Markku Huusko

Media oikeassa Halla-ahon touhuista

  • Toimittaja Lauri Nurmi tänään kirjansa julkistustilaisuudessa Petteri Paalasmaan kuvassa.
    Toimittaja Lauri Nurmi tänään kirjansa julkistustilaisuudessa Petteri Paalasmaan kuvassa.

”Se voitti”, Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi kertoo Timo Soinin sanoneen, kun viime kesäkuussa Jyväskylässä pidetyssä Perussuomalaisten puoluekokouksessa oli julistettu äänimäärät.

Ei hän, me tai Jussi, vaan se. Tämä kuvaa väistyneen puheenjohtajan suhtautumista uuteen puheenjohtajaan, Jussi Halla-ahoon.

Lännen Median toimittaja Nurmi on tehnyt poikkeuksellisen journalistisen teon pureutumalla kirjassaan Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into Kustannus, 2017) syvälle prosessiin, jonka seurauksena puolue hajosi kahtia.

Kirjassa tavoitetaan sekä vallan saaneen Jussi Halla-ahon että häviäjäpuolelle jääneen entisen puheenjohtajan Timo Soinin poliitikkosielut. Erityinen ansio Nurmelle kuuluu siitä, että keskenään vuosikausia huonoissa väleissä olleita päähenkilöitä on haastateltu laajasti ja heidän äänensä, jopa tunteensa, kuuluvat kirjan sivuilla.

Nurmi on jututtanut kirjaansa paljon muitakin poliitikkoja, myös muista puolueista. Tämä antaa vakuuttavuutta syntyneelle jäntevälle tarinalle.

Hajoamisprosessissa nousee vahvasti esille salainen kokous, jonka joukko perussuomalaisia kansanedustajia piti yhdessä Jussi Halla-ahon kanssa alkukesästä 2016. Jo tuolloin Halla-aho antoi varovaisen lupauksen Soinin haastamisesta. ”Se pakotti ajatuksen liikkeelle”, Halla-aho itse kuvailee kirjassa kokouksen merkitystä.

Kirjan tulkinnan mukaan keväällä 2017 aktualisoitunut Halla-ahon pyrkimys puoluejohtoon ei ollut syy Soinin vetäytymisilmoitukselle ennen puoluekokousta. Soinilla oli ollut ajatus jättää puheenjohtajuus jo Turun kokouksessa 2015.

Nurmi nostaa kirjassa esiin Halla-ahon saamat suuret aplodit Turun puoluekokouksessa 2015, kun hän oli puolustanut Facebookissa yltiönationalistisesti esiintynyttä Olli Immosta. Se saattoi olla maahanmuuttoon jyrkästi suhtautuvalle fraktiolle merkityksellinen alkusysäys taistelussa vallasta.

Paljon kiinnostavia yksityiskohtia sisältävä teos on kirjasyksyn ajankohtaisin poliittisen historian kirja. Elämään jää ainakin väite, jonka mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei puhunut totta sanoessaan eduskunnassa, ettei keskusta ollut tehnyt suunnitelmia perussuomalaisten hajoamisen varalle.

Puheenvuoron kannalta mielenkiintoinen on kohta, jossa kerrotaan operaatiosta Jussi Halla-ahon nostattamiseksi. Kirjan mukaan salaisessa kokouksessa sovittiin, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pyytää kollega Toimi Kankaanniemeä julkaisemaan Halla-ahon ehdokkuutta tukevan blogikirjoituksen.

”Brysellissä on yksi erittäin varteen otettava, alallaan huippuasiantuntija, jolla on taskussaan ylivertainen 80 000 äänestäjän luottamus”, Kankaanniemi kirjoitti Puheenvuorossa 16.6.2016. Lue Kankaanniemen poliittisen historian lehdille painuva kirjoitus täältä: http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218556-katseet-kohdist...

Aika moni väitti vuosikausia minullekin täällä Puheenvuorossa kiven kovaa, ettei perussuomalaisissa ollut mitään halla-aholaisia haastamassa soinilaisia, ja että kaikki hajaannus oli pelkkää ilkeämielisen ”valtamedian” keksintöä. Aivan väärässä olivat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (222 kommenttia)

Niko Sillanpää

No jaa. Soiniin tyytymätön oppositio puolueessa varmasti oli Soinin ilmi tulleet toimintatavat eli puolueen kulttuuri, kannatuskehitys ja hallituksessa olemisen saavutukset (tai siis niiden puute) huomioiden, mutta en osaa laskea jotain Kankaanniemeä halla-aholaiseksi, opportunistiksi kylläkin.

Väite "päähenkilöiden" huonoista väleistä ei pidä ainakaan julkisesti tiedossa olevat asiat huomioiden paikkaansa, jos kohta välit eivät ilmeisesti mitenkään lämpimätkään olleet.

Oli tietenkin lähtökohtaisesti selvää, että Sipilä oli tietoinen Soinin kontingenssisuunnitelmasta (kuten pääministerin kuuluukin) ehkä lukuunottamatta puolueen takaisin valtaamista puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kautta, joka yritys meni lähinnä heille epäedullisten sattumien vuoksi pieleen.

Valtamedia ei Nurmea lukuunottamatta ollut oikeassa oikeastaan mistään tässä episodissa. Mikä on outoa, koska maallikkokin pystyi arvaamaan kupletin juonen viimeistään sunnuntaina Vapaavuoren "arvopohja"-ulostulosta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vaikka toki tunnet asian erinomaisen hyvin päähenkilöiden välienkin suhteen suosittelen lukemaan tuon Lauri Nurmen kirjan. Siinä on muiden ansioiden ohella kummankin pitkät haastattelut.

Niko Sillanpää

En minä tunne kyseisiä suhteita sen kummemmin kuin vuosien saatossa ulostulojensa perusteella on pääteltävissä. Näiden perusteella Soinin ja Halla-ahon välit ovat olleet viileät, mutta asialliset, ja Halla-aho ja Terho olivat ymmärtääkseni jonkinasteisia ystäviäkin. Mitä tuossa kirjassa post festum ilmoittavat, heijastaa enemmän poliittista tarkoituksenmukaisuutta kuin dokumentaaria.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Aika moni väitti vuosikausia minullekin täällä Puheenvuorossa kiven kovaa, ettei perussuomalaisissa ollut mitään halla-aholaisia haastamassa soinilaisia, ja että kaikki hajaannus oli pelkkää ilkeämielisen ”valtamedian” keksintöä. Aivan väärässä olivat."

Totta. Mahtaakohan sormet riittää laskemaan niitä kertoja joita itsekin joutunut samanlaisia väitteitä ja tuhahduksia kuulemaan kun olen puolustanut jotain käsitystäni tämän aihepiirin parissa. Mutta olihan tuo ankea tunnelma käsin kosketeltavissa. Halla-aho ja Soini keskustelivat lähinnä median kautta, Olli Immonen kirjoitteli Usariin todella rumasti Vennamoista jne. Kaikki tiesivät mitä on tulossa vaikka kukaan ei suostunut myöntämään mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan selvä juttuhan tuo on. Halla-ahon/Turkkilan äänitorvethan toimivat parvena vaihtaen kuin taikasauvalla mielipiteitään. Soini muuttui yhdessä yössä sankarista hylkiöksi joskus pari vuotta sitten.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Olisikohan se johtunut siitä, että "joskus pari vuotta sitten" Timo Soini hallitukseen päästyään petti kaiken minkä voi pettää - sekä äänestäjänsä että lupauksensa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soinin puheethan olivat aina olleet höttömaneeria eikä hän ollut mitään konkreettista luvannut paitsi että rökittää demarit. Näin myös siinä vaalitilaisuudessa jota seurasin kotilähiössäni. Kiihottavaksi tarkoitetun puheen sisältö oli että isossa pajassa vaaliyönä Rinteen niskaan nousee punainen veri sitä mukaan kuin persujen palkki vaaliseuraamossa nousee. Siinä viesti ydinkannatusalueen äänestäjille. Ei sanaakaan mistään lupauksista pelkkää urheilukilpailukieltä.
Ja hommalaiset olivat innostuneita kunnes käsky kävi että nyt pistetään Soini alas.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Montakohan salaista kokousta Soini on pitänyt pm Sipilän ja Orpon kanssa? Onhan se herranjestas ihan järkyttävää, että Kankaanniemi kirjoitti yhden blogin ;)

Timo söi kaikki sanansa, sloganitkin on loppu. Suosittelen katsomaan viimeisiä pelimiehiä....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän nuo johtavat ministerit kokousta viikottain, mutta taisipa Halla-ahon kokoukset koskea jotain ihan muuta kuin Suomen asioita.

Mutta mitä väliä sillä on, Halla-aho on nyt onnellinen, tai niin hän ainakin minulle tänään kertoi :)

Homma onnistui, ja voitto tuli, joskin samalla hävisi puolet puolueesta, mutta se ei haittaa, jos ei hallitukseen edes halua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niimpä, nythän persut Halla-ahon johdolla on tarttunut tuohon, ''suunnitteliko Sipilä vai ei'' tänäm tapahtuman.

Vähemmälle on jäänyt se tosiaan, että Halla-ahon porukka suunnitteli pitkään tuota vallankaappausta.

Jos edellinen on totta, niin täytyyhän tämän toisenkin väittämän olla totta, sillä ei kai kirjailija nyt omiaan kirjaan laita, eihän :)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Halla-aholaiset katsoivat hetkensä koittaneen, kun Soinin puolue joutui työntekijäpuolen epäsuosioon pakkolakien myötä ja Suomeen tuli lisäksi turvapaikanhakija-aalto syksyllä 2015. Perussuomalaisten kannatus syöksyi ja hajaannus oli ilmeinen jo silloin kirjan tietojen mukaan.

Nurmi on dokumentoinut väitteensä hyvin. Erityisesti kunnioitan laajoja asianosaisten haastatteluja.

Niko Sillanpää

#11: Vaikea nähdä "pakkolaeilla" tässä lopputulemassa mitään osuutta. Ne eivät ole olleet Halla-ahon talking point missään vaiheessa, vaan niillä sisäistä oppositiota rakensi Vesa-Matti Saarakkala, joka päätyi, kuinka ollakaan, Uuteen vaihtoehtoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, väitätkö ettei puolueenpuheenjohtaja Halla-aho käy Suomessa edes puoluehallituksen kokouksissa.

Onko sinulla todisteita väittämällesi, vaan entiseen malliin pelkkiä oletuksia ?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Ollaanko siirrytty aikaan, jossa demokraattisten vaalien tulokset ovatkin vallankaappaus? Mielestäni olisi ollut outoa, jos eivät Halla-ahon kannattajat Jyväskylässä olisi äänestäneet Halla-ahoa.

Mielenkiintoista nähdä, ketkä tekevät vallankaappauksen seuraavassa eduskuntavaalissa. Entä kuka kaappaa vallan presidentinvaalissa? Vallankaappauksia on joka tapauksessa odotettavissa ...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tämäkö oli ainoa kommentoinin arvoinen asia kirjassa?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Markku Huusko:

Miksi et sitten kirjoittanut blogia tuosta linkittämästäsi osasta, joka oli koko kirjan "pointti", vaan epäolennaisesta Halla-ahon salaisesta kokouksesta.

Soini ei ollut edes ehdokkaana sillä uskon hänen tienneen häviävänsä jäsenäänestyksessä Halla-aholle.

"Ei koira karvoistaan pääse",näyttää pitävän paikkansa tässäkin blogissa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Suomessa pelätään sairaalloisesti valehtelua, vaikka oikeasti rehellisin mies myöntää lopulta ne tietyt valheensa elämänsä varrelta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Jälkiviisan silmä on somassa paikassa, se katsoo taaksepäin."
Alle viikko ennen persujen hajoamista US tarjoili palstatilaa mm. tekstille jossa kerrottiin että "Uraani halkeaa, persut eivät". En nyt muista oliko tuo karusellissa mutta etusivulla kuitenkin. Muistelen että täällä oli monta samansuuntaista kirjoitusta.

Katsotko Markku, että päätoimittajalla ei ole vastuuta siitä disinformaatiosta jota alustallanne levitetään?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Poliitisia väitteitä voi ja pitää demokratiassa esittää. Sitäkin varten tämä palsta on. Meidän journalistien työtä on yrittää päästä myös pintaa syvemmälle, tehdä analyysiä ja palvella siten lukijoita.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Useampi blogisti kyseenalaisti kovin perustellusti väitteen, US ei.

Et kuitenkaan vastannut kysymykseen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mistähän Lännen Media tiesi muutamaa päivää ennen kuinka perussuomalaisten kokouksen jälkeen tulee tapahtumaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Sehän kerrottiin artikkelissa, jokunen kokoomusvaikuttaja oli asian vuotanut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onkin juuri tärkeää, ettei arvoisa palsta laskeudu jollekin MV:n, Suomen Uutisten tai Oikea Media - tasolle, siis missä on vain "Oikeita Mielipiteitä" niiltä samoilta jampoilta. Vaikka mielipide tai väite voi olla miten kuvottava hyvänsä, se pitää olla mahdollista ilmaista laillisuuden piirissä. Vihapuhe on sitten erikseen, missä halla-aholaiset ovatkin kunnostautuneet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #24

Tuo on yksi näkökulma. Toinen on se, että julkaisualusta pesee kätensä kaikesta vastuusta koska kyseessä on vain joku ulkopuolinen blogisti tai kolumnisti, kuten nämä mainitsemasi mediat yleensä tekevät.

Päätoimittaja on vastuussa verkossa julkaistusta sisällöstä. Toki vastuu rajoittuu rikoslakiin, ei journalistisiin käytäntöihin ja ymmärrän että esim. US ei halua eikä voi tarkistaa sivuillaan julkaistujen blogien väitteiden todenmukaisuutta.

Mutta on vähän hassua jälkikäteen torpata väitteitä jotka ovat olleet esillä omalla alustalla ja joihin aikoinaan ei ole puututtu.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #26

Tiedän kyllä tuon "käsien pesun", mutta jos mielipide tai väite sinänsä on ollut aikanaan "laillinen", en näe etteikö sitä voisi arvostella myöhemmin. Kysymyshän on pyrkimyksestä mahdollisimman todelliseen kuvaan. Keskustelun kannalta "portinvartija-palstat" ovat aika raskaita, jos keskustelua ei synny sillä hetkellä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #24

Täytyy nyt sen verran korjata, että MV -lehti julkaisee ällistyttävän vapaamielisesti kovimmatkin hyökkäykset itseään vastaan.

Miten Eero Pyykölä määrittelet vihapuheen? Sitä kun ei tietääkseni ole edes laissa määritelty.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #164

Noin kuukausi sitten haastateltiin Alfa-tv:ssä Itä-uudenmmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kari Karvosta ja kysyttiin mm, mitä on vihapuhe. Tuli lupsakalta mieheltä hyvin ymmärrettävä määritelmä hauskasti sanottuna. "Jos puhuu ilkeitä ja se puhe ei ole totta, on kyse vihapuheesta". No, jos puhuu ilkeitä ja se puhe on totta, niin silloin ei ole kyse vihapuheesta? Uskaltaako tällaisen johtopäätöksen vetää. Minä kyllä hieman epäilen, että tällöinkin syyttäjä voi lähettää kutsun käräjätupaan. Ajat ovat nykyään sellaiset. Tuliskohan poliisipäällikkö todistajaksi?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Loistava otsikko itse olisin toki muotoillut "Halla-ahon saamat rasistiset aplodit" tms.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku...))) saako pääministeri valehdella?? Vai onko ikävä kysymys...?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mistä sä tiedät, että pääministeri on valehdellut?

Onko todisteita?

Vai perustuuko tämäkin ''totuus'' dosentin omaan harkintaan?

Miten ratkaistaan kuka on valehdellut, jos toinen sanoo ei ja toinen sanoo kyllä, eikä todisteita ole?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petteri ei ilmeisesti ole ollut uutisvirrassa mukana mutta eikai se ole uutta)))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petteri ei ilmeisesti ole ollut uutisvirrassa mukana mutta eikai se ole uutta)))

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #31

Mitä virkaa nuo kolme kauluslaattaasi ajavat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #31

Kyllä mä olen kaikki lukenut, mutta ilmeisesti persujen totuus on sitten erilainen.

Anna nyt tyhmälle sitten niitä todisteita, jotain muuta, kuin toimittajan kirjoittama kirja, missä ei myöskään ole todisteita, vain luotettavan henkilön puheita.

Todisteita odotellessa

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Petteri hyvä,

vaadit toistuvasti todisteita pääministerin valehtelusta, mutta valitettavasti tuollaisista jutuista harvoin luodaan kirjallisia pöytäkirjoja tarkastajineen. Luotan siihen kun palkittu toimittaja kertoo presidentin lähipiirin puhuneen hänelle asiasta luottamuksella ja totta.

Toistaiseksi et ole vaatinut yhtään ainuttakaan todistetta halla-aholaisten salaliitosta. Jostain syystä olet valmis nielemään sen purematta.

Tälle pääministerikaudelle on saattunu vähän liian monta tapausta, joissa pääministeri on liikuskellut epäilyjen mukaan heikoilla jäillä.

Usein asiat ovat täsmälleen sitä, miltä ne näyttävätkin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Jos en ihan väärin ole lukenut, niin Sipilän oma avustaja kertoo Sipilän tienneen mitä on tulossa. Samaa taisi kertoa Soininkin avustaja. Jos heidän juttunsa eivät pidä paikkaansa, niin voi vain ihmetellä jos ei pääministeri tiedä mitä neuvotteluja hänen hallituksessaan käydään.

Sipilähän ei ole koskaan suoraan vastannut kysymykseen, tiesikö hän jotain perussuomalaisten hajoamista koskevista neuvotteluista. Hän on ainoastaan sanonut, että se mitä hän sanoi eduskunnassa "mielikuvituksen puutteesta" pitää edelleen paikkansa. Tämä on aika tyypillinen tapa väistää kiusallinen kysymys, johon ei halua vastata rehellisesti.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Jos se on niin, että pääministeri puhuu niin totta kuin osaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos Nurmi on kaikessa oikeassa, niin Halla-aho aloitti myyräntyön jo v.2016 Soinin syrjäyttämiseksi. Eli teatteria osaa tehdä sitten muutkin. :) Sehän on varmaan sitten sitä ''reilua'' peliä touhuta puheenjohtajan selän takana.

Miksi siis näiden sinisten lähtö on persuista niin vastenmielistä?

Nämähän vaan toimivat samalla tavoin kuin Halla-aholaiset.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Toisin kuin Sipilä, Halla-aho rehellisenä ihmisenä ei ole kiistänyt mitään mikä lukee Nurmen kirjassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lännen Median omistamassa kp24 nettilehdessä on Markku Uharin laajempi kuvaus toimittaja Nurmen kirjan sisällöstä ja se kyllä mielestäni kertoo hieman toisin kuin mitä tämä blogikirjoitus sisältää.

"Hänen mukaansa (toim. Nurmi) Orpo ei ole missään vaiheessa systemaattisesti kiistänyt valmistautumista Halla-ahon varalle, vaan päinvastoin pitänyt esillä keväästä lähtien, että kokoomus ei lähde hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa."

https://kp24.fi/uutiset/519653/uutuuskirja-paamini...

Tulee väkisin mieleen toimittajakunnan antipatiat ja mihin suuntaan ne missäkin milloinkin osoittavat. Nurmen kuvaamat tapahtumien kulut jättävät lukijalle omien johtopäätösten tekemiset, toimittaja ei ohjaile omilla mielikuvillaan. Tätä toimintatapaa pidän itse hyvänä journalismina.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se on yhden näkökulman kirja, jossa ei ole mitään sellaista uutta, mistä todisteita olisi. Kaikki voivat sitten keksiä oman totuutensa sen mukaan. Sillonhan kirja on erittäin nokkelasti koottu. v.2016 Halla-aho kuitenkin myöntyi jo ehdokkaaksi, senhän hän tuossa kirjassa itse toteaa.

Se ei kai ole edes uutinen, että yksikään puolue ei halunnut/halua tehdä Halla-ahon kanssa yhteistyötä. Minä en ymmärrä miksi sitä asiaa pitää kierrellä, vaan voi sanoa suoraan, että sinun puolueesi arvot eivät sovi meidän puolueen arvoihin. Silloin asia jää äänestäjän harkintaan ja se on reilua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri jaksaa jankata jatkuvalla syötöllä samalla tavalla. Mitähän jos välillä kirjoittelisit ihan jostain muustakin. Tai sitten ei jos hyvä mieli tulee jatkuvalla jankkaamisella. Toki se on halvinta huvia jota on tarjolla. Niin ja saahan siitä ilmeisesti sitä mielenrauhaakin kun pääsee purkautumaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Mähän vastasin sulle, jos ottaa noin koville, niin pahoittelen.

Mä tykkään kirjoittaa asioista, jotka mua kiinnostaa, ja persujen toilailua ei voita mikään.

Älä huoli, aion jatkaa pitkään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Kuules petteri, minulle ei ota kovillekaan sinun jankkaamisesi. Vain huvittaa ja etenkin se miten kauan tällä saitilla saa jauhaa samaa. Sinulla näyttää ottavan tosi koville perussuomalaisten kommentit ja puolue ylipäänsä. Pystytkö enää nukkumaan vai näetkö jo unissasi persuja? :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #39

Näen tottakai, mutta sellaisia herttaisia unia, missä persut ja mustat miehet halailee toisiaan. :)

Onkohan ne enneunia?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, eikös näin ole jo tapahtunutkin, vai väitätkö tätäkin vastaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #29

Ihan varmasti on tapahtunut juu

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #146

Remeksen kommentti 29 on vastaus Ritalan kommenttiin 25: "Minä en ymmärrä miksi sitä asiaa pitää kierrellä, vaan voi sanoa suoraan, että sinun puolueesi arvot eivät sovi meidän puolueen arvoihin."

Kuva lienee kommentti tuohon myöhempään unikeskusteluun. Tai sitten Harri vastaa siihen, mihin väittääkin vastaavansa. Kuvan herrat eivät kuitenkaan näytä puhuvan suoraan arvojensa ristiriidasta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Minä en ymmärrä miksi sitä asiaa pitää kierrellä, vaan voi sanoa suoraan, että sinun puolueesi arvot eivät sovi meidän puolueen arvoihin."

Varmaan siksi, että Halla-aho vaati Soinin itse laatimien PS puolueen arvojen noudattamista, ja myös Sipilän hallitusohjelman noudattamista. Kumpikaan vaatimus ei Sipilä-Orpo-Soini triumviraatille kelvannut, mikä kertonee jotain herrojen rehellisyydestä tai pikemmin sen puutteesta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ellei Orpo olisi valmistautunut,niin mitä puolue ja äänestäjät tekevät sellaisella puheenjohtajalla.Valmistautumattomuus siinä tilanteessa on järjen köyhyyttä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kysehän onkin siitä, että nyt tuo etukäteisvalmistautuminen on kielletty niin Orpon kuin Sipilänkin taholta. Se kuinka järkevä poliittisesti katsottuna tehdyt päätökset olivat, aika näyttää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Ei kai valmistautumista ole kukaan kieltänyt, miksi olisi? Käsittääkseni on vain kielletty että etukäteen olisi sovittu toimintatavasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Orpo siis piti pitkin kevättä ääneenlausutusti selvänä ettei tule olemaan yhteistyössä halla-aholaisen puolueen kanssa. Sitten häntä syytetään pimittämisestä. Voi voi.
Persujen ongelma on etteivät myönnä että ihan ilman asia-argumentteja ovat liikkeellä kulloisissa vihakampanjoissaan tai uhriutumiskertomuksissaan.
Muille riittää että seisovat omien mielipiteidensä takana. Persut aina haluavat antipatioilleen totuusarvon. Vihamme on tieteellinen totuus eikä vaan agendamme. Tämä on autoritäärien tapa aina ja kaikkialla.
Nyt on tärkeä luoda persukorrekti historiankirjoitus persujen hajoamisesta. Siihen on naulattava syyllisiä vaikka naurettavilla epäloogisuuksilla kuten Orpon syyllistäminen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Markku Huuskon kaveraama Reijo Tossavainen soitteli US-blogissaan hartaasti Stalinin urkuja ilmeisen hyvällä menestyksellä persujen vaalimenestyksestä päätellen.

Tämä ihme vekotin, some, sähköposteineen on tehostanut yliopiston arkistoista esiin kaivettujen alkuperäisten urkujen soittelua täsmäohjattuna tiettyjen persuhenkilöiden web-osoitteisiin.

Niinpä Halla-ahosta tuli ensimmäisen kybersodan voittaja! Soini on sanonut Halla-ahon joutuneen pahojen voimien vietäväksi.

Miksi sitten perussuomalaiset valittiin koekaniiniksi? Ehkä puoluetta pidetään itäsuomalaisten pappien seurakuntana. Kokoomuslaisia pidettäisiin liian koulutettuina. Tosin pankinjohtaja sanoo kolmen neljäsosan suomalaisista olevan talousasioissa idiootteja.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minulle viestitti kesän kynnyksellä pitkäaikainen puolutoveri Helsingistä tietoa sisulaisten suunnitelmista vallata perussuomalaiset puolue. Viestin tuoja kertoi, miten olivat suunnitelleet tulevaisuuttaan joko perustamalla uuden puolueen tai valtaamalla persut. Olivat tulleet sellaiseen tulokseen, että helpompi on vallata persut, kuin ryhtyä kokoamaan ihan uutta puoluetta nimien keräämisineen jne. Sitten vain niitä salaisia kokouksia ja uusien jäsenten haalimisia. Olivat laskeskelleet että viitisensataa uuttavarmaa jäsentä voisi keikauttaa puntit heidän eduksi. Loppu onkin sitten historiaa ja jokaisen nähtävissä. Valtaus onnistui ja puolue hajosi....

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Puoluekokouksen jälkeisestä uutisvirrasta on käynyt ilmi, että perussuomalaisten puoluetoimiston väkeä on ollut valjastettu vain Halla-ahon avittamiseen puheenjohtajakisan voittamiseksi. Se on selkeää selkäänpuukotusta niin jäsenistölle kuin entiselle puoluejohdolle. Äänestyskäyttäytyminen on vapaan tahdon varassa, mutta puolueaseman väärinkäyttö ei ole hyväksyttävää. Myyräntyön lobbarit ovat saaneet mitä tilasivat ja mm. puoluetoimiston putkimies Putkonen jää historiaan demaridesanttina, joka tuhosi perussuomalaiset. Eiköhän Sdp myönnä hänelle tästä hyvästä Työväenliike - tai Tammisaari 1918 -mitalin eläkejuhlassaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki PSpuolueen ulkopuoliset vaan reagoivat Putkisen stalinistimeininkiin jo kauan kauan sitten. Kyllä siniset olivat ihan samalla tavalla hänen takanaan kuin tynkäpersut. Putkonen veti karmeaa tyyliä esim toimittajia kohtaan ja moni nykysininen oli ihan lääpällään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mikki , minulle on tosin jäänyt vaikutelma sinun olleen varsin kriittinen Soinintoiminnansuhteen puheenjohtajana, mutta voittajaahan on veikattavaeteenpåin pyrkiessä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eikö tuosta jo varoiteltu Soinia vuosia sitten. Siis tiedän että varoiteltiin eli retorinen kysymys. Ihme sekoiluja ja höpinää että 2016 alkoi näkyä soinilaisten häviö. Eiköhän se näkynyt vuosia aikaisemmin. Ainut ylläri oli että Soini meni niin sekaisin että hajotti koko puolueen ja otti höpsöimmät mukaansa ( poislukien ministeristason ihmiset, joiden motiivi nyt on arvattavissa ).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyllähän Soini itse varmasti ymmärsi, mitä kello on lyönyt, kun Halla-ahon ehdokkuudesta ensimmäisen kerran keskusteltiin. Suunnitelma yhden kauden ministeriydestä toimi sen jälkeenkin kuin kello.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #86

Ei se nyt oikein Soinin osalta kyllä toiminut. Väisti toki viisaasti kilvan Halla-ahoa vastaan, jonka olisi nolosti hävinnyt väittää nyt jälkikäteen sitten mitä tahansa. Toki hänelle jää rahaa ja joku palkkiovirka tulossa eli ei miehelle huonosti käynyt. Tavallaan kelpo peli. Maine toki lopussa meni täysin niiden joukossa, jotka häneen uskoivat (niitä oli lähes käsittämättömän paljon..).

Soini hävisi about jo silloin, kun otti ns. nuivat mukaan puolueeseensa lisäsuosiota tuomaan (suosio joka olisi jatkossa korkeampi kuin Soinin ja kannattajiensa oma.. ). Sen jälkeen oli vain ajan kysymys koska aika ajaa Soinin ohi. Surullisenkuuluisa hallitukseen meno ja siellä toimiminen sinetöi homman.

No ainakaan hän ei voi sanoa etteikö olisi saanut tuosta skenaariosta reippaasti varoituksia, joita tietenkään ei ottanut huomioon. Ehkä kuvitteli egoistisesti pelaavansa poliittista peliä paremmin kuin kukaan muu. Loppupeleissä puolueen hajoittaminenkin (minkä senkin hoiti huonosti eli eihän tuosta uudesta puolueesta elinkelpoista syntynyt) oli tavallaan loogista. Soini on melko tyypillinen mies siinä ettei kestä häviämistä hyvin.... ja sen jälkeen selittelee asioita itselleen parhain päin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

No, yleensähän vaalit voittaa se joka on paremmin valmistautunut. Soinilaiset olivat ylimielisiä eivätkä uskoneet Halla-ahon voittoon, varsinkin kun ennakkoarviot kerättiin vain piirijohtajilta eikä kenttäväeltä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Peli poikki? Pitäisiköhän hallituksen kaatua ja järjestää uudet vaalit? Se selventäisi ainakin tilanteen monelta osin myös persujen. Persuja ne on sinisetkin. Nyt alkaa loppua usko yhteisten asioiden hoidon toimivuudesta. Sitkeimmiltäkin sen kannattajilta (äänestäjät) alkaa into olla jo kyseenalaista. Persujen piti tuoda jotain uudenlaista politiikkaa vanhojen puolueiden toiminnan sijalle. Näyttää tapahtuneen, kun seurailee valtakunnan tapahtumia. Pääministeri Sipiläkin on joutunut tulilinjalle, joka ei mairittele hänen moraalisesti kyseenalaiseksi laitettua johtamistapaansa. Sekavaa on tämä nykyinen hallitsemiskäytäntö. Ei siitä enää meikäläinen melkein vallaton äänestyslipun täyttäjä ota selvää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäiskö kaatua

Eihän se demokratiassa niin vain kaadu, niin kauan kuin hallitus nauttii eduskunnan luottamusta se jatkaa. Eli ei kaadu.

Jos tuo soten valinnanvapauskäsittely alkaa tökkimään, niin se on ainoa mahdollisuus, ei muuten.

Suomalaiset puolueet ovat aina niin vallanhimoisia, että hallitusta ei kaadeta, vaikka asioista ei tulisi mitään, tosin nyty kokoomus on niin nosteessa, että niitä ei uudet vaalit haittaisi.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Persuja ne on sinisetkin."

...?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On päivän selvää, että puoueet varautuvat nopeisiinkin muutoksiin, pres Kekkosen aikana puolueet olivat koko ajan "varpaillaan" koska Kekkosen mielenliikkeistä ei tiennyt kukaan hän saattoi hajoittaa hallituksia aivan yllättäen, On täysin mahdollista, ettei Sipiä hen.koht ei näihin keskusteluun osallistunut vaan ne hoitivat puolueiden poliittiset osastot joita myös "likaisen työn osastoiksi" kutsutaan. Olen lukenut kymmeniä poliittisi muistelmia, laidasta laitaan ja olen havainnut että usein on niin etteivät puolueen "terävin" johto osallistu keskusteluun joihin poliittinen ura saattaa tyssätä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielenkiintoisia otsikointeja jälleen. Eiköhän media/Lauri Nurmi ollut oikeassa lähinnä Soinin, Sipilän, Orpon ja Sauli Niinistön touhuista.

En ymmärrä miten Huusko voi jatkaa tällä journalistisella linjallaan, koska jo otsikoinnissaan asettuu kertomaan asioita, jotka panee Halla-ahon syyksi, vaikka tekijämiehet ovat täysin toisaalla.

Mielenkiintoista nähdä, miten Niklas Herlinin jälkipolvi alkaa tätä alustaa kehittämään. Kaikki mahdollisuudet olisivat, mutta jos jatko on vastaava päätoimittaja Huuskon kontolla, hyvää ei seuraa puolueellisuuden takia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Selittäisitkö lähemmin mitä varsinkin Niinistö mielestäsi touhusi.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710242200483...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Seija, jos sinä et politiikkaa seuraavana tiedä mitä Niinistö touhusi, niin en voi mitään..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

Ei tuo ole vastaus. Esitit väitteen että Niinistö touhusi siinä jotain, joten perustele.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #53

Pitääkö minun sinulle alkaa perustelemaan, miten Niinistö puuttui persujen valintoihin, vai mihin haluat vastauksia?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Ilmaisi mielipiteensä, mutta vasta puoluekokouksen valintojen jälkeen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005249934.html

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #58

Jäikö sinulta tämä "tehokas katuminen" lukematta? https://yle.fi/uutiset/3-9663534

Mielestäni on eriskummallista, että Niinistö presidenttinä leimaa jonkun puolueen juuri valittua johtajistoa, varsinkin kun muistaa, mitä hän itse on tehnyt, enkä todellakaan ole nähnyt häneltä "tehokasta katumista".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #127

Eli juuri niin kuin Seija kirjoitti: "Presidentti Sauli Niinistö kommentoi sunnuntai-iltana Naantalin Kultarannassa Ylelle perussuomalaisten johdon vaihtumiseen liittyviä avoimia kysymyksiä."

Tarkennusta kaivattaisiin siihen, mitä hän mielestäsi touhusi ennen perussuomalaisten puoluekokousta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #130

Missä minä olen sanonut, että ennen? Eihän sitä kukaan voi todistaa mitä presidentti on touhuillut, mutta sen voi miten Niinistö ilmaisi mielipiteensä persujen johtajavalinnoista.

On erittäin epämiellyttävää, että istuva presidentti puuttuu asioihin, jotka eivät hänelle kuulu. Jokainen puolue valitsee itse puheenjohtajansa ja varapuheenjohtajansa ja Niinistön "tehokas katuminen" jää historian kirjoihin jopa mauttomimpana presidentin sisäpolitiikkaan puuttumisena.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #147

Nyt täytyy kyllä puolustaa Paasikiveä ja Kekkosta, jotka sentään veivät mauttomuuden ihan toiselle tasolle. Puhumattakaan Svinhufvudista, joka kehtasi jopa pysäyttää aseellisen kapinan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #149

Ja liittyy presidentti Niinistön mauttomiin sanomisiin miten? Mies, joka ei itse ole osoittanut "tehokasta katumista" aiemmista teoistaan, niin ei ole kyllä varaa vaatia sitä muiltakaan ja varsinkaan silloisen hallituspuolueen (persut) juuri valituilta johtajilta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #52

Sauli Niinistöhän yritti jonkin aikaa esiintyä puolueiden ulkopuolella olevana "maan isänä", mutta rooli petti kun hän alkoi vaatia vasta valitulta PS puolueen puheenjohtajalta "tehokasta katumista" jotain vanhaa demla-tuomiota koskien. Siinä kohtaa Niinistö paljasti olevansa ihan tavallinen kokoomuslainen puoluepukari.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #169

Korkeimman oikeuden ratkaisu vuodelta 2012 voi tietysti jonkun mielestä olla "jokin vanha demla-tuomio". Mutta ei kenenkään sellaisen mielestä, joka haluaa elää oikeusvaltiossa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #173

No, "kiihottaminen kansanryhmää" vastaan on niin tulkinnanvarainen pykälä, että sen pohjalta on helppo jaella demla-tuomioita. Kaksi oikeusastetta ei katsonut Halla-ahon syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Toki me kaikki haluamme elää oikeusvaltiossa. Katsotko myös esimerkiksi Stalinin ja Hitlerin oikeuslaitosten edustaneen oikeusvaltiota?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #211

Oikeusvaltio on valtio, jossa riippumaton oikeuslaitos tulkitsee parlamentaarisesti säädettyjä lakeja, ottamatta huomioon pysyvien tai vaihtuvien hallitusten käskyjä. Puheesi Stalinista ja Hitleristä Suomen Korkeimman oikeuden yhteydessä voisi olla pelottavaa, jos se ei olisi yksinomaan naurettavaa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #213

Kun meillä kuitenkin on poliittisesti sitoutunut oikeuslaitos, niin argumentiltasi puuttuu kärki.

Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry on vuonna 1954 perustettu "puolueisiin sitoutumaton", alun perin kansandemokraattiseen liikkeeseen ja kommunistiseen puolueeseen liittynyt aatteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on Suomen oikeus- ja yhteiskuntapolitiikkaan vaikuttaminen.

Demokraattiset Lakimiehet (Demla) lähti toimimaan kolmikantapohjalla: sen hallitukseen valittiin kolmannes sosiaalidemokraatteja, kolmannes kansandemokraatteja ja kolmannes keskustalaisia. Eipä siis ihme, että perussuomalaisen Halla-ahon tuomion junaili Demla-juristi Mika Illman.

Syyttäjä Mika Ilman liittyy Demla ry:n lähipiiriin, tuohon lähinnä äärivasemmistolaisten lakimiesten ydinjärjestöön, median toimesta tarkoin varjeltuun yhteiskuntamme merkittävään taustavaikuttajaan.

Demokraattisten lakimiesten soluttautuminen syvälle yhteiskunnan solmukohtiin on faktaa ja jo syvällisesti moneen suunnanmuutoksen vaikuttanutta toimintaa. Vanhojen stalinistien pesäpuun Demla ry:n kautta ohjataan ja hallitaan kovin ottein mm. OM:n lainsäädäntötyötä ja oikeuksissa sovellettavaa linjaa.

Halla-Ahon henkilöön keskittyneen, noitavainoksi muuttuneen omituisen lainkäytön ja päätösten taustalla löytyy faktoja Demla ry:n jäsenten suorasta vaikutuksesta jopa KKO:n linjaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #215

Kun meillä ei ole poliittisesti sitoutunutta oikeuslaitosta, argumentistasi puuttuu järki.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #216

Ole uskossasi luja, koska niin pääset helpoimmalla. Asenteen muutos on se kaikkein kivuliain muutos.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #215

Lisään vielä, että kirjoitukseni perustuu Wikipedian tarjoaman tietoon sekä Seppo Hietasen blogiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #217

Niin, asia käsiteltiin järjellisiltä osiltaan silloin runsaat viisi vuotta sitten. Hietanenkaan ei ole mitään uutta keksinyt, vaikka tällä välin on kehitetty yksisarvishoitoakin:

https://www.hierojahelenaluoto.fi/30103

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #169

Länsimaiseen oikeudenkäyttöön liittyy oleellisena, että rikoksen seuraamuksella pyritään oikeisemaan tuomitun käsitystä siitä mikä yhteiskunnassa vallitsevien normien mukaan on oikein ja väärin. Halla-ahon tapauksessa oppi ei ole mennyt perille syylliselle eikä häntä mestarinaan pitäville. Johdonmukaista olisi, että opetusta jatketaan kunnes tarkoitus on saavutettu.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #183

Mitä opittavaa demla-tuomiot mielestäsi sisältävät?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #212

Finlexiin ei ole taidettu piilottaa pykälää, jossa ylimmäksi oikeusasteeksi mainitaan Jouni Suninen. Muistaakseni minkään muunkaan elimen tehtäväksi ei ole mainittu Korkeimman oikeuden päätösten jakamista demla-tuomioihin ja äärioikeistoblogaajille kelpaaviin tuomioihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #212

Demla r.y. ei jaa tuomiota mutta on osa ihmisten, jopa lakimiesten, kokoontumisen ja yhdistymisen vapautta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #221

Juu, ja Suomen oikeuslaitoksen politisoitumista.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #183

Tosiaan, stalinilaisessa oikeuslaitoksessa ihmisen opetusta jatkettiin niin kauan, että hän lakkasi esittämästä omia mielipiteitään. Linjan kannattajia näkyy löytyvän täältäkin, ihan läheltäkin :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-ahohan on itse myöntänyt tuon vuoden 2016 tapahtumat, mitä ihmeellistä siinä on. Samanlaista selän takana toimimista, mistä hän syyttää sinisiä.

Sellaista se politiikka on, kun taivaaseen kurkottaa, voi katajaan kapsahtaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olet sie Ritala kyllä melkoisen aktiivinen kommentoimaan tätäkin asiaa. Ihan kuin olisi oma eno veneessä. Lue ihmeessä kirja, se on hienoa journalismiä. Unto hämäläinen ehti jo kehumaan aamulehdessä: https://www.aamulehti.fi/uutiset/kokenut-politiika...

Leinon Petteri on ollut yllättävän hiljaa, hassua kun on kuitenkin Jussi Niinistön luottotorpedo ollut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Puhutaanko tästä Petteri Leinosta siinä kirjassa paljonkin? Sinua ainakin tuntuu kyseinen tuntematon suuruus kovinkin kiinnostaa kun toistamiseen tuot yllättäen ja vailla motivointia esille.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #63

Puhutaan hänestä Sini ja mainitaan Nurmen haastattelussa erikseen mm. Soinin yhdeksi luottohenkilöksi. Hänhän on puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #141
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Et sitten vissiin ymmärrä mistä journalismissa on kysymys? Jos vastaava päätoimittaja puolueellisesti jo otsikoinnissaan asettuu jonkun puolelle tai vastaan, hän ei valitettavasti ole pätevä tehtävässään.

Journalistin tulee aina olla objektiivinen, eikä missään tapauksessa subjektiivisesti tuoda omia arvojaan esille.

Nyt onkin nähtävissä, miten Uusi Suomi kehittyy. Jos se jatkaa tällä päätoimittajan linjalla, niin on selvää, ettei tämä alusta ole puolueeton käydä kansalaiskeskustelua. Siitä tässä kommentissani on kysymys.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #60

Täytyy sanoa että yllätyin ja en yllättynyt Huuskon otsikoinnista. Pettynyt olen enivei.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

Objektiivisuuden tavoite koskee uutisia ja tosiasioiden käsittelyä artikkeleissa. Pääkirjoitukset, näkökulmat, kolumnit ja blogiavaukset ovat mielipiteitä. Vain olemalla jotakin mieltä voi esittää mielipiteen.

Voisin mainita suomalaisen journalismin historiasta sellaisiakin nollapääkirjoittajia, jotka onnistuivat säännöllisesti olemaan mielipiteettömiä, mutta eiköhän sellaisten aika ole ohi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala,"joka täällä ei kuusehen kurkota, ei kapsahda katajaankaan, joka täällä ei tavoita taivaisiin, ei pääse se päälle maankaan".(Se Herra, jota mä palvelen,Eino Leino)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Selän takana toimiminen on politiikassa tavallista, eikä se ole tämän keissin oleellinen kysymys. Kysymys on siitä että Sipilä kiemurtelee, eikä anna suoraa vastausta siihen tiesikö hän PS puolueen hajoamista ennakoivasta valmistelusta vai ei. Halla-aho rehellisenä ihmisenä sen sijaan myöntää oikeaksi kaiken mikä Nurmen kirjassa lukee.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Puolakka, Lauri Nurmen kirja käsittelee ymmärtääkseni perussuomalaiset-puolueen hajoamista kahtia ja myös Jussi Halla-ahon osuutta siinä.
Soinilla siinä on tietenkin osuutensa, mutta Sipilällä, Orpolla tai Sauli Niinistöllä ei oikein voi olla. Hekö sun mielestä hajottivat puolueen?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Lue kirja. :D

Eivät Sipilä tai Orpo hajoittaneet puoluetta, mutta eivät, tai ainakaan Sipilä, puhunut näemmä eduskunnan edessä totta. Tai puhui niin totta kuin osaa. Jos et kirjaa jaksa lukea, niin lue tiivistys:
https://www.aamulehti.fi/uutiset/kokenut-politiika...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Itsekin aikoinaan persuihin liittyessäni kymmenen vuotta sitten, olin naiivi. Uskoin, että teemme politiikkaa, jolla autamme vähäosaisia suomalaisia. Sen jälkeen vasta opin, mitä puoluepolittikka on. Täälläkin kirjoittavat entiset persut olivat valmiita puukottamaan selkään, heti kun kokivat, että nyt on rehellinen maataan ja kansaansa puolustava ihminen kysymyksessä.

Valitettavasti monta kertaa ovat suomut tippuneet silmiltä, eikä tämä arvoton näytelmä enää ihmetytä minua mitenkään.

Kun Sauli Niinistö 1990-luvulla möi suomalaiset yrittäjät 5%:lla norjalaiselle perintäyhtiölle, niin miten tämän päivän puoluepolitiikkaan sekaantuminen olisi mitenkään eriskummallista tälle herralle?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #68

Oletko sittemmin eronnut persuista?

http://tapanipollari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2446...

Kirjoituksistasi ja kommenteistasi päätellen olet kyllä samassa rintamassa edelleen. Tämänkin kirjoituksen kommentit tuntuvat kovasti olevan "linjassa".

Eiköhän vähäosaisten puolustaminen taas nousse tapetille, kun Siniset pääsevät toiminnassa alkuun. Perussuomalaiset tarjoavat huomiotaan ainoastaan muslimeille. Heillekään persujen osoittamasta huomiosta ei koidu mitään hyvää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #91

Niemeläinen, montako kertaa sinulle pitää samasta asiasta sanoa? Olen eronnut persuista jo vuonna 2010, mutta nyt kun persujen agenda näyttää olevan sitä, mitä aikoinaan luvattiin, niin tottakai heidän asiat kiinnostaa. Toivon, että tämä viimein menee sinulle perille, jottet joka blogissa samaa asiaa jauha ohi aiheen.

Tässä päätoimittaja Huuskon blogissa kritisoin hänen objektiivisuuttaan journalistina, joten onko sinulla siihen jotakin kommentoitavaa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Monessa kommentissa puhutaan myyräntyöstä, valtaamisesta ja selän takana toimimisesta. En edelleenkään ymmärrä miten puolue voidaan vallata. Tai, ymmärrän, mutta se ei mene demokraattisen äänestyksen kautta kuten Jyväskylässä ilmeisesti tapahtui.

Molemmilla osapuolilla oli mahdollisuutensa "masinoida" omat kannattajansa liikkeelle. Toki vähemmistöön jääminen kirpaisee, mutta ei se tee siitä manööveristä yhtään sen laittomampaa. Vähän kuin valittelisi että kaveri käytti maalipaikan hyväksi eikä laukonut vain tolppaan. Häpeäisi.

Kysyin ennemminkin että miksi Halla-aholaiset eivät olisi haastaneet Soinilaisia ? Vähän sama kuin sanoisi että Antti Rinne ei olisi saanut haastaa Jutta Urpilaista. Ero on vain siinä, että Urpilaiset nielivät tappion katkeran kalkin eivätkä lähteneet ovet paukkuen perustamaan Punaista Tulevaisuutta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin siis valtaaminen on ihan absurdi juttu. Soinin puolueen säännöillä oli puoluekokous joka sääntöjen mukaan äänesti puoleelle johdon.

Ja ihan oikeasti, kuka yllättyi muutoksista jos gallupeissa oli vaalien 2015 jälkeen hävinnyt jo 10 prosenttiyksikköän syksyyn mennessä?

Ei tämä rakettitiedettä ole. Eikä vallankumouksia.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Niin. Jos Kokoomuksen kannatus nyt sulaisi 21% -> 11% niin luulisin, että Orvon Petelle riittäisi haastajia. Mutta en usko, että Orpolaiset lähtisivät perustamaan uutta puoluetta vääjäämättömän tappion tullessa.

Itselleni on jäänyt valitettavasti se kuva, että Uuvatit luulivat oman henk. koht. painoarvonsa olevan suurempi mitä se nyt galluppien mukaan on. Toki vaaleissa tilanne vasta punnitaan mutta aika vaikea on nähdä minkäänlaista tulevaisuutta, edes sinistä, heille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Halla-aholaisten puoluevaltausta tehtiin vuosikausia. Onhan niitä hyönteisilläkin sellaisia loisia jotka tuhoavat isäntäeläimen.
Kaikkialla oli näkyvissä halla-aholaisten tapa tehdä omaa juttuaan PSpuoluetta hyödyntäen. Ja monet nykysinistä olivat Putkisen/Turkkilan juonissa mukana. Sehän onkin mielenkiintoinen kysymys että miksi osa Halla-ahon omista hommalaisista jätti voitokkaan projektin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #69

Sini, vaikka en Soinin loikkia kannatakaan, en kuitenkaan häntä vertaisi eläimeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, eihän Soinikaan tuota tulosta kiistä, ihan demokraattisesti valittu.

Se 10% taitaa sitten olla kuitenkin se maksimi, oli Soinia tai ei.

Halla-aho voitti puhtaasti, ja samalla hävisi puolet puolueestaan, merkittävät ehdokkaat vaaleissa lähtivät, ja uusien saanti tilalle on vaikeaa.

Pääasia on kuitenkin se, että molemmat ouolet ovat nyt tyytyväisiä, silloinhan kaikki on hyvin.

Odotankin mielenkiinnolla sellaista persujen blogia, jossa todetaan tämä asia, että sinisten lähtö on hyvä asia, koska nyt olemme onnellisia.

Terhohan sanoi, että tämä oli hyvä molemmille, persuilta sitä ei ole kuulunut

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #65

Tässä olen hieman eri mieltä koska monissa puolueissa on enemmän tai vähemmän köydenvetoa mikä on virallinen linja. Valitettavasti uuvattitapaus muistuttaa huomattavasti enemmän huonoja häviäjiä ja jengipettureita vaikken kumpaankaan leiriin kuulu.

Absurdiksi tilanteen tekee se, että esim. Homma & Halla-aho nosti aika kiistattomasti esim. Simon Elon kansan tietoisuuteen ja vihreälle oksalle mutta yht'äkkiä Arvo Pohja ei enää kohtaakkaan. On mielenkiintoista tosiaan nähdä mikä onkaan heidän todellinen kannattajakuntansa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"ei se tee manööveristä yhtään sen laittomampaa".

Ei eduskuntaryhmästä eroaminen tai uuden puolueen perustaminenkaan ole yhtään sen laittomampia manöövereitä. Halla-ahon piti olla Muutos 2011 -liikkeensä kantava voima, kunnes Soini päätti kutsua Juudaksen omiin porukoihinsa.

Halla-ahon pyytäminen Perussuomalaisiin oli Soinin pahin virhe, ei se, että ymmärsi lopulta itse lähteä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ei tietenkään. Mutta monien uuvattien (paska)puheet vaalituloksen kunnioittamisesta asettuvat hieman outoon valoon kun ei se kelvannutkaan.

Sanasta miestä ja niin edelleen. Sanansa syöneitä en arvosta koska edelleenkään taustalla ei ole tapahtunut mitään laitonta - eikä edes moraalitonta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #96

Se on niin, että demokratiassa ihmisen ei ole pakko kuulua poliittiseen liikkeeseen, jos sen tavoitteet eivät vastaa omia tavoitteita. Persujen on aivan turha itkeä Sinisten perään.

Pidin persuja yhden asian liikkeenä, mutta onhan sillä niitä nyt kaksi, kun Sinisistä pitää keskustella koko ajan. Turhaa te heille kiukuttelette. Ne oli ihan muut, jotka eivät persuja huolineet hallitukseen.

Sen, kuka on sanansa syönyt, näyttää historia ja tulevaisuus. Olipa tulevaisuus sitten sininen tai musta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #96

Olisiko Sinivatteihin iskenyt sama tauti kuin EU:iin?
Arvopohjaan kuuluvat kyllä muodollisesti mm. demokratia, vapaat ja reilut vaalit, mutta kun niiden hedelmät putoavat ns. vääriin käsiin, silloin homma ei maistukaan. Alkaa jonkimoinen demokratian halveksunta?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Soini petti hallitukseen päästyään kaiken minkä poliitikko voi pettää. Jos ei Halla-aho olisi noussut haastajaksi ja voittanut, olisi koko PS puolueen kannatus nyt sama kuin Sinisillä eli 0-2%.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #171

Ootkos koskaan miettinyt miksi teidän prinssinne vaan tyhjäntoimittaa Brysselissä eikä tee politiikkaa Suomessa. Te kaiken vastuun Soinin niskaan laitoitte. Täysiä kakaroita jotka ihailevat etäistä prinssiä ja moukaroitte varsinaista työhevosta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #179

Se työhevonen kyllä söi kaurat, mutta ei tehnyt töitä omalle isännälleen. Potki lähtiessään vielä tallinsakin hajalle.

Niko Sillanpää

Tällainenkin helmi tuli vastaan selatessani 10.06.2017 tapahtumia täällä:

Markku Huusko: "Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä"

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23822...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu, helmi jos näkee päätoimittajan jotenkin puolueettomana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolueeton päätoimittaja on sinusta varmaan Suomessa tasan se yksi eli Matias Turkkila ja kaikki muut puolueellisia päätoimittajia. Persuilu on lapsellista.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #73

Matias Turkkila on avoimesti PS puoluelehden päätoimittaja. Mitä puoluetta Huuskon avoimesti persuvastainen lehti sitten edustaa? Moni varmaan on kuvitellut että tämä lehti on puolueeton, olkoonkin että moni tuskin enää niin kuvittelee. Eikö väriä voisi tunnustaa avoimesti täälläkin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #200

Ai että vain puoluelehdet saisi ilmaista näkemyksiä ja kantoja. Joo joo. Kaikkihan tietää että Uusisuomi on tavallinen porvarimedia, jo nimikin perinteineen sen kertoo. Miten se sitten kulloinkin profiloituu onkin jo oikukasta.
Persulle ja muille mv- hörhöille puolueeton tarkoittaa aina persumyönteinen, se on nähty.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #202

Erona taitaa olla se, että Uudessa Suomessa päätoimittaja tunnustaa väriä pääkirjoituksiin tai kolumneihin verrattavissa olevassa blogissaan ja Suomen uutisissa tunnustetaan väriä uutisartikkeleissa. Toki Turkkila tunnustaa väriä myös Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan, jonka olemassaolo on mielestäni jo sinällään pohdinnan arvoinen asia.

Niko Sillanpää

Ei mitään, huvittava moraaliposeeraamisen monumentti.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Huomasin myös. Eikö huomattavan lehden päätoimittajan pitäisi keskittyä objektiiviseen uutisointiin politikoinnin sijasta? Puoluelehdet erikseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No ei todellakaan. Päätoimittaja vastaa lehden linjasta ja julkaisee mielipiteitä nimellään. Uutistoimittajat kertovat faktaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottahan päätoimittaja puhui, niinhän Halla-aholle pitikin tehdä, ja niinhän hänelle tehtiin.

Mitäs sitä kiertelemään, täysin sopimaton mies vallankahvaan.

Nythän hän on uransa huipulla persujen puheenjohtaja ja onnellinen oppositiojohtaja, se homma hänelle tulee vielä tutuksi tulevinakin vuosina.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Jyväskylässä valveutuneet ja hereillä olleet valitsivat johtajikseen puolueen penaalin terävimmät kynät: Halla-ahon, Huhtasaaren, Hakkaraisen ja Eerolan. Strategia toimi 100 %:sta. Noin päästiin Soinista, Niinistöstä, Terhosta, Lindströmistä ja muusta epämääräisestä sekä linjattomasta porukasta eroon. Tapahtunut on kuitenkin jo lumisateiden alle jäävää historiaa. Hallitusjuna porskuttaa kykyjensä mukaan ja parhaansa yrittäen. Uusia vaaleja tulee. Syntyy taas uutta historiaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä on oikeat terävät kynät juu, lyijy vaan taitaa olla kaikilta katkennu.:)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kommentti 77 ei siis ollut parodinen?!!

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #79

Sarkasmi on vaikea laji kun viisaimmat eivät sitä ymmärrä.

Petteri Hiienkoski

"Media oikeassa Halla-ahon touhuista"...Mitenköhän tuo otsikko mahtaa liittyä Nurmen kirjaan?

En ole kirjaa vielä lukenut. Kun se on luettu, voidaan myös arvioida siitä tehtyjen päätelmien relevanssia.

Lännen Median julkaisemaa Nurmen kirjoitus, jossa hän etukäteen paljasti käsikirjoituksen, jota Soini ja kumppanit sittemmin toteuttivat, ei käsitykseni mukaan saanut valtamedian hyväksyntää.

Siinä mielesssä valtamedian tuskin voi sanoa olleen oikeassa. Onko Nurmi kirjassaan nyt hylännyt aiemman lehtikirjoituksensa? - Tuskin. Sellaisen kuvan päätoimittaja Huuskon kirjoituksesta saattaa kuitenkin saada.

En tiedä yhtään puoluetta, jonka sisällä ei käytäisi poliittista valtataistelua. Kokoomuksessa käydään, Kepussa käydään, demareissa käydään, vihreissä käydään. Tietenkin samanmieliset jakavat ajatuksia keskenään.

Sehän kuuluu ihan normaaliin puoluedemokratiaan, että väkeä ryhmittyy eri henkilöiden taakse. Taustalla voi linjaeroja. Voi myös olla että joku pärstä tai johtamistyyli ei enää miellytä, mutta joku toinen koetaan miellyttävämmäksi tai sen uskotaan olevan muuten parempi.

PS on saattanut olla poikkeus, koska se oli niin pitkään yhden miehen varassa. Jos joku kokee perustaneensa puolueen ja samastaa itsensä voimakkaasti siihen, on ymmärrettävää ettei luopuminen ole helppoa. Muistammehan ettei presidenttiydestä luopuminenkaan ole aina ollut kaikille kovin helppoa.

"Poikkeuslaista liittovaltiokehitykseen eli: miksi eduskuntaryhmät hajoavat"
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

"Kulttijohtaja ja poliittinen joukkoitsemurha"
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Moninverroin oleellisempaa kuin mitä halla-aholaisten ja soinilaisten kesken on puolueen SISÄLLÄ tapahtunut, on se, miten näiden fraktioiden edustajat - lähinnä soinilaiset - ovat sopineet MUIDEN puolueiden edustajien KANSSA.

Se, miten hallitus ja sen jäsenet toimivat sekä miten kansanedustajat toimivat, on TÄRKEÄÄ. Miksi? Edellisten tulee parlamentarismissa nauttia jälkimmäisten luottamusta. Lisäksi valtioelimet ovat tilivelvollisia Suomen kansalle, jolle valtiovalta länsimaisessa demokratiassa kuuluu. Kansalaisilla on OIKEUS tietää.

Vastuullinen media tiedostaa tehtävänsä demokratiassa ja keskittyy sen takia raportoimaan todenmukaisesti oleellisista asioista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Uskooko blogisti todellakin siihen, että on pakko olla "halla-aholainen", voidakseen olla kriittinen eräisiin Soinin politiikan keskeisiin piirteisiin?
Eikö tuo yksinkertaista turhan paljon ihmisten kykyä ajatella itsenäisesti? Ihminen osaa touhuta ihan itsekin, ei siihen halla-aholaisuutta tarvita.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Uskooko kommentoija todellakin, että yhden pikkuvaltion kahden marginaalipuolueen ulkopuolella joku kuvittelee "ihmisten" jakautuvan jotenkin halla-aholaisiin ja soinilaisiin...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ihminen osaa toki touhuta itsenäisesti, hommailuun tarvitaan halla-aholaisuutta.

Niko Sillanpää

Aha ok, tämä "Halla-ahon vehkeily" olikin Alma median the party line.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2017102422004...

https://www.aamulehti.fi/uutiset/nain-jussi-halla-...

Suorastaan kajahtanut tulokulma aiheeseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ihmeellistä, Alma median lehdet kirjoittavat Alma median toimittajan julkaisemasta kirjasta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Joo. Kovin on asenteelliset otsikot.

Huusko: "Media on oikeassa Halla-ahon touhuista"
Aamulehti: "Näin Halla-aho juonittiin Soinin seuraajaksi"
Iltalehti: "Soinin pudottaminen oli aito projekti"

Olen luullut, että puheenjohtajavaaliin asettuminen on ihan normaalia, demokraattista "touhua" puolueissa.

Lainaan Aamulehden kommentoinneista Seppo Saarelaa, joka vei sanat suustani:

"Ehdokkaan asettaminen ei ole juonimista. Kampanjatyö ei ole juonimista. Perussuomalaisissa puheenjohtajat valitsee puoluekokoukseen kokoontunut jäsenistö, joka sitten saa sitä mitä tilaa.

Vain diktaattorit tai prinsessat syrjäytetään valkankaappauksilla. Demokratiassa äänestetään yhdessä tasavertaisesti ja vaihdetaan johtajaa jos siihen tunnetaan tarvetta."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä kyllä vaihdettiin johtajaa mutta lisäksi vaihdettiin koko henkilöstö. Kyllä siinä yliorganisoituminen loisti kauas. Kuten muutenkin persujen hommasiivessä joka on koukutettu seuraamaan Turkkilan oikkuja taitavalla vihakoukutuksella.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #94

Ensinnäkään ei vaihdettu koko henkilöstöä. Keskeisistä "palkkarengeistä" jäivät työmies Putkonen ja puoluesihteeri Slunga. Puoluehallitus sen sijaan piti vaihtaa, koska soinilaisilla oli valmiina juoni miten vaalitulos mitätöidään, jos puoluehallitukseen jää tarpeeksi soinilaisia. Kouvolassa saatiin vastaavasta juonittelusta paikallistasolla esimakua vuonna 2015.

Kouvolassahan ministeri Lindström (sin) PS paikallisyhdistyksen vaalit hävittyään mitätöi vuosien 2013-2014 vaalitulokset perustamalla poikkeusluvalla itselleen uuden yhdistyksen. Samassa yhteydessä hän järjesti vanhalle yhdistykselle osallistumiskiellon vuoden 2017 kuntavaaliin. Niin että sinisillä on vaalitulosten polkeminen ikään kuin verissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #175

Joo joo. Henkilöstö saattoi olla väärä sana. Johtoporukka.

Niko Sillanpää

#90: Demokraattisessa järjestyksessä ehdokkaaksi asettuminen on tosiaan "touhua" ja "juonimista", kun toisessa vaakakupissa on "heikoista heikoimman" ja "maailman hädän" toiveet, pelot ja unelmat sekä länsimaisen city-ihmisen moraaliposeeraus.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Alma on tuhonnut jo useamman median. Aamulehti on tästä karmiva esimerkki, Talouselämä seuraa perässä. Huuskon johtama US on samaa kastia.

Ainoa plussa USlle on tämä debattiosuus. Huusko on päässyt eroon muutaman vuoden takaisesta "panikoin/deletoin kaiken" -moodista ja ottaa vastaan myös kritiikkiä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"Paljon kiinnostavia yksityiskohtia sisältävä teos on kirjasyksyn ajankohtaisin poliittisen historian kirja."

Väärin.

Tämänkin kirjasyksyn ynnä talven, kevään ja kesän ajankohtaisin poliittisen historian kirja on - kuten viime vuonna ja sitä edeltävinäkin vuosina - "Scripta - kirjoituksia uppoavasta lännestä" (2009), kirjoittanut Jussi Halla-aho.

Halla-ahon kirjassa näkyy iso kuva Ruotsia myöten. Siitä käyvät ilmi myös ne syyt, miksi Halla-aho kerää ääniä kautta maan.

Teoksessaan Halla-aho yrittää varoittaa suomalaisia siitä, mitä tuleman pitää, jos erinäisiä realiteetteja ei ymmärretä.

Yksi näistä tosiasioista on se, että nyt kannattaisi keskittyä isoon kuvaan ja tarkastella sitä - sen sijaan, että piperretään yksittäisten poliitikkojen keskinäisten välien tarkastelun parissa; kuin puput päät pensaassa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""nyt kannattaisi keskittyä isoon kuvaan ja tarkastella sitä""

Tämä on järkevä kommentti. Näitä median omaa napaa ja ongelmatiikkaa narsistisella itseensäkäpertyneisyydellä kaivelevia juttuja ei ollenkaan kaivattaisi -- vaan kaikkien pitäisi nyt miettiä miten tulevalla vuosisadalla Eurooppaan rantautuva satojen ja satojen miljoonien kansainvaeltajien virta väistetään.

Euroopalla ei ole mitään taloudellisia saati sitten henkisiä edellytyksiä selvitä massamittaisesta vieraskulttuurien kansainvaelluksesta. Koko Euroopan aineellinen vahvuus on hyvin ohuiden kognitiivisten ajattelulankojen varaan rakennettua, ja ne romahtavat kun yhteiskuntien sisäinen eheys romahtaa.

Mutta hallitukset vain salpaavat todellisia ongelmia koskevan ajattelun, ja lehdistö miettii vain omia ansioitaan.

Niko Sillanpää

Keskittyminen on mahdotonta, koska kyseessä on kysymys, jota yritetään vältellä kaikin mahdollisin keinoin. Eli, onko Eurooppa meidän kotimme vai koko maailman koti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luulen kyllä Kiinan pääsevän ennen pitkää "satojen miljoonien" kanssa helpostikin sopuun siitä, hyödynnetäänkö heidän panoksensa parhaiten kotioloissa vai Kiinassa.

Jos "sisäinen eheys" merkitsisi sitä, että kaikki kannattaisivat Oikkosen joukkosielumystiikkaa, sille olisi aika sanoa tervemenoa. Liberaalin demokratian pelisääntöjen kannatus koko maailmassa on kuitenkin pikkuhiljaa lisääntynyt, samaa vauhtia kuin ihmisten terveyskin. Jopa persuissa on ruvettu äänestämään :)

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #128

Epäilemättä sopimukseen pääseminen on huomattavasti helpompaa Kiinan premisssein ja metodein kuin post-WWII eurooppalaisin metodein. Siltä osin kuin jokin järkevä panos on hyödynnettävissä, kapitalismi on sen jo hyödyntänyt tai hyödyntää joka tapauksessa.

Ja kyse ei ole "joukkosielusta" tai "massojen joukkopsykologiasta", vaan yhteisötasolle tyypillisistä emergenteistä ominaisuuksista ja luottamuspääomasta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #129

Nyt erehdyit puhumaan asiasta, josta on kysymys todellisuudessa, eikä Le Bonin Joukkosielussa, Durkheimin Uskontoelämän alkeismuodoissa tai Oikkosen päässä. Näistä todellisuuden ongelmista kyllä selvitään.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #131

Le Bonin joukkosielussa ja durkheimilaisessa sosiologiassa on kysymys yhteisötasolle tyypillisistä emergenteistä ominaisuuksista ja mm. yhteiskunnallisesta luottamuspääomasta.

Oikkosen päässä on kysymys täsmälleen samasta kehityksellisestä marssijärjestyksestä kuin jokaikisen ihmisyksilön päässä -- jokaisen tajuntaan muodostuu varhaisessa lapsuudessa ensin hoitavan ihmisen hahmo, siis "sinä", ja vasta paljon myöhemmin muodostuu se, josta sanomme "minä". --

Ja tästä ihmisidentiteetin ja itseidentiteetin kehityksellisestä marssijärjestyksestä johtuen elämme kaikki aina ikään kuin toistemme sieluissa, ja kaiken, minkä teemme toisillemme, sen teemme myös itsellemme, itsessämme.

Niin sanottu "kultainen sääntö" on todellakin yleismaailmallinen tosiasia. Mutta vaikka se on kaiken moraalin perusta -- ihminen on siis lajityypillisesti paitsi sosialinen myös moraalinen olento -- se ei suinkaan merkitse sitä että kaikki kulttuuriset perusratkaisut olisivat yhteismitallisia, tai etteikö esimerkiksi erilaista sosiaalisen sitovuuden astetta edustavilla yhteisöillä olisi erilaatuinen moraali.

Sinä muuten et ymmärrä noista yhteisötason voimista, ominaisuuksista tai ilmiöistä oikein mitään. Mutta tämän olen tainnut sanoa aiemminkin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #133

No niin, kolmas ja neljäs kappaleesi osoittavat, että olet vihdoin ymmärtänyt, mitä olen aiemmin yrittänyt sinulle kertoa.

Le Bon ei ymmärtänyt yhteisötason voimia, ominaisuuksia ja ilmiöitä ollenkaan. Durkheimin sosiologia oli ensimmäinen, vaatimaton, yhteiskuntafilosofinen askel joukkosielusta realistisempaan suuntaan. Weber lähestyi sosiologiaansa toisesta suunnasta yrittämällä, ja koko lailla onnistumallakin, osoittamaan rationalismin kehityksen edellytykset.

En vähättele nationalismin voimaa. MW sekosi täysin sodan tullessa ja puki päälleen saksalaisen univormun kenenkään käskemättä tai pyytämättä. ED itsekin sortui viimeisinä vuosinaan, maailmansodan aikana, käyttämään ajatteluaan nationalistisesti. Enää meillä ei ole sellaiseen varaa eikä tekosyitä:

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243944-k...
http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242861-m...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #135

""kolmas ja neljäs kappaleesi osoittavat, että olet vihdoin ymmärtänyt, mitä olen aiemmin yrittänyt sinulle kertoa""

Höpö höpö. Nuo muotoilut ovat sellaisia joita sanasta sanaan olen eri yhteyksissä toistellut 80-luvun loppupuolelta lähtien. Minuutta koskevat pointit ovat Reima Kampmanilta, jota haastattelin 70-luvun puolivälissä.

Sinulta en ole koskaan oppinut mitään. Ajattelusi on opillista käsitetietoa, tunnistamistason valmiuksia. Eipä siinä paljon rationaalisuuden laatuja hahmoteta. Kuten kehitys on yksisuuntainen perspektiivi, ymmärtäminen on myös.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #135

15. marraskuuta tulee kuluneeksi 100 vuotta yhdestä Suomen tsenäisyyspäivästä, mutta myös suuren Emile Durkheimin kuolemasta. Vihjeeseen saa tarttua.

Durkheim ei koskaan toipunut poikansa Andrén kaatumisesta Makedoniassa.

Nyt 100 vuoden kuluttua Lontoo ja Sydney ovat lähempänä toisiaan kuin Pariisi ja Lyon silloin. Suurkaupungin ja vaikka koko Makedonian voi nyt tuhota parissa minuutissa, jos napille sattuu sekopää.

Tavallaan kadehdin Sibeliusta ja noita muita kansallisvaltioiden kauden ajattelijoita. Kun JS halusi kuulla Monteverdin musiikkia (vaikka CM ei edustanutkaan Väinämöis-peräistä joukkosielua), hän joutui järjestämään sitä varten hankalan laiva-, juna- ja hevospelimatkan Italiaan.

Kun minä haluan kuulla Monteverdin musiikkia, voin avata sitä tästä Safarista haluamani määrät ja versiot nopeammin kuin Trump ehtii sanoa "hupsista, siinä meni Kaakkois-Aasia".

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä on hyvä arvio Lauri Nurmen kirjasta monessa politiikan liemessä keitetyltä Unto Hämäläiseltä:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/kokenut-politiika...

Pari otetta Aamulehdessä julkaistusta Hämäläisen arviosta:

"Luottamuksesta Lauri Nurmea kohtaan kertoo jotain se, että kirjan lopussa on sekä Timo Soinin että Jussi Halla-ahon laajat haastattelut, joissa he puhuvat avoimemmin kuin koskaan aikaisemmin kirjan pääteemasta, perussuomalaisen puolueen hajoamisesta".

"Operaatiosta paljastuu uusia yksityiskohtia, kuten se, että Jussi Halla-aho suostui tosiasiassa puheenjohtajaehdokkaaksi jo keväällä 2016. Soinin savustus puheenjohtajan paikalta oli vuosien mittainen myyräntyö, jota halla-aholaiset tekivät pitkään ja suunnitelmallisesti".

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joka tapauksessa avoimena pýsyy Soinin ihmettely Halla-ahon roolista. Miten mies joka ei ole luonteeltaan poliitikko eikä minkään sortin johtaja on joutunut kaikkeen tähän myllytykseen? Minkälaisia ketunhäntiä kainalon alta pilkottaa?

Ehkä olemme nähneet ensimmäisen kybersodan taistelun. Mihin kaikkeen kyberiä voidaankaan käyttää muuhun kuin yksinkertaisten ihmisten kohdennettuun pelotteluun, perinteisen Jumalan, hirviön, pelastajan tai millä nimellä kutsuukin korvaajana? Vapise, ihminen!

Myös Petri Hirvimäen rooli presidenttiehdokkaana selviää ajan myötä. Monet meistä eivät pidä siitä, että heitä pidetään tyhminä, että kaikkea ei kerrota.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turkkilahan se varsinainen kybersodan moottori on ollut. Turkkila on tarpeeksi älykäs jättäytyäkseen itse taustalle liikuttamaan naruja.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #103

Turkkilan ohella Putkosella on varmaan ollut pääsy puolueen piirien avainhenkilöiden sähköpostiosoitteisiin. Sitä kautta jäsenille heitettiin "kasakka tulee hakemaan jos on helposti kiinni" sanomaa päin naamaa. Klanipäät tulivat silmille.

Ihmisluonne on sikäli outo, ettei luottamuksellisen viestin pääkonttorista omaan läppäriinsä saanut uskalla, halua tai viitsi siitä kertoa muille, vaan tekee hyvin yksityisen päätöksen omassa salatussa mielessään, kuten Jumala suhteestaan.

Tällaisesta kybervaikuttamisesta sain itse kokemusta Petri HIrvimäen alkaessa netin kautta komennella minua keräämään hänelle esikuntaa presidentinvaaleja varten. Todella yllättävä tunnelma.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko Petri Hirvimäki presidenttiehdokas jonkun muunkin mielestä, kuin omastaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Soinilaistenhan asianselvittämiseksi on syytä antaa haaste puolueelle, Uoti on valmiina asianajajaksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toisaalta terve puolue vaihtaa puheenjohtajaa useammin kuin kerran 20 vuodessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin voihan sen niinkin nähdä. Jos hommasiipi olisi terveesti ja avoimesti haastanut Soinin jo aikoja sitten sen sijaan että paimensi ja kasvatti helmassaan kapinaliikettä niin puolueenne olisi niin terve kuin nyt olisi mahdollista. Mutta äärioikeistoon on ideologisesti istutettu vastuuttomuus ja myyräntyö. Asiat ovat menneet juuri niinkuin ääriliikkeissä aina menee. Taistolaisvertaus ON osuva.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mutta selvisikö vieläkään se keskeisin kysymys?

Eli masinoitiinko organisoidusti puoluekokoukseen nuivien enemmistö tekemään vallanvaihto vai oliko sen hetkisen PS:n todellinen enemmistö nuivien puolella? Johtoa valitessahan äänioikeutettuja olivat paikalle tulleet/tuodut puolueen jäsenet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Teknikaliteettejä. Sitä historiaa että PS piti huomassaan kuten kommunistit aikoinaan epäsolidaarista, karriärististä ja tehokasta hajoitusporukkaa ei saa olemattomaksi sillä että yhdessä puoluekokouksessa ei fuskattu.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Soini sanoi aiemmin, että se tapa edustaa todellista demokratiaa,kun jäsenet saavat päättää. Kun tuli väärä tulos, niin tapa on väärä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko minulle jäänyt väärä kuva, että Soini luopui aivan vappaetoisest puheenjohtajuudestaan, mutta ei saanut suosikkejaan puolueen puheenjohtajistoon ?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tietenkin puolueen jäsenet kiistävät kaikki eripurat puolueen sisällä?

Onhan Soini sanonut mm. seuraavaa:

"Timo Soini kesäkuun alussa: Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön"

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Onpas otsikosta lähtien leimaavaa tavaraa. "Media oikeassa Halla-ahon touhuista."

Journalismi nostaa häntäänsä. Se näkyy.

Niko Sillanpää

Kyse on myös "juonittelusta", "myyräntyöstä" ja "savustamisesta".

Todellisuus: Persujen kannatus puolittui, Soini ei asettunut ehdolle omasta tahdostaan, mutta asetti kruununperijän, Halla-aho voitti äänestyksessä vastaehdokkaansa, Soini yritti vallata puolueen takaisin äänestystuloksesta välittämättä, mutta ei onnistunut.

Suomalaisen journalismin tulokulma tapahtuneeseen: Jos puheenjohtajaehdokkuutta harkitseva selvittelee ja hakee kannatusta ennen kuin asettuu ehdokkaaksi, kyseessä on moraalisesti kyseenalainen salaliitto. Jos tällaisia "salaliittoja" ei olisi, minkä tahansa puolueen seuraava puheenjohtaja olisi aina edellisen puheenjohtajan vallanperijäksi suunnittelema. Mikä vissiin sitten olisi juuri niin kuin pitääkin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä perusssuomalaisten asetelma oli tavanomaisesta poikkeava. Näkemyserot olivat niin suuret, että repivä puheenjohtajakamppailu ja sen lopputulos johti puolueen hajoamiseen. Sampo Terhon ehdokkuus uudeksi puheenjohtajaksi tuotiin puoluetoimistolla surkealla tavalla julki kömpelöine Twitter-hässäköineen, mikä aiheutti ärtymystä puolueväessä.

Näin voimakkaita vastakkainasetteluja on nähty aiemmin muissakin puolueissa, mutta viime aikoina ei esimerkiksi demareissa, kokoomuksessa tai keskustassa – tai siis jos Väyrysen touhuja ei lasketa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #113

"Näkemyserot olivat niin suuret, että repivä puheenjohtajakamppailu ja sen lopputulos johti puolueen hajoamiseen."

Niin missä kohtaa perussuomalaisten ja sinisten näkemyserot eroavat? Maahanmuutossa, yhteisvastuussa, EU:ssa, eurossa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #116

Menettelytavat, natsikytkökset, hallitusvastuu, altright, Venäjä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #118

Siinä ne erosivat, kun Soini ei saant tahtoaan läpi.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #116

Kiinnitin huomiota samaan Huuskon kirjoituksessa. Osaakohan Huusko vastata kysymykseesi?

Tiettävästi ainoa näkemysero Soinin ja Halla-ahon välillä on se, pidetäänkö hallituksessa kiinni puolueen linjasta ja hallitusohjelmasta, vai pelkästään ministerin salkusta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #116

Nykyiset perussuomalaiset ovat esimerkiksi Laura Huhtasaaren suulla virittämässä keskustelua Suomen EU-erosta: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/226797-presidentt...

Sinisten suusta ei tällaista ole kuulunut.

Myös yltiönationalismiin suhtautuminen on erilaista. Kirjassa tämä tuodaan hyvin esille Olli Immosen tapaukseen viitaten. Halla-aho puolusti häntä Turussa 2015, Soini puolestaan"harjasi".

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #189

Kun EU on joka tapauksessa hajoamassa, niin nähdäkseni Suomen kannattaa olla mieluummin ensimmäisten kuin viimeisten lähtijöiden joukossa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #113

Perussuomalaiset pitivät kiinni v.2015 sovitusta hallitusohjelmasta sekä perussuomalaisten puolueohjelmasta myös Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen.

Mikä tässä on niin vaikeaa? Missä vastakkainasettelu?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #117

Halla-aho, Hakkarainen, Eerola, Immonen ja Huhtasaari.

Siinä kai ne suurimmat syyt, että persut eivät hallitukseen pääse.

Hallitukseen mennään, kun on arvot yhdistettävissä, väkisin sinne ei pääse.

Oppositiossa voi sitten itkeä kovaa maailmaa, mutta sellaista se politiikka on.

Äänestäjä sitten päättää se suurimmat puolueet, ja jokainen voi persutaa uuden puolueen, jos vanhassa ei viihdy, melko yksinkertainen prosessi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #113

#113: Näkemyserot ja vastakkainasettelu mitä koskien? Halla-aho ja Terho eivät onnistuneet julkisesti olemaan eri mieltä melkeinpä mistään poliittisesta kysymyksestä, erot korkeintaan nyansseissa. Jos repivyyttä oli, miltä asian tila ei ainakaan ulospäin näyttänyt, se ei aiheutunut poliittississa kysymyksissä, vaan syynä oli Soinin asema pj-vaalin jälkeen, mistä selvästikin oli erimielisyyttä.

Eikä persujen puoluetoimista nähdäkseni koskaan ole toiminut muulla tavalla kuin kömpelösti asiassa kuin asiassa riippumatta siitä, kuka siellä on töissä, eli siinä ei ole mitään uutta tai poikkeavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #123

Sepä se. Halla-aho ja Sampo Terho eivät tule koskaan kumpikaan pelaamaan avoimin kortein. Äärioikeiston ideologiaan kuuluu että kanssa liersotaan mutta ideoligisia perusteita EI avata.
Vertaukseksi voi ottaa vaikka vihreät joilla on kaksi ydinvoimasuhdetta ja keskustelua perusteineen näiden välillä. Äärioikeisto huijaa kansaa ja se on itse liikkeen essenssi.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #123

#123 Ja muistetaan vielä se, että nimenomaan Halla-aho ohjasi omat äänensä Sampo Terholle siinä vaiheessa, kun kävi selväksi se, että Halla-ahoa estettiin asettumasta ehdolle EU-vaaleihin.

Ilman näitä Halla-ahon kannattajilta saamiaan ääniä Terho ei ikinä olisi yltänyt vaaleissa siihen tulokseen, jonka tuolloin sai.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #142

Vai estettiin mielestäsi Halla-ahoa asettumasta ehdolle EU-vaaleihin. Miten pystyttiin estämään jo valitsijayhdistystä varten vaadittavat kannattajakortit kerännyttä asettumasta ehdolle? Ettei kuitenkin ollut niin, että perussuomalaiset halusivat mepiksi omalta listaltaan puolueen jäsenen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #143

US kirjoittaa ko. tilanteesta näin "Halla-aho oli ollut perussuomalaisten listoilla ehdokkaana kevään 2007 eduskuntavaaleissa ja seuraavan kevään kuntavaaleissa hän nousi perussuomalaisten listalta Helsingin kaupunginvaltuustoon. Eurovaaliehdokkuutta Halla-aho ei kuitenkaan saanut. Hän katsoo, että Soini söi sanansa, sillä tämä oli Halla-ahon mukaan luvannut hänelle ehdokaspaikan kävi hänen oikeudenkäynnissään miten vain."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233446-halla-aho-...

Jussi Halla-aho oikaisee US:n kirjoitusta ensimmäisessä kommentissa
""Halla-aho sai ennen vaaleja blogikirjoituksestaan tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan."

Ossi vain ei saa faktoja oikein.

Eurovaalit järjestettiin keväällä 2009. Sain tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kesällä 2012."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #144

En epäile esittämääsi lainkaan. Kydymykseni oli kuitenkin, miten ehdolleasttuminen estettiin? Estettiinkö pääsy Helsingin keskusvaalilautakuntaan, vai varastettiinko ehkä kannatuskortit?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #190

Halla-aho luopui ehdokkuudesta itse, koska ei – silloin vielä – halunnut hajottaa nationalistista rintamaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Suomalaisen journalismin tulokulma... ""

Niinpä. Kovin on käperrytty pieniin ympyröihin.

Silmät voisi avata ja tulokulmaa laajentaa esimerkiksi koskemaan sitä kriisiä mikä EU:ssa kasvaa kansallismielisyyden noustessa monessa maassa. Sieltä ne käskytykset meidänkin mielikuvituksettomalle pääministerille tulevat.

Siksi sitä mahdollisuutta ei kertakaikkiaan ollut, että Halla-ahon kanssa olisi tosissaan neuvoteltu hallitusyhteistyötä. Sellaiseen ollaan vielä täysin kyvyttömiä. Vain rintamalinjojen jyrkentäminen entisestään tulee kysymykseen.

Se voi olla kansallismielisten kannalta aivan mainio vaihtoehto. Sillä linjalla kannatus kasvaa kovinta vauhtia. Kansalaiset jotka joutuvat kokemaan monikulttuurisen yhteiskunnan katutasolla, lähiöissä ja lastensa kouluissa, alkavat äänestää myös äänellään eikä vain jaloillaan.

Joten oikeastaan näitä journalistien sanavalintoja mahdollisesti kannattaa kiittää -- mitä enemmän leimaavaa kieltä, sitä paremmin se sataa halla-aholaisten laariin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Keksin tästä uuden arvoituksen illanistujaisiin: Mikä on vaalikampanjan ja vaalimasinoinnin ero? Jos voittaja on itselle mieluinen, niin se oli kampanja, jos ei, niin se oli masinointia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Masinointi oli niin räikeää että on ainoastaan koomista tai pohjattoman röyhkeää kieltää se.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Missäs tämä masinointi tapahtui?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #159

Mm näillä palstoilla ja muilla mihin hommalaiset siirtyivät yhdessä yössä Soinia kiroamaan kun ennen ylistivät tai vähintään puolustivat.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #160

Soini myös petti heidät yhdessä yössä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #192

Mikä yö se oli joka sai hommapiraijaparven yhdessä yössä tekemään äkkikäännöksen Soinin puolustajista Soinin päävihollisiksi ja Soinin syrjäyttämiseen avoimesti pyrkiviksi. Kerro. Laita mielellään linkkikin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #195

Se oli se Sipilän hallitussopimuksen jälkeinen yö, kun Soinin takki kääntyi ja ruvettiin tahdottomina orjina tekemään perussuomalaisille luvatun politiikan sijasta keskustan ja kokoomuksen politiikkaa.

Kenttäväen suuttumus alkoi näkyä Sebastian Tynkkysen pari kuukautta myöhemmin avaamassa keskustelussa, jossa vaadittiin ylimääräistä puoluekokousta selvittämään, toimivatko PS ministerit todellakin puolueohjelman mukaan vai eivät.

No, eivät toimineet ja kenttäväki rankaisi siitä Jyväskylässä kaksi vuotta myöhemmin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nyt kaivetaan esille näkymätön käsi, jonka suunnitelmaa Lauri Nurmi toteutti - tietämättään- etukäteen.

Oli olemassa suunnitelma joka toteutui prikulleen, mutta se ei ollut enempää Sipilän, Soinin, Halla-ahon kuin Orpon laatima. Kaikkia vietiin kuin pässsiä narussa.

Markku Huusko muistaa arkkipiispa Kari Mäkisen käynnin luonaan muutama vuosi sitten. Tuntui turvalliselta, kun ihmisen puolesta ajatellaan. Arkkipiispa vaati nollatoleranssia.

Nyt on käsillä tapaus, joka osoittaa ettei ole saatavissa minkäänlaista varmuutta ihmisjärkeä paremman ajattelun olemassaolosta.

Ihminen ennen kaikkea, persone oltre le cose, sanoo italiaano.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Lauri Nurmi itse sanoo tässä haastattelussa Halla-ahon vaalikamppanjan olleen aivan perinteinen PJ vaalikamppanja.

https://www.youtube.com/watch?v=8dI03YxV8Bs

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Huusko #13:
On siellä paljon muutakin. Esimerkiksi tämä:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233467-juha-sipil...

(aha, sivu onkin poistettu :) ??)

Miksi et sitten kirjoittanut blogia tuosta linkittämästäsi osasta, joka oli koko kirjan "pointti", vaan epäolennaisesta Halla-ahon salaisesta kokouksesta.

Soini ei ollut edes ehdokkaana sillä uskon hänen tienneen häviävänsä jäsenäänestyksessä Halla-aholle.

Minusta se oli normaali puolueen sisäinen kokous. Eikä salainenkaan.

"Ei koira karvoistaan pääse",näyttää pitävän paikkansa tässäkin blogissa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Perussuomalaisten hajoamisen historiassa pääpointti on perussuomalaisten hajoaminen ja siihen johtanut kehityskulku.

On toki noita muitakin pointteja. Jotkut niistä tuntuvat olevan vähän kiistanalaisempia.

Ei tuota mainitsemaasi sivua ole poistettu, tässä toimiva linkki: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233467-juha-sipil...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kiitos vastauksestasi Markku.

Minusta tämä blogisi aihe ei oikein mitenkään liity persujen hajoamiseen. Ne mainitsemasi "muut pointit" ovat paljon tärkeämpiä mutta todellakin kiistan-alaisempia-toistaiseksi.

Ja antamasi linkki toimii mutta omastani sain vastauksen: "sivu on poistettu".

En nyt oikein ymmärrä lähestymistapaasi. Kysehän on teille läheisestä kirjoittajasta?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Hallitukseen mennään, kun on arvot yhdistettävissä, väkisin sinne ei pääse."

Mikä sitten oli syynä siihen ettei Halla-aho kelvannut hallitukseen, vaikka hänen arvonsa olivat kirjaimelleen samat kuin Soinin puolueen arvot ja Sipilän hallitusohjelma? No tietysti se, ettei Soini pitänyt kiinni sen enempää puolueensa arvoista kuin Sipilän hallitusohjelmastakaan.

Siksipä juuri Soini kelpasikin Sipilälle, mutta Halla-aho ei kelvannut. Toisaalta juuri siksi Halla-ahon johtama PS puolue myös vetää potin vuonna 2019 ...

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

"Siksipä juuri Soini kelpasikin Sipilälle, mutta Halla-aho ei kelvannut. Toisaalta juuri siksi Halla-ahon johtama PS puolue myös vetää potin vuonna 2019 ..."

Ja ai että mä silloin nautin, kun nämä yhden asian Lappalaiset ja Ritalat tukehtuvat vaalitulokseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Homman piraijajengi tulee aina välillä tänne parveilemaan ylemmän kaltaisilla heitoilla. Mutta vain silloin kun on joku äärioikeiston uusi tiukka kysymys. Siitä tietää että nyt ollaan altrightporukan kulloisellakin pääagendalla. Tänään se on Sipilän ja Orvon niskoille oman likasaavin kaataminen.

John Dow

Mitäpä uutisoitiin VIIKKO ennen perussuomalaisen puoluekokousta:

"Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän

Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Eduskuntaryhmän jakautuessa Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa."

Olisi aika ihme jos esim. Orpo ja Sipilä ja Soini eivät olisi olleet yhdessä mukana näissä neuvotteluissa.

Lähde: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituks...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Markku Huuskon juttu jäi mielestäni puolikkaaksi.
Onko muuten kyseessä hajoamisen historia vai hajottamisen historia.
Olihan se aikamoinen näytelmä, jonka Soini kirjoitti ja sai näyttelijöiksi Orpon, Sipilän ja S.Niinistön. Paljon tiedetään, paljon on kerrottu,mutta osa on vielä pimennossa.

Huuskon juttuu olisi mielestäni kuulunut myös yllämainittujen herrojen toiminta kulissien takana. Kait siitä media tietää jotain.

Jos Soinille kelpasi hyvin halla-aholaisten äänet ja jytkyllä ylpeily, niin oliko Soini niin yksinkertainen, että luuli kaiken olevan omaa ansioita. Miksi Soini ei pyrkinyt vuoropuheluun eri linjoja edustaneiden kanssa. Hyvä johtaja olisi niin tehnyt. Soini taisi käyttää johtamisessaan saksalaista 30-luvun johtamista, siis mies ja ääni periaateetta, jossa oli yksi mies ja yksi ääni. On vain niin, että diktaattorit yksi toisensa jälkeen tipahtavat valtaistuimeltaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kommentoija kirjoittaa: "Soini taisi käyttää johtamisessaan saksalaista 30-luvun johtamista". Tässä on poliittinen retoriikka mennyt jo tavanomaisen tuolle puolen. Olen nähnyt somessa puhuttavan myös "loikkaripettureista", mikä sekin on hyvin ikävää kielenkäyttöä. Toivoisi tunteiden hieman viilenevän.

Tässä muuten arvio Timo Soinin tulevista tekemisistä: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233685-lahipiiris...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Johtamisessa on aina kaksi puolta: johtaa ja tulla johdetuksi. Meidän ei pitäisi liikaa demonisoida 1930-luvun saksalaista johtamiskulttuuria. Iso osa silloisista saksalaisista jos ei suorastaan hinkunut tulla johdetuiksi niin kuitenkin ihan mielellään johdattautui mukana. Meidän pitäisi demonisoimisen asemesta analysoida ja osoittaa millä meidät tavalliset taatiaiset saadaan johdettua hirveyksiin ja kauheuksiin.

Onkohan tuollaiset Huuskon linkittämät jutut itse asiassa litmus-papereita joilla arvioidaan vaalikarjamarkkinoiden hapokkuutta? Josko kannattaa lähteä vaiko ei. Mitenkähän värjäämme testin tuloksen Soinille?

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kalevan mukaan Soini oli sanonut Nurmelle; " En sitä viitsi sulkea pois. Voin olla ensi vaaleissa ehdokkaana. Voi olla, että en ole."
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/soini-valaytt...

Tästä savolaistyylisestä lausunnosta ei saa vastausta. Elo puhuu,mitä puhuu. Ympäripyöreitä.

Seppo Kotilainen

En ole uusivatti, sinivatti enkä hattivatti.
Olen Soinilainen(ei se paikkakunta).

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Soinin plokin mukaan Nurmen kirjassa on uutta tietoa Halla-ahon selvä yhteys āärioikeistolaiseen Ruotsidemokratiaan.

Yliopiston professori Henrik Meinander on väittänyt integraation edetessä Suomen itsenäisyyden jäävän lyhyeksi episodiksi palatessamme Svea mamman syliin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ploki on hyvä kuten Jani Mäkelääkin käsittelevä. Mutta Soini ei käsittele omaa rooliaan halla-aholaisten ( mv-häntineen ) suurena auttajana. Itse Soini puolueensa tuhosi lakaisemalla rataa ja kumartelemalla radalla kiitävälle radikaalioikeistoprinssille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Populismi perustaa aina pelotteluun jollakin ihmisjärkeä suuremmalla (Jumala, Venäjä).

Soini to politiikkaan uskonnollisen pelotteluhöpötyksen omana katolilaisuuutena. Onneksi sentään julkisesti.

Lopulta hän sai mutinan omaan nilkkaansa kun halla-aholaiset käyttivät kybertekniikkaa vieden "klanipäät" täsmäohjauksessa puoluejäsenten silmille. Salaisesti.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Miten Soinin "uskonnollinen pelotteluhöpötys" ilmeni ...? Soinin muu pelottelu kyllä tunnetaan.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"Aika moni väitti vuosikausia minullekin täällä Puheenvuorossa kiven kovaa, ettei perussuomalaisissa ollut mitään halla-aholaisia haastamassa soinilaisia, ja että kaikki hajaannus oli pelkkää ilkeämielisen ”valtamedian” keksintöä."

Markku, totesit itse blogissasi, että Soinin haastaminen lähti liikkeelle vasta kesällä 2016. Toisekseen, koen hupaisana lajittelun soinilaisiin ja halla-aholaisiin. Keitä ne oikein ovat? Tosiasiassa puolueessa on rajallinen "halla-aholaisten" joukko mutta heidän rinnallaan suuri lähinnä puolueen asiaan, eikä henkilöön sitoutunut massa, joka äänesti mukana. Nyt voitaneen sanoa, että soinilaisia oli lähinnä Soinin ympärillä.

Väitän, että Halla-aho ei voittanut ensisijaisesti maahanmuuttokriittisyydellä vaan sillä, että hän persoonana sai ihmiset puolelleen. Persoona välittyi mm. 2015 puheesta ja se puhutteli ihmisiä.

Mitä tulee puolueen hajoamiseen, se oli monisyinen prosessi ja Kokoomuksen alkuunpanema.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset