Markku Huusko

Jussi Halla-aho paljasti salaliiton

  • Alma Talentin  arkistokuvassa Jussi Halla-aho etualalla ja pääministeri Juha Sipilä taaempana.
    Alma Talentin arkistokuvassa Jussi Halla-aho etualalla ja pääministeri Juha Sipilä taaempana.

Sen lisäksi, että politiikan tekeminen on toisinaan tyhjästä taikomista ja epäilyksen varjon aiheetonta heittelyä, se on myös salaliittoteorioita.

Tuorein ”salaliitto” on löytynyt hallituksesta, joka on erimielinen pakolaiskiintiöiden nostamisesta. ”Paljastajana” on oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Tosiasiassa hallituspuolueet yrittivät päästä sopuun pakolaiskiintiöiden nostamisesta jo budjettiriihessä, mutta yksimielisyyttä ei saavutettu. Tämän kertoi elokuussa sisäministeri Paula Risikko (kok.) Uudelle Suomelle.

Risikko oli itse keväällä esittänyt kiintiön nostamista 750:stä 1050:een. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) nokitti luvun nyt 2 000:een.

Perussuomalaisista irtautunut sinisten ryhmä torppasi hallituksen suurten puolueiden ajatukset julkisuudessa, mistä oppositio pääsi vinoilemaan, kukin tyylillään.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen twiittasi: ”@juhasipila haluaa nostaa pakolaiskiintiötä, samoin @risikko. Annatteko todellakin kuihtuneiden sinisten estää sen?”

Sinällään aiheellinen kysymys, jossa nostetaan esiin alle kahden prosentin puoluevirityksen hämmästyttävän suuri poliittinen painoarvo Suomessa.

Ja sitten siihen salaliittoon, jossa esittäjänsä ajatukset harhailevat jo selvästi pitemmälle.

Halla-aho tiedotti eilen perussuomalaisten toivovan, ”että pääministerin puheet pakolaiskiintiön nostosta ovat pelkkää teatteria, jolla halutaan antaa hallituksen äänettömänä yhtiömiehenä toimiville ’sinisille’ mahdollisuus profiloitua ’tiukan linjan’ kannattajina. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, on syytä epäillä pääministerin arvostelukykyä”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Teatteria eli näytösluonteista kinaa. Ei salaliiton häivääkään ja kaikin puolin yhdentekevää.

Pöh.... no jotain sitä on päätoimittajankin keksittävä. Kirjoittaako hän tällä kertaa ulkopuolisena toimittajana vain ihan itsenään?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pidän salaliittoteoriana sitä, että keskusta olisi syöttänyt sinisille lapaan ja järjestänyt "teatterin" pakolaisasian ympärille. Sipilä on puolueineen itsekin niin kovissa kannatuspaineissa, että tuollainen Halla-ahon arvelema jeesailu on ajatuksena hullunkurinen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Keskustalaiset ovat kesäteatterin ammattilaisia ... ensin se Väyrynen ("Manu ja Minä"), ja sitten se Sipilän ohjaama farssi keväällä: "Hei me lennetään", jatko-osa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #6

Kyllä Sipilä teatterinkin tekemisen hallitsee, mistä mainitsemasi lentoreissu Turkuun on toimiva esimerkki. Mediakin lähti aika hyvin mukaan mm. videoimalla tuon kesäisen näytelmän: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005253204.html

Väyrysen kesäteatteritaidot ovat jo ihan oma lukunsa. Todellisen ammattiteatterin suurelle näyttämölle hän pyrkii taas kaikin keinoin, kun yrittää oman yhdistyksensä kautta presidenttiehdokkaaksi.

Niko Sillanpää

#3: Arviosi sisältää taustaoletuksen, että pakolaiskiintiön nostaminen ei ole keskustan kannattajakunnalle mieleen. Mitä katselee aihepiiriä koskevia mielipidetiedusteluita, näin asia kyllä kaikella todennäköisyydellä onkin.

Eiköhän ole ilmeistä, että sekä keskusta että kokoomus joutuvat heittämään näitä koepalloja avatessaan tietä EU:n pakolliselle taakanjaolle, mihin tuki on jo luvattu Merkelille et al. Mikä on täysin järjen ja etujemme vastainen politiikka sekin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Samanlaista teatteria kuin se Sipilän U käännös.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

#3
Ei siihen mitään salaliittoteorioita tarvita että havaitsee vanhoja kunnon poliittisia lehmänkauppoja.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

hullunkurinen on toden totta, itselleni tuli ensimmäisenä mieleen sipilälle keljuilu,
sama tönkkösuomella ilmaistuna, herra pääministeri, oletteko te naivi vai peräti sinisilmäinen.

ehkä tähän liittyy joku todella pirullisen kiva salaliitto, josta me maallikot emme ainakaan etukäteen ymmärrä yhtään mitään.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

No, sen nyt näkee ...

1. Jos noilla voimasuhteilla aloite tulee torpatuksi, on syytä epäillä salaliittoa.
2. Jos aloite menee läpi, on syytä epäillä pääministerin arvostelukykyä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei kai kysymys ole voimasihteista. Jos siniset tekevät asiasta hallituskysymyksen aloite saattaa kaatua. Mutta ei sinisten uuvattien voimalla. Vaan kok, kepu eivät katso asiaa kyllin tärkeäksi.

Uuvatit lentävät sitten vaan ulos. Voimaa heillä ei ole.Mahdollisesti tulisi uudet vaalit ja uuvattien hillotolpat jäisivät siihen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Insinöörivitsi: yksi uuvatti (1 uW) on teholtaan miljoonasosa wattia. -- Siis hattivattiakin (1 hW) merkityksettömämpi!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #8

Kieliasiaa mediassa

16.6.2017 14.59
Mitä tarkoittaa uuvatti?
Kieliasiaa mediassa: Keskisuomalainen 16.6.2017.

Kotimaisten kielten keskuksen johtaja Ulla-Maija Forsberg selvitti, missä merkityksessä sanaa uuvatti on aiemmin käytetty. Jo Lönnrotin sanakirjassa esiintynyt sana tarkoittaa erilaisia pieniä pöllölintuja.

Kieliasiaa mediassa: Keskisuomalainen 16.6.2017

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sipilä ei hallitustaan kaada kuin aivan äärimmäisen pakon edessä. Se nähtiin kesän hallituskriisin aikaan. Siksi taipuminen sinisten tahtoon monessa muussakin asiassa on paljon todennäköisempää.

Aina voi kysyä, kauanko hallituspuolueiden enemmistö eduskunnassa on nykyisenlainen. Hallituksellahan on eduskunnassa nyt 105 paikkaa ja äänivallaton puhemies. Parikin paikan menetystä tekisi enemmistöstä vaappuvan.

Vaalit lähestyvät ja yksittäiset sinisten kansanedustajat laskevat 1+1, mikä tarkoittaa aika monessa tapauksessa putoamista. Silloin mietitään, mikä on henkilökohtainen vaihtoehto: luopuminen eduskuntapaikasta suosiolla, varmalta näyttävä tappio vaaleissa tai loikkaaminen johonkin hallitus- tai oppositiopuolueeseen siinä uskossa, että läpimenotodennäköisyys paranisi.

Marko Parkkola

Salaliitto on sellainen joka on salassa. Jos se ei ole salassa, kyse on politiikasta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Salaliitto olisi myös sellainen poliittinen yhteisoperaatio, joka näyttäisi ulospäin joltain mutta jonka tarkoitusperät taitavasti peiteltäisiin juuri niin kuin puoluejohtaja Halla-aho epäilee tässä tapahtuneen. Itse en saamieni tietojen pohjalta sellaiseen ensinkään usko.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Ei tuo niin kovin kaukaa haettua ole.

Jos katsoo vaikka parin viikon takaista valtioneuvoston budjettiriihen tiedotustilaisuutta, niin suuri osa siitä oli varattu Sampo Terholle, joka esitteli hallituksen maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoihin kohdistuvia toimenpiteitä. Niin kovin sanakääntein, että niitä sitten mm. sisäministeri Risikko ja sisäministeriön kansliapäällikkö Nerg sitten hienotunteisesti jälkikäteen julkisuudessa korjailivat.

Nämä asiat eivät suurimmaksi osaksi kuuluneet budjettiriiheen. Eivätkä ne hallituksen työnjaossa kuuluneet Terholle, vaan kokoomuslaiselle sisäministerille. Silti Terho vei niillä tiedotustilaisuuden suurimman huomion. Melko väistämätön johtopäätös oli, että tilaisuus oli varattu sinisille poliittiseksi teatteriksi, jolla nämä saattoivat profiloitua. Muiden hallituspuolueiden motiivi tietysti on huolehtia, että sinisten rivit hallituksen äänettöminä yhtiömiehinä pitäisivät, eikä kannatuspaniikki horjuttaisi hallitusta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sinisten tulevaisuus näyttää niin surkealta, ettei ole tosikaan. Sitä ei millään tempuilla muuksi muuteta ja tuollaisten yrittäminenkin tuntuisi ihan pöljältä. Totta kai hallitus haluaa istua vaalikauden loppuun asti, mutta mitä tekevät yksittäiset sinisten kansanedustajat, joiden paikka ei näytä oleva uusittavissa 2019? Voi hallituksen enemmistö alkaa eduskunnassa kutistua, kun vaalivuosi lähestyy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mutta eikö SiniTu edusta ex-Persujen korkeinta ja puhtainta puolikasta, sitä, joka ei ole ihmisvastainen eikä harjoita epäinhimillistä politiikkaa laittomasti maahan jääneitä kohtaan, jonka ei tarvitse tehokkaasti katua ja joka tyytyy vähempään kuin mitä hallitusneuvotteluissa sovittiin?

Eikö sellaisesta uskollisuudesta, joka tekee kaikkensa viedäkseen Suomen kohti yhä syvempiä kriisejä, juuri tulisikin palkita antamalla paljon medianäkyvyyttä, eli teatteria kuten kommenteistakin ilmenee? Sitähän tämä blogikin palvelee.
http://timosoini.fi/2017/09/onko-mikaan-muuttunut/
Jussi Halla-ahon käsialaa taitaa olla maahanmuuton eri osa-alueita käsittelevä ohjelma? Sekään ei liene muuttunut.
Ja gallupit taas vain gallupeja... :-)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"alle kahden prosentin puoluevirityksen" Onhan siellä hallituksessa silloin tällöin esim KD;kin, vaikka kannatus on marginaalinen, samoin Rkp. Edustajilla, jotka nyt ovat Sinisissä, on takanaan eduskuntavaaleissa annettu suuri äänimäärä. Niinkuin tuossa edellä totesin, niin ollaan siellä hallituksessa oltu pienimilläkin ääniosuuksilla.
Eihän vaalien välillä Suomessa vaihdella ministereitä eikä puolueita sen mukaan mitä gallupit milloinkin näyttävät.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Olen kuullut sellaistakin puhetta hallituspuolueista, että gallupeihin ei oikein haluta uskoa, koska kansalaiset kuulemma luulevat edelleen, että "perussuomalaiset on se Soinin puolue". Ehkä pientä toiveajattelua ilmassa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

On silti aivan turhaa puhua prosenteista ja niiden pienuudesta. Onhan Sinisillä eduskunnassa 19 vaaleilla valittua kansanedustajaa. Että se niistä prosenteista, jotka ovat gallup-lukuja eikä vaaleilla valittuja kansanedustajia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Merkel kun puhui vuotuisista kiintiöistä niin turvapaikanhakijoille, työläisille kuin opiskelijoille Afrikasta on suomalaiseen tapaan jo tietysti etukäteen luvattu nimet kaikkiin lappuihin. Tieysti vähän kiinnostaisi tietää onko luvattu vain 10 000 nenää vuodessa vaiko enemmän ja kuinka tiukasti ja nopeasti kahta muuta agendaa ajetaan, ensimmäisenä tietysti kokoomuksen sattumalta esiinnostama eu - alueen ulkoisen työvoiman tarveharkinnan poisto.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kesällähän Sipilä ja Orpo vaativat, että hallitusohjelmassa pysytään eli sitä mistä Halla-ahokin olisi toivonut kiinni pidettävän.
Mistä Sipilä ja Orpo yhtäkkiä ovat saaneet päähänsä lisätä pakolaiskiintiötä? Astian maku (ja haju) tuntuu aika voimakkaalta, jos vielä huomioidaan "arvopohja", "ihmisvastaisuus pakolaispolitiikassa" ja "tehokas katuminen".
Nyt tarjottiin SiniT:lle osoittaa "kovaa arvopohjaa, tiukkaa pakolaispolitiikkaa", eikä tarvitse edes tehokkaasti katua.
Kaikki taisivat (tässä operaatiossa) jäädä jälleen kerran kiinni rysän päältä... :-)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä että pojilla on pelisilmää, ja Halla-Ahollakin riittä kommentoitavaa :)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti päädytään tuohon 1050 pakolaiseen kuten Paula Risikko on kertonut. Keskusta ja siniset antavat periksi, eli pakolaispolitiikalla pelaillaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mihin lukuun lopulta päädytään, on hyvin kiinnostavaa. Kyseessä on saamieni tietojen mukaan hallitusryhmien välillä aito poliittinen erimielisyys, joka vielä budjettiriihen yhteydessä voitiin haudata, mutta joka nyt on saanut päivänvalon.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Onko USn toimittaja kaatamassa hallitusta?

En saa kunnon tolkkua tästä(kään) keskustelusta.
Puhutaan salaliittoteorioista, ym suihkumoottorikoneen lentämisestä, mutta ketään ei tunnu vaivaavan mitä tämä homma maksaa ja kuka sen maksaa. Lisääntykö vai väheneekö velka?

Markku, olisiko tarpeen joskus liittää keskusteluun kustannuskysymykset ainakin toimituksen puolelta. Ja vielä, olenko oikeassa, kun epäilen ettei vihreät eikä vasurit välitä tuon taivaallista valtiontaloudesta?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #43

Vasemmistoliitto on enemmän ollut sellaisella kannalla, että velkaa vaan lisää, kun raha on halpaa. Vihreät ovat ainakin pyrkineet esittämään lisämenoilleen vastapainoksi kulujen karsintaa toisaalta valtion pussista.

Tosiasia on se, että vielä tässä velkaannutaan, vaikka talous kasvaa. Se on hyvä pitää mielessä.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela Vastaus kommenttiin #63

Tosiasia on, että Suomen talouskasvu johtuu euroalueen imusta eikä siitä, että olisimme itse saaneet asioita kuntoon. Suomen talouskasvu on pienempää kuin Euroopassa keskimäärin. Teidän toimittajien pitäisi rummuttaa tuosta tosiasiasta täyttä häkää eikä olla paukuttelemassa Sipilän henkseleitä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aivan.
Kyse on aidosta populistisesta erimielisyydestä, jossa erehdyttiin käyttämään liian pientä viikunanlehteä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minusta asia ratkeaa tuloksen perusteella. Jos pakolaiskiintiö nousee 2000 henkilöön, sinisille ei annettu periksi. Voinee sanoa, että heidät nollattiin eikä mitään salaliitoa ollut.
Risikon aiempi ehdotus näyttäisikin tässä valossa sitten jo miltei sinisten torjuntavoitolta. Tämäkään ei välttämättä ole mikään salaliitto, vaan luun heittäminen sinisille.

Jos taas kiintiö säilyy ennallaan, meillä on hyvä syy arvella, että tri Halla-aho oli oikeassa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Sivuhuomautus: Jääskeläinen liittää systemaattisesti Halla-ahon nimen eteen tämän akateemisen oppiarvon. Johdonmukaisuuden vuoksi hänen pitäisi kohdella samalla tavalla kaikkia saman arvon omistavia. Paula Risikko on terveystieteiden tohtori vuodelta 1997.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksi? Halla-ahon tituleeraaminen antaa koomisen vaikutelman. Niin tekisi Risikonkin tituleeraaminen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joskus tuli käytettyä. Sitten olisiko ollut juuri Sini kun arvosteli sitä. Siitä se jäi. Näkyy toimivan edelleen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pakolaiskiintiö ei ole nyt kuitenkaan se tärkein. Tärkeämpää on olla tietoinen, kuinka paljon maahamme virtaa uusia turvapaikanhakijoita.

Joskus tulee mieleeni, miten täälläkin puheenvuorossa harhaudutaan näennäispohdintoihin.

Vuoden 2015 hakijarynnäkköä on nyt käsitelty jo parin vuoden ajan. Vastaanottokeskuksia on suljettu, mutta systeemi pyörii yhä täysillä.

Suomessa rahaa kuluu paljon pelkästään kielitaidottomien käännöstehtäviin. Se työ ei ole halpaa, ei.

Hallituksen sisäisen salaliiton näen kuitenkin olevan täydessä kurssissa.

Sinisten hallitusvastuun kummallisuuden halutaan säilyvän, vaikka perusteet säilymiselle ovat kelvottomat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vastaanottokeskuksia on suljettu, koska turvapaikanhakijoita tulee vähemmän. Halla-ahon hysteerisyys maahanmuuttoasioiden suhteen on merkillistä. Ei se tosiasioita tunnu polttoaineekseen tarvitsevan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

497 yhä viime kuussa. Mistäköhän Suomeen tupsahtavat olisi hyvä kysymys.

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330?start...

Ensi vuoden talousarvio on varautunut 7000 tulijaan, joka tulisi aika simppelillä matikalla 500x12(kk) + 1000 (kiintiö). Kiintiötä halutaan isommaksi koska suureellisena miehenä Sipilä on vinkannut, että tänne nyt ainakin se 10 000 vuodessa sopii?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kiintiöpakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat kaksi eri asiaa. Mutta koskapa "maahanmuuttokriitikoilla" ei menisi puurot ja vellit sekaisin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Mirjami Parant osuu asian ytimeen. Pakolaiskiintiöillä on hyvin vähän tekemistä pakolaisten määrän kanssa. Olennaisinta on, miten paljon pakolaisia Suomeen työntyy. Tulijat eivät kiintiöitä kysele. He tulevat, jos pääsevät ja pari vuotta sitten heitä pääsi noin 30 000.

Järkevintä on nostaa kiintiötä edes vähän lähemmäksi tulijoiden todelista määrää, vaikkakin sitä on erittäin vaikea ennustaa. Se kun ei ole riippuvainen Suomen oloista, vaan siitä, mitä muualla Europassa ja sen lähialueilla tapahtuu.

Veli-Pekka Tihlman

Mirjami Parant kirjoittaa oikein: " Tärkeäpää on olla tietoinen, kuinka paljon maahamme virtaa uusia turvapaikanhakijoita".

Olennaista on, miten uusien tänne tulijoiden maahantulon oikeutukset tutkitaan ja miten kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden lainmukaiset palautukset saadaan toimimaan mahdollisimman tehokkaasti.

Toukoaaltojen yllytys kansalaistottelemattomuuteen palautusten osalta kertoo vihreiden ylimielisyydestä oikeusvaltion periaatteisiin. Pahinta kuitenkin on, jos vielä kristillisten seurakuntien työntekijäkin osallistuvat vastaavaan illegaaliin ja vastenmieliseen toimintaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kenties taustalla on vielä suurempi salaliitto. Mitäpä, jos Soini, Halla-aho, Terho & Co. huomasivat, että persujen kannatusta ei saada mitenkään nousemaan, jos puolue pysyy hallituksessa, mutta hallituksen hajoittaminenkaan ei oikein käynyt, kun edessä olisi saattaneet olla uudet vaalit tai ainakin hallitukseen olisi tullut sellaisia puolueita, jotka olisivat vaatineet maahanmuuttopolitiikan löysentämistä.

Niinpä herrat juonivat persujen eduskuntaryhmän hajoamisen kahteen osaan jo kauan ennen puoluekokousta. Lupaus jämäporukan hallituksessa pysymisestä oli ostettu kepulta ja kokkareilta jo aiemmin hallintarekisterillä ja muilla myönnytyksillä.

Nyt persut voivat rauhassa kasvattaa kannatustaan oppositiossa ja jämäpersut voivat vaa´ankieliasemassa vaatia hallitusohjelman noudattamista maahanmuuttopolitiikan osalta.

Siinäpä vasta olisi salaliittoteoria.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tosin persujen suuruuden päivät menivät lopullisesti kun puolue hajosi viime kesänä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jyrkässä kasvussahan puolueen kannatus nyt on. Jos puolueiden kannatuskehitystä pitäisi tulevaisuuteen arvailla, niin löisin kyllä vetoa sen puolesta, että kehitys tulee olemaan samanlaista, kuin muissakin Pohjoismaissa.

Mutta eihän tuollaiset arvailut hyvään salaliittoteoriaan kuulu.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Odota vain vuoden 2019 vaaleja...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33

Joo, odotan että vihreistä tulee pääministeripuolue.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Eikö tapahtunutta voi ajatella myös halitusohjelman (kirjaimen tai hengen?) seuraamisena? Sen päälle mahtii tietysti teatteriakin.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Persut vastustivat jo 50 % lisäystä eli 1050 kiintiöpakolaista. Nyt kun Sipilä ehdotti 2000, ja lopullinen tulos on 1050 seuraavaksi, persut pitävät itseään voittajina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Normaalia poliittista peliä tämä paljastettu "salaliitto", olipa se sitten totta tai arvailua.

Hallituksessa on selkeä motiivi tehdä tällaista peliä, mutta mikä mahtaa olla HA:n motiivi joko paljastaa tämä peli, tai sitten keksiä moinen salaliittoteoria.

Toki on selvää että kun persujen kannattajat eivät ajattele mitään muuta asiaa kuin näitä maahanmuuttoiasioita, niin pitäähän niistä nyt saada jonkinmoinen show aikaiseksi. Se on sitten eri asia mainostaako HA tällä tavalla sinisiä, vai itseään. En olisi niin varma siitä kenen pussiin pisteet tästä ropsahtavat.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No viime aikoina sinisten eroaminen persuista on vienyt niin suuren osan heidän ajastaan etteivät ole paljon muuta kerennyt tekemään kuin kipuilemalla palstoilla menetettyjä potentiaalisia ministerinpaikkoja.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Sipilä säikähti vihreidengallup- lukuja ja sai puolueiden piilotutkimuksesta vahvistuksen, minkä luvut sinänsä suoraan kertovat, eli keskusta vuotaa vihreisiin, erityisesti opiskelevat keskustalaiset.
Tämä oli Sipilän nokitus tähän kohtaan; ei maksa mitään, politiikan "Sininen lapsi" saa vähän happea kätkyeensä pohjalle "torpatessaan hankkeen". Lopputulos tosiaan on että Risikon malli toteutetaan. Kokoomus vie, Sipilä pelaa aikaa ja pyristelee politiikan talvessa " kevättä kohden" (2019). Orpo treenaa päämisteriyteen, ja kaikki lipoo tulevaa pääministeripuoluetta, ainakan sitä ei taklata. Halla-Aho pelaa omaa pitkää peliään, ja tietää voittavansa, on jo paljon voitolla, ja todellisuus pelaa hänen pussiinsa, tosin rajoitetuin voittokertoimin.

Niko Sillanpää

Ihan hyvää analyysia. Tosin Halla-aho tulee voittamaan vain henkilökohtaisen pelinsä, ellei tähtäin ole todella pitkällä, koska vajaan kahden viikon päästä sunnuntaina saadaan sinetti sille, että turvapaikkapolitiikka siirtyy todennäköisesti ensi vuonna ainakin toistaiseksi EU:lle ja tämä politiikka tulee olemaan olennaisesti "rajat auki". Kyseessä on Merkelin selvästi tärkein lyhyen tähtäimen poliittinen tavoite, joka myös varsin suurella todennäköisyydellä toteutuu, Visegrad-maat uhkaillaan ja kiristetään riviin, tavoite näyttää jostain käsittämättömästä niin tärkeältä, että jonkin näistä maista tai joidenkin maiden ero EU:sta on hyväksyttävä hinta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Noin voi toki käydä. Seurauskin voi olla EU:n lopun alku, juuri kun kielellä klipaistiin uuden aika-ikkunan suomaa uutta alkua EU:n kiristämiselle ja tiivistämiselle.

Asiaa pääsevät hoitamaan yksi juoppo, yksi kenraalin nöyryyttäjä ja yksi "wir schaffen das" -lady'na

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen twiittasi: ”@juhasipila haluaa nostaa pakolaiskiintiötä, samoin @risikko. Annatteko todellakin kuihtuneiden sinisten estää sen?"

Sovitaako niin että vihreät ottavat kaikki hoitoonsa ja kustantavat myös kaikki kulut. Luulen että jos lupaatte niin tehdä niin kukaan ei vastusta kiintiön nostoa. Lamminpää vois olla aloitteellinen ja ottaa homma haltuun.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kiitos luottamuksesta. Yritän olla sen arvoinen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihan turha kiitellä, mulle ja varmaan monelle muullekkin riittää että annat sanasi siitä että te vihreät hoidatte kotoutuksen ja kustannukset omasta pussista. Veronmaksajien taakka on jo liian suuri ilman näitä lisämenoja.
Kotoutuksessa riittääkin haasteita koska nyt on kouluissa täällä syntyneitä lapsia jotka ei osaa suomea, eikä ruotsia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

Sinähän verraton humoristi olet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"Ihan turha kiitellä, mulle ja varmaan monelle muullekkin riittää että annat sanasi siitä että te vihreät hoidatte kotoutuksen ja kustannukset omasta pussista. Veronmaksajien taakka on jo liian suuri ilman näitä lisämenoja."

Mitenniin vain vihreät. Tämä kuulostaa vähän siltä että kirjoittajan maailmankuva ei ole oikein se mikä oikeila silmillä näkyy, jos katsoo, vaan kyse on jostain sielun silmistä, jotka antavat erilaista kuvaa kuin millainen maailma on.

Keskusta ja kokoomushan näitä lisäkiintiöitä ovat ensin esittäneet, eikä vihreät. Kaipa nyt kokoomulaiset ja keskustalaisetkin tähän talkooseen osallistuvat, varmaan myös vihreät, demarit, kristilliset, kommarit ja ruotsalaiset haluaa osallistua.

Vain persut ja siniset eivät halua osallistua tähän projektiin. Ehkäpä löytyy joku muu projekti johon persut ja siniset voisivat sen sijaan sijoittaa veropenninsä. Mikähän se olisi?

Turvapaikanhakijat kustantavat nyt jokaista suomalaista kohti noin 50 senttiä päivää kohti. Ennen suurta kansainvaellusta summa oli vain noin 10 senttiä päivää kohti. Persujen ja sinisten pitäisi siis löytää vain tälle summalle joku itselleen paremmin sopiva kohde.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #51
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

Saisi sillä rahalla toki muutakin. Saisi ainakin kukkia tai suklaata sille omalle äiskälle tai iskälle, sinne hoitokotiin, jokatoinen viikko.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Arto, en voi kuin ihailla kärsivällisyyttäsi. Jaksat kirjoittaa pitkiä ja perusteellisia vastauksia kaiken maailman hupsuttelijoillekin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Arto, en voi kuin ihailla kärsivällisyyttäsi. Jaksat kirjoittaa pitkiä ja perusteellisia vastauksia kaiken maailman hupsuttelijoillekin."

Vähän metaa tähän väliin.

Tiedän kyllä että monet vain hupsuttelevat, mutta jos siihen aina vain vastaa hupsuttelemalla tai liioittelemalla itse, niin ei siitä mitään tule, sellainen keskustelu on ihan turhaa ja typerää ajanhukkaa.

Jonkun pitää uhrautua laittamaan välillä faktat pöytään. Jos se huulenheitto loppuu siihen, niin sekin on hyvä, vielä parempi jos joku ottaisi sen jälkeen vähän totisemman asenteen. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilä heittelee ehdotuksia kiintiön nostamisesta, nostivat Orpon kanssa kuitenkin kovan metelin PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan EU-linjauksista. Toisille irtiotot ovat sallittuja ja toisille ei.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

ei taatana, anteeksi sanoin ihan väärin, tarkoitin, että ei helevata. ;)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ihan hyvä kirjotus ja ajattelu, mutta sieki voisit sen verran aatella pelihenkeä ja olla mainostamatta koko ajan persuja, siis Halla-ahoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Huusko ei sentään mene siihen perinteiseen ja kirjoita että "älykäs ja analyyttinen" koska näistä ei kumpikaan ole erityisen perusteltu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos näkemyksestä. Yllä olevassa tekstissä käsitellään myös keskustaa, kokoomusta, vihreitä ja sinisiä. Tavoitteena on keskusteluttaa näitä politiikan pelikuvioita näkökulmilla ja tulkinnoilla, joista ei tarvitse suinkaan olla yhtä mieltä. Yritän näihin kirjoituksiin ja keskusteluihin ympätä myös sellaista tietoa, jota toimittajan ominaisuudessa saan taustakeskusteluista irti ja jota ei välttämättä ole yleisesti saatavilla. Minkään poliittisen puolueen mainostamista en pyri harjoittamaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Uutissuomalainen: Suomi tarjoaa vapaaehtoisesti palaaville turvapaikanhakijoille rahaa – avustusta jopa 2500 euroa?
IS
Avustusta nostetaan 1500 eurosta 2500 euroon.
Rahaa varattu 8,8 milj.

No paljonko kansan taskut kestää palautuksia?
Yhden pakolaisen palautusraha 2 500e= 5 työttömän kk tuki elantoon (toimeentulotuki)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Sinällään aiheellinen kysymys, jossa nostetaan esiin alle kahden prosentin puoluevirityksen hämmästyttävän suuri poliittinen painoarvo Suomessa."
Mistä lähtien hallituspaikat on ruvettu määrittelemään gallup lukujen mukaan. Montako kansanedustajaa tällä ryhmällä on eduskunnassa ? Ja entäpä näillä vihreillä ?

Petri Hämäläinen

Valehtijat, eli kansallinen media, eivät tykkää että sille valehdellaan. Sen Sipilän Turun reissu ja tämän lehden päätoimittajan kommentit osoittavat.

Samaa mieltä päätoimittajan kanssa Sinisten kohtalosta.

Sinisten kykenevimmät tahot eli Niinistö, Terho jne. kyllä löytävät poliittisen kodin Kokoomuksesta ennen joulua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset