Markku Huusko

Pori Jazz paljasti Sari Essayahin puolueen todellisen karvan

  • Tämä Satakunnan Kansan juttu johti Aki Ruotsalan valinnan perumiseen. Kuvakaappaus SK:n sivuilta.
    Tämä Satakunnan Kansan juttu johti Aki Ruotsalan valinnan perumiseen. Kuvakaappaus SK:n sivuilta.

”Aki Ruotsala tuo vahvan johtamisen ja kehittämisen panoksen Pori Jazzin organisaatioon. Häneltä saamme myös uudistajan ja verkostoitujan taitoja festivaaliorganisaatioon", sanoi Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola viime viikolla, kun hallitus oli päätynyt nimittämään Ruotsalan toimitusjohtajaksi.

Eilen kävi ilmi, että 33-vuotias Ruotsala edustaa kristilliskonservatiivista näkemystä homoseksuaalisuudesta. Hän vertasi seksuaalista suuntautumista huumeriippuvuuteen, josta voi ”eheytyä”.

Kansalaiset, tunnetut muusikot ja monet valtakunnan tason poliitikot eri puolueista tarttuivat asiaan ja alkoi myllytys, joka pakotti toimitusjohtajavalinnassaan täydellisesti epäonnistuneen Pori Jazzin hallituksen hätäkokoukseen ja perumaan päätöksensä.

Puolustajia kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Ruotsala sai etenkin omasta puolueestaan, kun sekä nykyinen puheenjohtaja Sari Essayah että entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen seisoivat hänen takanaan. 

”Onpa kumma, jos jonkun henkilön subjektiivisesti kokemaan elämänmuutokseen ja siitä kertomiseen ei voi ottaa kantaa”, Essayah ilmoitti.

”Aki Ruotsalan ja Timo Soinin kohtelu osoittavat, että uskonnon- ja vakaumuksenvapauden tila yhteiskunnassamme on huolestuttavasti kaventunut”, Räsänen tiedotti.

Räsänen veti siis mukaan myös kristilliskonservatiivisen Timo Soinin (sin.), joka virkamatkallaan osallistui aborttia vastustaneeseen mielenosoitukseen.

Ruotsalan puolustajiin liittyi Raamatun luomiskertomukseen uskova porilainen Laura Huhtasaari (ps.).

”Taatusti yhtään homoa ei Pori Jazzeilla olisi ex-toimarin taholta syrjitty, toimaria syrjittiin”, perussuomalaisten varapuheenjohtaja kirjoitti.

Ei Ruotsalaa syrjitty. Suomessa saa olla mielipiteiltään kristilliskonservatiivi, mutta ei Pori Jazzin kaltaista festivaalia voi johtaa suuresta kansanryhmästä syrjivästi puhuva henkilö.

Ruotsala olisi vienyt koko Pori Jazzin syvälle suohon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (178 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huhtasaari kyllä porilaisena tulee menettämään osan sellaisia kannattajia jotka silkkaa paikallispatriotismiaan ovat häntä äänestänyt. Veikkaan että yksi ja toinen porilainen toivoo menestystä Pori Jazzille.

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Osan kai varmaan. Mutta päätellen hänen fb-ketjunsa määrästä ja sisällöstä suurin osa hänen fanittajistaan on yhtä pihalla asiasta kuin fanituksen kohde ja kohun itse päähenkilö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ajankulukseen ja kun on kiva kohista. Eri asia mitä tekee äänestyskopissa.

Toni Rintala

Eikös melkein kaikesta voi "eheytyä"?
Nainen voi haluta olla mies ja sitten taas nainen.
Miksei homouskin voi joissakin tapauksissa vastaavasti muuttua? Miten sellaisen esittäminen ketään syrjii?

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Jokainen hetero voi kokeilla eheytyä heteroudesta ja kertokaa miten onnistui.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ehkäpä Toni Rintala tekee näin ja antaa meille raporttinsa!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tätä on tapahtunut aika laajasti. Ilmeisesti monesta turvapaikanhakijasta on tullut homo saatuaan kielteisen päätöksen ensimmäiseen hakemukseensa.

"Seuraavaksi merkittävin peruste on ollut hakijan homoseksuaalisuus."
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/turvapaikk...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olisiko muuttumisella ja eheytymisellä jokin ero?

Jos paranen ts eheydyn tästä flunssasta voin selittää paremmin , miksi paraneminen jostain kertoo, että se oli huono.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Hehheh... Aki Ruotsala sai kenkää että pääsisi eheytymään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oletan että kaikkia noita henkilöitä yhdistää se että uskovat melko kirjaimelliseen Raamatun tulkintaan, mistä tietenkin loogisesti seuraavat tuonkaltaiset mielipiteet. Esim. Soinillehan riitti aikanaan kirkosta lähtemiseen jo se että naiset pääsivät papeiksi, ja liittyi sitten perinteisemmällä tavalla Raamattua tulkitsevaan porukkaan (katolilaiset).

Ihan odotettavaahan nuo kannat ovat. Jonkinlaisia ongelmiahan ajatteluun syntyy lähes aina mikäli uskoo liian kirjaimellisesti ikivanhoja uskontoon liittyviä kirjoituksia.

Pori Jazzin hallituksella on oikeus tehdä päätöksensä, ja Ruotsalalla on oikeus pitää omat mielipiteensä. En nyt näe tässä mitään sen suurempaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Oletan että kaikkia noita henkilöitä yhdistää se että uskovat melko kirjaimelliseen Raamatun tulkintaan»

Sikäli, kun Essayah, Räsänen ja Huhtasaari kaikki ovat naisia, on heiltä tainnut jäädä lukematta Paavalin kirje Korinttilaisille. Ainakin kaksi ensinmainittua ovat tavan takaa käyneet puhumassa seurakunnissa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Se noissa ryhmittymissä onkin niin surullista.
Nyt Soinin tavoin asioihin suhtautuvat hakevat USAssa tukea alt rghtin ääriprotestanteista nykyisen paavin humanistista linjaa vastaan. Mikä on ennenkuulumatonta aina tähän asti demokraatteihin samaistuneiden USAn katolilaisten kohdalla.

Franciskuksen linjalla olevat joutuvat jo vihakampanjoiden kohteeksi.
Ultrakonservatiivit ajavat itseään nurkkaan.

Pakopaikkoja todellisuuden haasteista ei enää tahdo löytyä muualta kuin oikeistopopulistien kummallisista fundamentalismin ja äärimmäisen vihapolitiikan yhdistelmistä.
Siellä sitten joudutaan yhteistyöhön totaalisen uskontovihan kanssa.

Kauhistuttavaa ja säälittävää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Sikäli, kun Essayah, Räsänen ja Huhtasaari kaikki ovat naisia, on heiltä tainnut jäädä lukematta Paavalin kirje Korinttilaisille. Ainakin kaksi ensinmainittua ovat tavan takaa käyneet puhumassa seurakunnissa."

****************************************

Kieltämättä, mutta asia on hieman monimutkaisempi tietenkin. Esim. Raamattua, Koraania tai mitä nyt vain "pyhää kirjaa" voidaan väännellä ja käännellä moniin erilaisiin tulkintoihin, vaikka uskoisikin että teksti on kirjaimellisesti totta. Eli silloinkin tulee uskovaisten kesken erimielisyyksiä ja voidaan jakautua eri porukoihin (pulma siitä kuka on oikeaoppisin). Ja usein aina löytyy jokin selitys miksi vaikkapa tuo Paavalin teksti ei pätisi yleisesti, vaan vain tietyissä olosuhteissa. Selityksiä aina löytyy mikäli lopputulos on jo päätetty.

Uskonnoissa sinällään ei usein ole suuria ongelmia mikäli ottavat tekstejään vaikkapa vertauskuvina tai vähän joustavat tiukimmista tulkinnoistaan. Ja tietenkin kaikki väkivaltaan sun muuhun pahaan kehottavat tekstit pitäisi vain syyllä tai toisella hylätä tai selittää parhain päin, koska muutoin todella voi tulla ongelmia joidenkin pitäessä tekstiä erehtymättömänä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #78

Tuosta tulikin mieleen, että tuossa reilu kymmenkunta vuotta sitten istuin Uluwatun rantakalliolla katselemassa kecak-tanssiesitystä. Kecak perustuu löyhästi hindulaisen kirjallisuuden Ramayana runoihin. Hyvän ja pahan taistelu kuvautuu siinä oikein hyvin mutta tuskin kukaan katselijoista (tai tanssijoistakaan) ajattelee sitä muuten kuin kuvaannollisena esityksenä.

Eino Heikkinen

Lainaan tähän eräästä toisesta artikkelista rautalankamallia jossa hyvin kuvataan mistä tässä jupakassa on kysymys ja johon yhdyn täysin:

Ruotsala ei artikkelilausumissaan tuominnut ketään, ei kieltänyt keneltäkään mitään, ei vaatinut keneltäkään mitään tiettyä elämäntyyliä, ei vaatinut ketään tulemaan uskoon, ei esittänyt kenellekään vaadetta muuttaa omia homoseksuaalisuutta ja sen olemusta koskevia käsityksiään, ei esittänyt millään tavalla ottavansa näitä teemoja työnsä eli Pori Jazzin johtamisen agendaan, ei edellyttänyt mitään muutoksia Pori Jazzin käytännön järjestelyihin, vaan päinvastoin korosti Pori Jazzissa toimittavan hänen johdollaan ”yleisesti hyväksyttyjen asioiden” viitekehyksessä jne.

Kaikesta tästä huolimatta Pori Jazz 66:n hallitus katsoi perustelluksi todeta Ruotsalan lausunnot festivaalin arvojen vastaisiksi. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että Pori Jazzin hallitus katsoo oikeutetuksi syrjintäperusteeksi sen, mitä syrjitty henkilö on, eli sen, että henkilö on tunnustava kristitty, ja sen, että henkilö haluaa sallia kaikille kokemuksen- ja sananvapauden ja sen, että henkilö itse käytti julkista sanan- ja mielipiteenvapauttaan homoseksuaalisuuteen liittyvistä asioista häneltä kysyttäessä.

Tämä kaikki tarkoittaa sitäkin, että Pori Jazzin arvoihin – ja näemmä suomalaisen niin sanotun virallisen yleisen mielipiteen edellyttämiin arvoihin – kuuluu kokemuksenvapauden rajoittaminen, sananvapauden rajoittaminen, vain yhdenlaisen homoseksuaalisuustulkinnan hyväksyminen absoluuttiseksi totuudeksi ja tähän sitoutumisen määrittäminen yhteiskunnallisen siveellisyyden normiksi ja näkemys, jonka mukaan julkikristitty ei ole sovelias eikä yleisesti hyväksytty henkilö esillä olevan kaltaiseen johtotehtävään.

https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1154/tapa...

Oman kantani esitän tässä, jota ei tarvitse tulkita Uskonnollisena , vaan ihan normaalina normaalin ihmisen ajatteluna:

Biologisesti ottaen kiinostus samaa sukupuolta kohtaan ei ole tervettä eikä luonnonmukaista. Seksuaalinen käyttäytyminen , ajatellen luonnon olevan tarkoitksellinen , on tarkoitettu ihmis-suvun jatkumiseksi, siksi on perusteetonta väittää että samaa sukupuolta olevaa kohtaan kiinnostus olisi normaalia missään olosuhteissa! Siksi on selvää, että syy sellaiseen käyttäytymiseen löytyy muualta. Ja niitä on myöskin löydetty.Tämä on minun kanta asiaan ja sen julkituominen ei ole kenenkään loukkaamista.

Toivottavasti tämä jotain herättää , nähdäkseni melko suppeaan käsitykseesi mitä tulee vakaumuksellisten kristittyjen ajatus ja arvomaailmaan !

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Pieni huomautus : katolilaiset eivät lue Raamattua kuten fundamentalistit , siis sananmukaisesti.
Linja on pikemminkin päinvastainen.
Soinin asenne ( sen mukaan , mitä hän itse sanoo ja miten toimii) ei muutenkaan edusta lännen kirkkojen katolilaisten ns valtavirtaa.
Se edustaa pikemminkin huhtasaarelaista tulkintaa, jostain kumman syystä.
Poliittisesta ?

Aulis Saarijärvi

Sari Essayah Iltalehden blogissaan kiitti Israelia, hetkellä kun pääministeri Netanjahu antoi ammuttaa mielenosoittaija kuoliaaksi 30 kappaletta. Sama puheenjohtaja riemuitsi Israelin päätöksestä, kun tapettuja, eli julkisen kansanmurhan uhreja oli 60. Myöhemmin puheenjohtaja Sari Essayah veti kiireellä ketjun pois, kun siihen oli tullut riittävästi asiaa ja ihmetystä hänen raamattuoppiinsa ja huonosti aina näyteltyyn antirasistiseen mielenalaansa, tulleeseen muutokseen.

Mitä tulee Porin jässeihin, niin Ruotsala tuskin olisi johtajana huutanut homoille mitään erityisempää agendaa. Nyt "suvaitsevaiset, yliherkät ja asiaan jotenkin haluamalla sotkeutuvat" saivat suuren näytelmän. He kivittivät yhden julkisissa orgioissaan, näyttääkseen vanhurskautensa määrän jumalilleen. Nyt koulun pihaan tuli koko SETA:n ja sateenkaaren isot pojat ja tytöt kiusaamaan kunnolla yhtä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Uskontojen uhrit, joilla on oma yhdistyskin, kertovat miten uskovaisilta saadun kohtelun jälkeen voi eheytyä. Hidasta ja kipeää kuuluu toipuminen olevan.

Moni pitää uskontoa ja uskonnollista vakaumusta yksityisasioina. Suomi voisi olla edelläkävijä ja juurta jaksain paljastaa uskonnon hyväksikäytön esim. politiikasta. Onhan uskonnolla ratsastamisesta jo jonkin verran tutkimustietoa, mutta lisää tarvitaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Ruotsala olisi vienyt koko Pori Jazzin syvälle suohon."

Muiden blogin johtopäätösten kanssa voi olla hyvinkin samaa mieltä, mutta tämä menee vahvasti liioittelun puolelle.

Viikon päästä "someyhteisö" olisi löytänyt uuden pärisemisen aiheen, eikä kukaan olisi asiaa enää muistanut, saati että sillä olisi ollut minkään valtakunnan merkitystä Pori Jazzin tulevaisuudelle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Syvälle suohon vieminen on minun näkemykseni. Perustan sen siihen, että lukuisat poliitikot ja arvostetut muusikot Iiro Rantalaa myöten asettuivat jyrkästi Ruotsalan valintaa vastaan. Se ei olisi mennyt ohi jonkun tavallisen some-kohun tavoin. Tapahtuma olisi näivettynyt.

Iiro Rantalan kommentteja: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/20180606220...

Aulis Saarijärvi

Iiro Rantala on yksittäistapaus.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Eikös Iiro uhonnut että Pori jazz on muutenkin ihan paska. Eli ei olisi ollut suuri menetys.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

Olisi se ilman muuta suuri menetys jos Iiro Rantala kieltäytyisi Poriin tulemasta. Onhan se Suomen paras jazzpianisti. Niinpä sen mielipide Pori jazzista on verrattomasti kiinnostavampi kuin Akin kuvitelmat homoista.

Juha Hämäläinen

#26. Kaupallisesti ajatellen ei varmaan paljon vaihtoehtoja ollut. Mutta kyllä tämä mielipiteen vapauden yksipuolisuus on vakava asia.

Ruotsala kertoi omista kokemuksistaan ja en tiedä mitään pätevää syytä miksi siitä kertominen olisi rangaistavaa.

Uskoohan moni edelleen luomiskertomuksen sijasta Big bang-teoriaan maailman luomistapahtumana, vaikka jo hyvin tiedepiireissä tiedämme, ettei se ole mikään Kosmoksen synnyn selittäjä. Osatotuus ehkä, jos edes sitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Olet täysin oikeassa. Ei ole rangaistavaa, ja siksi Ruotsala voi rauhassa pitää mielipiteensä ja halutessaan myös kertoa niistä, ilman huolta rangaistuksen pelosta. Joku voi toki kertoa eriävän näkemyksensä ja jos on kovin erimielinen jopa kieltäytyä yhteistyöstä. Se on sitä sanan- ja mielipiteenvapautta puhtaimmillaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ajan henki tuntuu olevan se, että asetutaan jyrkästi puolesta tai vastaan. On kuitenkin vaikea keksiä esimerkkejä, joissa edes lyhyen ajan jälkeen ei koko juttu olisi unohtunut, jopa huomattavasti kyseenalaisia mielipiteitä vakavammissa tapauksissa.

Järjestään nämä myrskyt vesilasissa ovat jonkin ajan päästä laantuneet, ja toiminta jatkunut vailla sen suurempia vaurioita. Niin olisi käynyt todennäköisesti tässäkin tapauksessa. Rantala ja muutama muu aktiivisempi olisi pitänyt juttua esillä tämän vuoden Jazzeihin saakka, ja sen jälkeen heiltäkin olisi mielenkiinto mennyt. Jazzien kansainvälinen esiintyjäkaarti olisi vetänyt paikalle juuri saman verran yleisöä kuin muutenkin.

Tai no, ei muuta kuin tapahtumaan kyselemään, kuinka moni on tullut paikalle Alanis Morrissetten, Katie Meluan, Nick Caven jne. takia, ja kuinka moni Iiro Rantalan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #37

Meinaat, etteivät kansainväliset tähdet olisi boikotoineet? Ei minulla tietoa ole, mutta tuo saattaa olla väärä oletus.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

"Ruotsala olisi vienyt koko Pori Jazzin syvälle suohon." Mielestäni sinun asenteellien ja "puolueettoman journalismin" periaatteita noudattava politiikkasi on vienyt Usarin täysin suohon.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tietääkö Huusko, mikä näistä organisaation osista on tuota nimitysasiaa edistänyt? Yhdistyslaissa kun ei toimitusjohtajaa tunneta.

Organisaatio

Pori Jazz 66 ry:n ympärille 1990-luvun alussa muodostettu kolmijakoinen kokonaisuus (yhdistys, yritys, säätiö) esiintyy yleensä yhteisen Pori Jazz -termin alla.

Pori Jazz 66 ry vastaa festivaalin tuottamisesta oheistoimintoineen. Festivaalin lisäksi yhdistys järjestää jazzkonsertteja ja muita jazzaiheisia tilaisuuksia, koulutuksia ja luentoja. Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä kaikki, jotka ovat halukkaita tukemaan yhdistyksen päämääriä. Jäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus.

Pori Jazz Oy:n päätoimiala on vuosittaisen festivaalin tukeminen ja oheistuotekauppa.
Jazzin tukisäätiö Porista r.s.:n tarkoituksena on tukea pyrkimyksiä jazzmusiikin harrastuksen edistämiseksi ja levittämiseksi Suomessa ja erityisesti Pori Jazz Festivaalin tukeminen ja kehittäminen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Näin Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola Satakunnan Kansassa: "Olen sanonut, että hallitus ottaa täyden vastuun tehdystä valinnasta".

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/pori-jazz...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Suomessa saa olla mielipiteiltään kristilliskonservatiivi"

Ihan totta.

"Huolehdimme sananvapaudestasi. Sananvapaus huolehtii sinusta".

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos kristilliskonservatiivi ymmärretään niin, että jokin ihmisryhmä pitää eheyttää , ei siis käännyttää tai herättää , niin ei saa.
Jokin ei muutu eettisesti hyväksyttäväksi sillä, että sitä kutsutaan kristilliskonservatismiksi.

Se taas, ettei niin " saa" ajatella, tarkoittaa eettisesti väärää.
Niin ajattelemista tai puhumista ei kuitenkaan kielletä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällaiset tapaukset osoittavat erittäin hyvin eri ihmisten oikean suhtautumisen tasa-arvoisuuteen ja ihmisyyteen.

KD:n mielipiteet ovat pitkään olleet piilossa ja puolueesta on yritetty tehdä ns. yleispuolue, tässä se nyt sitten paljastuu sellaisilliken ihmisille, jotka eivät kovin paljon seuraa politiikkaa, äärikonservatiivinen ja täysin eriytynyt yleispuolueen asemasta.

Huhtasaaren usko on ollut kaikkien tiedossa, mutta kun ei kansanedustaja ymmärrä asiaa, että kun toimitusjohtaja aiheuttaa vahinkoa yritykselle, niin silloin toimitusjohtaja saa mennä, surullisinta on, että tässä puhuu kansanedustaja, niinkuin kyseessä olisi joku sananvapauskysymys tai syrjintä.

Minulle ei yllätyksenä tullut Huhtasaaren tietämättömyys, ja taitaa se olla tiedossa Jyväskylän yliopistollakin :)

Pori Jazz olisi oikeasti menettänyt paljon katsojia ja paljon myös eturivin muusikoita, joten päätös on täysin ymmärrettävä.

Ruotsala voi itse voi ajatella vaikka sitä, että maa on litteä, ja että homoudesta voi eheytä, ei kukaan kiellä sitä, mutta ei sitä voi kaikkia omia kaapissa piilossa olevia juttuja heittää haastattelussa, jos olet julkisessa työssä, ja edustat työnantajaasi julkisuudessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, oliko nytkin kysymys Huhtasaaresta ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Osittain kyllä. Suomalaisen oikeistokristillisyyden pohjamudista tietenkin nousivat niin räsäset kuin huhtasaaretkin esille. He tuomitsivat kohun syntymisen ja Ruotsalan potkut – uskokaa tai älkää! - fasismina.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #135

Jokainen tulkoon uskossaan autuaaksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #160

Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku. Huhtasaari twiittasi tällai:

"Just nyt lopen kyllästynyt tähän fasismiin! Tuleeko seuraamuksia laillisista mielipiteistä? Jos Pori Jazzin toimitusjohtaja sattuisi olemaan sitä mieltä, että kaikkien kreationistien pitäisi eheytyä ja tulla järkiinsä, en vaatisi hänelle potkuja. #mielipiteenvapaus, onko sitä?"

Annan Huhtasaarelle ystävällismielisen neuvon: jos olet lopen kyllästynyt fasismiin, luovu siitä! Kyllä fasistikin voi eheytyä. Tiedän sen, koska olen lukenut Henrik Holapan kirjan Minä perustin uusnatsijärjestön (Into 2016).

Holappa on julkisesti tuominnut vanhan ajattelunsa perustan: rasismin, natsismin ja suvaitsemattomuuden. Hän on haastatteluissaan kertonut haluavansa hyvittää tekemiään virheitä ja toimivansa aktiivisesti radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #135

Jokainen tulkoon uskossaan autuaaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #135

Jokainen tulkoon uskossaan autuaaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #135
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Jos joku julkisuudenhenkilö ilmoittaa olevansa kristitty, alkaa siitä heti toimittajien inkvisitio joka antaa haastateltavan ainoastaan joko kertoa totuuden tai valehdella.

Tässä kristityt on erikoisessa erityisasemassa. En ole nähnyt kenenkään ahdistelevan husua naisten tasa-arvokäsityksestä muslimina tai pääministeriämme lestadiolaisena hänen ajatuksistaan lestadiolaisäitien synnytyskuolemista.

Muutenkin tämä väärinajattelijoiden ajojahti alkaa saamaan jo koomisia piirteitä, ihmisiä savustetaan ulos ilman että olisi edes rikkonut ammattimaisen käytöksen normeja tai että "väärä mielipide" olisi edes asiayhteydessä tehtävään työhön...kai seuraavaksi vaaditaan maidontuottajien keskusliiton puheenjohtajan eroa koska tämä ei pidä kaneista.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Kiitos tästä. Pelastit harmaankolean päiväni. Lähdenpä tästä ruokkimaan kaniani.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Tässä kristityt on erikoisessa erityisasemassa. En ole nähnyt kenenkään ahdistelevan husua naisten tasa-arvokäsityksestä muslimina tai pääministeriämme lestadiolaisena hänen ajatuksistaan lestadiolaisäitien synnytyskuolemista."

Pääministerimme on kuitenkin kristitty. Minkälaisessa erityisasemassa hän nyt oikein on?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kikiy ja sotea olisi tuskin moititittu, mutta kun Sipilä on kristitty, niin kaikki haukkuvat niitä. Näinhän sen täytyy olla?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Pääministerimme on kuitenkin kristitty. Minkälaisessa erityisasemassa hän nyt oikein on?"

Pääministerille ei esitetä kiusallisia kysymyksiä, ei kyllä muillekaan poliitikoille perussuomalaisia lukuunottamatta.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Joidenkin mielestä mormonitkin ovat kristittyjä, toisten ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Minä pidän kristittynä kaikkia, jotka pitävät itseään kristittynä. Ketä sinä pidät kristittynä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33

Jehovan todistajat pitävät itseään kristittyinä, mutta eivät sitä ole. Eivät mormonitkaan. Jotain peräti hupaisaa on kyllä siinä, että sekä jehovan todistajia että homoja on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #93

Millä määritelmällä eivät ole? Eivätkö he usko kristukseen ja ylösnousemukseen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #106

He eivät tunnusta kolminaisuusoppia (isä, poika ja pyhä henki). Kristityillä on yksi Jumala joka on kolme ja iloitsee kolminkertaisesti. Jehovilla on myös raamatusta oma väännös, uuden maailman käännös kuten he itse sitä kutsuvat. Jouluakaan he eivät voi viettää koska eivät usko Jeesuksen syntyneen silloin. Eihän Jeesuksen Kristuksen (7 eKr. - 30 jKr.)syntymäpäivää sentään kukaan tiedä, joten tämä on samanlaista vouhotusta kuin syntymäpäivien ja ystävänpäivän vieton sekä verensiirron kieltäminen (ne uskoo että sielu asuu veressä ja verensiirrossa sielut sekoittuu eikä Pietarikaan sitten osaa sanoa mihin paikkaan tuo sekoitus kuuluu).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #127

Miksi määritelmän pitäisi olla muu, kuin kristukseen ja ylösnousemukseen uskominen? Joulun vietto nyt on vanhan pakanallisen juhlan kulttuuriappropriaatiota muutenkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #129

En tiedä, en ole teologi. Mutta tulen oikein hyvin toimeen sen ajatuksen kanssa että Jehovan todistajat eivät ole kristittyjä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #127

Lamminpää, jo Vanhantestamentin Profeetta Jeremia valittaa, "Kuika te voitte sanoa, että me olemme viisaita ja meillä on Herran laki, sillä katso, valheentyötä on tehnyt kirjanopineen valhekynä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #165

Joo, valheentyö on kyllä Jehovan todistajien ydinosaamisaluetta. Mutta ei heitä Suomessa sorreta, Venäjällä kylläkin. Mutta siellä sorretaan homojakin. Ruotsala on varmaan Putinin fani.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #127
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #127

Lamminpää,"Minä olen Herra, sinun Jmalasi, älä pidä muita Jumalia rinnallani".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #171

Älä pelkää, sillä katso: ei sinua kukaan jumalana pidä. Toivottavasti ei Putiniakaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #174

Otan osaa kaikkien mielenterveydensä menettäneille ja heidän läheisilleen ja rukoilen heille pikaista paranemista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #176

No, ei se vielä tee ihmisestä kliinisesti sairasta että äänestää kristillidemokraatteja. Mutta eihän se pahitteeksi ole vaikka heidän eheytymistään rukoilisikin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #174
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #174

Otan osaa kaikkien mielenterveydensä menettäneille ja heidän läheisilleen ja rukoilen heille pikaista paranemista.
Juce Leskinen, jotka osaaa, he tekee mitä vaan, jotka ei, he ryhtyy opettamaan, epäile vain.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #127
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #127
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jahas, et ole nähnyt. Molempia näkee paljon.
Ei Ruotsilaa savustettu ulos. Annettiin loparit vaan. Eikä edes toivotonta headhunteria ole tietääkseni paljastettu. Hänhän on yhtä paljon syyllinen tähän lyhytkestoiseen Porinjatsin kolhimiseen kuin Ruotsila ja johtokunta itse.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämän mukaan headhunteria ei ollutkaan muuten kuin huhuna.

Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja: potkut saanutta Aki Ruotsalaa ei ”headhuntattu” haki tehtävään itse - ”Kyllä tämä oli ihan hallituksen valinta”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180607220099788...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #21

Huhuthan ne Sinin mielestä on kaikkein makeimpia levitettäviä. Tottuuvvesta ei niin väliä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

No nyt perun osaltani huhuilut headhunterin perään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eikö lestadiolainen ole kristitty?

Itse olen saanut kristittynä vihapostia siitä, etten vihaa ei-kristittyjä tarpeeksi ja puolustan homoja.
Sisältö on aika epäkristillistä, lievimmin sanoen.
Ja lähettäjät ? Saat arvata.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

"kertoo olevansa kristitty"???? eikö suomalaiset sitten olekkaan kristittyjä???

Kumma että valtaosa, yli 70% kansasta on kristittyjä ja silti tällaisia kohuja pääsee syntymään. Jos taas ovat kristittyjä vain nimellisesti niin olisivat rehellisiä ja eroaisivat kirkosta ja lopettaisivat esittämästä kristilliselle seurakunnalle vaatimuksia ja toimintaohjeita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu kumma juttu että vain poliittiset mukakristityt nykyään laskevat itsensä kristityiksi. Jo se on syy kutsua heitä mukakrustityiksi. Että he sysäävät pois ei-fundamentalistit.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soinin kohdalla samat henkilöt yrittivät viedä keskustelun väärille urille, kun piti keskustella ulkoministerin toiminnasta Kanadassa niin Räsänen, Huhtasaari ja kumppnit sekoittivat siihen abortit, kristittyjen vainot ja ties mitä. Sama toistuu taas Ruotsalan kohdalla, Essayah ja kaltaisensa eivät halua ymmärtää, että yhtiön toim.joht on nautittava yhtiön hallituksen luottamusta ja sen luottamuksen Ruotsala menetti homopuheillaan, jotka ovat ristiriidassa Pori Jazzin arvojen ja toimintakulttuurin kanssa. Puheet kristitysten vainosta maassa, jossa valtaosa väestöstä kuuluu evl-kirkkoon on naurettava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Yhtähyvin voisimme me mainstreamkristityt alkaa ruikuttamaan että konservatiivit vainoavat meitä. Ja että Luoma on jahtaamassa meitä jne.

Eino Heikkinen

Lainaan tähän eräästä toisesta artikkelista rautalankamallia jossa hyvin kuvataan mistä tässä jupakassa on kysymys ja johon yhdyn täysin:

Ruotsala ei artikkelilausumissaan tuominnut ketään, ei kieltänyt keneltäkään mitään, ei vaatinut keneltäkään mitään tiettyä elämäntyyliä, ei vaatinut ketään tulemaan uskoon, ei esittänyt kenellekään vaadetta muuttaa omia homoseksuaalisuutta ja sen olemusta koskevia käsityksiään, ei esittänyt millään tavalla ottavansa näitä teemoja työnsä eli Pori Jazzin johtamisen agendaan, ei edellyttänyt mitään muutoksia Pori Jazzin käytännön järjestelyihin, vaan päinvastoin korosti Pori Jazzissa toimittavan hänen johdollaan ”yleisesti hyväksyttyjen asioiden” viitekehyksessä jne.

Kaikesta tästä huolimatta Pori Jazz 66:n hallitus katsoi perustelluksi todeta Ruotsalan lausunnot festivaalin arvojen vastaisiksi. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että Pori Jazzin hallitus katsoo oikeutetuksi syrjintäperusteeksi sen, mitä syrjitty henkilö on, eli sen, että henkilö on tunnustava kristitty, ja sen, että henkilö haluaa sallia kaikille kokemuksen- ja sananvapauden ja sen, että henkilö itse käytti julkista sanan- ja mielipiteenvapauttaan homoseksuaalisuuteen liittyvistä asioista häneltä kysyttäessä.

Tämä kaikki tarkoittaa sitäkin, että Pori Jazzin arvoihin – ja näemmä suomalaisen niin sanotun virallisen yleisen mielipiteen edellyttämiin arvoihin – kuuluu kokemuksenvapauden rajoittaminen, sananvapauden rajoittaminen, vain yhdenlaisen homoseksuaalisuustulkinnan hyväksyminen absoluuttiseksi totuudeksi ja tähän sitoutumisen määrittäminen yhteiskunnallisen siveellisyyden normiksi ja näkemys, jonka mukaan julkikristitty ei ole sovelias eikä yleisesti hyväksytty henkilö esillä olevan kaltaiseen johtotehtävään.

https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1154/tapa...

Oman kantani esitän tässä, jota ei tarvitse tulkita Uskonnollisena , vaan ihan normaalina normaalin ihmisen ajatteluna:

Biologisesti ottaen kiinostus samaa sukupuolta kohtaan ei ole tervettä eikä luonnonmukaista. Seksuaalinen käyttäytyminen , ajatellen luonnon olevan tarkoitksellinen , on tarkoitettu ihmis-suvun jatkumiseksi, siksi on perusteetonta väittää että samaa sukupuolta olevaa kohtaan kiinnostus olisi normaalia missään olosuhteissa! Siksi on selvää, että syy sellaiseen käyttäytymiseen löytyy muualta. Ja niitä on myöskin löydetty.Tämä on minun kanta asiaan ja sen julkituominen ei ole kenenkään loukkaamista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ottamatta kantaa Aki Ruotsalan näkemyksen oikeellisuuteen tai virheellisyyteen olen sitä mieltä, että hänellä on mielipiteen esittämisvapaus ja jos aihepiiri ei lainkaan liity hänen toimenkuvaansa, esittämisellä ei pitäisi periaatteessa olla vaikutusta hänen työsuhteeseensakaan.

Toisaalta on selvää, että KD edustaa fundamentalistikristillistä suuntausta, sillä oikeastaan mikään puoluekentässämme toimiva ryhmittymä ei ole sanoutunut irti mistään, mikä on kristinuskon perimmäisten elämänoppien mukaista. Niin muodoin KD:ta ei tarvittaisi puolueena lainkaan, jollei se ammentaisi kannatuspohjaansa nimenomaan äärikristittyjen sektorilta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisiko kuitenkin niin, että Pori Jazz haluaa homoja sekä asiakkaiksi, että esiintyjiksi. Vaikea toimitusjohtajan on ruveta olemattomien olentojen kanssa kaupankäyntiin. Tai no, korjaanpa itseäni, tässä tapauksessa saattaa toki uskoa pystyvänsä.

p.s. Mistään työsuhteesta ei tässä tapauksessa ollutkaan kyse, vaan toimitusjohtajasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, käytin tuota ilmaisua "työsuhde" hiukan huitaisten. Toki hallitus voi aina erottaa toimitusjohtajan eikä syytä tarvitse edes perustella. Toimari on siinä mielessä täysin lainsuojaton.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä koko Pori Jazz 66 ry:n hallituksen nimilista: Hannu Jaakkola (pj.) Matti Ratsula (vpj.), Riitta Kilo, Timo Santavuo, Aku Syrjä, Ville Vilen.

Lähde: http://historia.porijazz.fi/?classname=information...

Ehkä mielenkiintoisin nimi on Eppu Normaali -bändin rumpali ja bisnesaivo Aku Syrjä. Ville Vilen on Yle-pomo, muut ovat enemmän tai vähemmän paikallisia satakuntalaisia vaikuttajia.

Tuossa hallituksessa virhe siis tapahtui.

Petri Hämäläinen

Ehdotan että lynkataan koko porukka.

Stalinistit haluavat lisää verta. Oisko joku noista hallituksen jäsenistä kirjoittanut gradun? Tai antanut 2011 jonkun haastattelun?

Niin kuin kirjoitin tähän lehteen toisaalle, tämän ihmisvihan uhrilla on vain välinearvo. Tärkeintä on, että saadaan julkisia teloituksia mielipiteiden takia.

Ja kansa pelkäämään.

Kuten joku kommentoija jo kirjoitti, seuraavaksi lähtee duuni jos opettaa omalle lapselleen, että sukupuolia on kaksi tai heteroiden avioliitto on hyvä asia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minusta heteroiden avioliitto on hyvä asia. En oikein voisi ajatella olevani muun kaltaisessa avioliitossa, hetero kun olen, ihan syntymähetero. Minua ei toisaalta voi erottaa duunistani, yrittäjä kun olen. Joku voi tietenkin pyrkiä tekemään elämäni epämiellyttäväksi tämän röyhkeän ulostulon seurauksena, mutta siihen minä sanon että tervetuloa.

Kommentillasi ei kuitenkaan ole mitään tekemistä itse asian kanssa. Suomessa on edelleen uskonnon- ja sananvapaus, eikä Pori Jazzin hallitus ole sitä millään tavoin kaventanut Ruotsalan osalta.

Kas kun erilaiset organisaatiot, varsinkin taloudelliselta pohjalta toimivat, edellyttävät että niiden etu otetaan huomioon, silloin kun ollaan niiden leivissä (tai tulossa niiden leipiin). Tämän edun huomioon ottaminen kaventaa organisaatiossa, varsinkin osakeyhtiössä (jos tässä nyt sellainen oli kyseessä) johtavassa asemassa olevan, esimerkiksi toimitusjohtajan sananvaltaa melkoisesti. Se rajoittaa muutakin tekemistä. Vastineeksi tästä rajoituksesta toimitusjohtajilla on yleensä aika kohtalainen palkka ja muut edut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #45

"Suomessa on edelleen uskonnon- ja sananvapaus"

Mutta ei mielipiteenvapautta, vääristä mielipiteistä rangaistaan ja tämä rangaistavuus on Max Jussilan mielestä yleisesti hyväksyttävää?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

Voi Makkonen, minulla on paljon sellaisia mielipiteitä, jotka eivät oikein kestäisi edes päivänvaloa, mutta ei niistä kukaan tiedä mitään, kun en möläyttele niitä. Jos Makkonen et tajua, mikä on organisaation edun kannalta olennaista, niin en voi auttaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #63

"Jos Makkonen et tajua, mikä on organisaation edun kannalta olennaista, niin en voi auttaa."

Näin toimittiin DDR:ssä ja nykyään Pohjois-Koreassa, vääristä julkituoduista mielipiteistä tuli vaikeuksia. Mikäli väärät mielipiteet olisivat levinneet laajemmalle siitä olisi ollut vaikeuksia organisaatiolle, siksi väärien mielipiteiden esittäjä hiljennettiin kuten Ruotsala nyt Suomessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Jossain tilanteessa tuollaista reaktiota kutsutaan vainoharhaiseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #81

Ilman mitään vainoharhaisuutta Ruotsalan tapaus osoitti että mielipiteen ja sananvapaus on Suomessa historiaa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #82

Niinhän se todellakin on ollut jo pitkään. Tätäkin lehteä julkaiseva konserni purki muutama vuosi sitten Johanna Korhosen kanssa solmitun päätoimittaja sopimuksen, kun selvisi, että Johanna onkin parisuhteessa naisen kanssa.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

#45 - Max - ai mielipiteen perusteella on ok irtisanoa Suomessa ja kukaan oikeusoppinut ei korviaan loksauta? Kuvaa hyvin paljon tämän surkean maan älyllistä ja oikeusoppineiden tasoa.

Ja sitten lesbouden takia ei saa irtisanoa vakaumuksellisen sanomalehden päätoimittajaa?

Taidat pitää vain muita pilkkanasi viittaamalla merkityksettömään yhteisöoikeuteen ja tiedät paremmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #85

"ai mielipiteen perusteella on ok irtisanoa Suomessa"

Kyseessä oli siis yhtiön hallituksen tekemä toimitusjohtajan vapauttaminen tehtävästään. Tämä on aina juridisesti sallittua ilman mitään syytä. Siinä on muuten yksi syy miksi toimitusjohtajille maksetaan usein "kohtuuttoman" paljon. He ovat täysin lainsuojattomia tässä mielessä. Siksi johtajasopimuksiin sisältyy yleensä myös erorahat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #85

Juha Kuikka vastasi jo tähän kommenttiin. Sen verran lisään, että organisaation etu on primääri. Jokaisen toimitusjohtajan sanomisen vapaus rajataan organisaation etuun ja jokainen toimitusjohtaja tietää sen. Oli tämä sitten vapaalla tai työssään, tai vasta ottamassa tehtäväänsä vastaan.

Millä perusteella lesbous olisi työsuhteen päättämissyy? Playboyssa ja Hustlerissa on aikojen kuluessa ollut lesboja myös kuvatoimittajina. Eivätkö ne ole vakaumuksellisia julkaisuja?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikö tuo kuohuttanut haastattelu ole päivätty 6.6.2018?

Vaikea kuvitella missä tilanteessa avioliiton pitämistä hyvänä asiana voisi johtaa irtisanomiseen. Onko sinulla tiedossa organisaatiota, joka vastustaa avioliittoinstituutiota?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #46

Minäkään en sellaista organisaatiota tunne. Nykyään homotkin pääsevät naimisiin, ja kohta niitä vihitään kirkossakin.

Toisaalta jossain Pakistanisa voisi olla hyväkin juttu jos joku vastustaisi sikäläistä avioliittoinstituutiota. Mitä meistä puhutaan on hirvittävän hyvä, aivan hirvittävä elokuva siitä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Huusko:

"Tuossa hallituksessa virhe siis tapahtui."

Ko. hallitus ei ole tehnyt mitään virhettä tätä asiaa koskien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taitaa hallitus itse olla eri mieltä kuin Väänänen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #49

Ko. hallitus on joutunut taipumaan joidenkin kovaäänisten aktivistien edessä. Virhe on tapahtunut näiden aktivistien taholla.

Alma Media konserni (johon Satakunnan Kansa ja Uusi Suomi kuuluvat) on ollut tässä tietenkin mukana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Ruotsilalla oli kaikki mahdollisuudet joko vastata diplomaattisemmin tai kieltäytyä kommentoimasta koko homoasiaa. Hänhän on ollut eheytysympyröissä. Ei Alma Media mitään erikoista tehnyt kysyessään asiasta.
Muuten nähtävästi homokammoiset ovat nuukaa sakkia kun heidän lipputuloillaan ei lasketa korvattavan liberaalien lippuostoksia. Usein tuntuu ettei konservatiiveiksi itseänsä kutsuvat (erotuksena aidoista konservatiiveista) ole halukkaita ollenkaan osallistumaan mihinkään yhteiseen paitsi vaan 100% omilla ehdoillaan eli pomottamassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #87

Alma Medialla on tässä asiayhteydessä oma agendansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Miten se ilmenee? Heität vaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #96

Tämä Huuskon plokikirjoitus on tästä oiva esimerkki. Alma Media on tämän alan mestari.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #97

Alma Mediakin kuitenkin ajoi kiville Johanna Korhosen tapauksessa ja joutui korvausvastuuseen. En nyt muista, miten paljon perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit hanta puolustivat. Vai olivatko enemmän Alma Median linjoilla Korhosen perhesuhteista?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Huuskolla kaksi mielenkiintoista blogia putkeen. Ensimmäisessä kuulimme, että on ihan ok jos joku kokee olevansa suomalainen oleskeltuaan Suomessa x vuotta. Nyt kuulemme, että ei ole oikein, jos joku väittää, että homoksi tullaan ja siitä täten voi myös poistua heteroksi. Jos on eri mieltä ensimmäisestä ilmeisesti vain paheksutaan kun taas jos on erimieltä jälkimmäisestä menee myös työ.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huusko ei sano että ei ole oikein yleensä. Hän sanoo Porijazzin toimarin ei ole oikein.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

> Ruotsala olisi vienyt koko Pori Jazzin syvälle suohon.

Tarkoitit kai, että "Ruotsalan valinta olisi vienyt koko Pori Jazzin syvälle suohon." Ruotsala itse tuskin olisi alkanut jatseihin homoeheyttämistä liittämään tai muuten niitä vinoon viemään. Pori Jazzin ongelma ei ole itse Ruotsala, vaan se, että netissä on runsaasti kirjoittelijoita, jotka kauhistelevat tilannetta, vaativat Ruotsalan eroa, ja saattavat vaarantaa Pori Jazzin tulevaisuuden.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Lehden tarkoitushakuinen ennakkoasenne on koko jutun perusta.
Jos lehti ei olisi asennoitunut vastustamaan tämän ihmisen mielipidettä ja tehnyt hänen sanomisistaan omia johtopäätöksiään ohi sen mitä oikeasti on sanottu, ei koko mellakkaa olisi syntynyt. Se on sitä median voimaa jolla nostetaan mitättömyydet ja painetaan fiksut jos niin halutaan. Media ei, eikä siellä toimivat ihmiset, vain ole sillä henkisellä tasolla jolla sen kuuluisi olla kun sille on annettu näin mahtavat voimat.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Huusko lainasi lehditön huumeriippuvaisuusuutisointia aika vapaasti. Käsittääkseni Ruotsala on kiistänyt rinnastuksen. Pitäsi ehkä olla tarkempi ja uutisoida viimeisimmän tiedon mukaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Onko Ruotsala kiistänyt Satakunnan kansan julkaiseman sitaatin oikeellisuuden. Siitä löytynee toimittajan nauhoite, joten tästähän voi kehittyä trumpilainen todellisuudenkiltämisnäytelmä. Poppareita pöytään...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

Ilmeisesti siis ei kiistä sitaatteja, vaan pelkästään toimittajan johtopäätökset.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #108

Tässä Ruotsalan facebook-tekstissä taisi olla asian ydin.

"Uutisissa on väitetty, että rinnastan huumeiden käytön ja homoseksuaalisuuden. Lisäksi on väitetty, että olen ollut lanseeraamassa ja tukemassa Nuotan Älä alistu-kampanjaa. Nämä väitteet eivät pidä paikkaansa. En rinnasta homoseksuaalisuutta ja huumeiden käyttöä, eikä minulla ole mitään kompetenssia arvioida niitä."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Kyllä tuo rinnastus blogauksessa linkatussa Satakunnan kansan artikkelissa näyttäisi olevan ihan spontaani.

Uskotko, että kristinuskon avulla homoseksuaali voi muuttua heteroseksuaaliksi?
–Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen. Olen seurannut heidän elämäänsä ja huomannut tällaisen positiivisen vaikutuksen. En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee.

Minusta toimittaja oikein auttoi kuoppaa itselleen kaivavaa Ruotsalaa, esittämällä tarkentavan ja kyseenalaistavan kysymyksen.

Huumeiden käyttö on kuitenkin eri asia kuin homoseksuaalisuus?
–No niin varmasti on, mutta ajattelin rinnastaa elämänmuutokseen. Jos ihminen itse näin kertoo, niin ihminen pystyy itse määrittelemään identiteettinsä. En minä voi sitä kyseenalaistaa. Mielipiteenvapaus on tärkeää niille, jotka kokevat olevansa homoseksuaaleja sekä heille, jotka kokevat muuttuneensa siitä.

Toimittajan tarjoamasta pelastusrenkaasta välittämättä Ruotsala kertoo rinnastavansa elämänmuutoksen näiden asioiden kohdalla. Odottelen jännityksellä kieltääkö hän sitaattien oikeellisuuden.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #117

En näe mitään hirveän pahaa siinä, jos uskovainen katsoo jumalan tukeman elämänmuutoksen olevan mahdollisuus monissa eri tilanteissa. En näe tämän sitovan homoja millään erityisen pahalla tavalla huumeiden käyttäjiin. En tiedä minkä "rinnastuksen" Ruotsala halusi kiistää (ehkä yleisen paheksunnan samoin argumentein), mutta kiistipähän kumminkin, ja ilmeisesti joku katsoi rinnastuksen ja kiistämättömyyden ongelmalliseksi.

Huuskon tekstin perusteella pahaa oli kai seksuaalisen suuntautumisen vertaaminen huumeriippuvuuteen. Epämääräinen viittaus tämäkin. Viisasta olisi esittää molempien osapuolten näkemykset asiasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

En minäkään tiedä minkä rinnastamisen haluaa kiistää, kun itse kertoi halunneensa rinnastaa. Ruotsala olisi kaivannut vähän sparrausta asian hoitoon, kun ei vaikuta ymmärtäneen mikä tässä oli ongelma. Ongelma on mielestäni että hän esittää homouden jonakin mistä pitäisi tai haluaisi parantua.

Tuolta ei olisi noustu millään korjauksella, kun Ruotsala näyttää luulleeen ongelman olleen rinnastus itsessään.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #119

Minusta se, että joku pitää homoudesta "eheytymistä" toivottavana ei ole mikään kovin paha asia. Joku kieltää ilmastonmuutoksen, toinen uskoo keijuihin, tai uskoo vääränlaiseen talouspolitiikkaan, tai kokonaan väärään uskontoon.

Ruotsala oli ehkä vähän varomaton, mutta en silti pidä hyvänä sitä, että jonkun ihmisen sellaiset uskomukset, jotka eivät edes suoraan liity hänen työtehtäviensä hoitamiseen, johtavat irtisanomiseen. Tämä menee aivan liian lähelle erilaisten vähemmistöryhmien yleistä sulkemista pois toimitusjohtajan tehtävistä, ja sitä mukaa ehkä muistakin tehtävistä. Mieluummin suvaitsevaisuutta ja erilaisista mielipiteistä keskustelemista kuin mielipiteistä johuvaa painostusta tällaisia reitejä pitkin.

Huomisiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #120

Pori Jazzin toimitusjohtajan valintasekoilun yhteydessä on pinnalle taas noussut eheytys. Aki Ruotsala flirttaili eheytysterapian kannattamisen kanssa KD-nuorten puheenjohtajana vuoden 2011 aikana, ja kun häneltä kysyttiin uudestaan mielipidettä aiheeseen, hän ei oikein osannut ottaa aiheeseen kantaa. Lopputuloksena Ruotsala sai potkut.

Eheytyksen idea on simppeli: ihmisen sukupuolista suuntautumista voidaan muuttaa psykologisella tai hengellisellä terapialla. Eheytyksen taustalla voi olla joko ajatus siitä, että homous on tauti, josta voi parantua, tai käsitys, että homous on käyttäytymisen vinouma, joka jumalan avulla voidaan eheyttää.

https://www.tiede.fi/blogit/kaiken-takana-loinen/e...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #133

Sitä en tiedä, mahtuuko eheyttämisajattelun piiriin myös se ajatus, että uskonto voisi vain peittää seksuaalisen suuntautuneisuuden ja tarjota tilalle jotain korvaavaa. Tämä menisi varmaankin vielä läpi tieteellisessä valtavirta-ajattelussakin. Tarkoitan siis sitä, että samoin kuin tunnetusti taparikollisuudesta tai juoppoudesta moni on päässyt kuiville uskonnon kautta, samaan tyyliin joku voisi halutessaan päästä eroon homoudestaankin. Suuntautuneisuus ja biologia ei siis muuttuisi, mutta elämä ja tavat muuttuisivat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

Tämä on kyllä jonninjoutavaa spekulointia. Kaikki olisivat heteroseksuaaleja jos se olisi omasta tahdosta kiinni. Heterona on paljon helpompaa. Homonakin on helpompaa jos homofobiasta päästään. Läntisissä sivistysmaissa on onneksi enimmäkseen päästykin.

Uskonto on kuin penis. On okei että sinulla on sellainen. On okei olla siitä ylpeä. Mutta älä esittele sitä kadulla, älä kirjoita sillä lakeja äläkä tyrkytä sitä lapsille.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #146

Suhtaudun asiaan niin, että meillä on täällä maailmassa paljon kaikenlaisia ihmisiä, ja voimme sietää kaikkia sellaisia aatemaailmoja, joista ei ole muille liikaa haittaa. On hyvä jos suvaitsevaisuus lisääntyy kaikkiin suuntiin. Seksuaalivähemmistöt ovat joutuneet taistelemaan saavuttaakseen edes nykyisen asemansa, ja tämä tekee ymmärrettäväksi tarkkuuden yksityiskohdissa, kuten tässäkin toimitusjohtajatapauksessa. Oletan kuitenkin, että tällä hetkellä keskustellun kaltaiset kristilliset aatesuunnat eivät ole enää sellaisessa dominoivassa asemassa, että niiden voisi pelätä siirtävän seksuaalivähemmistöt takaisin piilotelluiksi asioiksi, ja tästä syystä niitäkään ei tarvitse yrittää painaa maan rakoon. Minkään tahon ei tulisi esitellä (kuviteltua) oikeaoppisuuttaan kovin provokatiivisesti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #149

No voihan sitä esitellä ennakkoluulojensa koko laajuutta jos ei ymmärrä että kaikki menee lehtiin mitä toimittajalle puhuu. Siinä sitten käy niin kuin Akin kävi. Ja oikeinhan se oli.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ja Huusko on tässä Porin Jazzin suohon upottamisessa mukana täysin rinnoin.

Satakunnan Kansa ja Uusi Suomi kuuluvat Alma Media konserniin molemmat. Joten sylttytehdas on ilmeisesti löytynyt!

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Valitettavasti tapauksessa on mukana myös piirteitä, jotka muistuttavat katuoikeuden suorittamaa lynkkausta. Innokkaista tukijoukoista ei ole pulaa. Ketään ei onneksi ole tapettu, mutta aika keven perustein tässä ollaan liikkeellä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #65

Kyse ei ole mistään salaliitosta vaan Alma Median jo tutuksi tulleesta agendasta!

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #71

Kyse on jossain määrin varmaankin myös metoo-kanpanjan jälkimainingeista. Kun some on saanut monia (oikeitkain pahiksia) erotettua, katukapanja voi jatkua helposti, vaikka perustelut eivät olisikaan enää yhtä päteviä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kaiken A ja O, on hintajohtaminen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kylläpä nyt löytyy kristittyjä mielensäpahoittajia paljon.

Huvittavaa seurata tätä itkua.

Vatipää toimari saa potkut, ja persut ja mukakristityt pahastuvat.

Hakkarainen on persujen miesmalli, ja siihen ei homostelu kuulu. :)
.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

No ei ne tietysti tietoisesti homostele. Sen verran tiedottomassa tilassa tosin tuntuvat toikkaroivan, etteivät varmaan edes muistaisi jos homostelisivat.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Eiköhän ne mielensäpahottajat löytynyt sieltä toiselta puolelta.

Mahdat olla hyvä ja fiksu ihminen kutsuessasi toista ihmistä vatipääksi. Nostiko omanarvontuntoos paljonkin?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä täällä morkataan niitä ihmisiä, jotka vaativat homoseksuaaleja kieltämään itseltään seksin. Kuitenkin nämä samat ihmiset vaativat sinkkuja kieltämään itseltään seksin. Sitä ei hyväksytä, että sinkkuna elävä harrastaisi vapaasti tilapäisiä seksisuhteita ja näin kerryyttäisi itselleen satojen seksikumppanien määrän.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Sekä homot että heterot voivat toimia sekä seksissä että muuten moraalittomasti ja muita julmasti hyväksikäyttäen.
On aika vaikea löytää ihmistä, joka sallisi homoille jotain, mitä ei salli heteroille.
Itse en ainakaan tunne.

Päinvastaisia tapauksia kyllä pilvin pimein.
Niitä taitaa parveilla täälläkin.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

"Sekä homot että heterot voivat toimia sekä seksissä että muuten moraalittomasti"

Selvittäisitkö mitä tarkotat moraalittomalla toimilla ko. asiassa? Joskushan homoseksuaalisuus katsottiin moraalittomaksi. Eikö ole niin että tämän päivän moraalikäsitys ei ole kiveen hakattu vaan muuttuu aikojen kuluessa. Se mitä nyt pidät moraalittomana tänään ei ole sitä pakosti huomenna.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Oletetaanpa, että joku uskoo, että mustaihoinen voi eheytyä valkoihoiseksi.
Vastoin kaikkea , mitä tutkimus asiasta sanoo.

Valitaan näin julistava sitten ison, kansainvälisen jazz- tapahtuman johtoon.
Mitä tapahtuu?

Eivät ainoastaan mustat vaan myös suurin osa valkoisista jää tulematta.
Eivät siksi, ettei jokainen saa olla ihan mitä mieltä haluaa.
Eivät siksi, että haluavat lynkata toimitusjohtajan.

He vain eivät halua tukea missään mielessä millään tavalla tuollaista käsitystä ja heistä on äärettömän vastenmielistä työskennellä taiteessaan noin ajattelevan ihmisen alaisuudessa.
Tämä siis tuhoaisi jazz- tapahtuman sekä hengeltään että ihan konkreettisesti.

Suurin osa nykyistä tutkimusta ja valistunutta lainsäädäntöä pitää homoutta ihonväriin verrattavana ominaisuutena.
Tai vasenkätisyyteen. Tai värisokeuteen.
Sillä vain on ollut hirveän paljon suuremmat vaikutukset , jotka vertautuvat juuri ihonvärin vaikutuksiin.

Petri Hämäläinen

Oletetaanpa että nainen voi eheytyä mieheksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eipä siitä niin kauaa ole, kun vähempiarvoisena pidettiinkin. Kyllä tuo substituutio Solinin ajatusleikkiin herättäisi aivan yhtä paljon pahennusta.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Onpa todella asenteellinen kirjoitus, josta tulee läpi hyvin kielteinen suhtautuminen kristittyihin.

Huhtasaarta päätoimittaja pilkkaa siitä, että hän kristittynä uskoo Raamatun opetukseen ja suhtautuu kriittisesti evoluutio-teoriaan. Erikoista mainita poliitikosta erikseen uskooko tämä luomiseen.

Suomessa pilkataan vakaumuksellisia kristittyjä, vastenmielistä.
Ruotsalaa syrjittiin ja siitä harva välittää. Häpeällistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pata kattilaa soimaa, kristillisyyden perikuvat tekevät kaikkensa, että tasa-arvoinen avioliittolaki olisi hylätty.

Sitten tullaan tänne ihmettelemään päätoimittajan kommentteja, etten sanoisi kaksinaismoralistista toimintaa, oikein kristittyä lähimmäisenrakkautta.

Häpeällistä

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kun ensin näin tuon uutisen: "joutui eroamaan homokohun takia", olin ihan että ei voi olla totta, ei kai siitä nyt enää mitään kohua synny että joku on homo. Sitten luin jutun ja totesin että eihän asiat nyt niin hullusti olleetkaan, ei tuota poikaa homouden takia pantu vaihtoon, vaan homouden vastustamisen. Erehdykseni johtui varmaan pojan kuvasta. Ei Morrisseykään niin homolta näytä kuin tämä eheytyjähihhuli.

Eino Heikkinen

Niin meillä taitaa loppujen lopuksi tässä kaksi uskovaista, ja vieläpä samaan Raamatun ilmoittamaan Jumalaan!
Minä uskon että Jumala on ja raamattu on JUmalan ilmoitus ihmiskunnalle itsestään ja tahdostaan ja sinä taas uskot että Jumala ja raamattu ei ole totta !
Mikä siinä on vaikeaa käsitää, että meillä kaikilla on oikeus uskoa niinkuin itsekukin haluaa ja kokee sekä ilmaista se ! Lopulta sitten testaa se hetki kun silmämme ummistamme kumman usko oli oikeassa!

Eikö tässä ole nyt niin asiat , että sinä nyt esimerkiksi kaltaistesi kanssa katsotte oman uskonne antavan oikeuden julistautua ainoaksi oikeaksi uskoksi ja minun tai jonkun muun vääräksi ?
Eikö tasa-arvoon ja tasa-vertaisuuteen kuulu , ja eri toten uskonkysymyksissä, kunnioittaa jokaisen uskoa ja sen ilmaisemista saman arvoisena, ja elää sovussa eri uskoisina toisten kanssa ja antaa jokaisen ilmaista uskoaan niinkuin haluaa joutumatta siitä minkäänlaisen eriarvoisen kohtelun kohteeksi vakaumuksensa ja mielipiteensä vuoksi!

Lainaan tähän eräästä toisesta artikkelista rautalankamallia jossa hyvin kuvataan mistä tässä jupakassa on kysymys ja johon yhdyn täysin:

Ruotsala ei artikkelilausumissaan tuominnut ketään, ei kieltänyt keneltäkään mitään, ei vaatinut keneltäkään mitään tiettyä elämäntyyliä, ei vaatinut ketään tulemaan uskoon, ei esittänyt kenellekään vaadetta muuttaa omia homoseksuaalisuutta ja sen olemusta koskevia käsityksiään, ei esittänyt millään tavalla ottavansa näitä teemoja työnsä eli Pori Jazzin johtamisen agendaan, ei edellyttänyt mitään muutoksia Pori Jazzin käytännön järjestelyihin, vaan päinvastoin korosti Pori Jazzissa toimittavan hänen johdollaan ”yleisesti hyväksyttyjen asioiden” viitekehyksessä jne.

Kaikesta tästä huolimatta Pori Jazz 66:n hallitus katsoi perustelluksi todeta Ruotsalan lausunnot festivaalin arvojen vastaisiksi. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että Pori Jazzin hallitus katsoo oikeutetuksi syrjintäperusteeksi sen, mitä syrjitty henkilö on, eli sen, että henkilö on tunnustava kristitty, ja sen, että henkilö haluaa sallia kaikille kokemuksen- ja sananvapauden ja sen, että henkilö itse käytti julkista sanan- ja mielipiteenvapauttaan homoseksuaalisuuteen liittyvistä asioista häneltä kysyttäessä.

Tämä kaikki tarkoittaa sitäkin, että Pori Jazzin arvoihin – ja näemmä suomalaisen niin sanotun virallisen yleisen mielipiteen edellyttämiin arvoihin – kuuluu kokemuksenvapauden rajoittaminen, sananvapauden rajoittaminen, vain yhdenlaisen homoseksuaalisuustulkinnan hyväksyminen absoluuttiseksi totuudeksi ja tähän sitoutumisen määrittäminen yhteiskunnallisen siveellisyyden normiksi ja näkemys, jonka mukaan julkikristitty ei ole sovelias eikä yleisesti hyväksytty henkilö esillä olevan kaltaiseen johtotehtävään.

https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1154/tapa...

Oman kantani esitän tässä, jota ei tarvitse tulkita Uskonnollisena , vaan ihan normaalina normaalin ihmisen ajatteluna:

Biologisesti ottaen kiinostus samaa sukupuolta kohtaan ei ole tervettä eikä luonnonmukaista. Seksuaalinen käyttäytyminen , ajatellen luonnon olevan tarkoitksellinen , on tarkoitettu ihmis-suvun jatkumiseksi, siksi on perusteetonta väittää että samaa sukupuolta olevaa kohtaan kiinnostus olisi normaalia missään olosuhteissa! Siksi on selvää, että syy sellaiseen käyttäytymiseen löytyy muualta. Ja niitä on myöskin löydetty.Tämä on minun kanta asiaan ja sen julkituominen ei ole kenenkään loukkaamista.

Toivottavasti tämä jotain herättää , nähdäkseni melko suppeaan käsitykseesi mitä tulee vakaumuksellisten kristittyjen ajatus ja arvomaailmaan !

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kielteinen suhtautuminen kielteiseen suhtautumiseen homoihin on huomattavasti kristillisempää kuin se, että nimittää kaikkia omia ennakkoluulojaan ja vihamielisyyttään kristillisyydeksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kaverin seinältä lainattua: "Kristillisdemokraatteja ei ole, on vain kristillisdemokratiaa ja siitäkin voi eheytyä oikeaksi ihmiseksi."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ajattele asia niin, että Aki Ruotsalaa autetaan eheytymään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Huhtasaarta päätoimittaja pilkkaa siitä, että hän kristittynä uskoo Raamatun opetukseen ja suhtautuu kriittisesti evoluutio-teoriaan."

Eli kieltää tosiasioita. Ei ole enää uskon asia.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tämä episodi ei ole kunniaksi Satakunnan Kansa lehdelle, lehden vastaavalla päätoimittajalla ei ollut kokonaisuus hallinnassa. Toimitus haki sensaatiota ja sai sellaisen mutta se oli pyrrhoksen voitto jolla pilattiin Porin Jazz kyseenalaiseen maineesen.
Mitä tulee Susanna Koivulan ulostuloihin siinä ei ole mitään vikaa enkä myöskään vertauskuvallisuutta KD puolueen todellisista karvoista se on kansanliike siinä missä muutkin.
Sinällään Pori Jazzin järjestämisvastuusta oleva hallitus voi erottaa ja palkata toimitusjohtajaa kuten haluaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näyttäisi olevan ihan ok työnantajan palkata työntekijä ja ei palkata, että erottaa mikäli henkilökohtaiset arvot kohtaa ja eivät kohtaa.
Nyt se on sanottu Porin Jazz johdolta.

Paljon on täytynyt Kemijoessa virrata vettä, että nyt vihdoin joku sen sanoo.

Kirkko voisi ottaa tästä mallia.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Uskon hyvin. Kristillisten kannataminen voi hyvinkin herättää epäilyksen siitä, ettei kyseinen pappi sitten olekaan kovin kristillisiä arvoja omaava yksilö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko Pori Jazz irtisanonut jonkun työntekijän työsuhteen? Et tainnut lukea kommentteja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On erottanut ja kyllä toimari on työntekijä tässä tapauksessa. "Irtisanoimme" tai "emme valinneet" on suuri merkitys mitä tarkoitetaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #123

"On erottanut ja kyllä toimari on työntekijä tässä tapauksessa."

Sorry, mutta ei ole. Toimitusjohtajasopimus ei ole työsopimus. Ei ole olemassa mitään "tässä tapauksessa".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nyt saa poliitikot ja erilaisten järjestöjen nokkamiehet olla varpaillaan sanomisistaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Pori Jazz paljasti Sari Essayahin puolueen todellisen karvan !

Ja Essayahin teilaajat paljasti omat lynkkaushalunsa !

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saa nähdä minkä puolueen kannattajien karvat paljastuvat Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Käyttäjän HeikkiRosti kuva
Heikki Rosti

No nyt tama Amerikan tauti ,ns fundamentalistikristittyjen tikun nokkaan laittaminen jatkuu Suomessa.Kotona Valloissa jo 60 vuotta osa mediaa tata isolla rahalla operoinut ja vaittavat saaneensa tuloksia.Viimeisen 60 vuoden aikana oman fundamentalistisiksi haukutun kirkkokunnan jasenmaara on kymmenkertaistunut U.S.A ssa.Kolmannessa maailmassa kristittyjen maara n.satakertaistunut viineisen 60 vuoden aikana.Suurin luterilainen kirkko ei enaa EU ssa ,mutta Etiopiassa.Tikunnokkaan laittamisen akuutti syy tama Rooman imperiumin aikoinaan sisaltapain tuhonneiden luonnottomien seksitapojen synnilistaminen.Ei turhaan meita lannen valtioita kutsuta Abendlaender. Sita me olemme suurella A lla.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Anteeksi vaan, mutta Rooman imperiumi kaatui taloudellisiin seikkoihin. Annettiin esimerkiksi rikkaille suuria verohelpotuksia ja verotaakka maanviljelijöille kävi liian raskaaksi. Samaan aikaan kuitenkin olisi tarvittu varoja armeijan ylläpitämiseksi ja sitä tietenkin tarvittiin valtakunnan koossa pitämiseen ja ulkoisten hyökkäyksien torjumiseen. Samaan aikaan Rooma menetti Pohjois-Afrikan, joka oli ollut sen vilja-aitta.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Kommentti "anteeksi vaan" toisen kirjoitukseen tarkoittaa itsensä korottamista. Tiedät ilmeisesti totuuden tästä asiasta. Annat erittäin yksinkertaistetun vastauksen monimutkaiseen asiaan. Kaatuiko se vain taloudellisiin seikkoihin?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #142

Todellisuudessa tuo moraalinen rappio on yksinkertaistettu vastaus lopputulokseen johon vaikutti lukuisia eri tekijöitä ja pitkän ajan kuluessa tehdyt päätökset. Lopulta kuitenkin taloudelliset seikat ratkaisevat.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #145

Aiheesta on tehty lukemattomia tutkimuksia ja kirjoitettu hyllymetreittäin kirjoja, ihan oppineiden toimesta. Asiasta ei vallitse heidänkään keskuudessaan yksimielisyyttä joten voisin ajatella asian olevan monimutkainen ja vivahteinen eikä yhdellä kommentilla selitettävissä?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Luonnottomien seksitapojen synnillistämisen" lietsonnalla kirkot täyteen ja pakanat kristityiksi ?
Hienoa.

Toisin sanoen homovihalla ihmiset Kristuksen jalkojen juureen ?
Kuten sanonta kuuluu : mitähän Jeesus tekisi ?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Sanoisiko: mene, äläkä enää syntiä tee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eli saman kuin Pori Jazzin hallitus?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #147

Vaikea sanoa kun en tunne tapausta tarpeeksi et mitä lie ovat sitten sanoneet.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #147
Ari Ojala

Iiro Rantala on todennut "Pori Jazzeilla on muutenkin AINA IHAN PASKA meininki. En tule soittamaan siellä koskaan."
Tämmöinen tapahtuma kannattaa lopettaa tai hommata paremmat artistit, jotka tähän menessä eivät ole koskaa onnistuneet eli eivät saa meininkiä aikaan.Ketähän heikkoja esiintyjiä siellä ajansaatossa on esiintynyt? Paskoja kaikki Iiron mielestä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse en usko eheytykseen, olen yrittänyt eheyttää itseäni pitämään silakkapihveistä mutta en vieläkään niistä pidä ja loppuen lopuksi tuli todettua että miksi kiusata niinkin mukavaa ihmistä kuin itseäni.

tosin ex tj:n oma syy sinänsä kun toimittajan ansaan lankesi. Olisi voinut yksinkertasesti kieltäytyä kommentoimasta muita kuin porin jazziin liittyviä aiheuta. Olisi toimittajana esiintyvä salamurhaaja jäänyt nuolemaan näppejään ja miehellä olisi vielä työpaikka.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tämä on hyvä ja yleispätevä sääntö: jos Satakunnan Kansan toimittaja tulee kysymään mielipidettäsi eheyttämisterapiasta, tuomitse.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Itse olen "fundamentalistikristitty" ja vihaan koko sanaa eheyttää. Ei olemassa mitään eheyttämistä, ei edes kristillistä terapiaa.

Tuo silakkapihvijuttu kuulostaa enemmän siedätykselle:).

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Homoudesta kohistaan entistä enemmän nykyään. Homot ovat herkästi loukkaantuvia ja kaikkien pitäisi heistä kuitenkin jotenkin pitää. Toisille se vaikeampaa, kun tiedetään, mitä Raamatussa hoimoista mainitaan. Raamatunin mukaan homot voivat eheytyä, kannattaa tutustua siihen kirjaan homonkin. Mutta Porin Jazzit menevät ainakin tänä vuonna perseelleen, sen osaan ennustaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Järjen käyttö on sallittua myös silloin kun käyttää sananvapauttaan. Pori Jazzin toimitusjohtaja on sellaisessa asemassa että toimittajia kiinnostaa haastatella häntä. Silloin kun antaa haastattelun, on hyvin korkea riski sille, että sammakotkin pääsevät sellaisenaan lehteen. Parempi siis valita toimitusjohtaja joka ei sammakoita suustaan päästele. Sellaista riskiä Pori Jazz ei voi ottaa että toimitusjohtaja puhuu mitä sielu antaa ja sylki suuhun tuo. Kyllä sillä taktiikalla voi puolueen puheenjohtajaksi päästä mutta ei minkään festivaalin toimitusjohtajaksi.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Totuus on kuitenkin se, että Raamattuun uskovia saa pilkata ja syrjiä ja homojen ylpeyttä ei saisi loukata millään tavalla. Kristitty työntekijä voi saada työpaikalta potkut, mutta homo ja lesbo saa jatkaa työntekoaan, vaikka olisi minkälainen luuseri.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi ei saisi pilkata? Ei se välttämättä fiksua ole, mutta tee ihan niin kuin huvittaa. Palautetta saattaa tulla molemmissa tapauksissa, mutta kun lähtee pilkkaamaan se on enemmänkin oletusarvo.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Miksi asetat vastakkain " kristityn" ja " homon ja lesbon"?

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Poistin viimeisimmän kommenttini. En viitsi tällaista keskustelua enää jatkaa. Siis sen verran vain voin kommentoida, että homot voivat uskoa Jumalaan, mutta yleensä eivät ole ns. Raamattu-uskovaisia, he uskovat, että muslimeilla ja hinduilla ja kristityillä on sama Jumala, johon he uskovat. Näin on minulle homo ja lesbokin oikean elämän keskustelussa todennut, siihen ei ole paljon ollut minulla kommentoitavaa ollut, olen lähinnä kuunnellut heidän mielipiteitään. Mutta ovat saaneet työpaikkansa kuitenkin pitää ja luulen, että yksi syy siihen on se, että he edustavat vähimmistöä ja heillä on enemmän vapauksia esittää mielipiteitään, kuin tavallisilla Raamattu-uksovaisille kristityillä. Siis kristitty ei kuitenkaan ole sellainen Jumala-uskova, joka ei ole täyttynyt Pyhällä Hengellä eikä tunnusta Jeesusta Jumalan pojaksi jne.. Ei asioita voi kääntää päälaelleen tai voi sitä yrittää niin kuin nykyään tapana on. Mutta siitäkin Raamatussa vakavasti varoitetaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Paavalin vakavimmat varoitukset ja moitteet on kohdistettu juuri fundamentalisteille ja koskevat ensi kädessä juuri heitä, heidän epäoikeudenmukaista tapaansa tuomita toista, heidän omahyväisyyttään, heidän nöyryyden ja rehellisyyden puutettaan, heidän pöyhkeyttään. Uskonnollisilta fundamentalisteilta puuttuu jalomielisyys ja inhimillinen suurpiirteisyys, riippumatta siitä, onko kysymys kristityistä, muslimeista tai juutalaisista, mikä on surullista, murheellista ja syvästi valitettavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

156 Ai sä määräät kuka on kristitty!

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

En määrää, mutta voi joissain tapauksissa tietää kuka on kristitty. Varmat tapaukset varsinkin voin tietää, sitten on rajatapauksia, eikä sitä verkossa täällä voi varmasti tietääkään, mutta elävässä elämässä paremmin.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Paljon on varmaan tässä ketjussa vähemmistön edustajia kommentoimassa. Surullista ainakin on se, ettei Raamattua tunneta kovinkaan paljon. Vaaditaan kristityilta suvaitsevaisuutta, mutta itse ei osoiteta sitä juurikaan. Syyttelyä tuntuu olevan kovasti. Minä toin joitakin näkökulmia ja ne perustuivat siihen, mitä olen työelämässä nähnyt ja kokenut. Varmaan joku homo lukee kommenttinia ja loukkaantuu niistä. Mutta sillehän ei voi mitään, kaikkia kun ei voi koskaan miellyttää ja sehän ei kristityn tarkoitus varsinaisesti olekaan. Kristitty ei niinkään halua ihmisten hyväksyntää ensisijaisesti, vaan hän toimii tai yrittää toimia Jumalan tahdon mukaisesti. Jeesuskin kehotti tutkimaan kirjoituksia, siihen aikaan se tarkoitti Vanhaa Testamenttia. Nyt meillä Raamattu kokonaisuudessan ja tietoa sitä kautta on saatavissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Järjenvastaisten reaktioiden kouluesimerkki on kyllä tämä Huhtasaaren twiitti: "Just nyt lopen kyllästynyt tähän fasismiin! Tuleeko seuraamuksia laillisista mielipiteistä? Jos Pori Jazzin toimitusjohtaja sattuisi olemaan sitä mieltä, että kaikkien kreationistien pitäisi eheytyä ja tulla järkiinsä, en vaatisi hänelle potkuja. #mielipiteenvapaus, onko sitä?"

Annan Huhtasaarelle neuvon: jos olet kyllästynyt fasismiin, luovu siitä!

Onneksi natsismistakin voi eheytyä. Henrik Holapan muistelma- ja tietokirja Minä perustin uusnatsijärjestön (Into) julkaistiin 16. toukokuuta 2016. Holappa on julkisesti tuominnut vanhan ajattelunsa perustan: rasismin, natsismin ja suvaitsemattomuuden. Hän on haastatteluissaan kertonut haluavansa hyvittää tekemiään virheitä ja toimivansa aktiivisesti radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset