Markku Huusko

Maria Ohisalosta tuli kova nimi

  • Touko Aalto ja Maria Ohisalo vihreiden kesän 2017 puoluekokouksessa. Kuva: Alma Talent
    Touko Aalto ja Maria Ohisalo vihreiden kesän 2017 puoluekokouksessa. Kuva: Alma Talent

Johtajan rooli lankeaa aina toisinaan jollekulle yllättävästä syystä.

Tämän päivän uutinen on se, että eduskunnasta vuonna 2015 niukasti rannalle jäänyt Maria Ohisalo alkaa toistaiseksi johtaa vihreitä. Hän tuuraa puheenjohtaja Touko Aaltoa, joka on jäänyt sairauslomalle.

Ohisalo ei ole yleisesti kovin tunnettu, mutta on suosittu hahmo vihreiden kenttäväen parissa. Harva muistaa, että hän ponnisti puolueen viimevuotisessa jäsenäänestyksessä kolmanneksi häviten vain hyvin niukasti kansanedustaja Emma Karille.

Kari oli monissa veikkauksissa ennakkosuosikki jopa koko puheenjohtajakisan voittajaksi, mutta Aalto valittiin. Kari ei ole sen jälkeen parrasvaloihin juuri noussut. Tässä tilanteessa hän ei ollut ehdolla väliaikaiseksi johtajaksi, koska ei kuulunut varapuheenjohtajistoon.

Näytön paikan puolueessa saanut Ohisalo on omissa joukoissaan tunnettu feministi ja koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.  

 

Helsinkiläinen köyhyystutkija astuu johtamaan puoluetta, joka Aallon aikakaudella on romahtanut vuodessa hypevaiheen yli 17 prosentin gallupkannatuksesta takaisin alle 13 prosentin maailmaan.

Poliittista kohtalon ivaa on, että kohtuullisen vähän julkisuudessa ollut Ohisalo ei oikeastaan voi tehtävässä epäonnistua, mutta onnistumisen mahdollisuus on olemassa. Huomattavakin.

Tosin kukaan ei tiedä, kauanko Ohisalo vihreitä johtaa, koska Aallon sairausloman pituutta ei voi ennustaa.

Ohisalo on ehdolla eduskuntavaaleissa 2019 samassa Helsingin vaalipiirissä kuin Emma Kari ja Outi Alanko-Kahiluoto, jotka on myös jo nimetty ehdolle. Tuosta vaalipiiristä ovat kotoisin myös kansanedustajat Pekka Haavisto, Antero Vartia ja Ozan Yanar.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ohisalolla on relevantti ja ajantasalla oleva huippukoulutus. Eipä löydy mistään muista puolueista johdosta vastaavaa tasoa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kaikki varmasti toivovat Aallon pikaista toipumista, minä myös. Jos hänen kuitenkin kannattaa levätä pitempään, on sillä vihreille paljonkin merkitystä, että tuuraaja on oikeanlainen. Ohisalo on sitä tai sitten ei. Eduskuntavaalit ja muu vaaliputki eivät ole enää kaukana.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Vihreiden ohjelma on täyttä huuhaata ja alamäki jatkuu,
feministi tohtorikaan ei pysty korjaamaan syöksykierrettä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Myöskään Aallon tasoa vastaavaa on vaikea löytää muiden puolueiden johdosta. Perussuomalaisista ehkä.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Kerrohan Salonen kun minua kiinnostaa tietää, mitä niin vakavaa Aalto en tehnyt, että on tehnyt sinuun tuollaisen vaikutuksen? Ei ole ensimmäinen kerta täällä kun pidät perussuomalaisten johtoa parempana kuin Aaltoa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

Miten niin parempana? Juurihan kirjoitin että mielestäni ovat samaa tasoa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #11

Sen kummemmin Halla-ahoa puolustelematta, mutta olihan se Touko Aaltokin vieraissa ilman housuja. Siihenhän Aallon 2-vuotinen avioliitto kaatui.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005319221.html

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #22

No sillä oli sentään kumit mukana. Halla-ahon avioliitto ei kaatunut au-lapseenkaan. Se ei kerro Halla-ahosta mitään, mutta hänen vaimostaan aika paljon. Ja jatkuva lätinä tästä "kohusta" kertoo kyllä kohisijoista kaiken: kaksoistandardia pukkaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Mitäköhän se kertoo Halla-ahon vaimosta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Siitä on varmaan turha sanoa mitään, koska kommenttini kuitenkin lähtee pois. Kun joku pässi määki, että Touko Aalto oli baarissa ilman paitaa hyh, niin minä kerroin että Jussi Halla-ahopa oli vieraissa ilman housuja. Sitäpä ei olisi saanut sanoa. Kaksoisstandardia pukkaa. "Ullatus ullatus", kuten Jussi-poika hassussa blogissaan sanoisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Minä olen sen ikäinen että vaikea tuomita tässä suhteessa itse Halla-ahoa tai läheisiään. No ehkä asian pitkästä salailusta.
Lapset ovat kyllä mielestäni siunaantunut tässä tapauksessa väärlle kaljupäälle. Hesarin kuvassa viimeisestä gallupista oli nämä kaksi munapäätä vierekkäin. Toisella on näkevät ja tuntevat silmät toisella jäykkä katse. HS-gallup: Vihreiden kannatus laski edelleen – perus­suomalaisille saman verran nousua https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.htm...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Sehän tässä on olennaista, että vihreät on yhä yksi neljästä yli 10 prosentin kannatukseen yltävistä puolueista. Perussuomalaisten kannatus hätyyttelee kohta vasemmistoliittoa, melkein 9 %. Ei anna paljon aihetta tuuletukseen. Takkiin tulee muillekin kuin Fingerporin Heimolle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Eikä Aallon sairasloma välttämättä pitkässä juoksussa vähennä kannatusta.
Toisaalta vihreiltä meni Ruotsissa todella huonosti. Siinä voi olla joku trendi. Toki hallitusvastuun jälkeen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #11

@11. Sillä baarissa olleessa ilman paitaa ei ole niin atomin hitustakaan merkitystä vaan niillä aiemmilla puheilla kansalaistottelemattomuudesta, lentokoneessa nousua estävästä hyppivästä lehmästä, joka oli lainsäätäjä.

Ilman noita typeryyksiä lukuunottamatta kannikoiden läpsyttelyjä, olisi kannatus ollut ennallaan. On ne muutkin typeryyksiä tehnyt kautta puoluelinjojen, mutta vasta puheilla on merkitystä ja varmasti oli vaikutusta lentokone-episodissa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #30

Mielenkiintoista kuinka vahvasti piraatti on kansalaistottelemattomuutta vastaan - tietty ristiriita on olemassa. Täytyy myöntää, että minun on kovin vaikeaa nähdä lentokoneen lähtöä muutamalla minuutilla myöhästyttävää toimintaa lainkaan yhtä merkittävänä "rikoksena" kuin kopiosuojauksen kierämistä, laitonta kopiointia, vertaisverkkojen käyttöä yms jota piraatit ovat kuka milloinkin puolustelleet.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #34

@34. Tuo on sinulta halpaa halveksintaa vetää yhden liikkeen asiaksi, minäpä kysyn: Oletko lukenut puolueen ohjelman?

Kyllä piraattina näen punaista, että jos puolustellaan jotakin tyhmää tekoa lentokoneen estämisestä kansalaistottelemattomuudella puolustamisella.

Sitä paitsi, että paljon vaikuttaa tämä seikkaus muuhunkin lentokonekentän eri yksiköiden toimintaan, että se viivästyttää ja hidastaa.

Minulla se myöhästyminen kesti 40 minuuttia ja sitten jouduttiin nopeasti siirtymään sinne, slottia varattiin, että voitaisiin siirtyä yläilmoissa ohituskaistalle niin, että siellä tapahtui muutaman kerran ilmakuoppia ravistelemaan ja saavuttiin perille, missä jatkolento toiseen koneeseen ja aikaa 7 minuuttia, siinä piti vielä tarkistaa, että missä portista se helkutin kone on menossa.

Siinäkin meni aikaa, kun jotkut vahingossa eksyivät väärään koneeseen, joka oli tarkoitettu vain Helsinkiin eikä Turkuun. Siinä odoteltiin ja sitten vain lähtöön ja taas vauhtia paikalle.

Oletko sinä tosiaan niin kauas poissa reaalimaailmasta, että et näe muuta kuin meissä rikollisina? Me näemme, että asioissa olisi parantamisen varaa, mutta vanhat jääräpäät eivät näe tulevaisuutta ja osaa varautua ja suunnitella ennakkoon?

EDIT: Kyllä sitä haluaa, että kaikki omatoiminen matka menisi hienosti, mutta minä en kyllä katso pitkään tuota riehuvaa ihmistä vaan heittäisin suoraan mäelle ja ovi kiinni ja potkurit käyntiin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #43

Siinähän selität, mutta ikävä tosiasia on, että puolueenne on ollut hyväksymässä paljon laajempaa kansalaistottelemattomuutta ja laittomuutta. Se tekee mm sinusta aika kaksinaamaisen tuomioinesi.

Oma kantani tekoon on se, että olisi voinut jäädä tekemättä, mutta tämä tuomio ja kohu on tekoon nähden naurettavan ylimitoitettu. Se että piraatitkin innostuivat lähtemään paisutteluun mukaan vähän yllätti, mutta ei ehkä olisi pitänyt.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #45

@45. Et ehkä ennen ole huomannut seurata, kun saatoit olla lomalla jossain muualla.

Aiemmin olin kertonut, että mielenosoitusta olisi voinut osoittaa lentokoneen porttiovessa, missä liput annetaan tarkastettaviksi, ei siellä lentokoneessa.

Se olisi ollut järkevää. Sitä paitsi tuollainen toimintatapa seisoskella keskellä käytävää ja ei suostuta istumaan on opittu ulkomaisten vihreiden videolta, että näin voit estää ja se oli ihan tietoinen tempaus. Sitä ei voi hyväksyttää muiden ihmisten kustannuksella, kun etukäteen tehtyjä matkasuunnitelmia pilataan.

Näen rivien välistä, että sinä vähät ole lukenut lainkaan ja osoita esimerkkejä, että missä ollaan tehty laajempia laittomuuksia ja kansalaistottelemattomuuksia?

Ossi Mäntylähti yritti aikoinaan syytellä puoluettamme ja ne väitteet ammuttiin alas tehokkaasti, koska Ossi käytti mielikuvaansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30

Onnettominta tuossa lentokone-episodissa oli se, että ongelma johon Pennanen halusi kiinnittää huomiota, jäi kokonaan keskustelusta sivuun, kun hyppivät lehmät ja muut pässit pillastuivat siitä että kone myöhästyi 10 minuuttia. Hui kauhistus.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #10

No joo totta, mutta jossain muussa yhteydessäkin totesit jotain, ettei muissa puolueissa päästä Aallon tasolle.

Joka tapauksessa tuo perussuomalaisten johdon taso on jo sen verran matalalla, että mielellään kuulisin, miten Aalto on sinne päässyt. Ja siis ei minustanaan Aalto kaikkea täydellisesti ole hoitanut, mutta ei mielestäni myöskään mitään vakavaa ole tapahtunut.

Lisäys: Niin olisin siis mielelläni kuullut vastauksen. Täällä on kyllä välillä ihan todella vaikea yrittää keskustella.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

Mielipiteitähän nämä, uskottavuudessa itse vertaisin Aaltoa lähimmäksi Huhtasaaren. Lähinnä tuo julkisuuskuva, voi olla että Aalto jollain asiapitoisella on ollut julkisuudessa mutta itselleni ei ole jäänyt yhtään mieleen. No, omassa ajattelussani vihreiden uskottavuus ei muutenkaan ole kovin korkealla ja Aalto on vahvistanut näitä ajatuksia.

Olen ymmärtänyt että Aallon touhuilu ei saa hyväksyntää edes kaikilta omilta, kulisseissa vielä vähemän kuin mitä Villen ulostulot antavat ymmärtää.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #37

Kiitän! Niin eihän näihin asioihin todellakaan mitään "oikeita" vastauksia ole vaan nämähän ovat nimenomaan jokaisen omia mielipideasioita. Siksi myöskin halusin kuulla (joltain ei persulta) miksi Aalto on tehnyt niin huonon vaikutuksen.

Eihän Aalto kyllä paljoa ole asiapitoisten aiheisiin liittyen esille ollut. Ja esimerkiksi tuo lentokonejuttu oli sellainen asia mikä minustakin oli typerää ja harkitsematonta. Toisaalta ei minun tiedossa ole kuitenkaan mitään sen suurempia hölmöilyjä. Ehkä Aallolla on vaan vähän totuttelemista uuteen rooliin. Toivottavasti vaan Aalto tai kukaan muukaan johdosta ei lähde kalastelemaan ääniä tyhjänpäiväsellä huutelulla ja populismilla. Siihen kun on aina pieni riski.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

Olisi myös toivottavaa, että vaikka kuinka kiukuttaisi Pennasen protesti, ei sentään lehmäksi haukuttaisi, niin kuin joku pässi tuossa ylempänä teki.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Onko olemassa jotain listaa, mitkä eläimet ovat OK ja mitkä eivät? Nyt tiedämme välttää lehmää, mutta pässi ilmeisesti käy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #65

Halusin vain havainnollistaa, miten tyhmää sellainen on. Roger Waters on muuten sitä mieltä, että Trump on sika.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

No tänään tuli oikein selvityskin tuosta uskottavuudesta. Aallolla se on puoluejohtajien huonoin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #66

Mitäpä siitä, sillä vihreät on yhä neljän suurimman puolueen joukossa. Kaikki muut jäävät alle 10 prosentin kannatuksen. Perussuomalaiset riemuitsevat kasvavasta kannatuksestaan kun ne nyt yltävät melkein yhdeksän prosentin kannatukseen ja kilpailevat viidennestä sijasta vasemmistoliiton kanssa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.htm...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Maanantaina 9.9. A-studiossa 20-prosenttinen maisteri, kopiotyttö Laura Huhtasaari käytti jälleen ruutuaikansa jankkaamallla ainoaa tuntemaansa sanaa, kansallismielisyys, kysymyksestä "riippumatta ja huolimatta", niin kuin hänen mestarinsa, entinen kielititeteilijä, nykyinen nettikirjoittelija sanoisi.

Huhtasaari hoki A-studiossa, että kansallismielisillä on kuulemma vastaus "jokaiseen poliittiseen osa-alueeseen". Saksassa kokeiltiin, onko heillä. Yleisradioyhtiö ZDF haastatteli kuukausi sitten professoripuolueesta "kansallismieliseksi" muuttuneen AfD:n toista puheenjohtajaa Alexander Gaulandia. Haastattelussa ei kysytty yhtäkään maahanmuuttoon liittyvää kysymystä. Gauland on pitkän linjan poliittinen vaikuttaja, mutta hän ei silti kyennyt vastaamaan juuri mihinkään. Ei siihen, millainen puolueen mainostama "reformimalli" olisi, ei siihen, mitä tulisi tehdä digitalisaatiolle eikä siihen, miten puolue "suojelee" saksalaisia kansainvälisiltä suuryrityksiltä. Gauland syytti kysymyksiä puolueellisiksi, vaikka johtaa Saksan kolmanneksi suurinta puoluetta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

Tuskin tuosta kommentista olisi mielissään Touko tai Halla-aho kumpainenkaan :D

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän vheinonen802 kuva
Viljo Heinonen

Eiköhän Vihreiden puheenjohtajuus ole heidän oma asiansa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Totta kai se on heidän oma asiansa, mutta Maria Ohisalon nousu kertaheitolla valokeilaan ohi koko eduskuntaryhmän on mielenkiintoinen ilmiö.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten niin nousu vasta nyt? Onhan Maria Ohisalo valittu puoluekokouksessa 1. varapuheenjohtajaksi. Ei kai mikään pakko ole eduskuntapuolueen johdossa kansanedustajana. Puolue on valintansakin tehnyt eduskunnan ulkopuolelta johtamaan puoluetta 1. varapuheenjohtajana.

https://www.vihreat.fi/puoluejohto/puheenjohtajist...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #20

Vihreissä ei, toisin kuin muissa puolueissa, varapuheenjohtajia ole numeroitu. Joten Ohisalo ohi kahden muun oli tietoinen valinta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Oli kuitenkin suurimmalla äänimäärällä valituksi tullut varapuheenjohtaja, joten voitanee hyvin katsoa 1. varapuheenjohtajaksi. Ainakin puheissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #59

Riippuu siitä kenen puheissa. Mutta muodollisesti EI!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Toisaalta tälläinen suurelle yleisölle tuntematon ja politiikassa kokematon nimi on aina jonkinlainen riski. Hänen heikkouksiaan ei tiedetä. Vertaan tässä "yhden hitin tähteen" Emmanuel Macroniin, joka nousi valokeilaan valovoimallaan, mutta kun hän alitti odotusarvonsa suli kannatus yhtä nopeasti pois.

Ja sama oli kohtalo Touko Aallollakin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kertokoo tuo Ohisalon nimitys puolueen vt. johtajaksi vihreiden eduskuntaryhmän ulkopuolelta, että eduskuntaryhmässä ja myös vihreiden johdossa on erilaisia näkemyksiä puolueen nykyisestä tavasta tehdä politiikkaa. Kovin oli vaisua vihreiden esiintyminen tämänpäiväisessä budjetin lähetekeskustelussa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ei, oikeastaan valinta oli aika selvä, sillä luonnollisesti puheenjohtajan sijaisena toimii varapuheenjohtaja ja Ohisalo oli varapuheenjohtajakisan ykkönen. Hän toki nauttii laajaa luottamusta vihreiden joukossa, mutta olisi myös ollut jossain määrin yllättävää jos varapuheenjohtajat olisivat kokonaan sivuutettu Toukon sijaisuuskuvioissa. Eli sen lisäksi, että valittiin paras vaihtoehto, oli valinta myös muodollisesti moitteeton. Tietooni ei ole tullut mitään mikä viittaisi, että eduskuntarymä olisi ollut muunlaisia toiveita Toukon sijaisuusjärjestelyjen suhteen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minun listallani Halmeenpää olisi ollut vielä hiuksenhienosti Ohisalon edellä. Mutta kuten toteat, varapuheenjohtajakisan ykkönen on nimenomaan muodollisesti moitteeton valinta. Molemmat naiset ovat minusta esiintymiseltään tyylikkäitä.

Minä olen sentään ydinvoiman kannattaja, toisin kuin Halmeenpää…

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Marko, Vihreissä ei, toisin kuin muissa puolueissa, varapuheenjohtajia ole numeroitu. Joten Ohisalo ohi kahden muun oli tietoinen valinta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #29

Toisin kuin perussuomalaisissa, vihreissä ei joka varapuheenjohtajasta äänestetty erikseen. Touko Aalto ei siten saanut miehitetyksi koko puheenjohtajistoa omilla henkilöillään. Tuskin olisi edes halunnut.

Se, että vaalissa kolmea eniten ääniä saanutta ei nimellisesti asetettu varapuheenjohtajajärjestykseen, on enemmän makuasia. Ohisalo sai kuitenkin vaalissa eniten kannatusta, joten hän on sillä tavalla luonnollinen valinta. Varmaan myös tietoinen, juuri tuolla logiikalla, koska erityistä syytä muuhun logiikkaan ei ilmeisestikään ollut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Itseäni hiukan yllättää, että valinta osui harrastelijaan, kun porukassa oli myös politiikan ammattilainen. Pointtinani lähinnä, että yksi tekee politiikkaa täyspäiväisesti ja toinen oman toimen ohella.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Huusko, "Maria Ohisalosta tuli kova nimi". Olisi mielenkiintoista tietää perustelut otsikon tekstille. En muista Huuskon aikaisemmin käyttäneen vastaavaa kehua varsinaisen puheenjohtajan tuuraajaksi valitusta henkilöstä. Tuliko ennenaikainen vaalimainos vihreälle Maria Ohisalolle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No kyllä Ohisalo on kova nimi, koska hänen lausumissaan voi nähdä myös vaihtoehdon Aallon jälkeisestä ajasta:
"”Aalto tuntee hyvin puolueen ja tämän valinnan säännöt. Uupumuksesta toipuminen ottaa kaikki voimat. Touko on sairauslomalla, ei siitä mitään tule, jos hänelle aletaan koko ajan soitella”, Ohisalo sanoo."
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832391.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ohisalo nousi puheenjohtaja Aallon tuuraajaksi melko näkymättömästä asemasta puolueessa, kun ei ole myöskään kansanedustaja. Nyt hänestä on tulossa hyvinkin tunnettu poliitikko.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ohisalolla on myös epäonnistumisen mahdollisuus jopa niin, että kannatus uppoaa entistä alemmaksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kaikilla puoluetta johtavilla on sellainen. Mutta harva pääsee Sipilän lukuihin ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Itsekin olen pitänyt Ohisaloa ja Halmeenpäätä vihreiden parhaina. Joten omaltakin osaltani ennakko-odotukset ovat korkealla. Tosin niin olivat Aallonkin suhteen.

Mutta muistelisin kyllä Ohisalon antaneen sellaisia lausuntoja, että voisi kuvitella hänen olevan yhteistyökykyinen ja -haluinen. Tosin maatalousohjelman eläintuotevero ei kuulosta hyvältä idealta. Kuinka paljon sitten varapuheenjohtajat ovat vaikuttaneet linjaukseen, vaikea sanoa.

Aika näyttää.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minusta Touko Aalto on sympaattinen ja huomattava parannus verrattuna Ville Niinistöön, josta aivan oikeutetusti puhuttiin populistina.

Eikö olekin melko surkeata löydä maassa makavaa miestä? Vaikken ole (enää) vihreää niin toivon Toukolle lepoa ja paluuta framille.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Inhimillisestä näkökulmasta Ohisaloa on ihailtava esimerkkinä, että huonoistakin lähtökohdista voi ponnistaa pitkälle kovalla työllä. Aavistelen, että takana on voimakastahtoinen sinnikäs äiti.
Viite:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maria_Ohisalo

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

’Polkupyöräilevä vihreä’ -klisee saa muuten ihan uuden merkityksen Marian kanssa: https://www.instagram.com/p/BlaxtIrnH_5/?utm_sourc...
Hän on todella kovakuntoinen kilpapyöräilijä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sanojen asettelusta on havaittavissa jopa hieman huumoriakin…

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kovakuntoisena kilpapyöräilijänä Ohisalolla on hieno mahdollisuus osoittaa pyöräilyn etuja yksityisautoiluun nähden ja harrastaa samalla kansalaistottelemattomuutta ajamalla kilpapyörällään ylinopeutta ja ohittelemalla ruuhkautuneita autojonoja kaduilla ja maanteillä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ohisalo on enemmän vasemmalla kuin keskimääräiset vasemmistoliittolaiset:

https://blogit.utu.fi/poliittisetkuplat/2017/05/23...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jotenkin ymmärrettävää köyhyystutkijalta. Mutta noihin nelikenttiin kannattaa kyllä suhtautua tietyllä varovaisuudella, sillä kysymysasettelu vaalikoneissa ei oikein ole suunniteltu tuonkaltaisten arvioiden tekoon, joten tuloksilla on lähinnä viihdearvoa.

Pekka Pylkkönen

Ei kyllä lainkaan ymmärrettävää nimenomaan köyhyystutkijalta. Jollei vielä tähän mennessä ole ymmärtänyt vasemmistolaisuuden luovan köyhyyttä ja kurjuutta, ei voine paljoa jatkoltakaan odottaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Näinhän se perusasetelma menee, että oikeisto vastustaa köyhtymistä ja vasemmisto vastustaa rikastumista.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

#33 Hyvä jako. Kiitos. Nykyinen sairauslomalla istuva puheenjohtajahan on kommunisti, että nämä yhdessä kertovat kyllä oikein hyvin mihin laitaan vihreät puoluekentässä sijoittuvat.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Ohisalo on ajanut aikansa ohi!Vihreät ovat puolueena tulleet maallemme kalliiksi monella tavalla? Ainoa jossa he ovat näyttäneet kansalle suuntaa on taksilla ajo?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Vuosikymmeniä kestänyt jätteiden polton vastustaminen on tullut Suomelle totisesti kalliiksi.
Tukholmassa on kantakaupungissakin jätevoimaloita, joiden tuottama lämpöenergia syötetään kaupungin verkkoon. Hajuongelma on hoidettu kokonaan tehokkaalla poistokaasujen suodatuksella.
Vihreät ovat Suomessa askaroineet biounelmassaan.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Vihreät siis etääntyy aina vain kauemmas juuriltaan. Ei kommunismilla ja "Ihmisen" pitämisellä keskipisteenä ole mitään tekemistä ympäristön- tai luonnonsuojelun kanssa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Heillä luonnonsuojelu on muuttunut ekoismiksi.

Risto Koivula

On hyvä, että tulee uusia naamoja.

Vanhojen homehtuneiden hourulallojen pitäisi vain väistää liukkaammin.

Yrjö Koskinen

Vaikea on kuvitella, että Ohisalo ( kuka? ) saa merkittäviä aikaan.
Vihreiden sekavat linjaukset ja talouden ymmärtämättömyys ovat viime aikojen sekoiluiden kera viemässä kannatusta alaspäin. Se on myös yleinen viherpuolueiden ”trendi” euroopassa.
Ruotsin vaaleissakin mentiin rimaa hipoen parlamenttiin.
Vihreät ovat matkalla aikaan ennen V. Niinistöä, kuka vetosi huomattavasti enemmän naisiin kuin Touko.
Ihmeitä pitää tapahtua mikäli Vihreät vaaleissa saa yli 10% kannatuksen.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Silmiin osuu tai vastaan tulee tapahtumia jotka asettavat kysymysmerkin ( = huutomerkin) Ohisalon kohdalle. Pari tapausta:

Viime kesänä Ohisalo esiintyi Mikkelin Päämaja-tapahtumassa. Hänet oli siis pyydetty ja hän oli suostunut menemään. Päämaja-tapahtuma on valkoisen, väkivaltaisen, militaristisen Suomen henkistä jatkoa tänään.

Pari kolme vuotta sitten Helsingissä oli EU:n komission kuulemistilaisuus sosiaalisesta ulottuvuudesta. Tilaisuuden sisällön sanelivat työmarkkinajärjestöjen korkeimmat johtajat Eloranta ja Ahtela. Ohisalon tieteellinen nostattaja Juho Saari julisti tilaisuudessa että EU:hun ei tule asettaa minimistandardeja. Ohisalo oli tilaisuuden yksi työryhmäraportoija, kai muutoinkin järjestelijä.

Ohisalon yhteydessä mainitaan AINA sana köyhyystutkija. Minulle on täysin epäselvää mikä on Ohisalon ja Juho Saaren "köyhyystutkimuksen" todellinen merkitys. Silmänlumettako? Poimitaan jokin erityisasia (leipäjonot), elämöidään sillä, mutta samaan aikaan köyhyyttä betonoivat suuret rakenteet (esim. ansioperiaate eläkkeissä ja sosiaaliturvassa) jätetään nostamatta agendalle, häivytetään ihmisten mielistä.

Päätelmäni: Ohisalo edustaa eliittien Suomea, joka kuorrutetaan eliittien populismilla.

Risto Koivula

Virheäthän ei ole vasemmistopuolue - eivätkä kannattajat sellaista oletakaan.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Lue edellä #33 ja jatka sitten tätä soopaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Joitakin aikoja sitten media kertoi, että Touko Aalto juoksi pakoon journalisteja, jotka olisivat halunneet häneltä kommentteja Vihreiden alenevista gallupluvuista. Sanottiin, että hastatteluja karttava puheenjohtaja tuottaa puolueelleen kaksinkertaisen vahingon. Olisi hyvä tulla vastailemaan journalisteille jotain, vaikkapa vain asian ohi niitä näitä.

Nyt tiedämme, että Aalto oli ilmeisesti jo tuolloin poissa tolaltaan ja sairasloman tarpeessa.

Me äänestäjät oikeastaan arvostamme poliitikkoja, jotka ovat inhimillisesti herkkiä arvostelulle. Olemme nähneet aivan liian paljon teflonpintaisia trumpeja ja paavoväyrysiä, jotka jatkavat tilanteessa kuin tilanteessa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Pikaista paranemista Touko Aallolle. Näkisin Vihreiden kannatuslaskun yhtenä syynä demarien pienoisen terästymisen. Monet harkitsevat kannatustaan näiden puolueiden välillä.

Vihreiden kannatus on sentään ruhtinaallista verrattuna Ruotsiin, jossa Vihreät olivat vähällä pudota äänikynnyksen syövereihin. Ruotsin vaaleissa demarit saivat "kaikkien aikojen surkeimman tuloksen" eli jotain 28 prosenttia, johon Suomen demarit ylsivät joskus 100 vuotta sitten. Demarien surkea nykykannatus antaa tilaa Vihreille.

Maria Ohisalo on köyhyystutkijana erinomainen vetämään Vihreitä. Hän kirjoitti muutamia vuosia sitten ahkerasti näille palstoille. Syksyllä 2015 Ohisalo kirjoitti osuvasti, että Sipilän hallituksen budjettipolitiikka suosii rikkaita. Se oli profeetallisesti sanottu. Tätä teemaa sekä demarien että Vihreiden kannattaa pitää esillä nyt jo menossa olevassa vaalikamppailussa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä on kiinnostava ja inhimillinen näkökulmakirjoitus Aamulehdestä liittyen Touko Aallon jäämiseen sairauslomalle uupumuksen takia: https://www.aamulehti.fi/uutiset/nakokulma-touko-a...

"Aalto kertoi, miten hänestä oli edellisenä päivänä väännetty kovaan ääneen henkilökohtaisuuksiin menneitä vitsejä eduskunnan kahvilassa. Tilan akustiikka on sellainen, että satuttavan ilkeät puheet olivat kantautuneet Aallon itsensä korviin. Asialla olivat Aallon sanoin olleet 'setämiehet'. Aalto kertoi kävelleensä ilkkujien pöydän ohi ja toivottaneensa näille hyvää päivänjatkoa."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eiköhän Touko Aalto käynyt kyseisessä pöydässä ilmoittautumassa saattaakseen vitsinkertojat puolestaan noloon asemaan. Työpaikkakiusaamista tuokin.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

#54 aidosti Huusko? Jos tuo kirjoitus on mielestäsi mielenkiintoinen ja "inhimillinen", niin alan paremmin ymmärtää sielunmaisemaasi.

Touko Aalto, entinen (?) kovasanainen kommunisti pyrki ja pääsi Vihreiden johtoon, kun puolueessa haaveiltiin jo suurimman puolueen asemasta. Luulisi tietävänsä mihin tehtävään ja vastuuseen silloin hakee.

Nyt iso mies vinkuu ja itkee Aamulehden toimittajalle häneen kohdistuvista piloista, joihin lienee ihan itse antanut aihetta ja tämä on yksi (pää?) syy täydelliselle uupumiselle heti 4 kuukauden kesäloman jälkeen?

Get a Life, voisi todeta molemmille, sekä Huuskolle että Aallolle. Jos jokainen yrittäjä tai yritysjohtaja kyykkäisi tällaisilla perusteilla, ei Uutta Suomeakaan enää julkaistaisi. Enkä nyt tarkoita, että se olisi Huuskon ansiota, vaan niiden, jotka tätä tappiopesää ovat pystyssä pitäneet niillä varoilla, jotka ennen edesmennyttä omistajaa kovalla yrittämisellä kerättiin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ja ketään ei kiinnosta kuinka Vihreät ovat keränneet nimiä Politiikoista "mustalista" ja leimaamalla jotain kansanedustajia sairastavan erilaisia Foobisia pelkotiloja. Vitsit ja todellinen leimaaminen (henkinen kuisaaminen pelkotiloista) ovat varmaan sama asia, tosin leimaalla sairaaksi on huomattavasti raaempaa kuin läpän heitto.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Markku, onneksi olkoon!
Läheskään kaikesta en ole samaa mieltä, mutta ei siinä mitään mieltä olisikaan.
Ainakin olet ollut eittämättä uskollinen omalle linjallesi ja omille näkemyksillesi.
Joten onneksi olkoon!
Terveisin,
Huuska

PS.:

Verkkouutiset:
"Uuden Suomen päätoimittaja palkittiin uraauurtavasta työstä verkkojournalismin parissa.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko on saanut Kansalliskustannuksen journalistipalkinnon.

”Uusi Suomi on kehittynyt vuosien varrella yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi, ja erityisesti sen keskustelufoorumi on toiminut edelläkävijänä. Päätoimittajan uutisnälkä ja myönteinen johtamistapa ovat taanneet sen, ettei Uudesta Suomesta tullut päiväperho vaan pysyvä osa suomalaista mediaa”, Kansalliskustannus perustelee.

Markku Huusko on toiminut Uuden Suomen päätoimittajana koko sen olemassaoloajan. Uusi Suomi perustettiin vuonna 2007 Huuskon ja edesmenneen Niklas Herlinin johdolla.

– Arvostan sitä, että Kansalliskustannus huomioi riippumattomassa Uudessa Suomessa tehdyn pitkäjänteisen journalistisen työn. Sitä työtä tekee pieni, mutta sitäkin innostuneempi toimitus nyttemmin osana Alma Talentin mediaperhettä."
Lue koko juttu:
Linkki: https://www.verkkouutiset.fi/kansalliskustannuksen...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiköhän poliitikkomies joka näyttää haavoittuvaisuutensa ole vahvempi kuin sellainen joka aviokriisin kohdalla kuittaa että hoitaa vastuunsa kyseisestä (!) lapsesta.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

#77 ei minun mielestäni. Miten olisi? Jos ei kestä kritiikkiä ja hakemansa tehtävän painetta, on kyseessä heikko, johtajaksi sopimaton henkilö.

Ja sama pätee yhtä lailla naisjohtajiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Saamme nähdä. Minä uskon että Aalto ratsastaa tämän myrskyn läpi. Halla-aho taas kantaa kapseloitua skandaaliaan kuin kampuraista jalkaa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Jos oikein olen ymmärtänyt, niin seuraat aktiivisesti politiikkaa, vaikka eri tulokulmasta kuin minä. Vanha totuus; pahimmat vihollisesi politiikassa eivät löydy toisista puolueista vaan omastasi ja vielä samasta vaalipiiristä.

He ovat jo haistaneet veren... Odotan oikein innolla, jos vaikka Emma Kari nousisi hänen tilalleen. Silloin vihreissä ollaan kohta Ruotsin tasolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset