Markku Huusko

Sipilän vieras lähti peräkontissa – perusmeininkiä?

  • Nykyinen hallituksen ydin eli ns. trio: Sampo Terho (sin.), Juha Sipilä (kesk.) ja Petteri Orpo (kok.). Kuva: Alma Talent
    Nykyinen hallituksen ydin eli ns. trio: Sampo Terho (sin.), Juha Sipilä (kesk.) ja Petteri Orpo (kok.). Kuva: Alma Talent

Suomen poliittisen lähihistorian dramaattisimmasta viikonlopusta ja sen sunnuntaista 11.6.2017 on paljastunut uutta tietoa.

Kun perussuomalaiset olivat edellisenä päivänä äänestäneet Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajatkin samasta leiristä, oli entisen puheenjohtajan Timo Soinin leirissä alkanut tapahtua. Siellä alettiin panna toimeen suunnitelmaa, jonka seurauksena syntyi Soinin ministerien ympärille rakentunut sinisten eduskuntaryhmä.

Hyvin ilmeisesti joitain suunnitelmia oli laadittu selvästi aiemminkin, koska Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi osasi kertoa jo runsasta viikkoa aikaisemmin, 3.6., että ”Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta”.

Sinisten eduskuntaryhmä, jonka lopulliseksi kooksi tuli 19 kansanedustajaa, astui julkisuuteen tiistaina 13.6. Sen muotoutuminen pelasti Juha Sipilän (kesk.) hallituksen jatkon.

Ilman sinisten ryhmää Sipilä olisi jättänyt tasavallan presidentille hallituksen varsin todennäköisesti eroilmoituksen ja kutsunut kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa RKP:n ja kristillisdemokraatit hallitusneuvotteluihin.

Kokoomus valmistelikin vielä maanantaina 12.6. täyttä häkää omia linjauksiaan hallitusneuvotteluihin RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa. Keskustassa ei tiettävästi varauduttu samalla tavalla panemaan hallitusohjelmaa uusiksi. Siellä joko luotettiin Soini-korttiin tai sitten oltiin valmiita hallituksen eroon ja katsomaan asiaa sitten.

Nyt on esille noussut Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen, joka oli ollut sunnuntaina 11.6. käymässä pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Hänet kuljetettiin sieltä medialta salaa auton peräkontissa, minkä sinisten kansanedustaja Tiina Elovaara vahvisti tänään.

Peräkonttikuljetuksen paljastivat alun perin Iltalehti ja Aamulehti. Iltalehden tämänaamuisen jutun mukaan Sipilän poliittinen eritysavustaja Riina Nevamäki piti tätä ”aivan uskomattomana väitteenä”, mikä nyt Elovaaran ulostulon jälkeen on aika omituinen lausunto.

Myös Samuli Virtasen oma kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuorossa pari viikkoa sitten näyttää uuden Kesäranta-tiedon valossa erikoiselta. Hän kirjoitti Aamulehden juttuun viitaten:

”Jutun mukaan minä olisin myös ollut tiiviisti yhteyksissä pääministeriin PS:n puoluekokousviikonlopun aikana ja välittänyt hänelle tietoja suunnitelman etenemisestä. Tällainen ei pidä paikkaansa. Ei ollut mitään salaliittoa tai suunnitelmaa, josta pääministeri olisi voinut olla tietoinen. Ei ollut kaavailuja sen enempää uudesta vaihtoehdosta kuin sinisestä tulevaisuudesta. Entä se tiivis yhteydenpito? Lähetin Sipilälle yhden tekstiviestin ja puhuin hänen kanssaan kahdesti koko viikonlopun aikana. Minun mielestäni sitä ei voi kutsua tiiviiksi yhteydenpidoksi”.

Joku voisi tulkita, että Virtasen sunnuntainen käynti Kesärannassa on tiivistä yhteydenpitoa.

Tapahtui tuona puoluekokoussunnuntaina mitä tahansa, se ei ratkaise Nurmen Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjassa (Into, 2017) esiin noussutta kysymystä valmistautumisesta PS:n hajoamiseen. Tai ainakaan sitä, alkoiko valmistautuminen ennen puoluekokousta, kuinka konkreettisella suunnitelmalla ja missä porukassa.

Nurmen kirjan mukaan Sipilä ei olisi puhunut totta eduskunnassa 19.6. sanottuaan tiedonannossa, että ”Hallituksen piirissä ei ole – missään sellaisissa keskusteluissa en ainakaan itse ole ollut mukana, joissa tällaista suunnitelmaa olisi tehty. Olisihan se ennenkuulumatonta miettiä puolueen puoluekokouksen mahdollisia lopputuloksia ja tehdä siihen suunnitelma etukäteen”.

Jos Sipilä jäisi näissä sanomisissaan kiinni suorasta valheesta, se olisi hänen pääministerin työnsä kannalta ilmeisen kohtalokasta.

Näyttö valehtelusta kuitenkin puuttuu. Ja hallitus jatkaa.

PS. Uusi Suomi on yrittänyt tavoittaa tänään Riina Nevamäkeä ja Samuli Virtasta. Yritämme edelleen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ehkä uskomattomin reaktio asiaan on kun Tiina Elovaara muistuttaa ettei kyseessä ole rikos: "Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen".

Tuohan se onkin se asian ydin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voidaan vetää johtopäätös, että "uudistettu - vanha" hallitus syntyi perätilassa. Mutta hyvä niin. Hieman sinisenä tuli ulos - ilman täysiä pisteitä. Mutta hengissä. Eikä joutunut edes keskoskaappiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lista elokuvista, joissa henkilö on pantu auton peräkonttiin.
Tästä sitten vääntämään meemejä: https://tdylf.com/2011/05/11/slam-trunk-an-abridge...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #5

Onko varmistettu että valtiosihteeri on edelleen hengissä ja yhtenä kappaleena? Uutisista käy vain selville että hän ei vastaa.

Mielessäni on myös käynyt, että kyseessä olisikin ns. salarakas ja siitä johtuen salattu poistuminen, ja nyt vaikeneminen. Siis jos on hengissä.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #6

Sitä minäkin ihmettelin? Eikös noita Mafian uhreja yleensä kyyditetä takakontissa? Ettei vaan olis käynyt kalpaten...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Ehkä hän on turvassa ja vain "nukkuu kalojen kanssa".
Tai kuten tenavana kerrottiin kun oli taas kissa hävinnyt, "se sai hyvän kodin maalta".

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Laillisesti perätilassa ei saa matkustaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Joutuuko siis synnyttämään kotona jos haluaa perätilasta huolimatta noudattaa lakia?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mielestäni ajoneuvonkuljettaja syyllistyi tietoisestiliikennerikkomukseen, asiassa on syytä suoritta poliisitukinta ja saattaa asia syyttäjälle.
Tämä kuvaa Soininsuhtutumista alaisiinsa valtiosihteerikin kuuluu kuormastoon.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sitten on tämä turvallisuusnäkökulma.

"Palaverista hän kyllä lähti ihan omin jaloin. Toivottavasti on turvallisesti matkustettu", pääministeri Juha Sipilä sanoi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234786-sipila-ja-...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Olen ymmärtänyt että pääministeri olisi raittiusmiehiä. Ainakin virallisehkosti. Ilmankos muisti on tallella. Osittaisehkosti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mitään perusmeininkiä vaan persumeininkiä :)

Sillon ne olivat vielä persuja.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, mitäänhän ei tästäkään seuraa, toinen kieltää ja toinen syyttää, lailliseksi todettu toimenpide, eli näillä mennään.

Se voi olla myös, että peräkontit noissa valtion autoissa ovat apremmin varustellut kuin meidän tavallisten pulliaisten autot, mikäs siellä on pötkötellä, jos väsyttää.

Tällaista se politiikka on, eipä voi ainakaan sanoa tylsäksi, tästä voi jopa nuorisokin kiinnostua, ja saadaan äänestysaktsiivisuutta nousemaan, kun kerrotaan, että meillä eduskunnassa voi matkustaa myös kuin 007.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Ei mitään perusmeininkiä vaan persumeininkiä
Sillon ne olivat vielä persuja."

Jos soinilaiset olisivat olleet persuja, he olisivat kunnioittaneet persupuolueen demokraattista vaalitulosta ja jääneet persupuolueeseen.

Oikeasti soinilaiset olivatkin jo henkisesti Sinisiä - olivat itse asiassa olleet siitä asti kun v. 2015 pettivät äänestäjänsä, ja ryhtyivät Sipilän hallituksen tahdottomiksi rengeiksi. Poliittisen huijarin merkki on sininen ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini ja Halla-aho olivat kumppaneita kunnes molemminpuolisesti asettuivat toisiaan vastaan. Sitten eivät voineet olla samassa puolueessa. Riidassa oli kaksi osapuolta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #30

Riita sinne ja riita tänne, mutta demokraattisen puoluevaalin tulosta olisi myös soinilaisten pitänyt kunnioittaa. Siniset aloittivat poliittisen taipaleensa kävelemällä demokratian yli. Ei sillä touhulla tulevaisuutta rakenneta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #71

Suomessa on vapaus kuulua siihen yhdistykseen mihin haluaa tai olla sieltä poissa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #72

Juu niin on vapaus. Yhtä kaikki soinilaiset kävelivät puoluekokouksen demokraattisen päätöksen yli. Senkin voi tehdä jos haluaa, tai olla tekemättä.

Kysymys on siitä, kuinka paljon kannattaa luottaa demokraattisen maan johtamisessa sellaisiin poliitikkoihin, jotka eivät kunnioita lainkaan demokratian pelisääntöjä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #72

Suomi olisi aika tyhjä jos kaikki demokraattisiin vaaleihin pettyneet olisivat muuttaneet ulkomaille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Sini tietääkseni Halla-aho on PERUSSUOMALAISET RP;N Puheenjohtaja.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tulkitseeko Huusko Virtasen yhden käynnin Kesärannassa tiiviiksi yhteydenpidoksi.
Sitten minäkin pidän tiivistä yhteyttä Sipilään. Me olemme kerran tavanneet.

Tutkikaa tärkeämpiä asioita ja kutsu vainukoirat pois Virtasen ja Nevanmäen perästä. Sipilä ja hallitus kestää kyllä tämänkin hirmumyrskyn vesilasissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onhan siinä jotain pikanttia intriigiä kun valtiosihteeri poistuu pääministerin asunnolta peräkontissa kesken perussuomalaisten puoluekokouksen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Hallitus voi kyllä kestää mutta tuskin Sipilä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Tämän matkatavaratilaväitteen pääministeri Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki tyrmää. Nevamäki sanoo sen olevan "aivan uskomaton väite". Valtiosihteeri Samuli Virtanen ei ole vastannut kysymyksiin, eikä puhelinsoittoihin."
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711082200519996...

Tämä on kuin eräänlaista viestintäshakkia (peliä).

Sanonnan "aivan uskomaton väite" voi tulkita niin, että se on valheellista, tai sitten niin että sellainen olisi hyvin erikoinen tapahtuma, jos niin tapahtuisi.

Aika ovela tapa pelata viestinnällä. Pystytään ajamaan läpi samaan aikaan kahta mediatavoitetta. Saadaan maalattua kuva valheellisesta väitteestä, jos totuus paljastuukin toisenlaiseksi, niin saadaan oma nahka pelastettua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Saattoihan Nevamäki olla vilpittömästi tuota mieltä. Olen itse täysin samaa mieltä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Lisäisin kirjoitukseen joidenkin JSN - medioiden, eritt. Hesari ja varsinkin puolueeton informaation välittäjä YLE, yhä jatkuvan hiljaisuuden asian ympärillä jonka nyt luulisi toimittajille varsinkin olevan huomionarvoinen seikka ja josta rohkeimmat teoriassa voisivat rivin tai pari kirjoittaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Poliisin pitäisi antaa sakot laittomasta matkustustavasta, joka on liikennesääntöjen vastainen. Samat pelisäännöt liikenteessä kuin muillakin tavallisilla kansalaisilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Täytyisi olla ensin kuljettaja tiedossa. Sen jälkeen pitää vielä näyttää tapahtunut toteen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ajopäiväkirja löyttyy varmaankin autosta,jos sitä on yleensä ko.vuorokautena pidetty.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Mistä tiedät, että kyse oli laittomasta matkustustavasta. Katselen nytkin pihalla olevaa autoa, joska "peräpaksissa" on kaksi turvavyöllistä penkkiä!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Jos Sipilä jäisi näissä sanomisissaan kiinni suorasta valheesta, se olisi hänen pääministerin työnsä kannalta ilmeisen kohtalokasta."

Keskustassa on joskus aiemmin pääministeri todennut puhuvansa niin totta kuin osaa. Ehkäpä tämä tulee jälleen ajankohtaiseksi. Sattumakorpraalilta on polvi leikattu, joten pääministeri löytyy samasta sijaistajasta. Kun ei ole edes pelkoa presidentin virkaan joutumisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Markku, vahvistiko Elovaara asian, vai kommentoiko hän julkisuudessa olleita tietoja".

Miksi yhteydenpito on tiiviimpää jos tavattiin? Tieto kanssakäymistilanteiden lukumäärästä ei käsittääkseni ole muuttunut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä tapaaminen on tiiviimpää yhteydenpitoa kuin soittelu. Jos peräkonttijuttu pitää paikkansa, Virtanen on melko häikäilemätön valehtelija.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässäpä se homman ydin on: Jos.

Jos minä sanon, että minäkin menin tänään peräkontissa kylille, ja kerroin siitä naapurillekin, mutta kukaan ei nähnyt, niin miten sen sitten todentaa?

Tää on näitä mission impossible juttuja, menee liika jännäks jo. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei minulla ole mitään syytä epäillä ettetkö olisi oikeassa arvioidessasi Virtasta, vaikka en ymmärrä miten se on riippuvainen tuosta jutusta? Kunhan vertasin mitä hän on sanonut vs. mitä nyt tiedetään. Hän kertoi lähettäneensä yhden tekstiviestin ja keskustelleensa kahdesti. Kunhan huomautin ettei ainakaan minun silmiin ole osunut tuon kertomansa kumoavaa tietoa.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kaksi kysymystä:

a) mitä muita keinoja voisi olla kuljettaa salaisia vieraita Kesärantaan ja sieltä pois; ja

b) keitä muita vieraita valtiosihteerin lisäksi on ehkä käytetty Kesärannassa samaa menetelmää käyttäen?

Sketsinikkarit ja standup-koomikot olisivat omiaan kehittelemään teemaa eteenpäin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tiedossa ei ole, kuinka pitkän matkan Virtanen virui takakontissa ja millaisilla teillä."

Ja heittelehtikö, ja jos niin oliko takakontti edes pehmustettu?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Voisiko tähän noudattaa lakia eläinkuljetuksista?

"Eläintä saa kuljettaa vain sellaisella kuljetusvälineellä ja sellaisissa kuljetusolosuhteissa, että kuljetuksesta ei aiheudu eläimelle tarpeetonta kipua, tuskaa tai kärsimystä."

JA:

"Eläimelle on annettava vettä, sopivaa ravintoa ja lepoa tarpeellisin väliajoin ottaen huomioon kuljetettava eläinlaji, eläimen ikä, kuljetusväline, kuljetusolosuhteet ja matkan kestoaika sekä muut eläimen veden-, ravinnon- ja levontarpeeseen matkan aikana vaikuttavat seikat."

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20061429

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Hehheh, täytyy sanoa, että en tunne tapausta, palaverista hän lähti ihan omin jaloin, Sipilä naureskeli.

Tässähän se neuvottelu nyt sitten todetaan oikeaksi. Tuo peräkonttijuttiu on vain nyt nostettu tikun nokkaan ja unohdetaan neuvottelu.

Miten tämä, kieltäminen ja myöntäminen voidaan lainopillisesti tulkita?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Virtasen ei olisi tarvinnut kun vetää joku riepu kaulaliinaksi kravatin ja valkoisen kauluksen päälle ja kävellä anonyyminä dösäpysäkille. Mutta persu kulkee autolla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku. Ihan näin tekninen kysymys. Miksi sinut blogit nousee aina suosituimmiksi - vaikka niillä ei ole kovin monta jakajaa)) ?? Onko se se alkorytmi??

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suosituimmakisi nousenevat klikatut siis kiinnostavat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei. Kommentoidummat ja jaetuimmat. Kun ottaa huomioon luukkasen blogin kommenttien määrä =suurempi ja jakojen älyttömän paljon suurempi määrä, niin ei ole agenttitarinaa olettaa että päätoimittajalla on mahdollisuus vaikuttaa kirjoituksensa "näkyvyyteen". Näin varmasti pitääkin olla, ei voi olla niin että päätoimittajan tai toimittajan kirjoitus ei olisi suosituimpien joukossa. Olisi noloa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Ei kai sekään noloa olisi. Ei siellä viimeisellä tuomiolla suosittuutta mitata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Olisit nyt samalla vaivalla jakanut algoritmin specsit, miten noita painotetaan, kun ne kerran ovat tiedossasi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #49

"Kun ne kerran ovat tiedossasi".

Sinulla on Max paha tapa lapioida toisen suuhun sellaista mitä hän ei ole sanonut. Algoritmit eivät ole tiedossani, mutta väitän jakojen ja kommenttien nostavan juttua. Jaot tuovat näkyvyyttä ja kommentit nostavat tehoikkammin.

Ihmettelen jos toimituksella ei ole työkaluja manipuloida suosituimpia.

Luukkasella yli 500 fb jakoa ja 22 suosittelua ja enemmän kommentteja. Huuskolla jokunen suosittelija ja parikymmentä jakoa.

Mutta enivei, hyvä että tästä peräkontista keskustellaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #52

Myönnän, että tuossa laitoin sanoja suuhusi, mutta yleensä esitän pelkkänä kysymyksenä, joten tavaksi en myönnä. Totta ihmeessä toimituksella on työkalut manipuloida mitä vain, mutta ihmettelen jos tekevät niin. Luulisi sellaisen nakertavan toimituksen integriteettiä.

Esitit kuitenkin vahvan näkemyksen siitä, että painotukset eivät antaisi sivulatausten määrälle ja ajalle juurikaan painoarvoa. Luukkanen julkaisi kuitenkin bloginsa 5 tuntia ennen Huuskoa, joten aika moni oli sen varmasti jo lukenut. Tuo oletukseni johtui siis siitä että en olisi itse uskaltanut tehdä esittämääsi arviota, tuntematta mitään faktoja. Se näytti ihan agenttitason jutulta. Kyse oli siis omasta varovaisuudestani, jonka jonka ilmeisen virheellisesti projisoin sinuun, minkä seuraauksena tein katteettoman oletuksen rohkeutesi syystä. Pahoitteluni tuosta.

p.s. Huusko ei vastauksessaan mainitse jakoja lainkaan. Eli jos jaot eivät konvertoidu klikkauksiksi ne saattavat olla täysin merkityksettömiä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #53

Toisaalta jaot tuovat automaattisesti lukijoita ja klikkejä, tämä on käsittääkseni ihan fakta ja somemarkkinoinnin kulmakiviä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Kulmakivi tuo oletus on varmasti, mutta jos automaatio olisi fakta, niin aika helppoa olisi verkkomarkkinointi. Click-thru rate vaihtelee käsittääkseni älyttömän paljon.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #55

Asian sivusta: Olen huomannut että nuo jaot eivät ole jakoja vaan myös kommentteja ja tykkäyksiä jo jaettuun blogikirjoitukseen. Siinä mielessä se on hämäävä, en tiedä onko tarkoitushakuisesti vai vain moka.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Tuohan selittäisi paljonkin. Eli jos jako ei johda klikkaukseen, vaan keskustelu jääkin FB:iin, ei juttu nouse US:ssa vaikka laskuri pyörii.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #58

Noin se on. Juttu elää omaa elämäänsä naamatussa ja kuten sanoit, vain laskuri pyörii puheenvuorossa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #60

Hämyinen systeemi jos noin on.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Arto, tämä 'alkorytmi' on sellainen, että se ottaa huomioon klikit, kommenttien määrän ja ajan. Eli kun juttu vanhenee, sen sijoitus suosituimpien listalla heikkenee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tarkoittanet että kun klikit ja kommentit vanhenevat...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Markku? Onko myös niin, että "karusellista" tulee lisää nostetta? Minua ei asia kiinnosta, mutta keskustelijat ovat näemmä kovin innostuneita asiasta.

Tuo dosentin alkuperäinen ihmettely mielestäni selittyy juurikin "listaussysteemin" karusellipainotuksesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Arto, onhan se selvää että blogi jossa keskustellaan vaan samanmielisten kanssa ja erimielisille lällätetään tyyliin )):, on vähemmän suosittu kuin blogi jossa syntyy aitoa ajatustenvaihtoa ilman mitään ikäviä lällätyksiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko muuten tietoa, onko se siellä peräkontissa vielä, onko kukaan käyny sitä päästämässä pois?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Niko Sillanpää

Audin takapenkillä oli jo viisi ministeriä, joista yksi keholtaan korpuleskentti ja egoltaan ekspansiivinen, tilaa ei ollut enää jäljellä yhdelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persupiireissä bussimatkustus ei kai lainkaan tule kyseeseen. Liian kansanomaista ja yhteisöllistä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Sipilä on kommentoinut asiaa ainoalla sopivalla tavalla: huvittuneesti. "Lähti ihan omin jaloin"

Pasi Karlsson

Kuka hyödytön idiootti sulloo itsensä vapaaehtoisesti auton perätilaan ?
Täytyy olla aika pehmeä, vaikka onhan se looginen jatko Soinin perseen jako - puheille !
Onko Suomen edustajat valittu jukolan veljeksistä ?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Lastenlaulua lainaten ”maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.”

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Loppujen lopuksi päätoimittaja Huusko pysyi tämän komedian kuvauksessa varsin pitkälti asialinjalla. Otsikossa nyt on pientä humorismia meillepäin, kiitos siitäkin vähästä.

"PS. Uusi Suomi on yrittänyt tavoittaa tänään Riina Nevamäkeä ja Samuli Virtasta. Yritämme edelleen."
Ensiksikään ei ole mitään havaintoa siitä, että eritysavustaja Nevamäki olisi ollut pakkaamassa valtiosihteeri Virtasta virka-auton perätilaan. Se ei välttämättä edes kuuluisi hänen tehtävänkuvaansa.
Ihan vain veikkaus: Uusi Suomi ei ole etsinyt virka-autojen tavaratiloista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos tästä kommentista, jonka itseäni koskevilta osin luokittelen jopa kehuksi.

Ja kyllä, virka-autojen tavaratilat ovat vielä läpi käymättä:)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Jos Sipilä jäisi näissä sanomisissaan kiinni suorasta valheesta, se olisi hänen pääministerin työnsä kannalta ilmeisen kohtalokasta."

Tuohan tarkoittaa sitten samalla sitä että Pettri Orpo valehtelee myös, merkillistä että kukaan ei kuitenkaan väitä että hän kertoisi valheita vaikka kertoo saman mitä Sipiläkin eli hallituksen väitetyistä suunitelmista persujen hajoamisen vuoksi.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

On hulluutta mennä takakonttiin jospa joku rekka oli mällännnyt perään niin että peräkontti olis ollut takalasia myöden rutussa .
Oliskos rekkakuski saanut tuomion murhasta . terv tepivaari

Niko Sillanpää

Oliko Salminen vielä darrassakin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Italian ex-pääministeri Aldo Moro löytyi henkilöauton peräkontista murhattuna vuonna 1978.

Tätä taustaa vasten suomalaispoliitikkojen toiminta vaikuttaa amatöörien puuhastelulta. Onneksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Peräkontissa toimittajia pakoon? Kekseliästä, mutta on niitä väistöliikkeitä tehty ennenkin:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060311795193_u...

Hannu-Veli Pesonen

Entäpä jos hän pelkäsikin niitä paljon julkisuudessa mainostettuja "uusnatseja" ja sen takia matkusti piilossa, peräkontissa, ilmeisemmin paskat byysissa?

Jos näin on käynyt saattaahan se olla viisas tekokin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täytyy sanoo, että oli miten oli, niin aika näppärästi junailtu juttu.

Persuthan tuo koko prosessi yllätti housut kintuissa, ja siitä se kova katkeruus tietysti johtuu.

Sellaista se poliittinen peli on.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tulihan se persut sieltä. Jälleen. Jonkun kommentin perusteella aloin jo uskomaan että Ritala ei tunge persuja jokaiseen viestiinsä.

Vakavasti ottaen tässä huijattiin kyllä perussuomalaisia loikkareita äänestäneet suomalaiset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala,olikos siellä peräkontissa persujakin ?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Vastaan Ritalan puolesta: Tarkkaan ottaen oli vielä siinä vaiheessa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #86

Tosin henkisesti uuvatoitunut sininen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Uudissanat joskus ovat vain kiertelyn välineitä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Halla-ahon pelisilmä sattui vain pahasti pettämään. Jyväskylä junailu oli historian kirjoihin jäävä strateginen virhe 1. Toinen virhe oli Huhtasaaren junailu presidenttiehdokkaaksi. Nyt sitten ollaan porukalla ihmettelemässä kun valtiosihteeri kepposteli perätilassa. Olisi mänty...eikun koivuniemen herralle käyttöä. Toki kansa tarvitsee sirkushuvinsa. Ja sitä on kyllä riittänyt.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Olisi kannattanut heittää se tunkki ennen peräkonttiin tunkemista.

Käyttäjän TimoLaine1 kuva
Timo Laine

Tämän vuoksi presidentin valtaoikeuksia ei tulisi karsia. Se viesti mikä tuossa annetaan muille maille on sen laatuinen,että panssarit voi vapaasti ajaa yliopistonkadulle. Jos olisin Kalle,Turkua pommitettaisiin paraikaa.Joku voisi vielä selittää miksi tuo naurattaa tekijäänsä?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Hallituksen piirissä..." voi olla avain, jos sillä viitataan koko hallitukseen.
Asiaa on voitu käsitellä hallituksen pikkupiirissä, jossa on vain 3-5 henkeä paikalla - ja sehän ei ole silloin koko hallitus. :-)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tällainen kommentti oli asiasta facebookissa: "Sinisten synnytys oli todella vaikea, sillä valtiosihteeri oli perätilassa."

Miksi yksi kansanedustaja menee kertomaan salaisen asian julkisuuteen? Pettikö näin oman eduskuntaryhmänsä? Mihin pyrkii?

Martti Santala

Mitenkä toimitaan taksin kanssa ?
Jos kuljetusvälineeksi valikoituu taksi, onko moodi sama ?

Timo Tuovinen

"Jos Sipilä jäisi näissä sanomisissaan kiinni suorasta valheesta, se olisi hänen pääministerin työnsä kannalta ilmeisen kohtalokasta."
No on olemassa aika paljon ihmisiä jotka todistaa et valetta.
Taasen että jos nämä ihmiset itse valehtelee jotka puhuu Sipilän valehdelleen, niin onko he oikeasti oikeita ihmisiä toimimaan hallituksessa.
Jo pelkästään se et onko oikeaa olla peräkontissa, on ihan some huumoria verrattuna siihen että voiko ulkoministerin valtiosihteeri leikkiä huumorilla asiasta.
Yks viher gate meni ohi täs ihan vaan huumorilla. OK
Mut onko uskottavaa, voi olla laillista jne.
Mut kun asiat on selkeästi ristiriidassa ja valheet onkin huumoria, niin mihin ylipäätään luottaa.

Timo Tuovinen

Onhan se yks pieni asia, et puhuiko Sipilä totta vai palturia, molemmissa tapauksissa asia on huolestuttava

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset