Markku Huusko

Arvostetaan toisiamme – tai murhaajat voittavat

  • Suomen poliisi toimi esimerkillisesti Turussa perjantai-iltapäivällä. Lukijan kuva / Iltalehti
    Suomen poliisi toimi esimerkillisesti Turussa perjantai-iltapäivällä. Lukijan kuva / Iltalehti

Keskusrikospoliisi vaihtoi Turun puukotusten rikosnimikkeen tänään lauantaina terroristisiksi murhiksi ja terrorististen murhien yrityksiksi. 

Rikosnimikkeen muuttuminen tutkinnassa teki koko tapauksesta aivan uuden. Nyt tiedetään, että Suomessa on tehty mahdollisesti terrori-isku, jonka taustatekijät saattavat olla poliittiset tai jyrkän uskonnolliset.

Mikään terroristijärjestö ei ole ilmoittanut ainakaan tähän mennessä olevansa Turun veritekojen takana, ei myöskään väkivaltaisten islamistien äärijärjestö Isis. Suojelupoliisin mukaan Isis on kannustanut juuri tällaiseen iskutyyppiin Euroopassa.

Turun puukotuksista on kaikkiaan tieto tiukassa. Päätekijäksi epäilty marokkolainen 18-vuotias on maannut ilmeisen puhumattomana sairaalassa. Samasta maasta lähtöisin olevat neljä henkilöä on pidätetty Turun seudulla, mutta heidänkään kertomasta ei ole poliisilla ollut vielä julkisuuteen kerrottavaa.

Suomessa ei ainakaan tässä vaiheessa puhuta Espanjan tapaan terroristisolusta. Nyt puhutaan kuitenkin avoimesti terrorismiepäilystä toisin kuin esimerkiksi muutoin yhtä lailla kammottavissa Myyrmäen, Jokelan, Kauhajoen, Sellon tai Hyvinkään tapauksissa. Siitä muistuttavat myös tutkijat.

”Terroristisen tarkoituksen löytyminen rikoksen motiiviksi on iso asia. Näin siksi, että kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta, josta alkoholi-Suomi on saanut oman riittävän osansa”, sotatieteen tohtori ja terrorismin tutkija Antti Paronen arvioi tänään.

Oli Turun tapaus ideologisesti motivoitunutta organisoitua terrorismia tai ei, on viattomille ihmisille aiheutettu tuska yhtä suuri. Karmea vääryys uhreille ja heidän läheisilleen on tapahtunut.

Tutkinnan tuleva lopputulos ei muuta sitä tosiasiaa, että Suomi on nyt jonkinasteisessa shokissa. Kansalaisilla on pelon, vihan, surun ja voimattomuuden tunteita, jotka on voitettava ilman keskinäistä riitelyä ja syyttelyä. Rikolliset saatamme edesvastuuseen.

Lainsäädäntötasolla tarvitsemme pikavauhtia uuden tiedustelulain. Kaavailtu laki pitää saattaa voimaan hallituksen ja opposition yhteisoperaationa niin nopeasti kuin se on teknisesti mahdollista.

Suojelupoliisin on pakko saada parempi tieto siitä, minkälaisia keskusteluja Suomeen majoittuneet potentiaaliset terroristit käyvät mahdollisten ulkomailla toimivien toimeksiantajiensa kanssa. Se on tärkeää meidän kaikkien turvallisuuden ja kansallisen yhtenäisyyden kannalta.

Tämä päivä muutti Suomen. Satavuotiaan valtiomme ja sen moniarvoisen kansan on selvitettävä tämä kriisi juhlavuoden teeman hengessä: yhdessä. Toisiamme arvostamalla.

Muussa tapauksessa vuosi 2017 jää kansakuntamme muistiin Suomen kriisivuotena, ei juhlavuotena. Emme voi antaa murhaajien voittaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (137 kommenttia)

Kalle Erkkilä

Minulle sinun mielipiteesi yhdentekevä. Bannasin sinut ja 20+ muuta etukäteen omasta blogistani. Teikäläiset tiedetään jo.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #3

Mua kiinnostaakin US:n mielipide tästä "puheenvuoron epävirallisesta pilapiirtäjästä" tämän töherryksen suhteen.

Edit: kiitti reagoinnista Markku/toimitus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #4

Omituinen tyyppi tuo Erkkilä. En varmaan ole puhunut äijälle koskaan sanaakaan. Niin vain oli bannannut minutkin :D

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #4

Janne, arvostin ennen kovasti mielipiteitäsi, mutta tämä toisen ihmisen aliarvioiminen ei ole enää entistä Jannea.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tähänkö ollaan menty? Mielestäni Erkkilän piirros on erittäin ajankohtainen, joka kertoo mitä tässä maassa tapahtuu. Jos ei kestä katsoa sitä, niin tietenkin ainoa keino on yrittää vaientaa totuudenpuhuja.

Piirros on erittäin naseva oivallus siitä, kun täällä eräät kirjoittajat puhuivat haudoillatanssimisesta.

Kun Suomea on kohdannut terrorismin takia hirvittäviä tekoja, ei mielestäni ole mitään perusteltua syytä poistaa Erkkilän oivaltavaa blogia, jossa kuvan kautta kerrotaan syytä ja sen seuraamuksia.

Toivon, että päätoimittaja Huusko palauttaa Erkkilän blogin piirroksineen, koska muuten minua oksettaa miten sananvapautta voidaan näin rajoittaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Mitä mieltä olet tästä jo ennen Turun tapausta julkaissusta pilapiirroksesta?

https://www.kirkkojakaupunki.fi/documents/20147/10...

Jos Erkkilä sallisi blogiensa kommentoinnin, ja antaisi kritiikille tilaa, jolloin hänen taidettaan ja ilmaisuaan arvioida ja arvostella, häneen voisi suhtautua toisinkin. Itse en ole koskaan Erkkilän blogissa käynyt muuten kuin vilkaisemassa, että olen siellä bannattuna.

Parkkola bannasi minut muuten blogistaan, kun kommentoin hänen blogiaan tällä samaisela linkillä. Vuoropuhelu ei tällä hetkellä näytä kovin ruusuiselta.

Itse näen, että taide voisi auttaa meitä yli kipeistä asioista. Loukkaantuminen on yksi ilmaisun tuotos, mutta synnyttää vuoropuhelua. Tässä vastakkainasettelun tilassa oikea vuoropuhelu voisi pahimmillaan aiheuttaa konflikteja.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #58

Koska keskustelu ei onnistu, tarvitsemme lisää pilapiirroksia. Ehkä niiden avulla kommunikointi onnistuu paremmin.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #58

Ilmoitin jokin aikaa sitten, että keskustelu on ohi. Se on hyödyntöntä, kuten Turun terroriteko eittäin ikävällä tavalla todisti. Siispä bannasin jo etukäteen Puheenvuoron suurimmat itkijät, ettei tarvitse bannata aina erikseen omasta blogistani.

Jatkossa keskityn vain omien ajatusteni esille tuomiseen, ilman keskusteluja punavihreiden, globalistien ja liberaalien kanssa.

Ville Rannan piirroksen idea on kopio alkuperäisestä Haudalla tanssi -teoksestani: http://kalleerkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79011...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Sinä siis juokset eri avoimilla keskustelufoorumeilla ilmoittamassa että keskustelu on ohi. Ei ole ja itse osallistut siihen.
Alt right sallii itselleen räikeän epäjohdonmukaisuuden kuten tässä sinun tapauksessasi. Halvalla annatte pois länsimaisen sielunne.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #68

Kuten sanoin, ilmaisen vain omia ajatuksiani. Keskustelua toki käyn samanmielisten kanssa.

Sini, olet muuten niitä harvoja vastapuolen puheenvuorolaisia, jota en aio bannata omasta blogistani. Olet täällä konkari ja kunnioitan sitä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #65

Omia ajatuksia omanmielisten piirissä - no kyllä sillä lailla toki keskustelu taitaa olla ohi. Mutta mitäpä sitten pyörit täällä?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #65

No oikeastaan ihan sama. Kurkkasin tosiaan blogiisi ja huomasin sen olevan sellaista tuubaa ettei olisi tehnyt mieli edes kommentoida. Voisitko kertoa jos olet myös Facebookin puolella josko voisin bannata sinut sieltäkin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #75

Kosto on suloinen!

U. Kamutapsa

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #65

#65. "(...) Puheenvuoron suurimmat itkijät (...)"

Kovasti se näyttää Erkkilääkin itkettävän, kun blogikirjoitus poistettiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Ei se nyt niin kauhean oivaltavaa ole käyttää blogissa sanaa suvakki, joka on Kielitoimiston mukaan halventava. Todennäköisesti se koostuu sanoista suvaitsevainen ja vajakki (vajakki puolestaan tarkoittaa vajaamielistä), jolloin halventavuuskin on helposti pääteltävissä.
https://www.kotus.fi/sanakirjat/kielitoimiston_san...
https://fi.wiktionary.org/wiki/suvakki
https://fi.wiktionary.org/wiki/vajakki

Erkkilä itse tarjosi ylläpidolle oikeuden poistaa blogi (ainakin "Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile").

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #59

Toisaalla Erkkilä itkee miten sananvapauttaan on rikottu. Sananvapautta siis on, että Erkkilän kuuluu saada julkaista mauttomuuksiaan ja solvata suvakkeja missä tahansa.

Samalla hän kertoo itse bannanneensa 20+ suvakiksi katsomaansa. Ei tässä tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #95

- Olenko minä estämässä sinua julkaisemasta omia blogejasi? Olenko poistanut kenenkään tekstejä?
- Blogini esittelyssä kerron, että olen kristillis-konservatiivisten ihmisten sananvapauden puolustaja. En sinun.
- En ole puhunut mitään sananvapauteni rajoittamisesta. Olen todennut että Huusko sensuroi pilapiirroksiani.

Mitäpä jos itkisit? Taas.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #96

Tyypiksi joka ilmoittaa ettei puhu suvakeille sulla on iso tarve puhua suvakeille.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #97
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #98
Niko Sillanpää

Kai sinä Markku pikku hiljaa käsität, että arvostus ja kunnioitus ovat jotain, joka _ansaitaan_, ei jotain joka vain on, koska "ihmisarvo" tai vastaavaa.

Suomi resetoitiin tänään. Jos veikata saan, nykymuotoista kansainvälistä suojelua puolustava moralismikortti maistuu tämän jälkeen *askalta yhä useamman suomalaisen suussa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mutta kaikki, jotka toimivat aktiivisesti yhteisön hyväksi ansaitsevat arvostusta, mistään muusta ominaisuudesta riippumatta, eikö vain?

Vaikea kuvitella, että suomalaiset yhtäkkiä sankoin joukoin hylkäisivät yhteisvastuun käsitteen.

Niko Sillanpää

#7: Ihanko oikeasti et kaiken tämän jälkeen käsitä sitä jyrkkää jakolinjaa, joka Länsi-Euroopassa on muodostunut moralismiperustaiseen maahanmuuttoon liittyen?

Kyse on niin suuresta asiasta, että se on yhteiskuntasopimuksen deal breaker. Ja kompromissia on vaikea sorvata, koska moralistipuolen ainoa tarjous on moraaliane, joka taas on jakolinjan toisella puolella olennaisesti vailla mitään (neuvottelu-)arvoa.

Ymmärrän hyvin, miksi tämä kysymys on deal breaker jakolinjan toisella puolella, mutta minun on todella vaikea nähdä järkeviä perusteluita sille, miksi moralismiperustainen maahanmuutto on moralistipuolelle niin tärkeä kysymys, että koko yhteiskunta ollaan valmiita epästabiloimaan sen vuoksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

"Ymmärrän hyvin, miksi tämä kysymys on deal breaker jakolinjan toisella puolella, mutta minun on todella vaikea nähdä järkeviä perusteluita sille, miksi moralismiperustainen maahanmuutto on moralistipuolelle niin tärkeä kysymys, että koko yhteiskunta ollaan valmiita epästabiloimaan sen vuoksi."

Et varmaan ole kovin paljon tekemisissä pakolaisten kanssa? Käsitteesi ja argumenttisi ovat sen verran abstrakteja, ettei niillä ei juurikaan ole painoarvoa siellä missä ihmiset kohtaavat. Vaatii paljon enemmän, että ihmiset alkavat kääntää selkäänsä toisille.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

#12: Voin vakuuttaa, että myös huonojen uutisten kertomiseen tottuu. Se on itse asiassa tärkeä kyky.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #15

No jos työskentelet turvapaikanhakijoiden kanssa niin uutiset ovat yleensä huonoja. Mutta et siis ilmeisesti ole juurikaan konkreettisesti tekemisissä tämän moraalisen maahanmuuton kohteiden kanssa?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #18

#18: En lääketieteellisten ongelmien ulkopuolella.

Jos sinä et pysty sanomaan "ei", sitten löytyy joku muu, joka pystyy.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #52

#52: Paremmalle elämälle Euroopassa. Eli olennaisesti heidän edulleen ja tarpeilleen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #77

Sinä et siis ymmärrä miksi joku haluaisi tarjota turvapaikan sotaa pakenevalle? Turvapaikanhakijoissa on sellaisiakin. Samaa mieltä lienemme siitä, ettei turvapaikkoja anneta talouspakolaisille mutta oletko sitä mieltä, ettei oikeasti tarvitsevillekään? Pitääkö siis kaikille sanoa ei?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #80

#80: Tuossa skenaariossa se turva, mitä tarjotaan, pitää tarjota kv yhteisön toimesta konfliktialueen liepeillä, mielellään konfliktimaassa esimerkiksi leirimuotoisena. Turvan kannalta ei ole perusteltua vaeltaa jonnekin 5-10 turvallisen maan läpi.

Maahanmuuttoon perustuva kv suojelu pitää lopettaa universaalina ja korvata jollain muulla mekanismilla ainakin siinä skenaariossa, jossa maahanmuutto tapahtuu suurten elintasoerorajojen ylitse.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #81

Leirimajoitus konfliktimaassa? Voitko kuvailla hieman miten se käytännössä onnistuu niin, ettei se johda valtavaan kärsimykseen?

Vaihtoehtosi on aika utopistinen ja vaatisi valtavan kansainvälisten jännitysten lievityksen. Onko sinulla itseasiassa mitään sellaista vaihtoehtoa, johon Suomi voisi konkreettisesti ryhtyä? Kannatat ilmeisesti kuitenkin hätää kärsivien auttamista?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #86

Tiedätkö minkälaisia pakolaisleirejä on Lähi-Idässä? Sinun vaihtoehtosi on utopistinen ja johtaa terrori-iskuihin. Mene välillä vähän itseesi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #88

Asiantuntija Parkkola voikin kertoa meille lisää pakolaisleireistä ja niiden poliittisesta asemasta. Odotan innolla.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #86

#86: Siten kuin leirimajoitukset yleensä toimivat ja ovat tuossakin mittakaavassa toimineet: Teltta, riuku, kaivo tai jokin muu veden lähde jne. Laajakaistaa ei toki ole ja terveydenhuolto ym. ovat kehitysmaatasoisia, mutta niin on miljardeilla muillakin maailman ihmisillä. Jos tällainen elintaso luokitellaan "kärsimykseksi", sitten viimeistään voidaan todeta, että kärsimystä on maailmalla niin paljon, että tuskin kannattaa siihen ainakaan kovin paljon ulkoisia panoksia laittaa, vaan keskittyä oman yhteiskunnan asioihin.

Vaikea nähdä, mitä "jännitysten lievitystä" tarvitaan, kv yhteisö (=mm. Suomi) toimii jo nyt noilla alueilla ja niiden liepeillä.

Jos tämä asia sinulle kovin pakottava, suosittelen muuttamaan paikan päälle ja laittamaan "kädet saveen". Miksi Suomi pitää kollektiivina sotkea tähän?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #99

En siis tarkoita leirioloja sinänsä vaan sitä, konfliktialueiden liepeillä ne tulevat osalliseksi siitä. Varsinkin, jos kaikki väkivirrat ohjataan niihin väkivalloin.

Ja utopistisenä pidän sitä, että valtiot saavat eri maihin valuvan kansainvaelluksen leireille. Ideasi ilmeisesti oli, että juuri tähän saataisiin tuosta vaan muutos aikaan?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Myös Turun tapaus on osoittanut, että erittäin arvostettavasti ja kunnioitettavasti ovat käyttäytyneet erilaisilla etnisillä taustoilla olevat kansalaiset. Tässä juttu ruotsalaisesta Hassan Zubierista, joka saattaa menettää kätensä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227912-turun-puuk...

Totta on, että pakolaisina Eurooppaan saapuneet terroristit ja muut murhaajat tekevät hallaa omien lähtömaidensa kansalaisille, koska heidän tekonsa vaikuttavat eurooppalaisten asenteisiin.

Niko Sillanpää

Kaikki massamaahanmuuton trivialisoijat näyttävät tänään tarttuvan tuohon Hassan Zubier -oljenkorteen. Mutta kun tämä on populaatio- ja kulttuuritason ilmiö (mitä muuten Seppo Oikkonen toistaa kirjoituksissaan toistamistaan, mutta ei vain mene perille).

Terroristit ja muut rikolliset ovat vain pintakiehuntaa, toki hyvin kuohuttavaa sellaista. Syvempi ongelma on näiden tulijoiden huono integraatio, matala työllisyysaste ja siten kuormasta syöminen, mikä on demoralisoivaa muille, sekä lopulta negatiivinen segregaatio.

Ja ultimaattinen syy on länsimaisen ajattelun erityisesti viimeisen 30 vuoden aikana, mutta juuret ovat syvemmällä vastavalistuksessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Hassan Zubier ei ole mikään oljenkorsi. Ihan vanttera mies.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hassan Zubier on BBC:n jutun mukaan koulutukseltaan ensihoitaja. Hän kertoo itsekin tehneensä vain sitä, mihin hänet on koulutettu. Eli sattumoisin, hän vapaa-ajallaankin joutui tilanteeseen, jossa ammattitaidolle oli käyttöä.

Hienosti toimittu, tietenkin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #23

Hassan Zybier on ruotsalainen Tukholmassa asuva hoitoalan ammattilainen, jonka rinnastaminen johonkin muottiin tämän tapauksen yhteydessä on tarkoitushakuista ja varsin kummallista. Mies oli ensimmäisen puukotuksen alkaessa aivan tapahtuman vieressä ja ymmärsi yhtenä harvoista tapahtumien laadun pikaisesti ja toimi kuten pitikin. Patsaan rakentaminen, ikonisointi ja keppihevosteluon ovat kuitenkin turhaa taivastelua tässä tapauksessa, yhtään vähättelemättä Hassanin rohkeutta ja sankaruutta mennä tähän väkivallantekoon väliin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

_ansaita_ on outo sana. Ei "Ihmisarvo" ole vastaavaa vaan ihmisarvo on ihmisarvo ilman lainausmerkkejä. Katso esimerkiksi de la Croix, vuoden 1979 painoksessa sivulla 52, pari sivua epilogin jälkeen.

Niko Sillanpää

#11: Sana on täysin kontekstissaan. Kunnioittaminen ja arvostaminen ovat asioita, joita ei voi oikeasti pakottaa ketään tekemään, vaan ne ovat viime kädessä aina subjektin päätettävissä. Tämä arvostelma tapahtuu yleensä ansaitsemisen kokemisen pohjalta.

Ihmisarvo ei ole absoluuttinen, vaan historiallisen neuvottelun kohde. Mutta se nyt ei ollut pointti, vaan että siitä ei itsessään seuraa arvostusta tai kunnioitusta.

Joudut olemaan spesifimpi viittauksessasi, jos haluat minun löytävän sen tähän hätään.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #17

Sanakirjassani ei ole sanaa _ansaita_. Mutta se löytyykin vloggaanien käsikirjasta. De la Croix on muuten saatavilla myös ruotsiksi (Viborg1988 ja Norrtälje 1996), mutta en osaa kieltä kovin hyvin. Suosittelen kuitenkin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

#22: Alaviivaamisen semantiikka on ollut alleviivaus jo jostain atk-ajan esihistoriasta lähtien. Juontuu ajalta, kun merkistönä käytössä oli lähinnä 8-bittinen ASCII-koodi. En kyllä keksi mitään yhteyttä vloggaamiseen, ehkä valaiset asiaa.

En löydä muutamassa minuutissa, mitä tarkoitat antamillasi tiedoillla. Laita linkki, DOI tai ISBN, kiitos. Jos kyseessä on jokin Punaisen ristin julkaisu, älä laita mitään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kalle Erkkilä kuuluu siihen miestyyppiin jotka ennen talvi-ja jatkosotaa uhosivat rakentavansa uuden uljaan suursuomen, mutta tosipaikan tullessa oli vetelät housuissa. Terroristit tarvitsevat Erkkilän ja Huhtasaaren tapaisisia ns. "hyväntahtoisia hölmöjä" jotka eivät ymmärrä, että juuri vastakkaiasettelu yhteiskunnan sisällä on se mikä ruokkii terrorismia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kyllä ne sen ymmärtävät. Tietyllä ideologialla ei olisi mitään sisältöä ilman vastakkainasettelua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kalle Erkkilän kommentit Eija-Riitta Korhosen blogissa olivat kylmääviä. Hän selitti, ettei ERK saisi puhua lähimmäisen rakkaudesta suhteessa muslimeihin.

Hänen sanansa "Jumalan vihollisista" ryyditettynä otoksilla Raamatun teksteistä eivät sanottavasti poikkea ISISin argumentaatiosta.

Kaipaammeko oikeasti näitä Jumalan puolustajia maamme johtoon?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Turun puukotuksista on kaikkiaan tieto tiukassa. [...] Nyt puhutaan kuitenkin avoimesti terrorismiepäilystä»

Tilanne on todellakin vielä turhan auki sanoa mitään varmaa. Tässä on suurena vaarana tehdä profilointia tekijän kotimaan ja tilanteen perusteella. Silti se toki on hyvin relevantti mahdollisuus. En tiedä, onko poliisilla jo jotain tutkinnallisia perusteita puhua terroristisesta hyökkäyksestä.

Pidän aivan mahdollisena, että taustalla on henkilökohtainen epätoivo elämän mahdollisuuksien etsimisessä, tarttuminen ainoaksi koettuun mahdollisuuteen, ryhtyminen seikkailuun sen löytämiseksi, pitkä piinallinen odotus ja lopulta raskas pettyminen.

Tuollainen skenaario ehkä monisatakertaistaa todennäköisyydet lähteä amokkina tappohippailemaan, kun kokemus ainoan mahdollisuuden elämässä menettämisestä realisoituu.

Voi myös olla, että siihen sitten kysyttäessä vedetään jotain islamistista selittelyä tai rationalisointia, jotta ei näyttäisi pelkältä elämäänsä pettyneeltä surkimukselta (joka tappaa naisia) vaan HELVETTI SOIKOON ALLAHIN TAISTELIJALTA JOKA NÄYTTÄÄ KAIKILLE JA TAPPAA KAIKKI!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Murhaajat todellakin voittavat, jos emme arvosta toisiamme.

Päätoimittaja juuri teki sen, miksi näin käy. Poisti Kalle Erkkilän oivaltavan blogin, jossa hän kuvan kautta kertoi mitä maassamme tapahtuu.

Ei siis kannattaisi esittää viatonta, jos itse auttaa murhaajia. Parhaiten estämme murhaajien toiminnan antamalla kansalaisille suunvuoron.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kalle teki Muhammad-piirustuksen ja Huusko tietysti pelkää nyt että AK-47 miehet rynnii toimitukseen protestoimaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Suomen päättäjäthän ovat toitottaneet, ettei saa antaa pelolle valtaa. Oletko sitä mieltä, että Uusi Suomi antaisi tässä asiassa pelolle vallan?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #27

Rasistisia piirroksia, joissa afrikkalaisten karikatyyrit hilluvat ei varmastikaan kaivata tänne. Suomi nyt kuitenkin on ja pysyy länsimaana, erkkilöistä huolimatta. Et varmaankaan ymmärrä ajavasi itse ääri-islamin asiaa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #28

Voisitko avata vähän näitä rasistisia karikatyyrejä.

-Suomi pysyy siis liberaalina länsimaana kunhan emme pilkkaa?

-Kaikki karikatyyrit ovat sallittuja paitsi..

-Pitäisikö mielestäsi taitelijoiden tulkintoja ohjeistaa vanhaan kunnon NL-tyyliin?

-Jos emme pilaile vakavista uskonasioista niin olemmeko turvassa?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritva Puolakka, Kalle Erkkilän tapaiset ihmiset mielipiteineen ovat juuri se taho, joka muokkaa yhteiskunnan ilmapiiriä terrorismille suotuisaksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Juuri näin. Uusi Suomi puolustaa länsimaisia arvoja, Huuskolle peukut.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt joudut alkamaan perustelemaan mielipidettäsi tarkemmin, nimittäin syyllistyt jo vakavaan kunnianloukkaukseen.

Missä ja milloin minä olen yhteiskunnan ilmapiiriä tehnyt terrorismille suotuisaksi?

Oletko siis sitä mieltä, että minä olen aiheuttanut nämä hirviömäiset teot, jotka ovat kohdistuneet aivan tavallisiin, viattomiin kansalaisiin?

Täytyy olla todella päästään sekaisin, kun kääntää terroristien teot suomalaisen naisen viaksi, jolla ei ole mitään tekemistä näiden hirmutekojen kanssa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Rasismin puolustaminen ajaa ääri-islamin asiaa, halusit sitä tai et.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #33

Missä olen puolustanut rasismia?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #33

Oliko Charlie Hebdonkin piirrokset/jutut rasismia?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #36

Ehkä tähän on syytä laittaa vaikka yksinkertaista selostusta mitä ihmiset oman henkensä uhalla tekevät sananvapauden puolesta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdon_isku

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #115

Ei se tarkoita, etteivätkö ne silti voisi olla rasistisia. Ei ole olemassa mitään selkeitä rajoja pilapiirtäjän ilmaisulle. Se on alustan valinta hyväksyykö se niiden julkaisun ja kansa saa myös itse päättää onko menty liian pitkälle, jos joku ne julkaisee.

Oletko sitä mieltä, että karikatyyri ei voi koskaan olla liian rasistinen tai provosoiva?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #124

Voi se varmaan mennä jonkun hyvän maun rajan yli, mutta mitä sitten? Ei sen takia ole yleensä tapettu ketään länsimaissa.

Jotkut ovat täällä ilmeisesti sitä mieltä, että ketään ei pitäisi suututtaa, koska se "ajaa ääri-islamin asiaa". Hehän itse ajavat ääri-islamin asiaa nöyrtymällä siihen, mitä islamistit vaativat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #125

Sinä kysyit, että olivatko Charlie Hebdon piirrokset rasistisia ja minä vastasin, että joskus olivat.

"Jotkut ovat täällä ilmeisesti sitä mieltä, että ketään ei pitäisi suututtaa, koska se "ajaa ääri-islamin asiaa"." Hehän itse ajavat ääri-islamin asiaa nöyrtymällä siihen, mitä islamistit vaativat."

Ei yhteiskuntarauhan vaaliminen aja ääri-islamin asiaa. Sananvapauden rajojen kokeilussa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta on eri asia rajoittaa sananvapautta, kuin olla julkaisematta ja tuomita sananvapauden nimissä käyty rasistinen kampanjointi. Sinäkin varmaan tuomitset imaamit, jotka julistavat vihaa kantasuomalaisia kohtaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #126

"Ei yhteiskuntarauhan vaaliminen aja ääri-islamin asiaa."

Nyt puhuttiin pilakuvista.

Siirryit niistä jotenkin yhteiskuntarauhaan.

Tämä hyppäys ei oikein selvinnyt. Miten pääset pilakuvista yhteiskuntarauhaan?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #128

Vastisin sinun viestiisi:

"Jotkut ovat täällä ilmeisesti sitä mieltä, että ketään ei pitäisi suututtaa, koska se "ajaa ääri-islamin asiaa"."

Yleensä ne tahot, jotka toivovat, ettei toisia aleta suututtamaan, pyrkivät vaalimaan yhteiskuntarauhaa. Pahoittelen, jos ymmärsin kommenttisi väärin. Ehkä helpottaisi, jos tarkentaisit, että keitä nämä sinun mainitsemasi "jotkut" ovat. Minä oletin, että he ovat niitä, jotka eivät julkaise tai tuomitsevat rasistisena kokemansa sisällön.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #129

No mutta jos oletetaan, että eletään länsimaisten periaatteiden mukaan, niin ei yhteiskuntarauhan pitäisi pilakuvista järkkyä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #130

Saihan taiteilija Kari suomalainenkin potkut Hesarista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #130

"No mutta jos oletetaan, että eletään länsimaisten periaatteiden mukaan, niin ei yhteiskuntarauhan pitäisi pilakuvista järkkyä."

Ei rasistisilla pilakuvilla agitointi taida kuulua länsimaisiin periaatteisiin, siinä mielessä olet oikeassa. Karikatyyrit ovat mahtavaa perinnettä, jolla on kyseenalaistettu valtaapitäjiä mutta valitettavasti myös demonisoitu vähemmistöjä. Jos vähemmistön demonisointi on järjestelmällistä ja jatkuu pitkään niin kyllä siinä voi yhteiskuntarauha järkkyä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #132

Jos ajatellaan vaikka Kari Suomalaisen pilapiirroksia, niin niissähän kuvattiin mm. turvapaikkahuijareita. Oliko tämä sellaista, mikä voisi johtaa terrorismiin ja joukkomurhiin?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #133

Tuskinpa. Jotta rasistinen agitointi heikentäisi yhteiskuntarauhaa niin sillä pitäisi olla kuitenkin jonkin verran hyväksyntää. Käsittääkseni sitä ei Karin uran loppuvaiheessa löytynyt. Olin itsekin jo pienestä pitäen Karin fani mutta rotukysymyksessä hän ei säilyttänyt tyylitajuaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #134

Tässähän on kyse vain yhdestä suvaitsemattomuudesta nimeltään islam.

Eli nykytermein: tässä ei ole kahta osapuolta, on vain yksi.

Pilapiirtäjiä ei voi asiasta syyttää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #135

En ole syyttänyt pilapiirtäjiä, totesin vain, että heidänkin työnsä voi olla rasistinen. Ja kyllä yhteiskuntarauhassa on aina useampi osapuoli. En hyväksy uskonnon nimissä saarnattavaa suvaitsemattomuutta sen enempää kuin rodullisesta näkökulmasta. Vihaa saarnaavat imaamit pitää saada kuriin aivan samoin kuin rotua perusteenaan käyttävät agitaattorit.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #136

Kehottaminen väkivaltaan tai muu vastaava onkin sitten ihan tuomittavaa.

Mutta jos vain vähän pilaillaan jonkun kustannuksella, se ei ole vihan saarnaamista tms.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #137

Pieni pilailu on aina paikallaan. Toki pilailu on aina suhteessa siihen miten kohderyhmää on yhteiskunnassa kohdeltu. Moni meillä suht viattomaksi katsottu rodunkuvaus olisi luultavasti Yhdysvalloissa yleisesti tuomittu.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Rikolliset saatamme edesvastuuseen."

Hyvä, sillä poliitikot (Orpo, Sipilä, Soini, Risikko) ja virkamiehet eivät ole noudattaneet lakia, eivätkä noudata vieläkään.

Ulkomaalaislaki 11 § (30.12.2013/1214)

Maahantulon edellytykset

5) hänen ei katsota vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/2004030...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Rikosnimikkeen vaihtuminen terroristisiksi murhiksi ja terroristisien murhien yrityksiksi tapahtui jo huomattavasti aiemmin, mitä julkisuudessa on annettu ymmärtää. Poliisi oli tiedoittanut asiasta sisäministeri Risikkoa, joka soitti asasta pääministeri Sipilälle jo puolen yön maissa murhapäivänä.

Miksiköhän tätä terrorismi-sanaa haluttiin ilmiselvästi vierastaa poliittisen päätöksenteon ytimessä ?

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

En arvosta poliittisia päättäjiä, jotka avaavat rajamme ja antavat rahamme maahan saapuville tietäen koti- ja ulkomaisten esimerkkien perusteella, että tulijat sopeutuvat huonosti maahamme edustaen pääosin haitalliseksi ja vaaralliseksi osoittautunutta islamin uskontoa. Tulijat ovat suomalaisille enemmän haitaksi kuin hyödyksi.

Kyllä käsitystäni voi arvostella itsekkääksi, rasistiseksi ja ennakkoluuloiseksi. Ajattelen kuitenkin kansallisvaltiossa poliittisten päättäjien ensisijaiseksi toimintaperusteeksi omien kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden varmistamisen. Meillä päättäjät ovat olleet vellihousuja, jotka peläten kansainvälistä ja kotimaista arvostelua eivät ole uskaltaneet toimia. Eivät tosin poikkea yhtään läntisen Euroopan muista huonoista päättäjistä, joiden takia olemme tässä tilanteessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Minulla on sellainen käsitys, että kyllä yhdessä tekeminnen ja toisten arvostus on jo loppunut. Tuskin Markku edes oikeasti tarkoittaa mitä sanoo. Edessä on syvempi kahtiajako. Sithän tämä usarikin on huolella rakentanut. Osallistunut tähän ihmisten jakamiseen hyvin aktiivisesti.

Tämäkin blogi keskusteluineen on aivan samaa kakkaa. Jos olet erimieltä, niin ... . Näin sitä keskustelua rakennetaan.

Riskit ovat liian suuret. Enkä oikein enää muutenkaan välitä muuta kuin omasta lähipiiristä. Siihen tämä varmaankin sitten menee. Kukin suojautuu miten voi. Rikkaat paremmin muut yrittävät mitä pystyvät. Aina kuitenkin on mahdollista, että läheiset tempaistaan näihin performansseihin jossain kohtaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kansalaisilla on pelon, vihan, surun ja voimattomuuden tunteita, jotka on voitettava ilman keskinäistä riitelyä ja syyttelyä. Missä näin olisi tapahtunut? Länsimaiset yhteiskunnat näyttävät hajoavan sisäisesti. Puola ja muutamat muut maat toimivat viisaammin ja varmaankin selviytyvät tästä ruljanssista.

Se mikä lienee selvää, että poliisi, viranomaiset tai politiikot eivät kansalaisia kykene mitenkään suojaamaan. Jos suojautua haluat siihen on itse varauduttava.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Puola rajoittaa lehdistön ja kokoontumisen vapautta. Olisiko se ratkaisuna meillekin?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Arvostatko Markku sinäkin tosissas kaikkia?

Katselin vähän kirjoituksias, ei oikein kaikua ole omille sanoilles niistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eipä Markku tästäkään jonosta ketään ulos heittele. Sen sijaan rajakkien jatkuva sen median haukkuminen jota ilmaiseksi käyttävät on todella outoa alt right-käytöstä.
Fasismi on muuten mm sitä että tyhmyys, roisius ja epäkypsyys nostetaan jalustalle. Altrightissa on tämä piirre erittäin vahvana. Kun terrorismi iskee Suomeen meidän ei pidä muuttua ISISin peiliksi. Kaikki forumit joilla yllytetään viattamille mamuille tai "eliitille" kostamiseen tekevät juuri sitä, toimivat synenergiassa ISISin kanssa.

Marko Parkkola

Muistelen jonkun kirjoituksen perussuomalaisten eristämisestä. Ilmeisesti eristäminen on arvostamista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Maan historian laajin ja kallein sotakaluston hankintaohjelma toteutetaan, koska V, V, V.

Suomen turvallisuuspoliittinen doktriini perustuu ns. Hammurabin lakiin: silmä silmästä, hammas hampaasta. Siksi 900 000 reserviläistä sai kirjeen kotiinsa.

Asteekeilta lienee peräisin sanonta "Jos ette voi olla varmoja mitä tulee tapahtumaan, olettakaamme että käy hyvin". He nylkivät sotavankeja elävältä. Siitä tulee sanonta "Tavataan nahkurin orsilla!"

Valta on lainassa, sanoo iso kirja. Eikä sitä kukaan vie mukanaan, siitä pitää lainanantaja huolen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Huuskon eu - spedeilyn ymmärrän, mutta tämä kyllä jo vetää hiljaiseksi, tässäkin kohtaan ei mitään muutosta linjaan vaa toistat yhä sitten papukaijana päättäjiemme latteuksia ja jotain tiedustelulakia joka ei ikinä tulee riittämään, ei puutu itse syyhyn, surkeaan turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaan, johon jokunen järjissään oleva tutkijakin, ei siis YLE:n päivystävä peikko, sanoi oitis tarvittavat muutoksia lainsäädännön kautta.

Nytkin poliisin seurannassa on kai se kolme sataa henkilöä. Poliiseja ei voi olla Suomessa metrin välein poliisi oli Turussa jo käsittämättömän tehokas, tilanne oli ohi 2-3 minuutissa. Ainoa tapa estää samanlaisia tekoja on se ettei tekijä Suomessa ole.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338073...

"Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoo kansalaisten ilmoittavan entistä herkemmin huomaamansa epäilyttävät teot tai puheet poliisille, kertoo Uutissuomalainen.

Radikalisoitunut henkilö voidaan Nergin mukaan ottaa viranomaisseurantaan, jos hänen epäillään valmistelevan terroritekoa. "

Marko Parkkola

Äänestänette siis perussuomalaisia seuraavissa eduskuntavaaleissa?

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Tyhmistettyä maan johtoa kätyreineen ja EUROSVOLIITTOA ei voi tavallinen ihminen muuta kuin HALVEKSIA.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuulostat joltain kommunistigitattorilta ja luulenkin että alt right tietoisesti haluaa kuulostaa tuolta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Naapurin paljastamiseen viranomaisille löytyy kokemusperäistä tietoa sekä natsien että DDR:n jäämistöistä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Lainsäädäntötasolla tarvitsemme pikavauhtia uuden tiedustelulain. Kaavailtu laki pitää saattaa voimaan hallituksen ja opposition yhteisoperaationa niin nopeasti kuin se on teknisesti mahdollista."

Tämä pitäisi poliitikkojen nyt tajuta. Kyse on tietynlaisesta sodasta, jonka ISIS on länsimaille julistanut, ja sodan aikana kansalaisten oikeuksista joudutaan tinkimään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taitaa tuo kansalaisten oikeuksista tinkiminen ollakin ISISin tavoite.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tuskin he mitään kansalaisoikeuksistamme tietävät. Heillä on muut tavoitteet.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #69

Pakostikin jotain tietävät, jos ja kun pitävät vastaan taistelemisen arvoisina.
http://www.bbc.com/news/magazine-28246732

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #78

Tuskinpa Turun 18-vuotias puukkomurhaaja luki BBC News Magazinea.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #100

Eikä ole tietoa kuuluuko ISIS-järjestöön. Sen sijaan aiemmat kommenttisi minun mielestäni selvästi koskevat järjestöä eivätkä tätä yksityishenkilöä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #119

Ei ISIS jaa jäsenkortteja. Monet merkit viittaavat siihen, että murhaaja oli inspiroitunut ISIS-propagandasta. Poliisi joka tapauksessa tutkii puukotuksia terroritekoina, eikä yksityisen henkilön sekoiluna.

Tulevien vasta- ja varautumistoimenpiteiden kannalta on aivan olennaista, kumpaa selitystä pidetään todennäköisempänä. Jos kyseessä todella on terroriteko, eikä yksittäinen huuume- tai mielenhäiriötapaus, on pelättävissä uusia vastaavia tekoja. Siksi emme voi odottaa, että oikeuslaitos jauhaa työnsä loppuun - se voi kestää vuosia - vaan varautumiseen on ryhdyttävä heti. Päätä ei ole varaa työntää pensaaseen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #123

Ja tämäkään kommenttisi ei muuta sitä tosiseikkaa, että ISIS (ainakin johtoporras) todennäköisesti tietää hyvinkin paljon länsimaisesta yhteiskunnasta.

Täältä tähän.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #127

Mutta Turun puukottaja ei todennäköisesti kuulunut johtoportaaseen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #119

Nyt alkaa selkeää näyttöä olla.

IS 22.8.17:
"Ylen lähteiden mukaan Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah haukkui suomalaisia vääräuskoisiksi. Tämän lisäksi hän halusi liittyä terroristijärjestö Isisiin."

Marko Parkkola

Nyt vasta jaksoin lukea tuonne tiedustelulakiin asti tätä harhaista blogausta. Tätähän on odotettu, että jonkin tällaisen tapauksen varjolla kansalaisten kyttäämistä lisätään. Huusko ja kumppanit ovat rakentamassa yhteiskuntaa, jossa naapuria kytätään vaikka sitten heidän omien lastensa toimesta. Jotta tämä saataisiin menemään läpi kansalaisiltakin, tarvitaan hieman verta Turun kaduille.

Onnittelut! Olette kunnon fasisti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ajatuspoliisi, ajatusrikollisuus sekä sananvastuu kannattaa kirjata lakeihin, koska ne jo ovatkin arkipäivää.

Kamera ja mikki jo lähes joka paikasta löytyykin. Joten mitä sitä enää turhia kainostelemaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yksikin pohjaanpalaneita pitsoja kaupitteleva ajaa nelivetobemarilla... jonnekin pitäisi päästä ilmoittamaan, tällaisiin arkisiin naapurien kiistoihin natsien Gestapo oli tukehtua

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Täältä voidaan etsiä niitä, joilla on ensisijainen poliittinen vastuu tapahtumista:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sis%C3%A4mini...

Mamujen ja matujen jahtaaminen on turhaa, mutta sisäministeriön toimintaa voidaan aina parantaa. Pelkkä urkintalainsäädäntö ei välttämättä auta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mitä tarvetta on arvostaa niitä korkeissa viroissa toimivia poliitikkoja, jotka vastoin kaikkia varoituksia ja kokemuksia (mm. Ruotsista) ovat päättäneet jatkaa edesvastuutonta ja kansalaisten turvallisuutta vaarantavaa maahanmuuttopolitiikkaa, samalla kun he nuukailevat poliisin miehistövahvuudessa?

Saman politiikan jatkaminen oppimatta mitään on sitä, millä murhaajat voittavat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Poliisin miehistövahvuudesta nuukaillaan, vaikka samaan aikaan turvallisuusympäristö muuttuu.

Laajennetut tiedusteluvaltuudet eivät puukkomiehiä pysäytä. Siihen tarvitaan lisää poliiseja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tälltähän ne kaiiki rajat kiinni kuplalaiset löytyvät viisaine sanoineen. :)

Antaa heidän kohkata, ei haukku haavaa tee, he itse ovat kuitenkin aika herkkiä, kun joku on heidän blogissaan eri mieltä niin samantien pamahtaa banni. Sellainen osoittaa luonteen heikkoutta. He ilmeisesti eivät halua käydä keskustelua kuin keskenään, no silloin on ainakin samaa mieltä kun juttelee peilin kanssa.

Täällä puheenvuorossa on paljon näitä rajat kiinni tyyppejä, ja sitten he kuvittelevat, että kansa on heidän kanssaan samaa mieltä.

Mahtaa se olla taas pettymys, kun vaaleissa jäädään alle 10% kannatuksen ja oppositiossa saa taas räksyttää.

Suurin pelkohan heille on tietysti tämä vihreiden nousu, sillä voisin vannoa, että jos he ovat hallituksessa, niin ainakaan turvapaikkapolitiikka ei kiristy.

Mutta onneksi meillä on vapaa liikkuvuus, niin ainahan voi muuttaa vaikka Puolaan tai Unkariin, koska siellä ei maahanmuuttajia näy. Tietysti koko muu elämä on siellä paljon kurjempaa, mutta saapahan olla rauhassa erivärisistä ihmisistä. :)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jos Suomessa olisi ollut täysin normaali rajat kiinni politiikka ei tätäkään hirmutekoa olisi tapahtunut. Joka muuta väittää , astuu samalla idiooottien kategoriaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ja jos oltais hävitty talvisota, ni oltaiski Putinin suojeluksen alla. :)

Määki rakastan sua!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Arkkipiispa Mäkinen on suuressa viisaudessaan ilmoittanut kirkkokansalle, että nyt puukotuksista epäilty marokkolainen on "yksi meistä".

Minä kun en asu Suomessa, niin en tiedä, mitä arkkipiispa lausui esimerkiksi Jesse Torniaisesta. Onko hänkin "yksi meistä"?

Minä en pysty samaistumaan kumpaankaan, mielestäni kumpikaan ei ole "yksi meistä".

Turun tapauksessa ei liene näyttövaikeuksia. Torniaisen tapauksessa oikeus ei pitänyt toteen näytettynä, että miehen kuoleman ja hyppypotkun välillä olisi ollut rikosoikeudellinen yhteys, josta johtuen syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta hylättiin ja kahden vuoden tuomio tuli törkeästä pahoinpitelystä. Asia on nyt hovioikeuden käsiteltävänä.

Useimmat asiaa ymmärtämättömät pitänevät kommenttiani jonkinlaisena Torniaisen teon puolusteluna. Sellainen se ei kuitenkaan ole. Kysymys on siitä, miten kahta niin vahingollisuudeltaan kuin vaarallisuudeltaankin toisistaan täysin poikkeavia tekoja tullaan käsittelemään niin julkisuudessa kuin sosiaalisessa mediassa. Torniaisesta tehtiin natsihirviö, riittäisikö marokkolaiselle veitsimiehelle esimerkiksi "terroristi"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa imaami tuomitsee puukkohyökkäyksen ja samaan aikaan Espanjan poliisi etsii Barcelonan terroristisolun johtajaksi epäilemäänsä imaamia. Ilmeisen turhaan etsii , sillä kyseisen imaamin epäilleen lentäneen taivaan tuuliin pommia rakentaessaan.

Yritän olla suvaitsevainen ja arvostaa kaikkia imaameja. Tunnustan tämän olevan vaikeaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jaa, kannattaa ottaa ihan rauhallisesti, katsos maailmassa tapahtuu ihan joka päivä jotain, ja on aina tapahtunut.

Ei kai tuollainen yksi tapahtuma Suomessa nyt saa kokonaan sekoamaan. Juu terroristi oli ja niitä voi olla lisääkin, mutta kannattaa kuitenkin olla melko rauhallisesti, sillä ei tämä nyt ihan yleinen tapahtuma täällä ole.

Kouluampumisia ja muitakin murhia tapahtuu aika ajoin, eikä sen pitäisi ihmistä romahduttaa.

Olen syntyjään Turkulainen, ja käyn siellä usein, ja tuskinpa sitä kenenkään nyt tarvitsee pelätä. Täällä missä asun nyt on todella paljon turvapaikanhakijoita, ja ihan normaalisit ne eilenkin kaupassa olivat ostoksilla muiden kanssa.

Sitä katsos jos liikaa miettii kaikkea mahdollista, niin sitten siihen menee koko elämä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vähän itsekin ihmettelin, kun huomasin, että päätoimittaja Huusko on väsännyt Turun puukotuksista jo toisen blogikirjoituksen.

Käyttäjän MatiasYlikorkko kuva
Matias Ylikörkkö

Teon raakuuten suhteutettuna Huuskolta kohtalaisen päätäsilittelevä kirjoitus, kun vertaa edellisiin vastaaviin.
Voin hyvin kuvitella Huuskon kirjoituksen,jos tekijänä olisi ollut äärioikeistolainen.
Itse en näe mitään eroa siinä onko tällaisen teon tekijä radikaali islamilainen vai äärioikeistolainen. Mielenkiintoisto olisi kuulla mikä ero siinä on Huuskon mielestä.
Olen yrittänyt ajatella onko tällainen ajattelu, jota Huuskokin edustaa, seurausta vain älyllisestä epärehellisyydestä vai onko takana vain yksinkertaisesti kyvyttömyys ajatella vaikeampia asioita laajemmassa mittakaavassa.
Ehkä tästä tilanteesta täytyy vielä edetä paljon pahempaan, ennenkuin silmät aukeaa.
Jos nyt pystyy näkemään syy-seuraussuhteita, niin ei kovin vaikea pitäisi olla päätellä, mikä tämän nykyisen tien päässä on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa suhteuttaa kuitenkin tällaiset tapahtumat hieman todellisuuteen. Tuskinpa tästä nyt mikään tapa tulee, vaikka tietysti eräät tahot siitä pelottelevat.

Elämä jatkuu, ja yksi terrori-isku on sitten ollut Suomessakin, vakava asia, mutta ei siitä voi vetää sellaisia johtopäätöksiä, että näitä nyt yhtäkkiä tulisi viikottain, tai kuukausittain.

Ranskassa ja Saksassa on valatavat määrät ääriaineksia, eikä sielläkään tapahdu näitä usein.

Maltti on valttia :)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Elämä jatkuu...".

Ei niiden kahden.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Mitäpäs jos Huusko aloittaisit itsestäsi? Olet tämän vaihtoehtovasemmistolaisen (alt-left) julkaisun päätoimittajana ollessasi demonisoinut maahanmuuttokriitikoita ja lietsonut vihaa heitä kohtaan. Turun terrori-isku osoitti heidän kuitenkin olleen täysin oikeassa. Voisit osoittaa arvostustasi näitä ihmisiä kohtaan myöntämällä tehneesi väärin hyökätessäsi heitä kohtaan ja vähättelemällä heidän esillenostamiaan uhkakuvia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jaa jaa. Tästä kehkeytyi sitten väittely Markku Huuskosta.

Jos nyt kuitenkin rohkenen pari sanaa Turun puukotuksien tekijästä.
Haluaisin, sitten ajallaan, tietää oliko tämä nuori mies kouliintunut teräaseen käyttöön tappamistarkoituksessa, ja jos oli niin miksi oli.
Myös, oliko hän taustaltaan katulapsi? Jos oli, niin miksi ja mikä taho kustansi hänen matkansa Suomeen?

Erikseen sitten. Uhreiksi valikoitui naisia. Jos tekijä toimi tunnekuohun vallassa, syynä voisi olla naisiin jostain syystä kohdistunut viha. Mutta syynä voi yksinkertaisesti olla pyrkimys pienimpään todennäköiseen vastustukseen ja siten vähimpään vahinkoon itselle.

Yhtenäisyyttä nyt tarvitsemme. Puheenvuoron blogialustan käyttäjissä on valitettavasti melkoinen osa niitä joilla yhtenäisyyden hajoittaminen on olennainen osa agendaa. Antakaamme kuitenkin kaikkien kukkien kukkia, niin kauan kuin alustan säännöissä pysytään ja Suomen lakeja ei rikota.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kukaan ei toistaiseksi ole osoittanut, että ylipäätään kyse oli terroriteosta, eikä esim. psykoosista.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kuten hyvin tiedät, sen pystyy osoittamaan vasta mielentilatutkimus, johon määräyksen on tultava oikeudelta ja jonka suorittaminen itsessään kestää pitkään, etenkin vieraasta kulttuurista ja kieliryhmästä tulevalle tutkittavalle.

Onko Sinulla perusteet osoittaa, että kyse olisi pikemminkin muusta kuin terroriteosta, esim. psykoosista?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muunteleeko IL presidentti Niinistön kannanottoa Turun tapahtumista? IL nimittäin kirjoittaa "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: Tämän viikonlopun aikana terrori tuli Suomeen."
Vai olisiko suposta tiedotettu enemmän kuin kansalaisille kyseessä olleen terroriteot? Voidaanko mediaan ja Niinistöön luottaa, kun sinä puhut aivan muuta? Ei kai totuuden esille tuominen pitöisi olla noin vaikeaa ymmärtää vai?

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338325...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

#103 Poliisilla lienee jokin muu syy kuin Amok-juoksu päätelmiinsä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä teoista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Antti on viisaasti oikeassa. Hajoita ja hallitse ei ole pelkästään terroristien tavoite.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tarkoittaako se Huuskon mainitsema arvostaminen sitä, että Huusko ei enää kirjoita oppositiojohtajasta tällaisia juttuja?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222940-nakokulma-...

Vai rajoittuuko se tavoiteltu arvostaminen vain tiettyihin ihmisryhmiin? Jos kyllä, niin keihin, ja miten se tilanne itse asiassa eroaa status quosta – eli mikä itse asiassa on blogin tarkoitus?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kommenteista. On harmillista ja sivuraiteelle menevää, että jotkut keskittyvät tämän yhteisen surun ja hämmennyksen keskellä yleiseen syyttelyyn ja minun mielipiteideni pohtimiseen.

Kyllä, olen aina ollut sitä mieltä, että pakolaisia ja maahanmuuttajia ei tule syyllistää ihmisryhmänä, vaan heidän joukossaan on hyviä ja pahoja ihmisiä. Pääsääntöisesti hyviä, todennäköisesti hyvin samassa suhteessa kuin meidän täällä Suomessa syntyneidenkin, olivat he sitten perussuomalaisten, vasemmistoliiton, kokoomuksen tai jonkun muun puolueen kannattajia.

Tämä tästä sivuraiteesta. Nyt on tärkeintä saada selville Turun puukotuksiin liittyvät yksityiskohdat ja keskittyä pohtimaan sitä, miten tuollaisten kammottavuuksien toistuminen on parhaiten estettävissä. Itse kannatan uutta tiedustelulakia, jonka avulla suojelupoliisi saisi paremmin selville potentiaalisten terroristien ja muiden raakalaisten aikeet.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"On harmillista ja sivuraiteelle menevää, että jotkut keskittyvät tämän yhteisen surun ja hämmennyksen keskellä yleiseen syyttelyyn ja minun mielipiteideni pohtimiseen."

Siitä saat syyttää vain itseäsi. Olet käyttänyt merkittävästi aikaa ja vaivaa vihanlietsomiseksi niitä kaikkia vastaan, jotka ovat varoittaneet tämänkaltaisten tapahtumien mahdollisuudesta.

Tottakai ihmiset syyttävät sinua ja vaativat sinua kantamaan oman vastuusi asiasta.

"Nyt on tärkeintä saada selville Turun puukotuksiin liittyvät yksityiskohdat ja keskittyä pohtimaan sitä, miten tuollaisten kammottavuuksien toistuminen on parhaiten estettävissä."

Ehkä kannattaisi vihdoinkin alkaa kuuntelemaan maahanmuuttokriittisiä? He ovat antaneet jo vuosien ajan hyviä vinkkejä tuollaisten kammottavuuksien estämiseksi, mutta sen sijaan, että olisit kuunnellut heitä, olet keskittynyt heidän demonisoimiseensa. Olet tehnyt pitkäjänteisesti työtä sen eteen, että tällaisia kammottavuuksia ei ennaltaehkäistäisi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Miten monta terroritekoa Pahalahti on estänyt? Millä tavoin? Kysyn puhtaasta mielenkiinnosta.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #111

"Kysyn puhtaasta mielenkiinnosta."

Heh, jotenkin tuntuu, että tarkoituksesi on ennemminkin pyrkiä viemään keskustelu pois itse aiheesta.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Samaa mieltä kanssasi. Tiedustelut ja selvittelyt olisivat vähemmän tarpeen, jos riskiryhmä olisi pienempi.

Aika selvä looginen yhteys on ollut. Islamilaisista kriisimaista tulleiden määrän kasvaessa Supo on kohottanut meidän riskiämme. Mikäli maahanmuuttokriittisiä olisi kuunneltu ja meillä olisi merkittävästi pienempi riskipopulaatio olisi riski terrori-iskulle ollut samassa suhteessa pienempi.

"Kyllä, olen aina ollut sitä mieltä, että pakolaisia ja maahanmuuttajia ei tule syyllistää ihmisryhmänä, vaan heidän joukossaan on hyviä ja pahoja ihmisiä. Pääsääntöisesti hyviä, todennäköisesti hyvin samassa suhteessa kuin meidän täällä Suomessa syntyneidenkin, olivat he sitten perussuomalaisten, vasemmistoliiton, kokoomuksen tai jonkun muun puolueen kannattajia."

Toisin kuin Huusko näen viisaana toimintana käsitellä eri väestöryhmiä vähemmän sinisilmäisesti. Onko se rationaalista toimintaa oman kansan hyväksi vai syyllistämistä on näkökulma- ja painotuskysymys. Me kriittiset olemme enemmän omien puolella.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #116

"...Islamilaisista kriisimaista tulleiden määrän kasvaessa Supo on kohottanut meidän riskiämme."
"...Mikäli maahanmuuttokriittisiä olisi kuunneltu..."

Marokko ei ole kriisimaihin luettavissa, paitsi ehkä sisäisen talouden hallintansa suhteen. Kuitenkin puhumme nyt nimenomaan Marokosta, sekä Pariisin iskujen yhteydessä että etenkin Barcelonan ja nyt viimeksi Turun tapahtumaan liittyen.

Koska Marokko ei ole kriisimaa, on ilmeistä että Marokosta tullut turvapaikanhakija käännytetään. Näin jälkikäteen ajateltuna pikakäännytykset olisivat voineet olla paikallaan, mutta esim. Turun tekijä oli tullessaan ala-ikäinen.

Vesa Peltola, miten maahanmuuttokriittiset kommentoivat aikoinaan Marokosta ja vaikkapa Uzbekistanista tulleita turvapaikan hakijoita, vai niputettiinko kaikki islamin uskontoa tunnustavat ryhmät turvallisuusarviossanne samaan nippuun, sanotaan vaikkapa että myös mm. kurdit?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

(#109)
Kuvassa Turun tori 8/2015, kun maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevia kutsuttiin mm. roskaväeksi ja rasisteiksi. Kuva "Meillä on unelma" -mielenosoituksesta. Media voi kertoa, jos se haluaa arvostusta, miten se itse käsitteli tuolloin mm. näitä joukkokokoontumisia ja keskustelua itse asiasta.

Mutta kysyikö kukaan, mitä esim tässä suvaitsevaisuuden unelmassa edustavat linkkikuvan Engels, Marx ja Lenin? Totalitaarisia ideologioita ja pyöveleitä?
https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/10...

Suuria virheitä ehdittiin jo tehdä ja ihmisten keskelle lyödä kiilaa.
Viittaan alempana olevan kommenttini linkkiin (WSJ) ja ooppera "Don Giovannin" loppukohtaukseen, jossa päähenkilö saa viimeisen mahdollisuuden tehdä parannuksen, muttei enää osaa arvostaa tarjottua tilaisuutta. Ylpeys ja ylimielisyys asettuvat tielle...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Wall Street Journal julkaisi tämän kolumnin, joka koskettelee sitä, miten päättäjät, tässä ns. globali eliitti, hylkäsi maanmiehensä eli ei arvostanut enää heitä. Alaotsikko kuuluu (ja luulenpa sen viittavan myös mediaan):
"Those in power see people at the bottom as aliens whose bizarre emotions they must try to manage."
https://www.wsj.com/articles/how-global-elites-for...

Tässä on melko hyvin kuvattu ko. arvostuksen puutteesta seuranneita jännitteitä.

Timo Tuovinen

Arvostetaan sitä murhaajaakin, tai muuten yhä useampi eroaa meistä

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Suomi on Euroopan pehmeimpiä kohteita terroristeille, in facto. Kuuntelin Supon
päällikön koottuja selityksiä mm. niihin lukuisiin selkeisiin vihjeisiin
perustuen, joita Supo sai Turussa jo etukäteen mm. vastaanottokeskuksesta, etenkin Supon tavasta reagoida ennakkovaroituksiin. Hyvin menee, tiedustelun taso laahaa
EU-maiden häntäpäässä. Eikä edes parhaimmatkaan tiedustelujärjestelmät ole pys-
tyneet aukottomasti estämään iskuja. Ja mitä ovat ne noin 350 henkilöä, joiden
tekemisiä "muka" seurataan - miksi tuollaiset henkilöt epäilysten alla ylipäänsä
saavat majailla Suomessa? Tikittävien aikapommien posaustako tässä odotellaan
kuin Uudenvuoden ilotulitusta ? Kovin vakuuttavaa kuvaa koko Suomen turvallisuus-
organisaatiosta ei voi parhaalla tahdollakaan saada. Ja mitä voi sanoa koko tur-
vapaikkasirkuksesta - nyt tulee esiin taas yksi älyttömiä kustannuksia ja sat-
sauksia vaativa lisämeno, kun näiden Suomeen vapaasti kävelleiden moniosaajien
mukanaan tuomia turvallisuusuhkia pitää nyt vielä skannata - kaikkien muiden jo
olemassa olevien turvapaikkasirkukseen ja valitusruuhkaan liittyvien miljoonien
jatkoksi. Lopuista kustannuksista pitää huolen kymmeniä vuosia sitten sovitut
"graniittiin hakatut" ihmisoikeus- ja pakolaissopimukset, joiden mukanaan tuomia
hedelmiä tässä nyt nautimme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset