Markku Huusko

Oulun seksuaalirikosepäilyistä tuli yhteinen huolenaihe

  • Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat viime syksynä SAK:n tilaisuudessa. Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat viime syksynä SAK:n tilaisuudessa. Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent

Hyvin moni suomalainen järkyttyi ja huolestui, kun poliisi oli perjantaina tiedottanut neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä Oulussa. Uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä, ja rikoksista epäillään noin tai alle 20-vuotiaita ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Tänään Oulun tapahtumia kommentoi tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jonka mukaan on kestämätöntä, että epäilyjä on tullut lisää.

Presidentti on kommentissaan enemmän kuin oikeassa, ja voi vain toivoa voimia uhreille ja heidän läheisilleen.

Huolestuttavaan rikosuutiseen on reagoinut moni muukin poliitikko niin hallituksen riveistä kuin oppositiostakin.

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, sanoi perjantaina ymmärtävänsä ”täysin kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen”. Hänen mukaansa rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan.

 

Sipilä nosti esille myös turvapaikkajärjestelmän.

”Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella”, pääministeri sanoi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) puolestaan kertoi keskustelleensa Oulun tapauksista pääministerin kanssa. Tänään Mykkänen sanoi Ylen Ykkösaamussa, että kaksoiskansalaisilta pitäisi voida törkeissä seksuaalirikosten tapauksissa poistaa kansalaisuus.

”Kyllä minä lähden siitä, että on kansallinen uhka, jos aivan perusarvojamme, yksilön koskemattomuutta, törkeällä tavalla loukkaa”, sisäministeri totesi.

Mykkäsen puoluetoveri, kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo, ilmoitti puolestaan jo eilen Twitterissä, että ”kokoomus esittää lakien tiukentamista ulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä”.

 

Oulussa on epäiltyjä nyt yhteensä kuusitoista. Ylen mukaan he ovat kaikki ulkomaalaistaustaisia, ja heistä osa on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina ja osa kiintiöpakolaisina.

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on vaatinut hallitusta ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi.

Terhon puoluetoveri, Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitti ajatuksiaan uudistuksista turvapaikkapolitiikkaan, jotta vuoden 2015 tilanne ei voisi toistua Suomessa ainakaan samassa laajuudessa. Euroopan unionin tasolla päätöksiä ei tunnu syntyvän.

Elo suosisi Itävallan mallia, jossa valtio on valmis ottamaan vastaan vain rajoitetun määrän turvapaikanhakijoita vuodessa. Enimmäismäärän täyttyessä turvapaikkaa voisivat hakea vain erityisen haavoittuvassa asemassa olevat ryhmät, esimerkiksi lapset ja raskaana olevat naiset.

Itävallassa maksimimäärä oli viime vuonna määritelty 30 000:ksi uutispalvelu Deutsche Wellen mukaan. Pakolaiskriisivuonna 2015 Itävaltaan tuli turvapaikkahakemuksia 90 000. Se oli lähes kolminkertainen määrä Suomeen verrattuna.

Itävallassa maahanmuutto oli merkittävä vaaliteema syksyn 2017 parlamenttivaaleissa. Siellä suuriin voittajiin kuului oikeistopopulistinen vapauspuolue FPÖ, joka sai 26 prosenttia äänistä. Populistit pääsivät siellä muodostamaan hallituksen konservatiivis-oikeistolaisen kansanpuolueen ÖVP:n (äänistä 31,5%) kanssa.

 

Suomessa eduskunnan oppositio on arvostellut jyrkästi hallitusta sen hitaudesta puuttua ongelmiin.

”Sisäministeri Mykkänen virittelee toimenpideohjelmaa, pahasti myöhässä. Ohjelman sisällön on oltava kunnollinen ja konkreettinen. Enemmistölle suomalaisista eivät pääministerin nuhteet ja sisäministerin puuhastelu riitä”, perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalen kirjoitti Puheenvuorossa. 

”Hallituksen on herättävä tähän hälyttävään tilanteeseen. Tarvitsemme nyt ennen kaikkea turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resurssien vahvistamista, raiskauslainsäädännön uudistusta ja kriisiavun ohjaamista Ouluun”, sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin tiedotti.

Koska Suomen eduskuntavaaleihin on aikaa enää kolme kuukautta, on selvää, että humanitaarisesta maahanmuutosta on tullut nyt painava vaaliteema myös niihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (190 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Koska Suomen eduskuntavaaleihin on aikaa enää kolme kuukautta, on selvää, että humanitaarisesta maahanmuutosta on tullut nyt painava vaaliteema myös niihin".

Edellisessä blokkauksessa Huusko väitti toisin. Nyt Suomen vaaleissa puhutaan autoverosta ja ilmastosta, ei maahanmuutosta: http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kaytt...

Uskottavuus koetuksella?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Uskottavuus koetuksella?"

On se ollut jo pidemmän aikaa eli asenne paistanut läpi joissakin kohdin. Mutta ehkä se tuosta paranee. Toivossa voi ainakin elää, koska ei tämä nyt läheskään pahimpia keskustelupaikkoja ole ja poliitikkoja on mukana reilusti.
+++++
Sivuhuomautuksena muun muassa Oulun tyyliset tapaukset ovat olleet huolenaiheina vuosikausia, mutta varoittelijoita ei otettu tosissaan, vaan tervehdettiin lähinnä naurulla ja pilkalla. Sama monen muun aiheen kohdalla eli ei tuo ongelma todellakaan edes rajoitu pelkästään huoleen lasten turvallisuudesta.. valitettavasti.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Se bloggaus oli tehty ennen perjantaita. Asetelma muuttui, kun Oulun tapahtumat nousivat uusien rikosepäilyjen myötä laajasti poliittiseen keskusteluun.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mikäli todella vasta viimeinen viikko pisti teidät ajattelemaan toisin, niin on hyvin vaikeaa edes käsittää sen kuplan rakennetta missä elätte...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #10

Vaaliteemaksi nämä ikävät tapahtumat nostivat maahanmuuton nähdäkseni vasta nyt. Ainakin sen perusteella, miten hallituspuolueet ja muutkin ovat nyt reagoineet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

Olen tietoinen ihmiskunnan historiasta. Suomessa pitää vain elää Suomen lakien mukaan.. itse asiassa muuallakin saisi se lasten ja turhan nuorten naiminen jäädä väliin (aiheuttaa pahimmillaan ikäviä traumoja ja kuolemankin, mistä on aika vaikea toipua). Kaikki eivät valitettavasti tietenkään ole samaa mieltä, minkä toki tiedostan.

Linkkisi ei muuten kännykässäni valitettavasti toimi... saattaa olla toki vika kännykän selaimessakin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

Totuuden nimissä on hieman korjattava. Jo kuukausia sitten esillä oli, että myös suomessa maahanmuutto saattaa nousta vaalien puhutuimmaksi aiheeksi. Siis ei viime viikolla. Tätä aihetta on kierretty kuin kissa kuumaa puuroa eri konstein, mutta laihoin saavutuksin.

Olisiko jo nyt viimeinen hetki hyväksyä aihe yhdeksi merkittävimmistä vaaliteemoista ja vaalikeskustelujen osa-alueesta?

Käyttäjän MarjukkaAronen kuva
Marjukka Aronen Vastaus kommenttiin #22

Nyt vihdoinkin pikkuhiljaa näyttää siltä, että asioista voidaan alkaa puhumaan "ihan niinku aikuisten oikeesti" leimaamatta kyseenalaistajia heti rasisteiksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

Nyt vihdoinkin pikkuhiljaa näyttää siltä, että asioista voidaan alkaa puhumaan "ihan niinku aikuisten oikeesti" leimaamatta kyseenalaistajia heti rasisteiksi.
"

Valitettavasti tuskinpa.. pahoin pelkään että olet liian toiveikas. Ei kannata olla liian optimistinen tai naiivi. Oikein mieluusti haluan olla väärässä ja tilanteita käsiteltäisiin paljon paremmin kuin nyt..

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #12

Nyt oli pakko kaikkien reagoida, koska muuten välinpitämättömyys olisi kostautunut vaaleissa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Miten on mahdollista, että Huusko ei ole tiennyt, että tällaista on tapahtunut jo paljon ennen perjantaita, vuosi kausia?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #47

"
Miten on mahdollista, että Huusko ei ole tiennyt, että tällaista on tapahtunut jo paljon ennen perjantaita, vuosi kausia?
"

Ei tuossa ole mitään ihmettä ( ja hän on osittain tiennyt.. en halua uskoa että kunnolla tiennyt ).
Mm. ideologia/maailmankuva

Yksinkertaisin selitys on (usein monen mielestä valitettavasti..) selvin selitys.
On jokaisen oma asia kuinka tilastoihin ja tapahtumiin haluaa reagoida.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Härskiä hurskastelua.

Kaikki arvasivat jo ennen Oulun tapahtumia mitä on tulossa. Mutta tähänasti kaikkia siirtolaisuuteen liittyviä huonoja asioita on hyssytelty, yritetty painaa villasella ja vääristelty (valehdeltu). Valtalehdissä ei saa edes mainita, jos rikoksentekija on "ulkomaalaistaustainen". Lehdistö voisi myös raportoida peremmin mitä tapahtuu, esim Hollannisssa, Ranskassa ja Englannissa.

Tähän saakka Suomi on välttynyt suuremmilta terroriteolta, mutta se ei tarkoita, etteikö terroriuhka olisi olemassa. Se myös otettava keskustelun piiriin. Puoluejohtajat on koottava TV kemeroiden eteen selvittämään näkemyksensä kuinka terroriteot meillä torjutaan.

Markku, kirjoita se muutaman päiviän takainen blogi uudelleen, koska nyt maahanmuutto on varmasti osa vaalikeskustelua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #103

"koska nyt maahanmuutto on varmasti osa vaalikeskustelua."

Jos viime vuoden kesällä tapahtunut rikos nousee yhdessä päivässä yhtäkkiä vaalikeskusteluteemaksi, niin hyvin on pullat uunissa haudoilla tanssijoiden piirissä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #104

Kysymyksessä ei kyllä ole yksi rikos vaan rikossarja joka on noussut näkyviin pala palalta. Se yksi päivä oli jonkinlainen kulminaatiopiste jossa ne ongelman peittely- ja kiistämisyritykset romahtivat.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Koskas Huusko on ollut uskottava?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tästä tulee luultavasti lunta tupaan mutta

Jossain uutisessa luki tänään että netissä oli luvattu tupakkaa ja viinaa. Ihan viattomat tytötkö niiden perässä menivät?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

En syyllistäisi uhreja lainkaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eihän se ollutkaan syyllistämistä, vaan simppeli kysymys.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #9

Oli tuo minusta vihjaus siihen suuntaan, että raiskatut ovat näitä lahjomiselle altiita tyttösiä, ja tämän sortin kysymykset ja epäilyt saavat jatkossa useimmat tytöt nielemään häpeänsä ja kurjan olonsa ihan yksin. Heitä on poliisin mukaan kuulema paljon enemmän, mutta juuri nämä epäluuloiset ja syyttävät sormet saavat heidät täysin vaikenemaan. Samalla jää psygologien antama apu saamatta. Sääli.

Samahan on ollut usein myöskin aikuisten naisten syy vaieta raiskauksistaan. Suomessa on omituinen tapa uskoa pahaa lähimmäisistään ja kun vielä kysymyksessä ovat kovin nuoret, kypsymättömät ja vielä lapselliset tytöt vielä tuossa iässä, niin syyllistäminen rivienkin välissä on minusta täysin kohtuutonta.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #87

Eli tässä ei haluta nähdä kokonaisuutta...
Suomessakin on kautta aikojen tarjottu tytöille ja naisille viinaa ja tupakkaa, osa teineistä ihan itse jopa pyytää tällaisia miesten heille hakemaan - alkoholilla on helppo ollut houkutella ihmisiä, sillä Suomessa sillä on lähes myyttinen maine, ja sitä nuoret haluavat kokeilla, kun valvotuissa tilanteissa sitä ei saa...
Joka vuosi tulee tapauksia esille, missä mies kansallisuudesta riippumatta on houkutellyt tytön/naisen luokseen viinaksilla ja muulla, sitten on puolitiedotonta käytetty hyväksi tai "saatu" suostumus, henkilöltä joka ei sitä omassa tilassaan pysty antamaan...

Mikäli asioihin halutaan muutos, niin silloin kokonaiskuva pitää pystyä tiedostamaan KOKONAISUUDESSAAN, eikä puuttua vain yhteen osa-alueeseen - tässä tapauksessa se yksi osa-alue on ulkomaisten tekemät seksuaalirikokset - siihen tämä kansakunta on herännyt.
Eräs nainen kauhisteli minulle Naamakirjassa, sitä kuinka joukkoraiskaukset ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin, totta! Ei kuulukaan, mutta nainen oli kauhuissaan juurikin joukkoraiskauksista, jos kyseessä olisi ollut yksittäinen ihminen raiskaamassa yksittäistä ihmistä, niin sehän ei olisi ollut yhtään kauhistelun arvoinen asia...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #115

Minusta yksikin raiskaus ketä tahansa kohtaan on kauhistelun arvoinen ja kun kyseessä on vielä lapsi, niin sitä enemmän siihen on syytä.

Tässä alkaa nyt olla taas selittelyn makua, että kyllä ne tytötkin ovat osasyyllisiä... minusta se on surkeaa kuunneltavaa jo etukäteen.

Annetaan poliisin kertoa ja tutkia rauhassa, ja sitten nähdään kehen sormet taas osoittaa. Ne poliisien haastattelut mitä olen nähnyt, ovat antaneet minulle kuvan, että itse poliisitkin ovat olleet tästä järkyttyneitä. Aika näyttää.

Lisäisin vielä sen verran, ettei tähän asiaan kuulu minun mielestäni sotkea noiden rikollisten pappien raiskaukset. Ne ovat kokonaan eri sarjassa painivia asioita, joita järki ja moraali ei pysty edes ymmärtänään. Ihmisen pahuus on uskomatonta!

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #131

Tätä juuri suuresti ihmettelen, että rikollisten pappien ja heidä suojanneiden yhteisöjen teot eivät saa puolueita ja kansaa barrikadeille vaatimaan lainsäädäntötyön uudistuksia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87

Kaija, kuka tässä syyllistää, poliisiko? Ja silläkinkö että tiedottaa somen koskevan vain osaa tapauksista.

Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että ainakin osassa tapauksissa tyttöjä on lähestytty sosiaalisen median, kuten Facebookin, Instagramin ja Snapchatin kautta. Heitä on poliisin mukaan houkuteltu tapaamisiin lupaamalla esimerkiksi alkoholia ja tupakkaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10593609?origin=rss

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Markku, minun murkkuikäinen tyttö meni aikanaan vaikka olisi isä väkisin pidellyt kiinni. Kun luonto ajaa tikanpoikaa tikantyttöä naimaan niin silloin sitä mennään.

Se mikä tässä on mennyt pieleen on se, että aikuiset käyttävät tätä ilmiötä hyväkseen. On sitä kyllä ennenkin käytetty, paljon ennen, kuin Suomessa (haitta)maahanmuutosta mitään edes on tiedetty.

Kauhistellaan Oulun tapauksia nyt, mutta muistetaan mitä vasta taanoin katolinen paavi tunnusti, siellä oli satoja uhreja ja tekijöinä kristytyt kirkon palvelijat.

Väärinhän se on, mutta totuudella on monet kasvot. Omakohtaiset seksikokemukseni ovat myös alle 15 ikävuoden, velipoika aloitti 11 vuotiaana jne...

Kivittäkää myös minut, velipoika on jo manalla ja kivi päällä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Hienoa, että kaikki eivät mylvi sopulina porukassa keisarin vaatteita ylistäen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

Sitä kun Juha isänä on nähnyt jo kaikkea omassakin perheessä, ei jaksa innostua kaikesta mitä poliittisesti kauhistellaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #23

Näillä ilmiöillä on eroa. Ihan tapahtumien yleisyydestä lähtien, myös tekotavoissa.

https://yle.fi/uutiset/3-7877771

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #23

Mitä mieltä olisit, jos oma alaikäinen tyttäresi joutuisi hyväksikäytetyksi?
- poliittista kauhistelua?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #170

Hän on jo joutunut, etkö lukenut tai ymmärtänyt lukemaasi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

En kivitä, mutten ala myöskään aikuisten hyväksikäyttäjien tekojen väheksyntää katsomaan... aivan liian moni sitä jo tekee. Se että omat tai veljesi kokemukset kai toimivat ei ole mitenkään yleistettävissä. On tässä monen muunkin perheissä ja suvuissa nähty yhtä jos toista ja silti...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Nykyään aloitetaan seksisuhteet paljon nuorempina, mutta eihän siitä synny älämölöä niin kauan kuin muhinoivat keskenään.

Vanhemmat eivät huomaa mitään silloinkaan jos toinen osapuoli on vanhempi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Seija puhuu järkeä, paheksujat ovat joukkoa joss tyhmyys on tiivistynyt. Raiskauksilla tehdään nyt politiikkaa ja verhotaan se huolestumisen verhoon. Poliisihan hoitaa asiaa se riittää minulle. Eikö Suomen kansalaiset luota poliisiin ja lakiin. Sisäministerikin sätkii kuin sätkyukko asian tiimoilla.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #37

Ei tietenkään tule älämölöä, jos kaksi teiniä muhinoi keskenään. Älämölö syntyy, kun aikuinen hyväksikäyttää, raiskaa ahdistelee lasta tai esiteiniä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #16

Täällä eräät kommentoijat relativisoivat mediassa esille tuotuja tapahtumia ikään kuin he olisivat itse olleet paikan päällä seuraamassa aktiviteetteja tai katsoneet epäiltyjen ottamia videoita ja lukeneet pöytäkirjoja kuulusteluista ja asianomaisten kuulemisista. Näin ei varmasti ole, eikä näitä dokumentteja tule koskaan nähtäville oikeuslaitoksen ulkopuolella. On kuitenkin mahdollista, että tällainen ryhmäaktiviteetti voi muuttua hyvin yksipuoliseksi ja ikäväksi ja kulttuurinen etäisyys omiin kokemuksiin Suomen suvessa voi olla hyvin suuri.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #16

Se on luonnollista, kun molemmat haluavat tehdä sitä. Luonnotonta, kun ei ole yhteistä halua. Nuorilla riittää lähes aina kokeilunhalua, eikä aina välttämättä ymmärretä mistä on kysymys. Hyväksikäyttö on aina väärin.
https://www.is.fi/perhe/art-2000005265392.html

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jeps, en syyllistäisi minäkään. Itse olin nuorena tyttönä joskus kännissä, mutta kun sanoin ei, miespuolinen henkilö kunnioitti toivomustani. En siihen aikaan todella vielä ollut valmis seksiin. Mikäli mies ei kunnioita ei-sanaa on kyse raiskauksesta. Minulla on todella ollut onni matkassa, olen kiitollinen siitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #41

Noin juuri "ei" on se sana jota tulisi opetella uskomaan, jos aikoo pysyä pois otsikoista. Mutta jos ei ole sanottu ei?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #52

No mistä luulet, että tämä johtuu:

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilaston mukaan Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten rikollisuustaso raiskauksissa on 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin verrattuna."

https://yle.fi/uutiset/3-7877771

(sama linkki on nyt postattu tänne kolme kertaa, onko joku jo lukenut, mitä se sisältää)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #58

Jo syksyllä 2015 rupesi ottamaan pannuun tämä persujen fetissi luvusta "17-kertainen". Postasin silloin tämän totuuden siitä, ketkä idiootit seisoivat tumput suorina.

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207680-j...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #52

Luuletko aikuisten oikeesti, etteivät tytöt ole vastustaneet näitä raiskaajaporukkoja.? Jos nyt ovat yleensä kauhultaan saaneet sanoja suustaan. Tuossa tilanteessa, jos isommatkin naiset lamaantuisivat pelosta - mitä sitten lapset?

Olen katsonut dokumenttifilmejä ulkomailta, joissa nämä raiskaajat syyttävät vain tyttöjä itseään. Eli mitä tulivat yksin ulos ja miksi vastustelivat, koska miehillä on valta päättää mitä he naisille tekevät. Miehet saavat jopa rauhassa tyttöjä pahoinpidellä, jos ei suosiolla anneta, mitä luomakunnan urokset haluaa. Muunmuasa Intiassa jopa naisen perheet usen hylkäävät pelkästä häpeästä raiskatut tyttönsä. - Ja voi vain kuvitella mikä kauhea kohtalo se on maassa, jossa häpeäkulttuuri on niin suurta, että se oikeuttaa jopa isät tappamaan oman lapsensa.

Minä toivon, että tämä koko surkea tapahtumaketju saa nyt niin suuren mittakaavan, että jopa sen sanoma yltää kaikkien miespuolisten miesten korviin. Rangaistukset pitäisi ilmoittaa jo etukäteen, että häkkiä kolahtaa aina, jos ei-sanaan ei vain uskota.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #94

"Jos nyt ovat yleensä kauhultaan saaneet sanoja suustaan. "

Tai jos humalatilaltaan ovat pystyneet. Eiköhän humalaan juottaminen ole myös yksi keinoista noilla jengeillä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #98

Luultavasti näin ja sitten ovat kuvanneet seksitapahtumat, jonka avulla ovat sitten pystyneet kiristämään tyttöjä, jotta nämä pitävät suunsa kiinni.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #94

Empä olis uskonut että raiskareita nämä eräät näin kovasti puolustaa.
Noille nuorille tytöille se on ollut hirveää ja vielä syyllistetään.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #94

Intia, tuo järjettömän väkivallan kehto ei ole saanut Suomessa sekään ihmisiä suuremmin boikotoimaan sitä. Pari vuotta sitten uutisoitiin hivenen siitä miten kaksi tyttöä 15v ja 23v tuomittiin raiskattavaksi. https://www.maailma.net/uutiset/siskokset-tuomittu...

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #52

Jos esim. 10 vuotias ei sano ei, niin mitä sitten?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä ihan aiheellista on kysyä, mikä on tyttöjen oma osuus tähän vyyhtiin, jos kerran tästä valtakunnan julkista kohtalonkysymystä tehdään. Suomessa jo 13-14-vuotias on aika lailla vastuussa omista tekemisistään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #42

"Kyllä ihan aiheellista on kysyä, mikä on tyttöjen oma osuus tähän vyyhtiin, jos kerran tästä valtakunnan julkista kohtalonkysymystä tehdään. Suomessa jo 13-14-vuotias on aika lailla vastuussa omista tekemisistään."

+++++

Ajattelit tuhota kaiken uskottavuutesi yhdellä viestillä... näköjään. Pistit pokkanaan mm. 13-14 -vuotiaat tuollaiseen syyllistämällä uhreja, koska ideologiasi tai joku muu jännä syy... ajoittain muiden maailmankuvan ja moraalin hahmottaminen on vaikeaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #50

Meidän 11- 13- ja 15- vuotiaat tytöt ovat ainakin vielä niin ”lapsia”, etten osaisi kuvitellakaan muuta, kuin että he jäykistyisivät kauhusta, jos heidät sumutettaisiin johonkin asuntoon ison poikajoukon keskelle. Toivottavasti järkevinä tyttöinä osaavat nähdä kauniidenkin valheiden läpi ja juoksevat karkuun riittävän nopeasti... Jo itse tekijöidenkin tähden, sillä mummussa olisi varmasti liikaakin ”miestä” ja kiukkuista talvisodanhenkeä, joka ei pahollle miehille armoa antaisi:)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #50

Ai että kysyäkään ei saisi? Naurettavaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #193

Tämä on sellainen aihepiiri, että vain lynkkausmentaliteettia viestittävä tyyli on hyväksyttävää. Kaikenlainen harkinta ja fakta-analyysi menee heti "rikollisten paapomisen " piikkiin. Kaikkien käsien tulee nousta yhtä aikaa samaan kulmaan yläviistoon, muuten on hylkiö.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #42

#42 mites se 11 vuotias tyttö? Onko hänkin vastuussa omasta joukkoraiskauksesta?

Ja koko "hässäkkä" Oulussa on uhrien syy koska tyttöjen pitäisi ottaa vastuu joutuessaan joukkoraiskatuksi?

Siis aivan helevetin sairasta tajunnan virtaa !

Syytäisitkö sinä omia tyttäriä jos he joutisivat uhreiksi?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #68

"Syytäisitkö sinä omia tyttäriä jos he joutisivat uhreiksi?"

Vihreiden feministien ajatukset ovat niin "helvetin sairaita", että kaikkein kiivaimmat tekevät näin. Tämän porukan mielestä suomalaisen naisen velvollisuus on antaa ulkomaalaiselle.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000002755599.html

Luulisin tällaisten kirjoitusen sekoittavan alaikäisten tyttöjen päät.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #42

#42 eiku nyt mie hokasin. Sinähän olet toiminut asianajajana, ilmeisesti puolustus sellaisena... tämä selittää kaiken.
"Uhri oli alkoholin vaikutusen alaisena ja horjahti ilman housuja 56 kertaa syliin joten asiakkaani on täysin syytön väitettyyn tahalliseen tekoon vaikka hänkin oli ilma housuja ja vahingossa sattui tunkeutumaan..."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #73

Itse tapahtumistahan emme juuri mitään tiedä. Media ja poliitikot levittävät huhuja, joita jotkut urkkijat ovat esille kaivaneet.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #147

Jos "urkkijat" eivät olisi asiasta tiedottaneet somessa, kukaan meistä ei tietäisi mitään koko asiasta, joka salassa pelkästään laajenisi ja yhä useampia alaikäisiä joutuisi raiskatuiksi.

Ne "jotkut urkkijat" ovat tulleet pelastaneeksi monen lapsen ja nuoren tulevaisuuden, mihin eivät virkamiehet, poliittinen järjestelmä eivätkä tiedotusvälineet olisi pystyneet sekä halun että kyvyn puuttuessa heiltä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #42

Tämä ja Nylundin viesti ovat niitä, joihin viitataan kun kerrotaan miten suomalaiset vähättelevät ja syyllistävät seksuaalisen väkivallan uhreja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #81

Mainitsin aikaisemmin että nykyään harrastetaan seksiä yhä nuorempina, eikä sen ikäisiä syyllistetä silloinkaan kun harrastavat seksiä ikäistensä kanssa, valtaosasta tuskin edes tiedetään.

Tässä on tietysti miesten iän lisäksi erona myös alaikäisten houkuttelu netissä, mikä on rikos.

Siitäkään ei ole tietoa onko tyttöjä kiristetty vai ei jos tapaamiset ovat jatkuneet.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #42

Juuri näin. Selvitys siitä miten uhreista tuli uhreja on tarpeen jo ihan lainsäädäntötyön näkökulmasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #139

Niin, nuoret ovat valveutuneempia kuin ennen ja kuitenkin sanotaan että tiedossa on vain jäävuoren huippu tytöistä, jotka on houkuteltu miesten asuntoihin.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #42

Mikä näissä hyväksikäytöissä ja raiskauksissa on "aikuisten osuutta" tapahtumiin? Mikä osuus on aikuisten miesten? Useat kommentoivat siihen tyyliin, että uhri onkin syyllinen. Suomessa aikuiset ovat lain mukaan vastuussa tekemisistään. Onkohan tyttöjen syyllistäjillä joku oma lehmä ojassa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommenttiin 8: Tämä on aika pitkälti käsittääkseni myös Suomen lain linja lapsen hyväksikäyttötapauksissa tms. Vain parissa tapauksissa olen itse ollut lautamiehenä ja toisessa uhreina oli minun mielestäni "tyrkkytyttöjä". Ei tyttöjen oma aktiivisuus kuitenkaan mitenkään vähentänyt kolmikymppisen miehen vastuuta oikeuden silmissä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jossain uutisessa"?? Haluat varmasti valottaa linkillä, vaikkei se muuta mitään... mutta jostain syystä uskot että alaikäisen max 15-vuotiaan houkuttaminen tupakalla tai viinalla muuttaisi asioita. Saati sitten jollain viaton/viallinen mielipiteillä... en käsitä miten kehtaat...

Lasten hyväksikäyttö on muuten tuomittavaa kaikissa olosuhteissa.. etsit tahallaan lieventäviä seikkoja uhreja syyllistäen. Järjetöntä...

*****

"Tästä tulee luultavasti lunta tupaan mutta..."

Tulee ainakin minulta.... ja täysin aiheesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuskinpa meistä kukaan haluaa rikokseen syyllistyneitä syyllisyydestään vapauttaa. He tulevat saamaan lain määräämän rangaistuksen, minkä he ansaitsevat. Juridiikka on sellaista.

Nyt asiaan liittyy kuitenkin myös keskustelu rikokseen johtaneista syistä. Joidenkin mielestä asia on niin yksinkertainen, että syynä on tummapintaisten ihmisten maahan päästäminen. Jotkut ajattelevat asiaa syvällisemmin ja näkevät kokonaisuudessa muitakin ulottuvuuksia, jotka ovat tärkeitä selittäviä tekijöitä tilanteeseen johtaneiden syiden ymmärtämiseksi.

Surkuhupaisinta on se, että eräät poliitikot ovat vaatimassa rikoslain kiristämistä tunnusmerkistön osalta siksi, että se rajoittaisi jotenkin rikollisuutta. Asiahan on päinvastoin. Jos esimerkiksi kaikenlainen seksuaaliseksi tulkittavissa oleva kanssakäyminen tilanteesta riippumatta täysi-ikäisen ja suojaikärajaa nuoremman välillä määritellään törkeäksi raiskaukseksi, niin törkeiden raiskausten määrä tulee vain lisääntymään, ei vähenemään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #69

Osittain loogista, mutta vain osittain. Kysymys ei ole esim. ihonväristä ainakaan omalla kohdallani ja tuskin useimpien muidenkaan (siihen mahdollisuuteen viittaaminen on monella pakokeino logiikan pettäessä). On joskus vaikeaa ymmärtää miten vähän ihmiset tutkivat mm. tilastoja, huomaavat tai ovat huomaamatta ongelmia. Ongelmakohdat tulee osata huomioida. Tunteenomaisilla reaktioilla tulee useinmiten huonoa jälkeä, vaikka siihen me kaikki toki ajoittain syyllistymme.

Matti Simonaho

Lapsi riipuen iästä, on tuhansia kertoja aikuista fyysisesti heikompi ja tuhansia kertoja aikuista psyykkisesti herkempi - ja siksi helposti huijattavaissa ja alistettavissa.

" Ihan viattomat tytötkö niiden perässä menivät?"

Ihan viattomat.

Käyttäjän MarjukkaAronen kuva
Marjukka Aronen

Mietipä hetki: Kyseessä selkeästi alaikäisiä tyttöjä ja heidän hyväksikäyttäjissä aikuisia miehiä. Nuoret varhaisteinit tytöt haluavat ihailua ja saattavat ns. kaukoihastua itseään vanhempiin miehiin. Vastuu näissä on AINA aikuisella. Lisäksi tupakan ja viinan kokeilu valitettavasti osalla kuuluu tuohon ajattelemattomaan ikään.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Nylund, näinkö vastataan sitten kaikille muillekin raiskausten uhreille, mitäs läksit..?

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Esiteinit saattavat haluta kokeilla vaikka alkoholia. He katsovat maailmaa ja asioita omilla lasten viattomilla silmillään, ei sinun jeesuslasien takaa. Sinä olet aikuinen, tai sinun pitäisi olla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miksi tällaiset uutiset sitten lakaistiin maton alle, sillä jos toimittajat olisivat kirjoittaneet niin olisi todennäköisesti syntynyt keskustelua ja nuoria oltaisiin valistettu ja varoitettu. - Iltapäivälehdetkin selaavat yleensä paikallislehtien uutisia, ja myöhäistä kauhistella vasta kun on jo tapahtunut.

Kuopion Leväsen hätämajoituksen henkilökunta on huolestunut ilmiöstä, että nuoria teini-ikäisiä tyttöjä pyörii keskuksen liepeillä. Asiasta on myös informoitu Kuopion poliisia.

– Toivomme, että tytöt ymmärtäisivät tilanteen ja vanhemmat ottaisivat tämän kotona puheeksi, Leväsen yksikön vastaava, apulaisjohtaja Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen sanoo.

– Miehet käyvät ulkona tupakalla. Onhan siellä komeita miehiä ja osan kanssa pystyy vaihtamaan muutaman sanan englanniksikin, mutta alaikäisen 13–14-vuotiaan tytön paikka ei ole pimeässä illassa keskuksen liepeillä, Korpi-Vartiainen sanoo.

- Ja tuskin vain Kuopiossa.

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Teinitytt%C3%B...

Ilkka Huotari

Halla-ahon ratkaisu on ainoa toimiva (Elon ei).

"2. ”Humanitaarinen maahanmuutto pitää saada niin matalaksi kuin mahdollista. Perusuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton kokonaan, koska se on vahingollista yhteiskunnalla eikä ole ratkaisu pakolaisuuteen.”"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005963765.html

Ongelma on ollut tiedossa jo pitkään, eikä sille ole muuta ratkaisua:

https://yle.fi/uutiset/3-7877771

Matti Simonaho

Hallitsematon vierasmaalaisten humanitäärinen maahanmuutto, pitää sisällään Suomalaisten epähumanitäärisen maahan muuton.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jäitä hattuun. Vaaliteema näistä tapahtumista tulee vain, jos media antaa periksi hysteerisesti kirkuvan pienen vähemmistön vihanlietsonnalle. Hallituksen hätäistunto tällaisesta asiasta - onko typerämpää kuultu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mainittu vaatimus hallituksen ylimääräisestä istunnosta on esimerkki Oulun tapahtumien politisoitumisesta. Humanitaarinen maahanmuutto on noussut painavaksi vaaliteemaksi näiden erilaisten poliittisten ulostulojen myötä eilen ja tänään. Media on lähinnä kertonut poliitikkojen sanomisista. Mikä maahanmuuton painoarvo vaaleissa lopulta on, ei voi tietää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Liikkeellekin on lähdetty keskustan, sinisten ja kokoomuksen voimin. https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/my%C3%B6...

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #30

"Useat poliitikot ovat eilen ja tänään tuominneet kovin sanoin lapsiin kohdistuneet seksuaalirikosepäilyt."

Kovin sanoin tuomitseminen on eri asia kuin konkreettiset teot rikosten estämiseksi. Kovin sanoin tuomittiin jo 2000 vuotta sitten; "Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Seitsemän Uutiset kertoi tänään " hätäistunnosta" Oulussa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #43

Hätäistunto miltei vuoden takaisesta rikoksesta, joka on yleinen lajissaan. Helsingissä voisi järjestää hätäistunnon Ritavuoren murhasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #46

Niin, se "hätä" liittyy vaaleihin valmistautuviin hallituspuolueisiin. Poliittisesti operaatio on täysin ymmärrettävä vastaisku opposition liipasinherkkyyteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #61

No anteeksi nyt, mutta haluaisin hätäkokouksen myös koulukiusaamiselle, lähisuhdeväkivallalle, vanhustenhoidolle ja kodittomuudelle, noin muutamia nyt aluksi mainitakseni.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #172

Ymmärrän vertauksesi, mutta eiköhän olisi parempi, että hallitus keskittyisi pitkäjänteisiin tehtäviinsä eli lakiesityksiin ja virkakunnan johtamiseen eikä poukkoiluun milloin minkäkin "tapauksen" perässä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #173
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eikö olisi jo korkea aika tehdä ero humanitaarisen maahanmuuton ja oppurtinistisen taloudellisen maahanmuuton välille ?

Sisäministeri kertoi tänään, että sekä EU, että Suomen politiikot ja viranomaiset yllätettiin v. 2015 housut kintuissa Eurooppaan pyrkivien tulijoiden määrän suhteen.

Ei se tainnut ihan näin mennä. Kyllä Uutiset Kreikasta levisivät varsin nopeasti ja mm. Saksa oli jo ajoissa varsin hyvin valmistautunut valikoimaan itselleen päältä koulutetut syyrialaiset aidosti sotaa pakenevat perheet, mutta ohjasi irakilaiset ja afganistanilaiset pääasiassa nuoret miehet edelleen kohti pohjoista.

Mitä ilmeisimmin Saksan tiedustelupalvelu oli jyvällä asiasta jo Kreikassa seuraten tilannetta paika päällä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Herää kysymys, että mikä on muuttunut eilisestä, kun jostain syystä juuri nyt uutisoitiin viime vuoden kesällä tapahtuneesta rikoksesta? Sen jälkeen on tapahtunut satoja muita seksuaalirikoksia, joita ei ole nostettu otsikoihin.

Miksi Suomi tai Oulu olisi tänään muuttunut turvattomammaksi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Silloin olisin huolestunut jos tavara ei enää Oulusssa kävisi kaupaksi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei Oulu tai Suomi muutenkaan ole sen turvattomammaksi nyt muuttunut. Tosiasiassa elämme hyvin turvallisessa maassa.

Yhä useampiin otsikoihin nuo Oulun tapahtumat ovat nousseet muun muassa siksi, että tasavallan presidentti ja pääministeri ovat ottaneet niihin kantaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

He ottivat kantaa ihan aiheesta. Osin liian myöhään toki (tosin Niinistöllä on ollut järkevää ajattelua aikaisemminkin), mutta ihan aiheesta. Muutkin kommentoijat ovat oikeassa ... ei tilanne sinällään olekaan muuttunut esim. päivässä, kuukaudessa tai vuodessa. Kokonaiskuvan muuttuminen pitkällä aikavälillä jää vain monella huomaamatta tai sillä ei ole väliä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin no, tälläisiä 16 epäillyn rinkejä joilla on ollut lukuisia alaikäisiä uhreja ja joista yksi on ilmeisesti menehtynyt oman käden kautta on jotain ihan muuta. Ilmiö on vieläpä tuore ja eurooppalainen.

Nyt oikeasti päätoimittaja, ryhdistäydy.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #49

Niin. Poliisin mukaan nykyinenkin on vain jäävuoren huippu. Silti moni haluaa elää kuplassaan (ja miksei haluaisi, siellähän on kivaa ja maailmankuvan kyseenalaistaminen on ikävän tuskaista).

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Otsikoihin Oulun tapahtumat nousivat, koska Oulun poliisi tiedotti asian julkiseksi. Toimiiko muun maan poliisi yhtä avoimesti, kuin mitä virkaveljet Oulussa, jää nähtäväksi.

Pääministerin, presidentin ja sisäministerin oli nyt vain pakko tulla esiin omine mielipiteineen, koska muuta mahdollisuutta heillä ei ollut.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #89

Anteeksi, että linkitän tähän 3 viikon takaisen puoluepoliittisen kannanoton 22.12.2018, mutta osin se liittyy aiheeseen. Jos Halla-ahoa on uskominen, Oulun poliisikin tiedotti asiasta vasta pakon edessä – muuten emme tietäisi koko asiasta mitään (mikä kertoo jotakin yhteiskunnastamme!). Aiheesta Persujen videolla kohdasta 1:00 eteenpäin:

https://www.youtube.com/watch?v=q2PBZD1-BO4

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #93

Koko asia olisi tosiaankin jäänyt pimentoon mikäli Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (ASYL) ei olisi tuonut tapausta esiin. Silti kesti viikon ennen kuin some-paineen alla poliisi (ja valtamedia) murtui ja "joutuivat" kertomaan asiasta. Tosin jo tuolloin (joulukuussa) Lokka, Tiina Wiik (ASYL) ja PT-media olivat tietoisia tästä yhden uhrin itsemurhasta ja mm. Lokka tiedusteli useaan otteeseen poliisilta mikseivät infoa tapauksesta. Poliisin kommentti oli vain että "emme kommentoi". No nyt tässäkin n. kuukauden mittaisen painostuksen jälkeen pato vihdoin murtui ja poliisin oli pakko myöntää tapahtunut. Mutta ilman Junes Lokan, Tiina Wiikin ja PT-median aktiivista toimintaa kukaan ei vieläkään tietäisi tästä tapahtumasta hölkäsen pölähtämää. Kuinkakohan paljon vastaavia tapauksia on muualla peitelty? Taitaa Oulu näissä asioissa olla vain jäävuoren huippu...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #113

Vaikea uskoa, että Oulu olisi kaupunkina ns. yksittäistapaus.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #113

Epäonnistuneella maahanmuuttopolitiikalla on Suomen yhteiskuntaan monia kielteisiä seurannaisvaikutuksia, joten sen vastustaminen ei millään muotoa ole "yhden asian liike".

Oulun joukkoraiskausten tapahtumaketju on paljon puhuva, eikä se ole kunniaksi myöskään suomalaisille tiedotusvälineille. Aina, jos epäkohta liittyy maahanmuuttoon, siitä vaietaan niin pitkälle kuin suinkin, maksoi mitä maksoi.

Jos Suomen lehdistö toimisi kuten avoimissa yhteiskunnissa on tapana ja toimisi myös roolissaan vallan vahtikoirana eikä tiedon pimittäjänä, Oulun iljettävä raiskausverkosto olisi paljastunut aiemmin eikä sille olisi kertynyt yhtä monta uhria. Tapahtumaketju on äärimmmäisen häpeällinen Suomen medialle, joka on ajanut itsensä sivuraiteelle merkittävistä kysymyksistä ja kansan tiedonsaanti tärkeistä asioista on sosiaalisen median varassa, amatöörien käsissä.

En kommentoi-media pettää yleisönsä. Eikö tämä herätä minkäänlaista itsekritiikkiä journalistien ammattikunnassa?

Junes Lokka on ansainnut tiedonjulkistamispalkinnon. Sivistysmaissa hänet kutsuttaisiin Ykkösaamua vastaaviin ohjelmiin haastateltavaksi kokemuksistaan Oulussa.

Suomesta on tullut haittamaahanmuuton seurauksena salailun valtakunta. Kun kyse on yhteiskunnallisista asioista, Suomi alistaa maansa kantaväestön. Sitä teemaa ei muistettukaan äskettäisissä 100-vuotisjuhlinnoissa, mutta sehän onkin toki ilmiönä ollut olemassa vasta 1990 -luvulta saakka, somalipakolaisten tultua kun suiden tukkiminen laajassa mitassa aloitettiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Kääk! Iines Lokallakin on ihailijansa!

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Ei Oulu tai Suomi muutenkaan ole sen turvattomammaksi nyt muuttunut"
joopa jooa..!

Pääministeri ja presidentti ovat ottaneet kantaa asiaan muuten vaan lämpimikseen. Eihän tämä niin vakava asia ole. Mitä?

Ja Suomi tarvitse lisää maahanmuuttajia pitääkseen talouden pyörimässä, vaikka maassa on yli satatuhatta työtöntä. Eikä pyrkijöitä tarvii valkata eikä rajoittaa, otetaan kaikki, jotka haluavat tulla...jne... jne ...jne ...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ilmeisesti nuoretkin ovat osanneet hyvin salata sen, mitä on tapahtunut. Poliisi taas ei (onneksi) pidä tapana tiedottaa varmana sellaista, mikä ei ole varmaa. Muistaakseni jo ensimmäisten ilmitulleiden tapausten yhteydessä kerrottiin, että kyse voi olla laajemmasta vyyhdestä.
Luulenpa, että vieläkään ei ole kaikkea kerrottu. Voi vain toivoa, että kiinni on saatu myös operaation pyörittäjät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oli sitten mitä tahansa etnisyyttä, niin nuoria terveitä miehiä ei tarvita Suomeen täysihoitoon, verovarojamme tarvitaan järkevämpiin käyttökohteisiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Perussuomalaisten ongelma on, että vakavasti otettavat puolueet ja muut tahot preidenttiä myöten alkavat nyt toimia. Toivotaan ettei persunpelossa tule ylilyöntejä vaan jätetään ne persuille.

Esimerkiksi huomanitaarisen maahanmuuton lopettaminen ei ole mikään sellainen ratkaisu, etteikö sen esittäjä pysyisi edelleen marginaalissa. Ei myöskään se että huudetaan kuorossa "väärin sammutettu".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Esimerkiksi huomanitaarisen maahanmuuton lopettaminen ei ole mikään sellainen ratkaisu"

Tämä tuntemattomien ihmisten kansainvaellus Euroopassa pitää joka tapauksessa lopettaa. EU ei ole halunnut tehdä mitään tälle ongelmalle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olisin oikein tyytyväinen myös mikäli esim. persuja ei tarvittaisi mm. tämänkaltaisten ongelmien rajoittamiseen. Olen käsittänyt että suurin osa persujen kannattajista on samaa mieltä.. pois lukien joka puolueeseen tunkevat kusipäät, jotka haluavat/uskovat tienaavansa politiikalla.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Olen samaa mieltä, että tarvitaan ratkaisuja, ei turhaa huutoa. Kansainvälisesti pitäisi tehdä yhteistyötä, että vuoden 2015 kaltaiselta pakolaiskriisiltä vältyttäisiin. Siinä Suomi voi kantaa kortensa kekoon, mutta ei pysty kovin paljoa vaikuttamaan, jos ihmisiä lähtee massoittain liikkeelle Lähi-idästä tai Afrikasta. EU:n pitäisi löytää yhteinen sävel turvapaikkapolitiikassa, mutta etenkin muutama vastuuta karttava jäsenmaa on kantona kaskessa.

Esimerkkinä ote STT:n jutusta: "EU-komissio haastaa oikeuteen unionin sisäistä pakolaisten siirtojärjestelmää vastaan niskoittelevat Tshekin, Unkarin ja Puolan".

https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2421389

Unkari on tunnetuin esimerkki oikeistopopulistien hallitsemasta EU-maasta, jonka demokratia on mennyt surkeaan suuntaan ja joka on ajanut itsensä kansainvälisesti paitsioon yhdessä jos toisessa asiassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU:n pitäisi löytää yhteinen sävel turvapaikkapolitiikassa, mutta etenkin muutama vastuuta karttava jäsenmaa on kantona kaskessa."

Eli kantona kaskessa ovat maat jotka eivät halua tätä monikulttuurista "rikkautta". Yhteinen sävel löytyy kun EU alkaa kunnioittamaan valtioiden suvereniteettia.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Markku, mikä tekee asiasta nyt yhteisen ongelman?

Tähän saakka olet haukkunut persuja yhteiskuorossa muiden suvakkien kanssa.

Enkä ymmärrä Sipilän ja Mykkäsen jeesusteluakaan. Heillä oli täysi mahdollisuus panna rajavalvonta Ruotsin rajalle 2015. Väittivät vain, ettei se ole mahdollista, vaikka Ruotsi ja Tanska alkoivat valvoa rajojaan.

Onko rajavalvonta mielestäsi "rajat kiinni"-politiikkaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #60

Ruotsiin tuli 2015 noin 163 000 turvapaikanhakijaa, viisinkertainen määrä Suomeen verrattuna. Vuonna 2016 hakijamäärä siellä oli 29 000 eli yhä viisinkertainen määrä suhteessa meidän vastaavaan vuoteen.

Tanskassa hakijamäärä 2015-2016 oli yhteensä samaa luokkaa kuin Suomessa eli yli 35 000.

Ei niissäkään maissa rajoja pantu "kiinni".

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #72

Aivan, määrällä ei ole merkitystä käytettyyn systeemiin.

Missään maassa ei siis pantu rajoja kiinni mutta Suomessa ne pidettiin täysin auki. Ei minkäänlaista rajavalvontaa, vaan maahanmuuttajat kävelivä ulkokautta rajavalvonnan ohi suoraan busseihin. Ja poliisit ja rajavartijat kantoivat heidän tavaroitaan.

Sekö oli valikoivaa maahanmuuttoa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #72

Kukaan ei ole (käsittääkseni) halunnut rajoja täysin kiinni. On itselleni eri näkökulmia seuranneena arvoitus miksi joku noin luulisi. Pois lukien mikäli tuon narratiivin ottaminen palvelisi omia tarkoitusperiä (silloin ymmärrän kyllä pitkälti motiivit).

Olen käsittänyt että mm. Tanskan mallit kyllä monelle Suomessakin kelpaisivat eli en täysin sisäistä Huuskon kommenttia.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"jonka demokratia on mennyt surkeaan suuntaan " vai oisko sittenkin ruotsi?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tragediahan Oulun tapahtumat ovat, mutta Suomen ja tulevien suomalaisten sukupolvien kannalta on suuri, erittäin suuri vahinko jos maahanmuutto tulee hallitsemaan vaalikeskusteluja, enkä usko, että näin tulee käymään vaan keskitytään niihin suuriin uhkakuviin jotka suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaamme uhkaa, kuten vanheneva väestömme, vientimme kilpailukyky, jolla hyvinvointimme rahoitetaan, mihin suuntaan kehittyy EU, entä miten ratkaistaan ilmaston lämpenemisen ongelmat, nämä ovat Suomen kannalta kysymyksiä joita pitäisi vaalipaneleissa pohtia, maananmuutto on marginaalinen ongelma, vaikkakin niin herkullinen mahdollisuus tehdä aivoja rasittamatonta politiikkaa.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Ministeri Mykkäsen populismi alkaa jo korveta. Kansalaisuuden poistaminen edes kaksoiskansalaisilta edellyttäisi muutoksia perustuslakiin. Sen muuttamisessa olisi hirveä työ ja se vaikuttaisi ihan muutamaan ihmiseen vuodessa. Kyllä ne ratkaisut ovat jossain muualla. Muutenkin mies on nyt ilmoittanut lähtevänsä vierailulle Ouluun. Mitä se hyödyttää? Opettaako mies kädestä pitäen kentällä olevia poliiseja, miten hoitaa hommansa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen myös pettynyt Mykkäseen, että näin kömpelösti pyrkii nuoleskelemaan äänestäjiä heidän ymmärryskykyä aliarvioiden. Hän olisi voinut matkustaa mille paikkakunnalle tahansa Suomessa osoittaakseen tukea taistelussa seksuaslirikollisuutta tai mitä tahansa muutakin rikollisuutta vastaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jos Suomi haluaa pitää kiinni taakanjaostaan, niin silloin pitää asettaa etusijalle naiset, lapset ja perheet.

Miettikääpä sitä, jos Tornion kautta tulisi 35 000 kaunista nuorta naista, niin kuka mies laittaisi stop-merkin pystyyn? Suomesta ihan varmasti löytyisi sama määrä naimaikäisiä miehiä, jotka eivät ole löytäneet vaimoa itselleen.

Moni ongelma korjaantuisi, eli ainakin yksinäisyys vähenisi ja syntyvyys lisääntyisi.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen täysin samaa mieltä! Tätä olen itsekin joskus ehdotellut, nuoret naiset eivät ole samainen turvallisuusriski kuin nuoret miehet. Turvapaikanhakijat tulevat maista joissa nainen on alempiarvoinen kuin mies, joten naiset olisivat vapaudestaan hyvinkin kiitollisia. Kutsummeko täten nuoret naiset turvapaikanhakijoiksi, miehet älkää vaivautuko

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Veikkaisin, että lehtien ja erilaisten keskustelujen aihe muuttuisi; valkoiset heteronaiset pelkäävät, että ne vie meidän miehet, rasistiset valkoiset heteronaiset ;)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Onhan tämä turvallisuusriski ollut jo näkyvissä vuosikausia, niin Saksassa kuin Ruotsissakin. Nuoret, terveet testosteronilla kyllästetyt miehet ovat toimetonna odottamassa tekemistä ahtaissa tiloissaan ja meillä vähäpukeisia naisia liikkuu vapaasti kaduilla, joka heille useimmille on uutta.

Samoin heidän kulttuurissaan naiset ovat aina olleet alempiarvoisia ja yksin liikkuvat lähinnä näitä hutsuja ja vapaata riistaa. Johan kuulema hymyilykin on jo lupaus jostakin enemmästä. Muistelisin, ettei esimerkiksi aasialaisten tulijoiden kohdalla ollut mitään ongelmia, mutta he nähtävästi osasivat luonnostaan sopetua maamme tapoihin ja kulttuurierotkaan naisten heikommasta asemasta eivät olleet liian suuria?

Tuntuu ihan siltä, että kotouttaminen, tiedotukset ja videot Suomen tavoista, laista ja naisten oikeuksista, ovat pahasti menneet liian myöhäiseen ajankohtaan, kun niitä kerrottiin tehdyn vasta muutama viikko sitten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #86

Mainitsemasi asiat voivat selittää osaltaan joitakin seksuaalirikoksia, mutta näissä alaikäisiä houkuttelevissa someringeissä kyse ei ole vähäpukeisista kadulla kävelevistä naisista tai naisten halveksunnasta, vaan siitä, että halukkaita uhreja on ollut helppo löytää eivätkä nuo testosteronilla kyllästetyt nuoret miehet ole välttämättä olleet tietoisia Suomen laista ja esimerkiksi suojaikärajan merkityksestä, jos käsillä on ollut himokas ja halukas sulotar. Kulttuurista tiedottaminen ei näissä tapauksissa olisi auttanut, kun omin silmin on käytännön tilanteen havainnut. Tiedossahan ei ole ollut, että kukaan uhreista olisi joutunut muunlaisen fyysisen väkivallan uhriksi tai sellaisen uhan alle.

Mainittakoon, että Suomessa on kautta aikojen, jo Umberto Marcatosta asti ollut nuorten naisten ja tyttöjen mielenkiinnon kohteena nimenomaan valtaväestöstä poikkeavat tummat miehet. Jo 80-luvulla puhuttiin siitä kuinka Forumin uuden kauppakeskuksen alakerran kahvila-alueella "mutiaiset" istuskelevat päivät pääksytysten pokaamassa heitä liehitteleviä teinityttöjä. On ymmärrettävää kuinka helposti voi tietylle porukalle nykylainsäädännön ja sen tulkinnan mukaan ajautua joko uhriksi tai rikolliseksi. Tämän voi todeta lainkaan kyseenalaistamatta oikeudenkäyntien ja rangaistuksien tarpeellisuutta lakien rikkomisesta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #88

J.K:"..että _halukkaita uhreja_ on ollut helppo löytää..
-".., jos käsillä on ollut himokas ja halukas sulotar.."

Voi helvetti. Ota nyt se käsi pois sieltä housuista, niin voi syntyä asiallisempaa tekstiä.

Alkaa olla tällä alustalla karmeimmat ja oksettavimmat möläytykset mitä nähty. Alsio, Nylynd, Snellman, Kuikka etunenässä.
Miten pitkälle pystyy ihminen venymään persuvihassaan ja pystyyhän se.
Kyllä toistaiseksi se on tainnut olla niin, että se raiskaaja on siihen tekoonsa syyllinen. Eikä ymmärtääkseni tämä uhrin alaikäisyys taida tehdä asiassa poikkeusta..ei edes silloin, vaikka kyseessä olisi himokas sulotar, tahi jos se on houkuteltu tupakalla, viinalla, rahalla, younameit.

Nyt kun alkaa toisistakin puolueista kuulua hieman sellaisia mielipiteitä mistä persuleirissä juteltu jo vuosikaudet, niin näiden "parempien" kansalaisten kupla uhkaa järkkyä ja pakko pistää vaan kädet korville ja huutaa; "kyllä ne ennenkin", "mekin raiskattiin, tai ainakin joku kaveri 60-luvulla kertoi", "suomessakin tehdään" ja lässynlässyn. Vttu että mua hävettäis.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Whataboutism rules (koska ideologiasi).... Olen toki sitä mieltä että hyväksikäyttöihin pitää puuttua ovat lestadiolaisten/katolilaisten/jehovan-todistajien tai vastaavien joukoissa. Mutta se ei poista rikostilastoja, jotka valitettavasti näyttävät yliedustusta monelle taholle... ja tiedettyihin ongelmiin tulee puuttua eikä ummistaa silmiä. Paitsi jos haluat ongelmien jatkuvan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Rami hyvä, et sinä tiedä mitään minun ideologiastani, joten puhu vain omasta puolestasi. Sipilä ei pidä Oulun tapausten lukumäärää poikkeuksellisena. Hänen mukaansa Suomessa tapahtuu useita alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikoksia päivässä, kun katsoo tilastoja.

– Mitenkään poikkeuksellisesta määrästä ei nyt puhuta.

– Suomessa tapahtuu alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia viisi kappaletta päivässä keskimäärin. Katsoin tilastot kolme vuotta taaksepäin, ja joka ikinen niistä on liikaa.

Hän myös sanoo, että Oulussa tapahtuneet teot ovat tapahtuneet "pidemmällä aikavälillä".

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-oulussa-pa...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuo uutinen ei kerro miltä ajalta Hurtigin tutkimuksen hyväksikäytöt ovat.
Väittäisin (en tiedä), että rauhansanalaisuudessa tuota ei juurikaan ole ollut. Eikä sitä hyväksytä vanhoillislestadiolaisuudessakaan. Nähdäkseni myös johto on ottanut nyt selkeän kannan, että asioita ei voi peitellä, jos rikoksia tapahtuu.
Mutta myönnän, että en tiedä. Luulen vain, että varmoja syytöksiä esittävätkään eivät tiedä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tämä siinä kerrottiin: "Tutkimus tuotti tietoa 156:ta seksuaalisen väkivallan tekijästä. Uhrien määrä on moninkertainen, sillä enimmillään samalla tekijällä on kerrottu olleen toistakymmentä hyväksikäytön kohdetta. Teot ovat ajoittuneet useille vuosikymmenille ja tuoreimmat aivan lähivuosiin."

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/548462/Tutkija+L...

Tietenkin lestadiolaisuuteen pätee sama kuin kaikkiin uskonlahkoihin: mikään niistä ei hyväksy seksuaalista väkivaltaa, kaikkien piirissä sitä tapahtuu. Kun joku nettikirjoittelija puhuu "pedofiiliuskonnosta", hän puhuu kaikista maailman uskonnoista ja ateisteista myös.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #110

"tuoreimmat aivan lähivuosiin"
Ok. Ja ihan uskottavaa. Mutta uskoisin myös, että tuo liikkeiden johdon suhtautuminen peittelyyn on muuttunut. Ehkä pakosta mutta kuitenkin.

Voi tietenkin aina kysyä, onko uskovalla ihmisellä kaikki kotona. Toisaalta samaa voidaan kysyä monesta muustakin vahvasta näkemyksestä. Joten en mene mielelläni tuomitsemaan ketään uskonsa takia itseäni huonommaksi. Olen keskustellut maailmalla ollessani myös vaikkapa muslimien kanssa. En nyt erityisen syvällisesti mutta kuitenkin ihan oikeista asioista. Ja väittäisin, että useimmilla heistäkin on ihan samat elämän asiat mielessä kuin meillä muillakin. Vaikkapa perhe ja lapset. Miten he pärjäävät elämässä.

Ehkä tuo lestadiolainen taustani vaikuttaa siihen, että tiedän ihmisten olevan monenlaisia. Kaikissa ryhmissä on sekä röyhkeitä oman edun tavoitteilijoita, jollain tavalla kierosti ajattelevia mutta suurin osa kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä.

Se, että erilaisista rikoksista jää kiinni tietyn elämännäkemyksen omaavan ryhmän jäseniä, ei parane sillä, että myös muissa ryhmissä tehdään samoja rikoksia. Lestadiolaisten piirissä tapahtuneet seksuaaliset väärinkäytökset eivät tee muslimien tai ateistien tekoja yhtään paremmiksi tai pahemmiksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #152

"Lestadiolaisten piirissä tapahtuneet seksuaaliset väärinkäytökset eivät tee muslimien tai ateistien tekoja yhtään paremmiksi tai pahemmiksi." Tätähän minä juuri yritin sanoa. Tietenkin lestadiolaisuuteen pätee sama kuin kaikkiin uskonlahkoihin: mikään niistä ei hyväksy seksuaalista väkivaltaa, kaikkien piirissä sitä tapahtuu. Kun joku nettikirjoittelija puhuu "pedofiiliuskonnosta", hän puhuu kaikista maailman uskonnoista ja ateisteista myös, myönsipä hän sitä tai ei.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #167

Ilmeisesti olemme sitten hyvin lähelle samaa mieltä. Ja keskustelu sinänsä osoittaa, että on hyvin vaikea sanoa asiansa niin, ettei väärintulkinnalle jää sijaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kas, maahanmuutosta tulikin vaaliteema. Kun maahanmuuttajilla tehdään politiikkaa puolesta ja vastaan.

Muistelen tapausta kun Suomi Finland Oy kertoi Turun uhreille ja heidän omaisilleen "sorgge gauheest, älä anna pelolle valtaa" ja nyt on vähän samaa asennetta liikkeellä.

-Joo sorgge gauheest, kato kyl mekin ollaan bylsitty skidinä kuin kanit ja nämä maahanmuuttajien tekemät jutskat ei oo mikään "big deal"

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ehkä Oulun raiskauksissa suomalaisia järkyttää erityisesti se, että tekijöille on annettu turvapaikka, mutta he eivät tunne minkäänlaista kiitollisuutta siitä.

Kun sanotaan, että suuomalaisetkin raiskaavat, on todettava, että suomalainen toimii yleensä yksin. Joukkoraiskaus ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Niin juuri Pekka Pihlanto. Viimeaikaiset lisäraiskausuutiset ottavat suomalaisia suuresti aivoon ja he ovat tyrmistyneitä, että kun maahamme hakeutuneet pääsevät turvaan ja suojeluun itse, he hetken päästä käyttäytyvät täysin vastuuntunnottomasti. Joka ainoa maahanpäässyt sai alkuopetuksen siitä mitkä ovat maan tavat Suomessa. EI on aina EI Suomessa ja se on sittenkin jyrkkä EI kun ollaan tekemisissä alaikäisten kanssa. Raiskaajat häpäisevät perheensä, uskontonsa ja itsensä sekä muut tänne tulleet omat maanmiehensä.

Näin kertoi, eräs 2015 maahamme tullut. Hänen maanmiehensä, kauemmin täällä Suomessa asunut mies oli tehnyt hirmuteon täällä meilläpäin. Tämä vastikään tullut sanoi, että hän häpeää rikoksen tehnyttä maanmiestään niin paljon, ettei hän uskalla ja kehtaa tunnustaa kanssallisuuttaan.

Niin kyllä suomalaiset raiskaavat yksin kun tilaisuus tekee varkaan käydä fyysisesti heikomman eli naisen keholle. Sietämättömämpiä ovat uskonnollisissa yhteisöissä jatkuneet pitkäaikaiset raiskaukset jossa yhteisö suojelee raiskaajaa. Näin uhri jää yksin ja elämä on pilalla kenties iäksi. Näissä tapauksissa olisi pitänyt saada poliitikkojen kriisikokous myöskin kun näitä viimeksi tapahtui Suomessa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitos kommentistasi. Joukkoraiskausten eräänä välittömänä syynä on se, että monet esim. Irakista tulleet miehet ovat osallistuneet taisteluihin. Mm. Isisin käytäntöihin kuuluuluvat vihollisten naisten joukkoraiskaukset. Tällainen häpeärangaistus on monessa muussakin pakolaisten lähtömaassa yleinen käytäntö. Maahanmuuttoviranomaiset ovatkin kiinnittäneet liian vähän huomiota tulijoiden sotilaalliseen taustaan.

Perussyy raiskauksiin on kuitenkin suuri kulttuuriero: monen maahantulijan kulttuurissa tyttöjä vahditaan tiukasti, joten heidän kimppuunsa ei niin vain päästä. Naisia ja tyttöjä pidetään tahdottomina ja vähäarvoisempina verrattuna poikiin ja miehiin. Täällä naiset ja tytöt näyttävät olevan vapaata riistaa, ja heidän osoittamansa mielenkiinto maahanmuuttajia kohtaan tulkitaan helposti väärin. Tunnetusti "tilaisuus tekee varkaan".

Suomalaisille tytöille on myös muodostunut yksipuolisen julkisen keskustelun johdosta liian ruusuinen kuva maahanmuuttajista. Siksi tytöt eivät ymmärrä, miten toisenlaisesta kulttuurista tulijat ovat lähtöisin, eivätkä siten tajua, miten nämä tulkitsevat heidän osoittamansa mielenkiinnon ja ystävällisyyden.

Lisäksi: suuri osa maahan tulleista on nuoria miehiä vailla naiskontakteja, ja niitä haetaan sitten helpoimmista kohteista eli alaikäisistä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kysyisin, millä tavalla humanitarinen maahanmuutto liittyy Oulun tapauksiin ?

Euroopan ulkorajat on nyt likipitäen tukittu humanitaariselta maahanmuutolta, jos tässä nyt ajatellaan v. 2015 tapahtumia ja niitä yli 20.000 irakilaista ja afganistanilaista nuorta miestä, jotka tuolloin päästettiin EU: n ulkorajojen sisäpuolelle ja myöhemmin Suomeen.

Aivan varmasti maahanmuutto tulee olemaan vaaliteema numero 1, ja syy tähän löytyy poliittisista päättäjistä itsestään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Markku huomioi nykyisin vain ne, jotka ovat kansanedustajia tai ministereitä ja takki kääntyi maahanmuutosta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Matti Simonaho

Ei se auta ketään - ei ole Suomen Kansan edun mukaista - että n k vakiintuneet puolueet osoittavat ja syyttelevät toisiaan. Normaalien ihmisten keskustelupalstoja suhteellisen tiisiivti seuranneena, yhdenkään puolueen ei pidä paukutella henkseleitään näennäistieteellisten galluppien plussien mukaan. Sympatia ja empatia ovat hyvä asia, mutta jos konkreettiset teot Kansan suojelemiseksi puuttuvat ja uhreja tulee lisää, niin esitetty empatia ja sympatia ovat vain merkityksettömiä sanoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Konkreetttisia tekoja "Kansan" suojelemiseksi on Suomen hallitus harjoittanut vuodesta 1917 lähtien ja harjoittaa edelleen. Mutta uhreja tulee lisää, niin tämänkaltaisissa rikoksissa kuin muissakin. Siitä voimme olla varmoja joka tapauksessa. Eivät poliisit tai tuomarit työttömiksi joudu toistaiseksi.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Meille ei liene vielä kerrottu niitä uutisia, joiden vuoksi hallitus lähti hätäistuntoon Ouluun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On ne kerrottu, mutta koska reagointi on ilmeistä vaalipaniikkia osoittava ilmiö, niin on vain vaikea nähdä sitä syytä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Syyllisiksi epäillään kuuttatoista maahanmuuttajataustaista. Tämän perusteella maahanmuuttajissa on ihan viattomiakin ihmisiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta.

Eikä kaikkia Oulun 10-15- vuotiaita pikkutyttöjä ole vielä raiskattu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikä sellaisilla juuri ole vaaraakaan tulla rikoksen uhreiksi, jotka eivät hakeudu somen kautta tintemattomien kanssa tekemisiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #97

Ei yksin somessa näitä kohdata, vaan myös ihan oikeassa elävässä elämässä, niin baareissa kuin kaduillakin, missä nuoriso iltaisin liikkuu. Olen kuullut tästä omien tuttujen lasten kautta, että suoria ehdotuksia ja kutsuja on satanut heillekin ihan riittävästi Helsingin kaduilla ja kahviloissa, vaikka eivät ole edes hutsun näköisiä, mutta riittävän viattoman oloisia nuoria kuitenkin.

Kun vastapuolena on mahdollisesti myöskin sodassa raaistuneita miehiä, niin ei siinä jonkun suomalaisen tytön ikä paljon paina. Heidän elämänsä on ollut niin erilaista ja kovaa elämisentaistelua, että jonkun vierasta uskontoa edustavan tytön raiskaaminen lienee ihan pikku juttu, mikä ei juuri omaatuntoa paina.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #164

Varmasti tuollaisia tapauksia on. On vaikeampiakin: jos 18-vuotias "raaistunut mies" on tullut Eurooppaan kolme neljä vuotta sitten, kyllä hän on raaistunut täällä. En yhtään vähättelisi virkamiesten mainitsemia kotouttamisen ongelmia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #164

Baareissa eivät notku alaikäiset ja tokihan ehdotuksia voi tehdä, mitenkäs sitä muuten asioissa edettäisiin. Eikös ole nimenomaan esitetty lainsäädäntöä, jolloin seksuaaliseen kanssakäymiseen tarvitaan nimenomainen suostumus. Sehän jo implisiittisesti edellyttää ehdotuksen tekemistä. Tietysti toinen vaihtoehto on, että seksisuhteet sallitaan vain avioliitossa ...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #190

Juha, tarkoitin kyllä kahvi - ja jäätelöbaareja. Minun pitää vastaisuudessa olla tarkempi sanoissani:)

Ei kai sitä kukaan suoraan ehdota sänkyyn menoa, vaan ulkomuodon runsaiden kehujen jälkeen ehdotetaan suloisten kissan- tai koiranpentujen katselua miehen kotona.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mistä tiedät mitä ne muut ovat tehneet?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Melko mautonta, mutta sopii pirtaan ja tyyliin.

Sisäministeri Mykkäsen mielestä näihin raiskauksiin on monia syitä mm Oulussa liikaa peruskoulu ikäisiä.

Kansainvälisten asioiden yksikön EU- ja KV vastuualueen esimies Kalle Kekomäki tuo uusinta läpinäkyvyyttä ja päästää ilmoille twitterissä:

"Varovaisesti uskallan hatusta väittää, etteivät ulkomaiset raiskaajamme olleet tullessaan raiskaajia. Voisimme mennä itseemme sen suhteen mitä valuvikoja yhteiskunnassamme on, jotka mahdollistavat nämä järkyttävät tapahtumat."

Ok. puretaas hiukan herrojen logiikkaa. Kun pippeli alkaa jöpöttään ja pimpsaa alkaa tehdä mieli, syy ei ole sosiaalinen konstruktio, eikä kotoutuminen ja onko se onnistunut vai epäonnistunut, oletko rikas, köyhä, talonpoika, lukkari tai kuppari.

Kaiken viisiin sitä näkee kaikenlaista aivotoimintaa, mutta enpä ole tuollaiseen koskaan törmännyt. Sekaisin kuin seinäkellot, on minun mielipide.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Varovaisesti uskallan hatusta väittää, etteivät ulkomaiset raiskaajamme olleet tullessaan raiskaajia. Voisimme mennä itseemme sen suhteen mitä valuvikoja yhteiskunnassamme on, jotka mahdollistavat nämä järkyttävät tapahtumat."

Tuossa on kuitenkin totuuden siemen. Kun on ollut tiedossa, että otamme yli 30 000 seksuaalisesti aktiivisimmassa iässä olevaa nuorta miestä maahamme, niin tämä asia olisi pitänyt ottaa huomioon.

Mitä toimenpiteitä Sipilä, Soini ja Stubb tekivät tälle? Eivät yhtikäs mitään, vaan panivat päänsä pensaaseen.

Koko tämän ongelman ydin on siis Sipilän hallitus ja jossa varsinkin Soini ja hiljaiseksi harjatut maahanmuuttokriittiset antoivat tämän pahuuden tapahtua.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Aika hämmentävää uhrien syyllistämistä ja tapauksen vähättelyä löytyy tästä keksustelusta.
Niin kun alaikäisten hyväksi käyttö ja joukkoraiskaukset olis jotenkin niin arkipäiväisiä asioita, että niitä ei media tai politiikkojen tulisi noteerata.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joku keski-ikäinen saattaa vielä muistaa 1950-luvun milwaukeelaisnuorisoa kuvanneen televisiosarjan Onnen päivät, jota esitettiin 1974–84.

Yhdessä jaksossa kuvattiin nuorison keskustelutilaisuutta vuoden 1956 presidentinvaalien alla. Richie piti analyyttisen puheen demokraattien ehdokkaan Adlai Stevensonin ohjelmasta. Fonzie sanoi: "I like Ike. My bike likes Ike." Eisenhowerhan valittiin.

Tosielämän kampanjan aikana vaalipäällikkö kertoi innostuneesti: "Sinulla on kaikkien ajattelevien ihmisten tuki." Adlai siihen: "Ei riitä, tarvitsen enemmistön".

Oikeat kohtalonkysymykset, ekologian ja talouden tosiasiat, ovat liian vaikeita. Vaalikeskustelujen "yhteinen huolenaihe" on aina jokin suhteeton yksityiskohta. On ikävää, että jopa Suomessa on jonkin verran rikollisuutta ja että kaikki raiskaajatkaan eivät ole kristittyjä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vuorela näkee nämä tapahtumat pelkkänä valikeskusteluna ja kaivaa argumenttinsa 50-luvun sarjafilmistä. Tämä lienee jo jonkinlainen ennätys.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Sosialidemokraattien besser-wisser on taas puhunut. Tuota itseriittoisuuden määrää ja täydellistä empatian puutetta. Se oikein huokaa näistä huolella väsätyistä kommenteista.

Vuorela kuuluu (omasta mielestään) siihen joukkoon, jolla ainoastaan on kyky ratkaista tämän maailman ongelmat ja ainakin osa myös muiden galaksien vastaavista. Siksi hän eläköityi pikku viskaalin virastaan Tampereelle, jossa on viettänyt koko ikänsä. Ja tulee viettämään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

..."eläköityi pikku viskaalin virastaan"...? Millähän planeetalla tämä Tuominen elää?

Niin, Aalto, kommentoin vaalikeskustelua. Oulun tapahtumien yksityiskohdista jätän kommentoinnin niille, jotka niistä tietävät. Joita täsä ketjussa ei ole.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kysyin Packalenilta- ei vastannut:

Tilastokeskus:

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö 2010-2017
1 102
1 242
1 168

Raiskaus 2010-2017
818
1 160
1 245

Kukaan ei ole löytänyt ns. juurisyytä- ei poliitikot eivät siviilit eikä ammattilaisetkaan.

Yksinkertaistan asian:

Tavallisen nuoren suomalaisen seksuaalisuus herää äärimmilleen 12-18 v, siis laittomuuden sisällä, jossa todella touhutaan, toiset enemmän toiset vähemmän.
Nykyään sitä edesauttavat kaiken maailman tinderit ja nettien pornosivustot, joita ns. vanhaan aikaan ei ollut kuin pornolehdissä.

Entä mamut ? Sama vika ”hartikaisilla”. On ollut pitkä matka tarjonnan ja saatavuuden piiristä tänne auvolaan. Ja tarve tulee korvista ja sieraimista. Sitten ovat nämä meidän alaikäiset tytöt, jotka ovat aktiivisia ja osoittavat ”hutsahtavuutta”. Yhtälö on valmis, kun vielä tulijat käsittävät naisen olevan heille vapaata riistaa kuten heidän kulttuurissaan. Raiskaus on seuraus. Suomessa tuossa iässä se oli harvinaista.

Ratkaisu ei ole yksinomaan rangaistus, vaan saatavuuden tyydyttäminen. Miten valtiovalta hoitaisi sen valvotusti ?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Ratkaisu ei ole yksinomaan rangaistus, vaan saatavuuden tyydyttäminen. Miten valtiovalta hoitaisi sen valvotusti ?"

Tämä on se asia, johon olisi jo vuonna 2015 pitänyt kiinnittää huomiota. Odotettiin vaan ilmeisesti tumput suorina, että vapaaehtoisnaiset hoitavat miehisten tarpeiden tyydyttämisen.

Miten voi päättäjämme olla näin tyhmiä, etteivät edes luonnonlakeja ottaneet huomioon?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Olen syvästi ihmeissäni tässäkin kommenttiketjussa esiintyvästä, pääasiassa setä- ja täti-ihmisten, ilmaisemasta uhrien osallisuudesta rikokseen. En tiedä, mikä ruuvi pitää olla vinksallaan, että edes yrittää vierittää osasyyn alaikäisen uhrin niskoille.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Surullista luettavaa osa kommenteista.

"Ovatko ne tytöt itse niin viattomia?"

Vielä nuorempia lapsia kuin Oulun tapauksissa houkutellaan ansaan karkeilla ja koiranpennuilla. Teinejä houkutellaan viinalla ja me aikuiset naiset saatamme lähteä ravintolaillan jälkeen jatkoille.

Hyväuskoisuus ei tee uhrista syyllistä. Ei voi ajatella, että tyttö kun tyttö halusi viinaa, niin siitäs sai. Kyllä hänet sopii raiskata.

Aikuiselle naisellekin raiskaus on lamaanuttava ja häpeällinen kokemus. Todella alhaista kaataa osasyyllisyyden ja häpeän taakkaa lasten niskaan.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Yksinkertaista! Mikäli Suomeen on tullut hakemaan itselleen turvaa mutta aiheuttaa täällä turvattomuutta asian pitäisi olla täysin selvää! Maasta karkotus! Järkytykset ovat pelkkää asioiden hymistelyä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Voisiko JOKU teistä kritisoijista ystävällisesti esittää jonkun toimivan ja vedenpitävän ratkaisun uhkakuvalle, joka voi toteutua seuraavan 10 vuoden aikana, kun Afrikasta ja Lähi-idästä lähtee arviolta se 20 miljoonaa ihmistä kohti Eurooppaa!?!?
Eipä siinä paljoo muurit auta, kun tuollainen määrä lähtee liikkeelle, mutta jos on niitä ratkaisuja ja aivoriihiä niin kuunnellaan kyllä!
Kyllä täällä taas vaan huudellaan toimia, mutta onko kellään esittää niitä toimia, TOTUUS on se ettei suomen rajoja voida lyödä lukkoon kokonaan, eikä saada kaikkia tummia pois. tummat = turistit, opiskelijat, yrittäjät, jne...
Tummat eiät ole vain niitä rikollisia ja pakolaisia, kun termi pitää sisällään hitto vie miljoonia eri yksilöitä ja ihmisiä erilaisine taustoineen.

Mutta ihan oikeasti minä mielelläni keskustelisin niistä ratkaisuista... jos nyt esittäisitte niitä, ettekä vaan tyytyisi mongertamaan niitä saunan taakse juttujanne yms...

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Kiitän mitä suuremmalla lämmöllä eräitä keskustelijoita, jotka ansiokkaasti ovat koettaneet syyllistä uhreja tässä asiassa ja pyrkineet muutenkin vähättelemään tekojen luonnetta ja tekijöiden vastuuta. Kaikki tämä vain vahvistaa käsitystäni monikulttuurisuusideologian kannattajista. Vielä kerran, kiitos!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Omituisia kommenttejä joiltakin tyyliin " Jos nyt luoja on suonut tuheron, niin oma vika "

Sietäisivät hävetä.

Tapauksia tulee varmasti ilmi lisää ennen vaaleja, kuten Helsingissä poliisi on ottanut kiinni eilen kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä törkeistä lapsen raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Poliisi ei vielä tässä vaiheessa kerro uhrien ikää ja määrää.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Lainsäädäntötyön suurin ongelma on niiden piilovaikutukset. Jos nuoren itsemääräämisoikeus tms. on suurempi kuin vanhemman tiedonsaantioikeus, niin olemme jo pahasti paitsiossa. Lapsia ja nuoria tulisi voida suojella niin netin saalistajilta kuin kotien hyväksikäyttäjiltä. Oulun rikokset ovat kuvottavia, vaikka kyse olisikin lähes samanikäisistä tekijöistä ja uhreista. Ne eivät ole poikkeuksellisia, sillä Suomessa on esim. joihinkin uskontokuntiin liitettyjä hyväksikäyttörinkejä, joissa keski-ikäiset sedät ovat saalistaneet poika- ja tyttölapsia ja jotka ovat yhteisöjen tiedossa, mutta niihin ei puututa millään tavoin. Onko tämä maassa maan tavalla -toimintaa, vai millaisena se on ymmärrettävä?

Lainsäädäntötyön kehittäminen tarpeita vastaavaksi on hidasta, mutta hyväveli-järjestelmän ylläpitämällä haluttomuudella on osasyynsä. Rikoslakien käyttö eri oikeusasteissa on sangen kirjavaa ja voin vain arvailla näiden vaikutusta rikoksen tekemiseen mieltyneiden mielessä. Tapausten käsittely antaa kuvan myös siitä, että Suomessa uhrit ovat lainsuojattomia. Tästä esimerkkinä https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-oli-vakiv...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Huvittaa vähän, kun persujen (nyk. sinisten) ministeri Pirkko Mattila kiirehti Ouluun hätäkokoukseen.

Pirkko Mattila oli yksi niistä, joille huolestunut isovanhempi oli ottanut yhteyttä syksyllä 2015, kun oli huomannut ongelmia maahanmuuttajamiesten käyttäytymisessä pikkutyttöjä kohtaan.

Tämän isovanhemman mukaan Mattila oli kertonut, että heitä on kielletty kirjoittamasta mitään kriittistä maahanmuutosta. Ongelma on siis ollut varsin hyvin oululaisten persujen tiedossa jo vuonna 2015, mutta vasta nyt sitten julkisesti uskalletaan reagoida, kun vahinko on jo tapahtunut.

Mitä me tämmöisillä edustajilla tehdään?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja lisää....

"Helsingin Roihuvuoresta otettu kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä – epäillään törkeistä lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005964179.html

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tapauksia tulee varmasti ilmi enemmänkin, nyt kun tytöt ovat uskaltaneet alkaa puhumaan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Some on myös yksi syyllinen Oulun tapahtumiin.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Markku,

Osa meistä lukijoista taisi tietää jo viikko sitten, että olet täysin kujalla vaaliteemojen osalta. Ja taisimme siitä myös jättää kommentit edelliseen mielipiteeseesi.

Sinusta tulisi erinomainen poliitikko sillä käännät takin täysin ympäri viikossa. Oletko todella niin naiivi, että kuvittelit, että se mitä tapahtuu Oulussa, on vain yksittäinen tapahtuma (kuten sosialidemokraattinen ajattelija Tampereella tekee) vai katkaisiko pari tapausta lisää Oulussa päätoimittajan selän?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/40a438ad-a0a0-4...

Juri Sivonen

Olen täsmälleen samaa mieltä! Päätoimittajalla asiat ihan sekaisin ilmeisesti ideologian perusteella.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Koko eduskunta on yllätetty housut jaloissa tässä tapauksessa. Nyt ennen vaaleja nähdään ennennäkemättömiä populistisia heittoja. Loppujen lopuksi puheet ja teot eivät kohtaa. Kansalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin heikentäminen on ollut yksi kantava voima yli monen hallituksen. Onneksi soten kanssa on viipyilty, joten potilasturvallisuuden rapauttamista ei ole kyetty eskaloimaan. Toisaalta yhteiskunnan heikompia on lyöty oikein olan takaa, kansallista omaisuutta on kaupattu alihintaan kavereille ja ulkomaalainen pääoma ryövää Suomen arvokkaita luonnonvaroja. Yleisesti ottaen viranomaiset eivät ole tehtäviensä tasalla, joko resurssien puutteesta tai puhtaasta poliittisesta korruptiosta. Lobbarit ja elinkeinoelämä vievät poliitikkoja 6-0 ja rikosten uhrit ovat oman onnensa nojassa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Haiskahtaa jälkijättöiseltä yritykseltä kalastella poliittista suosiota vaalien lähestyessä, kun itse asiaa ei pysty enää pimittämään äänestäjiltä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sitähän se tietenkin on, mutta nyt eivät voi enää ummistaa silmiään asialta, mikä itse ovat aiheuttaneet.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #151

Onpa muuten veikeää luettavaa nuo yleisön kommentit linkittämääsi uutiseen.

Kansaa ei pystykään enää harhauttamaan halpahintaisella teatterilla, kun suosion kosiskelun "sisuskumi paistaa" ja muistetaan nyt niin touhukkaiden puuhamiesten tähänastinen politiikka. – Hyvä kansa!

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tällaisen maahanmuuttorealisti(jäärä)n on tyydytyksellä todettava, että vihdoinkin tästä uudeksi pyhäksi nostetusta kollektiivisesta hulluudesta aletaan puhua sen oikeilla nimillä.

Vielä se ei ole tavoittanut koko mediaa, mutta askeleita oikeaan suuntaan otetaan. Ikävää, että sen pitää tapahtua näin valitettavien, mutta väistämättömien tapahtumien kautta. Huuskon toimittajakolleega Iltalehdessä sanoo niin kuin asia on, eikä kiertele kuten US/MH asian ympärillä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c0...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä näkökulma Mika Koskiselta. Olkaamme tyytyväisiä, että viimeinkin valtamedia puhuu näistä asioista niiden oikeilla nimillä.

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

"turvapaikan hakijat ovat kansallinen uhka" voiko enään paremmin sanoa.Se että se sanotaan mediassa on jo media palkinnon arvoinen.En tajua miten sisäministeri ja poliisijohto ei ole saanut jo kenkää niin kuin sivistysvaltioissa on tapana kantaa vastuu täydellisestä epäonnistumisesta.Sipilähän saa kenkää takuuvarmasti vaaleissa.Huuskon kaltaiset ihmiset ovat taanneet tämän hymistelevän ilmapiriin Suomessa minkä varjoissa näitä tekoja on voinut laajamittaisesti tehdä.Nyt yritetään pestä käsiä kun kakka lentää tuulettimeen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Iltalehden lipsuminen vastuulliselta linjalta on huolestuttavaa Alma Median ja koko suomalaisen mediakentän kannalta. Jollei kysymys ole vain tästä Koskisesta.

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2670...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nythän Iltalehti alkaa vasta päästä itse asiaan, hyvä niin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Mutta eihän se teille vasemmistolaisille monikulttuurin palvojille tietenkään sovi.

Petri Hämäläinen

#157 - mistä helvetin vastuulliselta linjalta?

Natsien vastuulliselta linjalta?
Kommunistien vastuulliselta linjalta?
Taistolaisten/stalinistien vastuulliselta linjalta?

Kaikki olivat murhaavia ideologioita ja johdettiin samanlaisilla valheilla kun nyt Suomea mediassa. Ja sitten kun joku kirjoittaa vapaasti niin se on „vastuulliselta linjalta“ poikkeamista. Vain totalitaristia eli fasistia voi ilmaisunvapaus noin paljon huolettaa. Onko fasistisempaa ajatuksenjuoksua kenelläkään?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Samaan aikaan Tampereella. Kehotan lukemaan artikkelin loppuun asti. Viimeinen kappale on helmi. Kyseessä on kuitenkin JSN jäsenlehti. Tai ehkä juuri siksi. Tamperelaista DDR -journalismia olkaa hyvät:

https://www.aamulehti.fi/a/201361674

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Kun tiedetään, että nuoria miehiä "panettaa", niin eikö valtiovalta voisi järjestää joka maahanmuuttajia täynnä oleviin kaupunkeihin ns. seksinukkepaikkoja, niin saisivat siellä purkaa ylimääräiset paineet. Seksinukketalohan ei ole bordelli, niin siitä eivät vihervassarit ja kukkahattutädit saisi ainakaan aihetta nostaa syytteitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei kai ne nyt ihan kädettömiä ne maahanmuuttajatkaan ole?

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Markku Huuskolle lämpimät kiitokset, kun valtamediasta poiketen tämän aihepiirin uutisten kommentointi samoin kuin blogikirjoittelu ja -keskustelu on US:ssa sallittu!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos. Vain asiallisesti keskustelemalla pääsemme eteenpäin tässäkin vaikeassa asiassa.

Petri Hämäläinen

Hienoa että tältä kommentointipalstalta löytyy runsaasti ulkolaisten lastenraiskaajien puolustajia ja erityisen riemastuttavaa että myös useampiakin 10-14 -vuotiaiden raiskattujen lasten syyllistäjiä.

Tyytyväisyydellä voidaan havaita että lauseet kuten „nollatoleranssi lapsiraiskauksille“ tai „jokainen lapsen raiskaus on liikaa“ ja „lapsenraiskauksessa vastuu on aina aikuisella“ tai „en on aina ei“ jakaa villisti mielipiteitä ja ja kannattajia löytyy puolesta ja vastaan.

Jo klassikoksi muodostunut „kyllä kantaväestökin“ -argumentti on saanut tänään hienosti kannatusta. Itse asiassa yhden väestönosan laajamittaisen seksuaalirikollisuuden hiljainen hyväksyminen ja erityisesti kyseisen väestönosan eristäminen kaikelta kritiikiltä onnistuu sillä aina kivasti.

Keskustelu kaiken kaikkiaan osoittaa että meillä on Suomessa monenlaisia ihmisiä ja laaja mielipiteenilmaisun vapaus.

Toivon ettei Suomessa lähdettäisi erittelemään enkä karsinoimaan ulkomaalaisten lastenraiskaajien kannattajia ja vastustajia eri ryhmään. Samoin on vaan hyvä että meillä on ihmisiä jitka kokevat enemmän empatiaa nyt elämänsä tuhoavia lapsiuhreja kohtaan ja sitten on niitä jotka näkevät heidät syyllisinä.

On vaan kiva että meillä on molempiä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kuinka monta kirjoituskieltoa on tullu puheenvuorolaisille kun on kertoneet turvapaikanhakijoiden touhuista pitkin eurooppaa?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Keskusteluohjeiden noudattajille ei ole tullut kirjoituskieltoja. Itse asiassa kieltoja ei ole jaettu muutenkaan viime aikoina kovinkaan paljon. Päättelen tästä, että suomalaiset osaavat keskustella vaikeistakin asioista joista on erilaisia näkemyksiä, kun keskustelu tapahtuu omilla kasvoilla ja ympäristö on hallittu.

Tässä vielä Usarin keskusteluohjeet: https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On hyvä, että ihmiset voivat antaa mielpiteensä asiasta.

Eihän voi olla niin, että suomalaiset ryhtyivät auttamaan väitetysti Syyrian sodan uhreja ja lopputulos on nyt tässä.

Kuinka monta syyrialaista pakolaista meillä Suomessa nyt onkaan ja kuinka monta syyrialaista pakolaista elää tänäkin päivänä epäinhimillisissä olosuhteissa siellä sun täällä leiritettyinä Lähi-Idässä.

Näillä Suomeen tulleilla oli mukavasti rahaa ohittaa hädänkärsijät järjestäytyneen rikollisuuden ja valtioiden manipulointien seurauksena.

Olisiko jo v. 2015 syksyllä tullut havahtua siihen reaaliteettiin, että maahan tulevat olivat todellisuudessa valtavalla majoriteetilla merkkivaatteissa olevia nuoria miehiä - suuri osa ilman todistettavaa henkilöllisyyttä - älyluurit taskuissaan kärsivien sotapakolaisperheiden sijaan ?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksiköhän muuten esim. Hesari puhuu lapsenraiskausjutuissa osoittelevasti nimenomaan 'ulkomaalaisista', toisin kuin poliisi, joka käyttää termiä 'ulkomaalaistaustaiset'? 'Ulkomaalaisten' rikosprosenteissahan korostuu harhaanjohtavasti nimenomaan turvapaikanhakijoiden osuus.

Turvapaikanhakijat kun ovat ulkomaalaisia samoin kuin turistitkin, koska heillä ei ole Suomen kansalaisuutta. Syyllistetäänkö näin tilapäisesti maassaolevia epäoikeudenmukaisesti samalla kaunistellen vakinaistuneiden maahanmuuttajien mahdollista osuutta ja kotouttamisviranomaisten vastuuta eäonnistumisestaan? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267494-h...

Petri Hämäläinen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c0...

Villiä menoa Iltalehdessä.

Saako Suomessa kirjottaa totta ja vapaasti? Vai jääkö Matias Rustin ainoaksi lennoksi pienkoneella Punaiselle torille?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset