Markku Huusko

Harkimo lorottaa antaumuksella kokoomuksen muroihin

  • Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Harkimo eduskunnassa vuonna 2016. Kuva: Petteri Paalasmaa
    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Harkimo eduskunnassa vuonna 2016. Kuva: Petteri Paalasmaa

Liikemies Harry Hjallis Harkimo oli kokoomukselle kallisarvoinen henkilö eduskuntavaaleissa 2015, sillä hän sai tuolloin 11 416 henkilöä äänestämään itseään. Se oli kokoomuksessa Alexander Stubbin jälkeen toiseksi eniten Uudenmaan vaalipiirissä ja tuplamäärä verrattuna esimerkiksi ministeriksi kesällä 2016 nousseeseen Kai Mykkäseen.

Sen jälkeen Harkimo ei ole kunnostautunut varsinaisesti puolueensa uskollisimpana palvelijana. Hän ei ole käyttänyt eduskunnan suuressa salissa aktiivisesti puheenvuoroja, hän on ollut varsin usein pois edustamansa talousvaliokunnan kokouksista (vaikkakin sanoo puhuneensa valiokunnissa) ja on jäänyt monelle kansanedustajakollegalleen varsin vieraaksi.

Televisiossa suorapuheinen Harkimo toki on tuon tuosta joko omassaan tai muiden ohjelmissa. Verkossa hän on myös näkyvä blogeineen ja Twitterissä yli 100 000:lla seuraajallaan.

Viime aikoina Harkimo on kunnostautunut Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ja puolueensa puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon ajaman sote-uudistuksen ja myös puolueensa toiminnan yleisempänä arvostelijana.  

Harkimo nosti hiljattain esille kriittisen havaintonsa kokoomuksen sosiaaliturvan uudistamismallista, että se olisi puhtaasti puheenjohtaja Orpon luomus. ”Siis Orpo oli avustajansa kanssa päättänyt, että tämä on kokoomuksen malli. Siis vain nämä kaksi pääsevät siihen päättäjien tilataksiin”, Harkimo nurisi kirjoituksessaan.

Harkimon edustajakollega Juhana Vartiainen (kok.) joutui huomauttamaan sarkastisesti, että ”Universal Credit -sosiaaliturvaa on vuoden ajan kehitelty eduskuntaryhmän kannustinloukkutyöryhmässä. Tämän ja muiden vastaavien ryhmien kokouksiin on kaikilla ryhmän edustajilla vapaa pääsy”.

Uusimpana uutena Harkimon nimi on liitetty hankkeeseen, jossa ollaan muodostamassa uutta poliittista liikettä Suomeen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen on ampunut tätä tietoa tänään alas kokoomuksen Verkkouutisissa. Jokisen mukaan Harkimo kiisti keskustelussa, että olisi irtautumassa kokoomuksesta tai keräämässä sote-uudistusta vastustavaa eduskuntaliittoumaa. 

Kokoomuksen pakka on joka tapauksessa sekaisin ja sitä sekoittaa entisestään Harkimon omapäinen puuhastelu, antaumuksellinen kokoomuksen muroihin lorottelu. SDP on vienyt gallup-johtopaikan, ja myös Harkimoa selvästi sote-asiantuntevampi kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) tekee kaikkensa, jotta Sipilän ja Orpon sote-uudistus ei toteutuisi.

Vaikka Harkimo ja Lepomäki eivät tiettävästi tee juuri yhteistyötä, samalle henkilölle he tekevät palvelusta: SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle. Hänestä tulee seuraavien eduskuntavaalien jälkeen pääministeri sitä suuremmalla todennäköisyydellä mitä enemmän kokoomuslaiset tekevät irtiottojaan.

Lepomäen poliittiselle uralle tästä hässäkästä voi viime kädessä tulla vaikka nostetta. Talouselämän toimittaja Matti Virtanen kysyi tänään Lepomäeltä, mistä asemasta hän aikoo poliittisia haaveitaan toteuttaa, kenties pääministerinä?

”Ei vielä”, Lepomäki vastasi. (Lue Lepomäen tänä aamuna tehty haastattelu ja katso video täältä)

Harkimon tulevista poliittisista kuvioista kuulemme uutta tietoa vielä tänään. MTV:n ja Ylen mukaan hän olisi kuitenkin eroamassa kokoomuksesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Harkimolla oli ratkaiseva panos Alexander Stubbin syrjäyttämisessä kokoomuksen puheenjohtajan paikalta. Nyt ei näköjään kelpaa Petteri Orpo. Harkimo on samanlainen politiikan sooloartisti kuin Donald Trump.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005019605.html

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Joku vertasi Harkimon ja Jungnerin mahdollisesti yhdessä kaaveilemia politiikan kuvioita Twitterin puolella Ranskan Macroniin. En oikein keksi yhtymäkohtia. Enemmän Harkimon taustassa ja tyylissä on tosiaan Trumpia kuin Macronia, mutta ehkä on parempi pitää häntä ihan vain Harkimona, jolla on poliittisia intohimoja, jotka selvinnevät myöhemmin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei Hjallis tule nössöjen kanssa toimeen.
Lisäksi hänellä on varmaan muitakin juttuja ihan riittämiin.
Saapi nähdä mitä tekee Lepomäki.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, Harkimolla on "muitakin juttuja ihan riittämiin". Mutta kun pitäisi ne eduskunta- ja puoluehommat hoitaa kun on mukaan lähtenyt.

Eivät muut tule juoksemaan perään ja kyselemään miten asiat herran mielestä tulisi hoitaa. Jos on mukaan vaikuttamaan halunnut, pitää yrittää vaikuttaa: perustella, hakea liittolaisia, taas perustella. Silloin saattaa saada jotain haluaansa aikaiseksi. Turha siis odottaa, että muut tulisivat kumartamaan ja palvomaan ensimmäisen kauden kansanedustajan edessä.

Juhani Vehmaskangas

Kaikkea muuta Harkimo onkin jo ehtinytkin puuhastelemaan. Kuten tekstistäkin käy pitkälti ilmi. Kyllä hänen on nyt jo aika saada ihan ikioma ökypuoluekin.
Harkimo on selvästi suoran toiminnan mies! Mies joka ei [poistettu] kumarra.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Harkimo valittaa sitä ja tätä. Hän on nyt siellä vallan ytimessä, niin yrittäisi vaikuttaa ja muuttaa asioita eikä koko ajan narisisi.

Harkimo on kävelevä esimerkki demokratian epäonnistumisesta. Mies saa julkisuutta kaikenlaisella hömpällä osoittamatta minkäänlaista poliittista taitoa. Hömppä tuo julkisuutta ja sen nosteessa hän saa ääniä ja menee Eduskuntaan, mutta poliittiset kyvyt ja ansiot ovat edelleen nolla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kuinka voit vaikuttaa mihinkään jos sinua ei kuunnella? Tai "kuunnellaan" muttei kuunnella?

Sitähän tuo juuri Harkimo "narisee" ettei voi vaikuttaa mihinkään vaikka on kova ääni mies ja valittu vaaleilla!

Hienoa että joku uskaltaa tehdä myös asioita eikä vain "narista" ja silti kuullua tähän "Demokratiaan" jota Suomen politiikaksi kutsutaan!

Odotan innolla mitä hän keksii, siinä on nimittäin mies joka saa asioita aikaiseksi jos vaan sille linjalle lähtee! Nykyaikana on erittäin helppo saada hyvin ääniä/paikkoja eduskuntavaaleissa kunhan on vain puoluekirjat ja puoluesuunnitelut kunnossa!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikäli oikestopuolueita saadaan sekaisin ja niiden kannatus laskee, silloin kannatan vilpittömästä tätä Harkimon liikettä.

Mukavaa, että joku joskus kusee kokoomuksenkin muroihin.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Kommenttisi kertoo selkeästi minne päin sinä lorottelet, mutta miten tämä maa olisi parempi, jos sitä johtaisi Rinteen tapainen jänkkä-joonas perässä hiihtelijöineen. Rinne osaa ulkoa yhden poliittisesti korrektin lauseen, jota hokee joka saumassa ja toimii sitten juuri päinvastoin käytännössä. "Demarit ovat aina olleet ja ovat edelleen vähäosaisten asialla.....", mutta unohtaa, että tämä maa on siinä epämiellyttävässä nesteessä, jota Harkimo kuulemma lorottelee, juurikin demareiden asiosta. Kummankin, niin Kokoomuksen kuin demareidenkin tukipuolueena on ollut sama, maajussien joukko, joka ajaa ahneesti vain omaa etuaan ja kieroudellaan saa aina haluamansa.
Joten miksi ilakoida Kokoomuksen tappiosta, ainakaan demareiden hyväksi?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

En usko uuden puolueen perustamiseen mutta oman eduskuntaryhmän perustamiseen uskon.

Hjallis on hyvin voimakastahtoinen persoona ja ehkä on huomannut ettei rivikansanedustajana pääse tarpeeksi esille.

Oman eduskuntaryhmän kautta oma ääni kuuluu paremmin varsinkin kun järjestetään tällainen kohu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Katsotaan. Nyt täytyy lähteä eduskuntaan kuulemaan noista Harkimon plääneistä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

On syytä muistaa, että mainittu äänimäärä jäi lähes 2000 ääntä vajaaksi edes oman paikan lunastamisesta, eli Harkimo meni eduskuntaan kokoomuksen vertauslukua hyväksi käyttäen. Siis sillä oletuksella, että olisi ilman kokoomuksen ehdokkuutta saanut yksinään tuon äänimäärän, mikä on lähes mahdotonta.

Itse asiaan liittyen, en tiedä kuka hänelle meni lupaamaan että pääsee päättäjien pöytään keltanokkana pystymetsästä, vai keksikö sen ihan itse? Ei politiikassa asia noin toimi, ainoastaan kepussa pystyy Sipilän siivellä Berner kävelemään protokollan ohitse. Kokoomus tunnetaan hyvin hierarkisena puolueena.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En pidä tästäkin blogista läpi paistavasta ajatuksesta, jonka mukaan kansanedustaja olisi puolueensa palvelija, eli käytännössä puoluejohdon palvelija.

Mutta näinhän kaikissa puolueissa toimitaan, ja halutaan yhä enemmän toimia. Ja se on oillut demokratialle isosti haitaksi, jos ei muuten niijn siten että se on vähentänyt kansalaisten kiinnostusta politiikkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Puoluepolitikoinnin soisi, näin sivusta seuraten, olevan samanmielisten yhteistyötä ja kilpailua erimielisten kanssa. Olen julkisuudessa olevista tiedoista ollut huomaavinani, ettei H.Harkimo ole juurikaan siihen sopeutunut tai edes yrittänyt sopeutua. Hän lienee eduskuntakaudellaan ollut enemmän TV-studioissa kun eduskunnassa tai puolueensa riennoissa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jos jokainen kansanedustaja alkaa toimimaan omien mieltymystensä mukaisesti ja viis veisaa yhteistyöstä ryhmänsä kanssa, on soppa valmis ja mistään ei tulisi yhtikäs mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, hyvänä esimerkkinä tästä voi pitää eduskunnan nykyistä sinistä ryhmää, joka ei kyennyt yhteistyöhön puolueensa, Perussuomalaisten, kanssa?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kerrankin voin alleviivata Lukkalan kommentin täysin.

Seppo, edes jonkinlainen johdonmukaisuus sanojen ja tekojen välillä olisi hyvä säilyttää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Miksi jokainen kansanedustaja alkaisi toimia omien mieltymystensä mukaisesti? Puolueillahan on ohjelmansa, joten samanhenkiset ovat jo valmiiksi samoissa puolueisssa.

Nykyinen ehdottoman tiukka ryhmäkuri on ehkä pahin vaihtoehto, koska se voi johtaa puoluejohdon toimimiseen täysin puolueen ohjelman vastaisesti, ja pahimmoillaan hajoittaa puolueen kahteen osaan. Tästä on runsaasti esimerkkejä.

Nykyinen tapa on tehnyt puoluejohtajista - etenkin hallituksessa istuvista - yksinvaltiaita. Pakollinen ryhmäkuri takaa hallitukselle kuin hallitukselle neljän vuoden toimintakauden, vaikka jo ensimmäinen toimintavuosi osoittaisi hallituksen olevan kykenemätön ja perustuslaista piittaamaton harhapoiluilla kulkija.

On äärimmäisen vaarallista jos (ja kun) kansanedustuslaitoksesta tulee pelkkä hallituksen kumileimasin.

On kyse paljon suuremmista asioista kuin yhdestä Harkimosta tai Jungnerista, mutta heidän touhunsa avaavat ovet keskustelulle ryhmäkurista ja siitä kuka tottelee ja ketä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kun presidentillä ei ole enää valtaa hallituksen hajottamiseen, voi hallitus tehdä vaikka kuinka typerää politiikkaa. Pahimpien hallituksen mokien läpimenon tällä eduskuntakaudella on tähän asti estänyt perustuslakivaliokunta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Puolueitten pitää hoitaa eteen tulevia asioita ja tehdä niistä päätöksiä miten niissä toimitaan. Ja se tapahtunee sillai, että ensin asia käsitellään ryhmässä ja ryhmän kanta asiaan ratkaistaan vaikka äänestämällä. Sit kun ryhmän kanta on selvinnyt, toimitaan ryhmän enemmistön tekemän päätöksen mukaisesti. Jos sitten lopullisessa äänestyksessä jokainen toimii ja äänestää miten sattuu, eikä hyväksy ryhmänsä tekemää päätöstä, vaan äänestää vastoin ryhmän kantaa, niin päätöksenteosta ei taitaisi tulla yhtään mitään..

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Harri Harkimo lähti sitten Kokoomuksesta.

HS:n välittämä info päättyi hetki sitten Eduskunnassa. Harkimo seisoi presidentti Svinhufvudin rintapatsaan edessä ja ilmoitti erostaan.
Aika autoritääristä johtamista, hän kommentoi.

Hjallis lupasi äänestää hallituksen esitysten puolesta. Paitsi Soten, josta hän totesi, ettei tiedä siitä riittävästi; joka viikko näyttää tulevan uutta tietoa, kuten palkkakorvauspotti, jonka nyt arvellaan olevan 700 - 1000 miljoonaa euroa, mistähän sekin tulee? Samoin pisteytykset ym. Ei voi ottaa vielä kantaa, hän tähdensi.

Miksikään oppositiopoliitikoksi hän ei sano ryhtyvänsä. Eduskuntavaaleja 2019 hän sanoo vielä miettivänsä. Mutta Maakuntavaaleista hän toteaa, ettei tiedä vielä mistä niissä päätetään, joten ei hän voi asettua ehdolle vaaleihin, joista ei tiedä mitä ne oikein ovat.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Harkimo nosti teollaan esiin olennaisenn kysymyksen: pitääkö puolueen palvella puheenjohtajaansa, vai puheenjohtajan puoluettaan.

Kuten olen edellä jo todennut niin nykyisessä toimintamallissa erityisesti hallituspuolueiden kansanedustajat muodostavat puheenjohtajiaan palvelevan kumileimasinautomaatin.

Onko se tervettä demokratiaa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

EN tykkää sinänsä kaverista, Mutta jumakkeli jos pystyy sanomaan SUORAAN ettei tiedä jostain asiasta, ja en äänestä sen takia! Niin ISO PEUKKU, kumarrus, Taputukset tälle tyypille! Ehkä pahinta mitä kansanedustajat tekevät on se että kuuntelevat puolueen johtoa ja äänestää mitä he tahtovat, eikä itse tiedä mistä äänestää! Veikkaan että suurinosa äänestää näin jossain vaiheessa 4 vuoden aikana! Pitää olla selkärankaa ja sanoa että äänestän tyhjää tai (EI) jos en tiedä mitä tapahtuu (kyllä) äänestämisestä! Hienoa!

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS oli myös paikalla: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005647959.html

Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo kertoi eronneensa kokoomuksesta.

Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo ilmoitti eduskunnan Valtiosalissa pitämässään tiedotustilaisuudessa eroavansa kokoomuksesta.

– En kerro tulevaisuudensuunnitelmistani tänään, mutta tästä päivästä lähtien olen eronnut kokoomuksesta.

Syyksi Harkimo sanoo sen, että hän on monista asioista puolueen kanssa eri mieltä.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS, 19.4.2018; https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005647629.html

Näillä sanoin Harkimo ilmoitti eroavansa Kokoomuksesta.

(IS:n video, pyörii ainakin nyt vielä, 1:58 min.)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Taitaa tämän blogin jälkeen olla Hjalliksenkin muroissa outo sivumaku.

Päätoimittajana tunnustat aika reilusti väriä, joten eiköhän aulassa odota kimppu ruiskukkia kiitoksena nykyisen valtakoneiston tukemisesta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Päätoimittaja on hyvin avoimesti kokoomuslainen, oikeistolainen, amerikkalaismielinen, Venäjä-vastainen ja Naton kannattaja.

Minusta siinä ei ole mitään moitittavaa, eikä etenkään Puheenvuoron puolella.

Painotan sanaa "avoimesti". Silloinhan kaikki on ok.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miksei liity Piraatteihin; eikös mies ole veneilijä?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

En tiedä onko meidän puolueessa paljonkin veneilijöitä, nörttejä ainakin on.

Piraattien pitää ensin hyväksyä uudet jäsenensä, toki luulen että piraattipuolueen johto olisi ainakin noin alustavasti olisi myöntyväinen ajatukseen ... Ei, Harkimoa ei pienpuolueet kiinnosta.

Kyllä Harkimon hanke saanee semmoisen ison tukijoukon taakseen jolla päästään eduskuntaan 2019. Mielenkiinnolla odotan mitä Vapaavuori on Harkimon tavoitteista mieltä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Keski-ikäisten miesten kapinaliike = Vanhasuomalaiset eli Vasut (Marita Vuorinen)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246679-lahteet-il...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Keski-ikäisten varakkaitten miesten kapinaliike. Niiden, joille kansanedustajan liksalla ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Köyhemmät ovat nöyrempiä, ymmärrettävästi.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

“In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.”

Elämä on liian lyhyt päätöksiin, joita katuu loppuelämänsä - sote- ja maakuntauudistuksen hyväksyminen voi olla juuri tälläinen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ompa merkillistä Liberaaraalipuolueen edustajan Karl Marxin ajatusten puoleista kaannanottoa kun puolueen pitäisi olla vapaa markkinatalouden kannattaja.
Nimen omaan nykyinen voimassa oleva sote ja ELY järjestelmä tarvitsee uuden sote ja maakuntamallin kehittyäkseen moderniksi nyky digtalisaation mahdollisuuksia hyödyntäväksi edistyneeksi yhteiskunnan toiminnoksi.

Aamos Ahola kannattaa taantumusta Björn Wahlrooskin sanoot että 2005 jälkeen Suomessa ei ole kehitystä tapahtunut verrattuna Ruotsii jossa yli 20 % nousu.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"... digtalisaation mahdollisuuksia hyödyntäväksi edistyneeksi yhteiskunnan toiminnoksi."

Mistä olet saanut päähäsi, ettei digitalisaatiota voi hyödyntää ja kehittää nykyjärjestelmässä? Et ainakaan sen enempää julkisen kuin yksityisen terveydenhoidon järjestäjiltä.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Maakuntia ei pidä toteuttaa ilman maakuntaveroa.

Sotejärjestelmät pitää toteuttaa valtakunnallisina:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253946-k...

Nykyisessä ehdotetussa mallissa ei ole kumpaakaan - Simonen, et kai usko kaikkea mitä sinulle kertovat?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nythän on vasta tapahtunut yhden kansanedustajan eroaminen Kokoomuksesta, mutta jos Harkimo ja kumppanit saavat aikaan startup-puolueen, niin sitten voi tulla jännät ajat hallituksellekin jo ennen vaalikauden loppua. Riippuu tietenkin paljon siitäkin, kummalta puolen hallitus-oppositiorajaa ne mahdolliset kansanedustajaloikkarit tulevat. Nuorille sinisille tässä voisi olla pelastusvene?

Politiikan penkkiurheilijoille lisää jännitettävää joka tapauksessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos Harkimon Liike Nyt ry:n kokoonpanossa on ykkösketjuna Harkimo-Jungner-Enbuske niin tuskin se saa paljon ilmaa siipiensä alle.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005648305.html

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Joo, kyllä jää kentälle. Ei nouse.

Liian improvisatoorista. Ei pysy äänestäjät perässä siinä tuulentupapyörtänössä..

Mutta aika hauskoja ohjelmia näiltä hemmoilta syntyy.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Niinpä niin; jatkan aforististinen Seijan ajatusta. Mikä yhdistää noiden kolmen herran ajatusmaailmaa? En heti keksi mitään. Mieleen tunkee vain mielikuvia kolmesta miehestä saunan lauteilla, jotka puhuvat koko ajan kilpaa "jostakin". Se kuulostaa innostuneelta ja mielenkiintoiselta, mutta vaikka kuinka keskityt, mieleen ei jää mitään, mistä oli oikein kysymys. Oliko se visiota, analyysia vai kritiikkiä, vai kaikkea samassa sopassa.
Se oli kai se "paljon puhetta" - puolueen viikon palaveri vähän kaikesta! Jollei muuta keksitä, annetaan nyt vaikka lisää tukiaisia MTV3:lle - loppuhuipennostoimituksen perustamista varten?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

Niin, samaa ihmettelen Kallion kanssa minäkin. Mikä heitä oikein yhdistää? Ehkä jonkinlainen mystinen vapauden kaipuu: "pitäis olla, niinku, vapaampaa. Ei, niinku nyt, sillee ahistavaa". Vähän sellainen "kaikki nyt heti mulle tai ei oo kivaa" -meininki.

Toisaalta heidän egonsa, lisättynä R.E.J.Penttilällä, lienevät niin suuret etteivät ne kauaa mahdu samaan kalustettuun huoneeseen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minä itken niiden 11 000 äänestäjän puolesta, jotka Harkimoa äänestivät ja joiden äänet nyt päätyivät kaatopaikalle.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Harkimoa äänestäneet voivat olla hyvinkin samoilla linjoilla hänen kanssaan.
Miksi he muuten olisivat äänestäneet häntä? - Koska kokoomus?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#40
Kuinka moni 11 000 äänestäjästä olisi antanut äänensä hänelle, jos olisivat tienneet kuinka tulee käymään?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"..itken niiden 11 000 äänestäjän puolesta, jotka Harkimoa äänestivät ja joiden äänet nyt päätyivät kaatopaikalle."

Maksimissaan 1/4 kyseisten äänien painosta päätyi kaatopaikalle, sillä vaalikauden neljästä vuodesta Harkimo toimi kolme vuotta (3/4) sen puolueen kautta, jonka listoilta hänet eduskuntaan valittiin.

Tuon neljänneksenkin osalta olisi mietittävä, kuinka moni Harkimon äänestäjistä oli sellaisia, jotka jakavat Harkimon näkemyksen tässäkin asiassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei kai Harkimo eronnut Eduskunnasta? Ei sieltä edes noin vain oamlla ilmoituksella lähdetäkään. Joten ihan hänen äänestäjiensä ääneet ovat edelleenkin paikallan valtuuttamasta häntä sinne. (Tosin olen toki samaa mieltä, että d´Hondt:n menetelmä on ihan höntti).

Tosin ei kai Harkimo ole Eduskuntatyössä oikein viihtynytkään koko tähän astisen kautensa aikana? Häntä ovat kiinnostaneet ilmeisesti ihan muut puuhat.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Harkimolla ja hänen linjallaan saattaa olla yllättävääkin kannatusta. Samaa kritiikkiä on kuulunut ympäri Suomen, joten vaikea on ennustaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kun kusee muroihin, ne alkaa juttelemaan.
Nyt ei niin käynyt. KE Harkimolle ei yhteydenottoja ole tullut.
No, ehkä muutaman nukutun yön jälkeen niitä alkaa tulemaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä Harkimo on pitkälti oikeassa kritisoidessaan puolueiden toimintaa. Ryhmäkuri käytännössä johtaa siihen, että muutama ihminen sanelee päätökset. Muiden mielipidettä ei tarvita, koska oletetaan, että uran jatkon toivossa loput alistuvat päätöksiin. Ei tarvitse saavuttaa konsensusta.

Pisiikö Harkimo Huuskon muroihin? Ilmeisesti. Niin yksimielisiä on valta/valemedian tuomiot.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Harkimolla on venäläinen mentaliteetti.
Siihen kuuluu näytteleminen, sekä yhden puhuminen ja toisen tekeminen.
Jäähalliprojektissaan piti saada enemmistöomistus kasaan, joten alkoi haalimaan muilta omistajilta osakkeita.
Kun paketti oli kasassa, myi hallin heti venäläisille ja teki komeat rahat.

Yksi entinen osaomistaja katkeroitui ja oli viemässä Harkimon oikeuteen kun ei tiennyt myyntiaikeista mitään ja koki tulleensa huijatuksi. Se ei ole tiedossa, mitä lööperiä puhumalla Harkimo sai osakkeet itselleen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja keskusteli Harkimon kanssa, ja ilmoitti, että Harkimo ei ole lähdössä mihinkään. Seuraavana päivänä Harkimo erosi puolueesta.
Harkimolle totuus on suhteellinen käsite.

Viite:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/hjallis-teki-mi...
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246669-yllatetty-...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tästä voi seurata vielä vaikka mitä tai sitten ei. Saako ex-kokoomuslainen Harkimo mukaansa kovia vaikuttajanimiä? Muun muassa näistä nimistä eduskunnassa eilen huhuiltiin: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005648256.html

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Artikkelissa mainituista Suvi-Anne Siimes on kieltäytynyt

Siimes kiistää olevansa lähdössä ehdokkaaksi vaaleihin tai perustamaan poliittista liikettä tai puoluetta. Hän keskittyy nykyiseen työhönsä Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtajana.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005648256.html

ja Risto E.J. Penttilä kommentoinut näin

En ole perustamassa uutta puoluetta. En Hjalliksen enkä kenenkään muunkaan kanssa. Sen sijaan olen ollut, olen, ja tulen jatkossakin olemaan mielelläni mukana keskusteluissa siitä, miten suomalaista ja länsimaista poliittista järjestelmää voidaan uudistaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10166716

joten niitä kovia vaikuttajanimiä puuttuu ainakin toistaiseksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomen Kuvalehden Jussi Eronen pohtii Twitterissä, että yhteistä tälle liikkeelle on lähinnä Teatterin yökerhon VIP-asiakkuus. Kyllä näyttää siltä, että tämä on vain myrsky lasissa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Liike. Nyt.
Move. Now.
= MoNo

Monotanssit tulossa

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo: ”Ei yksi pääsky kesää tee.”

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Edustajan saamalla äänimäärällä ei kokoomuksessa näy olevan painoarvoa vaan ohi menee ns sopivat jopa ministeriksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ensinnäkin Hjallis on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja siitä asemasta nostetaan harvoin ministeriksi. Ja jos niin tämä oltaisiin taatusti nostettu mediassa ja muuallakin esille

Tapaus Jokerit puhuttaa: Hjallis tanssii venäläisten tahdissa

https://www.uusisuomi.fi/urheilu/179948-tapaus-jok...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nylund on oikeassa. Harvemmin ensimmäisen kauden edustaja on ministerinä. Tässä nykyisessä sellainen on A.Berner. Toiselle ei tainnut olla tilaa. Ministerit kokonaan eduskunnan ulkopuoleltakin taitavat olla yleisempiä.

Harkimo on todellakin tehnyt busineksia venäläisten kanssa. Siinä ei kuitenkaan taida olla sen ihmeempää; ostetaan ja myydään jos hinta on molemmille osapuolille sopiva.

Harkimon liiketouhuista kannattaisi ennemminkin nostaa esille, että hän sai aikoinaan hallilleen luvat nimenomaan koska mainosti rakentavansa edistyksellisen puurakenteisen hallin. Syntyi peltipytinki.

Käyttäjän SiniHirvonen kuva
Sini Hirvonen

Näin, mutta toisin kuin Berner, joka "ostettiin" mukaan lupauksin ministerin pestistä ja tuloksensa ovat olleet kovin erikoisia vetoja suuntaan jos toiseen. Järkevää päätöksentekoako, huh - ei minusta! Hjallis oli liian kova pala (positiivisessa mielessä) muille että hänelle olisi uskallettu antaa ministerin paikka. Berner oli ketku jo ostaessaan ääniä "lastensairaalan" livulla :(

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

H.Harkimo syyttää puolueensa menettelytapoja. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hän ei juurikaan ole ollut kiinnostunut osallistumaan puolueensa työhön saati eduskunnan vaan on huidellut muualla busineksissaan, m.l. TV-ohjelmat. Silloin on ymmärrettävää, että muut politiikassa olevat eivät viitsi juosta hänen perässään kysyäkseen miten hommat hänen mielestään tulisi hoitaa.

On tietenkin meidän tavallisten taatiaisten kannalta hyväksi jos hän pystyy nyt sekottamaan kokkulien ympyröitä ja hajottamaan heidän kannatustaan. Vähemmän ehtivät pahantekoon kun pitää omia nurkkia paikkailla.

Mitä pienempi kokkulipuolue on, sitä parempi meille taviksille. Samalla jos heidän aikansa kuluu nokitteluun vielä libertaarimman sakin kanssa, sitäkin parempi. Ehkä se myös aukaisee tavallisten äänestäjien silmiä mistä porvarillisessa politiikassa on oikeasti kyse.

Käyttäjän SiniHirvonen kuva
Sini Hirvonen

Kuten Hjallis kertoi, kokouksista ei ole mitään hyötyä. Keskustellaan, mutta kuuroille korville menevät muiden mielipiteet kun asiat ovat jo päätetyt! En istuisi itsekään tyhjän panttina sitä kakkaa jauhamassa. Tottaihmeessä häntä nyt mollataan joka suunnalta, onhan ennenkuulumattoman rohkea ja erikoinen tuuletus! Hienoa että Hjallis sen teki! Odotukset ovat korkealla, toivottavasti ei tarvitse pettyä!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ben Zyskowicz kehuu perusteilla olevan uuden poliittisen liikkeen tavoitteita poliittisen päätöksenteon avaamisesta muun muassa sosiaalisen median keinoin.

Huoli kulttuurin hiljaisesta hautautumiselta elävältä sopiikin huolenaiheeksi juutalaisten kohtalon tuntien.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Harkimo on julkistanut tämän hetken jäsenet - kukahan olisi karismaattinen johtohahmo?

Liikkeen muita perustajajäseniä ovat Mikael Jungner, Alex Nieminen, Helene Auramo, Karoliina Kähönen, Sarian Antila ja Tuomas Enbuske.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804212200893...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Keskustelun jatkon pohjaksi, kannattaa käydä täällä:

https://liikenyt.fi/

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Harkimon mielestä kokoomusta johdetaan autoritäärisesti edestä päin yhden miehen showna, mutta tulipa vaan mieleen vertailuna Juha Sipilän isän olevan lestadiolainen opettaja, Antti Rinteen isän tunnettu demari, samoin Jutta Urpilaisen ja Antti Lindtmanin, sdp:n puoluesihteeri Anton Rönnholmin sekä isä että isoisä olivat demareita, Erkki Tuomioja on A-sarjan mediavaikuttaja kolmannessa polvessa, sekä useat etenkin keskustassa vähintään opettajaperheessä kasvaneita.

Wikipediasta katsoin aatelin meiningeistä. Virallisestihan sen etuoikeudet on valistuksen hengessä lakkautettu, mutta todettakoon sotilaiden toimineen aatelin läheisimpänä kumppanina (Jussi Niinistö?), ja sukuarvojen vaalimisen periytyneen ns. senioriteettiperiaatteen mukaan perheen vanhimmalle pojalle.

Eipä ihme jos suomalainen politiikka tuntuu junnaavan vanhoilla raiteilla, vaikka jokaisen pitäisi olla oman elämänsä dosentti!

Käyttäjän SiniHirvonen kuva
Sini Hirvonen

Upeaa tuuletusta maamme jumiittuneeseen politiikkaan! Tapa jolla politiikkaa on tehty maassamme, ei todellakaan ole enää tätä päivää. Demokratia ei toteudu kun suurin osa ei enää vuosikymmeniin ole uskonut pätkääkään päätöksentekijöihin. Samaa laulua luritellaan kaudesta toiseen: "Silloin kun TE olitte hallituksessa" pälä pälä.. Mitä rakennetaan sillä että samat jäärät ja "hyvä veli" verkostot pyörivät ja tekevät päätökset. He tekevät myös päätökset ketkä istuvat siinä tilataksissa kanssaan - haloo, missä on se kansalaisten arvostus? Sitä ei ole. Lisäksi koko eduskunta on maassamme aivan liian suuri - olisi aika karsia kansanedustajien määrää suhteuttaen maamme väkiluvun ja Brysselin menneiden asioiden suhteessa. Kallista ja turhaa nykyinen määrä molemmilla puolilla. Nyt toivon että Hjallis ei petä, vaan on oma suora itsensä ja puhuu asiat halki poikki pinoon kuten tyylinsä on ja josta nyt olemme saaneet nauttia. Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaana ÄLÄ ENÄÄ ole seuraavissa vaaleissa, tai petät itse nyt sinuun luottavat kansalaiset. Oma puolue on paljon parempi ja siihen jos otat enemmistön (eli tavalliset taatelin tallaajat ja vähävaraiset, sekä heikoimmat huomioiden) pärjäät parhaiten luottamusta menettämättä! Siniset ovat menneisyyttä ja Persut ääripuolue johon moni ei enää usko ja luota. SDP ei ainakaan eläkeläisten asialla jne. Anna palaa, nyt on sen aika!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset