Markku Huusko

”Valkoisen Suomen” ajajat tunkevat esiin Halla-ahon varjosta

  • Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Arkistokuva: Arttu Laitala
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Arkistokuva: Arttu Laitala

Sisäinen vääntö perussuomalaisissa ei päättynyt siihen, että Jussi Halla-ahon maahanmuuttokielteinen laita sai puolueen haltuunsa kesän 2017 puoluekokouksessa.

Samaan aikaan kun perussuomalaiset on puolueena muuttunut maahanmuuttovastaisemmaksi, ovat ihmisiä ihonvärin perusteella arvottavat ”etnonationalistit” rohkaistuneet jyrkentämään retoriikkaansa.

Joulun aikaan perussuomalaisissa kupli, kun Lapin perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja, Suomen Sisun Lapin piirin 2. varapuheenjohtaja Johannes Sipola esitti Twitterissä valkoista ihonväriä ihailevia näkemyksiään.

Kun häneltä kysyttiin, ovatko ei-valkoiset hänen mielestään suomalaisia, hän vastasi: ”Eivät ole”.

Sipolalla on oma ratkaisunsa ihmisille, jotka eivät hänen maailmassaan mahdu suomalaisuuden käsitteen alle: ”Ei-suomalaiset tietenkin ohjataan pois Suomesta. Mieluiten nostamalla heidän verotusta ja tukien poistamisella”.

 

Perussuomalaisilta kyseltiin Twitterissä pitkin pyhiä ja välipäiviä näkemystä siihen, hyväksyykö puolue sen, että näkyvä toimija esittää radikaaleja ihonvärinäkemyksiä.

Vastaukseksi PS-Nuorista annettiin vähäeleinen linkkaus periaateohjelmaan, jonka mukaan järjestö ilmoittaa olevansa ”laadukkaan maahanmuuton puolesta”. Ihonväreistä tuossa ohjelmassa ei puhuta eikä etnonationalismista.

Uuden Suomen toimitus yritti viime viikon loppupuolen arkipäivinä saada perussuomalaisista puhelimitse kommenttia asiaan, mutta turhaan.

 

Eilen keskiviikkona Uusi Suomi onnistui tavoittamaan PS-Nuorten puheenjohtajan Asseri Kinnusen. Hän ei suoraan tuominnut Lapin piirin puheenjohtajan näkemyksiä, jos kohta ei niihin yhtynytkään.

”Hän (Sipola) kommentoi häntä kiinnostavia asioita ja edustaa omaa näkemystään, ei nuorisojärjestön kantaa. Meillä järjestönä on omat näkemykset”, Kinnunen muun muassa sanoi. (Lue koko haastattelu täältä).

Jo lauantaina oli kuitenkin käynyt epävirallisesti ilmi, että Sipolan rooli puolueensa nuorisojärjestön näkyvällä paikalla ei ole kiveen hakattu.

PS-Nuorten viimevuotisen hallituksen varajäsen Tommi O. Pälve kirjoitti Twitterissä, että ”Sipola on ollut määräaikaisesti erotettuna PS-nuorista keväästä lähtien”. Tosin PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtajana Sipola jatkaa ainakin toistaiseksi.

 

Kyse ei ole kuitenkaan vain järjestön yhdestä henkilöstä. Pälve raportoi Kansalainen-sivustolla viime heinäkuun lopussa, että PS-Nuorten sisäisillä foorumeilla on riidelty rankasti, ja puheenjohtaja Halla-ahokin olisi joutunut puuttumaan riitoihin kahdesti.

”Foorumille alkoi ilmestymään jatkuvasti uusia päivityksiä, joissa itseään etnonationalisteiksi kutsuvat tahot julistivat, että jos on järjestö, josta löytyy epäpuhtauksia, se ajan kanssa lopulta mädättää järjestön sisältäpäin… Jussi Halla-aho kirjoitti toisen kirjeen, että jos järjestö ei saa tilannetta hallintaan, on itse puolueen pakko tulla väliin.”, Pälve kirjoitti viitisen kuukautta sitten.

Tiettävästi näitä etnonationalisteja on PS-Nuorissa alle kymmenesosa, mutta ryhmä on sitäkin äänekkäämpi. Viime vuonna lähdön PS-Nuorista sai Sipolan lisäksi saamani tiedon mukaan kaksi muuta, toinen pysyvästi.

 

PS-Nuorista potkittu ”etnonationaali” ja Suomen Sisun aktiivi Tuukka Kuru on levittänyt puheenjohtaja Halla-ahon nuorisojärjestölle lähettämää paimenkirjettä Twitterissä. Siinä Halla-aho tuomitsee fasististen ja kansallissosialististen näkemysten esittämisen puolueelle ja sen poliittisille tavoitteille vahingollisena.

Jussi Halla-aho antoi Uudelle Suomelle tänään haastattelun (Lue haastattelu täältä), jossa hän pitää Sipolan näkemyksiä ihonväristä suomalaisuuden määrittäjänä ”typerinä”. Hyvä niin. Syrjintä ihonvärin tai minkään muunkaan perusteella ei ole millään tavalla hyväksyttävää, minkä pitäisi olla kaikille itsestäänselvyys.

Tapahtumaketju osoittaa, että rasistiset ajatukset yrittävät tunkea jatkuvasti uusiutuvin muodoin suomalaiseen politiikkaan, erityisesti tämän yhden eduskuntapuolueen kautta. Ei perussuomalaiset vahingossa väyläksi ole valikoitunut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (218 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jos ei puheenjohtaja Soinilla ja Halla-aholla ole muuta yhteistä, niin ainakin harjaamisen tarve.

X

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aika lähellä "etnonationalismia" on Halla-ahon "spindoctor" Riikka Purra tämänpäiväisessä bloggauksessaan. Ruotsissa syntyvistä lapsista Purra hyväksyy ruotsalaisiksi enää 68,5%.

https://riikkapurra.net/2019/01/03/vaestonmuutokse...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valkoinen on perussuomalaisille se ainoa oikea väri, se on ihan sama mitä Halla-aho sanoo.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Uskallan väittää, että perussuomalaisilla on kaksi oikeaa väriä. Sininen ja valkoinen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #92

Seppo puhuu asiaa, vaikka onhan siirtyminen siniselle puolelle vähentynyt. https://www.sininentulevaisuus.fi

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Totta. Ja kieli on ainoastaan suomi. Muita kieliä puhuvat aiotaan myös muiluttaa pois.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Lasket Jouni aika paljon sen varaan että linkkejä ei availla..

Eihän tämä Purra ketään ole hyväksymättä ruotsalaiseksi, vaan kirjoittaa että - "Ruotsalaisille vanhemmille syntyneitä ruotsalaisia on enää n. 68,5 % väestöstä."

Kyllä kait tuon voi todeta väittämättä että nämä ei-ruotsalaisille vanhemmille syntyneet ruotsalaiset eivät olisi ruotsalaisia? Vai eikö?

Ei saa Jouni levittää väärää tietoa.. se on rumaa.

Päätoimittaja Huusko voisi vähän katsoa mitä oman bloginsa kommenteissa kirjoitellaan...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lue Purran teksti loppuun niin ehkä ymmärrät.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #83

Olin kyllä lukenut sen kokonaan ennen kommentointia..

Taidan tietää mitä tarkoitat.. uskoisin näin. Luulen että muodostit tuon käsityksesi kohdasta - "Kehittyvistä maista suuntautuva massamaahanmuutto muuttaa vähitellen Euroopan suurkaupungit samanlaisiksi – lähiöistä tämän tietenkin ensin huomaa. Mikä siellä sitten on Ruotsia, Ranskaa tai Suomea? Katujen nimet ja arkkitehtuuriko?"

Tätä kautta ajatellen tuo käsityksesi saa kyllä tukea sitä ei käy kieltäminen.

Toki tasapuolisuuden nimissä pitää nostaa esiin hieman meistä asiantuntevampien ajatuksia..

"Rosengårdissa ei asu ruotsalaisia", näin tulkitsee YLE:n toimittaja haastattelemansa Abdullan ajatuksia.

“Kun tulin Rosengårdiin, tämä oli rauhallinen alue. Täällä oli ruotsalaisia ja naapurit olivat kivoja”, kertoo Abdulla. Hän sanoo, että alue on muuttunut ja osoittaa sormellaan alaspäin.

“Nyt Rosengård ei ole hyvä. Rikollisuutta on paljon ja nuoret aiheuttavat ongelmia, mutta tietenkään kaikki nuoret eivät ole huonoja”.

Syyrialainen Ali Jomaa, vihanneakauppias Lindängenin ostarilta - “Minusta tuntui, että tämä paikka ei ollut osa Ruotsia. Tämä paikka tuntui olevan ikään kuin toisessa maassa ja toisessa todellisuudessa.”

Sittemmin tuo toisessa maassa ja todellisuudessa elämisen tunne Alilla vähentynyt kun ostarille on tullut valvonta kameroita ja poliisi on läsnäolollaan ja pidätyksillä onnistunut hieman rauhoittamaan aluetta.

Poliisin mukaan ongelma-alueilla on rinnakkaisyhteiskunnan rakenteita.

Jouni. Jos ja kun tilanne on tuon kaltainen eikö olekkin ihan relevanttia kysyä "mikä siellä sitten on Ruotsia? Katujen nimet ja arkkitehtuuriko?"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #95

No selvähän se on, että väri on "etnonationalistien" mielestä väärä Ruotsin lähiöissä. Eihän tässä juuri muusta ollut kysymyskään.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #148

Rasmuslaista logiikkaa...

Osaatko Jouni arvioida mikähän saa nuo pidempään Ruotsissa asuneet maahanmuuttajat kokemaan ettei lähiöissä enää tunnu siltä että oltaisiin Ruotsissa?

Etnonationalismi?

Voiko tuosta kehityksestä huolestua tai sitä vastustaa olematta rasisti tai "etnonationalisti"?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #150

Ei minusta ihmisten ihonväriä tietyissä lähiöissä voi vastustaa olematta "etnonationalisti" tai - sanotaan suoraan - rasisti.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #155

No mä en nyt näe että missä kohtaa tuossa linkkaamassasi tekstissä Purra viittaa ihonväriin..

Voitko tarkentaa?

Ihonväriinkö nuo haastatellut maahanmuuttajat Ruotsissa viittaavat kun mainitsevat että alueella asui ennen ruotsalaisia ja naapurit olivat mukavia, toisin kuin nykyisin. Tai että aluetta ei tunne enää Ruotsiksi. Rasisteja? Etnonationalisteja?

Mitä mieltä alueelle syntyneestä rinnakkaisyhteiskunnasta? Toivottavaa monikulttuurista pöhinää vai ikävää kehitystä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #158

Voi kuule, maailma on täynnä vaikeita kysymyksiä. Monikulttuurinen pöhinä oli Ruotsissa ihan toimivaa silloin kun Skärholmenissa kauan sitten asuin. Rinkebyssä olen ollut tekemässä juttua Ruotsin televisiolle. Paremmat ja vähintään tuoreemmat vastaukset saat vaikka käymällä itse paikan päällä kun asia kovasti kiinnostaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #164

Hienoa Jouni, varmasti kiva muistella vanhoja hyviä aikoja.. Kannattaa palata nykyaikaan jos ideologialtasi kykenet.

Ulkolinja viime lokakuulta..

Hyvää jatkoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #165

Tyttäreni asuu Tukholmassa ja käyn häntä aika ajoin katsomassa. Telkkaria tuijotan jo liikaakin.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Riikka Purra väitti minulle ihan kivenkovaa sen olevan valhe, että suomalaisia kuolee tänä päivänä enemmän kuin syntyy, ja että Suomen väestönkasvu on vain ja ainoastaan maahanmuutosta kiinni.

Kuten jokainen vähänkään järkevä ihminen tietää, tuo ei ole valhe, vaan täysi totuus, jota persut ei saa inttämällä pois.

Riikka Purra on kuin joku kiukutteleva lapsi, joka vain laittaa kädet korville, silmät kiinni ja alkaa huutamaan päälle, kun ei halua uskoa totuutta ja tilastoja.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #84

"Riikka Purra on kuin joku kiukutteleva lapsi, joka vain laittaa kädet korville, silmät kiinni ja alkaa huutamaan päälle, kun ei halua uskoa totuutta ja tilastoja."

Joo tätä tilastojen kieltämistä on ollut liikkeellä.. vähän siellä sun täällä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Oho.
RPurra on kyllä viime päivinä avannut tuota " ruotsalaisuuden" käsitetään hyvin etnonationalistisesti ja keskustelussa peesannut kaikkein " valkoisimpia" etnonationalisteja .
Miten tämä sitten eroaa selkeästä rasismiteoriasta, on vähän epäselvää. Mutta ehkä sekin selkiytyy keskustelun kuluessa.
Tuossa keskustelussa huoli oli selkeästi " ruotsalaisuuden" häviämisestä ja korvautumisesta jollain " muulla".

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #134

Jos näin on niin, YLE Ulkolinja dokkarin perusteella Purran huolen tästä "korvautumisesta" näyttää jakavan myös pidempään Ruotsissa asuneet maahanmuuttajat tai ainakin ne joita dokkariin oli haastateltu.

Artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan tuolta

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/01/tama-alue...

Dokumentti löytyy Areenasta, suosittelen.

Muutoin Purran edesottamuksiin en osaa ottaa kantaa, en seuraa kirjoitteluaan enkä aiemmin ole kuullut koko ihmisestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kokoomusnuorten varapuheenjohtajana tuolloin toiminut Saul Schubak vaati puolestaan lapsilisien poistamista heikommalta ainekselta täällä Suomessa.

Rotuhygienia tuntuu puolueesta riippumatta olevan nuorten poliitikkojemme mieliaihe.

Ei uutta auringon alla.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kyllä, tämä kokoomuksen nuorten vpj:nä vaikuttaneen Schubakin kommentti oli älytön: https://yle.fi/uutiset/3-6362497

Kyllä sitä älyttömyyksiä tosiaan lauotaan muuallakin kuin perussuomalaisissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Schubak ei tainnut toimia vpj.kovin montaa päivää hölmön kirjoituksensa jälkeen.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Politisessa keskustelussa ei ole oikeita tai vääriä, eikä älyllisiä tai älyttömiä mielipiteitä. Eikä millään puolueella ole monopolia älylliseen ajatteluun. Halloo!!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #127

Väärin.
On olemassa sekä vääriä että typeriä " mielipiteitä", ts väitteitä ja vaatimuksia.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #135

Politiikassa kauneus (typeryys) on katsojan silmassä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #139

Väärin.
Jos joku esim väittää, että kaikki Suomen järvet muuttuvat viiniksi, kunhan saastuttamisen säätelystä luovutaan , se on sekä typerää että väärin.
Melkein vastaavan tason juttuja saa lukea jatkuvasti poliittisina " mielipiteinä".

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Miksi hän vaatii lapsilisien poistoa kokoomuksen äänestäjiltä:)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Saapas nähdä kurkottaako perussuomalaisten puheenjohtajaksi seuraavassa puoluekokouksessa Halla-ahosta jyrkemmän siiven rasisti, jolloin Halla-aho tippa silmässä toteaa, että "natsit valtasivat puolueen" ja kiirehtää perustamaan uuden ryhmän "sinivalkoiset".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt kyllä vaihtoehtoja, suomen kansa ensin ja kansalaispuoluekin on retoriikaltaan koventanut tyyliään.

Aika näyttää, minkä puolueen nää hölmöt valitsevat, toivottavasti syövät toisiltaan ääniä. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Huhtasaari sopisi hyvin tuon porukan vetäjäksi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Janne Salonen Huhtasaari kertoi twitterissä olevansa erimieltä persunuorten jyrkemmän siiven kanssa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #21

Turha vaiva, eivät nuo kärsi järkiperusteluja lukea.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Juha, odotappa huomiseen.
Luulen, että jotain selviää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tuskin.
Tosiasiassa H-a itse edustaa asenteeltaan pikemminkin jyrkintä mahdollista yhdistelmää
tuosta nuorkokoomuksen " ihmisaines"- ajattelusta ja persunuorten " valkoinen suomalaisuus"- ajattelusta.
Hän käyttää vain hieman eri retoriikkaa .

Tommi O. Pälve

No jaa. Suomessa riittää rutkasti tahoja joiden mielestä Halla-aho on tyyliin yhtä kuin suvakkihuora.

https://laitonlehti.net/2018/12/22/halla-ahon-pers...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tapahtunee toisinto Jyväskylän malliin.
Halla-aholaisilla syytä valmistautua pettymykseen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Nuorissa on tulevaisuus, mutta tuskin perussuomalaiset haluavat Halla-ahosta eroon vielä seuraavassa puoluekokouksessa, tosin Halla-aho saattaa hyvinkin haluta pois puheenjohtajan postista.

Ari Ojala

Tuosta voisi päätellä, että Huhtikuun 14. tiedetään tarkalleen, kuinka monta rasistia Suomessa on.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen
Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

H-A 2017:
– Kyse ei ole pelkästään esteettisestä haitasta oman kylän raitilla, vaan kyllä ihmiset näkevät, että tässä kyse on kansakunnallisesta ongelmasta ja kansantaloudellisesta ongelmasta.

Tommi O. Pälve

Suomennetaan, jotta ihmiset ymmärtävät.

Löysää maahanmuuttopolitiikkaa vastustaa useat myös sellaisissa paikoissa, joissa maahanmuuttajia ei ole. Näissä kylissä ihmiset eivät siis itke, "yhyy joudutaan näkemään erinäköisiä ihmisiä! Rajat kiinni!" Vaan ihmiset ovat alkaneet ymmärtämään laajemmin, mitä nykyisen kaltainen maahanmuuttopolitiikka tekee maamme turvallisuudelle ja taloudelle.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Ihmiset ovat ainakin ymmärtäneet mitä perussuomalainen aate tekee turvallisuudellemme, taloudellemme ja yleensäkin yleiselle hyvinvoinnille. Ei kansa halaua tästä mitään Persulandiaa tai Unkari 2:sta.

Eikö olekin jännää, että vaikka n. puolet suomalaisista ei halua enempää maahanmuuttoa ja vielä isompi osa suhtautuu islamiin epäillen, niin silti 75% suomalaisista suhtautuu perussuomalaiin kielteisesti tai erittäin kielteisesti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #90

Jännää tuossa onkin lähinnä se, ettei Timgren tiettävästi ole ollut leivättömän pöydän ääressä ajatustensa kanssa (kun on osannut pysyä asiallisuuden puolella toisin kuin uhriutuvat perussuomalaiset).

X

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #90
Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #90

Kannattaa tutustua artikkeliin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #90

Linkin takaa olevasta artikkelista:
"Islamilaisessa maassa riitatapauksen sattuessa vääräuskoisen kanssa muslimi on yleensä ”oikeassa”, vaikkapa liikenneonnettomuuden selvittelyssä."

Muuan aiempi kolleegani oli Algeriassa työkomennuksella ja siellä hän ajoi autolla erään paikallisen perheen tyttären päälle. Tyttö kuoli kyseisessä onnettomuudessa ja kolleegani joutui paikalliseen oikeudenkäyntiin. Oikeus käytiin ranskan kielellä ja päätös oli syyttömyys, koska tilanne oli ollut sellainen, ettei kuljettajalla ollut mitään mahdollisuutta olettaa, että kulman takaa olisi joku yhtäkkiä syöksynyt auton eteen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kun itsenäistymispyrkimysten taustalla ole yhteistä arvomaailmaa joka olisi kyllin kestävä yhteiseksi perustaksi, itsenäisyyden tavoittelu ja saavuttaminen muuttuu päämäärästä keinoksi henkilökohtaisten motiivien ja päämäärien ajamiseen yhteisen hyödyn kustannuksella. Pahimmillaan omien traumojen käsittelyn ja koston välineeksi.

Koska ei ole yhteisen arvomaailman luomaa henkistä yhteenkuluuvuutta, ei ole keinoa osoittaa sille lojaaliutta, eikä ole yhteistä kokemusta siitä kuka kuuluu joukkoon ja kuka kuuluu ulkopuolelle. Tämä mahdollistaa valtauksen ja päämäärälle epäedullisten lieveilmiöiden lisääntymisen.

Itsenäisyys nähdään eri merkityksissä puhujasta riippuen. Riitaisuus kertoo juuri omien intressien vaikutusvallasta.

Helppo elämä tekee hedonistiseksi. Minä näen että ennen kuin suomalaiset ovat valmiit itsenäisyyteen edessä on uintimatka.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-ahon puolueen kannatuksen perustana ovat kuitenkin nämä "rasistit". Jos Halla-aho joutuu näitä hölöttäjiä kurittamaan kovalla kädellä, voidakseen vaikkapa tienata pojoja hallituspaikan mahdollistamiseksi, hän samalla menettää ääniä.

Ei ole helppoa Halla-aholla, mikäli hän haluaa Brysselin hillotolpilta Helsingin hillotolpille, eli ministerin virkaan.

Vaikeaa on, vaikeaa on.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pidän myönteisenä, että pj. Halla-aholla on haluja puuttua näihin möläytystapauksiin. Tekeekö se perussuomalaisista niin salonkikelpoista, että muiden pitäisi lähteä puolueen kanssa samaan hallitukseen, on sitten toinen juttu.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Halla-aholla ei ole mitään todellista aikomusta puuttua äärisiipeilyyn.
Nahan luonti kestää ko puolueessa pitkään, ja se viedään myös loppuun saakka.

"Pääkukko ratsastaa kaksilla rattailla"

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2532...
Pääsiäisen Herrakin puhui vertauksilla ja niin kansa ymmärsi mistä on kyse.

Pari pätkää vuosi sitten Usarin kirjoituksestani:

"Yhtä asiaa pieni ruskea kana ei kuitenkaan halunnut tehdä. Munimista. Se katsoi, että munintaa tapahtui jo muutenkin tarpeeksi ja että se itse voisi tehdä munimisen sijasta jotakin muuta hyödyllistä.

Nimittäin erään emämunauksen seurauksena munakunta oli jo kerran jakautunut kahtia. Se näki, että viimeksi tapahtuneesta jakautumisesta johtuen jäljelle jäävät kanat olivat jotenkin ärsyyntyneitä ja osittain jopa kiihkon vallassa. Se päätteli, että tämä johtui riittämättömästä ravinnosta. Kanan nokkimisinto kun nimittäin kasvaa mikäli se on nälkäinen"

Jatkoa : " Pääkukko ja sen lähipiiri tuomitsivat kapinakanalan toiminnan ankarasti ja edellyttivät, että asiavirheet on kanayhdyskunnan kokonaisedun mukaisesti korjattava. Viestinä oli, että ellei asiaa saada kuntoon, on seurauksena ankarat kanajärjestölliset toimet. Pääkukon hallinto-osasto määräsi jopa varapääkukon (T.Hattaraisen) hoitamaan asiaa kuntoon"

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Perussuomalaisten ottaminen hallitukseen alkaa olla kohta pakkotilanne, jos halutaan torjua lisääntyvä maahanmuuttajien rikollisuus ja Suomen valuminen sharia-yhteiskunnaksi. Ruotsidemokraatit nousivat vallan vaa'ankieleksi juuri em. syistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #186

Persujen hallitukseen ottaminen ei ehkä ole pakollista, paitsi jos halutaan estää se mahdollisuus että perussuomalaisten kannatus nousisi taas samoihin mittoihin kuin ennen Halla.ahon kapinaa ja puolueen valtausta.

Suomessa ei ole syytä pelätä pakolaisia, eikä Sharia- lakeja. Fasismin nousu yhteiskunnallisesti vaikuttavaksi tekijäksi populistipuolueiden suosion kasvun myötä on sen sijaan pelottavaa ja ehkäpä vaarallistakin.

Sen takia neuvoisin kaikkia puolueita olemaan vähän varovainen ja jopa mielin kielin Halla-ahon suhteen, niin ettei hänellä olisi mitään syytä kieltäytyä tarjotusta hallitusyhteistyöstä ja jotta se hillotolppa, eli ministerin posti, alkaisi kangastelemaan Halla-ahon ajatuksissa.

Toki hallitusneuvotteluissakin pitäisi sitten vähän joustaa. Sillä tavalla tästäkin ongelmasta taas päästäisiin eroon.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #187

"Suomessa ei ole syytä pelätä pakolaisia, eikä Sharia- lakeja."

Osaatko perustella tuota, varsinkin nyt kun islamilaiset maahantulijat ovat raiskaustilastojen kärjessä? Mitä shariaan tulee, niin ilmeisesti et ole tutustunut siihen kun et osaa pelätä sitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #209

En pelkää aidssiakaan, enkä ebolaa, enkä maanvyörymiä tai tsunameita, vaikka ne on paljon helpompi perustella vaarallisiksi kuin sharialaki, tai pakolaiset.

Toissapäivänäkin istuskelin kuntosalin saunassa ja unohduin sinne vähän pitempään kuin oli tarkoitus, kun jäin rupattelemaan erään pakolaistaustaisen ja erään toisen suomalaismiehen kanssa, eikä siinä puhuttu mistään pakolaisista, eikä shariasta, eikä pakolaispolitiikasta, eikä politiikasta ollenkaan, vaan hiihtokeleistä, suksista, hiihtämisestä ja kuntoilusta yleensä.

Olen varmaan tyhmä kun en osaa pelätä näitä ihmisiä yhtään sen enempää kuin suomalaisenkaan näköisiä ihmisiä. Sinä varmaan kartat heitä, pysyt mahdollisimman etäällä, pidät syrjäsilmällä heitä koko ajan silmällä, etteivät pääse yllättämään ja luikahdat mieluimmin heti ovesta ulos, kun joku heistä tulee ovesta sisään.

Ehkä minä tosiaan olen vaarassa, mutta en ymmärrä sitä, koska olen elänyt näiden pakolaisten näköisten ihmisten maassa ja heidän parissaan, ymmärtämättä sielläkään pelätä heitä.

--------------------

Mitä raiskaustilastoihin tulee, niin eivät nekään tilastot ole minua koskaan peloittaneet.

Tyttöjen ja naisten on varmaan syytä pelätä miehiä ylipäätänsä, kuten me-too keskustelutkin osoittavat, varsinkin humalaisia miehiä ja näitä Teuvo Hakkaraisia.

Jos minulla olisi tytär, kehottaisin välttämään nettivokottelijoita ylitäätänsä. Samoin neuvoisin kaikkia tyttöjä, mutta eiväthän ne tytöt minua tietenkään usko, kuten eivät tytöt ole koskaan vanhempiaan eikä vanhempia ihmisiä uskoneet.

Miehet ovat naisille aina potentiaalinen uhka, kuten olemme kuulleet näiden me-too keskustelujen aikana, mutta onhan se jo sitä ennenkin tiedetty.

----------------------------------

Eivät myöskään mitkään me-too kamppanjat voi poistaa miehiltä heidän miehen luontoaan. Ne on aina tyttöjen perässä, vähän niinkuin koirat jahtaa jäniksiä ja kissat hiiriä ja tekevät niin vaikka ei niillä olisi edes nälkä, vaikka masut olisvat täynnä kissän ja koiranruokaa. Se on se se luonto joka tikanpojan ..... jne.

Ei ole vielä keksitty lääkettä jolla miehiltä riisutaan heidän sukupuoliset vaistonsa, lobotomiaa lukuunottamatta. Ei edes kastraatio vie niitä vaistoja kuulemma kokonaan.

Siksi tyttöjen ja naisten on aina syytä pelätä miehiä, silloinkin piti pelätä kun ei ollut vielä yhtään pakolaista ja senkin jälkeen pitää vielä pelätä jos persut tulevat valtaan ja karkoittavat kaikki pakolaiset, myös naiset ja lapset.

-------------------

Mutta eiväthän suomalaiset naiset naiset miestä pelkää, ei edes pakolaismiestäkään, ne on pelottomia.

Jos tummat miehet ajetaan pois Suomesta, naiset hyppää vaikka lentokoneeseen ja lähtee niiden perään ulkomaille, ihan niinkuin ne on tähänkin asti tehneet. :)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Tästä pääsemmekin ajankohtaiseen asiaan. Onko perussuomalaisista hallitusvastuukelpoiseksi tekijäksi, joka myös muuttaa maan asioita, eikä vain vaadi muiden tekevän niin?

Jussi Halla-aho julkaisi pian puoluejohtajaksi valintansa jälkeen tiedotuksen käymistään neuvotteluista maan johdon kanssa, jossa kertoi käyneensä asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä ja tehneen selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, kunhan sovitusta pidetään tarkasti kiinni. Sittemmin pääministeri ilmoitti, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.

Hallitusohjelma on neljän vuoden tiekartta maan asioiden hoitamiseen. Sen tulee voida elää matkan varrella, koska myös meitä ympäröivät olosuhteet muuttuvat. Jos Suomi joutuisi minkä tahansa massiivisen poikkeustilan osapuoleksi, niin se vaatisi rajuja muutoksia sovittuihin linjauksiin. Perussuomalaisten ottaman kannan mukaan mitään sovittua ei voida hallitusyhteistyössä muuksi muuttaa, vaikka maan etu sitä edellyttäisi. Mikään hallitus tai pääministeri ei voi sitoa käsiään niin, että joustovaraa ei ole.

Ovatko perussuomalaiset siis nytkään yhtään sen hallitusvastuukypsempiä kuin aiemmin vai hyväksyykö puolue jo sen, että kaikesta sovitusta ei pidetä kiinni kirjaimellisesti eli ovat valmiit takinkääntöön tarvittaessa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#15

Vihavainen, ihanko tosissasi uskot, että _raha_ on se syy, jonka vuoksi Halla-aho alkoi kirjoittaa blogejaan ja lopulta jalkautui mukaan politiikkaan?

Itse en usko, että raha olisi ollut syynä astua sille epämukavuusalueella, jolla Halla-aho on ollut jo vuosikausia.

Jalommat motiivit – kuten esimerkiksi isänmaan etu – ovat nähdäkseni Halla-ahon draivereina. Jos hän ei tietäisi olevansa oikeassa, tuskin hän jaksaisi vastaanottaa sitä negaa, jota jatkuvasti muodossa tai toisessa sataa niskaan.

Jos hän ei olisi oikeassa, resonoisiko hänen viestinsä äänestäjien keskuudessa?

Siihen, että Halla-ahon äänimäärä kasvaa jatkuvasti, on olemassa syy, jonka äänestäjät ovat tunnistaneet. Näin, vaikka "virallinen totuus" ei halua tunnustaa samoja asioita.

Halla-ahon äänestäjät ovat valinneet uskoa siihen, mitä ympärillään näkevät tai omilla aivoillaan ovat ajattelleet. Sillä: "kun kartta ja maasto eivät vastaa toisiaan, usko maastoa". Ruohonjuuritasolla on tietoa, jota norsunluutorni ei vielä ole tunnistanut.

Oletko, Vihavainen, lukenut blogeista koostetun kirjan "Scripta – kirjoituksia uppoavasta lännestä"? Siinä on nimiä, päivämääriä ja paikkoja. Faktoja, joiden avulla Halla-aho yritti varoittaa suomalaisia jo kymmenen vuotta sitten, jotta Ruotsin (ja Tanskan, Britannian, Saksan ja Ranskan) tiestä ei tulisi Suomen tie.

Entä luitko sen Suomen Perustan Samuli Salmisen laatiman raportin "Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee"?. Siinä on ajatuksia herättävää pohdintaa.

https://www.suomenperusta.fi/

JK. Ihmetyttää tämä otsikon huuskoilu; en ollenkaan ymmärrä tätä Huuskon otsikossaan käyttämää asetelmaa valkoiset/punaiset. Kyllähän Halla-aho ajaa _kaikkien_ kantasuomalaisten etuja. Jopa niiden, jotka hän vastustavat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Johanna, uskosi Halla-ahoon tuntuu niin vahvalta ja aidolta, että sen vastustaminen ja esittämäsi "totuuden" kieltäminen vaikuttaa melkein jumalanpilkalta ja uskon häpäisemiseltä.

En halua olla julma ja horjuttaa uskoasi, mutta tämä ei nyt ole mikään uskonto, eikä uskon asia, vaan tämä on politiikkaa.

Kaikki politikot pyrkivät hillotolpille. Niistä saa toki hyvän ansion, sekin on merkittävää, mutta ne ovat myös ikäänkuin ansiomerkkejä, merkkejä siitä että on onnistunut politikkona ja osin ehkä myös poliittisissa pyrkimyksissä, ainakin on päässyt sellaiseen asemaan jossa oikeasti voi yrittää täyttää äänestäjille ainnetut lupaukset.

En siis ymmärrä miksi reagoit näin voimakkaasti minun hillotolppapuheisiini. Se on toki rienaamista minun osaltani, mutta samalla tavalla voisin rienata ketä tahansa politikkoa ja politikkojen ja heidän kannattajiensa kuuluu kestää tällainen "rienaus" ilman että vetää hernettä nenäänsä. :)

Mitä itse asiaan tulee, eli niihin Halla.ahon rasistisiin kannattajiin, niin minähän toin vain esiin sen miten kusessa Halla-aho nyt niiden kanssa on.

Nämä Sisun hörhot auttoivat Halla-ahon Jyväskylässä lähemmäs niitä hillotolppia, mihin jokainen politikko pyrkii. Halla-aho on heille kiitollisuudenvelassa tästä, mutta nyt nämä hörhöt vaativat tuloksia, ilmeisesti käsittämättä ettei niitä voi tulla elleivät muut puolueet huoli persuja edes hallitusneuvotteluihin, puhumattakaan muusta yhteistyöstä. Rasistisilla puheillaan hörhöt sen sijaan koko ajan luovat lisää esteitä Halla-ahon pääsylle vallan porteille.

------------------

Mitä minuun tulee ja minun mielipiteisiini, niin olen sitä mieltä että muiden puolueiden kannattaisi lähestyä Halla-ahoa sillä tavalla kuin miten esimerkiksi vihreiden Haavisto teki, ennenkuin joutui perumaan puheensa.

On nähty ja todettu että ääriliikkeiden ottaminen mukaan hallituskuvioihin on nopein tie päästä näistä kiusallisista liikkeistä nopeasti eroon, ennenkuin ne paisuvat oppositiossa todella suuriksi, kuten ruotsidemokraatit ovat Ruotsissa kasvaneet.

Siksi toivoisin että muut puolueet muuttaisivat linjaansa persujen hallituskelpoisuuteen nähden. Kannattaisi olla sopeutuva ja yhteistyöhaluinen, eikä niin ärhäkkä ja torjuva. Kun perussuomalaiset tulevat hallitukseen, joku heidän vaatimuksistaan voitaisiin varmasti kelpuuttaa mukaan hallitusohjelmaan.

Seurauksena olisi kuitenkin varmasti se että ne jotka olisivat panneet toivonsa persuihin ja uskoneet puolueen voivan tuoda muutosta, pettyisivät katkerasti ja siirtyisivät nukkuvien puolueeseen, tai pyrkisivät perustamaan uusia ja entistä radikaalimpia puolueita.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #111

"On nähty ja todettu että ääriliikkeiden ottaminen mukaan hallituskuvioihin on nopein tie päästä näistä kiusallisista liikkeistä nopeasti eroon"
"Seurauksena olisi kuitenkin varmasti se että ne jotka olisivat panneet toivonsa persuihin ja uskoneet puolueen voivan tuoda muutosta, pettyisivät katkerasti"

Juuri näin. Niinhän kävi kommunistien kanssa. Hallitusvastuu paljasti,löytyikö sitä lihaa luiden ympäriltä. Ei löytynyt ja se oli kommareiden loppu.
Vaalit kannattaa käydä ensin, ja uittaa ps prinsessat ja prinssit ruususen uneen, eli samaan höttöön mihin he uittavat nyt äänestäjiä.
Varsinaisissa hallitusneuvotteluissa on iskun paikka, jossa mitataan mitä tekoa mikin puolue on. Tosin näissäkin kuvioissa pyritään tekemään vahvimmin hallituskuvioissa mukana olevat jo ennakkoon syyllisiksi. Tässä kuviossa ps tulee käyttämään muun muassa uhriutujan korttia ja silkkaa väärinymmärryksen jaloa taitoaan.

Kuvio on todella hankala Halla-aholle.
Ensi kesänä on taas pj valinnan aika, ja ei sovi unohtaa, että myös tämä näkyy hallitusneuvotteluissa.
Nämä asiat kannattaa tuoda äänestäjille tiedoksi, ettei haavekuvia todellisesta vaikustavallasta ja sen reaaliteeteistä pääse syntymään.
Se on vastuullisuutta äänestäjiä kohtaan

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #111

#111

Vihavainen,

"Kaikki politikot pyrkivät hillotolpille."

Et ehkä ole seurannut case Halla-ahoa alusta asti, tai sitten et enää muista, miten juttu alkoi.

Ensin alkoi opponointi Suomen Sisun palstalla (Halla-aho kummasteli sisulaisten mielipiteitä). Sitten tuli blogi. Sitten tuli Vihreiden naisten tutkintapyyntö. Ja jossain välissä oli Pressiklubi:

https://www.youtube.com/watch?v=fZVz7gJt7aE

(ohjelman lopussa Halla-aho sanoo: "tämä ei ole minulle mikään poliittinen trippi")

Ja sitten breikkasi isosti: tuli myös syyte ja oikeudenkäynti, jossa Halla-aho puolusti itse itseään. Ja Halla-ahon blogi, "Scripta – kirjoituksia uppoavasta lännestä" alkoi kerätä lukijoita todenteolla.

Tuskin tällä kaikella on mitään hillotolppaa tavoiteltu, vai miten ajattelet?

– – –

Tapasin Halla-ahon, kun hänen kirjansa oli julkaistu. Otin häneen itse yhteyttä ja muodostin _itse_ käsitykseni hänestä.

En jäänyt nettilehtien, lehtien, radion ja tv:n varaan vaan tutkin asian itse.

Ihmettelin Halla-ahoon liittyvää kohua ja myös sitä, mikä haloo nousi, kun hän meni Kirja-ravintolaan Kruunuhakaan Suomen Sisun kokoukseen.

Kun itse ensimmäisen kerran kuulin Suomen Sisusta, ihmettelin, että mikäs se tämä sitten on? Siitäkin asiasta päätin itse ottaa selvää, ja selvän saadakseni jalkauduin jäseneksi – ja jäsen olen edelleen.

En taaskaan jäänyt nettilehtien, lehtien, radion ja tv:n varaan vaan tutkin asian itse.

http://johannasirenkaplas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

– – –

"Kun perussuomalaiset tulevat hallitukseen, joku heidän vaatimuksistaan voitaisiin varmasti kelpuuttaa mukaan hallitusohjelmaan."

Perussuomalaiset oli hallituksessa ja sai mukaan hallitusohjelmaan maahanmuuttoon liittyviä asioita. Toki tämä edellytti vastaantuloa joissakin muissa kysymyksissä. Lopputulema oli kuitenkin se, että hallituskumppaneista sekä Kokoomus että Keskusta aktiivisesti päättivät unohtaa sovitun ja jättää hallitusohjelmasta huomioimatta sen osan, joka oli Perussuomalaisten kanssa sovittu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #172

"Tuskin tällä kaikella on mitään hillotolppaa tavoiteltu, vai miten ajattelet?"

Ensinnäkin, kiitän minua kohtaan osoittamastasi mielenkiinnosta. Toivon että se johtuu siitä että se mitä olen sanonut on jotenkin kolahtanut. :)

"Tuskin tällä kaikella on mitään hillotolppaa tavoiteltu, vai miten ajattelet?"

Sen sijaan että vastaisin suoraan siihen mitä ennen tuota tekstiä kirjoittelit, kerron mieluimmin omin sanoin miten asioista ajattelen. En sano etten ymmärtäisi mitä sanot, mutta suoraan vastaaminen merkitsisi asettumista sinun ajatusmaailmaasi ja niin oma ajatusmaailmani jäisi kokonaan esittelemättä. :)

Olen kyllä seurannut Halla-ahon kehitystä varsin hyvin, en niin että vahtisin joka askelta, mutta mielenkiinnosta, syrjäsilmällä. Minun motiivini eivät ole ideologisia, en usko että pystyn parantamaan maailmaa, olen vain kiinnostunut näistä asioista ja niiden seuraaminen on minusta viihdyttävää ajankulua.

Sillä tavalla en myöskään ole Halla-ahon teksteihin perehtynyt että aktiivisesti lukisin hänen scriptejään, minusta ne ovat ikävää ja synkkää luettavaa. Sen sijaan luen mielelläni Halla-ahon kannattajien kirjoituksia, ne ovat paljon viihdyttävämpiä ja viihteellisempiä ja sitä kautta tiedän kyllä paljon siitä miten Halla-aho ajattelee.

Itse Halla-ahon teksteistä sanoisin vielä sen verran että Halla-aho tuntuu suhtautuvan omiin ajatuksiinsa aivan turhan vakavasti ja hän tuntuu olevan niin ehdottoman varma siitä että on oikeassa että on melkein absoluuttisen varma asia että hän on väärässä. Mitkään asiat eivät nimittäin voi olla niin varmoja ettei epäilykselle ole sijaa. Sitäpaitsi Halla-ahon teksteistä puuttuu täysin huumori ja itse-ironia, mikä ei ole tervettä.

No, en jaarittele tästä pitempään vaikka asiaa olisi. Jatkan seuraavaan aiheeseen.

Hillotolppien tavoittelu pitää olla jokaisen politikon tavoite, jos he todella haluavat vaikuttaa asioihin, eikä vain roikkua mukana, tai känättää oppositiossa.

"Kun itse ensimmäisen kerran kuulin Suomen Sisusta, ihmettelin, että mikäs se tämä sitten on? Siitäkin asiasta päätin itse ottaa selvää, ja selvän saadakseni jalkauduin jäseneksi – ja jäsen olen edelleen."

Tämä selittää paljon asenteistasi. Tunnen sisulaisuutta paljon paremmin kuin Halla-aholaisuutta ja myös ymmärrän sitä paremmin.

Huolimatta siitä että ajattelen miltei päinvastoin kuin sisulaiset yleensä, roikuin aikanaan vuosikausia nimimerkillä sisun keskustelupalstalla, keskustellen asioista. Keslustelujen luonteesta kertonee se että vaikka persut on bannailleet minua täällä US:ssä varsin ahkerasti, minua ei kertaakaan bannattu Sisun palstalla, eikä edes uhkailtu banneilla. Pyrin käymään keskusteluja rakentavassa hengessä, en pyrkinyt ärsyttämään tai provosoimaan, yritin vain saada selville miten sisulainen ajattelee.

Aika paljon minulle selvisi siitä sisulaisesta ajattelutavasta, mutta jotain sellaista mystiikkaa siinä on mikä ei minulle auennut, eikä varmaan koskaan aukene. Olen luopunut yrityksistä ymmärtää sisulaisuutta, annoin itselleni luvan lopettaa projektini kesken, kun ei siitä mitään tullut.

Sisulaisuuden juuret ulottunevat jonnekin myyttien hämärään ja mystisiin vaistotoimintoihin. Minä olen pinnallinen ihminen, jonka ajatukset keskittyvät aivokuoren toimintoihin. :)

"Lopputulema oli kuitenkin se, että hallituskumppaneista sekä Kokoomus että Keskusta aktiivisesti päättivät unohtaa sovitun ja jättää hallitusohjelmasta huomioimatta sen osan, joka oli Perussuomalaisten kanssa sovittu."

No, minun ajatukseni tästä asiasta on se, että Halla-aho näki että tämäntapaisen väitteen esittäminen olisi ainut keino säilyttää persujen uskottavuus kannattajiensa silmissä ja puolueen kannatus jatkoa ajatellen. Jos hän ei olisi menetellyt tällä tavalla, olisi kannattajilta loppunut usko kesken ja äänestäjät olisivat häipyneet.

Sinisten vahva ministerikaarti näyttää olevan hallitusyhteistyöhön tyytyväisiä, joten ainakin heidän mukaansa hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa.

Sinisten kannattajien pettymys näyttää kuitenkin olevan konkreettista plaatua, koska sinisten kannatus on haihtunut. Kannattajat olivat uskoneet persujen politiikan olevan jotain muuta, tai he olivat ymmärtäneet väärin sen mitä viidenneksellä eduskuntapaikoista ja kolmanneksella hallituspaikoista voi politiikassa saada aikaiseksi.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #173

#173

Check.

1)
"ikävää ja synkkää luettavaa", check. Totta, koska niin on itse asiakin (kannattajien kirjoitukset mahdollisesti viihdyttävämpiä, mutta niiden kautta et välttis pääse perille Halla-ahon ajatuksista).

2)
"tämäntapaisen väitteen esittäminen olisi ainut keino säilyttää persujen uskottavuus", möh. Hallitusohjelma löytyy ihan kirjoitettuna ja siellä on todistettavasti nähtävissä Perussuomalaisten kontribuutio.

3)
Hauska yllätys paneutumisesi "sisulaisuuteen".

Nyt vuorossa täällä Höyhensaaret, öitä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #173

"Sillä tavalla en myöskään ole Halla-ahon teksteihin perehtynyt että aktiivisesti lukisin hänen scriptejään, minusta ne ovat ikävää ja synkkää luettavaa."

Tuo ei anna hyvää kuvaa halustasi perehtyä vakavasti asioihin.

"Sinisten vahva ministerikaarti näyttää olevan hallitusyhteistyöhön tyytyväisiä, joten ainakin heidän mukaansa hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa."

Totta kai soinilaiset ovat tyytyväisiä, kun saivat sinisiksi muuntautuneina jatkaa Sipilän hallituksessa. Heidän perussuomalaiset äänestäjänsä siinä vain tulivat petetyiksi.

Sinisten ministerien tyytyväisyys hallitusyhteistyöhän ei ole todiste siitä, että vuonna 2015 laadittua hallitusohjelmaa olisi toteutettu tai toteutettaisiin. Jos hallitusohjelmaa todellakin on toteutettu, niin siinä tapauksessa soinilaiset pettivät äänestäjänsä jo hallitusohjelmaa laadittaessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #188

"Jos hallitusohjelmaa todellakin on toteutettu, niin siinä tapauksessa soinilaiset pettivät äänestäjänsä jo hallitusohjelmaa laadittaessa."

Minä olen kuullut sanottavan että hallitusohjelman laati maahanmuuttoasioiden osalta Halla-aho itse. Siitä ei siis voitane syyttää sen kummemmin kokoomusta, keskustaa kuin soinilaisiakaan.

Jos maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunutta, syynä siihen on yksin Halla-aho.

Minun mielestäni se politiikka on epäonnistunutta vain sillä tavalla että se on ollut turhankin tiukkaa. Sotaa käyviin maihin on palautettu turvapaikanhakijoita jotka ovat siellä sitten joutuneet vihollistensa käsiin ja kovan kohtalon eteen.

Suomen karmaiseva palautuspolitiikka on huomattu ulkomaillakin. Suomesta Ranskaan karanneita turvapaikanhakijoita ei ole enää Suomeen palautettu, koska se laittaisi nämä yksilöt alttiiksi sille vaaralle että heidät pantaisiin Suomesta kuolemanvaaraan, Afganistaniin tai Irakkiin.

Ei turvapaikkapolitiikan pitäisi tällaista olla mitä se nyt on ollut.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #198

"Minä olen kuullut sanottavan että hallitusohjelman laati maahanmuuttoasioiden osalta Halla-aho itse. "

Jos niin on, niin siinä tapauksessa hallitusohjelmaa ei maahanmuuttoasioiden osalta ole noudatettu. Vai meinaatko että Halla-aho laati ohjelman, joka salli 32 000 asekuntoisen muslimimiehen päästämisen Suomeen? Itse asiassa Sipilähän kutsui heidät.

Kun perussuomalaisten puoluekokous äänesti 2017 Jyväskylässä soinilaiset vilttiketjuun, niin Halla-aho oli valmis Soinin tilalle - mutta yhdellä ehdolla: Hallitusohjelmaa on noudatettava myös maahanmuuton kohdalla. Se ei Sipilälle kelvannut ja Soini sai jatkaa. Hänelle hallitusohjelmasta kiinni pitäminen ei ollut kynnyskysymys. Vaalitulos mitätöitiin perustamalla Sininen puolue.

"Siitä ei siis voitane syyttää sen kummemmin kokoomusta, keskustaa kuin soinilaisiakaan."

Kun Sipilän hallitus ei pitänyt kiinni hallitussopimuksen maahanmuuttokohdasta, se tarkoittaa että syyllisiä siihen olivat juurikin kokoomus, keskusta ja soinilaiset.

"Jos maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunutta, syynä siihen on yksin Halla-aho."

Erikoinen väite, kun ottaa huomioon että Halla-ahon vaatimaa maahanmuuttopolitiikkaa ei ole koskaan kokeiltu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #212

"Erikoinen väite, kun ottaa huomioon että Halla-ahon vaatimaa maahanmuuttopolitiikkaa ei ole koskaan kokeiltu."

Erikoinen väite, kun Halla-ahon laatimaa maahanmuuttopolitiikkaa on hallituksessa noudatettu koko hallituskauden.

Minä en tarkkaan tiedä, en ainakaan nyt muista, millä tavalla Halla-aho olisi halunnut tiukentaa itse laatimansa hallitusohjelman tulkintaa, mutta valistunut veikkaukseni tässä asiassa on se ettei siinä tulkinnassa olisi mitään suurta ja mullistavaa tapahtunut, vaikka Halla-ahon kanssa olisi asiasta neuvoteltu ja hallitukseen olisi otettu sinisten sijasta perussuomalaiset.

On aika lopettaa väittely siitä miten Halla-aho olisi "pelastanut" Suomen pakolaispolitiikan jos olisi saanut tahtonsa perille ja miettiä mistä tosiasiassa oli kyse, koska aivan ilmeisestikään kyse ei ollut pakolaispolitiikan pienestä fiilauksesta, vaan paljon tärkeämmästä asiasta, tänä vuonna suortettavasta eduskuntavaalista ja sen tuloksesta.

---------------------------

Tilannehan oli varmasti sellainen etteivät Halla-ahon kannattajat olleet tyytyväisiä hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan, siis siihen Halla-ahon laatimaan, ne olivat pettyneitä ja vihaisia.

Halla-ahon suosio, hänen äänimääränsä ja poliittinen tulevaisuutensa oli vaarassa. Halla-ahon piti tehdä jotain tilanteen korjaamiseksi.

Halla-aho keksi väittää ettei hänen laatimaansa ja kaikkien hallitusosapuolten hyväksymää pakolaispolitiikkaa noudatettu, lisäksi hän kai vaati siihen jotain tiukennuksia, tai ainakin muutoksia lain tulkintaan, tai jotain sellaista. Tällä tavalla hän sai kannattajansa vakuuttuneiksi siitä että hän tosiaan ajoi tätä heille tärkeää asiaa. Muussa tapauksessa usko olisi hiipunut ja kannattajakunta olisi hajonnut ja haihtunut savuna ilmaan.

Hallitus olisi tietenkin voinut suostua Halla-ahon vaatimuksiin ja ottaa Halla-aho hallitukseen, jolloin tilanne olisi ollut jokseenkin se sama mitä edellä kuvasin. Kannattajat olisivat pettyneet ja persujen kannatus kadonnut, sillä eiväthän ne Halla-ahon muutokset olisi mitään merkittävää muutosta aikaansaaneet.

Hallitus olisi voinut näinollen yhden näkökohdan mukaan menetellä viisaasti, jos olisi ottanut Halla-ahon hallitukseen. Mutta hallituksella oli muitakin näkökohtia. Jos Halla-aho olisi kelpuutettu hallitukseen, joko hänen vaatimillaan muutoksilla, tai entisin ehdoin, se olisi ollut suuri pettymys hallituspuolueita äänestäneille, joille oli luvattu ja vakuutettu, että Halla-ahoa ei sitten hallitukseen kelpuuteta, eikä hänen edustamaansa linjaa.

Näin ollen hallituksella ei ollut muuta vaihtoehtoakaan, kuin torjua Halla-ahon hallitukseen pääsy, ohjelmamuutoksilla tai ilman ohjelmamuutoksia, vaikka se olisi ollut ehkä hyödyllinenkin temppu ja Halla-aholle itselleen se olisi ollut kuolin-isku.

-------------------------------

Näin on siis päästy tähän asetelmaan. Halla-aholla on edelleen kannatusta ja hallituspuolueidenkin äänestäjät ovat tyytyväisempiä johtajiinsa nyt, kun Halla-aho on torjuttu hallituksesta.

Miten asiat etenevät, se jää nähtäväksi, mutta varmasti uusia juonia punotaan niin Halla-ahon kuin hänen vastustajiensakin leireissä.

Mitä ne juonet on ja mihin ne johtaa? Sitä on varmaan mielenkiintoisempaa seurata näin sivusta, kuin olla itse osallisena.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Halla-aho on toimeenpaneva voima. Aivot sen takana ovat Matias Turkkilan ja muutaman muun.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Kun häneltä kysyttiin, ovatko ei-valkoiset hänen mielestään suomalaisia, hän vastasi: ”Eivät ole”.»

Kommentti taitaa olla aivan tosi riippuen näkökulmasta. Tässä aika usein unohtuu, että suomalaiset eivät tarkoita vain Suomen kansalaisia vaan ovat myös Suomessa asuva kansa tai etninen ryhmä, siinä missä ruotsalaiset ja saamelaiset.

Etninen ryhmä ei sinällään määräydy ihonvärin perusteella, mutta kylläkin alkuperän, mikä taitaa olla vahvassa yhteydessä ihonväriin.

Mitenkään puuttumatta Sipolan muutoin selvään asiattomuuteen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On totta, että liialliseen herkkähipiäisyyteen ei missään asiassa ole syytä vajota, kuten tuossa näkökulmassasi toit julki. (Onneksi lisäten tuomitsevan kannanottosi siitä "muutoin asiattomuudesta".)

Jopa minua on moitittu rasistiksi erään tummempipintaisen ruotsalaisen toimesta, joka tuli Suomessa hieromaan kauppaa eräistä tavaroista, joita hänellä oli auton takakontissa. Hän puhui riikinruotsia voimakkaalla korostuksella ja näytti pohjoisafrikkalaiselta tai Lähi-Idästä kotoisin olevalta. Kaikessa ystävyydessä ja aivan neutraalissa mielessä tulin kysyneeksi mistä päin hän on kotoisin, jolloin hän suuttui sanoen, että "johan minä kerroin olevani ruotsalainen, oletko sinä rasisti?"

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Suomalaisuutta ei voi määritellä geneetttisen isälinjan mukaan. Sitä ei voi määritellä kielen mukaan. Ei vain ole loogisesti mahdollista määritellä suomalaisuutta näiden varaan. Niin että sellaisella valtiolla olisi tulevaisuus.

Yhteiset arvot ovat kaikkien yhteisöjen perusta ja tulevaisuus. Myös valtioiden. Kaikkia arvoja ei voi ajaa ajautumatta sisäisiin ristiriitoihin. Moniarvoinen sekasikiövaltio on mahdollista pitää kasassa vain diktatuurilla, joka muodostuu väistämättä tälläisen valtion korkeimmaksi arvoksi.

Tämä on suomalaisten kohtalonkysymys monella tasolla. Yhteisten arvojen löytäminen ja sitoutuminen yhteiseen arvomaailmaan ja sen tuomiin lakeihin ja käytäntöihin. Sen mukaan suomalaisuuskin on määriteltävä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oikkonen olisi rankasti tätä vastaan ja terävöittäisi monikulttuurisuuden ja moniarvoisuuden eroa.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tavallaan hän itse kumoaa tuon otsikossaan esittämänsä ajatuksen moniarvoisuudesta ja nostaa ihmisen ja elämän täksi korkeimmaksi yhteiseksi arvoksi, vaikkakaan ei tunnusta mitään ihmistä itseään korkeampaa päämäärää.

"Moniarvoisuus voi perustua vain sille että ihmisarvo kohotetaan selvästi ja eksplikoidusti kaikkien muiden arvojen yläpuolelle. Yksikään moniarvoinen demokratia ei voi sulattaa piiriinsä yhtäkään tunnustuksellisesti ajattelevaa ryhmää."

Tämä näkökulma edellyttää hyvin samanlaista lähtökohtaa ajatteluun kuin minunkin kahdessa kommentissani. Joku yhteinen arvomaailma pitää olla pohjalla. Ei laivaa voi ohjata samaan aikaan kummaltakin puolelta karia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joskus jo noin 25 vuotta sitten mietin itsekseni, että maahanmuuttajien ja kantaväestön (asuin tuolloin Norjassa, joka on näissä asioissa muutaman vuosikymmenen Suomea edellä) välisessä "kulttuuritörmäyksessä" ei ole kyse kahden eri uskonnon törmäyksestä, vaan uskonnollisuuden ja uskonnottomuuden törmäyksestä.

Linkittämästäsi Oikkosen tekstistä kuultaa rivien välistä samankaltainen ajatus.

"Yksikään moniarvoinen demokratia ei voi sulattaa piiriinsä yhtäkään tunnustuksellisesti ajattelevaa ryhmää."

Tuon pitäisi herättää itse kunkin miettimään sitä, onko kristinusko/kirkko enää nykyään Suomessa tuollainen tunnustuksellinen asia, vai onko se redusoitunut pelkäksi joulu- ja pääsiäiskoristeeksi, jolla ei ole vaikutusta arkipäivään?

Toisaalta on myös syytä miettiä, onko yhteinen usko ikuisen talouskasvun autuaaksitekevään voimaan korvannut uskontona kristinuskon.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei sinne päinkään.
Sitoutuminen arvoihin on liian epämääräinen asia eikä sitä voida mitata mitenkään.
Mitään vaarallisempaa ideaa tuskin voi nykyisin markkinoida kuin "yhtenäinen kansakunta", jonka yhtenäisyyttä vahditaan kaikkien sen " arvoihin sitoutumisen" sataprosenttisuutta vahtimalla.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kautta historian arvoihin on sitouduttu. Individualistinen irrallaan eläminen on mahdollistunut vasta nyt kun raha tulee seinästä ja sähkö töpselistä. Se on kadottanut käsityksen että yksilö on yhteisöstä vastuussa.

Ei niitä tarvitse vahtia. Eikä mitään sataprosenttisuutta tarvita. Riittää että yhteisen tuntu säilyy linjaeroista huolimatta. Sitä sanotaan myös koheesiovoimaksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #143

Ei "yhtenäinen kansa"- ajattelu ole Individualismin vastakohta vaan demokratian vastakohta.
"Kautta historian" ei muuten ole tehty yhtään mitään ihan samoin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Tapahtumaketju osoittaa, että rasistiset ajatukset yrittävät tunkea jatkuvasti uusiutuvin muodoin suomalaiseen politiikkaan, erityisesti tämän yhden eduskuntapuolueen kautta. Ei perussuomalaiset vahingossa väyläksi ole valikoitunut"

Tietenki asi on näin, tämänhän pitäisi olla ihan itsestäänselvää. Jos henkilö on rasisti tottakai hän myös kannattaa tiukkaa maahanmuuttopolitiikka. Joten on varsin ymmärrettävää, että hän myös saattaa kannattaa persuja. Marginaalipuoluita aika harva kannattaa, koska niiden vaikusmahdollisuuksiin ei yleisesti uskota. Ainoa mikä asiassa ei ole ymmärrettävää on päätoimittajan ja muutamien muiden hysteerinen suhtautuminen asiaan.

Varmasti moni kommunisti pyörii vasemmistoliiton lieppeillä, sillä onhan se perustettu kommunistisen puolueen raunioille. Anna Kontulakin on ihan avoimesti myöntänyt olevansa kommunisti. Kommunismi on vielä tuhoisampi ideologia kuin natsismi. Miksi emme kuitenkaan kuule koskaan päätoimittajan hysteerisiä kommentteja siihen liittyen?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Toisaalta mikä kaikki on rasismia, se monille aika laaja käsite. Moni pitää myös Islamin kutsumista väkivaltaiseksi uskonnoksi rasismina. Tämä on ilmeisesti myös Uuden Suomen linja poistoista päätellen. Jos rasismi määritellään näin olen oikein mielelläni rasisti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”On sen verran paljon käynyt keskusteluja täällä, että voisin lyödä vaikka vetoa että tuon kommenttini alle joku tulee inttämään, että Islamia saa arvostelella ihan vapaasti.”

”Islam” kirjoitetaan edelleen pienellä.

Islamia saa arvostella aivan vapaasti. Minä olen niin tehnyt, eikä ole ollut poliisi yhteydessä. Sitä vastoin edustaja Huhtasaaren tai ehdokas Luukkasen teksteihin en ole saanut kommentoida vapaasti, vaikka olen oikaissut heidän valheitaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Entä mikä arvelet, miksi Sannikka&Ukkola teki ojelmalman Islamin kritisoinnin vaikeudesta? Ja miksi arvelet Atte kalevan ja kolmen muslimitaustaisen osallistujan mielestä islamin arvostelun olevan niin vaikeaa?

https://areena.yle.fi/1-50008952#autoplay=true

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

”Vaikeus” on eri asia kuin ”vapauden puute”.

Persuille näyttää ainakin olevan kovin vaikeata kyetä erottamaan pilkka ja kritiikki. Uskontoja muuten voi kyllä pilkatakin, ihan vapaasti, kunhan pitää mielessä, että jonkin uskonnon pyhänä pitämiä asioita ei pidä halventaa ja pilkata. Sellaisesta voi saada rangaistuksen.

En usko, että menee edes monta tuntia, niin joku puolijauhoinen esittää taas väitteen, että islamia ei saa arvostella.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #53

Puolijauhoinen on pilkkaa ja sinähän tarkoitat, että sinun kanssa erimieltä olevat ovat puolijauhoisia, eli vailla ymmärrystä.

Mistä ihmeestä voidaan tietää, mitkä ovat uskonnon pyhinä pitämät asiat. Totuuden sanominen näin länsimaisesta näkökulmasta katsottuna on aina pilkkaa. Sen sai Halla-ahokin kokea. Minusta se oli poliittinen tuomio. Korkein oikeus kovensi merkittävästi alempien oikeusistuimia tuomioita. Ymmärrän asian myös niin, että siinä oli kova varoitus ja linjaus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #97

Onkos ihme, että jäät pettävät alta, jos ne ovat heikot? Halla-ahon tekstin otsikkokin kertoo, että hän oli tekemässä eräänlaista kokeilua tietoisena riskeistä.

X

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #97

No, voithan sinä tietenkin aina vahvistaa minun väitteeni todeksi ja julistaa, ettei islamia saa arvostella. Väite on puolijauhoinen, koska islamia arvostellaan koko ajan. Minä olen tehnyt sitä menestyksellä useita vuosia.

Omituista, kyllä minulle on melko lailla selvää, mitä eri uskonnoissa pidetään pyhinä asioina. Olisiko sinulla aukko yleissivistyksessä, jos et tiedä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #97

Esitin väitteen, että on älyvapaata, typerää, tyhmää, perusteetonta, jne. väittää, että islamia ei saa arvostella. Miksi? Siksi, että sitä tehdään koko ajan ja teen niin itsekin.

Jos kerran olet eri mieltä, kumoa väitteeni.

Esitän lisäväitteen: Suomessa ei ole annettu yhtä ainoata tuomiota islamin arvostelusta. Jos olet eri mieltä, kumoa väitteeni.

Kumpaakaan väitettä ei kannata yrittää kumota Halla-ahon tuomiolla, koska tuomio ei tullut islamin arvostelusta.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #107

Naurettavaa väittää ettei Halla-Ahon tuomio tullut islamin arvostelusta.

Odotatko rikoslakiin “islamin arvostelu” -nimistä rikosnimikettä älyvapaan mielipiteesi lisätueksi?

Halla-Aho nimenomaan tuomittiin “uskonrauhan rikkomisesta” eli suomeksi tällä tarkoitetaan hänen islamin uskontoon kohdistamaa arvostelusta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #97

Et pystynyt kumoamaan väitettäni, eivätkä siihen kykene myöskään Makkonen, Saari tai Rajamäki. Aivan kuten arvelinkin.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #97

Öh, tuota... Oletko suorittanut peruskoulun?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #53

"En usko, että menee edes monta tuntia, niin joku puolijauhoinen esittää taas väitteen, että islamia ei saa arvostella."

Kyllä islamin arvostelusta Suomessakin on rangaistuksia annettu, Iso-Britanniassa vangittukin. Itse asiassa jopa islamin pyhiin kirjoituksiin sisältyvän faktan julkisesta esittämisestä on tuomio rapsahtanut (esim. fakta: profeetta Muhammed sekaantui lapseen).

Länsimaisen oikeustajun ja käytäntöjen mukaan islam on varsin sairas uskonto opetuksiltaan. Asiaa pahentaa se, että profeetta Muhammedin elämäntapa on tarkoitettu muslimien ikuiseksi esikuvaksi (professori Hämeen-Anttilan mukaan).

Islamin puolustelijathan tavanomaisesti vetävät tässä kohtaa esiin Vanhassa Testamentissa kuvatut verityöt. Ne ovat kuitenkin vain menneiden taisteluiden kuvausta, kuten vaikkapa Rooman keisarien elämäkerrat. Eivät nekään sisällä nykyajan ihmisille tarkoitettuja kehotuksia väkivaltaan. Koraani, sunna (Muhammedin elämäntapa) ja hadithit kuitenkin sisältävät sellaisia kehotuksia todella paljon, ja seurauksetkin näkyvät.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaiset puhdistuisivat hallituskelpoisiksi, mikäli Suomen Sisulaizet ym. hörhöt jättäisivät puolueen. Mutta mitä jäisi jäljelle?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Veikkaisin, että pieni porukka suhteellisen järkeviä ihmisiä. Suomessa vain näyttää järjenkäyttö olevan kovin harvinaista, puoluekannasta riippumatta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku on hyvä mies. Mutta hän ei tiedä kirjoittamastaan asiasta mitään. Muuten ihan mainio)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tais osua, tekee kipeää näemmä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Näin kirjoittaa Luukkanen, joka itse kirjoittaa asioista, joihin ei ole lainkaan perehtynyt. Sitten kun niihin kirjoituksiin reagoi ja niitä kommentoi joku paremmin perehtynyt (minä), Luukkanen ei kestä vaan sulkee kommennoinnin tältä henkilöltä.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Huomenna tietää.
Kuten sinä myös Luukkanen.
Alan aamulla laatimaan tekstiä, joka perustuu Etelä Savon piirin kokouksessa piirin vt. puheejohtajana pitämääni puheeseen ja Halla-Ahon kommenttiin puheesta.
Ja älä Luukkanen pelkää. Olimme Halla-Ahon kanssa jopa samaa mieltä.
Esille tuomani on faktaa.

Huusko on oivaltanut juuri sen oleellisen ja tuo oivallus vahvisti oman tietämykseni perusteellisen oikeaksi.
....siis huomisiin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

On sen verran paljon käynyt keskusteluja täällä, että voisin lyödä vaikka vetoa että tuon kommenttini alle joku tulee inttämään, että Islamia saa arvostelella ihan vapaasti.

Kuitenkin ylläpito on antanut banneja parille persujen kärkiehdokkaalle Laura Huhtasaarelle ja Jukka Hankamäelle. Jotku sanoo, että he olisivat levittäneet väärää tietoa tai pilkanneet Islamia. Mitkään selitykset poistoille ei kuitekaan kestä mitään päivän valoa, sillä Teuvo Moisa on saanut pilkata ja valehdella kristinuskosta monta vuotta ylläpidon siihen mitenkään puuttumatta.

http://teuvomoisa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154135-...

"Lopulta näiden akateemisten ihmisten onnistuminen kuitenkin mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat hyydyttämään ihmisten seksuaalisen halun ja kuinka ahdasmielisiä onnistuvat olemaan. Mitä ahdasmielisempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta"

Ja Huuskolla on täysin tiedossa noi Moisan kirjoitukset, sillä nostin ne esiin eräässä kirjoituksessa, jossa kritisoin Uude Suomen puolueellista lnjaa. Myös Huusko kävi kommenttio-osiossa soittamassa poskeaan

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209...

Näin ollen on relevanttia esittää Uuden Suomen päätoimittaja Matti Huuskolle kysymys, onko näillä banneilla tavoitteenasi vaikutta tulevien eduskuntavaalien tulokseen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Luuletko, että puheevuoron blogeilla tehdään vaalitulos?

Jos se niin menisi, niin persuillahan olisi 80% äänisaalis. :)

Sitä paitsi tämä on kaupallinen sivusto, eli täältä voi toimitus poistaa ihan kenet haluaa, joten se itku ei ota taaskaan kerran tulta alleen.

Täältä voi poistu itsekkin, jos ei homma miellytä, pakkohan täällä ei ole kitua, kun kerran ei ole tasapuolisuudesta tietoakaan. :)

Olen huomannut, että kaikkein eniten tämä maailma sortaa persuja ja persumielisiä, oli sitten kyseessä puheevuoro, facabook tai vaikkapa yle.

Kannattaisi joskus ottaa se peili käteen.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Sitä paitsi tämä on kaupallinen sivusto, eli täältä voi toimitus poistaa ihan kenet haluaa, joten se itku ei ota taaskaan kerran tulta alleen"

Varmasti näin mutta ongelma on se, että Huusko väittää kivenkovaan Usarin olevan puolueeton. Ei minulle tulisi mieleenkään kritisoida jotain puoluelehteä sen puolueellisuudesta, sillä kaikille on päivänselvää, että ne ovat puolueellisia.

"Olen huomannut, että kaikkein eniten tämä maailma sortaa persuja ja persumielisiä, oli sitten kyseessä puheevuoro, facabook tai vaikkapa yle"

Toimittajathan ovat tutkitusti vihervasemmistolaisia. Facebookissa on ongelma taas, että suvakit ovat hanakoita tekemään ilmoituksia ylläpidolle ja oikeasti me poistot ovat usein todella mielivaltaisia.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Ei ehkä ihan 80 % äänisaalis, mutta pidän hyvinkin varmana 15 % kunhan vaalipaneelit alkavat ja Halla-aho pääsee ääneen. Liberaalit ovat antaneet maahanmuuttopolitiikallaan ja sen seurauksilla kovat aseet Jussin käsiin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Myös Toni Rintala on nätävästi saanut bannin "jouluevankeliumin" tähden. Toni Rintala oli todellinen "valo pilkku" näillä synkeillä sivustoilla.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"...sillä Teuvo Moisa on saanut pilkata ja valehdella kristinuskosta monta vuotta ylläpidon siihen mitenkään puuttumatta."

Laitatko esimerkin Moisan harjoittamasta kristinuskon pilkkaamisesta, sillä ainakaan Moisan blogista lainaamasi kohta ei sisällä minkäänlaista pilkkaa kristinuskoa kohtaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihreiden pakkahan on aivan sekaisin näiden hörhöilevien ja älyttömiä tempauksia tekevien nuortensa ( Aalto, Pennanen, Darra jne.) kanssa.

Entinen puheenjohtajakin vuosien takaa on huudettu takaisin puolueen johtoon ilman pysyvää positiivista tulosta edes gallupeissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Haavisto on tällä hetkellä suosituin ehdokas seuraavaksi pääministeriksi. Vielä kun kaikki Haavisto arvostavat älyäisivät mennä äänestämään vihreitä tulevissa eduskuntavaaleissa, siitä tulisi oikeasti pääministeri.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #180

Eiköhän monilla ole vihreiden edellinen hallitusvastuukausi vielä muistissa. He lähtivät siitä käpykaartilaisiksi, kuten myös vasemmistoliitto ja seuraavasta hallituksesta sitten perussuomalaisetkin. Nuo kolme hallitusvastuunlaistajaa ovat jotenkin niin Suomen politiikan Tupu, Hupu ja Lupu -ketju

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #218

No tuo oli oikein höpö, löpö ja töpö -kommentti kyllä. Ei jatkoon.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Persuja voi iskeä olan takaa, mutta vihreitä ei saa arvostella sanallakaan suomalaaisessa mediassa -- ei USssä eikä HSssä eikä .... Raiskaukset, puukotukset, lapsimurhat, ym halutaan vaieta ja unohtaa.

Vihreiden lippulaiva, Helsingin Sanomat yritti kaikin konstein pitää Arabianrannan murhaajan maahanmuuttaja taustan pimennossa. Uuden Suomen otteet ovat saman suuntaisia, mutta (ainakin tähän asti) miedompia.

Suosittelisin kaikille, että kuuntelisivat Presidentin uudenvuodenpuheen uudelleen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hassua miten PS-puolueessa on aina sivusiipi joka on muuta puoluetta radikaalimpi ja joka haluaa nielaista emopuolueen.

Vaikken juuri Halla-ahon politiikasta perusta, niin käy kyllä hieman sääliksi että joutuu paimentamaan jugend-osaston huomionhakuisia yksilöitä, kun juttujen taso on siellä tunnetusti mitä on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt hän varmaan ymmärtää Soinin tuskan, ei kuukauttakaan, että saa selitellä jonkun hörhön toilailuja.

Sen verran selkärangaton mies kuitenkin taitaa olla, että äänien himossa päästää naisten pahoinpitelijä Hakkaraisen eurovaaleihin tai eduskuntavaaleihin ehdolle.

Seteliselkärankainen Halla-aho, vallanhimo soikaisee.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Petteri. Kaikki muu taitaa mennä ihan näin kuin kerroit,
MUTTA.

Vaaliehdokkaiden lista ja viralinen osallistuminen varmistetaan lopullisesti puoluehallituksen päätöksellä.
Sellainen mielikuva, että piirien valinnat ovat lopullisia, on valheellinen. Jotkut ovat esiintyneetkin ikään kuin jo valittuina vaaliehdokkaina.

Tätä harhakäsitystä Ps:n johto tukee, koska se haluaa eroon valintavastuusta.
Todellisuudessa puolue voi tehdä muutokset siihen saakka, kun valtion vaalikoneisto vaatii listojen esittämistä.

Tässä punnitaan todella pj:n jämäkkyys. Halla-ahon linjan jo tietäen, hän ei ehdotettuihin henkilövalintoihin tule puuttumaan.
syystä että:

1) Kritiikki tuo ilmaista mainosta mediassa.
2) Edistää nimenomaan hänen ideologiansa menestymistä.
3) Auttaa nahanluonnissa ja syrjäyttää/harjaa soinilaisia edelleen puolueesta.
Kun vaalit on taputeltu, alkaa hallitusvääntö. Entinen unohtuu, ja aletaan aukomaan pompan nappeja.

Innokkaimmat Arkadianmäen hillotolpille haluavat mainostavat panderolleilla jo pääteitten varsilla, vaikka ek-vaalisäännöt kertovat tarkkaan säännöt. Mainonta saa alkaa tietystä päivästä alkaen.
Tässä ymärryksen taso, jolla Ps:ssä mennään.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Eihän Soini koskaan ollut perussuomalainen kuin puheissaan ja tyhjissä lupauksissaan. Sininen naama paljastui heti, kun kyllikseen saanut puolueen kenttäväki äänesti hänet renkeineen vilttiketjuun Jyväskylässä 2017.

Tommi O. Pälve

Petra, näinpä. Olisi luullut Jussin puheenjohtajuuden rauhoittaneen tilanteen, mutta Jussi sitten edustikin eräille aivan liian löysää linjaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Petra hyvä

Paimentamisen tarpeessa olevia nuoria poliittisen broilerin alkuja riittää jokaiseen puolueeseen. Ne eivät ole millään tasolla pelkästään perussuomalaiset rp:n yksinoikeus.

Joskus typeryyksien lausuminen johtuu yksinomaan typeryydestä. Toisinaan ne ovat nobodylle ainoa keino saada nimensä massan yläpuolelle. Ikäänkuin Andy Warholin viidentoista sekunnin hetkenä julkisuudessa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

" käy kyllä hieman sääliksi että joutuu paimentamaan jugend-osaston huomionhakuisia yksilöitä, kun juttujen taso on siellä tunnetusti mitä on"

Otin asian esille vuosi sitten mutta oppi ei mennyt Jussille perille.
It`s pay day soon.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Useiden puolueiden nuoriso-osastot ovat radikaalimpia kannanotoissaan ja nuoruuteen kuuluu älyttömyys. Valitettavasti perussuomalaisten älyttömyysosastoa edustaa myös aikuiset dorkat, kuten kansanedustaja Hakkarainen, jolla on omakohtaista tuntumaa seksuaalisen väkivallan tekemisestä. Niinikään valitettavasti hänen kansalaisuutta ei voi ottaa pois ja palauttaminenkaan ei-kenenkään maalle ei ole mahdollista.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tommi ton radikaalensiiven ongelma on myös se, ettei sellaiselle ole Suomessa juuri kannatusta. Suomessa on paljon maahanmuuttokriittisyyttä, muttaa se on hyvin maltillista. Usein kadunmiehen kommentti maahanmuutosta on "En ymmärrä, että tullaan tänne maleksimaan meidän rahoilla, mutta töihin voi ihan vapaasti tulla kuka tahansa" Toiseksi usein kadunmies pitää pitkän esitelmän "En ole rasisti mutta.." ennenkuin menee itse aiheeseen. Tämänkin kertoo yleisestä maltillisuudesta.
Etnojenkin kannattaisi vetää persujen kanssa samaa köyttä, sillä heidän omat tavoitteensa ovat täysin epärealistisia.

Tommi O. Pälve

Tavallisen tallaajan näkemykset maahanmuuttopolitiikasta on rutkasti jyrkemmät kuin jossain Kokoomuksessa tai Vasemmistoliitossa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216929-suomalaist...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#38:
"Tommi ton radikaalensiiven ongelma on myös se, ettei sellaiselle ole Suomessa juuri kannatusta"
Erittäin oikea huomio. Tuolla hörhöilyllä saa erittäin helposti ja runsaasti huomoita, mutta todellista kannatusta sillä ei saa. Äärioikeistolaisuudelle ei Suomessa ole kysyntää mutta vasemman laidan kulkijoiden kannalta sen marginaalisen pienen porukan esilläpito on heidän oman mainontansa kannalta välttämätöntä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Taitaa kohta talvikin olla rasistinen. Tosin ilmastonmuutos pelastaa pian.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

YK on linjannut, että kansan etnisen identiteetin säilyttäminen (ja pyrkimykset siihen) eivät ole rasismia.

Article 8: https://www.un.org/esa/socdev/unpfii/documents/DRI...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuolla ylempänä joku mainitsi jotain Suomen Sisusta, jonka aktiiveja siis ainakin kaksi erotetuista PS-nuorista on. Tässä Johannes Sipolan näkemys Suomen Sisusta ja etnonationalismista:

Sipolan mielestä etnonationalismilla ja Suomen Sisulla on yhtymäkohtia. ”Suomen Sisun suomalaisuuden määritelmä on linjassa [etnonationalismin kanssa]”, Sipola kokee.

Uuden Suomen tänään iltapäivällä tehty Sipola-haastattelu täällä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268336-jupakka-ei...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Pitääpä jossain vaiheessa kirjoittaa blogi uudesta Awakening 2 -tapahtumasta jossa nämä perussuomalaisten aivan liepeillä pörräävät järjestävät taas valkonationalistisen tapahtuman Suomeen. Perussuomalaisille se on aika hankala tikki, sillä osa laitapersuista hyväksyy tuollaisen toiminnan muttei ainakaan halua tulla nähdyksi tapahtumassa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Onhan siellä Lapissa äärivasemmistolaisiakin, miksei sitten äärioikeistolaisia? Rasisteja molemmat. Äärioikeistolla kohde on "ei-valkoiset", äärivasemmistolla "ei-punaiset".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä Sipola ei luetun perusteella kuulu PS-Nuoriin.

Perussuomalaiseen puolueeseen kuulumisesta ei ole mitään mainintaa.

P.S. Tarjottu annos on kyllä iso, mutta pihviä ei tahdo lautaselta nyt löytyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luetun perusteella olisi erotettu väliaikaisesti, PS-nuorten puheenjohtaja Kinnunen:

Sen Kinnunen vahvistaa, että Sipola johtaa yhä Lapin PS-nuoria.

”Sen pystyn kommentoimaan, kun se netistä löytyy. Hän on Lapin PS-Nuorten puheenjohtaja.”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268214-ps-nuorten...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #67

Miten PS-Nuorista ( väliaikaisesti) erotettu voi toimia Lapin PS-Nuorten puheenjohtajana ?

Huomionarvoista on, että PS-Nuorten puheenjohtaja perustaa lausuntonsa googlettamiseen :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #69

Sitä pitäisikin kysyä PS-nuorilta.

Josko sentään perustui tietoon, googlettamisesta kun ei ollut mainintaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #74

” Sen pystyn kommentoimaan, kun se netistä löytyy.” ( Kinnunen )

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

Tarkoittanee kuitenkin että siihen oli otettava kantaa, vaikka muusta kommentoinnista kieltäytyi.

PS. Eikä se ollut pointtinakaan, vaan se että on edelleen puheenjohtajana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #76

Voi olla noinkin.

Tulkinta on vapaa ja avoin.

Yleisvaikutelmaksi PS-Nuorten touhuilusta jää kuitenkin farssi, josta kokonaisen vakavamielisen blogikirjoituksen laatiminen on täytynyt olla aikamoinen haaste.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #69

"Miten PS-Nuorista ( väliaikaisesti) erotettu voi toimia Lapin PS-Nuorten puheenjohtajana ?"

Ainakin PS-nuorten omien nettisivujen mukaan Johannes Sipola toimii edelleen Lapin PS-Nuorten puheenjohtajana:

https://www.ps-nuoret.fi/ihmiset/?kategoria=piirie...

https://www.ps-nuoret.fi/lappi/ihmiset

"Huomionarvoista on, että PS-Nuorten puheenjohtaja perustaa lausuntonsa googlettamiseen :)"

No, itse et vaivautunut edes googlettamaan. ;-)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #113

Googlettaminen sopiikin oikein hyvin erityisesti PS-Nuorten puheenjohtajalle faktantarkastukseen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #69

No, tämän Sipolan puheenjohtajuutta koskevan asian todenperäisyys oli helppo varmistaa katsomalla PS-nuorten omilta nettisivuilta, jotka löytyivät googlella sekunnin murto-osassa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #69

Olen ymmärtänyt, että PS-Nuorten sääntöjen mukaan kattojärjestö ei voi vaikuttaa siihen, kuka toimii piirissä puheenjohtajana, eli ei voi siis erottaa puheenjohtajaa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #140

Kyllä voi vaikuttaa. Ps puoluehallitus voi puheenjohtajan esityksestä erottaa minkä tahansa piirin tai järjestön puolueesta, mikäli nämä toimivat puoleelle vahingollisesti. Samoin piiri voi erottaa minkä tahansa jäsenenä piirissä olevan paikallisyhdistyksen, joka toimii samoin puolueen- tai piirin sääntöjä vastaan.
Tästä menettelystä kerron tänään myöhemmin.
Vaikutuskeinot ovat siis sangen vahvoja, jos on halua niitä käyttää.
Se miksi niitä ei käytetä, onkin jo toinen tarina.
On täyttä valetta ps-puolueen taholta levittää sellaista mielikuvaprobagandaa, että puolueen johdon kädet olisivat sidotut.

Vaikuttaminen tapahtuu laillisesti kollektiivisella tasolla.
Ei kohdistuen yksilöön.
Siis aivan kuten esim, kunnallishallinnossa.
Jos halutaan jäsenen takia muutos, on koko hallitus uusittava.
Ensin erotus, sitten uuden valinta.
Menettelyjärjestys on päivän selvä.
Se miksi puolue selittelee kädettömyyttään, johtuu siitä, että sanktioiden käyttö johtaisi puolueen totuuden valokeilaan siitä, kuka on syyllinen mihinkin laittomuuteen tai hölmöilyyn.
Näin ollen valheellisella menettelyllä suojataan johtoporrasta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #154

"Kyllä voi vaikuttaa. Ps puoluehallitus voi puheenjohtajan esityksestä erottaa minkä tahansa piirin tai järjestön puolueesta, mikäli nämä toimivat puoleelle vahingollisesti. Samoin piiri voi erottaa minkä tahansa jäsenenä piirissä olevan paikallisyhdistyksen, joka toimii samoin puolueen- tai piirin sääntöjä vastaan."

… mutta ei siis voi erottaa puheenjohtajaa, kuten Huusko oikein totesi.

Perussuomalaisten puoluejohto ei voi erottaa myöskään perussuomalaista paikallisyhdistystä. Paikallisyhdistykset eivät nimittäin ole puolueen jäseniä vaan piirinsä jäseniä.

Piiri voi erottaa paikallisyhdistyksen, mutta ei voi lakkauttaa sitä. Paikallisyhdistys on rekisteröity yhdistys, ja jatkaa sellaisena elämäänsä puoluejohdon ja piirijohdon kiukuttelusta riippumatta. Ainakin Kouvolassa on sellainen paikallisyhdistys, ja olen aika varma ettei se ole Suomen ainoa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #193

Jäi vielä täsmentämättä tuo marssijärjestys. Se ketjuuntuu aivan kuin kaivoslaki.
Mutta puolue voi todellakin vaikuttaa suoraan ja uhata vaikkapa yli piirin yhdistystä järeillä järjestötoimilla.
Näin ei aina menetellä, vaan protokollan mukaan piiriä velvoitetaan aina ensin sankiotoimiin.
Kirjoitan tästä asiasta ajallaan tähän blogiin seikkaperäisen esimerkittapauksen liitefaktoineen joka liittyy ps puoluejohdon kykenemättömyyteen tehdä kipeitä ratkaisuja.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #69

Tuolla suunnalla on liikkeellä Keminmaantautia, siinä poliittinen elämä alkaa muuttua paavoväyrysmäiseksi sekamelskaksi.

Tommi O. Pälve

Tämmöiset lausunnot tuskin sisulaisiakaan riemastuttaa. En ole jäsen, mutta olettaisin sen perusteella, mitä sisulaisia itse tunnen. (Ja tunnen siis myös perussuomalaisten ulkopuolelta sisulaisia.)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku hyvä. Luin juuri tässä KGB-arkistosta dokumentteja, jossa kerrotaan miten "japanilainen trotskisti-buharinilainen terroristiryhmä" oli organisoitunut Kiovassa 1930-luvulla. Kuulustelupöytäkirjojen ja juonen kerronta oli vähän samanlaista kuin sinulla tämä juttu..."se tunsi sen, ja tämä tunsi tuon, ja sitten tämä oli ollut sitä mieltä, ja sitten tätä ja tämä oli tätä...ja sitten tietenkin tämä teki tätä..."

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Luukkaselta ehkä objektiivisemmin onnistuukin vanhojen KGB-papereiden tutkiminen kuin oman puolueen toimintaa kritisoivien kirjoitusten analysoiminen.

X

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #72

Luukanen kykenee suurenmoisen oppineituusensa vuoksi kääntämään kaikkein lievimmänkin persukritiikin stalinistiseksi vainoamiseksi. Taitohan se on, mutta tarvitaanko sitä Arkadianmäellä?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #94

#94
Ei tarvii mennä 30-luvulle saakka. 50-, 60-, ja 70-luvuilla Suomen kaupungeissa hörhöt marssivat punalippujen ja massamurhaajien kuvien takana huuten jotain maailmanvallankumouksesta.

Senaikaiset punavihreät hörhöt marssivat massamurhaajien kuvien perässä. Halloo. Tässä olisi vieläkin itsetutkistelun paikka joillekin.

Herra Päätoimittaja, voisiko HS vetää tutkimusta taistoliasten toilauksista?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #94

Tässä on vielä eräs oppineisuuden oiva tehokeino mukana. Se liittyy ns "Hjuumoriin"

Mitäs tapahtuu, kun ajokoira on ajanut ketun näännyksiin ja on jo kiinni ketun perskarvoissa?
Kettu lyö leikiksi ja sopivassa tilanteessa kettu poistuu takaviistoon.
Ajokoira jää hölmönä paikalleen miettimään, että mikäs täsä menikään vikaan.

Olen lukenut Raamatun muutaman kerran ja huumoria en siitä Kirjasta löydä.

En suoraan sanoen arvosta Luukkasen harrastamaa verbaliikkaa pätkän vertaa, vaikka liperit yltäisivät polviin saakka.

Arvostus tuli määränsä päähän erityisesti silloin, kun hän alkoi puolustaa vääryyttä ja varttimaisteri Huhtasaarta, hänen ottaessaan koulun, huoltajat ja lapset omaksi edukseen julkisuuteen. Ja jos Luukkanen tämän luet, niin ole ystävällinen ja poistu FB kavereistani vapaaehtoisesti.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #72

Suomen Venäjämielisin puolue tukeutuu mieluusti kyrillisiin teksteihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muuta en tiedä, mutta tulee hauska kevät, kun persujen äärilaita, suomen kansa ensin ja kansalaispuolue kilpailevat siitä, että kuka heittää rasistisimman jutun.

Persut siirtyi nyt kyllä johtoon, odotellaan miten muut hörhöt vastaavat.

Tää on hyvä juttu äänestäjälle, näkeepä ainakin millaisia "puolueita" ja mielipiteitä on tarjolla. :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kyse ei ole pelkästään esteettisestä haitasta oman kylän raitilla, vaan kyllä ihmiset näkevät, että tässä kyse on kansakunnallisesta ongelmasta ja kansantaloudellisesta ongelmasta."

Noin sanottiin aiemmassa kommentissa ja siitä nousi heti mieleeni Juice Leskisen kappale

Isoisän hinttipussi

"Siihen aikaan hajyt leikki hevosleikkiaan.
Ei kiinnostunut vaari tipan tippaa.
Han veti silmakulmiin purppuraista meikkiaan.
Ei digannut han lainkaan puukkohippaa.
Kun harmassa on mies vain se ken miehen surmasi,
niin vaari hellyydella meidan mummon hurmasi.
Nain jatkui suku isoisa-Jussin.
Sen kertoo taru vaarin hinttipussin.

Katsoo mista vaan, han vaarassa on laidassa.
Ei suostu meidan vaari vakivaltaan.
Ei kehtaa liikuskella Jussi jussipaidassa.
Nain isanmaata kiskotaan pois altaan.
Voi, Luoja! kuinka ymparisto hanta sysikaan!
Ei auta kauniit puheet eika Chanel 9:kaan!
Ei IKL:aan johda polku Jussin;
han leimaama on vaarin hinttipussin."

P.S. Pahoittelen ääkkösten puuttumista tuosta tekstistä. Varmaan joku vääräuskoinen laatinut ne.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Eihän Suomessa olekaan muita "vääräuskoisia" kuin ei-muslimit.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mielikuvia, kielikuvia.

Otsikko olisi voinut olla myös: "Halla-aho tarttui heti erotetun entisen ps jäsenen törkypuheisiin!" tai "Halla-aho sanoitui heti irti etnonationalistisista mielipiteistä!"

Mutta kun mielikuvia halutaan vastuullisen median taholta luoda, puhutaan valkoisesta Suomesta.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Tämä on ongelma laajemmaltakin. Otsikoidaan käänteisesti ja saadaankin todellisuus muuttumaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mutta ei sepitettä koska tällöin Huusko olisi jo bannannut itsensä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän on monelle persuja kannattaville vain hyvää mainosta, turhaan Halla-aho tuosta tuohtuu, pitäisi hänen tietää millainen on persujen kannattajaprofiili.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun tietää Petteri Ritalan persumenneisyyden puolueen kannattajana ja äänestäjänä niin kommentit persujen kannattajaprofiilista saavat syvän henkilökohtaisen merkityksen :)

Tämä on hauskaa :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sattuuko vieläkin, sellaista se on.

Sitoutumaton kylläkin.

Otan osaa. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #80

Kannattajaprofiili..Khihihihihi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#61:
Siis kaappipersu, joka on mennyt kaappiin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Ahaa … Petteri Ritala on puolueen hylkimä ex-persu! Nyt avautui happamien kirjoitusten tausta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ne eihän tuo Sipolan kommentti poikennut mitenkään niistä tuhansista öyhötyksistä joita tässä itse kukin on saanut kuulla tai lukea tässä vuosien varrella.

Outohan sellainen puoluejohto olisi joka ei kenttänsä ääntä kuuntelisi, vaikka nyt vähän julkisuudessa toppuuteleekin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Outoa, että olet kuullut tuhansia vastaavia "öyhötyksiä", mutta tässäkään ketjussa ei ole näkynyt ainuttakaan, joka olisi Sipolaa tukenut.
Annoit ymmärtää joskus minun kuuluvat johonkin persujen äärilaitaan, mutta en minäkään tue Sipolaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Luin uutisista, että puolueen puheenjohtaja toivoo kyseisen paikallisyhdistyksen harkitsevan tämän kyseisen henkilön asemaa. Riittääkö tämä Huuskolle? Kysehän on järjestödemokratiasta, järjestöllä on oma valta päättää asioista. Puolueen puheenjohtaja on kantansa ilmoittanut.

Paikallisyhdistyksen jäsenistö päättää puheenjohtajasta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Huuskolla tuntuu selvähkösti olevan oma agendansa tässäkin kysymyksessä. Ihan puolueetontahan meistä kenestäkään ei tietenkään saa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kirjoituksen otsikossa käytetty "Valkoinen Suomi" viittaa kyllä yleisesti sisällissodan valkoisiin, joten otsikko on aika huonosti valittu. Eli esimerkiksi Mannerheiminko kannattajat sieltä varjoista nousee? :-D

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kannattaa kiinnittää huomiota lainausmerkkien käyttöön.

X

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yleisesti ymmärretään mitä Valkoinen Suomi tarkoittaa, jos siitä yrittää lainausmerkeillä jotain muuta vääntää, niin silti siinä syntyy tilanne, jossa esimerkiksi rasistisia mielikuvia on ilmassa ja lukijasta on sitten kiinni mihin yhteyteen niitä liittää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #79

Ainakin minulle itse blogiteksti lukemalla otsikon lainausmerkkien käyttö valkenee.

X

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #82

Juuri niin pitäisi tehdäkin, eli siis lukea tekstit eikä vetää johtopäätöksiä otsikon perusteella.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Otsikosta kieltämättä syntyi harhaanjohtava assosiaatio.
Tuo sanavalinta vaikutti tarkoitushakuiselta epäselvyydeltä, jonka tarkoituksena oli houkutella lukijoita päätoimittajan omaan kaikukammioon. Tänne siis minäkin harhauduin, vaikka perussuomalaisten sisäiset ideologiat ovat minulle lähes yhdentekeviä mutta täysin vastenmielisiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Millainen olisi median menestys ilman persujen kohelluksia.:)

Vakioaihe, persut ja selittely, sen selittelyn persut osaavat.

Monta maukasta tapahtumaa vielä edessä, ennen vaaleja.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Taitaa vihreät olleet viime aikoina paremmin esillä. Tosin Perussuomalaiset on ainoa puolue jossa noteerataan jopa ruohonjuuritason kannattajien kirjoituksia. En ole paljon mm. vihreiden möläytyksiä bvaltakunnan mediasta lukenut, vaikka niitä paikallispolitiikassa näkeekin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Moniko persu kansanedustaja on etno? Ainakin Halla-aho ja Huhtasaari ovat itse ilmaisseet etteivät kannata etnonationalismia. Teukkakin on sanonut, että naiset ja lapset voidaan kyllä tänne ottaa, joten tuskin hänkään sellainen on. Tässä oli nämä kaikkein maahanmuutokriittisimmät persut, jos nämä eivät ole etnoja, tuskin ovat muutkaan kansanedustajat.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei toi varmasti ole yllätys, että juuri persunuorissa on etnoja, eikä emopuolueessa. Ei siinä ole mitään uutta ja yllättävää, että nuoret ovat radikaaleja. Sanosihan kokoomusnuorista joku kokkareiden kansanedutaja, että meidän nuorisojärjestön kannanottojen rinnalla Halla-aho on harrastelija. On niitä radikaaleja ehdotuksia tullut muidenkin puolueiden nuorisojärjestöitä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"”Valkoisen Suomen” ajajat tunkevat esiin Halla-ahon varjosta"

Tämä on erityisen mielenkiintoista ja huolestuttavaa sen takia, että jo liki 30 vuotta eli Neuvostoliiton lakkauttamisesta lähtien olemme olleet ja edelleen olemme "valkoisen Suomen" mentaliteetissa. Vain rotuoppeja ei ole hehkutettu.

Oikeastaan näin keltaliivien aikakaudella olisi aika alkaa nähdä se, että äärioikeistolaisuus ei edellytä ehdottomasti mitää rotuoppia eikä vääränväristen- tai uskoisten uuniinpistämistä, vaan äärioikeistolaisuus tarkoittaa viimekädessä vain rahanvallan kannattamista ja propagoimista.

Itse asiassa koko eduskuntamme on äärioikeistolainen, vaikka vain pari eduskuntapuoluetta flirttailisikin ihonväriin, uskontokuntaan, etniseen tai kansalliseen alkuperään tai niihin verrattavissa oleviin seikkoihin perustuvien syrjintäperusteiden kanssa.

P.S. Tässähän tuo rikoslain litania:

""...rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/188900...

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Oikeastaan näin keltaliivien aikakaudella olisi aika alkaa nähdä se, että äärioikeistolaisuus ei edellytä ehdottomasti mitää rotuoppia eikä vääränväristen- tai uskoisten uuniinpistämistä, vaan äärioikeistolaisuus tarkoittaa viimekädessä vain rahanvallan kannattamista ja propagoimista."

Tämä teksti jää totaalisen hämäräksi. Koska en ymmärrä mitä siinä halutaan sanoa, niin varmuuden vuoksi kehotan katsomaan vaikkapa Youtubesta keitä keltaliivit ovat ja mitä he edustavat.

Lyhyesti: Keltaliivit ovat tavallisia ranskalaisia joita kannattaa yli 50 % Ranskan kansasta. He edustavat Macronin ja EU:n politiikan köyhdyttämiä keskiluokkaan kuuluvia työssäkäyviä ranskalaisia - siis mahdollisimman tavallisia ihmisiä. Heiltä on nyt viety perustoimeentulokin.

Köyhyyden lisääntyminen ei ole ainoa syy keltaliivien toimintaan. Köyhyyden lisääntymiseen osaltaan vaikuttanut Euroopan massamainen islamisaatio on tuonut miljoonia elättejä Eurooppaan, ja pakottanut hallitukset nostamaan veroja sekä hintoja yli tavallisen kansalaisen sietokyvyn.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Keltaliivit näyttäisi olevan enemmänkin yheiskuntarauhan ja järjestyksen vastainen kapinaliike. Tässä on tilaisuus myös vasemmistolaisille anarkistiliikkeille liittyä yhteen. Sosiaaliset ratkaisut eivät mitä ilmeisemmin olleet pääsyy mellakointiin, vaan keino muiden tavoitteiden saavuttamiseksi.
Revolution
https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&so...

https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&so...

Rauno Järvenpää

Aikas moni kommentoija elää me rikastutaan maahanmuutolla maailmas vie.Vääristellään selvii faktoi ja siittä kiksit.Olis luullu et Turuun/Oulun ikävät tositapahtumat olis jotain avannu,mut ei näköjään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joo tosiaan. Mua on muut ihmiset v*tuttanut jo ihan varhais lapsuudesta asti. Elämä olisi niin paljon parempaa, jos ei olisi muita täällä maapallolla. Sais elää ihan yksin kaikessa rauhassa muiden häiritsemättä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Onko ylipäätään mahdollista keksiä typerämpää kommenttia haittamaahanmuuttoa koskevaan keskusteluun?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Typerää käytöstä PS-nuorten jäseneltä. Hyvä, ettei maininnut Karjalaa tässä yhteydessä, sillä muuten käsissä olisi KV-selkkaus.

Toki on myös hupaisaa, että "markku huuskot" näkevät tässä jonkin laajemman liittouman. Jotenkin tuli mieleen se Lahdessa (2015) KKK-lakanassa seissyt poika, joka aikaan sai massiivisen mediavyörytyksen siitä kuinka rasistit ovat vallanneet Suomen.

Mutta saahan näillä aina Ritalan ulos poterostaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

noitavainoilu on näköjänsä ihan tsäpäkkä harrastus. Hyvä Markku!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Aletaankos yleistämään?

Turku, Oulu, Helsinki.. jne.. Tuolla tapahtu jotain oikeesti mutta Huuskoa ei nämä asiat kiinnosta, vaan jonkun yhden ajattelemattoman nuoren kirjoitus, ja siihen hän tarttui.

Miksi Huuskoa ei kiinnosta raiskaukset ja kunniamurhat? Pelottaako niistä kirjoittaminen päätoimittajaa?
Tulee lähinnä Huuskon jutuista mieleen isotteleva poliisi joka mopopoikan perässä möykkää mutta todellisiin ongelmiin ei uskalla tarttua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sattuu ja tekee kipeää :)

Pitäkää nyt vaan omista ''ajattelijoistanne'' huoli, sillä ei tämä ole ensimmäinen, eikä viimeinen.

Raiskaukset ja kunniamurha, miten ne liittyvät aiheeseen?

Eikö muista asioista voi kirjoitaakaan enää, sen ymmärrän, ettei persujen päähän muuta nykyään mahdukaan, mutta me muut ajattelevat ihmiset pystymme puhumaan muistakin asioista.

Nämä persujen ulostulot ovat äänestäjille hienoa mainosta, varmasti kansa nyt siirtyy joukolla persujen taakse. :)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Nämä persujen ulostulot ovat äänestäjille hienoa mainosta, varmasti kansa nyt siirtyy joukolla persujen taakse."

Taisit lausua ennustuksen jolla on suuri mahdollisuus toteutua ...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei pelota kirjoittaa myöskään väkivaltarikoksista. Uusi Suomi on raportoinut tiiviisti esimerkiksi Oulun tapauksesta, viimeksi eilen: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268278-juuri-nyt-...

Näissä hirvittävimmissäkin rikostapauksissa on tärkeää säilyttää maltti. Kansanryhmien syyllistämiseen ei ole mitään syytä mennä. Teot ovat aina yksilöiden tekemiä, ja he joutuvat oikeudessa niistä vastaamaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos perussuomalaisia pidettäisiin kansanryhmänä heitä kyllä ollaan aina syyllistämässä kokonaisuudessaan jonkun varavaltuutetun yöllisen kännipostauksen taikka nuorisosiiven hillulin naputuksen takia (joka ei edes tavallaan kuulu kuvitteelliseen kansanryhmään perussuomalaiset ja puheenjohtajan on aina sanouduttava niistä irti vaikka kyseessä ryhmän yksilö jos koska eli pakko laittaa tähän inhoamani sana 'kaksoisstandadrit' jotka arvon päätoimittajalla on korkeammat kuin viime päivien myrskytuulten tekemät Itämeren 10 metriset aallot ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #151

Puoluepolitiikkaa, ja jos tällainen toiminta on sinulle uuttaa, suosittelen lukemista.

Pekkarisen touhut on keskustan touhuja, Touko Aallon touhut on vihreiden touhuja jne,

Ei kannata uhriutua aina.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Teot ovat aina yksilöiden tekemiä, ja he joutuvat oikeudessa niistä vastaamaan."

Teot ovat aina yksilöiden tekemiä, mutta ikävä kyllä ko. yksilöitä yhdistää sama väkivaltainen ideologia. Jos uusnatsit alkaisivat tappaa ihmisiä samaan tahtiin kuin nyt muslimit, niin olisiko kantasi silloinkin se, ettei asiasta pidä syyttää natsismia vaan yksilöitä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Turku, Helsinki & pääkaupunkiseutu ja Tampere ovat niitä alueita joilla vihreiden kannatus on korkein. Mutta Haavisto on suosituin ehddokas seuraavaksi pääministeriksi koko Suomessa. Halal-aho painii samassa sarjassa kuin Li Andersson ja Sari Essayah.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Olisi mielenkiintoista laatia eri puolueiden irrationaalisuuskartta. Missä määrin puolueiden ajatus ja tunnemaailma (jälkimmäinen usein piiloteltuna tai epäsuorasti esillä) on irrationaalinen ja minkä teemojen ympärillä irrationaalisuus ilmenee?

Julkisten palvelujen uuttera ulkoistaminen on minusta irrationaalista, samoin jotkin puolustusstrategian valinnat. Usko ikuiseen talouskasvuun on yksi asia. Suhtautuminen maahanmuuttajiin on irrationaalista useassakin puolueessa, mutta eri tavoin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Nyt en ymmärrä. Otsikkoa ja viimeistä kappaletta lukuunottamatta Huuskon kirjoitus on PerusSuomalaisittain katsottuna ihan OK. Halla-Ahon ja puolueen johdon asiallinen suhtautuminen Johannes Sipolan tapaukseen sekä etnonationalisteihin tulee lukutaitoiselle suht' hyvin selväksi.

Hienoa Markku ja kiitos.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vaikka Halla-aho kertoi pitävänsä some- ja oikeaa lomaa tämän viikon häneltä väännettiin tähänkin sitten kommentit, koska perussuomalaisten puheenjohtajavan velvollisuus on sanoutua irti jokaisen varavaltuutetun ja nuorisojärjestön hörhön twitter - päivityksistä. Toisaalta etnonatseilu on vain kolikon toinen puoli jossa toisella on monokulttuurisuusfanaatiikkojen !valkoinen - Suomi eli ensimmäiset sanovat, että vain valkoiset ovat suomalaisia ja toiset että kaikki ovat jotka vaikka vain kokevat itsensä suomalaisiksi, ovat saanet Suomen passin. Kuten Halla-aho sanoo, että parin nuorisosiiven edustajan kommentit ovat olleet typeriä, niin yhtäläillä perussuomalaiset pitävät monikulttuurisuusfanatiikkojen sanomisia typerinä, jopa enemmän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sellaista se puoluejohtajan elämä on, riippuu tietenkin puolueesta, aika monella muulla puoluejohtajalla on kyllä varaa lomailla, kun ei joudu sekopäälaumaa vahtimaan.

Persujen tapauksessa tämä mokailu on niin yleistä, että ei siinä ole mahdollisuutta puoluejohtajalla hengähtää.

Vielä ehtii monet persut koheltaa ennen vaaleja.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Timo Soini kantoi taakkaa vuosikymmenet median vaatiessa kannanottoja ”kaikenlaisten persuhörhöjen touhuista” ja sen hän teki fiksusti. Josko nyt JHa pärjäisi samassa sarjassa ekan pj kauden.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos myönteisestä palautteesta, Antti.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #147

No kuinka JHA olisi muutoin voinut vastatakaan ?.
Että hän on samaa mieltä?
Sanat eivät merkitse yhtään mitään.
Puolue vahvistaa k-edustaehdokkaiden listat aikanaan.
Todetkaa kun tulevat julkisuuteen, kuinka on toimittu.
Onko puututtu ehdokasasetteluun.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku ja Antti ja petteri - korkean journalistinen yhteisö

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hienoa, että joku antaa joskus kanssakeskustelijoilleen avointa ja vilpitöntä tunnustusta sekä arvonantoa eikä aina pelkästään pilkallista herjan heittoa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Arto, Sunzin oppeja tässä vain sovelletaan.

petterille suosittelin jo aikoinani tutustumaan sienikirjojen maailmaan. Ei näytä menneen perille.

Huuskolle taisin toivottaa pikaista toipumista. Joo korkean journalistinen yhteisö..

Rauno Järvenpää

Ebolaa ilmeisesti Ruotsis,toivotaan ettei pahasti levii kongosta koneella tulevien kiintiöpakolaisten mukana.Tervetulo komitean voi muodostaa nää maahanmuutto on rikkaus väki,Huusko etu nenäs,pikku halit jokaiselle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sullakin on varma tieto, mistä sairaus on peräisin?

Laitatko linkin?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

No kerropa mistä muualta ebola voisi olla peräisin kuin Afrikasta? Mutta kerro myös perustelut. Minun tietääkseni tauti havaittiin ensimmäisenä siellä, eikä sitä muualla ole ennen tätä juuri esiintynytkään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #201
Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Persuja on haukuttu noin miljoona kertaa rasisteiksi, ja yleensä perinteisen rasismin määritelmän vastaisesti. Tässä tapauksessa mielenkiintosta on se, että Johannes Sipolan mielipiteissä näyttää olevan ihan oikeasti rasistisia piirteitä. Otan linkatuista tviiteistä yhden näytteen.

JS: "Kyllä. Suomea ei pitäisi asuttaa ja hallita kukaan muu kuin suomalaiset. Oletko eri mieltä?"
N: "Ovatko mielestäsi ei-valkoiset suomalaisia?"
JS: "Eivät ole."

Tietyn rotuisten syrjiminen on klassisen määritelmän mukaista rasismia. Kai tuo teksti pitää lukea niin, että JS:n mielestä "suomalaisia" pitäisi kohdella paremmin kuin "ei-suomalaisia" (koskenee myös "ei-suomalaisia" Suomen kansalaisia). Nyt voi siis ainakin tätä perussuomalaista haukkua suhteellisen oikeutetusti rasistisista mielipiteistä. :-)

Tommi O. Pälve

"Pitää teettää kansalaisille geenitestit, jotta voidaan poistaa liian ei-suomalaisilta tuet ja alkaa verottamaan heitä kovemmin, jotta tajuavat muuttaa pois Suomesta!"

Tässä et nähnyt mitään oikeaa rasismia? :D

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Myönnän että tuohonkin on onnistuttu pakkaamaan tuhti annos toisen rotuisten huonompaa kohtelua. :-)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Ennen rasismikortin heiluttelua pitäisi selvittää mitä tarkoittaa ilmaisu "liian ei-suomalaiset". Tarkoittaako se esimerkiksi henkilöitä, jotka seuraavat ideologiaa joka hyväksyy teot jotka Suomessa ovat rikoksia? Jos tarkoittaa, niin minunkin mielestäni sellaiset henkilöt olisi syytä poistaa maasta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #202

Samaa mieltä siitä, että selvästi Suomeen sopeutumattomien ja maan kulttuura tahallaan rpauttavien kohdalla voi hyvin olla tiukemmat maahanpääsykriteerit kuin hyvn sopeuuvien ja maan kulttuuria rakentamaan pyrkivien kohdalla. Ja tietenkin vierailijat voi vapaasti poistaa jos eivät noudata sääntöjä, ja jos eivät joudu palautuksen seurauksena hangenvaaraan.

JS viittaili puheissaan kuitenkin genetiikan tarkistamiseen ja ihinväriin, ja ulotti nuo säännöt ilmeisesti koskeman myös Suomen kansalaisia. Tuo on ainakin virallisesti rasismia, ja yleisesti kelvottomana pidetty kriteeri parantaa maan oloja.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #206

"JS viittaili puheissaan kuitenkin genetiikan tarkistamiseen ja ihonväriin, ja ulotti nuo säännöt ilmeisesti koskeman myös Suomen kansalaisia. Tuo on ainakin virallisesti rasismia, ja yleisesti kelvottomana pidetty kriteeri parantaa maan oloja."

Juuri näin. Natsiväellä tuppaa menemään puurot ja vellit sekaisin. Toinen esimerkki on väite, jonka mukaan sionismi olisi syyllinen Euroopan islamisoitumiseen.

Todellisuudessa sionismi tarkoittaa juutalaisvaltion kannattamista, ja yleensäkin juutalaisten suojelemista missä tahansa maapallolla. Mitään muuta tarkoitusta sionismilla ei ole, eikä ole koskaan ollut.

Islam puolestaan pyrkii kitkemään juutalaisuuden pois Euroopasta ja muualtakin, sekä hävittämään Israelin valtion. Islamismin leviäminen merkitsee juutalaisuuden elinehtojen kaventumista. Sionismi ja islamismi ovat näin ollen antiteesejä. Uusnatsien ahtaaseen ajatusmaailmaan tämä yksinkertainen tosiasia ei mahdu.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #207

> Natsiväellä tuppaa menemään puurot ja vellit sekaisin.

Samoin "natsiväen" innokkaimmilla vastustajilla.

> Islam puolestaan pyrkii kitkemään juutalaisuuden pois Euroopasta ja muualtakin, sekä hävittämään Israelin valtion.

Islam on tässä vähän kaksijakoinen. Toisaalta koraani ja muut säännöt kehottavat sallimaan muut "kirjan uskonnot", mutta muslimienemmistöisissä maissa kuitenkin vain alistetussa asemassa. Muhammedin elämänkerrat sisältävät toisaalta paljon väkivaltaa juutalaisia kohtaan, ja myös väkivaltaan kannustavia lauseita. Muslimien näkökulmasta juutalaisten voi siis antaa elää vähemmistönä muslimiyhteisöissä (ja tällaisia aikoja on historiassa ollutkin aika paljon), mutta toisaalta ei tarvita suurtakaan kipinää, niin opin toiset pykälät nousevat esiin, ja juutalaisia vastaan käymisestä tulee uskonnolla perusteltavissa oleva asia. Muslimien entisten alueiden valtaaminen Israelissa voi olla jo sinänsä riittävä syy käydä vihollisen kimppuun koko globaalin muslimiyhteisön toimesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset