Markku Huusko

Rotat voivat loikkia myös Jussi Halla-ahon laivasta

  • Perussuomalaisten pj. Jussi Halla-aho ilkkuu sinisille. Pilkka voi osua omaan nilkkaan. Arkistokuva: Petteri Paalasmaa
    Perussuomalaisten pj. Jussi Halla-aho ilkkuu sinisille. Pilkka voi osua omaan nilkkaan. Arkistokuva: Petteri Paalasmaa

 

Erinäiset perussuomalaiset vaikuttajat ovat olleet varsin vahingoniloisia kuittaillessaan sinisille yleensä ja kokoomukseen loikanneelle kansanedustaja Kaj Turuselle erikseen.

Suuri ilkkumisen aihe on se, että monilla perussuomalaisista irronneiden sinisten nykyisistä kansanedustajista on kehnot mahdollisuudet mennä läpi tulevissa eduskuntavaaleissa.

Oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen (ps.) teki jopa poliittisesti motivoidun ennustetaulukon sinisten loikkaamisista ja heidän muista poliittisista kohtaloistaan.

Perussuomalaiset kuittailijat ovat tainneet unohtaa, että läpimeno tynkä-perussuomalaisten leiristä on muuttunut myös tukalaksi, jos puolueen kannatus pysyy sellaisena kuin nykyisin, noin kahdeksassa prosentissa.

Otetaanpa esille tapaus Uusimaa. Vuonna 2015 vielä koossa olleet perussuomalaiset saivat sieltä läpi seitsemän kansanedustajaa: Timo Soinin Espoosta, Jussi Niinistön Nurmijärveltä, Mika Niikon Vantaalta, Pirkko Ruohonen-Lernerin Porvoosta, Arja Juvosen Espoosta, Simon Elon Espoosta ja Veera Ruohon Espoosta.

Sittemmin on käynyt niin, että Soinista, Niinistöstä ja Elosta tuli sinisiä ja Ruohosta kokoomuslainen. Ruohonen-Lerner lähti Brysseliin ja jatkaa viimevuotisen puoluehajaannuksen jälkeen perussuomalaisissa. Hänen tilalleen eduskuntaan tuli varasijalla ollut hyvinkääläinen Leena Meri, josta tehtiin sittemmin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Soini veti vuonna 2015 persujen laariin vajaat 30 000 ääntä ja ylivoimainen kakkonen oli Niinistö vajaalla 12 000 äänellä. Kahteen pekkaan he saivat peräti 44 prosenttia puolueen äänistä Uudellamaalla.

Lukujen valossa perussuomalaiset ovat vaarassa menettää nykyisistä kolmesta Uudenmaan-paikastaan ainakin yhden, ehkä enemmänkin. Kolmea paikkaa Uudeltamaalta hallitsevien sinisten menetys näyttää nykykannatuksen perusteella olevan myös 1–2 paikkaa riippuen siitä, lähteekö Soini ehdolle.

Tämä on siis tilanne suurimassa vaalipiirissä Uudellamaalla. Alkavatko myös jotkut kansanedustajapaikkansa menettämistä pelkäävät perussuomalaiset loikkia suuriin puolueisiin? Rotat voivat loikkia myös tuosta laivasta, puheenjohtaja Jussi Halla-ahon terminologiaa lainatakseni.

Ja ai niin, lähtihän siitä Halla-ahon laivasta jo parikymmentä kansanedustajaa omille teilleen. Onko se uppoamassa? 

Edit 26.4. klo 7.00: Tekstiin korjattu, että perussuomalaisilla on nykyisin kolme kansanedustajaa Uudeltamaalta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (186 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Gallupeissa ei näy erikseen eri piirien tilanne, uudenmaan vaalipiirin tilanne on poikkeuksellisen tärkeä, persuthan menettivät todella ison äänimäärän tuossa puolueen hajoamisessa, eikä sitä millään saa takaisin kahmittua.

Ennustankin, niin juuri, kuin Huusko kirjoittaa, että uudenmaan vaalipiiri romahduttaa persujen kannatuksen.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Jos Uudeltamaalta valittu persu vaihtaa puoluetta, niin ei olemitään taetta, että valtakirja tulee uusittua. Luultavasti tilanne on huonompi kuin persujen rivissä.
Ja toisekseen, Soinin ja J. Niinistön äänet menee pääosin uusjakoon. Kenelle, sitä ei tiedetä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lisäksi on niin että Soinin sammuva tähti heittää varjon myös hommasiiven ylle. He saivat energiaa jatkuvasta pubertaalisesta Soinin haukkumisesta. Kun Soini on entinen poliitikko siksi muuttuu kaikki häneen tavalla tai toisella kiinnittyneet.

Harri Mulari

@2 Hommalla on nykyään myös avointa vihamielisyyttä Brysselin kabinetteihin kadonnutta Halla-ahoa vastaan. Pitäisi kirjoittaa enemmän säväyttäviä juttuja Scriptaan ja sitä rataa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu, ilmassa on tyytymättömyyttä. Loppujen lopuksi suurin osa nettitrolleista ovat puhtaasti natseja. Ja kun Halla-aho teki hiljan jonkun markkeerauksen PVL'n suuntaan se heti alkoi vaikuttaa palstoilla. Halla-aho ei saa enää trolleilta tukea. ( tai "tukea").

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #20

niimpä.. onneksi netti trolleja on aika vähän ps:kannattajina ollut ennestään ja nyt vielä vähemmän m. ja jos niistä vaikka 60% olisi rasisteja niin kivan vähäksi jää rasistejen määrä. Ja tämä on hieno juttu :)

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #43

Natseja löytävät pääasiassa vihervasemmistolaiset turvapaikanhakuun ja laittomasti maassa olevien elätykseen erittäin myönteisesti suhtautuvat.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mielenkiintoisinta tässä tulee olemaan se, kuka vetää sinisten edustajien äänet itselleen. Soinin, Lindströmin, Elovaaran tai vaikkapa Turusen entiset äänestäjät tuskin tulevat äänestämään perussuomalaisia. Eivät ainakaan kaikki. Nyt on jaossa pirun iso potti ääniä, joka varmasti tulee muuttamaan voimasuhteita demareiden, keskustan ja kokoomuksen välillä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi valua kokoomukselle aika paljon, ja sinisten menestys uudellamaalla on pitkälti Soinin ratkaisuista kiinni.

Soinin mukanaololla varmaan siniset saa tuolta 1-2 paikkaa, vaikka Soinin äänisaalis tippuisikin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En usko Soinin kannatuksen olevan enää entisensä. Hänen tekemänsä ratkaisu vaikuttaa olleen lähes kaikille minun tuntemilleni soinilaisillekin liikaa, vaikka he eivät halla-aholaisista perustakaan. Spekulaatiota yhtä kaikki, sillä Soini tuskin on edes ehdolla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Lindströmin --- entiset äänestäjät tuskin tulevat äänestämään perussuomalaisia."

- Voin osaltani vahvistaa tämän arvion. Minua on tälläkin palstalla luultu pettyneeksi, kun vaaleissa valtuuttamani työministeri hyppäsi persujen vankkurista sinisiin salkkunsa säilyttääkseen. Totuus on, että ministerinpaikan pysyminen kaakkoissuomalaisissa käsissä oli minulle paljon tärkeämpää!

Ja miten Lindström on kolmivuotisen pestinsä aikana homman hoitanut? Näin:

https://findikaattori.fi/fi/34

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #35

Miten katsot vuoteen 2014 päättyvän tilastoinnin todistavan jotain työministeri Lindströmin (2015-) tekemisistä?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Itse toedön monia jotka pettyivät lindströmin surkeaaan politiikkaan.. Mutta olivat iloisia siitä että persuista lähti tuollaiset jäsenet jotka tekevät noin huonoa politiikkaa.. Samoin myös itse olen iloinen. vaikken häntä äänestänytkään.. tietysti jäsenen mukana ps menettää kannattajia mutta en usko että älyttmästi olisi niitä jotka puolueen (Ps) tai henkilön hylkäisi.. Joko äänestävät samaa naamaa vaikka eripuolueesta tai etsivät henkilön vamhasta puolueesta uuden henkilön!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kokon arvio Lindsrömistä on höpinää ja perustelunsa tilastokikkailuna vielä typerämpää (ne työttömyyden paranemiset etenkin hallituksen tuloksena on jo muualla osoitettu lukemattomia kertoja perusteettomiksi). Tilastoja katsos voi vedättää varsin helposti, kun on höpöhöpö kursseja, olet töissä tunnin, 9€ per päivä tai muuta vedätystä tahi tiput sossan tuille tai vielä huonommaksi (tukien alikäyttö mm.), ja olet jo työttömyystilastojen ulkopuolella sitä kautta vaikka heikosti menisikin. Ja nuo esimerkit ovat vain jäävuoren huippu.

Olisin lievän ihmeissäni mikäli täällä kaakossa ja Kouvolan lähellä vielä moista vilunkimestaria siedettäisiin poliittisissa viroissa. Loikkaus olisi ainut konsti, mutta epäilen ettei ole poliittista tulevaisuutta menee sitten oikealle taikka vasemmalle - moninkertainen loikkari tuskin on erityisen hyvä kortti kenellekään. Siniset taas eivät saane edustajaakaan jatkossa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #58

Perussuomalaiset kansanedustajat ja puolueen todellisen visionäärin eli Matias Turkkilan johtamat mamuvastaiset joukot lienevät jo tajunneen Jussi Halla-ahon tekemän linjavedon ehdottomuuden perimmäisen faktan, jossa hänen johtama puolue ei mene sellaiseen hallitukseen, joka ei noudata hallitusohjelmaa prikulleen perussuomalaisten tahdon mukaan. Tämä linjaveto asemoi perussuomalaiset pysyvästi hallitusvastuun ulkopuolelle, minkä vaikutus jää vaaleissa nähtäväksi. Moni äänestäjä haluaa äänelleen vaikuttavuutta, jota pelkkä puolueen olemassa ole ei täysin tyydytä. Sinisten kohdalla tilanne on toinen. Puolue on jo näyttänyt kyvykkyytensä tarkoituksenmukaisiin toimiin ja hallitusvastuun kantamiseen. Vaaleissa jää nähtäväksi mikä painaa vaakakupissa eniten.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #120

Puolue, joka vaatii hallitusohjelman noudattamista, on hallituskelvoton; nyt ja ikuisesti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #120

Mikki hyvä, kysyhän Sampo Terholta mitä hän eilen sanoi sinisten vaatimuksesta noudattaa kokonaan hallitusohjelmaan kirjattua. Näin maalaisjärjellä aateltuna tarkoittaa täsmälleen sitä samaa mitä Halla-aho vaati niissä pikahallitusneuvotteluissa Sipilän ja Orpon kanssa.

Onko niin, että vasta nyt siniset ovatkin havahtumassa ettei PS:n vaatimuksia hallitusohjelmaan kirjattuina olekaan huomioitu vaan siniset (uusi vaihtoehto) pysyivät ministereinä yksistään noudattamalla keskustan ja kokoomuksen vaatimia ohjelman osia?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #142

Hyvä paikka ottaa löysät pois hallitusyhteistyöstä. Käytännön ero persujen tekemiin vaateisiin tulee siitä, että siniset ovat hallituksessa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #120

Soinin johtamat perussuomalaiset eivät pitäneet kiinni hallitusohjelmassa niistä vähäisistä asioista, jotka perussuomalaiset sinne saivat. Orpo ja Sipilä huijasivat Soinia ja perussuomalaisia. Ministerinposti oli Soinille niin tärkeä, ettei hän muusta välittänyt.

Edes maahanmuuton kustannuksista ei tehty selvitystä. Ei pystytty laskemaan, oli selitys.

On aika erikoista väittää, että siniset ovat näyttäneet kyvykkyytensä tarkoituksenmukaisiin toimiin ja hallitusvastuun kantamiseen. Siniset ovat tehneet sen, mitä Orpo ja Sipilä ovat käskeneet. Sitä voi kait kutsua hallitusvastuun kantamiseksi. Nyt Orpo otti Turusen riveihinsä ja siihen ei ole sinisillä nokan koputtamista. Ottaa jonkun muunkin, jos sopiva löytyy.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #154

Vastaus oli asian kannalta täysin relevantti.

”Tehdään sitä ennen kuitenkin selväksi, mistä puhumme, kun puhumme maahanmuutosta. Ei ole olemassa mitään yhtenäistä maahanmuuttajien ryhmää. Suomeen muuttavat ihmiset ovat epäyhtenäisempi joukko kuin kantasuomalaiset. Yhdessä ääripäässä on Nokian toimitusjohtaja, toisessa maailman kurjimmista oloista paenneet.”

https://seura.fi/asiat/tutkitut/poliittisesti-tule...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #169

Eivät ole rinnasteisia. Nokian toimitusjohtaja ei ole hakenut Suomesta turvapaikkaa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #173

Aloitit puheen maahanmuuton kustannuksista ja nyt rajaat sen vain yhtä osa-aluetta koskevaksi, josta keississä ei ollut kysymys.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

tuplan poisto taas Uuden Suomen blogialustan bugisuuden takia

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Eivät kaikki, mutta suurin osa. Valtaosa äänestää kuitenkin puoluetta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Se, minne nämä äänet valuvat, nähdään vaalien jälkeen. Nyt niitä on turha jakaa.

Harri Mulari

Persujen puoluetoimistolla odotetaan kädet ristissä uutta pakolaiskriisiä ennen kevättä 2019. Tilanne on persujen kannalta nyt vähän tylsä, kun tulijamäärät ovat romahtaneet ja valtaosa turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen.

Omissa todellisuuskriittisissä kuplissa tyylin Homma-forum puheet eliitin harjoittamasta väestönvaihdosta menee kyllä aina maaliin, mutta sitä kuuluisaa tolkun ihmistä kiinnostaa nyt muut asiat. Maahanmuutto ei juurikaan näy arjen pyörittämisessä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Tuskinpa vaan. Kyllä nykymenossa on kylliksi epäkohtia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On tietenkin mahdollista että perussuomalaisia äänestetään heidän linjausten eikä henkilöiden takia vai mikä selittää sinisten surkean kannatuksen?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Moni entinen vassareiden ja demareiden duunariäänestäjä äänesti perussuomalaisia, mutta ei suinkaan sen maahanmuuttokriittisyyden, vaan luvatun poliittisen muutoksen vuoksi. Tämä jäi kuitenkin tussariksi, joten uskon ensi vaaleissa olevan liikkeellä paljon liikkuvia äänestäjiä. Nähtäväksi jää.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Gallupeja voidaan manipuloida tai ainakin kysymysten asettelulla ja vastausvaihtoehtoja rajaamalla saadaan minimoitua minkä tahansa mahdollinen kannatus. Esim. Taloustutkimuksen yms. tekemissä puoluegallupeissa ei ole ollut yleensä Sininen tulevaisuus -puoluevaihtoehtoa valittavana (kuten on muut puolueet), vaan sen tilalla on ollut vaihtoehto ”joku muu, mikä.”

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Se vaatii kovaa uskoa, kun uskoo, että siniset menestyy. Huonoihin lukuihin pitää kovasti etsiä syitä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #156

Vappupuheet olivat täynnä syyllisten etsintää, ja hulppeita lupauksia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuinkahan käy Keski-Suomenkin vaalipiirissä, jossa Kankaanniemi sai perussuomalaisista eniten ääniä ja Hakkarainen seuraavana. Kolmantena ollut Mauno Vanhala loikkasikin jo kepuun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hakkarainen on kuitenkin onnistunut äärimmäisen hyvin pitämään itseään esillä ja niin muodoin hänelle on kyllä äänivyöry odotettavissa Viitasaarella ja Konnevedellä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Niin, uskovaiset ovat tunnetusti Hakkaraistyyppistä rietasta sakkia, jotka pitävät oman seksuaalisen ahdistelijaveljensä puolta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #127
Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Uskovaisten hyväveliverkosto pitää omiensa puolta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No nyt tuli klassista Huuskoa. Pitää muistaa, että rotat voivat loikkia myös Huuskon laivasta kun mesenaatti puuttuu kuten Linda Pelkonen uusien medioiden töihin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En minäkään ottaisi noin voimakkaasti kantaa lähtijöihin ja kutsuisi heitä edes leikilläni "rotiksi". Onhan kaikista puolueista ollut aina koko maailman sivu lähtijöitä ja myöskin aatteistaan luopuneita.

Ihmiset kehittyvät ja kasvavat vuosien kuluessa... Ainakin niin voisi toivoa, että kaikki vain parempaan suuntaan.

Toisten puolueiden ilkkumiset todennäköisesti kalahtaa ennen pitkään omaan nilkkaan... Lapsellista käytöstä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Huusko käytti tuossa otsakkeessa kyllä Halla-ahon metaforaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #15

Sitä en tiennyt enkä myöskään arvannut, kun en ole Halla-ahon kirjoituksia lukenut. Anteeksi Huusko, kun luulin sen olevan oma mielipiteesi loikkareista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #18

No sanonnassa nyt ole mitään vikaa, rotat jättävät uppoavan laivan, ja sovitaan nyt vaikka niin, että on mielipide kysymys kuinka onnistunut ko. vertaus ja milloin kun mielipiteet ovat x ja kaikilla meillä on niitä vähintään yksi asiaan kuin asiaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #28

Minusta ihmisistä puhuttaessa, rotta on aina liian halventava nimitys...Vaikka tosin sanotaankin rottien olevan yksi niistä harvoista lajeista, jotka maapallon tuhoutuessa jäävät vielä elämään. Siinä mielessä se kyllä voi olla jopa kohteliaisuus sitkeästä lajista:)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #33

#33 Rotat ovat fiksuja! Heurekassa ne opetetaan/oppivat pelaamaan koripalloa! Näytöksiä voi mennä katsomaan sovittuina aikoina!

Tyttärelläni oli kaksi kesyrottaa, jotka häivyttivät rottapelkoni. Hienoja otuksia!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #40

Please, tämä blogi ei käsittele eläinoppia vaan valtakunnan politiikkaa!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #18

Huusko kirjoitti: "Tämä on siis tilanne suurimassa vaalipiirissä Uudellamaalla. Alkavatko myös jotkut kansanedustajapaikkansa menettämistä pelkäävät perussuomalaiset loikkia suuriin puolueisiin? Rotat voivat loikkia myös tuosta laivasta, puheenjohtaja Jussi Halla-ahon terminologiaa lainatakseni."

Et siis lukenut Huuskonkaan tekstiä loppuun.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikös tuo rotta ollut tässä prosessissa alunperin Torvisen (sin.) käyttämä metafora?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #78

Minulla ei ole siitä mitään tietoa, kun en ole varmaankaan moniin vuosiin lukenut ihmisiä verrattavan rottiin. On ikävä ilmaisu, joka saakin pysyä edelleen poissa näkyvistä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

@ 11 Mielenkiintoinen kommentti. Kuinkahan kauan perilliset haluavat tukea tätä lehdistön "Kiekko-Espoota"?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Perussuomalaisten kannatus on suoraan verrannollinen uutisointiin maahantulijoista. Mikäli Krikan suunnalla alkaa taas tänä kesänä rynnistys Turkista, perussuomalaiset varmqasti hyötyisivät siitä useilla edustajanpaikoilla

Kreikassa oikeus päätti viime viikolla, että kaikki maahan tulevat voivat liikkua vapaasti Kreikan sisäisesti sekä maasta ulos syvemmälle EU:n alueelle. Saa nähdä, miten tieto otetaan vastaan mm. Afganistanissa, Irakissa ja Syyriassa.

Kreikan saarille rantautuvat tulevat nykyisin yli Turkista keskellä päivää ja turvallisessa merenkäynnissä isoilla lautoilla.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Kuinka niin? Eihän persuilla ollut viimeksikään mitään sanomista tai valtaa tehdä asioiden hyväksi tai muuttamiseksi yhtikäs mitään.Maahantunkeutuminen sai vapaasti jatkua.
Persut keskustan ja kokkareiden sylikoiria silloin ja siniuuvatit nyt, ei suomalaiset tällaisia epärehellisiä ja osaamattomia pöljiä asioittensa hoitajaksi kaipaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Persujen argumentointi on kovasti riippuvainen ns. muukalaisvastaisuudesta, jonka puolue tuo hyvin näyttävästi esille mm. Halla-Ahon julkisessa kuvassa.

Käytännössä siniset ja perussuomalaiset aivan varmasti myös seuraavalla vaalikaudella. ovat päätöksenteon ulkopuolella

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

2015 tuli aivan mielettömästi pakolaisia, eli sen mukaan persujen kannatuksen olisi pitänyt nousta gallupeissakin aivan puolueiden ykköseksi, sitten oli vielä terrori-isku, eikä sekään vaikuttanut.

Kuinka paljon pitää maailman mennä sekaisin, että persujen kannatus kaksinkertaistuu?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

2015 persut eivät onnistuneet (tai edes pyrkineet Soinin vallassa ollessa) tukkimaan rajoja. Ei mikään ihme että puolueen kannatus gallupeissa tipahti puoleen. He olivat hankkineet vaalimenestyksen suurimmaksi osin ns. nuivien äänillä ja sitä ei lunastettu tekoina - ja joku ihmettelee vielä miksi kannatus laski. Soinilla ja nykyisilläkin ministereillään (nykyään sinisiä) oli hillotolppansa.

Sen(kin) kannalta on helppoa ymmärtää miksi kenttä äänesti Halla-ahon valtaan ja miksei Soinin ja ministereiden operaatio-Siniset onnistunut lainkaan (ei ollut minkäänlaista kentän kannatusta eikä tule olemaankaan). Soini vielä tavoilleen uskollisena huijasi mukaansa muita, joille ei hillotolppaa riitäkään. "Kivasti" pelattu Soinilta ja ministereiltä.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #64

@64 Soini tosiaan livisti kentältä heti, kun Halla-aho ilmoittautui kisaan. Perussuomalaisten yhtenäisyys Soinin hillotolpalta olisi kyllä ollut ehkä pelastettavissa, jos puoluekokous olisi puheenjohtajavalinnoissaan tyytynyt Halla-ahon lisäksi Huhtasaareen. No ei, piti saada myös Hakkarainen. Ymmärrän näiden sinisten turhautumisen ja perustellut epäillyt masinoidusta vallankaappauksesta. Haluttiin yhden asian liike, nuivat, ja pyyhkiä viimeisetkin SMP:n rippeet.

Missä on Hakkarainen? Pitkällä sairaslomalla, pakotettuna eronnut varapuheenjohtajuudesta, syytteen alla seksuaalisesta ahdistelusta.

Persut voisivat pelata tätä peliä vähän paremminkin. Jos haluaa Hakkaraisen, saa Hakkaraisen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Näköjään persujen kannattajat menivät nyt myös ilmastonmuutoksesta sekaisin ja tekivät siitäkin identiteettipolitiikkaa. Pannnaan rajat kiinni niin ei ilma eikä väestö vaihdu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt en kyllä jaa hra päätoimittajan visiota. Kutistuneet persut ovat kuin uskonlahko ja Mestarinsa ympärille ryhmittynyt yhden asian liike, josta on vaikea päästä pois. Sekään ei ole varmaa, ottaisivatko muut puolueet vihapuheissa ryvettyneitä loikkareita noin vain listoilleen, vaikka lähtöhaluja olisikin. Lisäksi persuilla on eronneille sinisille jyvitetty puoluetuki käytössään, joten vahva talouskin pitää porukkaa kasassa.

Tietysti olisin tyytyväinen, jos olisin nyt(kin) väärässä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Totta on, että perussuomalaisiin jäi joukko maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin niin kriittisesti suhtautuvia kansanedustajia, että heille ei muualla ole poliittista kotia. On siellä rauhallisempiakin edustajia, joiden mielessä puolueen vaihto on saattanut käväistä.

En minäkään joukkopakoon usko, koska maahanmuuton monotoniselle arvostelulle taitaa löytyä sellainen 5-10 prosentin peruskannatus tämän päivän Suomesta ja siten markkinarako 10-20 kansanedustajalle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta voi olla että sitä masinoidaan tahoilta joille persuradikalismi ei enää riitä tai ei enää ole ok. Siitä on viitteitä. Ja Ruotsissa on jakaantumiskierre päällä vastaavalla taholla. Siinä ei siis ole kyse hallituspaikoista kuten PS/ST-jaossa vaan puhtaasta ideologiasta.
Ilman nettitrollien taustatukea Halla-aho menettää näkyvyyttä. Sen lisäksi mitä menettää Brysselin kortteerissa viihtymisellä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Huusko unohtaa nyt yhden tärkeän pointin. Persuihin lappaa koko ajan lisää porukkaa ja veikkaan sen takia ettei kukaan ole pois lähdössä. Veikkaan et moni sininenkin tulis jos pääsisi tai ylpeys antais myöden.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä olen samaa mieltä, että eivät nuo peruspersut kyllä laivasta hyppää, sen osuus varmaan on siinä 6-8% välillä, jotka ovat sitten niin uskollisia, että vaikka tapahtuisi mitä, niin mestaria seurataan.

Tämä toisaalta ei tarkoita vielä sitä, että kannatus riittäisi eri vaalipiireissä, sillä Helsingissä, mihin itse Halla-aho varmaan asettuu ehdolle, niin äänisaalis on varmasti muhkea, mutta esim. uudellamaalla tulee ihan väkisin tappiota, sieltä lähti jumalaton määrä ääniä sinisiin.

Mutta emmeköh'n saa seuraavallakin vaalikaudella nauttia persujen oppositiopolitiikasta joka on?

No maahanmuutto ja maahanmuutto. :)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mutta miten käy sille toiselle asialle, eli sinisten solvaamiselle?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Maahanmuuton lisäksi sinun kai piti mainita myöskin vapaa kielivalinta eli pakkoruotsi vapaaehtoiseksi aineeksi? -Virkamiesruotsiin tehtävän muutoksen lisäksi.
Muutenhan kielivalinnat eivät toimi oikeassa elämässä. Se tuleekin olemaan persujen ja sinisten tärkein tehtävä, joka tulee hyödyttämään tulevaisuuden Suomea.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

No vaalien jälkeen nähdään lähtikö kuinka paljon ääniä sinisten matkaan. Täällä Kaakossa ainakin ilmapiiri on se, ettei äänet seuraa sinisiä. Mihin ne sitten menee vai ei mihinkään on eriasia. Mutta et sinä Ritala Persuista eroon pääse, siitä pitää valtapuolueet huolen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #174

Mitkä ihmeen valtapuolueet? Vaaleissa kaikki voittivat enemmän tai vähemmän, ainoastaan keskusta kärsi rökäletappion. Ja ainoastaan Halla-aho häärii Brysselissä nyt kun hallitusta kootaan. Ei se hallitukseen halua, koska se muistaa vielä kuinka Soinille kävi.

Harri Happari

Eräiden toimittajien persuviha saa toisinaan koomillisia piirteitä. Moista mustamaalaamista on totuttu lukemaan mv-lehdestä, mutta kykenee siihen näköjään "vastuullinenkin" media :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ymmärrän Markku intosi. Mutta...mutta...entä jos "alkorytmit" ei toimi? Entä jos kansa äänestää väärin? Entä jos ihmiset eivät haluakkaan tehdä kuten päätoimittajat, toimittajat, mielipiteenmuokkaajat, julkispapisto ynnäs muut kreetit ja pleetit haluavat? Onko kaikki loppu? Loppuuko sinun uskosi Suomen kansaan? )))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ne äänestä väärin, mutta kannattaa kuitenkin antaa gallupeillekin pieni arvo, ja sille, että enää ei ole mitään jäljellä politiikasta, joka viime vaaleissa sai köyhät ja työläiset äänestämään.

Nythän teillä on tuo yhden asian taktiikka, ja sille ei samanlaisia kannatuksia saa millään, on siinä dosentillakin töitä, eli lisää humoristisia ''totuuksia'' vaan blogeihin.

Onnea kuitenkin etukäteen vaalituloksesta, sillä oli prosentti sitten mikä tahansa, niin se on Laura Huhtasaaren mukaan voitto.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Minun uskoni kansanvaltaan ei lopu niin kauan kuin vallanpitäjät valitaan rehellisissä vaaleissa, eikä voittanut poppoo ala rajoittaa kansalaisten valtaa ja oikeuksia. Demokratiassa on se mukava piirre, että se on itseään kaikkiin suuntiin korjaava ikuinen prosessi.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Halla-ahon etsikkoaika puheenjohtajaksi valinnan jälkeen on tainnut mennä. Taisi alkaa pelaamaan liian varovaista peliä. Olisi täytynyt todella alkaa rakentamaan vaihtoehtoa näille seitsemälle muulle eri demaripuolueelle. Nyt vain taisi pelko siitä, että liian suuret muutokset karkoittavat vanhat peruskannattajat, astua kehiin.

PS elää kriiseistä, koskivatpa ne sitten maahanmuuttoa tai etelä-euroopan taloutta. Normiolosuhteissa pärjääminen edellyttäisi laaja-alaisempaa, uskottavaa ohjelmaa. Nythän sieltä on edellämainittujen parin pääteeman lisäksi tullut lähinnä vain sekalaisia pienimuotoisempia aloitteita. Lienevätkö nekin sitten lähinnä "työmiehen" käsialaa.

Palstoja lukemalla tulee PS:n peruskannattajasta kuva kateellisena vähän vasemmistolaisittain ajattelevana henkilönä. Jos maahanmuutto-ongelmaa ei olisi, kohteena olisivat luultavasti vähän paremmin pärjäävät henkilöt. Näihin sitten pyrittäisiin politiikan avulla kohdentamaan entistä suurempaa verorasitusta, jotta esson baarin miehet pysyisivät kaljassa ja tupakeissa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ehkä "liian varovaisen pelin" syynä on halu vaikuttaa. Jos pelaa liian kovaa peliä, on vaara, ettei saa yhteistyökumppaneita, ja ilman heitä vaikuttaminen on käytännössä mahdotonta. Jotta mikään puolue pystyisi yksin tekemään merkittävää vaikutusta haluamiinsa asioihin, sen pitäisi saada yli puolet kaikista äänistä. Se tilanne taas, missä vaikkapa nykyinen Perussuomalaiset saisi yli puolet äänistä, olisi sen verran katastrofaalinen, että tuskinpa kenelläkään on niin kova hinku ministeriksi, että olisi valmis antamaan Suomen ajautua sellaiseen tilanteeseen. Luultavasti Perussuomalaisetkin pyrkivät mieluummin vaikuttamaan mahdollisuuksiensa mukaan jo nyt.

Petri Hämäläinen

Päinvastoin Tomi - vihervasemmisto elää maahanmuuttajista. Persut olisivat mieluummin ilman.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Persu pj on ollut puoluelaivan kipparina alle vuoden. Vielä on etsikkoaikaa jäljellä, mutta perussuomalaisten seuraava isojako on puheenaihe jo kentällä, sillä kumartaessa paapuurin maltillisten suuntaan, tuli Halla-aho myös pyllistäneeksi tyyrpuurin radikaalien puoleen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ihmeellinen velmuileva blogi päätoimittajalta.

Persuista ei ole ketään loikkaamassa ja astelmat tämän ryhmän suhteen ovat varsin hyvät. Ei kannata liikaa laskea yksittäisten ehdokkaiden henkilökohtaisten äänien varaan (ehkä Soinia lukuunottamatta), sillä kylmän vaalimatematiikan mukaan enemmistö ehdokkaan äänistä tulee aina puolueen kautta.

Tässä tilanteessa meillä kaakkoissuomessa tällä gallupilla kaksi paikkaa säilyy ja hiukan jos pinnistää ylemmäs, niin kolmaskin on otettavissa. Kannatus on aina ollut maan suosiota joitain prosenttiyksiköitä korkeampi täällä.

On vaikea arvioida esimerkiksi Halla-Ahon tulevaa pottia ja mitä se merkitsee, paljon on liikkuvia osia.

Harri Mulari

@32 Kokko vanhana loikkarina vannomassa uskollisuutta on jännä ilmiö.

Kokko on siis Keskustan entinen kaupunginvaltuutettu Joutsenossa 2005-2008 ja nykyisin perussuomalaisten Jani Mäkelän eduskunta-avustaja. Sen verran löysä kaveri kyseessä, ettei kehtaa persuja kuitenkaan Puheenvuoron tunnuksiin laittaa. Itsekin häpeäisin-

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kukas Mularin muroihin on lorottanut? Vihreistä Antero Vartian twiittien takia eronnut heebo, löysäksi en kutsuisi vaan erittäin kireäksi sinua.

Unohdit muuten cv:stäni vihreät jossa olen toiminut muutaman vuoden aktiivisesti. Ollut jopa piirihallituksessa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #52

@ 52 Toi sun keskustamenneisyys oli helposti todistettava, koska valtuustotaustaa peräti. Yhteydet vihreisiinkin tiesin ja ootkin keksinyt multiloikkaukset jo paljon ennen halveksimaasi Turusta.

Mulla ei ole puoluetageja nyt, koska en tosiaan ole jäsen saati nauti minkään puolueen avustajaliksaa. Toki tiedän, että se sun palkka ei tule suoraan Mäkelältä ettei tartte saivarrella. Toinen entinen bloggari ja ex-eduskunta-avustaja täällä, Hellu Eronen, piti myös puoluetunnukset visusti piilossa. Häpeän täytyy olla suuri persujen avustajien keskuudessa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

No voin kyllä sanoa että millään tapaa en halveksi Kaj Turusta. Mistä ihmeestä tuon keksit?

Mistä muuten tiedät että kuulunko vai enkö kuulu perussuomalaiset puolueeseen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Se on muuten jännä että Kaj Turunen on jätetty ikään kuin loikkaamisen ulkopuoliseksi henkilöksi. Kukaan ei sano halaistua sanaa hänestä.
Onko hän joku mafiapomo josta ei saa puhua? Politiikan kunniakulttuuri on erikoinen. Tai mistä on kysymys?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #56

@56 no anteeksi. Sotkin siihen kuinka hurskastelit Sampo Terhon kommenteista luottamuksesta ja sitä rataa Turusen loikkausilmoituksen yhteydessä. Ilmeisesti oma integriteettisi löytyi, kun joku alkoi maksamaan oikeaa liksaa. Ei se väärin ole.

Eli et ole perussuomalaisten jäsen tai et kehtaa myöntää? Veikkaan jälkimmäistä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #65

Sinun veikkauksellasi ei ole juurikaan merkitystä, mutta sen voin sanoa että ikinä en ole keskustan tai vihreiden jäsenmaksua maksanut :) Ja mitä väliä sillä on, tosin ymmärtääkseni Helena Eronen ei ole koskaan kuulunut perussuomalaiseen puolueeseen joten ei ole soveliasta julkisuudessa väittää mitään hänen motiiveistaan.

Oikeaa liksaa sain 15v ollessani opettajana. Nyt tulee eduskunta-avustajana bruttona 1000€ vähemmän kuukaudessa, mutta ihmisen pitää tehdä sellaista mistä tykkää. Jos on mahdollisuus, liian monella ei ole ja työttömyys on paha ongelma.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #69

Eduskunta-avustajan työsuhde perustuu vain ja ainoastaan päämiehen asemaan kansanedustajana. Työsopimuksessakin lukee että mikäli päämiehen kansanedustajuus lakkaa, loppuu myös työsuhde.

Toki joillain puolueilla on käytössä ryhmäkansliamalli, jossa enemmän puolueen kellokkaat haalitaan avustajiksi ja edustajalla itsellään on vähemmän päätösvaltaa avustajaansa. Erityisesti demarit rummuttavat tämän puolesta.

Mutta koen loukkaavana että kirjoittelet täällä blogissa vain minusta ikään kuin tuntisit tai tietäisit minusta ihmisenä yhtään mitään.

Mutta jotta elämä ei kävisi sinulle liian tuskalliseksi, niin tunnustan että kuulun puolueeseen, olen kuulunut jo vuoden. Ensimmäiset puolitoista vuotta avustajana ollessani en kuulunut. Kukaan ei minua pakottanut tai painostanut liittymään, mutta halusin käydä äänestää päräyttämässä puoluekokouksessa.

Joskaan en ole missään asemassa puolueessa tai missään luottamustehtävässä. Paitsi kuntavaaleissa 2017 olin laitosäänestysvaalilautakunnassa suorittamassa koti- ja laitosäänestyksiä. Se oli kasvattava ja hieno kokemus, siellä oli vammaisia, veteraaneja ja sairaita äänestämässä. Hienoa että yhteiskunta mahdollistaa myös heidän äänestyksen jotka eivät kopille pääse.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #70

Kun asia loppuu, mennään hlökohtaisuuksiin.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #71

@71 niin kyllä mä ymmärrän, että hävettää olla julkisesti perussuomalainen. Mitään muuta henkilökohtaista en tämän kirjoituksen yhteydessä ole kommentoinut.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #73

Ketä hävettää, ketä ei. Ja etpä tietenkään. Olet keskustellut aihetta "edistävästi".

Ja mitäpäs se siulle kuuluu, kuka mitäkin edustaa? Täällähän näitä "politiikan puolueettomia" on sivut ja blogit väärällään. Jokaisella on ymmärtääkseni oikeus mielipiteeseensä ilman sinunkaltaisesi hyväksyntää. Riippumatta, mihin kuuluu.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #70

@70 Nonni ja tulihan se sieltä. Ois varmaan rehellistä laittaa tuo jäsenyys myös Puheenvuoron profiiliin? Olet kuitenkin aktiivinen hahmo täällä kommentoijana ja osin myös alustajana. Kyllä täällä muutkin kellokkaat sentään osaavat kirjoittaa "mielipiteet ovat omiani" -lausekkeen puoluetunnuksen alle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #72
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #75

Vähän dramaattista ehkä ilmaista asia noin, kun se puoluetunnusnappi ois kätsempi ja palvelisi nopeaa selaajaa. Mutta kelpaa mulle! (Ihan niinku sillä ois hirveästi väliä.)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä ennakoin, että Uudellamaalla (edellyttäen, että Soini jatkaa) Perussuomalaiset voisivat saada enintään yhden paikan. Niikon paikka on sekin vaarassa.

Perussuomalaisten lopullinen kannatus jäänee kuuden prosentin tuntumaan, kun otamme huomioon, kuinka paljon ääniharavia sieltä poistuu ja on poistunut. Potentiaaliset kannattajatkaan ei löydä ehdokasta.

Ministerit eivät yleensä menetä äänimääräänsä, vaikka hallituspuolueet menettävätkin kannatustaan. Niinpä luulen edelleen Sinisten saavan 6-8 paikkaa eduskunnassa, vaikka Sinisen gallupkannatus laahaakin pahasti.

Gallup oikeaa tässä suhteessa vasta ehdokasasettelun jälkeen.

Niikko ja Kankaanniemi voisivat yrittää uusia paikkansa KD:n riveissä. Mäkelä ei Kaakkois-Suomessa uusi paikkaa eikä hänelle liene ottajiakaan.
Oulun vaalipiiristä ei PS saa läpi yhtään ehdokasta. Immonen ei liene minkään puolueen suosiossa, joten hänen rannallejäämisensä on yhtä varma kuin Mäkelänkin. Tynkkynen voi ohittaa äänimäärässä Immosen, mutta kun yhtään paikkaa ei irtoa, ei tuosta mitään iloa ole.

PS-puheenjohtajisto uusii paikkansa ja jos Kankaanniemi ei loikkaa, myös Hakkarainen saa Keski-Suomesta paikan. Kankaanniemi jäisi tuossa tapauksessa rannalle. Helsingissä Halla-ahon imussa Packalen uusii paikkansa ja pieni mahdollisuus on, Halla-ahon imussa Helsingistä kolmaskin menisi läpi.

Lapista ei paikkoja tule.

Ylipäätään 6-8 kansanedustajaa tulee olemaan Perussuomalaistenkin saldo. Monta monta Perus/Sinistä saa tuntea aktiivimallin puraisevan.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Niinpä luulen edelleen Sinisten saavan 6-8 paikkaa eduskunnassa, vaikka Sinisen gallupkannatus laahaakin pahasti."

Pitäisi saada kyseiseen määrään ainakin 5-6 % kannatus. Ja vielä hyvää tuuria sen pälle.

Perussuomalaiset saavat nykykannatuksellaan 12-15 edustajaa.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Niemeläinen on kyllä pihalla kuin lumiukko.
Siniset ei taida saada yhtään paikkaa, (ehkä 1 Uudeltamaalta) kun pelkillä ministerieden omilla äänillä ei mene läpi. Kaakossa esim Linström sai viimeeeksi 9000 ääntä. Vaikka yhtään ääntä LInström ei menettäs, niin silti pitäs vielä reilu 3000 löytyä toisten tuomana, mutta kenen?

Ja kun jo kuntavaaleissa ennen persuista eroamista suli n. puolet äänistä, niin takuu varma ón ettei Linströn saa uudelleen 9000 ääntä.

Juha Hämäläinen

Huuskon väite on ilmeisen perusteltu. Äänestäjäkato iskee helposti sekä Sinisiin että Persuihin.

Se tärkeä havainto jäi kuitenkin tekemättä, ettei massamuuton vastustus ole mihinkään kadonnut. Se vain lisääntyy, koska ihmiset alkavat mieltää, ettei tämä ole mikään positiivinen asia miltään osin. Ja ymmärretään, että massamuutto on vasta aluillaan.

Siksi nämä omilla aivoillaan ajattelevat etsivät jonkin muun puolueen kotipesäkseen. Hörhöt taasen jatkavat entisiä näköalattomia latujaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kristillisdemokraateistako uudeksi kotipesäksi?

"Omilla aivoillaan ajatteleville" (=Halla-ahon opetuslapsille) ei taida olla kovin suurta kysyntää muissa puolueissa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ja ylipäänsä koko Persukannatus, joka oli 17,7 % v. 2015. Nyt huidellaan noin puolella tästä. Päästäänkö tulevissa Eduskuntavaaleissa siihenkään. Kuntavaaleissa 2017 8,8 %. Puolueesta poistuneiden määrä ei riittäne kompensoimaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun ei tuu ikävä persuja, eikä mun tuu ikävä sinisiä.

Parempi suomalaisille, että nuo molemmat ovat siellä takiaispuolueen asemassa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kyllä minä luulen, että sinun tulee vielä persuja ikävä, kun et sen jälkeen enää tiedä, mihin aggressiosi sitten kohdistaisit?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Agressiosta ei oo kyse, vaan tyhmyyksien arvostelusta.

Mä olen kiltti ja hyväsydäminen, mutta kun on olemassa tiettyä piilorasismia, niin sitä pitää kovin sanoin arvostella.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #47

"on olemassa tiettyä piilorasismia"

Oksettavaa ennakkoluuloisuutta. Olisin toivonut, että ihmisten perusteeton väheksyminen olisi jäänyt sinne 1940-luvulle.

Mutta ei mahda mitään. Tämä on ajan henki. Toivotaan, että historia edes joskus osoittaa missä suurimmat ennakkoluulot majailivat 2000-luvun alussa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Rotat voi loikkia laivasta jolloin se on rotan oikeus ja kantaa siitä vastuun. Toisaalta rotta voidaan laittaa kävelemään lankulle merimiesperinteitä kunnioittaen. Kommunistien vuotavasta ruuhesta lensi viimeinkin varsinainen King Rat, Jaakko Laakso, jolle ei riitä edes ideologinen taksvärkki vaan pitää ottaa vastaan rahaa paimentolaisilta. Kun mikään ei riitä, siinä ongelma?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Haa, tämä on ollut myös omia suosikkiaiheitani.

Olen erittäin kiinnostunut näkemään Halla-ahon eduskuntavaaliehdokkaat ensi vuonna.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Voiko Paavo Väyrysen Kansalaispuolue houkutella konservatiiveja? Loikkauksia sekä Perussuomalaisista että Sinisistä?

Harri Mulari

@53 Kansalaispuolueen aktiivit koostuvat omissa ryhmissään riitautuneista tyypeistä ja ovat riidoissa nyt keskenään ennätysajassa. Miksi kukaan haluaisi sinne?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Totta. Kansalaispuolue on katastrofin jäljiltä hädin tuskin hengissä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Vastaus Huuskolle. Ne hyppäsivät jo kesällä ja ovat vissiinkin tuuliajolla.

Kaarina Leinonen

Entäs sitten kun nämä maahanmuuttajat ovat jotenkin "sopeutuneet" suomeen , heidät on kotoutettu, koulutettu, paljonkohan siihen on kulutettu suomalaisten veronmaksajien rahaa . Kotoutumiseen tietysti kuuluu se että ao. henkilö alkaa ottaa selvää "turvaverkoista" kuten ay-asioista ja rupeavat vaatimaan samaa palkkaa mitä alkuperäisille suomen kansalaisille maksetaan. Mites sitten suu pannaan vai onko kuvitelma että tuovat rahan tullessaan?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hirweetä, eikö ookin?

https://www.tekniikkatalous.fi/tyoelama/2009-09-25/Uppoavan-laivan-jättävät-ensimmäisenä-rotat-yrityksen-jättää-johtaja-3279009.html

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Nyt on poikkeuksellisen köyhä hyökkäys perussuomalaisia vastaan tämä blogi. Vaikka olisi kuinka ikävä tarkoitus, silti olisi suositeltavaa puhua totta. Mistähän 4 paikasta mahdetaan tässä puhua? Perussuomalaisilla on tällä hetkellä loikkareiden lähdettyä 3 paikkaa Uudellamaalla.

Viime vaalien tuloksen perusteella Uudellamaalla sai yhden paikan 13308 äänellä. Tämä tuskin ratkaisevasti muuttuu seuraaviin vaaleihin. Se tarkoittaa että 3 paikkaa tulisi noin 40 000 äänellä, 4 paikkaa 53 300 äänellä. Prosenteiksi muutettuna nämä olisivat 7,6 % ja 10,2%.

Viime vaaleissa perussuomalaisten kannatus Uudellamaalla oli valtakunnan tasoa hieman parempi. Vaikka näin ei nyt olisikaan, silti jopa tämän hetken gallupin valossa olemassaolevat paikat ovat otettavissa, eikä kasvuunkaan pääsy ole suuren puristuksen takana.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vastaava päätoimittaja kuitenkin tämmöistä kirjoittaa.

Semmoinen hassu nyanssi että Laura Huhtasaari sai uudeltamaalta pressanvaaleissa 34305 ääntä. Ja ei ole salaisuus että perussuomalaiset äänestivät sekä Niinistöä että Väyrystä myös.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tämä. Puolueen tämän hetken paikkamäärä Uudellamaalla olisi puolustettavissa jopa presidentinvaalien tuloksella. Jota on mahdotonta rinnastaa eduskuntavaaleihin, koska ensinnäkin vaaleissa oli täysin ylivoimainen ennakkosuosikki että toisinnakin suora kilpailija. Eduskuntavaaleissa ei ole kumpaakaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Niinpä. Jussi Niinistö keräsi yksin Uudeltamaalta enemmän ääniä kuin PS:n 3 kansanedustajaa yhteensä.

https://www.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit-20...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #92

Sittenhän Jussilla ei ole mitään hätää, yksin pääsee läpi :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #93
Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #93

Ei muuten olisi päässyt. Hyötyi 1541 ääntä muiden vertausluvusta.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #92

No, Jussi ei nyt kerää niitä ääniä. Ne kerää joku muu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #97

Ihmeen vähän Jussi sai niitä puoleen korttejakin kerättyä vaikka oli passissa erityisavustajansa kanssa vaikka missä. Ja vaan 5000 tarvittiin. Mies lapista tuli ja keräsi neljänneksen korteista.

Kai Sirpa tietää, vaikka muuta ehkä toivoo, niin puolueelle menee enemmistö äänistä ja yksittäinen henkilö missä tahansa viiteryhmässä ei kerää niin hirmuisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #98

Onhan niitä yksittäisiäkin ääntenkerääjiä, PS:lle jäi Halla-aho ja Huhtasaari.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #99

Tokihan niillä on merkitystä myös, mutta ainoastaan järkevässä viiteryhmässä. Muistaakseni yksi eeppisimmistä oman äänimääränsä menettäjistä oli Urpo Leppänen.

Tosiaan Lauraa äänesti yli 34000 ihmistä uudellamaalla vastikään, vaikka ei saumaa voitosta, oli ennakkosuosikki Niinistö ja suora kilpailija Väyrynen.

Toisaalta aika turhaa jutustelu tässä. Jos siniset olisivat saaneet mukaansa sen kannatuksen minkä kuvittelivat, he eivät kyntäisi 1,5% lukemissa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #101

Laura Huhtasaari sai siis 4,5% Uudenmaan äänistä joita oli noin 750.000. 95,5% Uudenmaan äänestäjistä eivät siis halunneet nähdä Lauraa presidenttinä.
Jos nyt halutaan pallotella luvuilla...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #101

Leppänen saavutti isoja äänimääriä Kymen vaalipiirissä, vuonna 1983 hän teki vaalipiirin ääniennätyksen. Työministeripestinsä jälkeen äänimäärä putosi 1987 vaaleihin, mutta riitti vaivatta läpimenoon.

Vennamon jäätyä pois SMP:stä, Leppänen riitautui uuden johdon kanssa ja erosi puolueestaan 1989. Hän liittyi sittemmin LKP:n jäseneksi. Eduskuntavaaleissa 1991 hän pyrki pikkupuolueen riveistä ja vaihtoi Uudenmaan vaalipiiriin. Liberaalit eivät noissakaan vaaleissa saaneet kansanedustajaa läpi, Leppänen sai Uudeltamaalta alle 200 ääntä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #97

Sen päättää kansa kaikkivaltias, mutta kertoo vasta 14.4.2019 ellei vaaleja aikaisteta. Ehdokkaita tulee olemaan Uudellamaalla 36, joista valita. Äänestäjät osaavat kyllä asettaa heidät oikeaan järjestykseen, kuten muuallakin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kiinnostavista laskelmista ja tuon yhden lapsuksen esille tuomisesta. Nyt tekstissä lukee, että kolme kansanedustajaa Uudeltamaalta.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

US:n Huuskolla ja IS:n Haapalalla tuntuu olevan erityisen paljon kaunaa JHa:ta kohtaan. Oletteko kenties joutuneet "servatuksi" joskus hänen toimestaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas selvästi valtamedia sorsii vain persuja, kyllä taas alkaa niin suuri uhrautuminen ja itku, että miksi aina meitä. :)

Persut on kyllä mainioita uhrautujia, heti kun kirjoittaa jotain varsinkin jos päätoimittaja kirjoittaa blogin, jossa arvaillaan, että persut ehkä menettävät myös jotain, niin itku alkaa.

Rotat jättävät juu, ja kun Halla-aho käyttää termiä sinisistä, niin se on persujen mielestä huumorin huipentuma, mutta kun persusta käyttää samaa termiä, se on törkeää.

Käykääpä persut joskus ostamassa peili, ikeasta niitä saa halvalla. :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Oli kyllä viiltävää analyysiä taas Ritalalta. Ja persut 6 kertaa mainittu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse typotin toisessa blogissa Perssuomalaiset. Virheen havaittuani en pystynyt korjaamaan, kun sitä oli kommentoitu.

Perssuoliset olisi kanssa mahdollinen multitypotus.

Kyllä persu tunnistetaan ja persu itsekin tunnistaa itsensä persun takaa, kuten Kokonkin kommentista huomaa.

Olen itse käyttänyt viime aikoina Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset rp. -nimityksiä. Varsinkin kun olen viitannut puolueenne säännöissä itseäni häiritsevää fundamentalisti-uskonnolliselle puolueelle kuuluvaa viittausta kristillissosialistiseen arvopohjaan.

Ehkä itsenikin pitää tyytyä persuihin, sitä on vaikeampi typottaa tarkoituksetta halventavasti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perujen ei kuitenkaan kannata olla huolissaan prosenteista, vaikka niitä tulisi 6% tai 8% niin persujen normaalissa se on aina voitto :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ja 2 kertaa lisää vielä toisessa kommentissa vaikka olisi voinut lisätä muokkaa-toiminnolla edelliseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

hssss.... Ritala on perussuomalaisten palkkaama trolli, jotta persujen kannatus nousisi jatkossa. Älä keskeytä Ritalan tehtävää tahi hän jää vain kirppiskirjojensa tuottoon, mikä olisi suuri sääli.

Ritala on ollut monille suuri syy liittyä perussuomalaisiin ja niin lienee jatkossakin. Mies on aivan maaninen trolli.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #106

Onpa mulla vaikutusvaltaa, sulla on ihan persujen tapainen todellisuuskäsitys. :)

Ole autuas uskossasi

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäiskö blogissa, jossa puhutaan persuista, välttää sitä sanaa?

Taitaa olla melko heppoiset pääsyvaatimukset persuilla eduskunta-avustajille. :)

Onhan noita pääsiäisnoitia siellä ennenkin nähty.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #111

Tjaa.

Päätoimittajan blogissa toteat että on "melko heppoiset pääsyvaatimukset persuilla eduskunta-avustajille".

En olisi huolissani valtakunnasta jos 15v opettajankokemusta pidetään heppoisena vaatimuksena eduskunta-avustajille.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Huolensa kullakin. Ilkeästi tulkiten tri Halla-ahon laivasta loikkineet ovat rottia, kuten nyt esimerkiksi muutama ministeri.

Minua kuitenkin huolettaa enempi se, ettei rottia loiki Perussuomalaisten veneeseen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tärkeä kysymys:
Kuinka monta eneen PS:ia äännestäneistä menee nukkuvien puolueeseen?
Ymmärtääkseni moni ikäänkuin "heräsi" nukkuvista jytkyn ja sätkyn aikaan.
Ja palaavat taas sinne.

Henry

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Äänestysprosentit vaaleissa eivät varsinaisesti tue tätä päätelmää.

Mutta se on fakta, että mitä enemmän porukka nukkuu, niin sitä paremmin rkp ja kokoomus pärjäävät.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Äänestysprosentit vaaleissa eivät varsinaisesti tue tätä päätelmää."

? Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen ei vielä ole ollut vaaleja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #105
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #113

Eivät ole missään suhteessa verrattavissa eduskuntavaaleihin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #115

Jaa, Ritala kaivautui jostain.

Eivät toki. Mutta jotain indikaatiota kertonee se, että ylivoimaista suosikkia vastaan uudellamaalla meni yli 34000 kuitenkin antamaan äänen persulle.

Mieti sitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #118

Paljonko Uudellamaalla annettiin ääniä, ts. kuinka monta prosenttia se oli?

Edit: Huhtasaari sai koko maassa 6,9 % äänistä, Uudellamaalla 6,5 %

https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/pv2018/alue/2

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #118

@118 ihan jeba suoritus Huhtasaarelta kyllä eli ei siinä. 9000 ääntä jäi vaille Uudellamaalla Soinin Timpan suorituksesta 2012, mutta vihreältä mädättäjähomolta lähti yli 36000 tuhatta ääntä jääden 69000 ääneen.

No vertailussa ei ollut kummankaan oma vaalipiiri. Soinilla Satakunnassa 12,3 prosenttia vuonna 2012, Huhtasaarella 10,1 vuonna 2018.

Helsingissä Huhtasaaren ja Soinin ero vielä pienempi. Soini
5,9 ja Huhtasaari 4,9. Taas se vihreä homo hävisi enemmän vaikka sijoittui toiseksi.

Vaalivoitto!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #131

"Vaalivoitto!"

Mikä vaalivoitto se on jos muiden kannatus on edellisiin vaaleihin verrattuna laskenut, Väyrysenkin.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #132

@132 Soinilta perittyä vaalimatematiikkaa. 2015 julistettiin jatkojytkyksi, vaikka turpiin tuli paikoissa ja äänissä. Mihis koira karvoistaan jne.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Puolueuskollisuus on kaikkien saavutettavissa, mutta työ sen eteen on tehtävä ensin ja loppu on ehdokaslistan ja puolueen kiinnostavuudesta kiinni. Oikotietä parrasvaloihin ei ole. Halla-ahon ja perussuomalaisten Iso Moka oli asemoida itsensä hallitusvastuunkannon ulkopuolelle. Suomen maahanmuuttopolitiikka ja kaikki muukin päätetään hallituksessa. Oppositiossa on poliittinen pätkätyö muutamille, mutta ei muuta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mistä luulet SDP:n kanntuksen kasvun tulevan. Itse veikkaisin perussuomalaisten rauniolle jääneiden vasemmiston äänisaallin palautumista demarivetoon.

Eikö perussuomalaiset ole reaalipolitiikassaan vasemmistopuolue ?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Puolueesta toiseen siirtyjän automaattinen ja yleistävä vertaaminen rotan loikkaamiseen on mielestäni asiaton. Muuten Huuskon kirjoitus on hyvä.
Siirtymät puolueesta toiseen voivat johtua hyvin moninaisista syistä, eikä niitä voi yleistää, etenkään silloin kun ei tiedä kaikkia taustatekijöitä.
Erilaiset taustatekijät pysyvät ainakin vielä tänään hyvin piilossa niiden puolueaktiivien keskuudessa, jotka uskovat vielä etenemismahdollisuuksiinsa. Keskinäinen "tiedotusverkosto" pitää huolen siitä, että luottamuksellisia tietoja, eikä epäedullisia aihepiirejä pääse vuotamaan puolueorganisaatiosta ulos.
Sitten on taas toisia jotka vähät välittävät näistä säännöista ja puolueen ohjeistuksista, vaan tietäen, ettei heille mitään mahdeta jatkavat epäeettistä toimintaansa. Usein mutupopulismilla valmistellaan henkilöhtaisia hillotoppia edelleen ja faktantarkistus sivuutetaan sujuvasti.
Ainoa tapa vääräksi kokemansa puolueen linjan korjaamiseen saattaa tällaisessa tapauksessa aktiivitoimijalle olla se, että antaa asian olla ja eroaa puolueesta.

Hajoamisensa jälkeen perussuomalainen puolue on epäonnistunut jo käytännössä kahdesti tärkeimmissä puoluepolitiikan pääkohdissa.
Lojaaliudessa, omien sääntöjen noudattamisessa ja luottamuksen säilyttämisessä.
Kumpikaan taho, siniset eikä perussuomalaiset rp ole kyennyt saamaan näitä perusperiaatteitaan kuntoon.
Näin näyttää olevan tilanne tosin muidenkin sirpalepuolueiden kohdalla.
Kurittomuus on saanut vallan.
Kun Matti Torvinen kirjoittaa blogissaan 24.4.2018 lojaaliteetistä näin:
-"Lojaliteetti merkitsee sopimusoikeudessa, eli sopimuksissa sitä, että kummankin osapuolen oikeuksia kunnioitetaan" niin tulee mieleen, että näinhän sen pitäsi olla....siis PITÄISI.
Mutta jos toinen osapuoli katsoo, että toisella osapuolella on vain velvollisuuksia toteuttaa tuota lojaalisuutta, ilman oikeuksia, niin ollaan puolueen johdon ylenmyyden tunteen harhassa ja tiellä joka johtaa lopulta hajaannukseen.

Tässä tilanteessa on jokaisen ihmisenä ja poliitikkona itseään kunnoittavan oikeus arvioida mukana olon mielekkyyttä ja sanoutua irti vääristyneestä lojaaliuskäsitteestä.

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2532...

PS.

Turunen puhuu totta siinä, että hän on jo kesäkuun puoluekokouksen jälkeen kipuillut sinisen tulevaisuuden ja kokoomuksen välillä. Tästä hän on kertonut allekirjoittaneelle viime vuoden puolella.
En usko salaliittoteorioihin.

Reijo Paunonen
ex-perussuomalainen, Etelä Savon ex-vt.piirijohtaja (PS)

Harri Mulari

@108 suositus Paunosen valaisevalle jälkikirjoitukselle

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tähän on tultu että ex-persu, nykyinen keskustalainen saa suosituksen vihreältä joka erosi vihreistä Antero Vartian twiittien takia.

Elämä on juhla.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Pitäisikö mielestäsi suositusten jotka arvostavat oikeudenmukaisuuden toteutumista pysähtyä puoluerajoihin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #150

Kunnioituksen ylipäätään ei pitäisi olla Perussuomalaiset rp:n jäsenkirjasta kiinni.

Tuskinpa Paunonen, Soini, Turunen, Niinistö tai Terho ovat ihmisinä muuttuneet juurikaan.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kuuntelitteko tarkkaan Sampo Terhon ehtoja vapun jälkeiseen trion palaveriin? Yksi ehdoista oli se, että hallitus pysyy alkuperäisessä 2015 hallitusohjelmassa.

Tilanne on siis ihan sama kuin silloin, kun Halla-aho puheenjohtajaksi tultuaan tunnusteli Orpon ja Sipilän kanssa hallitusyhteistyötä. Halla-aho nimenomaan korosti sitä, että kyllä Perussuomalaiset hänen johdollaan olisivat sitoutuneet alkuperäiseen hallitusohjelmaan.

Kyse taitaa olla siis siitä, että Orpo ja Sipilä ovat keskenään muuttaneet hallitusohjelman alkuperäisestä, ja nyt sille muutetulle hallitusohjelmalle haetaan Sinisiltä hyväksyntää. Kyse on ilmeisesti hallitusohjelman EU-linjauksista.

Nyt kaikkien puolueiden tulee olla erityisen tarkkoina, kun ne mahdollisesti neuvottelevat tilanteesta, että Siniset lähtevät hallituksesta. Suomen sitoutumisesta syvenevään EU-integraatioon tulee käydä laaja keskustelu eduskunnassa - tai järjestää vaihtoehtoisesti uudet vaalit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei vaan kyse on Halla-ahon henkilöstä, ja nimenomaan se on erittäin pätevä ja hyväksyttävä syy.

Juuri tästä syystä persujen kannatuksella ei ole mitään väliä, koska yksikään puolue ei suostu heidän kanssaan hallitukseen.

Ja sekin on erittäin hyvä asia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritala, lue tämä. http://mikkokokko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254092-...

EDIT:
Tai ethän sie lue. Mutta puolueita ei mainita!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #121

Tottakai oppositio on tärkeä, mutta jos puolueella ei ole muuta mahdollisuutta kuin oppositio, niin se on surullinen kohtalo.

On sitten vähemmistöhallitus tai enemmistöhallitus, sen päättää kansa ja eduskunta.

Kuka sitä opposition merkitystä kaventaa?

Oppositio on juuri yhtä hyvä, kuin siellä olevat puolueet, ne tekevät sitä oppositiopolitiikkaa, ja jos kansa siitä pitää, niin seuraavissa vaaleissa oppositio voikin olla vallassa.

Tosin persuja se ei koske, sillä niinkuin sanoin, muut puolueet eivät tee kanssanne yhteistyötä.

Millä ihmeellä sitä opposition merkitystä korottaa, jos ei tee hyvää oppositiopolitiikkaa, se on se keino, ei ne syylliset huonoon oppositioon löydy kuin niistä puolueista, jotka siellä ovat.

Vie aika paljon uskottavuutta, jos hallituksesta lähdettyään seuraavalla viikolla alkaa haukkua päätöksiä, joita on itse ollut tekemässä, se on kaikkein naurettavinta, ja siihenhän persutkin sortuivat.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #147

eikös nykypersut ole lähinnä arvostelleet sitä että hallitusohjelmaa ei ole noudatettu. he on arvostelleet enimmäkseen niitä asioita mitä ei ole noudatettu jne.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #121

Mutta Kokko, etkös juuri muutama päivä sitten kertoillut Tanskan mallin ihanuudesta: vähemmistöhallitus. Haaveilusi siitä, että oppositiolla olisi valtaa, edes murunen, kertoo kyllä, ettet itsekään halua olla koko elämääsi vain demokratian kulmakivi. Joskus olisi mukavaa vaikuttaakin, eikö?

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

Virallinen syy tosiaan oli Arvopohjan puute, mutta rohkenen epäillä, että epäviralliset syyt, kuten tuleva EU:n mamu- ja muu integraatio, painoivat enemmän. Toki myöskin on totta, että muistaakseni kaikki puolueet paitsi kepu ja kd antoivat puoluekokouksen jälkeen lausuntoja, joissa totesivat etteivät suostu yhteistyöhön persujen kanssa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

on kuule hyvä vaan että on erilaistakin mielipidettä ja rähinää , sillä muuten koko poliittinen järjestelmä kutistuu hyvävelikerhoksi Suomessa. Rikkaiden hyvävelikerhoksi.

Siksi persuja tarvitaan ja olisi hyvä että muitakin jääriä järjestäytyisi.

Demokratia tarvitsee vastakkainasettelua

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kun hallituspuolue kampittaa kumppania, niin pelataan samaa peliä myös toiseen suuntaan ja vedetään yhteistyöstä löysät pois.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Sipilä kertoi hallitusohjelmassa tavoiteltavan tuottavuusloikkaa. Olisiko syytä uudelleen täsmentää hallituspuolueiden edustajille mitä sillä tarkoitettiin, sillä nyt Kokoomuksesta ja Sinisistä loikitaan jo ihan kilpaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Unohtuiko Veera Ruohon loikka persuista?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei päässyt sinisiin. Yritti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #128

Varma tieto? Persuista kuitenkin lähti.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #128

Poliittisen kiertolaisen sanaan voi luottaa, kuin Neuvostoliittoon. Arvosana väärin 2/2. Ei yrittänyt sinisiin, meni suoraan kokoomukseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #135

Ai jaa, ei sitten kun Mikki tietää ja on ollut tapahtumien keskiössä. Ehkä korjaan sen verran että Veeraa ei sinisiin huolittu.

Viittasitko minuun poliittisena kiertolaisena? Siehän sälli olet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #158

Täällä Puheenvuorossa sinä Kokko kaikessa riidanhaluisuudessasi edustat perussuomalaisia. Et voi kuitata takaisin koska minä en edusta yhtään mitään ryhmittymää paitsi ehkä tulevia nukkuvia (entisiä vaeltavia äänestäjiä).

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #159

Edustan itseäni muuten, olin riidanhaluinen tai en. En perussuomalaisia.

Ei minkään yhdistyksen tai puolueen luottamustehtävätön rivijäsen voi toimia minkään yhdistyksen tai puolueen äänitorvena.

Mitä riidanhaluisuuteen tulee, niin minulla on vielä paljon oppimista sinun rakentavasta ja älykkäästä keskustelutyylistäsi.

Mitä minä ja missä ja mitä kuittasin sinulle takaisin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #160

Tarkoitin futuurissa. Minun riidanhaluisuuteni ei vaikuta minkään puolueen tai muun järjestön tai yhteenliittymän imagoon.
Halusin vaan kertoa että olet pitkään tällä alustalla luonut kuvaa perussuomalaisesta "epäjoviaalisuudesta".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rotta on älykäs eläin.

Puolueloikkareiden vertaus rottiin ei tässä mielessä tee oikeutta rotille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu rottaa ei helposti saa kiinni, en mä tiedä mitä nää persut ja siniset on, jotain maamyyriä varmaan :)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

"Hevoshenkilöiden tietotoimiston saamien, tosin vahvistusta vailla, olevien tietojen mukaan rottien liikehdintä alkaa olla huolestuttavalla tasolla."

Oikeasti on turha spekuloida siitä mitä seuraavat vaalit loikkareineen tuovat mukanaan. Pelkästään soten tai se, miten eduskunta siitä äänestää tuo ihan uusia ulottuvuuksia koko palettiin. Kokoomus ja Keskusta ovat aidosti huolissaan varsinkin Keskusta. Kokoomukselle she on shiinä ja shiinä. Kansa alkaa jo nyt ymmärtämään, että Kokoomus pyrkii myymään heidän munuaisiaan kansainvälisillä raaka-ainemarkkinoilla Ongelmana heille on se miten seuraavissa vaaleissa käy. Mikä puolue saa hallitustunnustelijan paikan. Kysymys voi olla jopa siitä, onko puolue edes hallituskelpoinen....

Orpo töppäsi ja Siniset ovat syystäkin näreissään. Onko mahdollista että Terho ja kumppanit....no paras jättää sanomatta.

Mitä tulee Huuskon pohdiskeluun PerusSuomalaisista "loikkareista" en ota tuota edes vakavasti. Loikkia saa tottakai, mutta tilalle tulijoita riittää. 2011 maassamme tapahtui jotain poliittisella kentällä ja mikään ei todista sitä, etteikö se voisi tapahtua myös uudelleen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Paljon hyvää pohdiskelua liittyen puolueloikkauksiin, kiitos kaikille asiallisesti keskusteluun osallistuneille. Erityiskiitos kansanedustaja Jani Mäkelälle (ps.), joka korjasi, että perussuomalaisia kansanedustajia on Uudeltamaalta tätä nykyä kolme eikä neljä.

Avaan tähän loppuun vielä, miksi käytin otsikossa tuota rotat jättävät (uppoavan) laivan -kielikuvaa. Halusin alleviivata sitä, mitä pj. Halla-aho oli sanonut kansanedustaja Turusen loikkauksen yhteydessä. Itsekin pidän kyseistä kielikuvaa tyyliltään kyseenalaisena.

Politiikassa, kuten muussakin elämässä, pilkka osuu varsin usein omaan nilkkaan. En väitä, että perussuomalaisia alkaa loikkailla joukolla toisiin puolueisiin (kuten ei välttämättä sinisiäkään), mutta niinkin voi jonkun kohdalla käydä, kun eduskuntavaalit lähestyvät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Perussuomalaiset ovat vastanneet kaikkiin toiveisiini. Toivoin vuosi sitten, että tekevät Halla-ahosta puheenjohtajan ja sementoivat itsensä lopullisesti marginaaliin. Ja tapahtui niin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Miltäpä Mikan toiveen totetuminen nyt tuntuu?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #180

Ei se miltään tunnu. Suomessa ei tapahdu mitään. Sen sijaan, että oikeisiin ongelmiin tartuttaisiin, niistä tehdään identiteettipolitiikkaa. Ja kuten arvata saattoi, identiteettipoliitikko Halla-aho häärää mieluummin Euroopan äärioikeiston parissa kuin kotimaan politiikassa. Tämän päivän lehdessä viidesosamaisteri Huhtasaari selittelee että persut pidetään ulkona hallituksesta vaikka ne aloittaisivat vastauksen jokaiseen hallitustunnustelijan kysymykseen: "ihmisarvo on jakamaton". Ihan vitsikästä, mutta ei totta. Toisaalta rehellisyyshän ei koskaan tämän porilaisen blondivitsin päällimmäisiä ominaisuuksia ole ollutkaan.

"Identiteetipeli siitä, kuinka oikeistoradikaali Perussuomalaiset lopulta on, on toistaiseksi auki. Aikovatko he pysyä aloillaan, peesata ruotsalaisia vai Salvinia ja Le Peniä? (...) Kansallisesta retoriikastaan huolimatta laitaoikeistolla on paljon yhteistä ja kansainvälitä. Nähtäväksi jää, ovatko kansallismielisyys tai jopa äärioikeistolaisuus yhteistyön este vai hidaste", Turun yliopiston valtio-opin yliopistonlehtori Heino Nyyssönen kirjoitti puheenvuorossaan "Eurovaaleissa oikea laita on lavea" (TS 24.4.2019).

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #182

Kiitos vastauskommentistasi, vaikka siinä olikin ihmishalveksuntaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #186

Minusta on jotenkin hellyttävää että karvapersepersut ovat niin herkkänahkaisia kun heidän blondivitsiään vähän kritisoidaan. Että oikein ihmishalveksuntaa! Mitä muuta Scripta on alusta loppuun ollut? Okei, nykyään se pitää vähän sordiinoa päällä mutta kyllä se ennen tuuttasi semmoista settiä että oksat pois. Nimettömänä netissäkin sellainen olisi ollut vaivaannuttavaa, mutta omalla nimellä ei tohtorismiehen luulisi niin noloa juttua suoltavan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt tiedämme, että tri Halla-ahon johtamasta puolueesta ei kansanedustajia loikkinut tässä viimeisen vuoden aikana ennen eduskuntavaaleja. Joitain kuntatason loikkia tapahtui, mutta niistä ei voi olla varma, etteikö olisi kyse sinisten myyristä. Ja meneehän sitä aina joillakuilla ihmisillä sukset ristiin, kun kyse on isosta joukosta.
Eikäpä niitä loikkia sitten ollut Perussuomalaisiinkaan päin.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Onpa nautinnollista lukea näitä Huuskon viisauksia vuoden takaa :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset