Markku Huusko

Nollatoleranssi rasismille, vihdoinkin

  • Simon Elon mukaan Uudessa vaihtoehdossa on nollatoleranssi rasismille. Petteri Paalasmaan kuva alkuviikolta.
    Simon Elon mukaan Uudessa vaihtoehdossa on nollatoleranssi rasismille. Petteri Paalasmaan kuva alkuviikolta.

Jussi Halla-ahon visiitti maamme poliittisen vallan ytimessä jäi ranskalaiseksi, jos edes sellaiseksi.

Hyvä niin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja monet muut ovat puhuneet arvopohjasta niin paljon viimeisen kahden vuorokauden aikana, että jopa Kirkko & kaupunki –lehden päätoimittaja, pappi Jaakko Heinimäki on ilmoittanut Twitterissä ”kyllästyneensä käsitteeseen arvopohja”.

Kaiken takana ovat perussuomalaisten vastavalitun puheenjohtajan ja puolueensa hetkessä rikki saaneen Jussi Halla-ahon ja eräiden muidenkin hänen hengenheimolaistensa kirjoitukset.  

Tunnetuin Halla-ahon kirjoituksista on se, josta tuli sakkotuomio korkeimmalta oikeudelta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Katumusta eivät Halla-aho tai perussuomalaisten toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Teuvo Hakkarainen, myös vastaavan tuomion saanut, ole juuri osoittaneet. Tähän myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö taisi viitata viikonloppuna puhuessaan ”tehokkaan katumisen” puutteesta.

Eivät tällaiset henkilöt voi olla merkittävän suomalaisen hallituspuoleen avainpaikoilla poliittisen päätöksenteon ytimessä.  Oli se kyllästymiseen asti hoettu - ja kiertoilmaisuna käytetty - ”arvopohja” muutoin mikä tahansa.

Hallitustyön jatkuvuuden takuumieheksi lähteneen Uuden vaihtoehdon Simon Elo on sanonut selkeästi, että heillä on nollatoleranssi rasismille. Tämän arvoasian tiedetään miellyttäneen erityisen paljon myös pääministeri Juha Sipilää (kesk.), kun hän teki päätöksensä jatkaa hallitusyhteistyötä 20 perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronneen kanssa.

Nähdyn perussuomalaisepisodin positiivisena sivutuotteena on tullut se, että Suomen hallituspuolueille on asetettu nyt selvä raja: nollatoleranssi rasismille. Vihdoinkin. Tähän asti raja oli häilyvä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (259 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ministerinä jatkava Sampo Terho ei vielä puheenjohtajakampanjoinnissaan nähnyt eroa itsensä ja Halla-ahon välillä mitä tulee maahanmuuttokysymyksiin. Onkohan hänet nyt varmasti harjattu tarpeeksi puhtaaksi?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Poliittiset asiakysymykset ovat yksi asia ja toinen on se, millaisia kirjoituksia esimerkiksi verkkoon laittelee. Sampo Terho on maahanmuuttonäkemyksissään tiukka, joidenkin mielestä jopa kohtuuton, mutta hän ei ole lähtenyt ihmisarvon kyseenalaistamisen tielle.

TP Sauli Niinistö Ylellä: "Maahanmuuttoa voi vastustaa. Se on jokaisen oma mielipide. Mutta jos asettaa kyseenalaiseksi maahanmuuttajan ihmisarvon, niin se ei enää tule kysymykseen. Siinä kulkee se raja."

https://yle.fi/uutiset/3-9663534

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, hassua tuo politiikka.

Sampo Terhon ja Jussi Halla-Ahon maahanmuuttopolitiikassa vielä viikko sitten Terho ainakaan ei nähnyt mitään eroja. Nytkö on valaistuminen koettu?

Elo/Lohela sun muut taas on ihan tuttuja hommaforumista. En itse siis näe hommaforumin julkisissa keskusteluissa mitään mullistavan kamalaa... mutta moni näkee. He näkevät asiat selvästi omasta vinkkelistään... sitä vain ihmettelen että eikä esim. Elo näekään asioita enää samoin, vaan nyt on tullut samanlainen valaistuminen kuin Terholle?

Vähän vaikeasti sulateltavia käännöksiä nämä ovat :D Terhokin oli EU-kansanäänestystä vaatimassa ja muuta, mutta nyt taitaa olla suu supussa EU-kritiikin osalta. No itse olen EU:n kannalla ihan rauhan takia eli kiva sinällään, mutta eihän tuollaista mielenmuutosta osta kukaan täysjärkevä..... mm. Elo ja Lohela pääsivät muuten pitkälti eduskuntaan Halla-Ahon suositusten takia.... ehkä pitää sitten yrittää uskoa että ovat nykyään ihan muuttaneet kantojaan :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"mm. Elo ja Lohela pääsivät muuten pitkälti eduskuntaan Halla-Ahon suositusten takia.... ehkä pitää sitten yrittää uskoa että ovat nykyään ihan muuttaneet kantojaan :D"

Tämä kyllä vastaa minun käsitystäni siitä että suurin osa tällaisista "nuivista" politikoista, rumempaakin sanaa voisi käyttää, ovat nuivia ihan vain siksi että on suuri joukko nuivia äänestäjiä. He haluavat kerätä ne äänet itselleen.

Kunka monta Halla-ahon leiriin jääneistä on oikeasti nuivia ja kuinka moni vain valenuivia? Se on mielenkiintoinen kysymys?

Onko Halla-aho itse oikeasti nuiva, vai onko kyseessä vain keino poliittisen uran luomiseksi ja siivittämiseksi? Kyllähän silläkin tavalla leipä lähtee.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aika hassua että Markku osaat tehdä tuon eron vaikka Terho itse ei osannut tuota kertoa pj-äänestyksen alla. Taisi suurin ero löytyä siitä että toinen on maisteri Töölöstä ja toinen tohtori Eirasta.

Poliittisia asiakysymyksiä, kuten tiedetään, Terholla oli mm. EU-kansanäänestys.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Markku,

monestiko vielä aiot tuomita samasta asiasta Jussi Halla-ahon?

Millä tavoin Jussi Halla-aho vastuullisineen on asettanut, tai aikonut asettaa kyseenalaiseksi kenenkään maahanmuuttajan ihmisarvon?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #216

Onkos tämä ihmissaastaksi kutsuminen mielestäsi mairittelevaa, vai onko se kenties halventavaa.

Kai se on sitten makukysymys?
Ei se minusta kovin arvostavalta tunnu,
mutta muut saa toki olla eri mieltä jos haluavat.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #220

Onhan ihmissaasta toki ikävästi sanottu, mutta toisaalta, onhan raiskaaminenkin ikävästi tehty. Mikä nyt sitten kenenkin mielestä on ikävämpää.

Mutta lue Ilkan kysymys ajatuksella: "Millä tavoin Jussi Halla-aho vastuullisineen on asettanut, tai aikonut asettaa kyseenalaiseksi kenenkään maahanmuuttajan ihmisarvon?"

Ilkan kysymys koskee maahanmuuttajia. Ihmissaasta-nimitys on tarkoitettu raiskaajalle, joten ethän sinä nyt vastannut Ilkan kysymykseen mitenkään. Maahanmuuttaja ja raiskaaja eivät ole sama asia – ei kai Artonkaan mielestä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #221

"Maahanmuuttaja ja raiskaaja eivät ole sama asia – ei kai Artonkaan mielestä?"

Kielitieteilijä osaa asettaa sanansa sillä tavalla että se kyllä ymmärretään mitä tarkoitetaan, mutta sitä ei voida todistaa mitä on tarkoitettu.

Halla-aho on kyllä taitava, mutta ei tarpeeksi taitava, kun tuomio tuli. Toinen vaihtoehto on se että tuomio hankittiin tieten tahtoen, jotta äänestäjille tulisi selväksi että kyllä tässä nyt on ihan aito "oikea" mielipide olemassa.

Toisin sanoen, ei ole kenellekään epäselvää mitä Halla-aho sanomisillaan tarkoittaa, vaikka ne voidaan toki muutenkin selittää. Varsinkaan Halla-ahon kannattajille, joiden mielipiteet kyllä tiedetään, asia on selvä ja siitä kumpuaa myös Halla-ahon puheenjohtajavaalissa saama suosio.

Oli aika selkeä ja hyvä asia että enemmistö puolueen "eliitistä" otti nyt pesäeron tähän Halla-aholaisuuteen. Se oli helpotus monille persuille, sekä myös muille, ei niin rasistisesti ajatteleville.

Raiskaajatkin ovat muuten ihmisiä, eikä mitään saastaa. Ei myöskään persujen nuvat- ryhmään jäänyt raiskaustuomion saanut puolueen "työmies", ole mitään ihmissaastaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #222

"Kielitieteilijä osaa asettaa sanansa sillä tavalla että se kyllä ymmärretään mitä tarkoitetaan, mutta sitä ei voida todistaa mitä on tarkoitettu. -- Toisin sanoen, ei ole kenellekään epäselvää mitä Halla-aho sanomisillaan tarkoittaa, vaikka ne voidaan toki muutenkin selittää."

Eli myönnät itsekin, että ei voida todistaa, ja samanaikaisesti vielä väität, että kenellekään ei ole epäselvää?

Eli oikeastaan sinä keksit itse, mitä poliittinen vastustajasi kuvittelee, ja vaikka myönnätkin ettet osaa todistaa, levität sitä ikäänkuin jotain totuutta?

Se on kuules sillä tavalla, että todistustaakka on syytöksen esittäjällä. Jos et siis todista sitä, mitä hän on tarkoittanut, silloin sinä olet tässä valehtelija.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #234

Itse asiassa se oikea tarkoitus on todettu tuomioistuinlaitoksessa niinkin hyvin, ettei tuomittu ole valittanut asiasta mahdollisimman pitkälle.
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/06/607.html
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002547338.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #235

Eikä ole, eikä tuomioistuimilla ole mitään tekemistä sen kanssa, ovatko raiskaajat ihmissaastoja.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #236

Kannattanet siis Halla-ahon näkemystä, että raiskaajat ovat ihmissaastaa. Meillä rikosoikeus pitää tekoja relevantteina. Siksipä esimerkiksi raiskaus voi olla "saastainen" teko, mutta tekijä on kuitenkin ihminen eikä ihmissaastaa.

Yhtä lailla Halla-aho myös itse vähätteli tuomioistuimen ratkaisua tunnetuin seurauksin.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv3-n...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #237

Olen sitä mieltä, että näkemys on oikeutettu. Ja tietenkin ihmissaasta on ihminen. Eivät ne ole poissulkevia käsitteitä.

Tämän keskustelun kannalta olennaista on, että ihmissaastaksi kutsuminen ei ole rasistista, koska raiskaajat eivät ole rotu.

Tuomioistuimen päätös oli oletettavasti poliittinen tuomio ja oikeusvaltiolle häpeäksi. Pidän Halla-ahoa siltä osin ihmisoikeusloukkauksen uhrina. Se nyt kuitenkin on mennyttä aikaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #238

"Ihmissaasta" on jo "etnisesti profiloitu" muualle kuin Suomeen.
https://yle.fi/uutiset/3-9663454
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705062200123...

Kertaanpa myös tuota ihmisoikeusloukkausaspektiakin:
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002547338.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #241

"'Ihmissaasta' on jo 'etnisesti profiloitu' muualle kuin Suomeen."

Eikä ole. Raiskaajat eivät ole etnisyys.

"Kertaanpa myös tuota ihmisoikeusloukkausaspektiakin:"

Ei toimi, enkä rupea tuolle valemedialle rahaa antamaan että toimisi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #243

Siteeraat tekstejäni selektiivisesti.

Helsingin Sanomien kritisoiminen on paikallaan kuten minkä tahansa muunkin tiedotusvälineen. Valemediaksi luonnehtiminen taas on jo aika saastaista ;-).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #245

Ylläolevassa kommentissani siteerasin nähdäkseni ihan kaiken itse kirjoittamasi tekstin paitsi allekirjoituksia. Noita lehtijuttuja en kyllä kommentoinut, kun eivät niiden kirjoittajat ole itse tässä mukana puolustamassa näkökantojaan.

Ja valemediaksi kutsun sellaista mediaa, joka toistuvasti jää valehtelusta kiinni.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #250

Suomalaisen valtamedian valehteluprosentti on mitätön. Erehtymisprosenttikin kansainvälisesti ottaen pieni. Olisi aivan mahdotonta kuvitella kenenkään vaikkapa Hesarissa jankuttavan, että Kuusinen ja Leino nousivat hallitukseen "vuonna 1946."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #238

"Tämän keskustelun kannalta olennaista on, että ihmissaastaksi kutsuminen ei ole rasistista, koska raiskaajat eivät ole rotu."

Persujen "työmiehen" kutsuminen raiskaajaksi tai "ihmissaastaksi" on rasistista, jos ilmaisusta tulisi sellainen mielikuva että kaikki persut ovat raiskaajia, eli siis "ihmissaastaa". Näin siitä huolimatta että syntynyttä mielikuvaa ei pystyttäisikään oikeudessa todistaa tahallaan aiheutetuksi.

Paitsi että tämähän ei päde persuihin, koska persut eivät ole kansanryhmä, vaan puolue. Tätä ei siis voitaisi pitää kiihottamisena kansanryhmää vastaan, mutta rumaa se silti olisi, ja vastenmielistä. Eivät persut ole raiskaajia, eikä "ihmissaastaa" siksi että yksi heistä on sitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #236

Jos raiskaaja olisi ihmissaasta, niin silloinhan persujen "työmies" putkonen olisi ihmissaasta. Ilmeisesti hän ei Halla-ahonkaan kannattajien mielestä ole sitä, joten tässä kohtaa ihmissaastan määritelmä on ristiriitainen, tai vain muslimirasiskaaja on ihmissaasta, mutte persuraiskaaja ei sitä suinkaan ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #234

"Se on kuules sillä tavalla, että todistustaakka on syytöksen esittäjällä. Jos et siis todista sitä, mitä hän on tarkoittanut, silloin sinä olet tässä valehtelija."

Juuri noin Halla-ahoa puolustava asianajaja oikeudessa sanoisi. Murhaaja on silti murhaaja, vaikka hänet todisteiden puitteissa vapautettaisiin.

Miksi ihmeessä niin monet saa Halla-ahon puheista niin vääriä mielikuvia?

Luulisi että kielitieteilijä osaisi panna sanansa niin että siitä tulisi ihmisille oikea kuva siitä miten hän ajattelee.

Niin hän toki tekeekin, mutta koska se mitä hän tarkoittaa on lain vastaista, se pitää sanoa niin ettei sitä voida todistaa lain vastaiseksi.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #239

"Jos raiskaaja olisi ihmissaasta, niin silloinhan persujen 'työmies' putkonen olisi ihmissaasta. "

Kyseinen työmies on kiistänyt teon. Kyseessä oli sana sanaa vastaan -tilanne, joka oikeudessa sitten päätettiin niinkuin päätettiin. Tiedon puutteessa en ota kantaa.

"Miksi ihmeessä niin monet saa Halla-ahon puheista niin vääriä mielikuvia?"

Varmaan siksi, että monet vihaavat häntä, koska hän osoittaa monien muiden ihmisten ajattelun onttouden. Monet "suvaitsevaisiksi" itseään kutsuvat haluavat nähdä maahanmuuttokriitikot raivoavina, mitenkuten kirjoitustaitoisina ääliöinä (ja rehellisyyden nimissä, kyllähän sellaisiakin löytää). Halla-aho ei sovi heidän ennalta-asettamaansa muottiin, mikä provosoi kaikenlaisia primitiivireaktioita.

"Niin hän toki tekeekin, mutta koska se mitä hän tarkoittaa on lain vastaista, se pitää sanoa niin ettei sitä voida todistaa lain vastaiseksi."

Eli sinäkin levität törkeitä väittämiä toisesta ihmisestä ja samalla myönnät itsekin, ettet osaa todistaa niitä oikeiksi.

Jollet seuraavassa viestissäsi kuitenkin esitä niitä todisteita, jääköön tämä viimeisekseni sinulle tässä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #244

Kyseisen työmiehen tapauksessa tuomioistuinlaitos joutui ottamaan kantaa näytön luotettavuuteen.

Halla-ahon asiassa näyttö-ongelmaa ei ole: tapahtumat ovat selvät. Juridinen tulkinta ei taasen kaikkia miellytä kuten Lintulan argumentointi osoittaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #246

Kalevi, siltä varalta että asiassa on epäselvää, niin huomautan, että ihmissaastajuttuja ei ole koskaan puitu oikeudessa. Niiden osalta Halla-aho on siis jopa oikeuslaitoksemme näkökulmasta syytön.

Tuomio, jonka perustelut olen kyseenalaistanut kuten näemmä tiedätkin, tuli kokonaan muusta kirjoituksesta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #251

Ihmissaasta-tyyppinen argumentointi on osaltaan kuitenkin luonut epäluuloa Halla-ahoa kohtaan muissa puolueissa tunnetuin seurauksin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #244

"Jollet seuraavassa viestissäsi kuitenkin esitä niitä todisteita, jääköön tämä viimeisekseni sinulle tässä."

Oikeuslaitos ei toimi virheettömästi. Juuri oli juttua kun Ruotsissa syyttömänä tuomittu pitkään istunut päästettiin vapaaksi, kun hänet oli viimein todettu syyttömäksi. Tais olla suomalaissyntyinen vielä.

Tällaisia oikeusmurhia tapahtuu, mutta vielä enemmän tapahtuu sellaista kun syyllinen jää tuomitsematta todisteiden puutteessa. Näitä "veitikoita" kyllä löytyy ja asianajajat heitäkin avustaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyllä viikossa reipas mies muutaman kuperkeikan heittää varsinkin jos takana on pari kuukautta mielikuvaharjoittelua.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Onko esim. muiden hallituspuolueiden tuomion saaneet osoittaneet riittävää katumusta Huuskon mielestä?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onkos muissa hallituspuolueissa kansanedustajia, ministereitä tai meppejä, jotka ovat saaneet tuomion rikoslain 11 luvun mukaisista sotarikoksista tai rikoksista ihmisyyttä vastaan?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ei PS:ssa ole ainakaan henkilöitä, jotka ovat saaneet tuomion esim. valtakunnanoikeudessa.

Kysymykseni koski "tehokasta katumusta", johon M. Huusko viittasi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.K:"..jotka ovat saaneet tuomion rikoslain 11 luvun mukaisista sotarikoksista tai rikoksista ihmisyyttä vastaan?"

Onkos Kämäräinen nyt sitten sitä mieltä, että vain näistä mainitsemistaan rikoksista tuomituiden pitää suorittaa tällainen "tehokas katuminen", vai mikä siihen syynä ettei sellaista voitaisi pyytää esim. näiltä muilta hallituspuolueiden jäseniltä, jotka erilaisiin rötöstelyihin ovat elonsa varrella syyllistyneet?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #15

Kyllä tuon sortin rikoksia varsin halveksuttavina universaalisti pidetään, ja historiasta perillä oleva todennäköisesti helposti ymmärtää syynkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #15

Juuri näin. K.K. ei ymmärrä.

Esim. Keskustan A. Kaikkonen sai viiden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. J. Halla-aho ja T. Hakkarainen sakkorangaistuksen.

US https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56710-juuri-nyt-a...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #20

Niinpä niin: Kaikkosen tuomio ei tullut mainitsemani rikoslain luvun mukaisista teoista.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #28

Rikos on rikos pykälästä riippumatta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #94

Rikos on toki aina rikos, mutta niitä arvotetaan muutoinkin kuten esimerkiksi perustuslain 28 pykälästä voidaan todeta.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/1999073...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #174

K.K:"Rikos on toki aina rikos, mutta niitä arvotetaan muutoinkin.."

Eli kun toinen saanut sakkoja ja toinen ehtoollista, niin jälkimmäinen tietysti pienempi rikollinen?

PS koska lopetat ton typerän terveisin jne?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #256

Riippunee tilanteesta ja toki myös siitä, mihin tehtävään sitä "syntistä" esitetään.

Terveisistä: kukin taaplaa tyylillään.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #15

Halla-ahon ja Hakkaraisen rikos on pieni, sakkotuomion arvoinen, mutta olennaista on se, että heidän rikoksensa on sama asia kuin heidän poliittinen linjansa. He eivät kadu. Ei muilla ole velvollisuutta tukea rikollista linjaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #22

Mutta Hakkarainen on syvästi katunut. Muistan lukeneeni että häntä kadutti ettei ollut lisännyt sanaa "lähes". Eikös tuo katumus olisi jo nollannut Hakkaraisen rikoksen. Kuinka syvää pitää katumuksen olla että se on "tehokasta" kuten presidenttimme vaati.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

No syvempää kuin tuo. Tuo on sama kuin että kiinnijäänyt varas pahoittelisi että suunnitteli niin huonosti että kärähti. Jaksat vääntää samoja vääntöjä vaikka rasismi nyt on aiheuttanut puolueen hajoamisen kuten myös tuo vääntötyyli on osaltaan vaikuttanut. Myös itse mukana olleet kuten Elo ja Lohela ovat kai myös kyllästyneet rasistien ikuiseen vääntöön.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #55

No, kun noin hyvin tunnet asian niin voit varmaan neuvoa Hakkaraista millainen katuminen olisi riittävän syvää. Kerro ihan omin sanoin mutta älä hirveästi käytä sivistyssanoja.

Väitätkö minua rasistiksi ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #76

Vanhojen hommavääntöjen vääntäjäksihän minä sinua yritin luonnehtia.
Hakkaraisen ei tarvitse pyytää mitään anteeksi. Hän ei kuitenkaan ole missään valtiollisissa luottamustehtävissä, on vaan Halla-ahon luottokansanmies tai mikä luottopelle niinkuin Huhtasaarikin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #83

Monesti on kyllä oltu eri mieltä mutta en tiedä mistä "hommaväännöistä" sinä puhut. Mitä ole kirjoittanut niin ihan "omasta päästä" ja jos olen lainannut niin linkit on kyllä melko lailla joka kerta nähtävissä. Minä väännän kyllä jos olen eri mieltä enkä tarvitse siihen minkään foorumin tukea mutta sinulta kun aiheet loppuu niin laitat sivistyssanakirjan liitteeksi. Tuommoset vihjailut on syvältä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #123

Kyllä täällä on kyllästynyt persujen vääntöihin ja esim kaikkien nimettömien oikeasti pelottavien tyyppien samansuuntaisiin vääntöihin. Nämä pelotetrollit ilmaantuvat aina kun on joku natsistiselle agendalle tärkeä kysymys ilmassa ja sitä on kysymykset rasismista.
Minä en "laita" sivistyssanoja vaan aktiivinen kaksikielisyyteni heijastuu sana- ja ilmaisuvalikoimaani. Annan sen tapahtua. Osittain kommentointi on sitä että itse yrittää selventää kantojaan itselleen. Silloin on tärkeää nopeasti käyttää niitä sanoja jotka tulevat helpolla esiin. Minulla ne voivat olla Ruotsissa kuultuja. Myös tietoa joutuu kartuttamaan. Jonkinlainen köyhän miehen (sic!) yliopisto on tällainen melko laadukas keskustelupalsta.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kalevi Kämäräinen: vai että sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Tällä logiikalla Malesian ex-varapääministeri Anwar Ibrahim on tuomittu seksuaalirikoksesta. Luuletko että hän voisi vielä olla sopiva palaamaan maansa politiikkaan?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #105

Jos vilkaiset rikoslain 11 luvun otsikkoa, et voi muuhun johtopäätökseen tulla. Ibrahimin tapauksesta en tiedä, joten en sitä kommentoi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #109

Tiedäthän sinä, koska minä sen juuri sinulle kerroin. Hänet on tuomittu vankeuteen seksuaalirikoksesta.

Seuraako tästä, että hän on sopimaton toimimaan politiikassa? No, tietysti tämä on Malesian kansan asia päättää, mutta mitä mieltä itse olisit?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #126

En minä edelleenkään yksityiskohtia tiedä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #133

Etpä tosiaan tiedä, mutta onko sillä väliä?

Sillä kun sanot, että Halla-aho on saanut tuomion sotarikoksesta tai rikoksesta ihmisyyttä vastaan, niin eipä siinäkään mitään yksityiskohtia välity. Sillä jos välittyisi, niin kävisi ilmi, että tuo ei todellakaan anna oikeaa mielikuvaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #137

Melko monen mielestä se antaa ainakin oikeansuuntaisen mielikuvan. Siihenhän tämä koko blogikin perustuu tavalla tai toisella.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #160

Se antaa aivan yhtä väärän mielikuvan kuin se väite, että Anwar Ibrahim on tuomittu vankeuteen seksuaalirikoksesta. Ja se on faktisesti yhtä totta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #179

Pitää kyllä paikkansa, että Halla-aho tekoineen on pienoinen sintti verrattuna siihen, minkälaisia vonkaleita tuon rikoslain luvun esikuvina on ollut - mutta kala kuin kala.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

En äkkiä muista näiden muiden hallituspuolueiden vaikuttajahahmojen tulleen tuomituksi kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Perussuomalaisissa tätä on nähty tapauksissa, joissa ikävillä kirjoituksilla on pyritty rakentamaan ja edistämään poliittista uraa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Sivuutit "tehokkaan katumuksen", johon blogissasi viittasit. Miten se mielestäsi tulee hallituskelpoisesti tehdä?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

Lohelan ja Elon tapaan varmaankin.... entiset puheet pitää vain unohtaa ja olla ns. soinilaisia jatkossa. Ministeri (edelleen) Lindsrömin esimerkki-hahmo ja mies joka sai hänet politiikkaan oli esim. "viikinki" Halme enkä edes kehtaa juuri nyt lainata niitä tekstejä mitä häneltä tuli ulkomaalaisista.... löydät ne kyllä googlettamalla. No nyt kuitenkin Lindström on järkyttynyt "kaappauksista" sun muista, vaikka ihan selväähän se oli että nuivat tulevat valtaamaan kärkipaikat. Jos ei ollut selvää elivät jossain ihme kuplassaan.

En minä siitä heitä syytä. En kuplassa olosta tai siitä että muuttuvat ihmisinä. Ihmisethän muuttuvat. Itse olen ihan erilainen kuin vaikka 5 tai 10 tai 20 vuotta sitten.

Hassua vain nämä muutosten nopeus :D Kaikki halaamassa ja kehumassa toisiaan somea myöten ja menee päivä ja toiset ovat about natseja joiden kanssa ei voi kuvitella olevansa... päivää aikaisemmin halataan ja kehutaan. Ihan älytöntä stooryä. Kuka uskoo?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Ihan älytöntä stooryä. Kuka uskoo?"

Kuka uskoo saippuaoopperoita?

Ehkäpä kuitenkin kannattaisi vähän uskoa.

Tällaistahan tämä peli näyttäisi olevan. :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #32

"Kuka uskoo saippuaoopperoita?

Ehkäpä kuitenkin kannattaisi vähän uskoa."
******************************************************

Mummoni uskoi saippuaoopperoita 90-luvun alussa. Siinä oli jotain forrestereja ja näyttelijät muuttuivat ja olivat tosi kauniita ja rohkeita. En ohjelmasta kamalasti pitänyt, mutta ei mielipiteeni mummosta rumentuneet... mitä nyt vain katsoi mielestäni aika höpsöä sarjaa.

Ja ei, en usko edelleenkään Kauniita ja Rohkeita tai salkkareita.

Poliittisesta pelistä kyllä ymmärrän jo paljonkin. Ja usein en todellakaan usko vähääkään siitä mitä poliitikot puhuvat; suosittelen sinullekin ja kaikille muille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Poliittisesta pelistä kyllä ymmärrän jo paljonkin."

En häpeä tunnustaa että joskus olen seurannut saippua-oopperoita, Dallasia ja vastaavia. Jotkut niistä ovat tosi viihteellisiä ja niissä on myös erilaisia tasoja, riippuen siitä kuka on minkin jakson kirjoittanut.

Taso kyll usein vaihtelee vakiintuneissakin sarjoissa. Välillä nähdään sellaisia jaksoja joissa on aivan käsin kosketeltavasti joku taustalle piilotettu teema, jonka ei ole ilmeisesti tarkoituskaan valjeta kaikille katsojille, Sitten taas tulee välillä aivan sössöjä jaksoja, jotka ovat, sanotaanko salkkaritasoa.

No, kyllä minä ihan hyvin ymmärrän niitä jotka pilkkaavat saippuasarjoja ja niiden katsojia, mutte he eivät varmaan ole kovin hyvin perillä siitä että saippuasarja voi olla välillä myös ihan hyvä, ainakin viihdyttävä, kuten persujen puoluekokous ja sen seuraukset. :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #41

Pilkkaan minä "reality"-sarjojakin, enkä häpeile sitä ;)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #14

Yleisemminkin voisi sanoa, että poliitikon olisi fiksua hyväksyä nurisematta ylimmästä oikeusasteesta tullut tuomio 2000-luvun Suomi-nimisessä oikeusvaltiossa. Toiseksi poliitikko voisi myöntää, että on tullut kirjoitetuksi tai sanotuksi sellaista, mitä ei missään tapauksessa enää toistaisi. Kolmanneksi hän voisi pyytää vaikka reilusti anteeksi, jos joku tuntee itsensä loukatuksi.

Sitä en tiedä, olisiko tällainen katuminen riittänyt Halla-ahon tapauksessa hallituskelpoisuuteen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

#12
Muttoin, onko olemassa muitakin ilettäviä rikoksia joiden paino ei hellitä tuomion kärsimiseen ja jotka voidaan aina ja ikuisesti vetää esiin kun ihmisen paikkaa maailmassa uudelleenjärjestetään.
Tämä nyt on tullut selväksi että tuo kansanryhmää kohtaan kiihottaminen ei ole tuomiolla kuitattu mutta onko muita ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Kyllä rikostausta vaikuttaa moneen asiaan ....
varsinkin jos rikollinen ei ole katunut tekoaan ....
vaikka onkin rangaistuksensa kärsinyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

Pienenä sivuhyppynä tuli mieleeni kun Neil Hardwick haastatteli Volvo Markkasta eräässä ohjelmassaan 80-luvun lopulla ja kun Markkanen ei tuntunut lainkaan katuvan pankkiryöstöjään Hardwick tivasi häneltä suoraan, että "sano nyt kaikille nuorille TV-katsojille, että ei saa ryöstää pankkeja". Volvo Markkanen sanoi: "Älkää ryöstäkö pankkeja, ei se kannata, perustakaa mieluummin pankki, niin saatte ryöstää ihmisiä aivan vapaasti!".

Siinä hänen katumuksensa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on syyllistynyt paljon törkeämpiin tekoihin, eikä hän näytä olevan kokoomukselle minkäänlainen ongelma.

Ongelma kiihottamisessa kansanryhmää vastaan on lähinnä tuon pykälän olemassaolo. Ihmisoikeuksia kunnioittavassa valtiossa sellaista ei olisi.

Ks. yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus, 19. artikla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #108

Tehokas katuminenkin voi auttaa samoin kuin myös teoista pitkään kulunut aika.
https://yle.fi/uutiset/3-7219543

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #111

Miten hän voisikaan katua, kun kirjoituksen, josta tuomio kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuli, tarkoitus ei ollut kiihottaa kansanryhmää vastaan vaan kritisoida sitä, että kansanryhmiä kohdellaan eri tavoin? Ironisesti tuomion saaminen todisti kritiikin osuneen kohdalleen: ikävää asiaa A sai epäillä suomalaisten kansalliseksi ehkä jopa geneettiseksi ominaisuudeksi, mutta ikävää asiaa B ei saanut epäillä somalien kansalliseksi ehkä jopa geneettiseksi ominaisuudeksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #163

Se onkin oma valinta seurauksineen kuten on hyvin tullut havaittua.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #163

Uskotko, että kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittujen tarkoitus lähtökohtaisesti on kiihottaa kansanryhmää vastaan, tietäen sen laittomaksi. Miten tuo tilanne poikkeaa muista tuomituista?

Oliko tuosta toisesta viittaamastasi tekstistä tehty rikostutkinta?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #168

No esimerkiksi Vapaavuori pahoinpidellessään varmasti halusi pahoinpidellä, ja varmasti hän tiesi sen laittomaksi.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan taas on luonteeltaan Lassipalloa, jossa perustuu pitkälti mielivaltaan, keitä ylipäänsä syytetään (saati tuomitaan) ja keitä ei.

Toisesta tapauksesta ei ole tullut minkäänlaisia seuraamuksia, vaikka tapaus tietenkin väistämättä on syyttäjän tiedossa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #209

Vapaavuoren (laiton) pahoinpitelytarkoitus on ilmiselvä, koska tuomio on teosta tullut.

Ainakaan Halla-ahon syyksiluettu kansanryhmää vastaan kiihottaminen puolestaan ei ole Lassipalloa vaan selkeytti laillisen ja laittoman rajanvetoa aivan tekijän tarkoituksen mukaisesti.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #211

Lassipalloa on se, että Halla-ahoa syytettiin, mutta alkuperäistä, paljon törkeämpään tekoon syyllistynyttä Kalevan toimittajaa ei.

Ja tietenkään häntä ei voitu tuomita, jos ei edes syytettykään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kun Timo Soini ei raaskinut heittää rasismilla flirttailevia ulos puolueesta, niin Halla-aho joukkoineen ulkoisti soinilaiset puolueen päätöksenteosta. Perussuomalaisten puoluekuva selkiytyi, voi jopa sanoa että rehellisyyttä tuli lisää. Nyt ei tarvitse enää kenenkään miettiä että mihin "siipeen" kuuluu.

Toisaalta Uuden Vaihtoehdon perustajat joutuvat hakemaan poliittisen linjansa kapeasta raosta vakiintuneiden puolueiden joukosta, tai sitten yksinkertaisesti jatkaa populisteina ilman rasismia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"tai sitten yksinkertaisesti jatkaa populisteina ilman rasismia"

Tuo ei yksinkertaisesti voi toimia. Hallituksessa persut pettivät about kaikki mistä puhuivat ja se näkyi kannatuksessa joka sukelsi ja puolittui.

Nyt maine on täysin mennyt (ihme että moiseen joku uskoi aikaisemminkaan) ja jos pari heistä saa eduskuntapaikan jatkossa niin saavutus sekin. Uudelleen-profiloitumisessa vaadittaisiin ihan maagikon kykyjä eikä edes Soini parhaina päivinään kykenisi moiseen... ja Soinihan jatkaa kivasti ministerinä ja lähtee saatuaan palkkioviran... jättäen muut loikkarit ihmettelemään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Uudelleen-profiloitumisessa vaadittaisiin ihan maagikon kykyjä eikä edes Soini parhaina päivinään kykenisi moiseen."

Jos äänestäjäkunta saisi herätyksen
ja lakkaisi uskomasta niitä jotka popularisoivat politiikan ........

Mutta turha toivo.

Kansa uskoo mitä haluaa uskoa

ja popularisointi senkun jatkuu.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Tehokkaan katumisen puutteesta"

Olisi kai Halla-ahon ja Hakkaraisen pitänyt tehdä "Canossa matka" presidentin luo Kultarantaan, viimeiset kymmenet metrit kontaten tuhkaa päälleen ripottaen ja nöyrästi anoa anteeksiantoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vaattovaarakin se jaksaa "nöyristellä", vaikka jonkinlainen verbaalinen suoritus olisi varmastikin riittänyt.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo olisi ollut hyvä neuvo heille. Saattaa olla, että pelkkä katuva maahan luotu alistunut katsekin olisi kyllä riittänyt sen lisäksi, että nöyrästi olisi ilmoitettu häpeän tunnetta aiemmista lausunnoistaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vuonna 2006 silloinen pääministeri Matti Vanhanen ( kesk.) pyysi koko maailman muslimeilta anteeksi, että pilakuvia profeetta Muhammedista oli julkaistu suomalaisilla verkkosivuilla.

Samaan suoritukseen ei yksikään suomalainen poliitikko ole kyennyt anteeksipyyntöjen saralla viimeisen vuosikymmenen aikana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rasismista ei pääse irti noin vain.

Halla-ahon ja myös osittain perussuomalaisten suosio on perustunut nimenomaan sille että Halla-aho on uskaltanut olla avoimen rasistinen. Sen takia Halla-aholle on ollut mahdotonta perua rasistisia kirjoituksiaan, vaikka palkintona olisi voinut olla ministerin posti.

Perussuomalaisissa on kuitenkin ollut koko ajan myös siipi joka ei rasismia oikeasti hyväksy, vaikka rasistiäänestäjien äänet ovat kyllä puolueelle kelvanneet.

Kuitenkin nyt, kun rasistit ottivat käytännössä puolueessa vallan, tämä siipi joka ei rasismia oikeasti ole koskaan hyväksynyt, oli pakotettu tekemään irtioton puolueesta. Toki ratkaisua auttoi luvatut ministerinpostit ja velvollisuudentunto jatkaa maan asioiden hoitamista.

--------------

Miten tilanne jatkossa kehittyy, siitä ei liene tietoa kenelläkään muulla kuin Timo Soinilla, polittisen populismin mestarilla, ellei Timo sitten ole ennättänyt kenellekään sitä vielä kertomaan.

Minun arvaukseni on että Timo tulee vielä pelin ratkaisemaan, tavalla tai toisella, omaksi edukseen. Timo tuntee oman puolueensa äänestäjät, niin rasistit kuin muutkin. Vaikka Timo ei rasismista, eikä rasisteista pidä, hän tietää miten heidän ajatuksensa menee ja hän varmaan osaa hoitaa nykyisenkin tilanteen, jos vain viitsii, tai jaksaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jos Halla-Aho olisi vaikka scriptansa tuominnut, niin koko suosion alkulähdehän olisi mennyt siinä. Poliittisesti siis järjetöntä ja tuomiohan toi vain reilusti lisää äänestäjiä.

**************************************
"Minun arvaukseni on että Timo tulee vielä pelin ratkaisemaan, tavalla tai toisella, omaksi edukseen"

Omaksi edukseen juurikin. Nyt saa mukavat ministeripalkat ja matkustella mukavasti ja jatkossa epäilemättä siintää se palkkiovirka.

Lindström nauttii ministerinpalkastaan ja voi loikata vaikka demareihin... demareissa olisi ihan nuorisoa. Terho voi mennä vaikka kokoomukseen mikäli joku häntä vielä äänestäisi.... en usko että monikaan äänestää. Muista loikkareistakaan tuskin monikaan säilyy politiikassa...

En usko että tämä loikkaus rasismiin liittyy kuin ihan pienessä marginaalissa. Mediassa moista voi pyöritellä toki ja aina joku uskoo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En usko että tämä loikkaus rasismiin liittyy kuin ihan pienessä marginaalissa. Mediassa moista voi pyöritellä toki ja aina joku uskoo."

Minä taas uskon että kaikki liittyy juuri rasismiin ja ennenkaikkea siihen että osa äänestäjäkuntaa on henkeen ja vereen rasisteja. Koska näin on, aina tulee olemaan myös politikkoja jotka haluaa näiden rasistien äänet.

Muu politiikka kuin maahanmuuttopolitiikka on näille rasistisille äänestäjille täysin merkityksetön asia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #42

"Minä taas uskon että kaikki liittyy juuri rasismiin"

No ei se liity. Joillakin voi liittyä. Tuo olisi liian helppo selitystapa ihmisten käyttäytymiselle ja mielipiteille. Asiat eivät ole noin yksinkertaisia, mutta veisi liikaa tilaa ja aikaa alkaa moisesta keskustella. Muutenkin olen tuhlannut tänään jo ihan liikaa aikaa Uuden Suomen blogeihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Tuo olisi liian helppo selitystapa ihmisten käyttäytymiselle ja mielipiteille."

Varmaan on muitakin asioita, eikä asia ihan näin yksinkertainen olekaan. Mutta jos ihminen ajattelee rasistisesti, se on kuin uskonto, joka vie tilaa muulta ajattelulta ja muut näkemykset menettävät painoarvoaan.

Siksi rasististen tai puolirasististen mielipiteden esittämisestä politikko saa jatkossakin, hyvää vetoapua vaalikamppanjaansa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #49

A.V.:". Mutta jos ihminen ajattelee rasistisesti,.."

Kun itsellesi tuntuu olevan selvää mitä tarkoittaa "rasistinen ajattelu", niin voisitko hieman avata sitä tässä?
Esim. itse 60nä työttömänä olen sitä mieltä että mamu vie mahdollisen oman työpaikkani, tahi että miljardi mamubisneksen tukemiseen, on miljardi pois jostain muusta(esim. oman äitini asiallisesta hoidosta), niin olenko rasisti, vai ajattelenko vaan rasistisesti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #257

Kiitos kysymästä.

Kysyt oletko minun mielestäni rasisti.

Noilla perusteilla mitä kirjoitit, en ole huolissani siitä oletko rasisti. Kaikki me vähän rasisteja ollaan, myös me jotka kovasti tuomitsemme rasismin ja myös rasismin kohteet, tai uhrit, voivat olla itsekin vähän rasisteja.

Huolissaan pitää olla siitä kun joku, tai jotkut, lähtevät tätä ihmisten luontaista rasismia kiihottamaan ja keräämään sillä tavalla ääniä.

Mitä mainitsemaasi ongelmaan tulee, niin tuskin sinun työpaikkaasi uhkaa kielitaidoton turvapaikanhakija raukka. Jos joku vie työpaikkasi, se on sitten joku nuorempi, tai muuten ammattitaitoisempi, tai parempi, tai joku sellainen joka työnantajasi milestä sopii tehtävään paremmin. Kenties kyseessä on se että sinulta puuttuu joku erikoistaito, tai työnantajasi pitää vanhenevaa työntekijää taloudellisena riskinä ja siksi kannattaa ottaa tilallesi joku muu, todennäköisesti joku nuorempi.

Todennäköisesti sinua ei kuitenkaan korvaa turvapaikanhakija, vaan toinen suomalainen, tai joku työnantajan varta vasten ulkomailta värväämä, joku ei- pakolainen.

------

Mitä työllisyyden hoitamiseen yleensä tulee, ei se hoidu maahanmuuttopolitiikalla, vaan työmarkkinapolitiikalla. Jos kilpailukykymme olisi kunnossa ei Suomen viennillä olisi muita rajoitteita kuin työvoiman taidot, eli koulutus kyseisiin tarvittaviin tehtäviin ja työvoiman saatavuus.

Suomessa on ehkä kolme miljoonaa työntekijää. Heidän aikaansaannoksensa menee maailmalla kaupaksi, jos on kilpailukykyä. Siinä työllistyvät niin persut kuin uuvat ja mamutkin, jos koulutus on sopiva ja työhaluja riittää.

Mitä tulee siihen ettei kantokyky riitä elättämään ja kotouttamaan kaikkia maahan tulevia pakolaisia, niin niihän se on, mutta kyllä tänne jonkin verran pakolaisia sopii, sen verran mitä itse päätämme, tai millaisen kansainvälisen sopimuksen olemme tehneet.

Ei tässäkään asiassa mitään rasismia tarvita, eli turvapaikanhakijoiden halventamista ja mustamaalausta, saati sitten päällekäymistä ja polttopulloiskuja.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Olen lukenut Halla-ahon blogin, Scriptan, läpi, mutta en ole sieltä ainakaan avointa rasismia löytänyt. Päinvastoin, Halla-aho on siellä todennut tulevansa toimeen kaikenväristen, kaikkia uskontoja edustavien ja kaikkia kulttuureja edustavien yksilöiden kanssa. Sehän on rasismin vastakohta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei suinkaan ole vastakohta. Moni sovinistikin tulee toimeen hyvin naisten kanssa yksilöinä, saattaa olla jopa sellaisen rakastama.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #79

Mikäs sovinisti se on, joka suhtautuu naisiin yksilöinä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #89

Liian laimea provo. Osoita että ominaisuuden ryhmään yleistäminen sulkee pois yksilön kanssa toimeen tulemisen, niin saatan syttyäkin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #93

Tuollaista ei voi osoittaa, mutta voin sen sijaan yrittää käyttää käänteisen todistamisen menetelmää: En usko, että kukaan aito rasisti voisi tulla toimeen kenenkään vihaamansa rodun edustajan kanssa. Jo ihan siitäkin syystä, että hän ei tutustuisi lähemmin sellaiseen, jota lähtökohtaisesti vihaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #164

Kelpaako aidoksi rasistiksi Auschwitzissa SS:n joukoissa vartijana palvellut Franz Wunsch joka rakastui slovakialaiseen juutalaisnaiseen Helena Citronovaan ja myöhemmin pelasti Helenan siskon Rozinkan juuri kun tämä oli menossa kaasukammioon. Rozinkan kaksi lasta kuolivat kuitenkin.

Lähde: BBC books Auschwitz The Nazis and the "final solution" sivut 193-198. Kirjoittanut Laurence Rees joka myös tuotti televisiossa näytetyn sarjan samalla nimellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #164

Miksi rasisti vihaa? Onko se osa sinun määritelmää rasistista?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Halla-ahon ja myös osittain perussuomalaisten suosio on perustunut nimenomaan sille että Halla-aho on uskaltanut olla avoimen rasistinen. Sen takia Halla-aholle on ollut mahdotonta perua rasistisia kirjoituksiaan, vaikka palkintona olisi voinut olla ministerin posti."

Halla-aho on nimenomaan kiistänyt olevansa rasistinen.

Selvästikin meillä on erimielisyys siitä, mitä tarkoittaa rasismi. Sen lisäksi on kuitenkin epäselvää, mitä tarkoittaa avoin.

Esimerkiksi Juha Sipilä on avoimesti kristitty. Tämä ilmenee siten, että jos häneltä kysyy, onko hän kristitty, hän vastaa myöntävästi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja taas sitä pettyi. Luulin, että blogi oli Uuvattien koomisista takinkäännöistä johtajansa hommafoorumilaisuudesta nollatoleranssiin mutta ei koko aihe sivuutettiin ja blogi oli taas kerran sitä itseään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ehkäpä otsikon huolellinen lukeminen olisi auttanut.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Otsikon voi lukea sarkasmiksi, mutta moisia tulkintoja ei tähän asti ole tarvinnut etsiä varsin suorasanaisen päätoimittajan teksteistä jotka eivät ole jättäneet epäselvyyttä mitä mieltä on. Eli. Nyt sitten silotellaan kun hallitusasetelma on mikä on vaikka puolueettoman median luulisi tekevän kaikkea muuta kuin vaalivan tätä haurasta hallitusasetelmaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #23

Ei ole mitään syytä lukea otsikkoa sarkasmiksi. Jostain syystä, varmaan Hommaforumin kasvattamana, nykyään on ihmisiä, jotka luulevat osaavansa lukea rivien välejä, vaikka eivät osaa lukea rivejä.

Tässä avauksessa on kyse rasismista eikä hallitusasetelman hauraudesta.

Marko Parkkola

Mites tämä Simon Elo, joka on markkinoinut itseään kovasti Hommaforumilla ja osallistunut homman rahoitukseenkin käsittääkseni. Kovan luokan rasisti ja islamofobisti suvaitsevaiston mukaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lienee tehokkaasti katunut toisin kuin joku muu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Marko Parkkola

En ole kuullut Elon katuvan mitään.

Olisi kyllä hyvä jos päätoimittaja Huusko listaisi tarpeelliset katumustoimet, joilla nollatoleranssi saavutetaan. Ilmeisesti natsien ex-johtaja Holappa on tällaiset suorittanut. Häneltäkin voisi kysyä asiaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

En ole kuullut mitä Elon pitäisi katua. Voisitko valistaa tietämätöntä, tuskin sentään pelkkä läsnäolo hommafoorumilla vaatii katumusharjoituksia? Jotain hän on ilmeiseti kirjoitellutkin, kun peräät katumusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Eikös se Holappa ole todellakin näyttävästi julkisuudessa varta vasten esiin tuonut katumustaan ja kertonut langenneensa väärälle polulle? Lisäksi hän on pyrkinyt paljastamaan Vastarintaliikkeen toimintatapoja sekä päämääriä varoittaen suomalaista yhteiskuntaa siitä ja vastaavanlaisista ilmiöistä.

Hän ei ole siis pelkästään osoittanut aitoa katumusta, vaan pyrkii taistelemaan liikettä vastaan. Jos Halla-ahokin olisi ilmoittanut, että rasismin vastainen taistelu tulee olemaan hänen agendansa keskiössä tästä eteenpäin, niin silloin olisi oltu jo aika lähellä.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #63

Tuossa onkin varsin kattavasti tarvittavat katumisharjoitukset listattu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

Niin juuri! Ei niitä kovin pitkää listaa tarvita, jos katumus on aitoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos tiedosta Marko Parkkola.

Marko Parkkola

Mitenkäs näiden avustajien kohdalla, joutuvatko hekin tekemään katumusriittejä?

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005253432.html

Kyllä tässä olisi vähintään totuuskomission ja Kristallnachtin paikka rasisteja kohtaan. Muuten antikristilliset voimat pääsevät jylläämään hallituksessa ja itse Saatana laskeutuu maanpäälle rankaisemaan kaikkia.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ei auta. Jos paikkansa on saanut Halla-Aholaisten lepyttelemisellä, niin Halla-Aholaisuus lakkasi juuri olemasta hyödyllinen rekrytointiperuste. Noissa kuvioissa ei vain tarvitse käydä tuotannollistaloudellisia keskusteluita siitä, miksi henkilö ei enää omaa uuden tuotannon vaatimia taitoja.

On nimittäin aivan eri asia ja eri taidot kyseessä kun haetaan äänestäjiltä valtuutus eduskuntaan, tai edustajalta valtuutus toimia avustajana.

Marko Parkkola

Sampo Terhohan on Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja. Olen käsittänyt että tätäkin on käytetty lyömäaseena perussuomalaisia vastaan. Saako Sampo jatkaa puheenjohtajana vai pitäisikö hänen erota katumusharjoituksena?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomen Vastarintaliike kai ainakin nyt on eristetty hallituksesta uuden puoluejaon myötä ja sen kautta että puolukokous sai jälkinäytöksen.
Ruotsissa SVL´n emojärjestön kiinni jääneet ja tuomitut pommiterroristit olivat saaneet sotakoulutusta Venäjällä. Sitä sietää miettiä.
http://expo.se/2017/bombnazisterna-atalas-for-fors...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Suomen Vastarintaliike" on aidosti natsistinen porukka eikä ole liittynyt perussuomalaisiin tai edes perussuomalaisten komentoonsa ottaviin nuiviin käsitykseni mukaan.

He ovat aidosti natseja kuten näkee ihan pääsivultaan http://www.vastarinta.com/ . Heh ja ovat näköjään ottaneet tunnuslauseekseen mv-lehti janitskinin tunnuslauseen, jonka lainasi puolestaan Orwellilta (joka taas ei olisi moisia tukenut).
En taida vieläkään jaksaa tuota Hitlerin "Taisteluni" -kirjasta.... en edes äänikirjan muodossa mitä vastarintaliike kovasti koittaa tarjoilla.. vaivalloista tekstiä ja tuskin paranee kuunneltuna.

Tuo sakki on jopa hörhömpää kuin Marco de Witin sun muut "Rajat kiinni" -porukat.... ja se on jo saavutus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juho Eerolan aiempi avustaja oli jäsen Vastarintaliikkeessä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #59

Niin olikin ja joku kävi haudalla vastarintaliikkeen porukoiden kanssa (Immonen taisi olla). Jotain symppausta on siis voinut olla, mutta käsitin että se on muutamaan yksilöitynyt. Tosin jos vastarintaliikkeeseen kohtaan tuntee joku edes lievää sympatiaa, niin vierastaisin itsekin sellaista. Sen sakin tavoitteet ovat kaukana isänmaallisesta (no omasta mielestään toki ovat sitä, mutta olen reilusti eri mieltä).

Siinä tuo ongelma halla-aholaisille voi muodostuakin (ikään kuin ei soinilaisten vastaiskussa olisi ollut tarpeeksi). Nyt on kerätty jopa Vapaavuoren rikoslistaan yltävä sahamies sinne (jooh, se Hakkaraisen Teuvo). Joku voi vierastaa. Siellä on kuten Kuikka mainitsi muutama tosiaan vastarintaliikkeeseen lievästi aikaisemmin liittyvä (tuskin ovat enää yhteyksissäkään mutta ikävältähän moinen näyttää).... ja sitten muuten kivasti julkisuudessa esiintyvä, mutta miten #¤#¤ssa se voi olla kreationisti Huhtasaari (ja mm. hänen myötämielisyys de Witin porukoiden suhteen). Karkottaa loogisesti ajattelevia ihmisiä kummasti kreationisti ja/tai Hakkarainen. Jne.... että vaikka Halla-Aho esiintyy kylmän loogisesti, niin tuo muu porukka osin voi aiheuttaa hänellekin päänsärkyä jatkossa.

En siis liikaa demonisoisi heitä, mutta onhan tuossa hyvinkin hassua sakkia. Se on kiitettävää että aika reilusti sanovat mitä ajattelevat... siitä saa sitten kansa päättää. Siinäkin omat ongelmansa, koska vaikka Soini sanoi "kyllä kansa tietää", niin itse en ole ollut ollenkaan yhtä optimistinen kansan suhteen. Historiaa katsoen eri maiden kansat eivät ole läheskään aina tienneet omaa parastaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #81

Puolustusministeri Jussi Niinistö kävi natsi-Saksan joukoissa Saksassa vuonna 1945 taistelleen Lauri Törnin haudalla USA:ssa laskemassa seppeleen.

Suomen armeija taisteli samaan aikaan Lapin sodassa saksalaisia vastaan , kun Törni aloitti yhteistyön natsien kanssa ja myöhemmin liittyi sotiviin natsijoukkoihin natsi-Saksassa.

Vuonna 1947 Törni saikin maanpetoksesta kuuden vuoden kuritushuonetuomion.

P.S. Nollatoleranssi natsismille ja sen ihailulle tietäisi nykymuotoisen hallitusrintaman hajoamista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #84

Törni on aika ristiriitainen hahmo Suomessa. Aika isolle osalle sankari ja toisille ei. Isoin osa oikein jaksa välittää noin vanhoista jutuista. Koivisto-vainaan asetoveri kuitenkin. Nyt sille oli kai annettu oma viinapullomerkki eli onhan tuo legenda tai sankari monille. Sota-aika oli karua aikaa monine pikakäännöksineen... eli en nyt jaksa liikaa tuomita. Vuonna 1947 oltiin niin kovasti Neuvostoliiton vaikutuspiirissä muutenkin että silloin mm. oli presidenttimme Rytikin vielä kuritushuonetuomiolla.... Paasikivi sen taisi myöhemmin armahtaa.

Viinahan Törnille joskus maistui liiaksikin, mutta yritteliäs mies selvästikin kun kohosi USA:n puolellakin vanhoilla päivillään varsin korkealle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #134

Ristiriitainen hahmo oli isänmaan ystävä Lauri Törni.

P.S. Ei ole Suomen valtio vieläkään palauttanut Lauri Törnille tältä vuonna 1947 vietyä kapteenin arvoa anomuksista huolimatta, vaikka Neuvostoliitto katosi jo vuonna 1991.

Ehkä puolustusministeri Niinistö nyt hoitaa asian.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #150

Aika harvalle natsiarmeijassa Suomea vastaan sotineelle lienee palautettu sotilasarvo...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #158

Mannerheim-ristin ritari Lauri Törninkin kohdalla pitää varmasti arvioida se "kokonaisuus", joka ratkaisee.

Jussi Niinistön kohdallakin ilmeisesti "kokonaisuus" sallii jatkamisen puolustusministerinä varsinkin kun natsismille ei hallituksesa ole nollatoleranssia.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #84

Itse asiassa Törni taisteli Waffen-SS:n joukoissa 1941 ja 1945. 1945 sota Saksan kanssa oli jo periaatteessa ja käytännössä ohi vaikka satunnaista laukaustenvaihtoa oli vielä huhtikuussa 1945. Tammikuussa 1945 Suomen joukoissa oli enää noin 600 varusmiestä ja jonkun verran kantahenkilökuntaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #177

Vuonna 1941 Törni oli kahden kuukauden ajan koulutettavana Saksassa, ei lainkaan rintamalla.

Upseerivakanssien puutteen vuoksi hän palasi/palautettiin takaisin Suomeen, jossa jatkosota oli jo alkanut.

Marko Parkkola

Tämä on juuri sitä vainoharhaa, johon toivoisin, että täällä olisi nollatoleranssi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nollatoleranssi ihmissuhteissa ei siedä positiivista syrjintää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Muistetaan nyt kuitenkin että Simon Elo on hommafoorumiaktiivia yli 1000 viestillään ja vielä ennen eduskuntavaaleja pyysi hommalla lahjoituksia, yli 75€ lahjoituksilla Simonilta olisi saanut kirjan Halla-Ahon allekirjoituksella.

Muistetaan että puhemies Maria Lohela on nuivan manifestin allekirjoittajia ja on ollut Jussi Halla-Ahon "suositteleen äänestämään" listalla.

Mutta tokihan me tiedämme että rasismi on aika tyhjä sana nykyään, tai ainakin kovin liukuva käsite.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mieltään saa muuttaa, vaikka ei ihan Pekka Peitsen sarjassa painisikaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onkohan tässä nyt harjoitettu presidentinkin peräänkuuluttamaa aktiivista katumista :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #47

Tietenkin on. Ja hallitus jatkaa. Minä en ole siitä onnellinen. En haluaisi hallitukseen uuvatteja sen kummemmin kuin kepulaisia tai kokkareitakaan, persuista puhumattakaan.

Kaikissa Itämeren maissa on kuitenkin hyvä tietää, että Suomen hallitusryhmissä on nollatoleranssi rasismille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

Olen sitäpaitsi kuulut jo joiltakin tahoilta ettei politikon vaalikamppanjassaan käyttämää retoriikkaa lasketa, silloin kun ryhdytään tositoimiin. Erityisesti näkisin että Sampo Terhon retoriikkaa ymmärrettiin erityisen hyvin, siinähän oli hyvä tarkoitus, vaikka se tarkoitus sitten ei onnistunutkaan.

Voisi tämän raadollisemminkin sanoa. Sampo terho yritti kovasti pettää perussuomalasten sivijäsenet ja antoi väärän käsityksen siitä mitä itseasiassa ajatteli.

Minä puolestani pidän siitä mitä Terho oikeasti ajattelee, enkä piittaa siitä mitä hän vaalikamppanjassaan sanoi. Vaikka en ole persu, olen Sampo Terho fani. Fiksumpaa politikkoa on vaikea löytää, mutta selvästikin hän on huono valehtelija, kun valheet ei menneet läpi. :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onhan siellä uuden vaihtoehdon Lea Mäkipään avustajana kuitenkin vielä Terhi Kiemunki :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nollatoleranssi epärehelliselle politiikalle olisi myös aika kova sana äänestäjien mielestä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Hiljaa ny, meidän Preetiä kannatetaan". (Täällä Pohjantähden alla)

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

No se edellyttäisi paljon nykyistä fiksumpia äänestäjiä. Vaikka sellaisia, jotka eivät nussuttaisi mestarinsa kohdalla jostain vaalilupausten pettämisestä kun mestari heti ilmoitti olevansa hyvä puudeli jos vain hallitukseen pääsee.

Kyse on rasismista ja poliittisesta sisäsiisteydestä. Ymmärrän että se kismittää niitä, jotka ovat haalineet äänensä sellaisilta tahoilta jotka eivät normaaleja käytöstapoja ymmärrä ja kohderyhmän mukaista käytöstä itsekin toteuttaneet. Mutta itsehän ovat umpikujansa luoneet kun ovat poliittista valtaa hankkineet metodeilla, joilla vallan tärkeimpiin kammareihin ei suurin surminkaan haluta päästää. Ei vaikka itku ja poru olisi mölymystössä maksimoitu.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos olisi fiksuja äänestäjiä niin demareiden kannatus olisi alle 10% Mutta on täysin oikein että on yhtäläinen äänioikeus niin fiksulla kuin tyhmälläkin. Se on demokratiaa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #61

Pikemminkin 80% kun laskee kaikkien demareja teeskentelevien ja äänestäjille valehdelleiden äänisaaliit.

Mutta äänestäjien fiksuudesta tosiaan kertoo paljon se, että näitä demariheittoja vielä kuulee. Ne vaalit joissa se meni läpi, olivat ja menivät. Koko Perussuomalaiset asettivat aivan uudet rajat sille miten huonosti vaalilupaukset voi pitää ja lähinnä todistivat miksi pitää äänestää oikeasti demaria eikä vain huonoa kopiota. Sitä surkeinta valehtelua on nyt sitten puhua hallapersujen heikommista välittämisestä kun H-A on itse todennut heidän olevan täydellisiä puudeleita kaikissa muissa kysymyksissä paitsi avoimessa rasisimissa, minkä termin alle sitä ikinä sitten kulloinkin yritetään tunkea. Koska edes siinä ainoassa heille merkityksellisessä poliittisessa kysymyksessä kyseinen porukka ei ole kyennyt olemaan rehellinen äänesäjille. Ja nähtävästi eivät kykene itkun perusteella olemaan rehellisiä edes itselleen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #64

No demari on uskossa vahva, se on minulle selvää. Ja pitäkää se Rinne mahdollisimman pitkään johdossa, se on hyvä johtaja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

Jos työläiset ja maan köyhät olisivat fiksuja, niin ne ei äänestäisi riistäjäporvareita, kuten nyt tekevät.

Riistäjäporvarit eivät kylläkään sitten kiitä, vaan ryöstää sydämensä halusta, kaiken mitä köyhästä irti saavat.

Näin tekee nykyinenkin hallitus.

Jos köyhälistö olisi fiksua porukkaa, eivät he olisi köyhiä, vaan rikkaita ja riistäisivät köyhempiään, kuten nykyinen porvarihallitus.

Mutta köyhät on tyhmiä, aivan kuten sanoit, äänestävä riistäjäporvaria ja aina vain köyhemmäksi tulevat.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #69

Kyllä tässä on kyse keskiluokan päätöksistä. Heille pitää myydä sosialidemokraattista politiikkaa muidenkin puolueiden. Muut vain eivät ole valmiita toteuttamaan sitä käytännössä. Heidän kohdallaan kysymys vo myös olla tietoisesta itsepetoksesta, jossa haluavat teeskennellä demariarvoja, mutta eivät oletakaan että niitä toteutettaisiin.

Ne tyhmät sitten löytyvät sektorilta jossa yllä olevan kaltaiset typeryydet menevät läpi. Sama porukkaa ostaa myös sen demarit ja velka -ajattelun, jolla ei myöskään ole mitään kontaktia todellisuuteen. Siis niitä peruspersuja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #88

"Ne tyhmät sitten löytyvät sektorilta jossa yllä olevan kaltaiset typeryydet menevät läpi. Sama porukkaa ostaa myös sen demarit ja velka -ajattelun, jolla ei myöskään ole mitään kontaktia todellisuuteen. Siis niitä peruspersuja."

Juu ymmärsin, ne peruspersut on tyhmiä kun demarilta kysytään. Teillä on se fiksuuden lähde jossain jemmassa vissiin, kun edes tällä hallituspohjalla ette parempaa ole pystyneet.

Ettekä houkuta nuoria jäseniksi.

Itse käyttäisin sitä viisautta mitä pidätte vakan alla.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #206

Eiköhän siihen riitä kysyminen keneltä tahansa ei-persulta.

Ei meillä fiksuudesta ole pulaa ja nuorisoakin vetää nuo demareita leikkivät Vihreät ja Vassarit. Ja sekös Persuja harmittaa. Nuorille kun ei oikein käy se Persuilu kaupaksi.

Ja Persujenkin slogani oli leikkiä työväenuoluetta ilman sosialismia ja lupaukset osin suoraan demareilta. Lopulta onkin vain puolue ilman mitään muuta kuin avoin rasisimi. Ei sen säälittävämmäksi oikein voi mennä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #208

Olet uskossasi vahva Juhana. Tee demareista suuri uudestaan :)

Potentiaalia lienee löytyy jos sinuun on uskominen.

ps. yrittäjille ei kannata jakaa suklaata vaalien alla. Ne ottaa sen vittuiluna.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU on tappanut sosiaalidemokratian lähes kaikista euromaista. Suomessa vielä pyristelee yksipuolisen median ansiosta mutta kun ammattiliitot kuolevat pystyyn sisäisessä devalvaatiossa niin se on sdp:n menoa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Joo todellakin voidaan todeta että sosiaalidemokratia ei ole enää mikään eurooppalainen liike.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lieneekö tuo EU syypää, vaiko nouseva nationalismi.

Työväestö on tyhmää. Jos se ollisi viisasta, eivät olisi työväkeä, vaan herroja.

Tyhmiä on helppo puijata kaikenlaisilla ismeillä.

Syytän siis nationalismia sosialidemokratian alennustilasta. No, onhan se tavallaan kiertotietä EUnkin vika. :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Macron edustaa sosiaalidemokraattisia arvoja, kuten asiallisesti ottaen Merkelkin. Martin Schulzin, Jeremy Corbynin ja Stefan Löfvenin tapaukset lienevät itsestäänselviä. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on viime vuosikymmenten johdonmukaisimpia demarijohtajia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onko todella Macronin talousarvot sosiaalidemokraattisia? Jos ovat niin sitten olen äärimmäisen ihmeissäni.

Toki varmaan sosiaalidemokratia on muutakin kuin talousnäkemyksiä, mutta silti, se on aika hurjaa jos miehen linjaa ja ehdotuksia pitää sosiaalidemokraattisina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #103

Liekö ihan sosialidemokraattisia, mutta myös työväestön etuja ajamaan pyrkiviä ja sitähän sosialidemokratian pitäisikin olla, vaikka ei aivan ole, kun populismi sotkee sielläkin pasmoja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #106

Oho, ei ainakaan julkisen sektorin työväenstön etuja ajavia, mutta ei siinä jos sosiaalidemokraatit kokevat miehen talouslinjan omakseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Simon Elokin mainitsi Macronin ja toivon puhuessaan kääntymyksestään uuvatiksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #183

No sitten, uusi vaihtoehto, macron ja sosiaalidemokratia ovat yhtä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Halla-aho on niin kohuissa ryvettynyt ja omalla hyväksynnällään saanut maineen "hitleristä seuraavana". Perussuomalaisilla hänen kanssaan on mahdollista saada ikuinen paikka oppositiossa.

Soinilaiset luultavammin yrittävät päästä oikeistolaiseksi versioksi vasemmistoliitosta eli "apupuolueeksi kokoomukselle ja keskustalle, joilla aina tulee olemaan paikka jokaisen oikeistopuolueen kumileimasina".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Ja kun Halla-ahon kandidatuuri oli niin erikoinen ratkaisu niin joku asia kiikastaa. Mari PS Rantasen blogissa väläytettiin että Terho olisi jossain vaiheessa esittänyt SVL'n kieltämistä. Siitä lähti prosessi (minä siis veikkaan) jossa H-a lähes pakotettiin ehdokkaaksi. Terho oli eliminoitava.
Natsit ovat tehokkaita. Kaikki miehet jotka eivät poliittisessa julkisuudessa uskalla käyttää esim värikkäitä tai pehmeäsävyisesti kuvioituja paitoja taipuvat natsikoodiin. Stubb shortseissa ja uskaltauen leikkimään lasten kanssa julkisuudessa oli myös aivan ylimitoitetun pilkan kohde. Natsit tehokkaasti ja järjestäytyneesti valtailevat poliittista areenaa. Luulen että Uuvattien saamat tappouhkaukset myös ovat SVLmobilisoituja.

Oiva Luosujarvi

Rasismi ja vihapuhe.
Se on mielenkiintoinen aihe, joka puhuttaa kovasti meitä valkoisia ateisteja / kristittyjä eli valtaosaa Suomen kansasta.
Miksi vain valkoinen ateisti / kristitty voi syyllistyä rasismiin tai vihapuheeseen?
Musta musta tai ruskea ihonvärin omaava / islaminuskoinen ei syyllisty rasismiin tai vihapuheeseen?
Miksi on rasismia puolustaa 80 % Suomen kansalaisista, jotka ovat valkoisia ja uskonnoltaan kristittyjä / ateisteja?

Miksi musta /ruskea islaminuskoinen raiskatessaan / tappaessaan valkoisen Suomalaisen ateisti-kristityn ei saa tuomiota rasismista / vihateosta, vaikka puolustelee itseään oikeudessa omalla kulttuurillaan ja uskonnollaan, jossa on sallittua raiskata / tappaa muuhun kultuuriin tai uskontokuntaan kuuluva henkilö ?

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus pitäisi koskea myös muitakin kuin valkoisia ateisteja / kristittyjä Suomessa, kun asiana on rikos toista ihmistä kohtaan. Jos rikollinen - uhri ei edusta samaa kansalaisuutta tai taustaa(jos saanut Suomen kansalaisuuden), jos ei edusta samaa ihonväriä tai samaa uskontoa.

Olisiko aika uusia rikoslakia ja moukata sitä tavalla, jos raiskaaja / tappaja ei edusta samaa ihonväriä, kansalaisuutta, uskontoa, niin tuomittakoon rasistisesta rikoksesta kovennettuun rangaistukseen.
Valkoisen miehen raiskatessa afrikkalaistaustaisen, niin rangaistus on kovempi ja myös afrikkalaistaustaisen raiskatessa valkoisen olisi rangaistus kovempi.
Silloin se toimisi pelotteena eri kulttuureille ja uskonnoille tasapuolisesti, ettei toisen uskontoa, kulttuuria, kansalaisuutta omaavien ihmisten kohdalla rikos olisi aina kovennettu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kumpi on pahempi rasismi vai muslimien raiskaamat ja tappamat suomalaiset? Onko terroristien tappamat sadat eurooppalaiset mitätön asia rasismiin verrattuna? Näin voisi päätellä US-blokien kirjoituksista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Makkonen pitää suomalaisten raiskaamia ja tappamia suomalaisia muslimien raiskaamia ja tappamia alempiarvoisempina?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tietääkö työmies Putkonen persuista eron?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nollatoleranssi rasismille on ollut itsestäänselvyys kansainvälisessä jalkapallossa jo vuosia.

Ilkka Huotari

Olen ollut aika monesta oikeuden päätöksestä eri mieltä, joten rasismikortin käyttö on ollut mielestäni turhaa. Oikeuden Päätöksillä on vain heikennetty sananvapautta.

Esim. Hakkaraisen päätöksestä oikeus väitti:

"Hakkaraisen viestissä yleistettiin muslimit ja terroristit ja tällä väitteellä hän oikeuden mukaan väitti islaminuskoisia rikollisiksi heidät yleistäen."

En ole samaa mieltä tästä, että Hakkarainen olisi yleistänyt kaikki islaminuskoiset rikollisiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vapaassa maassa saa olla eri mieltä niin oikeuden päätöksistä kuin itse laeistakin. Oikeusvaltiossa niitä kuitenkin noudatetaan.

Ilkka Huotari

Koska laki on olemassa, valtio on silloin oikeusvaltio?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #91

Oikeusvaltio on valtio, jossa riippumaton oikeuslaitos tulkitsee parlamentaarisesti säädettyjä lakeja, ottamatta huomioon vaihtuvien hallitusten käskyjä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #96

Ok, no sitten näiden tuomareiden pitäisi mennä logiikan peruskurssille. Siitä väitteestä, että kaikki terroristit ovat olleet X-uskoisia, ei seuraa, että olisi väittänyt, että kaikki X-uskoiset olisivat terroristeja.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #97

Kyllä juridiikassa on oma logiikkansa, eikä tuomioistuimessa pelkästään päättely ratkaise vaan myös kaikki tiedossa olevat tosiseikat.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #100

Vanha kunnon #kokonaisarvio. Yksittäiset teot eivät niinkään merkitse, vaan "kokonaisuus".

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #114

Kyllä "kokonaisuudella" voi olla merkitystä esimerkiksi seuraamusharkinnassa, mutta jokaista yksittäistä syytekohtaa käsitellään faktoineen johtopäätöksineen erikseen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #97

Eihän kukaan ole sanonut myöskään, että ihan kaikki Persu-kannattajat olisivat rasisteja?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #143

Ihan sama minulle, sanokoon, jos haluaa.

Toki se edustaa harhaisuutta, ja olisi ikävää, jos esim. presidentti olisi näin harhainen ja julkisesti heiluttelisi rasistikorttia.

Mutta saahan sitä sanoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

# 87

Suomi ei taida olla J-P Vuorelan määritelmän mukainen oikeusvaltio, kun KHO:n vahvistamasta käännytyspäätöksestä huolimatta maassamme on runsaasti turvapaikanhakijoita, jotka eivät ole noudattaneet lakiin perustuvaa oikeuden päätöstä ja poistuneet Suomesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #92

Verbillä "noudattaa" on eri käytännön merkityksiä. Oikeusvaltio ei kaadu siihen, että joku joskus tekee koulussa joukkomurhan. Kunhan järjestelmä toimii ja tuomiot seuraavat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #122

Oikeusvaltio ei onneksi kaadu liioin siihen, että joku saa KKO:sta päiväsakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kansalaisryhmää vastaan kiihottamisesta ja toteaa tuomion edustaneen vain muutaman yksittäisen ihmisen mielipidettä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Arvopohja sallii valehtelijan, vaikkei rasistia kuitenkaan. Onkohan se kuitenkaan kovin ylevä arvopohja?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala

Tehokas katuminen on juridinen termi jonka toteutuessa tuomio pienenee. Se ei ole enää mahdollinen tuomion jälkeen. Siksi ihmettelen, että presidentti Niinistö, entinen hovioikeuden tuomari, ottaa tällaisen juridisen termin käyttöön tilanteessa jossa se ei ole edes teoreettisesti mahdollinen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Totta sinänsä. Presidenttihän käytti termiä selvästi ikään kuin lainausmerkeissä, mutta ei sellainen tietenkään ole omiaan täsmentämään keskustelua.

Kyseessä oli vertaus. Rautalangasta: Halla-aho on tehnyt rikoksen. Käytännössä rikos on sama kuin hänen poliittinen linjansa. Hän on ilmoittanut, ettei hyväksy oikeuden päätöstä. Hän on ilmoittanut, ettei kadu rikostaan.

Poliittisesti kyse on siitä, että rikollinen linja jatkuu. Juridisesti häntä ei tietenkään uudelleen tuomita, ellei lisää samanlaisia kirjoituksia tule, mutta poliittisesti hän on yhteistyöhön kelpaamaton.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hän ei ehkä uskalla katua koska saisi netsinatsit kimppuunsa?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala

Niinistö nimenomaan toteaa, että "Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta" yle 11.6.

Esim. Vapaavuoren pahoinpitelytuomio on kiistatta enemmän ihmisarvoon (suoraan) kohdistunut rikos kuin Halla-ahon tuomioon johtanut kirjoitus.

Jokainen voi sanoa mitä tahansa, mutta rikos on aina itsekäs teko. Teko ei tule tekemättömäksi tuomiolla tai katumalla.

Selvyyden vuoksi, minä en ole kiinnostunut politiikoista kuin heidän poliittisen sanoman kautta, joten minulle sekä Halla-aho että Vapaavuori ovat poliittiseen yhteistyöhön kelpaavia (kuten monet muutkin).

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Vallan vahtikoirat ovat muuttuneet vallan rakkikoiriksi.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitään muita perusteluja noille iänikuisille rasistikorteille ei taaskaan tullut, paitsi maininta tuosta poliittisesta tuomiosta, joka itsessään on sananvapauden loukkaus ja Suomelle häpeäksi. Silti edes siinä oikeudenkäynnissä edes syyttäjä ei väittänyt Halla-ahoa rasistiksi.

Huusko hyökkää sananvapautta vastaan, mutta kovasti kyllä käyttää sitä itse ja syyllistyy kunnianloukkaukseen. Ehkä hän kuitenkin katsoo, että hänelle kuuluu suuremmat oikeudet kuin hänen kanssaan eri mieltä oleville poliitikoille, mene tiedä.

Otetaan vielä pieni historiapläjäys: vuonna 1946 muodostettiin Pekkalan hallitus, jossa oli useita tuomittuja rikollisia, kuten Hertta Kuusinen ja Yrjö Leino. Tyypillisin rikos oli valtiopetoksen valmistelu. Missään vaiheessa ei kyseinen puolue eikä sen nykyisin olemassaoleva perinnejärjestökään ole näitä tekoja katunut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eikös nytkin persujen perinnejärjestö jatka hallituksessa? Halla-ahon vertaaminen muihin rikoksista tuomittuihin yksilöihin sopii minulle hyvin, Jussista itsestään en tiedä.

Nyt ei ole käyty maailmansotaa eikä muutettu poliittista järjestelmää. Vuodet 1946–48 sotasyyllisyysoikeudenkäynteineen olivat demokratian ja oikeusvaltion alennustila, mutta siitä päästiin yli.

Valtakunnanoikeudessa tuomittu Aarre Simonen toimi myöhemmin pitkään juristien suuresti arvostamana oikeusministerinä. Hänen rikoksensa ei ollut sama asia kuin hänen poliittinen linjansa, eikä hänellä ollut mitään sitä vastaan, että hänen luottamuksensa mittautettiin erikseen eduskunnassa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei persuilla ole mitään perinnejärjestöä. Koko käsite on mieletön kun kerran järjestö ihan itse on olemassa. Ja ei, se ei ole hallituksessa.

Ei Kuusisen ja Leinon tuomioilla ollut mitään tekemistä sotasyyllisyyden kanssa, tietenkään, kun kerran heidät tuomittiin hyvän aikaa ennen koko sotaa. Mutta 1946 he nousivat hallitukseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #128

Ei nyt ihan lapsellisiksi heittäydytä: Kuusisen ja Leinon hallitukseen nousulla oli paljonkin tekemistä sotasyyllisyyden kanssa. Valvontakomission vaatimuksia molemmat. Leino toimi ministerinä kolmessa hallituksessa vuosina 1944–48, Kuusinen tasan yhdessä, tasan vuonna 1948.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #153

Sotasyyllisyysoikeudenkäynti käytiin 1945-46.

Miten Hertta Kuusisen pari kuukautta kestänyt ministeriys kesällä 1948 liittyy tähän ?

P.S. Olen tietoinen nimenomaan tätä oikeustapausta varten perustetusta erikoistuomioistuimesta, johon kansanedustaja Kuusinen oli nimetty tuomitsemaan sotaan syyllisiä 1945-46.

Kyseessä oli Suomen tunnetuin näytösoikeudenkäynti.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #153

Vaikkeivät he olleet ministereinä Pekkalan jälkeen, niin kyllä he silti olivat edelleen arvostetussa asemassa omassa puolueessaan, joka ei – kuten ei myöskään sen nykyinen seuraaja – ole missään vaiheessa näistä rikoksista irtisanoutunut.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei se tuomio ole häpeäksi Suomelle (ja tämän taisi Halla-aho itselleenkin tunnustaa, vaikka ei ole siitä ääntä pitänyt).
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/06/607.html
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002547338.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pertti Salminen

Kyllä tässä tapauksessa nollatoleranssista jäi ikävä rikkaruohon maku. Pitäisi kiinnittää huomio myös siihen missä tarkoituksessa nollatoleransseja käytetään.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen verkossa seurannut Halla-ahon kannattajien keskustelua eri paikoissa ja täytyy kyllä sanoa, että olen vähän ihmeissäni. Niin moni aiemmin ihan asiallisesti maahanmuutosta keskustelleet pitävät hyväksyttävänä pahoinpitelyillä, raiskauksilla uhkailuja koska "petturit" ovat sen ansainneet. Paikoin jopa puhutaan tappamisesta, kuten saunan takana ampumisesta yms. Tietysti tällaista retoriikkaa on ollut ennenkin, mutta nyt sellaista on mukana hyväksymässä tyypit jotka ovat aikaisemmin selvästi vältelleet siihen ryhtymistä.

Tästä herättää monia kysymyksiä. Onko perussuomalaisissa ollut jo kauankin tällainen äärimmäinen porukka joka kokee, että minkäänlaista ihmisarvoon perustuvaa ihmisten kunnioittamista ja käytöstapoja ei tarvitakaan? Aiemmin he vain ovat jollain tapaa pitäneet mölyt mahassaan, mutta nyt annetaan tulla täydellä voimalla. Erikoista tämä on siksi, että tämä sama porukka on usein puhunut "aidosta tasa-arvosta" vastustaen mm. positiivista syrjintää ja hokenut fraasia "samat säännöt kaikille". Ovatko se siis olleet tuolloin tosissaan? Ovatko he kuitenkin todellisuudessa sitä mieltä, että säännöt eivät ole samat kaikille? Jotkut ovat siis todella ansainneet uhkailuja jotka täyttävät rikoksen tunnusmerkit. Vai pitäisikö tuota lakia muuttaa? Tehdäänkö laiton uhkaus tietyissä tilanteissa sallituksi? Tai tiettyihin tekoihin syyllistyneitä "pettureita" kohtaan? Jos tällainen IKL-henkistä tietä kannattaa, olisi ainaki rehtiä sanoa se suoraan eikä larpata mitään ihmisarvoa tai "samoja sääntöjä kaikille". Tai vaihtoehtoisesti tunnustaa, että tässä on aika monella karannut mopo käsistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lohela ja Elo ovat kai valinnoillaan signaloineet että heidän mielestään on sellaisia rajoja ylitetty mitä aiemmin ei ollut samassa määrin ylitetty.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tämä on varsin vakavasti sanottu. Täsmennätkö, ketkä näin ovat sanoneet?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minultako kysyit? Mihin viittaat?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #139

En kysy sinulta vaan Ossilta. Toki jos tiedät vastauksen, voit toki auttaa Ossia ja kertoa.

Viittaan tähän: "Niin moni aiemmin ihan asiallisesti maahanmuutosta keskustelleet pitävät hyväksyttävänä pahoinpitelyillä, raiskauksilla uhkailuja koska 'petturit' ovat sen ansainneet. Paikoin jopa puhutaan tappamisesta, kuten saunan takana ampumisesta yms. Tietysti tällaista retoriikkaa on ollut ennenkin, mutta nyt sellaista on mukana hyväksymässä tyypit jotka ovat aikaisemmin selvästi vältelleet siihen ryhtymistä."

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #142

Ihan vain asianomaisia itseään suojatakseni en ryhdy tänne kenenkään nimiä heittelemään. Laiton uhkaus kun on rikos ja en halua noille ihmisille koituvan mitään. Näiden rikokseen (mahdollisesti – senhän päättää viranomaiset tutkinnan myötä) syyllistyneiden lisäksi on tietysti vielä niitä jotka eivät itse uhkaile ketään, mutta taputtelevat näitä uhkailijoita olkapäille. Sehän ei taas ole rikos itsessään, mutta kertoo jotakin sellaista tuosta porukasta joka itselleni on varsin uutta. Hassua muuten, että nämä samat tyypit puhuvat niin kovasti faktoista ja nyt sitten tuntuvat olevan melkoisissa tunnekuohuissa. No, ovat selvästikin ihmisiä eivätkä jotain pelkästään 100% faktoja hallussaan pitäviä turbo-objektiivisia botteja.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #188

Siinä tapauksessa päädyn olettamaan, että puhut paskaa.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #191

Oleta rauhassa mitä haluat. Kyllähän moni on satavarma siitäkin, etteivät nämä UVlaiset oikeasti ole mitään uhkauksia saaneet. Paskapuhetta varmasti sekin. Kaikki on paskaa mitä väärää mieltä olevat sanovat.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #196

Todistustaakka on luonnollisesti syytöksen esittäjällä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #188

Mitäpä ajattelisit, jos minä väittäisin, että SDP:n ja vasemmiston sisällä on iso porukka, jonka mukaan yritysjohtajat pitää laittaa soramontun laitaan 99-vuotisten perinteiden hengessä? Ja jos kysyisit, kuka näin sanoo, kieltäytyisin kertomasta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #193

Ajattelisin että et ole ottanut vaatimusta tosissasi, tai olet samaa mieltä. Jos olisit ottanut asian tosissasi etkä olisi samaa mieltä, en usko että suojelisit teloituksen suunnittelijoita.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Niin moni aiemmin ihan asiallisesti maahanmuutosta keskustelleet pitävät hyväksyttävänä pahoinpitelyillä, raiskauksilla uhkailuja koska "petturit" ovat sen ansainneet. Paikoin jopa puhutaan tappamisesta, kuten saunan takana ampumisesta yms. "
**********************************************************

Itse ihan mielenkiinnosta voisin haluta linkit noihin keskusteluihin. Aika hyvin olen kokeillut seurata eri poliittisia keskusteluita (ja nyt viime päivinä tietenkin etenkin persuihin liittyviä), mutta nyt en suoraan ole ehtinyt raiskausuhkauksia tai tappouhkauksia näkemään. Uskon että niitä on, mutta kun en ole itse huomannut (ei sitä kaikkea ehdi kukaan seuraamaan).

MV-lehden porukat nyt toki erikseen.. siellä on aina villit kommentit. Rajat kiinni facebook esim. on toinen aika idioottimaisia kommentteja keräävä muistaakseni. Ja suomi24, ylilauta sun muut ovat ihan selvää kauraa että sieltä aina löytää mitä tahansa, mutta anonyymien purkautumiskanaviahan nuo ovat aina olleet.

Mutta ketä nuo "aiemmin ihan asiallisesti maahanmuutosta keskustelleet", jotka ovat nyt villiintyneet... esimerkkejä kaipaisi. Pitäähän moiset tuomita jos ihan raiskaus/tappouhkauksiin lähtevät. Kirosanoja olen paljonkin keskusteluissa havainnut, mutta se nyt oli aika odotettua puolueen hajoillessa kunnolla ja etenkin kun ottaa huomioon millä tavalla.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä en ymmärrä sitä tarvetta lukea niitä paskakommentteja. Niillä halutaan huomiota.

Minäkään en ole nähnyt sellaisia suuremmin (aina toki jotain tulee vastaan), mutta keskittymiskykyni on kyllä niin heikko, että kun tunnistan jonkun kommentin epämielenkiintoiseksi tai tyhjäksi, en lue sitä loppuun ja hyppään seuraavaan.

Siitä seuraa joskus virheitä, mutta enimmäkseen se voi olla syy, miksi en näe mitään järkyttävää kommenttisaastaa oikein missään - alitajuisesti sivuutan ne ja siirryn seuraavaan.

Mielestäni se on ihan hyvä keino - olla pitämättä minään. Netti on nimenomaan siitä hieno (ja toisinaan huono) paikka, että siellä saa ihan itse valita, mitä seuraa ja mitä ei.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Rasismi käsitteenä ei ole mikään yksiselitteinen asia, koska rasismi on suomalaisen oikeuslaitoksen näkökulmasta riippuvaista ensisijaisesti siitä kuka sanoo, ei niinkään siitä mitä sanoo. Tällainen ajattelumalli, jossa mm. kiihottaminen omaa kansanryhmää vastaan ei ole rikos, on pitkässä juoksussa yhteiskunnallisesti varsin kestämätön. Rasismiin suhtautumisessa tulisi kuitenkin pyrkiä samanarvoisuuteen eri ihmisten välillä , vai mitä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hieman vaikea tarttua kommenttiisi, kun menevät niin iloisesti termit sekaisin. Rasismihan ei sinänsä ole kiellettyä. Jokainen saa ihan vapaasti omata rasistisia mielipiteitä/arvoja (jos niitä nyt arvoiksi voi kutsua).

Miksi koet että ratkaisevaa on kuka sanoo?

p.s. Henkilökohtaisesti koen kiihotuspykälän ongelmalliseksi ja jumalanpilkka- sekä uskonrauhapykälät pitäisi poistaa rikoslaista.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Esimerkki. Humalapäissään tappaminen on suomalaisten kansallinen ellei suorastaan geneettinen piirre sallitaan - mutta ei ole sallittua satiirisesti loppuosaa lainaten kertoa tämän kaltaiseen selkeään yllyttämiseen paheksuntaansa tekstin kirjoittajalle, käyttämällä satunnaista maahanmuuttajaryhmää esimerkkinä, viestin ymmärtämisen perille menon varmistamiseksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #125

Tuossa muuttujana näyttäisi olevan lähinnä mitä sanotaan ja kenestä. Vaikea minun on nähdä miten tuossa varsinainen muuttuja oli sanoja. Miksi päättelit että sanoja oli olennaisempi kuin sanottu?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #132

Korkein oikeus on kanssasi eri mieltä. Sitä kai kommentoija tarkoitti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #154

Haluaisitko selventää kommenttiasi. Se ei sano minulle mitään.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #125

"Humalapäissään tappaminen on suomalaisten kansallinen ellei suorastaan geneettinen piirre sallitaan"
Mielenkiintoinen argumentti, mihinkähän tutkimukseen tässä viitataan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tällainen ajattelumalli, jossa mm. kiihottaminen omaa kansanryhmää vastaan ei ole rikos, on pitkässä juoksussa yhteiskunnallisesti varsin kestämätön."

Jos rasismille ja kiihottamiselle kansanryhmää vastaan on keksitty hienompi nimi, "maahanmuuttokritiikki", niin kiihottamiselle omaa kansanryhmää vastaan on sillekin, jo aikoja sitten, keksitty hienompi ilmaus, se on "itsekritiikki".

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ehei.

Kun Kalevan toimittaja väitti, että päissään tappaminen on suomalaisten geneettinen erityispiirre, hän ei sillä tarkoittanut itseään.

Vai mitäpä veikkaat? Jos minä julkisesti julistan, että Kalevan toimittaja (en muista hänen nimeään, mutta kai sen selville saa) tappaa ihmisiä päissään, tuleeko siitä häneltä sanomista?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä itsekritiikkiä voi harjoittaa kollektiivinakin, vaikka ei henkilökohtaisesti olisikaan kyseisen kritiikin varsinainen kohde.

Mitä kysymykseesi tulee, niin tuskin tulee sanomista. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että tuollaisen väitteen esittäminen ilman muuta täyttäisi kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #135

Onko se kunnianloukkaus myös tässä tilanteessa, jossa kyseinen henkilö on sen itse tunnustanut? (Oletan nyt, että hän on suomalainen.)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #140

Millä tavalla henkilö on tunnustanut jotain?

Kyllä suomalainen voi kertoa, että suomalaiset saunovat kansanhuvin omaisesti ja lähes maanisesti, vaikka ei itse saunoisi koskaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #149

Hän on sanonut, että tappaminen on suomalaisten kansallinen ellei jopa geneettinen erityispiirre, ja toisaalta hän on suomalainen. No, minun osaltani hän erehtyi, mutta kai hän nyt sentään itsensä tietää.

Tässä levitetään panetteleva tai solvaava mielipide kansallisesta ryhmästä, mikä ihan määritelmällisesti on kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #184

En ota kantaa siihen onko se panettelevaa tai solvaavaa. Kunhan totesin, että se voidaan tulkita itseruoskinnaksi. En sitä aiempaa esimerkkiäni paremmin taida esittää.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #135

"Kollektiivinen itsekritiikki". :-D Sen harjoittamiseen pitää varmaan olla yhteisöllisesti yksilöllinen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mainiosti on näkemys perusteltu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kyllähän se niinpäin menee, että perusteluvelvollisuus on törkeän syytöksen esittäjällä eikä sen kiistäjällä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #141

Ja sitten pitäisi tietää, mikä on törkeä syytös ja kuka sen esittäjä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #159

Markku Huusko tässä syyttelee rasismista. Tietenkin oletin, että ylläoleva yökkäys oli hänelle osoitettu.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #194

Huusko kiittelee, että rasisimille on vihdoinkin nollatoleranssi ja sinä päättelet, että Huusko syyttelee rasisimista. Hiienkoski puolestaan vaikenee perusteluistaan - hän kyllä tietää, mutta ei kerro.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #198

Kyllähän Huusko nyt hyvin vahvasti vihjailee, että Halla-aho olisi rasisti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #202

Noin voidaan hyvinkin päätellä, mutta Huuskon kirjoituksen viimeinen kappale kuuluu:
"Nähdyn perussuomalaisepisodin positiivisena sivutuotteena on tullut se, että Suomen hallituspuolueille on asetettu nyt selvä raja: nollatoleranssi rasismille. Vihdoinkin. Tähän asti raja oli häilyvä".

Hiienkosken vaietessa yhä jää epäselväksi muun muassa, onko tuo rajanveto tai jokin muu seikka hänen mielestään falskia ja yököttelyn väärti.

Terveisin Kalvei Kämäräinen

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kiitos tästä plokista sulle ja koko Uuelle Suomelle, oletta olheet koko ajan inhimillisellä kannalla ja selkeämpiäkö hallitus ja nyt hallitus linjasi, niin ilonen asia!

Pekka Pylkkönen

Feministit tekivät sen virheen. Kun kaikki oli jo saavutettu ja minustakin oli hienoa että naiset saivat samat oikeudet kuin miehetkin, he jatkoivat taistelua. Taistelusta tuli öyhöttämistä.

Seksuaalivähemmistöt tekivät sen virheen. Kun homoseksuaalisuus muuttui luonnolliseksi osaksi yhteiskuntaa ja minäkin kävin vaimon kanssa talsimassa pridessä, he muuttuivat öyhöttäjiksi.

Nyt antirasistit tekevät sitä samaa. Kun musta mies lääkärinä ja muslimi hoitajana on ihan ok, he muuttivat taistelun sekoiluksi ja öyhöttämiseksi. Rasismin vastustaminen on nykyään sitä että sinun on pakko elättää pakolainen Suomessa. Vaikka kaikki järki sanoo että oikea pakolainen ei tuosta vain kävele Suomen ja Somalian välisen rajan yli tänne turvaa hakemaan. Vaikka tilastot puhuvat sen puolesta että Somalia on väkivallan suhteen turvallinen maa.

Kun hyvien asioiden puolesta taistelua ei osata lopettaa vielä oltaessa järjellisen toiminnan alueella, homma kääntyy itseään vastaan.

Liberaalista minusta on tulossa konservatiivi. Ja se ei ole Halla-aholaisten ansiota vaan Hyvien Ihmisten vika.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Haluatko aloittaa keskustelut
- en ole rasisti, mutta...
- olen tasa-arvon kannattaja, mutta...
- minulla on homoystäviä, mutta...
- en itse matkustaisi sinne, mutta...

Falskia, mutta...

Pekka Pylkkönen

En haluaisi. Haluaisin että on itsestäänselvää että naiset, homot ja ulkomaalaiset ovat tasa-arvoisia muiden kanssa. En kuitenkaan halua että tasa-arvo kääntyy epätasa-arvoksi toiseen suuntaan.

Tämä päivänä ihan pokkana vaaditaan hyväksymään positiivinen syrjintä tai on natsi. Vaaditaan elättämään pakolaisia tai on natsi.

Vaaditaan asioita joilla ei ole enää mitään tekemistä tasa-arvon tai ihmisoikeuksien kanssa.

Liika on vain liikaa.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #155

Mahdatko vähän kärjistää, natsiksi leimaaminen vaatii aikalailla kärkästä kielenkäyttöä. Positiivinen syjintä sinänsä on outo käsite, mutta Suomessa esimerkkinä taitaa käydä ruotsinkielisten pääsy korkeakouluihin pienemmillä ansioilla kuin suomenkielisten. Mitä esimerkkejä sinulla on, en taida olla ajan tasalla?

Keitä ovat ne, joiden kanssaa mielestäsi olisi suotavaa, että naiset, homot ja ulkomaalaiset olisivat tasa-arvoisia? Olisivatko miehiä, jotka koetaan kantasuomalaisiksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #166

Olet oikeassa, että et ole ajan tasalla. Korkeakoulujen pääsyvaatimukset eivät määräydy äidinkielen, vaan koulun ja opintosuunnan mukaan. Tämä siis vain faktakorjauksena, ottamatta kantaa mahdolliseen positiiviseen syrjintään.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #169

Kiitos oikaisusta, muistan vain ajan, jolloin pääsykokeiden pistemäärävaatimukset olivat esim. Turun Kauppakorkeakoulussa ja Åbo Akademin hankenilla varsin erilaiset. Toki kumpaankin saattoi hakea ja mahdollisuudet periaatteessa olivat kaikilla samat.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #166

Kuten Max totesikin, kyse on tuossa siitä että joillekin ruotsinkielisille koulutusohjelmille pääsee heikommalla substanssiosaamisella kuin vastaavalle suomenkieliselle. Toki se on käytännössä positiivista syrjintää, mutta sitä hyödyntävät myös suomen kieltä äidinkielenään puhuvat.

Ehkä tyypillisin positiivisen syrjinnän merkki ovat sukupuolikiintiöt. Siinä värkkien laatu voi tietyissä tilanteissa ohittaa kompetenssin.

Tasa-arvo on kaikkien yhtäläinen oikeus. Se mitä se sitten kenellekin tarkoittaa, on toinen kysymys. Perusoikeudet ovat sellaisia että ne pitäisi kiireesti määritellä nykyistä täsmällisemmin jottei niitä lavenneta vain retorisin pelottelukeinoin kattamaan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi laittomasti maassa olevan kohdalla ei pitäisi juuri edes keskustella oikeudesta sosiaaliturvaan. Hänellä on ihmisoikeusjulistuksenkin nojalla oikeus SIIHEN SOSIAALITURVAAN JONKA HÄNEN KOTIMAANSA VOI VOIMARAT HUOMIOIDEN KOHTUUDELLA TARJOTA.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #176

Aloit sitten huutamaan. Olet oikeassa, että sukupuolikiintiöt saattavat aiheuttaa ongelmia. Itse en kuitenkaan suoranaisesti sellaisiin ole törmännyt ja niiden toteennäyttäminen on varmasti hankalaa. Sinulla lienee esimerkkejä? Niinkuin muustakin positiivisesta syrjinnästä.

Positiivisen syrjinnän sijasta käyttäisin mieluummin termiä suosiminen.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #178

Insinööripuolelta voin heti antaa kaksi esimerkkiä. Useat osin julkisomisteiset firmat palkkaavat dippainssiopiskelijoita 50/50-kiintiöllä. Tämä on johtanut siihen tilanteeseen että miehistä Fortumille tai Nesteelle ei pääse edes superosaaja ja naisista työn saa ilman mitään osaamista.

Tunnen siis henkilökohtaisesti kaksi näille valittua naista jotka itsekin myönsivät saaneensa työn vain sukupuolensa takia, eivätkä he osanneet mitään työstään edes kesätyön jälkeen.

Teki aika monta miestä katkeraksi tuo 'tasa-arvopolitiikka'.

Pahoittelut, isot kirjaimet eivät tuossa merkinneet huutamista vaan painottamista. Somen huono puoli että rauhallisuuteni ja sanaton ilmaisuni jäivät näkymättömiin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #185

"Pahoittelut, isot kirjaimet eivät tuossa merkinneet huutamista vaan painottamista."

Jos haluat, voit käyttää tageja em (kursivointi) ja strong (lihavointi).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eikö se Ojutkangas vastaa perusteltuun kysymykseen viitaten hänen syytökseensä?

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Vastaan tässä sulle, saman kuin tuolla edellä: en ryhdy jakelemaan täällä yksittäisten ihmisten Facebook-seiniä joilla kuvailemaani keskustelua on käyty. Etsikää itse Facebookista kuonanne jos haluatte, mutta itse en sitä teille jaa juuri siksi, etten halua noille ko. ihmisille mitään vaikeuksia levittelemällä heidän mahdollisesti hyvin harkitsemattomia postauksia/kommentteja.

Minulle on myös yhdentekevää jos joku ei minua usko siksi kun en lähettele "todisteita". En totisesti lähetä, koska en halua tutuille ihmisille mitään hankaluuksia. Joku "suvakki" kun voi esimerkiksi tehdä noista jutuista rikosilmoituksen.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kun maahanmuutto on kirjattu EU:n, ja YK:n puolelta jopa välttämättömäksi, niin mitäpä tässä voi tehdä. Saudeissa on 3.3 miljoonaa ilmastoitua luxustelttaa mutta sinne ei oteta ketään.

En tiedä mitä nämä "arvot" ovat, paitsi businessarvoja.

Peter Sutherland, YK:n pääsihteerin erikoisedustaja sanoo: " ei mikään muu voima omaa sellaista potentiaalia kestävällä ja myönteisellä tavalla kuin kansainvaellukset ja maahanmuutot " , eli siis tämä olisi itsessään positiivista -> kestävää kehitystä. EU:n pitäisi heikentää kansallista homogeenisyyttään Euroopassa. Tämän hän kertoi 2012 ja uskon, että tämä on ollut tiedossa jo pitkään. Ei ole kysymys mistään pakolaisista lainkaan ja nyt onkin väläytetty, että ilamstonmuutos tuo miljoonia ihmisiä mm. Suomeen.

Miljoona suomalsita alle köyhyysrajan ja koulut sekä terveydenhuolto ajettu romutustilaan. Viimeksi tänään keskutelin yhden opettajan kanssa joka totesi tilantee olevan hirveä. Lasten venhemmat raivoavat ja purkavat kiukkuaan kouluissa - uhkaillen mm.

Korvikeaineiden myynti on kasvanut räjähdyksenomaisesti pimeillä markkinoilla eli joka paikassa, koska poliisi ei ehdi puuttua enään nappikauppaan.

Tuollainen nollatolerassista puhuminen on typerintä minkä tiedä sillä sellaista maata ei olekkaan jossa joku osa kansasta kurjistetaan ilman, että nämä alkaisivat jotenkin puolustamaan asemaansa ja valitettavsti tämä usein purkautuu juuri rasisminkaltaisina toimenpiteinä. Nämä ovat sinällään väärin mutta missä on syyllinen ?

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Rasismia ei ole pakolaiset päästetään Ruotsista, mutta ei Venäjältä. Rasismia ei ole monen poliitikon suusta kuultuna, että pakolaisia tarvitaan halpatyövoimaksi. Mitä on rasismi? Silkka ihmisyyden halventaminen ei sitä näytä olevan.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Huusko tarkoittaa että nyt on nollatoleranssi vääränlaiselle rasisimille. Rasismi suomalaisia vanhuksia ja muita heikompiosasisia vastaan saa vielä jatkua luvan kanssa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Rasisti, vääräuskoinen, taantumuksellinen, punikki, fasisti jne.

Poliittisen haukkumasanaston kirjo on laaja ja sen käyttö monissa yhteyksissä on kautta aikojen ollut epätarkkaa, pahimmillaan jopa mielivaltaista.

Päätoimittaja Huusko ei tee ainakaan positiivisessa mielessä poikkeusta em. sanaston käyttäjänä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

On hyvä, että kärkeviä rasistisia ilmauksia käyttävät poliitikot suljetaan ulos vallan kammareista Ruotsin malliin.

Hiukan minua ihmetyttää kyllä tuo Eurrooppa-ministeri Sampo Terho, joka on kertonut pyrkivänsä EU- ja €-eroon. Hän kuitenkin saa istua hallituksessa, jos ajattelee mitä sanoo - jotta ei sanoisi, mitä ajatelee.

Sipilä yrittää välttää uusia vaaleja kuin ruttoa. Orpolle vaalit sopisivat mainiosti - jos hän vain ymmärtäisi asian.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kokoomukselle uudet vaalit voisivat sopia. Yksityisten henkilöiden suhteesta erilaisten palvelujen yksityistämiseen ei voi olla varma.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hyvä että rasistit ja väärinpuhujat on saatu kuriin. Seuraavaksi väärinajattelijat! Urkinta ja itsekritiikki kunniaan. IHmisten on opeteltava uusajattelu, jossa ihminen pysähtyy ennen ajatusrikosta ja väärää puhetta. Uusajattelu on ajattelun pysähtymistä ja lakkaamista!!!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Arto,

"rasisteja" ja "väärinpuhujia" ei ole saatu kuriin - päinvastoin, kohde vain on muuttunut - korkealtakin kannustettuna...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"hyvä että rasistit ja väärinpuhujat on saatu kuriin."

Ei tämä nyt oikein tunnu oikealta määrittelyltä.
Rasistit ja väärinpuhujat vaan tiedetään entistä tarkemmin.

Tai ainakin ihmiset on valinneet puolensa,
joko rasistien ja väärinpuhujien porukassa,
tai muussa porukassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Miksi lukijoiden pitää tehdä journalistin työtä vast. päätoimittajan lyödessä blogissaan laimin lähdekritiikin ja totuudellisuuden, joista muistutetaan ns. journalistin huoneentaulussa ja eettisissä ohjessa?

Tässä (alinna) on Huuskon ylistämän Simon ("nollatoleranssi rasismille") Elon lämminhenkistä ja kunnioittavaa tekstiä vuodelta 2014 eli pari vuotta Jussi Halla-aholle vuonna 2012 "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" annetun sakkotuomion jälkeen (KKO).
https://yle.fi/uutiset/3-6171365

Simon Elo siis iloitsi vielä kaksi vuotta myöhemminkin siitä, että hän sai tämän tuomitun hylkiön kanssa edelleen "kunnian tehdä paljon yhteistyötä MEP Jussi Halla-ahon kanssa. Se säilyy muistissani pitkään Kiitos siitä!"
https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19...

Pekka Erjala

Rasismia tulee vastustaa kaikin mahdollisin keinoin, tämä on päivänselvää. Raja kulkee kuitenkin siinä, että niitä jotka vastustavat hallitsematonta maahanmuuttoa ei tule tuomita rasisteiksi.

Nykyään rasisteiksi kutsutaan lähes kaikkia ketkä uskaltavat ääneen todeta, että Suomi ei voi ottaa rajatonta määrää pakolaisia vastaan, vaikka kuinka haluaisimme auttaa.

Perussuomalaiset ovat omalla tavallaan pilanneet tämän asian liian kärkevillä ja loukkaavilla lausunnoilla maahanmuuttajista. Tämä on johtanut siihen, että iso osa poliitikoista ei uskalla ääneen sanoa mitä ajattelevat, koska pelätään rasistin leimaa. Pidemmän päälle tämäntyyppinen "pelkääminen" ei ole Suomen edun mukaista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuolla ylempänä keskustelussa Jarmo Nahkamäki esitti minulle väitteen / kysymyksen: "Sivuutit 'tehokkaan katumuksen', johon blogissasi viittasit. Miten se mielestäsi tulee hallituskelpoisesti tehdä?"

Koska kysymys on hyvä, laitan tänne alemmas vielä oman näkemykseni:

Yleisemminkin voisi sanoa, että poliitikon olisi fiksua hyväksyä nurisematta ylimmästä oikeusasteesta tullut tuomio 2000-luvun Suomi-nimisessä oikeusvaltiossa. Toiseksi poliitikko voisi myöntää, että on tullut kirjoitetuksi tai sanotuksi sellaista, mitä ei missään tapauksessa enää toistaisi. Kolmanneksi hän voisi pyytää vaikka reilusti anteeksi, jos joku tuntee itsensä loukatuksi.

Sitä en tiedä, olisiko tällainen katuminen riittänyt Halla-ahon tapauksessa hallituskelpoisuuteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Juuri puheillaan Halla-aho on ansainnut kannatuksensa ja hänen saamansa tuomio on sinetti sille että hän on kannattajiensa luottamuksen arvoinen mies.

Tuollainen ehdotettu katuminen merkitsisi sitä että Halla-ahosta tulisi petturi kannattajilleen ja hän menettäisi kannattajansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä ei menettäisi kannattajia heti automaattisesti mutta joutuisi MVlehden mustamaalattavaksi. MVlehti on iso valtatekijä jota Ha ei uskalla haastaa. Hänhän asettui kiltisti Marco se Witin haastatteluun missä suomettuneisuustyylillä antoi liturgisen hyväksynnän MVlehdelle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #227

Kappas. Tuota en huomannutkaan. Vuosi sitten oli toinen ääni kellossa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/188835-jussi-hall...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #230

Aivan. Ääni kellossa on muuttunut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Älykkäänä miehenä hän ymmärtää tuon ja seisoo vankkumattomana kaiken kirjoittamansa takana. Ilmiselvästi hän ei halunnut varsinaista valtaa, vaan päin vastoin kieltäytyi ministeriydestä sosiaalidemokraattiseen tapaan jo ennen kuin asemaa edes tarjottiin. Oppositiossa mestari voi kasvaa messiaaksi, vastuunalaisena se ei onnistuisi.

Seuraava kannatusmittaus on referenssi, jota vasten Halla-ahon suoriutumista mitataan. Tavallaan hänelle on sitä parempi, mitä alhaisempi tulos nyt on. Sitten kovennetulla retoriikalla voi haalia nationalistit ja xenofoobikot kannattajakuntaan ja näyttää sateentekijältä.

Lucia Jansson

Toivottavasti myös äärivasemmisto irtisanoutuu rasismista. Mielelläni näkisin, että rasismi kitketään myös Vasemmistoliitosta.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Vallasta on vaikia luopua kun on 20- vuotta sitä rakentanut muutoksia lupaamalla . Opposiossa oli hyvä arvostella olemassa olevaa hyvä-veli järjestelmää, kun pääsi vallan huipulle takinkääntö tapahtui totaalisesti, kaikki vaalilupaukset köyhän asialla unohtui, hyvä- veli verkosto teki tehtävänsä, Soini loisti vallansa huipulla kaksi vuotta, kun äänestäjät tipautti todellisuuteen, mutta Soini ei olisi Soini, etteikö vielä puoluetta möisi "Isänmaan" hyväksi, eliitin valta saa jatkua kansakunnan "arvot "on taas kunnossa , valtakunnassa kaikki hyvin taas, Presidenttiä myöten.

Nyt oli kentän vuoro ilmaista Soinin tapa tehdä politiikkaa, joka oli "nöyryyttänyt" satoja tuhansia äänestäjiä", lupauksia pettämällä, vain päästääkseen itse vallan "hillotolpalpalle"Lopuksi ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta". myös puolueen muilta kansanedustajilta

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta". myös puolueen muilta kansanedustajilta."

Tämähän nyt on ollut selvää jokaiselle, myös persuijen nuiville ja soinilaisille, vaikka puolueen yhtenäisyyteen onkin yhdessä vannottu.

Muut kuin persut ovat vannomisista huolimatta nähneet tilanteen ja sen valheellisuuden, ehkäpä joitain viattomia ja nenästä vedettyjä perujen äänestäjiä lukuunottamatta.

Persujen kahtiajako on ollut kaikille jotka vähänkin politiikkaa seuraa selviö aina, epäselvää on ollut vain se milloin repeäminen tapahtuisi.

Koko perussuomalaisuus on siis koko ajan ollut pelkkää valehtelua ja ihmisten hämäämistä ja pettämistä, mikä on valitettavasti tuonut tulosta jytkyjen muodossa, mikä vaikeuttanut maan asioiden hoitoa vastuullisten puolueiden toimesta.

Käyttäjän PerttuHuovinen kuva
Perttu Huovinen

Soini on aina ollut pelkkä opportunisti, joka on ratsastanut parempiensa avulla. Mitä soini on oikeasti saanut aikaiseksi? Ollut räksyttävä rakki niin pitkään kuin oli oppositiossa, hallitukseen päästyään muuttui sylikoiraksi. Ei uskaltanut lähteä Halla-Ahoa vastaan, koska olisi hävinnyt vielä varmemmin kuin Terho. Ainut syy miksi itse äänestin perussuomalaisia kuntavaaleissa oli toivo siitä että Halla-Aho ottaa ohjat. Ja koska Virheitä(de fuula)ei voi äänestää enää ollenkaan, koska luonnonsuojelu on vaihtunut laittoman maahanmuuton suojeluun.
Jos Jussi ei pudota palloa tyystin, niin kansan hiljaiset rivit, eli esmes se 40%+ äänestämättä jättäneet, saattavat hyvinkin ilmoittaa itsestään, kun näyttää siltä että pitkästä aikaa on ehdokkaita jotka eivät pelkästään petaa itselleen hyvää, vaan koittavat tehdä Suomen valtion eteen hyvää. Kepulaisiin ei luota enää kukaan, ja jos jopa presidentti on sitä mieltä että parempi hakea uudelle kaudelle ilman kokoomusta, niin kertoo paljosta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Soini on aina ollut pelkkä opportunisti, joka on ratsastanut parempiensa avulla."

Soini on ratsastanut mm. Halla-aholla, joka puolestaan ratsastelee pääasiassa rasistisilla puheillaan.

Mitä tähän nyt uuden pestin saaneeseen persujen ministeriryhmään tulee, niin näyttää siltä että se on tosissaan paneutuneen käytännön työntekoon, kukin alallaan. Sille nostan hjattua ja panen paljon painoarvoa, koska mielestäni smp:n ministerit ennenvanhaan, se poika Vennamo ja sitten se toinen, se työministeri joka lupasi poistaa työttömyyden kolmessa kuukaudessa, eivät saaneet koskaan käytännön ministerin hommista mitään otetta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Petteri Orpo on saanut sanat suuhunsa Stalinilta myhäillessään miten kokkareet tiputettiin kärryn pyöristä kiihdyttämällä vallankumouksen kärryjen vauhtia.

Keskustanuorille on perustettu Vaikuttajakiihdyttämö. Pitäisikö itkeä vai nauraa? Eihän tuollaista kukaan suomenkielinen keksi, ei edes Åbon tohtori Paavo Väyrynen, vaikka väittelikin sinänsä viisaasti Venäjän ikuiseksi, tai ministerin arvonimen saanut Seppo Kääriäinen, isäntämies Iisalmesta

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Vihavainen käsittelee nollatoleranssia blogissaan. "New Yorkissa takavuosina muuan tarmokas pormestari otti käyttöön termin nollatoleranssi eli siis suomeksi täydellinen suvaitsemattomuus."

Taidan olla hänen hengenheimolaisiaan koska minulla on usein suoranaisia vaikeuksia lukea Markku Huuskoa.

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Markku Huusko vaikuttaa erittäin suvaitsemattomalta.

Mutta suvaitseeko Huusko maahanmuuttajaraiskaajien ja ISIS -taitelijoiden jakamattoman ihmisarvon?

Onko Huusko denialisti:

https://www.suomenuutiset.fi/jotta-totuus-unohtuis...

Ovatko terroristien iskut rasistisia rikoksia vai mitä ne ovat?

Markku Huusko asiantuntijana voi varmaan valaista meitä lukijoita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset