Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Rasistinen henki on pesiytynyt syvälle perussuomalaisten nuorisojärjestön toimintaan.

Nyt se tuli esiin PS-Nuorten tililtä lähetetyssä tviitissä, jossa järjestö kehottaa äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, jotta ”Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Mainittu ”tältä” viittaa Euroopan parlamentin mainokseen, jossa kaksi hymyilevää tummaihoista henkilöä esiintyy pikkuvauvan kanssa ja siinä kannustetaan äänestämään ensi sunnuntain EU-vaaleissa. Tviitti näkyy ohessa olevassa kuvassa.

PS-Nuorten törkeyden alleviivasi järjestön Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola, joka ilmoitti omassa tviitissään vastustavansa tummaihoisia, ”sillä he eivät ole eurooppalaisia”. Kuvakaappauksen tästä julkaisi blogissaan Saku Timonen, joka tunnetaan verkossa Uuninpankkopoikana.

Edellisellä kerralla syrjivä ihonväriajattelu tuli pintaan vuoden taitteessa, kun mainittu Sipola linjasi, että ”ei-valkoiset” eivät voi olla suomalaisia ja että ”ei-suomalaiset” – kuten hänen mukaansa juutalaiset ja romanit – tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin.

Sipola sai määräaikaiset potkut PS-Nuorista. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho tuli puolestaan tammikuussa julkisuuteen sanomalla Uudessa Suomessa, että perussuomalaiset ”ei aja rotuerottelupolitiikkaa”.

Myös PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen vakuutteli Uudelle Suomelle alkuvuodesta, että ”Hän (Sipola) kommentoi häntä kiinnostavia asioita ja edustaa omaa näkemystään, ei nuorisojärjestön kantaa. Meillä järjestönä on omat näkemykset.”

Nyt esiin tullut törkytviitti tulee suoraan PS-Nuorten päämajasta, mikä kertoo siitä, että syrjivä ajattelu on sielläkin voimissaan. Tätä esiintyy, vaikka jotain torumista onkin puoluejohdosta siis nähty.

Halla-aho sanoo Iltalehdessä ottavansa tuoreen tapauksen puheeksi PS-Nuorten kanssa ”kun seuraavan kerran törmää relevantteihin ihmisiin”. Ei kuulosta kovinkaan ponnekkaalta toiminnalta.

Kun kohu oli alkuvuonna päällä, sain viestin, jonka mukaan eriasteisten etnonationalistien ryhmä saattaisi olla jopa puolet perussuomalaisten nuorten jäsenkokonaisuudesta. Olin kuullut aiemmin arvioita, joiden mukaan osuus olisi ehkä alle kymmenesosa.

Bloggaaja Saku Timonen muistutti blogissaan lakipykälistä, joiden mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan katsoa nuorisojärjestö, joka edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Nyt PS-Nuoret saattavat menettää valtionavustuksensa, kuten Uusi Suomi tänään kertoi. Asia on harkinnassa opetus- ja kulttuuriministeriössä. Syystäkin ja hyvä niin.

Rasismi tulee kitkeä pois juuriaan myöten. Vähemmistöjen syrjimisen salliminen olisi suomalaiselle yhteiskunnalle turmiollista.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu