Markku Huusko

Aino Pennanen sai erävoiton?

  • Aino Pennanen videoi protestinsa viime viikolla. Kuvakaappaus hänen Facebook-sivuiltaan.
    Aino Pennanen videoi protestinsa viime viikolla. Kuvakaappaus hänen Facebook-sivuiltaan.

Sisäministeri Kai Mykkänen sanoi tiistaina Uuden Suomen haastattelussa harkitsevansa riippumatonta turvapaikkaselvitystä.

”Me olemme valmistelleet jo yhdessä YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja yhdenvertaisuusvaltuutetun kanssa sitä, miten tällainen selvitys voitaisiin teettää. Lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta kyllä oma ajatukseni on se, että voisi hyvinkin olla tarkoituksenmukaista, että tällaisen ulkopuolisen asiantuntijatahon tekemä selvitys saataisiin pidemmällä aikavälillä käyttöön Suomen turvapaikkajärjestelmästä”, sisäministeri totesi.

Kun tieto kokoomusministeri Mykkäsen ulostulosta eilen levisi sosiaalisessa mediassa, oli monin paikoin tyytyväisyyttä ilmassa. Uutisesta tykkäsivät Twitterissä niin vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, SDP:n maahanmuuttovastaava Joona Räsänen kuin Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartialakin.

 

Vasemmistopoliitikot vihreillä lisättynä ovat esittäneet riippumatonta selvitystä turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta ja maahanmuuttoviraston linjasta, johon uskotaan liittyvän poliittista ohjausta Sipilän hallituksesta päin. Vasemmistossa arvellaan yleisesti, että Sipilän hallitus toimii maahanmuuttoasioissa kireästi, koska sillä on perintönä perussuomalaisten vaikutus sen linjaan.

Huolta on ollut jo pitkään oikeusavun saatavuudesta ja hyvin suurista määristä palautuspäätöksiä Afganistaniin ja Irakiin. Näihin sekasortoisiin maihin on viranomaisilla tarvetta tehdä kielteisten turvapaikkapäätösten jälkeen paljon puhuttuja pakkopalautuksia.

 

Selvitysasia ei edennyt ennen tätä viikkoa hallituksessa mihinkään, mutta nyt kuin taikaiskusta riippumattoman osapuolen näkemyksen kuulemiseen on selvää valmiutta. Sisäministeriö ei toki ole kytkenyt harkitsemaansa selvitystä opposition toiveisiin, jotka ovat yltyneet vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen tehtyä protestinsa.

Joka tapauksessa on kulunut vain runsas viikko siitä, kun Pennanen ilmaisi tyytymättömyytensä Finnairin lentokoneessa nähtyään tilanteen, jossa neljä poliisia saattoi yhtä sidottua matkustajaa.

Aino Pennanen ja hänen kanssaan samankaltaisesti ajattelevat poliittiset toimijat näyttävät saavan asiassaan erävoiton. Tällainen osavoitto on tulossa myös kansalaistottelemattomalle toimintatavalle, vaikka rapsut koneesta poistettu Pennanenkin saanee.

Varmana riippumatonta selvitystä ei voi tosin vielä pitää, eikä varsinkaan sen tulosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Riippumaton turvapaikkaselvitys, jonka tekevät YK ja pakolaisjärjestö? Uskoo, kuka uskoo.

Nostavatkohan nuo tahot tikunnokkaan turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa toimesta tapahtuvan suunnitellun ja laajan järjestelmämme hyväksikäytön?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

On hyvin kiinnostavaa, kuka selvityksen tekee. Tuo taho tuskin saa varauksetonta hyväksyntää varsinkaan sen jälkeen, kun tuloksia joskus sitten raportoidaan. Ajan henki kun on esittämästäsi kommentista myös paistava epäily.

YK:n pakolaisjärjestössä tehdään hienoa työtä koko maailman paremman tulevaisuuden hyväksi. Hyvä, että järjestö on ollut valmistelukeskusteluissa mukana.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olen joskus miettinyt, mistähän tuo "ajan henki" , siis epäilys poliittisten päättäjien ja viranomaistoimintaan, on syntynyt?

Miksi tuo epäilyksen henki - siis luottamuksen puute - ei kohdistu vaikkapa siihen hienoon työhön paremman tulevaisuuden hyväksi, jota esim. Pelastusarmeija ympäri maailmaa tekee?

Veikkaan poliittisten motiivien vaikutusta käytännön agendaan. Hyvä pyrkimys ei riitä, jos se vesittyy epäonnistuneilla poliittisilla ratkaisuilla, joita ei osata perustella järkevästi tai haluta korjata ajoissa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Hienoa.Tämä tulee varmistamaan Perussuomalaisten vaalivoiton kevään vaaleissa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tällä hetkellä perussuomalaisten voitosta ei ole merkkejä ilmassa, mutta aikaa vaaleihin toki vielä on ja erilaisia uutisia tulee tulee ja menee.

Tuorein IL-US-kannatuskysely: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/252424-il-us-kyse...

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Luulen että Vihreiden viimeaikaisten tempausten jälkeen tilanne tulee olemaan varsin toinen? Ei toki kerta rytinällä mutta hiljakseen kun huomioi myös nämä Mykkäsen sanailut. Mutta totuuden toki tiedämme vasta sitten kun vaalit on käyty.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #11

Tässä ei ole kyseessä persujen ja vihreiden välinen nollasummapeli, vaan lähinnä vihreiden ja kokoomuksen välinen.Siksi Mykkänenkin reagoi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kenelle siirtyvät Sinisten äänet?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #59

Nykyisten sinisten saamat äänet oli alunperin annettu persuille.
tuskin ne mihinkään siitä siirtyvät, ainakaan suuremmassa määrin.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #63

Persuille varmaan tosiaan Sinisten äänet pääsääntöisesti ovat siirtyneet?

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Samalla voitaisiin selvittää mitä tämä " islam-monikulttuurisuus-elintasosurffarikeissi" maksaa kaikkine oheiskuluineen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Suosittelen tutustumista tähän Migrin raporttiin, josta selviää minkälaisista olosuhteista esimerkiksi Afganistanista tänne "elintasosurffataan", kuten asian ilmaiset:

https://migri.fi/documents/5202425/5914056/Afganis...

"YK rekisteröi vuoden 2017 aikana Afganistanissa ennätykselliset 23 744 turvallisuusvälikohtausta. Selkkausten määrä ylitti niukasti vuoden 2016 lukemat. Välikohtauksiin sisältyi 14 998 aseellista yhteenottoa, jotka muodostivat YK:n mukaan 63 prosenttia kaikista turvallisuusselkkauksista. Aseellisten yhteenottojen jälkeen yleisimpiä turvallisuusvälikohtauksia olivat räjähdeiskut. Vuoden 2017 aikana YK tilastoi 950 ilmaiskua, mikä oli 67,6 prosenttia enemmän vuoteen 2016 verrattuna. Itsemurhaiskut puolestaan lisääntyivät 50 prosentilla. Kohdistetut murhat ja sieppaukset taas lisääntyivät kuudella prosenttiyksiköllä..."

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"YK:n Afganistan-ohjelma UNAMA tilastoi vuonna 2017 yhteensä 10 453 siviiliuhria, joista 3438 oli kuolleita ja 7015 haavoittuneita. Tämä oli alhaisin määrä sitten vuoden 2013"

"Vuoden 2018 ensimmäisten kolmen kuukauden aikana kertyi UNAMA:n mukaan 2258 siviiliuhria, joista 763 oli kuolemia ja 1495 haavoittumisia. Lukumäärät pysyivät vuosien 2016 ja 2017 tasolla. "

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #12
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #38

Loton kymmenen miljoonan pääpottikin on iso luku. Kaikki joukolla lottoamaan.

Missä toimittajan suhteellisuudentaju? Kyseessä on mää jossa asuu pitkälti yli 30 miljoonaa ihmistä ja väestö kasvaa 2.7% vuodessa. 10 kuolemaa per 100.000 hukkuisi monessa jenkkikaupungissa kohinaan.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Miten Afganistan tähän liittyy? Kerro nyt vielä Syyriasta niin saadaan paremmat perustelut...

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Minäkin ihmettelen mitä tuollaisila absoluuttisilla luvuilla on virkaa. Kyllähän kuolemat pitäisi suhteuttaa asukaslukuun ja vertailla muihin maihin, ennen kuin niistä saa mitään irti.

Enkä tässä väitä, että Afganistan ei olisi vaarallisempi kuin joku muu kolkka. En vain tiedä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

" Vuoden 2017 aikana YK tilastoi 950 ilmaiskua, mikä oli 67,6 prosenttia enemmän vuoteen 2016 verrattuna."

Talebanitko siellä niitä ilmaiskuja tekevät, joita tässä käytetään luomaan illuusiota turvattomasta maasta? Hyvä kun ollaan aktiivisia turvallisuutta edistävissä toimenpiteissä, mutta jos vaikka poliisi tekee ratsioita 67,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, todistaako se parantuneesta vai huonontuneesta turvallisuudesta?

"Aseellisissa yhteenotoissa" on aina vähintään kaksi osapuolta, eikä lukumäärä vielä kerro, kumpi niistä oli kulloinkin aloitteellinen.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Afganistan on USAn valvonnassa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #66

Kysymys koskee Afganistanin ajankohtaista turvallisuustilannetta eikä valvontaa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Markku Huusko; "kenen leipää syöt, sen lauluja laulat".

Suosittelen,että otat vähän objektiivisemman asenteen tähän "uutisointiisi". Alkaa olla jo niin häiritsevän yksipuolista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On Mykkäsen tämänkertaiseen järjettömyyteen järkeviäkin kommenttaja kuten ->

Laura Huhtasaari
2 tuntia ·
Vaadin, että hallitus tekee selvityksen vanhustenhoidon tilasta. Saan jatkuvasti yhteydenottoja vanhustemme laiminlyönneistä! Myös suomalaisten asunnottomuudesta ja huono-osaisuudesta on syytä olla huolissaan.
Miksi aina vain laitetaan etusijalle, että miten saadaan kolmannen maailman asukkaita Suomeen mahdollisimman paljon, helposti ja heille hyvät olot. Suomen valtiosta on tullut ulkomaalaisten edunvalvontakoneisto.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Tuossa Laura puhuu asiaa, olen aivan samaa mieltä. Näin luulen myös enemmistön suomalaisista ajattelevan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eikö siitä ole jo vuosi kun Laura oli tovereineen innokkaasti leikkaamassa köyhiltä, iäkkäiltä ja sairailta suomalaisilta? Eipä silloin tullut nuo pohdinnat mieleen kun olisi voinut itse vaikuttaa hallituksessa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ainon tempauksesta näytti olevan hyötyä. Olisiko Laura itse älynnyt ikinä tällaista selvitysvaatimusta tehdä jollei Pennasta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eihän Laura ole tuossa itse mitään tekemässä vaan vaatii hallitusta tekemään. Monelle vaikuttaminen on sitä, että valittaa toisten tekemisistä ja neuvoo muita tekemään asiat paremmin. Itse ei hallituspuolueen jäsenen roolissa kyllä muistanut. Himpura, kun meni hyvä tilaisuus ohi. Varmaan oli kiireempi paapoa telttailevia häiriköitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Saan jatkuvasti yhteydenottoja vanhustemme laiminlyönneistä!"

: D

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Osalla on muistisairaus. Toivottavasti pitää edes sitä lieventävänä asianhaarana.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Perussuomalaiset Huhtasaaren johdolla jatkavat perinteisellä linjalla, jonka mukaan asioiden ja faktojen selvittäminen tilanteesta selvityksellä haittaa hyvää populismia.

Suurin osa onneksi on yleensä sitä mieltä, että epäselviä asioita kannattaa tutkia, jotta todellinen tilannekuva saadaan aikaan.

Onkohan Huhtasaari mahtanut tutuststua onko jo tehty selvityksiä vanhustenhoidosta, asunnottomuudesta ja huono-osaisuudesta. Veikkaan näitä tehdyn useampiakin.

Ei jonkun selvityksen tekeminen laita asiaa muiden edelle eikä kaikki ole nollasummapeliä. Tuollainen argumentaatio on onnetonta... Mutta näkyy uppoavan kannattajakuntaan kuin kuuma veitsi voihin.

"Suomen valtiosta on tullut ulkomaalaisten edunvalvontakoneisto." Voi jessus mitä tuubaa...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eihän ole kovinkaan pitkää aikaa siitä kun Halla-aho vakuutti, että kaikki hallituksen linjaukset ovat perussuomalaisten kannalta ok. Nyt kun ovat oppositiossa löytyy lähinnä vastustettavaa. Nopeasti on takki kääntynyt.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Arvatkaapa, lisääkö vai vähentääkö tämä Vihreitä kosiskeleva riippumaton turvapaikkaselvitys kaikkine seuraamuksineen suomalaisten veronmaksajien kivireen taakkaa? Ainakaan heidän asiallaan ei Orpo ole, se on totisesti nähty.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä
Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Hyvä Aino! Yksikin tavallinen kansalainen voi rohkeasti taistella vääryyttä vastaan ja saada aikaan yhteiskunnallisia muutoksia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Riippumatonta turvapaikkaselvitystä tarvittaisiin mielummin näiden jo turvapaikan saaneiden osalta. On jokseenkin erikoista esim, että nämä hyväksyt lomillaan lentävät sinne lähtömaahansa ilman mitään pelkoa siitä, millä perusteella heille on myönnetty turvapaikka.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kuuluisuutta hankitaan keinoja kaihtamatta, poliisin toiminnan arvosteluun lentokone on aivan väärä paikka, varsinkin kun poliisi toimi aivan niinkuin kuuluu tässä tapauksessa.
Ympäristölle vaaralliset ihmiset mieluummin pois täältä kuin toisinpäin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kai Mykkänen on ennätyksellisen nopeasti osoittanut olevansa täysin väärä henkilö hoitamaan ministerin tehtäviä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

riippumaton selvitys,,julkisuudessa helposti Li Andersson,Touko Aalto,Emma Kari selvitys !

Erä-ja muut voitot katsotaan vaaleissa,ei täällä somessa eikä pelkästään kehä kolmosen sisällä !!!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Uutisesta tykkäsivät Twitterissä niin vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, SDP:n maahanmuuttovastaava Joona Räsänen kuin Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartialakin"

Siinähän ne sitten olivatkin.JOS näiden henkilöiden mielestä suomessa ei ole riippumatonta tahoa joka selvitykset on tehnyt ja tekee,on sitten parasta ettei yksikään henkilö enää,joka on säätämässä lakeja tai istuu jakamassa oikeutta jatka tehtävissään.Missään instansissa.

Nämä tahot katsovat että suomessa saa ottaa oikeuden omiin käsiin ja yllyttää rikolliseen toimintaan niin selvä,sama vapaus kaikille suomalaisille ja piste.

Kokoomuksen mykkänen on saanut ohjeen mielistellä vihreitä ja vasemmistoa ja sdp komppaa mukana ihan vain siitä syystä että vaalit lähestyvät ja tarvitsevat näkyvyyttä ja he kuten kokoomuskin kalastelevat vihreiden ääniä,jotka ovat eroamassa pennasen laittoman häiriköinnin takia ja touko aallon osuudesta vihreiden maineen pilaamiseen.

SDP kun ei vielä tiedä kenen kelkkaan kannattaa pyrkiä,niin pitää ennakoiden olla kaikkien kanssa sama mieltä....

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tälläistä turvapaikkaselvitystä juuri kaipaamme kun miksi suomessa pakoilee poliisin mukaan 10000 kielteisen turvapaikka päätöksen saanutta henkilöä. Eikä nämä suinkaan ole paperittomia.

Afganistanissa ja Irakissa asuu ja elää miljoonittain ihmisiä joten jo heitä kunnioittaen ei meillä ole mitään syytä ettei sinne palautettaisiin näitä henkilöitä kun sinne palautuu vapaaehtoisesti lukuisat määrät näitä ihmisiä.

Vihreiden gallupkannatuksen profiilin nostohankkeet on kyllä suunniteltuja kuten tämä Aino Pennasen turvapaikka case ja puhis Touko Aallon paidattomana esittämää performanssi miehen takaliskoille lätkiminen Tukholman homoklubilla.

Janne Romu

Tämä rohkaisee meitä kaikkia vastaavaan toimintaan. Onko se sitten hyvä asia, ja minkälaisia vastavoimia näistä mahdollisesti kehittyy? Uskon, että vastaavaa tullaan näkemään jatkossa yhä enemmän. Jotenkin tuntuu nyt "kuhisevan" vähän joka keon alla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Aino Pennanen lienee valjastettu (manipuloitu) ihmisarvojen puolustamiseen. Hänen ilmeensä, kuvaamallaan, on kaikkea muuta, kuin rohkean naisen.

On suorastaan hämmentävää, miten meitä sumutetaan.

On selvää, että kukaan meistä, täällä kirjoittavista, ei hyväksy ihmisten kaltoinkohtelua, saati palauttamista kuolemaan.

Olemme sen tiedon varassa, jonka media tarjoaa.

Siksi, pidän tärkeänä, että pt Markku Huuskon otsikossa on kysymysmerkki.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Minkäs näköinen se ilme pitäisi olla?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#30 Taru, kyselet ilmeestä.

Lienet itsekin nähnyt (olettamus) Aino Pennasen itsestään kuvaaman videon.

Millaisia tunteita se Sinussa herätti?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minusta on hienoa, jos ihminen, joka ei ole rohkea, tekee rohkean teon. Se vaati rohkeutta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#31 Eihän tässä Pennasen reaktiossa kyse ole rohkeudesta, vaan Vihreiden alulle panemasta julkisuushausta.

Nythän se toimii täysillä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #33

Eikö Pennasen joutuminen pakkopalautettavan kanssa samalle lennolle ollutkaan sattumaa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #33

Minusta olisi uskomatonta, jos:

A) Vihreä liitto rp. painostaisi työntekijää rikkomaan lakia

ja

B) Kokenut juristi sietäisi tuollaista painostusta

Siksi uskon, että kyseessä oli yksityishenkilön oma, suunnittelematon, reaktio. Ei siis mitään tekemistä vihreiden puoluetoiminnan kanssa. Hienoa kuitenkin, että Touko Aalto tuki Aino Pennasen rohkeaa ratkaisua.

Vihreiden vastustajille on tietenkin tärkeää linkittää tapahtumat vihreisiin mahdollisimman tiukasti. Monet julistivat ilman mitään kritiikkiä Pennasen olevan esimerkiksi vihreä poliitikko. Aika noloa. Ihan kuin nämä henkilöt ja mediat eivät tietäisi, mikä on poliitikko. https://fi.wikipedia.org/wiki/Poliitikko

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rohkea teko vaatii rohkeutta.

Mutta minkä rohkean teon Pennanen tai Aalto on tehnyt ?

Teette älyvapailla kommenteillanne pilkkaa sotiemme veteraaneista. He olivat rohkeita ja tekivät rohkeita tekoja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #40

#40 Eikä sotaveteraaneiltamme kysytty rohkeutta, oli mentävä, kun käsky kävi!

Rohkeutta on puolustaa omaa kansaansa.

Kaikki muu on herkistelyä, jolla haetaan julkisuutta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #41

Saatiin sitten ympättyä sotaveteraanitkin samaan tarinaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #42

Se sallittakoon suhteellisuudentajun peräänkuuluttamiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Oudosti hyökkäät herkkyyttä vastaan. Aino Pennanen ei ole mikään teflonnaama. Sehän on hienoa vaikka onkin vanhanaikaista herkkyyden vulgarismiin vaihtaneen äärioikeiston mielestä.
Nykyajan aidot konservatiivit eivät käy kolikoitaan vaihtamassa kiiltävää katinkultaan. Nämä konservatiiveiksi itseään kutsuvat kulkevat halvat rahat taskuissaan. Tärkeää heille on vaan Putinin ja Orbanin kaltaiset johtajat.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #40

Älyvapaa vertaus sinulta. Pennanen osoitti siviilirohkeutta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #46

Siviilirohkeus ei todellakaan vaadi rohkeutta sanan varsinaisessa merkityksessä.

Useimmiten siviilirohkeuden osoittamiseen riittää naiivius, tietämättömyys ja harkitsemiskyvyttömyys.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Olihan Hitlerkin pelkuri (tappoi itsensä kun ryssät tulivat liian lähelle) joka teki rohkean teon (hyökkäsi kaikkia vastaan).

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Olemme sen tiedon varassa, jonka media tarjoaa." totta

Onko medialla oikeus kiihottaa kansalaistottelemattomuuteen?
Mihin markku hooskot laittavat rajansa, kuinka paljon lakia täytyy rikkoa?

Maailmassahan on satoja miljoonia ihmisiä, jotka elävät jatkuvassa kurjuudessa ja hengenvaarassa. Kuinka monta miljoonaa olisi Aallon ja Anderssonin mielestä kohtuullinen pakolaiskiintiö Suomelle?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vallanpitäjät hyväksyvät riippumattomaksi vain sellaisen selvityksen, joka selittää migrin toiminnan moitteettomaksi.

Vaikka vastakkaisen tuloksen antavia tutkimuksia (mm. Turun Yliopisto) on tehty, niitä ei oteta huomioon, sillä ne paljastavat vakavia puutteita migrin päätöksissä sen alistuttua poliittiseen ohjaukseen.

Luultavasti selvityksiä tehdään siihen asti, kunnes vihdoin saadaan se "riippumaton" (= migrille puhtaat paperit) tulos.

Joudumme kaiketi odottelemaan ikuisuuden, koska sellaista tuskin saadaan aikaan – ellei nyt ihan huuhaatutkimuksia tehdä.

https://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedottee...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Yhtälailla vihervasemmisto hyväksyy vain sellaisen selvityksen, joka tuomitsee migrin toiminnan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jotkut niin, jotkut näin.

Olennaista on, että päättäjät hyväksyvät vain valikoidut tutkimukset ja asiantuntijat.

Käyttäjän OssiPajunen kuva
Ossi Pajunen

"Vasemmistossa arvellaan yleisesti, että Sipilän hallitus toimii maahanmuuttoasioissa kireästi, koska sillä on perintönä perussuomalaisten vaikutus sen linjaan."

Maahanmuuttopolitiikka on Suomessa jopa Ruotsia löysempää tällä hetkellä. Puhumattakaan Tanskasta tai Norjasta. Mikä on se "kireys" mitä hallitus toteuttaa verrattuna muihin Pohjoismaihin?

"Selvitysasia ei edennyt ennen tätä viikkoa hallituksessa mihinkään, mutta nyt kuin taikaiskusta riippumattoman osapuolen näkemyksen kuulemiseen on selvää valmiutta."

Pennasen toiminta ei liity millään tavalla tähän selvitykseen, josta Mykkänen puhuu. Mykkänen on maininnut selvityksestä jo paljon aikaisemmin. Eli että selvityksen suunnittelu on tekeillä ja valmisteilla.

Muuta ei voi sanoa kuin, että keskustelun taso maahanmuutto -ja turvapaikkapolitiikasta on aivan onnetonta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Onko sinulla linkkiä siihen, missä ministeri Mykkänen on kenties puhunut aiemmin yhtä konkreettisesti riippumattomasta selvityksestä?

Käyttäjän OssiPajunen kuva
Ossi Pajunen

Esimerkiksi

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publis...

"Tämä ei kuitenkaan sulje pois riippumattoman laajemman selvityksen mahdollisuutta, ministeri Mykkänen sanoo." - 14.6.2018

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #45

Kiitos linkistä. Nyt hanke näyttää vähän konkreettisemmalta kuin vielä pari kuukautta sitten:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255659-sisaminist...

Mykkänen: "Tarkoitus on tehdä päätös vielä alkusyksystä."

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Oikeasti minun kävi sääliksi Pennasen perhettä, joiden lomasuunnitelmat muuttuivat kertaheitolla, kun äidin täytyi olla aktiivinen...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ihmetellä täytyy aviomiehen osoittamaa solidaarisuuden ja tuen puutetta.
Aino kehotti kaikkia matkustajia nousemaan seisomaan. Mies vain istui tyynesti tuolillaan ja jatkoi kohti Berliiniä, kun poliisi "raa'asti" poisti vaimon koneesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mieshän istui lasten kanssa. Hän teki aivan oikein.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #54

Vietti lapsen kanssa laatuaikaa Berliinissä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Lastensuojeluilmoitus tuosta tulee.Suomessa se tehdään silloin kun poliisi kutsutaan tai kun poliisi puuttuu perheen asioihin.Se on aivan sama vaikka istui koneessa kuinka monta isää hyvänsä.Ja tässä tapauksessa poliisi vei perheen äidin laittoman toiminnan takia joten ei mitään selityksiä.

Sisäpiirisuojateilla ei voi olla erioikeuksia tässäkään asiassa.LAIN rikkominen ja virkavallan kirjoihin joutuminen riittävät suomessa lastensuojeluntarpeen selvitykseen,ja jopa huostaanottoon.Ainakin niissä tuhansissa suomalaisperheissä joista lapsia viedään senkin takia että on "väärin" tehty makaronilaatikko,tai eriväriset sukat lapsen jaloissa...

Katsotaanpa jos alkaa näitä vihreitä ja muita kaltaisiaan kiinnostamaa suomalaisten perheiden oikeudet kunhan pääsevät nauttimaan lastensuojeluviranomaisten palveluista.Siinä jää gestapo toiseksi kun DDR mallin kuulustelut aloitetaan ja rekistereissä pysyvät KAIKESTA huolimatta seuraavat 75 vuotta.

Alla luettelo tahoista joiden velvollisuus lastensuojeluilmoituksen teko on plus kaikki muut joiden mielestä heidän subjektiivinen näkemyksensä,luulonsa,oma henkilökohtainen mutu-sellaista olotilaa tuottaa.Kaikki ilmoitukset otetaan VAKAVASTI ja merkataan faktoina ylös ja niiden perusteella perheet kuulusteluihin kutsutaan ja niiden perusteella aletaan syytöksiä esittämään.Mitään todisteita ei tarvita.Ainoat jotka joutuvat todistamaan syyttömyytensä ovat perheet.Riippumatta siitä onko ilmiannoissa mitään perää tai ei. ANONYYMIT ilmiannot eli nimettömien tekemät kelpaavat nekin,aivan yhtä lailla kuin viranomaisten itsensäkin tekemät,joita h emyös tekevät varsin usein.

sosiaali- ja terveydenhuolto tai lasten päivähoito
opetustoimi
nuorisotoimi
poliisitoimi*
Rikosseuraamuslaitos*
palo- ja pelastustoimi
sosiaalipalvelujen tai terveydenhuollon palvelujen tuottaja
opetuksen tai koulutuksen järjestäjä
seurakunta (evankelis-luterilaisen kirkon ja ortodoksisen kirkkokunnan seurakunnat); katso Rippisalaisuus
muu uskonnollinen yhdyskunta; säädetty uskonnonvapauslain (453/2003, FInlex) 2 luvussa
kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta sekä ihmiskaupan uhrin tunnistamisesta ja auttamisesta annetussa laissa tarkoitetun vastaanottokeskuksen ja järjestelykeskuksen (laki kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta 3 §, Finlex)
hätäkeskustoimintaa harjoittava yksikkö
koululaisten aamu- tai iltapäivätoimintaa harjoittava yksikkö
Tulli
rajavartiolaitos
ulosottoviranomainen
Kansaneläkelaitos.
Lastensuojelulaki 25 § (Finlex)
Ilmoitusvelvollisuus koskee myös avioliittolain (234/1929, 5 luku, Finlex) mukaisia perheneuvojia. Samoin velvollisuus koskee sijaisia.
HE 252/2006 (eduskunta)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Supo haluaa maahanmuuttajien suojelulain. Suomesta maailman turvallisin maa.

Kari Suomalainen

Niin tästä ulkopuolisesta selvityksestä, kauankohan se kestää ja kenellä on valitus oikeus päätöksestä. Äkkiä ajateltuna tuli tämmöiset asiat mieleen.

Ja miksi muka ei näitä paperittomia voida vaan tylysti viedä takaisin kotimaahansa, viedään vaikka sitten toiselle puolelle maata, kyllä sinnekin isoihin lähtömaihin mahtuu muualllekkin ja ihan pystyy olemaan tuntemattomana.

Mauri Mattsson

Aino Pennasen teko oli vastuuton.

Useassa lento-onnettomuustutkinnassa on todetu, että lentoonlähdön rutiinien häisitseminen on aiheuttanut satojen ihmisten kuolemaan johtaneisiin omnnettomuuksiin.

Onneksi Finnairin koneen henkilöstö oli niin ammattitaitoista, etteivät tehneet virheitä, vaikka koneen lähtöä häirittiin lentoonlähtöön liittyvien tarkistusten toteuttamiseen aikana.

Hyvä näin!

Olisi ollut kohtuuton hinta tälle kansalaistottelemattomuudelle jos se olisi johtanut onnettomuuteen.

Tätä mahdollisuutta ei Aino Pennanen osannut ottaa huomioon! Hyvyysindikoinnin tarve voitti hänellä järjenkäytön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset