Markku Huusko

Laura Huhtasaari veti alaikäiset oppilaat politiikkansa välineeksi

  • Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) arkistokuvassa. Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) arkistokuvassa. Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari julkaisi sunnuntaina Twitterissä koululaisten tekemän julisteen, jossa hän ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eivät näyttäytyneet myönteisessä valossa.

Työssä oli tekstinä ”Suomeen vai kuoleen”, ja siinä oli pelastuslautta täynnä ihmisiä.

Huhtasaari julkaisi opettajia paheksuvassa päivityksessään koulun nimen ja kolmen alaikäisen henkilön etunimet.

Huhtasaaren saaman tiedon mukaan ”koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan”.

Kaikki eivät jaa Huhtasaaren näkemystä. Kyseisen koulun rehtori sanoo Ylen mukaan, että Huhtasaaren julkaisema kuva on irrotettu asiayhteyksistä. Koululaisten tehtävä oli hänen mukaansa tehdä kantaa ottavia julisteita.

Rehtorin mukaan kuvaa ei olisi saanut julkaista, eikä myöskään kolmen oppilaan nimiä ilman lupaa.

 

Huhtasaari on jatkanut tänään keskustelua muun muassa Uudessa Suomessa Puheenvuoron blogissaan. Hän sälyttää vastuuta koululaitokselle.

”Koulujen ei tule politisoida opiskelijoita vastustamaan perussuomalaisia”, hän kirjoittaa sekä muistuttaa kuvan olleen aiemmin julki Instagramissa.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n erityisasiantuntija Lauri Kurvonen kommentoi tänään iltapäivällä Ilta-Sanomille, että ”teoksen perusteella ei pysty osoittamaan, syy-seuraus-suhdetta eli että koulussa olisi harjoitettu propagandaa, jonka seurauksena tehdään tällaisia taideteoksia”.

Kaiken nähdyn pohjalta kyseessä on hakemalla haettu hyökkäys opettajan koulutuksen saaneelta maahanmuuttovastaiselta poliitikolta. Alaikäisten oppilaiden vetäminen politiikan teon välikappaleeksi on hyvin arveluttavaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (397 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Laura Huhtasaari veti alaikäiset oppilaat politiikkansa välineeksi."

Niinhän tuo teki. Sitä ennen opettajat vetivät alaikäiset oppilaansa oman ideologisen ajattelunsa välineeksi. Tasapeli: 1-1?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ihan lapsia eivät yhdeksänluokkalaiset ole, heillä saattaa olla vahvoja ja perusteltujakin mielipiteitä. Tämän kohun jälkeen tuon julisteen tekijät ovat viimeistään nuoria aikuisia. Minä lähestyisin tätä enemmän sananvapauden kautta, sehän on ollut Huhtasaarelle tärkeä arvo.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Olkoon näin. - Muutta näiden 'kohta nuorten aikuisten' - ja heidän opettajiensa - olisi syytä oppia, että kun ryhtyy esittämään poliittisia mielipiteitä julkisesti (ilmoitustaululla, joka on valokuvattavissa), voi joutua vastaamaan siitä jopa koko nimellään. Nyt pärjätiin vielä etunimillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Se jonka tässä olisi syytä oppia jotain on Laura Huhtasssri et comp. He ovat vetäneet yhden työn erilleen Taidekaaren töidenesittelysivulta ja sen pohjalta usuttaa jotain kännipääisänmaallisia aktivisteja ja vihakoukuttuneita somehörhöjä koulun ja koululaisten kimppuun.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#1
Sitä ennen opettajat vetivät alaikäiset oppilaansa oman ideologisen ajattelunsa välineeksi.
.....................

Mistäs sen tiedät?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Ei se ehkä aivan tasapeli ole. Tuon ikäiset penskat tietysti tekevät innoissaan sellaisia plakaateja, jotka hyvältä tuntuvat. Ajatukset tulevat opettajilta ja ympäristöstä. Heitä nyt ei kannata kauheasti mennä syyttelemään. Sen sijaan rehtorilla pitää jo olla arvostelukykyä niin, että ei kuoleman toivotuksia levittele seinälle. Ei kai meidän koulumme tarkoitus ole edistää ääriajattelua vaan pikmminkin pyrkiä hillitsemaan sitä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin voi sanoa. Mutta jos penskat olisivat saaneet päähänsä esittää aivan toisen ääripään ajatuksia, olisivatkohan opettaja ja rehtori sallineet tämän?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

"rehtorilla pitää jo olla arvostelukykyä niin, että ei kuoleman toivotuksia levittele seinälle"

Eihän julisteessa toivottu kenenkään kuolemaa, vaan kritisoitiin poliitikkoja, joiden politiikka johtaa joidenkin kuolemaan.

Siinä on aika iso ero. Miten lukutaito voi olla noin vajaa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #182

Mutta kun se on tasan päinvastoin: maahanmuutto m y ö n t e i s t e n ajama politiikka nimenomaan tuottaa kuolonuhreja, niin Välimereen hukkuneita kuin Suomessa murhattuja.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #231

Vaihdoit puheenaihetta. Kyse oli siitä, mitä julisteessa toivottiin tai ei. Siinä ei toivottu kenenkään kuolemaa.

Siitä, kenen politiikka tuottaa kuolemia, voi olla monta mieltä. Mutta se ei ollut tässä aiheena. Ymmärsitkö?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #236

Panu Saarela, julisteessa ei toivottu vaan syytettiin kahta poliitikkoa kuolemista. Tämä on valtavan suuri ero. Julisteen sana "kuoleen" alle laitetut kuvat nimenomaan on laitettu syyllisinä kuolemiin.

Kuoleen-sana on kirjakielellä ilmaistuna kuolemaan.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #245

Mitä ihmettä jankkaat? Kirjoitin juuri saman kuin sinä: julisteessa ei toivottu kenenkään kuolemaa vaan syytettiin niistä poliitikkoja. Oikaisin siis esitetyn väärän väitteen.

Nyt muka kerrot minulle uutisena, että "tämä on valtavan suuri ero". Näyttää olevan luetun ymmärtäminen vaikeaa.

Myöskään kuoleen-sanan merkitys ei ole minulle epäselvä. Minähän nimenomaan totesin julisteen vastuuttavsn poliitikot kuolemista.

Mikä siis oli viestisi informaatioarvo? Nolla.

Jorma Kallio Vastaus kommenttiin #245

Samalla tavalla voidaan syyttää Sipilää ja Orpoa suomalaisten kuolemista ja suomalaisiin kohdistuneista väkivallanteoista ja raiskauksista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #182

Panu Saarela, olen hyvin eri mieltä siitä johtaako "esitteessä" olevien kahden poliitikon kannanotot meren ylittämiseen heistä ja sitä kautta kuolemiin. Miksi olen eri mieltä johtuu yksinomaan siitä, että nyt on jo näyttöä ettei hukkumisia enää tapahdu, sillä Italia/Malta ovat vastustaneet ottamaan vastaan pelastusaluksilla tulevia siirtolaisia/turvapaikanhakijoita Afrikan mantereelta Eurooppaan. Kaikki yleishyödylliset pelastusalukset ovat pois Libyan merialueen lähistöltä. Sama kielto olisikin tullut tehdä komission esityksestä ja esityksen hyväksyntä ulkorajavaltioilta (mm.Kreikka, Italia, Ranska, Espanja, Portugali jne).

Siirtolaisvirta onkin nyt siirtynyt Marokon kautta Espanjaan. Tosin vähäisempänä kuin aiemmin Italiaan. On siis tosi asia, että vastaanottamisella Euroopan mantereelle on suuri merkitys ja juuri tuota vastaanottamista ovat Halla-aho ja Huhtasaari kritisoineet. Kumpikin on todennut tällaisen toiminnan vain lisäävän meren yli lähteneiden määrää ja surkeilla merikelvottomilla välineillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #244

"Miksi olen eri mieltä johtuu yksinomaan siitä, että nyt on jo näyttöä ettei hukkumisia enää tapahdu, sillä Italia/Malta ovat vastustaneet ottamaan vastaan pelastusaluksilla tulevia siirtolaisia/turvapaikanhakijoita Afrikan mantereelta Eurooppaan."

Viimeisin havaittu lienee viime kuun alkupuolelta, yli 100 henkeä. Kaikistahan ei ole tietoa koska eloonjääneitä ei ole.

The last recorded shipwreck in the central Mediterranean claimed the lives of more than 100 people off the coast of Libya, according to testimony from survivors collected by MSF. Frédéric Penard, the director of operations for SOS Méditerranée, said: “It is horrible what has been reported. This tragedy has been going on for years and is especially bad now. There are fewer boats, and with fewer boats there are fewer rescues, and there are more deaths.”

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/12/migr...

https://www.bbc.com/news/world-africa-45482486

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #248

Ei ole juurikaan syitä olettaa, että hukkuneiden määrä pienenisi. Onnistujien määrä pienenee varmasti, kun harvempi yrittää, mutta hukkuneiden määrä saattaa hyvinkin nousta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #248

Seija, kun katsot tuosta ensimmäisestä linkistä (kaavio) kuolleiden kerrotut määrät vuosina 2017 ja 2018, niin huomaat kuinka määrä on huomattavasti laskenut. Tiedätkö vai paremminkin osaatko ajatella syytä tuohon? Minä kerron oman näkemykseni tuohon. Yleishyödyllisten pelastualusten poistuminen määrällisesti Tunisian-Libyan läheiseltä merialueelta on suurin syy tähän. Tämän vuoden kesästä lukien vain yksi alus on ollut pelastustehtävissä ja se viimeinenkin on poistunut jo muutama päivä sitten ollen nyt lähellä Mallorcaa (Panama ilmoitus poistaa alus rekisteristä).

Tuo Aquarius2 alus muuten operoi ihan Tunisian ja Libyan merialueen läheisyydessä ja pelasti 45 henkilöä (mikäli muistan määrän oikein), jotka oli tarkoitus siirtää jollekin toiselle alukselle kuljetettavaksi Maltalle. Malta oli luvannut ottaa heidät vastaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #279

Siinä lukee myös:

Deaths as a proportion of arrivals in Italy have risen to 5.6% in 2018

Kuolleiden määrää on käsittääkseni vaikeaa arvioida nyt kun pelastusaluksien havaintoja haaksirikoista ei juurikaan ole, Italian uusi hallitus kun on estänyt lähtöjä satamista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #283

Italian hallitus on tehnyt Libyan kanssa sopimuksen, joka vastannee pitkälti samaa kuin EU:n Turkin kanssa tekemä merivalvonnasta. Tuokin jo omalta osaltaan estää hukkumistapauksia, kun Libyan rannikkovartiosto palauttaa takaisin Libyaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #290

Libyan rannikkovartioston toiminnasta ei juurikaan ole kuulunut hyviä uutisia:

Libyan coastguard left refugees to die in Mediterranean: NGO

https://www.aljazeera.com/news/2018/07/libyan-coas...

Libyan coastguard stops NGO boat from rescuing migrants after alert from Italy: witness

https://www.thelocal.it/20180507/libyan-coastguard...

BATTERED IN THE BOAT Horrifying moment evil Libyan coastguard is caught on camera beating desperate migrant despite being paid by the EU to PROTECT them

https://www.thesun.co.uk/news/6559729/libya-coastg...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Opettaja noudatti opetussuunnitelmaa, joka on tänään esitetty julkisuudessa jo kymmeniä kertoja.
Tehtävänannossa ei ollut mitään johdattelevaa ja oppilaat ymmärsivät sen selvästi paremmin kuin useimmat siitä nyt mesoavat aikuiset.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Miten Laura Huhtasaaren olisi tullut puolustautua tätä ilmeisen polittista julkista hyökkäystä kohtaan päätoimittaja Huuskon mielestä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sanomalla, että kunnioitan teidän mielipidettänne, mutta olen eri mieltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi tulisi puolustautua, kun kolme yhdeksäsluokkalaista tekee kouluprojektissaan yhteiskunnalliseen kysymykseen kantaa ottavan julisteen? Jos vastoin parempaa ymmärrystä sellaiseen lähtee, olisi syytä kohdata kriitikkonsa osoittaen aikuista asennetta, kunnioittaen vastapuolta. Nyt Huhtasaari lyttäsi nuoret tahdottomiksi sätkynukeiksi, tietämättä edes edustiko juliste ensinkään tekijöidensä ajattelua. Itse olisin koululaisena todennäköisesti tehnyt omasta näkemyksestäni poikkeavan julisteen. Ottaen huomioon että elettiin 80-lukua, olisin todennäköisesti leikitellyt jollain reaalisosialismin teemalla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tässä ei ole ongelmana se, että koululaiset ottivat kantaa maahanmuutton tai siirtolaisuuteen, vaan se, että he nimesivät kaksi poliitikkoa, joiden he väittivät olevan syypäitä ihmisten kuolemiin, ja se on sekä faktana väärin että kaikin puolin törkeää. Koulun olisi pitänyt tämä selittää heille.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #29

Minusta tuo juliste on realistinen. Kuvastaa hyvin mielestäni perussuomalaisuutta ja heidän ajatusmaailmaansa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

Ei minusta siinä sellaista väitetä. Kuolemanvaaraan lähettämiseen tässä viitataan, eli "kuoleen".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #67

Matti Kaarnattu, kyllä sana "kuoleen" on murretta ja kirjakielellä ilmaistuna =kuolemaan. Mistään vaarasta ei nää ole kyse vaan aidosti kuolemasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #102

Suomen Meripelastusseura: Halla-ahon aloite on epäinhimillinen

Suomen Meripelastusseura pitää europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon aloitetta kansalaisjärjestöjen meripelastusoperaatioiden sanktioimisesta epäinhimillisenä sekä kansainvälisten lakien ja sopimusten vastaisena.

- Ylilastatut ja merikelvottomat veneet ovat käytännössä merihädässä sillä hetkellä, kun niiden kiinnitysköydet irtoavat. Ihmisiä tulee auttaa silloin, kun siihen merellä tarve on, seuran kannanotossa mainitaan.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/20170128220006151...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #112

En ymmärrä mitä yrität kertoa tuolla kirjoittamallasi sanasta "kuoleen". Ei se kuitenkaan väliksi minulle ole.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #115

Aitoja kuolemiahan seuraisi jos Halla-ahon aloite toteutuisi.

Suomen Meripelastusseura:

- Meripelastusaluksemme nostaa merestä jokaisen hätään joutuneen emmekä erottele hädänalaisia siirtolaisuuden tai sodan tai vainon vuoksi pakoon lähteneitä, järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta linjasi tiedotteessa.

Halla-aho:

- Libyan rannikolla odottelee yli 300 000 ihmistä kyytiä Eurooppaan. Viime vuonna reittiä käyttäneistä tärkeimmät ryhmät olivat nigerialaiset, eritrealaiset, gambialaiset ja ghanalaiset, Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Halla-ahon mukaan kyseisten maiden kansalaiset eivät ole pakolaisia.

- Ne eivät ole sotaa käyviä maita.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/20170128220006151...

- Mitenkähän Halla-ahon mukaan merellä toimittaisiin?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #112

Meripelastusseura on täysin oikeassa. Kyse taitaa kuitenkin olla siitä, että minne pelastetut pelastamisen jälkeen toimitetaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #102

"Kuolemaan" voi viitata sekä substantiiviin että verbiin. Kuolema ja kuolla.

Substantiivi : Hän hyppäsi kuolemaan. Kuolemaan suhtaudutaan toisin. Hän kohtasi kuolemansa.

Verbi : Moni joutui kuolemaan liian aikaisin ennen penisilliiniä.
Hän ei suostunut kuolemaan.

Missään versiossa ei viitata kuoleman aiheuttajaan.
Se, että pakolaiset joutuvat kuolemaan ilman pelastajia , voi olla sekä verbin että substantiiviin muoto.
Mutta se ei väitä syyllisestä mitään.

Jos joku pelastuksen kriminalisoija saa tästä piston tuntoonsa, se ei ole oppilaiden vika.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #67

Jos minä tulen kuoleen, niin tulenko silloin kuolemanvaaraan vai kuolemaan?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #29

#29
Tässä ei ole ongelmana se, että koululaiset ottivat kantaa maahanmuutton tai siirtolaisuuteen, vaan se, että he nimesivät kaksi poliitikkoa, joiden he väittivät olevan syypäitä ihmisten kuolemiin, ja se on sekä faktana väärin että kaikin puolin törkeää.
.....................

Ainakin Halla-Aho kovasti haluaisi turvapaikkaa hakevien ihmisten hukkuvan.

"Halla-aho rankaisisi pakolaisia merestä pelastavia kansalaisjärjestöjä":

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005059913.html

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #29

Höpöhöpö. Juliste antaa ymmärtää, että muun muassa Huhtasaaren ja Halla-ahon (siis populistien) ajama politiikka on johtanut ja johtaa kuolemiin. Ja se on selvä fakta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Toisin sanoen: sananvapauteen ei kuulu se, että ihmisten kuolemasta syytetään nimeltä joitakin henkilöitä, jotka millään mittarilla eivät ole kuolemantuottamukseen syypäitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Ei niin, onneksi kukaan ei olekaan sellaiseen syyllistynyt. Tässä ei kuitenkaan olla edes kunnianloukkauksen lähistölläkään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#14:
Sitä parempaa ja aikuisempaa ymmärrystä ja aikuisempaa asennetta olisi tarvittu nimenomaan koulun rehtorilta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Ja ennen kaikkea opetushallitukselta siihen voiko poliittista ohjausta antaa oppitunneilla ja esittää vihaa jotakin puoluetta kohtaan, kuten oppilaat näyttävät kertovan opetetun.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #103

" Näyttävät kertovan opetetun"?

Laura Huhtasaari

Kaikki yhtään järkvät ihmiset ymmärtävät, että aikuiset ovat vastuussa oppilastöistä. http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Itävallassa 16 vuotiaat saavat äänestää.Voisiko samaa ajatella Suomeen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #47

Annetaan heidän Suomessa toistaiseksi tehdä vaan näitä julisteita.

Sitä paitsi nämä julisteet tuntuvat vaikuttavan yhteiskunnassamme enemmän kuin vaaleissa annetut äänet.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Oppilaat ovat itse vastuussa omista oppilastöistään, muutenhan niistä ei voisi mitenkään antaa arvosanaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #52

Täsmälleen.
Tämä työhän oli osa isompaa kokonaisuutta , johon liittyy myös keskustelua.
Ei opettajalla ole velvollisuutta ottaa etukäteen kantaa siihen, miten oppilaat jotain ilmiötä ( poliittisia linjauksia, debattia, vaihtoehtoja jne ) kuvaavat.
Eikä hän ole mitenkään vastuussa niistä, tietenkään.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Ei tule persuille uusia äänestäjiä vuonna 2023 nykyisiltä ysiluokkalaisilta, jos persut leimaavat heidät opettajien johdateltavissa oleviksi. Kyllä he osaavat jo muodostaa omat mielipiteensä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#40
Kaikki yhtään järkvät ihmiset ymmärtävät, että aikuiset ovat vastuussa oppilastöistä.
................

Sinulle ei ehkä (vale)opettajana ole tullut mieleen, että oikeat opettajat antavat oppilailleen vapauden ilmaista oman mielipiteensä. Sitä kutsutaan sananvapaudeksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #74

Sovitaan sitten Juha niin että kaikki vihapuhe, solvaukset ja perättömät väitteet ovat vain sananvapautta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #89

#89
Kuten jo aikaisemmassa kommentissani sanoin, sekä Halla-Aho että Huhtasaari eivät välitä pätkän vertaa siitä ovatko turvapaikanhakijat todellisessa hengenvaarassa vai ei, turvapaikkaa ei kenellekään heru.

Ja jos käyt vielä lukemassa alla olevan linkin niin selviää sinullekin, että mistään vihapuheesta tai perättömästä väitteestäkään ei ole kyse vaikka kuolemaankin viitattiin.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005059913.html

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Olen ollut yli kaksikymmentä vuotta opettajana, mutta tuota en ole tajunnut. Opettajat ovat kyllä vastuussa siitä, mitä koulun seinille ripustetaan, mutta eivät siitä, miten oppilaat julisteen tekevät ja toteuttavat.

Ja mitään perustetta en keksi, miksi tuota työtä ei olisi saanut seinälle laittaa (paitsi tyypillisen persujen herkkähipiäisyyden). Ja aivan samaa mieltä olisin, vaikka kuvat olisivat toisinpäin.

Eikö koululaisille kuulukaan sananvapaus ? (Tosin emme voi edes tietää, kuvaako juliste tekijöidensä mielipiteitä.)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä ei ole mitään uutta, näinhän persut toimivat. Huhtasaaren toimita on ollut koko ajan arveluttavaa, ja tuskinpa siinä on pitkään ajatus vilahtanut, kun twiitti on lähtenyt.

Tuolla ison veden takana on toinen twiittailija, jolta lähtee teksti nopeammin kuin ajatus.

Pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on nyt kansanedustaja, jos joku rivipersu tuppukylästä olisi tuon linkannut niin, eipä se olisi ihmeellsitä ollut.

Kansanedustajalta odotetaan arvokasta ja kohteliasta käytöstä, tästä on Hakkaraisen muodossakin persuilla jo esimerkkiä, jota nyt Huhtasaari jatkaa.

Jotenkin iljettävää toimintaa, niinkuin nyt tuo sana on muodissa, kannattaisi ehkä keskittyä kansanedustajalle tärkeisiin asioihin, eikä maalittaa koulua ja oppilaita.

Halla-aho on mestari maalittamisessa, joten Huhtasaari on varmasti saanut hyvän koulutuksen.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kouluhan oli julkaissut kuvan nimillä varustettuna Instagrammissa jo helmikuussa! Kun Huhtasaari nyt kommentoi kuvaa, niin sitä pidetään aivan pöyristyttävänä! Koulun olisi kyllä pitänyt miettiä vähän tarkemmin, mitä julkisuuteen päästää, sillä nythän paljastui, minkälaista aivopesua siellä harrastetaan!

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Kouluhan oli julkaissut kuvan nimillä varustettuna Instagrammissa jo helmikuussa! Kun Huhtasaari nyt kommentoi kuvaa, niin sitä pidetään aivan pöyristyttävänä!"

Eikö se sitten ole pöyristyttävää?

Jos kuvat olisivat olleet vaikka jotain kantaaottamattomia kuvistöitä, niin olisi silloinkin aiheellisesti enemmän herättänyt huomiota Huhtasaaren twiitti "N:n koulu on aivopessyt nämä oppilaat tekemään ala-arvoista rappiotaidetta" kuin se, että koulu olisi julkaissut kuvat luvan kanssa omilla sivuillaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Päinvastoin perussuomalaisten vastustajat ovat ottaneet nämä lapset politiikan teon välineeksi. Kyseinen kuva oli jo julkaistu, eikä itse kuva ollut Lauran twiitissä se kaikkein oleellisin asia. Se oli vain esimerkki.

"Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa. Kyseinen kuva on #Tampereelta #Sammon koulusta?"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Korjataan nyt sen verran että ”kyseinen kuva” ei ole sama, minkä taidekaari oli julkaissut instagramissa. Toki tuo Huhtasaaren twiittaama kuvakin on voinut olla jossain julkisena. Pointtihan tässä on kuitenkin oletus, ettei juliste ollut tekijöidensä oman ajattelun tulosta. Mikä sai Huhtasaaren olettamaan pelkän kuvan perusteella, ettei nuorten kolmikko kykyne omaan ajatteluun?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sinänsä tuo kuva esimerkkinä oli vähän huono, eikä siitä voi vetää hirveitä johtopäätöksiä. Laura tosin tuossa kirjoittikin, että on saanut useita yhteydenottoja ideologisesta opetuksesta tjsp. Eli kuva ei itsessään ollut se asian pihvi.

Perussuomalaisten vastustajat tekevät täsmälleen sitä mistä syyttävät Lauraa. He yhdessä toimittajien kanssa ovat nostaneet tämän kuvan framille, ja nyt käyttävät think of the children retoriikkaa Lauraa vastaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Argumenttisi ei ehkä olisi totaalisen nolo, ellei Huhtasaari olisi nimenomaan tuominnut tekijöitä tahdottomiksi marioneteiksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kun esim. Seta on jo vuosien ajan tehnyt samaa potenssiin kymmenen, ei Huuskolta ole blogia kuulunut...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suositus tulee vaihtarina linkkiin.

Laura Huhtasaari

”teoksen perusteella ei pysty osoittamaan, syy-seuraus-suhdetta eli että koulussa olisi harjoitettu propagandaa, jonka seurauksena tehdään tällaisia taideteoksia”.

Jos joku on hyvä maun vastaista, niin siihen pitää puuttua, ja opettajilla on myös vastuu siitä, että minkälaisia kuvia laitetaan näytille.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persupoliitikolla sellaista vastuuta ei ole?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Jos joku on hyvä maun vastaista, niin siihen pitää puuttua"

Onko tämä vastaus ymmärrettävä niin, että Huhtasaarella ei ole näyttöä siitä, että julisteen taustalla olisi mikään koulun harjoittama propaganda?

Sittenhän olisi syytä pyytää anteeksi ja täsmentää omaa pointtia: "Oppilaat tekivät huonoa makua osoittavan julisteen."

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vertaillaan. Jos oppilaat tekisivät vaikka jonkun törkeän vammaisia halventavan julisteen, niin kai sen nyt voisi laittaa piiloon ja vedota huonoon makuun ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Riippuu yhteydestä. Esim he saattaisivat tutkia miten vammaisiin historian aikana suhtauduttu.
Mutta mikään ei ole vouhotusoikeistolle pyhää. Ottamatta selvää asioista hyökätään koulua ja opetusta ja paria oppilasta päin. Iljettäis jos ei vähän naurattaisi. Persuthan tässä itselleen kuoppaa kaivaa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #24

"Jos oppilaat tekisivät vaikka jonkun törkeän vammaisia halventavan julisteen, niin kai sen nyt voisi laittaa piiloon ja vedota huonoon makuun ?"

Joo, se voisi olla fiksumpaa kuin julkistaa juliste ja koulun ja oppilaiden nimet Twitterissä ja väittää, että kouluissa kannustetaan vihaan vammaisia vastaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Kyllä, mutta pointti on että Huhtasaari siirtelee maalitolppia, kun ei alkuperäinen väite ollutkaan pitävä.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #24

Huono vertaus. Vammaisuus on jotain joka saattaa olla esimerkiksi syntymässä saatu ominaisuus johon ihminen ei varsinaisesti ole itse syyllinen, eikä siitä silloin ole sopivaa kritisoida tai halventaa. Omista teoistaan, sanoistaan ja mielipiteistään, ja niiden seurauksista, jokainen (varsinkin poliitikko) on itse vastuussa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #64

Vammaisuus ( tai vaikka romanit).
Asia on n ä i n koulun kannalta :

1. Opettaja antaa tehtävän tutkia, miten romaneihin on suhtauduttu ja miten se on ilmennyt.
2. Oppilaat laativat julisteen jossa kuvataan mustalaisvainoja , niiden perusteluja ja niihin syyllistyneitä tahoja.
3. Pitäisikö opettajan kieltää tämä, koska siinä leimataan mustalaisivaino, sen perustelut ja sen harjoittajat ? E i .

4. Joku tekee julkisteen, jossa solvataan romaneja ja puolustetaan mustalaisvainoja .
Pitäisikö tämän ripustaminen seinälle kieltää? Jos koulussa on romanilapsia ?

K y l l ä p i t ä i s i .

Persujen on nyt vain paras niellä se tosiseikka, että heidän ideologiassaan ja sen ilmentymissä on piirteitä, joiden vastustaminen on koulun, kirkon , sivistyneen yhteiskunnan ja meidän kaikkien tehtävä.
Siivotkaa oma huoneenne ja tulkaa vasta sitten "puhdistamaan" koulua !

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #24

Miltä kuulostaisi juliste, joka on jaettu puoliksi:

"Andresson antaa mamujen raiskata - Halla-aho aikoo heidät kotiinsa paiskata"

?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #87

Vallan merkillistä, ettei tuollainen tullut lasten mieleen, mutta sinulle tuli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Jos joku on hyvä maun vastaista, niin siihen pitää puuttua, ja opettajilla on myös vastuu siitä, että minkälaisia kuvia laitetaan näytille."

Eikä opettajakoulutuksen saaneelle kansanedustajalle tule mieleen ainuttakaan virallista tahoa, jonka puoleen kääntyisi jos katsoo että koulun toiminnassa on huomautettavaa?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kuka mahtaisi puuttua opettajan hyvän tavan vastaiseen twiittiin? Kellä on vastuu siitä?

Sanna Hakkyra

"Hyvä maku" on makuasia, ei muuta. Sitä ei määritellä OPS:ssa eikä opettajien oikeuksiin tai velvollisuuksiin kuulu rajoittaa oppilaiden näkemyksiä, pikemminkin tukea omaehtoista ajattelua.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Toisin kuin monet muut poliitikot Laura oppii virheistään. Tällä kertaa hän muisti mainita myös teoksen tekijöiden nimet.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tästä pisteet!
Sekä sinulle että Lauralle !

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku. Vaikka olet "pyhän vihan" vallassa niin ota ensin selvää mistä se kuva on peräisin. Se on netissä. Ja koulun itsensä julkaisemana. Minusta Laura paljasti koulujemme Pirkkala No 2. kokeilun. Ja jos et tiedä Markku mikä se on niin valistan sinua: Pirkkala on kuuluisa peruskoulustaan, jossa vuosina 1973-1975 toteutetun koulukokeilun päätavoite oli tutkia kokeellisen psykologian menetelmin, kuinka hyvin oppilaat omaksuivat marxilaisen maailmankatsomuksen. Pysähdy nyt hetkeksi miettimään oliko tämä nyt sinun journalistinen nadiirisi...ja sen jälkeen totea. Kyllä se siitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Julisteesta on toki ollut kuva taidekaaren, ei koulun instagramtilillä. Samasta kuvasta ei kuitenkaan ole kyse. Ei sillä että asialla olisi suurempaa merkitystä, mutta kun muotoilit kommenttisi ”ota ensin selvää mistä se kuva on peräisinl, niin ajattelin oikaista selkeän asiavirheen.

Tosi tutkija voi onneksi todeta erehtyneensä, eikö vain?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja sama taho OAJ, joka vaikutti Pirkkalan monisteen lakkauttamiseen, paheksuu nyt Huhtasaaren toimintaa.

OAJ:ssa ihmetellään, voiko yhden julisteen perustella syyttää koulua poliittisesta propagandasta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Itse asiassa odotan tähän jatkoa eli Arto Luukkasen analyysiä siitä mistä ihmeen lutherilaanisen vakaamuksen suomalaisen kulttuurin vuosisataisesta perimästä tämä "pyhä viha" kumpuaa. Johonkin se Markku polokin tietämättämään reagoi, mutta mihin?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ja tämän väitteen totuusarvo on samaa tasoa kuin tätä oppilastyötä koskevien väitteittenne.
"Pirkkalan moniste " on noussut myyttisiin mittoihin , mutta uskottavuuden raja noissa kertomuksissa on ylitetty aikapäiviä sitten.
Nimim. Asiasta jonkin verran ensikäden tietoa omaava.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tosi journalisti voi todeta erehtyneensä...Markku hyvä.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Tosi akateemikko tunnistaa plagioinnin... Arto-kulta ;)

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tämä ei ole kovin järkevää journalismia. Tässä maassa on ihan avoimesti mahdollista vihapuhua politiikko Laura Huhtasaaresta. Hänellä on oikeus olla nationalisti ideologialtaan ilman, että on vasemmiston sylkykuppi. Minä peräänkuulutan nyt sananvastuuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika provosoiva on tämä kyseinen äärioikeistopoliitikko. Eikä hänen kritisoijansa mitenkään vasemmistoa edusta.
Tässä keississä hän saa nyt vielä nuoret vastaansa.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Nytkö julkiseen poliittiseen virkaan valittuja henkilöitä ja näiden tekoja ei saakaan arvostella? Kovasti olen ollut haivatsevinani ettei sen käytös vastapuolella ainakaan yhtään sen parempaa ole, jos nyt sylkykuppina olemisesta puhutaan. Pata kattilaa...

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Ruotsissa on Åkessonilla ja perheellä jo henkivartijat. Meillä voisi vetää nyt tähän kuolemaan lähettämiseen retoriikkaan vähtellen rajan. Laura ei ole lähettänyt eikä aio lähettää ketään kuolemaan.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #50

Miten koululaislasten tekemä piirros liittyy mitenkään vasemmistopuolueisiin tai retoriikkaan? Nuorilla on tapana kärjistää asioita, se on aika normaalia, mutta sinä taidat nyt yrittää vierittää aiheettomasti vasemmiston vastuulle yksittäisten (nuorien) kansalaisten tekoja? Itse en ainakaan ole nähnyt missään väitteitä tai viitteitä siitä, että yksikään vasemmistopoliitikko olisi tässä yhteydessä Lauraa syyttänyt kenenkään välillisestäkään tappamisesta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #59

Kyllä tämä on ollut pitkän aikaa äärivasemmiston retoriikkaa somessa. Ja kun se henkilöidään Lauraan niin se on Henkilöön kohdistuvaa vihapuhetta. Mielestäni epämiellytävä ilmiö.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #172

Ja ihan samaa ja pahempaakin tekstiä tulee sieltä äärioikeiston puolelta ja Lauran kannattajilta vasemmistolaisia (poliitikkoja) kohtaan. Eivät ole ihan harvinaisia kommentteja ne, joissa toivotaan "vasemmistohuorien" raiskausta ja kuolemaa. Täysin turha yrittää vääntää tästä mitään yksin vasemmiston kannattajien harrastamaa törkeyttä ja kritisoida yksinomaan sitä puolta kun vastapuoli on vähintään yhtä äärimmäinen ja oksettava. Oman havaintoni mukaan paljon oksettavampikin. Ilmeisesti vain näet ja huomioit sen mitä haluat, mutta olet sopivasti sokea kun pitäisi ottaa huomioon ne "oman puolen" synnit, koska kukapa nyt omiaan haluaisi tuomita. Erona tässä toki on se, että äärioikeiston toimesta on harrastettu jo kuolemaankin johtaneita väkivallan tekoja poliittisia vastustajia kohtaan tässäkin maassa, vasemmistolaisten poliittisten äärilaitojen en itse tiedä ketään täällä viime vuosina tappaneen, omaisuutta ovat enintään tuhonneet.

Tommi Mäkinen

Itkekää suvakit itkekää..
https://www.suomenuutiset.fi/yle-turvapaikanhakijo...
"Yle: Turvapaikanhakijoiden tekemien seksuaalirikosten uhreista lähes puolet oli alaikäisiä"

Siinä teille lastenoikeuksia..

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Mutta koulu oli julkaissut sen jo puoli vuotta sitten, kannanottoa ihannoiden Palefacen kanssa. Silloin kaikki olikin ok ja yleisesti hyväksyttävää, tietysti. Ei puhettakaan vihapuheesta, hah.

https://www.suomenuutiset.fi/tamperelainen-koulu-j...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tiijätkö että persut repi tän irti kolmen työn kokonaisuudesta. Yksi käsitteli kommunismin kauheuksia, yksi ns pakkoruotsia ja tää kolmas
pakolaistilannetta.
Lasten kardinaalivirhe taisi olla että liimasivat Mestarin kuvan kysymättä Mestarin kerberokselta Putkoselta oliko asetelma tarpeeksi kunniottava.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mestari ei tuohtunut itse, kun olivat kunnioittavasti käyttäneet kuvaa, jossa ei posket punota liikaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #46

M.S:..jossa ei posket punota liikaa."

Jännä nähdä pystyykö kukaan enää tätä alittamaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kuvottavaa tuo uusinormaali. Käsittääkseni myös alaikäisillä on sanan ja ilmaisunvapaus.

Minusta Huhtasaaren toiminta on vastenmielistä ja todella ala-arvoista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikä siinä julisteessa oli vikana?

Sehän kuvaa täydellisesti perussuomalaisuutta, täysin oikea kuvaus.

Joskus se totuus näemmä sattuu, ja lapsien suusta se totuus usein tulee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vika on siinä että persuja ei saa tulkita kukaan muu kuin persut itse. Persutietoisuuden papisto määrää.
Vika oli myös siinä että toiselle puolelle ei ollut laitettu papaattitukkaista vihervasemmistopulkannarudeekua vaan TP ja Haavisto. Jopa mummelikin kuten minä ymmärrän että persut ei tykkää kun heidät asetetaan eri puolelle kuin tolkun presidentti.

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi

Miten olisi juliste, jossa vihervasemmiston sekä entisen sisäministerin kuvat ja Turun terroristi, Arto Mikkosen kiduttajamurhaaja turvapaikanhakijat, Porin 17v. tytön elävältä polttanut murhaaja tai viimeisin Porin päänirrotus turvapaikanhakijan tekeminä?

Jos tuossa koulun julisteessa ei ollut mitään vikaa, niin ei kait sitten näissäkään?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Paatko vielä linkin vaikka noiden postereiden kuviin ja vähän taustatietoa että mihin ne liittyvät?

Ai niin vai keksitkö ne ihan itse?

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi Vastaus kommenttiin #43

Tuossa muutama linkki, jos nämä ovat sattuneet menemään ohi...

https://yle.fi/uutiset/3-8146003

https://yle.fi/uutiset/3-9898891

https://yle.fi/uutiset/3-10413959

https://yle.fi/uutiset/3-10258161

Näin muutamia mainitakseni. Vastaatko sinä nyt kysymykseeni, että miten olisi jos se juliste tehtäisiin, kuten pitää.

Edelliset ovat vain pieni osa viimeiseltä kymmeneltä vuodelta Suomessa. Euroopassa luku on jo yli 2000 ihmistä satuolento Allahin nimeen tehdyissä iskuissa kymmenen vuoden aikana.

Sanotko vielä, kuka on tässä on se murhaaja, jos tälle linjalle lähdetään?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #49

Kysymykseni oli että missä saa nähdä mainitsemiasi postereita. Linkeistäsi niitä ei löytynyt, jonka jälkeen kyselet jotain jostain murhaajasta.

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi Vastaus kommenttiin #51

Kysymykseni kuului, että onko oikein jos tekee vastaavan kuvan, kuin nyt Laurasta, yllä mainituilla kuvilla ja laitetaan se kuva samoin kouluun näytille?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #53

Ei heti tule mieleen, mitä tekemistä noilla rikollisilla on tämän jutun kanssa?

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi Vastaus kommenttiin #58

Ai ei tule mieleen mitä tekemistä, et siis ymmärrä yhtäläisyyttä?

Juliste, jossa Lauraa ja Jussia syytetään tappajiksi verrattuna siihen, että tekee samanlaisen julisteen vaikka Li Anderssonin ja Petteri Orpon kuvilla sekä yllä mainituilla rikollisilla ja laittaa sen näytille siihen Lauran julisteen viereen?

Ensimmäinen ei ole totta, jälkimmäinen on.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #62

No, tekaisehan nuorempana sellainen juliste, niin katsellaan.

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi Vastaus kommenttiin #65

Tuolla niitä näyttää olevan jo netti pullollaan... Siinä linkki julisteeseen ja Vihapuhe FM lähetykseen, alkaa 18:00

https://www.youtube.com/watch?v=zdI0n_r6b0U&featur...

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #49

Niko Nurmi. Murhaajina voidaan pitää niitä jotka toisen tappavat, tai kuolemaan johtavan määräyksen antajat. Orpoa tai muita mainitsemiasi henkilöitä ei voida pitää vastuussa siitä mitä joku muu saamallaan vapaudella tekee, se on sitten tämän kyseisen yksilön vastuulla. Kokonaista ihmisryhmää ei myöskään voi tuomita yksittäisen tiettyyn ryhmään kuuluvan yksittäisestä teosta, ellei kyseessä esimerkiksi ole selkeä ryhmän sisäinen ideologinen tavoite tai yleinen vaikutuskeino jota tuo ryhmä ajaa/käyttää. Täten kaikkia turvapaikanhakijoita ei voida yleisesti tuomita yksittäisistä teoista. Jos voitaisiin, paljon lähempänä todellisuutta olisi silloin tuomita äärioikeistolaiset murhaajiksi. Varsinaiset terroristijärjestöt ja näiden jäsenet ovat sitten asia erikseen, mutta on älyllisesti epärehellistä väittää vähemmistön edustavan enemmistöä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #43

J.S:"Ai niin vai keksitkö ne ihan itse?"

Näin itse ymmärsin..eli esimerkiksi miten olisi, jos..?

Ja siihen sitten olisi halunnut vastauksen, mutta varmastikin liian vaikea kysymys.
Jollain tavalla tuntuu, että kun kyse ps-puolueen edustajista, niin mikäään "posteri" ei ole ylimitoitettu ja kaikki on vaan hyväksyttävää, mutta jos taas jne.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En puhuisi ysiluokkalaisista lapsina, mielummin teineinä. Ainakin itse olin hyvinkin valveutunut tuon ikäisenä, samoin lapseni, joiden kanssa keskusteltiin kaikista Suomessa ja maailmalla vallitsevista ilmiöistä. On täysin mahdollista, jopa todennäköistä, että ainakin yhden noista kolmen nuoren tekijä kotona on puhuttu maahanmuuttopolitiikasta ja tässä siitä oivallus joka kyllä osuu aika kohdalleen, kun kysymys on provosoivasta julisteesta. Älkää leimatkaa teini-ikäisiä suomalaisia nuoria tietämättömäsi siitä mitä ymparillämme tapahtuu.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

-Opettaja oli julkaissut tekijänoikeuksien alaisista kuvista tehdyn julisteen jo helmikuussa koulun Instagramissa
-Julisteessa vihapuhuttiin, että Laura lähettää kuolemaan pakolaiset
-Laura ei pysty palauttamaan yhtään pakolaista vain maamme eduskunta päättää yhdessä siitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#54
-Julisteessa vihapuhuttiin, että Laura lähettää kuolemaan pakolaiset
.................

Huhtasaari on ilmoittanut varsin selvästi, ettei halua auttaa yhtäkään turvapaikanhakijaa oli hänen tilanteensa sitten kuoleman vakava tai ei.

Joten eikös juliste kerro aika hyvin totuuden?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sanoppa kuules Makkonen, et tekeekö Huhtasaari turvapaikkapäätökset hä? Jos olet sitä mieltä et ei tee, niin kerroppas, et miten Laura liittyy käännytyksiin, jotka ei vie niitä kuolemaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #126

#126
Luojan kiitos hänen äänensä eduskunnassa ei ratkaise asiaa. Mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että hän ei halua antaa yhdellekään turvapaikanhakijalle turvapaikkaa, oli kuoleman vaarassa tai ei. Ja se on tässä se pointti, hänen henkilökohtainen moraalinsa.

Eivät kuulemma ole hänen lähimmäisiään vaikka uskovainen onkin. Ilmeisesti heillä on eri Jeesus.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Halla- aho on tehnyt useita aloitteita meripelastuksen kriminalisoimiseksi, jos pelastettavat ovat pakolaisia.
Keskustelu näiden piirissä on täynnä kommentteja, joissa kielletään pelastamasta tai mitenkään auttamasta yhtäkään turvapaikanhakijaa, koska se on " isänmaanpetturuutta", josta tullaan langettamaan " asianmukainen rangaistus".

Kaikki tiedämme, mikä se rangaistus on.

Nuoret seuraavat somepalstoja.
Kaikki heistä eivät ilmeisesti hurmioidu näistä " homot hirteen ja pakoloiset Välimereen" - jutuista.
Saattaa tulla joillekin yllätyksenä, mutta meistä useimmille iloisena yllätyksenä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kuinka moni palautettu on kuollut? Missä hän on noin anonut. Linkki?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #175

#175
Minultako kysyt?

Jos näin, niin voisitko tarkentaa kysymystä? En ymmärrä sitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai sä rupeat nyt taistemaan totuudesta noiden lasten kanssa. Että lasten tekemä tulkinta oli kerettiläinen.
Ymmärrä nyt hyvä ihminen että lasten, ihan niinkuin sinun ja minun on oikeus esittää tulkintoja maailmasta.
Halla-aho ja Huhtasaari ovat jatkuvasti lööpeissä. Tietysti lapsetnin tai teinit heidät noteeraavat. Ja siitä sinusta saa seurata koulun häiriköintiä!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eihän tarvitse tehdä kuin pikavierailu Homma - forumille tai määrätyille muille palstoille törmätäkseen näiden Halla- ahon ehdotusten esittelyihin ja niiden edelleenkehittelyihin.

Tämä " kun muutama tuhat hukkuu niin kyllä viesti menee perille" ja " kun leireillä on tarpeeksi kovat olot, niin alkaa kotimatka kelvata" - keskustelu lisää kierroksia ja koventaa kielenkäyttöä koko ajan.

On lapsellista kuvitella, etteivät 16- vuotta täyttävät nuoret olisi siihen törmänneet.
Nekin, joiden ajatukset pyörivät vain urheilun, ulkonäön ja oman navan ympärillä.

Nämähän ovat " rippikoulun käyneitä" nuoria, joita ennen , myöhäisen kypsymisen aikoinakin , pidettiin lähes aikuisina.
Ja rippikoulujen pitäjät voisivat kertoa teille yllättäviä asioita nykyteinien kehityksestä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Julisteen tehneet nuoret ovat nykyisen vastakkainasettelun ytimessä. Julisteen viestistä on varmasti koulussa keskusteltu ja niin kuuluukin. Vastenmielistä, halpamaista, alhaista, törkeätä ja vastuutonta tässä episodissa on Huhtasaaren reaktio.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Veikkaan, että tämä on persujen ajatuspajan kiero tuotos. Huhtasaari on taas päässyt esiin. Taitaa olla kohta kymmenkunta blogia täälläkin, joista pari hänen omaansa, lööpit iltalehdissä, maininta Ylen uutisissa jne. Meitä on viety.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Ensin kylläkin tamperelainen koulu veti alaikäiset oppilaat politiikkansa välineiksi ja poliittisen mielipidemuokkauksen kohteiksi.
Pitäisi pysyä asian ytimessä, mistä kaikki alkoi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Etpä taida tietää, mistä alkoi. Se alkoi Tampereen kaupungin ja koulujen Taidekaari -projektista, jossa oppilaat saivat vapaasti tuoda esiin ajatuksiaan ja kuviaan julisteiden muodossa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ei Arto ole kysymys siitä ovatko teinit valveutuneita! Yli 30 vuotta olen opettanut ysiluokkalaisia kuten muitakin yläasteikäisiä ja voin sanoa että he ovat valveutuneita ja heillä on mielipiteitä. Heillä on myös oikeus mielipiteisiinsä ja arvostan sitä. Peräänkuulutan kuitenkin opettajan vastuuta! Tässähän olisi ollut juuri oiva mahdollisuus keskustella siitä mikä vastuu on tekijällä silloin kun henkilöön liitetään noinkin raju rinnastus!
Koska julisteessa viitataan mahdollisesti hukkuviin ihmisiin siinä esiintyvä rinnastus kumpaankaan suuntaan ei nauti hyviä tapoja!!!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämähän o n osa keskustelua mediavaikuttamisesta, vaihtoehdoista jne.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Jännä, ettei KOULUN KUVAA saa kuvassa oleva asianomainen jakaa! Koulu itse jakaa OMAA KUVAA mediaan, mutta jos joku muu jakaa SAMAA KUVAA syyttäen koulua, niin jo alkaa itkuvirret pauhata. Ei jatkoon.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Perussuomalaisetko on kutsunut pakolaisia afrikasta kotiinsa asumaan ja sen kutsun takia on välimereen hukkunut ihmisiä ja taas sen takia tossa "kohukuvassa" on kuoleen puolella pari persua?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on niin hauskaa kun persut kiehuu, mikään ei voita tätä meininkiä.

Koko maailma tuntuu taas kerran kaatuvan täysin syyttömän Lauran päälle, gradukin oli ihan kiva, minkä hän sille voi, että toisilla oli niin kivaa tkstiä, sehän oli pakko sieltä kopioda.

Nyt sitten pilkataan oikein merkittävällä taholla taas Lauraa, ihan jopa koulun oppilaiden tekeleessä. :)

Täytyy oikeasti sanoa, että jos tämä asia on persujen asialistan kärkipäässä, niin ei enää yhtään ihmetytä, että kannatuksenne laskee.

Laittakaa nyt edes jotain turvapaikanhakijoita pilkkaavia blogeja, tää on hieman liian kevyttä persuillekin.

Voitas muuten kysyä Hakkaraiselta kommentti, sieltä tulisi varmasti se tosi suomalaisen miehen mielipide.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Silloin Laura kopio monikulttuurisuussanomaa. Nyt toimii usan kr.oikeiston röyhkeydellä. Mitä huomenna?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ymmärtääkseni koululaiset ovat tehneet kymmeniä julisteita, näistä yksi on loukannut persuprinsessoja ja se on sitten merkki siitä, kuinka koululaitos aivopesee lapsukaiset persuvastaisiksi. Tolkutonta, kertakaikkisen typerää.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Päätoimittajan blogin otsikko kertoo oleellisen. Lienee niin, että ilman kansanedustaja Huhtasaaren twiittiä, jolla yksi rippikouluikäisten nuorten tekemä näkemys on irroitettu kokonaisuudesta, ei tätäkään valtakunnallista kohua olisi syntynyt. Vaalityöhön Huhtasaaren ulostulo sopii erinomaisesti. Uudelleenvalinta sai melkoisen ponnahduksen eteenpäin. Toisenlainen eteneminen mm. opetushallituksen kautta ei olisi tuonut näkyvyyttä. Mielestäni twiitistä syntynyttä konkreettista keskustelua kannattaisi puntaroida yläasteiden ylimmillä luokilla kautta halki Suomen. Tämähän on "ihanteellinen" keissi siitä, kuinka aikuisikään siirtyvät nuoret voivat joutua myrskyn silmään ja politiikan teon välineeksi - jopa viimeisten vaalien presidenttiehdokkaan toimesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rauhottukaa nyt:

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/uusi-käänne-huhtasaaren-tviittikohussa-koulu-julkaissut-itse-kuvan-oppilastyöstä-jo-helmikuussa-–-tosi-hienoja-kantaaottavia-julisteita/ar-BBNMuR2?li=AAaDcIL&ocid=ientp

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos Muhammidista nyt joku tekisi pilapiirroksen niin valtakunnansyyttäjä repisi pelipaitansa ja vankiselli kutsuisi. On maailmankirjat sekaisin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tarkoittanet Makkonen että joku yrittäisi rajoittaa toisen ilmaisunvapautta kuten Huhtasaari ja muut persut nyt?

En tiedä yhtään Muhammed-pilapiirtäjää joka olisi Suomessa joutunut vankilaan teoksensa vuoksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tarkoittanet Makkonen että joku yrittäisi rajoittaa toisen ilmaisunvapautta kuten Huhtasaari ja muut persut nyt?"

Ei perussuomalaiset ole vaatineet rangaistuksia vihapuheeseen syyllistyneille tai yksipuolista tiedottamista vaan vaatineet juuri keskustelua aiheesta josta ei keskustella vaan julistetaan yhtä ainoaa totuutta.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #121

Eikös Huhtasaari nimenomaan syyttänyt ja väittänyt, että koulu on aivopessyt nämä nuoret? Ja eikö Arto Luukkanen samoin väitä tuolla yllä Huhtasaaren paljastaneen Pirkkkalan aivopesuun rinnastettavan törkeän toiminnan kyseisessä koulussa?

Eikö Huhtasaari syyttänyt opettajia - tuolla hieman ylempämä -, että sallivat julisteen panemisen seinälle?

Jonkun mielestä tässä voisi olla kyse ilmaisunvapauden rajoittamisesta. Ja jonkun miekestä kyse ei ehkä ole vain keskustelun vaatimisesta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Sanokaas viisaammat onko teos ollut julkisessa tilassa (koulu) esillä ja antaako tekijänoikeudet tällöin mahdollisuuden kuvata arvostelua varten?

Ja edelleenkään Huhtasaaren kritiikki ei mielestäni ole kohdistunut oppilaisiin vaan koulutukseen ja ilmapiiriin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Koulu on julkaissut itse ko. kuvat jo helmikuussa....

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tiedän ja koulu näyttää poistaneen kuvat instagramista vaikka heillä oli luvatkin, joista rehtori jaksoi muistuttaa kuten moni kommentoijistakin, minkä takia haluaisin selvyyden kysymykseeni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kuvata saa niin paljon kuin tallennustilaa löytyy. Julkaiseminen on sitten oma keskustelunsa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mietitäänpäs tarkkaan. Meidän mukulan ja hänen luokkansa tekemiä kuvia on koulun käytävillä. Saako niitä kuvata? Saa. Saako niitä julkaista kertomalla että senjasenkoulun oppilas se harrastaa vihapuhetta ja lietsoo vihaan? No ei tietenkään saa. Jos joku toinen ottaa kuvan ja lähettää sen toiselle, saako tämä julkaista sen ja kertoa että senjasenkoulun oppilas se harjoittaa vihapuhetta. No ei tietenkään saa. Koska toisten tekemiä kuvia ei saa luvatta julkaista.

Ja vaikka saisikin (ei saa), en ymmärrä miksi kukaan aikuinen, edes valeopettaja, sellaista tekisi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Lasketaanko kierroksia ja "mietitäänpäs tarkkaan".

Näytä minulle kohta, jossa Huhtasaari kertoo oppilaan harrastavan vihapuhetta?

Kerro saako julkisessa tilassa olevaa teosta kuvata arvostelutarkoituksessa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #114

"Kerro saako julkisessa tilassa olevaa teosta kuvata arvostelutarkoituksessa?"

Julkisessa tilassa olevaa kuvaa saa kuvata lähes missä tahansa tarkoituksessa. Siitähän tässä nyt ei ole kyse, kuten sinulle jo edellä kerrottiinkin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #118

Tarkistan huomenna oletko vastannut toiseen kysymykseeni.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #127

En tiedä onko Huhtasaari käyttänyt itse vihapuhe-termiä, mutta aika moni persu on sen tehnyt jo tälläkin palstalla.

Ja Huhtasaaren reaktiot kyllä viittaavat vahvasti samaan suuntaan. Muut persut sanovat sen ääneen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #118

Kyllä sen janne sai kuvata ja laittaa twiittiin.
Sitä ei mikään laki estä.

Se onko se järkevää eri asia.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Älä jauha Janne paskaa. Näytä se lakiteksti, missä julkinen taulu, jossa ei lapsia näy, on kielletty jakaa. Lopeta toi ympäri nettii öyhötys ja kerro missä laki näin väittää?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #122
Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #145

Etkö tajua, et julkisessa paikassa oleva taulu, ei ole missään tekijänoikeuden piirissä. Ei hitto voi voi olla tyyppi noin pihalla. Mona Lusan kuvaaminen on rikos:DDDD

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #217

Tekijänoikeuden suoja-aika on 70 vuotta tekijän kuolemasta joten Da Vincin perikunnalla ei enää ole oikeuksia Mona Lisaan. Sen sijaan taulun tekijä ei menetä tekijänoikeuksaan sillä, että taulu ripustetaan nähtäville.

Sinällään tämä on epäolennaista asiassa. Olennaista on Huhtasaaren tekemä hyökkäys koulua ja sen opilaita kohtaan, koska oppilaat npudattivat tehtävänantoa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #145

8

Julkistaminen ja julkaiseminen (22.5.2015/607)
Teos katsotaan julkistetuksi, kun se luvallisesti on saatettu yleisön saataviin.

Julkaistuksi teos katsotaan, kun sen kappaleita tekijän suostumuksella on saatettu kauppaan tai muutoin levitetty yleisön keskuuteen.

Et miten tää nyt Janne nyt oikein meni? Onko tämä julkinen vai ei hä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #220

Aika vähillä eväillä sinä Hetta kommentoit jos kuvittelet että julkisesti nähtävillä olevalla teoksella ei ole tekijänoikeuksia.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Tekijänoikeuksissa on kyse taloudellisesta hyödystä.
Lienee aivan selvää, ettei Taidekaaren ( ei siis koulu) tiloissa oleva teos ole tuottanut rahaa tekijöilleen.

Jos Huhtasaari saisi julkaisullaan tuloja olisi kysessä tekijänoikeusrikos. Näin ei ole tapahtunut. Siinä vaiheessa, kun jokin taho painattaisi esimerkiksi ko kuvalla painettuja t-paitoja, nousisi esiin tekijänoikeus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tekijänoikeuksissa on kyse taloudellisesta hyödystä."

Ei ole, esim. Uuden Suomen keskusteluohjeesta:

Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #259

Usarin ohjeet ei ole laki.

Sinun kannattaa kokeilla meneekö netistä copypastettu kuva oikeudessa rangaistavaksi, jos se ei ole tuottanut taloudellista hyötyä kopioijalle tai tappioita kuvan tekijänoikeuden omistajalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #261

Kyllä ne lakiin perustuvat, et tainnut lukea ko. linkkiä.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #266

Usarin säännöt voivat aiheuttaa moderointia, ja kertoa hyvistä tavoista (moraali ja laki pitää osata erottaa toisistaan).

Tähän caseen tekijänoikeudet ei liity millään tavalla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta _ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen_."

Missään kohtaa lakia ei puhuta taloudellisesta hyödystä niin että sellaisen puuttuminen mahdollistaisi tekijänoikeuslain kiertämisen.

Niinpä mniä esimerkiksi en lain mukaan saa luvatta kopioida Huuskon tai Keskisen profiilikuvaa ja käyttää sitä omiin tarkoituksiini siinäkään tapauksessa, että en saisi käytöstä rahaa.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #268

No sinun ajattelu mallillasi kysyn. Olivatko teoksen tehneet oppilaat kysyneet luvat käyttämiinsä kuviin, tuskinpa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #273

Fiuuuh, ja taas viedään keskustelua pois Huhtasaaren toiminnasta.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #278

Päinvastoin, tekijänoikeus keskutelu voidaan lopettaa tähän ja keskittyä muuhun.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #278

Ei hitto tätä Jannea. Naurettavaa vinkua kaikkien blogeissa samasta asiasta ja jatkaa sitä täälläkin ja olla täydellisen väärässä viel. Tieto ja ymmärrys ei taaskaan Jannella kohtaa, valitettavasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #278

Keskisen ajattelu tosiaan mallillaan Keskisen ajattelumallilla.
Mitä väliä suomenkielestä kun taistellaan suomalaisia koululaisia vastaan.

Pekka Pylkkönen

9-luokkalaiselle tuskin pitäisi pakkosyöttää mitään ideologisia ajatuksia vaan haastaa ja argumentoida hänen mielipiteitään vastaan olivat ne sitten mihin suuntaan tahansa kallellaan. Ajattelu ei kehity muuten ja heistä saattaa kasvaa natseja tai punavihreitä.

Juliste pitäisi ottaa vastaan keskustelunavauksena eikä hyökkäyksenä. Halla-aho ainakin voisi mennä puhumaan paikalle ihan asiaakin, Huhtasaarta ei ehkä kannata päästää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu. Olisi varmasti innostunutta kuulijajoukkoa kun mestari tulisi itse paikalle selittämään etujoukkojensa syitä lasten vainoamiseen. " Ymmärtäkää nyt lapsikaiset että teitä pommitetaan ja opettajaanne ja koulua maalitetaan koska suvakkiaate aate on silkkaa göbbelsiä ja minulla on varsinainen totuus, öhom, öhöm. "

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jupakka kertoo aika tavalla siitä mikä on perussuomalaisten aito suhde sananvapauteen ja mikä on heidän näkemyksensä nuorista. Eihän tuo sananvapauden vastustaminen sinällään ole uutta, sillä mm Halla-aho on aiemmin masinoinut paskamyrskyjä kanssaan eri mieltä olevia vastaan (jostain syystä yleensä naisia vastaan), mutta nyt saavutettiin uusi aluevaltaus kun hyökättiin jo lapsiakin vastaan. Puheenvuoron perussuomalaismielisten reaktio on myös paljastava, mutta ei siinäkään ole mitään uutta.

Nyt olisi ehkä aihetta Huhtasaaren ja hänen kannattajiensa pysähtyä hetkeksi ja miettiä uudelleen suhdettaan sananvapauteen. Eli koskeeko se vapaus myös perussuomalaisten kritisointia vai onko vapautta vain maahanmuuttajien leimaaminen terroristeiksi ja raiskaajiksi?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kiellätkö itse Huhtasaaren sananvapauden?

En taas näe väitettäsi, että keskipisteessä olisi teos, lapset tai perussuomalaisten kritiikki vaan koulutus ja sen ilmapiirin asenteet.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Huhtasaari kirjoitelkoot mitä kirjoittaa. Minulle se on aika yhdentekevää. Sen sijaan pyrkimykset rajoittaa muiden sanan- ja ajattelunvapautta hyökkäämällä lapsia vastaan on aika vastemielistä ja ristiriitaista politikointia. Hän toki voi tehdä sen, mutta toivottavasti hän ymmärtää tekojensa seurauksen.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #130

Näytä minulle kohta, jossa Huhtasaari hyökkää lapsia vastaan?

Arvosteli koulujärjestelmän ilmapiiriä?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #132

Nostamalla teoksen, koulun ja tekijöiden etunimet esille hän hyökkäsi sitä tehneitä lapsia vastaan, sillä hän tiesi kyllä, että hänen seuraajissaan on riittämiin niitä jotka jatkavat hänen aloittamaansa kohua henkilöön menevillä hyökkäyksillä kuten nyt käytössä olevien tietojen mukaan on tapahtunut.

Mutta et ole ottanut mitään kantaa tuohon perussuomalaisten kaksoisstandardiin, eli onko sinusta ok se, että perussuomalaiset yrittävät estää muiden sanan- ja ajattelunvapautta jos se tapahtuu perussuomalaisia kritisoivalla tavalla?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #139

Nostamalla teoksen koulun ilmapiiriä koskevan kirjoituksen yhteydessä hän on vastuussa, että koulu on julkistanut teoksen tekijöidensä ja vanhempien hyväksymänä?

On väärin hänen seuraajiltaan tai muilta väärin ymmärtäviltä reagoida uhkaavasti koulua, sen henkilöstöä tai teoksen tekijöitä kohtaan.

Olet yhtä pihalla kuin persut Soinin epäluottamusäänestyksessä, kun luulet kirjoituksen yrittävän estää teoksen tai sen tekijöiden sananvapautta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #171

Hyväksyt siis perusuomalaisten kaksoisstandardin tässä asiassa? Selvä juttu (oletan näin koska väistit kysymyksen).

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #348

En hyväksy kaksoisstandardia.

En ole nähnyt kieltoa oppilaiden työlle, minkä takia jankkaamisesi kaksoisstandardista on mielestäni idioottimaista kuten oletuksesi mielipiteestäni.

Kyse on poliittisesta ilmapiiristä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #132

Koulujärjestelmän ilmapiiriä. Outo ilmaus.
Mutta ainakin huononsivat koululaitoksen asemaa tässä maassa joka on heille vain halpa makkara.
Lapset saavat tehtävänantona tehdä poliittisyhteiskunnallisen julisteen. Tehtävä ei siis ole kertoa omista mielipiteistä vaan ikäänkuin keksiä juliste.
Ja loppu on historiaa. Häpeällistä historiaa.
Mutta kaameempia tempauksia persujohto tekee sitä voimakkaammin ydinkannattajajoukko heihin sitoutuu. Vinksahtanutta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #164

Miksi se on niin outo ilmaus tai miten itse tiivistäisit kirjoituksen?

Ja miten huononsivat koululaitoksen asemaa?

Mielestäni olet käsittänyt kirjoituksen väärin ja haluat vain puolustaa kirjoituksessa kritiikin kohteeksi joutunutta persuvastaista ilmapiiriä, koska mitään perusteltua en kommentissasi näe.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #317

Eihän järjestelmässä ole ilmapiiriä.Koulujärjestelmä tarkoittaa sitä miten koulu ja se hallinnointi on järjestetty. Siinä on ilmapiiriä yhtä paljon kuin minun taloni LVI-kaaviossa.
Koululaitos taas on oppimisen, kasvatuksen, sivistyksen ja varmaan monen muunkin toiminnan kehto.
Jos poliittinen taho alkaa skandalisoimaan opetusta vain siksi että jossain kontekstissaan irroitetussa kuvassa on tahon keulakuvat liitettynä kuvitukseen politiikasta, jonka kuvakieltä opetellaan, niin sehän totta vieköön huonontaa koululaitoksen asemaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #322

Et sitten tahallasikaan yritä ymmärtää, että yritin ilmaista koulu- tai koulutusjärjestelmään kuuluvien koulujen ilmapiiriä, minkä takia myrkytät keskusteluilmapiiriä.

Skandalisoimaan mielipidekirjotuksella?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Väitätkö todella, että Huhtasaaren tarkoitus olisi rajoittaa sananvapautta muuten kuin, että hän haluaa vastata itseään koskeviin hyökkääviin kirjoituksiin?

Perussuomalaisia saa tietenkin kritisoida, mutta jos joku väittää Huhtasaaren aikaansaavan tai hyväksyvän (oletettavasti perusteettomasti) hukumiskuolemia, on erittäin perusteltua puuttua asiaan. Joidenkin osallisten alaikäisyys ei muuta tätä asiaa miksikään (muuten kuin että pitää olla tavallista varovaisempi asian käsittelyssä).

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuo on usein toistunut kuvio perussuomalaisten toiminnassa joten en olisi lainkaan yllättynyt jos näin olisi. Tutustu erilaisiin perussuomalaisiin kohdistuneisiin kriittisiin kirjoituksiin ja mm Huhtasaaren ja muiden keskeisten perussuomalaispoliitikkojen reaktioihin niihin.

Koululaisten poliittisesti kantaaottavien töiden kritisoinnin paikka on jossain aivan muualla kuin julkisuudessa tai somessa. Varsinkin sellaisen politiikon osalta jonka kannattajat ovat valmiita haukkumaan ja uhkailemaan kritiikin kohteeksi joutuneita lapsia. Jotan järkeä ja kohtuutta sentään.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #163

Mikä kuvio on toistuva? En osaa tutustua perussuomalaisten kirjoituksiin, jos et kerro mihin, ja mitä johtopääätöksiä minun pitäisi niistä vetää.

Jos koululaisten juliste on jaettu somessa (tai koulussakin, suppeammalle piirille), Huhtasaarella on luonnollisesti oikeus ottaa asiaan kantaa. Huhtasaari ei ole valinnut lapsia sotkettavaksi tähän, vaan muut. Jos nimi linkataan asiattomasti "kuoleen"-teemaan, asiaan on hyvä puuttua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Väitätkö todella, että Huhtasaaren tarkoitus olisi rajoittaa sananvapautta muuten kuin, että hän haluaa vastata itseään koskeviin hyökkääviin kirjoituksiin?"

Kyllähän se aluksi metelöi ja syytti opettajia asiasta että on heidän vastuulla.

Tulkitsen asian niin että Huhtasaaren mielestä opettajien olisi pitänyt puuttua tähän jotenkin mutta sehän olisi ollut sitä sananvapauden rajoittamista.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #176

Eri mieltä oleminen ei ole sananvapauden rajoittamista, eikä mahdollinen rangaistusten tai tapojen muuttamisen vaatiminen ole sananvapauden rajoittamista. Jos oppilaiden juliste olisi jätetty julkaisematta, sekään ei olisi ollut sananvapauden rajoittamista, sillä oppilailla olisi ollut edelleen mahdollisuus julkaista juttu jotain muuta kanavaa pitkin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä hän n i m e n o m a a n pyrki rajoittamaan sananvapautta - mutta vain itsensä ja puolueensa arvostelun osalta.
Hänhän on ilmoittanut tämän nyt lukemattomia kertoja.
Myös " seuraamuksia " on puolue tänään vaatinut opettajalle. Voimme ehkä kuvitella, mitä seuraamuksia.
Selvä kuin pläkki.

Ei tässä todellakaan mistään vastineesta tai puolustautumisesta ole ollut kyse.

Ja olisihan nyt tuollaista harjoitustyötä vastaan puolustautuminen aika koomista pres ehdokkaalta ja " merkittävältä" poliitikolta.
Kyse on poliittisesta manööveristä, jossa pyritään samalla myös rajoittamaan muiden sananvapautta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #198

Jos jotakuta (poliitikkoa tai siviiliä) vastaan esitetään syytöksiä "kuoleen"-tyyliin, on erittääin luontevaa puolustautua. Se ei vie syytösten esittäjältä sananvapautta. Koulun opetusmenetelmistä voi myös vapaasti keskustella.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #200

Saattaa olla luontevaa puolustautua, mutta pitäisi siinäkin joku tolkku olla. Nythän Huhtasaari on tehnyt massiivisia yleistyksiä yhden "piirustuksen" ja sähköpostiviestin perusteella.
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #201

Huhtasaari saattoi tehdä joitain yleistyksiä koulun linjan suhteen, tai ehkä ei (ei muista väittikö jotain koulusta vai vain epäili). Mutta hekinlöön liitetty "kuoleen"-teema on minusta joka tapauksessa riittävä syy puuttua asiaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #209

"Laajamittainen poliittinen aivopesu" = joitakin yleistyksiä? Minusta tuo on jo asioiden paisuttelua eikä missään suhteessa alkutilanteeseen. Sitä paitsi on myös muistettava se fakta, että kansanedustajan on julkisuuden henkilönä siedettävä kovempaa kritiikkiä kuin "tavallisen pulliaisen" - vieläpä kun on kyse hänen poliittisesta toiminnastaan eikä yksityiselämästään.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #240

Huhtasaaren tyylistä voi olla montaa mieltä, mutta se mielestäni pätee, että jos nimi linkataan ilmeisen hatarin perustein kuolemien aiheuttamiseen, tuohon on hyvä (Huhtasaaren tai muiden) puuttua. Poliitikkojen tulee sietää kritiikkiä, mutta se ei tarkoita, että pitäisi jättää vastaamatta kritiikkiin. On hyvä että kritisoidaan, ja on hyvä että huono kritiikki teilataan (silloinkin kun kyse on alaikäisistä).

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #200

Ei.
Jos koulua ja opettajia vastaan esitetään perättömiä syytöksiä, heitä uhkaillaan ja heille vaaditaan " seuraamuksia", se on vainoa ja valehtelua - ei puolustautumista.

Jos koulun syrjinnän ja rasismin vastaiseen linjaan taas vaaditte muutoksia , olkaa hyvä ja esittäkää yksityiskohtainen ehdotuksenne.
Sen täytyy sisältää muutakin kuin vaatimus ymmärryksestä rasismia ja rasisteja kohtaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #350

Mikä on mielestäsi oikea tapa reagoida, jos joku henkilö esitetään julkisesti syyllisenä tuhansien ihmisten kuolemaan johtaneisiin tapahtumiin?

Syrjintää ja rasismia piää tietenkin vastustaa. Tämä asia on tietenkin yleisempi asia ja eri asia kuin jonkin yksittäisen ei-syrjiväksi ja ei-rasistiseksi tunnustautuvan puolueen "syrjiminen".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #200

Mitä tarkoittaa kuoleentyyppinen syytös?
Otat vapauden irroittaa yhden poliitikon ja yhden sanan ja väittää että on joku syytös.
Julistetaiteessa toki yksinkertaistetaan. Jos julisteessa haluaisi esittää joku tappajaksi hänet kuvattaisiin ase kädessä ja hänen jalkojensa juuressa makaisi ruumis. Mitään sellaista tässä julisteessa ei ole. Kuvatataan kahta eri pakolaispolitiikkaa joista toinen sisältää enemmän kuolemaa. Molemmat politiikat ovat henkilöidyt.
Jos julisteessa tosiaan väitettäisiin jotain murhaajaksi niin varmasti koulu olisi jarruttanut tekijöitä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #389

> Mitä tarkoittaa kuoleentyyppinen syytös?

Ei muuta kuin julisteen "kuoleen"-sanaa Halla-Ahon ja Huhtasaaren kuvien yläpuolelle sijoitettuna.

> Otat vapauden irroittaa yhden poliitikon ja yhden sanan ja väittää että on joku syytös.

Koska julisteen keskimmäisessä kuvasa on kumivene, ajatukset ohjautuvat siihen suuntaan, että Halla-Aho ja Huhtasaari olisivat jotenkin syyllisiä 35000+ ihmisen Välimereen hukkumiseen. Jos kohteet pitävät tuota syytöksenä, heillä on oikeus puolustautua.

> Kuvatataan kahta eri pakolaispolitiikkaa joista toinen sisältää enemmän kuolemaa.

Yksi keskeinen ongelma tässä on se, että voi hyvin väittää, että nuo tuhannet kuolemat on pääsääntöisesti aiheuttanut kuvan vasemman puolen politiikka. Perussuomalaiset varmaankin näkevät asian näin, eivätkä halua joutua syytetyksi toisten harjoittamasta politiikasta (ehkä lähinnä EU:n ajamasta, Suomen hyväksymästä).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #390

Voi hyvin väittää. Mikä ongelma se on että voi väittää. Kun ainoa mitä on snnettu on että H&H , on laitettu kuvan peruspinnassa samalle puolelle kuin toinen otsikon sanoista.
Eikö koululaiset mielestäsi saa käyttää/opetella julistetaidetta ollenkaan? Jos saavat tämä juliste on korrekti. Jos eivät saa persusensuurin takia niin tietysti tämä on huono. Persuja ei sinun ja koko äärioikeistolaisen repression kannalta saa kuvat aktiivisiksi politiikan tekijöiksi. Heidät pitää pitää pitää pitää pitää pitää pitää kuvata joko sankareina tai uhreina. Kaikki muu aiheittakoon teidän suunnasta epäasiallista hyökkäilyä. Lopeta jo Laatu. Linjasi on kuvottava.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #397

> Eikö koululaiset mielestäsi saa käyttää/opetella julistetaidetta ollenkaan?

Kannatan radikaalienkin julisteiden tekoa kouluissa. Tämän mukana seuraa tietenkin vastuu, joka on pääasiassa opettajilla. Pitää tehdä selväksi sekä oppilaille, että yleisölle (jos kuvat laitetaan julkisuuteen), että kyse on jonkinlaisesta provokaatiosta tai yhdestä irrallisesta näkökulmasta tai vastaavasta, ja että perussuomalaiset ja toisen laidan henkilöt ja normikansalaiset voivat olla täysin eri mieltä esitetyistä asioista ja näkökulmista. Lisäksi pitää varautua siihen, että jos esittää provokaation, myös vasta-argumentteja on odotettavissa.

Kyseinen juliste on siis ihan ok, ja on hyvä, että oppilaat sen tekivät, mutta jos antaa ymmärtää jonkun olevan syypää tuhansien kuolemiin, pitää varautua tiukkasävyiseenkin palautteeseen. Juliste on osa yhteiskunnallista keskustelua, kuten huomaamme, ja toivottavasti johtaa parempaan ymmärrykseen sekä kouluopetuksesta että syyllisyyskysymksistä.

Persut ovat ärsyttävä ryhmä, mutta ei heitäkään voi aivan miten tahansa käsitellä. Tuo viesti oli sen verran karkea, että voin kuvitella, että jos vastaavia syytöksiä olisi esitetty vaikkapa jostain vähemmistöryhmästä, juttu voisi jo olla poliisitutkinnassa.

> Heidät pitää pitää pitää pitää pitää pitää pitää kuvata joko sankareina tai uhreina.

Tuo tuli sinun mielikuvituksestasi, ei minun. :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #398

Nimenomaan sinun niittisen kirjoittelusi sisältö. H&H on kuvattu politiikkansa henkilöityminä ja jankkaat että se oikeuttaa tapahtumaketjun jota kommenttoimme. Heitä ei mielestäsi saa kuvata politiikkansa edustaja asemassa jollei halua hyökkäysiä. Jäljelle jää feelgoodkuvaukset ja sankari- tai uhrikertomukset. Tämä on yksiselitteinen viestisi ja olet käyttänyt pari vuorokautta sen ajamiseksi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #399

> Heitä ei mielestäsi saa kuvata politiikkansa edustaja asemassa jollei halua hyökkäysiä.

Saa kuvata ja on toivottavaa että kuvataan (lakipykälien rajoissa), mutta pitää varautua kohteiden vastakommentteihin.

> Jäljelle jää feelgoodkuvaukset ja sankari- tai uhrikertomukset.

Nuo edustavat vain marginaalista osaa siitä, mikä on sallittua ja toivottavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #400

Niin. Mielestäsi siis senkaltaisiin kuin nyt on nähty. Vartioden tarve kouluihin, esim?
Lasten nimien julkaiseminen kohupotuakseksi luodussa postauksessa? Suomalaisen koulun mainetta ja auktoriteettia murentamalla?
Nehän juuri tosiasiassa pelotteilla komentavat että persuja ei saa kuvata politiikkansa edustajina.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #401

Ylilyönnit ovat tietenkin tuomittavia tai välteltäviä joka suuntaan. Ja toisaalta niihin on hyvä puuttua, joka suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #402

Ylilyöntiä tässä vaan ei ole kuin yhdellä suunnalla.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #403

Kuten jo tiedät, olen sitä mieltä, että kahden henkilön kuvien linkkaamisen ilmeisestikin syyllisinä tuhansiin hukkumiskuolemiin, moni voi aika helposti katsoa ylilyönniksi.

Toisen suunnan ylilyönneistä ensimmäisenä tulee mieleen ehkä nimien mustaamattomuus.

Molemmat puolet voivat vedota ajattelemattomuuteen tms. Somekeskustelussa ylilyöntejä on ehkä enemmän, mtta toisaalta se kuuluu somekeskustelun luonteeseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #404

Kuule Juho Laatu. Kaikkien luettavana on tämä keskustelu jossa jo olemme yhdessä päätyneet siihen että julisteessa kuvattiin H&H poliittisen agendan edustajina ei murhaajina.
Olet paha trolli joka ei välitä normaaleista keskustelun sisäisen dynamiikan säännöistä. Se on syvästi epädemokraattinen piirre sinussa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Höh, Huhtasaari ja moni natsi-persu lipittelee näkyvästi sananvapauden rajoilla, mutta eivät soisi tätä vapautta niille, jotka eivät pidä heidän tavoistaan ja aatteistaan yms.

Henry

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Markun otsikko on täydellisen hämäävä, koska juurikin esimerkiksi Markku ja Ritala ovat tuoneet tämän aiheen tänne, ei Laura. Te juurikin teette tätä myllytystä median kanssa, ei todellakaan Laura.
Laurasta oli julkaistu henkilökohtainen kuva aika ilkeällä ja paikkaansa pitämättömällä tekstillä ja hän julkaisi sen vain Twitterissä. Sit tuli media, Ritalat ja Markut ja nostaa öyhötyksellään älämölön. Voisitte siis katsoa peiliin, et ketkä tätä täällä pinnalla pitää....

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mitä nämä sitten ovat:

Laura Huhtasaari Puheenvuorossa: Laajamittaisen poliittisen aivopesun on loputtava

Laura Huhtasaari Puheenvuorossa: Koulujen ei tule politisoitua vastustamaan jotain puoluetta

Itselläsikin tuntuu olevan kova syyhy pöyhiä tätä lantakasaa:
Pekka Hetta: Koulu julkaisi somessa mauttoman kuvan-miksi syyt saa...

Henry

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sen on tuoneet alunperin media ja öyhöt ja sen jälkeen esimerkiksi mä. Mä kyl vaan niille kommenteille naureskelin ja tein korjaavan blogin, koska ihmisille syötettiin paskaa tulemaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kai kukaan enää ota näitä persuja vakavasti.

Laura hermostuu koululaisten tekemästä julisteesta, onpa erittäon sopivaa kansanedustajalle.

Yksi persu pahoinpitelee naisia eduskunnassa.

Vuoron perään ollaan oikeudessa eri asioista.

Sitten kilvan itketään netissä, kun maailma on kova.

Lasten asteella tuntuu olevan persujen johtajisto.

Tällaisia pikkulapsia sitten pitäisi jonkun äänestää.

Onneksi moni ei sitä virhettä tee.

Juliste oli muuten hieno ja totuudenmukainen, hienosti ajateltu tekijöiltä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Toistan kysymyksen, kun sivuutat sen.

Millä tavoin työ oli totuudenmukainen?

Sanotko Halla-ahon ja/tai Huhtasaaren murhaavan ihmisiä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taidetta pitää ymmärtää, kuvastaa hyvin persujen mielipiteitä ja heidän maailmankatsomustaan.

Aina tietysti kärjistetään, mutta se kuuluu asiaan.

Pitää kysyä tuolta josko saisi oikeudet tuohon ostettua, tulisi komeita paitoja ja julisteita, ja kauppa kävisi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #144

Loistava idea !
Mihin voisi tehdä aloitteen?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #144

Oletko tosiaan sitä mieltä, että hukkumiskuolemat välimerellä ovat jotenkin persujen vika, ja juliste tässä mielessä oikeassa? Kysyin jo aiemminkin, mutta en vielä saanut vastausta. Mikä tuossa "kuoleen"-väitteessä on persuja kuvaavaa faktaa?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #158

Miten pitäisi suhtautua siihen, että Halla-aho on vaatinut merihädässä olevien pelastamisen muuttamista rangaistavaksi? Et näe tällä mitään yhteyttä tuohon oppilastyön väitteeseen?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #159

En tiedä mitä Halla-Aho on sanonut ihmisten pelastamisesta merestä (linkki pliis). Jos ihmisiä laivattaisiin ilmaiseksi Turkista ja Libyasta, tämä estäisi kuolemia, mutta voisi muuten olla kestämätön politiikka. Se että pakolaisia yllytetään liikkeelle vaikkapa "pakolaiset tervetulleita" -julistein, on omiaan lisäämään hukkumiskuolemia. Se "perussuomalaistyylinen" politiikka, jossa vaaditaan "rajoja kiinni" ja pakolaisia palutettavaksi Turkkiin ja Libyaan leireille olisi omiaan vähentämään kuolemia. Se että joku poimii pakolaisia välimerestä laivoihin, tarkoituksena kuljettaa heidät Eurooppaan, voi sekä estää (poimimalla) että lisätä (yllyttämällä) kuolemia. Se on minusta selvä, että pakolaisvirtaa ovat ylläpitäneet enemmän muut puolueet kuin perussuomalaiset, ja siksi niillä on näiltä osin myös perussuomalaisia suurempi vastuu kuolemista. Siksi "kuoleen"-ilmausken liittäminen perussuomalaisiin on kohtuutonta (vaikka oletettaisiinkin, että myös perussuomalaiset ovat tehneet jotain sellaista, mikä on aiheuttanut kuolemia). Oleellista on siis se, että syylliset välimeren ylittävien pakolaisvirtojen ylläptoon löytyvät pääasiassa poliittisen spektrin toisesta päästä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #165

Tässä parikin linkkiä:

Europarlamentaarikko Halla-aho esimerkiksi jätti tammikuussa EU-komissiolle kirjallisen kysymyksen, jossa hän esitti sanktioita Eurooppaan pyrkiviä afrikkalaisia merihädästä Välimerellä pelastaville kansalaisjärjestöille.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/analyysi-orpo-oli...

Suomen Meripelastusseura: Halla-ahon aloite on epäinhimillinen

https://www.iltalehti.fi/uutiset/20170128220006151...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #168

Poimin noista artikkeleista eniten Halla-Ahon sanomalta näyttävän kohdan.

> on "hyvin vakava ongelma, että Välimerellä toimii meritaksipalvelu, joka tuo tuhansittain ihmisiä Eurooppaan sen sijaan, että heidät palautettaisiin takaisin lähtösatamiin"

Ei kai tässä ole mitään ongelmaa. Taksipalvelua ei kai voi pitää hyvänä ratkaisuna, jos oletetaan, että EU ei halua ottaa maahantulijoita vastaan rajattomasti. Hukkumiseen hän ei ainakaan tuolla kannanotollaan mielestäni kannustanut. Lähtösatamiin palauttainen todennäköisesti vähentäisi hukkumiskuolemia (mutta tuossa ehdotuksessa on toki muita ongelmia).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #173

Halla-ahon selitykset meritaksipalveluista ovat erikseen, kyseessä olivat kansalaisjärjestöt.

Halla-aho tiedustelee Euroopan komissiolta, onko sillä aikomusta yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa ryhtyä toimenpiteisiin kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden sanktioimiseksi. Laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden osallistuvien kansalaisjärjestöjen toimilupien epääminen voisi olla tällöin yksi mahdollinen sanktiomekanismi.

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/478683-hall...

Välimerellä on toiminut pelastustehtävissä mm. Ruotsin meripelastusseura.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #180

Siitä riippumatta, mikä järjestö kuljetuksia hoitaa, kai Halla-Ahon kannanotto siihen suuntaan, että pelastettavat palautettaisiin lähtäsatamaan, pitää tulkita hukkumiskuolemia vähentäväksi suunnitelmaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #183

Kts. alla oleva kommentti 184: Halla-ahon aloitteseen ei liittynyt minkäänlaista kannanottoa siihen suuntaan, että pelastettavat palautettaisiin lähtösatamaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #190

Lainasin linkkaamaasi juttua. Sieltä se löytyi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #194

Aivan sama mitä Halla-aho Suomen mediassa selittelee kun aloitteensa Euroopan parlamentissa oli se mikä oli, ilman palautuksia.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #183

Ei kyllä pitäisi koskea tikullakaan Halla-aho keskusteluihin, mutta minäkin olen tuon hänen kannanottonsa tulkinnut samoin. Käsittämätöntä on sekin, että miten heikkolahjainen kansanosa on onnistunut vääristelemään tuon kannanoton sellaiseksi, että hukkuvien pelastaminen olisi rangaistavaa?

Vaikuttaa siltä, että ihan normaali luetun ymmärtäminen on jossakin vaiheessa tehnyt suurelle osalle suomalaisista "tenkkapoon", tai sitten väärinymmärtäminen on vain niin paljon fantsumpaa, kun kyseessä on poliittinen vihollinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #202

" tai sitten väärinymmärtäminen on vain niin paljon fantsumpaa, kun kyseessä on poliittinen vihollinen."

Kaikkea ei pidä yrittää politisoida, esim.:

Pelastakaa Lapset on tyrmistynyt europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps) ehdotuksesta evätä kansalaisjärjestöiltä toimilupa, jos he pelastavat pakolaisia ja siirtolaisia Välimerestä. (”Halla-aho rankaisisi pakolaisia merestä pelastavia kansalaisjärjestöjä”, HS 25.1.) EU-maiden on kyettävä löytämään ihmisoikeuksia kunnioittavia, kestäviä ratkaisuja pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan sekä luotava turvallisia ja laillisia reittejä Eurooppaan.

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset on syyskuusta 2016 lähtien pelastanut yli 2 700 ihmistä, heistä yli 400 lasta. Meripelastusalukseemme poimituista lapsista 80 % on ollut liikkeellä yksin, ilman vanhempiaan tai huoltajaa. Pohjois-Afrikasta Italiaan lähteneistä ihmisistä joka neljäskymmenes kuoli viime vuonna.

https://www.pelastakaalapset.fi/uutiset/eu-turkki-...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #206

Halla-aho voi olla minkälainen ihmishirviö tahansa, mutta ei hän kannanottonsa mukaan ole kuitenkaan vaatinut rangaistavaksi hukkuvien pelastamista. Itsekin varmaan ymmärrät, että kyse on ollut siitä, mihin pelastetut pelastamisen jälkeen laivataan, vai?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #211

Kyllä tämä on ihan selvää pässinlihaa vailla mainintoja pelastamisen jälkeisistä toimenpiteistä, Halla-aho esittää toimiluvan epäämistäkin:

Laittoman maahanmuuton torjumiseksi kansalaisjärjestöjen muuttoliikettä kiihdyttävät meripelastusoperaatiot Välimerellä tulisi säätää lailla rangaistaviksi. Laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioihin osallistuvien kansalaisjärjestöjen toimiluvan epääminen voisi tällöin olla toimiva sanktiomekanismi.

Aikooko komissio ryhtyä yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa toimenpiteisiin, jotta kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatiot sanktioitaisiin?

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #212

Eikös tuokin liittynyt siihen, kun kaikki pelastetut laivataan eurooppaan, eikä lähtösatamaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #213

Ei. Kyseessä on Halla-ahon aloite Euroopan parlamentille, saamansa vastaus kommentissa #184. Muuta siihen ei liittynyt.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #216

Ei noissa myöskään ollut mainintaa, että Halla-aho haluaisi hukkuvien pelastamisen rangaistavaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #219

Se nyt vielä puuttuisi, kuten mainittu

Kantaa on asiassa ottanut muun muassa Suomen Meripelastusseura, joka pitää kansalaisjärjestöjen meripelastusoperaatioiden sanktioimisesta epäinhimillisenä sekä kansainvälisten lakien ja sopimusten vastaisena.

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/480375-tays...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #223

Ja kuten jo vastauksessani #116 kirjoitin, niin meripelastusseura on täysin oikeassa, mutta hukkuvien pelastamista ei ihmishirviökään ole vaatinut rangaistavaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #226

Mitä meripelastusoperaatiot mielestäsi ovat jos eivät myös hukkuvien pelastamista? Ja niitähän Halla-aho esitti sanktioitaviksi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #227

Eiköhän kysymys ollut ennemminkin siitä, että olisiko niitä pelastettavia noin paljon, ellei salakuljettajilla ja asiakkailla olisi tiedossa, että vapaaehtoisten laivat palttiarallaa kilpailevat siitä, kuka saa pelastaa eniten?

Lähtisikö ylitäyteen lastattuja puuveneitä merelle varmaan tuhoon, jos jo lähtiessä on tiedossa, että uppoamisen jälkeen ei varmaa pelastusta olekaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #229

Ei se Halla-ahon kirjallinen aloite selittelyillä miksikään muutu.

Uutisistahan hukkuneiden määrät selviävät.

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/valimerella-on-h...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #230

Mistähän johtuu, että noita hukkuneita on noinkin paljon?

Ei minulla ole mitään tarvetta selitellä. On muutama asia mitä henk.koht en voi sietää, ja yksi niistä on tahallinen väärinymmärtäminen.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #165

Nämä kommentoijat vähän vaan "kärjistävät".

Piti etsiä kyseinen kirjallinen kysymys, kun kukaan ei osannut linkata.

Ei mielestäni liittynyt merihädässä olevien hukuttamiseen vaan taksiliikenteen lopettamiseen.

Euroopan parlamentti: Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset: Kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden sanktiointi
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...

Ja vastaus:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #184

Liittyi kansalaisjärjestöjen meripelastusoperaatioiden sanktioimiseen:

Aikooko komissio ryhtyä yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa toimenpiteisiin, jotta kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatiot sanktioitaisiin?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #191

Kommenttisi 227: "Mitä meripelastusoperaatiot mielestäsi ovat jos eivät myös hukkuvien pelastamista? Ja niitähän Halla-aho esitti sanktioitaviksi."

Onko Libyan rannikolla merihädässä olleiden kuljetus Libyaan hukuttamista?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #184

Taksiliikenne näyttäisi ainakin toistaiseksi loppuneen Libyan ja Tunisian läheisiltä merialueilta. Viimeisin siellä avustustyössä ollut Aquarius2 alus (Panaman rekisterissä) on poistunut alueelta. Syynä on Panaman (aiemmin Gibraltarin) lipun alla toimimisen kieltäminen. Wikissä yästä "merenkulkuviranomainen ilmoitti kuitenkin 22 päivänä syyskuuta 2018, että se on aloittanut menettelyn, jolla poistetaan Aquarius (nyt nimeltään Aquarius 2) rekisteristä, jossa mainitaan maahanmuuttajien osalta kansainvälisen oikeuden rikkomukset, pelastaminen merellä ja kieltäytyminen siirtämään maahanmuuttajat takaisin alueelle, josta he ovat peräisin."
https://en.wikipedia.org/wiki/Aquarius_2

Kansainvälisen oikeuden mukaan olisi mereltä pelastetut tullut palauttaa lähtösatamaan, joten eikös Halla-aho olekin ollut oikeassa komissiolle esittämässään tiedustelussa. Muuten tuo mainittu Aquarius 2 pelatuskäytössä ollut alus näyttäisi olevan lähellä Mallorcaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #252

"Kansainvälisen oikeuden mukaan olisi mereltä pelastetut tullut palauttaa lähtösatamaan,"

Halla-aho näkyy olevan toista mieltä:

Kansainvälisen lain mukaan merihädästä pelastetut voidaan viedä lähtösatamaan tai lähimpään turvalliseen satamaan.

– Libyan edustalta poimittujen kuskaamista Eurooppaan perustellaan sillä, että lähtösatama – eli Libya – ei ole turvallinen. Tässä voi olla perää. Mutta miksi mereltä pelastettuja ei viedä esimerkiksi Tunisiaan? Halla-aho kysyy.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-oikeus-hake...

" joten eikös Halla-aho olekin ollut oikeassa komissiolle esittämässään tiedustelussa."

Missä komissiolle esittämässään tiedustelussa Halla-aho on siitä maininnut?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #254

Näyttää tuosta Halla-ahon kirjallisesta kysymyksestä muodustuvan sinun ”Dublin asetuksesi”. Pari vuotta siinä meni ja vieläkin tulee välillä vastaan näitä tietäjiä... Tsemppiä projektiin!

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #165

Kerroit oman MIELIPITEESI siitä, ketkä poliitikot ovat syyllisiä Välimerem kuolemiin. Oppilaat kertovat julisteessa toisen mielipiteen.

Sinun mielestäsi oppilaiden mielipide on "kohtuuton". Useimpien mielestä oikea.

Kyse on joka tapauksessa mielipiteistä. Ja sen julkaiseminen kuuluu sananvapauteen.

Paitsi jos kritisoi persuja.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #215

Minusta se mielipide, että perussuomalaiset ovat vähemmän syyllisiä hukkumiskuolemiin kuin muut puolueet on ainakin helposti perusteltavissa. Se että Huhtasaari voi helposti väittää väitteen olevan väärä, antaa hänelle selvän oikeuden valittaa asiasta. (Mahdollisuus molempiin tulkintoihin siis jo riittää kritiikin oikeutukseksi.)

Julisteen kaltaiset väitteet kuuluvat tietenkin sananvapauden piiriin (jos eivät ole liian herjaavia tms.). Huhtasaarella on myös sananvapaus, ja siis mahdollisuus puolustautua tuollaisia syytöksiä vastaan. Et kai ole ehdottamassa, että Huhtasaaren olisi pitänyt kokonaan vaieta?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #221

Perustelet taas ommaa ja Huhtasaaren mielipidettä kuolemiin syyllisistä, se on asian kannalta irrelevanttia.

Ja Huhtasaarella on tietenkin oikeus kertoa näkemyksensä oppilaiden julisteesta. Onko se poliitikolta mielekästä vai typerää, on toinen juttu.

Olennaista on tapa, jolla Huhtasaari toimi. Hän julkaisi työn tehneiden lasten nimet, siis maalitti heidät. (Sillä ei ole suurta merkitystä, olivatko nimet jo aiemmin näkyvillä jossain Instagramissa, sieltä ainakaan useimmat persuhörhöt eivät niitä olisi löytäneet.) Hän todellakin otti lapset poliittisen pelin nappuloiksi.

Hän syytti yhden julisteen perusteella koulua poliittisesta aivopesusta. (Tätä ei lievennä hänen epämääräiset puheensa koululta tai kouluilta tulleista puheluista.) Hän syytti koulua siitä, että kuvan seinälle laittaminen sallittiin. Hän syytti koulua poliittisesta ajojahdista.

Täydellisen arvostelukyvytön poliitikko.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #233

Lisään vielä, että ymmärtääkseni julisteen toi todelliseenejulkisuuteen Huhtasaari itse, muuten emme tietäisi siitä mitään.

Huhtasaarella ei siis ollut mitään syytä "puolustautua".

Se, että hän toi julkisuuteen lasten tekemän julisteen tällä tavalla on yksiselitteisen törkeää.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #234

Tuon tason väitteisiin on hyvä reagoida myös siinä tapauksessa, että tekijät ovat alaikäisiä. Perättömiksi katsotut väittämät on hyvä oikaista, eikä jättää elämään. Jos asiaan ei puututa, tuollainen syyttely saattaa eskaloitua pahemmaksikin. Huhtasaaaren esittämät syytökset ovat kai olleet lievempiä kuin häneen kohdistetut.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #275

Höpöhöpö taas kerran. "Perättömiksi katsotut väittämät". Kyse on mielipiteistä. Ja tässä tapauksessa lapsista. Jotka eivät edes esittäneet poliittisesta retoriikasta poikkeavaa mielipidettä.

Jankkaat siis turhaan samaa levyä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #330

Aivan, kyse on mielipiteistä ja niihin liittyvästä keskustelusta. Alaikäisten osallistuminen ei muuta tilannetta muuten, kuin että muiden pitää miettiä hieman tarkemmin mitä sanovat.

Levyni on sama, mutta kai asiaa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #332

Ja juuri sitä Huhtasaari ei tehnyt. Etkä sinäkään ymmärrä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #336

Jos Huhtasaari toimi lasten suhteen jotenkin tahdittomasti, pitää kai olettaa, että toimi näin vahingossa. Häntä mustamaalaavaan toimintaan oli joka tapauksessa hyvä antaa palautetta. Huhtasaari ei raahannut lapsia tähän konfliktitilanteeseen, vaan sen tekivät jotkut muut.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #338

Huhtasaari ei raahannut lapsia tähän konfliktitilanteeseen?

Voi herranpieksut, kukahan sen teki? Hän julkaisi luvatta oppilaiden etunimet, koulun ja teoksen. Ilman sitä käytännöllisesti katsoen kukaan ei tietäisi julisteesta.

Oppitunnilla tehty ja instassa julkaistu juliste ei ole mustamaalaavaa toimintaa. Vadtasvia julisteita tehdään pilvin pimein kouluissa ja ties kenestä julkisuuden henkilöstä. Pikkusieluisia ovat vain ikuiset marttyyrit, persut.

"Jos toimi tahdittomasti? Mistä tuo jos-sana? Sinun mielestäsi lasten nimien ja teoksen luvaton julkaisu ei ole siis varmuudella tahditonta? Eikö sinulla ole vähäistäkään arvostelukykyä, vain fanaattista idolin puolustelua?

Ja miksi pitää olettaa, että Huhtasaari töpeksi vahingossa? Opettaja tietää hyvin lakipykälät. Ehkä jopa kansanedustaja.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #361

En näe noiden huomioittesi mitenkään kiertävän sitä asiaa, että on hyvä reagoida asiaan (tietenkin sopivan tahdikkaasti), jos joku henkilö esitetään syyllisenä tuhansiin kuolemiin.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #332

Et näköjään ymmärrä mielipiteen ja faktan eroa.

Väärin kerrotut faktat edellyttävät oikaisua, näin esimerkiksi journalistisiin sääntöihin sitoutunut media (johon persujen lehti ei muuten kuulu) tekee.

Mielipiteitä sen sijaan ei tarvitse eikä voikaan oikaista.

Lasten julisteessaan esittämä mielipide ei siis edellyttänyt mitään "oikaisua" Huhtasaarelta tai keneltäkään muultakaan.

Kuvitteletko jonkun luulleen, että Huhtasaari allekirjoittaa julisteen viestin?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #362

> Et näköjään ymmärrä mielipiteen ja faktan eroa.

Sinä puhuit mielipiteistä, ja viittasin sanomaasi.

> Mielipiteitä sen sijaan ei tarvitse eikä voikaan oikaista.

Mutta saa oikaista, ja tietyissä tilanteissa on syytäkin.

> Kuvitteletko jonkun luulleen, että Huhtasaari allekirjoittaa julisteen viestin?

En. (Vastasin tähän retoriseen kysymykseen vain, koska aiemmin pyysin sinulta eksplisiittisiä kysymyksiä, jos haluat konkreettisia vastauksia.)

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #367

Laitat tekstistäni lainauksen, mutta et vastaa kertaakaan tekstini sisältämään ajatukseen, argumenttiin. Yksikään ei edes sivua niitä. Ei vähääkään.

Muka-vastauksilla luulet vaikuttavasi älykkäältä kirjoittajalta.

Säälittävä trolli.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #383

Jos on vielä jotain epäselvyyttä tai kysyttävää Huhtasaari-asiasta, niin vastailen kyllä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #385

Sinulla ei ole mitään Huhtasaareen tai muuhunkaan liittyvää, jota kaipaisin.
Kun ei ole argumentteja, miin ei ole argumentteja.

Roolisi täällä täyttäisi mainiosti papukaija. No, ehkä se ei osaisi valehdella.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #233

> Ja Huhtasaarella on tietenkin oikeus kertoa näkemyksensä oppilaiden julisteesta.

Olemme näköjään samoilla linjoilla. Minusta kuolemista syyttäminen on sen verran vakava asia, että asiaan puuttuminen on hyvin perusteltua. Hiljaa oleminen jättäisi julisteen viestin ehkä elämään oppilaiden ja muun yleisön mielissä totuutena.

Myös tyylikysymyksistä ja (jo julkaistujen) nimien suttamatta jättämisestä voi keskustella, mutta pääasia tässä lienee se, että puolustautua saa, ja tietyissä tilantessa on syytäkin.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #271

Katso edellinen viestini.

Lasten nimien ja teoksen luvattoman julkaisemisen sekä lasten persuhörhöille maalittamisen kutsuminen tyylikysymykseksi osoittaa, ettet ymmärrä yhtään, mistä on kyse. Sen enempää kuin Huhtasaarikaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #331

Lasten (jo julkaistujen) etunimien uudelleenjulkaiseminen ei ollut ehkä pars valinta. Olisi ehkä mustannut, jos olisi tilanteen oivaltanut.

Tämä ei kuitenkaan muuta sitä perusasiaa (sama vanha levy) miksikään, että hänellä on hyvä syy kommentoida, jos hänen naamataulunsa linkitetään syyllisen roolissa 35000+ ihmisen hukkumiseen.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #333

Kaikkien aikojen jankkaaja ja vähättelijä.

Käytännöllisesti katsoen kukaan ei tieyäisi julisteesta ja ladten nimist, jos Huhtasaari ei olisi niitä tuonut julkisuuteen. Miten tämä on sinulle niin vaikea ymmärtää?

Huhtasaari on opettaja. Opettajan ei tarvitse oivaltaa nimien peittämistä, opettaja tietää. Kuten muutkin normaalijärkiset suomalaiset.

Kirjoitit:

"Jos perussuomalisista esitetään julisteen tasoisia väitteitä, julisteen voi julkaista sellaisen huomautuksen kanssa, että kyse on tarkoituksellisesta provokaatioista, liioittelusta tai vastaavasta. Julisteen laittaminen yleisön saataville ilman mitään selityksiä tarkoittaa, että se luetaan sellaisenaan, ja tällöin väitteiden kohteiksi joutuneilla on syy ja oikeus puolustautua."

Vaadit, että opettajan olisi pitänyt laittaa julisteen oheen selite, että se on liioitteleva, siis että oppilaat ovat väärässä.

Kuitenkin väitit puolustavasi sananvapautta, myös oppilaiden. Aika erikoinen käsitys sananvapaudesta.

Vaadit myös, että oppilaiden pitää varautua kestämään kritiikkiä. Julistetta tekevien lasten pitää siis varautua siihen, että poliitikko julkistaa luvatta heidän nimensä ja teoksensa sekä maalittaa heidät persuhörhöille.

Erikoinen käsitys lapsen asemasta koulussa ja yhteiskunnassa. Toivottavasti et ole opettaja.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #337

> Käytännöllisesti katsoen kukaan ei tieyäisi julisteesta ja ladten nimist, jos Huhtasaari ei olisi niitä tuonut julkisuuteen. Miten tämä on sinulle niin vaikea ymmärtää?

Tapahtumien ketju ei ole mitenkään vaikea ymmärtää. Joku keksi projektin, joku teki julisteen (etunimineen), joku ohjasi toimintaa, joku julkaisi julisteen koulussa ja netissä (etunimineen), Huhtasaari vastasi häntä koskeviin vääriksi katsomiinsa väitteisiin, media otti asiakseen tuoda asian vielä laajempien piirien tietoisuuteen, ja some peesasi. Huhtasaaren osuus tässä ketjussa on täysin ymmärrettävä. Jos maailmalla levitellään tuollaista viestiä hänestä, asiaan on hyvä puuttua. Jo julkisuuteen tulleet julisteen allekirjoitukset olisi tietenkin voinut peittää, mutta eipähän huomannut (tai ei katsonut tarpeelliseksi).

> "Vaadit, että ..."

En. Olen jo kommentoinut tuota väitettäsi pari kertaa.

> väitit puolustavasi sananvapautta

Kyllä.

> Vaadit myös, että oppilaiden pitää varautua kestämään kritiikkiä.

Kaikkien pitää vastata tekojensa seurauksista. Oppilaita tulee kohdella hieman eri hansikkain kuin aikuisia.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #342

Niin, kukaan ei tietäisi julisteesta, jos ei Huhtasaari olisi tuonut sitä julkisuuteen. Ei se muutu miksikään sillä, että kertaat kronologiaa.

Netissä julisteen nähneitä oli satoja, korkeintaan tuhansia. Nyt puhutaan sadoista tuhansista.

Huhtasaari nimenomaan halusi julisteen julkisuuteen. Motiivi ei todellakaan ollut puolustautuminen, vaan herkkähipiäisyys, arvostelukyvyttömyys tai vaalikampanja - tai mikä tahansa näiden kombinaatio.

Kiistät taas vaatineesi julisteen julkaisun oheen opettajan selitystä. Siis valehtelet sujuvasti. Kuten tuolta ketjusta alempaa näkyy.

Uskovaisuutesi osoitat vähättelemällä Huhtasaaren teon törkeyttä: olisi voinut mustata nimet, ei huomannut tai katsonut tarpeelliseksi. Niin, eihän laki koske opettajia ja kansanedustajia. Lapset saa altistaa persuhörhöjen hyökkäyksille.

Lapsia ei voi vaatia kestämään julkisuuden painetta tunnilla tehdyn julisteen takia. Olet sokea.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #359

Laatu ei ole sokea. Hänellä on tapana liikkua muka-asiallisena toistelemassa samoja argumentteja joka ketjussa vaikka ne parissa ketjussa on jo tyrmätty. Sokea ei siihen pysty.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #359

En ymmärrä miksi paheksut asiaa joka suuntaan. Jos otat itse tapahtumien kulun puheeksi, kai siitä sopii puhua. Jos julisteissa on kannanottoja, kai niistä sopii puhua. Huhtasaari toi asiaa julkisuuteen omalta osaltaan, aivan perustellusti.

> Kiistät taas vaatineesi julisteen julkaisun oheen opettajan selitystä.

Aivan. Perustelut löydät aiemmista postauksista.

> Uskovaisuutesi osoitat vähättelemällä Huhtasaaren teon törkeyttä

En vähättele. Huhtasaari ei mustannut nimiä vaikka olisi voinut. Syytä mustaamatta jättämiseen emme tunne.

> Lapset saa altistaa persuhörhöjen hyökkäyksille.

Paheksut varmaankin opettajien toimia tässä. :-)

> Lapsia ei voi vaatia kestämään julkisuuden painetta tunnilla tehdyn julisteen takia.

Jos käyvät omenavarkaissa, saavat kuulla siitä. Jos kiusaavat kaveria välitunnilla, saavat kuulla siitä. Sama koskee myös poliitikkojen maineen mustaamista. Eivät mene rikki moisesta. Oppivat vain lisää maailmasta. Parempi opettaa rehelliseen keskusteluun kuin vastuuttomaan puskista huuteluun.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #363

Sini Lappalaisen analyysi (kommentti 360) on osuva.

Pyörität samoja mantroja, jotka on jo argumentoitu nurin. Et vastaa esitettyihin argumentteihin. Varjonyrkkeilet, kiertelet, väistät, vaihdat aihetta, ymmärrät tahallaan väärin, kuittaat argumentit hymiöillä, kikkailet mielestäsi ovelasti sanoilla.

Tällaista henkilöä kutsutaan muun muassa trolliksi.

Ja kaiken kukkuraksi valehtelet sukkana omista teksteistäsi.

En viitsi enää alentua tasollesi. Vähissä ovat asialliseen keskusteluun pystyvät persut.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #370

En löytänyt tällä kertaa kommenteistasi mitään Huhtasaari-tapaukseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #363

Jos esität tapahtumista kronologian, on aihetta mainita, että Huhtasaaren jolkaisema kuva on eri kuin taidekaaren aiemmin julkaisema kuva. Kyse ei siis ole mistään ajattelemattomasta jakamisesta verkossa, vaan vartavasten huhtasaaren tarkoitusperien tyydyttämiseksi luvatta tehty julkaiseminen. Kronoligiaan olisi hyvä myös sisällyttää Huhtasaaren innoittamat uhkailut. Vai ajattelitko niiden tulleen vain sattumalta heti perään?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #391

Nuo sopivat kronologiaan muuten, mutta jättäisin siitä positiivisesti ja negatiivisesti arvottavat sanat pois. Siis vain faktoja, ei mielipiteitä (varsinkaan jonkin osapuolen näköisiä). Samoin arviot henkilöiden motiiveista pitäisi kai jättää pois (paitsi jos ilmeisiä ja kohteiden hyväksymiä). Huhtasaaren innoituskin on aika spekulatiivista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #392

Olisikohan pointti ollut, että esitit tarkoitushakuisesti vajaan kronologian. Kuvaamalla poisjätettyjä asioita tarkemmin, kerroin muille lukijoille miksi jätit ne mainitsematta. Sinullehan minun ei sitä tarvinnutkaan selittää.

Onneksi sinun kronologiassa ei ollut arvottavia sanoja, kuten vääriksi katsomiaan, otti asiakseen, peesasi...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #393

Täydennä kronologiaa, niin näemme, millainen siitä tulee ja mitä puuttui.

- "vääriksi katsomiaan" => oletan että kaikki ovat tästä samaa mieltä
- "otti asiakseen tuoda" => voi korvata myös sanalla "toi"
- "peesasi" => voi korvata ilmauksella "teki samoin"

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #215

Se on pikemminkin faktoihin perustuva johtopäätös.
Johon liittyy moraalinen kysymys siitä, kumpi linja on oikea.

Toisin kuin tämä persujen "kysymys", joka on juurikin propagandaa ja manipulointia.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

"Kuoleen" tarkoittanee poliittista agendaa, jonka toteutuminen tarkoittaisi surkeilla aluksilla matkaan lähteneiden ihmisten pelastamisen kieltoa ja käytännössä siis varmaa kuolemaa.

Olen tästä asiasta esittänyt Huhtasaarelle hänen omassa blogissaan kysymyksen, johon hän ei ole katsonut tarpeelliseksi vastata. Ainakin toisen kollaasin samalle puolelle asetetun persoonan kommentit viittaavat vahvasti kuvaamaani agendaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #170

Ks. viesti 173. Ainakin jotkut Halla-Ahot tähän kysymykseen liittyvät sanomiset voi tulkita hyvin hukkumiskuolemia vähentäviksi.

Jos Halla-Aho on kehottanut jättämään hukkuvat mereen tms., joku varmaankin kaivaa linkin noihin sanomisiin jostain. En usko, että tuollaista löytyy mistään. Toki jotain Seija Nylundin tarjoamaa linkkiä raflaavampaa voi jostain löytyä, mutta palataan niihin sitten kun/jos löytyy.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #178

Ei voi. Halla-ahon aloite oli suora pyrkimys kieltää merihädässä olevan pelastaminen. Jos hänen tavoitteensa olisi ollut kuvaamasi kaltainen, olisi hän sen sijaan vaatinut jokaisen pelastetun välitöntä palauttamista lähtömaahan heti merestä noukkimisen jälkeen.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #185

> Halla-ahon aloite oli suora pyrkimys kieltää merihädässä olevan pelastaminen.

Ehkä kaivat jostain linkin, jossa Halla-Aho on sanonut noin. Pelkkä toisen laidan mielikuva ei riitä todisteeksi.

P.S. Lainatussa kommentissa Halla-Aho kehotti nimenomaan palauttamaan ihmiset takaisin lähtösatamiiin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #188

Tiedät, ettei ole sellaista todistetta joka sinulle kelpaisi. Ei vaikka Halla-aho selittaisi sinulle asian itse ;)

Aloitteen sanateksti on kuitenkin täysin yksiselitteinen, mutta vain meille ei uskoville.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #189

Ja kumpi meistä oli se uskova? :-)

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #280

Leikit onnistuneesti tyhmää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #185

No voi hyvä tavaton tätä väärin ymmärtämisen tallista/tahatonta taitoa. Kaikki alukset, jotka tuolla Libyan-Tunisian merialueilla liikkuvat ovat kansainvälisen merenkulkuoikeuden mukaan velvollisia meripelastuksien suorittamisiin. Näin ollen kun alueella liikkuu vuorokausittain valtavan suuri määrä kaikenlaisia aluksia ihan ilman meritaksiliikennettä. Ei ole tarvetta harjoittaa ilmaista kuljetusta nimenomaan Eurooppaan. Mereltä pelastetut on kuljetettava lähtösatamaan.

Ilmainen yleishyödyllisten järjestämä meripelastustoiminta vain kiihdyttää mahdollisia hukkumismääriä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #253

Pelastustehtävän merellä suorittanut alus poikkeaa alkuperäisestä määränpäästään lähtökohtaisesti vain jos lisävahinkojen välttäminen sitä edellyttää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #263

Max, olen seurannut kuukausien ajan päivittäin noiden pelastusalusten sijainteja. Ovat ihan pääsääntöisesti olleet niin Tunisian kuin Libyan merivalvonta-alueen läheisyydessä. Mitä tulee sitten noiden muiden tuolla merialueella liillumiseen, niin viime aikoin oli selvästi havaittavissa alusten kulkevan enemmän läheltä Maltaa ja Sisiliaa. Eivät siis halunneetkaan osallistua merilestuksiin, joita hoitivat yksin yleishyödylliset pelastusalukset.

Pelastettujan kohdalla lähin satama olisi aina ollut joko Tunisiassa tai Libyassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #270

Vastasin tähän väitteeseesi.

Näin ollen kun alueella liikkuu vuorokausittain valtavan suuri määrä kaikenlaisia aluksia ihan ilman meritaksiliikennettä. Ei ole tarvetta harjoittaa ilmaista kuljetusta nimenomaan Eurooppaan. Mereltä pelastetut on kuljetettava lähtösatamaan.

Ei rahtilaiva lähde Libyassa tai Tunisiassa käymään vain siksi, että se on mielestäsi lähellä.

On sitten eri asia, ettei noita purkkeja varmaan upotella rahtialusten lähellä, kun ne ovat noukkimiseen huonosti sopivia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 131

Mitenkäs se asia tietyissä piireissä meni: 'Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan'. Tämän kylmäävän ilmiön lausujan voi itse kukin etsiä itse.
Koululaiset esittivät näkemyksiään. Sitten asialle hyökkäsi polpo Huhtasaari kun sai mitä oli tilannut.

Toisaalta vain sokea tai henkisesti hidas kuvittelee etteikö EU:n ja eurooppalaisten maiden maahanmuuttopolitiikalla ole yhteyttä siihen miten ihmisiä Välimerellä kuolee. Mitä tiukempi, sitä enemmän vainajia.

Se ei kuitenkaan kuulu mitenkään nyt tuon maamme valtaeliittiin kuuluvan poliitikon alaikäisten koululaisten maalitukseen. Enpä tiedä historiastamme että vastaavaa olisi tapahtunut aiemmin. Kannattaa painaa päivämäärä mieleen.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #177

> Toisaalta vain sokea tai henkisesti hidas kuvittelee etteikö EU:n ja eurooppalaisten maiden maahanmuuttopolitiikalla ole yhteyttä siihen miten ihmisiä Välimerellä kuolee. Mitä tiukempi, sitä enemmän vainajia.

Se on selvä, että EU:n politiikalla, eri maiden politiikalla ja muilla Euroopan tapahtumilla on vaikutusta hukkumiskuolemien määrään. Mutta miksi oletat, että tiukka pakolaispolitiikka johtaisi suurempaan vainajien määrään? Esimerkiksi voi ottaa Australian (aika tylyn, ehkä "persuhenkisen") politiikan (maahantulijoiden sijoittaminen erillisille leireille), joka on johtanut hukkumiskuolemien radikaaliin vähenemiseen. Maahantulijoiden toivottamisen tervetulleiksi ("epäpersumaiseen" tyyliin) voi taas olettaa johtavan suurempaan pakolaisvirtaan ja suurempaan hukkuneidenkin määrään. Eikö tasapaino ole pääsääntöisesti aivan päinvastainen kuin annoit ymmärtää?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #177

Tässä on kaksi historiallista ulottuvuutta
1. Ihmiset, jotka täysin varmasti tietävät, mitä Halla- aho & kumpp ovat esittäneet ja vaatineet pakolaisten ja heidän pelastajiensa kohteluksi,
tekeytyvät pokkana tietämättömiksi ja sepittävät uskomattomia tarkoituksia, joita hänellä muka " on saattanut olla" .

Tämä on tietynlainen huippu ja käänne Suomen poliittisessa keskustelussa.
Valehtelua on toki esiintynyt ennenkin. Paljon.
Mutta ei niin, että kaikki tiedämme ja valehtelijat tietävät meidän tietävän - ja tietävät meidän tietävän, että he tietävät.

Olemme siis saavuttaneet yhtä falskin poliittisen draaman tason kuin oli Kiinan kulttuurivallankumous.

2. Huippupoliitikkona itseään pitävä ent presidenttiehdokas (!) nostaa sosiaalisessa mediassa metelin siitä, että jonkun peruskoulun oppilaat ovat hänen mielestään arvostelleet häntä harjoitustyössään.
Jonka luonnetta ja tarkoitusta hän ei edes vaivaudu selvittämään - mutta julkistaa sen sijaan suurella haloolla lasten nimet ja koulun nimen!
Tämä on huippu. Suuri päivä Suomen politiikan ja koululaitoksen historiassa. Suuren pohjakosketuksen päivä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on totuudenmukainen ja oikea suhteessa tehtävänantoon. Siinä piti keksiä poliittinen juliste.
Pian varmaan persut kielletään jopa ristisanoista. Älä lausu persun nimeä sillä räyhäjoukko voi iskeä kimppuusi. Vain 100% aito persu saa laittaa mihinkään kuvalliseen tai sanalliseen esitykseen mitään viittausta persuista jollei se ole persukommission tarkastama.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Mikäli muistan oikein, omina kouluaikoinani juuri tuossa vaiheessa tutustuimme mm. retoriikkaan. Siihen harjoituksena kuului klassinen "Paholaisen asianajaja" tehtävä. Se oli mielenkiintoinen ja varsin opettavainen roolileikki, joka on jäänyt elävästi mieleen!

Olisi todella mielenkiintoista tietää noihin julisteisiin liittyvä tehtävänasettelu. Itse en pysty ainakaan yhden monista julisteista nähtyäni päättelemään kokonaisuutta ja asettamaan tuota julistetta kontekstiin. Huhtasaari opettajana varmasti on ottanut selvää tehtävästä ja sen tavoitteista?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jos täytyisi arvailla, niin luulen että liittyy politiikkaan ja arvoihin sekä niiden kuvaamiseen. En sinällään hämmästyisi jos teosten joukossa olisi muitakin puolueita kritisoivia töitä. Mutta toki sellaisten näyttäminen veisi pohjan Huhtasaaren hyökkäykseltä. Yleisesti ottaen nuoria kannattaa kannustaa omien yhteiskunnallisten näkemystensä luomisessa ja niiden kehittämisessä. Eikä opettajien tulisi suinkaan toimia tässä asiassa sensuurina kuten perussuomalaiset tässä näyttävät toivovan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Koulu on antanut tänään useita kertoja tyhjentävän vastauksen , johon kellään täysjärkisellä ei pitäisi olla mitään huomauttamista.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Totta, mediat ovat päivänmittaan täydentäneet juttujaan. Tehtäväksi oli annettu laatia yhteiskunnallinen ja kantaaottava juliste. Molemmat kriteerit mielestäni täyttyivät...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En ole huomannut että kukaan täysijärkinen asiaan huomauttelisikaan.

Käyttäjän juhawelling kuva
Juha Welling

Olisin kiinnostunut siitä miten nyt keskustelua käyvät analysoivat kuvaa ja sen sisältöjä.

Omasta mielestäni oppilaiden tekemä juliste on hieman kärjistämällä tehtyä rinnastamista. Ilmaisultaan ehkä naiivi, mutta kyseessä ovatkin nuoret opiskelijat.

Julisteessa siis rinnastuvat kaksi asiaa, joista toinen on sodan keskellä olevat pakolaiset huonoine vaihtoehtoineen. Omassa maassa odottaa kuolema ja tämän vaihtoehtona on paeta muualle. Tämä on ehkä yksinkertaistus, mutta toisaalta myös totta joidenkin pakolaisten kohdalla.
Tämä yllämainittu asia rinnastetaan kotimaan poliittiseen keskusteluun, jota käydään turvapaikan hakijoista. Julisteeseen on valittu tämän keskustelun molemmilta laidoilta poliitikkoja. Toiset ovat puheissaan profiloituneet turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolustajina ja toiset rajojen sulkemisen puolesta. Kaikkien poliitikkojen mielipiteet ovat olleet viimeisen kahden vuoden ajan näkyvästi esillä sekä valtamediassa, että vaihtoehtomediassa. Jokainen lukutaitoinen on voinut seurata maassamme käytävää pakolaiskeskustelua.

Mielestäni julisteessa ei ole mitään, mitä lapset /nuoret eivät itse osaisi ajatella. Se ei ole kovin radikaali sisällöltään, enkä ymmärrä miksei koulutyönä voi tuollaista esittää.

Jokainen tulkitsee kuvia hieman eri tavoin, joten asiallisia kuva-analyyseja olisi kiinnostavaa kuulla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tämä syväpöyristys-orgiaalinen hyvä-kampanja jäi vähän vajaaksi. Lopullista suurta voittoa ei tullut kun kuva olikin jo netissä. Jossain vaiheessa ruvetaan miettimään sitä mitä indoktrinaatiota kouluissa voi saarnata. Pirkkalan monisteet 2.0. Markulta meni mopo käsistä liian varhaisessa vaiheessa)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eli dosentinkin mielestä lapsien avulla on hyvä tehdä politiikkaa, nyt jo somessa ovat saaneet lapset tappouhkauksia.

https://yle.fi/uutiset/3-10433446

Tällaista sitten persut kannattavat.

On siinä kiva esitellä tietämätöntä, kun sekopääpersut pääsevät vauhtiin.

Onnea ja menestystä, nyt on dosenttikin varmasti omistaan ylpeä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Laura Huhtasaari ei valinnut lapsia politiikan teon välineeksi, vaan tuon valinnan tekivät muut. Ehkä tarkoititkin heitä :-). Laura Huhtasaari vain reagoi (hyvin tai huonosti) tilanteeseen, jossa oli jo tullut sotketuksi tähän juttuun muiden toimesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siinä oli vihje että persut koittavat loihtia skandaalin peittääkseen jotain muuta. Esim yhtymisen takaisin kimppaan sinisten kanssa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #160

Periaatteessa tuokin on mahdollista, mutta lähtisin liikkeelle ensin kuitenkin siitä ilmeisemmästä ongelmasta, että Huhtasaaren nimi on liitetty julkisuudessa "kuoleen"-teemaan syyllisen ominaisuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #162

Huhtasasrihan siitä julkisen teki. Nythän se on julkisuudessa. Suomeen tai kuoleen on monilla huulilla. Voisi tehdä uuden Oppiin tai purtavaksi. Laitta yhdelle puolelle samat ukot ja toiselle puolee Huhtasaaren ja Purran terävähampaisten koirien hahmossa. Keskelle koululainen reppu selässä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #249

Jos henkilöön kohdistetaan rajuja väitteitä, hänellä on oikeus puolustautua. Huhtasaari tviittasi. Muut (enemmän kai Huhtasaaren vastustajat kuin puolustajat) ovat sen jälkeen tehneet asiasta hyvin suuren.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset