Markku Huusko

Halla-aholaisille jäivät ne suuret setelit

  • Puheenjohtaja Jussi Halla-aho tänään puoluetoimistossa.
    Puheenjohtaja Jussi Halla-aho tänään puoluetoimistossa.

Some-ajan hallituskriisi sai some-ajan ratkaisun: perussuomalaisista irtosi pikavauhtia enemmistö, 20 kansanedustajan ryhmä, joka jatkaa hallituksen takana. Irtautujia on tipahdellut sen jälkeen lisää.

Ministerien salkut eivät mene uusjakoon, ja RKP:n Anna-Maja Henriksson sekä Sari Essayah jäävät nuolemaan näppejään. Ei tullut salkkua, ei.

Näitä kahta puoluetta varten oli ehditty laatia tänään eduskunnasta saamani tiedon mukaan jo hallitusohjelmapohjaa, mutta roskiin meni. Hallituskriisi peruttu, riemuitsi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) jo tänään.

Timo Soinin perässään vetämän ryhmän jäsenten motiivit lähteä vanhan puoluejohtajan mukaan olivat epäilemättä kussakin tapauksessa erilaiset. Eräs perussuomalainen kansanedustaja puhui liikuttuneena siitä tylystä kohtelusta, jonka omiensa hyvin arvostama peruspomo sai Jyväskylässä.

Kansanedustaja Ari Jalonen puolestaan nosti juhlallisesti esiin isänmaallisuuden.

Arvoja on korostettu yleisemminkin ja se on hatunnoston paikka.

”Puolue ei aja samanlaisia arvoja ja asioita kuin aikoinaan”, Jussi Halla-ahon maahanmuuttolinjaan tympääntynyt, lopettamisestaan eilen ilmoittanut kansanedustaja Pentti Oinonen sanoi Ylelle. Se oli aivan kuin keskustan Juha Sipilän tai kokoomuksen Petteri Orpon suusta.

Yleviä asioita, mutta voi olla, että joku perussuomalaisista kansanedustajista ajattelee jonkin verran myös tulevia eduskuntavaaleja 2019 ja omia mahdollisuuksiaan niissä: kumman joukoissa mahdollisuudet olisivat paremmat tai sitten jopa jossain aivan toisessa puolueessa.

Kokoomuslainen Verkkouutiset kasasi tämän kevään kuntavaalien jälkeen listan niistä kansanedustajista, joilla olisi sen tuloksen perusteella putoamisen vaara. Perussuomalaisia listalle mahtui parikymmentä, joukossa niin Soinin matkaan lähtijöitä kuin jokunen halla-aholainenkin.

Jos Soini lopettaa tämän vaalikauden jälkeen, on perussuomalaisten asetelma erityisesti Uudenmaan vaalipiirissä ensi vaaleissa haastava. Lähtijöiden tilannetta ei helpota se, että puoluetuki jää täysmittaisesti halla-aholaisille perussuomalaisille.

Se on vuodessa 148 000 euroa per kansanedustaja tämä vaalikauden ajan. Noin 5,6 miljoonaa euroa vuodessa, ja siitä irtoaa esimerkiksi vaalikampanjamyllytykseen melkoinen siivu.

Kelpaa siinä Halla-ahon porukan rahallisesti, vaikka muuten hän tuli ryhmineen totaalisesti Timo Soinin ja muiden maltillisempien perussuomalaisten jyräämäksi.

Halla-aholaiset ovat nimitelleet lähtijöitä seteliselkärankaisiksi. Ken toista haukkuu, se itse on, sanoo vanha sanonta.

Eivät soinilaisetkaan aivan tyhjän päällä ole. Perussuomalaisten tukisäätiö aikoo tutkia, voiko se avustaa puolueesta irtautuneita kansanedustajia, sanoo tukisäätiön puheenjohtaja, SMP:stä perussuomalaisiin siirtynyt Raimo Vistbacka kertoi Kauppalehdelle tänään.

Tosin noita seteleitä syntyisi vain realisointien kautta. Rahat ovat kiinni Yrjönkadun kiinteistössä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tämä meni nyt niin likaiseksi peliksi, etten usko vielä toiseksi viimeistäkään kierrosta nähdyn. Siksi myös johtopäätöksiin tilanteen tästä vaiheesta päätellen sisältyy suurehko virheen mahdollisuus.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämän hetken tiedoilla näin, mutta maailma voi muuttua vauhdikkaastikin, kuten on tässä viime päivinä nähty.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Vastahan tämä on alussa. Nyt mietitään persujen kunnanvaltuustoissa, mitä hevosta kannattaa veikata.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Katsotaan ensin ne seuraavat eduskuntavaalit. Luulisin PS:n saavan niissä ainakin 8-10 paikkaa. Soinin porukan vaalituloksesta en uskalla arviluja esittää!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä laskeskelin, että Persut saavat seuraavissa vaaleissa 6 paikkaa ja Uuvatit 9-10.

Jos Soini vielä suostuu yrittämään, voi Uudelle vaihtoehdolle tulla 11:kin paikkaa.

Kummallekin poppoolle tulee olemaan työtä ja tuskaa saada ehdokaslistoja täyteen. Uudella vaihtoehdolla on toki joukossaan ne kansanedustajat, joilla on meriittejä asioiden hoitamisesta. Halla-aholaisille jäivät ne, jotka ovat koko ajan puhuneet asian vierestä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Onneksemme kansa saa äänestää, eikä mennä Niemeläisen jakamilla paikoilla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kiinnostavaa ei ole hallituksen pystyssä pitäminen, vaan tulevat eduskuntavaalit.

Näyttää siltä, että Persuista puhdistetaan siivompi siipi ulos, ja jäljelle jäänyt Halla-Ahon siipi kypsyttelee uutta jytkyä vm. 2019 oppositiossa marttyyrin viitta hartioillaan.

Koska mikään muu eduskuntapuolue ei tarjoa soraääniä edes puheiden tasolla siihen köyhiä kyykyttävään politiikkaan, jota maassamme harjoitetaan, Persujen seuraava jytky vaikuttaa vähintään todennäköiseltä, ja tällä kertaa paljon raaemmalla politiikalla kuin ennen.

Tuntuu siltä, että Keskusta ja Kokoomus &co. ovat menettäneet kosketuksensa alati laajemman kansanosan tunnelmiin jos kuvittelevat näin helposti tai ylipäätään tällä tavalla pääsevänsä soraäänistä eroon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vasemmistopopulismi on tulevaisuuden aate. Tämän aiheuttaa jo nykyinen Sipilän hallitus. Soini kannattajineen on menettänyt uskottavuutensa tässä lajissa. Sampo Terho ja Jussi Niinistö sopisivat paremmin Kokoomukseen kuin Soinin porukkaan.

Onneksi Halla-aho kannattaa taloudellista liberalismia, joten ei hänkään pysty tulevaa vasemmistopopulismin aaltoa hyödyntämään.

Tarvitaan uusi toimija Suomen sisäpolitiikkaan.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

"Koska mikään muu eduskuntapuolue ei tarjoa soraääniä edes puheiden tasolla siihen köyhiä kyykyttävään politiikkaan, jota maassamme harjoitetaan, Persujen seuraava jytky vaikuttaa vähintään todennäköiseltä"

Kuplaasi eivät ole ilmeisesti kantautuneet ollenkaan Ville Niinistön, Antti Rinteen ja Li Anderssonin kommentit ja puheenvuorot. Ovatko kritisoineet hallitusta mistään enemmän kuin köyhien kyykyttämisestä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hauskaa kuvitella Halla-ahoa saarnaamassa köyhien asiaa. Gulp.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eihän Halla-aho ole tarjonnut koskaan suomalaisille yhtään mitään, ei köyhille eikä keskituloisille. Ainoat joille Halla-aho jotain lupaa, on muslimit ja maahanmuuttaneet. Eikä niillä lupauksilla ääniä näiltä kalastella.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Mitä muuta on odotettavissa Eiralaiselta tohtorilta joka pitää työttömyyskorvausta ja sosiaaliturvaa ylellisyytenä? Köyhien ja heikommassa olevien puolustamista? Ei todellakaan - tosin onhan kokoomuslainen työväen presidentti...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #52

Kyllä se ylellisyyttä taitaa olla maailmassa, onko parilla prosentilla ihmisistä. Suomen hallitukset ovat kyllä kovasti pyrkineet pääsemään siitä eroon, vihreätkin koulutuksesta leikkaamalla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Wikipedia muistaa, mitä Johannes Virolainen sanoi, hävittyään Paavo Väyryselle puheenjohtajaäänestyksessä:

"Kesällä 1980 Turussa pidetyssä puoluekokouksessa Virolainen hävisi Keskustapuolueen puheenjohtajuuden nuorelle Paavo Väyryselle, joka oli nopeasti noussut Kekkosen suosikiksi ja yhdeksi K-linjan keulahahmoista. --- Tämän jälkeen Johannes Virolainen tokaisi: "Kansa on puhunut, pulinat pois.", josta syntyi lentävä lause." (Wikipedia).

Soinin sisu ei antanut myöden tyytyä äänestystulokseen, vaan hän hajoitti puolueensa.

Johannes Hissa

Johannes Virolainen sanoi myös, että "Politiikassa ei kannata ottaa selkävoittoja". Timo Soinihan ei luvannut viime maaliskuuta uudelle puheenjohtajalle paikkaa edes Perussuomalaisten Tukisäätiön hallitukseen ja nyt Raimo Vistbackan mukaan Halla-aholla ei ole sinne mitään asiaa, joten Raimo Vistbackan ja Timo Soini lisäksi sen hallituksessa istuvat Matti Vattulainen, Mikko Vainio ja Paula Juka. Joten Tukisäätiössä olevat rahat varmaan helpottavat Uutta Vaihtoehtoa, sillä loikkarien puoluetuet jäävät Perussuomalaiselle puolueelle.

Juha Mustonen

Mun mielestä tässä kävi hyvin Suomen kannalta. Tai siis tässä vaiheessa se näyttää siltä. Tämä siitä syystä, että muuten olisi varmaan kinasteltu seuraavat 2 vuotta tai ainakin pitkä aika saamatta mitään aikaan. En tiedä saadaanko nytkään mitään aikaan, mutta mahdollisuudet siihen näyttää paremmalta.

Mutta huh huh. Ei ole usein näin jännää politiikassa. Saavat lehdet kerrankin kirjottaa ihan asiasta.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

#6

Olen kaimani kanssa sata rosenttisesti samaa mieltä, että tässä farssissa loppujen lopuksi voittajana selvisimme me suomalaiset. Erittäinkin epäpoliittisena henkilönä vierastan sittenkin ajatusta, että poliitikkojen pitäisi ajatella seuraavien vaalien äänimääräänsä, tai vielä pahempana pidän kukkaron täytteen varmistamista tulevaisuudessakin. Eikö ne poliitikot ole valittu sinne saattamaan Suomemme asioita edes jonkinlaiselle nousulle, eikä pelkästään kansan viihdyttäjiksi.

Lienen kuitenkin ajatuksineni melko vanhanaikainen.

Tuolla alla on lainaus mitä wiki sanoo farssista, ja enkä voi sanoa, etteikö se tässä tapauksessa onnistunut kohdallani yli odotusten. En nauranut enkä edes hymyillyt persuille tai näille "uuvateille" mutta se kiehunta mikä saatiin aikaan hieman huvitti.

"Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, yhteensattumiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Farssit päättyvät yleensä onnellisesti. Farssin tarkoitus on siis saada yleisö nauramaan ja hymyilemään."

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Uudet vaalit olisi pitänyt saada. Eihän tässä ole mitään järkeä enää.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Uusien eduskuntavaalien järjestäminen välittömästi olisi paras taktinen yritys pelata Halla-Aho kannattajineen paitsioon.

Jos ei siis haluta muuttaa politiikkaa, ja sitähän ei tietenkään kukaan halua.

Odottelu vuoteen 2019 antaa Halla-Aholle kannattajineen aikaa ottaa puolue tukevasti otteeseensa ja kehitellä kyykytettyyn ja peloteltuun kansanosaan vetoavaa vaalipropagandaa.

Samalla Persuista loikanneet kansanedustajat saavat aikaa osoittaa eduskunnassa ja hallituksessa, etteivät tarjoa minkään sortin vaihtoehtoa millekään muulle eduskuntapuolueelle (paitsi tietysti Halla-Ahon Persuille, niin kuin kaikki muutkin).

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#9
En usko että muuten hyvä strategiasi toimisi. Halla-aholaiset voisivat saada jumalattomasti empatiaääniä puolueesta aiemmin luopuneilta kannattajilta.
Perussuomalaisiahan on ollut aika huomattava määrä.

Kaiken kaikkiaan nuo niin hyvät Stalinistiset keinot karsia väärinajattelijoita eivät oiken toimi tässä somemaailmasa. Päinvastoin lisää tulee aina kun jossain rekka karkaa käsistä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Saa sitä uusien vaalien perään kuikuilla. Ennenaikaisia vaaleja ei tule. Uusi vaihtoehto -ryhmä on hallituksen takana lujemmin kuin persut koskaan ovat olleet. Kepu ja Kokoomus voivat nyt kahdestaan päättää harjoitettavasta politiikasta tukenaan hiljaiset yhtiömiehet.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #29

Politiikka on likaista. Ihme ettei Soini muistanut miten kävi äärivasemmistolle aikoinaan. Jakaantuivat sisäisiin kähinöihin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Älä sure Petra. Kyllä ne uudet vaalit tulevat viimeistään parin vuoden päästä.

Niko Sillanpää

Kepulle ennenaikaiset vaalit olisivat olleet mahdoton vaihtoehto eikä kokoomuksellekaan mieluinen. Erittäin hyvä mielestäni, että ei tullut uusia vaaleja, niin vihreiden kuntohuippu ehtii kulua normaaliin noin 10% kannatukseensa erityisesti, jos talouden käänne kestää.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Joo realisointien kautta.. Rahat toimiston hankintaan on lainattu puolueelta ja velkaa vielä miljoonan verran jäljellä.

En ole virallisiä säätiön sääntöjä lukenut mutta muistaakseni säätiön tarkoitus on tukea PS-puoluetta..Veikkaanpa siis että säätiö ei voi lähteä tukemaan "loikkariryhmää"..

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Noin minäkin säätiöstä saamiani, joskin kovin nuikkoja tietoja, tulkitsen. Sepä selviää aikanaan, onko Soini ja millaisen porsaanreiän tällaisen tapauksen varalle kehittänyt.

Niko Sillanpää

Varoja tuskin saa ulos muuhun tarkoitukseen, mutta niiden käyttämisen voi tehdä mahdollisimman hankalaksi. Veikkaan, että säätiön säännöissä on, että hallituksen jäsenen pitää olla Perussuomalaiset rp:n jäsen. Silloin säätiön hallituksen vaihtamiseen riittää hallituksen jäsenten erottaminen puolueesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Säätiön hallituksen jäsenen nimittämisperusteena ehkä voi olla, mutta en usko että jäsenyyden loppuminen olisi erottamisperuste. Kenen ajattelit hallituksen jäsenen erottamisesta ja uuden nimittämisestä päättävän?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #31

Jokin yhteyshän puolueen ja säätiön välillä on oltava esimerkiksi tilanteita varten, jossa kaikki hallituksen jäsenet vaikka menehtyvät liikenneonnettomuudessa tms.

No, julkisuudessa olevien tietojen perusteella joka tapauksessa yhteytenä on säätiön puolueelta ottama laina, johon siis säätiön varallisuus perustuu. Ei muuta kuin

0) pääasiallisen lyhennyksiin käytetyn tulonlähteen eli puoluetoimiston vuokratulojen lopettaminen irtisanomalla vuokrasopimus, jolloin velan riskitason voidaan katsoa muuttuneen siten, että luotonantaja voi muuttaa luoton ehtoja,

1) velan korko koronkiskontatappiin,

2) maksimaalinen määrä vuotuisia käsittelymaksuja (esim. 2% pääomasta),

3) ja lyhennysaikataulun yksipuolinen kiristäminen.

Jossain vaiheessa sitten tulee Vistbackalle ja Soinille pää vetävän käteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Miksi säätiön ja puolueen välillä pitää olla yhteys? Koko säätiön ideahan on, että se on itsenäinen riippumaton yhteisö. Jos kaikki hallituksen jäsenet kuolevat PRH nimittää säätiölle uuden hallituksen. Ei siinä ole perussuomalaisilla mitään roolia.

Lainasopimuksesta en lähde spekuloimaan lainkaan. Varmasti on olemassa muitakin kiusantekomahdollisuuksia noiden välillä. Reagoin vain esittämääsi väitteeseen säätiön hallituksen nimittämisestä/erottamisesta. Eiköhän tämänkin säätiön hallitus täydennä itse itseään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #43

Osapuolten välillä on sopimus, jolloin sovelletaan jo roomalaisten tuntemaa maksiimia pacta sunt servanda.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pacta_sunt_servanda

Lisäksi säätiön edustaja ei tunnu panevan pahakseen puolueen lähtöä tiloista.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005253461.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #49

Sopimusjuridiikka on mahdollisuuksien taidetta siinä missä politiikkakin. Velallisen asema on sitä, mitä se on, laeissa määritelty.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #50

Siksi arvelenkin, että säätiö on tarkkaan miettinyt sopimusehdot kannaltansa hyviksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #51

Velallisen asema on mitä on, joka tapauksessa heikompi kuin luotonantajan.

Joka tapauksessa noin toimisin. Tukisäätiön rahan perimmäinen lähde on kuitenkin puolueelle myönnetyt verovarat ja puolueelle maksetut jäsenmaksut. Melko kummallista olisi, jos rahan käytöllä ei olisi mitään yhteyttä rahan lähteeseen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #53

Velallisenkin asema perustuu ensisijaisesti sopimukseen. Lisäksi Sillanpään kaikki neljä ohjelmakohtaa kertovat, että hän on liikkeellä mala fide. Tällöin kapuloita heittää rattaisiin myös sopimusoikeudellinen lojaliteettiperiaate.
http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:loja...

Huomattakoon myös, että tukisäätiön edunsaajana on perussuomalainen puolue, minkä lisäksi jotakin "epämääräistä" smp:läistä voidaan tukea. Sillanpään opein puolue siis haluaisi potkia itseään jalkoihin.
https://www.perussuomalaiset.fi/yhteystiedot/perus...

Käräjille tuollainen menisi, jossa tuomarit keskenään voisivat arvuutella ja naureskella, kuinkahan monessa promillessa moinen älynväläys on kehitelty.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #58

Tietenkin liikkeellä oltaisin mala fide, mitä sitten?

Miten ajattelit milloinkaan laillisesti tapahtuvan, että velkojat ajavat velallisen konkurssiin, jos velallisen etu olisi kyseisessä sopimussuhteessa priorisoitu oikeushyvä? Kyse on nyt luottosopimuksesta, siis velkoja-velallinen suhteesta, ei sopimuksista yleensä.

Nuo kaikki ruuvit tietenkin mahdollisimman kireälle sen puitteissa, mitkä ovat kiinteistösijoitusbusineksen luottoehdot markkinaehtoisessa ympäristössä ja kuten aiemmin todettu, triggerinä suurimman (ainoan) vuokralaisen menettäminen ja siten velallisen asemassa tapahtunut muutos.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #60

Saahan sitä käräjillä turpiinsa ottaa, ei siinä mitään.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Uusia vaaleja ei tule ja hallitus jatkaa sisäisesti entistä vahvempana. Keskusta ja Kokoomus voivat keskenään sopia asioista ja Perussuomalaisista irtautunut ryhmä siunaa kiltisti kaiken.

Voiton huumassaan Halla-aho ryhmineen ei oivaltanut, mitä tuli tehtyä. Eduskuntaryhmä ja jäsenistö eivät olleetkaan yhtenäisiä, kuten Halla-aho ja hänen kannattajansa ovat väittäneet. Halla-aho sai puoluekokouksessa toimilleen vahvan mandaatin. Sillä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, kun muu tuki hupenee alta pois.

Niko Sillanpää

Noh, kahden vuoden kuluttua on vaalit. Jos talouden käänne pitää vasemmistopuolueet (ml. vihreät) jatkavat suurella todennäköisyydellä oppositiossa, kun kepu vielä vaihtaa hyvissä ajoin Sipilän pois. Itse asiassa vasemmistopuolueiden kannattaa toivoa, että cordon sanitairessa oleva Halla-aho saa tuolloin sen 20-30 paikkaa, niin voi aueta sateenkaaritie hallitukseen koalitiomahdollisuuksien ollessa niukat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan olen yllättynyt että tähän asti niin kierot ja voitokkaat halla-aholaiset näin kehnosti pelasivat. Tai sitten puolueen hajoitus olikin heidän päämääränsä.
Siellä nyt sitten oppositiossa istuvat kourallinen nuivia ja tuijottavat herkeämättä puhelimiinsa jospa mestarilta tulisi ohjeita. Mahtaa ottaa sisulle.

Niko Sillanpää

Vitsi on varmaankin siitä, että eivät pelanneet, vaan puoluekokouksen kannatuksen laajuus tuli heillekin yllätyksenä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tällä palstalla kaikki ennustajaukot ja -akat ennustivat Halla-ahon voittoa.
Tuntevathan he oman kannatuksensa. Mutta heissä oli outoa kostonhimoa joka pilasi pelin jan sumensi aivot.
Miten voi olla kostonhimoinen käki pesälle!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #38

#38: Höpönlöpön. Puoluekokouksen äänestykset menivät, miten menivät, ainoa mahdollisuus vaikuttaa olisi ollut ehdokasasettelu. Mutta sekin olisi ollut aika vaikeaa. Jos joku kokouksessa jotain ehdottaa johonkin luottamustehtävään ja ehdotus saa kokouksessa kannatusta, sitten asiasta äänestetään joka tapauksessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tässä nähdään kuinka Halla-ahololaiset pärjäävät omillaan, surkeasti. Sitä älyä ja kannatusta ei ollutkaan. Tyhjä kupla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Juuri äsken A-Studiossa Simon Elo näytti täysin typertyneeltä Halla-ahon valinnasta. Ei pystynyt kuitenkaan kuin esittämään epämääräisiä vihjauksia jonkinlaisesta lobbauksesta. Voidaan vain kysyä miksi Sampo Terhon kannattajat eivät viitsineet saapua äänestämään. Jälleen väärin äänestetty.

Käyttäjän iivarilappalainen kuva
Iivari Lappalainen

Olen ymmärtänyt että ainakin alunperin Terhoa ovat äänestäneet juurikin H-A:n kannattajat. Eikös hän tullut tunnetuksi juurikin H-A:n puollon kautta.

Merko Kanervisto

– Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä, Soini kirjoitti blogissaan
3. kesäkuuta. Taitaa olla yhtä selkärangaton lupailija kuin muutkin hallituksessa olevat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen saa valita puolueen missä vaikuttaa, turha se on Halla-Aholaisten nyt itkeä.

Jos nuo irtaantuneet olisivat vielä rahat saaneet, niin siitäpä vasta meteli olisi noussut, eipä taidettu tätä tehdä rahan takia.

Jää haaveksi Halla-Aholle se suuri perussuomalainen puolue, einole enää ketään muuta kuin muutama änkyrä, jotka heitä äänestävät. Maksimi tulee aina olemaan 10% tietämillä ja se on ikuinen oppositiopaikka.

Jos tuo uusi puolue perustetaan , niin kyllä sekin varmaan 4-5 paikkaa saa eduskuntaan, ja se puolue onkin sitten hallituskelpoinen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Etsin hyllystäni Perussuomalaisten Pyhät Kirjoitukset, ja tällä kertaa poimin selailtavakseni Timo Soinin omaelämäkerrallisen esseekokoelman Peruspomo (2014). Sitaatti sivulta 135...

"Halla-ahon kanssa minulla on eräänlaiset sanattomat pelisäännöt. Molemmat tiedämme jo, missä rajapyykit menevät. Halla-aho tuskin kuvittelee olevansa poliittinen johtaja. Hänen parhaat ominaisuutensa eivät liity johtamiseen."

... ja seuraavalta sivulta:

"Halla-ahon henkinen kestokyky on hämmästyttävän kova. Luulen sen johtuvan siitä, että hän on joutunut elämässään selviämään monesta."

Tämäntyyppisiä juttuja on herkullista puntaroida viime päivien tapahtumien valossa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyvää on se, että poliittinen kenttä selkeni huomattavasti ja samalla tuli selväksi sekä tasavallan presidentin että hallitusohjelman tavoitteet : EU-liittovaltio ja yhteinen EU-puolustus ja EU:n ohjeistama vastuu turvapaikanhakijoista EU:n mallimaana.

Tasavallan presidentti moderoi samalla sisäpoliittista profiiliaan juristista humanistiksi.

Pentti Ronkainen

Jos omistaa arvokiinteistön,niin eiköhän pankit anna SETELEITÄ riittävän määrän - huomiodaan se,että eduskuntavaalit ovat 2019 ,jolloin tulee SETELIEN jako uus.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Halla-ahossa oli yksi vika, oli liian älykäs, tämä oli hallitusyhteistyön kannalta liian suuri uhka, Halla-aho ei ollut vedätettävissä ja myömässä "Perussuomalaisten niitä tärkeitä asioita" mihin oltiin tyytymättömiä , kannatushan se osoitti että hallitusyhteistyö vei kannatuksen , tähän kenttäväki halusi muutoksen .

Muutos tuli demokraattisilla valinnoilla , mutta se ei kelvannut suomalaiselle eliitille. Timo Soini uhrasi puolueensa ja elämäntyönsä, ja käänsi viimeisen kerran takkinsa, ei kestänyt häviötä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Kelpaa siinä Halla-ahon porukan rahallisesti, vaikka muuten hän tuli ryhmineen totaalisesti Timo Soinin ja muiden maltillisempien perussuomalaisten jyräämäksi."

Niin, kelpaahan siinä – koska Suomen eduskunta on asiaa koskevat lait tämän sisältöisiksi säätänyt. Mutta sekin lienee luettava Jussi Halla-ahon viaksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onhan tuo hienoa ironiaa, suorastaan kohtalon ivaa. Soini junaili lakimuutoksen (Lex Soini) siltä varalta että perussuomalaiset repeää kahteen leiriin. Puoluetuet sementoitiin puolueeseen koko vaalikaudeksi, niin etteivät halla-aholaiset saisi rahoja puolueesta irtautuessaan.

Ei ole vähimmässäkään määrin Halla-ahon vika, että puoluetuet virtaavat jatkossakin puolueelle. Se on puhtaasti Soinin ansiota.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tällainen kulissien takainen junailu ei lisää luottamusta pääministeri Sipilään, vaikka hän "arvopohjasta" ja "luottamuksesta" on paljon viime päivinä puhunutkin. Voitokseen Sipilä voi laskea sen, että toimittaja Jarno Liskin paljastusten käsittely julkisuudessa on jäänyt täysin viime päivien mediamylläkän alle.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706082200193807...

Minä kutsun eilen perustettua uutta eduskuntaryhmää järjestelmällisesti seteliselkärankaisiksi. Ainakin siihen asti, kun keksivät ryhmälle paremman nimen.

Niko Sillanpää

Liskin juttu epäilemättä sinetöi, että kepu ei voi mennä Sipilän johdossa seuraaviin eduskuntavaaleihin, ellei talous nyt todella kiitolaukkaamaan lähde (epätodennäköistä).

Ylipäätään koko "arvokeskustelu" ja "arvot" ovat itsessään joutavaa lässytystä vailla konkretiaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ole politiikkaa ilman arvoja. Itse osallistut täällä päivittäin arvokeskusteluihin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #46

Arvot on eksplikoitu politiikoiksi ja ohjelmiksi, esim. hallitusohjelmaksi. Pelkkä epämääräinen "arvoista" ja "arvopohjasta" lässyttäminen on juurikin sitä, eli säälittävää lässyttämistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Arvot mitataan teoissa ja päätöksissä. Mutta ennen mittaustilanteita ne pitää sanoittaa. Ne eivät synny itsestään vaan syntyvät vain jos niistä "lässytetään".

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #59

Onko lukutaidossa ongelmia? Ne arvot on juurikin sanoitettu niiksi ohjelmiksi.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Juuri näin. Ja tämä "arvokysymys" on muutenkin kyseenalainen. Youtubesta löytyy Sampo Terhon Hommafoorumille antama videohaastattelu, josta käy aivan selvästi ilmi että myös Terho ajaa (olisi ajanut) aivan samojen hallitusohjelmakirjausten täysmääräistä noudattamista kuin Halla-aho...

https://youtu.be/HYT8RJ7walU

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jotkut kommentoijat ovat korostaneet täällä Vistbackan johtaman säätiön merkitystä. Säätiö osti Helsingin Yrjönkadulla olevan toimitilan 1,5 miljoonan euron lainalla, jonka se otti puolueelta. Ilmeisesti säätiö on maksanut tuosta puolisen miljoonaa pois, mikä taitaa olla kutakuinkin koko netto-omaisuuden arvo jollakin sadalla tuhannella ehkä lisättynä (puolueelta säätiön saamia vuokratuloja).

Ei sillä puolella tai kokonaisellakaan miljoonalla ihmeitä tehdä, vaikka Vistbacka kumppaneineen onnistuisi sen järjestämään realisoinnin jälkeen soinilaiselle uudelle vaihtoehdolle.

Soini sai siis arvot, Halla-aho rahat.

Niko Sillanpää

Plus remonttikustannukset ja niiden luototus.

Ko. luottoa on siis lyhennetty juurikin niillä vuokratuloilla.

Ei liene epäselvää, että jos hukkaa omaisuuden (eli tässä antaa veronmaksajan ja jäsenien Perussuomalaiset rp:lle antamat rahat Soinille) ja jättää (lopun) luoton maksamatta, päätyy tuomiolle velallisen epärehellisyydestä tai törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja yhteisvastuullisesti korvaamaan luotonantaja kärsimää vahinkoa.

Ja itse asiassa koko luottosopimus voi olla kyseenalaistettavissa huomioiden, että sekä luotonantajissa että velallisen edustajissa on todennäköisesti samoja nimiä. Näin erityisesti, jos sopimus on hyväksytty luotonantajalle poikkeuksellisen epäedullisena.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Soini sai arvot ja 6% kannatuksella kolmasosan ministereistä.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Poliitikko elää henkilökohtaisista voitoista ja tappioistaan

Pelissä jossa kansalaiselle jätetään legimitoijan ja laskunmaksajan rooli, pelinappulan osa

Pelinappula Eduskunta kermalle, siellä Eduskunnassa

Siellä henkilökohtaisten voittojen shakkilaudalla

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset