Markku Huusko

Eilinen muutti presidenttipelin käsikirjoituksen

  • Istuva presidentti Sauli Niinistö pääsi eilen varsin helpolla Sanomatalon tentissä.
    Istuva presidentti Sauli Niinistö pääsi eilen varsin helpolla Sanomatalon tentissä.

Olin todistamassa eilen näiden presidentinvaalien hurmioituneinta tapahtumaa Helsingin ytimessä Sanomatalossa.

Ihmiset nauroivat ja taputtivat, kerta toisensa jälkeen Ilta-Sanomien tapahtumassa. Ja heitä oli paljon, niin paljon, että kaikki paikat, joilta kello 14:40–15:00 esiintynyttä henkilöä näki, oli varattu. Myös seisomapaikat.

Tuo henkilö oli Paavo Väyrynen, 71-vuotias poliitikko, joka pääsi ensimmäistä kertaa irti käytännössä varmana presidenttiehdokkaana.

Valitsijayhdistyksensä kautta kisaan päässyt keskustalainen europarlamentaarikko joutui vastailemaan Sanoma-talon lavalla Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan heittoihin jalasmökistä ja Neuvostoliiton ikuisuudesta. Hän sai kaiken kokeneen toimittajankin pari kertaa aika hiljaiseksi, kun onnistui vääntämään itseensä liittyvät sitkeät poliittiset väittämät ja uskomukset voitokseen.

Joku näytti peukaloa alaspäin, kun Väyrynen tapansa mukaan ylisti itseään ja omien takavuosien ulkopoliittisten tekemistensä suurta merkitystä. Sitäkin peukalon kääntämistä näyttäjä säesti naurulla.

Väyrynen huvittaa kansalaisia, siitä ei ole epäilystäkään. Hän on tämän presidenttikisan vitsihahmo, mutta myös yhden laidan asiaosaaja. Väyrynen aiheuttaa länsi-integraatiota systemaattisesti ajaneelle Sauli Niinistölle, mutta myös muille ehdokkaille, parikin harmaata hiusta.

Ei Väyrynen jopa 80 prosentin gallupkannatukseen parhaimmillaan yltänyttä istuvaa presidenttiä uhkaa, mutta presidentti saa Väyrysen vielä kimppuunsa yhteisissä tv-tenteissä. Alma-tutkimuksessa hänen kannatuksensa oli 2 prosenttia, mutta eilisen perusteella suunta ei ole ainakaan alaspäin.

Kysymys tietysti kuuluu: uhkaako istuvan presidentin kannatusta kukaan edes niin paljoa, että syntyisi toinen kierros? Vihreiden Pekka Haavisto sai Alma-tutkimuksessa 12 prosenttia kansalaista taakseen Niinistön 64 prosenttia vastaan, kun muille kuudelle ehdokkaalle tuli kannatukseksi 1–3 prosenttia kullekin ja 8 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa ketä kannattaa.

Haaviston eilistä Sanomatalo-haastattelua seurasi eilen mittava yleisö, kuten luonnollisestikin myös istuvan presidentin tenttaamista. He pääsivät varsin helpolla, mutta eivät saaneet yleisöä varsinaisesti villintymäänkään. Haavisto-ilmiöstä ei siis ainakaan tässä vaiheessa voida vielä puhua.

Asetelmassa on kaikesta huolimatta tällä hetkellä jotain samaa kuin kuusi vuotta sitten, jolloin kakkospaikasta Niinistön perässä taistelivat juuri liberaali Haavisto ja eurokriittinen Väyrynen. Jälkimmäisellä ei tosin ole nyt keskustan suurta puoluekonetta takanaan, vaan se kampanjoi Matti Vanhasta presidentiksi.

Parin prosentin ehdokkaat eivät ole keskimäärin vielä vakuuttaneet. Heidän leiristään kuului eilen arvioita, että tämän viikon tv-kanavien tentit muuttavat vielä kokonaiskuvaa ja toisaalta silläkin on merkitystä, kun kansalaiset vastailevat vaalikoneisiin. Jälkimmäistä selitettiin sillä, että on todennäköistä, että Niinistö ei tule 80 prosentille tai edes 60 prosentille ykkösvaihtoehdoksi vaalikoneesta.

Äänensä voi tosin antaa vaalikoneen tarjoamista vaihtoehdoista vaikka viidenneksi tulleelle, eli ei sekään suoraan mitään ratkaise.

Useampikin kuin yksi presidenttiehdokas arveli minulle eilen, että Väyrysen mukaan tulo tuo juuri heille nostetta. Voi olla niinkin tai sitten ollaan enemmän toiveajattelun puolella.

Väyrysen jälkeen estradille asteli eilen Sanomatalossa omaan haastatteluosuuteensa Matti Vanhanen, joka on tehnyt vaalikampanjaa jo keväästä 2016. Todistin omin silmin, kuinka aika moni poistui paikalta, kun Vanhasen osuus alkoi.

***

Alma Talentin medioiden presidenttihaastattelut alkavat tällä viikolla. Kauppalehden, Talouselämän ja Uuden Suomen yhteishaastatteluissa ovat ensin vuorossa Matti Vanhanen (kesk.) ja Merja Kyllönen (vas.).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinistön haastajia on liian vähän tarvittaisiin 25 2% ehdokasta syrjäyttämään hänet ensimmäisellä kierroksella;)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Niinistön vauhti alaspäin antaa odottaa alta 50%:n kannatusta joulun jälkeen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ruotsin vallan aikana Suomi oli puskurialue Ruotsille tsaarin Venäjää vastaan. En haluaisi Suomelle samaa roolia länsi-integraatiossa. Väyrynen todennäköisesti parhaiten osaa ohjata Suomea pois tästä vaarasta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Päivitys: miksi PVäyrysen näytelmä Minä ja Manu?

Lento Roomaan lähtee (6.12.) vasta illan hämärissä, joten kommentoin vielä Mauno Koivistoa, jonka Kalevi Sorsa-säätiön historiantutkija Mikko Majander on sanonut eläneen todeksi työläisen unelman.

Somessa on heitetty ilmaan ajatus Suomesta pohjoismaisen hyvinvointiyhteisön työläisosastona. Se ainakin selittäisi miksi miljoona Ruotsiin muuttanutta suomalaista on jättänyt sikäläiseen kulttuuriin aivan mitättömän vähän jälkiä- Kulttuurin hiljainen hautautuminen elävältä näyttäisi siellä todellisuudelta.

Toisaalta eihän kulttuuri nykykäsityksen mukaan olekaan poliittinen vientituote, paitsi tänään Colosseumin värityksessä.

Kulttuurin kaupallisuus taas on kuluttajan päätettävissä, niinpä Ruotsin tv on lopettanut valtiollisen tv:n ilmaislähetykset Suomeen. Rahalla niitä saa nyt ostaa eri palvelijoilta.

Ote kirjastani (6/2015) Rooma opettaa:

"On vahvistunut epäilys, että kaikkien totalitarismien slogan "tarkoitus pyhittää keinot" on hämmentävän hyvin toteutunut Suomessa siten kuin Platon oli hahmotellut antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: 1) filosofit ajattelevat 2) sotilaat hoitavat turvapalvelut 3) rahvas tuottaa ruokaa."

Puolen vuoden kuluttua kirjan julkaisemisesta Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari luki viikonlopun aikana Paavo Väyrysen koko tuotannon ja kysyi, selittääkö Aristoteles’n praktinen syllogismi hänen toimintansa.

Käyttäjän amgs kuva

Olin nyt syksyllä Lohjan torilla ja Väyrynen tuli sinne. Ihmettelin kuinka paljon ihmisiä, erityisesti miehiä, oli Väyrysen pöydän luona. Ilman muuta, Väyrynen tuo lisää sävyjä vaaleihin. Sitkeys ei ole kovin arvossa, vaikka sisustakin puhutaan!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Olin nyt syksyllä Lohjan torilla ja Väyrynen tuli sinne."

Ana, onko hän väijynyt sinua aikaisemminkin?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuota samaa oli havaittavissa ehdokkaiden ns. ständeillä eilen Sanomatalossa. Väyrysen ständi veti porukkaa. Ja yksi lisähuomio: itse ehdokas vietti paljon aikaa käytävillä valmiina jututettavaksi. Myös Nils Torvalds (r.) näytti viihtyvän paikalla. Kansanedustajat olivat ilmeisen kiinni eduskunnan äänestyksissä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Varmasti Väyrynen kannatusta saa etenkin nuorempien joukosta. Se ikäpolvi joka muistaa Väyrysen "suhmuroinnin; Vladimirin kanssa alkoholisoituneen Karjalaisen saamiseksi presidentiksi. Pyrkyrinä hänyritti siinä pedata itselleen presidentin virkaa , sillä alkoholisoitunut Karjalainen olisi joutunut pitkälle sairaslomalle.

Sitten on tämä tapaus Janajev. Väyrysen mielestä Neuvostoliitto oli ikuinen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kerrotko vielä, kauanko kertomistasi jutuist on kulunut aikaa. Jos vielä oikeasti muistat, mitä silloin oikeasti tapahtui, olisi hyvä.

Eikö tämän päivän kysymyksillä olekaan mitään merkitystä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Väyrynen itse on luvannut vaalikeskustelussa kaivaa esiin Niinistön historiaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Väyrynen vastusti aikanaan ”henkeen ja vereen” Suomen liittymistä Euroopan unioniin. Äänestyksessä hän äänesti liittymistä vastaan 18.11.1994. Vuonna 1995 tilaisuuden saatuaan hän oli kuitenkin heti valmis siirtymään EU-parlamenttiin. Tunnetusti parlamentin jäsenillä on varsin hulppeat edut hoitaessaan tätä tehtävää. Sanalla sanoen ”ei olla köyhiä eikä kipeitä.”

Nuori polvi ei tiedä Väyrysen vanhoista, ystävällisistä "itänaapurikytköksistä" ja jalasmökkikohusta yhtään mitään. Kannattaisi tutustua asiaan vaikkapa Wikipediassa tai lukemalla kirjan ”Presidentin ministeri”. Sen ovat kirjoittaneet Ahti Karjalainen ja Jukka Tarkka.

Tässä linkki Wikipediaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Siinä vaiheessa kun Niinistön kannatusyhdistys joutuu ottamaan esiin vaalivauvan niin äänestäjät tietävät, että Väyrynen on muuttunut realistiseksi uhaksi istuvalle presidentille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tärkeämpää kuin pressaan, olisi äänestäjän luottaa omien aistiensa välittämiin havaintoihn, ihmisjärkeensä ja niihin pohjaavien tieteiden tuloksiin.

Eikä sotatieteilijöiden erikoisyksikköön lukemassa lillukanvarsista mitä Venäjä aikoo.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Olin itsekin paikalla tentissä. Kiitos blogistille rehellisestä raportoinnista! Paavosta on kypsynyt valtiomies, josta kansa pitää. On pakko kunnioittaa Paavon sisua ja huimaa asiaosaamista. Suomen historiassa näitä hahmoja on aina noussut esiin kun tarve on suurin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Väyrynen muuttaa asetelmia tasan sen verran, että hänet tullaan valitsemaan Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Suomalaiset alkavat saada tyhjän jauhajista tarpeekseen. Sillä perusteella ennustin myös Trumpin voittoa varmaan ensimmäisten joukossa Suomessa.

Kannattajakorttien keruu oli se varsinainen kompastuskivi, koska usko koko poliittiseen järjestelmään on kuihtunut olemattomiin. Niinistöhän ei presidenttinä ole ollut mistään mitään mieltä, joten hän on tosipaikan tullen aika kevyt kanto kaskessa. Toki media on hänen puolellaan lähes varauksetta, mutta eipä tuo mediankaan oma uskottavuus ole enää kovin korkeissa kantimissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö IPU:n pitänyt nousta eduskuntaan ennustukseni mukaan? No, nyt olet vieläkin enemmän metsässä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Se nähdään vaalien jälkeen.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Meitä on sitten Timo Isosaari jo neljä, jotka odottavat varmoina, että Väyrynen on tuleva presidentti.

Sinun lisäksesi ja uskoakseni Paavo Väyrynen itse ja hänen kampanjapäällikkönsä Seppo Hauta-aho sekä tietenkin minä. Ilmassa on paljon merkkejä siitä, että näin tässä tulee käymään kuten sanot.

"Suomalaiset alkavat saada tyhjänjauhajista tarpeekseen."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kertoisitko pari merkkiä, jotka ennustavat Väyrysestä presidenttiä?

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #19

Manulle! (19)

Voin kertoa, kolmannenkin.

Molemmat ehdokkaat Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen eivät ole varsinaisten puolueidensa ehdokkaita, he ovat kansanliikkeiden miehiä. Tämä kansanliikeilmiö on ollut perinteistä poliitiikkaa sekoittavaa alkusoittoa kun se ilmaantui - nyt muutos käy todellisuudeksi näissä vaaleissa.

Jostain syystä Sauli Niinistö, tultuaan ensin valituksi virkaansa kokoomuksen työväen presidenttinä ja vieläpä ollessaan ehdoton gallupsuosikki, hakeutui SN2-kansalaisliikkeen ehdokkaaksi varmistaaksensa suomalaisten hyväksynnän ja sen, että tulisi valituksi uudelleen.

Paavo Väyrynen taas, vaikkakin oli keskustan kunniapuheenjohtaja ja näin ulkopuolisena sanon - on erityinen ja kokenut valtiomies, tuli siitäkin huolimatta heivatuksi ulos keskustan johdosta Sipilän hallitusmuodostuksen aikaan ja silloin kun valittiin keskustan presidenttiehdokasta.
'
Se oli huonoista huonoin poliittinen menettely - keskustalta hämärtyi, että presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla.

Sivuhuomiona sanon, että se oli melkeinpä kohtalokas virhe keskustajohdolta, kokoomus ei ole sentään vieraantunut näin kylmäksi aiempaa presidenttiehdokastaan Sauli Niinistöä kohtaan.

Mistä Väyrysen enimmät voittoäänet kumpuavat? Suoraan nykyisestä keskustasta. Keskusta olisi ollut mahtipuolue ehjänä niinkuin kokoomuskin on tällä hetkellä. Mutta nyt presidentinvaalien lähtötilanne on aivan uusi Väyrysen takia kuten Markku Huusko kirjoittaa.

Presidenttiehdokas Väyrysen kautta koko politiikan uskottavuus palautuu jonkin verran ja kun meillä on vastakkain kaksi näinkin kokenutta poliitikkoa kuten Väyrynen ja Niinstö silloin Väyrysen merkitys nousee suhteessa Niinistöön. Ja lisäksi on kaksi eri linjaa. Ei Väyrynen huonolle häviäisi - tai mielestäni hän ei tule häviämään ollenkaan.

Eilisillan tv-väittely oli nautittavaa katseltavaa. Väyrynen lataa sujuvasti ja hänellä on hyvä muisti ja kyky vetää johtopäätöksia. En pannut lainkaan pahakseni miten Haapala "grillasi" Väyrystä. Väyrynen taisi nauttia tilanteesta eikä Haapalakaan ollut huonolla tuulella vai mitä mieltä olet Manu Korkman?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Hah, jos Trump ei ole tyhjän jauhaja, niin kuka?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Trumpin karavaani tietysti kulkee näissä oloissa takkuisesti, mutta kaiken joutavan älämölön ohella hän on ehtinyt mm. sopia Kiinan kanssa miljardien dollarien kaupoista, mistä Suomessa ei ole taidettu uutisoida pahemmin. "Suon kuivattaminen" on edennyt ilmeisesti jo joihinkin satoihin pidätyksiin ja laajat tutkinnat niin korruptiota kuin pedofiliaa koskien on menossa. Niistäkään ei paljoa uutisoida. Vielä. Verouudistus on myös etenemässä. Eri asia, tuottaako se toivottua lopputulosta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #24

Trumpin miljardit on ns. aiesopimuksia, joista aina uutisoidaan komeasti, mitään todellista kauppaa ei ole vielä sovittu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

ritala, sinulla ei ole kantaa Väyrysen ehdokkuuteen, mutta esilläolo on tarpeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

ritala, sinulla ei ole kantaa Väyrysen ehdokkuuteen, mutta esilläolo on tarpeen.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #24

Tässä tulee nyt sellasta vaihtoehtoista faktaa (alternate facts!), joista ei muualla ole tietoa.

Kiinan kanssa solmittiin kauppasopimukset Trumpin sähläyksistä huolimatta. Korruptio ja pedifiili tutkimukset ovat kohdistuneet tähän asti Trumpia itseään, hänen perhettään ja hantlankareita vastaan. Onnneksi Trumpin obamacaren lyttääminen epäonnistui ja toivottavasti verouudistukselle käy samoin. Osa amerikkalaisista (yhä kasvava osa) haluaa Trumpin ulos Valkoisesta talosta, mieluiten käsiraudoissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Fakta on, ettei media ja gallupit äänestä, vaan äänioikeutetut Suomen kansalaiset. On muutoksen aika! Kaikkien päättäjien kohdalla! Suomi ei riitelemällä tule hyvinvointivaltioksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Media toistaa lillukanvarsista lukevia sotatieteilijöitä asiantuntijoina.

Ulkopolitiikka on valunut Niinistön aikana sotatieteilijöiden politiikaksi, kuten Jarmo Korhonen on sanonut.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Pöhinä on aina hyväksi tässä tilanteessa kun istuvalla presidentillä on vahva etulyöntiasema. Niinhän meillä aina on, vaikka ehdokas olisi hautaan kaatuva muumio Zimbabwe esimerkkinä!

Peli voi muuttaa Väyrysen tulon myötä suuntaa hyvinkin nopeasti ja hyvä niin. Kun ylivoimatilanne menetetään, kansalaisten oma harkinta ja mielipide nousee paremmin esille median "kansalaiskasvatuksesta" huolimatta!

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

"Todistin omin silmin, kuinka aika moni poistui paikalta, kun Vanhasen osuus alkoi."

:D

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Hyvä tilaisuus jonka tasoa toimittaja Timo Haapala tiputti roimasti. Toivottavasti katsoo itse nauhalta ja ottaa opiksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Yliminä” tuntuu ajavan Väyrystä eteenpäin tässä asiassa. Niinistö on jo nyt niin ylivoimainen kannatuksessaan, että hän ei häviä näitä vaaleja. Hyvä niin. On hyvä saada isänmaallinen mies jatkamaan tärkeää tehtävää Tasavallan presidenttinä. Muiden osalta kysymyksessä on lähinnä olla esillä vuoden 2019 eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Vaalityö on hyvä aloittaa jo hyvissä ajoin, jotta tulee varmasti valituksi. Tämä vaali on siihen oiva tilaisuus.

Meillä on itänaapurin kanssa yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä ja se on hyvä pitää myös EU-rajana. Niinistön valinta takaa tämän EU-rajan jatkuvuuden.

Luin toissa kesänä Oleg Gordievskyn ja Inna Rogatchin kirjoittaman kirjan ”Sokea peili.” Siinä kerrotaan mm. ”Suomi-laboratorion” toiminnasta läpi vuosikymmenien. Kirja julkaistiin vuonna 1997 ja se on mielenkiintoinen lukuelämys. Suosittelen sitä vilpittömästi luettavaksi.
Roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus (noin 55-120) on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.” Tähän on hyvä lisätä: ”Tieto on pääomaa, jota ei voi ulosmitata.”

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Meillä on ollut yhteistä rajaa Venäjän kanssa enemmän kuin 1340 vuotta, ja yleensä ottaen hyvin menee, kunhan kehitämme omaa kulttuuria rauhanomaisesti rinnakkain eläen kaikkien naapureiden kanssa ilman pakkokielen opetusta - opettajan napsiessa sylissä parhaat palat suihinsa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On hyvä saada isänmaallinen mies jatkamaan tärkeää tehtävää Tasavallan presidenttinä."

Voiko federalisti olla isänmaallinen?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä on kyllä ristiriitainen poliittinen hahmo tämä Paavo Väyrynen. Hän esimerkiksi myöntää olleensa keskeinen tekijä EU-jäsenyyden hakemisessa, mutta ”vastusti jäsenyyttä”. Minä en saa tuosta tolkkua. Saatteko te?

Tässä juttu, johon viittaan:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/214385-eu-vastust...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös tuo liene selvä asia, sillä Väyrynen ollessaan 1992 pääministeri Ahon (kesk) hallituksessa ulkoministerinä oli tavallaan pakotettu äänestämään ja toimimaan enemmistöhallituksen päätöksen mukaisesti. Tämähän on se tavanomainen käytäntö eli enemmistöhallituspuolueissa noudatettu ryhmäkuri, vaikka kuinka ministeri tai kansanedustaja olisi toista mieltä. Väyrynen lienee aina sanonut vastustaneensa henkilökohtaisesti EU:hun liittymistä ja myös euroon.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahon_hallitus

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

"...Väyrynen ollessaan 1992 pääministeri...."

Meinasi mennä gnocci väärään kurkkuun, miten minulta on tuo mennyt ihan ohi? Onneksi luin virkkeen loppuun...

Kertoo Väyrysen integriteetistä paljon, että suostui myötävaikuttamaan tuollaisessa asiassa vakaumuksensa vastaisesti. En epäile etteikö ole sanonut vastustaneensa. Vastuu omista toimista lieneekin sitten vieras konsepti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #39

Niin Max aina kannattaa katsoa loppuun asti mitä kokonaisuutena sanotaan tai kerrotaan. Et varmaankaan jätä tekojasikaan puolitiehen? Ethän? :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Koitin olla nokkela, kun en ole ennen törmännyt siihen, että kukaan sisällyttää hallitusta nimetessään tillelinkin. Mutta ehkä meillä nyt onkin valtiovarainministeri Orpon hallitus...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Selvästi siitä tulee mieleen lause: "En ole puolesta enkä vastaan, vaan pikemminkin päinvastoin." Onko tässä jotain epäselvää muka?

Kyllä Väyrynen pitää saada Suomen presidentiksi, sillä vain hän voi pulushakilla päihittää shakkimestaritkin. Jos ei näissä vaaleissa, niin kuitenkin...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... tulee mieleen lause: "En ole puolesta enkä vastaan, vaan pikemminkin päinvastoin."

- Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.
- Elämä on laiffii.
- Pitkäkin kuiva kausi päättyy varmasti auringonpaisteeseen.

Onneksi meillä on julkkiksina aforistikkoja!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Neuvotteluihin meno on eri asia kuin päättäminen. Presidentti Koivisto taisi tehdä päätöksen liittymisestä ja pitkittyneet neuvottelut loppuivat siihen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Viime kevääseen asti Väyrynen kuului Niinistön tukimiehiin, ja oman henkilöhistoriansa ansiosta heistä merkittävimpiin. Sitten Pyrky-Paavo voitti Peesaaja-Paavon, ja Väyrynen sitaisi nopeasti olkiukokseen Nato-Niinistön. Nyt Väyrynen onkin jo vetoamassa Niinistön koko poliittiseen uraan muka perusteluna tämän arveluttavuuteen valtionpäämiehenä.

Viihdetaiteilja Irinalla olisi syytä esittää Paavo Väyryselle takavuosien hitti, jossa lauletaan "pokkaa sul on ainakin, se on käynyt selväksi!"

https://www.youtube.com/watch?v=HHjfR56NeR8

Asta Johanna Ikonen

Väyrynen on isänmaallinen, ei Niinistö.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Väyrysen tulo presidenttikehään on tervetullut lisäys. Nyt muiden ehdokkaiden on pakko ottaa kantaa Euroopan integraatioon ja maahanmuuttoon. Laura Huhtasaari on ollut liian kevyt haastaja, mutta Väyrystä on vaikeampaa ignoorata. Toinen hyvä puoli on se, että ehkä Väyrynen nousee toiselle kierrokselle Niinistön haastajaksi höpöehdokas Haaviston ohi. Väyrysestä ei tosin tule Suomen uutta presidenttiä, mutta hän saattaa saada liikettä tunkkaiseen ja seisovaan veteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Totta ihmeessä saa liikettä, seisoohan hän siinä polviaan myöden.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ei Paavolla ole mahdollisuuksia, nyt.
Mutta hän tähtääkin vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Silloin on pöytä puhdas.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vuoden 2024 vaalien aikaan Väyrynen on vasta 77-vuotias, eli on varsin todennäköistä, että hän on tuossakin kisassa mukana.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Väyrynen huvittaa kansalaisia, siitä ei ole epäilystäkään. Hän on tämän presidenttikisan vitsihahmo, mutta myös yhden laidan asiaosaaja."

Vitsi tosiaan. Kyllä hän kansaa huvittaa osaa, mutta hänen jalasmökkikikkailunsa, oman puolueen perustamisensa ja muut temppunsa vuosien varrelta osoittavat, että valtiomiestason jämäkkyyttä puuttuu - vieläkin. Kokemusta ja sen tuomaa tietoa politiikan alalta toki löytyy, mutta perusarvot löytynevät Kekkosen perinnekaapista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä palanen sitä vanhaa soinilaista sanan säilää liittyen Paavo Väyrysen politikointiin.

Timo Soini plokissaan vuonna 2008: "Nyt kun Irlannin kansa hylkäsi ns. Lissabonin sopimuksen, jota EU-perustuslakia nyt häveliäästi kutsutaan, Paavo Väyrynen on ollut hiljaa. Sopimus on 99 prosenttisesti sama, jonka kaatumisesta Väyrynen iloitsi. Mitäs nyt Väyrynen sanoo? Ei sano mitään, mutta tekee. Mitä? Paavo Väyrynen äänesti Eduskunnassa 11.6.2008 Lissabonin sopimuksen hyväksymisen puolesta. Tämä tapahtui 1 päivää ennen kuin Irlannin kansa sen hylkäsi. Miten kelvottomasta tuli kelvollinen? Tähän ei osaa vastata kuin Paavo Väyrynen.".

Koko kirjoitus täällä: http://timosoini.fi/2008/06/paavo-vayrysen-takinka...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tämä avaa hiukan Väyrysen toiminnan logiikkaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Väyrysen puolueen ideanikkarina hääräili läntisen yksijumalaisen uskomme paradoksi: sama Jumala kuuntelee sekä rikasta että köyhää, mutta antaa niille lisää joilla jo entuudestaan on, (Näyttöjä että osaavat hoitaa raha-asioita)

Muille luvataan ettei ketään jätetä, vaan kaikki pidetään mukana, jokaista tarvitaan ja jokaiselle on paikkansa isänmaan sankaristoissa. Niin syntyi Jytky.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset