Markku Huusko

Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Eurovaalien superyllättäjä sekoitti pelin

  • Demareiden Eero Heinäluoma on eurovaalien 2019 äänikuningas Suomessa. Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Demareiden Eero Heinäluoma on eurovaalien 2019 äänikuningas Suomessa. Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent

Nyt on sdp:n puheenjohtajalla Antti Rinteellä entistä hankalampi paikka, kun hän pohtii Suomen valintaa tulevaan Euroopan komissioon.

Rinne näytti olevan kallistumassa naisen, eli Miapetra Kumpula-Natrin tai Jutta Urpilaisen, valitsemisen kannalle, mutta Eero Heinäluoma sekoitti komissaaripelin huomattavan vankalla eurovaalituloksellaan sunnuntai-iltana.

Heinäluoma sai eurovaaleissa noin 128 000 ääntä. Se oli selvästi enemmän kuin yksikään muu suomalainen ehdokas. Lähimmäs ylsi kovassa nousussa olleiden vihreiden ehdokas Ville Niinistö, joka pääsi myös reippaasti 100 000:n paremmalle puolelle.

Kolmanneksi henkilökohtaisessa kisassa sijoittui perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari.

LUE MYÖS: Tässä he ovat: Suomen 13 meppiä – Heinäluomalle järisyttävä äänisaalis

Osasiko kukaan odottaa tätä Eero Heinäluomalta, joka vetäytyi tänä keväänä eduskunnasta ja keskittyi tekemään eurovaalikampanjaa?

En minä ainakaan. Heinäluoma vaikutti Ylen tv-haastattelun perusteella itsekin hieman yllättyneeltä.

Komissaarinimityksessä Heinäluomalla on ollut teemana, että eri maat asettaisivat sekä nais- että miesehdokkaan, ja sukupuolikysymys olisi myöhemmin yhtenä tekijänä komission kokonaisuutta kasattaessa.

Tätä mallia, joka nostaisi entisen puhemiehen itsensä osakkeita entisestään, ei pidä mahdottomana Suomen todennäköinen tuleva pääministerikään.

”En sitä tyrmääkään. Oleellista on se, että tulee sekä naisia että miehiä ja nyt nimenomaan naisia nimitettyä näihin komissaarin tehtäviin”, Antti Rinne vastasi kryptisesti, kun Uusi Suomi kysyi hiljattain hänen näkemystään Heinäluoman mallista.

Vielä muistin virkistämiseksi: Suomella ei ole koskaan ollut naista EU-komissaarina.

Katso tulokset eurovaalien tulospalvelusta täältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska
Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei ihan niinkään, mutta asetelma muuttui. Täytyy muistaa, että kisassa on myös kansanedustaja Urpilainen, joka sai nolla ääntä, koska ei ollut eurovaaleissa ehdolla.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Heinäluoman äänimäärä on merkittävän suuri vaikka Eurovaalien äänestysprosentti oli ainoastaan 42,7.

Merkittävää on myös se että nukkuvien osuus oli suuri. Äänestämässä kävivät lähinnä hyvätuloiset koulutetut.

Tästä äänestysvilkkauden vähäisyydestä johtuen kärsivät pienpuolueet, Vasemmisto ja Perussuomalaiset.

Oliko Eurovaalit järjestetty tästä syystä eri ajankohtaan eduskuntavaalien kanssa?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Ei sanaakaan Suomen EU-vaalien voittajasta? HALLLOOO!
Kekkoslovakiassa kokoomuksella ei ollut asiaa mihinkään virkaan,
vaikka olisivat saaneet 100% äänistä.

Mitä jos eduskuntavaalit pidettäisiin tänään?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Yllä oleva lyhyt blogikirjoitus käsitteli Suomen komissaarinimitystä.

Tässä Uuden Suomen juttua vaalien suurimman eli kokoomuksen juhlista: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281332-nain-kokoo...

Tässä vaaleissa vahvasti edenneiden vihreiden tyytyväisyyttä: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281328-pekka-haav...

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Kiitos selvennyksesä - vihdoin. Ennätin jo ajatella, että koko oikea laita on hävinnyt jonnekin tietymättömiin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eurovaalien arvon suomalaisille osoittaa hyvin selvästi aamun uutistarjonta. Ensimmäiset uutiset ovat kultajuhlat ja ne merkitsevät. Eu vaaleissa suomalaiset jäivät kotiin, kuten ennenkin. Pientä nousua oli kyllä äänestysvilkkaudessa.

Tottahan se tietenkin on, että suomen eu parlamentaarikoilla ei ole sanottavaa tekoa parlamentissa. 13 paikkaa ei paina missään. Lisäksi eu järjestelmässä parlamentin painoarvo ei ole sama kuin suomessa eduskunnallla. Tosin oman eduskuntamme painoarvoa kutistaa nimenomaan eu, jonka päätökset täällä vain lisäillään lakeihin.

Jos unionissa päätetään, niin Kemiinhän ei uutta sellutehdasta rakenneta. Hiukan mutistaan ja sitten nielaistaan.

Hyvä sentään, että kokoomus oli suurin. Perusujen kannattajia eu vaali ei näytä kiinnostavan, vaikka pitäisi kyllä. Eu, kun kävelee monissa kysymyksissä meidän ylitsemme aina, kun haluaa.

https://www.verkkouutiset.fi/morkosta-presidentti-...

Verkkouutisten ensimmäinen uutinen ainakin nyt :))))

No onko nyt sitten tasa-arvo saavutettu????

Ainakin Juncker sai kaverin
https://www.youtube.com/watch?v=qyoQRIlG2BQ :)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä väite "Tosin oman eduskuntamme painoarvoa kutistaa nimenomaan eu, jonka päätökset täällä vain lisäillään lakeihin" ei pidä paikkaansa.

Tässä Faktabaarin tekemä tarkistus aiheesta, kun itsenäisyyspuolueen edustaja väitti, että "Direktiivien kautta jopa 70-80 prosenttia laeista tulee annettuina Brysselistä":

"Tampereen yliopiston valtio-opin professori Tapio Raunion ja Matti Wibergin tuorein tutkimus kattaa Suomen lainsäädännön vuosina 1995-2015. Tulosten mukaan 17,8 prosenttia näiden vuosien aikana tehdystä lainsäädännöstä sisälsi sidoksen EU:hun... Vaikka tutkimuksista on vaikeaa saada yksiselitteistä lukua, on selvää, että väite 70-80 prosentin osuudesta ei pidä paikkaansa."

Lähde: https://faktabaari.fi/fakta/sotikoff-70-80-prosent...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Väitehän pitää paikkansa. Aivan kuten kerrot kommentissasi.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Paljonkos komissaari Katainen sai aikoinaan EU-ääniä? Rinnehän vetäisee hihasta komissaariksi jonkun vaaleihin osallistumattoman naisen ja näin saa yhden pelimerkin lisää. Demokratiaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Neljä vuotta sitten pidin pappi Arto Luukkasen "Yhteys omistajaan" blogissa avoimena kiinnostusta keskustan viimeiseen vapaaseen ehdokaspaikkaan Uudellamaalla, kunnes Juha Sipilä ravisteli hihastaan Anne Bernerin nimen.

Luottamuksen on toki oltava Antti Rinteen ja EU-komisssariksi valittavan välistä, mutta vielä enemmän omistajan luottamusta Rinteeseen, siksi pankkiharjoittelija Berner.

EU: n tukea odottavat suuret infrahankkeet työllistävät isot määrät työväkeä, ja eiköhän niistä jotain jää YIT:n, Skanskan, NCC:n ja monen muunkin yhtiön taskuun, pankeista puhumattakaan.

Asevelisosialismi ei ole minnekään häipynyt. SAK:n eläköitynyt pj. Lauri Lyly toimii Tampereen ylipormestarina kehuen kollega Jan Vapaavuorta Hgistä. Huolenpitoa Suomesta ja pohjoismaisesta mallista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä näiden vaalien superyllättäjä oli vihreät. Ville Niinistön menestys lupaa hyvää Saaristomeren suojelulle, Tunnin junalle ja muille järkivihreille hankkeille.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Järkevat hankkeet" saavat odottaa ainakin siihen saakka kunnes maassa on hallitus. Pääministerin nimikään ei ole vielä tiedossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä se Antti Rinne on. Eurovaalien jälkeen on selvää että persujen vaatimuksille paikasta hallituksessa ei ole mitään katetta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vihreiden kaksi paikkaa, kolmannesta "brexit-paikasta" puhumattakaan, on näiden vaalien selkein puolueen saama vaalivoitto. Sijoituskin oli äänten prosenttiosuuksissa (16%) toinen.

Kahta paikkaa osattiin ennustaa, eikä prosenttiosuuskaan gallupeihin nähden ollut enää kauhea yllätys, mutta tuo Alviina Alametsän brexit-paikka ei ollut esimerkiksi minun ennusteessani, joka meni kokonaisuutena tällä kertaa aika nappiin:) Tässä tuo vaalipäivän aamuna julkaistu ennusteeni: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281309-tassako-eu...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, sitä oli kyllä hauska seurata tulosillassa tuota "brexit-paikan" muuttumista aina vain pienemmäksi peikoksi. Ensinhän sitä povattiin persuille. Sitten kristillisille. Pienempi paha. Sitten kokoomukselle. Ei niin paha. Ja lopulta se tuli vihreille. Ei paha!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Vihreät ovat hankalassa tilanteessa. Toisaalta ovat EU-myönteisiä ja toivovat ison-britannian pysymistä yhteisössä. Mutta sittenhän Alviina ei pääsisi parlamenttiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Ei siinä vihreille mitään hankalaa ole. Alviinakin sanoi että parempi olisi jos Britit älyäisivät pysyä parlamenteissa, mutta tuskin älyävät. Oikeistopopulisteille tämä taitaa olla paljon pahempi paikka: niiden vaalivoitosta iso osa on näitä brittejä, jotka tulee käymään parlamentissa ja lähtee lokakuussa. Ja yksi vihreä tulee Suomesta lisää. Saat mitä tilaat?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #39

"Ja yksi vihreä tulee Suomesta lisää. Saat mitä tilaat?"

En ole tilannut ensimmäistäkään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #43

Joskus saa kivoja yllätyksiä. Ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #47

Alkavat nuo Lamminpään taritsemat ylläripyllärit aiheuttaa pelon väristyksiä. Mutta onhan se niinkin, että se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa. Niinpä vihruleillakin näyttää tällä kertaa iloa piisaavan kunnes vanhan kansan ennusteen mukaan tulee itku pitkästä ilosta ja p**ru kauan naurannasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Mitä pelottavaa siinä on että järki voittaa Suomessa, Saksassa ja muuallakin Euroopassa? Sillä siitähän tuossa vaaltiuloksessa selvästi on kyse: haittanationalistien voitto jäi pelättyä pienemmäksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Haittachauvinistien ja haittavihruleiden välillä valitseminen on melkeinpä legendaarista ruton ja koleran välillä valitsemista. Aika dystooppisen kuvan meille Lamminpää maalailee jos nuo olisivat vain vaihtoehdot.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Aika kauas puheenvuoron aiheesta Myyryläinen nyt harhailee. Tässähän oli kyse siitä kuka on seuraava komissaari. Urpilainen se taitaa olla. Jos ei ole, joutuu Rinne hieman outoon valoon.

"Kansallismielisyys" on paluuta johonkin jota ei enää ole. Euroopan unionin vaaleissa odotettiin "kansallismielisten" suurta voittoa. Joissain maissa orbanilaiset voittivatkin. Suuri enemmistö eurooppalaisista on kuitenkin sitoutunut läntisen maailman perusarvoihin ja unionin kehittämiseen, mitkä elementit tarjoavat myös yksittäisille Euroopan maille edellytykset parempaan ja turvallisempaan huomiseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Totta, kaukana olemme komissaarikisasta M-P.Kumpula-Natrin, E.Heinäluoman ja J.Urpilaisen välillä. Joista viimeksimainittu ei liene vielä edes julkisesti siihen ilmoittautunutkaan. Mutta tänne vihruleiden ja kansallismielisten sekaan olen eksynyt ihan vain ja ainoastaan Lamminpään perässä. Totta tietenkin myös, että häntäKÄÄN ei kannattaisi seurailla sillä trollin ruokkimistahan tämä sivupoluille seuraaminen on.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Muuten melkein nappiin mutta toisista keskustelijoista keskusteleminen on tyhmää, turhaa ja mahdotonta. Lopeta hyvän sään aikana.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Luottamusta lisäävänä toimena "yhteys omistajaan" myötävaikutti pienemmän mörön astumiseen vihreiden johtoon hallitusneuvottelujen ajaksi vanhan kokemuksen omistuasioista vastaavana ministerinä vahvistaessa åbolaista luottamusta. Runoilevaa psykiatriaa, jonka perusteella olen kuullut ulkomailla Suomea sanottavan poliittisen älyn kehitysmaaksi.

Kerran talvella kirjoitin dosentti Arto Luukkasen US-blogissa HS:n päätoimittaja Kaius Niemen keksineen jossakin Afganistanissa päin liikkuessaan alkaa neulomaan villapaitoihin koristeeksi pommikuvioita. Ensimmäisen paidan hän ojensi kuvaajan ikuistaessa hämmentyneelle ra(u)hanturvaaja Martti Ahtisaarelle.

”Pommeja kullatuilla siivekkeillä sisällissodalle, hopeaa talvisodalle, pronssia jatkosodalle.”?

Pian uutisoitiin Demokraatissa, että rauhanneuvottelija Hussein al-Taee, 35, on nimetty SDP:n ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin Uudeltamaalta. Al-Taee työskentelee neuvonantajana presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"Osasiko kukaan odottaa tätä Eero Heinäluomalta, joka vetäytyi tänä keväänä eduskunnasta ja keskittyi tekemään eurovaalikampanjaa?"

Eikä vain vetäytynyt eduskunnasta, vaan ei lähtenyt presidentin vaaleihin, kuten ei muutkaan demareiden eturivin miespoliitikot. Demarit panivat presidentinvaaleissa naiset etulinjaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Lehto

Eero Heinäluoma "Tasavallan vahva mies" ei lähtenyt presidentin vaaleihin 2018 täysin ylivoimaista Sauli Niinistöä vastaan. Eero laski, että hänen aikansa tulee.

Heinäluomalta ei ole kuitenkaan prsidentinhaaveet mihinkään kadonnet. Ei myöskään demareilta.

Antti Rinteen on tätä taustaa vasten mahdotonta valita demareiden komissaariehdokkaaksi ketään muuta kuin Eero Heinäluoma.

Laskekaa. Viiden vuoden komissaaripestin jälkeen Eero siirtyy sujuvasti Suomen presidentivaaleihin vuonna 2024. Miapetra Kumpula-Natri ja Jutta Urpilainen ovat tämän rinnalla kevyttä tavaraa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Pätevä spekulaatio, joka lähtee Eero Heinäluoman mahdollisista toiveista. Mutta mitä Antti Rinne tekee tilanteessa, jossa hänen asemansa puoluejohtajana ja tulevana pääministerinä on kyseessä? Voiko hän olla nimittämättä naisen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Käänteinen syrjintä valtaa maaperää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

SDP:n tilanne on tosi hyvä, jos suurin ongelma on tuo, että Eero saa EU-vaaliessa suomalaisista ääniä eniten.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sdp:n tilanne on hyvä. On pääministerin paikka käden ulottuvilla, neljän vuoden valtakausi ja EU-komissaarin pesti. Eilinen eurovaalitulos ei kuitenkaan päätä huimaa. Kolmas sija, 14,6 prosenttia ja kaksi meppiä ilman, että sai "brexit-paikkaa".

Tässä vaalien tulos: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281333-tassa-he-o...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Joo. Oli demareiden tilanne mikä tahansa, vähätellä sitä vähintään pitää.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Antti Rinne on Sipilän talutusnuorassa tällä hetkellä, koska vasemmistolla ei ole rahkeita saada kasaan toimivaa hallitusta. Hallitusneuvotteluista on tihkunut sen verran väliaikatietoja, että maltillinen ja terve talouspolitiikka näyttäisi jatkuvan. Kun taas keskusta-oikeisto saisi omin voimin enemmistöhallituksen.

Olkoon pääministerinä kuka tahansa, velanotto on lopetettava. Sipilä ymmärtää tämän. Tuli myös mieleen, että demarit tarvitsisivat Väinö Tanneria kipparikseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Loikkanen haikailee Tannerin perään. Materia*) meitä sellaisilta varjelkoon. Demuleilla riittää vielä uskottavuudessaan korjaamista tannerilaisten Urpilaisen ja Lipposen jäljiltä. Toivottavasti tannerilaisuus on laitettu historian roskatynnyreihin ja syvälle sinne.

Mutta onhan tuo tyypillinen toive poliittiselta ja aatteelliselta vastustajalta demuleiden sotkea omat asiansa. Ehkä siis demulit ihan itse valitsevat oman politiikkansa suunnan eivätkä kysele vastustajilta.

---
*) koska olen ateisti ja materialisti, en manaa paranormaalien nimiin.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #36

Väinö Tanner ymmärsi ja tunnusti talouden tosiasiat.

Hallitusneuvotteluista tihkuu tietoja, että valtion menoihin tulisi 1.2 miljardin korotus, joka maksetaan kansantalouden kasvusta kerättävillä veroilla. Kataisen six-pack teki saman tempun, - sen holtiton taloudenhoito oli tarkoitus myös maksaa talouden kasvulla. HALLOO! Toivossa on hyvä elää sano lapamato.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

V.Tanner pelasi m.m. Natsi-Saksan suhdanteilla hyvinkin holtittomasti 1930-luvulla. Muka-sosialistien tapaan hän myös "ymmärsi" työnantajien asemaa paljon enemmän kuin työläisten. Hänen jäljiltään taitaa vieläkin olla Suomen vanhin lakko ratkaisematta.

J.Katainen lupasi todellakin talouskasvun hoitavan mutta teki kaikkensa jotta sitä kasvua ei olisi koskaan tullut. Ja onnistui siinä yhdessä tannerilaisen J.Urpilaisen kanssa.

Nyt A.Rinne lupailee myös talouskasvua ja sen tuomia tuloja. Tulevaisuus näyttää pystyykö hänen hallituksensa myös pitämään kansanvälisisten suhdanteiden heilutteleman kasvun vauhdissaan. Ennuste ei todellakaan ole hyvä. Mutta budjetissa on myös priorisointien varaa ja veropohjaa voidaan hyvinkin laajentaa, ainakin siltä osin kun sitä on tannerilaisporvarillisesti kavennettu.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #42

Tulevaisuudesta voi valehdella (tätä kutsutaan politikoinnoksi), mutta historiasta ei. Väinö Tannerista on kirjoitettu lukuisia kirjoja, - suosittelen että luet muutaman. Tanner on yksi hyvinvointiyhteskunnan luojia Suomeen. Elannon työntekijöt pääsivät tästä nauttimaan ensiksi. Äärivasemmisto tietysti haukkui häntä porvarien kätyriksi!

Jos Tanner olisi nyt vetämässä hallitusneuvotteluja, niin 75% työllisyysaste toteutuisi tällä hakkituskaudella -ja velkakierteestä päästäisiin poins -ja hyvinvointiyhteiskuntaa voitaisiin vahvistaa. Jos Rinteen haaveet toteuvat, niin neljän vuoden kuluttua kaikki raha menee velan maksuun. Kataisen typeryys oli viedä Suomen perikatoon, mutta onneksi six-packin aika loppui ennen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

Olen lukenut useampiakin V.Tanneria ja hänen politiikkaansa koskettelevia teoksia ja kirjoituksia, myös hänen omiin nimiinsä kirjattuja. Käsitykseni hänen teoistaan ja ja merkityksestään perustuvat niistä muodostamaani synteesiin.

On totta, että Elanto oli monissa asioissa aikoinaan edistyksellinen työnantaja. Käsityksekseni on syntynyt, että se oli kovin vähissä määrin Tannerin aikaansaannosta hyvän alun jälkeen. Myöhemmin se, kuten Elannon muukin menestys oli muiden ansiota. Mieleeni tulee etenkin Y.Kallinen ihmisten tietoisuuden kehittäjänä. Mutta lisäksi on myös totta, että ei Tanner Elantoa myöskään hävittänyt, senkin tekivät ihan muut.

Loikkasen spekulointi miten hallitusneuvottelut menisivät jos Tanner neuvottelisi, on kontrafaktuaalista spekulointia koska Tanner ei ole mukana eikä ilmeisesti kovin monta tannerilaistakaan. Viimeisimmäksi heidänlaisensa ovat päässeet vaikuttamaan hallituksen politiikkaan Urpilaisen ollessa valtiovarainministerinä "six pack:ssä" ja "vestigia terrent" kuten Aisopos sanoisi.

Loikkasen käsitys politiikasta tulevaisuuden valehteluna on kummallinen ja vääristelevä. Politiikkahan ihan aikuisten oikeasti on yhteisten yhteiskunnallisten asioiden hoitamista. Toivottavasti pystymme joskus sitä myös harjoittamaan aidosti ja oikeasti demokraattisella tavalla niin, että se koskettaa koko yhteiskuntaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos ajatellaan että Heinäluoma on kaivattu Filosofi, niin edetään vanhoilla raiteilla.

Läntinen rauhanprojekti perustuu jokaisen yksilön omalle vastuulle: mitä teet jos vierestäsi viedään? kysyivät juutalaiset liian myöhään. He, joilla oli mielestään valituista valituimpina luottamuksellinen "yhteys omistajaan".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näin selvässä tilanteessa pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen eikä ajatella seksistisesti. Miehillä on oikeus saada osakseen tasa-arvoinen kohtelu eikä naisia periaatteellisesta syystä pidä suosia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Näin Antti Rinne on komission tasa-arvoasiaa pohdiskellut:

”Tärkeintä on sukupuolten tasa-arvo komissiossa. Sitä pitää vahvistaa. Se ei ole ollut kauhean hyvällä tolalla. Lähden liikkeelle siitä, että pitää pystyä puhumaan Eurooppa-neuvostossa, että tästä asiasta huolehditaan”

Lähde: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280237-nyt-aukeaa...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tasa-arvon pitäisi aina tarkoittaa mahdollisuuksien tasa-arvoa.

Toki esimerkiksi urheilukiplpailuissa ja vaikkapa shakkiturnajaisissa (jostain syystä ...) on naisille ja miehille omat sarjansa, mutta poliittisessa päätöksenteossa tai työelämässä niin ei pitäisi olla asian laita. Kaikki valinnat pitäisi tehdä "tietämättä" valitun sukupuolta lainkaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #24

Periaatteessa näin. Itse arvioin kuitenkin niin, että sukupuolittuneet valtarakenteet jatkavat elämäänsä entiseen tapaan, jos niihin ei kiinnitetä erityistä huomiota.

Toivottavasti tämä hallitus korjaa nyt perhevapaat niin, että miehille tulee oikeus ja jossain määrin ehkä myös käytännön pakko hoitaa pientä lasta kotona joitain kuukausia. Tämä lisää samalla tasa-arvoa työelämässä.

Käyttäjän petrikivenheimo kuva
Petri Kivenheimo Vastaus kommenttiin #26

"Toivottavasti tämä hallitus korjaa nyt perhevapaat niin, että miehille tulee oikeus ja jossain määrin ehkä myös käytännön pakko hoitaa pientä lasta kotona joitain kuukausia. Tämä lisää samalla tasa-arvoa työelämässä."

Miehilläkö ei tähän mennessä ole ollut oikeutta hoitaa pientä lasta kotona? Kukas sen on kieltänyt?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei tuo A.Rinteen johtamien demuleiden paikka niin kovin pahalta näytä. Tekevät kumminpäin tahansa niin voittavat. Vaikka joillakin on tapana yrittää vääntää inhokkiensa voitotkin tappioiksi tai ainakin sellaisen aluiksi.

Jos Heinäluoman valitsevat niin valitsevat suosituimman mutta jos naisen niin taas voittavat tasa-arvoasenteillaan. Tekevät kumminpäin tahansa, voittavat koska kumallekin valinnalle on esitettävissä oivalliset perustelut.

P.s. Toki onnetonta, siis sisällön kannalta, olisi kuitenkin valita J.Urpilainen sillä "vestigia terrent" kuten Aisopos aikoinaan sadun muodossa opetti.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Antti Rinne tänään komissaarikuviosta:

Rinteeltä kysyttiin myös sdp:n komissaariehdokkaasta. Kysyttäessä hän toisti olleensa sitä mieltä, että ehdokkaan pitäisi olla nainen. Samalla hän kuitenkin totesi, että yksi vaihtoehto voi olla myös esittää sekä mies- että naisehdokasta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281344-antti-rinn...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Samalla hän kuitenkin totesi, että yksi vaihtoehto voi olla myös esittää sekä mies- että naisehdokasta. "

Tuo on todennäköisin ratkaisu. Samalla vastuu demokratian vaalimisesta siirtyy EU-tasolle. Niin se kuuluu mennäkin.

EU on maailman suurin moralisti demokratian vaalimisen suhteen. Pääsemme näkemään osaako EU itse noudattaa samoja demokratian periaatteita, joita se edellyttää jäsenmaiden ja muiden maiden noudattavan.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Hieman tukalampi paikka kapteeni Rinteellä tulee - täysin odotetusti - olemaan alenevan talouskasvun, ts. laskusuhdanteen aikaan ladatuissa valtion menoja olennaisesti ja pysyvästikin lisäävissä lupauksissaan.

1/2019 kasvu +0,2 %. Todella heikkoa. Kotitalouksien kulutuskysyntä kuihtunut, vaikka tulotason lievästi noussut. Sähköautosekoilut puree autokauppaan, mutta se ei selitä kaikkea. Ihmiset eivät ole tyhmiä; he tietävät, että edessä on tiukkenevia aikoja, ja siihen reagoidaan kulutustuotteiden hankinnan lykkäämisellä ja pienellä kiristyksellä päivittäiskulutuksessa.

Vuositason 2019 talouskasvun lukemat myös puolittuvat? Ellei etumerkki vaihdu, kuten Huuska on jo aikaa sitten kirjannut tänne.
Antti lähti soitellen sotaan.

"Kamreerit ei meitä komentele!"

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kamreerit ei meitä komentele!", ei keisarit meitä enää hoivaa,
eikä veriset julmuritkaan.
Tovereissamme meillä on voimaa…

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset