Markku Huusko

Kaikki merkit viittaavat Pekka Haavistoon

  • Pekka Haavisto arkistokuvassa 2013. Vasemmalla Outi Alanko-Kahiluoto. Kuva: Petteri Paalasmaa/Alma Talent
    Pekka Haavisto arkistokuvassa 2013. Vasemmalla Outi Alanko-Kahiluoto. Kuva: Petteri Paalasmaa/Alma Talent

Peli siitä, kuka johtaa vihreät huhtikuun 2019 eduskuntavaaleihin (ja toukokuun eurovaaleihin) sai tänään uuden käänteen, kun Touko Aaltoa syksyn tuurannut Maria Ohisalo ilmoitti, ettei tavoittele tätä niin kutsuttua pätkäpuheenjohtajan paikkaa.

Peliin jäivät vahvimpina niminä kansanedustaja Emma Kari, kansanedustaja Pekka Haavisto ja kansanedustaja Ville Niinistö.

Kaikkia muita voi pitää yllätysvalintoina, myös kisaan ainoana ilmoittautunutta kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluotoa.

 

Ohisalo oli ennen tämän päivän ilmoitustaan vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsenten ylivoimainen suosikki paikalle, selvitti Yleisradio viikonvaihteessa. Niinpä on mielenkiintoista, että hän testamenttaisi kannatuksensa kokeneelle poliitikolle sanomalla Vihreälle Langalle, että ”Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee”.

Ohisalo ei voi tarkoittaa tällä oikein mitenkään ensimmäisen kauden Emma Karia eikä kokeneempaa Outi Alanko-Kahiluotoa, jos heidän tunnettuuttaan vertaa vihreät kovaan kannatusnousuun saaneeseen Ville Niinistöön tai puolueen kaksinkertaiseen presidenttiehdokkaaseen Pekka Haavistoon.

Ville Niinistön kohdalla taas pulma on se, että hän jakaa vihreitä vähän samalla tavalla kuin Emma Kari, joka hävisi kovan puheenjohtajakisan Touko Aaltoa vastaan kesällä 2017. Lisäksi Niinistö mokasi pahanpäiväisesti kehottaessaan tänä syksynä puheenjohtaja Touko Aaltoa ryhdistäytymään.

Entinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Alanko-Kahiluoto on puolestaan arvostellut Niinistöä entisen avustajansa Emma Karin suosimisesta vuoden 2017 puoluekokouksen alla. Niinistön on myös katsottu tekevän ”putinit”, jos hän palaisi puheenjohtajaksi tauon jälkeen.

Edellä mainitut asiat eivät luo Niinistöstä tai Alanko-Kahiluodosta kuvaa varsinaisena joukkojen kokoajana nyt, kun vihreät on kriisissä.

Myös Ville Niinistö itse on tuonut esiin ajatuksen, että vihreät voisivat mennä huhtikuun eduskuntavaaleihin ”vahvalla konkarijohtajalla” (tarkoittaen ehkä myös itseään). Ajatus on sukua Ohisalon tänään esiin tuomalle ”luotettavalle vihreälle kasvolle”.

 

Olen tänään kuullut eräältä niin sanotulta luotettavalta lähteeltä arvion, että paikka on Pekka Haaviston, jos hän sen haluaa. Eikä kansanliikkeen vuoden 2012 presidentinvaaleissa nostattanut Haavisto itse ole ainakaan vielä kiistänyt, etteikö haluaisi.

”Monet ovat pyytäneet, ettei kukaan veteraaneista löisi kantaansa lukkoon… Hirveän tärkeää on, että tässä vaiheessa päätös olisi mahdollisimman yksimielinen. Tilanne, jossa puheenjohtaja valitaan niukalla enemmistöllä, olisi mahdoton juuri ennen vaaleja”, Pekka Haavisto sanoi Yleisradiolle viime viikolla.

Vihreissä sovitellaan vielä eri intressejä, mutta aikaa lauantain puoluevaltuuskunnan kokoukseen ei ole paljon.

Jos he saavat kasattua joukot Haaviston taakse niin uskottavasti, että hän antaa nimensä käyttöön, voi käydä hyvinkin niin, että myös Alanko-Kahiluoto vetäytyy ennen lauantaita, jolloin pätkäpuheenjohtajasta ei tarvitsisi edes äänestää.

Sitten korostettaisiin yhtenä vihreänä kuorona puolueen yhtenäisyyttä.

 

Avaimet ovat Emma Karilla ja Ville Niinistöllä. Mielenkiintoisella pelipaikalla on myös Kaisa Hernberg, Satu Hassin tytär, joka vetää varsin itsenäisenä elimenä pidettyä puoluevaltuuskuntaa.

Niinistöllä ei ole juuri mitään menettävää. Karilla taas on pelissä poliittinen tulevaisuus, ja täytyy muistaa, että hän on jo nähnyt itsensä puolueen puheenjohtajana. Ohisalo tosin on ajanut tässä vaiheessa Karin ohi, kun ensi kesäkuun puoluekokouksessa se vasta iso kisa on. Silloin on kyse pysyvästä puoluejohtajasta.

Palkintona pätkäpuheenjohtajalle on tarjolla ministeriys, jos vihreät saa säällisen tuloksen ja yltää hallitukseen. Se on näkyvä ja vaikuttava paikka, josta lähes kaikki kansanedustajat haaveilevat, myös entiset ministerit.

Toisaalta, hyvällä vaalituloksella vaalivankkureiden vetäjä olisi lähes mahdoton syrjäyttää kesäkuun isossa kisassa, jos tuo henkilö olisi sellainen, joka haluaa ottaa puolueen ohjat käsiinsä pitemmäksi aikaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ulkopolitiikan asiamiehenä Pekka Haavisto olisi omiaan olemaan kysymättä mitä ulkomailla olisi ajateltu, jos irtisanomisriitelyn perusteluihin olisi riitelyn jatkuessa paneuduttu?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pekka Haavisto olisi ainoa todellinen yhdistävä voima. Lisäksi Haavistolla on mittava kansansuosio. Vihreillä olisi todellinen sauma nostaa puolueen kannatus jopa Keskustan tuntumaan. Haavisto on valtiomiesainesta. Kahden presidentinvaalien kakkosta muut puoluejohtajat joutuvat katsomaan puheenjohtajatenteissä alhaalta.

Niinistö on kakkosvaihtoehto. Niinistö on pölhöpopulisti, mutta omaa hyvän, kansaan uppoavan esiintymisen. Niinistö on oivaltava myös poliittisissa väittelyissä. Niinistöä vastaan jokainen puoluejohtaja vaikuttaa vaalitenteissä aloittelijoilta.

Emma Kari ja Outi Alanko-Kahiluoto ovat suurelle yleisölle tuntemattomampia. Molemmat jakavat myös Vihreiden kentän, vaikeuksia henkilöiden myymiseen kansalle on siis tiedossa. Alanko-Kahiluodon ilmoittautuminen puheenjohtajakisaan oli kunniaton ja hänen perustelunsa häikeän ylimielisiä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pekka Haavistolla voisi olla kykyä palauttaa liikkuvien äänestäjien ja miksei omienkin joukkojen uskoa puolueeseen, jolla on akuutti uskottavuusongelma. Mutta olisiko hänellä virtaa johtaa vaalityötä samaan tapaan kuin Ville Niinistön kohdalla on nähty? Toisaalta, Emma Kari olisi ehkä myös räväkkä vaaliveturi, joka voisi napsia vihreiden menettämää kannatusta takaisin demareilta ja vasemmistoliitosta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet oikeassa Niinistön tavasta pistää itseään peliin. Uskon Haaviston selviävän julkisuustyöstä vähemmällä. Haavistolla voisi olla erilainen tapa tehdä kampanjaa ja ottaa kansaa mukaan. Haavisto voisi toimia kokoavana voimana ja saada kenttäväen toimimaan yhtenäisenä kaoottisen ajan jälkeen. Kenttäväen toiminta on merkittävä vaalitulosta silmälläpitäen.

Emma Kari voisi olla vähän liiankin räväkkä, hän saattaisi karkottaa ehdottomuudellaan niitä kannattajia, jotka suhtautuvat asioihin kypsemmin, vähemmän ehdottomina. Alanko-Kahiluoto puolestaan pilasi pelin tunkeilemisellaan. Minusta pidättyvyys olisi ollut herkässä tilanteessa paikallaan.

Ajattelen asiaa lähinnä omakohtaisesti, millaisena ehdokkaat näen liikkuvana, vuosia sitten Vihreitä äänestäneenä. Harkitsen lähinnä siltä kannalta, mitä Vihreiden olisi tehtävä voittaakseen minut takaisin.

Paras ehdokas olisi ensi kesän puoluekokouksessa olisi minusta itseoikeutetusti puolueen toinen varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää. Halmeenpää on ollut julkisissa esiintymisissä järkyttävän hyvä. Hän on jättänyt Ohisalon täysin jalkoihinsa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #15

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Hanna Halmeenpää saattaa olla vahva nimi ensi kesän puoluekokouksessa, kukapa tietää. Varapuheenjohtaja Maria Ohisalolla on kuitenkin nyt pieni etumatka kaikkiin uudempiin kasvoihin nähden, sillä hän on selvästi onnistunut nostattamaan profiiliaan Touko Aaltoa tuuratessa. Mutta politiikassa runsaat puoli vuotta on pitkä aika, ja Ohisalon nimi on voinut monelta jo vähän unohtua kesäkuussa 2019.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vihreissä on myös lievä jako "vasemmistolaisiin" vihreisiin ja "porvarillisiin" vihreisiin. Niinistö on enemmän sieltä vasemmiston piiristä, kuten Satu Hassi sekä Anni Sinnemäki, kun taas Soininvaara oli hyvinkin porvarillinen. Haavistoa voisi pitää myös piirun verran porvarillisempaan fraktioon lukeutuvana.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eihän tuo hyvältä näytä. Yksi ei kykene ja toinen ei halua kantaa vastuuta ja kolmas voi olla jo liian väsynyt, kuten presidenttikampanja osoitti.

Ilkka Huotari

Kannatan Emma Karia Vihreiden puheenjohtajaksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Emma Karilla on vankkumaton kannattajajoukko. Lähinnä voisi puhua ulkovihrästä tuesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En usko, että vihreissä ollaan valmiita juuri nyt enää kokeilemaan mitään, vaan kannatusgäppi halutaan korjata varman päälle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #10

Varmaan on erilaisia näkemyksiä. Jotkut ovat epäilemättä valmiita pelaamaan alenevassa kannatustilanteessa vähän riskilläkin, jotkut taas haluaisivat turvalliselta tuntuvan vaihtoehdon. Merkit viittaavat siihen, että tässä tilanteessa jälkimmäinen vaihtoehto olisi vihreissä voitolla. Erityisen pidettynä nimenä esiin on noussut Pekka Haavisto, jonka takana kaikki vihreät voisivat seistä, kuten he ovat aiemminkin tehneet. Haavisto on houkutellut presidentinvaaleissa taakseen myös muiden puolueiden perinteisiä kannattajia, minkä tempun toistaminen eduskuntavaaleissa on tosin hyvin, hyvin vaikeaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #18

Toisaalta Haavistolla on tässä pelissä enemmän hävittävää kuin Niinistöllä. 15 prosentin kannatus olisi ihan hyvä saavutus Niinistölle mutta tappio Haavistolle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos Niinistö tai Haavisto valitaan, veikkaan isoa nousua kannatusluvuissa, nousee lähelle keskustan lukuja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistö voisi viedä enemmän vasemmiston kannatusta ja Haavisto enemmän keskustan kuin myös kokoomuksen kannatusta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vaikea kuvitella että kukaan vihreistä, Haavisto mukaanlukien, vetäisi kannatusta keskustalta. Sen verran eri linjoilla ovat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Puolueina kylläkin, mutta äänestäjien suuret massat eivät aina ole täysin valveutuneita puolueiden todellisista tavoitteista, vaan äänestävät mielikuviensa pohjalta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Saattoipa Maria ampua ohi salon.

Ihan neutraalisti ajatellen Pekka Haavisto olisi varma valinta Vihreiden johtoon. Presidentinvaalit osoittivat hänellä olevan hyvä kannatus omassakin puolueessa, kun monella puolueella oma ehdokas ei pärjännyt puolueen muuhun kannatukseen verrattuna kaksisestikaan. Eikähän Sauli Niinistö ole ehdokkaan eduskuntavaaleissa.

Veikkaan kuitenkin, että Vihreät valitsevat Niinistön, Ville Niinistön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

My name is Niinistö, Ville Niinistö ... ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pentti Linkola ei taida olla Vihreän liiton jäsen.

Puheenjohtajana mitään puhumattakaan hän antaisi (valheellisen) vaikutelman, että puolue on palannut juurilleen luontoarvoja puolustavaksi kansanliikkeeksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pätkäpuheenjohtajuus on iso riski vihreille tällä hetkellä. Touko Aallon toilailujen jälkeen tilanne ei ole todellakaan helppo, olipa vanha tai uusi kasvo. Jos epäonnistut ja kannatus lähtee vieläkin suurempaan laskuun kuin miten syvällä suossa vihreät ovat jo nyt, niin siinä ei kunnian kukko laula. Omasta mielestäni Ohisalon olisi pitänyt nyt jatkaa, kun sen jo aloittikin. Siinä mielessä Riston ironinen vertaus osui ja upposi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä on hyvin kiinnostava vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajan Kaisa Hernbergin haastattelu tältä päivältä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/263140-vihreiden-...

"Hernberg uskoo, että kuluvan viikon aikana nähdään vielä useitakin ilmoittautumisia puheenjohtajakisaan. Ehdokasasettelu tapahtuu virallisesti vasta lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa, joten osa ehdokkaista voi selvitä vasta aivan viime tingassa, ja toisaalta osa ehdokkaista saattaa ilmoittaa halukkuudestaan myös julkisuudelta piilossa."

Jos se menee noin, ovat yllätyksetkin mahdollisia. Itse otaksun omien lähteideni pohjalta, että pätkäpuheenjohtajan nimi pohjustetaan kabineteissa erittäin hyvin. Puoluevaltuuskunnan kokous olisi silloin lähinnä paikka, jossa vihreiden puolue-eliitin valmiiksi leipoma päätös virallistetaan.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Suomi elää viennistä.

En näe mitään vihreiden puolueohjelmassa, mikä edistäisi vientiä. Mutta sieltä löytyy kyllä paljon, mitä voisi kutsua yhteisnimikkeellä "kapuloita talouden rattaisiin", --- uusia veroja, rettelölakkoja, maahanmuuton paisuttamista kestämättömälle tasolle, yms.

Kysymys onkin, kuka näistä ehdokkaista olisi vähiten vahingollinen yhteiselle hyvinvoinnille?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mikä mahtaa olla se puolueohjelma, mitä olet lukenut?

Siinä kun kertomasi mukaan on oikein rettelölakkojakin mainittu?

Miltä vuosikymmenneltä tuo foorumilla vaadittava tunnistettava kuvasi muuten on?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ohisalon ilmoitus pois jäännistä oli hänen kannaltaan viisas päätös. Itse toivoin, että Ohisalo mittauttaisi kannatuksensa jo nyt, mutta fiksu ihminen on fiksu ja etenee urallaan sopivasti luovien.

Maria Ohisalo on tämän Touko Aallon aikaisen "vihreän sotkun" selvittäneen seuraavan puheenjohtajan seuraaja puhtaalta pöydältä. (taitavan poliittisen silmän omaavan henkilön laskelmoitu poliittinen urasuunnitelma). Ehkä tai sitten ei.

Vastoin Huuskon ajatusmaailmaa uskallan olla eri mieltä ja väitän, että vihreiden alamäkeä korjaamaan turvallisin valinta on Ville Niinistö. Niinistön edellisen kauden näytöt ovat kiistattomat. Tämä tukee myös hänen uudelleen valintaa tässä tilanteessa. Vihreiden alamäki on niin jyrkkä, ettei sitä korjaamaan riitä kiiltokuvat, vaan taidoiltaan populismin ja kaiken vastaavan omaava Niinistö.

Haaviston tausta ja kaikki puoluejohtajana- ja tavallaan ison joukkueen "valmentajana" toimimiseen tarvittavat kyvyt puuttuvat Haavistolta lähes täysin. On kokonaan eri asia olla kiiltokuva presidentiksi, kuin johtajana omalle joukkueelle. Puhumattakkaan, että joukkueeseen tällaisella "kiiltokuvalla" ilman sisältöä saataisiin lisää pelaajia!

Hernbergin horinat ovat pelkkää julkisuushakuisuutta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kaikki merkit viittaavat tällä vihreiden valinnalla pyrittävän tukemaan Li Anderssonin tietä valtaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä moinen aika massiivista tukea tulisi tarvitsemaan.;)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Media tekee parhaansa eikä se ole vähän kun åbolaisia tavoitteita ajetaan. Siksi Ville Niinistö. Ns. radiohiljaisuus kunnes valkoinen savu tuprahtaa lauantaina.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ville Niinistön valinta toisi Suomeen toisen kokoomuksen. Eiköhän yksi sentään riitä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ikäänkuin nimen velvoittamana Ville Niinistö erikoistui ensin Turun yliopistossa ja sittemmin Englannisa tutkimussuuntaan "älä koskaan luota venäläiseen", mutta omaksi yllätyksekseen tuli pyydetyksi politiikkaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä yksi lisäelementti vihreiden puheenjohtajakeskusteluun:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/263203-vihreat-ta...

”Nyt pitäisin perusteltuna, että poikkeuskauden puheenjohtajan valinnassa painotettaisiin ensisijaisesti aiempaa kokemusta puolueen johtamisesta”, Olli-Poika Parviainen toteaa tiedotteessaan.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kuka hullu oikein lähtee uppoavan satulaivan kapteeniksi
koko maailman pelastamisen agenda ohjenuoranaan ?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun ollipojalta kysytään kuka sopii tässä herkässä maailmanpolittisessa tilanteessa parhaiten pitämään kasakan aidan toisella puolella, niin eikö toukopoika vastaakin pupu pöksyissä, että joku kokenut ja koulutettu?

Tosin tilanne on ollut akuutti ainakin viimeiset tuhat vuotta.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tämähän on vähän niin kuin Keskustassa huudeltaisiin Seppo Kääriäistä johtoon, Kokoomuksessa Raimo Ilaskiveä ja Demareissa heräteltäisiin Kalevi Sorsaa.

Eikös tämän pitäisi olla se nuorten uusi "kykypuolue"? Säälittävää, mutta samalla oikein mukavaa seurattavaa.

Itse asian vierestä; minulle oli uutta, että Vihreiden johdossa on oikein äiti-tytär-stalinistisolu. Mielenkiintoinen puoleen kuvaa vahvistava fakta.

Pekka Veistos

Miksi vihreät turvautuu vanhoihin ja jo hieman väsyneisiin keski-ikäisiin äijiin(Pekka ja Ville) vaikka tarjolla olisi nuori ja dynaaminen nainenkin kuten Emma Kari? Eikö rohkeus enää riitä koittaa jotain uutta ja tuoretta? Onko nuori nainen johdossa liian hapokasta jopa vihreille?

Vaikka niinhän sitä sanotaan että sellainen johto millainen kenttä. Kyllähän se vihreidenkin jäsenistö vaan alkaa ukkoutumaan ja akkautumaan ja konservatiivinen vaihtoehto tuntuu silloin turvallisemmalta.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

PEKKA HAAVISTO ON SOPIVA JA PÄTEVÄ PUOLUEENSA PYSYVÄKSI PUHEENJOHTAJAKSI, MUTTA EI KOSKAAN PRESIDENTIKSEMME!

Pekka Veistos

Emma Kari (ja myös Maria Ohisalo) olisi ollut keino haastaa liberaalien nuorten supertähdeksi noussut Li Andersson. Suurin yksittäinen siirtymä vihreistä on ollut nimenomaan vasemmistoliittoon. Vaikea uskoa että Haavisto tai Niinistö enää näyttäytyisi houkuttelevana vaihtoehtona Anderssoniin hurmaantuneiden nuorten silmissä. Vihreiden vanha kaarti ei vain tajuta tätä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ville Niinistö ei halua asetella kivilöitä Li Anderssonin polun varrelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Haavisto vai Niinistö, siinä pulma. Molemmat ovat yli puoluerajojen arvostettuja konkareita jotka vetoavat myös ns. liikkuviin äänestäjiin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ville Niinistö kieltäytyi ja ilmoitti jättävänsä myös eduskunnan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kuten ounastelin yhdessä toisessa blogissa vihreillä on ollut jo jonkun aikaa tiedossa kuka toimii väliaikaisena puheenjohtajana seuraavaan puoluekokoukseen asti. Huvittavaa luettavaa on IS:n Timo Haapalan kiukkua kihisevä blogi, kun vihreät ovat päättäneet laittaa "oven kiinni" spekulanteilta, jollainen Timo Haapala jos kukaan on.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jorma Mellerin blogissa on esillä savumerkkejä lähettelevistä suomalaisintiaaneista kertova kettumainen kirja, tosin lauantaina "ovet kiinni" kokouksen viherpäästöjä verrattaneen aivan toisessa ilmansuunnassa pitkien palavereiden jälkeen nähtäviin. Totisesti niin on.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Näin tämä vihreiden erikoinen valintaprosessi sitten etenee.

Näkökulma: Pahasti tyrinyt Ville Niinistö teki tietä sopivammalle:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/263336-nakokulma-...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää
Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Liiallinen vapaamielisyys on pilannut koko puolueen. Ilmasto ja kaikenlaiset saasteet ovat Vihreiden koko aate.Oras Tynkkynen olisi paras johtamaan tarpeetonta puoluetta!Haaviston alue on koko maailma, paitsi Suomi?Valitettavasti.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Virheet ovat etsimisen sisäänkäynti.
- James Joyce

Ei Åbo turvaa meidän pelastumista, ei Pekka Haavisto siihen pysty eikä Li Andersson, vaan meidän on itse löydettävä tiemme, vain me voimme sen tehdä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pekka Haaviston isä ei toiminut Munkkiniemen vaan viereisen Munkkivuoren koulun rehtorina!, ärähti Erkki Tuomioja historian harrastajan viestiini reilu vuosi sitten. Muuta sanottavaa hänellä ei ollut.

Pitkähkössä viestissäni olin muistellut mm. asuneeni sisaren sohvalla rehtori-isä Haaviston oppikoulun lähellä Munkkiniemessä kesällä -66 muutettuani kaupunkiin Ylä-Savosta.

Sain kerran palautetta Paavo Väyryseltä kännykkääni: pitää olla tohtorin tutkinto ennen kuin alkaa pohtimaan! Tapahtui vuonna 2006. Hänellä semmoinen on Åbo Akademista, Helsingin yliopiston kasvatilla väitokseen jossa päätteli NL:n pysyvän ikuisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset