuolue perussuomalaisten valinnan jälkeen on edessä Soinin perinnön tuhoaminen tavalla tai toisella. Puolue-eliitistä ja perintöprinssistä puhuneelta Halla-aholta se käy luontevasti, mutta myös Terho aikoo lähteä tarkoituksella sellaisiin toimiin, jotka eivät ole Soinin näköisiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"vihreät on puolueena nosteessa, ja siellä ei ole päällä repivää valtataistelua"

En ole huomannut perussuomalaisten valittavan puheenjohtajavalinnan repivyydestä, valitus on tullut lähinnä kokkareilta ja vihreiltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Jaa etkö! Viimeksi jopa aina niin lauhkea Lindström ilmaisi turhautumisensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

Turhautumisen opposition itkuihin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #32

"Orwell", sitotumaton persu, kommentoi !

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #32

Blogikirjoituksessa lainattiin kansanedustaja Kaj Turusen kommenttia valtataistelusta. Onko hän kokoomuksesta vai vihreistä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #100

Makkoselta tosiasioiden kieltäminen käy kuten yleensäkin. Linndströmin suhteen myös.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eivät taida tykätä, kun se vielä kohdistui persujen kahdesta puolueen merkittävästä ja tunnetusta päättäjästä. Minusta tämä oli nimenomaan päätoimittajalta varsin rohkea valinta.

Tavalliselta ja merkityksettömältä blogistilta olisi mahdollisesti mennyt jopa kirjoitusoikeus, jos olisi samalla ilmaisulla osoitellut väärää kohdetta? Rutto ja kolera tarkoittavat kuitenkin ihmisestä puhuttaessa, jotain kovin huonoa ihmistä. Itse en uskaltaisi koskaan ketään verrata näin suorin sanoin joitain vielä elossa olevaa ihmistä:)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Huuskon avauksen 29:stä virkkeestä toinen, käytännössä siis kirjoituksen lähtökohta, kuuluu:

"Tosiasiassa he valitsevat ruton ja koleran välillä, enkä tarkoita sillä henkilökohtaisesti tarinan päähenkilöitä Jussi Halla-ahoa ja Sampo Terhoa vaan sitä, mitä tuosta valinnasta seuraa tuli heistä kumpi tahansa valituksi."

Keskustelu on aika epätoivoista, kun jopa Kaija Kelhu kommentoi lukematta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #56

Kappas vain, niin pääsi käymään, kun ajattelin vain ruttoa ja koleraa ihmisinä, enkä vain yksistään vaikeana ja hankalana lopputuloksena. Pitänee pyytää päätoimittajalta anteeksi ja lukea seuraavalla kerralla teksti vähän tarkemmin. Nyt menin heti otsikon lankaan...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Itse äänestä JHA, silti jos Terho tule valituksi en näe siinä mitään väärä, on hyvä että pojat mittauttavat kannatuksen Jyväskylässä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pojat ovat poikia (Veeraa ja Leenaa unohtamatta)!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mielenkiintoista tässä Perussuomalaisten pj -vaalissa on, että naisehdokkaat eivät näy keskusteluissa!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #60

Sinä olet varmaan seurannut jotain muita vaalikeskusteluja kuin perussuomalaisten. Minä olen nähnyt noissa keskusteluissa useammankin naisen ja osalla miehistäkin on ihan "akk.....maisia" juttuja.
Jos lehtijuttuja tarkoitat niin niissähän ei perussuomalaisten osalle osu totuus muissakaan asioissa niin kuinkas sitten näissä ehdokasasetteluissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän leirien samanvahvuisuus mediaseksikkyyttä antaa. Tulee mieleen Jutta U. ja Antti Rinne.
Toinen mikä tulee mieleen on vihreiden asetelma. Emma Kari ja Jussi Halla-aho pelaavat samoilla hienostosävyisillä houkutussävyillä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Emma Kari ja Jussi Halla-aho pelaavat samoilla hienostosävyisillä houkutussävyillä.

Ei kai Emma Kari ole Halla-ahon lapsen äiti?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mutta Emma Kari taitaa olla kuitenkin Jaakko Laakson miniä.
"Entinen kansanedustaja Jaakko Laakso (vas) löytyy Verkkouutisten mukaan Mitrohinin listalta KGB:n antamalla peitenimellä "Jan"."
Nuo piirit on Suomessa niin pienet että kaikki kiertyy kaikkeen. Tässä en mitenkään tarkoita että vihreillä olisi jotain yhteyksiä entisen KGB:n toimintaan.
Jaakko Laakson peitenimi tuli esille 2009 jolloin Emma Kari oli Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #78

Jaakko Laaksolla on everstin arvo; ei Suomen Puolustusvoimissa vaan KGB:ssä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Olisi jännä nähdä Huuskolta otsikko vaikkapa Vihreiden puheenjohtajavaaleista: "Valitsevatko Vihreät syövän vai AIDS:in?"

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@15. Sitä minä ihmettelen, että eikö päätoimittajaa koske tämän US:n keskustelusäännöt, jonka hän tietoisesti rikkoo?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älkää nyt viitsikö, aikuiset ihmiset. Tiedätte kyllä että rutto vai kolera-sanonta on vakiintunut tarkoittamaan mitä tahansa hankalaa valintaa.

Niko Sillanpää

Tarkoittaa valintaa kahden huonon vaihtoehdon välillä. Vastaavia kielikuvia olisi ollut tarjolla vähemmänkin poleemisia, kuten "suo siellä, vetelä täällä", "puun ja kuoren välissä" jne.

Sinänsä minulle sama, kuvasinhan itsekin Saksan liittopäivävaalien asetelmaa valintana dementian ja haimasyövän välillä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Voi hellallettas sentään. Minkälainen huuto olisi ollut jos esim. muuttajaa olisi epäilty ruton tai koleran sorttisesta olemuksesta ?
Tottahan se on että persuille se on vain meriitti kun päätoimittajat keksivät heistä mitä hurjempia kielikuvia. Ei tunnu missän mutta silti haluaisin että samalla tavalla hyväksyttäisiin toisinkinpäin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Minkälainen huuto olisi ollut jos esim. muuttajaa olisi epäilty ruton tai koleran sorttisesta olemuksesta ?

Kun olen terveydenhuollon ihmisten kanssa haastellut, niin siihen tilanteeseen vertaus olisi sopinut paremmin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Oliko tuo rutto tai kolera Soinin luoma vertaus?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@28. En ole kuullut mistään tuollaisesta sanonnasta. Olisi Huusko voinut laittaa heti alkuun, että mistä tuo epäasiallinen otsikko on tullut alunperin?

Laitoin jo ylläpidolle piruuttani ilmoituksen Huuskon kirjoituksen asiattomaksi ja syyksi epäasiallinen kirjoitustyyli, koska täällä ennenkin oli ylläpito poistellut blogeja ja syyksi on ilmoitettu otsikon sisältö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #72

Sanontahan on vakintunut, kuvaten vaikeaa valintaa jossa ei ole hyviä vaihtoehtoja. Sanonnan osuvuudesta näytettäisiin toki olevan enemmän kuin yhtä mieltä.

http://tieku.fi/laaketiede/sairaudet/kumpi-oikeast...

Sanonnan alkuperä lienee ulkomailla ja henkilökohtaisesti arvioisin yleisemmin käytetyksi ruotsin kuin suomen kielellä. Nähtävästi kuitenkin käytetään muuallakin politiikan valintoja kuvaamassa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170507220012362...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #74

@74. No, ilmankos en ole kuullut koskaan semmoisesta enkä varsinkaan vakiintuneesta asemasta. Ehkä minun pitäisi ostaa kirjakaupasta sellainen kirja nimeltä "Tupenrapinat", joka kertoo monenlaisia sanontoja ihan vain sivistääkseni itseäni. Se antamasi ei kuitenkaan muuta sitä, että minä pidin Huuskon otsikkoa epäasiallisena ja koska minä jo lähetin ylläpidolle tiedon. Huusko olisi voinut korjata heti alkuun, että kyseessä on sanonta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #95

Loukkaavuus lienee lähinnä siinä, että Huusko esittää molempien valinnasta syntyvän puolueelle epäedullisen tilanteen. Ei tuo nyt kovin loukkaavalta tunnu, poliittisena analyysinä.

Eihän sanontoja tulkita muutenkaan kirjaimellisesti. Jos vaikka baariin lähteneestä henkilöstä sanotaan että kyllä routa porsaan kotiin ajaa, sanonta ei ole kuvaus henkilöstä. Tässä on ihan sama tilanne.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #97

@97. Juu toki minä olisin sen ymmärtänyt sanonnaksi, jos sen olisin tiennyt. Eikö siinä ole vissi ero?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kahdestahan siellä valitaan vihreissäkin, mahtannekko sitten olla sikaruton ja munamankelin välinen ottelu.
Enkä nyt tarkoita ketään henkilöä vaan valinnan seurauksia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Feministipuolueen vaalit voisi otsikoida: "Millaisen syövän feministit haluavat?"

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallitukselle syöpä vai sydäninfarkti ?

On järkyttävää, että " auringonlaskun puolueen" vuoksi maamme hallitus natisee liitoksissaan toivoen itselleen mieluummin hidasta kuolemaa syöpään ( Terhon valinta) kuin äkkikuolemaa sydäninfarktiin ( Halla-ahon valinta).

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Maan yleisen edun kannalta on erittäin tärkeää, että Perussuomalaiset ovat hallituksessa. Suomi on päässyt mukaan taloudelliselle kasvu-uralle ja tätä kehitystä on täysin tarpeetonta jarruttaa väärillä valinnoilla. Ne voivat johtaa maan taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen epävarmuuden tilaan. Väärät valinnat voivat saada aikaan domino-efektin, jonka vaikutus voi ulottua tavallisen ihmisen kannalta jopa hänen asuntovelkansa korkoihin. Korkojen nousu tänä sisäisen devalvaation aikana olisi myrkkyä asuntovelallisille. Sampo Terhon valinta on varma takuu hallituksessa jatkamiselle sovitun hallitusohjelman mukaisesti.

Gallupit kannattaisi nyt jättää vähemmälle ottaen huomioon sen, että henkilövalinnat tekevät ne henkilöt, jotka ovat mukana puoluekokouksessa. Ne saavat aikaan vain täysin turhaa hajaannusta ja epävarmuutta. Turhilla gallupeilla voidaan itse asiassa sahata sitä oksaa, jossa Suomi-neito istuu. Nyt on kysymys laajemmista asioista kuin vain siitä, mitä jossain yksittäisen puoleen puoluekokouksessa päätetään. Jäitä hattuun.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikäpä siinä, tämänkaltaiset spekuloinnit ovat merkki siitä, ettei tuleva puoluejohtajavaali ole yhdentekevä. Pahantahtoisesti voisi jopa epäillä, että päätoimittaja Huusko lipsahtaa levittämään huhua, kun kirjoittaa:
"Ja niin, minkähänlaiseen myllytykseen halla-aholaiset ovat valmiita, jos Terho voittaa? Kaikki eivät esimerkiksi ole päässeet puolueen jäseneksi puheenjohtajasta päättämään, mistä voidaan leipoa vaikka minkälaista riitaa."

Otsikkoon olisi voinut muuten kirjottaa "paita ja peppu", paitsi että sitten olisi tekstisisältökin pitänyt vaihtaa. Monissa asiakysymyksissä tri Halla-ahon ja Sampo Terhon eroa ei juuri ole. Kumpaakaan ei ole esim. epäilty vasemmistolaiseksi.

Sampo on loistava puhuja, tri Halla-aho loistava kirjoittaja ja Leena Meri on paras puheenjohtaja Perussuomalaisille tässä tilanteessa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten Soini voi väittää valehtelijoiksi, jos tietolähteenä on mainittu hallitusta lähellä oleva taho tässä asiassa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Halla-ahon todennäköinen voitto perustunee paitsi rasismin kannatukseen, niin myös opposition vetovoimaan jäsenistön keskuudessa. Hallitusvastuu on niin koettu ja huonoksi havaittu. Olisi kiire päästä harrastamaan vapaata ja kovaa populismia jos meinataan seuraavissa vaaleissa jotenkin pärjätä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tällä menetelmällähän Vihreät ovat oppositiossa nostaneet gallup-lukemiaan. Toki rasismin kannatuksen sijaan agendalla on ollut sen vastustaminen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todellakin, vihreitä kannattaa kuunnella kun neuvovat miten populismilla pärjää oppositiossa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Oppositiosta on aina kiva sutkautella ja tehdä pyhiä yksinkertaistuksia etenkin kun on päällä noste, joka saa voimaa hallitusvastaisuudesta. Tämä päti perussuomalaisiin vuosien 2011 ja 2015 vaaleissa. Nyt tuolla iskevien sutkautusten aallonharjalla on oppositiopuolue vihreät, jonka puheenjohtaja Ville Niinistö on käyttänyt asiansa ajamiseen milloin Venäjä-korttia, milloin pipo-korttia.

Niinistö, Fennovoima ja Venäjä: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ville-...

Niinistö ja Sipilän pipo: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001954542.html

Perussuomalaisista kansanedustajista varmaan aika montaa mietityttää oma jatko vuoden 2019 vaaleissa. Nykyisillä kannatusluvuilla jopa puolet menettäisi paikkansa:

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/putoajat%20ku...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse asiassa paikkansa menettäisi puolueen nykyisellä kannatuksella reilusti yli puolet persujen nykyisistä kansanedustajista. Juuri siksi, jos vain eduskuntaryhmä olisi valintaa tekemässä, valituksi tulisi Terho selvin numeroin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #35

Terhokaan ei ole messias, jonka kukaan voisi odottaa nostavan PS:n kannatusta lähellekään jytkyjen tasoa. Paikka on siis joka tapauksessa menossa, ehkä jopa tosiaan enemmän kuin joka toiselta puolueen kansanedustajista. Tietysti aina voi yrittää uusia paikkaansa myös johonkin toiseen puolueeseen tehtävän loikan kautta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten populistinen puolue voi koskaan istua hallitukseen jos ei onnistu saamaan niin rajua kannatusta, jolla pääsisi pääministeripaikalle?

Populismin eräänlainen "paradoksi" on siinä, että on tultava kaikki, tai ei mitään jos voittaa. Muuten populistinen puolue poliittisesti käytännössä ampuu itsensä. Eli Perussuomalaisten olisi pitänyt hakea vauhtia ja kauan, kauemmin kuin mitä Soinin poliittinen ura olisi kestänyt.

Mistä populistinen puolue taikoaa uudet äänestäjät petettyjen tilalle, eli niiden joista suurin osa on jo käytännössä kahteen kertaan petetty? Avaruudestako?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #39

Soini puhui valtakaudestaan sanoilla "hyvä ja kaunis tarina". Petettyjen äänestäjien näkökulmasta kutakuinkin näinhän se olikin, aina siihen asti kun hallituksesta tulikin - kuin taikaiskusta - se oma henkilökohtainen hillotolppa, ja siihen asti tarinaan kertyneillä sivuilla päätettiin alkaa pyyhkimään rehvakkaasti ja reippaasti persettä.

Niin, onhan se aidosti harmi ja säälikin, että Soini oli hetivalmis myymään elämäntyönsä ja luomuksensa, perussuomalaisen puolueen, vain henkilökohtaisten hillotolppiensa vuoksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

Onko millekään puolueelle kunniakkaampaa olla vaikuttamatta päätöksiin lainkaan sen sijaan, että niihin voisi vaikuttaa jonkin verran?

Toisin sanoen olisiko suuren Jytkyn jälkeen äänestäjäkunta enemmän petetty, jos hallitukseen ei mentäisi vai jos siihen mennään niillä reunaehdoilla kuin pystytään saavuuttamaan?

Muuten, mitenkäs se laillisuupuolue jaksaa? Muistaakseni olit siinä mukana puuhamiehenä Pihon kanssa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #46

Kannatuslukemista päätelleen ei olisi petetty enemmän. Jotain kertoo asetelmasta, että demarit saivat pettyneet äänestäjänsä Perussuomalaisista takaisin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #46

"Jonkin verran", kuulostaa sekin liioittelulta. Halla-ahon mielestä perussuomalaiset voisivat hyvin siirtyä oppositioonkin, "kansallismielinen ja maahanmuutto­kriittinen" puolue voi vaikuttaa politiikkaan sekä hallituksesta että hallituksen ulkopuolelta, Halla-Ahon mukaan (14.3.17). Esimerkkejä löytyy eurooppalaisista populistipuolueista.. Ja perussuomalaisten tapauksessa varmasti enemmän juuri sen ulkopuolella kuin hallituksessa tyystin statistin osaan ajettuna apupuolueena. Ks. #106!
(Kiva kuin muistit vielä SLP:n [Suomen Laillisuuspuolue], sitä ei tosin ole ollut olemassa enää edes ry:nä yli kahteen vuoteen).

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #44

Vaaliohjelma ja hallitusohjelma ovat kaksi eri asiaa. Puola on tästä malliesimerkkinä, jossa Laki - ja oikeuspuolue sai ehdottoman enemmistön vaaleissa. He pystyvät toteuttamaan vaaliohjelmaansa. Perussuomalaiset ovat joutuneet sen sijaan tyytymään kompromisseista syntyneeseen hallitusohjelmaan. Tavallinen äänestäjä ei tunnu ymmärtävän tätä ja siitä kannatusprosentin aleneminen on malliesimerkkinä. Media on ollut visusti hiljaa niistä toimista, joita on tehty nimenomaan perussuomalaisten toimesta hallituksessa suomalaisten hyväksi. Itse asiassa moni mediassa sahaa tällä ja negatiivisella kirjoittelullaan sitä oksaa, jolla Suomi-neito istuu.

Perussuomalaiset ovat itse asiassa vaa’an kielen asemassa hallituksessa siinä, jotta troikka (EU, IMF ja EKP) ei tulisi Suomeen. Hallitus pyrkii toimillaan kaiken aikaa estämään tällaisen tilanteen syntymistä. Näin ollen nyt ei ole varaa mihinkään hallituskriisiin. Me emme myöskään tarvitse ”sateenkaarihallitusta”, joka kaiken huipuksi äänesti kafkamaisesti omaa esitystään vastaan eduskunnassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #51

"Perussuomalaiset ovat itse asiassa vaa’an kielen asemassa hallituksessa siinä, jotta troikka (EU, IMF ja EKP) ei tulisi Suomeen."

Ainesta kilpailuun Skepsis ry:n vuosittaisesta Huuhaa-palkinnosta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #52

Hyvä ystävä, älä sahaa negatiivisilla kommenteillasi Suomi-neidon oksaa. Me kansalaiset istumme sillä myös kaikesta huolimatta, tahdomme sitä tai emme. Haluatko mahdollisesti kreikkalaiselle oksalle? Kirjoitin jo 17.6.2011 ”Suomen tie on Kreikan tie.” Tämän tien kulkemista nykyhallitus haluaa kaikin tavoin välttää.

”Vihreä oksa” ei tuo myöskään parannusta. Heille on ominaista se, että ei ole huolta siitä, mistä raha tulee, vaan huoli kohdistuu siihen, mihin raha saadaan menemään. Sitä voi kutsua aikuislasten leikiksi. ”Aikuislapsi” on ihminen, jolla on aikuisen keho ja lapsen mieli.

Muistin virkistykseksi:

www.velkakello.fi

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #51

Jukka Mikkola näkee syvemmälle. Asia on juuri näin. Turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa unohtamatta.
Reijo Paunonen

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #51

Se on Jukka Mikkolan näkemys. Villakoiran ydin on kuitenkin tässää, kuten Halla-Aho asian pukee hyvin sanoiksi: ”Tärkeintä on olla uskollinen omalle linjalle. Jos siitä tinkii liikaa, kannatus romahtaa. Ja kun kannatus romahtaa, ei enää ole vipuvartta vaikuttaa asioihin”, Halla-aho sanoi.
http://www.hs.fi/paivanlehti/14032017/art-20000051...

Juuri näin on perussuomalaiselle puolueelle vauhdilla käymässä/osittain jo käynyt! Tämä osoittaa vain sen, että kyllä ex-perussuomalainen äänestäjä on fiksu, ja tietää hyvin missä mennään. Noh, kyllä 5%:n marginaalipuoluekin tarjoaa, sen eliitille, makoisan hillotolpan vielä vuosikausiksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #106

Perussuomalaisten ministereillä on varmasti muuta mielessä kuin ”hillotolppa” tai ”audin takapenkki”. He ovat tehneet hyvää työtä hallituksessa.
Mitä Halla-ahoon tulee, niin puheet ja teot ovat kaksi eri asiaa. Puheet voivat muuttua teoiksi vasta siinä vaiheessa, kun kannatus on yli 50 % eduskuntavaaleissa. Silloin voidaan vaaliohjelmaa toteuttaa myös hallitusohjelmana. Muutoin on tyydyttävä kompromisseihin muiden puolueiden kanssa riippumatta siitä, kuka on puolueen puheenjohtaja. Hallituksen ulkopuolella menetetään sekin vaikutusvalta, mikä on hallituksessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joppa joo. PS:n puheenjohtajavalintahan se tosiaan eniten ihmisten elämää koskettava poliittinen kysymys on, kun ei siitä viinastakaan aina jaksa puhua:

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237985-k...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kannattaisi ehkä muistaa, että hallituksessa olosta ja ministereistä päättää viime kädessä eduskuntaryhmä...

Siinä mielessä puoluekokoukselta voisi ollakin viisas valinta päätyä jompaan kumpaan naisehdokkaista. Hallintarekisteriäänestyksen perusteella Veera Ruohossa ainakin on selkärankaa. Tosin eipä kokoomuskaan uskaltanut valita Elina Lepomäkeä, joten lienee turha toivo.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Perussuomalaisissa asia on ministerivalintojen suhteen vähän toisin. Viimeksi ministeripäätöksen teki puoluehallitus Timo Soinin johdolla: https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/halila_heikki...

Veera Ruoho pitää muuten Jussi Halla-ahoa ykkösvastustajanaan.

Tässä pätkä Länsi-Savo-lehdestä:

"Ruoho sanoo tähdentävänsä sitä, että perussuomalaiset ei puheenjohtajakisan vuoksi saa jakautua kahtia. Halla-aho on puoluejohtajakisassa ykkösvastustaja.
— Haluan pitää puolueen yhtenäisenä, eikä puolue voi olla yhden asian puolue, jos haluamme pysyä puolue isona puolueena.
— Puolueen suosio tulee kentältä. Kenttää pitää myös tavata, eikä puoluetta voi hoitaa Brysselistä
Ruoho vaatii perussuomalaisia pysymään hallituksessa."

http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/veera-ruo...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ok. Silti edelleen hallituksen on nautittava eduskunnan ja tässä tapauksessa siis myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän (enemmistön) luottamusta.

Joten tuossa asissa, jos puoluehallitus ja eduskuntaryhmä olisivat erimielisiä, voiton veisi eduskuntaryhmä... Ihan noin vain pragmaattisena lähtökohtana.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sanon julmasti. Kuten yleensä käy sairaudet vain kärjistävät kantoja, jotka siis ovat jotain fiiliksiä syvästä sisältä. Siitä hohkaa tämä blogistin kumma persukammo. Oikeasti puoule on menossa joka tapauksessa parempaan, hyvin monella askeptilla, joten valinta on oikeasti Jumalan ja Pojan väliltä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Puheenjohtajakamppailun alle on jäänyt jos Riikka Slunga-Poutsalo valitaan taas kuten näyttää miten hän on valmis päivittämään toimintatapojaan? Nollahuomiolle jäänyt (medioissa) iso kysymys.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tilanne olisi tältäkin osin mielenkiintoinen, jos puheenjohtajaksi valittaisiin Halla-aho. Alkaisiko puoluetoimiston Soinin aikainen pomo Slunga-Poutsalo hänelle töihin?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Koita etääntyä siitä Halla-ahon peikosta joka tapauksessa puolue uudistuu toimintatavoiltaan Soinin jälkeiseen aikaan mikä on hienoa ja jossa on monenlaisia tulevaisuuden mahdollisuuksia esim.

http://www.jarmoketo.fi/

olisi loistava mutta saa nähdä onko puolue häneen valmis. Siis uudistaan tiivistäen tämä otsikkomelske on vain osa puolueen uudistumista joka tapauksessa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt alkaa mennä Markku jo varsin kyseenalaiseksi. Ainakaan minä en ole huomannut tri Halla-ahon ja puoluesihteeri Slunga-Poutsalon välille syntynytttä riitaa tässä vuosien vieriessä. Molemmathan ovat nuivan vaalimanifestin allekirjoittajia.
Eli ihmettelen, mihin perustuu tuollainen "Alkaisiko...hänelle töihin?" Sehän on kysymykseksi muotoiltu, mutta sisältää jonkinlaista esioletusta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #87

Tällaisen valtataistelun tiimellyksessä on paljon auki olevia kysymyksiä. Puoluetoimisto on tehnyt pitkään töitä puolueen nykyjohdolle. Ei ole päivänselvää, että asetelma on kitkaton, jos haastaja voittaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #87

Nyt tiedämme. Emme tarvitse spekulointeja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #87

Nyt tiedämme. Emme tarvitse spekulointeja.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miksiköhän Turkkila ei ole lähtenyt mukaan puoluesihteerikisaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Media-alalla saattaa olla parempiakin meriittejä kuin kuolevan puolueorganisaation vahtimestarin toimi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

#58 Alkaisiko ... Soinin aikainen... Slunga-Poutsalo hänelle töihin?

Taru Tujunen ei alkanut Stubbin hommiin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ei liene yhdentekevää, miten kansamme päätöksentekoon vaikuttavia henkilöitä valitaan.

Sarkasmi hyväksytään useimmiten, mutta vähäpätöisemmän kirjoittajan sarkasmi saatetaan kokea solvaukseksi.

On hyvä muistaa, että merkittäviä henkilövalintoja tehtäessä, valitut toimivat edelleen päättäjinä kunnes toisin tapahtuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

SMP repesi Kouvolassa, perilliselle on vaara käydä samoin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kukaan ei mainitse pääministeriä ja kokoomusta. Asiahan on täysin selvä, jos Halla-Aho voittaisi ja, häntä yritettäisiin leipoa hallitukseen- ei onnistu.
Sipilä marssii Saulin luokse ja hajoitta hallituksen tuossa muodossaan, jopa todennäköisesti, josta persut lentävät ulos ja KD, RKP ja mahdollisesti se Terhon oma "PS" ovat mukana. Mutta persut puolueena hajoaa joka tapauksessa jo näillä eväillä. Mutta hallitus jatkaa---- Soini saattaa olla tehnyt jotain ovelaa pysyäkseen ulkoministerinä (vaikka virkamiehenä).

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Heikki, toiveajattelua, kuten aina.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Harri, hyvässä toivossa kannattaa elää !

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kyse on aina vallasta!

On hyvä muistaa, että poliittiset puolueet käyttävät päätösvaltaa, johon kansan on suostuminen niin kauan, kunnes toisin kansa valitsee.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Eikös USAn presidentinvaaleista käytetty tuota samaa sanontaa? Rutto tai kolera. Valinta piti tehdä Hillary Clintonin tai Donald Trumpin välillä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Huusko ampuu aikamoisen kovilla. Tyhmempi voisi kuvitella, että kirjoitus on puolivillaisen Lännen Median artikkelin lainausta myöten fantasia siitä, kuinka asioiden toivotaan menevän.

    "Ja niin, minkähänlaiseen myllytykseen halla-aholaiset ovat valmiita, jos Terho voittaa? Kaikki eivät esimerkiksi ole päässeet puolueen jäseneksi puheenjohtajasta päättämään, mistä voidaan leipoa vaikka minkälaista riitaa."

Olen täysin varma siitä, että jokaisen eduskuntapuolueen jäseneksi pyrkivistä osa karsitaan pois epäsopivuuden johdosta.

Jostain syystä juuri meidän tapauksessamme tämä täysin tavanomainen menettely hakemusten kanssa nähdään - taas jälleen kerran - koko liikettä rikki repivänä voimana.

Eipä riitä kahdenkaan käden sormet laskemaan niitä kertoja, kun koko sinä aikana, mitä minä olen puolueeseen kuulunut, on hekumoitu sen hajoamisella.

Tosiasiassa "halla-aholaiset" ja "soinilaiset" on oman kokemukseni perusteella toimittajakunnassa syntynyt epätoivoinen vastakkainasettelun yritys.

Koska viimeksi kesken hallituskauden on vaihtunut puoluejohtaja laittanut omavaltaisesti koko ministerikunnan uusiksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Koska viimeksi kesken hallituskauden on vaihtunut puoluejohtaja laittanut omavaltaisesti koko ministerikunnan uusiksi?

Spontaanisti tulee mieleen Stubbin kesäkuun 2014 iso remontti. Pitikö kukaan muu kuin Vapaavuori Salkkunsa?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä. Huuskopantteri on pilkkunsa paljastanut. Viimeistään nyt.
Ulostulonsa on surullinen keissi.
Arvostin jopa ennen.

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Entäs sellainen kauhuskenaario myös Huuskolle, että puheenjohtajan ja joidenkin puoluetoimiston väen vaihtumisen jälkeen Perussuomalaiset terävöittävät politiikkaansa, parantavat erityisesti ulkoista viestiintäänsä ja saavat taas uurnille ne, jotka tykkäävät oikeistolaisesta, radikaalista ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolueesta?

Sitä taitaa moni tuomionpäivän rovasti oikeasti pelätä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Enpä usko, että sitä monikaan enää tässä vaiheessa pelkää. Ei pidä edes todennäköisenä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomeen ei mahdu kolmea porvaripuoluetta. Demareihin ja vasemmistoon pettyneet palasivat sinne takaisin. Ensin pitäisi miettiä ketkä äänestäisivät, ennen kuin edes kauhuskenaarioillakaan olisi mitään pohjaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei ole täysin mahdoton skenaario, että Suomeenkin syntyy joskus tulevaisuudessa merkittävän kokoinen ruotsidemokraattien tyyppinen populistipuolue. Uskoakseni sellaisen pitäisi kasvaa vuosia oppositiossa, minne se todennäköisesti jumittuisikin.

EVA julkaisi tänään kiinnostavan raportin:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222526-raportti-2...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei ole mahdotonta. Luulen kuitenkin, että juuri tuollainen 25% on viileässä pohjolassa kannatusmaksimi. Hallitukseen päästäminen ei maksa vaivaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Uskotteko, että elämä jatkuu Halla-Ahon kanssa tai ilman.

Tulee uusia vaaleja, ja uusia vaaleja ja taas uusia vaaleja, eikä kukaan puheenjohtaja ole ikuinen.

Mahtaako kukaan muistaa koko Halla-Ahoa kymmenen vuoden päästä? Tuskimpa. Ja silti elämä jatkuu :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä Hallis on sen verran friikki, että jää pysyvästi ihmisten mieleen. Valtaosa poliitikoista tulee ja menee jättämättä muistijälkiä. Halliksen hyytävä olemus jää painajaisiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Luultavasti Börje Uimosen lisäksi myös Sampo Terhon ja Timo Soinin painajaisiin.

Olof Hasselkvist

Valtioneuvoston jäsenen nimittää tai on nimittämättä ja vapauttaa tehtävästään tasavallan presidentti. Tämä on kaikkien syytä pitää tarkasti mielessä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"auringonlaskupuolue" on yhdyssana.

Päätoimittajalle viesti kaislahurrilta [SuRu], joka opiskelee suomea. ;)

Henry

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On varmasti haastavaa opiskella suomea, jos kärsii lukihäiriöstä.

P.S. auringonlaskun puolue / auringonlaskupuolue

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En ymmärtänyt - annatko lyhyen oppitunnin?

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset