Markku Huusko

Hussein al-Taeen tapaus olisi voinut jäädä avoimeksi ilman Anter Yasaa

  • Hussein al-Taee kesällä 2018 Suomi Areenassa. Kuva: Jenni Gästgivar / Alma Media
    Hussein al-Taee kesällä 2018 Suomi Areenassa. Kuva: Jenni Gästgivar / Alma Media

Kansanedustaja Hussein al-Taee (sdp) päätti eilen myöntää kiistanalaiset Facebook-kuvakaappaukset muista uskonnoista ja ihmisryhmistä omikseen. Hän julkaisi blogissaan anteeksipyynnön häpeällisistä teksteistään.

”Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä, jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä”, hän kirjoitti.

Al-Taeella olisi ollut kuukausia aikaa kertoa totuus teksteistä, mutta hän ei sitä ennen eduskuntavaaleja tehnyt. Kuvakaappauksia oli ollut liikkeellä ja päätynyt myös medialle.

STT oli kysynyt jo marraskuussa 2018 häneltä kuvakaappausten aitoudesta. Silloin hän piti niitä mustamaalausyrityksenä.

Tilanne alkoi muuttua al-Taeen totuuden peittelyn kannalta vaikeaksi eduskuntavaalien jälkeisenä päivänä 15.4. Tuolloin kansalaisaktivisti Anter Yasa julkaisi blogissaan kuvakaappauksia hänen some-kirjoituksistaan.

Al-Taeen nyt omikseen myöntämissä kirjoituksissa oli paljon asiattomuuksia ajatellen myös hänen myöhempää toimintaansa konfliktinratkaisujärjestö CMI:n palveluksessa. Hän vertasi esimerkiksi lokakuun lopulla 2014 Israelin valtiota terroristijärjestö Isikseen kirjoittamalla: ”Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja ISIkSen välillä, toinen on valloittajana paljon nuorempi”. 

Vuoden 2014 aikana hän toimi konsulttina Nobel-palkinnon saaneen Martti Ahtisaaren luomalle CMI:lle. Palkattuna rauhanvälittäjänä hän aloitti vuoden 2015 helmikuussa ja toimi tuossa roolissa aina siihen asti, kun tuli tässä kuussa valituksi eduskuntaan.

 

Al-Taee selitti eilen A-Studion haastattelussa häpeän tunteella sitä, miksi ei jo aikaisemmin myöntänyt tekstejä kirjoittamikseen.

”Häpesin. Paljon. Olen haudannut sen ihmisen, joka noita asioita kirjoitteli”, al-Taee totesi Ylen tv-haastattelussa.

Al-Taeen täysi tunnustus tuli lopulta sen jälkeen, kun israelilainen Jerusalem Post oli sunnuntaina julkaissut tekstin suomalaiskohusta. Tämä lehtijuttu oli tehnyt al-Taee-kohusta nyt myös kansainvälisen.

Uusi Suomi soitti CMI:hin maanantaina aamupäivällä saadakseen kommentin Jerusalem Postin juttuun. CMI oli peräämässä al-Taeeta kertomaan koko totuus, ja tästä oli Uudessa Suomessa uutisjuttu lähes julkaisuvalmis, mutta sitten kävi ilmi, että al-Taee oli julkaissut jo anteeksipyynnön blogissaan.

Soitimme iltapäivällä bloggauksen julkaisun jälkeen uudelleen CMI:hin. Hussein al-Taeen anteeksipyynnön lukenut toiminnanjohtaja Tuija Talvitie kertoi Uudelle Suomelle pitävänsä ulostuloa rohkeana ja aitona tekona.

”Se Hussein, jonka me tunnemme, kirjoittaa juuri tällaisen anteeksipyynnön. Tämä on johdonmukaista käytöstä. Meillä ei ole mitään syytä epäillä, että olisi muita tarkoitusperiä”, Talvitie sanoi haastattelussa.

 

Kuvakaappaukset blogissaan julkaissut Anter Yasa oli laittanut eduskuntavaalien jälkeisellä viikolla kaksi al-Taee-tekstiään myös Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalveluun. Uusi Suomi poisti tekstit palvelustaan, koska ne sisälsivät materiaalia, jonka se katsoi rikkovan palvelun sääntöjä vastaan.

Uusi Suomi ei laita mainittuja tekstejä näkyviin palvelussaan, koska niissä on myös voimakasta spekulointia ja väitteitä, joiden todenperäisyys ei edelleenkään ole tullut vahvistetuksi.

Anter Yasa teki arvokkaan teon, kun hän toi esiin epäkohdan liittyen kansanedustaja Hussein al-Taeen some-toimintaan takavuosina. Ilman Yasan aktiivisuutta totuus esillä olleiden kuvakaappausten aitoudesta olisi saattanut jäädä hämäräksi ja tapaus jäädä avoimeksi vaikka kuinka pitkäksi ajaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (249 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Anter Yasa teki arvokkaan teon, kun hän toi esiin epäkohdan liittyen kansanedustaja Hussein al-Taeen some-toimintaan takavuosina. Ilman Yasan aktiivisuutta totuus esillä olleiden kuvakaappausten aitoudesta olisi saattanut jäädä hämäräksi ja tapaus jäädä avoimeksi vaikka kuinka pitkäksi ajaksi."

Päättelen Yasan profiilin kuvattomuudesta, että tämä pilliinviheltäjä on edelleen blokattu Puheenvuorosta tekstiensä vuoksi? Siinä kiitos asian paljastamisesta?

Edit. Pitääkö Yasan esittelyssään sanoma tieto paikkansa:
"Uusi Suomi poisti kaksi blogijulkaisuani Hussein al-Taeesta ja antoi ikuisen kirjoituskiellon ilman varoituksia. Samalla he tekivät uutisen perustuen blogikirjoitukseeni. "

???

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Yasa on kovin vallaton toki somessa. Sinällään ymmärrän. Mutta toisaalta hän osuu oikeaan suht usein.

Pelkästään demareiden osalta meillä voisi olla "lelusalakuljettaja" Rami eduskunnassa nyt ilman Yasan demareille ikäviä paljastuksia. Nyt yhdessä al Taeessakin on kestämistä ellei täysin usko miehen erityisen taitaviin retoriikan tuotoksiin - uskon että moni uskoo, nuo katumusmateriaalit ovat erittäin hyvin/ammattimaisesti tehtyjä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Niin blogi kuin sen kommentitkin (ml. omani) käsittelevät Yasaa, joka on siis itse estetty osallistumasta häntä koskevaan keskusteluun. En tiedä onko se Puheenvuoron sääntöjen mukaista mutta kovin reilua se ei ainakaan ole.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #4

Valtamedia edustava julkaisu ei tykkää kun heidän hehkuttama asiantuntija osoittautuu joksikin aivan muuksi.

Maan tapa on, että mahdollisimman pitkään kiistetään kaikki kielteistä julkisuuta omasta suojatista, kunnes sitten eivät enää kehtaa ja ottavat kaiken kunnian toisen paljastuksista.

Tämä on sitä ns. laatujournalismi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

Lokaa lentää varmaan jo YouTubessa. Siellä on vaihtoehtomediaa niin paljon että silmiin koskee.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uusi Suomi poistaa kirjoitusoikeudet yleensä varoitusten jälkeen. Tässä ei ole kyse poikkeustapauksesta.

Kirjoituskielto on yleensä määräaikainen. Tässä ei ole kyse poikkeustapauksesta.

Tässä alla ensimmäinen uutinen, jonka olemme tehneet aiheesta. Se ei ole blogista tehty, vaan vastauksesta siihen.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/278027-sdpn-uusi-...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Yleensä."
Tarkoittaako tuo että Yasan varoitustili oli jo aikaisemmin täyttymässä ja hänen väitteensä siitä että kirjoitusoikeudet poistettiin ilman varoituksia on väärä?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #11

En mene tässä tarkempiin yksityiskohtiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

Aloitat blogin Yasasta mutta et kommentoi tarkentavia kysymyksiä?
Ok, oma tupa oma lupa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #18

Mukavaa, että yksittäisiä blogisteja tuodaan kuitenkin esille päätoimittajan toimesta tällä tavoin.

Jos blogi on poistettu, kun julkaisujen aitoutta ei ole voitu varmistaa niin sehän on vain Suomen lakienkin vuoksi velvoite, ettei palvelu ylläpidä laittomaksi katsottavaa materiaalia ns. mustamaalaamismielessä.

Tällöinhän ei vielä varmuutta ollut ja Hussein ei ollut tullut ulos näiden asioiden kanssa vielä.

Ylläpitäjät eivät siis ole tehneet mitään väärin, mistä pitäisi pyytää anteeksi blogistilta: kuten monet ovat palvelussa vaatineet.

Markun blogi on jokatapauksessa lopputeksteineen kunnianosoitus blogistille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

Materiaalihan ei missään tapauksessa ollut "laittomaksi katsottavaa" vaan totuudenmukaista. Tässä on tullut toimitukselle arviointivirhe. Sellaista sattuu mutta vähemmän kunniakasta on että toimitus ei korjaa virhettään vaan blogit ovat edelleen poissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #34

Kaikki "totuudenmukaista?" Muistaakseni Yasa esitti kyllä varsin villejä spekulaatioita ja syytöksiä sinne tänne, myös al-Taeen isään liittyen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #37

Vastasin kommenttiin jossa puhuttiin julkaisujen aitoudesta.
Julkaisuilla oletan tarkoitetun kuvakaappauksia al-Taeen kirjoituksista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #39

OK - "Uusi Suomi ei laita mainittuja tekstejä näkyviin palvelussaan, koska niissä on myös voimakasta spekulointia ja väitteitä, joiden todenperäisyys ei edelleenkään ole tullut vahvistetuksi" - Huusko blogissaan

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #12

Anter Yasan tapauksesta ei välttämättä tarvitse kertoa yksityiskohtia, mutta muiden kirjoittajien kannalta olisi hyvä, jos ohjeet olisivat selvät. Mikä on sallittua ja mikä ei? Kiinostaisi tietää esimerkiksi, onko somen kuvakaappausten (sellaisten joiden aitoutta ei voi helposti varmistaa) esittäminen ok vai ei. Jutusta jää helposti se kuva, että ei ole ok.

Kai Anter Yasan kirjoituksia voi näin jälkikäteen pitää onnistuneena tutkivana somejournalismina, ainakin niiltä osin kuin tässä artikkelissa niistä ja niiden vaikutuksesta kerrottiin. Tällaista Puheenvuoro varmaankin haluaa lisääkin. Vai haluaako?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #181

"...onko somen kuvakaappausten (sellaisten joiden aitoutta ei voi helposti varmistaa) esittäminen ok vai ei."

Muulloin menee läpi, mutta jos vihervasemmistolainen ilmiantaa, niin bannia tulee.
~ nimim. 'Kokemusta on'

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #184

Tiettyä vinoumaa voi Puheenvuoron / US:n kohdalla tietenkin epäillä. Ei poikkeaisi tämän ajan medianormista. Ainakaan toisen suuntaista vinoumaa ei epäillä. :-)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #181

Puheenvuoro haluaa olla edistämässä asiallista yhteiskunnallista keskustelua.

Tässä vielä keskusteluohjeemme eli sääntömme:

Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
Älä haasta riitaa.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käyttäydy häiritsevästi. Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.

Kaikki yksittäiset kirjoitukset, joista meille asiattomiin ilmoitetaan, katsotaan erikseen. Päätös jättämisestä palveluun tai poistamisesta tehdään aina toimituksessa.

Keskusteluohje: https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje
Käyttöehdot: https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #200

Tuolla perusteella oletan, että sellaisten somen kuvakaappausten, joiden aitoutta ei voi helposti varmistaa, esittäminen on ok. Niihin pitäisi kai reagoida vain siinä tapauksessa, että joku osoittaa riittävän uskottavasti niiden rikkovan jotain noista säännöistä. Se että joku sanoo, että joku kuvakaappaus on väärennös, ei kai vielä riitä viestin poistamisen, sillä kuten tässä keskustellussakin tapauksessa, asia voi olla kummin päin vain.

Noin yleisemmin, toivon että Puheenvuoro ei valitse sellaista linjaa, että viestejä poistetaan sillä perusteella, että joku väittää niiden olevan sääntöjen vastaisia, vaan vasta sitten, kun niiden todetaan olevan sääntöjen vastaisia. Näin siksi, että muuten tilanne luisuu helposti siihen, että toisten viestejä ilmiannetaan poliittisista tai henkilökohtaisista kiusantekosyistä.

Koska "Puheenvuoro haluaa olla edistämässä asiallista yhteiskunnallista keskustelua", hyvä linja olisi sellainen, jossa keskustelun kaikille osapuolille taataan mahdollisimman laaja mahdollisuus esittää mielipiteitä, ja kirjoituksia ja kirjoitusoikeuksia poistetaan vain silloin, kun se on selvästi tarpeen joko lain kunnioittamisen vaatimusten tai Puheenvuoron keskustelujen toimivuuden vuoksi. Ei siis muodinmukaisia puhdistuksia, vaan mieluummin hyvin perusteltuja sääntöjä, jotka ovat kaikille samat. Sille ei voi mitään, että joskus joku ei pidä joistain esitetyistä ajatuksista, tai itseensä kohdistuvasta kritiikistä. Hyvä keskustelu sallii kaiken tuonkin, kunhan esitystapa on riittävän asiallinen ja lain ja sääntöjen mukainen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #209

Toinen US:n itseluotu tekosyy on ns. kuvattomuus.
Vaikka olin ladannut naamakuvani ja varmistanut, että se näkyi profiilissina, se ei jostain teknisestä syystä johtuen tullut näkyviin kommenteissani. Tästä syystä tämän maailman sinipetraritalat saivat tilini suljettua.

Way to go, Huusko.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

No minne on kadotettu esimerkiksi Risto Koivunen?
Hän on tamperelainen tekniikan tohtori ja syvällinen osaaja. Hän valitteli minulle olevansa varmaan ikuisessa bannassa Uuteen Suomeen. Perusteluja sille ei ole annettu.
Vapauttakaa toki Risto kirjoittelemaan, koska hän ei kirjoita mitään pahaa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #66

Entä Eero Mattila? Toi esiin lehden, jonka nimeä en uskalla mainita täällä, tökerön toiminnan. 2v bannia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #66

Riston sukunimi on Koivula. Onhan hänellä asiallistakin asiaa. Kaikilla eri palstoilla hänen kirjoituksensa ovat ennen pitkää kuitenkin lopulta vajonneet poikkeuksellisen törkeisiin perusteettomiin henkilökohtaisiin loukkauksiin ja niin sanottuun floodaamiseen, hirvittävän pitkien sitaattien ketjuttamiseen. Ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, että hän "ei kirjoita mitään pahaa".

Marko Vainionpää

Jos Hitler olisi ilmoittanut olevansa syytön, niin te olisitte bannaneet muuta väittävät. Ymmärrätkö miten sinä tuhosit suomalaisen median uskottavuutta. Katsotaan mitä ulkomailla ollaan mieltä Uudesta Suomesta ja Huuskosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ajatuksia herättävää on wikissä al-Taeen lapsuudesta ja nuoruudesta kirjoitetussa osiossa. Lyhyen työrupeamansa jälkeen CMI:ssä ryhtyykin politikoimaan eli osallistumaan suomalaiseen politiikkaan. Miten on, onko tälläkin oma osuutensa voida vaikuttaa Irakin asioihin suuressa mittakaavassa? Aiemminhan hänen tarkoituksensa oli palata takaisin Irakiin 2025, mutta eilisen ilmoituksensa mukaan se ei ole enää kuviossa mukana. Mikä mahtoi loppujen lopulta muuttaa mielen lopullisesti paluusta synnyinmaahan? Tätä hän ei kertonut.

"Hussein al-Taee, vanhin seitsemästä lapsesta, opiskeli lukion jälkeen Vantaalla automaatiotekniikkaa mutta kertoi lopettaneensa, koska ei kokenut sillä tutkinnolla voivansa vaikuttaa Irakin asioihin suuressa mittakaavassa. Sen jälkeen hän opiskeli liiketaloutta ja kansainvälisiä suhteita Englannissa ja Suomessa sekä kauppatieteitä ja kansainvälistä politiikkaa Varsovassa.[6]"

"Isä Asaad al-Taeesta tuli sittemmin islamistista SCIRI-puoluetta edustanut[10] Najafin kuvernööri ja suurlähettiläs.[8][7]"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hussein_al-Taee

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Anter Yasa on lyhyen ajan sisään paljastanut kaksi demaria yhteiskunnan huipulta huijareiksi. Voidaankin perustellusti kysyä, miksi ammattitoimittajat eivät pysty samaan.

Ylen eilisessä sinänsä ansiokkaassa haastattelussa särähti pahasti kun Yle kertoi iltapäivälehtien tuoneen julki al-Taeen toiminnan.

Kunnia sille jolle se kuuluu. Anter Yasaa voidaan pitää al-Taeen jutussa täysin ylivoimaisena mitä tulee ammattitaitoon, paljastuksiin ja käytettyihin lähteisiin. Kysymys kuuluukin, pitäisikö kaveri palkita jotenkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Anter Yasa voi blogistina/kansalaisjournalistina ottaa sellaisia vapauksia joita journalistisin periaattein toimivalla medialla ei ole. Ymmärrän ihan hyvin "valtamedian" vastahakoisuuden julkaista näinkin kovia juttuja ilman että niistä on 100% varmuutta.

Mutta olen samaa mieltä siitä, että heillä olisi ollut kaikki mahdollisuudet selvittää asia jos ammattitaitoa, resursseja ja tahtoa olisi riittänyt. Nyt näyttää siltä että asia on mielummin haudattu pöytälaatikoihin.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Tämä.

Ironian määrää lisää mielestäni se että samana päivänä kun Yasan blogit poistettiin, Markku Huusko aloitti itkemisen mediassa siitä miten hänen toimittaja ystävältään otettiin mikrofoni pois(https://tinyurl.com/y3d5lf6z). Se että kehdataan valittaa sensuurista, ja sitten poistetaan OIKEASTI relevanttia tietoa kansalaisilta, varsinkin ottaen huomioon että elämme edelleen vaalikautta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ammattitoimittajilla on yleensä lähteitä tiedossa ja he pystyvät parhaimmillaan käyttää asiantuntijoita noiden lähteiden kaivamiseksi ja luotettavuuden selvittämiseksi. Liian kova juttu liian hyvästä ihmisestä voi merkitä mappi ööhön joutumista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Ymmärrän ihan hyvin "valtamedian" vastahakoisuuden julkaista näinkin kovia juttuja ilman että niistä on 100% varmuutta"

Mutta kyllä Me Too jutut menee vaikka ilman todisteita saatikka Christmas Brothersin jutut!

Kyll taitaa vain niin olla että etikka on mikä pettää toimittajat, ei ole oman agendan mukaista, jolloin ei halua tehdäkään asialle mitään.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #22

Sääliksi käy Anter Yasaa, mies tekee sen mitä oikeiden journalistien tulisi tehdä. Ja mitenkä sitten oikeat journalistit kiittävät häntä? Bannaamalla keskustelusta, mustalistaamalla hänet, hänen tekonsankin ylipäätään myönnetään vasta sitten kun niitä ei voi täysin kasvojaan menettämättä enää kiistää.

Jos tämän paljastuksen olisi tehnyt joku muu, niin tätä henkilöä olisi aivan varmasti haastateltu suorasti mediassa, hänet olisi luultavasti kutsuttu ylen lähetykseen. Ei tosin Anter Yasaa, joillekin on jäänyt vähän jotain hampaankoloon kun kerran jo yhden "hyvän ihmisen" paljasti

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #22

Hyvin verrattu. Metoo-kiljunta on hyvä esimerkki siitä miten media lynkkaa ihmisiä ilman pienimpiäkään faktoja ja julkaisuperusteeksi riittää jonkun hörhön väite.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ainakin Yasan omasta mielestä hänet pitäisi palkita jotenkin. Näin Yasa äsken Twitterissä:

"Tieto ja osaamus kelpaa, mutta paikan tullen sensuuri iskee ja esitetään ettei minua ole olemassakaan. Tehkää itse työnne. Tämä olkoot ilmainen konsultaatio. Seuraava kerta on 15e/min puhelimessa ja 300e/tunti paikanpäällä #mustalista @yleuutiset"

https://twitter.com/YasaAnter/status/1123191311488...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Aistinko Jounilta sellaista pohjavirettä että Yasan toimintaa tekisi mieli arvostella? Sokea reettakin näkee viitekehyksestä että Yasa leukailee.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #45

Aistit aivan oikein. Yasa on haukkunut Uutta Suomea Twitterissä "valemediaksi," mikä on täysin päätön syytös.

Nyt Yasa kehuu Twitterissä nauhoittaneensa puhelunsa Yleisradion kanssa : D

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #50

Se mitä Yasa nyt tekee twitterissä on irrelevanttia siihen nähden että hän on toiminnallaan paljastanut kaksi puolueesi velikultaa. Ilman Yasaa Al-Taeen lisäksi eduskunnassa voisi istua lelusalakuljettajakin...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Al-Taee kertoo häpeävänsä niitä ennakkoluuloja, ajatuksia ja kieltä, joita hän on käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista ja muista ihmisryhmistä. Juutalaisia lukuun ottamatta Halla-aho on solvannut noita kaikkia (tosin shiioja yhtä lailla kuin sunneja), mutta ei ole kertonut häpeävänsä tai katuvansa mitään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mutku Halla-aho.

Erona noiden kahden välillä on ainakin se, että H-a ei ole koskaan valehdellut että joku muu olisi tekstit kirjoittanut tai että ne on pantu julkisuuteen vain häntä mustamaalatakseen. Muuten ajatukset ovat toki vastenmielisyydessään rinnasteisia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, Eeva Joenpelto on ehtinyt ennen kuolemaansa kirjoittaa Jussista jo romaaninkin. Sen nimi on Avoin, hellä ja katumaton.

Yleensä ihmisiä oksettaa vasta vapun jälkeen, mutta al-Taeen ympärillä on kyllä nyt sellainen jeesustelu menossa että saattaa laatta lentää jo ennen aattoiltaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #101

Kommenttiketjussa oli huvittavaa kun joku luuli että SDP:llä ja PS:lla on saman verran kansanedustajia jos al-Taee heitetään ryhmästä. Tähän harhaluuloon perustunee persujen into heivata al-Taee ulos.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #107
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #113

Jos al-Taee lähtee, toinen SDP:n edustaja nousee tilalle. Eduskunta ei jää 199-paikkaiseksi.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #115

Tuo on itsestään selvää, mutta kommenttiketjun avauskommentissa puhuttiin siitä, erotetaanko al-Taee SDP:n rymästä, ei eduskunnasta erottamisesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #107

Jos al-Taee erotetaan SDP:n ryhmästä, sen paikkaluku putoaa yhdellä eli samaan kuin PS.
Hänen tilalleen tulee varaedustaja vain, jos al-Taee saadaan ulos eduskunnasta, mikä voi olla vaikeampi tapaus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Ai sinä ajattelet että al-Taee muodostaisi oman ryhmänsä niin kuin Hjallis Harkimo? Ei sillä ehkä ihan niin iso ego ole.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #176

Iso ego tai ei, mutta jos mikään muu ryhmä ei huoli porukkaansa.

Hjallis lähti Kokoomuksesta vapaaehtoisesti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #179

Näillä näkymin al-Taee ei ole loikkaamassa persuihin, vaikka sitä epäilemättä jo toivotaan. Onhan siellä päättömät FB-päivitykset enempi sääntö kuin poikkeus. Maassa maan tavalla, ja persulandia on ihan oma maansa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #180

Eikä Olli Immonen loikannut Vihreisiin, vaikka erotettiin PS-eduskuntaryhmästä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #193

"Luulenpa ettei vihreillä ole mitään käyttöä moiselle natsipojulle."

No miksi kuvittet, että PS:lla olisi sitten käyttöä demarien natsipojulle?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #201

No ihan sen takia kun siellä on niitä jo ennestään Immosesta alkaen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #193

M.L:" jossa poseerasi valokuvaajalle yhdessä kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivien kanssa. "

Jösses sentään, miten se nyt tolleen meni tekemään. Pitäsköhän se kivittää?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #213

Ei tietenkään. Riittää että äänestäjät tekevät oikean johtopäätöksen: ei jatkoon.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #216

Toiveesi ei toteutunut, meni jatkoon.
Oulun vaalipiirin äänestäjät tavallista tyhmempiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #222
Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kyllähän se H-a näyttää jotain katuvan kun sanoo, että ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Onhan Halla-aho katunut joitakin, sanonut ettei ole samaa mieltä enää joistakin jne jne. Aikaa kirjoituksista yleensä luokkaa 15 vuotta. Mutta ei niitäkään anteeksi anneta :) osa noista kirjoituksista on myös niin paljon kontekstista irroitettu etten varmaan itsekään pyytäisi anteeksi. Jos haluaa vääntää, niin varmasti saa mustastakin valkoista. Enemmän huomioin kaksinaismoralismia, jonka näkee esim. katsomalla kuplissaan elävien some-ryhmiä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Toki H-a on myös saanut oikeuden tuomion ja sen sovittanut. Onhan tuolla seikalla merkitystä. Vai onko oikein, että pitää olla kaksinkertainen rangaistus? Johan nyt jokseenkin joka päivä tälläkin alustalla saa lukea H-ahon yli vuosikymmen sitten kirjoitetuista kirjoituksista syyttelyjä edelleen. Kaksoisstandarit ovat toisaalla hyväksyttäviä ja toisaalla ei sitten saisi keskustella laisinkaan.

Sitä paitsi minun mielestäni al-Taeen fb-kirjoittelut ovat paljon enemmän moitittavia. Joka suhteessa ja varsinkin huomioiden hänen CMI työsuhteensa ja nyttemmin kansanedustajaksi pååsemisen valehtelun voimin. Osa tästä viimeisestä valinnasta lohkeaa meidän toimittajakunnalle, joka ei jostain syystä uskalla tai halua kohdistaa tutkintaa tiettyjä tahoja kohtaan. Tällaisesta "saamattomuudesta" saattaa ajan saatossa kehkeytyä suurtakin haittaa, jopa vahinkoa, maallemme.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #32

Onhan Halla-ahokin päässyt peräti mepiksi saakka luikuria laskettelemalla. Koskahan Halla-aho pyytää värikkäitä julkisia nuoruudenpäiväkirjojaan anteeksi vihreiltä naisilta, muslimeilta, homoilta, kreikkalaisilta ja Suomen somaleilta? Sitä odotellessa on hauska seurata tätä vouhotusta ja pöyristelyä mikä Husein al-Taeen ympärillä nyt on. Jotenkin tulee mieleen että joillakin on kaksoisstandardi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #74

Yhtä typerä on vaatia anteeksipyyntö vuosien takaisista kirjoituksista, oli kirjoittaja kuka tahansa.

Toisaalla valtakunnansyyttäjä voisi olla johdonmukainen, ja kohdella ihmiset yhdenvertaisena oli ne sitten perussuomalaisissa tai demareissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79

Kirjoitukset ovat rasistisia ja homovastaisia, enkä minä niitä hyväksy, saati että olisin niitä puolustamassa. Jotenkin nyt vain tuntuu siltä, että juuri perussuomalaisten kannattajat ovat innokkaimpina vaatimassa a-Taeen päätä vadille. Edes julkinen katuminen ja lukuisat anteeksipyynnöt eivät tunnu riittävän, vaan ihan yleisesti vaaditaan al-Taeen eroa kansanedustajan tehtävästä. Tätä ihmettelin vähän, kunnes joku kommentoija lipsautti siihen todellisen syyn. Hänen mukaansa SDP ei sitten enää olisi suurin puolue, vaan hallituksen muodostaminen siirtyisi Jussi Halla-ahon tehtäväksi. Paljon on toiveita ja vähän tietoa sillä joka moista toivoo.

Muistelen hämärästi joskus kuulleeni sellaisista asioista kuin katumus, anteeksipyyntö ja anteeksianto, mutta kaikki ilmeisesti eivät ole. Lisäksi tässäkin pitää olla samat säännöt kaikille.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #82

Asioista jotain ymmärtävät tietävät että se eroaminen tai erottaminen eduskunnasta ei käy sormen napsauttamalla, itse muistan Kauko Juhantalon erottamista se ole melko pitkä ja aika viepä prosessi.

Muutama FB päivityksiä jossa ladellaan omia totuuksia ei ole minun mielestä niin vakava asia.

Itse sain tuomion kansankiihotuksesta yhdestä kommentista tällä samalla alustalla, jossa itse asiassa kehotin kyynisesti muslimeja jatkamaan entiseen malliin.

Al-taella oli tuossa aika monta astetta rankempaa teksti, joten valtakunnan syyttäjä vois olla tasapuolinen ja virittää tutkinnan kansanryhmien vastaisesta kiihotuksesta, vaikka Al-tae on demari.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #92

Onhan tuosta jo oikeuskanslerille kerrottu. Saa nähdä mitä siitä seuraa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #82

#82 Mika Lamminpää,

minä olen aina äänestänyt persuja siitä asti kun Halla-aho ensimmäisen kerran lähti ehdolle. Kerran tosin aloin jo olemaan katumamielellä ja se oli silloin kun Soinin Timppa käänteli takkia niin urakalla että päässä alkoi kiehua. No onneksi hänestä päästiin eroon koska muuten olisi jotain pikkupoppoota pitänyt äänestää.

MUTTA myös tämän al Taeen suhteen olen samaa mieltä kuin kaikkien vihapuheesta syytettynä olleiden persujen (tai muiden) suhteen. Eli että koko laki on idioottmainen. Jos joku nyt haluaa haukkua jotain kansanryhmää niin haukkukoon aivan vapaasti. Mitä siitä itkemään. Ja toisaalta tietyissä kohdin al Taee oli myös ihan oikeassa. Esim. Saudi-Arabian johto on täysin syvältä kuten maan järjestelmä muutenkin. Vai löytyykö mukamas vaikkapa täältä joitain, jotka fanittaa näitä toimittajien hapottajia, homojen hirttäjiä, kansanmurhaa siellä eteläisessä naapurissaan suorittavia ja muita törkeitä ihmisoikeusrikkomuksia tekeviä hallitsijoita? Minä en ainakaan.

Ne muut al Taeen mielipiteet sen sijaan nyt vähän sitten oli mitä oli, mutta kyllä tyhmiäkin mielipiteitä pitää saada tuoda esiin ilman että oikeuslaitos alkaa siitä itkemään. Enintään tyhmien näkemysten esiin tuoja tekee vain itsestään tyhmän. Jotkut tappo- ja murhauhkaukset, yms. on sitten eriasia ja niihin pitää puuttua mutta niihin meillä nyt jo muutenkin on lait olemassa.

Sen sijaan jos toivoo, että Saudia-Arabian johto pitäisi tappaa (kuten Al Taee toivoi), niin so what? Tuskin näet kukaan - edes saudien johto - on niin tyhmä/tyhmiä, että kuvittelee, että nyt tämä al Taee lähtee täältä saudeihin vähän murhailemaan... Toisekseen saudien johdolla on ihan kotimaassaankin lukemattomasti paljon pahempia uhkia kuin joku Suomessa someen kirjoitteleva al Taee eli todellakin so what.

ps. en kuulu PS puolueeseen koska en halua sitoutua mihinkään. Esim. eurovaaleissa tulen äänestämään Junes Lokkaa (joka siis ei kuulu PS:iin ja on siis tämä Oulun ahdistelut julkisuuteen nostanut sälli).

ps2. SDP on mielestä suhteellisen vastenmielinen ja populistinen puolue, mutta siitä huolimatta haluan tässä yhteydessä puolustaa al Taeen sananvapautta vaikka suurimmasta osaa hänen näkemyksistään en samaa mieltä olekaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #79

"Toisaalla valtakunnansyyttäjä voisi olla johdonmukainen, ja kohdella ihmiset..."

Voisi, joas haluaisi ja uskaltaisi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #74

Pääsihän myös Iiris Suomela kansanedustajaksi valheita kertomalla
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006006699.html

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #145

Tuo taisi johtua sekä tietämättömyydestä että ymmärtämättömyydestä.
Sehän ei ole rangaistavaa millään tavoin.
Ja onhan äänestäjälläkin joku vastuu uskoa ja ymmärtää kuulemansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #149

On kyllä huvittavaa että Jocke Rantanen moittii jotakuta tietämättömyydestä ja ymmärtämättömyydestä. Ketä ne Roth ja Dylan olikaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #243

Tällaistahan se Puheenvuoron meno on. Jarmo Makkonen oli aidosti yllättynyt, kun väitin, että Irak sijaitsee Aasiassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #245

Luulin että mikään Makkosessa ei enää yllättäisi, mutta tämä oli jo jotain. Nyt alan ymmärtää, mistä hänen käsittämättömät kommenttinsa kumpuavat.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #32

"Tällaisesta "saamattomuudesta" saattaa ajan saatossa kehkeytyä suurtakin haittaa, jopa vahinkoa, maallemme."

Suomalaisten toimittajien kyvyttömyys tutkia asioita objektiivisesti, lienee heidän taustajoukkojensa eli työnantajiensa kontolla.

Vaikka en uskalla sanoa ääneen, mutta totean tässä hiljaa itsekseni, että al-Taeen kansanedustajaksi pääsyn taktikointi on hyvin läpinäkyvää.

Anteeksipyyntöä käytetään nykyisin puolustuspuheena, josta on tullut jo klisee.

'Sori siitä' - sloganin muistamme ja muut mittavat anteeksipyynnöt.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Halla-Aho ei ole toiminut rauhanjärjestössä jonka toimenkuvaan kuuluu konfliktien purkaminen. Sillä alalla, ja miksei muillakin, tulisi toimia mahdollisimman neutraalisti ja kommentoinnin tulisi olla objektiivista.

Tästä syystä näiden kahden henkilön toimia ei voi suoraan verrata.

Ajatuksen tasolla neutraalius ja objektiivius on hankalaa.

Myöskään emme tiedä mitä ihmiset todellisuudessa ajattelevat. Netin ja impulsiivisen kirjoittelun kautta tosin pääsemme lähemmäs sitä.

Eron vaatimista julkitulleiden kirjoitusten perusteella en puolla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#9

Kerrotko vielä Mika Lamminpää, kuinka Halla-aho liittyy tähän kyseiseen tapaukseen?

Ajattelin kysyä, koska vedit tähän Halla-ahon ymmärtääkseni asian ulkopuolelta... vai menikö vanhasta tottumuksesta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jotenkin vain tulee mieleen sana kaksoistandardi kun kahden poliitikon yhtä typerät kirjoitukset herättävät kovin erilaisia ääniä tässä sosiaalisen median kuorossa. Al-Taee kertoo häpeävänsä niitä ennakkoluuloja, ajatuksia ja kieltä, joita hän on käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista ja muista ihmisryhmistä. Juutalaisia lukuun ottamatta Halla-aho on solvannut noita kaikkia (tosin shiioja yhtä lailla kuin sunneja), mutta ei ole kertonut häpeävänsä tai katuvansa mitään. Toisen eroa vaaditaan, toista halutaan ministeriksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #71

Ihan selvennykseksi kysyisin:

Kumpi on valehdellut kirkkain silmin ja jäännyt kiinni?.... vai onko molemmat?

Jos vastaus on "molemmat", niin tarkentaisitko vastausta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Joo, molemmat on. Halla-aho on puhunut läpiä päähansä muun muassa kasvisruoasta jota hän tuntuu pelkäävän melkein yhtä paljon kuin puoluetoverinsa Jussi "Kukkakaalipirtelö" Niinistö.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #83

#83

Siis onko Halla-ahon jotkut kasvisruokaa vastustavat kommentit mielestäsi samankaltaista valehtelua, kuin nyt puheissa oleva Al-Taeen valehtelu?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #84

Ei, ne ovat ihan omanlaisiaan. Kyse ei ole kasvisruoan vastustamisesta vaan argumenttien mielettömyydestä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #112

#112

Niinpä... toinen valehtelee ja toisen mielipiteet eivät kohtaa sinun mielipiteitä.

Kuitenkin on "kaksoisstandardi" jos molempia ei kohdella samoin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

Molemmat valehtelevat, ja minulla ei mitään kaksoistandardia ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #195
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

Halla-aho on tosiaan pölhöpopulisti pahimmasta päästä. Monet hänen kannanottonsa ovat todella vastenmielisiä, esimerkiksi sotilasjuntan toivominen Kreikkaan ja fantasiointi puistohomojen hakkaamisesta. Muistelen tämän jälki-isänmaallisen ja näennäiskonservatiivisen, tyhjää jauhavan "maahanmuuttokritiikin" pääideologin katsoneen tarpeelliseksi vastustaa myös "kasvissyönnin tahallista levittämistä" suomalaisten koululaisten keskuuteen. Halla-aho vihjaisi puheenvuorossaan, että kasvissyöjiä varten Suomeen roudataan kaukaisista maista soijaa, mikä aiheuttaa ekologisia ongelmia. Argumentissa olisi jotain mieltä, jos lähes kaikkea Suomeen tuotavaa soijaa EI syötettäisi "tuotantoeläimille" ja jos PARAS tapa vähentää soijan tuontitarvetta EI olisi kasvissyöjäksi ryhtyminen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #83

Käypä katsomassa Antti Heikkilän uusin blogikirjoitus, jos uskallat.
Laiva kääntyy vähitellen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

Onko se se hassahtanut lääkäri ihmedieetteineen? Ei, en ole innostunut huuhaasta.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #88

Koskahan Halla-aho pyytää värikkäitä julkisia nuoruudenpäiväkirjojaan anteeksi vihreiltä naisilta, muslimeilta, homoilta, kreikkalaisilta ja Suomen somaleilta? Sitä odotellessa on hauska seurata tätä vouhotusta ja pöyristelyä mikä Husein al-Taeen ympärillä nyt on. Jotenkin tulee mieleen että joillakin on kaksoisstandardi.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #110

Miksi Halla-ahon pitää pyytää anteeksi mielipiteitään? Hänellä on ollut aina perusteltu kanta mielipiteilleen. Hän ei koskaan ole kieltänyt moisia kirjoituksia.

Katsos Mika-poju, ongelma on tässä: Al-Taee valehteli. Hän valehteli useaan otteeseen, ettei ole moisia viestejä kirjoittanut. Al-Taee valehteli A-Studiossakin parantuneensa opiskeluaikanaan homofobiasta, ja kummasti hänen homofobiset kommenttinsa annettiin vasta opiskeluajan jälkeen. Valehtelu on suurin synti, mitä poliittisessa luottamustehtävässä voi tehdä.

Ilkka Kanerva sai välittömät potkut ministerin paikalta valehdellessaan Tuksulle lähetetyistä sekstiviesteistä. Potkut antoi kokkareiden PJ Katainen.

Nyt kun Al-Taee on jäänyt kiinni pitkäaikaisesta valehtelusta, ei Rinteellä värähdä silmäkään. Ongelma on nimenomaan Rinteen, kun näyttää siltä, että juutalaisvastainen ja tappokehoituksia laukonut kansanedustaja sopii ihan mainiosti sossujen eduskuntaryhmään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #159

Ilkka Kanerva on tässä aika hupaisa esimerkki. Hänhän tuli jälleen valituksi eduskuntaan, oltuaan jo syyskuusta 2017 lähtien kaikkien aikojen pisimpään istunut suomalainen kansanedustaja. Vaalikauden päättyessä hänelle tulee uraa 48 vuotta. Siinä tavoitetta Hussein al-Taeelle. Eduskuntaryhmän asioista päättää eduskuntaryhmä, ministerinvalinnat tietysti kuuluvat puheenjohtajalle(kin).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #163

Niin, se on jotenkin söpöä että kaiken maailman huru-ukot ne luulevat näistä asioista päättävänsä. Jokaisella on kuitenkin vain yksi ääni, jonka voi antaa. Se tietysti olisi kiva jos voisi antaa myös negatiivisia ääni: hyi että, ei tuo ainakaan. Silloin olisi Suomessa varmaan äänestysprosentti sata.

Seuraavat neljä vuotta saavat huru-ukot odotella että putoaako al-Taee eduskunnasta vai ei. Niillä positiivisilla äänillä se ratkeaa. Ääniä tulee tai sitten ei.

Marko Vainionpää Vastaus kommenttiin #110

Mies valehtelee ja jää kiinni. Miksi sinä uskot, että hän ei valehtele anteeksipyynnöstä? Koska hän on uskottava?

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen Vastaus kommenttiin #71

Ei ole kaksoisstandardia.

Halla-Aho ei ole kieltänyt kirjoitteluaan, missään vaiheessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #126

Niin, se ei osaa edes hävetä... ullatus ullatus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #160

Päätoimittaja voi tietysti pohdiskella, huvittaako olla vastuussa tästä Juhani Kleemolan kommentista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #164

Joo, tuo arabinatsi oli kyllä jo aika paksua. Vähemmästäkin on kuvakaappauksia tehty. (Tai ainakin sellaisilla uhottu.)

Sinänsä huvittavaa, että minua on syytetty täällä sekä islamofobiasta että arabinatsien tukemisesta... jotain minun täytyy siis tehdä oikein.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #164

Eikö juutalaisista halveksivasti kommentoiva ole natsi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #189

Etkö ole seurannut pohjoispohjalaista oikeuskäytäntöä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #190

Arabinatsista minullakin tulee kyllä enempi mieleen eräs marokkolais-oululainen kuntapoliitikko ja törkytubettaja, johon ilmeisesti viittaat. Mutta häntä ei saa varmaan sanoa arabinatsiksi, koska hän on herkkä loukkaantumaan olemattoman kunniansa puolesta ja kova poika käräjöimään.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #141

Ottamatta kantaa itse asiaan , mutta sana " se" tässä kontekstissa hieman särähtää.

Olen ehkä vanhanaikainen ja kelkasta tipahtanut, mutta minulle on jos kansakoulussa opetettu ,että sanaa "se" käytetään eläimiin viitattaessa ??

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #168

Puhekielessä sitä käytetään ihan yleisesti ihmisestäkin.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #170

Totta ja käsittääkseni puhekielessä saatetaan käyttä jopa "vitun idiootti" - ilmaisuakin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #170

Kielitoimiston ohje. Ja välilyönnit pitää olla paikoillaan.

"Yleiskielessä ihmiseen viitattaessa pronominit ovat tavallisesti hän ja he eivätkä se ja ne:

Missä opettaja on? Yleensä hän ei ole myöhässä. (ei: se)"

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #178

Kyllä minä tuon ohjeen tiedän, olenhan ollut kielitoimistossa joskus töissäkin. Tiedän myös, että kun säännöt hallitsee, niitä voi halutesaaan rikkoakin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #178

"Välilyönnit pitää olla paikoillaan" on huonoa suomea. "Välilyöntien pitää olla paikoillaan" on oikein.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #187

Onneksi sinä sanoit tuon. Minua olisi varmaan taas haukuttu kielioppinatsiksi, jos olisin sanonut sen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos Anter Yasalla on kirjoituskielto, ei hän voi kommentoida myöskään Huuskon jälkiviisasta hurskastelua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ja harvoin epäreiluudesta saa plus-pisteitä. Huuskon tilannetaju huolettaa koko Puheenvuoron kannalta...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Fiksu tapa US toimituksella ja päätoimittajalla olisi pyytää anteeksi virhearviota, todeta erehtyneensä ja yrittää korjata tilannetta palauttamalla kirjoitusoikeudet.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #29

Juuri noin Janne, lehti voisi edes esittää jonkinlaista selkärankaa, eikä yrittää kiemurrella ulos.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #61

Nikke Herlin kääntää kylkeä. Jos tuolla jossakin voi vielä seurata edellistä elämäänsä ja vaikuttamaan tähän päivään, niin voisin kuvitella että Nikke vetäisi pois jättämänsä eurot tämän alustan pyörittämiselle. Sen verran hulvattomaksi tää on rönsyillyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hauska freudilainen lipsahdus: lu(ul)in ensin sinun kirjoittaneen "Jos Anter Yasalla on kirjoitustaito".

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Markku Huusko kirjoitti: "Anter Yasa teki arvokkaan teon, kun hän toi esiin epäkohdan liittyen kansanedustaja Hussein al-Taeen some-toimintaan takavuosina. Ilman Yasan aktiivisuutta totuus esillä olleiden kuvakaappausten aitoudesta olisi saattanut jäädä hämäräksi ja tapaus jäädä avoimeksi vaikka kuinka pitkäksi ajaksi."

Arvostan itse sitä, että Huusko näin reilusti antoi tunnustuksen Anter Yasan työlle. Sananvapauden ja keskustelupalstan ylläpidon välillä taiteileminen on vaativa laji.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sattuuhan sitä erehdyksiä poliitikoille ja toimittajillekin... ainoastaan US:n kommentaattorit ovat erehtymättömiä. Eivät ole edes nuoruudessaan kännipäissään törppöilleet. Yksi jeesustelija luuli kerran olleensa väärässä, mutta huomasi erehtyneensä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Miksi al-Taee paljastui vasta nyt, vaikka ensimmäiset kyselyt olivat jo marraskuussa? Syy on aika yksinkertainen. Anter Yasa, joka paljasti niin lelu-Ramin kuin nyt Al-taeen, on ns. saman kylän poikia.

Jos valkoinen, kantasuomalaisen nimen omaava, kaveri alkaa kyselemään tällaisten asioiden perään niin todisteiden on oltava täysin vedenpitävät tai muuten heilahtaa rasisti-kortti ja sitä kautta duunin menetys ja julkinen lynkkaus on varma. Kukaan ei uskalla edes puolitosissaan lähteä haastamaan meriselityksiä, koska rasistikortti. Meillä on jo aivan liian monta esimerkkiä kuinka julkinen lynkkaus vie työt, toimeentulot ja kaverit, vähimmilläänkin blokkaa urakehityksen totaalisesti ns. punavihreissä piireissä ja vähän muuallakin.

Rasisti-kortti voittaa pelin aina jos sitä voi käyttää. Saman kylän poikiin se ei toimi.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Sisältö ei ikävä kyllä ole käytettävissä," herjaa tuo linkki minulle.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Jaa... Kokeilin äsken ja avautui ihan normaalisti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #40

"Seuraamasi linkki on voinut vanheta tai se saattaa näkyä vain yleisölle, johon et kuulu." - onko hörhöillä nykyään oma internettikin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Vai että hörhöillä? Itse en ole fb:ssa mukana laisinkaan asiakkaana, mutta ko. linkkiä avatessa tulee eteeni "Sinun on kirjauduttava sisään, jotta voit jatkaa."

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #51

Joku suljettu tai salainen ryhmä jossa kommentit eivät näy olematta jäsen. Harvoin mitään mielenkiintoista.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #55

Spekuloin että on haluttu linkata tämä kuva: https://imgur.com/a/hlx4b14

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #56

Kuten sanottu, joku hörhö eikä mitään mielenkiintoista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #56

Nonih, Yasa levittää taas lokaa. Tuolla ylempänä Huusko ymmärtääkseni sanoi, että Yasan kirjoituskielto on määräaikainen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

Jep. Huusko on syystä tai toisesta halunnut kaivaa itselleen ja Puheenvuorolle syvää hautaa. Ei täyttä hajua miksi. Pettymyksiä ilmeisesti tapahtunut. Arvelut moraaliposeerauksista vallan haluun yms. elävät, mutta ken tietää. Uskon kuitenkin kehitykseen, joten ehkä tuo tuosta vielä paranee.. .. Pessimisti itsessäni ei jostain syystä kuitenkaan suostu helpolla uskomaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Joku nimimerkki "Jore Puusta" kirjoitti yhden blogin lisää al-Taeesta. Sananvapauden nimissä hän on valinnut, että hänen kirjoitusta ei voi kommentoida. Voi näitä voitettuja!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No hän on täällä aika ajoin kirjoitellut, mutta nyt ei näemmä saa sitten kommentoida.

Kommentoinnit on tän alusta suola, mä rakastan kun niin monet viisaat lyö päitänsä toisiaan vasten.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sikäli, kun olen Puusan kirjoittelua nähnyt parinkymmenen vuoden ajan useammillakin foorumeilla, hän on herkkähipiäisin tuntemani kirjoittaja, mikä ehkä näkyy hänen viimeisimmästäkin kirjoituksestaan. Älä ota minun sanaani tästä, käsittääkseni hän on aika tunnettu tästä piirteestään. Silloinkin kun hän on sallinut kommentoinnin, hän on kategorisesti poistanut suurin piirtein kaikki kommentit, jotka eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä tai varsinkin jos ovat mitenkään kriittisiä. Varmaan hän tekee kantelun tästäkin kommentista jos huomaa.

Valtaisan hyvä ja tunnettu valokuvaaja ja oli huippuammattilainen jo ennen digiaikaa. Hän on sikäli arvostamani kirjoittaja alallaan ja hänellä olisi varmasti paljon annettavaa, kunhan vain ei hiiltyisi muiden sanomisista niin herkästi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Erittäin tyhmäähän tuo kirjoittelu on ollut, ei kai sitä kukaan kiistä.

Yhtä tyhmää on myös se, kun jotkut höpöttävät jostain eroamisesta tai erottamisesta.

Kansanedustajaa ei niin vain eroteta, eikä ryhmäkään juuri anna kuin väliaikaisia erottamisia.

Jos tuollaisten kirjoitusten perusteella joku vaatii eroa kansanedustajan tehtävistä, niin sen jälkeen pitäisi erottaa ainakin viisi persua, jotta tilanne olisi kirjoitusten perusteella tasaväkinen. :)

Paheksua voi ja pitääkin, mutta kaikki muu on sitten poliisin käsissä, joka tekee tutkintaa, ja sitten aikanaan se siitä etenee, jos on syytä.

Syytön lain edessä toistaiseksi, älyttömiä antisemitismisiä kirjoituksia ja mielipiteitä, mutta muuta ei vielä ole ilmennyt.

Olen onnellinen, että vasemmistoliitossa on nykyään hyvätapaisia ihmisiä, eli valitse viisaasti EU-vaaleissakin. :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei siitä ole montaa vuottakaan kun vasemmistoliitto erotti koko vaalikaudeksi ryhmästään Mustajärven ja Yrttiahon kun eivät suostuneet menemään Kataisen hallitusohjelman taakse. Selkärankaisia miehiä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

"Jos tuollaisten kirjoitusten perusteella joku vaatii eroa kansanedustajan tehtävistä, niin sen jälkeen pitäisi erottaa ainakin viisi persua, jotta tilanne olisi kirjoitusten perusteella tasaväkinen. :)"

Väärin, osoitappa se persu jonka kirjoitukset tai mielipiteet eivät ole olleet äänestäjäkunnan tiedossa ennen vaaleja. Minä olisin ainakin äärimmäisen vihainen ja tuntisin itseni petetyksi jos äänestämästäni henkilöstä paljastuisi tuollaisia juttuja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oliko ääniä kalastellut vihanpuhujarasisti se sama henkilö, joka SDP:n ehdokkaana äänestettiin yli neljällätuhannella äänennä eduskuntaan ?

Ei ollut, vaan valheellinen feikki, jota äänestäneet nyt katuvat äänestäneensä.

Iso juttu tälläinen luottamuksen huijaaminen.

Ei demareilla ole nyt muuta mahdollisuuksia, kun erottaa epähenkilö ryhmästä ja puolueesta oman uskottavuutensa nimissä laskevin kannatuksin jo vuosikymmenien ajan.

Jos STT kyseli asioiden perään jo viime marraskuussa, niin siitä voi päätellä, että SDP:n ehdokasasettelussa ei vaalikiimoilta edes viitsitä tarkastaa taustoja, vaikka puolueen suhteet Supoon ovat hyvässä tiedossa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Onko tämän tarkoitus olla jonkinlainen anteeksipyyntö Anter Yasalle?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikea olla tätä tuon tapaisesti tulkitsematta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Vähän toimin vastarannan kiiskinä ja annan Huuskolle pienen synninpäästön.

Ylläpitäjän roolissa Huuskolla ei oikein ollut muuta mahdollisuutta kuin poistaa blogit siinä hetkessä kun ne kirjoitettiin.
Tällä Uusi Suomi halusi varmasti välttää mahdolliset oikeustoimet, mikäli kaikki olisi ollut pelkkää mustamaalaamista.
Täytyy muistaa että siinä hetkessä blogin sisällön oikeellisuudesta ei vielä ollut tietoa.

Tuota on turha pyydellä anteeksi.

Sillä mitä joku muu on joskus sanonut tai kirjoitellut ja miten niihin on reagoitu ei ole merkitystä... ne on eri keissejä ja tulee käsitellä ominaan.
Tällä tarkoitan mitään "me too"-juttuja tai Halla-ahon tekstejä jne, joihin tuossa ylempää viittaillaan.

Huusko tässä blogissaan antaa tunnustuksen Yasanille, kuten kuuluukin.

Se pitäisikö blogit palauttaa kanssa oma asiansa.
Mielestäni ne voisi palauttaa, mikäli eivät sisältäneet sellaista mikä rikkoisi puheenvuoron sääntöjä... en nyt enää tarkkaan muista blogien sisältöä.

Onhan Huuskolla välillä samaa aatteen paloa, jota on havaittavissa lähes kaikissa toimittajissa, mutta sekin on taas eri asia jota tulee käsitellä omanaan, eikä vetää sitä tähän.

Tässä kyseisessä asiassa on toimittu mielestäni aikalailla kuten kuuluukin.
Ja tätä, kuten kaikkia muitakin yksittäisiä asioita tulisi käsitellä omana keissinään, eikä alkaa "mutkutella" millään muilla tähän liittymättömillä jutuilla.

Toki Yasan kirjoitusoikeudet voisi palauttaa, mikäli siihen ei jotain muuta estettä ole.... jota me emme välttämättä tiedä.
Kysyjille...esteenä voisi olla esim. asiattomat(huom. asiattomat) viestit toimitukselle.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Näinhän se on, että Yasan kirjoituksilla oli todenmukaiseksi paljastuttuaan ansiosta, mutta silti oli epäilemättä hyvä, että ne poistettiin ennen kuin saatiin varmuutta. Sen verran kovia ne väitteet olivat ja perättömien väitteiden riski oli suuri.

Yasan kirjoituksissa vain oli aika paljon väitteitä, joista osa ehkä oli totuudenmukaista, mutta osasta ei ole varmuutta. Totuudenmukaisenkin tiedon kohdalla voi kyse olla yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä. Lisäksi jotkin ruutukaappaukset saattoivat olla tekijänoikeussuojan vastaisia.

Yasan kohdalla on minusta suuri ongelma, että vaikka hän sinällään on paljastanut merkittäviä ongelmia, hänen ilmaisutapansa on ongelmallisen hyökkäävä ja hän laukoo paljon sellaista, mille ei ole todisteita.

Hän on myös itse sensuroinut blogistaan käytännössä kaikki vähänkään kriittiset kommentoijat, kuten minut, koska rohkenin kommentoida hänen hyökkääviä ja höttöisiä kirjoituksiaan kriittisesti. En tiedä kuinka monet muut kommentoijat hän on estänyt.

Sikäli hänen uhriutumisensa, jos hänet on estetty kirjoittajana, osuu hänen omaan nilkkaansa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kannattaisiko lla ampumatta postin tuojaa?
Eiköhän tässä ole ainoa kritisoitava Al-Taee?

Anter Yasa kirjoittaa suoraan ja selkeästi epämukavistakin asioista.

Se taitaa olla meille suomalaisille epätavallista ja näin myös epämukavaa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Alma media vastaa kyllä kyselyihin kun nätisti kysyy miksi sen omistama julkaisu näin toimii.Alma median Hallituksessa istuu mm.Jorma Ollila/Neste,Nokia jne..... joten sisäpiirien medialle /medioille on kyllä ne taustajoukot joiden pillin mukaan suomalaisten suvaitaan saavan tietoa milloin mistäkin,ja siellä kyllä päätetään sensuurilinjat etukäteen.

MOT ei aikanaan saanut julkaista ohjelmia tästä Ollilasta kun tutkivat veroparatiisitilejä ,ja jäljet johtivat luxemburgiin SDP urpilaisen äänestäjien kosinta näiden veroparatiisien paljastamisesta ei toki koskenut luxemburgia ,siellähän on vieläkin salaiset tilit näillä suomen ja eu:n sisäpiiriläisillä,joiden hallussa on myös mediat.EU junkker on malliesimerkki siitä,kuinka sisäpiirit avittavat toisiaan yhteisessä päämäärässään.

STT ei ole sekään enää se luotettava tietotoimisto,eikä veronmaksajien rahoilla pyörivä YLE:kään(hallituksessa kokoomuksen kansanedustaja miljonääri mediamoguli joka omistaa ylelle galluppeja tuottavan Taloustutkimuksen ) .Kun nämä mediat ovat sijoittajien ja ent.valtion firmojen puikoissa istuneiden johtajien ,poliitikoien ja ulkolaisten käsissä/omistuksissa,mistään puolueettomuudesta ei ole mitään rippeitäkään enää.On amerikan malli jossa media valitsee jopa presidentin.

Sipilä ja katainen siivosivat toimittajia pois tehtävistään,kun tulivat iholle jne.Saksassa ei toimittajia oteta töihin jollei sovi eu:n kriteereihin ja sieltähän ennakkosensuuri ,vihapuhe ja rasismi suomeenkin tuli aseeksi "vääriä mielipiteitä"henkilöitä,ajatuksia jne.vastaan,eli 1% valtaa pitävän eliitin pelkoa hillitsemään/suojelemaan heitä rahvaalta,kansan nousun eli demokratian heräämisen pelkoa hälventämään.

Ei ihme että suomen mielipidevankeja on ihmetelty vuosien saatossa ulkomaita myöten.YK,EIO ei suomea ole unohtanut näiltä osin,vaikkei julkisuudessa enää näistäkään asioista saa puhua.On vain kivapuhetta ja es.ylen toimittajien yksityiselämästä ohjelmaa.Karpo laitettaisiin linnaan NYKYÄÄN kuten moni muukin ammattilainen JOS HEITÄ VIELÄ OLISI.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ilona, "kiva Suomi" on ollut ja mennyt.

Nykyisin olemme hiljaa todellisista ongelmista, sillä niitähän ei Suomessa saa olla.

Jorma Ollila on eräs näistä 'suumme sulkijoista' - taustavaikuttaja, jolla on omat veljelliset verkostot.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kuka on hiljaa ,kuka ei.EU -usa ennakko sensuuri uhkailut,pelottelut ja painostus tosin hidastaa suomalaisten vapauksia ja ihmisoikeuksia nykyään,mutta ei pysty koskaan tukkimaan kaikien suita tai poistamaan kirjoituksia.Al taee on esimerkki siitä mitä sallitaan,ja mitä ei.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kylläpä sitä nyt itketään kun US on tehnyt sen minkä US voi tehdä.
Ei maailma ole reilu eikä siltä voi vaatia reiluutta, sitä on vain yritettävä toimia niin ettei ole toisten tiellä.
Media on politisoitunut ja suunnasta riippumatta kaikki julkaisut myöntävät virheensä vasta kun eivät mitenkään voi kiemurrellä piiloihinsa. Jos joku näkee aihetta ja mahdollisuuksia voittoon niin leivättömän pöydän ääressä vain saadaan vastaus likisteltyä, onnea ja menestystä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Osoituksena US- palstojen tehosta, kopioin Juhani Kahelinin blogista oman kommenttini, julkaistu 26.1.2019 10:23:

Demareissa näytetään luetun Italo Calvinon ohjeita modernin kirjallisuuden kirjoittamiseksi, jollaisiksi muistan ainakin arvot kepeys, nopeus, tarkkuus, näkyvyys ja moninaisuus.

Nimittäin eilen uutisoitiin, että rauhanneuvottelija Hussein al-Taee, 35, on nimetty SDP:n ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin Uudeltamaalta. Al-Taee työskentelee neuvonantajana presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

Minä puolestani olin alusviikolla somettanut HS:n päätoimittaja Kaius Niemen keksineen jossakin Afganistanissa liikkuessaan alkaa neuloa villapaitoihin koristeeksi pommeja. Ensimmäisen paidan hän ojensi kuvaajan ikuistaessa hämmentyneelle ra(u)hanturvaaja Martti Ahtisaarelle.

Pommeja kullatuilla siivekkeillä sisällissodalle, hopeaa talvisodalle, pronssia jatkosodalle.

Miten Hjallis Harkimo ehtikin vokotella Maria Lohelan tiiminsä ennen muita! Haiskahtaa näkymättömän käden vaikutuskiihdytykseltä. Sanovat olevansa vapaita, mutta eihän sellaisen joka on todella vapaa, tarvitse vapauttaan toistamistaan toistaa ja vakuutella.

Aalto-yliopistolla muisteltiin tuopin äärellä Suuri Kaalihuijaus- kaljaasin purjehtineen muinoin pitkin rannikkoa jättäen kapean rantakaistaleen asukkaille kielen, jolle kaiken maailman dosentit Universtaalla helikopterien aikakaudella turvaavat mietiskelyrauhan sivistyksen nimissä.

Tsekki Milan Kundera on kirjoittanut kommunistien pyrkineen todellisena päämääränään yksilöllisyyden sulauttamiseen täydellisessä ihmistyyppissä jonka tarpeista järjestelmä kaikin tavoin huolehti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kannattaisi eroa vaativien lukea perustuslain 28§? Ei al-Taee taitaisi saada eroa edustajantehtävästään, vaikka itse sellaista hakisi. Erottaminen taas edellyttää huomattavan paljon.

Eikös näitä käyty Hakkaraisen kohdalla läpi myös lehdistössä aika laajasti?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Joo...erottaa ei tämän takia pysty....eikä tuskin saisi eroa vaikka itse anoisi.

Mutta mikään ei estäisi jättäytymästä pois eduskunnasta, jolloin varamies nousisi tilalle.
Vaatisi kyllä eduskunnalta hyväksynnän, jonka melko varmasti saisi... syy anomukseen ainakin olisi "riittävä"

Saa nähdä vaikka tämä tulisi jopa tapahtumaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siis mitä? Perustuslain 28§ koskee myös "jättäytymistä" pois eduskunnasta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #85

#85

"Kansanedustaja voi pyynnöstään saada eduskunnalta vapautuksen edustajantoimesta, jos siihen on hyväksyttävä syy"

Mielestäni tämä voisi olla hyväksyttävä syy, jos sanoisi ettei omasta mielestään nauti enää luottamusta asian vuoksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #87

Lue se pykälä, niin ymmärrät. Esitöistäkin voisi olla apua. Ei sieltä ”jättäydytä” pois noin vain, ei se ole työpaikka, josta voit erota koska vain.

Marjatta Stenius-Kaukosen ”kyllästyminen” ei riittänyt 1990-luvulla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #98

Ääh... nyt taas takerrutaan yhteen sanaan "jättäytyä".
Myönnän... virhe oli minun.

Seppo Tiitinen:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201712202200...
"Kansanedustajan tehtävästä luopumiseen on nopeampikin reitti - vapaaehtoinen eroaminen. Eroa ei saa suoralta kädeltä, vaan eroon pitää esittää syy, jonka eduskunnan enemmistö hyväksyy."

28§
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199907...
"Eduskunta voi myöntää kansanedustajalle tämän pyynnöstä vapautuksen edustajantoimesta, jos se katsoo, että vapautuksen myöntämiseen on hyväksyttävä syy."

Tähän on Al-Taeella hyväksyttävä syy.
Jos tämä ei ole sellainen, niin mikä on?

Kyllästyminen tuskin on.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #102

Eduskunta päättää, kai luit sen pykälän?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #103

Kyllä kyllä...siis "käsittelee anomuksen"

Eli:
"... voi myöntää kansanedustajalle tämän pyynnöstä"
Noin siellä on muotoiltu

Näinhän sanoin jo aiemmissa kommenteissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #105

Edellyttää "hyväksyttävää syytä". Pirun vaikeaa lukea lakeja kokonaisuudessaan, eikö?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #123

Viitisenkymmentä on eronnut. Joillakin syynä esim. "työn vaihto".

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #123

#123

No mites tämä nyt meinaa mennä vaikeaksi.

Koko ajanhan olen toitotttanut, että tämä varmaankin olisi myös eduskunnan mielelstä se "hyväksyttävä" syy, jolloin eduskunta todennäköisesti myöntäisi sen vapautuksen.

Ei se laki tuosta ole miksikään muuttunut :)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #134

Kyllä tunnen tuon pykälän.

Max lakimiehenä haluaa lakimiesmäisesti olla pilkuntarkkana sanamuodoista.... pikkuisen annan tässä henelle jopa täkyjä.
Kyllä me ymmärtääkseni molemmat tarkoitamme koko ajan samaa asiaa, mutta ilmaisen asiani muodollisesti väärin.
Enkä tarkoita tätä Maxille kettuiluna.... pidän tyylistäsi.

Näissä asioissa Max on osoittautunut vaan melko pilkuntarkaksi, kuten lakiasioissa kuuluukin olla.
Ei niitä pinppikarvoja kuitenkaan aina tarvitse kammata ennen käyttöä, vaikka tavara näyttääkin kauniimmalta siistittynä kuin sekainen tuhero. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #137

Pisteet Mikolle tuosta viimeisestä virkkeestä. toimiessani graafisella alalla tulin ymmärtämään, mitä tarkoitetaan painotuotteen resoluutiosta puhuttaessa käsitteellä karvan tarkkuudella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #137

Pisteet Mikolle tuosta viimeisestä virkkeestä. toimiessani graafisella alalla tulin ymmärtämään, mitä tarkoitetaan painotuotteen resoluutiosta puhuttaessa käsitteellä karvan tarkkuudella.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ryhmästä toki voi erottaa ja edustajalla itselläänkin voi olla johtopäätösten aika tässä asiassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kirjoitukset ovat rasistisia ja homovastaisia, enkä minä niitä hyväksy, saati että olisin niitä puolustamassa. Jotenkin nyt vain tuntuu siltä, että juuri perussuomalaisten kannattajat ovat innokkaimpina vaatimassa a-Taeen päätä vadille. Edes julkinen katuminen ja lukuisat anteeksipyynnöt eivät tunnu riittävän, vaan ihan yleisesti vaaditaan al-Taeen eroa kansanedustajan tehtävästä. Jos al-Taee pyytää eroa ja eduskunta sen hänelle myöntää, niin eduskuntaan nousee tietenkin saman vaalipiirin ensimmäinen SDP:n varaedustaja. Pitäisikö al-Taeen sitten pyytää eroa? Se on kokonaan hänen ja hänen eduskuntaryhmänsä välinen asia. Jos hän pyytää eroa, niin se myönnettäköön eduskunnan päätöksellä. Jos ei pyydä, niin sitten hän istuu eduskunnassa. Muistelen hämärästi joskus kuulleeni sellaisista asioista kuin katumus, anteeksipyyntö ja anteeksianto, mutta kaikki ilmeisesti eivät ole. Lisäksi tässäkin pitää olla samat säännöt kaikille.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #78

Kyse on siitä, kuuluuko SDP:n ihmiskäsitykseen juutalaisviha, homofobia, kehoitukset hirttää vieraan maan hallitsija ja valehtelu. Avainsana: VALEHTELU.

Sosialisteilla ei koskaan ole ollut ongelma tappaa, varastaa ja valehdella, joten Rinteelle al-Taee on kultamuna. Anteeksipyynnöllä nollataan kaikki synnit kuin lapsiaan panneelle isälle suviseuroissa.

PS: Ilkka Kanerva sai kenkää ministerin paikalta ja joutui poliittiseen limboon, kun valehteli tekstiviestistä. Samat säännöt kaikille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

Al-Taee ei kuitenkaan ole ministeri eikä hänestä näillä näkymin ole sellaista tulossakaan. Harvemmin ensimmäisen kauden kansanedustajista tulee ja tällaisen kohun jälkeen tuskin koskaan. Pitää muistaa että SDP:llä on mistä valita.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #108

"Al-Taee ei kuitenkaan ole ministeri eikä hänestä näillä näkymin ole sellaista tulossakaan."

Allahille siitä kiitos ja ylistys!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #78

Lähtökohta on erilainen, mitä luterilainen katumus ja synnintunto on.

Jo äidinmaidosta imetty koraanikäsitys ei muutu yhtäkkisesti täysin toisiin ajatuksiin hokkuspokkus keinoin yhdessä yössä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #188

Kannattaa lukea tämä toistaiseksi paras puheenvuoro mitä asiasta on täällä ollut:

"Viime aikainen Al-Taeen kirjoituksista noussut some-kohu on ollut ikävä ja hämmästyttävä. Kohussa hämmästyttävää on ollut se, että Husseinilla oli näin absurdi ja radikaali ajatusmaailma varsin kypsällä iällä, mistä hän on kuitenkin sanojensa mukaan onnistunut irtautumaan. (...) Vaikka al-Taeen loukkaavat lausunnot ovatkin ikäviä, ne antavat mahdollisuuden keskustella myös rasismin vaietummasta puolesta, jossa rasismiin syyllistyy maahanmuuttaja. Pahimmillaan pakolainen on pakolaiselle susi. Myös maahanmuuttajayhteisöissä tarvitaan pitkäjänteistä ja vakaata rasismin vastaista työtä.

Kun rasismista puhutaan, on todella tärkeätä, ettei keskustelu rajoitu kantaväestön harjoittamaan rasismiin maahanmuuttajia kohtaan. Maahanmuuttajat ovat heterogeeninen ryhmä. Tulee pitää mielessä, että useista kymmenistä maista tänne tulleita ihmisiä yhdistää monesti ainoastaan maahanmuuttajuus, pakolaisuus tai turvapaikanhakijuus - yhteiskunnallinen status.

Maahanmuuttajat ovat rasistisia aivan samoista syistä kuin kantasuomalainen on rasisti joitakin maahanmuuttajia kohtaan. Syitä voidaan hakea esimerkiksi siitä, että lähtömaiden tasa-arvo ei ole samalla linjalla kuin tasa-arvo Suomessa. Lisäksi lukutaidottomuus, huono-osaisuus, juurettomuus ym. voivat olla juurisyitä ihmisten rasistisiin asenteisiin."

http://evatawasoli.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275295...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #188

Millaisen raamattukäsityksen sinä sitten äidinmaidon mukana päähäsi imaisit?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kansankielellä.
Wikipedista.

"Vapautus, erottaminen ja rangaistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kansanedustaja voi pyynnöstään saada eduskunnalta vapautuksen edustajantoimesta, jos siihen on hyväksyttävä syy. Eduskunta voi erottaa kansanedustajan joko kokonaan tai määräajaksi, jos tämä olennaisesti ja toistuvasti laiminlyö edustajantoimensa hoitamisen. Tähän vaaditaan perustuslakivaliokunnan kannanotto ja kahden kolmasosan äänienemmistö eduskunnassa. Myös tuomio rikoksesta voi johtaa samaan menettelyyn. Toistuvasti järjestystä eduskunnassa rikkovalle kansanedustajalle voidaan antaa varoitus tai kahden viikon kielto osallistua eduskunnan istuntoihin.[4]
Kansanedustajan erottaminen eduskunnasta on hyvin harvinaista, koska kansanedustaja on valittu virkaan äänestäjien luottamuksella. Vuoden 1979 jälkeen on erotettu vain yksi kansanedustaja. Eropyyntöjä on vuosien 1979–2017 aikana hyväksytty 53 kansanedustajalta; sitä edeltävältä ajalta ei ole kattavaa luetteloa. Yleisin hyväksytty eroperuste on ollut siirtyminen merkittävään virkaan tai toimeen. Eropyyntöihin suhtaudutaan lähtökohtaisesti pidättyvästi, jotta kansanedustajia ei saisi painostettua tai houkuteltua eroamaan.[5]"

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#68

Voi olla että olen väärässä, mutta jotenkin nuoruudesta -90 -luvun alusta on jäänyt mieleen, että joku edustaja halusi tuolloin erota eduskunnasta, mutta eduskunta ei tuota hyväksynyt, joten tämä hupiukko istui sitten hiljaa ja kiltisti kautensa loppuun asti.

Eli ei onnistunut. En osaa yhtään sanoa onnistuisiko tänä päivänä?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minua häiritsi eilisillan A-studion alussa ylen maininta siitä, että "asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti"...tyypillistä ylenkatsomista "ammattijournalismin" suunnalta.

Jokainen meistä tietää, että "Al-Taeen sotkuista uutisoi ensimmäisenä Uusi Suomi".

Markku Huusko, hoi! Saisit olla ylpeänä moisesta skuupista! Varsinkin kun sama bloggaaja paljasti myös erään lelusalakuljettajan..

Anter Yasa on kunnioitettava ja täysin peloton mies; tutkivan journalistin ainesta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuten Huusko jo totesi, asiasta uutisoi ensimmäisenä STT jo viime marraskuussa. Valtamediassa asia vaiettiin kuoliaaksi aina vaaleihin asti huhtikuuhun asti mm. julkaisukielloin, mihin mm. ikävästi US:kin ryhtyi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

STT uutisoi, valtamedia vaikeni? Eikö tuossa ole jokin ristiriita? EI STT mikään valemedia ole.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #80

Jos asiasta on epäselvyyttä, niin voisit perehtyä uutisoinnin laatuun. Joskus aikoinaan valtamedian toimesta annettiin potkut STT:n doping uutisoinnista, joka oli tuolloin asioista " jyvällä " ja rehellinen.

Valtamedia Suomessa on aatteellista päämäärän tavoittelua ja johdatusta, jolla ei ole mitään tekemistä hyvän journalismin kanssa.

Huuskokin pesee tässä likaisia alushousujaan - ikävä kyllä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Mikä se valtamedia on? JSN:n ohjeita noudattava oikea media? Yle, HS, TS, US, SK, STT jne.?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #109

Onko lukutaidosssa jotekin vikaa ?

Huusko kirjoitti, että STT kirjoitti asiasta jo viime marraskuussa, mutta asia huomioitiin valtamediassa vasta vaalien jälkeen !

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Ahaa, Huusko ei siis laske STT:tä valtamediaksi... minä lasken, sillä toimittajan töitä tehneenä tiedän, että sieltä ne uutiset usein poimitaan.

Jotenkin söpöä, että olet lukutaidostani huolissasi. Hilpeitä ovat murheesi. Hauskaa vappua!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #142

STT kirjoitti al Taeen rasistisista ym. kommenteista ja kuvakaappauksista - joihin myös sinä voisit tutustua - jo puoli vuotta takaperin.

Missä olivat YLE, HS ja muu roskavaltamedia tutkivine laatujournalismeineen tuolloin sinä mukaan lukien, jos toimittajaksi itseäsi jokus olet nimittänyt ?

Oletko edes tutustunut al-Taeen älykääpiömäiseen herjanheittoon mm. Ranskan presidentin pojan mentyä naimisiin juutalaisen naisen kanssa ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #150

Tiedän kyllä että al-Taee on kirjoitellut typeryyksiä juutalaisista, somaleista ja homoista. Ihan niin kuin Halla-ahokin (vaihdetaan vain juutalaiset muslimeihin, niin ihan sitä samaa paskaa). Al-Taee on pyyänyt ánteeksi typeriä kirjoituksiaan. Minä odotan Halla-ahon tekevän samoin, mutta taitaa tulla pitkä odotus.

Janne Rantala

Parasta on että tämä tyyppi pönöttää kuin märkä paise 4v. demarien keskellä suuressa salissa.Kaverin ura Suomessa on ohi ja tuskin mikään muukaan länsimaa haluaa julkirasistin hommiin mutta vihervasemmiston "selkäranka"on osoittautunut notkeaksi kun omista eduista on kysymys.Jos Rinne mahdollisesti pääsee päämisteriksi taitaa jenkkeihin ja Israeliin olla turha odotella kutsuja.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Juuri näin. Halonen/Tuomioja-kombolla saatiin Suomen USA-suhteet jäihin. Nyt Rinne ryssii Suomen jälleen Putinin taskuun.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No onhan Persuillakin ollut jo jonkin aikaa pari "märkä paisetta" kuten Teuvo Hakkarainen ja Olli Immonen eduskunnassa pönöttämässä, ja uusina tulokkaina joukkoon tummaan pääsivät mm. Ano Turtiainen, Jukka Mäkynen ja Sebastian Tynkkynen.

Siitä olen ihan samaa mieltä että al-Taeen poliittinen ura Suomessa on nyt taputeltu, jos hän edes tämän vaalikauden loppuun asti pysyy eduskunnassa niin sekin on jo saavutus sinänsä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

SDP:n uskottavuus on silmissäni pyöreä nolla, jos demarit eivät potki tällaista valepukkia ryhmästään ulos. Se on vähintä, mitä nyt pitäisi tehdä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Nyt olet Vesa asian ytimessä. Minun silmissäni Persujen uskottavuus on ollut soikea nolla jo viimeiset 5 vuotta, kun eivät ole potkineet rikollisia pois ryhmästään, ja haalineet lisää kriminaaleja messiin. Eikä muidenkaan puolueiden uskottavuus ole sen paremmissa kantimissa. Huonoista vaihtoehdoista pitää vaan valita omasta näkökulmasta katsottuna se vähiten huono.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pasi Karhunen, tahdon hieman muistuttaa siitä, että eikös sakkotuomiot ole kuitenkin vähempiarvoisia kuin vankilatuomiot, vaikkakin ehdonalaisena? Keskustan Antti Kaikkosella on tuo viimeksi mainittu tuomio, joka sekin on näkemykseni mukaan kärsitty. Häntäkin ollaan istuttamassa keskustan puheenjohtajaksi, joten eikö olisi jo kohtuullista karistaa pois mielestä vanhat kärsityt/sovitetut tuomiot.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #139

Niin, ja minä puolestani muistutan siitä että Hussein al-Taeella ei ole vielä minkäänlaista tuomiota kirjoituksistaan, ja silti vaaditaan hänen erottamistaan.

Rikostuomiot eivät tietenkään ole este eduskuntaan pääsemiselle ja poliitikon uralla etenemiselle, siitä on ollut ja on edelleen runsaasti esimerkkejä useissa puolueissa.

Al-Taeen osalta tosin luulen että hänen uransa kansanedustajana jää yhteen kauteen riippumatta siitä saako hän kirjoituksistaan tuomion vai ei. Maineensa hän on jo menettänyt ja hänen uransa rauhanvälittäjänä on myös mennyttä kalua. Hyvä jos pääsee neljän vuoden päästä myyjäksi McDonaldsiin. Siinäkin olisi monelle (poliitikolle) rangaistusta ihan riittävästi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #158

"Hyvä jos pääsee neljän vuoden päästä myyjäksi McDonaldsiin. Siinäkin olisi monelle rangaistusta ihan riittävästi."

Kuinka niin rehellinen työ olisi rangaistus?
Sitä tekee sadat tuhannet tässäkin maassa. Mistä heitä rangaistaan?
Vai ovatko toiset "parempia" kuin toiset?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #161

Tarkoitin että siinä olisi maineen menetyksen ja uran loppumisen lisäksi kylliksi rangaistusta monelle poliitikolle, jonka myös lisäsin viestiin. Pahoittelen erhettäni, en suinkaan halveksi rehellisen työn tekijöitä! Itse teen vain ns. hanttihommia kun en oikeisiin töihin kykene.

Käyttäjän LeoCarena kuva
Leo Carena

Kun Uusi Suomi käyttää 'Vastuullisen journalismin' merkin, kävin tutustumassa merkin myöntämistä koskevat ehdot, joissa mm. sanotaan: "Virheitä sattuu myös toimittajille. Oleellista on se, että Journalistin ohjeisiin sitoutuneet mediat korjaavat virheensä reilusti ja läpinäkyvästi."

Onko Uusi Suomi korjannut Anter Yasaa koskevan jutun yhteydessä esiin tulleita toimituksellisia virheitä "reilusti ja läpinäkyvästi"? Mielestäni: Ei! https://vastuullistajournalismia.fi/merkki/

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Olisihan toimituksella tässä ollut paikka näyttää suoraselkäisyytensä, mutta kun ei. Selittelyksi meni.

Janne Rantala

Pitää muistaa että Huusko ja Uusisuomi ei olisi tehnyt mitään jos kohu ei olisi saavuttanut tälläisiä mittasuhteita.Tuo "vastuullinen media"on sanahelinää ja tarkoitettu pesemään suomalaisen median kasvoja jotta hyökkäys kansallismielisiä vastaan voi jatkua korkeimman suojeluksessa(viranomaisten).Suomalainen mediaväki sai paskahalvauksen Vehkoon tapauksessa kun niillä ei olekkaan oikeus haukkua ihmisiä vapaasti Suomessa.Nyt sitten tuli tämä ja tätä mätää on enemmän kuin tarpeeksi.Nämähän muuten perusti jonkun kommuunin sopimaan linjauksista mitä mediassa ajetaan mutta nämä vapaat mediat sotkevat bisnekset kun ne perskele kertovat mitä oikeasti tapahtuu :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onhan vastuullisesssakin mediassa toki ongelmansa. Esko Valtaoja toi ne pahimmat esiin tasan vuosi sitten:

"Kun ihminen alkaa uskoa johonkin, hänen uskoaan on lähes mahdoton horjuttaa. Turun Sanomat omisti äskettäin kokonaisen puistattavan kritiikittömän sivun yhden rokotuksen vastustajan haastattelulle. Melkein tulivat mieleen lehden entiset, ei aina niin kunniakkaat ajat, jolloin erilaisille humpuukimaakareille jääkausien kieltäjistä ilmastoskeptikkoihin annettiin suhteettomasti palstatilaa. (Esko Valtaoja, "Lapsia vailla suojaa ja suojelua". TS 1.5.2018)

Tässä on tosiaan jotain yhtäläisyyksiä Vehkoon tapaukseen: taas on Facebook-päivityksistä kilahdettu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä myös Yasa käytti luovaa historiankirjoitusta (tai huonoa muistia/asioiden tarkistamatta jättämistä) kerätessään al-Taeen syntilistaa. Hänen kunniakseen on sanottava, että hän poisti heti huomautettaessa virheellisen väitteen Iranin ja natsien yhteistyöstä ja jopa jossain määrin tunnusti erehtyneensä.
Al-Taee on kyllä nyt ryssinyt oman uransa pahasti. Nykyaikana syntejä ei enää saa anteeksi, koskaan. Ne kaivetaan aina tarvittaessa esiin. Vain perussuomalaisille munaukset ovat meriittiä...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho Juho, entäs miten mahtaa käydä vanhoja tuomioita muisteltaessa Kaikkosen puheenjohtajuuden kohdalla? Onhan hän hyvin korkeasti arvostettu keskustan politiikan tekijänä eduskunnassa. Kannattaisi poistaa mielestä vanhat tuomiot, jotka on kärsitty/sovitettu. Näitä tapauksia kun löytyy jokseenkin jokaisesta puolueesta.

Ihmettelen suuresti tätä täällä aina esiin kaivettua ps vanhoja tuomioita unohtamalla samaan syssyyn muiden puolueiden kohdalla henkilöiden saamat tuomiot. Mistä mahtaneekaan johtua noin suuri viha yhtä puoluetta kohtaan? Tämä kysymys askarruttaa minua. Niin ja ennen kaikkea se, mitä tästä mahtaa ajansaatossa seurata.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuohon kysymykseesi Sirpa, epäilisin että kyseessä on ns. totuuden pelko.
Ei haluta eikä uskalleta katsoa tosiasioita niin kuin ne ovat. Se saattaisi tehdä kovin kipeää.
Mistä tämä sitten johtuu, sitäkin voisi pohtia.
Yksi voisi tietenkin olla se että pelätään että täytyy myöntää että on tullut uskottua valheisiin.
Sellaisen myöntäminen ihmiselle on hyvin vaikeaa. Mieluummin uskoo lisävalheisiin joilla voidaan tukea entisiä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ikävä kyllä tuomiot (ja tarkkaan ottaen jopa syytteetkin) säilyvät ikuisesti. Joten epäilen, että vaikka keskustalaiset olisivatkin valmiit hyväksymään Kaikkosen puheenjohtajaksi, vastustajat tulevat aina muistamaan ja muistuttamaan vaalirahasotkuista ja hänen tuomiostaan.

Joten henkilökohtaisesti olen enemmän vaikkapa Katri Kulmunin kannalla, vaikka hieman hänen nuoruuttaan varon. Mutta jos Kaikkonen valitaan, olen täysin hänen puolellaan. Se virhe on vain sitten kestettävä.

Lasketaanhan Sipilänkin syyksi kaikki, mitä hän on valmistuttuaan tehnyt. Vaikea sanoa, onko suurin rikos rikastuminen, lestadiolaisuus vai keskustalaisuus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

STT:n linkkiä löytämättä:

https://rauhantaee.fi/tukijat

Haettiinko ensin isot nimet listaan joka kädessä mentiin Al-Taeen luo ja vaadittiin isänmaan edun nimissä ehdolle?

Mitä tässä pelätään? Uutta ajatusta vissiin.

Kts. edellä kommentti 67

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

HUUSKO!

Miksi Yasan kirjoittaminen on VIELÄKIN estetty Uusi Suomessa?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hieman yleisemmin iloista vappua:

Suojelijan, pelastajan, opettajan, luottamuksen ym. millä nimellä kukin ilmiötä kutsuukin petettyä juutalaiset, valituista valituimpina itseään pitävät, idealistit lähtivät hakemaan korvaavaa ilmaisua kansan perinteisestä kielestä, koska kansa oli niin sisäistänyt suojeluopin, ettei sitä haluttu pelästyttää kertomalla suojelijan kuolleen, Että kulissit olivat kaatuneet.

Korkean viran haltija Timo Soini yhä julistaa melkeinpä päivittäin uskovansa Hänen olemassaoloon kaiken kokemansa kuohunnan jälkeenkin! Samoin kuin Mikael Pentikäinen joka saatuaan potkut HS:n päätoimittajan paikalta menetettyään luottamuksen, väitti siihen päälle kirjoittamassaan kirjassa Luottamus kaiken perustuvan luottamukseen. No, muistavatpa median päätoimittajat pitää suunsa supussa.

Kutsutaan siis ilmiötä vaikkapa kiehnääjäksi. Kiehnääminen voisi korvata Jean-Paul Sartren käyttämän inhon, joksi hän kutsui tunnetta jonka kokee nähdessään läntisen ihmisen luopuneen arvokkaimmasta ominaisuudestaan, oikeudesta vapaaseen ajatteluun kääntymällä lampaaksi.

Kiehnäsikö Kekkonen tai Koivisto, entä nykyiset? Miljonääri politiikassa. Oliko ilmassa kiehnäystä Paavo Väyrysen esiintyessä omassa teatterissa itsekirjoittamissaan näytelmissä yhtenä kesänä "Minä ja UKK" ja seuraavana "Minä ja Manu"?

Kiehnääjän ihmettä Suomen kansan ei tarvitse pelätä. Se korostaisi kaiken poliittisen olevan ihmisjärjellä ymmärrettävää ja myöskin päätösten sillä perusteltavissa. Luottamus on vain yksi versio absoluutista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Iltalehti kutsuu al-Taeeta "rasistiksi" - jos tästä ei oikeusjuttua nouse, niin voimme todeta sananvapauden taas voittaneen. Ovathan persut olleet herkillä sen suhteen, keitä saa rasisteiksi kutsua.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d60c4af4-6f7...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Erona on vain se, että teitä saa nyt hyvällä omallatunnolla kutsua "kaappirasisteiksi".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nähdäkseni Hussein al-Taee on tämän maan julkisin entinen rasisti.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #154

Mikä on entisen ja nykyisen rasistin ero ?

Vuorela, rasistisissa asioissa mielipiteitä on vaikea muuttaa tai muovata yhdessä yössä mustasta valkoiseksi.

Oletko muuten tutustunut lähemmin al-Taeen julkisiin kuvakaappauksiin ja mielipiteiden manipulointeihin ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #155

Entisen ja nykyisen rasistin ero on se, että entinen ei enää ole rasisti, mutta tunnustaa ennen olleensa. Ei se maailmanpolitiikassa ja kirjallisuudessa niin harvinaista ole. "Yhdessä yössä" kai suurista asioista on muuttanut mielensä vain Pekka Peitsi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #156

Rasismissa, jossa on mukana jo lapsuudessa äidinmaidosta imettyjä uskonnollisia fundamentaalisia elementtejä, tilanne saattaa olla hankalampi kuin sattumoisin pelkän vieraan mustan miehen näkemisessä kaupungin kadulla.

Meni kovin pitkään, ennen kuin tämä tapaus edes myönsi syyllisyytensä, joten katumus on hiukan falskin ja teennäisen oloinen uskottavuuksineen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #166

Ewa Tawasoli kirjoitti aiheesta viisaasti: "Rasismi, jota joissakin maahanmuuttajayhteisöissä harjoitetaan muistuttaa radikalismissaan jopa etnonationalismia. Lisäksi esimerkiksi homoviha tai rasismi tummaihoisia kohtaan on huomattavasti karkeampaa maahanmuuttajien keskuudessa kuin valtaväestön keskuudessa. Työssäni vastaanottokeskuksessa olen todistanut, kuinka afrikkalaistaustaisiin työntekijöihin kohdistuu erittäin rasistisia ja vihamielisiä solvauksia heidän etnisyytensä vuoksi. Samoin shiia- ja sunnitaustaisten turvapaikanhakijoiden välillä on väkivaltaisuuteen eskaloituvia kiistoja. Rasismi määrittää vahvasti myös maahanmuuttajan henkilökohtaista elinpiiriä. Homoseksuaalisuutta halveksutaan ja homoseksuaalisuus on kaappiin jäävä tabu, sillä paljastunut tieto häpeälliseksi katsotusta seksuaalisesta suuntautumisesta voi olla hengenvaarallinen. Väärän seurustelukumppanin valinnasta on pahoinpidelty sairaalakuntoon ja kumppani on hyväksytty vasta, kun kumppanin lähtömaa ja etnisyys on ollut lähipiirin hyväksymä. Mielestäni on virhe ajatella, että korjausliikkeitä on tehtävä vain ja ainoastaan valtaväestön keskuudessa, kun puhutaan rasismista, seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ja solidaarisuudesta. Tästä al-Taeen julkisuuteen paljastuneet julkaisut ovat erinomainen esimerkki."

http://evatawasoli.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275295...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #166

Mitä uskonnollisia fundamentaalisia elementtejä sinä olet imenyt äidinmaidosta? Vai erittyykö Koraani paremmin äidinmaitoon kuin Raamattu? Vaikuttaako lukutaito asiaan ja jos vaikuttaa niin miten? Onko pitoisuus korkeampi vai matalampi silloin kun kirjaa luetaan odottavalle / imettävälle äidille ääneen?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tarkkoja jos ollaan, niin kuvankaappauksethan siis kiersivät verkossa "Husseinleaks"-nimisessä blogissa jo ennen vaaleja. Anter Yaşa vain kopioi ne sieltä. Uudessa Suomessa taisi ensimmäisenä mainittuun blogiin linkata Pekka Virkki.

Itse suhtauduin kaappauksiin hyvinkin skeptisesti -- syynä se, että ne tahot, joiden olin nähnyt niitä ennen vaaleja jakavan, eivät olleet suoraan sanoen mitään järin tunnettuja luotettavuudestaan tai ylipäätään kartalla olemisesta -- ja mielestäni ne näyttivät siltä, kuin väärennettyjä raskauttavia tekstejä olisi sekoitettu oikeisiin ja harmittomampiin uskottavuuden lisäämiseksi. No, näyttivät sitten olevan kaikki autenttisia.

Mutta ennen kuin nyt suurta kansalaisjournalisti-palkintoa Yaşalle jaetaan, niin ei _hän_ tässä mitään paljastusta tehnyt, vaikka vastasikin jo olemassaolleiden materiaalien levittämisestä kiistatta melkoisella PR-miehen innokkuudella.

Kysymys siitä, kuka sen "Husseinleaks"-blogin oli väsännyt ja ennen kaikkea minkä takia, jää aika lailla arvoitukseksi, mutta sitäkin voisi joku kenties halutessaan selvitellä. Kun pitää mielessä aineistoa alun alkaen levitelleet tahot, en usko hetkeäkään, että kyse olisi ollut mistään huolestuneisuudesta vähemmistöjen aseman suhteen, saati sitten Lähi-Idän politiikkaan liittyvistä murheenaiheista.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Kun pitää mielessä aineistoa alun alkaen levitelleet tahot, en usko hetkeäkään, että kyse olisi ollut mistään huolestuneisuudesta vähemmistöjen aseman suhteen, saati sitten Lähi-Idän politiikkaan liittyvistä murheenaiheista."

Juuri näin, kyse on varmasti henkilökohtaisesta kostosta! Koston apuvälineenä on käytetty niitä hurskastelijoita, jotka avointen rajojen politiikallaan aiheuttivat Lähi-Idän kansojen ja ihmisten keskinäisten riitojen siirtymisen Suomeen. Aika monet suomalaiset kuitenkin hyväksyisivät Al-Taeen kirjoitukset, koska ne vastaavat hyvin heidän ajatuksiaan. Tämä anteeksipyytely on vastenmielistä!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Käräjäoikeuksilla elvisteleville mestarillista historiaa:

Näin YLE n sivustolla: Hitlerille osoitettiin hämmästyttävää ymmärrystä. Elokuvan ohjaaja Bernd Fischerauer pitää oikeusistuimen Hitlerille osoittamaa ymmärrystä hämmentävänä.

Oikeastaan Hitler käytti oikeuden istuntoja julistaakseen puolueohjelmaansa, Fischerauer sanoo. BR:n opetusohjelmiston päällikkö Werner Reuss pitää koko oikeudenkäyntiä farssina.

- Oikeus antoi Hitlerille pienimmän mahdollisen tuomion. Aina kun hän puhui, hänelle taputettiin. Tapahtuma oli pelkkää teatteria, ja silti siinä oli 1900-luvun suurimman onnettomuuden siemen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tässä tapauksessa Huuskon "Hyvä-Ihmis" agenda kärsi kolauksen. Meidän pitää ymmärtää ja antaa Markun käydä läpi surutyötä. Ohimenevä kognitiivinen dissonanssi voi ehkä myös auttaa häntä parempaan toimittajuuteen ja journalismiin. Eli annataan ihmisen parantua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Al-Taeen jäämisellä huilimaan toimittajien ulottumattomiin on yhtymäkohtia sekä Olli Immosen lähtemisellä useamman viikon kaukomatkalle pois Meillä on unelma- mielenosoituskohusta kesällä-15, että Touko Aallon strippaamisella seurauksineen Tukholman homoklubilla viime kesänä.

Gorbatshov sentään poisti psykiatrit laitoksineen politiikasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Touko Aalto ei stripannut homoklubilla. Al-Tae on sairaalahoidossa/sairaslomalla. Annetaan hänelle toipumisrauha. Olisi hyvä että kaikki häneen liittyvät keskusteluketjut suljetaan - vai mitä YP?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Hyvään sosialistiseen tyyliin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #208

Tuskin al-Taee sentään on passitettu tahdosta riippumattomaan hoitoon psykiatriseen sairaalaan entiseen neuvostoliittolaiseen malliin ?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #211

Ei toki koska täällä kaikki pyörii toisin päin; voi joutua tahdon vastaisesti ehdolle eduskuntaan. Kts.kommenttini edellä nro 129.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #212

Äänisaalis olisi toki ollut laihempi, jos Halonen ja Lipponen olisivat vieläkin aktiivisemmin osallistuneet al- Taeen vaalikampanjaan.

P.S. Outo hiljaisuus vallitsee tällä hetkellä tuolla merkittävien taustavoimien suunnalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #214

Outo hiljaisuus vallitsee kaikkialla, missä kunnioitetaan poliisin työrauhaa ja potilaan oikeutta toipumiseen. Juhlitaan mekin sanvapauden päivää pitämällä turpamme kiinni asioista, joista meillä ei tällä erää ole mitään sanottavaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #215

Potilas al-Taee :)

P.S. Paavo Väyrynen kysyi aikoinaan lääkäriltään, voiko vitutukseen kuolla.

Tällä kerralla poliitikko voisi muotoilla kysymykseksi , voiko valehteluun kuolla ?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #224

Ei valehteluun, mutta valehtelun peittelyn paljustumisesta johtuvaan vitutukseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #224

Olin ennen varma että vitutukseen ei voi kuolla, mutta en ole enää ollut aivan varma asiasta sen jälkeen kun Philip Roth kuoli. Se tapahtui pari vuotta sen jälkeen kun Bob Dylan oli saanut kirjallisuuden Nobel-palkinnon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #230

Ja keitä nämä henkilöt ovatkaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #232

Philip Roth oli huomattava amerikkalainen nykykirjailija, Bob Dylan kuuluisa lauluntekijä jota jotkut pitävät jopa runoilijana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #232

Pakko myöntää, että en jaksa pitää hauskana huumorinakaan teeskenneltyä tietämättömyyttä; enkä millään tavalla positiivisena aitoa sivistymättömyyttä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #238

Jotkut jaksavat. Muistan valitettavan hyvin sen kun Timo Soini huusi "Nyt tuli iso JYTKY!". Ja kansa meuhkasi kuorossa "JYTKY JYTKY JYTKY". Ilmassa oli suuren sivistymättömyyden juhlan tuntua.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #238

Onko sivistymättömyyttä jos ei tiedä keitä tällaiset tyypit ovat?
Itselläni on aivan toinen käsitys siitä mitä sivistys on.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #241

No, itselläsi on aika outo käsitys, ei kovin sivistynyt. En nyt silti epäile antisemitismistä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #244

Kuinka antisemitismi liittyy tähän?
Kävin katsomassa wikistä ja Dylan näyttäisi olevan juutalainen. Ei kai se tee minusta antisemitistiä jos en tiedä kuka joku kitaran rämpyttäjä on?
Onko sivistyksen edellytys että tietää tällaiset tyypit?
Kun nyt en ole koskaan ollut kiinnostunut pätkääkään tällaisesta ns. musiikista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #246

Vuorelahan sanoi että ei pidä sinua antisemitistinä. En minäkään pidä. Roth on muuten myös juutalainen, mutta niinhän kaikki suuret amerikkalaiset nykykirjailijat ovat, paitsi ne jotka ovat mustia naisia tai homoja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #247

Miksi siis tti esille antisemitismin k hdallani?

Tu n jälleen sitä samaa skeidaa tyyliin "tekisi mieleni saa että........ mutta en san kuitenkaan".

Aivan selkeä vihjaus suuntaani. Tiedät, ehkä, että useimmiten ei le tärkeää se mitä san taan vaan se mitä jätetään san matta.
(Tu ...kele ei taaskaan t imi)

V it myös vastata kysymykseeni?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #249
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #250

"Onko sivistymättömyyttä jos ei tiedä keitä tällaiset tyypit ovat?"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #251
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #252
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #212

Katsoin kyllä. Siinä kehotettiin selaamaan ketjua vielä varhaisempaan kommenttiin. En viitsinyt.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #217

Aina löytyy sellaisia jotka eivät pidä siitä että heitä pidetään tyhminä, että kaikkea ei kerrota.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #219

Aina löytyy myös ihmisiä jotka eivät viitsi kaivaa esiin kommenttia numero 67 ketjusta jossa on yli 200 viestiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #211

Mahtaako olla entinenkään? Ainakin vankilaan siellä passitetaan ilman syytä ja oikeudenkäyntiä yhä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #218

Ainakin Neuvostoliitto on kirjaimellisesti entinen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #225

Mutta Kekkosslovakia ei kuole koskaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #225

On ja ei. Eihän siellä ole kuin nimi vaihtunut. Pietarikin oli välillä Leningrad ja nyt taas Pietari. Ja KGB valvoo yhä, mutta nyt sillä on eri nimi. Ja sama se kutsutaanko diktaattoria tsaariksi, pääsihteeriksi vai presidentiksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #231

Taitaa kuitenkin olla niin kaukana kommunismista kuin vain mahdollista?
JHa täytyyhän ne kommunistien muuttamat nimet palauttaa alkuperäisiksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #233

Eipä taida olla. Ainakaan diktaattoreista se ei ole mihinkään päässyt. Sananvapautta ei edelleenkään ole eikä aitoa demokratiaa tai riippumatonta oikeuslaitosta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #234

Et kai väitä että Venäjällä vallitsee kommunismi?
Silloinhan siellä on kaikilla hyvä olla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #237
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suurkiehnääjän arvo voi olla yhdellä kerrallaan, nyt Timo Soinilla, eikä Niinistöillä Ville tai vast., ei myöskään Erkki Tuomiojalla tai Tarja Halosella:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/13/kenen-kis...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Runoileva psykiatri Claes Andersson on kehaissut Paavo Lipposen arvostavan hänen neuvoja, joten heidän luottomies Mikael Jungnerin ideoimana on valtaan sokeasti pyrkiville perustettu Liike Nyt, koska K ei ollut mennyt koivistolaiseen "tärkeintä on liikkeseen". Hjallis Harkimo sai mukaansa eduskunnasta ex-puhemies Maria Lohelan.

Tuolishow eduskunnassa oli ajoitettu testaamaan Antti Lindtmania ja muita hallituskipeitä.

Jos olet kuunnellut Ylen ruotsinkielisen radio Vegan "Andrum" aamuhartautta, olet kuullut puhuttavan kauniisti totuudenpuhuja Jeesuksen pelastussanomasta. Niinpä saat lupauksen armosta sallimalla heidän päästä keskelle, ja jos olet kiertänyt muutakin kuin Senaatintoria, saatat ihmetellä onko läntinen sanoma ihmisen pelastumisesta yhä pisteytetty täällä valituista valituimmille.

Suomessa "psykiatriaa" käytetään absoluuttina korvaamassa armon antajaa, eihän kukaan viitsi uskonnoista modernina aikana politiikassa höpistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset