Markku Huusko

Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

  • PS-Nuoret voivat menettää valtionavustuksensa tämä tviitin vuoksi. Kuvakaappaus Twitteristä
    PS-Nuoret voivat menettää valtionavustuksensa tämä tviitin vuoksi. Kuvakaappaus Twitteristä

Rasistinen henki on pesiytynyt syvälle perussuomalaisten nuorisojärjestön toimintaan.

Nyt se tuli esiin PS-Nuorten tililtä lähetetyssä tviitissä, jossa järjestö kehottaa äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, jotta ”Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Mainittu ”tältä” viittaa Euroopan parlamentin mainokseen, jossa kaksi hymyilevää tummaihoista henkilöä esiintyy pikkuvauvan kanssa ja siinä kannustetaan äänestämään ensi sunnuntain EU-vaaleissa. Tviitti näkyy ohessa olevassa kuvassa.

PS-Nuorten törkeyden alleviivasi järjestön Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola, joka ilmoitti omassa tviitissään vastustavansa tummaihoisia, ”sillä he eivät ole eurooppalaisia”. Kuvakaappauksen tästä julkaisi blogissaan Saku Timonen, joka tunnetaan verkossa Uuninpankkopoikana.

Edellisellä kerralla syrjivä ihonväriajattelu tuli pintaan vuoden taitteessa, kun mainittu Sipola linjasi, että ”ei-valkoiset” eivät voi olla suomalaisia ja että ”ei-suomalaiset” – kuten hänen mukaansa juutalaiset ja romanit – tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin.

Sipola sai määräaikaiset potkut PS-Nuorista. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho tuli puolestaan tammikuussa julkisuuteen sanomalla Uudessa Suomessa, että perussuomalaiset ”ei aja rotuerottelupolitiikkaa”.

Myös PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen vakuutteli Uudelle Suomelle alkuvuodesta, että ”Hän (Sipola) kommentoi häntä kiinnostavia asioita ja edustaa omaa näkemystään, ei nuorisojärjestön kantaa. Meillä järjestönä on omat näkemykset.”

Nyt esiin tullut törkytviitti tulee suoraan PS-Nuorten päämajasta, mikä kertoo siitä, että syrjivä ajattelu on sielläkin voimissaan. Tätä esiintyy, vaikka jotain torumista onkin puoluejohdosta siis nähty.

Halla-aho sanoo Iltalehdessä ottavansa tuoreen tapauksen puheeksi PS-Nuorten kanssa ”kun seuraavan kerran törmää relevantteihin ihmisiin”. Ei kuulosta kovinkaan ponnekkaalta toiminnalta.

Kun kohu oli alkuvuonna päällä, sain viestin, jonka mukaan eriasteisten etnonationalistien ryhmä saattaisi olla jopa puolet perussuomalaisten nuorten jäsenkokonaisuudesta. Olin kuullut aiemmin arvioita, joiden mukaan osuus olisi ehkä alle kymmenesosa.

Bloggaaja Saku Timonen muistutti blogissaan lakipykälistä, joiden mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan katsoa nuorisojärjestö, joka edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Nyt PS-Nuoret saattavat menettää valtionavustuksensa, kuten Uusi Suomi tänään kertoi. Asia on harkinnassa opetus- ja kulttuuriministeriössä. Syystäkin ja hyvä niin.

Rasismi tulee kitkeä pois juuriaan myöten. Vähemmistöjen syrjimisen salliminen olisi suomalaiselle yhteiskunnalle turmiollista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (254 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Otsikko on pielessä, ei anna, jos antaisi, niin esim. minä en olisi jäsen jopa ehkä konkreettisesti vetäisin ympäri korvia siis ei, ei ja ei etnonatsiliulu ei ole perussuomalaisuutta ja kuka moista kannattaa ei tod ole perussuomalainen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"minä en olisi jäsen jopa ehkä konkreettisesti vetäisin ympäri korvia siis ei, ei ja ei etnonatsiliulu ei ole perussuomalaisuutta ja kuka moista kannattaa ei tod ole perussuomalainen."

Halla-aho ottaa puheeksi ”kun seuraavan kerran törmää relevantteihin ihmisiin”.

Onko tämä sellaista ei-kannattamista, jota sinä, Engren, toivoisit? Vai toivoisitko jotain konkreettisempaa?

Minusta persunuorten rasistinen twiitti yritetään kovasti valkopestä blogeissa. Valkopyykkiä harrastetaan ja se saa näyttämään siltä, että nuorten ajatukselle löytyy kovasti paljon puolueväen keskuudessa kannatusta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voi voi...jokohan Halla-Aho alkaa ymmärtämään Soinia ja vastuunkantajan roolia paremmin? Omat koirat alkavat hyppiä kintuille ja hammastella. Kuoppia kaivetaan itselle kiihtyvään tahtiin. Omaan tahtiin. Sitten täällä ihmetellään me ulkopuoliset. Kuopan reunalla. Alaspäin.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Otsikko on kohdallaan. Halla-aho ei ole mitenkään tuominnut nuorisojärjestön kannanottoja puolueen verkkolehdessä, joka on suunnattu omalle jäsenistölle.

Käyttäjän Pirjo-MargitJauhiainen kuva
Pirjo-Margit Jauhiainen

Hoh hoijaa taasen - jossa sitten se lusikka täytyy ottaa oikein käteen ja kaikkinainen syrjintä = rasismi poistaa joka sektorilta, joka muuten julkishallinnonalalla = valtio, rehottaakin oikein joka peiton alla, että ne peitot ovat rispaantunu ja kenen syy se on - no kansallismielisten porukan, kun hekin vaatii oikeudenmukaisuutta suomeen, mitä ei olekkaan nähty sitten ennen Eu:n liittymisen.

Rispaantuneet peitot kertoo kuvannollisesti sitä kieltään suomesta - että he heitetään kansallismielisten ylle, kun eihän heidän tässä ajassa katsota tarvitsevan ehyttä peittoa, kun niitä tarvitsevat toiset kansalaiset, joita suomessa on ja lisää halutaan ja kun ne uudet peitot ovat käyttökelvottomia, ne taasen heitetään kansallismielisten ylle, kun katsotaan, että 1/2 miljoonaa ihmistä voidaan kortistossa pitää ja muille kansalaisille räätälöidä omat koulutukset, vaikka lukutaitoakaan ei ole edes nimeksi.

Tulkoon taasen tässä sanottua - että minun luokseni mahtuu 1-3 lasta / äiti lapsineen jostain köyhistä oloista, jotka varmaan kiitollisina olisivat mahdollisuudesta saada puuro joka aamu, joka joillekkin on p*skaa ja köyhälle kelpaisi se rispaantu peitto.

Että se siitä rasismista suomessa - tosin tuohon kuvaan, että samoin asia olis tulkittu / käänteisesti, kun kuvassa elovenaäiti / valkolainenisä lapsineen olis ollu, tosin kansallismielisten esittämänä.
Vielä - et tuleekohan jäähy / poisto kirjoittajana, kun en varmaan asiaani kirjoittanu "oikein"?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Twiitti on lyhyt ja ylimalkainen (kuten twiitit yleensäkin) joten siinä on paljon tulkinnan varaa. Mitä "Suomen tulevaisuus" tarkoittaa? Minun mielestäni järkevä tulkinta on, että "Suomen tulevaisuus" viittaisi siihen, millaisia ihmisiä suurin osa (yli 50%) suomalaisista on. Tuskin sillä tarkoitettiin, että Suomessa ei saisi näkyä yhtään kuvassa olevien kaltaista henkilöä (tai, että he eivät saisi saada lapsia Suomessa).

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Tuskin sillä tarkoitettiin, että Suomessa ei saisi näkyä yhtään kuvassa olevien kaltaista henkilöä (tai, että he eivät saisi saada lapsia Suomessa)."

Sipola esim. on käsittääkseni sitä mieltä, että kaikki kuvan kaltaiset henkilöt pitäisi verottamalla ajaa pois maasta, koska he eivät ole eurooppalaisia. Olisiko sinusta siis järkevämpi jos vain puolet heistä pidettäisiin loitommalla? Periaatteessa ei mielestäsi ole mitään vikaa jos rotuerottelun suhdeluku menee oikein?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kommenttini koski twiittauksen tulkintaa ja tahallista väärinymmärtämistä, joka minua suunnattomasti ärsyttää. Mitä itse asiaan tulee, niin oma kantani maahanmuuttoon on niin erilainen (ja luultavasti suunnilleen yhtä kaukana sekä perussuomalaisten että vihreiden mielipiteistä), että en osaa kysymykseesi varsinaisesti edes vastata.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #22

Tulkinnoista minäkin kirjoitin. Ja nimenomaan twiittaaja järjestön jäsenien sellaisista.

Ihmettelin vain, että Suomen tulevaisuuden pitäminen politiikan kautta vähintään 50% valkoisena kuulostaa mielestäsi järkevältä idealta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #33

Jussi Kangasluoma: - "Ihmettelin vain, että Suomen tulevaisuuden pitäminen politiikan kautta vähintään 50% valkoisena kuulostaa mielestäsi järkevältä idealta."

Ei kannata kovin kauaa ihmetellä, sillä en ottanut lainkaan kantaa tuon idean järkevyyteen. Kirjoitin, että se on järkevä tulkinta perusnuorten twiitistä. Toisen (vähemmän järkevän) tulkinnan ollen se, että perusnuoret haluaisivat ajaa Suomesta pois kaikki twiitin kuvissa olevia henkilöitä ulkoisesti muistuttavat.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #22

Tämä ei kyllä ollut väärinymmärtämistä, viesti on täysin selkeä ja myös sen tarkoitusperät.

Se, että twiitti on tulkittu rasismiksi, on (kerrankin) aivan tahallista oikeinymmärtämistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

– Ps-nuorten vaalimainos, jossa oli kuva tummaihoisesta iloisesta pariskunnasta lapsen kanssa, saatetekstillä äänestä, jos et halua, että Suomi tulevaisuudessa näyttää tältä, on ilmiselvästi rasistinen. Näin kristallinkirkkaasti rasistisia kannanottoja on kutsuttava oikeilla nimillä, Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Kerrankin joku kirjoittaa Twitterissä asiaa eikä pelkästää twittuile.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Sama juttu laitettiin persnuorien Face-sivuille. Eipä jättänyt tulkinnanvaraa varsinkaan myös näiden persnuorien kommentit.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pitääkö jollain lainsäädäntöteknisellä tavalla varmistaa ettei etnisten suomalaisten osuus putoa alle 50%:n?

Suomen tulevaisuus on sellainen kuin se on. Ei meidän tarvitse varmistaa etnisyydestä mitään. Jani, teet lisää hallaa persuille tällä avauksellasi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Haha! Arvelu jostain perussuomaisen twiittauksesta + prosenttilukema samassa kommentissa = vaatimus aloittaa etniset puhdistukset. :-D Tää on kyllä hulvatonta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Toivottavasti Jussi toimii.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaalta Samuli Sibakoffilta hyvä kuitti noille ääliöille.

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=280867771586...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Melko hurjalla 115.000 euron "diskorahalla" ovat saaneet touhuta. Toivottavasti edes se otetaan nopeasti pois.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos summa otetaan järjestöltä pois joidenkin touhuilujen takia, itse selvityttäisin järjestön jäsenenä sen, onko joku vahingonkorvausvastuussa järjestön suuntaan. Yleensä töppääjä maksaa. Tuskin koko porukka twiitin yksimielisesti lähetti.

Tuolla Sipolalla näkyy olevan paha asennevamma.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Te Uusi Suomi voisitte näyttää esimerkkiä kuten niihin teidän videoihinne lisäämällä tekstityksen, tällä hetkellä syrjitte huonokuuloisia ja kuuroja rikkomalla YK:n vammaisten sopimuksen artiklaa a/v-säädöstä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä Halla-ahon ulostulot tuntuvat niin lapsellisilta ja naurettavilta.

Niinkuin tämä nyt olisi ensimmäinen kerta kun kyseiset tyypit ovat ongelmissa, sama on toistunut myös keväällä, jolloin myös ministeriössä mietittiin avustusten poistoa.

Ilmeisesti tämä on se ainoa asia, mikä nyt sai Halla-ahon liikkeelle, puolueen rahat, ei niinkään selvä rasismi.

Puolueen edellinen puheenjohtaja puhui yhtä mittaa harjaamisesta, tälle nykyiselle riittää pieni facebook-viesti ja sanoma, että koettakaas nyt pojat.

Kun on itse oikeudessa liki vastaavasta tuomittu, herää kysymys, onko kyseessä mikään oikeanlainen pahoittelu, vai sittenkin vain pieni tulipalon alun sammuttamisesitys.

Tällä ulostulola saadaan sitten omat joukot taas kulkemaan hetki nätisti rivissä, mutta kun tietää tuon puolueen sisäisen ääneen ja ideologian, ei varmasti kestä kauan, kun on taas uusi rasismikohu julkisuudessa.

Uskokoon ken tahtoo, minä en.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Ritala, olisiko Halla-Aho ottanut sinusta mallia lapsellisiin ulostuloihin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sulla onkin yleensä paljon sanottavaa itse asiaan.

No jollei pysty, niin eipä mitään sitten.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mistä sinä Petteri tiedät mitä Halla-aho tekee tai on tekemättä.
Taitaa olla sen verran fiksu että pesee pyykit kotona eikä julkisuudessa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vaikka pyykit pesee kotona, jotkut levittelevät niitä kuivumaan Italiaan, Viroon, Venäjälle ja jopa tänne Joensuuhun. Ja sateessa ne eivät kuiva.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Voisi kysyä jos vastaavanlainen kuva, mutta valkoihoisella perheellä esitettynä, laitettaisiin Etelä-Afrikan parlamenttivaalien edellä edistämään äänestämistä, minkälainen häly siellä nousisi? Ehkei mitään.
Mutta kyllä Euroopan parlamentin vaaliesite on ’hieman provosoiva’???

Miksei siinä ollut monivärisiä perheitä? Moniuskontoisia perheitä? Perheitä eri EU maista?
Onko mainos tarkoituksellinen ’ansa’? Jotta saataisiin suututettua etno-rasistit, äärioikeisto ja jotta he möläyttäisivät negatiivisia lausuntoja, jotta ns tavalliset ihmiset eivät äänestäisi äärioikeistolaisia puolueita?

Haiskahtaa Soroksen putiikin tekoselta tuo EU mainos ... mutta ei pitäisi provosoitua kun Soros provosoi

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Soros mainittu! Taitaa olla Soroksen & Co:n salaliitto koko EU... ;-)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Mutta kyllä Euroopan parlamentin vaaliesite on ’hieman provosoiva’???"

Onko oikeasti. Provosoiduit, koska lapsiperhe ei ollut oikean värinen? Et tietenkään ole rasisti mutta...

"Onko mainos tarkoituksellinen ’ansa’? Jotta saataisiin suututettua etno-rasistit, äärioikeisto ja jotta he möläyttäisivät negatiivisia lausuntoja, jotta ns tavalliset ihmiset eivät äänestäisi äärioikeistolaisia puolueita?"

Minä näin täällä Pohjois-Pohjanmaalla kaupassa tummaihoisen asiakkaan. Onkohan sekin ansa, jotta saataisiin tuo mainitsemasi porukka suututettua? Joku kertoi, että paikallisessa koulussa olisi esitetty eurooppalaisen kielen oppikirjassa tummaihoisia ihmisiä, osa ihan kannessa! Ansa varmaankin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.K:"Provosoiduit, koska lapsiperhe ei ollut oikean värinen.."

Toisen puolesta osaa vastata, mutta kyllä suoraan sanottuna itseänikin hieman ihmetytti tuo EUn mainos. En tiedä missä se alunperin ollut, mutta siis itse jostain EU Suomi sivustolta bongasin. En nyt ehkä miksikään "ansaksi" tuota sanoisi, mutta kyllähän tuollakin kuvalla on jotain haettu.
Jos minä olisin ollut kampanjavastaava, niin olisin siihen kyllä laittanut hieman enempi kotimaiselta vaikuttavan, tahi ainakin selkeästi useammasta kansalaisuudesta koostuvan, jos nyt ylipäätään tarvis mitään "mannekiineja" tuossa käyttää.
Tällä en ota kantaa siihen miten "onnistunut" oli ps-nuorten twiitti, enkä myöskään vastaa siihen kysymykseen että pitääkö Halla-ahon irrottautua EKREstä, vai ei.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #101

"Jos minä olisin ollut kampanjavastaava, niin olisin siihen kyllä laittanut hieman enempi kotimaiselta vaikuttavan, tahi ainakin selkeästi useammasta kansalaisuudesta koostuvan, jos nyt ylipäätään tarvis mitään "mannekiineja" tuossa käyttää."

Sinänsä voisi olettaa, että onnellinen lapsiperhe viestisi hyvin sellaisesta tulevaisuudesta johon lähes kaikki voivat uskoa. Nämä keskustelut ovat kyllä avanneet silmät, että kuinka moni tarttuu vielä tiukasti rotuun ja syyttää kuvankäyttäjiä tahallisesta provosoinnista kun se oli väärä. Ei ole rotukysymys vielä lähellekään out minun mielestäni.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Olen minäkin nähnyt tummaihoisia ja kaiken ihoisia.
Olen nähnyt alueitakin, joihin valkoihoisen ei ole
terveellistä mennä mihinkään vuorokauden aikaan.
Onko Pohjois-Pohjanmaalla tälläisia alueita vielä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #134

"Olen nähnyt alueitakin, joihin valkoihoisen ei ole
terveellistä mennä mihinkään vuorokauden aikaan.
Onko Pohjois-Pohjanmaalla tälläisia alueita vielä?"

Ei, ja siksi on erittäin tärkeää, että rasistiseen käytökseen pidetään nollalinja.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #138

"rasistiseen käytökseen pidetään nollalinja"
Täysin samaa mieltä. 100% nollalinjaalla!

Maahantulleet raiaskaajat ja rikolliset pois maasta. Näin varmistetaan ettei minkäänlajin
slummeja synny Pohjois-Pohjanmaanlle eikä suurkaupunkien liepeille.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

EU:n "provosoiva vaaliesite" oli "ansa" ja kaiken takana Soros? Täsmälleen noin satuilevat putinistit Venäjällä ja orbanistit Unkarissa.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Rasismi tulee kitkeä pois juuriaan myöten. Vähemmistöjen syrjimisen salliminen olisi suomalaiselle yhteiskunnalle turmiollista." Halloo!

Olisin toivonut Huuskon tasapuolisena toimittajan ainakin sivunneen mahdollisia syitä miksi Suomessa on rasismia ja miksi Persut on maan suurin puolue tällä hetkellä.

Pelkkä hymistely, että "rasismi tulee kitkeä pois" ei auta ketään.
Kuinka tauti parannetaan, ellei sen syitä ja oireita analysoida?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #132

Siitä vain analysoimaan mistä rasismi johtuu. Kuka estää?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #194

Se johtuu kai samasta syystä miksi toisilla on siniset silmät ja toisilla ruskeat.

Max, asu vuosi, pari vaikka jossain New York:n mustassa kaupunginosassa. Jos pääset sieltä hengissa ja pidit kokemuksesta, niin onneksi olkoon, et ole rasisti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #227

Arvaus ei oie analyysin synonyymi. Ei johdu geeneistä. Tuntemattoman pelko on toki geeneissämme. Ne jotka eivät pelänneet tuntematonta kun tuppasivat kuolemaan pois. Se ei kuitenkaan selitä rasismia, joka säilyy vaikka tieto lisääntyisi. Omakohtainen kokemukseni ainakin sanoo, että rasismi on pitkälti asenne- ja arvokysymys. Ainakin itse olin nuorena paljon rasistisempi kuin nykyään, eikä minulla tietääkseni ole geenit muuttuneet mitenkään.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #232

En tiedä mistä rasisimi juurtaa, etkä taida sinäkään tietää. Elämän kokemukset ja näkemiset ovat iso syy miksi ihmiset ajattelevat kuten ajattelevat
- samoin ne muokkaavat jokaisen asenteita ja arvoja.

Sinun on kelppo olla ei-rasisti, koska asut puhtaalla valkoisella alueelle, josssa on vähän rikollisuutta ja sinulla on vähän kontakteja eri-rotuisten ihmisten kanssa. Kuten aikasemmin ehdotin, asu pari vuotta Bronx:ssa tai Brooklyn:ssa ja tule sitten luennoimaan rasismista.

PS Lisään vielä, että South-Side of Chicago olisi hyvä kohde tutkia rasismia. Siellä ammutaan joka viikonloppu muutama tusina ihmistä, jotka kaikki (ampujat ja ammutut) yleensa ovat värillisiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #242

Rasismille on ihmislajille tyypillinen piirre, että ihminen on huonompi tuntemaan empatiaa jos toinen on erivärinen. Jopa tieto siitä, että toisella on eri uskonto vaikuttaa niin että ei tunne empatiaa samalla tavalla.

Ihmiset tietysti ovat biologisesti jokseenkin samanlaisia että kyseessä on jonkinlainen kognitiivinen vika, heikkous johon ihmisen kaltainen alkukantainen eläin on taipuvainen.

Sitten kun näitä ihmislajille tyypillisiä taipumuksia organisoidaan toimintaan niin sitä kutsutaan sodaksi. Siksi kaikenlaiset kansankiihotukset ovat sotarikoksia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #242

Esitit ettei rasismin syitä ja oireita voi analysoida ja pyrin vain osoittamaan, että se oli turhanpäiväistä uhriutumista. Voimme analysoida niin paljon kuin haluamme. Kehotus muuttamaan jonnekin lienee kuitenkin analysoinnin vastakohta. Kokemasi analysoinnin mahdottomuus näyttää johtuvan halun puutteesta.

Miten ajattelit että köyhillä asuinalueilla tapahtuvat väkivallanteot selittäisivät rasismin?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #249

Rasismia on ollut niin kauan kuin ihmiskunta on asunut tällä planeetalla. Sitä ei ole viisaammatkaan pystyneet lopettamaan. Yritetty on satoja vuosia, mutta siinä ei ole onnistuttu. Esim. Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa ja USA:ssa on yritetty hartiavoimin, mutta kaikkien näiden maiden johtajat ovat todenneet julkisesti, että siinä on epäonnistuttu. (Ehkä Pohjois-Pohjanmaalla tässä vielä onnistudaan!)

Vaimo pitää meidän kodin siistinä, turvallisena ja miellyttävänä asua. Enkä missään nimessä haluaisi, että olisin pakotettu ottamaan tuntemattoman henkilön meille asumaan, joka sotkisi paikat asuinkelvottomaksi. Ja jos sattuisi niin onnettomasti, että koti palaisi ja minun täytyisi muuttaa asumaan naapuriin, pitäisin itsestään selvyytenä, että käyttäytyisin moitteeomasti ja kunnioittasin toisen kotia jopa paremmin kuin sen omistajat!

Jos tämä on rasismia, niin olen rasisti. (mutta en ole koskaan äänestänyt Persuja)

Tällaiset Huuskon-tapaisten vihervasureiden kirjoittelut - "Rasismi tulee kitkeä pois juuriaan myöten" - ovat typerän naiveja ja vahingollisia. Luultavasti johtuu tietämättömyydesta - eivät ole koskaan läheltä nähneet rasismista aiheutuvia ongelmia. (asuin Los Angelessä v. 1992 Rodney King mellakoiden aikana). Rasismia ei koskaan tulla täysin kitkemään pois mistään. Sen kanssa vaan pitää oppia elämään järkevästi.

Suomi onnistui elämään ja kukoistamaan Neuvostoliiton naapurina, joka oli suurempi ongelma kuin nykypäivän rasismi. Siihen tarvittiin kylmän järkevää ajattelua ja sen mukaista toimintaa. "Kylmän järkevä" ajattelu rasismista puutuu tämän päivän Suomesta. Lehdistön harjoittama "roskien lakaisimen maton alle" kostautuu aivan varmasti myöhemmin. ---- mutta näistä enemmän toisena päivänä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Miksei siinä ollut monivärisiä perheitä? Moniuskontoisia perheitä? Perheitä eri EU maista? "

Ihan vaan sen vuoksi, että persunuoret olivat leikanneet heidät kuvasta pois.

https://twitter.com/Europarl_FI/status/11289892346...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ai kamalaa noita kommentteja :o .

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Askelta pidemmällekin olisi moniarvoisessa EU:ssa voitu mennä.

Jos kuvassa olisi kaksi tummaihoista miestä vaaleaihoisen vauvan kanssa niin moniarvoisuus olisi korostunut ja saanut äänestäjät ehkä vieläkin innokkaammin vaaliuurnille kaikissa EU- maissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Bloggaaja Saku Timonen muistutti blogissaan lakipykälistä, joiden mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan katsoa nuorisojärjestö, joka edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa."

Pitäisikö tossa kirjoituksen kuvassa lisäksi näkyä muunkinlaisia ihmisiä, jotta yhdenvertaisuus ja tasa-arvo toteutuisi?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eiköhän tuolle sadalle tuhannelle järkevämpääkin käyttöä keksi. Pois vaan veikkausrahat pikkunatseilta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Tämä on siis Perussuomalaisten nuorten käsitys yhteisvastuusta, kulttuurien moninaisuudesta ja kansainvälisyydestä. Jo aiemmin etnonationalismilla huomiota herättänyt yhdistys käy nyt eurovaalikampanjaa avoimen rasistisesti. Asia ei kiinnosta mediaa tippakaan. Ei, vaikka kysessä on maan toiseksi suurimman puolueen nuorisojärjestö." (Saku Timonen)

Onneksi edes Uutta Suomea kiinnostaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos huomiosta! Saku Timonen teki tässä upean journalistisen teon tuomalla PS-Nuorten törkyviestiasian avustuskulmineen yleisön tietoisuuteen blogissaan. Jatkoimme siitä ottamalla yhteyttä opetus- ja kulttuuriministeriöön, mikä muuttui myös uutiseksi:

Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280839-perussuoma...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@17. Kyllä. Saku osaa erottaa lain pykälät siihen rasismiin ja myös niihin asioihin, mitkä Suomi, TE-keskus ja kunnat, kaupungit aina syyllistyvät rikokseen työttömyyden hoitamisesta vaikka laissa sellaiset pykälät seisovat selvästi mutta kukaan ei nosta haloota niistä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Näin kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tänään:

”Valitettavasti nuorisojärjestössä on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän ja hyväksyvän puolueen linjaa ja joiden toiminta keskittyy puolueen ja nuorisojärjestön itsensä vahingoittamiseen esimerkiksi hyökkäilemällä puolueen omia ehdokkaita vastaan. Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa. Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden”

Lähde: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280846-jussi-hall...

Se voi vain olla, että nämä etnonationalistit ovat niskan päällä PS-Nuorissa, eli heillä on jo enemmistö. Niin tai näin, persujen pitäisi laittaa häpeällisesti toiminut nuorisojärjestö ojennukseen. Tarkoittaisi siellä rehottavan rasismin täyttä myöntämistä, epäilemättä aika monen etnonationalistin potkuja ja ilmeistä hajaannusta myös emopuolueessa.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

itse asiassa kysymys on ymmärryksessä ja tulkinnassa. Huusko ei ymmärtänyt itse miten tulkita itse kuvan tekijän ja siihen reagoineiden vastustajien lähtökohtia. Molemmilla osapuolilla näyttää olevan aika syvään juurtuneet ideologiat joihin meidän normaalien ei kannata takertua. Mutta lähtökohta on se että toinen osapuoli päätti laittaa ärsykkeen toiselle. Se että toinen osapuoli ei ymmärtänyt olla reagoimatta niin oli heikkous.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Mutta lähtökohta on se että toinen osapuoli päätti laittaa ärsykkeen toiselle."

Tämä on se mikä ihmetyttää. Miksi tuo kuva tulkitaan tahalliseksi ärsykkeeksi? Jos minä otan kuvan meidän koulun juhlasta, jossa on paljon ei-valkoisia oppilaita ja puhun hienosta tulevaisuudesta, niin miksi se tulkitaan tahalliseksi ärsykkeeksi? Mitä minä Petrin sanon nyt meidän tummaihoisille oppilaille? Valitettavasti teitä ei voi käyttää suomalaisen tulevaisuuden markkinoinnissa, koska se ärsyttää ihmisiä.

Etkö sinä näe kuinka absurdi tuo väitteesi on?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #137

Entä jos minä otan kuvan meidän koulun juhlasta jossa on vain valkoisia oppilaita ja puhun hienosta tul tulevaisuudesta niin miksi se tulkittaisiin?
"Lynkataanko" minut lähimpään lyhtypylvääseen rasistina"

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #144

Jos se on kuva teidän koulun oppilaista niin kukaan ei lynkkaa. Se on kuva teidän koulun oppilaista. Tällaisia on otettu ja julkaistu varmasti kymmeniätuhansia ja hyvin on pärjätty. Jos taas pyytäisit tummaihoisia oppilaita poistumaan kuvasta, koska muuten se nähtäisiin tahallisena provokaationa niin sinua saa varmaan sanoa rasistiksi ihan syystä, eikö vain?

Valkoisia lapsiperheitä on myös käytetty markkinoinnissa vaikka kuinka kauan mutta heti kun laitettiin ei-valkoinen perhe niin kyseessä olikin tahallinen ansa ja provokaatio.

Oletko Jocke nyt ihan tosissasi, että tilanteessa ei ole mitään outoa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #148

Et sitten tajunnut pointtia.
Menit omaan lankaasi.
Ota oikein kunnon tuumaustauko niin ehkä selviää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #163

Jocke:
"Entä jos minä otan kuvan meidän koulun juhlasta jossa on vain valkoisia oppilaita ja puhun hienosta tul tulevaisuudesta niin miksi se tulkittaisiin?"

Tajusin pointin, jonka esitit ja vastasin suoraan sinun kysymykseesi. Koulun juhlista otettu kuva ei ole rasistinen. Jos kuvasta aletaan rodun perusteella pyytämään oppilaita poistumaan pois, koska he eivät sovi hienon tulevaisuuden käsitteeseen niin se muuttuu rasistiseksi - tämä koskee kaikkia rotuja. Tämä on niin yksinkertainen käsite, että sinäkin varmaan hoksaat.

Jos tuo ei ollut kysymyksesi pointti niin mikä ihme se sitten oli? Tähän ei nyt tuumaustauot auta, koska olet niin kryptinen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #144

Pitääkö minun Jocke sinun mielestäsi nyt vain sanoa tummaihoisille oppilailleni, että me emme voi käyttää teitä koulumme markkinoinnissa, koska se olisi tahallista provosointia? Oletko ihan tosissasi? Onko tämä nyt se tilanne mihin on oikeasti tultu?

Ja tämä on ihan konkreettinen, oikea kysymys. Minä olen osaltani vastuussa koulumme markkinoinnin graafisista materiaaleista. En voi käsittää, että ihan järkevältä vaikuttavat ihmiset pitävät tummaihoisen ihmisen käyttämistä markkinoinnissa provosointina vielä tänäkin päivänä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #149

Miksi sinä nostat esille "tummaihoiset oppilaat"?

Miksi et vain puhu oppilaista?

Sillä oppilaitahan he kaikki ovat, ihonväristä tai kansallisuudesta riippumatta. Vai onko teillä erikseen "tummaihoisia ja muita?

Vaikuttaa rasistiselta kun erottelet oppilaasi ihonvärin mukaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #184

"Vaikuttaa rasistiselta kun erottelet oppilaasi ihonvärin mukaan."

Läpimurto! Ymmärrät mistä on kyse.

Meillä tosiaan on vain oppilaita ja olisi rasistista pitää sellaista kuvaa koulustamme, jossa on tummaihoisia oppilaita, tarkoituksellisena provosointina.

Ihmettelen vain, että pidät kuvaa tummaihoisesta eurooppalaisesta perheestä provosointina. Eivätkö kaikki eurooppalaiset lapsiperheet ole eurooppalaisia lapsiperheitä, ihonväristä riippumatta? Miksi provosoitua ihonväristä?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #186

#186: Ymmärrätkö sinä miltä se näyttää kun sinä itse erottelet oppilaita ihonvärin mukaan? Ja postauksessa #167 väität, että olisi olemassa erilaisia ”rotuja”.

Eikö tässä olla ihmisiä kaikki eikä minkään rotujen edustajia?

Nämä sinun kirjoituksesi ovat huolestuttavia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #186

Jussi, missä kirjoitan että ko. kuva olisi provosointia?
Älä laita sanoja toisen suuhun, se osoittaa vain oman kyvyttömyytesi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #190

Jocke Rantanen kommentissa 119:

"Oliko tuo EU-kuva tahallinen, provosoimaan tarkoitettu kuva?
Onhan se niinkin että myös julkaisijalla on joku vastuu siitä mitä julkaisee, eikö totta."

Minusta tässä esität, että se voisi olla. Millä perusteella se mielestäsi voisi olla? Provosoisiko kuvassa lapsiperheet vai mikä?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #190

Rantanen antaa väärän todistuksen omista sanomisistaan. Harvoin näkee, että joku kiistää sanoneensa sellaista, minkä jokainen voi nähdä muutaman rivin ylempänä.

Näin valehtelee vain itsensä pussiin puhunut - Rantanen. Ja seuraavassa viestissään kehtaa valittaa, etteivät muut pysty keskustelemaan. Hohhoijaa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #184

Jocke Rantanen: "Entä jos minä otan kuvan meidän koulun juhlasta jossa on vain valkoisia oppilaita"

Jocke Rantanen: "Miksi sinä nostat esiin tummaihoiset oppilaat? Miksi et vain puhu oppilaista?"

Joku voisi nähdä pienen ristiriidan. Rantanen teeskentelee tyhmää. Toivottavasti ei ole.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #203

Laita tuo ensimmäinen sitaatti aikajärjestykseen Kangasluoman? kanssa.

En millään muotoa edes vihjaise että joku olisi tai voisi olla tyhmä

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #204

Ymmärryksesi ei nyt tunnu riittävän. Koko keskustelu on lähtenyt liikkeelle ei-valkoisia ihmisiä esittävästä kuvasta. On melkoista jeesustelua sinulta kysyä, miksi joku täällä puhuu erivärisistä ihmisistä.

Jeesustelua ei ainakaan lievennä se, että pidät ei-valkoisten kuvan julkaisemista tahallisena provosointina. Värillä näyttää olevan sinulle ratkaiseva merkitys.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #204

Kerrotko Jocke nyt vain, että miksi EU kuva voisi mielestäsi olla provosointia?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #209

"Oliko tuo EU-kuva tahallinen, provosoimaan tarkoitettu kuva?"

Esitän kysymyksen, en mielipidettä.

Kysymys kuuluu osana kommenttiin, se ei ole mikään yksittäinen kysymys.

Eli edelleen, missä esitän että kuva olisi provosointia?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #213

"Esitän kysymyksen, en mielipidettä."

Mutta täytyyhän sinulla olla jokin syy kysymykseen. Eihän kukaan kysy tuollaista kysymystä ilman mitään syytä. Miksi kuva mielestäsi voisi olla provosointia? Mikä on syy kysymykseen?

Sinä nyt piiloudut kysymysmerkin taakse. Tällaista "viatonta" kysymystenasettelua sanotaan Cavuto-kysymykseksi. Piilotetaan mielipide kysymykseen. Onko Jocke Rantanen valehtelija? Onko Jocke Ranta putinisti? Onko Jocke Rantanen törkeä rasisti?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #213

Esität mielipiteen kysymyksen muodossa. Sinä oletat, että se voisi olla provosointia. Miksi oletat, että kuva voisi olla provosointia?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #218

Lue koko kommentti ja ajattele vähän.
Minä en oleta, en tuossa tekstissä enkä muutoinkaan tässä asiassa mitään.
Jos vaivaudut lukemaan koko tekstin niin saatat huomata että totean että Perussuomalaisten nuorten teksti voidaan ymmärtää rasistiseksi.
Loput saat jankuttaa itseksesi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #223

Luepa itse koko kommenttisi. "Kysyttyäsi", voisiko kuva olla "provosoimaan tarkoitettu kuva?", jatkat
"onhan se niinkin että myös julkaisijalla on joku vastuu siitä mitä julkaisee, eikö totta."

Mitä tuo jatko voi muuta tarkoittaa, kuin että sinun mielestäsi kuva on provosoiva? Säälittävää pakoilua ja kiemurtelua "mieheltä", jolla ei ole munaa seisoa sanojensa takana.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #228

Lueppa nyt koko kommentti uudelleen vielä muutaman kerran niin ehkä se aukeaa.
Siis ihan koko kommentti eikä vain kahta riviä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #229

Jocke, nyt ei ole ymmärryksen puutteesta kysymys. Jos sinä olet sitä mieltä, että mikään kuvassa ei mielestäsi voi provosoida niin et sinä esittäisi kysymystä, että onko se mahdollisesti tahallista provosointia. Siinä ei olisi mitään järkeä. Miksi kukaan esittäisi sellaisen kysymyksen?

Tämä menee nyt lapselliseksi inttämiseksi, jos et vastaa selkeisiin kysymyksiin ja aina vain kirjoitat, että muut eivät ymmärrä.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #137

#137. Niin..väännän rautalangasta. Provoon menijät tulkitsevat kuvan ja tekstin niin että tulevaisuudessa valkoihoiset siirretään syrjään euroopasta ja tarkoituksena on väestönvaihto. Itse en tulkitse kuvaa niin ja asia ei liity mitenkään minuun enkä ärsyyntynyt, kunhan valaisin asiaa. Elämä on helpompaa kun haluaa ymmärtää toista ja on rakentavaa käydä aitoa dialogia ja pyrkiä ymmärtämään toista jonka näkemykset ovat erilaisia. Se on suvaitsevaisuutta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #173

Sinun mielestäsi kuva oli kuitenkin tarkoituksellista provosointia. Minä en usko, että se on sellaista. Uskon, että kuvan laittaneet ovat yhtä hämillään näin jyrkistä tulkinnoista.

Vilpittömästi haluan ymmärtää, että miksi rotu on edelleen niin voimakas punainen vaate. Luulin, että maahanmuuttokeskustelussa oltiin jo siirrytty puhumaan kulttuurieroista ja rodulla ei olisi merkitystä. Kaikesta päätellen Halla-Ahokin on yllättynyt kuinka paljon tukea rotuopille ja -erottelulle löytyy nuoristakin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #173

Näillä palstoilla on aika vaikea yrittää esittää minkäänlaista analyysia tai polemiikkia nk. rasismista ja sen ri ilmiöistä.
Hyökkäys tulee kuin tykin putkesta, ei minkäänlaista kannanottoa asiaan.
Joillakin on sitten vielä se "persu" aina mukana. Varmuuden vuoksi.

Yrität sitten analysoida venäläisten tekemisten syitä tai maahanmuuttoa tai mitä tahansa.
Näillä kommentoijilla on selvä ja vankkumaton käsitys että jos pyrkii pohtimaan tekojen syitä niin se on sama kuin kannanotto "konnien" puolesta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #191

Ei pidä olla niin kovin herkkä kritiikkiä kohtaan.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #191

Jocke Rantanen, sinä et "analysoi" yhtään mitään. Sinä puolustat rasismia ja Putinin Venäjää - useimmiten läpinäkyvän ideologisesti, ilman yritystäkään mihinkään muuhun.

"Ei minkäänlaista kannanottoa asiaan"

Voisitko kertoa, missä kohdassa Kangasluoma ei ota kantaa asiaan? Eihän hän muuta tee kuin puhuu asiasta.

Sinä puhuit ensin itsesi pussiin, sen jälkeen turvauduit puheenaiheen vaihtamiseen ja uhriutumiseen. Mikä on kyllä valitettavan yleinen taktiikka persuilla.

Ilkka Huotari

Rasismista kyse on vain silloin, kun kohdellaan oman maan kansalaisia eriarvoisesti (rasistisin perustein). Rasismi (syrjinnän käsite) ei ylety maan ulkopuolelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Älä nyt ihan oikeasti viitsi, aikamoista tekstiä tulee taas.

Siis sinun mielestäsi saa rauhassa haukkua ulkomaalaisia rasistisesti?

Joskus tuntuu, että ei voi olla mahdollista, mutta kyllä se näemmä vaan sittenkin on.

Ilkka Huotari

Ei ole kukaan haukkunut ketään.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #31

Miksi et vastaa kysymykseen: Siis sinun mielestäsi saa rauhassa haukkua ulkomaalaisia rasistisest?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos siis huudamme vaikka Suomen maajoukkueen vastustajajoukkueelle rasistisia solvauksia niin emme voi olla Ilkan mukaan rasisteja.

Ilkka Huotari

Toki rasismia saattaa esiintyä yksilöiden (ja ryhmienkin) välillä, mutta nyt oli kyse lähinnä politiikasta ja laeista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#26

Jos sinun ”käsityksesi” mukaan kyseessä on rasismi vain silloin, kun oman maan kansalaisia kohdellaan eriarvoisesti, niin eikö hyvien tapojen mukaan kaikkia ihmisiä tulisi kohdella samalla tavalla ja samanarvoisina? Vai ovatko suomalaiset jotenkin korkeammalla arvoasteikossasi kuin Suomessa olevat muista maista kotoisin olevat? Jos näin on, niin miksi?

Neuvon välttämään ”ulkomaita” siinä tapauksessa, että ”käsityksesi” näkyy käytöksessäsi.

Ilkka Huotari

Pitäisikö? Nykyäänhän niin ei tehdä. Kaikki maat kohtelevat muita maita (tai niiden kansalaisia) eriarvoisesti. Esim. viisumisäännöt on erilaisia maasta riippuen. Suomikin kohtelee Venäjän kansalaisia eri tavalla kuin Ruotsin kansalaisia.

Maassa olevia tulee pääsääntöisesti kohdella yhdenvertaisesti (tähänkin voi olla poikkeuksia esim kaksoiskansalaisuuksien osalta, vrt. Puolustusvoimat).

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #40

Sisälukutaito, luetun ymmärtäminen? Kirjoitin Suomessa jo olevista ulkomaan kansalaisista. Ilmeisesti sinä kuulut ikäluokkaan, jolle ei opetettu tapoja tai sitten et vain oppinut niitä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #43

Nyt ei ollut kyse yksilöistä, vaan politiikasta ja laeista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47

Ja mistä laeista ja politiikasta?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #49

PS-nuorten twiitissä maahanmuuttopolitiikasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Anna nyt tulla, mihin lakeihin viittaat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #54

PS-nuoret viittasi EU:hun, siis EU-lakeihin.

Suomella on rajat auki Ruotsin (EU-maiden) suuntaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #57

Suomi aukaisi tuon rajan (ja muut Pohjoismaiden rajat) jo 1950-luvulla pohjoismaisen passivapauden myötä. Ei mitään tekemistä EU:n kanssa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #60

En taida ryhtyä tähän väärinymmärrysleikkiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #70

Ei todellakaan kannata, olet tähänkin mennessä ymmärtänyt väärin kaiken.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #40

Älä nyt puhu hölmöjä.

Ruotsi on samojen rajojen sisäpuolella kuin Suomi, ja viisumikäytännöt menevät molemminpuolisesti. Että jos toinen edellyttää niin sitten toinenkin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

Älä nyt puhu hölmöjä.

Miten tuo oikeuttaa sen, että kohtelemme venäläisiä eri tavalla kuin ruotsalaisia?

Logiikkasi perusteella voimme lopettaa turvapaikkojen tarjoamisen kansalaisuuden perusteella, jos luovumme suomalaisten turvapaikkaoikeudesta tiettyihin maihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #83

Miksi kyselet tyhmiä? Pohjoismaat ovat solmineet passivapautta koskevan sopimuksen jo 50-luvulla. Se on laajempi kuin Schengen-sopimus, jonka mukaan passi on oltava mukana.

Venäjän kanssa tuollaista sopimusta ei ole solmittu. Ja vaikka lait vaikenisivat, niin hyvien tapojen mukaisesti tulee kohdella myös Suomeen saapuneita venäläisiä, ihan yhdenvertaisesti Suomen kansalaisten kanssa. Ja kun kuitenkin kysyt, niin ei, sosiaalietuudet eivät kuulu yhdenvertaisen kohtelun piiriin turistien ollessa kyseessä. Akuutti sairaanhoito kuuluu.

Sinulla on tapana jankata loputtomiin kaiken maailman asioista.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #86

"Venäjän kanssa tuollaista sopimusta ei ole solmittu. "

Miksi ei? Onko Suomi valmis sellaisen sopimaan? Miksi ei? Onko Suomi rasistinen?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #87

Jos venäjä ei edellytä schengen alueelta viisumia niin sama toimii sitten toiseenkin suuntaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #92

Yrität piiloutua EU:n selän taakse. Viisumivapautta Venäjän kanssa on ehdoteltu kuitenkin jo pitkään: https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/rinne-ei-tun...

Lisäksi Suomella ja Venäjällä on ollut rajoitettu viisumivapaus: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viisumivapaus-...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #97

Ei ole mitään piiloutumista missään.

Schengen alueella on harmonisoitu nuo asiakirjat, että sopimus tehdään Schengen alueen ja toisen osapuolen kanssa. Jos toinen haluaa viisumia mistä tahansa syystä niin sitten se on toisellakin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #133

No se ei muuta mitään. Suomi olisi kaiketi avainasemassa viisumivapauden sopimisessa Venäjän ja Schengen-alueen kanssa.

Onko yritetty, onko haluttu? Ei juuri. Miksi? Logiikkanne mukaan tämä on ilmeisesti rasismia? Tai ainakin eriarvoista kohtelua? Eri väärin?

Haluatko viisumivapauden koko maailman kanssa? Jos et, miksi et?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #150

"No se ei muuta mitään. Suomi olisi kaiketi avainasemassa viisumivapauden sopimisessa Venäjän ja Schengen-alueen kanssa."

Mistä tiedät että Venäjä ei halua viisumia vaikka Virosta?

Entä mistä tiedät, että Latvia ei halua viisumia Venäjältä?

"Onko yritetty, onko haluttu? Ei juuri. Miksi?"

Jos väität, että tämä on suomesta kiinni niin todista. Tuossa edelleen vaikuttaa minkä tahansa Schengen alueen valtion ja venäjän välinen ajatus siitä, että pitää olla viisumi. Jos joku haluaa että on niin sitten se on kaikilla.

Tässä ei ole mitään eriarvoista kohtelua kun on sitten kaikilla joihin tämä liittyy ja molemmin puolista.

"Haluatko viisumivapauden koko maailman kanssa? Jos et, miksi et?"

En ole ikinä sanonut että haluaisin viisumivapautta koko maailmaan kuin että olisin sitä vastaan että olisi viisumivapaus koko maailmassa. Todellisuus on se että jos joku osapuoli haluaa viisumin, se on silloin toisellakin osapuolella. Schengen alue on kokonaisuus ja tässä se yksi osapuioli kaikkine valtioineen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #241

En nyt ymmärtänyt vastausta.

Kysyin omaa mielipidettäsi, haluatko viisumivapauden koko maailman kanssa, kaikkien maiden? Jos et, miksi et?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #245

"Kysyin omaa mielipidettäsi, haluatko viisumivapauden koko maailman kanssa, kaikkien maiden? Jos et, miksi et?"

Minulle se on ihan sama. Ei ole oikein mielipidettä. Totesin vain että todellisuus on sitä, että jos toinen haluaa niin sitten toisellakin olkoot se syy mikä tahansa ja kummassa tahansa. Viisumeja ei ole jos se on ok kumallekin osa puolelle.

Venäjän ja schengen alueen välillä on jossain jotain missä se viisumi halutaan ja siksi se on sitten kaikilla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #248

Ei viisumeissa tarvitse olla vastavuoroisuutta. Kyllä maa (tai Schengen-alue) voi myöntää viisumivapauden, vaikka vastavuoroisuutta ei olisi.

Lopputulos on kuitenkin se, että Suomi (tai Schengen-alue) kohtelee eri maita eriarvoisesti, vaikka voisi ihan hyvin antaa viisumivapauden halutessaan kaikille.

Sinusta tämä eriarvoinen kohtelu ei ole ongelma?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #251

Lue nyt tuo vaikka ensin ja jatka sen jälkeen tuota lässytystäsi:

”EU:n viisumipolitiikan perusperiaatteena on varmistaa, että viisumivapausluettelossa olevat kolmannet maat myöntävät vastavuoroisen viisumivapauden kaikkien EU:n jäsenvaltioiden kansalaisille. Tämän tavoitteen tueksi on luotu vastavuoroisuusmekanismi.”

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-5314_fi...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #252

Venäjälle pääsee ilman viisumia, vaikka ei ole mitään vastavuoroisuutta:

https://www.saimaatravel.fi/fi/matkat/viisumivapaa...

Periaatteessa ei tarvita mitään vastavuoroisuutta, se politiikka riippuu omista päätöksistä.

Tämän keskustelun kannalta vastavuoroisuus ei ole mikään merkittävä asia. Kyse on eri maiden eriarvoisesta kohtelusta, mikä on olemassa oleva tosiasia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #253

Arvasinhan minä, ettet sinä ymmärrä, eikä se tullut yllätyksenä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #254

EU kohtelee eri maita eriarvoisesti, ja haluaisin tietää, miksi se on Matille ok.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Rasismista kyse on vain silloin, kun kohdellaan oman maan kansalaisia eriarvoisesti (rasistisin perustein). Rasismi (syrjinnän käsite) ei ylety maan ulkopuolelle"

Huotari puhuu asiaa

www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1970/19700037

"Tämä yleissopimus ei koske sitä erottelua, poissulkemista, rajoittamista tai etuoikeuksien myöntämistä, jota tämän yleissopimuksen sopimusvaltio harjoittaa kansalaisten ja ei-kansalaisten välillä"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä on huvittavaa seurata näitä selityksiä, joilla jotenkin saataisiin tuo rasistien tviitti näyttämään hyväksytyltä.

Niinkuin Max tuolla ylempänä sanoi, on muutamalla kyllä jäänyt kasvatus ajasta jälkeen, ja käytöstaojen ymmärtäminen on täysin hukassa.

Onko kyseessä rasistinen teko vai ei, siihen voi vastata kyllä tai ei.

Näille selittelijöille se on näemmä vaikeaa, kun ei millään tule vastausta.

Vellihousuja on nykyään paljon liikkeellä, lähes yhtä paljon kuin rasistien puoluestelijoita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#58

Hienoa, että Rajamäki on tapansa mukaan ymmärtänyt voimaan saatetun sopimuksen keskeisimmän sanoman: rotusyrjintä on niin kauan ihan sallittua, kunhan se kohdistuu ei-kansalaisiin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #66

Hienoa, että tapasi mukaan osaat lukea muiden ajatuksia.

Käyttäjän nuuttihyttinen kuva
Nuutti Hyttinen

Huusko, mitäpä, jos et vääristelisi faktoja kirjoituksessasi ja sen otsikossa. Tapauksen tosiasiat:

1) Perussuomalaiset Nuoret ry on itsenäinen yhdistys, ei Perussuomalaiset rp:n osa. Puolueen puheenjohtajalla ei ole juridisesti minkäänlaista suoraa käskyvaltaa nuorisojärjestöön. Yhtä hyvin voisit todeta, että SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne antaa rasismin yhä rehottaa Perussuomalaisissa Nuorissa. Se pitää paikkansa tasan yhtä paljon, kumpikaan ei ole nuorisojärjestön jäsen.

2) Otsikolla pyrit antamaan sellaisen vaikutelman, että Halla-aho olisi suhtautunut twiittiin välinpitämättömästi tai jopa hyväksyvästi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, vaan Halla-aho on julkisessa Facebook-päivityksissään (https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2274...) tehnyt selväksi, että mainittu twiitti ei vastaa puolueen eikä edes nuorisojärjestön linjaa. Juuri tuon enempää ei tosiasian (1) valossa voi juridisesti tehdä.

Samasta syystä keskustan johto ei taannoin pystynyt puuttumaan Väyrysen touhuun, kun keskustapuolueen jäsenet eivät kuulu puolueeseen suoraan, vaan Väyrynen kuului puolueeseen Keminmaan keskustaseura ry:n jäsenyyden kautta eikä tietenkään yhdistyksen puheenjohtajana erottanut itse itseään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seli, seli, tämä ei ole ensimmäinen kerta kun tuo nuorisojärjestö on samanalaisesta asiasta pulassa.

Halla-ahokin heärsi kun rahat lähtevät.

Halla-ahon rankaisutoimet ovat facebook-päivitys?

Lapsellinen ja erittän huon johtaja, jolla ei ole lainkaan selkärankaa, ja hän nimenomaan antaa rasismin rehoittaa puolueessa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näihin Ritalan ulostuloihin kannattaa aina laittaa youtubesta salaiset kansiot sarjan tunnusmusiikki soimaan, kerrottiin tänään Hämeenlinnan torikahvilassa ihmisten suusta ;)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Rauhoitus nyt petteri.

Halla-ahohan toteaa melko selkeästi ettei tällaiset ulostulot kuulu perussuomalaisten politiikkaan sekä toteaa näiden olevan tällaisilla ulostuloillaan väärässä puolueessa.
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2274...

"Valitettavasti nuorisojärjestössä on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän ja hyväksyvän puolueen linjaa ja joiden toiminta keskittyy puolueen ja nuorisojärjestön itsensä vahingoittamiseen esimerkiksi hyökkäilemällä puolueen omia ehdokkaita vastaan. Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa. Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden."

Ymmärtääkseni Halla-ahon eikä perussuomalaisten paukut riitä kuitenkaan irtisanomaan ketään perussuomalaiset nuoret ry:stä.

Sinulle tämä tuomitseminen on silti "seli seli".
Mitä Halla-ahon sitten pitäisi näille yksilöille tehdä...jos oletetaan ettei valta riitä irtisanomaan heitä, kuten uskon?
Tosin jos valta riittää tuohon, niin sitten on helppo vastata.

Mielellään ei vastaukseksi "avustusrahat menee", koska ne eivät mene perussuomalaisilta, vaan nuorisojärjestöltä.... tai ainakin se on huono vastaus.
Kerro mitkä olisi ne rankaisutoimet joihin Halla-ahon paukut riittää aj ne olisi sinun mielestä riittävät.

On helppo vaatia rankaisutoimia, mutta vähän vaikeampi tehdä mitään jos siihen ei valta riitä, muuten kuin julkisesti tuomitsemiseen

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #45

Kukaan ei puuttunut keväällä samaan asiaan, silloin Halla-ahon kommentti oli melkein sanasta sanaan sama.

Facebook-viestikö tämän nyt sitten korjaa, kun kyseessä on jo toinen kerta.

Se on ollut pitkään puolueen tiedossa, mutta ei siihen ole puututtu.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #53

#53

Kyllä nuo tiedossa on olleet, mutta ongelma on lähinnä siinä ettei Halla-aho oikein muutakaan pysty tekemään kuin torua julkisesti.
Halla-ahon valta ei vaan riitä nuorisojärjestöön asti ja näyttää ettei siellä oikein vakavasti oteta Halla-ahon torujakaan.
...kysymykseksi jää "minkäs teet?"

Yksi keino voisi olla tarkistaa raha-avustuksia nuorten suuntaan, mutten tiedä antaako persut rahaa nuorten suuntaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #59

Jokainen joka tuolla on puolueen jäsen pitäisi erottaa, koko nuorisojrjestö pitäisi erottaa persuista, eikä toimia millään lailla sen kanssa.

Perustaa uusi järjestö ja jättää tuo oman onnensa nojaan.

Ai ettei ole vaihtoehtoja?

Kyllä on, jos on halua, mutta kun ei ole edes halua.

No kelpaa ehdokkaaksi seksuaalisesta häirinnästä ja pahoinpitelystä tuomittu edustajakin, niin mitä voi silloin odottaa.

Suojelee ja hyysää rasisteja, niinkuin blogin otsikko sanoo.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #64

#64

Persuilla ja Halla-aholla vaan ei valta riitä erottamaan ketään yksilöitä perussuomalaiset nuorista.

Tietysti nuorisojärjestön erottaminen persuista olisi yksi vaihtoehto, mutta onko sekään oikein jos jäsenistössä on enemmistö edes jollain lailla tolkuissaan olevia ja nämä ovat vaan muutama idioottiyksilö koko lauman seassa.

Itse en ole kovin innokas yleistämään koko porukkaa muutaman yksilön tyhmyyden vuoksi... edes persuissa tai heidän nuorisojärjestössä... varsinkaan kun en tunne edes murto-osaa heistä.
Eihän tuota yleistämistä katsota oikein hyvällä muidenkaan yhteisöjen kohdalla.

Noiden idioottien kohtalo on tämän nuorisojärjestön käsissä, eikä persujen.
Toki mielestäni nuorten kyllä tulisi erottaa heidät.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #69

Jos järjestön jäsenistä yli puolet on etnonationalisteja, olisi hyvä ja harkittava vaihtoehto perustaa uusi persunuorisojärjestö terveemmälle pohjalle.

Persunuori voidaan puolueen sääntöjen mukaan erottaa emopuolueen jäsenyydestä. Siihenhän ritalakin viittasi.

Itse näen niin, että nuorisojärjestössä pitäisi tehdä siivous ja huolehtia, että toiminta täyttää puolueen vaatimukset. Valkopesulla tätä ei voi maton alle lakaista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #100

#100

Tottakai voi emopuolueesta, muttei nuorista.

"Jos järjestön jäsenistä yli puolet on etnonationalisteja, olisi hyvä ja harkittava vaihtoehto perustaa uusi persunuorisojärjestö terveemmälle pohjalle."

Varmaankin kyllä, mutten ainakaan tähän hätään osaa ottaa kantaa mikä tuo määrä oikeasti on.
Enkä jaksa alkaa jauhamaan asiasta sen koommin fiilis pohjalta.

Jos olen ymmärtänyt oikein, niin toistaiseksi ei ole ollut näitä ulostuloja kuin muutamien vatipäiden osalta.

"Itse näen niin, että nuorisojärjestössä pitäisi tehdä siivous ja huolehtia, että toiminta täyttää puolueen vaatimukset. Valkopesulla tätä ei voi maton alle lakaista."

Juurikin näin.
Tosin Halla-aho voi yrittää käyttää vaikutusvaltaansa sen minkä pystyy, mutta vähän huono Halla-aholta on tässä kohtaa mitään sen isompaa vaatia tuon suhteen, koska todellinen valta on rajattu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #103

Halla-aho on sittemmin ottanut rohkean kannan kertoessaan, että persunuoriin on pesiytynyt porukkaa, joka on väärässä puolueessa. Kommentti oli rohkea puheenjohtajalta, joka ei vielä ole paikkaansa kunnolla lunastanut. Jotkut varmasti pahastuvat tuosta ulostulosta. Ulostulo oli kyllä hyvin oikeansuuntainen.

Halla-aholla on paljon vaikutusvaltaa. Hän voisi käyttää poliittista vaikutusvaltaa ja toimia opetusministeriöön päin varmistaakseen valtion tuen loppuvan. Hän voisi toimia maltillisten persunuorten suuntaan, että nämä perustaisivat uuden yhdistyksen. Hän voisi katkaista yhteistyön ja niin edelleen.

Mutta tärkeintä on, että Halla-aho toimii. Hän on luvannut aloittaa siitä, mistä on hyvä aloittaa: hän keskustelee nuorisojärjestön johdon kanssa ja pyrkii selvittämään, miten tilanne pääsi syntymään. Toivottavasti nuoret kuuntelevat mestariaan. Itseäni jäi ainoastaan ihmetyttämään Halla-ahon ensimmäisen twiitin sanamuoto, jossa hän sanoi keskustelevansa, kunhan sattuu törmäämään tuohon porukkaan. Olisi ollut jämäkämpää sanoa, että ottaa työlistalleen tapaamisen järjestämisen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #123

# 123

Nuorisojengin osalta toteamus väärään puolueeseen kuulumisesta oli kieltämättä ryhdikäs liike. Vielä kun jaksaisi kiinnittää yhtäläisen huomionsa useisiin emopuolueen jäseniin ja kannattajiin.

Niitähän näyttää ilmoittautuvan julkisuuteen nyt ihan kiihtyvällä tahdilla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

Lienee kuitenkin hieman ristiriitaista, että nuorisojärjestön kohdalla tämä on vakava ongelma mutta sisarpuolue EKREn kohdalla se ei ole ilmeisesti mikään ongelma, yhteistyö kelpaa ja onnittelut lähetettiin onnistuneesta etnonationalistisesta vaalikampanjasta.

Tämä linjan epäselvyys ihmetyttää, sanotaan yhtä, tehdään toista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #55

#55

No EKRE:n toimiin Halla-ahon valta yltää vielä vähemmän kuin nuorten yhdistyksen toimiin.

Mutta miten se EKRE nyt liittyy perussuomalaiset nuoret ry:hyn sekä heidän tyhmiin toilauksiin?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #61

Luulisi nuorten olevan hieman näreissään kun Halla-Aho pitää heidän käytöstään vakavana ongelmana ja haukkuu törkyturviksi mutta kehuu ja kaveeraa sisarpuolueen kanssa, joka on avoimemmin ja jyrkemmin rasistinen ja etnonationalistinen.

Halla-Aholla on kaiketi paljon valtaa päättää tehdäänkö Perussuomalaisissa EKREn kanssa yhteistyötä ja onnitteleeko hän heitä kampanjoinnista omalla Twitter-tilillään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #67

Toistan kysymyksen, koska siinä oli ilmeisesti ensimmäisellä kerralla jokin epäselvä kohta:

"miten EKRE nyt liittyy tähän keissiin?"

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #68

Mielestäni vastasin aika selkeästi. EKRE on avoimen rasistinen ja etnonationalistinen sisarpuolue, jonka kanssa Perussuomalaiset puolueena tekee yhteistyötä.

Kysymys kuuluukin, että miksi puolueen johdon mielestä PerusNuorten rasismi ja etnonationalismi on yhteistyön kannalta vakava ongelma ja sen kannattajat törkyturpia mutta sisarpuolueen ja yhteistyökumppanin jyrkempi rasismi ja etnonationalismi ei ole yhteistyön kannalta ongelma?

Etkö vieläkään ymmärrä yhteyttä? Paljon selkeämmin en osaa sitä enää ilmaista. Voitko vastata kysymykseen?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #72

#72

Siteeraan petteriä... tuota "järkähtämätöntä viisasten kiveä"

Blogi koskee perussuomalaiset nuoria sekä heidän toilauksiaan, joten jätetään se "mutku mutku" pois ja pysytään asiassa

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #78

Eihän tuo ole mutku mutku. Blogissahan on nimenomaan kyse siitä miten puolueen johto suhtautuu sen yhteistyökumppanin jäsenten rasismiin ja etnonationalismiin, eikö vain? Miksi ei muka kuulu täsmälleen aiheeseen kysyä tuosta?

Onko tämä ristiriita nyt oikeasti liian vaikea ymmärtää vai miksi et osaa vastata selkeään, blogin aihetta koskevaan kysymykseen?

Minä ainakin olisin näreissäni tuollaisesta kaksinaismoralismista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #80

#80

Luin blogin uudelleen, eikä silmiim pistänyt mainintaa EKRE:stä.

Siinä puhuttiin persuista ja perussuomalaiset nuoret RY:stä.

Joten EKRE ei tällä kertaa liity tähän kyseiseen blogiin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #84

Voihan sen kysymyksen noinkin väistää. Pää pensaaseen, ei mitään nähtävää.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #110

#110: Miksi odotat, että kenelläkään olisi mielenkiintoa vastailla sekaviin tajunnanvirtakysymyksiisi? Aika usein muutenkin esität muille kysymyksiä, ja sitten seuraavassa lauseessa vastaat omaan kysymykseesi itse. Ehkä sun kannattaa enemmänkin keskustella vain itsesi kanssa niin saat varmasti vastauksia. Johtopäätöksien tekemistä kannattaa silti edelleen välttää.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #115

Kangasluoman kysymyksillä (kysymyksellä) ei ole mitään tekemistä tajunnanvurran kanssa.

Kun vastapuoli tajuaa olevansa väärässä ja umpikujassa, vedotaan "väärään" kysymykseen.

Miten tällaisten kanssa voi kukaan keskustella?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #212

Janhunen on puhdas trollaaja. Se on minun kotikylän poikia ja seuraa uskollisesti minua blogista toiseen. Välillä se heittää ihan dadaa jostain soijasta ja välillä vaan yrittää fleimata vastaamaan.

Sillä on ollut vähän hankalaa arjessa viime aikoina niin en raski valittaa. Herttainen turri.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jos pj. Halla-aho ottaisi asian oikeasti omakseen, varmasti kykenisi PS-Nuorten tekemisiin vaikuttamaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Perussuomalaiset nuoret ry on oma rekisteröity yhdistyksensä ja sen jäsenyys ei edellytä puolueen jäsenyyttä. Teknisesti ottaen yhdistys ja puolue ovat kaksi eri asiaa. Halla-ahon sanoma "ovat väärässä puolueessa" on aika naiivi koska persunuoret eivät välttämättä edes ole puolueessa, tai siis eivät kaikki ole eikä tarvitse olla.

PS-nuorilla on ollut ennenkin ja on nyt skismaa Perussuomalaiset rp:n puheenjohtajan kanssa. Voi sitä yrittää vaikuttaa mutta oikeasti keinot ovat aika vähissä jos nuoriso pitää päänsä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #52

#52

Se on hyvinkin pitkälle juuri noin.

Ymmärssin Halla-ahon kommentin niin, että ollessaan perussuomalaiset nuorissa he ovat väärässä puolueessa (ilmeisesti oikeampi termi olisi kuitenkinn ollut "yhdistyksessä").

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Markku, ehkäpä me olemme jo liian syvällä "rasisti" - suossa.

Esimerkkinä, jos tuo alkuperäinen EU-kuva olisi ollut valkoisesta parista niin minkälainen meteli siitä olisi syntynyt? Rasismia, rasismia...
Nyt ollaan menty jo siihen pisteeseen että käräjöidään siitä mitä joku mahdollisesti tarkoitti tai ei tarkoittanut jollain kuvalla tai sen tekstillä. Tai sitten siitä kuinka joku ymmärsi tai ei ymmärtänyt jotain kuvaa tai tekstiä.
Oliko tuo EU-kuva tahallinen, provosoimaan tarkoitettu kuva?
Onhan se niinkin että myös julkaisijalla on joku vastuu siitä mitä julkaisee, eikö totta.

Perussuomalaisten kuvan tekstin voi ymmärtää rasistiseksi jos niin haluaa.
Entä jos joku tekisi saman ja kirjoittaisi että "Tällaisen Euroopan me haluamme". Olisiko se rasistista? Tuntuisiko se rasistiselta joidenkin mielestä, vaikkapa sinun mielestäsi?

Olio tuon tekstin varsinainen tarkoitus kuitenkin herättää keskustelua Euroopan tulevaisuudesta? Minkälainen Eurooppa on tulevaisuudessa? Entä muut maanosat?

Olen ollut ulkomaalaisten kanssa tekemisissä 1970-luvun alusta ja tiedän että heissä on kaikenlaisia, aivan kuten meissäkin. En hyväksy minkäänlaista syrjintää, en ihonväriin tai muuhun ihmisen ominaisuuteen perustuvaa. Ihmisessä ratkaisee se kuinka hän toimii tai ei toimi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Markku, ehkäpä me olemme jo liian syvällä "rasisti" - suossa.

Esimerkkinä, jos tuo alkuperäinen EU-kuva olisi ollut valkoisesta parista niin minkälainen meteli siitä olisi syntynyt? Rasismia, rasismia...
Nyt ollaan menty jo siihen pisteeseen että käräjöidään siitä mitä joku mahdollisesti tarkoitti tai ei tarkoittanut jollain kuvalla tai sen tekstillä. Tai sitten siitä kuinka joku ymmärsi tai ei ymmärtänyt jotain kuvaa tai tekstiä.
Oliko tuo EU-kuva tahallinen, provosoimaan tarkoitettu kuva?
Onhan se niinkin että myös julkaisijalla on joku vastuu siitä mitä julkaisee, eikö totta.

Perussuomalaisten kuvan tekstin voi ymmärtää rasistiseksi jos niin haluaa.
Entä jos joku tekisi saman ja kirjoittaisi että "Tällaisen Euroopan me haluamme". Olisiko se rasistista? Tuntuisiko se rasistiselta joidenkin mielestä, vaikkapa sinun mielestäsi?

Olio tuon tekstin varsinainen tarkoitus kuitenkin herättää keskustelua Euroopan tulevaisuudesta? Minkälainen Eurooppa on tulevaisuudessa? Entä muut maanosat?

Olen ollut ulkomaalaisten kanssa tekemisissä 1970-luvun alusta ja tiedän että heissä on kaikenlaisia, aivan kuten meissäkin. En hyväksy minkäänlaista syrjintää, en ihonväriin tai muuhun ihmisen ominaisuuteen perustuvaa. Ihmisessä ratkaisee se kuinka hän toimii tai ei toimi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #119

Jocke Rantanen #190: "missä kirjoitan että ko. kuva olisi provosointia?
Älä laita sanoja toisen suuhun, se osoittaa vain oman kyvyttömyytesi."

Jocke Rantanen yllä (ja aiemminkin): "Oliko tuo EU-kuva tahallinen, provosoimaan tarkoitettu kuva?"

Miten kukaan voi ottaa tällaista keskustelijaa vakavasti?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Markku on asian ytimessä.
Halla-aho ei asiantilaan puutu.
Eikä hän ole sitä tehnyt aikaisemmin muidenkaan hölmöilyjen kohdalla.
Kuten olen paljon aikaisemmin todennut kauan ennen näitä kohuja, ps puolue on
hallitsemattomassa tilassa omine oikeuskäsityksineen ja tapoineen.
Tämä totuus valkenee viikko viikolta.
Sisäinen suvaitsevaisuus lain ja järjestyksen omavaltaisessa tulkinnassa jäsenten ja jopa k-edustajien keskuudessa johtaa lopulta ps puolueen jakaantumiseen taas kerran.
Kurittomien vallanhimo voittaa heikon johtajan.
Halla-aho on toimillaan saavuttanut kannatusta hyvän hallintotavan ja jämäkän johtajuuden kustannuksella.
Tällaisella kannatuksella ei kuitenkaan ole kovin paljoa vakavasti otettavaa käyttöä länsidemokratiassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nuutti Hyttinen # 27 "Keskustapuolue" ei ole verrannollinen taho "Jussi Halla-ahoon".
Jussi Halla-aho on kulttiasemassa oleva superjulkkis ja puoluejohtaja. Hän kyllä saisi kenet tahansa kuriin niillä metodeilla joilla ihmiset ja tahot ovat saaneet hänen epäsuopeuttaan tuta. Esim Punainen risti on saanut tuta, vaikka takuulla on erillinen organisaatio persupuolueesta.
Te persut ette edes yritä rajoittaa hedelmätöntä saivartelua silloin kun olette ilmiselvästi väärässä. On sekin yksi tapa tukahduttaa isänmaa, hedelmätön saivartelu ja sofistinen väittely.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein."

"Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa. Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden”,

Sama julkaisu, sama aihe mutta eri toimittajilta. Ym. Jennin otsikko on jotenkin maltillisempi. Jenni lainaa sanasta sanaan Halla-Ahon kommenttia ja sitä, että konkreetisia toimia on odotettavissa. PS-nuorten pitää ensiksi itse selvittää omat sotkunsa. Näin ymmärsin ja jos konkreettisia parannuksia ei tapahdu, vasta sitten emopuolue käyttää arsenaaliaan.

Huuskon näkökulma ja otsikko on sitä itseään eli tekstissä paistaa selvästi se, että tarkoitus ei olekkaan kirjoittaa objektiivisesti, vaan kaikki aivopuhde on käytetty siihen miten manipuloidaan aihetta ja luodaan tarkituksella erilainen kuva

Huuskon otsikko. "Jussi Halla-Aho antaa rasismin yhä rehoittaa perussuomalaisissa nuorissa".

"Halla-aho sanoo Iltalehdessä ottavansa tuoreen tapauksen puheeksi PS-Nuorten kanssa ”kun seuraavan kerran törmää relevantteihin ihmisiin”. Ei kuulosta ponnekkaalta toiminnalta."

Voi kiesus mistä moinen johtopäätös on voinut syntyä. No se syntyy kun kokonaisuudesta irroitetaan osia sopivasti ja annetaan ymmrtää, että tässä on koko totuus. Samalla unohdetaan kätsysti se, että PS johto tulee puuttumaan voimakkaastikkin tilanteeseen jos viesti ei mene perille. Jennin kirjoituksessa tämä huomioitiin joten siitä pojot. Huuskolle no antaa olla.....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi kiesus juu, tämä sama rasistinen toiminta oli jo keväällä persunuorissa menossa, ja silloin jo ministeriö harkitsi tuen poistamista.

Kovasti on pitkä tuo Halla-ahon keskusteluaika ja rankaisu näkyy olevan sama kuin viimeksi, että älkää enää pojat.

Onko sinusta Halla-aho keväällä puuttunut tiukasti tuohon toimintaan?

Koska? ja Miten?

Eli ei ole korvaansa lotkauttanut, nytkin antoi julkisuuteen ''kiukkuisen'' lausunnon ja siinä se sitten oli.

Rasismia Halla-aho hyysää, ja sen tämäkin tapaus selvästi osoittaa.

'' PS johto tulee puuttumaan voimakkaastikkin tilanteeseen jos viesti ei mene perille''

Juu, seuraavaksi Halla-aho varmaan kirjoittaa uuden facebook-viestin, ja siinä onkin sitten kova jyrähdys. :)

Näemmä persu-uskovaiset uskovat ihan mitä vaan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jaahas Petteri taas näyttää oraakkelin taitojaan. Antiikin aikana nämä ammattilaiset osasivat ennustaa esim. pääskysen lennosta tuleeko sade. Tai pyhien hanhien maksan maittavuuden tulevalla uhrauskaudella. Sinuun verrattuna heillä oli korvaamaton etu. Osasivat pirulaiset tarkkailla ja tehdä oikeita johtopäätöksiä siitä mitä tuleman pitää. Näin siis oikeat oraakkelit.

Viime syksyn ja talven kampanjointisi ja varma tietosi että PS häviää puoluekartalta lienee arkiston helmiä. Toki nytkin aika paatoksella ennustat mitä tuleman pitää ja sitä miten PS puolueena tulee tämän geissin kohdalla toimimaan. Siis ennustat oman vajavaisen käsityskyvyn rajoissa. Tuuleen voi aina huutaa, mutta vanhana purjehtijana tiedän ettei siihen kannata kusta. Vahva usko omiin ennustuksiin luo saman lopputuloksen kuin tuo viime mainittu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #63

Samalla lailla ennustat sinäkin, että persut hoitavat homman. Jo olisi aikakin, sillä keväällä ei hoidettu ja oli samanlainen tilanne.

Minä sentään uskallan kertoa mielipiteeni ja ennustukseni, täällä onkin suurin osa sellaisi lökäpöksyjä, jotka hiljaa vain leikkivät seuraa johtajaa-leikkiä.

Ennustan aina rasistisen puolueen tuhoa, ja sitä myös toivon hartaasti.

Me tulemme sen näkemään vielä, se voi viedä heteken aikaa, mutta kyllä äänestäjä huomaa pian, että puheet ovat korskeita, mutta teot nollassa.

Vielä kun persut pääsevät Eurooppaan venäjämieliseen politiikkaan mukaan, niin siitä se loppu alkaa häämöttää..

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #73

Mitään ole ennustanut. Päättelin vain Halla-Ahon lausunnosta. Sanojen syöttäminen toisen suuhun ei ole kovin sivistynyttä.....

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hemmetti taas tupla. Koska oikein opin....

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Tarkista aikojen kautta kuka on kirjoittanut ja mitä on kirjoittanut.

Ymmärtääkseni Huuskon blogi on kirjoitettu ennen Halla-Ahon kirjoitusta.

Näin ollen hän ei ole voinut lainata Halla-Ahon kommentteja, koska niitä ei oltu vielä julkaistu.

Voi korjata, jos olen väärässä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Huuskon blogi klo 1318. Iltalehden juttu klo 1312 ja muokattu klo 1518. On pienet marginaalit totisesti vain 6 minsaa.

IL on sisayritys joten on luonnollista, että nämä kaksi tekevät jonkinlaista yhteistyöt uutismateriaalin suhteen. Sillä ei sinänsä ole merkitystä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #102

Juuri sillä on merkitystä.Almamedia omistaa miltei sata muuta Uuden suomen lisäksi,ja kun johtajana istuu almamediassa jorma ollilla,kun reenpään suku osti suurimman osan almamedian osakkeista omistaa 29%(pörssiyhtiö) niin almamedialla on suuri valta suomessa uutisten sisällöissä ja täällä se näkyy hyvin nykyään.Niklas Herlinin aika oli eri.Taso on laskenut kuin lehmän häntä.

Ollila toimi aiemmin pitkään Nokian pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Hän on johtanut myös Shellin ja Outokummun hallituksia.

ALMA MEDIAN hallituksen jäseniksi valittiin Peter Immonen, Esa Lager, Alexander Lindholm, Petri Niemisvirta, Päivi Rekonen ja Catharina Stackelberg-Hammarén.

Yhtiökokoukseen osallistui 190 osakkeenomistajaa. Kokous päätti korottaa hallituksen jäsenten palkkioita. Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 62 500 euroa vuodessa, kun aikaisemmin korvaus oli 40 000 euroa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006036949.html

Kova poika nostamaan palkkioitaan tuo Ollila.

Alma Media myymässä tv-toimintansa Bonnierin yhtiölle
Alma Median hallitus esittää televisio- ja radiotoimintansa myyntiä ruotsalaiselle Bonnierin ja Proventuksen yhtiölle. Alma Media on saanut useita tarjouksia tv-toimintansa myynnistä.

https://yle.fi/uutiset/3-5195717

Kannattaa lukaista niin alkaa käsittää paremmin näitä nykyisiä uutisia ja niiden tarkoituksia.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #122

Joo tarkennan vielä- Tässä nimenomaisessa tapauksessa sattaa oma ideologia vaikuttaa ei niinkään omistajien painostus. Mene/tiedä....

Isoilla lehtitaloilla on kautta historian ollut vaikutusvaltaa. Ne ovat kaataneet hallituksia ja "muodostaneet" niitä. Tuo valta on pikkuhiljaa murenemassa ja jättiläiset seisovat jo nyt savijaloillaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102

On tainnut jopa Huuskon tapaiselta kynäniekalta mennä yli 6 minuuttia blogausta rustatessa.

Oletko ihan tosissasi, kun vertaat uutisartikkelin ja kolumnin/blogauksen näkökulmia ja otetta toisiinsa? Minne tästä maasta on medialukutaito katoamassa?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #152

Max, vertailu on paikallaan. Tähän tapaukseen se sopii hyvin. Uutinen voi toimia katalyyttinä kolumniin. IL teki uutisen ja US (Jennin kirjoittama) siteerasi sitä. Huusko meditoi siitä kolumnin, näkökulman tosin soveltavasti ja vapaalla siveltimellä maalattuna. Vaikea uutisen ja kolumnin välistä yhteyttä on erottaakaan tässä tapauksessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #156

Ei yhteyttä pidäkään erottaa. Kehut uutisartikkelia, eli Huuskon johtama toimitus teki hyvää työtä. Kun Huusko sitten ottaa kolumnissaan (blogauksessa) kantaa, kuten on tehty lät ja ajat, näet toimituksellisen ongelman. Ihmeellistä. Olisit ennemmin kehunut Huuskoa siitä, ettei hänen näkemyksensä värittänyt lehden uutisointia.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #158

Joo toimitus uutisoi kohtuullisen hyvin. Olemme ilmeisesti samaa mieltä, että IL:n uutinen kirvoitti kolumnin syntyyn. Yhteys on siis selkeästi todettu ja juuri tästä syystä Huuskon teksti ei täytä laatuvaatimuksia. Otsikko, sisältö korostuvat tarkoitushakuisesti jolloin uutisen sisältämä sanoma, viesti vääristyy. Miten sen sanoisi. Ehkä iian paksua, mutta sanotaan sittenkin. Onko kolumnin tarkoitus mitätöidä uutisen sisältö....?

Olen minä Huuskoa kehunutkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #161

Emme todellakaan ole samaa mieltä. Mistä ihmeestä päättelit niin? Juurihan minä pääsin sanomasta, että uskon Huuskolta menneen yli 6 minuuttia kolumnia rustatessa, vaikka kirjoittaakin työkseen. Ajatus on pitänyt jäsennellä ja teksti oikolukea. Eikä tuossa ole edes laskettu IL:n artikkelin lukemiseen kuluvaa aikaa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #165

Ei ollut tarkoitus syöttää sanoja. En noista aikajanoista tiedä ja onko niillä merkitystä kolumnin sisältöön. Toisaalta et kommentoinut edellisen vastaukseni sanomaa.... Joten no antaa olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #174

Minäkö aikajanan toin tähän keskusteluun?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #175
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #185

Ainoa syy, että kommentoin aikajanaa, oli että sinä toit sen keskusteluun. Sitten kun se ei tukenutkaan positiotasi sanot "En noista aikajanoista tiedä ja onko niillä merkitystä kolumnin sisältöön." Miksi mainitset aikajanan, jos et pidä sitä merkityksellisenä?

Ja siihen edelliseen en kommentoinut, koska menee pahasti salaliittoteoriaosastolle, että päätoimittaja koittaisi mitätöidä omia uutisiaan. Kyllä muutkin osaavat tehdä turkkilat ja jättää uutisoimatta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #195

Tuo aikajana ei tullut edes mieleeni kun kirjoitin ensimmäisen osion. Aikajana tuli toisen kirjoittajan toimesta. Sanomani ydin on aiheen manipulointi ja miten lausuntoja voidaan käsitellä eri tavoin. Sattui somasti kun kaksi eri variaatiota oli lähes vierekkäin saman julkaisun sivuilla. Toinen oli uutinen ja toinen kolumni.
Yhtäkaikki kuten sanottu en huomioinut aikajanaa millään tavoin.

Jari Mustonen

Jaahas. Huusko on taas täällä ristiretkellään. Ei mitään uutta siis auringon alla tai Uuden Suomen journalismin laadussa. Värittynyttähän tuo on ja asenteellista poliittista vaikuttamista, täyttääköhän mitään journalismin eettisistä tavoitteista?

Onhan tuo EU vaalien mainoskin aika provosoiva ja nähdäkseni PS nuorten twiitti tuo esille kuvaan liittyvän etnisen pesun, jossa EU:n tavoitteena on valkoisten äänenarvon alentaminen. Toki tuon voi tulkita kärjistetysti rasistiseksikin. Mutta myös muutoin.

Kyse, kun on näkökulmista, niin Huuskon ristiretki paljastaa aika lailla hänen omasta PS-antipatiastaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@37. Tämä Huuskon blogi kertoo ihan kaiken, kun PS:ssa valittiin puheenjohtaja ja otsikko ihan sen mukainen:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23822...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Millähän ilveellä Huusko meinaa saada sen rasismin karsittua pois, kun tänne tulee rasisteja maahanmuuttajien mukana joka vuosi ties kuinka? Tässähän nämä kauhistelijat unohtavat jälleen sen, että rasisteja ei ole vaan suomalaisten joukossa, niitä on myös eri mamuryhmien porukoissa. Ja omien Tukholman kokemuksieni mukaan ei vähiten juuri muslimien joukossa. On vähemmistön edustajia jotka esim. tykkää syrjiä jonkun toisen vähemmistön edustajia jne.

Mitä tähän persnuorten mainokseen tulee, niin sehän oli epäonnistunut ja noiden parin tyypin kannattaisi itse erota koko järjestöstä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No eipä mennyt pitkään, kun jo saatiin Ruotsi ja muslimit mukaan kuvioihin, ilman niitä ei persujen kannattajat pysty elämään.

Eiköhän kannattaisi nyt keskittyä persujen touhuihin, kun blogi niitä koskee, eikä normaali mutku, mutku tarinaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

2 t 59 min ehti kulua.

P.S. Petteri Ritalan ensimmäistä kommenttia ei tarvinnut odottaa edes täyttä tuntia, 56 min :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #77

Ottaako koville, näemmä kun noin tarkkaan seuraat tekemisiäni.

Tosin minuahan on sanottu persujen toimesta yhdeksi palstan merkittävimmistä kirjoittajista, sillä minähän varmistin persujen vaalivoitonkin.

Persujen olessa kyseeää, tuolla sanonnalla ei kyllä kannata kauheasti hehkuttaa, sillä kun tietää puolueen johdon ja kannattajien älykkyysosamäärän, veikkaisin että hiukan menee arvelut pieleen.

Mutta olen otettu, että minun tekemiseni johdattelevat elämääsi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #81

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

P.S. Koeta kestää vaikka koville näyttää ottavan :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #94

No, kuka seuraa ketäkin

Tee taas raportti, mukavaa, kun ihailijoita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #99

Jos tuntuu siltä, että seurataan ja salaliittoja niin kannattaa soittaa Supoon.

Sieltä sitten neuvovat mitä kannattaa seuraavaksi tehdä :)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Minä taas muistelen että sinä vedät varsin usein viesteissäsi esiin 1930-luvun Saksan, natsit ja Aadolfin, vaikka blogien aiheet eivät noihin ole mitenkään liittyneet. Ja Huusko kirjoitti että rasismi pitäisi saada kitkettyä pois, johon minä sitten vastasin, että millä keinoin meinaa sen pois saada.

Usarin pitäisi muuten myöntää sulle joku palkinto, kun vietät täällä Puheenvuorossa aikaasi suurimman osan vuorokaudesta ja joka päivä - jankkaamassa. Saavutus se on sekin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #93

Kiitos huomiosta, olen kaiken kehun arvoinen, teidän toki itsekkin sen.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Ei kai kukaan ota vakavasti Huuskon kirjoituksia? Paitsi Petteri.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, rasismi onkin sellainen leikin asia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Huusko yrittää vain provosoida persuja äänestävät kommentoimaan. Onko muuten totta Petteri Ritala, että sinut erotettu Perussuomalasista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #108

Mistä ihmeestä näitä juttuja tulee, hauskoja legendoja, jollain on ollut hauskaa, kun keksii satuja.

Olen kunnallisvaaleissa kerrqn äänestänyt sukulaista, joka oli persujen listoilla sitoutumattomana.

Siinä on mun järkyttävä historia. :)

Mitäs vielä, demariksi mua on yleensä haukuttu tai kehuttu.

Keksikää lisää, tää on hauskaa

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #112

En minä ole keksinyt mitään. Täällä Puheenvuorossa luin tämän väitteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #121

Juu, kaikki mitä Puheenvuorossa sanotaan on totta. Varsinkin eräs viidesosamaisteri kunnostautui oikein huolella totuudenpuhujana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #141

Samaa mieltä tästä sarkastisesta lausumasta.

Kts. #112

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitäpä nämä persunuorissa vallan ottaneet etnonationalisti piittaavat Halla-ahon puheista, hehän edustavat Perussuomalaisten tulevaisuutta ja siihen tulevaisuuteen Jussi ei taida kuulua.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--EU:n "provosoiva vaaliesite" oli "ansa" ja kaiken takana Soros? Täsmälleen noin satuilevat putinistit Venäjällä ja orbanistit Unkarissa.--

Millä perusteella kyseessä on "satuilu"?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Olisikohan todistuksentaakka väitteen esittäjillä?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Yhtenä näkökulmana voidaan heittää onko maailmaa enemmän nähneillä . Kieliäpuhuvilla , paljon kirjoja lukevil ,menestyvillä jotka laajaalaisemmin maailmaa nähnyt ja kokee ja ymmärtää . Määritellä rasistiksi joku . Jolla elinympäristö ollut kapeampi , ehkä jopa omal kyläl supi Suomes ikänsä ollut . Kun Muukalais vastaisuus on solutasol geeneissä jo . Aikoinaan ne talot ja kylät ja ihmiset selvis kasakoitten yms hyökkäyksiltä jotka epäluuloisimpia olivat muita tulijoita kohtaan .

Mutta joillakin äänten kalastelu mieles toki näppärän Ihana ratsastaa ja kutkutella alkukantaisia vaistoja . Vaikka kusetus onkin ilmeinen ja mitään kummempaa maahanmuuttoon liittyyvää ei ole luvassa . Vain äänisaaliin saaneen veättäjän , jopa normaali elämäs työttömän pankkitili turpoo .

Eu ja Suomen kaikki rasismin torjuntaan ja vihapuheen torjuntaa käytetyt miljardit eurot .
Pitäisi käyttää ennemmin bussikiertoajeluihin yms euroopassa ja maailmassa .

Näköalattomuutta tulee kun ei pääse näkee erilaisia näköaloja . Kenen vika ..?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Halla-aho saa kenties maistella omien kirjoituksiensa hedelmiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mut joo . Rahat vaan pois pikkupersuilta . Kannatetaan .

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Keskustelua seuranneena ja vallitsevan "Hegemonian" artikkeleita lukiessani, tulee mieleen miten meidän tulisi suhtautua, ei niinkään erivärisiin ihmisiin vaan vallitsevaan opetukseen.

Meidän tulee edistää monikulttuurisuutta, mutta sinun ei ole pakko itse asua monikulttuurisessa lähiössä tai laittaa lapsiasi monikulttuuriseen kouluun.

Opetuksemme tulisi painottua vastustamaan kaikkia rotuennekkoluuloja ja vain valkoiset ovat rasisteja, joko tietämättään tai tietoisesti. Vain valkoihoisilla on autoritaarinen persoonallisuus, muilla roduilla ei ole.

Meidän tulisi 24h scannata nettiä ja nähdä kaikkialla rasismia, mutta jätetään huomioimatta Hip Hop biisit, jossa käsketään tappamaan kaikki valkonaamat ja Islamilaiset julistukset, jossa käsketään tekemään sama Juutalaisille. Koska Islamilaisen ja juutalaisen väkivallan välillä ei ole mitään korrelaatiota.

Vastustamme kirstinuskoa ja heidän lapsilaumojaan, mutta meidän tulisi opettaa Wiccaa, Voodoota, Tarokortti tulkintaa, Shamaismia ja Islamia niiden ylivoimaisen hengellisyyden vuoksi.

Vastustamme miehen ja naisen välistä avioliittoa, koska se on yksi prostituution muoto. Sen sijaan tulisi opettaa promiskuiteettia ja holtitonta seksuaalikäyttäytymistä, jotta saisimme kokemuksellisia kiksejä, mutta lailla kieltää jos joku yrittää seksuaalisuudellaan pistää rahoiksi. Äläkä koskaan tee itsellesi lapsia koska hiilijalanjälki, mielummin tulisi edistää ja lisätä aborttien määrää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämä lienee jonkinlainen olkinuken rakentamisen ennätysyritys. Purista vielä pari.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Risto ei ole yhtään huvittunut, kun se sai Anfita Jussin hyvin hyvin loukkaantuneeksi. Jaxuhaleja ;)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #128

Tuosta on vaikea loukkaantua. Se vain ihmetyttää, että miten perustelet itsellesi sen kun keksit muista valheita?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ketkä vastustavat kirstinuskoa? Kuka on Kirsti? Hesarissa taisi olla joskus sellainen palsta kuin "Kysy Kirstiltä", mutta en tiennyt että sen ympärille on syntynyt uskonnollinen kultti lapsilaumoineen.

Uskontojen nimet muuten kirjoitetaan suomessa pienellä: kristinusko, islam jne.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kirstin palvominen vaikuttaa yhtä perustellulta, tai perustellummaltakin, kuin Kristuksen. Molemmilla oli paljon yleishumanistisia näkemyksiä elämänmenosta. Joskin Kirsti taisi olla johdonmukaisempi. Bonuksena vielä Kirstin itse tuottamat tekstit, niin ei tarvitse arvailla ovatko kirjoittajat ymmärtäneet oikein mitä Kirsti vuosikymmeniä aiemmin sanoi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Avaahan tuo ihan hyvin sitä mielenmaisemaa jossa luullaan että kristinuskoa pitää vastustaa mutta wiccaa ja islamia suosia. Tosielämässä kuitenkin ihmisten itsenäinen päätöksenkykyoikeus on kasvanut kun niitä ei voi enää pakottaa ylhäältä annettuun muottiin.
Uskonto tai sen puute on henkilökohtainen asia jota ei sovi tuputtaa muille.

Avioliittoakaan ei vastusteta, itse kukin voi kumppaninsa kanssa yhdessä halutessa sellaisen solmia. Sen merkitys on nyt vain vähentynyt. Ilmankos risoo sellaisia jotka eivät voi omia arvojaan enää toisille pakkosyöttää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ja näin unohtui kissaemon tappamiset, kissanpentujen kidutukset ja rattijuopumukset pääministeripuolueessa. niin ja ne vihapuheet ja valehtelut demareissa. Puhutaan taas persuista.

Ja mitä rasismiin tulee niin ei mennä Al-Taeen juttuihin.

Te ette vaan tajua. Persut saa kolme paikkaa eurovaaleissa ja taas ihmetellään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä kommentissa paljastuu persujen koko todellinen kuva.

Uskallusta ei ole sanoa, onko mainos rasismia vai ei, mutta välittömästä tulee normaali, mutku, mutku, mutku kommentti.

Tämän kommentin perusteella jopa rasismia voi käyttää hyväksi kunhan saa vaalivoiton.

Yksi älyttömimmistä kommenteista, mutta täysin normaalia perussuomalaisille.

Se on totta, me emme tajua, että nyky-yhteiskunnassa joku puolue käyttää rasismia vaalikamppailussa, ja vielä hehkuttaa sitä.

Perussuomalaiset on rasistinen puolue.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mutta Ritala ei ole varma tehoaako stalinistien terapia perussuomalaisten rasismiin, mutta olet varma että se toimi herra Al-Taee:n. Olet myös samaa mieltä mitä Roosa Meriläinenkin herra kissantappajasta, ettet ole koskaan tavannut niin humaania ihmistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #147

Normaali mutku, mutku, mutku kommentti, kun ei muuhun pysty, niin sitten näin.

Harjoittele ahkerasti, kyllä se joskus onnistuu.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #147

Kovasti tässä tuntuu tuo Näkkäläjärven valehtelu jääneen sivuun.
Mies allekirjoittaa paperin jossa sanoo että on kertonut kaiken mutta ei sitten olekaan.
Ja Antti Rinne kuittaa "nuoruuden toilailuilla". Vaikkakin valehtelu taisi tapahtua 2018 tai 2019.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Edellisellä kerralla syrjivä ihonväriajattelu tuli pintaan vuoden taitteessa, kun mainittu Sipola linjasi, että ”ei-valkoiset” eivät voi olla suomalaisia ja että ”ei-suomalaiset” – kuten hänen mukaansa juutalaiset ja romanit»

Tarkalleen lukien lausuma on hieman monitulkintainen sikäli, että "suomalaiset" ovat paitsi kansallisuus, myös Suomessa ja monissa muissa maissa asuva etninen ryhmä, yhdessä ruotsalaisten, juutalaisten, romanien ja monien muiden ohella.

No Sipola kyllä haluaa sen kansalaisuudenkin pois, missä ei ole mitään monitulkintaista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Persut ovat pärisseeet "partalapsista" niin kauan kuin muistan, mutta tältäkin pärinältä on nyt pudonnut pohja:

”Suurin ongelma on se, mihin ja miten laboratoriotulosta käytetään. Se perustuu alati muuttuviin säännöksiin, hallinnollisiin linjauksiin, maahanmuuttopoliittisiin keskusteluihin ja jatkuvaan tulkinnanvaraisuuteen. Turvapaikkaprosessin jokaisessa vaiheessa – ikäarviointiin ohjaamista koskevasta päätöksestä mahdolliseen laboratoriotutkimukseen, tuloksen oikeuslääketieteelliseen tulkintaan, Maahanmuuttoviraston tekemään iän määrittämiseen, mahdolliseen valitukseen turvapaikkapäätöksestä ja viimein päätöksen seurauksiin – on tulkinnanvaraisuutta ja nuorten itsensä kannalta usein ahdistavaa käsittämättömyyttä ja mielivaltaisuutta. Päämääränä on pikemminkin alaikäisinä esiintyvien aikuisten paljastaminen kuin lapsen edun takaaminen.”

https://koneensaatio.fi/vuoden-tiedekyna-voittaja-...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Perussuomalaisten puheenjohtaja on törmännyt samaan ongelmaan kuin edeltäjänsäkin: Kuinka tavoitella pragmaattista ja realistista politiikkaa kun puolueväestä iso osa vaatii umpirasistisen ja fobistisen ajatusmaailmansa kuulemista.
Nyt jo suureksi kasvaneen hurmahenkisen puolueen hajaannukselle on enemmän kuin tilausta. Jo valmiiksi jalat irti maasta leijuvalle varapuheenjohtaja Huhtasaarelle ei tuottaisi vaikeuksia tuon ultratärähtäneen siiven johtaminen uuteen puolueeseen.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Asiaa.
Odotelkaamme ps:n Tampereen puoluekokousta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho on asettunut samaan uomaan kuin se vihavaikutuksen valtava massa mitä trollitileiltä on vuosikausia ajette sisään Suomeen. Sitten välillä nousee rannalle ja sanoo että joku pieni osio vihaviestijoessa ei ole persujen linjan mukainen.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Suomi on näköjään täynnä suvaitsemattomia ihmisiä, joilla on likainen, rasistinen mielikuvitus. Tviittihän toteaa vain yksinkertaisen tosiasian, eikä siinä ole mitään, joka halventaisi tummaihoisia. Vain rasististen silmälasien kautta katsottuna siinä voi nähdä jotain rasistisia piilomerkityksiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Piilomerkityksiä twiitistä ei tarvitse hakea. Sen suorassa ja selkeässä sanomassa riittänee puitavaa tarpeeksi. Mitään tosiasiaa twiitti ei sisällä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ylinen on varmaan kastonut eri mainosta :)

No ministeriön mielestä on rasistinen, ja kaikkien normaalien ihmistenkin mielestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse koen rasistisena alkuperäisen Euroopan parlamentin Facebook-mainoksen, mikäli se ei ole osa laajempaa kampanjaa, joka huomioi Euroopan Unionin koko äänestäjäkunnan monimuotoisuuden.

Mainokseen liitetyn valokuvan myötä äänestyskehotus on kohdennettu erityisesti tummaihoisille äänestäjille EU-parlamenttivaaleissa. Nämä kun pystyvät samaistumaan valokuvan esittämiin henkilöihin huomattavasti helpommin kuin valkoihoiset äänestäjät.

Eivätkö tummaihoiset todellakaan äänestä ilman erityistä heihin kohdistuvaa lapsenomaista mainoskampanjaa ?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Ei rasismi maailmasta mihinkään häviä, niinkauan kuin maapallolla on ihmisiä, suvakit näkevät ainoastaan päiväunissaan että rasismi häviäisi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei täältä väkivaltakaan häviä, entä sitten. Mikä oli pointtisi? Ei kannata pyrkiä parempaan, ellei saa täydellistä.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen pannut merkille, että erityisesti Trumpia kannattavat ihmiset tuntuvat ajattelevan nihilistisesti samalla tapaa kuin Venäjällä on yleistä. Ajattelutapaa voi havainnollistaa vaikkapa näin: koska aina joku ajaa kuitenkin ylinopeutta on nopeusvalvonta tarpeetonta. Eli kun täydelliseen lopputulokseen ei päästä (kaikki noudattavat nopeusrajoituksia) ovat rajoitukset itsessään jo tarpeettomia, sillä niitä noudattavat vain harvat ja tunnolliset ja heille tuosta koituu haittaa (eivät saa ajaa yhtä lujaa). Tällä tavoin ajateltuna yhteisille, reiluille säännöille perustuvalta yhteiskunnalta (jossa laki on kaikille sama) katoaa kokonaan pohja. Venäjällä ei olekaan riippumatonta oikeuslaitosta ja ihmiset ovat siihen enemmän tai vähemmän sopeutuneet. On kuitenkin erikoista toivoa tällaista "kehitystä" myös Suomen kaltaiseen länsimaahan. Ironista on myös se, että monet tällä tavoin ajattelevat väittävät puolustavansa kuriin ja järjestykseen perustuvaa vakaata yhteiskuntaa. Päällisin puolin tuollainen yhteiskunta voi toki olla jokseenkin vakaa, mutta tuo vakautta ylläpitävä voima on sitten käytännössä läpikorruptoitunut harvainvalta tai jopa diktatuuri. Lopputuloksena yhteiskunta jossa jokainen yrittää kähmiä itselleen etuja korruption keinoin sen minkä ehtii, eikä itse järjestelmää kyetä tai haluta muuttaamaan avoimemmaksi ja luotettavamaksi. Tietysti itse kukin saa olla sitä mieltä, että tuollainen yhteiskunnallinen kehitys on täysin toivottavaa ja pelkästään hyvästä vaikkapa Suomelle. Uskallan kuitenkin veikata, että enemmistö suomalaisista ei kuitenkaan ajattele noin. Onneksi, ainakaan vielä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #179

Periaatteessa olet mielestäni oikeassa.
Kyllä, yhteiskunta tarvitsee sääntöjä ja niitä tulee jokaisen myös noudattaa.

Sekoitat tosin "ryhmät".
Mikä porukka se onkaan joka tulee aina argumentilla: "Raiskaavat ne suomalaisetkin"?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #193

Kyseisellä argumentilla ei puolusteta raiskauksia.

Mikäs ryhmä kiinnittää huimion vain maahanmuuttajien tekemiin raiskauksiin?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #222

No puolustetaanko Ojutkankaan tekstissä ylinopeudella ajoa?

Sama rakenne, tekee ne muutkin.

Paljon useamman ryhmän tulisi kiinnittää huomiota kaikkiin raiskauksiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #224

Analoginen tuo olisi, jos joku olisi esittänyt tuolla kommentilla ryyditettynä raiskausten dekriminalisointia. Niin ei liene kuitenkaan tapahtunut?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Ei auta Max, päinvastoin kun populaatio maailmassa vielä lisääntyy tullaan näkemään vielä rajumpia toimia kuin pelkkä rasismi, mutta onnea yrityksellenne.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Joka kerran, kun päätoimittaja MH kirjoittaa ennen vaaleja persujen "rasismista", jossa ei ole päätä ei häntää, kasvattaa se persujen äänimäärää.Persujen tulisikin mielestäni maksaa hänelle jopa liksaa näistä ulostuloista. Heidän laariinsa ääniä kyllä sopii.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Emme kai sentään voi lukea sitä Huuskon ansioksi, että persujen rasismissa ei ole päätä eikä häntää?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Olet kyllä kompastunut omaan nokkeluuteesi jo niin monta kertaa, että tämäntyyppinen ilmaisu ei nyt vain ole vakuuttavaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #180

Kestän kyllä sen, ettei ajatukseni aina välity, kunhan saan kaltaisiltasi suurilta ajattelijoilta palautetta. Nyt tiedän omien virheiden diskvalifioivan muiden virheiden arvioinnin osalta. Kiitos!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #182

Ole hyvä. Minä olen kuitenkin sen verran mukava tyyppi, että yleensä en edes viitsi arvioida sinun ajattelu-, kirjoitus- tai muitakaan virheitäsi. Tämmöinen kevyt toteamus tällä kertaa vaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #183

Sanovat jotkut että henkilö joka puuttuu esim. kirjoitusvirheisiin tai vastaaviin on ilkeä ihminen.
Etenkin silloin kun tarkoituksesta ei ole mitään epäselvää.
Esimerkkinä vaikka tuo kirstiuskonto.
Tällaisen henkilön tulisi ennen muuta olla itse täysin virheetön.
Jotenkin jo pikkulapsena saimme oppia että siivoa oma porstua ensin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #192

Ei tarvitse olla virheetön. Riittää että on ilkeä.

Kun kerran olet noin etevä analysoimaan, niin kerrohan mikä tarkoitus kirstinuskon kommentoinnillani oli?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #196

Älä nyt ota noin henkilökohtaisesti.

Tuon "kirstinuskonto" ei ollut sinun kirjoittamaasi.

Ymmärsit kyllä Nenosen kirjoituksen kunhan....

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #197

Kysymys oli pelkkää uteliaisuutta. Halusin tietää välittyikö kommentissa tarkoittamani viesti.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #196

Se on nähty niin monta kertaa kun joku yrittää olla ilkeä, mutta lopputulos on vain nolo.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #201

Älä nyt vedä kaverilta mattoa alta. Jocke juuri esitti hyvän teorian, niin olisi fiksumpaa tukea, kuin kaataa.

Onko niin, että sarkasmi on sinulle sokea piste?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #207

On aina mahdollista tehdä huonosta sarkasmista vieläkin huonompaa. Riittää, kun selittää, että kyse oli sarkasmista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #219

Ok, eli ymmärsit, mutta näyttelit vain lukutaidotonta. Kiitos selvennyksestä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #221

Olen jo saanut niin paljon kohteliaisuutta osakseni ja vielä kiitokset kaksi kertaa, että siihen pitää reagoida. Joten minäkin esitän kiitokset.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Tuohan on selvä jatkumo sloganille: ”Äänestä Suomi takaisin”.
Tuon tviitin tekijät sanovat sen vain ärhäkämmin, jossa on vahvasti rasistisia piirteitä. Heidän mielestään Jussi on toistaiseksi pehmoillut, ja nyt häntä muka kaivelee sivistymättömästi esiin tuotu mainos Trumpilaisin maustein. Tällä ilmeisesti epäilijöille halutaan kertoa keneltä se saataisiin takaisin? Kuka Suomen on heille antanut, puhumattakaan Euroopasta?
Mitähän Amerikka olisi tänään, jos sinne ei olisi aikojen saatossa, saapunut eri kansalaisuuksia. Jopa oikein rahdattiin. Lisää ei ilmeisesti tarvita.

Sikäli tämä jatkumo on erheellinen, sellaista ei voi saada takaisin, mitä ei ole menetetty. Tviitissä taas asiat halutaan tuoda esille preesensissä, mikä tietysti sotii perusajatusta vastaan, jotain täytyisi saada takaisin NYT, enkä edelleenkään tiedä keneltä.

Jossakin kirjoituksessa mainittiin, että pitäisi selvittää syitä miksi tämänkaltaisia kannanottoja esiintyy. Itsellä tulee mieleen, ettei kaikilla mene hyvin. Halutaan, että korjataan ensin omat nurkat. Siihen kyllä tarvittaisiin toisenlaisia työkaluja, ei se onnistu suvaitsemattomasti huutelemalla. En tarkoita tällä, että ryhdytään radikaaleihin toimenpiteisiin, jollei muutoin onnistu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On lystikästä, että luotettavana mediana itseään pitävä US-alusta heiluttelee viime hetken julkisuudella Halla-ahon edessä sekä natsi- että venäjäkorttia.

Hätä ei todellakaan lue lakia (= nöden studerar inte juridik), eikä Festingerin dissonanssiteorian sovelluksella näytä olevan mitään rajoja.

Ehkä juuri siksi Persuilla on vaalilause: "Vähän rajaa".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”Vihreiden uusista äänestäjistä identifioitiin kaksi ryhmää: Eurooppa-myönteiset kaupunkilaiset ja toinen oli kiinnostavasti kristillis-konservatiivinen joukko, jolle oikeistolainen maahanmuuttokeskustelu oli liikaa. Se ei enää sopinut heidän etiikkaansa", sanoo Euroopan vihreiden valtuuskunnassa istuva Tuomas Viskari.

Ilmankos vihreät meni jo persujen ohi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vihreitä äänestävä kristilliskonservatiivi on yhtä hämmentävä, kuin kokoomusta äänestävä radikaalikommunisti tai keskustaa äänestävä cityhipsteri.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #235

Ehkei kuitenkaan. Olen aistivinani, että yhteisöllisiin perinteisiin nojautuvia ja suhteellisen konservatiivista kristillistä humanismia kannatetaan jonkun verran myös hieman minua nuorempien liberaalien ja vihreiden piireissä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #236

Juuri tuota tarkoitin hämmentävällä, että liberaali kannattaisi konservatiivisia arvoja, tai toisin päin kuten se aiemmassa kommentissa oli muotoiltu. Minä käsitän nuo janan vastakkaisina päinä. Olisiko tuo ehkä merkki vihreiden kaksijakoisesta luonteesta. Kun hieman pintaa raaputtaa, paljastuu vihreistä tiukka kontrollipuolue. Sehän sopii konservatiiveille, kuin nenä päähän. Ehkä silloin voi sietää liberaaleja näkemyksiä seksuaalisuuteen ja ihmisten liikkuvuuteen liittyen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #237

Jos osaa laittaa seksuaalieettiset kysymykset sivuun niin yhtymäkohtia todennäköisesti on aika paljon. Yhteisöllisyys, perinteet, ilmasto, heikoimpien auttaminen kansalaisuuteen katsomatta varmasti yhdistää moni kristittyjä ja vihreitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #238

Juuri näin, vaikka itse ehkä kutsuisin noita asioita eri käsittein: kollektiivin tyrannia, sääntely ja holhous.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Miten on Huusko, kun mm. elintasopakolaisuusmaahanmuuttoa perustellusti KRITIKOIVIA henkilöitä nimitetään rasisteiksi, niin mitä jos kaikkinaisen maahanmuuton ihannoijia aletaan kutsumaan MULTIKULLEIKSI (= monikulttuurisuuden ihannoija).
Minä en kaikkia perussuomalaisten nuorten tekemisiä hyväksy, enkä muidenkaan puolueiden nuoriso-osastojen möläytyksiä, mutta on syytä muistaa, että kun ikää tulee niin viisaus kasvaa. (Ainakin noin yleisesti ottaen.) Näinhän kävi mm. Erkki Tuomiojalle, Erkki Liikaselle, Satu Hassille ja Björn Wahlroosille, kun heidän nuorina tekemisensä huomioidaan.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Tviittejä ei pitäisi käyttää lyömäaseina. On täysin mielivaltaista nostaa ketään tviitistä tikun nokkaan. Vielä kamalampaa on tuomita koko yhteisö jonkun sopimattomaksi katsotusta äkkinäisestä mielipiteenilmaisusta. Masentaa ajatella, mihin Suomi on menossa.
Vain Trumpin tviitit ovat meille oikeasti vaarallisia.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Jos ei osaa eikä halua ymmärtää, aina voi ymmärtää väärin.
En edes huomannut /ymmärtänyt, että twiitissä jokin on vialla.
Eikös kauneus ole katsojan silmässä ? Jos pari närkästyttää, kenestä se kertoo ? Vain siitä, joka vetää herneen nenäänsä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

OK, et ymmärtänyt. Johtuiko se siitä, että et osannut, vai etkö halunnut?

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi Vastaus kommenttiin #250

Twitterissä on miljardeja kommentteja, joissa on "jotakin vikaa". Pitäisikö kaikkia heitä ränkaista? On tarkoitushakuista ja minusta täysin tuomittavaa käyttää sellaista yksilön, saati yhteisön mustamaalaamiseen. Uusi Suomi on vajonnut iltapäivälehtien tasolle.

Arvi Hagelin

Taitaa olla järki pimentynyt poliittisoivien suvaitsevaisten päänupissa. Jos joku ei halua jonkin syyn takia kotiinsa tai kotimaahansa ulkomaalaisia asumaan, niin ei tuo joku ole rasisti. Ei kenelläkään voi olla automaattista oikeutta tulla toisen kotiin tai kotimaahan. Selektiivisen, vapaamielisen suhtautumisen asettaminen muodollisen oikeuttamisen perusteeksi on länsimaissa muuttunut jo poliittiseksi pöljyydeksi. Varmin tie anarkismiin johtaa ristiriitaisen poliittisen ja oikeushallinnollisen kohtelun kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset