Markku Huusko

Ilkka Kanervasta puhemies? Tuli iso este

  • Ilkka Kanerva on Suomen historian pitkäaikaisin kansanedustaja. Kuva: Petteri Paalasmaa
    Ilkka Kanerva on Suomen historian pitkäaikaisin kansanedustaja. Kuva: Petteri Paalasmaa

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva oli syyskuussa 2017 ylistetty poliitikko. Media oli pullollaan mukavia henkilöjuttuja hänestä, koska hän ohitti keskustalaisen Johannes Virolaisen Suomen pitkäaikaisimpana kansanedustajana.

Tässä kuussa 70 vuotta täyttävä Kanerva on saanut tällä vaalikaudella muutakin myönteistä julkisuutta. Hän on esiintynyt asiantuntevana turvallisuuspoliittisena keskustelijana eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan roolissa.

Kanerva on ilmoittautunut halukkaaksi johtamaan puhetta eduskunnassa, eli puhemieheksi. Paikka vapautuu vajaan kuukauden kuluttua alkavilla vuoden 2018 valtiopäivillä kokoomukselle sinisten Maria Lohelalta.

Puhemiehen paikka on arvovaltainen ja haluttu. Erityisen halutuksi sen tekee nyt se, että vuonna 2019 on eduskuntavaalit ja näkyvyys niitä ajatellen on taattu.

Moni on ajatellut tuon tehtävän sopivan kuin nakutettu Kanervalle, moninkertaiselle ministerille. Häntä ehdittiin pitää välillä jopa varmana valintana puhemieheksi, kun esimerkiksi Ilta-Sanomat kirjoitti syyskuun lopussa, että ”paikka on menossa Ilkka Kanervalle”.

Loppuvuodesta 2017 alkoivat tuulet muuttua. Esimerkiksi Iltalehti teki joulukuussa jutun, jossa muistutettiin kansanedustajan ”menneisyyden synneistä”. Kanerva aiheutti ministerieroonsa johtaneen tekstiviestikohun vuonna 2008 ja Facebook-viestikohun vuonna 2010. Jälkimmäiseen liittyi mediatietojen mukaan 16-vuotias tyttö, ja sen tapauksen jälkeen Kanerva kertoi hakeutuneensa ammattiauttajalle.

Kanervan tielle kohosi uusi iso este, kun Helsingin Sanomissa ilmestyi viime lauantaina uutinen, jonka mukaan kokoomuksen ”eduskuntaryhmässä on noussut epäilyjä Ilkka Kanervan sopivuudesta puhemieheksi tekstiviestien takia”. Juttuun oli haastateltu useita kokoomuslaisia.

HS nosti esille viime syksynä syntyneen kansainvälisen #metoo-liikkeen, jonka ansiosta naisten kokema seksuaalinen ahdistelu nousi isoon keskusteluun. #Metoo on saavuttanut tämän vuoden puolella yhä suuremmat mittasuhteet.

Yhdysvalloissa tv-tähti Oprah Winfrey julisti eilen Golden Globe -gaalassa, että naisille ja tytöille on koittanut uusi päivä. ”Aivan liian kauan naisia ei kuunneltu tai uskottu, jos he uskalsivat kertoa totuuden noista vaikutusvaltaisista miehistä. Mutta heidän aikansa on lopussa, se on lopussa”, Winfrey sanoi historian epäoikeudenmukaisuuksiin viitaten STT:n jutun mukaan.

Nyt #metoo on saavuttanut myös Ruotsin valtiopäivien puhemiehen Urban Ahlinin. Häntä syytetään seksuaalisesta häirinnästä, jonka hän kiistää.

Kokoomus – ja asiasta käytännössä päättävä puheenjohtaja Petteri Orpo – ottaa riskin, jos puolue valitsisi Kanervan puhemieheksi.

Onko kokoomus valmis tuohon ratkaisuun eduskuntavaaleja edeltävänä vuonna? Vai tekeekö se poliittisesti varmemman valinnan nimittämällä paikalle eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan Anne-Mari Virolaisen, eduskunnan toisen varapuhemiehen Arto Satosen tai jonkun muun?

Virolaisen osakkeet ovat puhemiespörssissä nousussa. Eräs kokoomuslainen arvioi, että vaalipiiri (Virolaisella ja Kanervalla sama kuin Orpolla) ei saa tehtävään sopivan henkilön kohdalla muodostua esteeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Vihollinen, verivihollinen, puoluetoveri. Puhemiehen paikalle haluaa myös moni muu ja kaikki keinot käytetään.

Tuo meetoo-kampanja saa yhä huolestuttavampia piirteitä. Siitä on tehty koston ja vallan väline - julkkisten esiintulon keino - ja kääntyy jo omaa tarkoitustaan vastaan

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Politiikka on kovaa peliä, jossa peliasetelmat voivat muuttua hyvinkin nopeasti, koska maailma ympärillä muuttuu. Siitä tämä käynnissä oleva puhemiespeli on erinomainen esimerkki.

On mahdotonta sanoa, miten #metoo liikkeenä vielä kehittyy, mutta paljon hyvää se on tuonut tullessaan, koska on nostanut tärkeän asian pöydälle.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Metoo ei ole syyllinen Ilkka Kanervan ongelmiin eikä nykypolitiikan likaiseen julmuuteen. Sekin muuttuu likaiseksi, kun / jos sitä käytetään mielivaltaisesti .
Ilkan kohdalla valitettavasti on valittavana muitakin lyömäaseita.
Joillekin aseille pitäisi kyllä olla vanhenemisaika.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #48

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171213220060055...

Tätä kyllä näytetään käytettävän aseena muuallakin. Tämä on ase ilman vanhenemisaikaa ja rankaistukset voivat olla erittäin kovia sekä kalliita, vaikka ei olisi mitään totuutta takana. Miksi turhaan kainostella.

Aineksia suomestakin löytyy. Seiskapäivässä kekisteli ex salarakas, joka otsikon mukaan on joutunut superpolitiikkojen ahdistelun ja tekstiviestittelyn kohteeksi. Metoo...

On tässä kamppanjassa hyviäkin puolia. Mutta kyllä ne eväät on syöty nopeasti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vihollinen, verivihollinen, puoluetoveri", ja viimemainittu nimenomaan samasta vaalipiiristä.

Lueskelin Sinikka Mönkäreestä kirjoitetun (Patrik Pehkonen) elämäkerran, ja sen tarinan pahis on imatralainen demaripoliitikko Sinikka Hurskainen. Nämä kaimatytöt eivät liene toistensa mielestä tehneet mitään oikein!

Käyttäjän OrvoMarjamki kuva
Orvo Marjamäki

On se hyvä että on tullut senverran ikää (ja vakinaistuttu) että satunnaiset seksikumppanit on jääneet takavasemmalle, mutta jos näin ei olisi, pitäisin aina mukanani kirjelappusta jossa lukisi näin: Olemme molemmat ryhtymässä tähän seksioperaatioon vapaaehtoisesti ja tahtoisesti, Allekiejoitukset, päiväys nimenselvennykset ja parin satunnaisen todistajan allekirjoitus. Että tänäpäivänä näin. Viite: Jaakko Ojaniemen kommentti.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Minusta Ben Berl Zyskowicz on paras kansanedustaja tohon tehtävään, mikäli puhemiehen paikka on kokoomuksen heiniä.

Juha Hämäläinen

Ben ehkä ei halua. Hänellä krooninen migreeni, joka voi olla este käytännössä. Pirullinen vaiva.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Muistaakseni Ben on aiemmin kieltäytynyt sekä ministeriydestä että puhemiehen pallista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Erinomainen ominaisuus ihmisessä, että ymmärtää omat rajoitteensa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Migreeniin on hyvä ja turvallinen lääke. #CBD Ben varmaan tietää sen koska Isrealissa tutkimusta tehdään asian tiimoilta jatkuvasti. :)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ben ei ole mentaliteetiltaan eikä terveydeltään tehtävään sopiva. Tietää tämän itsekin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hän olisi varmaan pätevä, mutta ei ole ilmoittautunut halukkaaksi tuolle paikalle, enkä usko että ilmoittautuu. Mukana ovat Ilkka Kanerva, Arto Satonen ja Anne-Mari Virolainen, katsotaan tuleeko muita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saa nähdä kiinnostaako Salolaista jos Kanervan osakkeet näyttävät heikoilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Seija, miksi ihmeessä puhemiehen tulisi olla joku palkkiovirka. Puhemiehenä Salolainen varmasti nauttisi suurta luottamusta ja olisi mies paikallaan, mutta kun noita ukkoja on huippupaikoilla jo aivan tarpeeksi. Sale, Juha, Petteri ja Timo, kyllä sinne yksi nainekin pitää väkisin saada. Mari-Leena Talvitie on oululaisten suosikki.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Arvelisin että puolueen sisällä käydään keskusteluja kunkin ansioista ja Salolaisellahan niitä on, ja lisäksi kyseessä on lyhyt aika kun seuraavat EK-vaalit ovat runsaan vuoden kuluttua.

Nykyinen puhemies on ollut julkisuudessa varsin hiljaa ottaen huomioon että puhemies on valtakunnan arvoasteikossa 2. sijalla ja Zyssen lyhyt kausi ennen varsinaisen valintaa jäi siitäkin mieleen. Myös Salolaisella on sanottavaakin. - Ehdottamaasi en tosin tunne, näkyy ainakin edenneen nopeasti luottamustehtävissä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #16

Salolaisella on paljon tehtävän vaatimia ominaisuuksia ja ansioita. Olisi hynä puhemies.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #13

Oikeusministerikin voisi olla hyvä tuolle paikalle, jos oikeusministerin postiin löytyisi joku toinen. Eikö kokoomuksessa ole muita kuin nuo mainitut? Minusta pitäisi olla. Esimerkiksi eduskuntaryhmän 3. varapuheenjohtaja Sari Raassina?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

Se on nimenomaan palkkiovirka; eläke on korkeampi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #46

Soini kehui Lohelan nousua puhemieheksi. Kehumisista on kirjoitettu Kainuun Sanomissa näin; "Lohela on englannin kääntämistä ja tulkkausta opiskellut humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on tullut tunnetuksi yhtenä maahanmuuttopolitiikan kriitikoista. Soini kiisti, että hänen valintansa liittyisi puolueen maahanmuuttokriittisten edustajien pitämiseen tyytyväisinä." Sekä

"– Olemme todella iloisia ja ylpeitä siitä, että meillä on nuori, pätevä naispuhemies Suomessa, puolueen puheenjohtaja Timo Soini kehui ryhmäkokouksen jälkeen torstaina."
https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/koti...

Kyllä Soini kielitaitoa muistaakseni korosti erittäin voimakkaasti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuo vaalipiiriasia on Virolaisella haitta, mutta nainen voisi jatkaa puhemiehenä mielestäni, se sulkisi Satosen, Kanervan ja muut miehet pois kylmästi. Oululaisena toivoisin, että Mari-Leena Talvitie olisi enemmän kiinnostunut paikasta.

Näin saataisiin alueellisuutta ja myös tasa-arvoa nostetuksi enemmän, koska kaikki parhaat ministeripaikat on jo jaettu röyhkeästi miehille. Juha, Timo ja Petteri, sekä puhemieheksi Mari-Leena.

Juha Hämäläinen

Maailma on sama kuin ennenkin. Kouhotuksen aiheet vain vaihtelevat. Kanerva on terve mies pienestä koostaan huolimatta eikä tietääksemme ole mitään seksuaalirikoksia tehnyt.

Ilkka on vaimoni mukaan hänenkin tyttöseuruettaan ahdistellut Kymppikerroksen yökerhossa. Herätti kuulemma lähinnä hilpeyttä.

Pakonomainen korrektius on tylsä piirre ihmisessä. Vähän on jätettävä liikkumatilaa jokaiselle siitä huolimatta, että monilla on nykyään ongelmia jo tunnistaa sukupuolinen suuntautumisensa. Jos jollain ei tätä ongelmaa ole niin ei pidä siitä pillastua.

Ilkka Kanerva on puutteistaan huolimatta pätevä puhemiehen tehtävään. Otetaan sellainen ranskalainen ote tähän asiaan. Elämänmyönteinen lähestyminen neuroottisuuden sijaan.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Puhemiehen paikka hyvin perustein voidaan antaa Ilkka Kanervalle. Pitkäaikaisena kansanedustajan hän on sen paikan ansainnut. Vanha tekstiviestijuttu (tekstiviestejä naiselle) on tekosyy olla nimittämättä Kanervaa eduskunnan puhemieheksi. Muutama vuosi sitten Ilkka Kanervan ei olisi tarvinnut erota ulkoministerin paikalta - ja tällä hetkellä media ja muutamat tasa-arvointoilijat vaatisivat Kanervalle puhemiehen paikkaa - jos hän olisi lähettänyt vastaavan sisältöisiä tekstiviestejä miehelle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta Ilkka voi olla tyytyväinen jos saamiinsa tehtäviin, ei mitään elämäntyöpalkintoa tai saäälistä puhemieheksi mies enää tarvitse. Nuorempia ehdokkaita kehiin, nyt pestistä poistuva puhemies ei ollut vanha, joten mikä pakko on seuraajankaan olle mikään jäähdyttelijä? Nuoruus on tulevaisuutta, menneisyyden miehet eläkkeelle.

Lisäksi Ilkalla on rasitteena tuo sama vaalipiiri, kuin Orpolla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan aidosti harmittaa Maria Lohelan puolesta. Hän on ollut virkistävä omaksi ja puolueensa eduksi esiintyvä henkilö, jonka olisi toivonut voivan jatkaa vaalikauden loppuun. On suorastaan kauheaa, jos tilalle valitaan vanhoja kuluneita ja ryvettyneitä partoja, jotka joutaisivat putoamaan koko eduskunnasta pois.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minustakin Maria Lohela on ollut erinomainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, mielestäsi kuuluu puhemiehen paqikka "Sintuille", epäilen vahvasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten ylempänä todetaan Ilkka Kanerva ei ole syyllistynyt rikoksiin tekstiviesteissä tai 16-vuotiaan tytön kanssa chattailussa. Ne saattavat monien mielestä olla epäsopivaa käytöstä hänen asemassaan olevalta henkilöltä moraalisessa mielessä, mutta nämä moraaliarvot kun tuppaavat muuttumaan joka tapauksessa vuosien saatossa.

Olettaakseni ei myöskään #metoo-kampanjan perusteissa ole aihetta syyllistää Ilkka Kanervaa. Tuskinpa hän on harjoittanut epäsopivaa vastentahtoista kopelointia, nimittelyä t.m.s. Se puutarhan kunnossa pitäminenkin oli kahden aikuisen välistä vuorovaikutuksellista keskustelua, joista toinen petti sovinnaisen käyttäytymismallin julkistaessaan sellaista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Teknisesti asia on varmaan noin. Jännä nähdä, vaikuttaako Orpon valintaan Kanervan kohdalla jo kerran isosti realisoitunut poliittinen riski. Muistissa on Kataisen päätös antaa Kanervalle potkut ministerin paikalta vuonna 2008.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kanerva ei saanut potkuja tekstiviestien vuoksi vaan siksi, että hän valehteli niistä.

Mitään tekemistä asialla ei ole seksuaalisen ahdistelun kanssa, Kanervan harkintakyky petti kun hän valehteli ja antoi täten yhdelle julkisuustyrkylle kaikki aseet käsiin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

Niinhän tuo meni. Kävi kuten Clintonille. Maailman menestyneissä poliitikoissa on näitä pilvin pimein. Tavallaan ihan hyväksyttävää olla kertomatta pelehtimisistään julkisesti. Ne eivät kuulu muille ja kaikkein vähiten tuomioistuimiin.

Näillä miehillä hormonit pörrää ylikierroksilla. Heidän kannaltaan naiset heidän ympärillään harjoittavat läsnäolollaan miehen seksuaalista ahdistelua. Asia on ihan sen mukaan kenen vinkkelistä sitä katsoo.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Juha hyvä, Huusko on kaukonäköinen kysyessään kannattaako Kokoomuksen ottaa riskiä Kanervan valinnan suhteen. He mokasivat jo kerran, ulkoministerinimityksessä, vaikka puoluetoimiston tiedossa oli Iken käytösongelmat naisten suhteen jopa työtehtävien yhteydessä, olleet jo vuosien ajan.

Tuo tekstiviestittely puutarhoineen oli harmiton, eikä olisi riittänyt ulkoministerin viralta panoon, anteeksipyyntö ja katumus olisi riittänyt ja kansansuosio olisi ollut taattu. Syy miksi näin ei toimittu, oli Kanervan tausta joka olisi voinut kohun siivittämänä nousta esille ja haitata Kokoomuksen mainetta. Kanervahan myönsi kohun laannuttua käyneensä seksiaddiktioterapiassa tai vastaavassa ja oli kovin katuvainen.

Ihmettelen jos Kanerva itse uskaltaa ottaa riskin joutua Suomen #metoo-kampanjan myötä uudestaan kohun keskelle, aikamoinen urheilumies on jos näin tekee.

Olli Kankaanpää

Mitä helvettiä. Tietojeni mukaan kaikki nipistelevät eduskunnassa toisiaan pyllystä. Puhemiehen paikka sopisi Paavo Väyryselle, joka on laskelmieni mukaan Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja, kun myös europarlamentaarikon tehtävät huomioidaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nipistelijänä Väyrynenkin on tullut tunnetuksi. Liekö muutenkaan sopivaa ainesta?

Olli Kankaanpää

Perussuomalaisen sahurin toiminta ei ollut poikkeus, vaan vanha normi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On niin vanha juttu kyllä tuo, että vaikea uskoa että se enää vaikuttaisi? Varsin pieni juttukin. Nykyään ministerit eivät eroa enää mistään syistä.

Olihan Lohelakin entinen Homma-foorumilainen. Toki Lohela on siitä kohentanut tasoaan huomattavasti. Se on vanha juttu.

Olli Kankaanpää

Kun kerran kävin reissullani.. Asiat on jo annettu anteeksi ja mies on tuomionsa suorittanut.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vanha juttu kyllä, mutta kun se nousee esiin tässä ajassa, on se saanut aikaan kokoomuslaisissa varovaisuutta. Tästähän se HS juuri raportoi: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005514951.html

Kun jokin asia nousee näin isosti esille valtakunnan merkittävimmässä sanomalehdessä, alkaa sillä yleensä olla myös itseään toteuttavaa vaikutusta. Tärkeää on muistaa se, että puolueen puheenjohtajan pitää ennen vaaleja välttää kaikkia riskejä, jotka vältettävissä on, pienimpiäkin.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Ilkka Kanerva on erinomainen ehdokas puhemiehen tehtävään. MeToo:ta kannattavat nolaavat hankkeensa tekemällä siitä verukkeen puoluepoliittiseen vyörytykseen.

https://www.youtube.com/watch?v=oVsmVKmr-cU

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Paras vaihtoehto olisi, että Lohela siirtyisi kokoomuslaisiin ja jatkaisi puhemiehenä. Sen verran upeasti hän on homman hoitanut.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Edustamisen ehkä on hoitanut, mutta ei salitoiminnan osalta ole hoitanut hyvin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Kuten AA tuolla totesi, niin Kanerva jo liian vanha tehtävään. Siksi suosittelen itseäni, meillä sentään 10v ikäero edukseni. Huusko tuolla yllä höpäjää pätevyydestä, mutten itse ainakaan ole mitenkään vakuuttunut että tuossa tehtävässä mitään kummempia aivokirurgin ominaisuuksia tarvitaan, vaan tällaisella kesken jääneellä keskikoulupohjallakin voisi homman klaarata himaan.
Muita etuja tuon ikäni lisäksi toki se, että tällä hetkellä ansiosidonnaisella, josta maksan noin kolmesataa kuussa veroa. Tuosta puhemiehen palkkiosta minulla menisi jo veroihin useita tuhansia. Ymmärtääkseni täällä aina kehuttu noita isotuloisia "waalruuseja", kun maksavat niin kovasti veroja, joten tässäkin pisteet itselleni. Lisäksi sitten tietty se, että näin olisi yksi työtön vähempi.
PS vaikka toki itsekin harjannut muutamaa puutarhaa, niin niistä ei ole lehdissä kirjoiteltu, joten olen myös kokolailla "puhtoinen". Plussaa siis sekin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ihme homma jos kokoomus ei anna Satosen jatkaa. Hoitanut varapuhemiehen tehtävät erinomaisesti. Selvästi pätevin ja tasapuolisin ollut nykyisen puhemieskolmikon joukossa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos ajatellaan, että perinteinen itäsuomalainen (Katainen, Lipponen, Liikanen, Rehn jne.) "koodinavaajan" ohje suomalaisessa yhteiskunnassa menestymiseksi pätee - ei tee haittaa jos aina turvaa päältä ruotsalaisen asian Suomessa - niin Savon Sanomien kolumnisti Hjallis Harkimo on ottanut kantaa todeten Virolaisen puhuvan ruotsia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valtakunnan hierarkiassa eduskunnan puhemies on heti toinen presidentin jälkeen.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, sillä poliittista valtaa puhemiehellä on sangen vähän ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan eduskunnan puhemies kansliatoimikunnankin puheenjohtaja.

https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/Org...

Edit:
https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/Org...

Lohelan kannanottoja ei ole juuri julkisuudessa näkynyt, viimeksi Heinäluoma sen sijaan lausui puhemiehenä mielipiteensä asiasta jos toisestakin, esim.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-t...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Puhemiehen postiin näkisin merkittävämpänä esteenä seuraavaa:

Kanervan kyyninen opportunismi jo 1970-luvun Kekkosen ajan Suomessa oli läpinäkyvää ja ilmenee mm. Riku Keski-Rauskan kirjassa "Yksinäinen Ehrnrooth" (2015).

Kokoomuksen "remonttimiehiin" kuulunut Kanerva menetti täysin poliittisen uskottavuutensa ja luottamuksensa puukotettuaan perustuslaillisia - mm. Gerog C. Ehrnroothia selkään - vaikka onkin selvinnyt sosiaalisin taidoin näihin päiviin asti.

Päämotiivina oli hallituskipeys, joka kiertyi N-liiton liehittelyyn ja Kekkosen valinnan poikkeuslakiin. Kokoomus ei siitä aallonpohjasta ole koskaan täysin toipunut, koska ei ole kyennyt käsittelemään po. alennustilaa.

Trauma elää, mutta kohde on vaihtunut. Moskovan tilalla on Bryssel-sokeus. Kokoomus on kehittänyt EU:sta ikiomat "yleiset syyt", joiden pohjalta se 2000-luvulla tekee poliittisille vastustajilleen samaa kuin ne Kekkoslovakian aikoina tekivät Kokoomukselle.

Käyttäjän fennopower kuva
Reino Mustonen

Nämä historian kaivelut "youtoo" mustamaalaamisineen ovat jo vainoamista ja ahdistelua.
Esille tuodut asiat olisivat rikoksenakin vanhenneet mutta eivät kostoa janoavien mielessä.
Kenen kansanedustajan historia kestää likapyykin kaivelun nuoruusvuosiin asti. Löytyy aborttia, juovuksissa riehumista, lehmäkauppoja, sisäpiiritiedon käyttöä...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Entä jos"ile" on parantanut tapansa ?
-tuleeko häntä rangaista menneistä synneistä,,kuka heittää ekan kiven ?

Kuka meistä/heistä olisi täysin nuhteeton ?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Siskoni oli tuon kaivelun ja syyllistämisen kannalla. Aioin olla hänellä yötä, mutta kun mielipiteemme poikkesivat niin jyrkästi, lähdin matkoihini keskellä yötä.
Onhan se eräänlaista vainoa, feminismiä se on. Mihinkään muuhun asiaan ei jälkikäteen kajota niin rankasti. Tosin julmia rötöksiä, törkeyksiä, on kyllä tapahtunut, ja se on tietysti väärin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset