Markku Huusko

Sellaista pokkaa ei Antti Rinteeltäkään löydy, että sivuuttaisi nyt naisen

  • Sdp:n Urpilainen, Heinäluoma ja Kumpula-Natri vuoden 2011 arkistokuvassa. Kuva: Alma Talent
    Sdp:n Urpilainen, Heinäluoma ja Kumpula-Natri vuoden 2011 arkistokuvassa. Kuva: Alma Talent

Antti Rinne ja hänen johtamansa sdp:n puolueväki tekevät parhaillaan täysillä töitä, jonka päämääränä on muodostaa Suomeen demarijohtoinen hallitus, jonkalainen on viimeksi nähty täällä vuosina 1999–2003.

Hallituspohjan pitäisi ratketa toukokuun kolmanteen päivään mennessä, eli viimeistään ensi viikon perjantaina. Hallituksen tulisi olla kasassa hallitusohjelmineen noin kuukauden kuluttua 27. toukokuuta.

Aikataulu on kireä, jotta uudet ministerit kykenisivät valmistautumaan huolella heinäkuun alussa alkavaan Suomen EU-puheenjohtajakauteen.

Tällä viikolla alkaa jo pudotuspeli, kun Rinne lähettää eduskuntapuolueille noin kymmenen kysymyksen patterinsa, jolla hän selvittää puolueiden sopivuutta yhteistyöhön käytyjen eduskuntavaalien ykköspuolueen sdp:n kanssa.

On melko oletettavaa, että esimerkiksi perussuomalaiset pudotetaan heti alkuerissä pois jollain napakalla täsmäkysymyksellä liittyen esimerkiksi Euroopan unioniin tai arvoihin.

Jakavaksi EU-kysymykseksi sopisi mainiosti sitoutuminen euroon tai EU:n sisämarkkinoihin.

Perussuomalaiset kun ajavat tulevalla EU-parlamenttikaudella sitä, että Euroopan tasolla luodaan ”hallitun euroeron menettelytavat”. Myös työvoiman vapaan liikkuvuuden EU-alueella perussuomalaiset tiputtaisi vapauksien joukosta pois.

Nämä ja monta muuta poikkeavuutta suhteessa muiden puolueiden näkemyksiin löytyvät perussuomalaisten tammikuussa julkaisemasta EU-vaaliohjelmasta.

 

Antti Rinteellä itsellään on vielä aikamoinen työ profiloitumisessa johtajaksi, joka ottaa huomioon sukupuolet tasapuolisesti. Hyvää on, että hän on luvannut tulevan hallituksen osalta, että naisten tai miesten osuus ei tulisi olemaan alle 40 prosenttia.

Samaan aikaan hänelle sattuu kuitenkin sellaisiakin lipsahduksia kuten vaali-iltana, jolloin hän kiitteli joukkojaan huudahtamalla ”Hyvä pojat, tytöt”, mistä Kauppalehden toimittaja Kyösti Jurvelin ansiokkaasti kirjoitti kolumnissaan.

Rinteen ”äijäfeminismin” seuraava mittauspiste on se, kun sdp pääsee suurimpana eduskuntapuolueena valitsemaan Suomelle Euroopan komission jäsenen eli komissaarin.

Suomen EU-jäsenyyden aikana paikalla on istunut kolme miestä: Erkki Liikanen (sdp), Olli Rehn (kesk) ja parhaillaan komissaarina toimiva Jyrki Katainen (kok).

Vaatisi aikamoista pokkaa, jos Jutta Urpilaisen sdp:n puheenjohtajan paikalta vuonna 2014 kammennut Rinne sivuuttaisi demarinaisten vuosi sitten esittämän tasa-arvoa korostaneen kannanoton.

”On kummallista, että tasa-arvon mallimaaksi julistautuneessa Suomessa on edelleen politiikan linnake, jonka lasikattoa naiset eivät ole murtaneet. Valitsemalla komissaariksi naisen voimme näyttää esimerkkiä ja samalla pitää yllä tasa-arvon agendaa EU- politiikassa”, demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen korosti.

 

Myös komissaarispekulaatioiden toinen vahva nainen (toinen on Jutta Urpilainen), europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri on tyytyväinen siitä, että nyt puhutaan EU-osaamisen lisäksi sukupuolesta.

Lue Miapetra Kumpula-Natrin tuore haastattelu Uudesta Suomesta täältä.

Jos Rinne sivuuttaa vahvojen demarinaisten tasa-arvonäkemykset komissaarivalinnassa, olisi se hänen poliittisen tulevaisuutensa kannalta todennäköisesti kohtalokasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varsinkin, jos häntä tästä asiasta muistutellaan, kuten nyt ansiokkaasti teet!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eero Heinäluoma - pelin politiikko - jo SAK:n osastopäällikkönä,
haikailee komissaaariksi.

P.s. Urpilainen on ulkoministeriehdokas. Vihreitten kannatus ei
siihen riitä .

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jutta Urpilainen olisi hyvä nimi ulkoministeriksi. Hänen todennäköisyyttään EU-komissaariksi laskee se, ettei ole ehdolla europarlamenttivaaleissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En usko, että demarit erityisemmin vastustaisivat Pekka Haaviston valintaa ulkoministeriksi. Eivät tietenkään Urpilaisenkaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Jos Vihreät hallituksessa, niin toivottavasti Haavisto ulkoministeriksi, ylivoimaisesti paras siihen tehtävään tämän hetken suomalaisista poliitikoista.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Mieluummin katsoisin enemmän sitä, että mitä edustajien yläpäässä liikkuu en sitä, että mitä alapäässä liikkuu.

Muutamia vuosia sitten erään pörssiyhtiön johtajanainen suutahti, että mitään sukupuolikiintiöitä ei tule asettaa hallituksiin, koska tuloksena tulee sitten niitä henkilöitä, keillä ei riitä sisu ja rohkeus tarttua asioihin. Hänelle kelpaa ainoastaan ne, ketkä uskaltavat tarttua toimiin ja sukupuolista ei ole kysymys.

Jos halutaan tasa-arvoa, niin sopii kysyä vihreiltä, että mitenkä heidän oma puolueensa sukupuolijakauma on?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uusista kansanedustajista lähes puolet on naisia. Äänestäjät ovat sitä mieltä, että sisukkuus ja rohkeus eivät ole kiinni sukupuolesta. Tämän pitää näkyä myös henkilövalinnoissa. Tuohon EU-komissaarin paikalle on tarjolla erittäin sisukkaita ja rohkeita naisia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Äänestäjät ovat sitä mieltä, että sisukkuus ja rohkeus eivät ole kiinni sukupuolesta."

Ne eivät olekaan kiinni sukupuolesta. Miksi siis outo tuputus aiheesta.. Eihän sukupuolella pitäisi olla väliä, vaan tehtävään parhaiten sopiva pitäisi valita. Vaikea käsittää näitä, joita sukupuoli kiinnostaa pätevyyden kohdalla jatkuvasti.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #10

@10. Minusta se on outoa, että Huusko jankkaa sukupuolesta vaikka sillä ei ole merkitystä, että miten kukin edustaja pestinsä hoitaa. Huusko tulee omasta mielestäni sortaneeksi miehiä korostamalla naisia liikaa ja sanoohan jo tasa-arvon opas, että ketään ei erotella sukupuolen mukaan ammateista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todellinen tasa-arvo on sokea kiintiöille, jotka edellyttävät jonkinlaisessa 40/60 -raamissa pysymistä. Tuollaisten raamien määritteleminen on osoitus seksistisestä ajattelutavasta. Ministerivalinnat pitäisi tehdä puhtaasti pätevyyden perusteella, vaikka kaikki olisivat naisia tai miehiä.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Lisäksi perustuslain mukaisesti "--ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia..."

Mutta miten tiukasti pitää tulkita sanaa "rehellinen"? Saako olla oikeuden antamia tuomioita viime vuosilta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikki tuomiot eivät perustu epärehellisyydelle, lain rikkominen on voinut tapahtua muustakin syystä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomessa on ollut valtakunnanoikeudessa tuomittu oikeusministerikin: Aarre Simonen. Juristien ja poliittisten vihollistenkin mielestä hoiti homman erinomaisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

"Sapeli-Simonen" hajotutti lakon 1948 Arabian tehtailla, josta lisänimi. Oli sentään varatuomari, johon nämä nykyiset maisterit eivät näytä jaksavat istua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Simonen taisi olla sisäministeri myös Kemi Oy:n lakkomellakoiden aikaan 1949, kun kaksi lakkolaista sai surmansa yhteenotossa poliisin kanssa. Poliisi oli aseistautunut jopa konepistoolein.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen Vastaus kommenttiin #19

Tiedän. Sapeli-Simonen. Eli tuon perustuslain kohta on aika kuollut kirjain.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Parasta valita pätevät ministerit ja pätevyys ei riipu sukupuolesta.

Unohtui taas Huuskolta mainitsematta, että Antti Rinne ei saa toimivaa hallitusta kasaan ilman kokoomuksen ja keskustan siunausta. Mutta persujen pudotus näyttää olevan mieliaiheita --- ei tahdo millään muistaa, että persut ovat maan toiseksi suurin puolue.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mikä laki sen määrää että komisaarin pitää olla yhden kansanedustajapaikan enemmistön saaneesta Sosialidemokraateista kun eduskunnassa on 62 % oikeisto enemmistö ja vasemmistolla on 38 % vähemmistö.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seppo Simonen sen meille kertoo, Keskusta kuuluu nykyisin poliittiseen oikeistoon, ei keskustaan, millaiseksi puolueeksi Santeri Alkio sen aikoinaan asemoi.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Arto Grandlund onko näin että sosialidemokratia poikkeaa marxilaisuudesta siten että sosialidemokraati vie hivuttamalla sosialismiin taasen marxilaisuudessa se on nopea tie vallankumouksen avulla. Elikä hivuttaako Antti Rinne meitä kohti sosialismia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kohta menee toksiseksi femininisyydeksi jos liikaa aletaan sukupuolta korostamaan kuten vihreissä jossa 85% on naisia mutta onneksi tässä kohtaa ei kyse ole vain siitä vaan Miapetra Kumpula-Natri tai Jutta Urpilainen valittaneen puhtaasti osaamisen perusteella joista jälkimmäinen valitaan mikäli on jo vanhat syntinsä demarien silmissä hyvittänyt.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos Artikulaatio-Antin mahdollisesti muodostamassa hallituksessa on jotakin hyvää, niin Jutta Urpilaisen ministeriys. Rinne ja kumppanit saivat jopa julkidemari Lasse Lehtisen käyttämään heistä nimitystä "talebanit", kun Urpilainen oli heitetty parvekkeelta lyhyehkön puoluejohtajuuden jälkeen.

Onneksi Jutta ei mätkähtänyt katuun, vaan alakerran parvekemarkiisiin, josta hän nyt ponnahtaa korkealle!

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Demokratian ikävä sivuvaikutus ovat nämä korvamerkityt nimitykset. Evaluoinnin perusteella pätevin pitäisi hommaan nimittää, vaikka tämä olisi muunsukupuolinen sitoutumaton piraatti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kaikki selvästi/valitettavasti eivät vielä pysty ajattelemaan noin selväjärkisesti ja vapaamielisesti - sääli.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

En lakkaa ihmettelemästä sitä pyhäksi muodostunutta yksimielisyyttä poliittisen kentän laidasta toiseen persuja lukuun ottamatta, että euro olisi Suomelle (ja muuallakin) hyväksi, kun kerran valtaosa taloustieteilijöistäkin on kertonut euron olleen epäonnistunut, jopa katastrofaalinen kokeilu.

Olisiko niin, että media on niin jumittunut euroon, että hyökkää raivopäisesti taloustietäjien mukaista kantaa vastaan, jolloin vain jo ennestään median hampaissa olevat persut uskaltautuvat sanomaan asian ääneen? Vai onko heidän kohdallaan kyse pelkästään nostalgisesta haikailusta markan ja muun menneisyyden perään.

Nimittäin paljon muuta hyvää sanottavaa ei persuista sitten olekaan.

Luulisi varsinkin vihervasemmiston kuuntelevan asiantuntijoita. Edellisellä hallituksella kun sellainen ei ollut tapana.

Mää ihmettelen tätä kauhiast.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sanottakoon vaikka niin, että juuri yksikään vakavasti otettava taloustieteilijä ei kannata euroeroa Suomelle. Aivan siitä riippumatta mitä mieltä hän muutoin olisi euron onnistuneisuudesta. Euroon kriittisesti suhtautuvat talouystieteilijät ovat yhtenä rintamana sitä mieltä, että Suomi ei enää voi yhtäkkiä erota eurosta. Huonosta ei pidä sukeltaa katastrofiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onhan sekin totta, että Suomen päättäjät sössäisivät talousasiat vähintään yhtä tehokkaasti kuin eurooppalaiset.

Väärällä tiellä on edetty liian pitkälle, jotta kannattaisi kääntyä takaisin. Mutta kannattaako silti jatkaa pitkin sitä samaa polkua, kun tiedetään ettei se johda mihinkään hyvään taai mahdollisesti jopa katastrofiin?

Olisiko keksittävä jokin muu ratkaisu?

En ole taloustieteilijä, joten en osaa sanoa mikä sellainen olisi. Arvelisin sellaisen silti olevan radikaali ja kivulias.

Mutta jottain tarttis tehrä.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Täällä periferiassa kun olemme niin markan kurssi huojuisi joka kerta kun esim. Putin antaisi jonkun monitulkintaisen kommentin.

Hyvinhän näyttää metsäteollisuus porskuttavan vaikka devalvaatiota ei ole käytetty muuta kuin ehkä sisäisesti jonkin verran.

Piensijoittajana olen ollut aivan tyytyväinen euroon puhumattakaan matkailijana kun esim. kolmen viime viikon sisällä olen yöpynyt Espanjassa, Portugalissa ja irlannissa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #23

On kummallista, että tasa-arvon mallimaaksi julistautuneessa Suomessa on edelleen politiikan linnake, jonka lasikattoa Perussuomalaiset eivät ole murtaneet. Valitsemalla komissaariksi Perussuomalaisen voimme näyttää esimerkkiä ja samalla pitää yllä tasa-arvon agendaa EU- politiikassa?

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Mutta mitään liittovaltiota edistävää ei voi hyväksyä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #26

Liittovaltio ei toimisi nyt - sen väkisin pystyttäminen johtaisi katastrofeihin ja lopulta koko rakennelman kaatumiseen ikävine seurannaisvaikutuksineen. Sitä en sano etteikö se joskus voisi toimia.. mutta se joskus ei välttämättä ole oman elinaikani aikana. Ihan jo yleisen rauhallisuudenkin ja sotien välttämisen takia en ole enää samaa mieltä kuin alta parikymppisenä... nuorempana liittovaltio ja vaikka pitkälti maapallo ilman erityisiä rajoja kuulostaa vielä ihan kivalta monelle.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Vakavasti otettavat asiantuntijat tunnista euromyönteisyydestä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

Esimerkiksi Sixten Korkman lukeutuu niihin, jotka ovat sitä mieltä, että liittyminen euroon "taisi" olla virhe Suomelle, mutta eroaminen siitä nyt olisi vielä suurempi virhe.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Luin kommentteja.

Puhutaan kauniisti totuuden-puhuja-naisesta ihmisen vapahtajana. Onko jotain tekemistä sukupuolen tai kielen kanssa?

Suomenkielisiä ja miehiä valmistetaan omakielisissä hartauksissa kohtaamaan Jumalan valtakunta sisällissodan sankarikummuissa. Että muistaisimme maan matosina pyytää armoa. Ihmiseltä ihmiselle.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Siis Urpilainen ja Tuomioja ministeriksi. Toinen menestynyt Kreikka tukija ja toinen Halosen globalisaatiolinjan jatkaja.

Käyttäjän JuhaniKallio kuva
Juhani Kallio

No tämähän on itsestään selvää, että Antti pökkää Jutan Euroopan kiertoradalle.
Missään nimessä Jutalla ei ole asiaa ministeriksi. Antti ei kestäisi vertailuja "kuka on hallituksen suosituin ministeri".

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jos pätevä hakija on nainen niin lisäpisteiden antaminen sen perusteella on puolusteltavissa. Ei siinä mitään. Tosiasiassa rysselillä on varmasti sananen sanottavanaan, ainakin kulisseissa. Sisäsiisti integraatiota kannattava puudeli olisi ihanne ehdokas.

Urpilainen pätevä miksi ei. Koulutus jäi kesken kun joutui luopumaan VVM:n pestistä sekä puheenjohtajuudesta. Enemmistö äänesti tuloksen. Jos tilanne on edelleen sama, no se ei ainakaan helpota Jutan asemaa SDP sisäisissä keskusteluissa.

Urpilaisella on yksi merkittävä rasite ja liittyy noihin surkuhupaisiin "vakuuksiin" Niille nauroivat Rhodoksen aasitkin ja eipä moisten perään kailotettu, kun jatko-osille tuli tarvetta. Nyt asia on jo vaiettu mutta tulee varmasti esiin tarvittaessa.

"Napakka lisäkysymys ja PS pudotetaan pois neuvotteluista" voi Huusko. Suomeksi kääntäen napakka vastaus lisäkysymykseen "Ei me tollasella ehdolla haluttais edes tulla ja pettää kannattajat." Se on niin yksinkertaista.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jussi Halla-aho on muuten ollut jo aika taipuisa tässä EU/euro-kysymyksessä. Vielä vuonna 2017, kun hän kamppaili puheenjohtajuudesta, näkemys oli toinen.

Iltalehti helmikuussa 2017:
Jussi Halla-aho haluaa eroon eurosta ja EU:sta: "Meidän pitäisi hypätä pois kyydistä"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201702142200...

Nyt hän ei kannata enää Suomen eroa EU:sta ja euroerovaatimuskin on vaihtunut ”hallitun euroeron menettelytapojen" luomiseksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olisiko niin että brittien ero EU:sta vaikuttaa niin työläältä ja näyttää aiheuttavan kaikenlaisia ongelmia että yksinkertainen "erotaan EU:sta" vaikuttaa aika tavalla sekasortoon menolta?
Ihmisille on ehkä selvinnyt että ei se tapahdu ihan "tuosta vaan"?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Taipuisa ja taipuisa. Jocke tuossa jo osui. Tuskin kenelläkään on ollut käsitystä miten eurosta erotaan. Muuttuvia tekijöitä on yksinkertaisesti liikaa. Eroavan maan talous, markkina-arvo. Junckerin krapula jne.

Mikäli brexitiä pidetään mittarina niin hankalaa on ja pienelle taloudelle vielä hankalampaa. Reaaliteetit muuttuvat ja on järjenkäyttöä miettiä uusiksi. Tällä hetkellä voisi kuvitella, että pienten samankokoisten talouksien kimppa voisi toimia. Kuten sanottu ei ole häpeä huilata hetki kunhan päämäärä säilyy.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Mikä on kun tulee näitä tuplia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse kannatan komissaariksi Kumpula-Natria. Hassumpi ei olisi Heidi Hautalakaan, mikäli demarit saisivat sekä pää- että ulkoministerin paikan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tässä nyt jaetaan valtaa ikään kuin olisi jo itsestään selvää, että Kokoomus olisi automaattisesti menossa Rinteen hallitukseen kölin alta vedettäväksi ?

Rinteellä ei ole hallitusta ilman Kokoomusta.

Jo tässä vaiheessa voidaan ennustaa vaalien 2023 suurin puolue ja vaalivoittaja, sillä tulevasta hallituksesta tuskin tulee mikään menestystarina ja uudistusten alullepanija.

SDP-SAK halunnee hallitusohjelmaansa kolmikannan turvaamista ja yleisitovuutta eli jähmettymistä edelleen ja Kokoomus mikäli hallitukseen suostuu, verokevennyksiä parempiosaisille.

Varsinaiset lehmänkaupat siis tulollaan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ei varmasti mene, Pakko toistaa aiempi våittämäni. Rinne pelasi yhden valttikortin poies jo ennen vaaleja. Perusuomalaisten boikotointi kasteli omat nilkat. Olkoonkin, että Ps ei Rinteen toivelistan ykkönen ole, mutta neuvotteluissa Ps vaihtoehto olisi ollut hyvä lisä, antanut vipuvartta neuvotteluihin.

Kokoomus sai jokerin ja tilannetta ei paranna se, että jos kok ei hallitukseen kelpaa on vastassa vahva oppositio. Niin tai näin pelisilmä kuitenkin petti.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Rinteellä on jo nyt Musta Pekka kädessä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tuplana tuli joten poistetaan.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Rinteelle taitaa olla varsin samantekevää, mitä muut puuhastelevat, kun itselle avautui lokoisa jättipalkkainen eduskunnan puhemiehen pesti erossa päivänpolitiikasta.
Viite:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/278270-antti-rint...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Rinteelle tuo pesti on varsin väliaikainen. Linkkaamassasi jutussakin sanotaan: "Uuden vaalikauden ensimetreillä vaalien suurimman puolueen puheenjohtaja nousee ensin puhemieheksi ja myöhemmin onnistuneiden hallitusneuvotteluiden jälkeen pääministeriksi."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"In our opinion, we should dismantle the common currency, the euro (...)" - Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli parin viikon takaisessa La Repubblica-lehden haastattelussa sitä mieltä, että euro tulisi purkaa.

https://www.youtube.com/watch?v=FQsh9Q1-T1Y kohdasta 5.20

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ihmeellistä jankutusta Halla-ahon sanomisista.
Aivna niin kuin jonku joskus sanoima olisi sitten ikiaikainen ja koskaan muuttumaton vähimmässäkään möäärin. Lapsellista jankutusa.
Reaalipolitiikka on reaalipolitiikkaa ja jos tavoitteena on joku niin eihän se tarkoita että kyseessä on ehdoton ja nyt heti asia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pari viikkoa sitten (ei "joskus") Halla-aho oli siis sitä mieltä, että Italian hallituspuolueet ovat hänelle liian vasemmistolaisia; ja että euro pitäisi purkaa. Rehellistä oppositiojohtajan puhetta äärioikealta.

Airi Pulkkinen

Halla-aho on ikuisesti syyllistetty pelkästä sanomisesta. Tiedättekö missä puolueessa on nyt eniten yrittäjätaustaisia kansanedustajia? Vastaus perussuomalaisissa. Ja kuka oli Suomen äänikuningas? Vastaus Halla-aho, 30 527 ääntä. Kansalaiset ovat oikeudentuntoisia ja suvaitsevaisia, eivätkä pidä ihmisten loputtomasta mollaamisesta. Perussuomalaisia kansanedustajia oli vielä kuukausi sitten 17, nyt 39, poliittisen historian saavutus.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miksi Rinteen pääministeriyttä pidetään niin varmana.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Urpilaisen valinta komissaariksi olisi kyllä aika karu "keskisormen näyttö" suomalaiselle työväestölle. Urpilainen edustaa Demarien oikeistosiipeä eli sopisi talouspoliittisten suosituksiensa perusteella paremmin Kokoomukseen.

Tämäkin puheenvuoro näyttäytyy siis "kannustuksena" Demareille oikeistolaisempaan politiikkaan. Journalistilta poliittinen kannanotto, "tasa-arvon" nimissä.

Toki jos valitsisivat naisen, jolla on hallussa kansantalouden toiminta rahatalouden mekaniikkaa myöten, niin sehän olisi hyvä. Mutta tätähän ei tule tapahtumaan, koska komisaarius on palkintovirka parhaille pyrkyreille.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eikö nuo komissaarit "osaamisalueet" riipu vähän siitä mitkä asia ko. komissaari saa hoitaakseen?

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Eu on talousunioni, ja vaikka ei olisi, on kaikki päätöksenteko budjettirajoitteisessa taloudenparadigmassa lopulta talouskysymyksiä. Ilman asianmukaista talousymmärrystä (MMT) on komisaari pelkkä kuunteluoppilas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset