Markku Huusko

Jussi Halla-aho pani Ylen polvilleen väittämällä ihan omiaan

  • Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Alma Talentin Petteri Paalasmaan arkistokuvassa.
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Alma Talentin Petteri Paalasmaan arkistokuvassa.

Eduskunnan valvonnan alla toimiva Yleisradio joutui sunnuntai-iltana kiusalliseen tilanteeseen, kun osa sen ohjelmista poistui järjestelmäpäivityksen vuoksi Yle Areenasta.

Tilanteen käynnisti perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tviittaamalla sunnuntaina klo 18.28: ”Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut. Muiden puheenjohtajien tentit ovat tallella.”

Myöhemmin kävi ilmi, että Halla-ahon tentin lisäksi myös esimerkiksi Latela, Modernit miehet ja Kekseliäs nikkari Strömsöstä katosivat hetkeksi Areenasta. (Katso tästä lista poistuneista ohjelmista)

Koska Halla-aholla on noin 16 000 seuraajaa Twitterissä ja hän kuuluu eittämättä Suomen vaikutusvaltaisimpiin some-hahmoihin, oli hänen tviittinsä bensaa liekkeihin heille, joilla on taipumus epäillä niin sanottua valtamediaa ja Yleä erikseen monenmoisista tarkoitushakuisista juonista.

 

Halla-ahon tviittiin tuli tykkäyksiä enemmän kuin tavallisesti ja uudelleentviittauksiakin syntyi tavanomaista runsaammin. Kommenteissa Yleä syyteltiin muun muassa vaalivaikuttamisesta, ja Yle-veron maksaminen kyseenalaistettiin laajasti.

Sotkamon perussuomalaiset tiivisti asian näin: ”No jo on Ylellä taas toimintaa ja meidän verovaroin pyörittää tuommosta…”

Omien seuraajiensa ja muiden fanittajien voimakkaat reaktiot tuskin olivat yllätys Halla-aholle. Asia saatiin joukolla näyttämään hyvin pahalta.

Ylessä some-kohua torjuttiin silmiinpistävällä tarmolla. Näytti kuin siellä olisi ollut täysi Twitter-kriisinhallintaoperaatio käynnissä, kun useampikin henkilö jakoi informaatiota vian teknisestä luonteesta.

Nähtiin myös Ylen toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan anteeksipyyntö, jonka hän saattoi Twitter-tyyliin @-merkillä erikseen Halla-ahon tietoon.

 

Illalla Areenan ongelmista kerrottiin Halla-ahon tapaus mainiten Ylen pääuutislähetyksessä, puoliyhdeksän tv-uutisissa. Verkkoon ilmestyi lisäksi Ylen (Halla-ahon tv-tenttiin Areenassa linkittävä) tiedote, jossa sanottiin näin:

”Viikonloppuna tehty päivitys Yle Areenan taustajärjestelmään aiheutti ongelmia Areenan sisältöihin. Sunnuntaina 31.3. noin klo 17.30 alkaen muutamia kymmeniä Yle Areenan sisältöjä jäi pois katselusta. Areenan käyttäjille virhe näkyi niin, että ohjelman tietojen mukaan sen katseluaika oli päättynyt. Yksi ohjelmista oli perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon vaalitentti. Se saatiin palautettua katsottavaksi noin klo 20.”

Ylen tekninen puoli korjasi teknisen vian ketterästi, sillä Halla-ahon tenttiä ei näkynyt Areenassa vain parina sunnuntai-illan tuntina. Se riitti Halla-aholle Twitter-manööverin tekemiseen, Ylen polvilleen panemiseen ja itselleen näkyvyyden hankkimiseen.

Vaalikampanjaa käyvän Halla-ahon alkuperäinen väite siitä, että Yle olisi poistanut juuri hänen vaalitenttinsä Areenasta, ei tosin kestä päivänvaloa.

Tämä teksti on julkaistu Vaalivalvojat-sarjassa Uudessa Suomessa, Kauppalehdessä ja Talouselämässä. Tässä kaikki Vaalivalvojat-jutut: https://www.uusisuomi.fi/aiheet/vaalivalvojat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (244 kommenttia)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ja sitten meillä ollaan huolissaan, että Venäjä vaikuttaa vaaleihin...

Ottamatta kantaa oliko teko tahallinen vai puhdas vahinko, vaikutusta vaaleihin ainakin tuli ja reippaasti.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Varmistamattoman tiedon levittäminen somessa Halla-ahon vaikutusvallalla on valitettavaa. Saattoi tuo temppu sitten poliittisesti ehkä kannattaakin, koska Yle antoi tilanteessa yllätettynä hänelle valtavan näkyvyyden. Elämme vaalien kannalta hyvin herkkää aikaa, kun ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona ja vaalipäivään on aikaa alle kaksi viikkoa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Toisaalta hieman ihmettelen, että jos on suurempaa päivitystä tehty ja ei ole huomattu ohjelmien häviämistä ennen Halla-ahon reagointia. Koko kohuhan olisi (ehkä) vältetty jälleen tiedottamisella, heti kun huomattiin että ohjelmat ovat kadonneet/katselu estynyt niin tiedotetta eetteriin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #15

Minusta Yle reagoi varsin nopeasti , kertoi tilanteen ja miten se korjataan.
Mutta Halla-ahon seuraajat todella seuraavat ja levittävät massiivisesti ihan ikiomaa "mediaansa" eivätkä edes tarkista siellä hihkuvien väitteitä .
Puhumattakaan, että ottaisivat mistään tällaisesta tapauksesta oikeasti selvää.

Silloin Ylen asiainfo jää kyllä jalkoihin tuohtuneen meuhkeen vallatessa kaiken julkisen tilan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vaikutusvallasta välittämättä, minkä luulet Markku olevan varmistetun/varmistattoman tiedon välinen suhde somessa? Somettelu ilmastomuutoksesta, kuka varmistaa suuntaan tai toiseen ja millä lihaksilla? Päivi Lipponen kebabgatestakaan ei olisi saanut aktuellia varmistusta poliisilta tai palokunnalta, ettäkö viharikos vai sisäpiirin juttuja?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #35

Ilmastonmuutoksesta voi olla eri mieltä. Minä esimerkiksi luotan tutkittuun tietoon pohjautuvaan IPCC:n näkemykseen ja pidän Pariisin ilmastosopimusta hyvin järkevänä. Pariisin sopimuksesta lisää: https://ilmatieteenlaitos.fi/ipcc-ilmastopaneeli

Totta on, että ovat poliitikot ennen Halla-ahoakin levittäneet tulkintojaan varmistetun tiedon sijaan. Mitä seuratumpi vaikuttaja, sitä suurempi vastuu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Varmistamattoman tiedon levittäminen somessa Halla-ahon vaikutusvallalla on valitettavaa."

YLE levittää verorahoin kaikenlaista varmistamatonta tietoa (ns. analyyseja). Nyt se sai maistaa omaa lääkettään.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Halla-ahon väitehän piti paikkansa. YLE oli poistanut haastattelun. Olkoonkin, että kysesssä oli ilmeisesti vahinko, joka koski joitakin muitakin tallenteita.

En ihmettele lainkaan, että YLE:n suhteen saatetaan olla jopa hieman vainoharhaisia. Niin härskisti ja häpeilemättä se harjoittaa punaviherpropagandaa. Hyvä esimerkki tästä on YLE Kioskin nuorille suunnattu vaalikone.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olipa asian kanssa kuinka tahansa niin kyllä kai osallinen, siis Jussi Halla-aholla on oikeus reagoida.

Jokainen puolue olisi toiminut samalla tavalla. Tässä Perussuomalaiset saivat ilmaista näkyvyyttä.

Yle reagoi nopeasti ja pyysi julkisesti anteeksi kömmähdystä. Siitä pisteet.

Tämä kaikki on vielä uutta meille. Some tulee varmasti vaikuttamaan käytäntöihin, on vaikea edes arvata minne ollaan menossa.
Jo tämä että Google/Fb "kyttää" millä sivuilla käyt on esimerkki siitä. Jos katselet Kroatiaa niin alta aikayksikön on Kroatian mainoksia koneella. Samoin voisi kuvitella, ja silloin ollaanko jo väärinkäytössä: Jos katselen yhden puolueen sivuja niin koneellesi ilmestyy "kilpailevan" puolueen mainontaa. Toistaiseksi ei ole tällaista näkynyt.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

Kerron nyt näin IT-asiantuntiana todennäköisen scenarion tapahtumasta. En ole YLE:llä töissä.

Halla-ahon titteli on väärin maisteri ja pitää editoida siitä tohtori. Päivystävä applikaatiovastaava tekee korjauksen ja samalla vahingossa muuttaa/tyhjää expirity-pvm:n. Korjaa lauantaina SQL-haulla parasta-ennen päivämäärän, mutta laittaakin parametrin 1 vuoden siasta päiväksi. Huomaamatta haussa tulikin mukaan isompi joukko julkaistuja videoita. Archive-automaatio poistaa Jussin videon katselusta ja soppa on syntynyt.

Eli kyseessä ei ole taatusti tekninen vika vaan ihan vain kömmähdys. Ei tahallinen teko, mutta it-maailmassa omaa vikaa harvoin myönnetään. MOT

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Huusko:
"Vaalikampanjaa käyvän Halla-ahon alkuperäinen väite siitä, että Yle olisi poistanut juuri hänen vaalitenttinsä Areenasta..."
---
1) Mistä tuo sana "JUURI" ilmaantui - Huuskon päästäkö?
2) Miksi Merja Ylä-Anttila pyytelee anteeksi, jos YLE:llä ei ole MITÄÄN TEKEMISTÄ asian kanssa?

Tahallisuudestahan ei puhu ainakaan primäärilähde. Miksi Huusko vääristelee tai lisäilee omiaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Vaalikampanjaa käyvän Halla-ahon alkuperäinen väite siitä, että Yle olisi poistanut juuri hänen vaalitenttinsä Areenasta, ei tosin kestä päivänvaloa."

Ei kestä päivänvaloa sekään, että Halla-aho käynnisti välittömästi tviittimanööverin sen sijaan että olisi soittanut Yleen ja ottanut selvää mistä oli kyse, kuten normaalisti menetellään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Totta, joku toinen puheenjohtaja olisi voinut ottaa puhelimen käteen ennen kuin olisi lähtenyt jakamaan varmistamatonta omaa näkemystään. Hänen some-vaikutusvallallaan tuo varmistamaton näkemys levisi ääntäkin nopeammin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olisi voinut, vaikkakin se on toiveajattelua.
Nykypolitikot tviittaavat :(

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kesti Halla-ahon väite päivän valoa tai ei, se ei ole merkityksellistä, vaan se, millaisen kohun hän sai aikaseksi. Virhe on korjaamaton. Loppu riippuu äänestäjistä. Vasta loppupeleissä nähdään, miten moni meni vipuun, vai kävikö sittenkin niin, että kansa huomasi pluffin, eikä temppu ääniä lisää tuonutkaan. Tuo on Halla-ahon tapa toimia. Sen kanssa on tultava toimeen. Kyllä tuossa tapauksessa sekä yle että Halla-aho menettivät luotettavuuttaan. Halla-aholle sillä ei ole väliä. Mitä kunniassa menee, maine sen kuin kasvaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Nylund #2
Halla-aho:
”Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut."
---
Tämä oli Halla-ahon suora lainaus Huuskon blogissa. Mistä löytyy tuo lisätty sana "JUURI"?
- Aivan. Se löytyy Nylundin Huusko-sitaatista.

Seija Nylund toistaa JUURI Huuskon lauseen, ei Halla-ahon alkuperäisen lauseen. Siten hän jatkaa JUURI Huuskon vääristelevää lainailua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Käytännössä sama onko sitä vai ei, lainauksestasi kun puuttuu viimeinen lause, epähuomiossako?:

Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut. Muiden puheenjohtajien tentit ovat tallella.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Lisään tähän vielä sen, että Ylehän kertoi, että ohjelmat, jotka olivat poistuneet Areenasta, oli julkaistu viime torstaina ja sen jälkeen. Perjantaina ei ollut puheenjohtajatenttiä, joten Halla-ahon torstainen tentti on niistä uusin. Tässä vielä linkki, jonka takaa löytyvät kaikki Ylen tähän mennessä tekemät tv-puheenjohtajatentit näissä eduskuntavaaleissa: https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/eduskuntavaalit-...

Jorma Hujala

Tosiasia kuitenkin on, että "Halla-Ahon ohjelma" poistui. Ja Halla-Aho käytti tilanteen hyödykseen, kuten jokainen vaaleissa ehdolla oleva olisi tehnyt. Loppu on sitten selittelyä ja mielensä pahoittamista.

YLEn atk-väki on näemmä innokas työskentelemään viikonloppuisin, jolloin ihmisiltä liikenee eniten aikaa Areenan katseluun. Tässäkin voi epäillä Mossadin periaatetta --- "mikään ei ole sitä, miltä se näyttää".

Yksi asia ohjelmasta (suorakatselulla) jäi mieleen: Seuri väitti ilmastonmuutososiossa varpusten ja hömötiaisten vähenemisen johtuvan metsänhakkuista. Varpusten osalta väite ei ole kovin uskottava, ellei tieteellinen tutkimus vedä johtopäätöksiä ajsta, jolloin metsätöissä pääasiallinen työjuhta oli hevonen ja kaura hevosten eväänä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei muuten olisi käyttänyt yhteistyötahon teknistä häiriötä hyväksi mikään muu kuin äärioikeistotaho.

Jorma Hujala Vastaus kommenttiin #238

Tarkoitatko, ettei "taktinen silmä" ja älykkyys olisi vasemmalle mennessä riittänyt?

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Minkään muun puolueen vaalitentti ei hävinnyt Areenasta. Sattumaako? YLE on käynyt viime viikot aktiivista kampanjaa muuttaakseen tulevien vaalien pääaiheeksi ilmaston. Selvää vaalivaikuttamista. Ilmeisesti Halla-ahon vaalitentti oli saanut kiusallisen paljon katsojia ja YLE päätti kokeilla voisiko sen poistaa huomaamatta. Sitten kun jäivät kiinni, poistivat äkkiä muutakin sisältöä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Perjantaina ei ollut tenttipäivä ja ohjelmat, jotka olivat poistuneet Areenasta olivat torstailta ja sen jälkeen.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Nyt olisi hyvä saada tietoa siitä missä järjestyksessä ja aikataulussa ohjelmat poistuivat Areenasta. Mitä muutoksia tehtiin? Millä kriteereillä ohjelmat poistuivat? Ei Halla-ahon velvollisuuksiin kuulu YLEn informoiminen asiasta vaan YLEn olisi pitänyt informoida Halla-ahoa heti kun huomasivat virheen. Vai eikö YLEssä muka oltu havaitu koko asiaa ennen Halla-ahon twiittiä?

Luulisi että tämä (verovetoisen yleisradion vaalivaikuttaminen) on sen luokan uutinen että se ylittää kansainvälisen uutiskynnyksen helposti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #30

Jokseenkin totuuskriittinen kommentti Hytölältä.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Tuskin on kyse sattumasta. YLE päätti estää yhden eduskuntapuolueen Väyrysen Tähtiliikkeen esiintymisen kokonaan eduskuntapuolueiden vaalitentistä. Muissakin yhteyksissä YLE:n puhuessa eduskuntapuolueiden puheenjohtajista yksi puolue unohdetaan. Kyllä tämä on tarkoituksellista vaikuttamista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Voi Leppälahti!

Ei myöskään 2015 Muutos 2011 ollut eduskuntapuolueiden vaalitentissä. Miksette muistuta tätä tosiasiaa, joka on sinunkin tietoosi saatettu useita kertoja keskustelussa? Tähtiliikkeen poissaolo vahvistaa olemassa olevan käytännön.

Samalla tavalla kuin Halla-aho, joka väittää puheenjohtajatentin hetkellisen näkymättömyyden olleen tarkoitettu, sinäkin väität, että siinä, että Tähtiliikkeen edustamattomuus olisi yksin Väyrystä vastaan suunnattu. Molemmat tiedätte väitteenne vääriksi, mutta esiinnytte marttyyrina.

Liike Nyt ei myöskään edustajaansa eduskuntapuoluetenttiin saa, vaikka sillä on jo nyt kaksi edustajaa. Toinen edustaja siirtyi Liike Nyt -eduskuntaryhmään puoluetentin kannalta liian myöhään.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #74

Ymmärrä nyt että kaikki joita tuolla tavalla sensuroidaan kärsivät vääryyttä. Jos nyt vaikka Kain korkkiruuvi puolue olisi eduskunnassa niin ei sitä pidä jättää pois eduskuntapuolueiden vaalitenteissä. Mikä tässä on hankalaa ymmärtää?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #98

Jos Muutos 2011 ei saanut vuonna 2015 osallistua eduskuntapuolueiden tenttiin, ei Tähtiliikkeen pidä voida osallistua sellaiseen vuonna 2019. Jos periaatetta muutettaisiin, se ei kohtelisi aiempia puolueita samanvertaisesti.

Jos minun korkkiruuvipuolueellani olisi yksi vaaleissa korkkiruuvipuolueen listoilta valittu edustaja ja vaikka tuo edustaja olisi loikannut toiseen puolueeseen, minun puolueellani olisi oikeus osallistua eduskuntapuolueiden vaalitenttiin. Veltto Virtanen oli useasti eduskuntapuolueiden vaalitentissä yhden henkilön eduskuntaryhmänsä ansiosta.

Mutta jos minä perustaisin korkkiruuvipuolueeni ja siihen siirtyisi toisesta eduskuntaryhmästä eronnut tai erotettu kansanedustaja, ei puolueeni olisi eduskuntapuolue.

Mikä ihme tästä tekee sinulle niin vaikean ymmärtää?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #106

No se kun perustelet vääryyden jatkamista vanhalla vääryydellä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #115

Väyrysellä ei ollut mitään sanottavaa asiaan vuonna 2015. Nyt Väyrystä harmittaa vietävästi, ettei tullut avanneeksi suutaan ajoissa?

Minusta nykykäytäntö on kuitenkin ollut ihan hyvä, vaikka osallistujajoukko onkin jo nyt liian suuri.

Ehkä ensi vaaleissa tästä vakiintuneesta käytännöstä luovutaan ja kaikki puolueet pääsevät YLEn yhteiseen vaalitenttiin. Sellainen olisi demokraattisempaa, mutta toivoisin siinä tapauksessa, että muu media järjestäisi suurten tenttejä erikseen. Yli 10 edustajan puolueiden väittelyssä selvitetään seuraavien vuosien linjaa huomattavasti enemmän. Pienpuolueiden kannanotoilla ei ole samanlaista merkitystä.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #106
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #74

Mikä olisi estänyt Yleä, hyvässä demokraattisessa hengessä tekemästä päätöstä että kaikki puolueet joilla on kansanedustaja, voivat olla mukana? Tai että kaikki jotka pyrkivät, no taitaisi mennä..

Miksi rakennella kaikenlaisia barriäärejä joilla suljetaan joku tai jotkut pois?
Keinotekoistahan tämä on jos katsotaan jälleen demokratiaa.

Uusi Suomi sallii kaikkien kukkien kukkia vaikka lehden poliittinen kanta ei varmastikaan ole yhteneväinen kaikkien kanssa jotka tänne kirjoittavat. Voisi kutsua hyvällä syyllä demokraattiseksi toiminnaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #100

Rantanen, minusta ainoa peruste, joka puoltaisi Väyrysen osallistumista olisi se, että kaikki puolueet ja yhteenliittymät, joilla on ehdokkaita kaikissa Suomen vaalipiireissä (Ahvenanmaata lukuunottamatta), voisivat osallistua samaan vaaliväittelyyn.

Toki sellainen on mahdollisuus järjestää seuraavissa vaaleissa. Nämä vaalit käydään nykyisillä pelisäännöillä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #208

Keinotekoisia rajauksia joiden tarkoitus on viime kädessä estää uusia tulokkaita saamasta näkyvyyttä.

Yle:n vaalitoiminnasta ei kai ole olemassa mitään lakia tai "pelisääntöjä".
Nyt toimitaan ja on toimittu sen mukaan mikä on Yle:n poliittinen kanta.

Jos muistelet että kun demokratiaa kehiteltiin niin aina pyrittiin estämään "sopimattomien" esiintyminen ja heidän julkisuutensa. (Että eivät pääsisi "valtaan"). Näin oli työväenliikkeen kansa, naisasialiikkeen kanssa, nyt Perussuomalaisten kanssa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #208

Keinotekoisia rajauksia joiden tarkoitus on viime kädessä estää uusia tulokkaita saamasta näkyvyyttä.

Yle:n vaalitoiminnasta ei kai ole olemassa mitään lakia tai "pelisääntöjä".
Nyt toimitaan ja on toimittu sen mukaan mikä on Yle:n poliittinen kanta.

Jos muistelet että kun demokratiaa kehiteltiin niin aina pyrittiin estämään "sopimattomien" esiintyminen ja heidän julkisuutensa. (Että eivät pääsisi "valtaan"). Näin oli työväenliikkeen kansa, naisasialiikkeen kanssa, nyt Perussuomalaisten kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Valitettavasti tapaus herättää äärimmäisiäkin salaliittoteorioita, varsinkin kun muistetaan Ylen historia UKK-salailuineen ja Tshernobyl/Praha1968-vaikenemisineen...

Salaliittoteoriat ovat naurettavia, mutta niin on ollut aikoinaan monikin sittemmin vakavaksi osoittautunut uumoilu. Ehkäpä siis joku piti mielestään onnistuneesti esiintyneen puheenjohtajan tenttiä sellaisena ilmaisena julkisuutena, jonka voisi eliminoida näppärästi antamalla jonkin "viattoman" mm. Lateloita ja Muumulaaksoa ja Strömsötä kohdanneen ns. teknisen vian koskettaa myös tätä yhtä ja ainutta ei-viihdeohjelmaa...

Mieleen tulee vertauksena monenlaisia 'teknisiä ongelmia,' ja tahattomia kömmähdyksiä ja sairauksiakin kuten ns moskovalainen nuha, jonka avulla takavuosina heikennettiin yllättäen julkisuutta joiltain aiheilta. ;)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Se on kuitenkin tosi väite, että Paavo Väyrysen eduskuntapuolue Tähtiliikkeen vaalitentti pimitettiin kokonaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Väyrysellähän oli kutsu pienpuoluetenttiin mutta päätti itse boikotoida. Täysin saman käytännön mukaan mitä toteutettiin jo viime ek-vaaleissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Huom! Kutsu oli eduskunnan ulkopuolisten puolueiden tenttiin. Siniset eivät samoin ole saaneet yhtään edustajaa viime vaaleissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #44

Niin, vastasin väitteeseen että Väyrystä ei ole kutsuttu vaalitenttiin. Kyllä on mutta hän kieltäytyi siitä.

Kumpi teitä enemmän närästää, se että siniset ovat ek-puolueiden tentissä vai se että tähteet eivät ole? Olisiko asia täysin ok jos sinisiä ei olisi kutsuttu?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #50

Yritä edes Janne keskustella asiallisesti. Sinun nälvimisesi ei ole enää edes hauskaa.

Todellakin joko molemmat tai ei kumpaakaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #44

#44

Eihän tässä Ritva enää viime vaaleja varten keskusteluja käydä, vaan parin viikon päästä tulevia.

Siellä Sinisillä on parisenkymmentä kansanedustajaa ja jokunen ministeri.
Eihän tuollaista porukkaa voi eduskunnan ulkopuolisien tenttiin laittaa... sehän olisi epäreilua ulkopuolisille.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #58

Ihanko tosissaan luulet, että siellä kaikki parikymmentä sinisten kansanedustajaa olisi ollut? Ei, vaan ainoastaan puheenjohtaja.

Siniset eivät ole saaneet yhtään kansanedustajaa viime vaaleissa, joten sillä ei ole mitään etuoikeutta suhteessa Tähtiliikkeeseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #64

Kovin perisuomalainen asenne. Ei haittaa miten huonosti itsellä menee kunhan naapurilla ei mene sen paremmin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #64

Ei viime vaaleilla ole enää mitään merkitystä.
Nyt käydään tulevia vaaleja.

Ja näiden tulevien vaalien keskusteluihin valintakriteerit ovat nämä.
Tällä hetkellä sinisillä on ministereitä ja kansanedustajia, joten painivat tässä suhteessa täysin eri sarjassa kuin tähtiliike.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #44

Vuonna 2015 Muutos 2011 -puolueella oli yhden kansanedustajan eduskuntaryhmä. Puolue saanut osallistua eduskuntapuolueiden tenttiin sillä perusteella, että puolueen edustajaa ei oltu valittu kyseisen puolueen kansanedustajaksi ja sillä, että puolueella oli vain yksi edustaja. Tähtiliikettä kohdellaan yhdenmukaisesti.

Sininen Tulevaisuus saa osallistua tenttiin, koska sillä on enemmän kuin yksi edustaja. Sitä puolestaan kohdellaan samoin kuin SKYP:a vuonna 1972.

Liike Nyt on siinä mielessä poikkeuksellinen, että sillä on kahden edustajan eduskuntaryhmä, muttei esiinny eduskuntapuolueiden tentissä. Selitys tälle on se, että Liike Nyt sai toisen edustajansa tentin kannalta liian myöhään. Aikaraja oli viime vuoden marraskuun lopulla.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Janne, kaikkia eduskuntapuolueita pitää kohdella samoin. Tästä voi olla eri mieltä mutta perusteluja tuolle on vaikea löytää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #99

Kaikkia eduskuntapuolueita kohdellaan samalla tavalla. Muutos 2011 ei saanut osallistua vaalitenttiin vuonna 2015. Jos Tähtiliikettä olisi kohdeltu toisin, kyse olisi ollut väärästä kohtelusta. Nyt YLEn toiminta kestää päivänvalon ja tarkastelun.

Määrittely menee siis niin, että eduskuntapuolue on puolue, joka on saanut edellisissä vaaleissa vähintään yhden kansanedustajan tai puolue, jolla on enemmän kuin yksi kansanedustaja istuvassa eduskunnassa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #104

Vanhalla vääryydellä ei voi perustella uutta vääryyttä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei myöskään 2015 Muutos 2011 ollut eduskuntapuolueiden vaalitentissä.

Miksette muistuta tätä tosiasiaa, joka on sinunkin tietoosi saatettu useita kertoja keskustelussa? Tähtiliikkeen poissaolo vahvistaa olemassa olevan käytännön.

On selvä käytäntö, että puolueen eduskuntaryhmästä eronneen tai erotetun, yksittäisen kansanedustajan uudelle puolueelle ole annettu paikkaa eduskuntapuolueiden vaalitenteissä. Väyrynen vahvistaa käytännön, joka on syntynyt jo aiemmin, Hirvisaaren myötä.

Liike Nyt ei ole myöskään eduskuntapuolueiden vaalitentissä. Sen osalta selitys on se, että vaikka sillä onkin kaksi kansanedustajaa, toinen siirtyi Liike Nyt:in riveihin tentin kannalta liian myöhään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä näkisin tämän tilanteen niin, että ihmisillä on nyt tunteet herkästi pinnalla, että pienikin hölmöys tapahtuu, niin on helvetti irti.

Kansalla voi olla mitta melkein täynnä Sipilän hallituksen hölmöilyistä, missä suurin osa on sutta ja sekundaa ja pienin osa on hyvää. Loput on sellaisia pikkunäpertelyjä, joilla ei tehdä Suomen tulevaisuusnäkymästä yhtään sen kirkkaampaa.

Pienpuolueita on eduskuntavaaleilla ja muissa vaaleilla kohdeltu eriarvoisesti vuodesta 2003 ja vasta 2011 ETYJ:n vaalitarkkailijat huomauttivat pienpuolueiden kohtelusta ja ettei kaikki ole samalla viivalla, ei ollut 2015 eikä nytkään.

Niin kauan kuin nämä epäkohdat on olemassa, niin ei medialla tai muilla istuvilla puolueilla ole perusteita nuhdella vaan korjata asiat kuntoon.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä on pätevä tulkinta tilanteesta nyt alle kaksi viikkoa ennen vaalipäivää: "Minä näkisin tämän tilanteen niin, että ihmisillä on nyt tunteet herkästi pinnalla, että pienikin hölmöys tapahtuu, niin on helvetti irti."

Lisäisin siihen vielä, että joidenkin kansalaisten kiukun ja jopa vihan tuntemukset haistava poliitikko voi kyetä valjastamaan ne taakseen. Silloin hän heittää halutessaan bensaa liekkeihin ja toivoo sen tuottavan lisää ääniä puolueelleen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tämä on valtioviisas kommentti, ei mitään korjailun makua.

Ja tämä kommentti on juuri tähän ajankohtaan sopiva.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@149. Onhan se ihan totta, että jos epäkohdat korjattaisiin kuntoon, niin jatkossa ei olisi niin päättömiä ajatuksia, jos media sekä yleinen politiikan ilmasto seuraa samaa linjaa eikä suosi ketään.

Näin nyt ei vain ole vaan media omin silmin kautta ohjailee mielipidettä toiseen suuntaan mutta ei koskaan kysele pienpuolueilta ja itse kannatuskyselyissä jättää ne muut -puolueet varjoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Harvoin jokin poliittinen puolue Suomessa on saanut näin paljon huomiota osakseen juuri ennen vaaleja lupaamatta äänestäjille yhtään mitään

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Yle katalasti poisti Halla-ahon tentin ja hämäyksen vuoksi myös muumit ja ajatteli, ettei kukaan kuitenkaan huomaa mitään ... mutta Jussipa huomasi! Näin tuo suomalaisen demokratian perustuksia uhannut aie saatiin torpattua. Kyllä Ylen tilalle pitäisi saada Oikea media, eli Mitä Vittua pitää saada viralliseksi kansalliseksi mediaksi ja Yle-vero pitää korvata Mitä Vittua-verolla!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja niin laaksosta karkasivat sekä persut että muumit.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Että tuo Näräsen huumori on sitten huisin nokkelaa.
Naurattaa niin hirmuisesti.
Täytyy olla viisas mies.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oli se hauska. Muistutan vielä, että Seija oli myös varsin nokkela.
Minuakin nauratti molempien kommentit.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jari, kiitos että arvostat huumorintajuani. Olen ihan otettu :D

Olen muuten huomannut, että jos laitan jonkun vitsikkyyttä tavoittelevan one-linerin, tulee tykkäyksiä. Mutta jos kirjoitan pitkästi ja tosissani jostain vakavasta aiheesta, kukaan ei peukuta. :D :D

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Halla-ahon alkuperäinen väite siitä, että Yle olisi poistanut juuri hänen vaalitenttinsä Areenasta, ei tosin kestä päivänvaloa."

Edelleen vain meidän molempien kai karsastaman puheenjohtajan tenttiohjelma oli poistunut/teknislähtöispoistettu, ei muiden. Halla-ahon pointti oli selkeästi juuri tuo. Siis vain hänen "kohtelunsa" viiteryhmässään, joka vaalikeskustelukontekstissä ei sisällä Muumipappaa eikä Lateloita, vaan muiden puolueiden puheenjohtajat.

Jos päätoimittaja Huusko 'poistuisi' tuntemattomasta syystä ja ainoana mielestään hyvinmenneen Ylen päätoimittajatentin tallenteista, hän saattaisi käyttää omissa julkaisuissaan syystäkin loukkaantuneisuuteen viittaavaa sanamuotoa jo ennen aprillipäivää. Syystäkin. Ja Ylen tulisi pyytää häneltä anteeksi syystäkin, ei välttämättä Nuuskamuikkuselta. - Eikä se olisi polvistunista enempää poliitikon, ihmisen kuin fiktiohahmonkaan edessä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Täydellistä ymmärtämättömyyttä ja tasapuolisuuden käsitteen sisäistämättömyyttä Ylessä kuvaa se, ettei koko vaalitenttisarjaa laitettu teknisen vian selvittelyn ja korjaamisen ajaksi pois Yle Areenasta mikäli kyseessä todellakin oli ” ”tekninen vika”.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Minkähän lainen päivitys mahtoi olla kun poisti vain uusimpia ohjelmia?
Luulis että vaikuttais kaikkiin?
Ehkä ne vaan yrittivät parantaa joidenkin laatua? Tiedä häntä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Halla-aho sai kohun aikaseksi. Se tässä on hänelle tärkeintä. Mitä muuta ruudusta väliaikaisesti poistui ja mitä jäi, on kokonaisuuden kannalta merkityksetöntä. Merkitystä on ainoastaan lisähuomiolla, jota Halla-aho tempullaan puolueelleen sai.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Mitä muuta ruudusta väliaikaisesti poistui ja mitä jäi, on kokonaisuuden kannalta merkityksetöntä. Merkitystä on ainoastaan lisähuomiolla, jota Halla-aho tempullaan puolueelleen sai."

- Olet kai nyt Viljo Heinonen ihan oikeasti varma, että tuo tietosi on vahvistettavissa, että Halla-ahon vaalitentin katoaminen Yle Areenasta todellakin oli Halla-ahon oma temppu? Hän siis jotenkin poistatutti vaalitenttitallenteensa Yle Areenasta saadakseen puolueelleen väärin perustein lisähuomiota.

Mikäli näin on, olen ja uskon että US Puheenvuoron väki laajemminkin olemme valmiit päätoimittaja Huuskoa myöden antamaan kaiken mahdollisen mediatukemme asian tuomiseksi julkisuuteen ja rikosoikeudelliseen käsittelyyn saattamiseksi. Onhan pöyristyttävää, jos joku keskeinen eduskuntavaaliehdokas ja vieläpä puoluejohtaja olisi syyllistynyt noin räikeään vaalivilppiin. Mahdollinen kunnianloukkaussyytöskään ei meitä pelota silloin, kun tiedämme puhuvamme totta eikä mutua tai aprillia.

Viljo, jos voit vielä vahvistaa/todentaa väitteesi Halla-ahon itsensä toteuttamasta tempusta, vaadimme yhdessä allekirjoituksinemme Halla-ahon toimien tutkimista rikosilmoituksen muodossa. Hyvä olisi myös, jos häntä vaadittaisiin suljettavaksi koko vaalien ulkopuolelle epäämällä tuon törkeään vaalivilppiin ja ilmeiseen rikokseen syyllistyneen väärintekijän oikeus ehdokkuuteen.

- Markku Huusko, lähdetkö mukaan, mikäli Viljo Heinonen osoittaa väitteensä oikeaksi vielä tänä aprillipäivänä tai huomenna?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #48

Tsot tsot, Veikko! Ei Halla-ahon temppu ollut se, että vaalitentti hävisi yleisön silmistä, vaan se, että nopealla some-reagoinnilla tapahtuneeseen Jussi nappasi julkisuuden omiin nimiinsä ja käyttöönsä.

Viljo Heinonen ei missään tapauksessa väittänyt, että Halla-aho olisi käynyt nyysimässä materiaalia Ylen ohjelmistosta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #49

Ehkä luet ajatuksia ja rivienvälejä muita paremmin, mutta Viljon kirjoittaman perusteella hän kyllä pikemminkin näyttäisi olevan sitä mieltä, että ei niinkään Ylen 'tekniikan pettäminen' vaan nimenomaan Halla-aho itse sai kohun aikaiseksi. Muiden käsitys taitaa olla, että kohun syy oli Ylen virhe, joka toki lienee ollut täysin viaton tekninen kömmähdys eikä Ylen "temppu". Edelleen Heinonen näyttäisi ilmeisesti ajattelevan, että se mitä muuta kuin Halla-ahon tenttitallenne ruudusta väliaikaisesti poistui ja mitä jäi, olisi kokonaisuuden kannalta merkityksetöntä, vaikka yhdenkään muun puoluejohtajan tentti ei ollutkaan kadonnut. Melko selvin sanoin Heinonen niin ikään käsittääkseni lausahtaa merkitystä kokonaisuuden kannalta olevan (hänen tietonsa/käsityksensä mukaan) ainoastaan lisähuomiolla, jota Halla-aho "tempullaan" puolueelleen sai. Siis hän puhuu Halla-ahon tempusta, ei Ylen mokasta/tempusta.

Siis, jos oikein ymmärsin, Viljo Heinonen kirjoitti kutakuinkin näin:
"Halla-aho sai kohun aikaseksi. Se tässä on hänelle tärkeintä. Mitä muuta ruudusta väliaikaisesti poistui ja mitä jäi, on kokonaisuuden kannalta merkityksetöntä. Merkitystä on ainoastaan lisähuomiolla, jota Halla-aho tempullaan puolueelleen sai." - Korjaa virheet Tuomo, jos niitä tuossa havaitsit.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #65

Veikko. Ei tarvitse lukea ajatuksia eikä rivien välejä, koska: "Halla-aho sai kohun aikaseksi." Lisäksi: "Mitä muuta ruudusta väliaikaisesti poistui..."

Muoto "ruudusta poistui" ei todellakaan osoita sormella mitään eikä ketään. Kohun rakensi Jussi Halla-ahon nopea twiittaus, jolla nokkela some-poliitikko otti tapahtuneesta kaiken julkisuushyödyn.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #81

Nuo Heinos-sitaattisi kertovat, että

1) Viljon mielestä kohu johtui vain Halla-ahon tekemisistä eikä sen alkusyystä, joten vain yhden puheenjohtajatentin häviäminen tallenteista ei sinällään merkitse Viljolle kokonaisuuden kannalta mitään. Entä jos se olisi sattunut Antti Rinteen samaan suuntaan ajaville tai T. Kokon enemmän symppaamalle pj:lle kuka lieneekään?

2) Mitä muuta ruudusta väliaikaisesti poistui on merkityksetöntä, kun sieltä poistuu tietyn puheenjohtajatentin lisäksi vain lasten- ja hupiohjelmia, muttei kilpailevien puolueiden keskeistä vaalimateriaalia. Tuo osoittaa sormella sitä yksittäistapausta, jonka vaalitenttiä ei pidetä yhtä arvokkaana sisältönä kuin muiden, vaan katsotaan lukeutuvan vaalien allakin sarjaan lasten- ja hupiohjelmat.

Eihän tuossa muuten mitään, mutta jos vihjataan, että ko. puheenjohtaja, olipa kuka tahansa, olisi itse syypää keskeisen merkittävän vaalitenttinsä katoamisen aiheuttamaan kohuun, on melkoisen osoitteleva ja rikolliseen tekoon syyllistävään sävyyn viittaava. Ainakin moni muu puoluejohtaja voisi harkita kunnianloukkaussyytettä moisesta. Jos Muumilaakso tai Strömsö jää pois vaikka pidemmäksikin aikaa, ei mitään valtakunnanpoliittisesti akuuttia sisältöä menetetä, mutta kaksi viikkoa ennen vaaleja on jokaisen vastuullisen puoluevastavan huolehdittava oman laillisen aineistonsa tasapuolisesta kohtelusta veronmaksajien mediassa.

J. Halla-aho tai kuka tahansa pj samassa tilanteessa pettäisi äänestäjänsä ja näin ollen koko kansanvaltaisesti ajattelevan kansan, jos ei varmistaisi napakasti demokraattisten oikeuksien toteutumisesta vaalikeskusteluihin liittyen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #90

"T. Kokon enemmän symppaamalle pj:lle..."

- Näissä vaaleissa tulen antamaan ääneni arvokonservatiivisille ääriaineksille - kristillisdemokraateille.

Jos Antti Rinteen vaalitentti olisi ollut pari tuntia hukassa, meteliä ei olisi noussut. Ukkoontunut SDP ei ole somepuolue, eikä Rinne esikuntineen muutenkaan olisi ehtinyt kissaa sanoa kun Yle olisi jo korjannut virheensä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #48

Ei Halla-ahon tarvinnut tehdä mitään muuta kuin nostaa äläkkä, kun hjuomasi, että hänen ohjelmansa katosi joksikin aikaa. Sen hän teki ja taitavasti tekikin. Se on tilanteen haltuuottoa. Ei Halla-ahon tarvitse olla oikeassa eikä väärässäkään. Hän vain toimi, kuten taitavan netin käyttäjän pitääkin toimia ja huomiota tuli. Mistä muusta aiheesta on kirjoiteltu tänään enemmän?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #124

Hmm. Outoja määritelmiä. Tilanteen haltuunotto ei tarkoita että rikkoo pelikentän. Taitava netin käyttäjä ei suomalaisena lähde tuhoamaan suomalaista tietoa arkistoivaa ja vaalivaa keskeistä laitosta. Taitava Pepetrolli kyllä. Tai taitava putinin lakeija

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #124

"...nostaa äläkkä, kun hjuomasi, että hänen ohjelmansa katosi joksikin aikaa"

- Voitko Viljo aidosti sanoa olevasi varma, että Halla-aho tiesi tenttinsä katoavan Areenasta vain "joksikin aikaa"? Luulisin, että moni muukin olisi arvellut selitteen "katseluaika on loppunut" tarkoittavan todennäköisesti jotain pysyvämpää.

Totta puhuen joudun tunnustamaan olevani kaiketikin senverran tyhmä, että olisin luultavasti uskonut Ylen tarkoittavan sitä mitä sanoo. Mutta ainahan on syytä olla ennalta jälkiviisas, kuten nyt ne jotka, "tiesivät", että ko. ainoana kadonnut puheenjohtajatentti palautuisi 'omia aikojaan' pikavauhtia ilman, että asianosainen itse julkesi puuttua asiaan. Tekninen vikakin toivotaan aina ilmiannettavan pikaisesti, ja silloin kun kyse on valtiollistason demokratiaviestinnän toimivuudesta, asettuisin ymmärtämään myös mahdollisesti pitkäaikaisenkin vahingonkärsijän itsepuolustusreaktiota, joka ei lienyt vahingoittanut sivullisia tai edes poliittisia vastustajia siinä missä tilanteen jääminen korjaamattomaksi olisi tehnyt. - Emme ole persuja mutta kumminkin...

Onko nyt Heinosen-Huuskon et consortes viesti siis yleisemminkin kuin jonkun poliittisen vastakkaisasettelusuunnan edustajien suhteen tämä:
Kansalaiset, jääkää vaan odottelemaan, että asiat korjaantuvat itsestään viimeistään juuri silloin, kun on jo auttamattoman myöhaistä korjata vahinkoa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Halla-ahohan toimi niin kuin kunnon puoluejohtajan tuleekin. Jos huomaa jonkin epäkohdan, niin siihen on puututtava.

Toivotaan, että Halla-aho samalla intensiteetillä kiinnittää huomiota myös siihen, ettei Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrystä ole pyydetty Ylen eduskuntapuolueiden vaalitenttiin.

Jos Halla-aho todella toimii kaksoisstandardien purkamisen puolesta, niin hän toisi tämän epäkohdan esille, eikä ainoastaan itsensä osalta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #56

En ylläty, että Puolakka näkee Halla-ahon toiminnassa ainoastaan oikeamielisyyttä. Onhan Tähtiliikkeellä ja Persuilla yhteinen strategia: uhriutuminen ja sitä kautta säälin kalastelu.

Jos Orpon tentti olisi ollut kateissa, se olisi palautettu Ylen toimesta yhtä nopeasti. Orpo olisi saattanut laittaa Twitteriin viestin, jossa pahoittelee asiaa ja kertoo, että Yle laittaa asiaa kuntoon. Orpo ei olisi syytellyt Yleä vaalimanipuloinnista.

Mutta, kuten todettua, kukin puolue saa valita strategiansa. Kansa valitsee. Itse en uhriutujien ulinalle anna kovin suurta painoarvoa. Sellainen ei anna kuvaa valtionhoitajapuolueesta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #88

"Orpo olisi saattanut laittaa Twitteriin viestin, jossa pahoittelee asiaa"

- Kysyitkö Orvolta, kun tiedät miten olisi menetellyt? Luetteletko vielä miten kaikki muut puoluejohtajat olisivat suhtautuneet? Olisiko joku oikeaoppisesti peräti vaiennut jopa potentiaalisesta väärinkäytöksestä, mistä nyt ei toki liene ollut kyse? Kunnioitettaisiinko siinä kansanvaltaa ja demokraattisia oikeuksia, jos asiaa ei nostettaisi pikaisesti esille muutenkin kuin "omana vikana" pahoitellen?

Jos Muumilaakso tai Strömsö jääkin pois vaikka pidemmäksikin aikaa, ei siinä mitään valtakunnanpoliittisesti akuuttia sisältöä menetetä. Mutta kaksi viikkoa ennen vaaleja on jokaisen vastuullisen puoluevastaavan huolehdittava oman laillisen aineistonsa tasapuolisesta kohtelusta veronmaksajien mediassa.

J. Halla-aho tai kuka tahansa pj samassa tilanteessa pettäisi äänestäjänsä ja näin ollen koko kansanvaltaisesti ajattelevan kansan, jos ei varmistaisi napakasti demokraattisten oikeuksien toteutumisesta vaalikeskusteluihin liittyen. Kyllä joskus on älähdettävä heti ja niin ettei syy mene viattoman piikkiin, vaan se selvitetään ja korjataan pikaisesti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yleisradio tiedotti juuri, että kaikkien muiden vaalitentit paitsi Halla-ahon poistetaan Areenan katselusta tänään kahdeksi tunniksi klo.: 14:00 - 16:00. Tätä perustellaan tasapuolisuudella, jolloin vaalivaikutus kumoutuu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Heh heh, naurettavaa mutta totta kai näin huhtikuun ekana... ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Samoin illan pääuutislähetys klo 20.30 korvataan eilen Yle Areenasta ”teknisen vian” vuoksi kadoksissa olleella Alina idässä- jaksolla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

... ja tuon kaksituntisen ajan katselemme virityskuvaa ja kuuntelemme väliaikamerkkiä, sekä muistutusta radiovastuulain edellyttämistä vastuullisista ohjelmatoimittajista, joiden blaa-blaa-blaa... Kesäkatu kaksi blaa-blaa-blaa... ääneni tulisi häipyä lähes kuulumattomiin...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

... ja vasemmanpuoleisesta kaiuttimesta kuuluu merkonomin nakutusta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Jussi Halla-aho pani Ylen polvilleen väittämällä ihan omiaan".

- On varsin tulkinnanvaraista, väittikö Halla-aho omiaan. Lähtökohtahan on, että Yle asettaa ohjelmistoaan määräajaksi (kuukausia?) esille Areenaan. Sitten tapahtuu niin, että pari päivää vanha ohjelma onkin yhtäkkiä poissa, ja selityksenä Yle tarjoaa katseluajan päättymistä. Mielestäni tulkinta, että Yle itse on poistanut ohjelman, on tuollaisella hetkellä aivan luonnollinen. Onhan nimenomaan Yle vastuussa siitä, mitä Areena kulloinkin tarjoaa tai on tarjoamatta.

Mutta olipa tässä mediatapahtumaa kerrakseen! Agraari-ilmaus "laariin sataminen" sai jälleen käyttöä. Perussuomalaiset valmistautuvat puoluehistoriansa ensimmäiseen post-soinilaiseen jytkyyn.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jussi Halla-ahon vaalitentti poistetaan Areenasta pysyvästi. Tilalla nähdään Turun Logomossa tänään järjestettävä etnonationalistinen Suomi ensin (Awakening First) -kansanjuhla. Puhujina muun muassa Merete Mazzarella, jonka aiheena on Varför J. L. Runeberg käns så falsk nuförtiden? Musiikkivieraana Tina Turner.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Syö silliä ja juo kuravettä päälle !

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jee, tämä oli aprillipila. Olisin luullut sitä Halla-ahonkin ulostuloa sellaiseksi, ellei se olisi ollut vähän etuajassa. En silti jaksa uskoa että se oli tosissaan. Kyllä sen täytyi tietää, että kyseessä oli oikeasti tekninen vika, mutta kyllä se varmaan tiesi senkin, että lyhyt tekninen häiriö saisi järkensä valon sammuttaneet perussuomalaiset riehumaan kuin vesikauhuiset koirat, kun sitä väittäisi tahalliseksi. Tämä "kusenpa muurahaispesään" -metodi on sillä ollut ennenkin käytössä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ota huomioon, että kaikki eivät erota persuilua aprillauksesta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Aivan uskomatonta vaalivaikuttamista Yleltä! Ensin se ei päästä Tähtiliikettä eduskuntapuolueiden vaalitenttiin ja sitten se antaa persuille hemmetin paljon ilmaista mainosta näillä teknisillä virheillään.

Tottakai Halla-aho ottaa kaiken irti tilanteesta, kukapa puoluejohtaja ei ottaisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

SDP:n Antti Rinne olisi hiirenhiljaa ja syvästi kiitollinen Ylelle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Muistutan taas, kolmannen kerran tämän blogin kommentoinnin osalta erheellisestä väitteestäsi. Yle ei päästänyt eduskuntapuolueiden vaalitenttiin vuonna 2015 Muutos 2011 -puoluetta. Puolueella oli tuolloin istuvassa eduskunnassa yksi kansanedustaja James Hirvisaari.

Jos Seitsemän tähden liike olisi päässyt vaalitenttiin, se olisi saattanut vuoden 2015 käytännön huonoon valoon. Yle läpäisee testin, kun ymmärsi kohdella Muutos 2011 -puoluetta ja Tähtiliikettä samoin perustein.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tulipahan viimeistään osoitetuksi se, mitä kansanryhmää on vedettävissä kuin mätää kukkoa ja keneen salaliittoteoriat ja foliohattusaarnat helpoiten purevat.

Halla-aho sanoi tentissä (siinä, joka hänen mukaansa "sensuroitiin") olevansa ylpeä populismista. Syytä ollakin, jos tavoitteena on pelkästään huijata yhdeltä kansanosalta mahdollisimman paljon ääniä.

Suomen kansan eduista viis. Uskotellaan, että kuudennes tai viidennes kansasta on suomalaisia, loput jotain muuta. Mutta mitä?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Yli puolet nuorista, 53% ei äänestänyt laisinkaan viime eduskuntavaaleissa, yleinen äänestysvilkkaus oli muutenkin vain 69%. Nukkuvien mielipiteitä taas jälleen näissäkin vaaleissa kaivataan, emme voi tietää, kannattaako enemmistö kansasta markkinatotalitarismia ja lähi-idän konfliktien siirtämistä tänne pohjolan perukoille. Kansahan on yleisen mielipiteen mukaan jakautunut kahtia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luulenpa että näissä vaaleissa nuoriso äänestää sankoin joukoin. He kun ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti, mikä on ymmärrettävää, heitähän sen kielteiset seuraukset eniten koskettavat, jos mitään ei tehdä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #89

Valitettavasti vain Suomen vaaleilla ei taida olla ilmastonmuutokseen paljon p-skankaan merkitystä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #129

Riippuu siitä ketä äänestää. Toisin kuin haittakansallismieliset kenties kuvittelevat, ilmasto ei piittaa p*skankaan vertaa kansallisista rajoista. Nyt jos koskaan on kansainvälisen yhteistyön aika: kaikkien pitää puhaltaa - no, yhteiseen hiileen taitaa olla tässä kohtaa huono vertaus. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on melkein kaikkien mielestä tärkeää, mutta kovin moni ei ole valmis tositoimiin.

"Jos otat ilmastonmuutoksen vakavasti, äänestä puoluetta tai poliitikkoa, joka on perehtynyt ongelman vakavuuteen, ja on valmis riittävän radikaaleihin toimiin sivilisaation pelastamiseksi. Älä elä pimeässä, välittämättä valtavasta määrästä tutkittua tietoa."

http://tuomoliljenbck.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #161

Juuri sen takia että ilmasto ei piittaa kansallisista rajoista, Suomen eduskunnan vaikutusmahdollisuudet asiaan ovat äärimmäisen vähäiset. Eihän Suomi voi yksinään ryhtyä mihinkään tositoimiin, joilla olisi asian kannalta merkitystä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #89

Enpä usko. Äänestäminen on yleensäkin laumasielujen hommaa, ja nyky nuoriso haluaa olla kaikessa niin yksilöllistä ja spesiaalia. Ilmastonmuutos kiinnostaa oikeasti aikuisiakin ihmisiä palttiarallaa ei ketään, ja nuorisossakin se äänekkäintä 0,3 prosentin osastoa lukuunottamatta jää myös tyyliin ei kiinnosta ketään -osastoon.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #174

No ilmasto todellakin kiinnostaa ja aiheesta (paitsi ehkä sinun tuttavapiirissäsi). Sen ylenmääräinen tuputtaminen eduskuntavaalien yhteydessä vie kuitenkin turhaan huomiota niiltä asiolta, joihin eduskunta pystyy vaikuttamaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #180

Ainahan hourupäitä riittää, mutta normaali ihmisellä ilmastonmuutos ei sijoitu ongelma/huoli -listalla edes top100:een.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #213

Ainahan hourupäitä riittää, ja ilmastonmuutoksen vakavuutta vähättelevät populistit ovat siitä pahimmasta päästä. Onneksi meillä on sentään tolkun ihmisiäkin, kuten Saara Ilvessalo.

http://saarailvessalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #215

Outo linkki tässä yhteydessä, kun Saara ei puhu sanaakaan ilmastonmuutoksesta. On typerää vähätellä ilmastonmuutokseen liittyviä uhkia, mutta hassua on myös luulla, että eduskuntamme pystyisi tämän ongelman ratkaisemaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #215

Vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat pitäisi yhteiskunnan toimesta ohjata lääkärin vastaanotolle selvittämään, ovatko he kykeneviä huolehtimaan edes itsestään. Perusteettomia pelkotiloja tuntuu riittävän.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #218

Nyt kyllä haukut ihan väärää puuta. Perusteettomia pelkotiloja tuntuu olevan lähinnä Jussi Halla-aholla. Sehän pelkää maahanmuuttajia.

"Ylikomisario Jussi Huhtelan mukaan systeemaattista häirintää harjoittavia tahoja on lopulta melko vähän. Tällaiset toimijat yrittävät kuitenkin saada toiminnan näyttämään isommalta kuin se todellisuudessa on. Huhtela joutui itse some-myllytyksen kohteeksi viime vuonna, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nosti Huhtelan maahanmuuttoaiheisen tviitin esiin Facebookissa."

https://www.verkkouutiset.fi/poliisi-kertoo-hairin...

Lähin trollitehdas ei siis ole itärajan takana. Siellä se vain on suurempi ja mahtavampi.

Rami Puustinen

Aika erikoista ja melko luovaa väittää Halla-ahon väittävän ihan omiaan. H-A toteaa että yle on poistanut hänen tenttinsä areenasta ja muiden puheenjohtajien tentit siellä edelleen ovat. Tämä on asia on kiistaton fakta eikä edes yle sitä kiistänyt ja jopa pyysi anteeksi. Eli millä logiikalla herra Huusko toteaa omalle lukijakunnalle H-A:n väittävän ihan omiaan?
Se että kyse oli teknisestä viasta ei tee alkuperäisestä väitteestä millään tavalla valheellista, koska areena on ylen alusta, ylen vastuulla ja jos sieltä materiaali häviää niin se on yle joka sen on poistanut.

Eli vaikuttaa että Huusko on se joka väittää omiaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Eli vaikuttaa että Huusko on se joka väittää omiaan.". Rami, olet tässä asiassa täysin oikeassa, mutta persujen puolesta Kiitti huuskolle ilmaisesta mainoksesta heille, taas kerran.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Heitänpä tähän toisen yhtä uskottavan salaliittoteorian kuin halla-aholaisten: Ylessä joku persumielinen teknikko on lahjottu tekemään vaalityötä persujen hyväksi. Hän poistaa Halla-ahon haastattelun ja näön vuoksi pari muutakin ohjelmaa Areenasta. Puolueessa on laskettu, mikä vaikutus operaatiolla on, kun itse Messias twiittaa uhriutuvan salaliittoteorian ilmoille.

Seuraukset on tarkkaan laskettu: rankkasade persujen laariin, sillä kun Mestari sanoo sanasensa, joka osoitetaan vääräksi, sillä ei ole mitään väliä, koska totuudella ei ole mitään mahdolllisuuksia uskontoa vastaan.

Tapio Lehtimäki

Ei huono teoria tuokaan. Politiikka on raadollista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä teoria, mutta ajattele kuinka mahtava kiristysote tuollaisella "avustajalla" olisi Halla-ahoon päin tästedes? Siinä ropisisi ministeripostia ja hillotolppaa jos vain mahdollista.

Joten ehkäpä ei sittenkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laura Huhtasaaresta sittenkin ulkoministeri??

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #95

Ei, vaan opetusministeri. Hänen ensimmäinen tehtävänsä on uskonnon opetuksen uudistaminen peruskoulun opetusohjelmassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #97

Hänen ensimmäinen tehtävänsä on homoudesta kertomisen ja siihen viittaaminen kieltäminen kouluopetuksessa.
Homojen kirjat ja elokuvat pannaan , trans-ihmiset julistetaan örkeiksi.
Samaan sarjaan kuin hattivatit.

Homo-opettajille virkakielto.
Koska homoavioliitossa elävä opettaja "hämmentää lapsia" - varsinkin, jos hänellä vielä o n lapsia.

Keksitte varmaan lisää.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #181

Taitaa juuri näin olla aika monessa momikulttuurisuusmaassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #95

Jos kriteerinä on, että pitää olla ulkona kuin lumiukko, niin siinäpä oivallinen pesti Lauralle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toisaalta tuo yleläinen on saattanut tehdä sen ihan oma-aloitteisesti.

Mutta vakavasti: ikään kuin teknisiä ongelmia ei ylessä koskaan esiintyisi, vaan kaikki mitä ylessä tapahtuu, olisi pelkkää poliittista salaliittoa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Miksei muka ?
Populisteilla ei ole huomispäivää.
Ylihuomisesta puhumattakaan.
He pelaavat sillä, mitä käsiin osuu ja mikä kulloinkin myy.
Kun tiukka paikka tulee, liittoutuvat vaikka pirun kanssa ja hyppäävät junaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Salaliittoteoria tämäkin:
Ehkäpä vihervasemmistolainen teknikko poisti ohjelman koska se sotii oikeaa aatetta vastaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voihan olla, ettei Huusko ollut tosissaan. Jos oli, niin rangaistuksena puoli silliä ja puoli tabua närästyslääkettä puolella kuraveden kanssa.

Huusko ei taida ymmärtää, että tämän kaltaiset uutisoinnit sataa ääniä PS:lle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Uskot siis sen, mitä Messias on twiitannut: kyseessä olisi ollut sensuuri?

Mites olisi vaihtoehtoinen salaliittoteoria, jonka esitän tuossa vähän ylempänä?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kommenteista päätellen, Huusko on hyvinkin tosissaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Huusko on hyvinkin tosissaan."

No ei. Huusko tietää aivan hyvin tämän satavan persujen laariin. Lähetti siitä yksityisviestin lähipiirilleen... muun muassa minulle. Uusi Suomi on päättänyt julkisesti alkaa tukemaan perussuomalaista puoluetta. Tiedote tästä annetaan myöhemmin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Yle on menettänyt uskottavuutensa. Sen takia ei enää mene läpi mahdollisesti oikeatkaan "tekniset virheet".

Käyttäjän JussiMkinen1 kuva
Jussi Mäkinen

Hienoa persu-uhriutumista. Aika kesyä vielä tämä median vaikuttaminen politiikkaan Suomessa. Silti täällä revitään jo pelihousuja. Kaippa Halal-Aho saa edes jotain julkisuutta tästä, koska muuten pahoitan mieleni tämän raukan puolesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tällä tempulla Halla-aho paljasti taas kerran vainoharhaisuutensa ja yhteiskyvyttömyytensä. Vastakkainasettelua täytyy etsiä jopa täysin tyhjästä. Ei siitä montaa päivää ole, kun hän twiittasi kuvan rikkinäisestä pyörän takarenkaasta, joka ei ollut edes hänen omansa.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Minä kun en ole tietotekniikan asiantuntija, niin en voi varmaksi sanoa, mutta eikös noita isoja päivityksiä ajeta yleensä yöaikaan, ja backupit on sitä varten jos joku menee pieleen?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ihme narinaa taas some täynnä.

Totta helvetissä nyt kaavitaan jokainen irtopiste taskuihin, joka sattuu jostain nurkasta löytymään.

Se että YLE tarjosi syötön lapaan ei ole H-a:n, vaan YLE:n moka.
Kaikki maalit lasketaan ja tällä kertaa YLE teki oman.

Yle on "faktantarkistajineen" jatkuvasti varpaillaan, jos joku persu sattuu mokaamaan... ja nehän mokaa... eikä koskaan unohdu kirjoittaa kissan kokoisin kirjaimin, jos joku kunnan varavaltuutetun tuttu sattuu kirjoittamaan kännissä jotain älytöntä facebookiin.

Nyt kun YLE mokasi, niin totta helvetissä persut ottaa siitä kaiken irti.

Nyt kalastellaan ääniä !

Sitäpaitsi H-a:lla oli ihan osuva kysymyskin kohun keskellä.
Mitä jos tällainen vahinko olisi sattunut Unkarissa tai Venäjällä?

Minun kysymys:
Millaisenhan blogin Huusko olisi siinä kohtaa kirjoittanut?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Nyt Markku Huuskolla lähti pahasti laukalle kuten aika usein näillä vanhan liiton median edustajilla. Ei kannata puolustaa sellaista mitä ei voi puolustaa. Kun ohjelma poistuu Areenasta niin se poistuu. Tehtiinkö tahallaan vaiko ei niin sillä ei ole mitään merkitystä. Heti kun tämän huomasivat kuten oletettavasti välittömästi huomasivat niin välittömästi olisi pitänyt poistaa kaikki vaalitentit Areenasta, kunnes tämä ns "virhe" olisi saatu poistettua. Kyse on verorahoitteisesta mediasta ja kaikkia on kohdeltava tasapuolisesti. Jussi Halla-aho reagoi juuri kuten pitikin. Sen sijaan vaikkapa tässä blogissa reagoidaan tavalla jossa ei edes yritetä myöntää virheen tapahtuneen.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

En taaskaan ymmärrä Huuskon logiikkaa?

Huusko :”Myöhemmin kävi ilmi, että Halla-ahon tentin lisäksi myös esimerkiksi Latela, Modernit miehet ja Kekseliäs nikkari Strömsöstä katosivat hetkeksi Areenasta.”

Miten nämä muut ohjelmat liittyvät mitenkään näihin vaalitentteihin? Vai arvioiko Huusko itse vaikkapa Latelaa katsomalla puolueiden puheenjohtajia?

Halla-aho kirjoitti, että hänen tenttinsä katseluaika on päättynyt ja kaikkien muiden tentit ovat yhä katsottavissa. Eikö tuo muka pitänyt paikkaansa? Kyllä piti ja 100%.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

OIletko joskus havainnut Markku Huuskolla loogisia kykyjä. Minä en.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Sattuuhan niitä vikoja.

"Halla-ahon vaalitentti putosi pois Yle Areenasta tunneiksi – Yle pahoitteli teknistä vikaa"
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Halla-ahon-vaa...

US opastaa vaalirahvasta:
"Jussi Halla-aho tulistui"
"Jussi Halla-aho väitti omiaan"
"Juha Sipilältä suorat sanat Jussi Halla-aholle vaalitentissä"
"Pekka Haavistosta saattaa tulla pääministeri"

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Nyt kannattaisi jonkun lähteä jakamaan ilmaisia foliohattuja turuille ja toreille!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei tuollaiseen kommunistiseen hyväntekeväisyyteen ole varaa. Kyllä minä niistä maksun ottaisin. Hyvää foliohattua et niin vain saa ilmaiseksi. Vain käsityönä tehtynä saa parhaimmat. Lisämaksusta voin kirjailla hattuun erihintaisia suojariimuja. Hyvää ei saa halvalla.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

No joo, taidat olla oikeassa.

Olisihan tuossa pieni rikastumisenkin mahdollisuus, enkä tarkoita samaa, mitä mm. Persut yleensä tarkoittavat rikastumisella tai rikastamisella erilaisilla kommenttiosastoilla ja mielestään asiallisen MV-julkaisun sivustolla.

Toisaalta, rahan ottaminen voisi johtaa esim. työttömän ihmisen sanktioihin, ja se saattaisi haitata, jos foliohattuja ei menisi niin paljon kaupaksi, että voisi lopettaa muun työnteon tai työttömänä olemisen kokonaan.

On myös riski, että työtön luokitellaankin yrittäjäksi tai työllinen saisi potkut, jos ei olekaan lupaa sivutyöhön.

Peruisikohan tuo foliohattutyö aktiivimallin leikkaukset työttömältä? Riippunee siitä, luokitellaanko tuollainen toiminta työksi.

Käsityöpointti on mitä parhain!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #77

Olet oikeassa noissa byrokratiapointeissasi. Eivätkä ne valitettavasti ole aprillia.

Sanktiot, päätoimiseksi yrittäjäksi luokitteleminen mielivaltaisesti (taas kaikki minimituetkin pois) sekä aktiivimallin tuomat epäkohdat ovat valitettavaa todellisuutta monelle.... ja siitä on huumori kaukana etenkin mikäli vielä on tilanteessa, missä eletään pitkälti kädestä suuhun.
Nykyjärjestelmä tuottaa surullisia kohtaloita, jotka olisivat vältettävissä tukijärjestelmää lievästi (tai enemmän) muuttamalla.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Niinpä niin. Huusko alleviivaa edustavansa hänkin valemediaa. Halla-aho ei väittänyt omiaan, Huusko väittää omiaan ja se on käsittämätön yritys upottaa itse itsensä suohon.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"alleviivaa edustavansa hänkin valemediaa"

C'mon, it's First of April you know! Lehdistöllä on merkkipäiväperinteensä tiedätsähei ;)

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

Tässä Huuskolle haaste:

Niillä tiedoilla mitä Halla-Aholla oli kello 1830, ja mitä YLE oli siinä vaiheessa tiedottanut, minkälainen olisi ollut uutisesi?

Haluaisitko ehkä verrata miten uutisointi muuttui Turun puukotusten yhteydessä kun aika kului?

"politiikka ei ole sitä miten asiat on vaan miltä ne näyttävät".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Halla-ahon vaalitenttiä ei muutamaan tuntiin nähdä Yle Areenassa - nyt tätä tragediaa verrataan "Turun puukotuksiin." Pitäisikö persuille järjestää kriisiapua?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suojelupoliisin miehet ovat juuri saapuneet Yleen kuulustelemaan työntekijöitä koskien Jussi Halla-ahon polkupyörän takaratasvarkautta. Siis sen, jonka tilalle tuotiin runkoon sopimaton risa.

Yle lupaa tiedottaa tutkinnan tuloksesta julkisesti kahden tunnin kuluessa sen valmistumisesta. Halla-ahoon ei henkilökohtaisesti oteta tämän asian vuoksi yhteyttä.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Tämä on vähän kuin jalkapallossa, kun vihelletään pilkkua ja hyökkääjä selvästi liiottelee takaa tulleen kontaktin voimakkuutta. Mutta kuten sanottuna - puolustaja antoi tuomarille mahdollisuuden antamalla hyökkääjän astua hänen etupuoleelle.

Tässä tapauksessa Yle antoi Halla-Aholle mahdollisuuden saada näkyvyyttä ilmaiseksi vaikka kyse olisi teknisestä viasta. Ei siitä voi nyt jälkikäteen valittaa, jos itse on antanut siihen mahdollisuuden. Nyt moni tulee katsomaan sitä vaalitenttia juuri tästä syystä vaikkei muuten olisi. Jos oltaisi jäädytetty kaikkien vaalivideot korjausten aikana niin ei sitä oltaisi katsottu. Tästä pitää ottaa opiksi tulevaisuutta varten.

(En itse kannata mikään yksittäistä puoluetta)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Markku, kyllä näitä Areena-tippumisia on tapahtunut jo alkuviikosta.

Kirjoitin blogissani (päivitys keskiviikkona 27.3.):

"En valitettavasti pysty ottamaan tähän tarkkaa sitaattia, koska (jostain syystä) Ykkösaamun 25.3. tallenne on poistettu Areenasta: Ei kuunneltavissa. Se ehti sada vain 1587 kuuntelua. https://areena.yle.fi/1-50060746 "

Kyseessä oli maanantaina 25.3. haastatellun vpj Sanna Marinin (sd) toteamus puolueensa ja PS:n eroavaisuuksista ihmiskuvassa ym.
Olisin tosiaan varmistanut, mitä Sanna tarkkaan ottaen haastattelussa sanoi, mutta maanantain Ykkösaamu oli tiistaina kadonnut, kun yritin sitä kuunnella. (kirjoitin blogin tiistain puolella, latasin verkkoon keskiviikon puolella).

Hieman kummallisilta nämä taustajärjestelmien päivitykset kieltämättä tuntuvat, kun jotkut ohjelmat putoavat pois näkyvistä, ja niihin tosiaan tulee tuo planssi, että katseluaika päättynyt.
Alkuviikosta putosi SDP:n haastattelun sisältänyt radio-ohjelma, loppuviikosta sitten jotain muuta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@79. Olen kyllä huomannut. Minua ei vain ole kiinnostanut radion kuunteleminen netistä ja olen pyytänyt heitä, että pitäisi teettää kaikki puhelut teksteinä artikkeleineen, sillä nämä rajaavat huonokuuloiset eriarvoiseen asemaan ja silloin nämä eivät tasavertaisesti ole yhteiskunnan toiminnassa mukana.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Perjantai ohjelmasta: Neutraalia "vaalipropagandaa". Allaoleva lainaus ylen omilta sivuilta;

"Kivi kertoo kuuluneensa “halla-aholaiseen maahanmuuttovastaiseen liikkeeseen”. Hän etsi netistä joka päivä tuntikausia todisteita maahanmuuttajien pahuudesta ja levitti niitä ympärilleen.

– Minun rasismini oli järkisyistä rakentunutta. Olin salonkikelpoinen rasisti, joka oli äänestämässä ensimmäistä jytkyä kasaan, Ilkka Kivi naurahtaa.

Kiven rasistiset ennakkoluulot alkoivat rapistua, kun hän alkoi tehdä stand up -komiikkaa ja tapasi maahanmuuttajataustaisia koomikoita.

– Tunnen syyllisyyttä siitä, mitä tein. Se mitä on tehty, sitä ei saa tekemättömäksi. Se on pysyvä paskatahra sielussani."

Itse haastattelussa oli samankaltaista tekstiä lisää vielä suoremmin sanottuna.Kivi sanoi auttaneensa perussuomalaisen kansanedustajan (muistini mukaan Olli Immonen) läpimenoa. Anteeksi tätä Kivi pyyteli!

Liekö tasapuolista tekstiä "puolueettomalta" Yleltä. Näin pari viikkoa ennen vaaleja.

En äänestä Perussuomalaisia, mutta jotenkin ärsyttää, että meidän kaikkien maksama Yle tekee vaalityötä. Neutraalia pitäisi näin vaalien alla olla ohjelmapolitiikka. Ei ketään vastaan, eikä kenenkään puolesta! Em ohjelma ei kyllä noita tavoitteita täyttänyt.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Puolueettomuus" on utopiaa, totta kai Ylessä pitää olla erilaisia mielipiteitä esillä.

Jos satut katsomaan vain halla-aholaisia ohjelmia tai sitä vastaan olevia, tietenkin ohjelmisto näyttäytyy puolueellisena.

Mutta puolueettomuus ei ole edes mahdollista. Tasapuolisuus on eri asia, mutta se koskee koko ohjelmistoa, ei yksittäisiä ohjelmia puhumattakaan jonkun yksittäisestä mielipiteenilmaisusta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ohjelman aihehan oli e n n a k k o l u u l o t .
Ja miten niistä päästään. Ja miten ymmärretään erimieltä olevia.
Ja omaa , entistä ennakkoluuloa.

Miksi ihmeessä persut aina olettavat, että kaikki asiat pyörivät persuuden ympärillä?
Ja kaikki asiat johtuvat siitä?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

H.S:"Miksi ihmeessä persut aina olettavat, että kaikki asiat pyörivät persuuden ympärillä?"

No eikö tuossa ohjelmassa juuri pyöritty "persuuden" ympärillä ja käytetty sitä pahuuden ilmentymänä? Ennakkoluuloista ja niistä eroon pääsemisestä kait voi höpistä muutenkin kuin käyttämättä yhtä puoluetta (näin vaalien alla) esimerkkinä.
Kysymys on vaikuttamisesta ja siitä mitä yle tekee. Yle yrittää vaikuttaa suomalaisten äänestyskäyttäytymiseen näillä ps-puolueen vastaisilla ohjelmilla, unohtaen totaalisesti sen, että se "sataa suoraan persujen laariin".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan yleisesti: Yle on liian suuri toimija Suomen media-alalla. Tästä on nähnyt valituksia kaupallisilta toimijoilta, joilla on myös paperilehtiä.

Edelliseen liittyen olen itse vähän ihmetellyt sellaisia "naistenlehtimäisiä" nettiartikkeleita, mitä Ylen sivustolla näkee. Ehkäpä siinä 500 miljoonassa on liikaa rahaa, että johonkin sitä on pakko käyttää?

Sitten kun päästään perussuomalaisiin ja Yleen, niin ainakin joskus tuntuu, että Yle aliarvioi meitä. Esimerkiksi hyvin laadittu artikkeli Pirkanmaalta:
https://yle.fi/uutiset/3-10699063
Ministereitä haetaan, mutta on täysin ohitettu se mahdollisuus, että tri Halla-ahosta tulee pääministeri, kuten hän on itse tavoitteeksi asettanut.
Väliotsikko: "Ketkä saavat perussuomalaisilta karkaavia ääniä?" ei vaikuta ihan tasapuoliselta, vaikka siinä pohjataankin aiempiin (ja nyt vanhentuneisiin) mielipidemittauksiin.

Tri Halla-ahon nopea reagointi Ylen tekniseen vikaan on tuottanut tulosta ja hänen videonsa on ylivoimaisesti suosituin Areenan puheenjohtajasarjassa. Mielestäni häneltä ei voinut vaatia tarkistamaan, että onko Ylellä kaikki muumit kyydissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Halla-ahon alkuperäinen väite siitä, että Yle olisi poistanut juuri hänen vaalitenttinsä Areenasta, ei tosin kestä päivänvaloa."

Halla-ahon alkuperäinen väite oli, että kaikista puheenjohtajatenteista YLE on poistanut juuri hänen vaalitenttinsä Areenasta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Siinä on vissi ero, onko joku poistanut, vai onko jokin poistunut esim. teknisen vian vuoksi. Ensimmäinen vaihtoehto viittaa siihen, että joku on tehnyt jotain aktiivisesti ja tarkoituksella. Halla-aho nimenomaan väitti Ylen poistaneen hänen vaalitenttinsä Areenasta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

No Huusko varmaan kertoo meille, että kuka sieltä areenasta niitä ohjelmia poistaa, jos se ei ole ollut kukaan ylen työntekijöistä? Kyllä se Yle sen on poistanut.
Ei siellä mitään mystistä tapahdu itsestään. Joku työntekijä on sen poiston tehnyt, tavalla tai toisella.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Se on myönnettävä, että Halla-aho näyttää joskus olevan hieman hätäinen käänteissään. Vaikka eihän hän twiittauksessaan sanonut muuta kuin ihmettelevänsä vaalitenttinsä häviämistä, mutta olisihan hänen pitänyt tietää, että tuo twiittaus käännetään ilman muuta niin, että hänen väitetään suoraan syyttäneen Yleä manipuloinnista. Ellei hän sitten laskeskellut, että tämä(kin) lisäjulkisuus on nettovaikutukseltaan positiivinen, vaikka tarjoaakin vastustajille lyömäaseen.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Menisi ne vaalit jo, että päästäisiin keskustelemaan jostain ihan relevantista asiasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kohujen rinnalla relevanttius on tylsää.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

YLE nyt vaan tarjosi Halla-Aholle erittäin näkyvän vaalimainoksen ilmaiseksi...

Tähän samaan ei pysty toiset maksulliset mediat...

Janne Rantala

Eniten ihmetyttää miksi vihervasemmistolta ei tule muuta kuin valeita toisensa perään.Voisitte varmaan helposti kumota Hallaahon ja kumppaneiden väitteet ja laskelmat valeiksi mutta hiljaisuus on syvä joka puolella.Tieto ylen tekemästä vaalivaikuttamisesta lähti ylilaudalta joka ei nuku koskaan.Sieltä lähti ilmoitus perussuomalaisten vaaliorganisaatiolle ja muille tahoille.Asiassa ei ole mitään epäselvää teko oli harkittu.Omasta puolestani voitte leikkiä demokratiaa kunhan rahoitatte itse sen vaikka maksamalla kanavapaketissa yle maksun.

Ilkka Huotari

Ylelle vastaavanlaisia "virheitä" on sattunut ennenkin.

"Niinistön puhe Yle Areenassa hämmensi - yli minuutin ajalta uupui ääni

Kansalaiset hämmästelivät, miksi presidentti Sauli Niinistön puheen keskeistä kohtaa ei kuullut Yle Areenassa."

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016020421066445

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eniten minua mietityttää, miten kauan olisi kestänyt tämän "virheen" korjaaminen jos siihen ei kukaan olisi reagoinut! Mutta kun Itse Halla-Aho ottii kantaa.. Tuli vähän kiire korjata asia! Veikkaan ettei olisi seuravaan 2 viikkoon näkynyt vaalitenttiä, jos siihen ei kukaan olisi ottanut kantaa!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ensin ilmoitettiin, että vika saadaan korjattua alku viikon aikana ja hetken päästä ilmoitettiin, että maanantain aikana. Paine kuitenkin kasvoi niin, että "vika" korjattiin parin tunnin päästä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisten työllisyyspolitiikka puree. Duunarit saivat pyhätyökorvauksia ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”Sehän oli vaaliohjelma, ja ohjelman häviäminen pariksi tunniksi herätti runsaasti julkisuutta. Vaalit lähestyvät ja halusimme palauttaa sen heti, jotta ei synny vaikutelmaa, että kyseessä olisi tarkoituksellinen päätös poistaa ohjelmia.”

Sama erityiskohtelu eli ohjelman nostaminen ainoana esiin jo sunnuntai-iltana olisi kaiketi tehty myös, jos puheenjohtaja olisi ollut tässä tentissä toinen? Tämähän palautti tenttien osalta parissa tunnissa normaalitilanteen, jossa kaikki jo tehdyt tentit ovat saatavilla.

”Kyllä, ja tenttijärjestys ratkaistiin arvalla.”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006055228.html...

Hupaisa juttu muuten että toinen ohjelma jonka poistumisesta tuli poikkeuksellisen paljon palautetta oli lastenohjelma Oktonautit. Kun oli kiire korjata virhe ja palauttaa yleisön saataville sekä vaalitentti että lastenohjelmia, Yleisradion oli pakko paapoa haittaisänmaallisia koliikkiakuisia ensin ja antaa lasten odottaa Oktonautteja vähän pidempään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ylen vaalityö jatkuu:

https://twitter.com/hashtag/Politiikkaradio

"puheenjohtatenttien piti alkaa tänään 1.4. klo 12.13. Ensimmäiseksi tentiksi oli sovittu @persut puheenjohtaja @Halla_aho. Sovitusta huolimatta Jussi Halla-Aho ei saapunut paikalle suoraan lähetykseen."

Samaan aikaan toisaalla talossa:

https://yle.fi/uutiset/3-10715999

Näitä sattumuksia varmasti sattuu väistämättä. Mutta jos niitä sattu vaikkapa 10 yhdelle ehdokkaalle ja toiselle ei yhtään, jonkinlainen "syytä epäillä" kynnys ylittyy.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oisiko tuo ensimmäinen juttu aprillipila?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Käsittääkseni ei ole aprillipila. Ylen Politiikkaradion lähetys peruuntui tänään, koska Halla-aho ei sinne tullut.

https://areena.yle.fi/1-50089279

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #142

Olisiko sopinut kaksi päällekkäin, sillä Oulusta tuli tänään puheenjohtajien tentti, johtuisiko siitä.

PS. Halla-aho tasoitti:

Yle ihmetteli Jussi Halla-ahon ”ohareita” Twitterissä: ”Ei saapunut paikalle suoraan lähetykseen” – Halla-aho oli samaan aikaan Ylen puheenjohtajatentissä Oulussa

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon piti olla samaan aikaan Yle Puheen puheenjohtajatentissä sekä Yle Oulun ja Kalevan tentissä Oulussa. Halla-ahon mukaan kyseessä on kalenterikömmähdys.

- Että kalenteri sellaisessa järjestyksessä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4ca2b711-631...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tietysti VR järjesti raideliikennestopin ettei suuri sorrettu marttyyri päässyt paikalle.

Ilkka Huotari

No eipä tuossa ollut kyllä mitään järkeä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Halla-aho ja persut heittävät varjon ylessä työskentelevien ihmisten niskaan, häpeällistä toimintaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aholaiset alentuvat ihan mihin vaan. Ihan mihin vaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Halla-aholaiset?
Mihin he nyt ovat alentuneet?
Onko Sini niin että itsensä ja oikeuksiensa puolustaminen on alentumista?
Nähdäkseni, jos itseään ei puolusta niin alistuu...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #135

Jos joku rouva sattuu juuri paikalle kun kaupan katosta irtoaa pieni levy joka tippuu hänen ostoskoriinsa hän joko, a. ottaa huumorilla tilanteen ja ottaa vastaan henkilökunnan pahoittelut ja harmittelee vähän facebookissa tai b. nostaa hirveän metelin manaa henkilökuntaa ja haukkuu niiden jokaista sanaa ja kertoo kaikille kuinka törkeästi häntä on kohdeltu siinä ja siinä kaupassa.
Mikä syy olla rouva b?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #146

Taitaa kuitenkin olla aika huono vertaus.

Ja sitäpaitsi, jos tuollaista tapahtuu niin tuo levynpalanen on koko valtakunnan uutismediassa ykkösuutisena suunnilleen otsikolla: "Asiakas säästyi täpärästi kun valtava kattpolevy putsi melkein päähän (nimeltä mainitsemattomassa kauppaliikkeessä)."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #162

Elätkö sinä vain netissä? Minun kuvaamanlaisia
tapahtumia sattuu jatkuvasti.
Vertaukseni kertoo tasan tarkkaan mitä tapahtui.
Joku kertoi että asia alkoi levitä ylilaudalla. Kumpi vei ylilaudan korstot vai Halla-aho, sitäkin voi kysyä.
Halla- aho antoi siunauksen jujulle joka oli luotu ylilaudalla. Ei ymmärtänyt pitää itseään parempana kuin kuvaamani rouva b.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #146

Jos hän on persu (tai Saksassa AfDn kannattaja), hän mättää verkon täyteen "uutisia", joiden mukaan on todistettu pitävästi tämän johtuvan "punavihreiden painostuksesta annetusta säädöksestä, jolla kielletään kauppiaita myymästä persuille/AfDläisille ruokaa".
"Jos henkilön persuus huomataan liian myöhään, tuhotaan vaikka ruuat mielummin kuin myydään ne hänelle".
Ja tämän uutisen epäileminen on vainoa.

Ilkka Huotari

Et ole nähnyt, minkälaista vaalivaikuttamista Yle Kioski tekee?

https://www.suomenuutiset.fi/yliopistonlehtori-art...

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Nyt kun otit puheeksi työskentelevät ihmiset, niin vuoden 2015 Demarien vaalimateriaali painettiin halvan työvoiman Virossa ja nyt tänä vuonna ilmeisesti yli puolet vaalimainoksista painetaan työttömien pajassa 9 euron päiväpalkalla (kulukorvaus)

Häpeällistä painoalan työntekiöitä kohtaan.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

YLE on toiminut vallanpitäjien tiedotus- ja propagandakanavana vuosikymmeniä. Jokainen muistaa miten pakkomielteisesti YLE piti kiinni yksinoikeudestaan uutisiin 70-luvulla. Vasta vuonna 1980 (kun Kekkosta oltiin jo siirtämässä syrjään) MTV sai luvan omiin uutisiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/MTV_Uutiset

70-luvulla uutisissa ei nähty poikkeuksia, vaan YYA oli hyvä, vennamo ja kokoomus pahoja.

Nyt YLE:n maailmankuvassa ilmastonmuutoksen torjuminen ja pakkomielteinen monikulttuurisuuden ihannointi ovat hyviä, perussuomalaiset pahoja.

Mikään ei ole muuttunut sitten 70-luvun.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Mikään ei ole muuttunut sitten 70-luvun."

Enpä tiedä. Nytkin yksityisrahoitteinen Ilta-Sanomat linkittää aprillipäivän uutisensa nimenomaan Yleen ja MOT-ohjelman tietolähteisiin - ellei sitten kyse tosiaan ole kuten haluaisin uskoa mauttoman järkyttävästä aprillipilasta:

"Oulun imaamin vävy lähti Isis-taistelijaksi – pyöritti tämän kanssa liike­toimintaa" https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006055330.html

En usko, että puoluejohtajat saavat tuota MOTia pois Areenasta vaikka haluja varmaan olisi: https://areena.yle.fi/1-4530612

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuo ei ole aprillipilaa.
Nuo tiedot olivat julkisuudessa jo varmaan kuukausi sitten.
Taisi olla siinä yhteydessä kun tämä moskeijassa tapahtunut lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tuli julkisuuteen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #141

Jaahas, No ainakaan tuollaisia ei uutisoitu Ylessä edes aprillipilana 1970-luvulla. Pahempia juttuja kyllä ryöppysi propagandaa suoltavien runosuolituuteista sitäkin enemmän kuten ne jutut ystävyyden ja veljeyden ja luottamuksen lujittamisen syventämisen vahvistamisen laajentamisen kypsentämisestä ihanan itänaapurimme kanssa... :D

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #148

Eipä silloin ollut "tuollaisia juttuja" uutisoitavanakaan.

YYA on sitten oma lukunsa. Siihen meidät vain pakotetiin, ei ollut valinnan varaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #154

Kyllä oli paljonkin valinnanvaraa. Se että sitä ei käytetty oli nimeltään rähmälläänolo. Siinä oli etenkin suomenkielinen media ihan johdonmukainen.
Samaa yrittää Halla-sholaiset nyt palauttaa ollessaan jatkuvasti median kimpussa.
Jopa niin että tässä ylen pienessä sählinkitapauksessa piti vetää että jos vastaavaa olisi tapahtunut Venäjällä. Taas paljastui Halla-ahon masilma. Hänen mielestään siis Yle olisi jotenkin ansioitunut venäjäkriittisenä. Ei ole.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #167

En tiedä kuinka paljon olet tutustunut sodanjälkeiseen politiikkaan, sekä Suomen että muun Euroopan.
Meillä ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä YYA-sopimus. Jos näin emme olisi tehneet olisimme olleet Neuvostoliiton 17:a osavaltio.
Eikä siitä sopimuksesta irtaannuttu vaikka olisi haluttu. Unkari yritti, tunnetuin seurauksin, Tsekkoslovakia samoin, tunnetuin seurauksin.
Todennäköisesti selvisimme, kiitos Paasikiven ja Kekkosen, YYA-spimuksella koska Stalin kuvitteli että Suomessa syntyy niin voimakas sisäinen, kommunistinen oppositio että Suomi "pyytää" päästä osaksi onnelaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #169

Olen seurannut ja muistan. Ensinnäkin puhuimme uutisoinneista yya'n aikana, emme YYAsta irtautumisesta. Suomalainen media paitsi välillä hbl nya pressen ja Vasabladet ja perin harvoin Uusi Suomi tai Satakunnan Kansa jne uutisoi rehellisesti NLstä tai Varsovan liiton maista esim Unkarin kansannoususta jne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näitä tulee niin tiuhaan, ensin "pyöräsabotaasi" sitten Ylen "tahallinen" kämmi. Kukaan ei ehdi rustata hitler raivostuuvideoita.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ethän vaan edes aprillipäivän ratoksi suunnittele sellaista raivarimoralisointisaarnavideota rakastamastamme Huuskosta? ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En kyllä rustaa kenestäkään mutta mietin jatkuvasti missä epäilyttävän oikeiston rajat oikein kulkee. Onko niitä ollenkaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #140

Riippunee palljolti siitä miten laajalti osaa/ymmärtää/oirehtii epäillä. Jotkut esittävät oikeistoa, jotkut vasemmistoa, jotkut taantumusta, jotkut edistystä. Mitäs sanot tästä päivänpolttavasta vaikkakin vähemmän kuumasta salaseurauutisesta:

Eva Biaudet'n ja Aino Pennasen klubi jakoi kulttuuripalkinnon Ilta-Sanomille!
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273142-e...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Markku. Pidin. Sanonta: Tieto tuskaa lisää. Sydämiä meillä kaikilla yksi, vaan valtaajia kaksi. Meillä "avain"hälle, paremmalle ystävälle. Sieltä ne teot sitten lähtee ja isäntä ilmi tulee. Rakkaudessa ei ainakaan ole pelkoa. Ei tarvise pelätä, enempää Jussia, kuin Markkua. Jeesustahan alettiin pelkäämään ja lopputulema oli karmaiseva. Ei toivo meille kenellekkään sitä osaa. Pelko pois ja Rakkaus tilalle. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä vielä Hesarin uutisjuttua aiheesta tältä päivältä: Yle Areenasta katosi väliaikaisesti kymmeniä ohjelmia – Halla-aho sai erityiskohtelun, kun vaalitentti palautettiin ainoana ohjelmana jo sunnuntaina

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006055228.html

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Isänä Halla-aho on varmaan huojentunut myös siitä, että lastenohjelmista Oktonautit-jakso on saatu jo palautettua.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@155. Joo, voi olla syynä se, että Halla-Aho saattoi ihan herkimpään hetkeen katsoa läppäristään Oktanautteja ja siinä netin välilehdestä hävisi hänen vaalitenttinsä ja kuuli naapuriensa itkuisten lapsien huudot: Oktonautit katosivat!...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Taannoin lapset itkivät ja Yleen kohdistui vihaa kun Ryhmä Haun uutta hahmoa ei näkynytkään sarjassa.

Olisko tämänkertainen episodi nyt "penturaivo vol 2"?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Halla-aho sai erityiskohtelun, kun vaalitentti palautettiin ainoana ohjelmana jo sunnuntaina"

Niin, sekö olisi sitten ollut normaalia kohtelua Halla-aholle jos sitä ei olisi palautettu ollenkaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”Sama päätös olisi tehty joka tapauksessa”, Haakana vakuuttaa.

”Sehän oli vaaliohjelma, ja ohjelman häviäminen pariksi tunniksi herätti runsaasti julkisuutta. Vaalit lähestyvät ja halusimme palauttaa sen heti, jotta ei synny vaikutelmaa, että kyseessä olisi tarkoituksellinen päätös poistaa ohjelmia.”

Sama erityiskohtelu eli ohjelman nostaminen ainoana esiin jo sunnuntai-iltana olisi kaiketi tehty myös, jos puheenjohtaja olisi ollut tässä tentissä toinen? Tämähän palautti tenttien osalta parissa tunnissa normaalitilanteen, jossa kaikki jo tehdyt tentit ovat saatavilla.

”Kyllä, ja tenttijärjestys ratkaistiin arvalla.”

YLE keräsi järkyttynyttä palautetta myös erityisesti Oktonautit-lastenohjelman ystäviltä. Ei tainnut mennä kuin Strömsössä?

”Strömsö-sarjasta poistui väliaikaisesti kuitenkin vain yksi klippi, ja Oktonautit-jakso on saatu jo palautettua.”

Lapset ehkä ovat hieman kärsivällisempiä suosikkiohjelmansa odottelussa kuin henkisesti hyvin säilyneet haittaisänmaalliset ja muut koliikkiaikuiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuka sellaista vihjaisi? Luet tahallaan väärin. Putinin trolli tekee niin. Kierous on ei suomalaista. Tekouhrautuminen taas on kaikkialla vastenmielistä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

No oli syytäkin saada erityiskohtelua. Ilman painostusta odottaisimme varmaan vieläkin ohjelman palautumista.

Ylen moka, lopettakaa jo ruikuttaminen...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Keneen verrattuna Halla-aho sai erityiskohtelua? Juha Sipilään? Antti Rinteeseen?
Kyllä niin sai, hänen vaaliohjelmansa katosi Areenasta. Siinä oli se erityiskohtelu.
Nuo muut kadonneet ohjelmat eivät ole Halla-ahoon verrattavia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei erityiskohtelussa ollut mitään moitittavaa mutta yhtä kaikki ylen tekniikka keskittyi kuten kuuluikin juuri vaaliohjeman palauttamiseen. Sai siis erityiskohtelua suhteessa Strömsöhön kuten oli aiheellista. Nähtävästi sitäkään ei saa mainita kun ei ole pk.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #195

Ole hyvä vain. Kyllä mainita saa. Nuo asiat (ohjelmat) eivät vain ole millään tavoin verrattavissa. (jätetään sikseen, kyllä, ne ovat Areenassa)
Kaksi viikkoa ennen vaaleja sulkeutuu yhden ehdokkaan ohjelma, sillä on merkitystä hänelle ja ehkä koko maan politiikalle. Nuo muut ovat hupiohjelmia jotka voi katsoa milloin haluaa. Taitaa muutenkin olla niin että niitä katsellaan eniten suorina.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #197

Jos huoli koskee yhdenvertaista kohtelua, olisi kai ollut syytä alun alkaen esittää, että kaikki puheenjuhtajahaastattelut olisi julkaistu Areenalla vasta tänään?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #203

Ei olisi huono ajatus.
Emme kuitenkaan voi saada millimetrioikeutta tällaisissa asioissa.
Kun Yle huomasi, ja uskoisin että ovat itse huomanneet ensimmäisinä, niin kaikki tentit olisi voitu poistaa kunnes kaikki näkyvät.
Nyt annettiin Perussuomalaisille ilmaista näkyvyyttä jota he tietenkin käyttivät. Siitä ei voi moittia heitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #204

Taisi varsinainen pointtini mennä ohi. Kaikkia puheenjohtajatenttejä ei ollut edes julkaistu vielä. Kaikki muut puheenjohtajat, Halla-aho mukaan lukien, ovat siis saaneet etua Terhoon nähden.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #221

Ei mennyt, liittyy tuohon millimetrioikeuteen ja hyvään ajatukseen.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Halla-Ahon toiminnassa ei ollut välttämättä mitään moitittavaa. Jos hän huomaa, että Yle on tavalla tai toisella hävittänyt hänen tenttinsä areenasta, on äärimmäisen luontevaa, että hän yrittää a) saada tentin takaisin äänestäjien nähtäväksi, ja b) viestittää kansalle, että hänen tenttinsä on poistettu, ja tilanteeseen odotetaan korjausta. Se olisi liikaa vaadittu, että hän vain toteaisi, että tentti on poistettu, ja hän menettää arvokasta nettinäkyvyyttä (viikonloppuna juuri ennen ennakkoäänestyksen alkamista), ja jää näin muita puoluejohtajia heikompaan asemaan. On aivan kohtullista, että Halla-Aho sai näin hieman lisäjulkisuutta kompensoimaan menetettyä nettinäkyvyyttä. Moka oli Ylen, ei Halla-Ahon. Blogikirjoituksen otsikonkin soisi olevan enemmän piikittelyä Ylen kuin Halla-Ahon suuntaan.

Käyttäjän HannuKallonen kuva
Hannu Kallonen

Oletko Markku soitellut pyhänä Yleen? Vastattiinko? Oliko oikea henkilö tavoitettavissa?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Halla-aho näyttäisi olevan vaikutusvaltainen ihminen. Ennen ei ollut ;)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

ei tuo nyt Huusko pidä paikkaansa

ettäskehtaatnokyllähänsäkehtaat

Janne Rantala

Helkutin hyvä pöhinä tällä hetkellä vähän joka puolella tulee mielenkiintoiset vaalit.Onkohan koskaan käytännössä koko suomalainen media hyökännyt yhtä puoluetta vastaan taitaa olla ainutlaatuista Suomen historiassa :)Taitaa monen tulovirrat olla katkolla jos Hallaahosta tulee pääministeri ;)

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Tässä menee pisteet Halla-Aholle. Kuka tahansa olisi toiminut puolueen puheenjohtajana samoin. Vaaleihin aikaa kaksi viikkoa. Tosiasia on, että joku Ylellä sössi, se ei muuksi muutu millään selittelyllä. Oliko tahallista, on sitten jo eri juttu.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Itseasiassa tämä Jussi Halla-aho episodi on Ylen polittisen illuusion havaintoja siitä punavihervasemmistolaisuudesta joka vallitsee vieläkin Ylellä.
Nyt Yle Aamu-tv olleet punahabituksella viestiä tuoneen entisen kansanuutisten nyt Yle toimittaja Pirjo Auvisen poliisimaiset kuulustelut yksitellen eri aamuin politikkoa.

Kaikkkiaan pidän erkoisena sitä että kun me kansalaiset vaaleilla valitaan itseämme edustaamaan henkilön polittiseen luottamus tehtävään hän joutuu median inkvisiittorien hampaisiin siitä syystä, eritoten tätä osoittaa meidän veroilla toimiva Yle.

Täällä puheenvuorossa jo aiemmin kritisoitiin miksi polittisen kansanliikkeen edustajaa joutuu kuin oikeuden istunnon kuulusteltavaksi ja tuomittavaksi kun edustta ihan laillista puoluetta.

Nimi tentti jo osoittaa inkvisiittorimaisen otteen kun sen pitäsi olla sen kansaliikkeen polittisen illuusion infoa. Tälläisella tominnalla luodaan ikään kuin rikollinen kuva luottamustehtävään meidä valitsemista politikoista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Osaatpa kirjoittaa vaikeaselkoisesti. Eritoten lause:
"Nyt Yle Aamu-tv olleet punahabituksella viestiä tuoneen entisen kansanuutisten nyt Yle toimittaja Pirjo Auvisen poliisimaiset kuulustelut yksitellen eri aamuin politikkoa" edellyttää suorastaan mestarillista tulkintakykyä, jos sen mielii ymmärtää.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Juha sen yleläisilluusion kyllä ymmärtää kun on konaismielikuva hallussa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #212

”Yle on viime päivinä toiminut hyödyllisen idiootin tavoin poistaessaan yhden puheenjohtajan vaalitentit sivuiltaan ja sitten palauttaen sen. Mainoksen arvo on mittaamaton ja sponsorina koko kansan Yle. Kukaan ei ole vastuussa mistään”, Soini kirjoittaa.

Osa Ylen ohjelmista poistui järjestelmäpäivityksen vuoksi Yle Areenasta sunnuntaina. Halla-aho syytti Yleä hänen vaalitenttinsä poistamisesta. Ylen mukaan kyse oli siitä, että tiettyjen päivien Areena-sisällöt poistuivat.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Päätoimittaja Huusko raapaisi asiaa, joka vaatisi syvempää analyysia:
Sananvapaus ja teknokraattien valta.

Sitä mukaan, kun tiedonvälitys digitalisoituu, tiedon jakamiseen käytetyn teknologian hallinta on yhä harvempien käsissä.

Jo nyt obscure systeemin ylläpitäjä päättää, tai hänen kauttaan päätetään, kenellä on näkyvyys, kenellä ei. Epämieluisa kontentti ei mene läpi "teknisen vian" vuoksi.

Kenellä on kompetenssia haastaa väite "teknisestä viasta"?

Poliittinen sensuuri piiloutuu järjestelmäylläpitäjien selän taakse.

Pelkuriuutta.

Sääliksi käy admin:ja. Joku toinen ammatti voisi olla palkitsevampi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onhan höllähköllä Halla-aholla näkyvyyttä, mutta onko hänellä asiaa? Nämä ovat ilmastovaalit. Luonnon monimuotoisuusvaalit. Koulutusvaalit. Perhevaalit. Hoivavaalit. Tasa-arvovaalit. Ja vaalit, joilla Suomesta tehdään lapsiystävällisempi maa. Mutta mitä Jussi on näistä sanonut? No, ei mitään tolkullista.

Tapio Lehtimäki

Tolkku taitaa olla kuulijan korvassa. Tarkista, ettei korvakäytäviäsi tuki vihreät vaikkuklöntit.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #228

Ei minun korvissani mitään vikaa ole. Halla-ahon korvien välissä se vika on.

Tapio Lehtimäki Vastaus kommenttiin #230

Päinvastoin, puoluejohtajista juuri Halla-aholla tuntuu olevan kuivimmat purut vintillä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #234

Ainoa nykyisistä joka nalysoi asioita loogisesti ilman mitään paatosta.

Halla-aho on myös ainoa joka ei huuda päälle. Päällehuutaminen on sinänsä merkki siitä että tietää olevansa heikoilla ja pyrkii hiljentämään toisen.
Kun Halla-ahon päälke aletaan huutamaan hän vaikenee ja katsoo hieman tyrmistyneenä ja samalla huvittuneena.
Sivistyneeseen, asialliseen keskusteluun kuuluu juuri se että kuunnellaan rauhassa ja vastataan kun toinen on valmis.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Voisin vaikka lyödä pikku vedon siitä että kun vaalit ovat ohi niin "ilmastonmuutos" unohtuu enemmän tai vähemmän kokonaan.
Näinhän se taisi käydä metoo-hömpän kanssakin kun keksityt väitteet tulivat julkisuuteen mukaan lukien Louhimiehen mustamaalaaminen.

Kuuntelin muuten radiosta kun pari naispuolista toimittajaa tai mitä olivatkaan, keskustelivat äänerstämisestä ja toinen sanoi että "naisena minä äänestän naista".
Minkähänlainen meteli syntyisi jos joku sanoisi julkisuudessa, vaikkapa radiossa, että miehenä äänestän miestä?
Voi vain arvailla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #229

Ei siitä mitään meteliä syntyisi. Niinhän on tehty maailman sivu.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #231

Kas kun ei ole sattunut korvaan, ei ensimmäistäkään kertaa. Liekö kuulossa vikaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #232

Voi olla. Tai sitten ei kukaan sano sitä ääneen mutta kaikki tietää että niin tapahtuu. Naiset ääenstävät sekä naisia että miehiä, miehet lähes pelkästään miehiä. Lukutottumuksetkin muuten menevät aika usein näin: miehet lukee vain miesten kirjoittamia kirjoja, naiset naisten ja miesten. Mutta tämäkin asia on varmaan pikkuhiljaa muuttumassa. Suomea ei äänestetä takaisin 1930-luvulle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #233

Niin, ei ole siitä kyse kuka äänestää ketäkin vaan siitä että nainmen sanoo toiselle naiselle että hän naisena äänestää naista.
Onko tässä jotain epäselvää?
Jos mies siis sanoo vastaavan julkisuudessa niin siitä tulee meteli, ollaan rasistia ja sovinistia ja patriarkkaa ja ties mitä.
En viitso jankuttaa enempää.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kommentoija Lamminpää: "Ja vaalit, joilla Suomesta tehdään lapsiystävällisempi maa"

En ole varma onko tämä hyvä asia, mikäli lapsiystävällisyydellä tarkoitetaan vihreiden hiljaisesti hyväksymää linjaa, jonka tuloksista esimerkiksi Oulu on viimeaikoina tullut tunnetuksi.

Suojaikärajan poistolla ja muilla yhteiskuntaa mädättävillä ideoilla hekumoivat vihreät eivät ehkä ole se vakuuttavin entiteetti ajamaan lapsiystävällisyyttä.

Turvallisen kasvuympäristön vaaliminen on lapsiystävällisyyttä. PJ Halla-aho on mielestäni tässä asiassa hyvin aktiivinen. On hyvä valinta äänestää PS:ää, mikäli tämän asian kokee tärkeäksi. Äänen antaminen vihreille on vihateko lapsia kohtaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #239

Minulle on tärkeää sosiaalisesti tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen maailma. Näen, että yksittäisen ihmisen tilanteeseen vaikuttaa edelleen tausta ja ympäristö hyvinkin voimakkaasti. Kaikilla meillä ei ole samoja mahdollisuuksia hyvään elämään, siksi monipuoliseen koulutukseen pitää panostaa ja tarjota riittävästi tukea sitä tarvitseville lapsille ja nuorille. Tämä on lähtökohta hyvin toimivalle yhteiskunnalle; sen eteen täytyy tehdä töitä samalla kun edistetään tulevaisuuteemme kulmakiviä - yrittäjyyttä ja ilmastonmuutoksen ehkäisyä.

Perussuomalaiset pääsi haalitukseen ja heidän nuivan maahanmuuttopolitiikkansa vuoksi tänne tuli sadoittain paperittomia. He ovat suuressa syrjäytymisvaarassa. Kuinka ollakaan nyt ovat sitten kansainväliset rikollisjengitkin rantautuneet Suomeen, kun täällä alkaa olla sellaisten mukaan puhuttavia epätoivoisia. Äänen antaminen Halla-aholle ja perussuomalaisille on siis sekä typeryyden että rikollisuuden kannattamista.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #242
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #244

Semmoisia minulla on tapana kirjoittaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #242

Taitaa olla Kokoomuksella Pirkanmaalla ehdokkaa yksi jolla on tuomio törkestä pahoinpitelystä 2014 ja toinen jolla on tuomio törkeästä kirjanpitorikoksesta ja veropetoksesta.
Onko Äänen antaminen Kokoomukselle sama asia?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Onko Ritala Huuskon alter ego?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Onhan todella kummallista, että juuri Halla-ahon tentti poistui ja jos fiksu on niin poistaa muutamia muita kanssa, että selitys tuntuisi vakuuttavalta, että päivitys virhe. Uskoo ken tahtoo.

Samaten Yle ei tiennyt mikä on Halla-ahon koulutus tausta. Sekin varmaan lipsahdus?

Käyttäjän josajantti kuva
Josa Jäntti

Huusko - ei YLE niin tyhmä ole, että se pyyhkisi ainoastaan Halla - ahon osuuden pois. Se osoittaisi suurta tyhmyyttä ja sitä , että se ei hyväksy hänen mielipiteitään. Helpompi tapa on tehdä se niin, että poistetaan samalla muutama muu ohjelma samalla ja silloin voidaan todeta, että sattui teknillinen virhe - anteeksi, että Halla - ahokin kuului samaan ryppääseen. En ole perussuomalainen, mutta toivon tasapuolista kohtelua verorahoilla toimivalta YLE:ta . MTV: n vastaava ohjelma oli luokkaa parempi ja tasapuolisempi !

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”Yle on viime päivinä toiminut hyödyllisen idiootin tavoin poistaessaan yhden puheenjohtajan vaalitentit sivuiltaan ja sitten palauttaen sen. Mainoksen arvo on mittaamaton ja sponsorina koko kansan Yle. Kukaan ei ole vastuussa mistään”, Soini kirjoittaa.

Osa Ylen ohjelmista poistui järjestelmäpäivityksen vuoksi Yle Areenasta sunnuntaina. Halla-aho syytti Yleä hänen vaalitenttinsä poistamisesta. Ylen mukaan kyse oli siitä, että tiettyjen päivien Areena-sisällöt poistuivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset