Markku Huusko

Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä

  • Timo Soini, Jussi Halla-aho ja Sampo Terho Jyväskylässä ennen äänestystä. Kuva: Petteri Paalasmaa
    Timo Soini, Jussi Halla-aho ja Sampo Terho Jyväskylässä ennen äänestystä. Kuva: Petteri Paalasmaa

Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä.

Suomen kunnianarvoisen eduskunnan toiseksi suurimmaksi yltänyt puolue perussuomalaiset on juuri hetki sitten valinnut puheenjohtajakseen henkilön, joka on tuomittu sakkoihin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Sama henkilö on suhtautunut vuonna 2012 korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomioon vähätellen.

Jussi Halla-aho astuu Jyväskylän puoluekokouksen äänestyksen tuloksena johtamaan puoluetta, jolla on Suomen hallituksessa ulkoasiainministerin, puolustusministerin, työministerin, sosiaali- ja terveysministerin sekä yhdistetyn eurooppa-, kulttuuri- ja urheilu- ja ministerin salkut. Puolueen painoarvo suomalaisessa päätöksenteossa on mittava.

Pääministeripuolue keskusta ja kokoomus, jolla on yhden perussuomalaisloikkauksen jälkeen PS:n kanssa yhtä suuri eduskuntaryhmä, ottivat riskin lähtiessään sen kanssa samaan hallitukseen vaalien 2015 jälkeen. Nyt tuo riski on tullut silmille täysimääräisesti.

Jussi Halla-ahon arvopohja on aivan jotain muuta kuin esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän, joka asiasta on myös muistuttanut. Ei perussuomalaisten perustajajäsen, suomalaisen 2000-luvun politiikan suuri nimi, Timo Soinikaan Halla-ahon kulttuurien moninaisuutta kammoavaa arvomaailmaa jaa.

Kokoomuksen Jan Vapaavuori, Helsingin vastavalittu pormestari, on sanonut, että Halla-ahon johtaman puolueen kanssa ei pidä tehdä hallitusyhteistyötä. ”Liberaalia demokratiaa puolustettava”, Vapaavuori twiittasi keväällä. Hän on oikeassa.

Jos keskusta ja kokoomus lähtevät yhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa, voi sitä verrata tilanteeseen, jossa maltilliset keskusta-oikeistolaiset puolueet olisivat lähteneet 1930-luvulla hallitusyhteistyöhön oikeistoradikaalin Isänmaallisen kansanliikkeen kanssa.

Halla-ahon johtamat perussuomalaiset pitäisi panna saman tien pihalle maan hallituksesta, vaikka siitä seuraa poliittista turbulenssia. Ulkomailla huomataan ja suomalaiset jälkipolvet kyllä muistavat, jos näin ei tehdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (373 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voimakas kannanotto varsin yllätyksettömään äänestystulokseen. Etten Markku ole elänyt jossain kuplassa?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Halla-aho ja Terho olivat ennakkoon yhtä vahvoja. Ei tuo tulos ollut yllätyksellinen, mutta ei yllätyksetönkään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sehän on yllätyksellistä, jos mielipidemittaukset osuvat Perussuomalaisten kohdalla kohdilleen. Kuntavaaleissa osui, nyt meni taas normaalisti. Esimerkiksi itse en muista törmänneeni ensimmäiseenkään Terhon kannattajaan "ruohonjuuritasolla".

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Niin - kumman perussuomalaiset nyt valitsivat, ruton vai koleran.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #45

Sen saa lukija päättää. Itse olen puhunut siis kielikuvaa käyttäessäni valinnan seurauksista, en henkilöstä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #50

@50. Niinkö, Rutto ja Koleraa -vertausta käytettäessäsi väität vielä, ettet ole henkilöstä puhunut mutta tässä blogissasi nyt puhut kuitenkin?

Olen vähemmän yllättynyt. Demokratiaan kuuluu, että jokainen voi halutessaan valita itselleen puheenjohtajan, pidettiinpä siitä tai ei. Demokratiaan ei kuulu se, että ruvetaan puuttumaan puolueen asioihin.

Enemmän kiinnostaisi tämä Li Andressonin vaatimus järjestää ennenaikaisia eduskuntavaaleja Halla-Ahon takia ja vetoaminen kuluttajasuojaan on käsittämätöntä höpsismiä.

En todellakaan halua ennenaikaisia vaaleja, jossa tulee taas samat vanhat puolueet edellisiltä kaudelta tuhoamaan kaiken kuten esim. kirkkain silmin rahoittamaan yhteisvastuuta Eurooppaan, josta ei mitään tienattukaan tai Euroopan tila ei kaikesta huolimatta parantunutkaan meistä huolimatta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #67

Li Andersson nostaa Halla-ahon merkityksen suuremmaksi kuin tämä ansaitsee.

Mestarin pelko on suuren viisauden alku ja sitähän Li tarvitsee.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund Vastaus kommenttiin #67

Uudet vaalit sopisivat hyvin Vihreille ja Vasemmistoliitolle, aivan sama Rkp:lle ja Kokoomukselle, mutta Keskustapuolueelle vaalit nyt olisivat myrkkyä. Ja mitä ilmeisimmin myös Sdp:lle.

J. Sipilällä on vain huonoja vaihtoehtoja hallitusyhteistyön jatkamiseksi. Nykyisellä 17% puoluekannatuksella vaalit saattaisivat olla riski, jatkaminen Perussuomalaisten kanssa leimaisi Keskustapuoleen monenkin äänestäjän ja EU:n silmissä, sekä neuvottelut uusine hallitusohjelmineen ja muutaman paikan enemmistö eduskunnassa pienpuolueiden kanssa olisi pieni kuolema sekin. Etenkin juuri nyt suurien sote- ja maakuntamullistusten edellä.

Selvää on, että Suomi on jo nyt hallituskriisissä, olematta teknisesti vielä siinä. Nyt punnitaan uuden perustuslakimme kyvykkyys ilman presidentin suurta roolia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #99

Oikein hyvä tilanneanalyysi. Huomattavaa on, että pj. Halla-aho saisi hallituksessa omalle nuivalle linjalleen rutkasti enemmän painoarvoa kuin mitä sen kannatus Suomessa puoluegallupien perusteella tällä hetkellä on.

Tässä on muuten kiinnostava spekulaatiojuttu:

Kansanedustaja keksi gallupluvuista: Vihreät + RKP = Pääministeri v. 2019

Koko juttu Usarissa: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222739-kansanedus...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #67

Topi Rantakivi, Perussuomalaisten jäsenet ovat valintansa tehneet ja sitä tulee kunnioittaa. Nyt me ulkopuoliset voimme valintaa vapaasti kommentoida ja sitä joutuvat pohtimaan myös hallituskumppanit. Oppositiopoiitikot tekevät työtään omista lähtökohdistaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #116

@116. Siinä olet oikeassa. Kommentoida saa mutta ei saa asettua demokratian vastaisesti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #67

Tämä on Huuskon tapa. Hän on useissa aikaisemmisakin kirjoituksissaan osoittanut eri henkilöitä sormella ja sitten hän sanoo, että enhän minä. Hauskaa.

Populisti? Valemdedian edustaja?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #67

Onko niin, että demarit pelkäävät H-linjan nousua ohi sekavan sdp:n? Ulkopuolisesti ajatellen noin jyrkkä kannaotto toisen puolueen valintoihin kielii ns."väärän valinnan" peloista: väärin äänestetty, kun pelätty Halla-aho valittiin. Onko näin? Jyrkkyys paljastaa asenteen.

Jokainen puolue saa valintansa mukaisen ja ansaitsemansa johtajiston ja pulinat pois. Muiden puolueiden kannattajat eivät niitä valintoja tee, mutta yrittävät kuitenkin radikaaleilla kannaotoillaan muokata mielipiteitä haluamaansa suuntaan henkilövalinnoissa. Jyrkät kannaotot saattavat pahimmassa tapauksessa aktivoidakin äänestäjiä päinvastaiseen kannanottoon kuin veneen kaukuttajat pyrkivät. Mieleisempi tulos jää silloin - ikävä kyllä -tappiolle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #318

Juuri kukaan ei ole ottanut kantaa minkään puolueen puheenjohtajavalintoihin. Sen sijaan useimmat sivistyneet ihmiset ovat heti kertoneet mielipiteensä, jonka mukaan uusi PS ei kuulu hallitukseen. Näin Timo Haapala:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005249157.html?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #325

Rationalisoiva selitysmalli: "Happamia" , sanoi kettu-repolainen pihjalanmarjoista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #331

Minusta PS:n puheenjohtajavalinnat olivat kerrassaan terve ja selventävä ilmiö. Valtakunnan asioistahan tuota porukkaa ei voi päästää päättämään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #50

Päätoimittaja Markku Huusko: Tuo on surkea ja nolo kirjoitus. Häpeä.

Käyttäjän ArtoHeikinaro11 kuva
Arto Heikinaro Vastaus kommenttiin #50

Vai niin, vai et viittaa henkilöihin. Kuules Markku, miksi sitten Halla-ahosta koko ajan kirjoittelet. Minä ja varmasti useimmat lukijat käsittävät kirjoituksesi aivan eri tavalla kuin sinä luulet. On täysin selvää, että hyökkäät henkilöä eli Halla-ahoa vastaan ja samalla hyökkäät puoluetta ja ihmisryhmää vastaan. Ja lukijat saavat itse päättää, minkä arvoinen US on mediana.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Eivät olleet tasaväkisiä niiden keskuudessa, jotka olivat äänivaltaisia. Kyselyt tehtiin piirijohtajille ja yleisölle. Silloin tilanne saattoi olla tasaväkinen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Eikö päätoimittajan olisi pitänyt analysoida tulosta, eikä alkaa vuodattaa omaa pettymystään? Voin vakuuttaa Huuskolle, että oli myös monia joita vaalitulos ei yllättänyt.
Nyt saadaan kaivattua vipinää Suomen politiikkaan. Halla-ahon valinnan myötä persut liittyvät samaan eurooppalaiseen ja yleismaailmalliseen uusliberalismin ja globalismin vastaiseen rintamaan. Kansa vastaan ylikansallinen raha-ja valtaeliitti.
Odotettavissa kuuma poliittinen kesä ja kenties syksyiset eduskuntavaalit.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Olen pitänyt Markku Huuskoa älykkäänä päätoimittajana, nyt ilmeisesti pitää päivittää uudelleen.

Juha Hämäläinen

#1. Aikamoista vihapuhetta tuli päätoimittajalta. En ymmärrä mihin ihmeen arvomaailmaan hän viittaa. Halla-ahon huoli massamuuton jatkumisesta on oikeiden arvojen mukaista. Niitä johtaa järki eikä idioottimainen maailman halaaminen, johon meillä ei varaa Suomessa eikä EUssa. Sille hulluudelle on saatava rajoittimet ajoissa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Olen tyrmistynyt."

Muahahaha :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä on tosiaan vaarana että perussuomalaisten suosio kasvaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Toki kasvaa. Ei siitä kai ole kukaan täysjärkevä eri mieltä ellei jossain ihan ihmeellisessä kuplassa asu. Olisi ollut muille eduskuntapuolueille lottovoitto mikäli Terho olisi voittanut.

Halla-Ahon juttuja voi ja pitää kyllä kritisoida kuten kaikkien muidenkin, ja hänen saamaansa tuomiotakin. Mutta hauskasti kyllä esim. tuolla Huuskon mainitsemalla Vapaavuorella on paljon mittavampi rikosrekisteri eikä se todellakaan ole uraa mittavasti haitannut.

No oletan että tässä haetaan jotain sellaista näkökulmaa että Vapaavuori on teoistaan oppinut ja viisastunut, mutta Halla-Aho on "paha" vieläkin. Enpäs tiedä kun en ihmisten pään sisälle niin hyvin pääse vilkaisemaan. Useille perussuomalaisille tuo Halla-Ahon tuomio vain rajusti lisäsi suosiota, koska heidän näkövinkkelistään se on väärä tuomio ja Halla-Aho marttyyri-asemassa. Halla-Ahon vastustajille tuomio taas on lyömäase, jota voi ja pitää käyttää keskusteluissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jeesuksen tuomio aloitti kokonaan uuden uskonnon, joka nyttemmin on levinnyt kaikkiin maanosiin.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Olin puuttumassa samaan, mutta huomattavasti painavammin sanavalinnoin.

Vapaavuoren rikollinen ura on oleellisesti törkeämpi ja rumempi ihan kaikilla hiton mittareilla, ja myös vähättely on oleellisesti törkeämpää huin H-a:n vastaava. Muutenkin tämä oli melkoinen vuodatus, mutta luulisi nyt hitto tuon pistäneen omaan silmäänkin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #323

Naurettavaa. Moni on rötöstellyt nuorena ja kärsinyt tuomionsa. On eri asia, jos henkilön rikos on sama asia kuin hänen poliittinen linjansa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #326

Ihmisoikeusnormistossa poliittisesta rikoksesta seuraava tuomio tai sen pelko oikeuttaa turvapaikkaan. Mistä Halla-aholle sellainen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #337

Eihän hänellä olekaan aikomusta muuttaa Suomeen...

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #326

"Naurettavaa. Moni on rötöstellyt nuorena ja kärsinyt tuomionsa. On eri asia, jos henkilön rikos on sama asia kuin hänen poliittinen linjansa."

Paavo Lipponen otti vastaan rotukiihkoilijana tunnetun A. O. Freudenthalin muistomitalin. Freudenthalin rotuerotteluun pyrkivää svekomania-aatetta voidaan pitää merkittävänä kansan kahtiajakoon johtaneena jo 1800 -luvun loppupuolelta alkaen ja oli nähdäkseni merkittävä taustatekijä sisällissodan syttymiselle sata vuotta sitten. RKP:n ja Folktigetin puheenjohtaja Eric von Rettig luonnehti sotaa jälkeen päin kahden eri rodun väliseksi taisteluksi.
Nykylakien mukaan RKP:n palvottu profeetta Freudenthal, tuo germaanisen valtiasrodun ylistäjä kiikutettaisiin tuomiolle. Hänen palvojiaan ei vieläkään rangaista, vaikka he täysin rinnoin kannattavat finnien etnistä syrjintää, jonka RKP ja Folktinget on saaneet kirjattua lakeihin.

Siispä pitäisi tehdä vertaileva tutkimus nykyisen perussuomalaisuuden ja RKP:n välillä.
Perussuomalaisia voidaan kuvailla patriooteiksi eli isänmaan halaajiksi. Seassa voi olla toki olla röyhkeitä nationalistejakin etenkin kannattajissa.

RKP on tunnustautunut ruotsalaisuuden halaajaksi eli se edustaa käytännössä ruotsalaisuutta toisen valtion maaperällä eli on "irredentti etnonationalistinen puolue", joka on etujaan puolustaessaan turvautunut emämaansa nationalistien tukeen.
Puolueeseen voidaan yhdistää käsite äärinationalistinen, koska se virallisesti kannattaa kantaväestön etnistä syrjintää, jonka se on saanut eri pykälien avulla kirjatuksi Suomen lakiin. Puoluetta voidaan luonnehtia myös isoruotsalaiseksi muun muassa siksi, että se estää suomen kielen käytön työkielenä pohjoismaiden neuvostossa.

Vertailevaa tutkimusta siis tarvitaan. Valitettavasti en hallitse tutkimusmenetelmiä siinä määrin, että voisin itse tuon tutkimuksen suorittaa.

Heitän retorisena kommenttina, että nykyhallitus on osoittanut mitä korkeinta sivistystasoa jättämällä RKP:n äärinationalistiset etnistä syrjintää kannattavat isoruotsalaiset ulos vallan ytimestä.
Mutta jos RKP maltillistuisi, niin se voisi hakeutua yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, koska molemmat arvostavat kansanryhmiään. Ja onhan RKP ajanut myös saamelaisten asiaa. Siksi RKP saattaisi periaatteessa kunnioittaa myös finnien kansanryhmää. Kunnioituksesta voisi olla osoituksena finneihin kohdistuvan etnisen syrjinnän lopettaminen. Henkisesti eheytynyt RKP saakoon elää! Vielä sitä toivon kipinää ei näy eikä kuulu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ja laskevan auringon puolueen demarit sitä niin kovaasti pelkäävät! Jopa poliittisesti tyhmillä asenteillaankin. Tai US-päätoimittajan sammakoilla.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Halla-aho on valtavan fiksu tyyppi, joten keskusta ja kokoomus miettivät nyt kuumeisesti tapoja menettää mahdollisimman vähän kasvojaan peruessaan puheitaan. Tosin hän on myös niin uhrautuvainen, että hän saattaa pysytellä Brysselissä ja jättää puolueen käytännön johtamisen muille, jolloin hän auttaa keskustaa ja kokoomusta tässä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pidin tätä aika todennäköisenä.
Persut ajautuvat nyt marginaaliin ja ulos hallituksesta, mikä on hyvä juttu. Jos ei, sitten minäkin järkytyn.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Janne, eikö hallituksen hajottamiseen ole ladattu jo muitakin panoksia. Miksi Seura julkaisi juuri ennen tri Halla-ahon valintaa "häväistyskirjoituksen" Sipilästä? Eli Sipilä voisi jalkavaivoihinsa vedoten tehdä jonkin ratkaisun?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

No siksi, koska Ylen alaisena tuollaiset tekstit eivät menneet Jääskeläisen seulan lävitse. Uskonpa, että tuo kirjoitus ehti olla hyvin tovin vapaatoimittaja Jarno Liskin pöytälaatikossa, joka työskenteli vielä aikaisemmin Ylelle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todennäköisin ratkaisu on persujen korvaaminen RKP-KD:lla. Ei Sipilä kaadu Seuran artikkelin.

Ja siinä meni sitten persujen hallituskauden ainoa saavutus, eli parintuhannen nuoren elämän hankaloittaminen "vapaakielivalinta-kokeilulla".

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #19

Jos jotain olemme oppineet tällä hallituskaudella, niin se on ettei Sipilää kaada mitään. Mies ei lähde.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #28

Jep. Vaikka toivoinkin jonkun toisen persun nousevan puheenjohtajaksi, on tämä Halla-ahon valinnasta noussut häly ollut sinänsä mielenkiintoinen.

Kun ajatellaan vaikka Juha Sipilää, niin mies on mm.

-Leikannut koulutuksesta, vaikka oli dokumentoidusti luvannut, ettei näin tehtäisi.
-Luvannut talonsa pakolaisperheelle saaden tästä maininnan ihan kansainvälisissä uutisissa, mutta muuttanutkin sitten mieltään.
-Aiheuttanut kohun sekaantumalla YLE:n uutisten sisältöön.
-Ilmeisesti hyödyntänyt julkista rahaa vaurastuessaan.

Kuitenkaan Sipilän asemaa ei ole lähdetty juurikaan horjuttamaan edes opposition, ja vielä vähemmän median toimesta. Sen sijaan Halla-ahon nousu puolueensa johtoon on se kerta kaikkiaan ylitsepääsemätön tekijä, joka on saanut toimittajat ja poliitikot vaatimaan persujen (tai vähintään Halla-ahon) heittämistä ulos hallituksesta. Miekkosen suurin saavutus kuitenkin (ainakin tähän asti) taitaa olla tämä kirjoitus:
http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_taky_illm...

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #122

Jep,jep. Minä taas kannatin halla ahoa puheenjohtajaksi,ja iloitsen hänen valinnastaan. Se palautti puolueen hiipuvan uskottavuuden.
Muilta osin kommenttiisi ,linkkeineen on helppo yhtyä,joten;hyvä Jussi,ja
pulinat pois.

Hyvää kesää vaan kaikille..myös peruSuomalaisia vihaaVille vihereille,ym.tosikoille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #286

...tosikoille...mielenkiintoista. Ei kai edes mestarin fanittajat pidä mestaria minään huumorimiehenä. Tosikkous taitaa olla kyllä Halla-ahoon liimautunut ominaisuus. Mitään hymynkaretta ei kai mies synnytä edes kannattajissaan. Fanaatikko joka etenee kuin juna.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #28

Ja sehän vasta se ongelma onkin. Uskon että moni muu Suomen kansalainen on samaa mieltä kanssani.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Persut ajautuvat nyt marginaaliin ja ulos hallituksesta, mikä on hyvä juttu. Jos ei, sitten minäkin järkytyn."

Suomi tuntuu nyt olevan täynnä ihmisiä, jotka järkyttyvät helposti...

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Minua järkyttää tämä että yllättävän paljon löytää ihmisiä jotka eivät käsitä että persujen kannatus lähtee mestarin johdolla nousuun...
Ei ymmärretä kanssa ihmisten logiikkaa ja järkytytään omassa kuplassa...

Terveisin Persujen SD:n äänestäjä Tukholmasta

Ps. Ruottin seuraavat vaalit tulee aiheuttamaan kovasti järkytystä ja sosiaalisen maahanmuutonvastasuus leviää täältä sinne...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Johan sinä helpolla tyrmistyt.

Etenkin kun on ollut selvää pitkän aikaa että Halla-Aho voittaa (ilman jotain aivan järkyttävää katastrofia). Myös Soini olisi hävinnyt hänelle ja taisi sen tietää varsin hyvin.

Nyt ongelmallista muiden puolueiden kannalta on että perussuomalaisten suosio kasvaa lähes täysin varmasti. Hallitus jos kaatuisi, niin Kokoomuksen ja Keskustan omat hankkeetkin jäävät.... ja "theresa mayt" mikäli tekevät, niin tulos ei välttämättä ole mieluinen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Paljon olen suomalaisessa politiikassa nähnyt, mutta tämä on tähän mennessä yksi erikoisimmista päivistä, kenties jopa erikoisin. Ei siinä mitään, näin ovat perussuomalaiset puoluekokousedustajat valinneet, mutta seuraukset ovat nyt kiinnostavat. Katsotaan, mitä keskustan Sipilä ja kokoomuksen Orpo tekevät. Tässä on pragmaattisuus vs. arvomaailma.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jaah, no se että ns. "nuivat" ottaisivat Soinin perussuomalaiset miehittämällä kärkipaikat oli jo joskus nuivan manifestin julkistamisen aikana esillä ollut idea muutamalla foorumilla eli ihan vuosia vuosia sitten. Sen jälkeen on paljon tapahtunut ja Halla-Ahon suosio vain vuosi vuodelta vankistunut eli luulisi että tuossa ajassa olisi jo ehtinyt totuttautua ajatukseen. Eivät ne ajatukset kai sitten olleet ihan valtavirtaa, kun ihan selvästä asiasta tänäänkin ihmiset tyrmistyvät.
******************************************************************

Asiaan sivukautta liittyen .... Halla-Aho piilovittuilee Soinille:
”Pidän luontevana, että hän väistyy eturivistä taustalle”
Soini halusi aikanaan puolueeseen lisää suosiota ja otti "nuivat" mukaan sitä tuomaan eli saa syyttää ihan itseään. Kyllä sen jo silloin selvästi aavisti mitä siitä voisi käydä SMP:n perillisten ollessa kuitenkin koko ajan vähenevä luonnonvara ja "nuivien" kasvava.

***************************************************************************
Veikkaisin että pragmaattisuus voittaa. Halutut asiat kun on viety läpi (Keskustalla ja Kokoomuksella lienee tarvetta niihin omista syistään) niin voi hallituksen antaa kaatua senkin jälkeen. Halla-Aholle nyt lienee aika sama onko hallituksessa vai oppositiossa. Etuja kummassakin... oppositiossa voisi suosio kasvaa nopeiten, muttei saisi kamalasti tehtyä ainakaan ennen seuraavia vaaleja.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Vaalien lopputulos on ollut ennakoitavissa pitkään. Toki on kunnia-asia olla lukematta ns. valhemediaa mutta joskus se voisi antaa perspektiiviä omalle toiminnalle.

Oikeistopopulismin nousu on vastaimiö hallitsemattomalle maahanmuutolle.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Jos perussuomalaiset ovat edelleen hallitusohjelman takana, niin tuntuisi todella oudolta, jos heidät heitettäisiin ulos hallituksesta. Ja todella oudolta tuntuisi, jos sinne kiirehtisivät RKP ja KD tukka putkella. Ja otettaisiin vastaan avosylin. Kyllä Sipilän ja Orpon arvostus laskisi jopa heidän omien joukossa. Sopimuksethan tehdään puolueiden, ei puheenjohtajien kesken. Nämä temput olisivat demokratian irvikuvia.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suattaapa olla, tai sitten ei.

Se on katsokaas se valta, sote, valinnanvapaus ja maakunnat, jotka ajavat tuollaisen ajattelun ohi. Kauhistella voi, mutta mitään se ei auta.

Jos Halla-Aho lupaa noudattaa hallitusohjelmaa, niin silloin kyllä Sipilät ja Orpot miettivät, että antaa olla, kunhan saadaan meille tärkeät asiat läpi.

Päätomittaja ei taida ymmärtää, että melkein kaikki kelpaa poliitikoille, kunhan se hyödyttää omaa asiaa, ja jos Halla-Aho ei edes tule hallitukseen sekoileman, niin aina parempi.

Katsotaan nyt vaan löytyykö keskutalta ja kokoomukselta selkärankaa, mutta epäilen sitä suuresti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Halla-aho valittiin uudeksi suurmuftiksi - ja yllättyneitä ovat..

Ennustin tuossa aamulla Facebook-sivuillani äänten menevän noin 65 prosenttisesti Halla-aholle. Lopullinen laskelma oli kait reilut 900 ääntä Jussille ja noin 600 Sampolle, joten melko hyvin olin kartalla näin sivustaseuraajaksi, jota politiikka ei tänä päivänä juurikaan kiinnosta. Sammakko tiesi taas.

Minua kieltämättä kummastuttaa kuitenkin hieman tuo asetelma, kuinka hän aikoo johtaa puoluetta Euroopan sydämestä käsin. Mies, joka ei ainakaan ulospäin näyttäisi pitävän lainkaan julkisuudessa esiintymisestä, pyrkii hallituspuolueen johtoon ja piiloutuu Brysseliin. Joku saattaisi todeta tähän tylysti Halla-ahon pakoilevan vastuuta. Tai juoksevan suuremman palkan perässä.

Asiasta kolmanteen. Tämä ei-niin-yllättävä puheenjohtajavaihdos tuskin tulee johtamaan uusiin eduskuntavaaleihin, vaikka sellaista turhaa draamaa moni onkin viljellyt. Kokoomukselle ja keskustalle sote-uudistus ajaa kaiken muun edelle. Ihan liikaa löysää rahaa pelissä, joka odottaa ottajaansa.

Hallishan jakaa muutenkin melkolailla kepun ja kokkareiden arvopohjan, mitä tulee talouteen ja sosiaalipolitiikkaan. Humanitaaristen asioiden suhteen hän on eri mieltä, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että Halla-aholle se ei ole samalla tavalla "hyvää bisnestä" kuin esimerkiksi monelle kokoomuksen ja keskustan taustavaikuttajalle. Eiköhän sekin asia silti saada järjestykseen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Itse olen tyrmistynyt, en niinkään yllättynyt.

Nyt katsotaan, mikä on Jan Vapaavuoren painoarvo kokoomuksessa.

Iltalehdestä viime keskiviikolta:

Vapaavuori pysyy kannassaan: Kokoomus ei sovi samaan hallitukseen Halla-ahon perussuomalaisten kanssa

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706072200192...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuosta tulee kyllä mielenkiintoista, vaikka keskustelut käydäänkin suljettujen ovien takana. Onko Vapaavuoren sanalla tarpeeksi painoarvoa, epäilen, vaikka hän yksi suurimmista kokoomusvaikuttajista onkin. Tässä on liian paljon pelissä. Vapaavuori joutuu pyörtämään puheensa tai vaihtoehtoisesti osoittamaan kovasti mieltä, joka jätetään silti noteeraamatta. Ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun joku Suomen kärkipoliitikoista kritisoisi puoluettaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Halla-aho laittaa kanahaukkansa Laura Huhtasaaren hoitamaan hommat persuleirissä. Jakelee vain ohjeet somessa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minusta on ihan virkistävää nähdä miten Halla-aho pärjää sen joukkion kanssa jotka kaipaavat toimintaa pienen ja vähäosaisen puolella. Tsemppiä Jussille, ei tule olemaan helppoa hänellä. Joutuu ihan ihmisten kanssa tekemisiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tämä kommentti sai minut hymyilemään. Tsemppiä Jussille tosiaan.

Eikös teillä mennyt joskus vähän sukset ristiin?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minustakin tämä alkaa näyttää todella mielenkiintoiselta yhtälöltä ja saatiinhan me nyt ihan ikioma Trumppi Suomeenkin. On niin mukavan virkistävää avata aamulla Hesari ja nähdä miten koko polittiinen kenttämme on ihan sekaisin Jussista. Enpä usko, että tämä mitään ihmeempää katastrofia aiheuttaa, mutta saahan lehdet taas uutta kirjoitettavaa:)

Sote alkoikin jo kyllästyttää ja Halla-ahokin voi vielä osoittautua mainettaan paljon paremmakisi ihmiseksi. Onkin parempi nyt vain rauhassa katsoa mitä tapahtuu - aika näyttää miten äijän käy. Liika meuhkaaminen vain tulee lisäämään persujen kannatusta, sillä onhan se usein nähty, että myötätunto elää kansassa jopa ihmeen voimakkaana, jos jotain ihmistä lyödään jo kohtuuttomankin kovaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Trumppi ja Halla-aho voisivat tuskin olla ihmisinä kauempana toisistaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #85

Lukutaidoton ekstrovertti vs. nyhverö kielen ammattilainen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #85

Heh, tarkoitinkin Trumpin ja Halla-ahoon vertaustani vain kiinnostavuudella ja yllätyksellisillä kommenteillaan, joita ei eukäteen voi millään arvata. Trumppi on toki varsinainen sanataiteilija, joka osaa vedota kansaan ja Halla-aho on taas vastaavasti älykkö, joka ei kosiskele ketään eikä mitään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Se mitä vielä odotan ja toivon on, että Laura Huhtasaari valitaan varapuheenjohtajaksi ja nostetaan ministeriksi Juho Eerolan kera, niin Sipilän "kauhukapinetti" on täydellinen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kannatan myös Huhtasaaren valintaa. :) Ville Taviota myös.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Hyvin tsemppasit Lauran valinnan puolesta. Kiitos ja onnitteluni.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Teuvo Hakkarainen sai 2. vpj-vaalissa hieman yli 40 prosenttia äänistä. Nyt toinen kierros. :)

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Täysin odotettu tulos. Mitä tuosta keuhkoamaan. :)

Sitä paitsi, kun katsoin IStv:n vaalitentin eilen, niin Terho ja Halla-aho olivat kaikesta samaa mieltä, joten oletettavasti Terhokin olisi tuonut muutosta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Terho jätti siinäkin jälleen pariin kysymykseen kokonaan vastaamatta, eikä ole koskaan kyennyt vastaamaan mm. kysymykseen: Pitäisikö Suomen erota EU:sta, hänen mielestään? Nimenomaan siis hänen mielestään?
Aika olennainen äänestäjiä kosketteleva kysymys, sanoisinko, ja jättää siihen kerta toisensa jälkeen kokonaan vastaamatta.

Halla-aho sitä vastoin on selkeästi sanonut haluavansa Suomen eroavan EU:sta: EU-jäsenyys ei edusta Suomen kansallista etua ja suurin osa perussuomalaisista suhtautuu äärimmäisen kriittisesti suuntaan, johon Euroopan unioni on kehittymässä, Halla-Aho on todennut.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jussa Halla-aho sanoi suoraan TV1:n haastattelussa, että Timo Soinin on vedettävä omat johtopäätökset ministerinä jatkamisestaan. Hän korosti, että puheenjohtajanvaalin tuloksen on näyttävä myös ministeriryhmässä.

Kiinnitin huomiota, että Halla-ahon kannatuspuheenvuoroissa tuli keskeisesti esiin maahanmuuttoasiat. Onko joku kuullut Halla-ahon pitävän puheenvuoroja talouspolitiikasta . Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa EU- ja euro eron puolesta toiminta on heti tie ulos hallituksesta.

Halla-ahon kannatuksen suuruus oli yllätys, joten kysyä sopii, mitkä tahot toimivat somessa taustalla (Suomen Sisu etc..).

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Brittikonservatiivien voitto 2015: yllätys?
Brexit-äänestyksen tulos: yllätys?
Donald J. Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi: yllätys?

Tätä voisi kutsua englanninkielisellä termillä "confirmation bias", mikä tarkoittaa sitä, että lukee vain niitä uutisointeja, jotka tukevat omaa (kenties siis jopa virheellistä) maailmankuvaa. Tätä voi edesauttaa keskustelemalla vain niiden ihmisten kanssa, jotka ajattelevat usein asioista täysin samalla tavalla.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

On tullut selväksi vuosien mittaan, että arvoisan kommentoijjan maailmankuva on ainut oikea ja muilla väärä.
-----

Tätä Halla-ahon heti valinnan jälkeen kertomaa toiset kutsuvat muka vääräksi maailmankuvaksi, vaikka se pohjautuu autenttiseen faktaan.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005248759.html

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #43

Höps, näemme jotkut asiaat eri tavalla. Mutta kirjoittamasi kyllä vahvistaa confirmation biasiasi, jos tuollaisten defenssien taakse linnoittaudut.

Linkissä on kyse vastaleivotun puheenjohtajan näkemyksestä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #60

Halla-aho haluaa Soinin ulos hallituksesta ja samalla kenties ulos hallituksesta.

..confirmation biasias.. hehhehhe

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #65

Ainakin tuon ensimmäisen. Toisesta en sitten tiedä.

Kyseessä on kuitenkin puheenjohtajan näkemys. Vai pidätkö Jussia Jumalana?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #43

"On tullut selväksi vuosien mittaan, että arvoisan kommentoijan maailmankuva on ainut oikea ja muilla väärä."

Pata kattilaa soimaa.
Minulta on muuten vain kerran poistettu kommentti ussarissa, ja se oli arvon Pietikäisen blogissa. Jännä sinänsä, kun on tuota kokoomusta tullut puolueista eniten kannatettua.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Henri, luepa tämä. SK sallii yhden ilmaisen sivukatselun, mikäli et ole tilaaja, ja se yksi kerta kannattaa käyttää tähän:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/rahalla-...

Suosittelen kaikille muillekin. Mielenkiintoista on se, että (korjatkaa jos olen väärässä) muu media ei ole lainkaan tarttunut tähän, vaan keskittyy aiheen puitteissa vain Venäjän trollitehtaisiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Halla-ahon kannatuksen suuruus oli yllätys, joten kysyä sopii..." mitkä tahot ovat antaneet etukäteen vääristävää informaatiota asioita tiukasti seuraaville Seppo-Juhalle ja Markulle?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Yritin mainita SJP:lle, että kyseessä on confrimation bias. Hän linnoittautui defenssin taakse.

Ei sen enempää oikein voi alleviivata minun argumenttiani. :)

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #96

Kun tulos - erityisesti vaalin ratkeaminen jo ensimmäisellä kierroksella - oli "yllätys" esimerkiksi Jussi Niinistölle ja monille muillekin persuille, niin millaisessa confirmation biasissa lienevät eläneet? Mitä lähemmäs vaalipäivä tuli, sitä todennäköisemmältä Halla-ahon voitto rupesi näyttämään. Tämähän uutisoitiin kuuluisaa valtamediaa myöten. Se siitä confirmation biasista.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala

Halla-aho on ottanut kantaa talouspolitiikkaan ja ne sivulauseen omaiset lausumat kuvastavat varsin oikeistolaista talouspolitiikkaa. Ehkä hän jatkossa puolueen puheenjohtajana esittää selkeän talouspoliittisen linjansa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Jep. Väärin äänestetty.

Vaikka inhoan sitä että kotikaupungissanikin vihreät terrorisoivat asukkaita vahvalla opiskelijoiden mandaatilla (muuten olen sitä mieltä että Helsingin yliopisto pitäisi siirtää Keravalle), se on asia jonka kanssa yksinkertaisesti vain tyydyn elämään. Sellainen on demokratia.

Vaikka vihreiden nousu vertautuukin kelvollisesti Saksan kansallissosialistisen puolueen nousuun 1933, en sitä voi estää. Minulla on vain omat jalat joilla äänestää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Mitä pahaa Kerava on sinulle tehnyt :D.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Ei mitään. Helsingin yliopisto on hieno laitos. Ongelma on vain se että tuo keskittää pääkaupunkiin valtavan joukon sinisilmäisiä, ensimmäisen lukukauden aikana aivopestyjä vielä-miltei-lapsia.

Sitten kun nuo pääsevät töihin ja rupeavat maksamaan veroja, iso osa heistä tulee tietysti tolkkuihinsa. Paitsi humanistit eivät. Toisaalta eivätpä ne niitä töitäkään niin..

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #211

Halla-ahoako tarkoitat humanistilla, joka ei tule tolkkuihinsa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #212

Terho sentään opiskeli Tampereella...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #217

Sielläkö se suurin viisaus pesii?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #333

Ainakin sen jälkeen kuin Halla-aho ja Terho muuttivat pois.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #212

No olen hänestäkin vähän ihmeissäni. Suhtautuminen maahanmuuttoon ja islamiin on saanut kohtuuttoman suuren painoarvon hänen ulosannissaan. On täällä isompiakin ongelmia ratkottavana.

Mutta tohtorinhattua ei tosiaan kannata liikaa palvoa. Niin älytöntä kuin se onkin, sellainenkin feministi kuin Veronika Honkasalo on pannut sellaisen päähänsä. Ja siinä on sentään ihan oikea uhka kaikelle.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #211

Joillekin sivistys on näköjään aivopesemistä. Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Ymmärrän kyllä, että monille tutkimus ja asiantuntemus ovat pelottavia kirosanoja.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #293

Olet sekoittanut sivistyksen ja uskonnollisluonteisen dogman omaksumisen. Nuoren ihmisen ongelma usein on se ettei kyetä ymmärtämään muuta kuin omaan suppeaan maailmankuvaan sopivaa evidenssiä. Erityisesti ongelma koskee monia humanistisen ja valtsikan pseudotieteitä joissa pahimmillaan professoriksiksin on istutettu Patomäen kaltainen tunnustava vasemmistoliittolainen.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #317

Mikähän on se "uskonnollisluonteinen dogma", jonka yliopiston opiskelijat nykyään automaattisesti omaksuvat? Jossakin määrin tämä piti paikkansa 70-luvulla (taistolaisuuden kulta-aikana), muttei silloinkaan lähellekään kaikkien (esimerkiksi minun) kohdalla. Nuoruuteen kuuluu toki tietty ehdottomuus, mutta ymmärtääkseni yliopisto-opiskelijat edustavat poliittisia kantoja laidasta toiseen; liekö juurikaan eroa keskivertoväen jakaumaan? Pelkkä nuoruus, vasemmistolaisuus tai yliopisto-opiskelu ovat joka tapauksessa riittämättömiä argumentteja jonkin väärässä olemisen osoittamiseen.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #339

Niitä on tietysti monia. Itsekin olin hyvin ehdoton vihervassari yliopistossa ainakin fuksivuoden ja varmaan toisenkin vuoden. Meni pitkään ennenkuin oppi katsomaan maailmaa muidenkin näkökulmasta. Erityisesti niiden duunareiden ja yrittäjien joiden olisi pitänyt maksaa kaikki nätit, törkyhintaiset haaveeni.

Monille se ehdoton egosentrisyys jää päälle. He ovat näitä toisten rahoilla maailmaa halailevia tovereita.

Ja yliopistossa on toki aatteita laidasta laitaan joskin opiskelijoiden kohdalla vihervasemmiston kannatus on suhteettoman suuri. Ja ylioppilaskunnan hallinto on taas puhdasoppinen vihervasemmistolauma. Muita ääniä sieltä ei läpi pääse.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #341

Aivan purematta en niele ajatusta, että yliopisto-opiskelu tekisi ihmisestä poikkeuksellisen egosentrisen. Itse asiassa ymmärtääkseni tutkimusten mukaan (yliopisto-)opiskelu keskimäärin vähentää rasismia ja lisää suvaitsevaisuutta; kumpaakaan ei voine pitää egosentrisyyden ilmentymänä. Tiedolla on keskimäärin taipumus auttaa katsomaan siitä laajemmasta kulmasta.

En ole opiskelijavaaleja sen kummemmin seurannut, mutta mutuni mukaan esimerkiksi kokoomus on varsin vahvoilla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Lainaan avaajaa vain yhden lauseen verran:

"Jussi Halla-ahon arvopohja on aivan jotain muuta kuin esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän"

Voin sanoa, että onneksi. Ei suomalaiset ole niin äveriäitä, että voisimme maksaa useampia sipilöitä.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Perussuomalaiset saavat äänestää puheenjohtajakseen kenet haluavat. Sama koskee tietenkin myös muita puolueita.

Harri Mulari

Tuloksessa ei ole mitään yllättävää. Päätoimittaja on kovin hukassa nyt.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyllä minut yllätti, että PS:n puheenjohtaja osoittaa maan ulkoministerille ovea hallituksesta. Eivät vastuulliset puolueet tuota hyväksy.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Soini ei ole pitkään aikaan ollut kunnossa...pääsee ansaitusti huilaamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Muistelepa miten kävi ulkoministeri Sorsalle. Omat koirat (Paasio) purivat.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #124

Ja Miten kävi Pertille. Oma Fifi puri takajalkaan ;)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Halla-ahon heitettävä Soini heti ulos vallan ytimestä [blogin otsikkoa hieman mukaillen]. Toivottavaa olisi, ettei Soini kauan jatkaisi ulkoministerinä, vaan perussuomalaiset Halla-Ahon johdolla nyt putsaisivat pöydän nopeasti, tekisivät puolueena nopean muutoksen sen kahtiajakavaan nykymenoon ja palaisivat uskolliseksi omalle linjalle. "Jos siitä tinkii liikaa, kannatus romahtaa. Ja kun kannatus romahtaa, ei enää ole vipuvartta vaikuttaa asioihin", kuten Halla-Aho on todennut, ja juuri näinhän perussuomalaisille on Soinin ´hallitus-kiiman´ aikana ja sen ansiosta juuri käynyt, kannatus on kauniisti sanottuna romahtanut.

Halla-Ahon käsissä perusuomalaisesta puolueesta tulee varmasti demokraattisempi ja moniäänisempi puolue kun ruohonjuuritasoakin, perussuomalaisten suuren enemmistön, näkemyksiä, toiveita ja ääntä taas kunnioitetaan ja kuunnellaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #146

Ja ehkäpä se "uskollisuus omalle linjalle" aina vain enemmän romauttaa kannatusta, mutta nähtäväksi jää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #156

Tuskin tässä tapauksessa kuitenkaan. "Uskollisuus omalle linjalle" piti hyvin aina viime eduskuntavaaleihin, vai oletko kenties eri mieltä?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #163

No ainakin kansanedustajia valittiin paljon.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #171

Niin, ja mitä Soinin johdolla perussuomalaisille (kannatus) sen jälkeen tapahtuikaan kun oma linja niin räikeästi petettiin, tiivistyy tänään Soinin kohdalla osuvasti "Sitä saa mitä tilaa" sloganiin. Soinin jatkosta ulkoministerinä kun Jussi Halla-aholla on valintansa jälkeen selkeä kanta.
– Hänen olisi luontevaa väistyä eturivistä taustalle. Pitäisin luontevana, että hän tekisi tästä johtopäätöksensä.
Fiksu kommentti Halla-Aholta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #146

"Toivottavaa olisi, ettei Soini kauan jatkaisi ulkoministerinä, vaan perussuomalaiset Halla-Ahon johdolla nyt putsaisivat pöydän nopeasti,"

Eli NATO:on!

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/10-asiaa-joita-ka...

"Siviilipalvelustaan katunut Halla-aho on todennut kannattaneensa Suomen Nato-jäsenyyttä ainakin 20 vuotta."

Harri Mulari

Sipilälle Halla-aho ei tule olemaan mikäään ongelma, tuskin myöskään lopulta Orpolle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kokoomuksen Verkkouutiset: Petteri Orpon mukaan "tämä on vakavan pohdinnan paikka, koska johto on vaihtunut ja perussuomalaiset eivät ole sama puolue kuin ennen".

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/orpo%20perussu...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

....perussuomalaiset eivät ole sama puolue kuin ennen".

Miten Orpo voi sen tietää ennen uuden puheenjohtajan linjapuhetta?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Orpo on juuri niitä hymypoikia, jotka kykenevät "vakavaan pohdintaan".

Kalle Erkkilä

Piirtelen juuri pilakuvaa Halla-ahon vastustajien järkyttymisestä. Julkaisen sen Puheenvuorossa myöhemmin tänään.

Kalle Erkkilä

Pilapiirros on nyt omassa Puheenvuoron blogissani.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Hyvä ja kuvaava pilapiirros. Laita vaan jakeluun.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Aika selvä se Halla-ahon äänten enemmistö oli. Konkaripoliitikko Johannes Virolainen sanoi aikoinaan puheenjohtajavaalin jälkeen, että pulinat pois.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vaikea on Halla-ahoa heittää vallan ytimestä, koska hän ei siellä vielä ole. Ja tuntuipa myös korostavan, että hallitusohjelmassa pysytään eikä venkoilla. Hallituskumppaneille voi toki tuottaa harmia Halla-ahon mahdollinen änkeäminen ministeriksi, mutta siitä ei vielä ole selvyyttä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Halla-ahon voitto yllätti yhtä paljon kuin tämä blogi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Alkuviikolla voi selvitä joutuuko Huusko tyrmistymään lisää.

"Halla-aho vaikka ministeriksi - Sipilällä paljon hävittävänä"

 http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238225-halla-aho-vaikka-ministeriksi-sipilalla-paljon-havittavana

Pekka Hovatov

Onneksi olkoon puheenjohtajuudesta Jussi Halla-aho. Vihdoinkin saadaan todellinen vastavoima viher-vasemmiston luomaan, sekä ylläpitämään rasismiin ja terroriin, joka on kohdistunut kanta Suomalaisiin.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Aika masentavaa katsoa miten aikuiset ihmiset taantuvat 5-vuotiaan tasolle kun ryhmään (johon ei edes kuulu) valittiin johtoon joku, josta ei pidä.

Hölmöimmät vielä kirjoittelevat jotain Heil Halla-Ahoa pitkin somea.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

EIhän tässä ole mitään yllättävää, jos päätoimittaja on hiukkaakaan seurannut tilannetta, niin olihan tuo Halla-Ahon valinta ihan looginen. Olisi ollut ihan eri asia, jos persujen kannatus ei olisi pudonnut.

Eikä Halla-Aho ole mikään ongelma persuille, muille se ongelma sitten voi olla.

Kokoomus on gallupeissa siinä tilanteessa, että voivat jopa riskin ottaa uusien vaalien kautta, mutta se kyllä tietäisi valinnanvapauden ja soten kuolemaa, joten saapa nähdä. Vaikka kokoomus vaalit voittaisikin, niin samanlaista sotea ei enää tule.

Uuden hallituksen pohja olisikin kokoomus, vihreät ja sitten ehkä keskusta tai demarit, siinä sitä olisi sitten taas hienoa uutta sotea suunnitella. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja jos persut heitetään hallituksesta ulos, se voi saada hyvinkin nuo nukkuvat persut uurnille, ja sitä kautta persujen kannatus voi jopa nousta.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Päätoimittajalla on mielenkiintoinen käsitys demokratiasta. Halla-ahon valinta lämmittää kaksin verroin siksi, että se saa aikaan rytmihäiriöitä "suvaitsevaisissa" totalitaristeissa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Demokraattinen suomalainen puolue valitsi suoralla jäsendemokratialla itselleen puheenjohtajan.
Uusi puheenjohtaja korosti tuoreeltaan jäsendemokratian merkitystä. Muun muassa puolueen ministeriryhmän koostumuksesta hän lupasi käydä keskustelun eduskntaryhmän kansa. Vaalikampanjan kestäessä kävi selvästi ilmi että ministeriryhmän painotukset poikkeavat uuden puheenjohtajan näkemyksistä, jotka saivat poikkeuksellisen vahvan kannatuksen ja sitä myöten mandaatin; sukkana ensiheitolla läpi.
Nähtävissä on ministeriryhmään kaksi tai jopa kolme henkilövaihdosta.
Sipilällä ei ole motiivia lähteä hajottamaan hallitusta, eikä myöskään Orpolla. Pienillä rajatuilla myönnytyksillä PS jatkaa lojaalina hallituksessa. Ennen huhtikuuta 2019 Euroopassa tapahtuu vielä paljon, sekä Euron, pankkien että pakolaisten rintamalla; kaikki sataa kriitikkojen pussiin. Jytky numero lll odottaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Juuri näin, puolueen jäsenet valitsivat itselleen puheenjohtajan, eikä siinä ole kenelläkään nokan koputtamista. Ulkopuoliset voivat tuloksesta tyrmistyä.

Hallituskumppanit ovat nyt pohdinnan edessä. Petteri Orpo Verkkouutisissa: "Perussuomalaiset eivät ole sama puolue kuin ennen"

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/orpo%20perussu...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eiköhän Perussuomalaiset ole ihan sama puolue kuin ennenkin, mutta eikö nyt vain Orpo tullut paljastaneeksi, ettei hän itse eikä hänen johtamansa Kokoomus ole se, mitä hän on antanut ymmärtää niiden olevan?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #177

Taisipa nyt tulla de facto suomidemokraatit, mutta todellinen kannatus on vielä hämärän peitossa.
http://www.hs.fi/junkkari/art-2000005248989.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #177

Eikä Helsingin pormestarikaan taida olla kauhean innostunut uudesta johdosta?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Oho. Älyttömyydet alkoivat välittömästi.

Itsekin aikoinaan kansalaistottelemattomuudesta tuomittuna henkilönä vetäydyn nyt sovinnolla popcornien kanssa katsomoon seurailemaan miten pitkälle poliittisessa kampittamisessa nyt päästään.

Näkemiin kaikille.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tämä kommenttiketju osoittaa, kuinka masentavaa ja kapeaa näkökulmaa US:n lukijakunta edustaa.

Tai toisaalta, ehkei niinkään lukija-, vaan kommentoijakunta.

Valtaosa näkyy edustavan kansallisesti ajatellen sellaista 5% osuutta suomalaisista – ja useimmat näistä sankareista kutsuvat itseään (koko) Suomen kansaksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persujen jäsenmäärä on noin 9500 immeistä. 10 prosenttia jäsenistä äänesti Jussin puheenjohtajaksi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jep, aika vähillä jäsenkirjoilla (olisiko yhteensä 200 000) tätä maata kaiken kaikkiaan hallitaan, jos mitään hallittavaa maailman bankstereiltä ja EU:lta jää.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miten muissa puolueissa on käynyt. Viitsisiytkö heittää joitakin prosenttilukuja. Niissä taitaa vain puolue-eliitti äänestää.

Olavi Lehtonen

Persut tulevat kurjistumaan napisevaksi pienpuolueeksi, jonka ainoa mielenkiinnon aihe on maahanmuutto ja siihen liittyvät detaljit, pienituloiset ja muut heikommassa asemassa olevat saavat väistyä.

Ehkä Halla-ahon kuvitelmissa siintää Ruotsidemokraattien kannatuslukujen tasoinen suosio, mutta hän unohtaa, että Suomesta puuttuvat suurin osa niistä ongelmista, jotka saivat ajattelemattomat äänestämään rasistipuoluetta. Myöskään Åkessonin kaltaista esiintyjää ei Jussista saa tekemälläkään, joten ehkä ei vielä kannata luopua siitä Brysselin hyväpalkkaisesta rakkikoiran hommasta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Soinin takinkääntely romahdutti hetkessä protestipuolueen kannatuksen. Halla-aholla on nyt tuhannen taalan paikka näyttää kannatajilleen olevansa kommenttiensa mittainen. Johtaako se sitten hallituksen kaatumisee, jää nähtäväksi.

Ennemmin tai myöhemmin kuitenkin päästään nykyisistä ministereistä eroon. Ainakaan L-posivisista emäkepulia ei tule pätkääkään ikävä, niin paljon kuluja ja harmia se umpimetsän tohelo on suomalaisille aiheuttanut.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Toimittajan reagointi pikkupuolueen puhenjohtajan valintaan on mielenkiintoinen joskaan ei kovin yllättävä :)

Väärinajattelijoiden likvidoiminen on kyllä onnistunut hyvin ainakin rajanaapurissamme. Oikeastaan kahdessakin.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Venäjä se on hakkeroinut nämäkin vaalit :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, Halla-aho on ilmoittanut kannattavansa Suomen NATO-jäsenyyttä, joten jos aprikoidaan Venäjän olevan samalla kannalla niin sitten.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

No, Perussuomalaiset valitsivet itselleen uuden päällikön demokraattisin menetelmin ja se siitä. En minäkään kaikesta Halla-ahon kanssa samaa mieltä ole, mutta annetaan nyt silti mahdollisuus. Ja Perussuomalaisten eristäminen ei ole vältämättä se paras ratkaisu.

Ja varmasti Halla-aho pääsi puheenjohtajaksi, koska Terho oli liiaksi takkia kääntäneen ja äänestäjänsä pettäneen Soinin miehiä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Halla-aholle on tehtävä selväksi, että hänen tulee sitoutua olemassaolevaan hallitusohjelmaan taikka hänen tulee viedä perussuomalaiset oppositioon. Keskustalla on 49 kansanedustajaa, perussuomalaisilla ja kokoomuksella kummallakin on 37 kansanedustajaa eli hallituksella on yhteensä 123 kansanedustajaa.

Perussuomalaiset tuskin haluaisivat tilannetta, jossa heidät voitaisiin korvata vihreillä ja ruotsalaisilla. Tällöin keskustan 49 ja kokoomuksen 37 kansanedustajan jälkeen vihreillä olisi 15 ja ruotsalaisilla olisi 10 kansanedustajaa. Hallituksella olisi takanaan 111 kansanedustajaa.

Viime kädessä keskeisimmän viestin perussuomalaisten suuntaan tulee olla se, että jos Halla-aho vie heidät oppositioon, niin tuli ennenaikaiset parlamenttivaalit tai ei, niin perussuomalaisilla ei ole asiaa uuteen hallitukseen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä esittämäsi on ns. pragmaattinen ratkaisu, mutta tässä tapauksessa pragmatismi venyisi sellaisiin ulottuvuuksiin, että se herättäisi todennäköisesti aika paljon huomiota liberaalia demokratiaa kannattavissa eurooppalaisissa maissa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Halla-ahohan on sanonut koko ajan sitoutuvansa hallitusohjelmaan ja toivoo, että sitä noudatettaisiin sovitusti...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

En ole seurannut Halla-ahon esiintymisiä. Mielestäni Halla-aholle tulee antaa reilu mahdollisuus osoittaa, että hän pystyy poliitikkona kantamaan vastuuta. Uskon, että suomalainen poliittinen järjestelmä kestää kaksi vuotta Halla-ahoa. Asia, mikä minua mietityttää, on se, että jos hänestä tulee ulkoministeri, niin kuinka nopeasti hän omaksuu sen viran tuomat velvollisuudet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Halla-aholle on tehtävä selväksi, että hänen tulee sitoutua olemassaolevaan hallitusohjelmaan"

Keskustapuolue tässä haluaa hallitusohjelman repiä.

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

Voi hellanlettas!

Itse en ole persu, enkä edes ns. nuiva, mutta jos yhtään tuota oikeustapausta vilkaisee, niin ei voi kuin nauraa. Kontekstissa tuo tapaus on kerrassaan huvittava.

Ja kerta toisensa jälkeen se nostetaan esiin. Ja jostain syystä - niin kuin nytkin Huuskolta - unohtuu mainita että samalla tuli tuomio uskonrauhan rikkomisesta. Siis uskonrauhan rikkomisesta! Tällä vuosikymmenellä. Ei ihme, että nolottaa mainita koko asiaa.

Jos on esittää kritiikkiä, esittäkää sitä, eikä mitään tuomioita, jotka tekevät koko maan oikeuslaitoksesta naurunalaisen. Kiitos.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Vaikka en olekaan mikään islamofobinen, niin aika lailla jäljillähän Halla-aho oli luonnehtiessaan Islamin käsityksiä lapsiavioliitoista. Islam on hyvin salliva sen suhten, mitä sitä kiistämään. Ja jos Halla-aho olisi kutsunut vaikka Katolista kirkkoa pedofiilikultiksi, olisiko tuomiota tullut? Olisiko edes joutnnut syyteeseen? Suomessa mennään aika lailla Islamin ehdoilla, eikä sitä oikein saa kritisoidakaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Suomessa mennään aika lailla Islamin ehdoilla, eikä sitä oikein saa kritisoidakaan".
Joku kotkalainen valtuutettu tietää tuon oikein hyvin. Sai tuomion kritisoidessaan tapausta, kun raiskauksen uhriksi joutunut kivitettiin.
Eihän sellaista saa arvostella. Vanhaa ja hienoa kulttuuria.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyllähän Suomessa vissiin saa jumalanpilkastakin tuomion? Itse olen sitä mieltä, että tämä on asianomistajarikos: pilkattu taho on tuolloin asianomainen, ja tämän tulee nostaa se syyte.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Koska jumalanpilkkalakia on käytetty viimeksi sellaisessa tapauksessa, jossa on pilkattu jotakuta muuta kuin Allahia tai Muhammedia tai kritisoitu eräitä Islamin käytäntöjä? Ei tule itselleni ainakaan viimeisen 15 vuoden ajalta yhtään mieleen. Mitenköhän rajusti täytyi pilkata Jeesusta, Moosesta (siis Raamatun henkilöä) tai Buddhaa ennen kuin tulee syyte? Voisinkohan kirjoittaa tällä sivustolla vaikkapa lestadiolaisten pedofiilitouhuista samaan sävyyn kuin Halla-aho kirjoitti Islamista?

Mielestäni ylipäätänsä koko jumalanpilkkalaki on kumottava. Se on vanhanaikainen ja en oikein usko, että se kohtelee kaikkia jumaluuksia samanarvoisesti.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kristittyjen Jumalan pilkasta ja vaikka Raamatun polttamisesta ei tule syytettä viralliselta taholta. Muiden osalta lienee toisin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

En itsekään osaa ottaa sitä tuomiota vakavasti (anteeksi) koska lopputulos oli helppo arvata.

Toisaalta Halla-ahon itsetuhoinen testi käsittääkseni tuotti hänelle tuomion lisäksi rutkasti lisää ääniä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Saattaa olla kuitenkin niin, että hyvin useat kaikessa hiljaisuudessa siunaavat Halla-ahoa, että nyt tuli mies joka pistää maahanmuuton kaikkine ryhmine järjestykseen. Tuskin kukaan haluaa maahanmuuton leviävän samanlaiseksi ongelmaksi kuten Ruotsissa ja esim. Englannissa on.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Tämän vaalin myötä Perussuomalaiset alkaa muistuttaa puolueena naapurimaamme ruotsidemokraatteja myös hallituskelpoisuuden suhteen.

Sillä erolla kuitenkin, että tuleva oppositioasemakaan ei enää nosta puolueen kannatuslukuja niille tasoille, joista ruotsalainen sisarpuolue on viime gallupeissa päässyt nauttimaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole niinkään tyrmistynyt, vaan nautin mielenkiintoisesta tosi-TV -elämyksestä, jonka seuraavat episodit muodostuvat hyvin jännittäviksi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Vaalitapahtumaa seuranneena ja ensimmäiset kommentit kuulleena näyttää vahvasti siltä että Timo Soinille tuli noutaja. Lisäksi pari muuta ministeriä vaihtoon.
Ellei sitten vpj- ja puoluesihteeriratkaisujen (äänestysten) jäljiltä koheesio edellytä jotain "myönnytyksiä" jolloin yhtenä välirahana ja kompromissina voisi toimia Timo Soinin jatkaminen ulkoministerinä - mille hänen kompetenssinsa antaisi pitävimmän argumentin muihin nykyisiin ministereihin nähden. Tämä tietysti sillä edellytyksellä että Timo ylipäätään haluaisi jatkaa, mikä ei kuulemma ole ihan kiveen kirjoitettu sekään.
Eli vahva mandaatti saattaa johtaa pitkien puukkojen kokoukseen puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa: Nimittäin esitykset ministeriksi tekee puheenjohtaja. Ryhmä joko hyväksyy tai hylkää pj:n esityksen. Kapinointi vahvan mandaatin vastikään saaneen puheenjohtajan esitystä vastaan olisi melko erikoinen ilmestys!

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Nyt meni pj- ja varapuheenjohtajapaikat halla-aholaisille 4 - 0.
Puoluesihteeri sentään jatkaa.
Puolueen kokouskäytäntö ja säännöt yhdessä ehkä kokemattomuuden kera tuottivat tällaisen "voittaja vie kaiken" -tuloksen, joka jatkotyöskentelyn ja puolueen yhtenäisyyden kannalta on todella huono asetelma.
Noin 60 % kannatus johti puheenjohtajiston 100 %;n valtaukseen.
Miten pj ratkaisee tämän tuloksen aiheuttaman yksinvaltaisen tilanteen?
Tänään nähdyn perusteella ei juurikaan jää edes edellä hahmottelemaani tasaus- ja kohtuullistamis - pelivaraa ministeriyksien jaossa; sehän vain korostaisi puoluejaon osapuolijaon ongelmaa. Ministerisrtön tulee heijastella puoluekokouksen tahtoa, Halla-aho jo ehti todeta. Eli mitään löysäilyjä ei ole luvassa.
PS.
Puoluekokouksen puheenjohtajavaLissa nähdyilöä voimasuhteilla lähinnä "oikea" varapuheenjohtajavaalin tulos olisi ollut joko 2. Vpj soinilais-terholaisille tai sitten kolmas vpj. Elisuhteellista vaalitapaa jäi uupumaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-ahohan tuli puolueeseen tavallaan Soinin kosiskelun jälkeen, kun hän oli noussut julkiseen tietoisuuteen Muhammed kirjoitustensa jälkeen kymmenisen vuotta sitten.

Soini laskeskeli varmaan silloin, ettei moisella hepulla tule olemaan vaarallisen laajaa kannatuspohjaa kentän keskuudessa, mutta tuumasi, että "poimitaan nyt nuokin äänet pois kuleksimasta".

Pesään tulikin käki.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Soini laskeskeli varmaan...."
************************************

Soini laskeskeli ihan päin sitä itseään...

Siihen aikaan Soini sanoi että mikäli Halla-Aho saisi tuomion, niin ei olisi asiaa persuihin. Muutti mielensä tietenkin.
Pitäisi kai vanhoja uutisia googlella kaivella.... no tuossa nyt pikahaulla:

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2813395-soin...

Se oli sitä vanhaa aikaa ja tiede-foorumilla esim. ennusteltiin jo että Halla-Aho nousisi Soinin tilalle aka kalifiksi kalifin paikalle. Olinpa niissä keskusteluissa minäkin. Samoin ennusteltiin että Soini katuisi myöhemmin tuon ajan valintojaan...... kuten taisi sitten käydäkin viimeistään tämän päivän jälkeen. Soinin laskelmat eivät toimineet alkuunkaan. Mutta ei käy miestä sääliksi.... harvoin hänen puheitaan uskoin saati luotin motiiveihinsa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sama juttu oli aikoinaan Tony Halmeen kanssa. Soinin onneksi kannatuslisäystä tuli rutkasti Itä-Helsingin lähiöistä, ja Soinin onneksi Halme hölmöili itsensä pois kuvioista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No kieltämättä Soini sai kunniaa monilta osin liikaa puolueen nostamisesta. Ilman Halmeen mukaantuloa Soini olisi voinut tosiaan perustaa sen uuden oikeistopuolueen:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss...

Jytkyjä taas ei olisi sillä tasolla tullut mitä tuli.... ilman nuivia. Nyt sitten nuivat valtaavat puolueen johtopaikat ja SMP:läisten perillisten lopullinen poistuma alkaa. Nuivilta oikein hyvin pelattu. Olisi ollut paljon vaikeampaa perustaa uusi puolue ihan tyhjistä.. eli miksi vaivautua moiseen. Älysivät että riittää ottaa tavoitteeksi perussuomalaisten johtopaikkojen saanti. Vuosiahan tuossa meni, mutta muut vaihtoehdot olisivat olleet huonompia.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ruotsissa parlamentissa olevat puolueet ovat vuosien ajan bannanneet valtiollisissa vaaleissa 12 %:n kannatuksen saaneita Ruotsidemokraatteja. Viimeisin gallup antoi näille 18 %:n kannatuksen.
En koskaan toivo tuonkaltasen eristämispolitiikan kotoutuvan Suomeen. Meillä on kekkoslaisen integroivan kansallisen eheytyspolitiikan saralta rakentavia näyttöjä, jopa riittämiin.

Marko Parkkola

Fasismi kajahti US:n toimituksesta niin komeasti, että!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Te suomalainen media, kuten Hesari ja päätoimittaja Huusko, olette itse systemaattisesti nostaneet Jussi Halla-ahoa.

Ei kannattaisi paljon muistuttaa rikostuomiosta, joka oli ilmeisen väärä ja eurooppalaisen oikeuskäytännön vastainen ja josta Halla-aho hyötyi valtavasti.

Nyt henkilö on sitten toiseksi suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtaja ja nauttii samalla europarlamentaarikon palkkaa ja etuja. Ei voi paljon paremmin mennä henkilöllä, joka ei oman ilmoituksensa mukaan varsinaisesti halua tehdä mitään työtä ja joka ei ole sijoittanut senttiäkään omaa rahaa politiikkaan.

Hallituksen hajottamisesta olen samaa mieltä, mutta samalla on huolehdittava siitä, että myös islamin uskosta pitää saada esittää kriittisiä näkymyksiä - jos ei saa, Halla-ahon oppositiopuolue voi nousta maan suurimmaksi mikä olisi hankala tilanne vaalien jälkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Te suomalainen media, kuten Hesari ja päätoimittaja Huusko, olette itse systemaattisesti nostaneet Jussi Halla-ahoa.

Ei kannattaisi paljon muistuttaa rikostuomiosta, joka oli ilmeisen väärä ja eurooppalaisen oikeuskäytännön vastainen ja josta Halla-aho hyötyi valtavasti."

*******************************************

Noinhan se meni. Tarkoituksena monella toimittajalla oli Halla-Ahon suosion laskeminen, mutta tulos oli ihan päinvastainen.... ironista. Nytkin kokeilevat jospa se temppu toimisi vihdoin eli Halla-Ahon ja nuivien demonisoiminen..... ei toiminut ensimmäiset 500 kertaa, vaan vain nostivat heidän kannatustaan, mutta ehkä nyt on se päivä kun vihdoin toimii. Olen tosiaan tyrmistyneenä (tästä minäkin tyrmistyin) seurannut median toimintaa viimeisen 10 vuoden aikana. Esim. Halla-Ahon ei ole tarvinnut laittaa omaa rahaa käytännössä lainkaan peliin vaalikampanjoihin, kun media hoitaa hänen markkinoimisensa ilmaisiksi ja some sitten loput.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei se tuomio ollut eurooppalaisen oikeuskäytännön vastainen, ja taisi Halla-aho itsekin lopulta myöntää asian itselleen.
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/06/607.html
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002547338.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Turkulainen tähtitieteen proffa Esko Valtaoja heitti kerran "Jos jonkun meteorin on Suomeen pudottava pudotkoon sitten Helsinkiin eikä Turkuun". Tuosta eivät edes helsinkiläiset ottaneet nokkiinsa.
Jos kuka tahansa perussuomalainen olisi sanonut saman, käräjille olisi joutunut.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ministeri Orpolle vastaisin: Perussuomalaiset olivat tänään puolue kuten ennen hallitukseen menoaan. Puolue joka ei luokittele parrakkaita tupakoivia miehiä lapsipakolaisiksi.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

En ole ollut ikinä PSn kannattaja mutta olisin toivonut Terhon voittoa. Nyt ei tiedetä miten tässä käy.

Saattaa käydä hyvinkin jos hallitusohjelmassa pitäydytään. Maanantaina on Sipilällä mielenkiintoinen keskustelu käytävänä.

Kuka tulee ulkoministeriksi Soinin tilalle on mielenkiintoinen kysymys.

Ulos heittäminen tai eristäminen on mielestäni huono vaihtoehto. Katsotaan nyt ensin ja tehdään johtopäätökset myöhemmin.

Myös äärioikeistolaiset IKL ja Lapuan liike saatiin kuriin aikoinaan.

Suomessa oli silloin ja on yhä demokratia voimassa.

Jäitä hattuun, ainakin hetkeksi...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vaikka joidenkin mielestä ei pitäisi vanhoja kaivella, on tämä Timo Soinin kommentti vuodelta 2009 juuri tänään mielenkiintoista luettavaa:

Timo Soini: Rikostuomio toisi potkut Halla-aholle

Koko juttu Ilta-Sanomissa: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000030138.html

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Soinilla palttoo pyöri koko ajan, tilanteen mukaan. Tässä käyttäytymisessä loppujen lopuksi kiteytyy Soinin linja. Sitä ei ollut.

Harri Mulari

Niin, sanat on syöty moneen kertaan Halla-ahon kohdalla. Soini tajusi, että tarvitsi Halla-ahon jytkyyn, Halla-aho tajusi viimeistään pakolaiskriisin ja kannatuskadon aikaan, ettei tarvitse Soinia mihinkään. Halla-aho heitti haasteen ja Soini perääntyi.

Hienosti hoidettu Perussuomalaisen puolueen kaappaus.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Näin se meni. Soini ei uskaltanut ottaa sitä vaihtoehtoa vastaan, että hänet jäsenvaaleissa syrjäytetään. Tiesi tilanteensa ja sen, että persujen kannatus perustuu suurimmalta osin pakolaisvastaisuuteen.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Timo Soinin takki ei ole pyörinyt. Monet keksivät ikäänkuin päästään kaikkia "luvattuja" asioita, ja sitten kun ei kaikki toteudukaan niin huudellaan mitä sattuu. On lusäksi täysin ilmeistä että moni ei oikeasti tiedä kuinka demokratiassa asioita saadaan eteenpäin.

Niitä asioita mitä on luvattu on varmasti ajettu. Perussuomalaisten kannatus oli alhaalla myös ennen viime ek-vaaleja, mutta Timon alettua kampanjan ja Suomen kiertämisen ym. Niin kannatus nousi. Lukemattomat tv-väittelyt ym. on hän "vetänyt kotiin". Kaikki ei ole hänen ansiotaan mutta paljon kumminkin on.

Hallitusvastuu on ollut ankara ja hallituspohja on ollut haastava. Asioiden oikea hoitaminen on paljon monimutkaisempaa mitä eri "nettitietäjien" kommentit antavat ymmärtää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #239

Kyllä se takki on pyörinyt niin, että ulkomaillakin asia on havaittu.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022116701332_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #249

Tietenkin on niin että tilanteet muuttuvat, joskus myös mielipiteet. Takinkääntösyytökset nyt lähinnä kohdentuvat hallitustoimintaan. Käytännössä jokainen poliitikko on takinkääntäjä näillä mittareilla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Vaikka joidenkin mielestä ei pitäisi vanhoja kaivella, on tämä Timo Soinin kommentti vuodelta 2009 juuri tänään mielenkiintoista luettavaa:

Timo Soini: Rikostuomio toisi potkut Halla-aholle

Koko juttu Ilta-Sanomissa: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000030138.html"
***************************************************************************

Tuohon aikaan (vähän tuon jälkeen) Soini katsoi että Halla-Ahon suosio voisi poikia lisää suosiota myös persuille (kuten tietenkin tekikin). Aikaisemmin Halme oli tuonut suosiota ja jopa "veltto" Virtanenkin lievästi eli oli kokemusta miten puolueeseen saa lisää suosiota ottamalla vähän kärjistäviä tai erikoisia ihmisiä mukaan.

Pari keskustelua kävin somessa jo silloin kun Soinille kävikin Halla-Ahon tuomio eli Soinin takki pyörähteli. Ja ajatus oli että Soini voi hyvinkin katua minkälaisen puolueen tuli luoneeksi (mikäli Halla-Aho joskus hänet syrjäyttää.. se ei vaikuttanut kovin mahdottomalta silloinkaan ajateltuna eli siksi kai ihmettelen joitakin, jotka ovat yllättyneet Halla-Ahon valinnasta vuosikausia tuon ajan jälkeen ).

No nyt uusi puheenjohtaja näyttää fingeriä Soinille melko suoraan ( http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005248759.html ) eli eiköhän Soinilla ole jo nyt se katumisreaktio käynnissä on julkisuudessa puheet sitten mitä tahansa. Tietenkin Soini yrittää selitellä asiat parhain päin ei siinä mitään, mutta ei siihen edes Soinin retoriset taidot riitä.

Timo Soini ei edes uskaltautunut kisaan mukaan. Se olisi ollut vielä suurempi häpeä hänelle, koska tappiohan siitä olisi tullut.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kyllä Soininkin olisi ollut vaikea Halla-aho voittaa, kun puolueen kannatus on romahtanut yhdeksän prosentin tietämille ja kauas esimerkiksi vihreistä, mitä ei oikein kukaan olisi pari vuotta sitten uskonut.

KD-lehti:

YLE:n gallup: Puheenjohtajakisa nostanut vihreitä, mutta ei perussuomalaisia

Koko juttu: http://www.kdlehti.fi/2017/06/08/ylen-gallup-puhee...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #118

No se oli kohtuu selvää että Halla-Aho olisi voittanut Soinin. Selvempää tietenkin oli että voittaisi Terhon, kuten kävikin.

Nyt Soini turvasi itselleen edes vähemmän nolon poistumisen. Vaikka nolo se on noinkin. Soinin perintö on jotain ihan muuta kuin Soini taisi aikaisemmin kuvitella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hyväpuoli tässä valinnassa on se, että persut siirtyvät selvästi poliittisesti oikealle, sinne missä se oikeistolaista hallituspolitiikkaa tehdessään kuuluukin. "Työväenpuolue ilman sosialismia" tuo slougan kesti kahdet vaalit, mutta viimeistään nyt tuokin kupla puhkeaa lopullisesti.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Aivan. Halla-aho on paitsi ay-vastainen, myös sosiaaliturvan merkittävän leikkaamisen kannalla. Työläisen "tappolinja" lienee lähellä hänen sydäntään?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Niin on. Kannatus nousuun sinne 25 prossan hujakoille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kai kuitenkin ymmärrät, että tämä on ensimmäinen ja viimeinen hallitus, johon PS ikinä osallistui? Täällä pohjolassa 25% on aina vähemmän kuin 75%. Ja 9% on aika hiton paljon vähemmän.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #157

Ja se hiljainen enemmistö (mainitsemasi 75 pinnaa) tajuaa lopulta, että sitä on viilattu linssiin. Ja sitten tulee niitä "yllätysvaaleja" (Iso-Britannia v. 2015 House of Commons, sekä brexit-kansanäänestys ja Trumpin voittoisat vaalit).

Odotan innolla vasemmistoliiton ja kokoomuksen yhteishallitusta. Keskusta ja SDP tässä ovat jatkopeleissä suurimpia häviäjiä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #179

Tuliko pari freudilaista lipsahdusta, kun et maininnut Britannian toissapäiväisiä vaaleja tai Suomen vihreiden kannatusta. Vasemmistoliitto ja kokoomus ovat olleet hallitusyhteistyössä ennenkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #188

"Tuliko pari freudilaista lipsahdusta, kun et maininnut Britannian toissapäiväisiä vaaleja"

Sinänsä mielenkiintoista ettei mikään taho ole puuttunut Jeremy Corbynin katteettomaan populismiin näissä vaaleissa ja sama ongelma Suomen vihreiden tyhjissä lupauksissa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #188

Ei onneksi minun tarvitse kaikkia vaalituloksia listata ja analysoida? Osasit ihan itsekin? Eli toryt jatkaa DUP:n säestämänä?

Vihreillä on toki oma tilauksensa. Onhan se ihan reilua heidänkin päästä painimaan isojen kysymysten äärellä, kuten: leikataanko uusiutuvan energian subventioista vai koulutuksesta? Siis satoja miljoonia euroja.

Vasemmistoliitolle tekee kanssa ihan hyvää päästä leikkaamaan Suomen tasavallan budjettia kokoomuksen kanssa sellaiset 40-50 prosenttia ensi alkuun. Ei se Kreikassakaan helposti Syrizalta onnistunut, mutta ihan hyvin ovat esimerkiksi eläkkeitä leikelleet. Julkisen sektorin palvelun- ja tavarantuottajien laskut on jätetty pystyyn jne.

Kyllä se siitä. Suomi eurokuntoon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #277

Varmaan Toryt jatkavat hallituksessa. Kukaan ei ole vielä kertonut DUP:lle, että se on tehnyt hallitussopimuksen. Saa nähdä, suostuuko se lopulta tukemaan näitä Mayn kaltaisia äärivasemmistolaisia, jotka hyväksyvät jopa abortin, jos äiti on hengenvaarassa.

Rouva Mayn uran ainoaksi vertailukohdaksi saattaa jäädä Gerald Ford.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Jussi Halla-ahoa tai perussuomalaisten agendaa puollustelematta kommentoisin muiden puolueiden suhtautumista Halla-Ahon tähän mennessä esittämiin vaatimuksiin.

Eikö Halla-aho ole kaiken aikaa vaatinut hallitusohjelman noudattamista? Kyseessähän on hallituksen ohjelma, eikä vain perussuomalaisten ohjelma. Sekä kokoomus että keskusta pitävät hallitusohjelman maahanmuuttolinjauksia hyväksyttävänä. Mielestäni jos kepulainen tai kokoomuslainen ei hallitusohjelmaa halua toteutettavan, parempi olisi silloin alkaa äänestämään jotakin muuta puoluetta.

Erikoisena pidän, että nyt kepu ja kokoomus ovat irtisanoutumassa tekemästään hallitusohjelmasta. Myös siihen kiinnitän huomiota, jos kokoomus tekee sen, mistä on aina arvostellut vihreitä ja vasemmistoliittoa, eli etteivät ole kyenneet kantamaan hallituksessa vastuuta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Terveisiä vaan täältä vallan ytimestä eli Jyväskylän puoluekokouksesta. Nappia on painettu ja jo sähköisesti.

Näytti kuhinaa syntyneen ainakin Uuden Suomen blogeissa :-)

Kyllä kansa tietää jne...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Sähköisesti äänestitte. Onko vielä kukaan vaatinut tutkimuksia Putinin toimista?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Sähköisesti hyvinkin. Varmaan tästä tulee ulkopoliittinenkin selkkaus, jos tiettyjä medioita seuraa...

Peace and love :-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Halla-aho onkin varsinainen moosestelija! Lähettelee latinankielisiä tekstareita ja puhuu kirkkoslaavia. Aikoo johtaa puoluetta "kansankielisen tajunnanmuodostuksen" ulkopuolelta, so. katsoen peruutuspeiliin tohtorin silinteri päässään.

Timo Soini sentään puhuu siansaksaa.

EVA totesi juuri tutkimuksessaan ääriasenteiden olevan palaamassa Suomeen. Tarvitseeko niitä erikseen rohkaista, vaikka vuorineuvosto edisti 30-luvullakin?

Pertti Kuurankukka

Toimittajilta puolueettomuus unohtunut kokonaan. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kuitenkin vain pelkkää puhetta. Eräillä kansanedustajilla on paljon pahempia rikkomuksia kontollaan, kuten Jan Vapavuorella tuomio väkivaltarikoksesta. Koitetaan väkisin vain löytää syitä haukkua Halla-ahoa, kun itse väittelyssä jäädään aina toiseksi.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Antakaa peppukipeilyn leijua itsestänne Halla-ahon valinnan jälkeen. Pahinta mitä voisi tehdä tässä vaiheessa olisi että potkia persut hallituksesta. Voi olla tosin että edessä ministeri vaihdoksia edessä... Soinilta loppuu ministeri kyydit kohta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Heikki Aukeen kanssa samaa mieltä, kesk ja kok. yhdessä persujen kanssa toteutettavan hallitusohjelman hyväksyivät joka lähtökohtaisesti on palkansaajille vihamielinen. Siksi on hyvä, että palkansaajien, varsinkin ns. "perusduunarien" silmät ovat auenneet ja pako persuista on tosiasia, Halla-Ahon valinta jouduttaa tätä pakoa joka näkyy nykyisissä kannatusluvuissa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tuotakin. Ehkä olen ainoa, ketä keskustan ja kokoomuksen käsien pesu ärsyttää. Halla-aho vaatinee hallitusohjelman toimeen panemista, mikä pakottaa kokoomuksen ja keskustan hurskastelemaan itse kirjoittamastaan ohjelmasta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Siitä vaan puheenjohtajaksi, kun kerran äänestettiin. Sen sijaan tämä Iltalehdessä kerrottu on minulle vähän liikaa: - Oletusarvo olisi, että minä perisin Soinin salkun ulkoministerinä. Odotan, että toiveeni huomioidaan kun ministereitä valitaan.

Sori vaan, mutta itse en halua häntä edustamassa Suomea maailmalla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Minä ymmärsin tuon lausunnon niin, että koska hän itse ei halua ministeriksi – niin kuin oletusarvona olisi – niin sitten hänen toiveensa on otettava huomioon.

Halla-ahohan on koko ajan sanonut, ettei halua ministeriksi. Tosin jokin aika hän sanoi myös, ettei halua PS:n puheenjohtajaksi, joten kyllä hän takinkäännön taitaa siinä missä muutkin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #129

Kuuntelin Iltalehden juttuun liittyvän haastattelun, jossa Halla-aho sanoo, että hän oletusarvoisesti perisi ulkoministerin paikan muttei aio sitä kuitenkaan tehdä. Otsikointi oli siis harhaanjohtava (niin kuin iltalehdillä on tapana).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #170

Hänen mielestään Soinille pitäisi kuitenkin löytää korvaaja "puolueen johtotehtävien piiristä". Mitäs se Sampo Terho nyt johtaa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sori vaan, Halla-aho edustaa Suomee maailmalla MEPPINÄ, halusipa sitä joku tai ei.
Jos oikein muistan yli 80.000 suomalaista äänesti häntä v. 2014 ns. demokraattisissa vaaleissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Meppi on hieman eri asia kuin ulkoministeri.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mepit edustavat poliittisia ryhmiään, Halla-aho siis lähinnä Britannian konservatiiveja.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Monella on peiliin katsomisen paikka. Perussuomalaisten hallituksessa aikaan saadut asiat on pääsääntöisesti ”haudattu kuoliaaksi” tiedotusvälineissä. Mikäli tätä ei olisi tehty, Terho saattaisi olla nyt puheenjohtajana. Moni on ”huutanut kurkku suorana”, miten perussuomalaiset ovat pettäneet äänestäjiään mm. huonosti hoidetulla mamu-politiikalla ja milloin milläkin. Nyt tähän saadaan varmaan lainausmerkeissä ”muutos”.

Perussuomalaisissa ammuttiin omaan jalkaan ja se tulee tekemään vielä kipeää. Mitä tulee perussuomalaisten nykyiseen ministeriryhmään, niin tuskin Sipilä tulee katsomaan tilannetta ”sormi suussa”, jos ministerivaihdoksia aletaan tekemään. Se voi tietää ennen aikaisia vaaleja, joissa ei häviä mikään muu kuin Perussuomalaiset itse. Metsä olisi hyvä nähdä puilta ja todeta, ”mutta sehän on metsää.” Typeryksien euforiassa käy niin, että tunne astuu järjen edelle.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Prof. Sakari Heikkinen kertoo tänään HS:saa, että Bkt-indeksit (v. 2007 = 100) ovat kehittyneet seuraavasti 1q/2016 tultua:
Ruotsi 112,2
Saksa 107,3
Usa 110,7 ja
Suomi 94,8.
Meillä kirjaimellisesti "menetetty vuosikymmen", ja vieläpä yhä miinus 5!
Olisiko Sipilä tai Orpo valmis uhraamaan tämän myöhäisen kasvukevään ja sen hedelmät?
Ja minkä vuosi?
Toistaiseksi uskon pragmaattiseen "Kasvu First"-linjaan.
Siinä ei säästellä keinoja kun torjutaan veneen keikuttelijat ja muut "kasvun esteet".
Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Olihan Sipilä valmis menemään Mäntyniemeen sen merkillisen ja merkityksettömän Kikynsä takia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Veikkaan, että Sipilä ja Orpo pitävät hallituksen nykyisellä pohjalla kasassa pragmaattisuuden nimissä, arvoista viis. Vaikka siis mielestäni pitäisi tehdä toisin, mutta sehän on vain yhden ulkoa päin asioita seuraavan toimittajan näkemys.

Näin olen aiheesta kirjoittanut runsas kuukausi sitten: "Koska yhdelläkään hallituspuolueella ei ole huomattavaa poliittista intressiä hajottaa hallitusta Halla-ahoon, olisi lopputulema ehkä kuitenkin melko suomalaisen pragmaattinen: kiistelty Halla-aho hyväksyisi hallitusohjelman käytännössä sellaisenaan, vaihtaisi omasta ryhmästään ministerin pari ja johtaisi puoluettaan jo esittämällään tavalla Brysselistä, minkä Sipilä ja Orpo hyväksyisivät".

Toki maailma on vähän muuttunut sen jälkeen, mutta silti olen taipuvainen uskomaan, että noin käy.

Tässä aiempi kirjoitukseni: Sipiläkö hajottaisi Halla-ahon vuoksi hallituksensa?

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23647...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Halla-aho ja I varapuheenjohtajiksi valittu Huhtasaari kannattavat molemmat Suomen eroa eu:sta. Aika suuri linjaero mielestäni. Kaikille osapuolille.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ollaksemme tarkkoja; arvon päätoimittaja vaatii Halla-ahon heittämistä ulos "vallan ytimistä" ja vieläpä heti.
Kyseisen henkilön keskeiset vakanssit ovat Europarlamentin jäsenyys ja Perussuomalaiset puolueen puheenjohtajuus.
Molemmat varmaankin merkitsevät jonkinlaista "vallan ytimessä" oloa.
Mutta ihmisen heittäminen Europarlamentista tai puolueen puheenjohtajan pallilta ei liene aivan yksinkertainen tehtävä. Markku ei tainnut osoittaa heittotehtävää kellekään nimetylle taholle. Jos osoite oli pääminsteri Sipilä tai vm Orpo niin osoite taisi olla väärä.
Kovin oikeudellisesti kestävä ja demokratian pelisääntöjä kunnioittava Markun kehoitus ei ole, pikemminkin anarkismiin vivahtava!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vallan ytimellä tarkoitan Suomen hallitusta, jonka kokoonpanoon vaikuttavat tällä hetkellä perussuomalaisten ohella keskusta ja kokoomus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä tämän kriisin saavat selvittää kaikki Suomen eduskuntapuolueet yhdessä, ehkä presidenttikin tarvitaan mukaan. Kuten itse kirjoitat, pelissä ovat myös Suomen ulkosuhteet.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"..heitettävä heti ulos..."

Suorastaan anarkistinen kehoitus suuren suomalaisen elektromagneettisen median päätoimittajalta.
Onks toi Markku vanhemmiten alkanut radikalisoitumaan?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä yksi näkemys Suomen politiikasta tällä hetkellä. En usko, että Halla-ahon toteutunut valinta ja mahdollinen toiminta hallituspuolueen johdossa varsinaisesti kohentaisi Suomen kansainvälistä mainetta.

"Yhdistyneiden kansakuntien (YK) rotusyrjinnän vastainen komitea on vakavasti huolissaan maahanmuuttajavastaisesta poliittisesta keskustelusta sekä voimistuvasta muukalaisvihasta ja rasismista. Komitea huomauttaa, että jotkut poliitikot puhuvat näin huolimatta siitä, että kaikki puolueet ovat allekirjoittaneet Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastaisen peruskirjan vuonna 2015."

Koko juttu: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/220886-yk-vakavas...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Eipä se YK ole viime aikoina niin paljon meitä muutenkaan paijaillut. Muutama vuosi sitten haimme paikkaa turvaneuvoston väliaikaisena jäsenenä. Kieli tuli ruskeaksi - paikka meni jollekulle muulle.

Kansainvälistä mainetta olemme niittäneet lähinnä sinisilmäisinä hölmöinä.

Harva meistä heittäisi puolisoaan ja/tai lapsiaan pihalle pakkaseen voidakseen näiden sijaan majoittaa ja kestittää kaukaa muualta tulleita.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #153

Maksettiin liian vähän kehitysmaille. Niiden piti olla meidän parasta kannattajakuntaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

En antaisi niin hirveän suurta arvoa YK:lle organisaationa kun se katsoo läpisormien monen jäsenmaan räikeät ihmisoikeusrikkomukset

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...Yhdistyneiden kansakuntien (YK) rotusyrjinnän vastainen komitea on vakavasti huolissaan maahanmuuttajavastaisesta poliittisesta keskustelusta...".
Ovat huolissaan, koska nyt kuuluu olla huolissaan. On niin trendikästä. Ensi vuonna jostain muusta. Joukkohysterian voimin.

Toni Rintala

Kuten juuri on uutisoitu, ovat arabimiehet maailman rasistisimpia ihmisiä. HS uutisoi: "Useimmat arabimiehet eivät usko, että tasa-arvo sopii omaan kulttuuriin."

Kun he sitten sankoin joukoin vaeltavat Eurooppaan ja vaativat täällä kulttuurinsa ja omien rasististen tapojen hyväksymistä, nostaa se vastustusta tällaiseen kansanvaellukseen. Tätä rasististen ihmisten, ja heidän rasistisien tapojen, tänne hamuamisen vatustamista sitten kutsutaan rasismiksi. Se on kovin ristiriitaista. Rasismin vastustaminen on rasismia?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Näkökulma on tietysti oikeutettu, ja kuuluu sananvapauden piiriin. Olen seurannut monen muun hellyyttäviä itkupotkuraivareita.

Heitä yhdistää yksi pelko: PS:tä on nyt potentiaalia nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Uutisoinnissa taas toimittajan tulee noudattaa tarkempaa protokollaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"... heitettävä heti ulos..."
---
Mitä vastuullisen median päätoimittaja haluaa näillä mielipiteillään viestiä vapaassa maailmassa ja Suomessa? Miksi hermostua 5-8%:n kannatuksen saaneesta puolueesta näin suunnattomasti?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän se itsekutakin hermostuttaa että tuollainen kombo johtaa vallan ytimessä olevaa puoluetta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kummallista populistista öyhöttämistä tämä Halla-ahon kohdistuva kirjoittelu. Demokraattisesti valittu ja osa kansasta haluaa siis muutosta. Kirjoittamisen focus kannattaisi ehkä kohdistaa tulevan toiminnan miettimseen ja mitä etuja Halla-ahon valinta saattaa tarjota, myös medialle.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Eläköön !

Nyt paljastuvat ne, jotka olivat Halla-Ahon valinnan takana olevat rasismia tukevat joukot.

Onneksi niitä toopeja ei ole nykyisten galluppien mukaiseti enää kuin n. 5 % PS:n kannatuksen puolittuessa.

Onneksi me muut edustamme 95 %:a.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä oli päivän toinen valtava voitto halla-aholaisille, kun Laura Huhtasaari syrjäytti varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistön.

Huhtasaaren noususta puolueen johtotehtäviin: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222963-jusshalla-...

Niinistö yllättyi Halla-ahon selvästä voitosta.

"Henkilökohtaisesti tämä tuli yllätyksenä. Mutta ei tässä tuloksessa ole mitään selittelemistä, Jussin (Halla-ahon) voitto on niin selkeä, Jussi Niinistö sanoi. Näin hän sanoi Iltalehdessä:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706102200199...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Itselläni oli vain 4 suosikkia näihin viiteen tärkeään tehtävään.

3/3 valittu.

Vielä Tavio varapuheenjistoon niin päiväni olisi täydellinen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kokoomus voisi tietysti yrittää pelastaa kansainvälisen maineensa rippeitä ehdottamalla, että vaihdetaan valtiovarainministerin ja ulkoministerin tehtävät puolueelta toiselle.

Suomalaisten ja ihmiskunnan kannalta kumman puolueen tahansa valtiovarainministeri on yhtä suuri katastrofi, mutta ulkoministeriksi joku muu persu kuin Soini...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Luuletko, ettei Terho pärjäisi ulkoministerinä siinä kuin Soini?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #159

Kuuntelitko haastattelun? Halla-aho sanoi, että oletusarvoisesti hän perisi paikan ulkoministerinä, muttei aio sitä tehdä, joten Iltalehden otsikko on harhaanjohtava.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #169

Voiko joku vakavissaan nähdä Huhtasaaren, Hakkaraisen tai edes Kankaanniemen ulkoministerinä? Terhohan ei ole "puolueen johtotehtävissä", mitä Halla-aho uudelta ulkoministeriltä vaatii.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #213

Se, että Hakkaraisen kaltainen pelle valittiin johtajistoon, viimeistään asetti puoluekokouksen väen tolkullisuuden kyseenalaiseksi. Nyt kristallipalloni (joka on kyllä tunnettu epäluotettavuudestaan) alkaa näyttää, että PS:n hallituskausi päättyy tähän, ja seuraavassa eduskunnassa Halla-ahon puolue räksyttää oppositiosta n. 10%:n suosiolla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #225

Onhan niitä Pyrrhoksen voittoja ennenkin juhlittu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Huusko kirjoitti:
"Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä."

luulen, että useampi suomalainen ei jaa tuota tunnettasi.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

mitäs se markku nyt tolleen lietsoo vihanpitoa ja sekasortoa?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Samaan kiinnitin huomion, koska hänellä on aina ollut hyvin analyyttinen, ammattimainen ja maltillinen ote.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

kaikillahan joskus on pinna pikkasen kireellä, mutta pelihousujen repimiselle just tää kirjoitus ja siinä esiintyvä "argumentti" oli kyllä mahdollisimman huono valinta ja sai kyllä sen kääntymään itseään vastaan.

sori siitä

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.V;" koska hänellä on aina ollut hyvin analyyttinen, ammattimainen ja maltillinen ote."

Olihan tämä sarkasmia..eikö?

Jaakko Paasonen

Renki kirjoittaa, mitä isäntä käskee.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Markku Huusko oletko edes seurannut mistä Halla-aho ton tuomion sai!!?

Halla-ahon tuomiota saanut kirjoitus koski sanavapautta. Hän sai tuomion mm.tästä lauseesta

"Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre."

Mutta kun Kaleva kirjoitti, että

"Päissään surmaaminen on kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre"

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/rov...

Tästä kanneltiin JSN:lle, eikä se johtanut mihinkään tuomioon.

Halla-aho sai syytteen myös tästä lauseesta.

"islamia, pedofilian pyhittäväksi uskonnoksi eli pedofiiliuskonnoksi"

Joku voi pitää tuota lausetta Islamin solvaamisena, mutta kristinuskoa on saanut pilkata jo pitkään mielinmäärin. Esim tunnettu blokaaja Jiri Keronen "pilkkaa" Katolilaisuutta täysin samalla lauseella, kuin Halla-aho saamatta tuomiota.

http://keronen.blogspot.fi/2009/09/katolilaisuus-o...

"Katolilaisuus on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on katolilaisten hämähäkkijumalattaren ja hänen profeettansa paavin tahto"

Halla-ahon tuomioon johtaneella tuomiolla oli siis tarkoitus käsitellä yhteiskunnassa olevia kaksoisstandardeja, Sillä niiden käsittely Suomessa on hyvin vaikeaa. Uusi Suomi on tästä hyvä esimerkki.

Jokin aika sitten kirjoitun Usariin kirjoituksen otsikolla Somalit mediassa, kaksoistandardin maailman ennätyskö? Ylläpito kuitenkin poisti kirjoituksen ja jälleen kerran ilman perusteluja! Vasta soitettuani Uuteen Suomen muutaman päivän kulutta sain lyhyen perustelun, jonka mukaan olin solvannut somaleita.

Kirjoituksini oli pitkään Usarin suosituin, joten lähes kaikki vakio kirjoittelijat ehtivät sen lukemaan. Kirjoitin toisen kirjoituksen heti perään, jossa kritisoin poistoa. Tämäkin kirjoitus oli pitkään suosituimpien joukossa. Kaikki kometoijat ihmettelivät poistoa, jopa kanssani erimieliset kirjoittelijat.
http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236...

Onko Muuten Huuskolla ja kumppaneilla muita perusteluja haukkua Halla-ahoa rasistiksi, kuin tämä farssiin päätynyt oikeuden tuomio?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Luulen Huuskon tietävän jopa Rajamäkeä paremmin Halla-ahon tuomion perusteet. Aihepiiri sinällään on laaja ja monimutkainen, joten tyydyn vain yhteen huomioon. Kalevan artikkeli perustui tieteelliseen tutkimukseen, mikä näkyy kun lukee koko jutun. Lisäksi suomalaisten itse itsestään esittämiä lausuntoja on vaikea pitää kiihottamisena kansanryhmää vastaan, puhumattakaan uskonrauhan rikkomisena. Mihin geenitutkimukseen Halla-ahon lausunto mahtoi perustua?

Asiayhteyksistään irrotetuilla lainauksilla voidaan saada musta näyttämään valkoiselta. Oikeus onneksi perehtyy käsittelemiinsä asioihin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos Huusko tietää nämä perusteet hän varmaan kertoisi ne sitten.

Julkisen Sanan veuvoston Kalevan kirjoituksessa ei käsitelty asiaa faktana, vaan oman arvelunaan. Joten sillä ei ole tässä yhteydessä merkitystä, onko kännissä tappaminen todellisuudessa suomalaisten geneettinen erityispiirre

http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_taky_illm...

"Kirjoittaja viitannee selvityksiin, joissa humalajuominen on havaittu suomalaisen alkoholikulttuurin erityispiirteeksi. Myös humalan ja väkivallan välillä on todettu yhteyksiä. Ongelman geneettistä taustaa kirjoittaja ei käsittele faktana vaan esittää siitä oman arvelunsa."

Miksi suomalainen ei voisi kiihottaa suomalaisia vastaan. Tämä päivänä on todella yleistä Suomessa vihata omaa kansaansa. Joten kyllä monilta suomalaisilta hyvinkin onnistuisi kiihottaa omaa kansaansa vastaan.

Ps. linkissä on kokonaisuudessaan Halla-ahon poistettu kirjoitus johon voit perehtyä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #366

Kalevan kirjoitus, olipa sitten itse väite totta tai ei, perustui nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen, jonka mukaan suomalaisessa geeniperimässä saattaa olla (kirjoitan ehdollisena, koska en artikkelia löydä ja toimin muistini varassa) väkivaltaiseen humalakäyttäytymiseen altistava geeni (tai geeniyhdistelmä).

"Miksi suomalainen ei voisi kiihottaa suomalaisia vastaan."

Varmaankin voi, mutta minä en ole sellaista missään havainnut, sen enempää kuin kenenkään suomalaisen vihaa omaa kansaansa kohtaan. Tämä on halla-aholaisten ja muiden rasistien kehittämä peruste sille kuvitelmalle, että he, ja vain he, ovat suomalaisten puolella ja Suomen kansan oikeita edustajia: "punavihervassarit vihaavat suomalaisia ja hyysäävät muslimeja!" Ei ihme, että sinun mielestäsi tämä on suorastaan yleistä!

Ja jos joku kantasuomalainen kansaansa vastaan kiihottaisikin, niin se ei ole ymmärtääkseni kriminalisoitua. Kantasuomalaiset tuskin ovat lain tarkoittama kansanryhmä. Laki on tehty vähemmistöjen suojelemiseksi, enemmistö pärjää aina. Paitsi surkeuttaan ruikuttavat rasistit. ;)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #370

Onko kukaan koskaan sanonut sinulle, että sulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä? Julkisen sanan nouvoston päätöksessä nimenomaan sanotaan, että kirjoittaja esittää vain oman arvionsa suomalaisten geneettisestä piirteestä sillä ei siis ole väliä onko vaite totta vai ei.

"Laki on tehty vähemmistöjen suojelemiseksi, enemmistö pärjää aina."

Oletko koskaan kuullut aparheidajan Etelä-Afrikasta?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #371

Halla-ahokin kertoo kirjoituksessaan, ettei käsittele Somalinen mahdollista geneettistä piirrettä factana, vaan esittää siitä omat arvionsa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #371

En minäkään ottanut kantaa siihen onko Kalevan toimittajan tai tutkimuksen väite totta. Kerroin vain, että väite perusteltiin tieteellisellä tutkimuksella.

Kirjoitin:

"Kalevan kirjoitus, olipa sitten itse väite totta tai ei, perustui nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen, jonka mukaan suomalaisessa geeniperimässä saattaa olla (kirjoitan ehdollisena, koska en artikkelia löydä ja toimin muistini varassa) väkivaltaiseen humalakäyttäytymiseen altistava geeni (tai geeniyhdistelmä)."

Väite siis PERUSTUI tieteelliseen tutkimukseen, olipa totta tai ei.

Ja totesin myös, etteivät Suomessa suomalaiset nauti mitään erityissuojaa kansanryhmänä, toisin kuin vähemmistöt.

Ja näin sanoessani tarkoitin Suomen lakia, en Etelä-Afrikkaa. Samoin todetessani, että enemmistö pärjää aina. Suomessa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #373

Missä kohtaa laki sanoo, että vähmmistöt nauttivat jotain erityissuojaa?

Ei ainakaan peruslaki näin sano.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Kohdassa kuusi perusoikudet sanotaan näin:

"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella"

Halla-ahon toumiossa korkeinoikus siis rikkoi perustuslakia.

Lisäksi laki kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan menee näin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiihotus_kansanryhm%...

"Kiihotus kansanryhmää vastaan on puhetta tai kirjoitusta, jonka tarkoitus on halventaa tai pelotella kansanryhmää tai lietsoa väkivaltaista tai syrjivää toimintaa kansanryhmää kohtaan. Yleensä kansanryhmällä tässä yhteydessä tarkoitetaan rodun, etnisen taustan, kansallisuuden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden määrittämää kansanryhmää"

Etelä-Afrikan(kin) on mainio esimerkki siitä, että myös vähmmistö voi sortaa enemmistöä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #374

Osaat olla huvittava. Lainaat pari riviä "peruslakia" ja toteat, että "Halla-ahon toumiossa korkeinoikus siis rikkoi perustuslakia".

Olipa jäätävät perustelut!

Maalaisjärki ja elämänkokemus yhdessä kertovat, että yleensä sorron, vainon ja rasismin kohteena ovat vähemmistöt. Näin voi toki jossain päin maailmaa käydä enemmistöllekin, mutta Suomi ei ole Etelä-Afrikka. Täällä niin lainsäädäntö, hallitus, oikeuslaitos kuin mediakin ovat tukevasti enemmistön, kantasuomalaisten käsissä. Näin ei ollut Etelä-Afrikassa. Esimerkkisi on siis täysi nolla.

Vain kuplassaan elävät rasistiset ruikuttajat kuvittelevat kantasuomalaisen enemmistön olevan uhattuna ja sorrettuna.

Esimerkiksi lain kiihotuksesta kansanryhmää vastaan perusteluista (saateteksteistä) epäilemättä löytyy syyt, miksi laki on säädetty: vähemmistöjen suojelemiseksi.

Kysyit minulta aiemmin: "Onko kukaan koskaan sanonut sinulle, että sulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä?"

Minä kysyn sinulta, olitko kouluaikoina paljonkin pois äidinkielentunneilta? Luetun ymmärtämiseni on nimittäin kieltämättä koetuksella, kun yritän löytää tekstiesi mahdollista ajatusta.

"Ei ainakaan peruslaki näin sano"

"Halla-ahon toumiossa korkeinoikus siis rikkoi perustuslakia" (lauseessa kolme, yhdessä sanassa kaksi kirjoitusvirhettä)

"Etelä-Afrikan(kin) on mainio esimerkki siitä, että myös vähmmistö voi sortaa enemmistöä" (ensimmäisen lauseen taivutukset ovat päin sanonko mitä)

"Halla-ahon tuomioon johtaneella tuomiolla oli siis tarkoitus käsitellä yhteiskunnassa olevia kaksoisstandardeja" ("tuomioon johtaneella tuomiolla", mitähän se mahtaa tarkoittaa?)

Kirjoitusvirheet ovat inhimillisiä (en viitsinyt lähellekään kaikkia tähän poimia), mutta sinulla katoaa välillä myös ajatus ja logiikka, siis tekstin ymmärrettävyys.

Jos kirjoittaisin tekstiä sinun tavallasi, olisin varmaan huolissani muiden luetun ymmärtämisestä. Mutta vain omien tekstieni suhteen. Muuten en kehtaisi muille luetun ymmärtämisestä huomautella.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #375

No niin, kun et pysty argumentoinissa takerrut kirjoitusvirheisiin. Tämä on todella tyypillistä vihervassareille. Pari riviä perustuslakia, mutta mikä niissä parissa rivissä on epäselvää?

http://www.laki24.fi/riri-rikokset-joukkotuho_riko...

Lisäksi soitin lakipuhelimeen ja siellä sanoivat, että asia menee juuri niinkuin tuossa lyhyessa launauksessani. Lisäksi sanoivat, etteivät vähimmistöt ole mitenkään erityissuojeluksessa lain edessä.

Ei ole mitenkään itsestään selvää etteikö vähemmistö voisi sortaa enemmistöä, kuten jo itsekkin myönnät. Onhan suomessakin ruotsinkielisillä vähemmistöillä ollut monenlaisia erityisoikeuksia ja on edelleenkin(pakkoruotsi). LIsäksi ainakin Saksassa ja Ruotsissa on varsin yleistä maahanmuuttaja aluilla kantavästö joutuu koulukiusatuksi syntyperänsä takia.
Ja eikö sitäkin voida pitää vainoamisena ja sortotona, jos muslimaahanmuuttajat pitävät länsimaalaisia naisia huonoina naisina, joita ei ole niin väärin ahdistella. Tämä näkyy esim. Ruotsissa naisten lisääntyneenä turvattomuutena.

Ja mitä tulee kirjoitusvirhisiin, niin niitä oli viime viestissäni paljon, koska kirjoitin sen nopeasti ja väsyneenä. Lukihäiriöisen pitää tarkasti keskittyä kirjoittamiseen, jotta välttyisi virheiltä. Mutta se siitä. Minua ei kiinnosta keskustella kanssasi kirjoitusvirheistäni, vaan ainoastaan kiinnostaa löytyykö sinulta mitään argumentteja?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #376

Mikä perustuslain parissa rivissä on epäselvää? No esimerkiksi se, että jos väittää korkeimman oikeuden tuomareiden rikkovan yksiselitteisen selkeästi perustuslakia, niin se vaatii hieman enemmän perusteluja kuin parin rivin lainauksen lakitekstistä tai "soitin lakipuhelimeen".

Vähemmistöillä ei tietenkään ole siinä mielessä mitään erityissuojaa, että samalla tavalla on kielletty vaikkapa väkivalta ketä tahansa kohtaan, kuuluipa mihin ryhmään tahansa. Mutta koitapa saada kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomio, jossa kiihottamisen kohteena ovat kantasuomalaiset. Kyllä lain intentio on suojella vähemmistöjä.

Ja älä vain rupea jauhamaan lakimiesten tekemästä salaliitosta, jossa on sovittu, että lakia noudatetaan vain muslimien ollessa uhreina, kantasuomalaisilta joutaa lain suoja puuttua!

Aiheenamme on ollut kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja Halla-ahon siitä saama tuomio. Nyt otat esimerkkinä pakkoruotsin. Se voi sinun mielestäsi olla sortoa ja väärin ja ties mitä, mutta se on silti ehdottomasti laillista. Sehän on lain määräämää! Ja tuskin edes sinun mielestäsi kiihottamista kansanryhmää vastaan. Sekoitat suloisesti puurot ja vellit. Voisitko edes yrittää pysyä aiheessa?

En tiedä onko kirjoitusvirheisiin takertuminen tyypillistä vihervassareille, mutta itse en kuulu sen enempää vihreisiin kuin vassareihinkaan.

Tekstisi tekniseen laatuun puutuin vain, koska herjasit luetun ymmärtämistäni. Lukihäiriöisiä en halua millään tavalla pilkata, pahoitteluni siitä. Väsyneenä vilisevät omatkin kirjaimeni - jopa ajatukset.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Todistaako tässä imaami sen että Jussi oli oikeassa vaikka tuomion saikin? Ja mitä toi imaamin "todistus" kertoo tämän maan oikeuslaitoksesta.
https://www.jihadwatch.org/2015/06/it-is-permissib...

Heikki Polojärvi

Mielenkiintoista, että mainitsit Halla-ahon saaman tuomion. Tuosta tuomiostahan syyttäjä M.Illman, jota kohtaan H-a oli esittänyt kritiikkiä, sanoi: "On hyvä, että lain tulkitsijat ovat nyt saaneet ennakkotapauksen. Korkein oikeus on vetänyt rajan sille, kuinka pitkälle se, joka arvostelee valtaapitäviä, saa provosoida ja liioitella".

Niko Sillanpää

Tästä reaktiosta paistaa läpi, miten Suomessa ja EU:ssa nykypolitiikan mustavalkoisin ja tärkein kysymys on suhtautuminen tulonsiirtoihin kehitysmaihin ja -maalaisille (="arvot", "arvojohtajuus", "arvopolitiikka").

Suuremmassa mittakaavassa tämä tuli esille G7-kongressissa, jossa Saksa vasalleineen yritti syöttää Yhdysvalloille kehitysmaataakanjakoa sekä kansainvaellus- että ilmastopolitiikassa, jolle Trump käänsi selkänsä ja Mutti-Merkel pahastui kuten päätoimittaja Huusko ja yrittää nyt eristää Trumpia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Näin, katsos, meillä vapaassa maailmassa. Merkel on sen johtaja, eikä Schulz ole eri mieltä ihmisoikeuskysymyksistä.

Niko Sillanpää

Teikäläisten "vapaus" on vastikkeettomia ja yhdensuuntaisia velvollisuuksia ja veroja. Jos kehitysmaissa on ihmisoikeusongelmia, voit muuttaa Merkelin ja Schulzin kanssa paikan päälle niitä "ratkomaan" ja lopettaa vastuun kollektivisointi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Halla-Aho tuntuu olevat fundeeraavaa tyyppiä.
Fundeeraamalla on ennenkin saatu suosiota.
Mielenkiintoista!

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Oli vähän moniulotteisempaa Manun fundeeraus.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Taisi Koiviston "fundeeraaminen olla vähän analyyttisempaa?

Pekka Raumanen

Tää on parasta jota voi odottaa vajaalla käyvältä:

HUUSKO:

Jos keskusta ja kokoomus lähtevät yhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa, voi sitä verrata tilanteeseen, jossa maltilliset keskusta-oikeistolaiset puolueet olisivat lähteneet 1930-luvulla hallitusyhteistyöhön oikeistoradikaalin Isänmaallisen kansanliikkeen kanssa.

Halla-ahon johtamat perussuomalaiset pitäisi panna saman tien pihalle maan hallituksesta, vaikka siitä seuraa poliittista turbulenssia. Ulkomailla huomataan ja suomalaiset jälkipolvet kyllä muistavat, jos näin ei tehdä.

Pekka Hovatov

Onneksi olkoon PerusSuomalaiset. Vihdoinkin tulee joku vastavoima viher-vasemmiston harjoittamalle terrorille, joka on kohdistunut pelkästään kanta-Suomalaisiin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Olen todennut sen jo aikaisemmin muutamaan kertaan kommenteissani. Siinä voi joskus jopa ”käki munia pikkulinnun pesään.” Luonnossa tätä tapahtuu ja lopputulos tuskin on monellekaan kovin tuntematon. Viittaan tässä Perussuomalaisten uuteen puheenjohtajistoon. Se pantiin kokonaan uusiksi.

Puoluekokouksen tulos ei ole välttämättä sama kuin mitä kentällä muutoin hyväksytään, mutta näillä mennään demokratiassa. Hyvä järjestäytyminen ennen kokousta ja matka kokoukseen, jossa jokainen sinne tullut puolueen jäsen voi äänestää, mahdollistaa myös tämän laatuisen kehityksen syntymisen. Käki voi silloin munia pikkulinnun pesään. Siinä vähät välitetään, kuka tämän pesän on aikanaan rakentanut.

Tässä on jotenkin sellainen tunne, että ”pukkaa” kummasti ennen aikaisia eduskuntavaaleja.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä".
Minä en jaa.
"Jussi Halla-ahon arvopohja on aivan jotain muuta kuin esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän". Toivottavasti on. http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
Voi toivoa, että Halla-aholla on parempi moraali kuin Sipilällä.

En ymmärrä tuota "väärin äänestetty"-vouhotusta. Demokratiaan kuuluu, että kansa äänestää kuten itse haluaa eikä kuten joku Sipilä, Orpo tai Huusko haluavat. Mahtaisivatko Sipilä tai Orpo suostua siihen, että joku vaikkapa perussuomalainen tai vasemmistoliittolainen valitsisi heidän puolueelleen puheenjohtajan ? Tokkopa vaan. Entä blogisti ?

"Jos keskusta ja kokoomus lähtevät yhteistyöhön..."
JOS ? Kuuluuko demokratiaan kiukutella, jos joku puolue valitsee puheenjohtajakseen jonkun muun kuin kepun tai kokoomuksen suosikin ?
http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...

Eikös se olekaan Perussuomalaisten asia valita itselleen puheenjohtaja ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hiukankin pitemmällä tähtäimellä Halla-ahon valinta selkeyttää Suomen puoluepoliittista kenttää ja se voidaan niin muodoin nähdä positiivisena asiana. Pieni akuutti ongelma on vain juuri nyt tämä "hallituskriisi".

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ainakin Perussuomalaisilla on nyt selkeä linja.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Pikku-Puna-Markku laski jälleen alleen. (Taaskaan) Ei osannut lukea sitä, minkä sosiaalinen media tiesi jo ajat sitten.

Markku ja US ovat ne, jotka määrää miten Suomea hallitaan? Kansanosa päätti demokraattisesti toisin ja se ei sovi (taaskaan) Markulle. LOL.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

HUusko toitottaa asioista taas niin kuun haluaisi niiden olevan eikä niin kuin ne todellisuudessa ovat.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Päätoimittaja Huusko on saattanut unohtaa sen, että 80.772 ihmistä antoi äänensä Halla-aholle EU-vaaleissa v. 2014? Ei uusi pj. tässäkään kontekstissa ole mikään marginaalihahmo.
---
"Nyt katsotaan, mikä on Jan Vapaavuoren painoarvo kokoomuksessa." Jos Huusko tahtoo vedota Vapaavuoreen, hän tiennee myös mistä rikoksista tuore pormestari on saanut tuomiot?

Sen sijaan analyysia Sipilä-gatesta ja pj. Orpon sisäministerikaudesta olisi syytä käsitellä reilusti. Samoin Kataisen järjetöntä lausumaa 1,8 miljoonasta maahanmuuttajasta ja Urpilaisen velkakeriisin takuutuksista".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei Halla-aho tietenkään ole marginaalihahmo. Kyse on siitä, että hänestä pitää tehdä sellainen.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Vuorelan on niin ikävä Neuvostoliittoa. Koko elämältä meni sisältö, kun Stalinin demokratiamalli ei sitten ollutkaan sitä auvoa, mitä Tampereen "yliopistossa" "opetettiin".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #299

Demokratiamalleja opettivat Tampereen yliopistossa 70- ja 80-luvuilla valtio-opin professori Olavi Borg ja yleisen historian apulaisprofessori Seikko Eskola. Sampo Terho valmistui sieltä vuonna 2003 pääaineenaan Suomen historia.

Stalinin käytännöt lienevät tutumpia slaavilaisen kulttuurin ammattilaiselle Jussi Halla-aholle.

Käyttäjän JuhaWiklund kuva
Juha Wiklund

Luojan kiitos ettei jaa samoja arvoja lestaudiolaisen Sipilän kanssa joka ei erota valtion rahoja omistaan.
Hänen uskon lahkollansa on aivan oudot käsitykset pedofiiliasta, insestistä ja raiskauksista.
Sipilän päätavoite on tuhota hyvinvointi valtio ja tuhota Suomen tunnettu koulujärjestelmä mittavilla leikkauksillaan jne jne. Lista on loputon. Miksi muuten Sipilän omia kannattomia yrityksiä ja niiden valtion yritystukia ei olla lopetettu vaikka ne ovat olleet tappiollisia. Valtion rahoja noihin on työnnetty yli 30 miljoonaa ja yhä ne ovat konkurssin partaalla. Jos PS valitsee päinvastaisen suunnan hyvinhän meillä alkaa silloin mennä

Käyttäjän OssiAlakelmi kuva
Ossi Karjalainen

Yhtä paljon,kuin nautin puoluekokouksen äänestysten tuloksesta.Nautin yhtä paljon näiden uunojen peppukipuilusta.Can you feel it,sucker?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä kommentti 196 on Halla-ahonvallan olemus. Tämä kommentti 196 on koko kuva hommaforumsisällöstä, keinoista ja luonteesta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Lähinnä se on osoitus katkeruudesta kun on vuosia joutunut sietämään vähättelyä, pilkkaa ja rasistiksi leimaamista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tarkennuksena blogikirjoituksen antamaan yksipuoliseen kuvaan kotimaisesta 1930-luvun politiikasta tulee muistaa esimerkiksi IKL:n ja Kokomuksen yhteinen vaaliliitto vuonna 1933.

P.S. Halla-aho on ilmaissut valmiutensa jatkaa hallitusyhteistyötä, mikäli Kokoomus ja Keskusta sitoutuvat jo sovittuun hallitusohjelmaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No sittenhän ei ole mitään ongelmaa. Kokoomus ja keskusta (lukuunottamatta keskustan vatulontia alkoholilakikysymyksessä) ovat täysin sitoutuneet pääosin itse luomaansa hallitusohjelmaan. Persuille se on tuottanut enemmän ongelmia.

En kuitenkaan näe mahdollisena, että Halla-aho olisi enemmän suopiollinen nykyiselle hallitusohjelmalle kuin Soini on ollut.

Kalle Erkkilä

Iiska puhui asiaa. Suosittelen.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Otsikko: *..vallan ytimestä..."

Onko US:n toimituksella tietoa siitä, mikä tämä "vallan ydin" on, ja kuinka vahvasti se pohjautuu demokratiaan?

Jotain tietoa teillä varmasti on, koska sen uskallatte jopa otsikkoon laittaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös hän jo ylempänä selkeästi todennut, että se ydin tarkoittaa hallitusta?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Olet oikeassa. Nyt, kun luin koko ketjun läpi, löytyi Markun selitys ilmaisulle.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Mikä ei ole tietenkään kuin osa totuus. Hallitus ei ole kansan renki kuten pitäisi, vaan aivan muiden, jopa ylikansallisten tahojen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Verkkolehti Uusi Suomi ainakin näyttää heittäneen objektiivista raportointia tavoittelevan länsimaisen journalismin kaaressa ulos toimituksen ikkunasta.

Tunteissaan vellova toimitus kykenee harvoin tuottamaan tasapainoista faktatietoa lukevalle yleisölle, mutta harhaista propagandaa ja valikoivasti toispuolista "uutisointia" on jatkossa luvassa siitäkin edestä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hyvä tavaton, mies. Kai nyt osaat erottaa mielipidekirjoituksen uutisesta? Otsikossa ilmaistaan mielipide.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@215. Kyllä. Näkökulmaa siinä on Uuden Suomen uutisissa kerrottu. Samaa ei voi sanoa esim. uudessa rbot.fi:n uutiskeräimessä olleet otsikot, niissä ei näkynyt mielipiteinä vaan uutisina vedetyt jutut. Niistä pystyi otsikon sekä lyhyen pätkän verran tekstiä päättelemään uutisiksi ja hömpäksi.

Huuskon kannattaa vaihtaa puolueellinen ampparit tuohon uuteen keräimeen?

Kuten Huuskon sanoin: "Lukija päätelköön..."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mistä ihan oikeasti pystyy erottamaan nettilehden päätoimittajan blogikirjoituksen pääkirjoituksesta ?

Samasta aiheesta kirjoitettuna blogikirjoitus on subjektiivinen ja pääkirjoitus objektiivinen ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #223

Luulisi tuohon ikään ehtineen tietävän, että myös pääkirjoitus on nimenomaan lehden linjan ilmaiseva mielipide, eikä mikään uutinen. Missään koskaan journalismin historiassa ei ole esitetty ajatusta, että pääkirjoitus olisi objektiivinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #227

Tämän blogikirjoituksen raju subjektiivisuus on mielestäni jo sinänsä uutinen, koska sen on kirjoittanut lehden päätoimittaja.

Lehden linja tulee yhdellä lukemisella kyllä selväksi nuoremmallekin lukijalle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #241

"Lehden linja tulee yhdellä lukemisella kyllä selväksi nuoremmallekin lukijalle."

Onko tuo negatiivinen seikka? Eikö se ole hyvä, että lehti kirjoittaa selkeäsi mitä linjaa se edustaa? Jotenkin suomlaisten historia YLE:n tiedonvälityksen kohteena edelleenkin vaikuttaa jonkinlaisen perusolettamuksen olemiseen siinä, että julkisilla medioilla ei saisi olla mitään omaa linjaansa ollakseen vakavasti otettavia julkaisuja.

Lehden linja on suhteessa pesusuomalaisiin ja varsinkin halla-aholaisiin tullut selville jo vuosien myötä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #244

"Pesusuomalaisista" nouseekin mieleen vanha loru kansakoulun ABC-kirjastani : Neekeri pesee kasvojaan, valkene ei milloinkaan.

Neekeri-sanan voikin nykyään korvata sanalla perussuomalainen, sillä millään konstilla ei taida tämä "pesusuomalainen" täällä US:n sivuilla kokonaan puhdistua rasistisesta ja fasistisesta saastasta, todellisesta ja/tai kuvitellusta.

Päätoimittajakin vaikuttaa suorastaan epätoivoiselta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Toki sen ymmärrän ja erotan uutisen mielipiteestä – mutta miksi länsimaisen journalismin periaatteet viipyisivät toimituksessa, jonka vastaava päätoimittaja haluaa heti heittää ulos poliittisen vallan käytöstä puolueen, jonka puheenjohtajaksi Jussi Halla-aho nousi esittämällä blogeissaan mielipiteitä?

Kuka tämän jälkeen vielä uskoo Uuden Suomen edes tavoittelevan objektiivisuutta sen raportoidessa Perussuomalaisista vs. näiden poliittisista vastustajista ja kummankin osapuolen agendoihin liittyvistä aiheista?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #226

@226. Ei tämä ollut päätoimittajan ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun sortuu omiin tunteisiin.

Jarmo Pesu

Jan Vapaavuori on varmaan paras ihminen kertomaan että rikostuomion saanut vaikuttaja pitää pysäyttää. Vai miten se nyt meni...
Demokratia on vaan sellaista että enemmistö ratkaisee niin puolue kuin valtakunnan politiikassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Miten Huhtasaari pääsi puheenjohtajistoon, kun sillä ei ole tuomiota alla? Luulin sen olevan edellytys uudessa johdossa. ;-)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Muistaakseni Huhtasaari kunnostautui blogissaan "copy-paste"- toiminnalla. Olenko väärässä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ei aavistustakaan, vasta huomasin että PS:llä on vielä kolmaskin varapuheenjohtaja. Kunnon kriisiajan varautumissuunitelma ilmeisesti kyseessä?

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset