Markku Huusko

Kukaan suomalainen ei ole koskaan tehnyt sitä mitä Stubb teki

  • Manfred Weber jyräsi Alexander Stubbin tänään Helsingissä. Kuva Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Manfred Weber jyräsi Alexander Stubbin tänään Helsingissä. Kuva Petteri Paalasmaa / Alma Talent

Tänään Helsingissä selvisi, kuka on keskustaoikeistolaisen Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokas ensi toukokuun europarlamenttivaaleissa.

Hän on saksalainen Manfred Weber, jonka vastaehdokkaana oli suomalainen Alexander Stubb (kok). Konservatiivien hallitseman EPP:n delegaatit jyräsivät liberaalin laidan Stubbin selvin lukemin 492–127.

Weberistä tulee Euroopan merkittävimmän poliittisen viran haltija, Euroopan komission puheenjohtaja, jos kuvio etenee kuten 2014. Se ei tosin välttämättä mene niin, varsinkaan jos eurooppalaiset suurten maiden oikeistopopulistit menestyvät toukokuun 2019 eurovaaleissa ja sekoittavat pakan.

Olisi ollut maanjäristys, jos Alexander Stubb olisi voittanut Weberin, mutta yrittämisen puutteesta häntä ei voi syyttää.

Stubb teki viiden viikon kampanjalla itseään ja Suomea tutuksi eri puolilla Eurooppaa ja sosiaalista mediaa. Se oli viihdyttävää seurattavaa.

Esittelyvideossaan ministerinä vuosina 2008–2016 toiminut mies sukkuloi euroympyröissä, EU-myönteiset mainossloganit vyöryvät ja taustalla soi Sunrise Avenuen Heartbreak Century. Samu Haberin bändi on sattumoisin menestynyt erityisen hyvin Saksassa. 

Yhdessä Twitterissä jakamassaan videossa hän, kampanjanimeltään Alex Stubb, kehui saksaksi olevansa Angela-fani viitaten tietysti liittokansleri Merkeliin.

 

Stubbille vahva näkyvyyden rakentaminen oli myös pakon sanelema juttu, koska kokoomuksen ja saksalaisen CDU/CSU:n yhdistävä EPP oli kielteinen ehdokkaiden yhteisille kohtaamisille ennen Helsingin kokousta.

Konservatiivinen Weber saikin pohjustaa rauhassa oman pelinsä eri valtioiden konservatiivipuolueiden johtajien kanssa kulisseissa. Avoimuudelle tämä esivaalin irvikuva ei ole voitto.

Stubbin kampanja oli markkinointitapaus vailla vertaa, vaikka kärkiehdokkuus jäi kauas.

Vastaavaa ei ole koskaan nähty suomalaisen poliitikon tekemänä, eikä suomalainen poliitikko ole myöskään koskaan näin avoimesti pyrkinyt EU-politiikan terävimmälle huipulle.

Kaukaisilta tuntuvat ne ajat, kun entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) oli viime vuosikymmenellä spekulaatioissa EU:n johtotehtäviin. Silloin tyylilajina oli lähinnä murahtelu, eikä ollut kärkiehdokkaita monikielisistä kampanjoista puhumattakaan.

Viittä eurooppalaista kieltä puhuvan Stubbin show on positiivinen esimerkki kaikille politiikan, mutta miksei myös kansainvälisen bisneksen huipulle pyrkiville suomalaisille nuorille. Osaamistaan saa ja pitää kehua ujostelematta, kun töitä hakee.

 

Joka tapauksessa Stubbin voi sanoa onnistuneen äänestyksessä kohtuullisesti, kokonaisuutena ehkä oikeinkin hyvin. Hintaa kampanjalle kertyi Helsingin Sanomien mukaan noin 30 000 euroa.

Viidennes äänistä on sinällään saavutus, mutta ennen kaikkea hänen nimensä jäi innokkaan kampanjoinnin myötä monen mieleen, kun ensi kevään eurovaalien jälkeen korkeita eurooppalaisia poliittisia posteja jaetaan.

Töitä Stubb nyt etsii, sillä kausi Euroopan investointipankin varapääjohtajana päättyy ensi kesänä. Lähteekö hän ehdolle eurovaaleihin, sitä ei tarina vielä kerro.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kunhan HS tästä toipuu, niin sitten Li Anderssonia pääministeriksi, Hankenin pojat tulee sinnekin jakamaan hodareita.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tuskin A Stubbin esilläolo EU-tehtäviin jää tähän.
Asettuneenee Euroopan parlamenttivaaleissa ehdokkaaksi.

A Stubbin tunnettavuus EU-maiden piirissä lienee muita suomalaisia politiikoja melkoisesti edellä.

Äänimäärä n. 20 % ei ole huono.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tulevasta europarlamentin kaudesta on tulossa hyvin kiinnostava. Italiasta parlamenttiin tulee ihan erilainen ryhmä meppejä kuin siellä tällä hetkellä istuu, kuten myös Saksasta ja Ranskasta. Suomen puheenjohtajakaudella vuoden 2019 toisella puoliskolla voi siis sattua ja tapahtua.

Myös suomalainen elinkeinoelämä maalailee tulevasta jo vähän synkkiä kuvia. EK:n Taneli Lahti povaa, että ristiriitainen tilanne kulminoituu ensi toukokuun europarlamenttivaaleissa ”ja siitä syntyvässä kaaoksessa”.

Juttua aiheesta:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264067-synkka-enn...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kyllä vain Stubbin karisma puri hyvin jopa Angela Merkeliin, kun vieläkin muistan vuosia takaperin nähneeni heidän kävelleen rinnakkain jossain kokouksessa ja Merkelin oma hymy oli yhtä leveä kuin meidän Aleksinkin:) Harvalla muulla suomalaisella poliitikolla on yhtä naisiin menevää charmia kuin hänellä ja hymykin vaikuttaa olevan ihan aitoa - aitoa elämäniloa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Helsingissä oli koolla EU:n kerma ja Stubb jäi taatusti viimeistään nyt mieleen. Katsotaan mihin se eurovaalien jälkeen riittää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Euroviisuissahan Suomi on voittanut jo kerran aikaisemminkin.

Millainen lauluääni Alexilla mahtaa olla ?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Älähän Pekka nyt väheksy Stubbin karisman kehumista vertaamalla sitä Euroviisuihin, jotka ovat kuitenkin puhdasta viihdettä:)

Onhan tunnettu tosiasia, että henkilökohtaiset edut, niin sosiaalisuus, luova älykkyys ja henkilökohtainen karisma ovat monesti jopa tärkeämpiäkin ominaisuuksia, kuin vain puhdas asiatieto joissakin ammateissa, johon mielestäni kuuluu myöskin politiikka.

On paljon helpompi tuoda itseään esiin ja myöskin jäädä vieraidenkin maiden päättäjien mieleen. Se on selvä etu, jota ei voi siivuttaa. Karismallaan tai sulavalla käytöksellään jää aina helpommin ihmisten mieleen ja saa sen avulla myöskin näkyvyyttä ja sinua kuunnellaan tarkemmalla korvalla kuin jäyhää, totista ja kuivahkoa esiintyjää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #31

Suomalaiset eivät enää ole häikäistyneet kielitaitoisesta ja sujuvakäytöksisestä Alexander Stubbista ainakaan tämän toimiessa poliitikkona kotimaassaan.

Viimeisen kansainvälisen vaalituloksen perusteella menestys EU- kansalaisten arvioidessa Stubbin kyvykkyyttä merkittävään tehtävään jätti myös toivomisen varaa.

Katsotaan millaisia tehtäviä Suomi tai EU seuraavaksi antaa määräaikaiselle EU-investointipankkiiri Stubbille meidän kaikkien yhteiseksi parhaaksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #36

Pekka "Katsotaan millaisia tehtäviä Suomi tai EU seuraavaksi antaa määräaikaiselle EU-investointipankkiiri Stubbille meidän kaikkien yhteiseksi parhaaksi."

Se tässä onkin se olennainen kysymys.

Oikeusministeri Häkkäsen mukaan Suomi pystyi tässä kokouksessa valottamaan Suomen linjaa todella hyvin, joka ei näin pienelle maalle oli kovinkaan tavallista. Arvokysymykset, demokratia, oikeusvaltion eurooppalaiset arvot etunenässä. Siitä on hyötyä koko Suomelle, kun jatkossa merkittäviä paikkoja jaellaan, vaikkeivat ne välttämättä osuisikaan enää Stubbin kohdalle.

Sekin on arvo sinänsä, jota ei kannattaisi väheksyä. "Ruotsinkielinen, rento herraspoika" ei kaikkia miellytä, joka on kyllä tullut hyvin jo hänen pääministeriajoiltaankin hyvin selväksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eilen BBC nyrpisteli kulmiaan näille ehdokkaille; toinen saksalainen perusmaalainen, toinen EU:n punaisilla matoilla 15 vuotta kulkenut perusbyrokraatti, loppupeleissä muut nimet, arveltiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko linkkiä, mutta ei mikään ihme jos BBC nyrpistelee, briteillä kun ei enää ole niihin kisoihin osaa eikä arpaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Briteistä Brexitiä boldilla huomautuksineen

Absent from the race is an EPP lifer with a sky-high profile.

It's the EU's chief Brexit negotiator, Michel Barnier, who ruled himself out because he has his hands full with the on-going talks.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Että täältä dissaavan ilmapiirin Suomesta, jossa hyvä ilmaistaan "ei huono", joku eli Stubb pystyy itseään ja osaamistaan markkinoivaan kampanjaan on kyllä hienoa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kukaan suomalainen ei ole koskaan tehnyt sitä mitä Stubb teki
-eli virnuillut samanmielisten eurohöpöttäjien kanssa napsien selfietä ympäriinsä ,,.tuota on kyllä nähty muiltakin !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jostain syystä tuosta tuli mieleen Sari Essayah, joka toki ilmoitettuaan ettei tue Stubbia, tuli lavalle parrasvaloihin onnittelemaan voitosta Weberiä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On se Alex melkoinen, kun tuulimyllyjä vastaan kävi.

Onnea tälle harvinaislaatuiselle suomalaiselle jatkossakin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Stubb teki sitä, mitä poliitikon pitääkin tehdä eli olla esillä myönteisesti ja näyttävässä seurassa. Kaikilta se ei onnistu, kuten Subbilta, kun taustalla ei ole hyväveliverkostoa. Tämä on sitä samaa, joskin eri välineillä, mitä Halla-aho teki vallatessaan Perussuomalaiset.

Useimmat suomalaiset poliitikot ovat yrittäneet ja tehneet sen mitä Stubb, eri foorumeilla vain. Toiset onnistuvat, toiset eivät. Stubb on nyt myötätuulessa ja tottakai, hän ottaa siitä kaiken saatavan hyödyn. Ei siinä mitään erikoista ole tai on se, että Stubb haki kannatusta koko EU:n alueelta. Sitä mahdollisuutta ei kellään suomalaisella ole aikaisemmin ollut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ei siinä mitään erikoista ole tai on se, että Stubb haki kannatusta koko EU:n alueelta. Sitä mahdollisuutta ei kellään suomalaisella ole aikaisemmin ollut."

Olisihan Lipposellakin ollut mahdollisuus kiertää EU-maita, mutta jätti sen käyttämättä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #25

En ole varma, halusiko Lipponen silloin tosissaan sille paikalle, Stubb ei kumminkaan, kunhan oli esillä esillöolon halusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #35

Arvelet siis että Lipponen vain esilläolon halusta?

Käyttäjän MarkoWallenius kuva
Marko Wallenius

Miten niin ei ole hyväveliverkostoa? Miten luulet Stubbin yleensä päässeen nykyisiin hommiinsa(tai mihinkään muuhunkaan politiikkaa sisältävään)?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vaalikampanjan hinnassa ( 30 000 euroa ) ei ole ilmeisesti lainkaan huomioitu Stubbin ottamaa virkavapaata työstään vai lieneekö sitten kyseessä ollut palkallinen virkavapaa pankinjohtajuudesta EU-pankissa. EU- eliitillä kun tunnetusti on omat sääntönsä.

En nimittäin jaksa uskoa Stubbin tekevän ilmaistyötä Euroopan investointipankissa vaikka kova EU-fani onkin.

Luvut eivät pankinjohtaja Stubbin laskelmissa täsmää.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Mies hävisi jo kotimaassa Orpolle?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

On eri asia saada peukutuksia viittä kieltä puhuvilta suomalaisilta kuin tulla suomalaisten valitsemaksi. Onneksi on demokratia.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kielten osaaminen ei ole synonyymi älylliselle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #18

Tulkkkikin osaa toistaa valtiomiesten toisilleen lausumia sanoja ja ajatuksia lähes reaaliajassa toisilla kielillä.

Harva tulkki on kuitenkaan noussut tunnettujen suurten ajattelijoiden joukkoon.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #18

> #18
Jo antiikin Kreikassa kaunista ja komeaa miestä pidettiin automaattisesti myös viisaana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lauri Viita: "Mitä, puhuuko hän viittä kieltä, mutta onko hänellä mitään sanottavaa" No, eipä pahemmin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eipä näytä olevan sinullakaan:

Mitä, puhuiko hän viittä kieltä! Entä oliko hänellä asiaa?

- Lauri Viita

Niin että jospa poistaisit jatkossa ne lainausmerkit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Neron on oltava kuollut. Elävä nero loukkaisi aikalaistensa ihmisarvoa.”

Lauri Viita

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Puhutaan putouksista.

Stubb toteutti itseään mielestäni parhaiten PUTOUSHAHMONA. Linkki parille tietämättömille > https://www.youtube.com/watch?v=HZCdQUl9dRs

Alexin kyydissä odottaa PUTOUS, koska hän on itse PUTOUS. Tietty jos ylipäätään putouksesta selviää hengissä, niin sitten on varmaan vahvempi, tai ainakin kokemusta rikkaampi. Kukaan ei ole viellä koko universumissa uskaltanut kokeilla Alexin PUTOUKSESTA hyppäämistä, ja, sitä lyhyttä pääministerikautta ei lasketa, 2014–2015. Tosin tältä osin historiankirjoitus on viellä viimeistä sanaa vailla ;D

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Stubb teki historiaa kun sai englannin kielen taidollaan yleisön nauramaan.

"
Suomen puheenjohtajakaudella 2007 Vanhanen piti puhetta Euroopan parlamentille.

”Ja tiedättehän, silloin puhutaan omalla kielellä paperista. No hän puhui suomeksi ’tervetuloa’. Mutta sitten hän alkoi kertoa vitsiä. Ja tiedättehän, että vitsit ja tulkkaus eivät oikein toimi. Tuolloin nuorena meppinä panin kuulokkeet korvilleni kuunnellakseni, miten hänen vitsinsä käännetään. Tulkki, fiksu sellainen, sanoi: ’Pääministeri Vanhanen kertoo juuri vitsiä. Valitettavasti sitä ei voi kääntää, mutta voisitteko nauraa NYT!’”, Stubb herätti eurooppalaisen yleisön nauramaan.
"

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264070-stubbin-ta...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, EU-pomon tärkein tehtävä on naurattaa. Mutta sen voi toki tehdä monella tavalla. Esim. Juncker tunnetaan iskiashuumorista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Konservatiivien hallitseman EPP:n delegaatit jyräsivät liberaalin laidan Stubbin selvin lukemin 492–127"

Markku, mitä muuta odotit konservatiivien EU-ryhmässä?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tulos oli lopulta aika odotettu ja sitä voi pitää kohtuullisena. Olisi ollut erittäin suuri yllätys, jos hän olisi saanut esimerkiksi kolmanneksen konservatiivien hallitseman EPP:n äänistä, mikä olisi tarkoittanut 200 ja risat määrää ääniä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mitä hyvää Suomelle Stubb on ikinä tehnyt? Hänet tunnetaan kansallisvaltioiden vastustajana. Hävettää että Suomessa tuollaiseen suhtaudutaan suorastaan ihaillen. Se on tätä suomalaista masokismia.

Ilkka Huotari

Stubbin arvopohja ei kelvannut EPP:lle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Se oli viihdyttävää seurattavaa". Kyllä eikä tuosta eurooppaa hauskuttamisesta sen enempää, mutta Stubbin mukana olo saattoi vaikuttaa ja auttaa seuraajan valintaan Euroopan keskuspankin pääjohtajalle Mario Draghille. Siis Suomen kannalta Stubb saattoi esillä olollaan jopa tehdä tätä EU:n nettomaksajaa tunnetuksi "pölhöpopulismillaan".

EKP:n pääjohtajan kausi päättyy marraskuussa 2019 ja eurooppaa viihdyttäneellä Alexanderilla saattoi olla positiivinenkin vaikutus, kun Erkki Liikanen ja Olli Rehn asettuvat kilpailemaan paikasta.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Huusko kirjoitti saman tarinan Kauppalehteen. Kukaan ei vaivautunut kommentoimaan. Tehdään se nyt kuitenkin, että Markulle ei jää tunnetta, että kukaan ei edes lukenut:

Stubb epäonnistui niin täydellisesti kuin noista lähtökohdista voi epäonnistua eli hän ei voittanut kampanjoinnillaan yhtään "uutta" ääntä vaan keräsi vain ne sosiaaliliberaalien äänet, jotka olisivat äänestäneet ketä tahansa pohjoismaisen punavihreän konservatiivisuuden edustajaa. Muut eivät vain olleet niin hölmöjä, että olisivat lähteneet tähän "kisaan". Jos tämä taas oli Stubbin työnhakuilmoitus ja haastattelu, niin metsään meni sekin.

Stubb ja hänen esikuntansa lukivat täysin väärin Euroopassa puhaltavia tuulia. Roikkuivat kuin narrit kiinni jo valtansa menettäneessä Merkelissä, jonka luoma kaaos ja johtajama sekasortoinen politiikka tullaan vielä tuomitsemaan laajasti Euroopassa (toki ei ehkä Suomen mediassa). Surkeinta tässä ja ylipäätään punavihreään agendaan hirttäytymisessä oli se, että edes poikien oma Mutti ei heitä tukenut. Ei voinut, kun tietää, että se politiikka on EPPlle ja CDU/CSUlle tuhon tie. Suomessa ja Kokoomuksessa tätä ei kuitenkaan vielä ole nähty. Ja Uuden Suomen, suurimman poliittisen debattialustan(?), päätoimittaja on vielä niin näköalaton, että kirjoittaa kahteen kertaan, ennen ja jälkeen vaalin aivan käsittämättömän yksinkertaista ajattelua sisältävää analyysia. Enää puuttuu, että Huusko olisi löytynyt Donald Tuskin Stubbin tukijaksi (mitä ei ollut, koska on oman maansakin hylännyt poliittinen EU-eläin ja yrittää vain varmistella omaa jatkoaan).

Unkarin ja Orbanin avoin hyljeksintä vaaliteemana oli Orpolta ja Stubbilta oikea poliittisen sokeuden ja osaamattomuuden kouluesimerkki. Tusk ei ole vaaleilla valittu ja voi niin tehdä, mutta jos haluaa EPPn ehdokkaaksi, pitäisi nyt ymmärtää ainakin sen verran, että nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä Fidesziä ei voida erottaa EPPsta -ainakaan ennen tulevia vaaleja. Muuten tätä EPPn ehdokasta EUn johtoon ei kannata edes valita.

Eli Huusko, mitä hyvää tästä olisi pitänyt Suomelle jäädä tai konkreettisesti jäi?

Stubb jätti lisäksi itsestään kuvan malliesimerkkinä ylimielisestä EU-eliitistä, jos olen muuta mediaa yhtään oikein tulkinnut eli mitä hyvää tästä hänelle itselleen jäi? Paitsi kivaa pöhinää parin kuukauden verran, niin ei tarvinnut istua tylsässä EIPssa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Käytin Kauppalehteen kirjoittamaani ennakkojuttua pohjana tässä, kyllä. Toin näkökulmani tänne Usarin blogialustalle äänestyksen jälkeen keskusteluun ja jonkin verranhan tuota keskustelua on syntynyt.

Suomelle tästä Helsingin EPP-kokouksesta ja Stubbin ehdokkuudesta jäi positiivista näkyvyyttä, mikä on aina pienelle maalle eduksi. Miten konkreettista se on, on tietysti katsojan silmissä.

Hyvä, että Stubb oli selkeä vaihtoehto ollen muun muassa hyvin Orbán-kriittinen. Tämäkin paljasti europolitiikan yhden kipupisteen, kun Weber joutuu myötäilemään tätä Unkarin autoritääristä johtajaa, kun ei voi päästää häntä suoraan oikeistopopulistien eurooppalaisiin puolueliittoutumiin.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Mitä politiikka onkaan? Vastaus: Mahdollisen taitamista.

Markku, sinulla on vielä piiiitkä matka sen ymmärtämiseksi. Vain hölmö näyttää korttinsa vastapelurille, kun toinen vielä harkitsee mitä tekee.

Aisankannattajana Sancho Pancho Orpo.. joka vielä tyhmempänä lähtee tässä tilanteessa haastamaan EPPn oikeistoa.

Oletko Markku aidosti noin naiivi vai etsitkö uutta työpaikkaa?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Alexander Stubb toteaa HS:ssa työuransa Suomen politiikassa tulleen nähdyksi, siis vähän samaan tapaan kuin eräs toinen kv-töissä ollut suomalainen sanoi mieluummin puraisevansa syanidikapselia kuin palaavansa Suomen työelämään.

Jani Kuusela

Alex Stubbin ja Weberin väittelyssä Stubb kantoi huolta populismin noususta. Stubb painotti, ettei ääriajattelun ja populismin noususta voi syyttää äänestäjiä, vaan poliitikkojen on katsottava peiliin. "Ei pidä syyttää populisteja, vaan miettiä mitä me olemme tehneet väärin", Stubb sanoi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ihan hyvin sanottu häneltä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

A.Stubb: "Ei pidä syyttää populisteja, vaan miettiä mitä me olemme tehneet väärin".

Tätä mieltä aika moni sivustakatsoja on ollut jo pitkään...Santeri Stubbille suurkiitos kun sanoi tämän EU-totuuden ääneen; toivottavasti kyseinen pohdinta ja siihen liittyvä ryhdistäytyminen leviää laajemmin, ennen kuin suurempaa vahinkoa ehtii syntyä. Parhaillaan korjaamme pitkälti väärän/löysän EU-politiikan satoa. Eurooppalaiset äänestäjät eivät ole ollenkaan niin tyhmiä kuin luullaan.

Terveisiä korvesta, "viittä eurooppalaista kieltä puhuva, hänkin" ja pari puolikasta niiden lisäksi.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Stubb on meidän vanhan Edistyspuolueemme jälkiä kulkeva aatteellisesti!Ja siis aivan liian vapaamielinen. Sukupuolineutraaliudesta päätettäessä hän hyppäsi Eduskunnasassa tunnetuimman homon kaulaan onnittelussa? Jotain tolkkua pitää olla elämän arvoissakin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset