Markku Huusko

Timo Soinista tuli rasite Suomelle

 • Ulkoministeri Timo Soini on tuonut toistuvasti esiin abortin vastaisia näkemyksiään. Arkistokuva: Petteri Paalasmaa/Alma Talent
  Ulkoministeri Timo Soini on tuonut toistuvasti esiin abortin vastaisia näkemyksiään. Arkistokuva: Petteri Paalasmaa/Alma Talent

Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) on aktiivinen abortin vastustaja. Soini on ottanut aborttia vastaan näkyvästi kantaa kolme kertaa lyhyen ajan sisään.

Ensin maamme ulkoministeri osallistui abortinvastustajien tilaisuuteen Kanadassa, sitten tuskaili Irlannin aborttimyönteistä kansanäänestystulosta ja tuoreimmassa tapauksessa iloitsi Argentiinan senaatin abortin vastaisesta päätöksestä.

Soinin tuoreimpia näkemyksiä ovat hallituksen sisältä paheksuneet vahvimmin ministerit Anne-Mari Virolainen (kok.) ja Annika Saarikko (kesk.).

”Kokoomus ei iloitse takaiskusta naisten aseman parantamisessa. Soinin aborttivastainen kanta ei ole myöskään hallituksen kanta”, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen twiittasi perjantaina.

”Mi­nun asi­a­ni ei ole ar­vi­oi­da sitä, käy­kö hal­li­tuk­sen joh­to täs­tä kes­kus­te­lua tai ar­vi­oi­da mi­nis­te­ri Soi­nin ase­maa. To­te­an tasa-ar­vo­mi­nis­te­ri­nä, et­tä tä­män­kal­tai­sia vih­jai­lu­ja­kaan sii­tä, et­tä voi­sim­me ol­la tyy­ty­väi­siä Ar­gen­tii­nas­sa ta­pah­tu­nee­seen ke­hi­tyk­seen, en voi hy­väk­syä”, perhe- ja peruspalveluministeri Saarikko totesi. (Lue aihetta käsittelevä STT:n juttu Suomenmaasta)

 

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on kompannut Soini-kriittistä ministeri Virolaista. Myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asiasta esittämä näkemys on tulkittavissa Soinin arvosteluksi, jossa hänen katsotaan toimineen Suomen ulkopoliittisen linjan vastaisesti.

Vasemmisto-oppositiosta Soinia on arvosteltu jyrkästi ja erovaatimuksiakin on kuultu.

”Saako ulkoministeri Soini kulkea puoli vuotta vaaleihin saakka puhumassa maailmalla mitä huvittaa?”, eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) esimerkiksi kysyi tänään.

Katolilaisen Soinin abortin vastainen näkemys on toistunut johdonmukaisesti. Hänellä on mielipiteeseensä oikeus, kuten hänellä on myös poliitikkona oikeus tärkeäksi katsomiensa asioiden ajamiseen.

Kukaan ei voi vaatia ulkoministeriä lukemaan esimerkiksi Väestöliiton jakamaa tutkittua tietoa aborteista, saatikka uskomaan sitä.

Väestöliiton vaikuttamistoiminnan asiantuntija Riikka Kaukoranta kirjoitti liiton blogissa kesän alussa muun muassa siitä, kuinka ”tutkimukset eivät tue väitettä, että aborttien kieltäminen vähentäisi tehtyjen aborttien määrä. Mutta kuoleman määrää se kyllä lisää”.

”Joka vuosi 25 miljoonaa kertaa abortti tehdään vaarallisissa olosuhteissa. Kymmeniä tuhansia yrittäneistä kuolee. Nämä kuolemat ovat täydellisen turhia ja järkyttäviä. Ja ne olisivat täydellisen estettävissä”, Kaukoranta muistutti kirjoituksessaan.

 

Mitähän Soinin tapauksesta miettii tällä kerralla Suomen ulkopolitiikan johtaja, tasavallan presidentti Sauli Niinistö? Hän oli selvästikin pannut Soinin tekemiset Kanadassa merkille ja kommentoi niitä Talouselämä-lehdessä kesäkuun alussa:

”Ministeri ei voi yksityishenkilönä ilmaista poliittiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun liittyviä kantojaan ulkomaanvierailulla, varsinkin jos ne liittyvät siinä maassa polttavaan keskusteluun”, presidentti muotoili Talouselämässä.

Tuekseen Soini on saanut kristillisdemokraatit. Pienen oppositiopuolueen puheenjohtaja Sari Essayah on puolustanut ulkoministerin oikeutta ilmaista aborttia vastustava mielipiteensä.

”Ministerillä on oikeus ilmaista vakaumuksensa, minkä linjasi oikeusasiamies jo 2013 silloisen sisäministeri Päivi Räsäsen vapaa-aikanaan Kansanlähetyspäivillä pitämän puheen johdosta. Silloinkin oli kyse abortista, ja ministerin vakaumuksesta”, Essayah kirjoitti Puheenvuoron blogissaan kesäkuussa.

Seuraako tuoreimmasta kohusta mitään? Hiljaista on ollut, joskin tasa-arvoasioista hallituksessa vastaava ministeri Saarikko on sanonut, ”ettei keskustelu asiasta olisi pahitteeksi”.

Vaikka hallituksessa asiasta jutellaan, se tuskin estää Soinia laukomasta jatkossakaan Suomen kannalta kiusallisia mielipiteitään.

Timo Soinista on tullut rasite hallitukselle ja siinä samalla myös Suomelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Timo Soini ei voi olla aborttikysymyksessä rasite Suomelle, koska hänen kantansa tässä kysymyksessä noudattaa järkeä. Järjen mukainen hallinto ja lait ovat kansakunnan menestyksen edellytys.

Tasa-arvoideologiasta kumpuavat ratkaisut ovat tuhoisia valtioille, jotka soveltavat niitä lainsäädäntöönsä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kansanvalta ja tasa-arvo ovat länsimaisen yhteiskunnan peruspilarit. Jos ei tavoitella tasa-arvoa, tavoitellaan sitten kai epätasa-arvoa. En voi ymmärtää, kuka sellaista tavoittelisi.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Minä.

Ymppäät nyt tasa-arvoon ja länsimaisen yhteiskunnan peruspilariin asioita mielivaltaisesti.

Argumenttivirhe perustella, "eihän nyt kukaan ihminen hyvää asiaa vastusta", joka ei liity koko asiaan.

Tappaminen ei ole arvo.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #31

Valtio, jossa tehdään päivittäin 1300-1400 sikiönlähdetystä, ei ole terve.

Laittomien sikiönlähdetysten muuttaminen laillisiksi ei paranna tätä valtiota.

Tämän valtion lääkitykseen kuuluvat valistus ja ehkäisymenetelmien salliminen ja käyttö.

Paras lääke olisi kuitenkin uskonnon vaihto (roomalaiskatolilaisia 80%).

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #64

Mutta pelastaa muutaman sata tai tuhat naista vuodessa sen takia, että hoito on ammattimaista eikä puoskaritoimintaa. Pitäisin tätä erittäin tärkeänä asiana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #69

Kokonaisuus tuntuu kuitenkin jälleen kerran olevan kateissa meiltä suomalaisilta eikä vähiten ulkoministeri Timo Soinilta.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Kansanvaltaan ja tasa-arvoon kuuluu myös, että sekä Soini että Huusko saavat sanoa mitä haluavat, mutta tietysti odotamme riman olevan korkeammalla toimittajille ja ministereille.

Soinin mielipiteet abortista ei vaaranna Suomen puolustusvalmiutta, kuten Huuskon täällä esittämät eräät kommentit. Enkä muista Soinin koskaan yllyttäneen laittomuuksiin ja kansalaistottelemattomuutten. Hallloo!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Puoskareiden suorittamissa laittomissa aborteista kuolee tuhansia naisia. Onko siinä järkeä. Sinua ja Timoa asia ei tietenkään koske, voitte vapaasti vastuusta vapaana julistaa elämän pyhyyttä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tällaisesta ajattelusta ei ole kovinkaan pitkä matka ehdotukseen, että puoskareiden suorittamien tyttöjen ja poikien sukuelinten silpomisen sijaan Suomen valtio moderneine sairaaloineen ottaa nämä operaatiot vastuulleen niiltä osin kun ne koskevat Suomen kansalaisia.

Kun ne kuitenkin tehdään niin miksi ei sitten tehtäisi turvallisesti.

Vertaa argentiinalaisten naisten tavoitteeseen : siirtymiseen puolesta miljoonasta laittomasta abortista vuodessa puoleen miljoonaan lailliseen aborttiin vuodessa.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #75

Hyvin argumentoitu, yksi vika kuitenkin - Poikia ei silvota, yksi nahanpala poistetaan. Tyttöjä silvotaan, siinä postetaan iho, limakalvo ja lihas.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #85

Selvennän vielä, tyttöjen leikkaukset ovat laajuudessaan ainakin samaa luokkaa kuin peniksen poisto.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Sekä Suomen lapsiasiainvaltuutettu että Sexpo käyttävät termiä silpominen niin poikien kuin tyttöjen kohdalla korostaakseen tekojen yhdenmukaista tuomittavuutta.

Poikien kohdalla infektiot, haitalliset arpeutumat, virtsaputken vammat ja jopa peniksen amputoituminen kuuluvat puoskarin tekemien ympärileikkausten komplikaatioihin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #75

Abortti tehdään yleensä pyynnöstä, sukuelimet silvotaan kysymättä mitään.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kuten Pertti toteaa järjen ääntä on kuuneltava. Pisteet Timo Soinille korkeasta eettisten ja moraalisten arvojen kunnioittamisesta.

Jukka Könönen

Olet siis sitä mieltä, että on eettistä tuhansien naisten kuolema vuosittain? Otan sinulta älykkyyspisteet pois.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minkä takia Suomessa ennen voimakasta väestön kasvua oli ok jättää kelvottomat vastasyntyneet tai sellaiset joita ei ollut varaa elättää, uhrikivelle luonnon armoille? Mutta sitten yks kaks inhimillinen tapa hoitaa asia on väärin?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

#1

Eli näet käytännössä kaikki länsimaat tuhon partaalla ja Venäjän ja arabimaiden kaltaiset paikat parempina valtioina? Aika hurja näkemys, mutta se selittää kyllä paljon...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Soini ollut jo pitkään rasite Suomelle, kuten hänen luomansa puolue. Joka ratsastaa ihmisvihalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Soini ollut jo pitkään rasite Suomelle, kuten hänen luomansa puolue."

Näin on. Puolueen ministeriluku on jyrkässä epäsuhteessa edustajien määrään ja erityisesti todelliseen kannatukseen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinänsähän tuo asia ei ole yksistään Soinin vika, vaan siinä ovat mukana sekä Sipilä että Orpo. Miten käy, jos he alkavat soimaamaan Soinia, kaatuuko hallitus? En usko, että ko. herrat sitä haluavat, vaan miettivät Soinin sijoittamista. Soini antoi vähän vauhtia tavoitteelleen näillä ulostuloillaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #8

Soini on sinisten riviministeri, ei ministeriryhmänsä pomo. Jos oletetaan sellainen hypoteettinen tilanne, että hänelle osoitettaisiin ovea, voisi tulla sinisten ministerikierrätys ja yksi uusi sinisten ministeri.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #14

Sekin on kyllä mahdollista, mutta tekisikö Sipilä sitä Soinille? En oikein jaksa uskoa, vaan nyt mietitään päät punaisina, miten tilanteesta selvitään. Kuten Haatainen tiedotteessaan sanoo, saako ulkoministeri Soini kulkea puhumassa maailmalla mitä huvittaa?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Sipilä kuten Soinikin on vahvassa uskossa olevia. Molempien uskottavuus on minun silmissä nollassa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

Sipilä varmastikin tukee kuitenkin Soinia, kun saivat sumplittua hallituskuviot keskenään. Luin tuosta Suomenmaasta hyvän kommenttikirjoituksen, jossa tuodaan esille Sipilän aborttikantaa. Hänellä se ei olisi ainakaan tuon kirjoituksen mukaan sama kuin Soinilla. https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kommentti-soini-p...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Siltä vaikuttaa. Voi olla, että kuumeisesti sitä suurlähettilään paikkaa etsitään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Olisivatko soinimaiset aborttinäkemykset sopivia Suomen suurlähettiläälle? Suomi-kuvaa parhaimmillaan?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei kyllä sielläkään. En ymmärrä tuon miehen touhuja laisinkaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

"Ei kyllä sielläkään. En ymmärrä tuon miehen touhuja laisinkaan."
****

No jospa hän on vain voimakkaasti uskossa. Abortin vastainen kanta on etenkin monilla uskovaisilla yleinen - ei niinkään Suomessa, mutta maailmalla yleensä.

Yksinkertaisin selitys osuu aika usein maaliinsa. Soinihan lähti luterilaisuudesta jo pelkän naispappeuden takia eli olettaisin että abortin suhteenkin kyse liittyy uskovaisuuteen ja sen melko tiukkaan tulkintaan. Uskonto on sekoittanut paljon parempiakin ihmisiä kuin Soinin. Eivätkä nuo hänen kantansa juuri kenellekään voi tulla yllätyksenä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #47

Ei tule Soinin kanta yllätyksenä enää kenellekään, mutta hän on nyt Suomen ulkoministeri, joten hänen tulee itse huomioida oma tehtävänsä ja miettiä mitä möläytyksiä päästelee.

Taitaa olla vaarallinen henkilö missä tahansa ulkomaisessa korkeassa virassa Suomen edustajana, koska ei noudata oman maan hallituksen linjauksia. Miten tuommoista miestä voisi edes nostaa edustamaan maatamme mihinkään?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #50

" joten hänen tulee itse huomioida oma tehtävänsä ja miettiä mitä möläytyksiä päästelee."

----------------

Tai sitten ei huomioi. Mitäs päästivät Soinin tuohon asemaan hyvin tietäen hänen kantansa.

Tietenkin sanoilla voi olla seurauksia, mutta hallitus on ajanut itsensä sellaiseen asemaan, missä ei liikoja turbulensseja siedetä. Ehkäpä muutama sanoo Soinille soo soo, ja älä sinä Timo sano julkisesti tuollaisia, mitä koko ajan ajattelet. En sitten tiedä mitä Timo sanoo takaisin, mutta se voisi olla vaikkapa jotain luokkaa neljä vuotiaan lapseni tekstiä eli:
"Sanonpas!"

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #52

Jälkiviisaus on parasta viisautta;) Tuskin kukaan osasi ajatella, että hän lähtee näitä aborttikantojaan ulkoministerin pestissään viljelemään. Yksi kerta vielä meni, ehkä toinenkin, mutta tämä kolmas kerta on jo liikaa. Mies viisveisaa, koska on niin varma asemastaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

" Tuskin kukaan osasi ajatella, että hän lähtee näitä aborttikantojaan ulkoministerin pestissään viljelemään. "

************************

En täysin käsitä miksei moni olisi osannut ajatella juurikin niin, että Timo lausuu soinismejaan myös jatkossa on pesti mikä vain. Oliko jotain mikä olisi antanut aiheen ajatella toisin? Ehkä sitten olet oikeassa, ja moni ei ole syystä tai toisesta osannut ajatella. Vaihteeksi rehellinenhän Soini tuossa on, ja puhuu vain omista kannoistaan. Kai ulkoministerilläkin omia kantojaan voi olla paitsi jos toisin tulkitaan. Eri asia tietenkin mikäli antoi kantansa juurikin ulkoministerin kantana eikä omana ajattelunaan.

Mikäli hallituksessa ei laaja-alaisesti pidetä sellaisesta, niin laittakoot kaikin mokomin mies vaihtoon. Mieluusti sen haluaisin nähdä monestakin syystä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #56

Ja mielipiteestään.

Kävisi vaikka jossain oikeasti liikakansoitetussa paikassa ja sinne kailottamaan "harrastakaa seksiä lisää ilman kumia ja aborttia" niin mitenköhän ottaisivat vastaan...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#6
En ymmärrä tätä kohua Timo Soinin ympärillä käydään. Hallituksessa Timo Soini on tavalla tai toisella ollut hyväksymässä abortin Suomessa.

Kun hän (ei virallisesti ulkominnisterin ominaisuudessa) on Argentiinan kansaa onnitellut vapaan abortin kieltämisestä, niin miten se Suomen kuvaa maailmalla häiritsee.

Täällä Somessa Markku Huuskonkin johdolla ollaan närkästyneitä. Onko Timo Soini arvostellut Suomen kantaa abortti kysymyksessä. Loppujen lopuksi en edes tiedä miten abortti kysymyksessä on Suomen virallinen kanta, onko meillä vapaa abortti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

"Hallituksessa Timo Soini on tavalla tai toisella ollut hyväksymässä abortin Suomessa."

Ei aborttia Suomessa laillistettu Sipilän hallituksen aikana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #83

Toisaalta Soini ei hallitusneuvotteluissa ottanut esiin vaatimusta vapaan abortin poistamisesta Suomessa tai edes tämän tavoitteen kirjaamista hallitusohjelmaan.

Moraalissa oli varaa antaa periksi ulkoministerin salkun verran.

Satu Heinonen

Soini sopisi suurlähettilääksi Vatikaaniin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi sitten tämä hyväksytään hallituksessa, siihen riittä yksi sana.

Sote

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olen samaa mieltä. Soini tietää, että saa tehdä suunnilleen mitä vaan, jottei hallitus kaatuisi. Katsotaan nyt, kuinka pitkälle hänen annetaan mennä. Luulisi seinän tulevan jossakin paikassa vastaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä vitsi!:D Mutta vakavasti ottaen valtio ja kirkko pitäisi erottaa konkreettisestikin toisistaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@13. Kyllä. Olen ollut vakaasti jo monta vuotta, että valtio ja uskonto ei sovi yhteen vaan täytyy pitää erillisinä. Siinä, kun osallistuu politiikkaan, uskonto ei saa sotkea yhtään mitään poliittisia asioita.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #16

Vaikka tietenkin se on hankalaa, koska meillä kaikilla on kuitenkin omat vakaumuksemme. Soinillakin saa tietenkin olla omat vakaumuksensa, mutta hänen pitää muistaa asemansa. Kun hän on Suomen ulkoministeri, niin hänen pitää miettiä tarkkaan mitä suustaan päästää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Luterilaisesta kirkosta lähtee väkeä pois siihen malliin, että kohta se kirkko on pakko erottaa valtiosta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21

Näin kyllä on, itse olen vielä sinnikkäästi jäsen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #22

@22. Ilmoita sitten blogillasi, että olet ymmärtänyt haarojen, rungon ja juurien eron jonkin voiman kautta, niin laita erohakemus sisälle.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #23

Löysin tuollaisen sivun, jossa ilmeisesti käsitellään oikeita lukuja. Minua kyllä häiritsee tuo ettei sivustonpitäjä kerro itsestään tarkemmin. Ehkä luotettava sivusto, ehkä ei. Luvut kuitenkin vaikuttaisivat aidoilta.

http://naytadata.com/2018/02/10/kirkon-jasenmaarista/

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Olen jäsen omasta tahdostani. En ole mikään uskovainen sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta ev.lut.kirkko on seurannut minua koko elämäni, enkä jätä sitä enää tällä iällä, vaikken heidän touhuistaan aina pidäkään.

Mutta ei tämän enempää minusta, koska tämä on ulkoministeri Soinia käsittelevä blogi.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #16

Heh...."uskonto ei saa sotkea yhtään mitään poliittisia asioita"...niin, uskontohan se sotkee politiikkaa eikä päinvastoin?

Samaa mieltä perusasiasta. Seurakunta täytyy irrottaa valtiosta niin seurakunta voi senjälkeen paljon paremmin. Myös verotusoikeus täytyy kumota seurakunnalta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuolta näkyy poistettaneen Topi Rantakiven kommentti, johon vastasin. Oliko se liian sakeaa US-toimitukselle? Toivon, että kommentti palautettaisiin, vaikka siistittynä, koska mielestäni siinä tuotiin hyvin esille, mistä ongelmamme tässä asiassa johtuvat.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #45

@45. Minäkin huomasin samaa. Markku Huuskon mielestä se oli ongelma, mutta laitetaan peniksen tilalle uskontosulka, mutta se ei mitenkään rimmaa mihinkään. Mihin sanaan sitten pitäisi tulla? Keksiikö Markku siihen? Ulokkeeseen, onko tarpeeksi korrekti?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #59

@59. Jatketaan tähän samaan säikeeseen, että poistaminen rikkoo aika paljon tämän keskustelun rakennetta, että alkuperäinen jää kokonaan näkemättä ja jos tähän olisi tullut kymmenittäin jatkokeskusteluita, niin siinä rupeaa ihmettelemään, että missä on se alkuperäinen teksti?

Siinä on teidän drupal-alustanne ongelma, että joudun aina numeroimaan @xx-tiedoilla, koska ikinä ei tiedä, että mitä te teette siellä vanhentuneella Drupal-alustalla, josta nykyiset Drupal-rotat lähtevät muille alustoille?

Laitetaanko niin:

Uskonto on kuin uloke, jota kannat itse ylpeänä, mutta älä maalaile sillä lakeja äläkä tyrkytä muille eikä varsinkaan lapsille.

Käykö se näin?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #60

Toit hyvin esille, että uskontoa ja politiikkaa ei pidä sotkea keskenään. Ehkä penis-sanan käyttö oli liikaa tai se vitsi?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #62

@62. Ai niin, se vielä, että Soinille ei enää grillimakkarat suussa maistu entiseen tapaan...

No, vieläkö teillä maistuu makkarainen bannaushimo siellä ylläpidossa tai Markussa? Teidän täytyy ymmärtää satiirin käyttö kuten esim. USA:n oikeus totesi, että satiiria saa käyttää pätkissä ja se ei loukkaa ketään. Sitä paitsi julkisten poliitikkojen pitäisi pystyä sietämään kuten on nähty maailmalla useiden poliitikkojen kestävän satiirijuttuja.

Tässä nyt vaaditaan, että minkälaisia sääntöjä teillä mahtaa olla?

EDIT: Vai onko uskovaiset tässä vastavoimana hakanneet kilvalla "asiattomaksi viestiksi"-klikkiä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Suvaitsevainen Suomi Finland. Kaik ain ihmettelevät, miksi emme voisi vain elää keskenämme rauhassa ja taustalla soisi paras biisi ikinä: John Lennon-Imagine.

Kun suvaitsevaisuudesta tulikin ongelma.

Kaarina Leinonen

Saas nähdä mitä Suomen hallitus ja eduskunta tekevät.
Soinihan on paniikissa, kokeilee mihin suostutaan hänen käskyttämänään.
Se on tuo vallanhimo todella huumaavaa . Soinilla omat tavoitteet ja
keskustalla ja kokoomuksella valtansa säilyttämisen tavoitteet, sinisillä ei oikeastaan ole valtaa ollenkaan enää, nimellisesti siellä
vaan oleskellaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini yrittää luoda kyseenalaista poliittista normia, jossa ministerit voivat vaalien lähestyessä kampanjoida vastoin istuvan hallituksen linjaa. Mitä tällaisesta seuraa jos se yleistyy?

Ulkoministeri pelaa sananvapaudella ja yksityisyydellä, jotta saisi pyöritellä kampanjaansa. Soinin mainitsema elämän ja kuoleman kysymys on niin tärkeä Soinille, että kannattaa sitä kuolemavaihtoehtoa hallituksessa ja samaan aikaan on kannattavinaan elämävaihtoehtoa blogissaan.

Saas nähdä vaihdetaanko ulkoministeri jo ensiviikolla. Toivottavasti saa heittoa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos saa heittoa kansanedustajaksi, niin sitten pääsee sitä sananvapauttaan toteuttamaan. Tietenkin puolueen ehdoilla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ulkoministeri pelaa sananvapaudella ja yksityisyydellä, jotta saisi pyöritellä kampanjaansa. "

---------
Ei sinisiä mikään kampanja enää pelasta eikä mahdollisuuksia ollut alun alkujaankaan. Epäilen ettei saa heittoa. Toki mikäli Kokoomus tai Keskusta haluaa keräillä irtopisteitä itselleen tuollaisesta, niin voinevat jotain sopivan houkuttelevaa Soinille lupailla mikäli pitää turpansa kiinni tietyistä asioista tai omaehtoisesti väistyy, ......mutta tuskinpa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tärkeistä periaatteellisista kysymyksistä niin kuin abortista kansalaisilla saa ja pitääkin olla henkilökohtaisia mielipiteitä. Mutta julkisesti vallankin ulkomailla esiintyessään ulkoministerin pitää edustaa hallituksen linjaa.

Varsinainen ongelma on se, että Suomen hallitus istuu tyhjän päällä. Oikeassa demokratiassa olisi järjestetty eduskuntavaalit viimeistään toista vuotta sitten, kun Perussuomalaiset hajosivat. PS tuli hallitukseen v. 2015 kakkospuolueeksi ja sai viisi ministerinpaikkaa. Ei voi olla oikein, että alle prosentin gallupkannatuksen Siniset saavat jatkuvasti esiintyä hallituksen kakkospuolueena.

Tällainen tilanne johtuu siitä, että tasavallan presidentiltä on poistettu oikeudet määrätä uudet vaalit. Pääministerillä on tähän mahdollisuus. Kuitenkaan Sipilä ei halua uusia vaaleja, koska hän menettäisi siten pääministerin paikkansa. Kokoomus ei halua uusia vaaleja, koska Sipilä harjoittaa kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin itse Kokoomus. Kummallekin puolueelle on myös selkeää, että uudet vaalit kaataisivat hallituksen päähankkeen eli sote-lehmäkaupan. Siniset eivät halua uusia vaaleja, koska puolue niiden kautta katoaisi maan rakoon.

Jos tämä ei ole pattitilanne niin ei sitten mitään. Sivistysmaissa tällaisia suuria ongelmia ratkotaan perustuslakituomioistuimessa, jos valtionpäämieheltä puuttuvat valtuudet. Missä on Suomen perustuslakituomioistuin?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Soini-ongelmaan ei perustuslakituomioistuinta tarvita, jos meillä kyettäisiin kirjata ministereiltä edellytettävät toimintatavat. Brittien ehtokohta 7.1 olisi käypä vaihtoehto ainakin tarkennettuna:
"General principle 7.1 Ministers must ensure that no conflict arises, or could
reasonably be perceived to arise, between their public duties
and their private interests, financial or otherwise."
https://assets.publishing.service.gov.uk/governmen...

Mikään ei ole estänyt omaksumasta moista toimintatapaa. Omaksumattajättäminen kertookin vain siitä, että täällä tietoisesti halutaan pysyä perämetsäläisinä.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Emme me suomalaiset ”perämetsäläisiä” ole kuitenkaan raskauden keskeytykseen liittyvän lainsäädäntömme
suhteen.

Perämetsä löytyy tässä tapauksessa Argentiinasta, josta ei ainakaan toistaiseksi ole kuultu kenenkään vaikutusvaltaisen poliitikon erosta tai erottamisesta aborttiäänestyksen seurauksena.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #35

Parlamentaaristen toimintatapojen suhteen kuitenkin olemme.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #36

Argentiina on sitten vähintäänkin hiostavaa sademetsää kun se valtion parlamentaaristen toimintatapojen noudattamisen seurauksena kieltää vapaan sikiönlähdetyksen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #58

Olisi näemmä pitänyt tarkemmin sanoa: tarkoitin ministereille hyväksyttävistä toimista. Kansanedustuslaitoksen päätökset ovat asia erikseen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #35

"...toistaiseksi ole kuultu kenenkään vaikutusvaltaisen poliitikon erosta tai erottamisesta [Argentiinan] aborttiäänestyksen seurauksena."

Miksi pitää erota, jos Senaatti toimii maan perustuslain mukaan säätäessään lakeja?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #38

"Miksi pitää erota, jos Senaatti toimii maan perustuslain mukaan säätäessään lakeja?
"
---------------------

Ei pitäisikään erota. Argentiinassa lait ja moraalisäännöt ovat osin erilaiset Suomeen verrattuna. Itse pidän pääsääntöisesti Suomen säännöstöä parempana Argentiinan vastaavaan verrattuna, mutta oletan kyllä monien argenttiinalaisten pitävän omaansa Suomea parempana.

Soinin moraali tässä aborttikysymyksessä menee sitten enemmän argentiinalaisittain - sellaista sattuu. Ehkä hän muuttaisi linjauksiaan mikäli etsin hänelle Vanhasta Testamentista muutaman aborttiin liittyvän kohdan... yhdessä jumala antaa oikein ohjeet siihen. Voihan olla ettei Soini ole tulkinnut jumalansa tahtoa tarpeeksi hyvin pelkästään ymmärtämättömyyttään. En kyllä suosittelisi ihan kaikkia niitä pyhän kirjansa ohjeita .. ovat sen verran rankkaa tekstiä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Mutta julkisesti vallankin ulkomailla esiintyessään ulkoministerin pitää edustaa hallituksen linjaa."

Onko Sipilän hallituksen ohjelmassa mitään mainintaa abortista?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Valtakunnassa kaikki hyvin. Ulkoministerin suurin huolenaihe on abortti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Valtakunnassa kaikki hyvin. Ulkoministerin suurin huolenaihe on abortti."
----------

Vaikuttaa lähinnä siltä että muilla on huoli Soinin sanomisista. Sanomiset liittyvät siihen mitä Soini on aina edustanut eli se on vähän voi voi, mikäli nyt vasta tajusivat Soinin kannat - tai sen että Timo mieluusti möläyttelee mitä haluaa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Timo Soini ei tehnyt aborttia persuille, vaan siirsi sinisen sikiön keinokohtuun.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Abortti

Kerran aloitettu synninteko johtaa tavallisesti uusiin, entistä raskaampiin synteihin. Valtiovallan tuella harjoitettu sikiönlähdetys on kollektiivinen synti, jossa syyllisiksi tulevat kaikki äänestäjät.

Etenkin Kiinassa valtion valvoma sikiönlähdetys on johtanut siihen, että paikoitellen 80 prosenttia syntyvistä lapsista on poikia, tytöt on poistettu äitinsä kohdusta. Tämäkö on naisten oikeutta ?

Abortin tehneet naiset kokevat usein henkistä pahoinvointia ja mm. Neuvostoliitossa tehtailtiin murnhia niin paljon, että raskaaksi tuleminen ei enää onnistunut.Suomalaisen aborttilain tarkoitus on auttaa niitä miehiä, jotka haureutta harjoittavat, pakoilemaan vastuutaan isänä. Tämäkö on naisten oikeuksien ajamista ?

Tämäkö on kehittynyttä nykhyaikaa : `Nykyaikainen yhteiskunta tappaa mieluummin niitä, jotka näennäisesti ovat kaikkein puolustuskyvyttömimpiä. Seuraavana eutanasia ja lopulta sekin laajennettuna.

Vieras avioliittokäsitys on vienyt naiset alennustilaan; tämäkö on naisten tasa-arvoa ?

Kaikille sekä nais, että mies huorille ja höynäytetyille on mahdotnta antaa yleisneuvoa mutta sen saa Jeesukselta, jos kysyy, edellyttäen,että luopuu ylpeydestään ja omavoimaisuudestaan sillä; pitäisi ymmärtää, että vaikka kaikki tämän maailman ruhtinaat kehoittaisivat sinua rauhaan, heillä on silloinkin vain Saatana mielessään. Rauhan ehtoja ei sanele ihminen, milloinkaan.

Keisari saakoon mikä keisarin on ja Jumala sen mikä hänen on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saatanaa ei ole olemassa ja meitä keisarit ei enää hoivaa ... niinpä Soinikaan ei toivottavasti pysty estämään kenenkään naisen itse päättää kehostaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Keskinen,
näinkö teidän jumalisten painostus toimii?

Olen ihmetellyt, miksi KD vaaleista toiseen saa 3-4% äänistä. Epäinhimilliseen naapurien makuuhuone-elämän siveellisyyden varjelemiseen tähtäävälle politiikalle on vaikea nähdä järkisyitä. Mutta siis uskottelet, että heidän iankaikkinen elämänsä on kiinni siitä, minkä numeron äänestyslipukkeeseen laittavat. Vaalisalaisuuskaan ei ole äänestäjän turvana, kun Jumala näkee joka tapauksessa? Eikö tuon kaltainen valehteleminen ole rumaa, Keskinen?

Jeesus ei päätä sinun elämästäsi äänestyskoppipäätöksen perusteella eikä Raamattu säätele millään tavalla demokraattisen valtion äänestystapahtumaa. Äänestämiseen ei ole annettu kristittyä sitovaa ohjetta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Soinista tuli rasite. Maamme hallituksessa on paavin aborttiasiamies.

Ministerin pitäisi osata pitää yksityiset, hallituksen kannasta poikkeavat näkemyksensä omana tietonaan, eikä huudella niitä maailmalla. Ministeri ei ole yksityishenkilö.

On myös kyseenalaista, kelpaako Soini edustamaan Suomea korkeassa EU-virassa tai muussa vastaavassa kansainvälisessä tehtävässä, jota hän havittelee. Soini on syönyt poliittisen uskottavuuspääomansa pohjia myöden.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Jos yhteiskunta tarjoaisi yksinhuoltajille tukea, niin aborttien tarve vähenisi vain sen vuoksi. Ehkä Soininkin tulisi keskittyä siis siihen?

Itse kaavailen ns. biokuplaa, joka ns. kuplahallin sijasta olisi pienoisekosysteemi myös omine puhtaine ilmakehineen.

Varmasti monet yksin raskaana olevat naiset, haluaisivat asua tällaisessa yhteisössä vain senkin takia, että voisi olla toisten samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa ns. vertaistukena.

Se kuitenkin on varmasti erittäin raskas asia, kantaa yksin lapsi ja myös kasvattaa sitä. Kaipa monet ajattelevat, että ei kykene siihen yksin - joten abortti on ratkaisu.

Jotenkin valitettavasti tuntuu, että Suomessakin uskovien touhut lopulta aina kulminoituu vähemmistöjen vainoamiseen. Jos abortti on paha asia, niin eikö hyvä asia olisi jotenkin edistää asioita niin että ei ole tarvetta tehdä abortteja?

Tällaisessa biokuplassa voisi siis elää valtion avustuksella.

Näinollen tietty osa yhteiskunnasta olisi erityisen turvan alaisena, koska kuplassa on lääkärin lisäksi myös esikoulu ja jonkinlaiset asunnot yksityisyyteen - kaupan lisäksi, jossa on tarjolla vain erityisesti puhdistettuja ruokia eli ei raskasmetalleja sun muita sivistyksemme hedelmiä.

Hallista voisi tehdä sen verta ison, että voisi istuttaa myös puita jne. jotta olisi lapsilla mielekästä tekemistä sisällä. Kun kupla tarjoaa kaikki elämän asiat mitä yhteiskunnassakin, niin tällöin ei ole tarvetta ulkopuolella käydä.

Kyse olisi siis sopimuksesta, että ihminen sitoutuu tällaiseen "karanteeniin" vapaaehtoisesti. Muutenhan biokupla olisi haavoittuvainen taudeille kuten influenssa.

Laitos toimisi myös tutkimusalustana. Saataisiin tutkimustietoa esim. siitä, paljonko puhdas ruoka, vesi ja ilma vaikuttavat lasten terveyteen. Ainakin osasta kansaa, siis kasvaisi terveitä mm. oikean mikrobialtistuksen vuoksi.

Tällaisia kokeiluja suljetuista pienoisekosysteemeistä ihmisillä on jonkin verran kyllä tehty, mutta ne eivät voi toimia ennenkuin kaasujen vaihto tuotetaan mikrolevillä.

Muutoin tarvitaan suhteessa satoja kertoja enemmän kasveja, jotka siis yhteyttävät paljon hitaammin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere_2

Käyttäjän KariKeto kuva
Kari Keto

Käyttääkö Soini valtiota omanedun saavuttamiseksi,jos niin se tekee asian vaaralliseksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Soini on vanha kettu ja populismin ekspertti. Ehkäpä Soini näillä puheillaan valmistelee paluuta politiikan pelikentille vaalien jälkeen.

Abortinvastaisuus on vahva poliittinen teema, melkein yhtä hyvä kuin xenofobia. Abortinvastaisuudella pystynee keräämään jonkinverran ääniä, ainakin riittävästi eduskuntapaikkaa varten. Näin Soini varmistelee paikkaansa politiikassa seuraavassakin eduskunnassa, huolimatta sinisten epäsuosiosta.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Markku. Pidin kirjoituksestasi, koska ilman sitä, en ilmeisesti kokisi tarvetta kommentoida. Julkinen, tämänpäivän, "puheoikeus," on vertaansa vailla oleva, taivainen lahja. Vertaus, pieni lapsi oppii puhumaan. Kaikki iloitsevat,? (ehkei, jos on, kateellinen "isoveli".) Timo Soinista; Kirjoitin hänestä 5.1.2017. Yritin saada kirjoitusta useampaan lehteen, yleisönosastolle, vaan en saanut. Poikani lähetti,- olin kysynyt Timolta luvan, kirjoituksen Timolle. Näin kirjoitin; On sanonta; Kalaa ja miestä kehutaan vasta kuoleman jälkeen. Jotta ei näin pääsisi tapahtumaan Ulkoministeri Timo Soinin kohdalla. Pieni kirjoitus hänestä. Hän on vertaansa vailla, politiikko. Elämme ihanaa- kaikki salat tulevat julki, aikaa. Voimme sanoa, "radiopolitiikan" aikana näin ei aina ole ollut, koska televisiokuva tuo ihmisen ja "sydämensä" katsojan näkyville. Tässä: Suoraan sana kansalaiselle. Timo on ollut esimerkillinen ja on toivonmukaan sitä vieläkin. Hän luki Presdentti Kyösti Kallion sodanaikaisen rukouksen Sumen puolesta, joka oli ja on yhtä ajankohtainen jokaisena päivänä. Täällä on jokapäiväinen henkivaltojen sota, yksittäisen ihmisen ja sitäkautta Suomen puolesta. Rukousta me tarvitsemme ja ne joilta rukoilemme pitää olla oikeat. Hän on Kolmoismuodossa, vain yksi nimi ylitse muiden. Siunaten- Parhain terveisin, Lasse Hietanen

Kai Ruonala

Timohan on ollut pitkään raskaana eikä ole suostunut aborttiin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Soinin ongelmana on kaiken aikaa ollut se, ettei hän osaa/halua erottaa toisistaan omaa politikointiaan ja ulkoministerin asemaa. Aborttihan ei ole ainoa asia jonka puitteissa hän on sooloillut omiaan, mm brexit-asiassa hän toimi samalla tavalla. Hän vahingoittaa maamme etuja ja hämmentää kumppaneidemme näkemystä siitä mitä Suomi todella ajaa. Todella vastuutonta toimintaa ja hänen eronsa/erottamisensa olisi paikallaan, mutta veikkaan, että hän saa jatkaa kautensa loppuun.

Pekka Pylkkönen

Jos pelkkä maan etujen vahingoittaminen riittäisi poliitikon erottamiseen, vihreä ministeri, kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu olisivat kaikki tuntemattomia käsitteitä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Soini saa rauhassa matkustella ja puhua kummia ympäri maailmaa ensi kevääseen saakka.
Ei tätä tyhjän päällä istuvaa hallitusta voida kaataa, koska pääministerille uudet vaalit olisivat kauhistus. Tällainen tilanne johtuu siitä, että tasavallan presidentiltä on poistettu oikeudet määrätä uudet vaalit. Pääministerillä on tähän mahdollisuus. Kuitenkaan Sipilä ei halua uusia vaaleja, koska hän menettäisi siten pääministerin paikkansa. Kokoomus ei halua uusia vaaleja, koska Sipilä harjoittaa kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin itse Kokoomus. Kummallekin puolueelle on myös selkeää, että uudet vaalit kaataisivat hallituksen päähankkeen eli sote-lehmäkaupan. Siniset eivät halua uusia vaaleja, koska puolue niiden kautta katoaisi maan rakoon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mitenkäs se hallituksen ArvoPohja voi? Soinia ei voikaan ihan oikeasti rökittää, koska hallitukselta voi kadota n. 20 kansanedustajan tuki.

Siksi Orpo ja Sipilä jatkavat EU-kaksoisstandardien ja peräkonttien linjalla "loppuun asti". Pelko seuraavista demokraattisista vaaleista se vain kasvaa, ei yksin Suomessa, vaan koko EU:ssa.
Gallupeista huolimatta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

A.Pohja muistetaan vain kun siitä on hyötyä. Muissa tapauksissa hän saa mennä kuin
muinoinen Mauri. Tilalle haetaan muita Pohjia laajasta suvusta kuten YleinenEtu, KansallinenTurvallisuus, ValinnanVapaus tai jos muu ei auta niin AinoaVaihtoehto ainakin koska MutKu niin sanoo.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikö noissa ministereissä ole naista ilmoittamaan, että joko Soini läähtee, tai he lähtevät?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Seppo Saari. Selvänäköisyyskirjoituksestasi. Pelkäävillä on kyllä valtavan raskas ja iso työ, pitää "ohjakset" käsissä, kun näyttää, niinkuin siinä ei enää olisi Luojamme mukana; Minkä te teete yhdelle, näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te teette minulle. Näin Hän sanoo Sanassaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini heitteli porukkaa puolueestaan pihalle ja ampui rivejä suoriksi ihmisten esittämien kannanottojen vuoksi. Nyt sitten onkin kovasti sen sananvapauden perään. Miten tässä nyt näin pääsikään käymään. Aika hurija näkemyksiä totta kai jotkut esittivät puolueessa. Silloin oli eri normit erilaisille, jos oli tärkeämpi henkilö selvisi nuhteilla ja vähemmän tärkeät lensivät suoraan pihalle.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

“Abortit eivät lopu tekemällä ne laittomaksi. Abortit vähenevät radikaalisti, kun ehkäisy on kaikkien saatavilla ja naisilla sekä tytöillä on itsemääräämisoikeus omasta seksuaalisuudestaan. Tätä mieltä on myös Suomen virallinen ulkopolitiikka. Suomella pitää olla ulkoministeri, joka kunnioittaa Suomen ulkopoliittisia linjauksia”, toteaa pääsihteeri Milla Pyykkönen. Naisasialiitto Unionin mielestä Timo Soini ei voi enää toimia Suomen ulkoministerinä ja hänen on erottava välittömästi.

http://www.naisunioni.fi/naisasialiitto-unioni-vaa...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Vielä tuosta etuotsikosta; Timo Soinista tuli rasite Suomelle. Tunnen miehen aiemmilta ajoilta, josta myös tuli rasite, fariseukset, kirjanoppineet ja jotkut, senajan, kai aika vauraat halusivat päästä Hänestä eroon ja keksivät, kai mielestään oivan keinon. Toivotaan ja rukoillaan, ettei tässä niin hullusti pääse käymään, kuin Hänelle kävi. Timo on kunnon mies, lahjakas myös. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Nyt ihan oikeasti hävettää Suomen ulkoministerin puolesta. Kaksi ja puoli kautta tulkkasin Suomen silloista ulkoministeriä 80-luvulla, enkä tiedä mihin solmuun olisi kieleni pitänyt sitoa, kun tollaista soopaa olisi eteen tullut! Siis se, mitä Soini jauhaa.

Asiallisesti kirjoitettu juttu, Markku Huusko. Kiitos.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Otsikko on hieman liioitteleva siinä mielessä, että Suomessakaan kovin moni ei ole kiinnittänyt huomiota Soinin sanomisiin ja esiintymisiin noissa tilaisuuksissa. Ja niistäkin, jotka ovat nuo tapahtumat huomioineet, suuri osa ei näe asiassa mitään merkittävää uutta, koska Soinin katolilaisuus on jo tunnettu juttu. Kai voi olettaa, että ulkomailla tätä yksityiskohtaa Soinin toiminnassa ei ole pääsääntöisesti juurikaan noteerattu. Tai jos onkin, niin se ei ole aiheuttanut mitään vakavaa rasitetta Suomelle. Ehkä kyse on enemmän Suomen poliitikkojen keskinäisestä nokittelusta - ei niinkään hallituksen merkittävästä poliittisesta linjavalinnasta tai hallituksen sisäisestä konfliktista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hyväksyn myös ministerin oikeuden omiin mielipiteisiinsä ja uskomuksiinsä.
Soinin "Ploki" on hänen oma kanavansa ja kaikki olisi mielestäni hyvin paitsi jos ei:

  Samuli Virtanen
  Valtiosihteeri
  samuli.virtanen@vnk.fi
  puh. +358 295 160420

  Ulkoasiainministeriö

joku sininen tunnari on mennyt panemaan tälle sivulle valtion virkamiehen yhteystiedot ja linkin Ulkoasiainministeriöön. tämä yhdistää Soinin yksityisajattelun ikävällä tavalla ulkoasianministeriön linjauksiin. Vahinko on jo tapahtanut.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Vilkaisin plokia. Tuota voi pitää tyylirikkona, muta ei kovin vakavana. Kirjoittajan henkilötietojen ja tittelin mainitseminen on ihan ok, mutta kaikkien työkontaktien listaaminen ei välttämättä fiksua. En keksi syytä, miksi noin ei saisi tehdä, mutta en varmaankaan tekisi noin itse. Kaikki tietävät, että ploki on Timo Soinin yksityisajattelua, ja että Suomen viralliset kannanotot esitetään muilla kanavilla.

Jos pahin ongelmakohta on tuossa, pitäisi kai paheksua sitä, että Soinin plokissa on tietoa, joka voi jotenkin johtaa harhaan (antaa väärän kuvan plokin luonteesta). Sen paheksuminen, että Soinin kannanotot abortista ovat vääriä tai eivät osa Suomen virallista linjaa osuu jonnekin muualle, ei plokin yhteystietoihin. Jos Soini olisi sanonut ulkoministerinä jossain virallisessa tilaisuudessa, että Suomi vastustaa abortteja, tai epämääräisesti niin, että voi luulla, että Suomen linja on vastustaa aborttja, tilanne olisi ongelmallinen. Tällaisesta en ole vielä kuullut. Se että Suomen ulkoministerillä on omia kantoja, jotka eivät ole Suomen kantoja, ja hän tuo myös noita mielipiteitä julki joissain yhteyksissä, ei ole ongelmallista. Useimmilla ministereillä lienee eri asioihin kantoja, jotka eivät ole virallisia Suomen kantoja, ja joita he tuovat esiin erinäisissä yhteyksissä.

Nojailen edelleen siihen suuntaan, että tämä kohu on jonkinlainen härkänen, jossa kiinnostavampaa on Soinin paheksunta kuin todelliset Suomen maineelle (tai Suomen ulkopoliittiselle tai terveyspoliittiselle linjalle) koituneet tai todennäköisesti koituvat vahingot. Sitä odotellessa, että joku osoittaa Soinin esittäneen jotain omituista Suomen nimissä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Soinin näkemykset olivat hyvin tiedossa jo jytkyjen aikoihin. Noinkin ankeilla aatteilla on Suomessa edelleen vahva kannatuspohja. Sivistys ei ole lainkaan niin laajalle levinnyttä kuin kuvittelette. Meillä on syvästi uskikset sekä pääministerinä että ulkoministerinä. Vaaleissa asian voisi korjata jos sivistys olisi vaalikauden aikana yhtään lisääntynyt.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

IS:n päätoimittaja Ulla Appelsin kirjoitti aiheesta näköjään myös. Huomaan, että olemme tästä tapauksesta hyvin samaa mieltä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005788848.html

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Myös IL:n pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvalalta pätevä teksti Soinista: https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201808122201...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hienot kirjoitukset molemmilta naisilta, sekä Appelsiinilta että Karvalalta! Ja kiitos tietenkin sinulle myös, että nousit puolustamaan naisen asemaa. Me emme enää tarvitse Suomessa tämmöistä kerettiläisyyttä mitä Soini edustaa ja näemmä Sipilä siinä samassa.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kyllä puolustuskyvyttömään pienen ihmisen elämän puolustaminen on niin tärkeä asia, että sen sallin ministerille.
Jos oma moraali ei hyväksy syntymättömän lapsen tappamista sillä verukkeella, että lasta kutsutaan sikiöksi ei siitä tarvi vaieta.

Jos kuvitellaan, että joku maa laajentaisi abortti oikeuden vaikka siihen asti, kun lapsi täyttä 2 vuotta. Ja perustelisi sitä äidin oikeudella elää mukavempi elämä ja sillä että alkaisi kutsumaan alle kaksi vuotiaita taaperoiksi. Poliitikot ja tiedeyhteisö päättäisi että taapero ei ole vielä lapsi eikä ihminen, vaan lääkäreiden täytyy tappaa taaperot äidin näin toivoessa.
Jos oma moraali käsitys ei yllä olevaa tilannetta hyväksyisi olisko syytä vaieta, koska tasa-arvo ja Suomen maine voisi kärsiä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ennen vanhaan pienimillä lapsilla ei ollut yhtään mitään oikeuksia. Lapsikuolleisuus oli korkea muutenkin ja vanhemmat saattoi päättää pitääkö lapsen vai jätetäänkö "suden suuhun".

Toisin sanoen, ennen tehtiin jälkiaborttia ihan laillisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset