Markku Huusko

Syrjiviä ihonvärioppeja levittäneet PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen

  • Tämä PS-Nuorten syrjivä tviitti johti avustusten menettämiseen. Kuvakaappaus Twitteristä.
    Tämä PS-Nuorten syrjivä tviitti johti avustusten menettämiseen. Kuvakaappaus Twitteristä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) lopettaa avustuksen maksamisen Perussuomalaiset Nuoret ry:lle ja perii takaisin jo tänä vuonna maksetun osuuden.

Järjestön saama avustus vuodelle 2019 on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on maksettu 57 500 euron erä.

Avustuksen peruuttaminen liittyy PS-Nuorten virallisella Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan tummaihoisesta perheestä, jonka saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

OKM arvioi, että järjestö rikkoo toiminnassaan nuorisolain tavoitteita. Lain tavoitteena on muun ohella edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista. 

Ministeriö oli saanut lausunnon asiasta yhdenvertaisuusvaltuutetulta. Se oli selkeä.

”Valtuutettu katsoo, että järjestön toiminnan voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai vähintään loukanneen tummaihoisten suomalaisten ja Suomessa asuvien ihmisarvoa. Valtuutetun mukaan mahdollisesti jo kannanotto itsessään, ja erityisesti yhdessä siihen liitettyjen kommenttien kanssa, luo tummaihoisia henkilöitä kohtaan vihamielisen, halventavan ja nöyryyttävän ilmapiirin, OKM tiedotti.

Asiasta oli käyty jo keväällä keskustelua OKM:n ja PS-Nuorten välillä.

”Keskustelimme järjestön edustajan kanssa ylilyönneistä jo maaliskuussa. Ilmaisimme ministeriön huolen kirjoitusten johdosta ja selvensimme järjestölle nuorisolain sisältöä, erityisesti lain tavoitetta ja sen yhteyttä avustamiseen. Meille syntyi käsitys, että järjestössä ymmärrettiin asia”, ministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualueen johtajan Henni Axelin sanoi.

”Etnonationalistisia” ylilyöntejä on tänä vuonna nähty ennen loppukevään kohua. PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola linjasi tammikuussa, että ”ei-valkoiset” eivät voi olla suomalaisia ja että ”ei-suomalaiset” – kuten hänen mukaansa juutalaiset ja romanit – tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun OKM ryhtyy näin järeisiin toimiin ja epää avustukset. Hyvä, että ministeriö toimii. Brutaalit ihonväriopit ja muut ”ei-suomalaisopit” ovat yksinkertaisesti väärin, ja sellaiset syrjivät sekä halventavat ihmisryhmiä.

On surullista, että halventava toiminta on päässyt merkittävän eduskuntapuolueen nuorisojärjestössä valloilleen. Ehkä 115 000 euron menettäminen lisää järjestössä ymmärrystä tuollaisen toiminnan vahingollisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (123 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Enpä usko, että mitään suurta muutosta tapahtuu, Taviohan tätä päätöstä jo kauhisteli.

Etnonationalismi ja rasismi on syvään juurtunut tuohon liikkeeseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tavio tuohtui: "PS-Nuorten syrjintä on kuin kommunistiajan sortoa"

Hiukan suhteellisuudentajua kiitos.

https://twitter.com/turunsanomat/status/1141329137...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #42

Raju vaatimus. Toivoisin Jounilla kohtuullisuutta.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Sota poliittisten aatteiden välillä tuskin on loppumassa tähän. Ainoa hyöty tästä asiasta on se, että tulee todistetuksi kuinka tarpeetonta tuo rahallinen tuki on kaikille poliittisille nuorisojärjestöille. Se tulee todistetuksi sillä että toiminta jatkuu kuin ennenkin, ilman ongelmia.

Samaan aikaan Lapissa, saamelaiskäräjät juhlivat sitä että YK tukee heidän vaatimustaan rajata 20% saamelaisista pois kansansa jäsenyydestä ja äänioikeudesta geneettisin perustein, eli rasismin keinoin. Auta armias mikä haloo siitä syntyisi, jos ne 20% ei-syntyperäiset saamelaiset olisivat eri värisiä kuin aidot saamelaiset. Sehän näyttäisi ihan rasismilta, jota se onkin. Mutta nyt kun onneksi kaikki osapuolet ovat saman värisiä, saamelaiskäräjät voisi hyvillä mielin julkaista vaikka tweetin jossa on ei-geneettisen saamelaisen perheen kuva, ja teksti: ”äänestä vaaleissa, jotta saamelaisuuden tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Junnujärjestöjen tuen on kyllä kyseenalaisia. Vähintäänkin leikkuriin laitettava erä.

Miksei voi vain puolueeseen suoraa mennä vaan pitää olla erillinen junnujärjestö? Puolueisen sisällä on aina myös erillsiä nais-, yrittäjä jne jne ryhmiä...

En oikein usko, että junnujärjestöjen työ on kovin mullistavaa nuorten keskuudessa demokraattisen vaikuttamisen jne osalta.

Ja missä näkyy nämä jaettavat nuorisojärjestöjen tuet? Pari kolmekymmentä nuorta palkollisina junnujärjestöissä lienee se suurin realisoituminen.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Järjestön hallitus lienee velvollinen kuittaamaan mahdolliset saatavat omista pusseistaan. Mikali tuohon menee voi olla katkeraa.

Vähän kyllä outoa. Olen ollut saunassa sillain että lauteilta löytyi mainittu Sipola. Ja sitten kaveri Irakista ja toinen taisi olla Norsunluurannikolta. En ainakaan huomannut ongelmaa.

Huuskot ja kumppanit voisivat kuitenkin viedä vähän pidemmälle ajatteluaan. Myös järjestötukien jakajat voisivat tykönään pohtia seuraavaa:

Kumpi on parempi, että nuoret ehkä vähän eksyneet ovat mukana persujunnuissa, joissa näistä ei hyvä heilu ja voi ottaa opikseen vai, että rantautuvat johonkin Vastarintaliikkeisiin tms tai johonkin vielä radikaalimpaan.?

Ehkä tyhmä kysymys kun maanikot toki laskevat samalle viivalle...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eikä edes kukaan pysty puolustelemaan tätä kurjaa mielipidettä nuorten iälläkään? Luulisi jo rippikouluiän ylittäneet nuoret oppineen jo enemmän inhimillisyyttä ja etiikan perustotuuksia. Ehkä rahan menetys saa miettimään nyt ihmisyyden arvoja vähän tarkemmin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ehkä rahan menetys saa miettimään nyt ihmisyyden arvoja vähän tarkemmin?"

Enpä usko tuota. Todennäköisesti asenteet vain kärjistyvät tyyliin "nyt ne vieraslajeihin kuuluvat ryöstävät jo rahammekin".

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minä kun olin siinä luulossa että simputus olisi kiellettyä Suomessa? No, ehkä se koskikin vain armeijaa ja oikeaoppisista poliittisista syistä saa simputtaa nuoria poikia aivan mielin määrin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pointti tässä on tuore nuorisolaki, kyllä, moinenkin on keksitty, jota tulkitaan nyt viranomaisten toimesta hyvin tiukasti 'yksi erhe ja ulos' - periaatteella. Ja eduskunta on se instanssi joka tämänkin upean lain on meille tehnyt.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sittenhän se meneekin oikein, että osoittaa eduskuntalaitoksen tahtoa. Pitäisikö olla jonkin pienemmän ryhmän tahto?

X

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ei tämä minusta ole simputusta, vaan normaalia kohteliasta käytöstä, jota tuon ikäisiltä nuorilta pitää jo odottaa. Simputus taas on puhdasta ilkeyttä ja toisten ihmisten nöyryyttämistä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tarkoitatko nyt persunuorten vai maahanmuuttajien simputtamista?

Jäi epäselväksi.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Kansanedustaja Ano Turtiaista lainaten eiköhän tämä OKM:n päätös ollut perussuomalaisille nuorille "sulka hattuun". Eli tämä nostetaan nuoriso-osaston suurinpiirtein suurimmaksi saavutukseksi ikinä, ja uhriudutaan sen minkä ehditään ja valitetaan kuinka nyt on sananvapaus heiltä lopullisesti viety. Omassa toiminnassa ei ole koskaan vikaa, mutta muissa aina sitäkin enemmän. Näin täysillä kierroksilla käyvä populismi toimii. Kun katsoo millaiset poliitikot puolue lähetti europarlamenttiin (fiksumpia poliitikkoja olisi persuilla ollut tarjolla), en kyllä lainkaan ihmettele jos puolueen nuoretkin ovat tällaisia. Mielenkiinnolla odottelen millainen "sulka" heidän hattuun lävähtää seuraavaksi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Populismi ei sanan virallisessa merkityksessä toimi noin, mutta eiköhän sekin menettänyt merkityksensä samalla kun "rasisti" menetti voimansa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtaja Saul Schubak nousi otsikoihin vuonna 2012, jolloin hän kyseenalaisti lapsilisien maksun ”heikommalle aineksella”.

En muista tämän episodin johtaneen OKM:n reaktioon järjestön avustusten osalta.

Tämän jälkeenkin kyseinen kokoomuslainen järjestö on esiintynyt halventavasti. Viimeisin ulostulo oli ns. saippuakampanja tänä vuonna.

Missä on tasa-arvo näiden poliittisten nuorisojärjestöjen sinänsä aiheellisessa taloudellisessa rankaisemisessa ?

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Schupakin tapauksessa kyseessä oli hänen oma blogikirjoitus.

Tässä tapauksessa on kyseessä järjestön hallituksen tai sen jäsenen jolla valtuudet kannanotto järjestön nimissä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miksi Schubak sitten painostettiin eroamaan tehtävästään, jos hänen yksityishenkilönä julkaisemallaan kannanotolla ei ollut mitään tekemistä Kokoomusnuorten kanssa ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Juuri siksi, että kokoomusnuoret halusivat irtisanoutua moisesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #58

Kokoomusnuoret eivät järjestäneet Schubakin luottamuksesta äänestystä tai edes jäsenkyselyä.

Järjestönä se ei koskaan vaatinut Schubakin erottamista tai sanoutunut irti tämän mielipiteistä.

Silloinen Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen tosin tuomitsi julkisuudessa Saul Schubakin puheet, mutta ei vaatinut tämän eroa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #72

Oletko varma tuosta? Olisi ihmeellistä, jos nuorisoliiton asioista uutisoitaisiin noin tarkkaan.

Eli voisitko kertoa meille muille, miten voit noin uskomattomalla varmuudella kertoa asioista? Et kai Pekka ollut heidän jäsenensä silloin?

Tuskinpa - puhut vain paskaa, etkö?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #103

Seitsemän vuotta on pitkä aika politiikassa ja ymmärrän, ettet muista tapahtumia marraskuulta 2012, jos et niistä silloin ollut kiinnostunut.

Kokoomuksen Nuorten Liitto selvisi kriisistä viikossa puheenjohtajansa Antti Häkkäsen toistuvilla ilmoituksilla, että kaikki Saul Schubakin esiintulot ovat tapahtuneet yksityishenkilönä.

”Yksityishenkilö ” Saul Schubak kuitenkin erosi Kokoomusnuorten varapuheenjohtajan tehtävästään jo viikon päästä Facebook-esiintulostaan.

Asia lakaistiin nopeasti maton alle ja niinpä heikkomuistisimmat epäilevät koko tapahtuman todenperäisyyttä koska järjestön avustukset jatkuivat ennallaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #111

Ja ero nykyiseen PS-nuorisoliiton asiaan on? Melko iso, eikö?

Katsos, tuossa tapauksessa nuorisoliitto todellakin reagoi - tässä tapauksessa ei oikeastaan. Ja minkä takia olisi - tapahtuma ja sitä edeltäneet tapahtumat (joista oli jo varoitettu) pyrittiin selittämään vasta sen jälkeen, kun seurauksien vakavuus selvisi.

Oletko eri mieltä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #112

Tehokas katuminen turvaa tukieurot ?

Olen eri mieltä.

P.S. Lähtökohtaisesti vastustan näiden poliittisten nuorisojärjestöjen tukemista valtion varoista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #72

Onpa epäloogista. Kirjoitit kommentin toteamuksella: "Miksi Schubak sitten painostettiin eroamaan tehtävästään", ja kun vastasin, niin tuumasit: "Järjestönä se ei koskaan vaatinut Schubakin erottamista tai sanoutunut irti tämän mielipiteistä."

Mitenkäs se painostus sitten toteutettiin ja mitä eroa olisi ollut johtopäätöksessäsi kokoomusnuorten asennoitumisesta siihen verrattuna, että se olisi "virallisemmin" toteutettu"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #117

Raivokas some-keskustelu aiheutti viikossa kamelin selän taittumisen.

Eronsa ainoaksi syyksi Schubak mainitsi poliittisen vastuun ottamisen sanomisistaan ja tekemisistään.

Kansallinen Kokoomus tai Kokoomuksen Nuorten Liitto eivät julkisuudessa Schubakin eroa vaatineet. Emopuolueen puoluesihteeri Tujunen ja Kokoomusnuorten puheenjohtaja Häkkänen ainoastaan tuomitsivat Schubakin yksityishenkilönä julkaiseman mielipiteen.

Kokoomusnuorten arvoista olisi antanut terveemmän kuvan , jos puheenjohtaja Häkkänen olisi julkisuudessa vaatinut/ toivonut/ehdottanut Schubakin eroa, jos erottaminen oli teknisesti liian monimutkaista tai hidasta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saul menetti varapuheenjohtajan paikkansa saman tien.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

”Saman tien” oli siis tasan viikko.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persunuorien tapauksessa se vika löytyy sieltä peilistä, rasismi ja etnonationalismi ei selittelemällä muutu.

Mikään muu nuorisojärjestö ei ole tällaista tehnyt, ja vielä kahteen kertaan.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

"PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen". Oikeastiko, päätoimittaja Huusko?

Olen ollut siinä luulossa, että Suomessa tuomiovaltaa käyttää riippumaton oikeuslaitos.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Oikeuden antamat tuomiot on aivan eri asia kuin tämä rangaistus, jossa evätään avustukset siitä syystä, että toiminta on ollut nuorisolain tavoitteiden vastaista.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Olen ollut näkevinäni "Vastuullista journalismia" -merkin Uuden Suomen juttujen perässä. "Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta", luvataan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätökseen saa vaatia oikaisua siten kuin hallintolaissa (434/2003) säädetään.

Oikaisuvaatimukseen annettuun päätökseen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään.

Päätöksessä on kyse valtionapukelpoisuuden arvioinnista, ei rangaistuksesta.
Nuorisolain mukaan valtionapukelpoisuuden peruuttaminen edellyttäisi, ettei järjestön toiminta YHTÄJAKSOISESTI kahtena vuonna täyttäisi nuorisolaissa tai nuorisolain nojalla säädettyjä valtionapukelpoisuuden edellytyksiä.

Ainakaan ministeriön tiedotteesta ei nuorisolain mukaisia perusteluita valtionavun peruuttamiselle löydy. Päätöksen lainmukaisuus tullaan suurella todennäköisyydellä punnitsemaan ainakin hallinto-oikeudessa.

Jos opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehet ovat olleet liikkeellä samalla mentaliteetilla kuin päätoimittaja, voidaan asiaa puida vielä myös raastuvassakin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#22

Sen paremmin nuorisolaissa kuin sen nojalla annetussa asetuksessa ei lausuta sanaakaan tuen peruuttamisesta tuolla perusteella puhumattakaan jo myönnetyn tuen takaisinperinnästä.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161285

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170211

Selvyyden vuoksi asia tulee viedä hallinto-oikeuteen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #50

Ehkä.

On sille peruuttamisellekin peruste että ymmärtääkseni valtio ei saaa rahoittaa perustuslain vastaista toimintaa ja tukea kun haettu niin siellä ollut varmaankin joukko asioita mihin sitä saa ja mihin on tarkoitettu.

Voin olla väärässäkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #121
Anter Yaşa

Uusi Suomi on Markun leikkikenttä ja Markku jakelee oikeuttaan jumalallisesta lähteestä.

Tai sitten Markku elää omassa kuplassaan, missä egonsa on paisunut yli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No laitapa pystyyn parempi palsta älä huutele kuin murkkuikäinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse odotan mielenkiinnolla sitä päivää kun Afrikan unionin vaalien vaalikelpoisia äänestäjiä houkutellaan vaaliuurnille Afrikassa julkaisemalla Afrikan unionin virallinen kehotus äänestää ja liitteenä on kuva iloisesta valkoihoisesta perheestä.

Mahdollisia afrikkalaisten reaktioita on mielenkiintoista seurata muistaen erityisesti meillä Suomessa julkisuuteen nousseita vastenmielisiä rasistisia reaktioita ” päinvastaisessa” tilanteessa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

On kyllä herkännahkaista touhua.

Onneksi nämä tummanahkaiset eivät ole itse niin herkännahkaisia kun nämä valkonahkaiset puolestaloukkaantujat.

Itse twiitti sai älyttömän paljon huomiota ns. valtamediassa, jos se oli tarkoitus, twiittin laatia täyttyy olla nero, tosi itse epäilen että toi on osoitus valtamedian tyhmyydestä.

Tarina tästä twiittista jatkuu, perussnuoret aikoivat valittaa.

Itse pidin twiitti lähinnä lempeänä vittuiluna.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Lempeänä veetuiluna? Mikähän sitten ois semmoinen oikea veetuilu? Mestaus kuva missä perään kuulutetaan eriväristen tappoa?

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo Vastaus kommenttiin #21

Ja kysymyksen ohi niin kuin normaalisti.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #60

Tuo perusnuorten kuva oli otettu EU mainoksesta, mestauskuva ei tainnut olla EU mainoksessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, tämä on tällaista tasapuolisuuden irvikuvaa. Blogeja poistellaan, mutta toisten annetaan olla esillä, vaikka niissä toistetaan valhetta.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Mitä aihetta käsitteleviä blogeja on poistettu?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Esimerkiksi NATO yhteisymmärryspöytäkirjaa koskeva, jossa valehdeltiin törkeästi Ruotsin ja Suomen pöytäkirjojen olevan sisällöltään erilaiset. Toisaalta samalla tavalla törkeästi Ben Zyskowiczin lausunnosta valehtelevaa tekstiä ei poistettu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #33

Jussila, antaisit jo olla. Parikymmentä kommenttia blogiin, oma blogi ja nillitystä monissa blogeissa, jotka eivät edes sivua aihetta.

Kyse oli BZ:n videoblogiin liittyvästä ylitulkinnasta. Juo lasi vettä ja rauhoitu.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #104

Blogin kirjoittaja oli ylikunnossa ja ylitulkitsi tietolähteitä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat....Mielestäni politiisille nuorisojärjestöille ei tulisi antaa mitään valtion tukea. Pioneerien ja hitlerjugendin aika on ohitse.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ainakin EI-vasemmistolaisilta nuorisojärjestöiltä lakkautettava. Satamathan siitä suljettaisiin,jos vihervasemmistonuorten riemuun puututaan.

Risto Huovinen

Päätöksessä ei oteta huomioon lainkaan tosiasioita. Perusteltu ja faktoihin pohjautuva monikulttuurisuuskritiikki leimataan rasismiksi ja se hiljennetään.

Kiistaton tilastollinen tosiasia on, että Suomen talous ei kestä rajoittamatonta haittamaahanmuuttoa sellaisista maista, joista tulevien työllisyys on luokkaa 10%. Tätä kiistatonta ja tutkittuun tietoon pohjautuvaa faktaa ei saa tuoda esiin, vaan se leimataan perusteetta rasismiksi.

Jos tätä taustaa vasten joku poliittinen järjestö kampanjoi sanoen, että äänestä meitä, niin maasi ei näytä tältä on kyseessä tosiasioihin pohjautuva ja järkevää poliittista vaihtoehtoa ajava linja. Jos tällaista linjaa lähdetään leimaamaan rasismiksi ja ministeriön toimesta katsotaan se vääräksi, niin silloinhan ministeriön toimesta laittomaksi tulee faktojen esiintuonti. Kovin on pohjoiskorealaista meininkiä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyseisessä kuvassa ei mainittu haittamaahanmuutosta tai työllisyydestä mitään, vaan siinä annettiin vain ymmärtää, että Suomeen ai kaivata onnellisia hyvinvoivia lapsiperheitä, jos heidän ihon värinsä on virheellinen.

On totta, että usein rasismisyytteen tai siis syytöksen on voinut saada hatarin perustein, mutta juuri tämän twiitin kohdalla asia on päivänselvä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Naulankantaan!

Tasa- arvolla ja yhdenvertaisuudella perustellenhan mm. Bobrikoff ja Seyen yrittivät kansanmurhaa Suomessa ison- ja pikkuvihan aikaan!

Nyt äärisuvaitsevaiset yrittävät täällä samaa.

Se on jännä aate kun sen verukkeella voi tosiasiat haudata valheen ja petoksen verkkoon!

https://oikeamedia.com/o1-110409

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Isoviha 1700-1721
Pikkuviha 1742-1743

Bobrikov kenraalikuvernöörinä Suomessa 1898-1904
Seyn kenraalikuvernöörinä 1909-1917

Onkohan historiantietosi myös ammennettu Oikeamediasta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #101

Taisivat mennä nuo vihat sekaisin sortokausien kanssa ...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #101

Kiitokset oikaisusta!

Ei kyllä moka on ihan minun, ei Oikeanmedia, eikä edes historian tietämyksen eikä kertauksen heikkouden!
Luin hiljattain mm. Karjala kirjan, WS OY 1942, Suomi kautta aikojen, Otava 1992 ja Karjalan kansan historia, WS OY 1995!

Moka johtui enemmänkin siitä, että tietosen itsevarmana kirjoitin huolettomasti, josta seurasi huolimattomuus ja virhe viimesessä sanassa!

Sen piti kuulua -tapaan!

Kiitokset Jukalle ja Ralfille oikaisusta!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Päätöksessä ei oteta huomioon lainkaan tosiasioita."

"Kiistaton tilastollinen tosiasia on, että Suomen talous ei kestä rajoittamatonta haittamaahanmuuttoa sellaisista maista, joista tulevien työllisyys on luokkaa 10%. "

Päätöksen syynä ei ollut mikään maahanmuutto vaan tummaihoisten suomalaisten syrjintä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Saivat rangaistuksen: totta.

Oikean rangaistuksen? Siitä voi olla montaa mieltä, ensimmäiseksi voidaan kysyä, onko perusteltua perua 100% tuesta, jos 99% tuesta on käytetty hyväksyttävään tarkoitukseen. Melkoiselta mielivallalta tämä näyttää, jos oikeuden tuomarit olisivat yhtä luovia keksiessään rangaistuksia, se olisikin aikamoinen oikeusvaltio.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Yleensä tälläiset Perussuomalaisten demonisoiminen johtaa tämän tyyppiseen toimintaan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6012eca6-ad2...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lisää vain punavihreää diktatuuria ja persujen dissaamista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eihän näillä gallupeilla ole kuin viihdearvoa näin pian vaalien jälkeen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ehkä sinun mielestäsi on viihdearvoa, mutta se on vain sinun mielipide ja ehkä muilla on toisenlainen näkemys asioihin. Mitä tulee siihen nuorten kuvaan, oli se väärin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Ei niillä minulle ole edes viihdearvoa. Mutta joillekin on, ja muuta arvoa niillä ei ole kenellekään. Seuraavat vaalit on vasta neljän vuoden päästä.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Eihän tässä tukien menetyksessä oo mitään haittaa sitten jos se kerta nostattaa suosiota niin miksi tästä vieläkin itketään? :)

Anter Yaşa

Moi Markku, aiotko sensuroida tämän kommentin? Mikä sinut erottaa Perussuomalaisista, kun teet kaikkesi ettei maahanmuuttajat pääse ääneen? Vielä islamismin, fasistisen ideologian puolesta. Miten eroat?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Terve Anter. Sori, en ymmärrä väitettäsi.

Anter Yaşa

Et ymmärrä väitettäni? Kaikki tietää, että poistit törkeästi ja sensuroit selvitykset al-Taeesta Puheenvuorosta ja laitoit minulle yli kk kirjoituseston koko alustalta ilman minkäänlaista selitystä ja nyt kehtaat vielä esittää ettet ymmärrä?

Anter Yaşa

Milloin ajattelit pyytää anteeksi? Vai jatkatko tuota "en tiedä mistä puhut" linjaa. Pidät selkeästi ihmisiä tyhminä, kun luulet, että temppusi ja sensuurisi tepsii ja voit vain haudata faktan Pravda-tyylisesti. Häpeäisit!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Ai että pitäisi pyytää anteeksi jos poistaa tai bannaa. Kummallisia diktaattoriäänendävyjä sinulta Anter Yaşa. Tyylisi on ideologisoitua maneeria jonka tarkoitus on vähentää sananvapautta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #88

Eihän sellaisessa mitään anteeksipyydettävää ole. Sitä sen sijaan sopii pyytää anteeksi, jos julkaisee täältä poistetun kommentin asiayhteydestä irrallaan twitterissä ja tekee siitä sen jälkeen uuden blogin. Sellaistakin on nähty. Anteeksipyyntöä ei vain ole kuulunut.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hmmm, ei Markku maahanmuuttajia syrjii, ainoastaan EU:ssa suojeltu islamia ei saa arvostella.

EU:ssa ollaan mieluummin riippuvaisia sellaisista öljy ja kaasuntuottajista kuten ihmisoikeuksista tunnetuista Saudi-Arabiasta ja Iranista, vaihtoehto olisi se paha vailla ihmisoikeuksia oleva Venäjä.

Anter Yaşa

Markku Huusko on sensuroiva, rasistinen ja selkeästi valehtelija vielä kaupan päälle. Häpeällistä toimintaa ukolta. Aion tuoda tämän faktan yhä uudestaan ja uudestaan esille, kunnes Markku tekee julkisen anteeksipyynnön harjoittamastaan törkeästä sensuurista ja rasismista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #82

Minusta vaikuttaa siltä, että kerjäät vain bannia itsellesi, jotta voisit taas jossain vaiheessa sanoa, että "mitäs minä sanoin".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Ilmiannoin kommenttisisi epäasiallisena. Lue palstan säännöt.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #89

No mutta Sini, eri ja kiivaampaa keskustelukulttuuri on ominaista sieltäpäin kotoisin olevilla, juuri sen takia heitä ei juuri päästetään ääneen mediassa.

Toinen polvi joka täällä on syntynyt ja varttunut voi jo päästä ääneen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä Anter, sinulla on selkeästi asiaa, mutta kertomallasi ei ole yhtään mitään tekemistä tämän blogin kanssa.

Sen takia pyydänkin sinua ajattelemaan ennen kuin kirjoitat jotain.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Syrjiviä ihonvärioppeja levittäneet PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen

-kyllä kaikenmaailman suvakkijärjestöjen tuki on haitallisempaa ollut ja on jatkossakin !

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Kaikilta kaikki pois niin maailma olisi parempi paikka!

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Nämä ovat mielenkiintoisia kysymyksiä, monessakin mielessä.
Kyseessä on järjestöön ja sen toimintaan kohdistuva kollektiivinen rangaistus. Rangaistus kohdistui käytännössä välittömästi kellektiiviin.
Paljon isommissakin asioissa on käytetty uhkasakkoa, toimenpidevalvoitetta, tms.
Olisi esim voitu edellyttää joitain näkyviä toimenpiteitä; en alkaisi esittelemään vaihtoehtoja, mutta ehkä käsite "tehokas katuminen", termin juridisessa mielessä, olisi voinut tulla edellytys-kriteeriksi, näytöksi, jota OKM olisi voinut/tullut käyttää.

Oma ulottuvuutensa tässäkin asiassa on mielipiteen vapauteen kohdistuvalla rajoituspaineella, joka on kovin ajan hengen mukaista, mutta poliittisen historian ja erityisesti kulttuurihistorian valossa enemmän kuin kyseenalainen toimintamalli, uskokaa tai älkää.

Ministeriön ratkaisun objektiivisuutta on tähdennetty toteamalla, että ratkaisun takana eivät Ole poliitikot, vaan puolueettomat ja virkavastuulla toimivat virkamiehet. Etsin pikaksesti, kuka toimi asiassa esittelijänä ja kuka ratkaisijana, mutta en löytänyt mainintaa. Ehkä sekin vielä selviää?

Sen sijaan etsimättä mediasta löytyi näkyvästi ministeriön ko. osaston ylijohtajan ratkaisua vahvasti puoltava kannanotto.

Ylijohtaja on näkyvä ja tunnettu poliitikko ja takapiru. Satun tuntemaan. Ihan hyvä Mies, mutta olisiko taiteellinen kokonaisvaikutelma ratkaisun suhteen ollut parempi, mikäli ylijohtaja olisi pidättäytynyt näkyviltä kannanotoilta?

Pähallituspuolueen voimamies ylijohtajana osastolla, joka perii pääoppositiopuolueen nuorisojärjestöltä jo myönnettyjä ja osin maksettuja valtionapuja takaisin?

Oikeudelliselta kannalta tämä asetelma ei vaikuta kaikkein parhaimmalta, vai mitä mieltä olet?

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Esko_Ranto

Ministeriön valtionapujen perinnöissä on muistaakseni ollut joskus ennenkin vähän selviteltävää.
Mutta tämän kaltaisissa asioissa kannustaisin kaikkinaiseen harkitsevaisuuteen ja juridiseen huolellisuuteen?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Armejassa ja diktatuurisissa yhteiskunnissa käytäntö on, jos yksilö tekee jotain väärin, siitä joutuu kärsimään koko yhteisö. Vihervasemmisto oli aikanaan viemässä kristillisiltä yhteisöiltä valtion avustukset, mitä se muuta on kuin marxilaista kollektivismia. Näyttäisi tämänkin takana olla poliittisesti motivoituneet virkamiehet.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Se sellainen Marxilainen on sitä että kajotaan omaisuuteen. Valtion avustusten poistaminen on jotain päinvastaista.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kuka on vastuussa tahon mielipiteistä?

Se kai on yksinkertainen kysymyksesi. Nyt kai kuitenkin oli niin, että tahoa edustanut henkilö on tehnyt jotain ja jo aikaisemmin samaa tahoa edustaneet ovat tehneet samaa.

Miten pitkään sitä toimintaa pitäisi sallia?

Et kai ole sitä mieltä, että taho olisi vapaasti saanut rikkoa tuen myöntämisperusteita vastaan? Nyt kirjoituksestasi saa sellaisen käsityksen.

Siinä mielessä olet hyvin yksinkertainen, että mielestäsi kukaan ei voisi koskaan syyllistyä tahoa koskeviin asioihin. Silloinhan kaikki voisivat sanoa mitä tahansa ilman mitään seurauksia. Onko se toiveesi?

Ministeriön kansliapäällikkö (siis ylin virkamies) ei yleensä ole poliittinen - mistä ihmeestä olet saanut tuon naurettavan käsityksen? Sehän on täysin väärin ja miten voit edes väittää jotain tuollaista?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Opetusministeriö toteaa, että Tässä on kyseessä ensimmäinen kerta kun nuorisolain asiaomaista säädöstä sovelletaa lain tavotteiden vastaisen toiminnan ja sanktioinnin suhteen.
Ennakkotapaus siis. Olisi suotavaa, että nimenomaan tälaisissa tilanteissa prosessi ja ratkaisu olisi mallikelpoisella ja pitävällä tasolla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä minunkin pitäisi tietää tästä asiasta enemmän, ennenkuin peukutan ja kirjoitan päätöstä arvostelevan kommentin? - - Ymmärsin, että perussuomalaiset nuoret ovat arvostelleet täysin epäkunnioittavasti ihmisiä vain ihon värin perusteella?... /... En uskonut tämän mitenkään liittyvän itse holtittomaan pakolaispolitiikkaan, joka hyväksyy auliisti elintasopakolaisuuden ja niiden kustannukset veronmaksajilta. Sitä en itsekään hyväksy, mutta se on eri asia, kuin avustusten epääminen rasistisista ja ihmisyyttä loukkaavista kommenteista.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Oletko sitä mieltä, etteivät ne olleet?

Sehän kertoo paljon sinusta ja mielipiteistäsi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Enkö aivan selvästi tuonut esiin,etten hyväksy mitään noin rasistista kommenttia, joka jakaa ihmisiä ihon värin mukaan?? Tuomitsen sen ehdottomasti.

Sinussa taitaa olla vain vastarannankiiski-taipumuksia, kun vielä hyvin muistan jankutuksesi minun valheellisuudestani wikipedia-jutussa:).

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #115

Hyvä Kaija, nyt taisi tapahtua sekaannus eli minun kommenttini ei ollut sinulle vaan Veikolle. Olen pahoillani tästä.

Hmm, pitäisi aina muistaa pistää nimi alkuun.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #116

Asia ok. Hyvä kun kerroit. Kiitos.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Onko muuten päätös nuorisolain mukainen.

"23 §
Valtionapukelpoisuuden peruuttaminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi peruuttaa valtakunnallisen nuorisoalan osaamiskeskuksen, 20 §:ssä tarkoitetun nuorisokeskuksen ja 21 §:ssä tarkoitetun nuorten työpajan valtionapukelpoisuuden, jos ne eivät enää täytä tässä laissa tai tämän lain nojalla säädettyjä valtionapukelpoisuuden edellytyksiä.

Ministeriö voi peruuttaa valtakunnallisen nuorisoalan järjestön valtionapukelpoisuuden, jos järjestön toiminta ei yhtäjaksoisesti kahtena vuonna täytä tässä laissa tai tämän lain nojalla säädettyjä valtionapukelpoisuuden edellytyksiä."

Mitenkään puolustelematta perussuomalaisten nuorten toimintaa niin silti opetusministeriön päätöksenteossa pitää huomioida voimassa oleva lainsäädäntö. Onko esimerkiksi yhtäjaksoinen kahden vuoden määräaika täyttynyt valtioapukelpoisuuden puuttumisen osalta.

Lisäksi täytyy huomioida että päätöksestä saa valittaa hallinto-oikeuteen ja olettaisin että näin perussuomalaisten nuorisojärjestö toimiikin. Viime kädessä KHO on hallinto-oikeuden jälkeen viimeinen valitusosoite. Olettaisin että asian tiimoilta tulee vileä mielenkiintoinen oikeudenkäynti ja voi olla hyvinkin mahdollista että päätös todetaan lainvastaiseksi tai virheelliseksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vasemmistonuorten leirillä "koulutetaan" antifasisteja. Joka h....tin kerta kun natsit marssii niin nämä antifasistit riehuu ja aiheuttaa vaaratilanteita. Lisäksi nämä antifasistit/kiakkovieraat aiheuttaa taloudellista tappiota niin yksityiselle kuin myöskin julkiselle sektorille. Silti tällainen "koulutusleiri" valtion tukemana on ihan ok ilmeisesti.

Käyttäjän bamzzz911 kuva
Sepi Seppo

Haluaisin hieman tietoa tähän väitteesi?

Ja onhan se tietenkin ikävää että "kansallismielisiä" vastustetaan muuten kuin turhanpäiväinen itkeminen netissä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voi kysyä:
Tekikö OPM uuden ministerin johdolla ajan konjunktuurin mukaisia, vain poliittisesti motivoituja ns. puolueapartheid-jakopäätöksiä?
Sellaista ei pitäisi puolustaa ottamatta selvää asia-argumenttien ristiriitaisista ilmenemismuodoista. (s)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

OKM tekee päätöksen, joka ei näyttäisi saavan tukea sen paremmin asiaa koskevasta laista kuin sen nojalla annetusta asetuksestakaan. Mitä tapahtuu?

Päätoimittaja Huusko laatii kritiikittömän kirjoituksen, jossa ylistetään päätöstä. Tämä on ilmeisesti median nykyinen tyyli: asioista ei välitetä ottaa selvää, kun tunnetaan, että ollaan oikean asian puolella.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Faktojen sivuuttaminen, ohittaminen on tyypillinen nykyajan piirre. Kirkkokohun keskellä sanonta (Sananlaskut 11) 'paha saa palkkansa' on taas ja aina ajankohtainen, sen moraalinen voima ei tosiasioista piittaa. Perussuomalaiset(nuoret) ovat paha ja on heille oikein, että synnistä tulee rangaistus.

Internet aikoina ei tarvitse omistaa kotikirjastoa taikka lähteä moisesta tietoa etsimään kun on ihmevärkki google. Kun luulisi, että toimittajilla tulee kaikkien asioiden kohdalla samanlainen reaktio kuin minulla. Aina kun on joku asia esillä ja se kiinnostaa tulee etsiä lähde, jos mahdollista, lukea se, vertailla juttuja siitä ja sitten olla siitä jotain mieltä. Tässä kohtaa nuorisolaki on se fakta josta sitten voi olla jotain mieltä, sen tulkinnoista ja siitä onko laki hyvä / huono (fakta taas on se, että laki ei muutu kiukuttelulla, eduskunta säätää lait)

Kuvaavaa on myös se, että Huusko poimi tämän jutun päivän uutisvirrasta ei esim. gallup lukuja taikka vanhana taloustoimittajana juttua työllisyysseminaarista.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006148550.html

HS-analyysi: Ay-liikkeen työllisyystoimet eivät auta hallitusta tippaakaan

"TYÖNTEKIJÄJÄRJESTÖT SAK ja STTK julkistivat keskiviikkona omat listansa toimista, joilla ne nostaisivat Suomen työllisyysastetta. Ensi katsomalta listoja voisi pitää suoranaisena naljailuna pääministeri Antti Rinteen (sd) johtamalle hallitukselle."

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kannattaisi lukea lakikirjaa ennen kuinväittää ettei laista saa tukea päätökselle. Ks varsinkin 2§:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/201612...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#65

Andersson, niin kannattaisi, ennen kuin tulee vouhottamaan. Erityisesti 23§:ää.

”Ministeriö voi peruuttaa valtakunnallisen nuorisoalan järjestön valtionapukelpoisuuden, jos järjestön toiminta ei yhtäjaksoisesti kahtena vuonna täytä tässä laissa tai tämän lain nojalla säädettyjä valtionapukelpoisuuden edellytyksiä.”

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #66

Niinpä.

Jopa heidän Mestarinsa on kritisoinut koko vallassaolonsa ajan (2v) nuorisojärjestönsä toimintaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Olisikohan täälläkin vuodattavien persujen syytä tutustua tosiasioihin ennen öyhötystään.

Ei kyse ole yhdestä twiitistä, vaan pitkäaikaisesta tuen perusteita ja ehtoja vastaan suuntautuneesta toiminnasta, jota pj Halla-ahokin on kritisoinut.

Päätökseen on tultu OM:n virkamiesten valmistelussa, ja nuorisoasioista vastaavana ministerinä tuon harkinnan aikana on ollut Sampo Terho. Nykyisellä ministeri Annika Saarikolla tuskin on ollut paljonkaan asian kanssa tekemistä, kuten myöskään Terholla.

Joten asiasta on ihan turha marista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä en vouhota, enkä ole persu. Edellytän, että lakia noudatetaan kaikkien osalta.

Sinä vouhotat, etkä näytä jaksaneen lukea linkkaamaasi lakia kuin kaksi pykälää pyhässä vihassasi ja väärässä oikeudentunnossasi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mikä pykälä on mielestäsi ristiriidassa päätöksen kanssa?

Ei ainakaan perusteena mainitsemasi 23 §.

Muuten, mikä saa sinut kuvittelemaan että kirjoitan nimenomaan sinusta? Ajattelin kyllä ihan aitojen persujen vouhotusta.

Mutta sujuu se vouhotus nähtävästi muiltakin.

Luitko muuten kommentoimasi kommenttini?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #69

Lue nyt se 23 §, jossa sanotaan, että valtionapukelpoisuus voidaan peruuttaa sillä edellytyksellä, että järjestön toiminta ei yhtäjaksoisesti kahtena vuonna täytä tässä laissa tai tämän lain nojalla säädettyjä valtionapukelpoisuuden edellytyksiä.

Perusteeksi on ilmoitettu yksi twiitti. Ei näyttäisi lain mukaan riittävän. Ymmärrätkö?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #70

Et siis lukenut kommenttiani, johon vastaat.

Lue se nyt kirjain kirjaimelta uudelleen, niin näet, ettei perusteena ollut vain yksi twiitti – vaikka mediassa asia niin pyritään esittelemään.

Media näet myy paremmin, kun se kertoo vain osatotuuksia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #73

Lue se osatotuus tästä päätöksestä. Valtioneuvoston tiedotteessa ei puhuta yhtään mitään vähintään kaksi vuotta yhtäjaksoisesti jatkuneesta toiminnasta, vaan viitataan tuohon yhteen twiittiin.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publis...

Voisikohan se olla niin, että ministeriö on väärässä? Sinun kommentissasi asian valmistelijaksi sanotaan oikeusministeriö = OM. Oikeusministeriö ei valmistele OKM:ssä päätettäviä asioita.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #74

Saivartelu sikseen.

Itsekin vetosit tuohon 23 pykälään.

Ei kaikkia lain toimeenpanoon liittyviä yksityiskohtia ole mahdollista säätää laissa.

Minulla ei ole mitään tarvetta puolustella valtionhallinnon tekemisiä, mutta tuskin hekään joka ainoaa detaljia tiedotteisiinsa painavat.

Lain mukaan tässä on menty. Se on selvää. Lain ohittaminen tässä asiassa olisi ollut – laitonta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #75

”Ei kaikkia lain toimeenpanoon liittyviä yksityiskohtia ole mahdollista säätää laissa.”

Kyllä varsinkin silloin, kun lailla säädetään jonkin etuuden myöntämisestä, siinä myös määrätään, milloin väärin perustein maksettu etuus voidaan periä takaisin tai ainakin viitataan johonkin takaisinperintää koskevaan säädökseen. Yllensä näistä asioista säädetään lain nojalla annetussa asetuksessa.

Muutenhan takaisinperintä olisi - laitonta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #77

Saattaa se takaisinperintä laitonta ollakin, mistä minä tietäisin. Lakkauttaminen on kuitenkin lain mukaista.

Kai niillä joku peruste takaisinperintäänkin löytyy. Ei kaikkea kerrota tiedotteissa. Esim mahdollisista jatkuvista varoituksista tms. Vääristynyt toimintahan on jatkunut vuosikausia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #78

Älä jankkaa, tai jos sinulla on jotain muuta tietoa kuin mikä käy ilmi linkatusta tiedotteesta, anna tulla. Sinun huonosti perusteltu, siis ilman konkreettisia perusteita luotu mielipiteesi on, että peruuttaminen on lainmukainen ratkaisu.

Minun perusteltu, siis käytettävissä oleviin konkreettisiin tietoihin ja lain soveltamiseen perustuva käsitykseni on, että lakia ei ole tulkittu oikein ja päätös on lain nimenomaista kirjainta vastaan.

Nuorisojärjestö valittaa varmasti asiasta, eikä sitä niin ollen ole käsitelty loppuun. Jos minä saan jostain sellaista tietoa, että toiminta on jatkunut lainvastaisena yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan, asia muuttuu toiseksi. Nyt tällaista tietoa ei minulla ole.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #80

Jos yhtään luottaa mediaan, kannattaa tutustua siihen mahdollisimman laajasti.

Näitä persunuorten "ulostuloja" on saatu sietää säännöllisesti vuosikausia.

Ei päätöksiä voi tehdä sinun henk.koht. tuntumasi perusteella, ellet ole lainkaan seurannut politiikkaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

Älä viitsi lässyttää. Kysymys on siitä tiedosta, joka tässä on käytössä kommenttien perustelujen osalta. Kysyn edelleen, että mitä sellaista tietoa sinulla, joka poikkeaa tiedotteen sisällöstä? Jos sinulla on sellaista, esitä se. Se, että SINUSTA tuntuu joltain, ei todellakaan riitä kommentin perusteluksi saati lainkohdan ohittamiseksi. Kannattaa muuten sitten tulevaisuutta varten ministeriönkin tiedottaa, että päätös tehtiin puhtaasti poliittisin perustein. Siellä varmasti seurataan politiikkaa.

Huuskon kirjoitus on kritiikitöntä vouhotusta, joka perustuu antipatiaan Perussuomalaisia kohtaan. Samoin sinun ns. perustelusi ajamallesi asialle.

Katsotaan sitten hallinto-oikeuteen tehdystä valituksesta annetun ratkaisun jälkeen. Tai niin, teikäläisille sen ratkaisun varmaankin pitää tulla KHO:sta asti, mikä todennäköisesti tapahtuukin. Juhlistetaanhan tässä ensimmäistä kertaa tällaista päätöstä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #86

Kiitos kohteliaasta somekäytöksestä.

Takasinmaksuun saattaa tulla muutos – ellei ole jotain muuta tiedossa, mutta minulla on tieto siitä, että persunuoret ovat rikkoneet toistuvasti tuen perusteita, taatusti yli tuon maagisen kahden vuoden ajan. Sen on kuka tahansa mediaa seuraava voinut lukea ja nähdä.

Jos tiedote on kirjoitettu epätäsmällisesti, niin sitten on. Se ei muuta tapahtunutta mihinkään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #90

Sinulla ei ole päätöksen perusteluista muuta tietoa kuin valtioneuvoston tiedote. Siis lässytät turhaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #91

Kiitos jatkuvasta hienostuneesta somekäytöksestä. Vihje: vähentää merkittävästi uskottavuutta.

Tiedossani on Nuorisolaki ja median kertomukset persunuorten edesottamuksista. Ne ovat räikeässä ristiriidassa.

Muuta ei käsittääkseni tarvita johtopäätöksen tekemiseen tästä päätöksestä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

No, sinun ennestäänkin vähäistä uskottavuuttasi vähentävät tuntuvasti jankutuksesi ja oletuksesi sellaisesta, mitä et ole kyennyt osoittamaan tiedoksi, eli OKM:n päätöksen perustelut sen lisäksi mitä sen tiedotteessa on sanottu.

Oletus ei ole tosiasia, jolla voi perustella yhtään mitään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

Kts. kommentti #96. Sinun uskottavuutesi hävisi näemmä kokonaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #69

Lisätään vielä, että kerro nyt, mistä pykälästä se takaisinperintä löytyy, kun tunnet lain hyvin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

OKM saivartelee, ja olin jälleen oikeassa, mikä ei ole harvinaista. Mihin tämä yhden twiitin perusteella tapahtunut rahojen takaisinperiminen ja koko päätös pohjautuu, näyttää olevan epäselvää OKM:lle.

”AVUSTUKSEN peruminen koskee siis ainoastaan tätä vuotta. Ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Esko Ranto kertoo HS:lle, että järjestö voi siis halutessaan hakea avustusta uudelleen jälleen ensi vuonna.

Pysyvämpi avustuskelpoisuuden vieminen pois vaatisi Rannon mukaan nuorisolain pykälään perustuen sitä, että nuorisolain tavoitteiden vastaista toimintaa olisi ollut ainakin kahtena vuonna.”

Päätökseen ei voi hakea muutosta. Omituista hallintolainkäyttöä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006148009.html

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Arvopohjaan?

Jussi Halla-aho
3 tuntia
Oma näkemykseni on, että tuen peruuttaminen ja takaisinperiminen on kohtuuton seuraus yksittäisestä typerästä tviittauksesta. Päätökseen on syytä hakea oikaisua ja tarvittaessa viedä se oikeuteen.

Perussuomalaisia nuoria on rahoituksen osalta syrjitty koko järjestön olemassaolon ajan suhteessa muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin. Muutaman öyhöttäjän kommentit tarjosivat poliittisille vastustajille herkullisen tilaisuuden, jota ei tietenkään jätetty käyttämättä.

Päätöksen tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto on sosialidemokraattien jäsen ja entinen vaikutusvaltainen järjestö- ja paikallispoliitikko.

Päätös on kohtuuton, koska se käytännössä lopettaa PS-nuorten toiminnan ja ajaa sen konkurssiin. On selvää, että järjestöllä ei ole kykyä maksaa takaisin jo suoritettua 57 000 euron erää. Takaisinperintä on perusteeton siltäkin osin, että kyseistä summaa ei tietenkään ole käytetty mihinkään nuorisolain vastaiseen tarkoitukseen vaan normaalin järjestötoiminnan kuluihin.

Poliittisten nuorisojärjestöjen riveistä on historian saatossa lauottu monenlaisia hurjia näkemyksiä. Sen sijaan tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun nuorisojärjestöltä peruutetaan ja peritään takaisin jo myönnetty julkinen tuki. Päätös avaa ovet sille, että kulloinkin vallassa olevat puolueet voivat enemmän tai vähemmän mielivaltaisilla perusteilla sabotoida kilpailijoidensa toimintaa. Näin ei toimita vapaassa maassa ja oikeusvaltiossa.

Perussuomalaiset haluaa puolueena lopettaa lainsäädännöllisin ja hallinnollisin keinoin ns. humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Tämä on täysin legitiimi tavoite, jota edistämme demokraattisin keinoin. Nyt nähdyt nuorisolain tulkinnat antavat ymmärtää, että tällainen tavoite olisi peruste evätä julkinen tuki, jota muuten jaetaan järjestöille poliittiseen katsantokantaan riippumatta.

Se, että ministeriön päätös on poliittinen, epäoikeudenmukainen ja väärä, ei tietenkään muuta sitä seikkaa, että eräät PS-nuorten toimijat syöttämällä syöttivät vastustajan lapaan ja kaikin tavoin pahensivat tilannetta. Mahdolliset seuraukset kärsii koko järjestö ja kaikki sen jäsenet. Siksi toistan aiemman, sekä sisäisesti että julkisesti esitetyn toiveen, että PS-nuorten jäsenistö reagoisi järjestössä olevaan ongelmaan niillä keinoilla, joita yhdistysdemokratia ja säännöt sille suovat.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hyvä päätös. Vaikka tämä ei voisi muuttaa näitä ihmisiä sisäisesti, niin ainakin se on virallinen julkilausuma: että vihapuhetta ei sallita.

Vihapuheen salliminen, olisi ennenkaikkea raiskausta suomalaisia perinnearvoja kohtaan kuten nöyryys ja hiljaisuus. Jos kerran kaikki syntisiä ollaan, niin ei ainakaan ketään voi sanoa, että olisi ketään toista ihmistä parempi?

Yhteiskunnassa, kaikkien pitäisi vaan ajatella, että olemme yhteisessä veneessä ja pitäisi nyt vaan sitten tulla keskenämme toimeen, vaikka meitä riittäisi ns. "jokajunaan". Vihapuhe, on kuin joku poraisi reikää yhteiseen veneeseen.

Maailman globalisaation ja siten globalisoituneen Suomenkin ongelmat lepäävät monialaisissa asioissa, kuten ilmastonmuutos, terrorismi, maahanmuutto, ruokatalous, maaseudut ja innovaatiot.

Tieteen uskonnon kulta-aikoina, sitä vain monilla aloilla kuten fuusio energia, odotellaan läpimurtoa: tai mikrolevät, että joku keksisi oikean reaktorin ja ravinteet, niin teoreettisesti se voisi tehdä mikrolevänkasvatuksen 10 kertaa tehokkaammaksi myös taloudellisesti. Tätä innovaatiota ollaan odoteltu mikrolevän teollistumisen aikakaudelta asti: 60-luvulta.

Tähänhän "vihreä vallankumous" on luottanut sen hippi-aikojen juurilta asti, että mikrolevässä sijaitsee yksi tällaisen "vallankumouksen" tärkein elementti. Jo nyttenkin, mikrolevät saadaan elämään 60-200 kertaa tehokkaammin, kuin mikään muu maanpäällinen kasvi. Siis fotosynteesin ja mm. veden säästämisen termein. Proteiinia per pinta-ala. Ja muuta tiedevelhojen jargonia.

Suomen kannattaa sijoittaa Afrikkaan. Tällöin, se on tulevaisuuden sijoitus sinne, että asiat eivät ole siellä niin huonosti: ja niin hyvin täällä Suomessa, joten puoli maapalloa haluaisi muuttaa Suomeen.

Kun voimme hoitaa ns. kehitysmaiden voinnin kuntoon, niin voimme siellä ratkaista pelkällä mikrolevällä ja kompostireaktorilla: veden, ravinteiden, hygienian ja ruoantuotannon ongelman. Se vähentäisi ns. massamaahanmuuttoa jo paljonkin.

Suomessa, maahanmuuton on pakko olla valikoivaa. Ei tänne voida ottaa miljoonia ihmisiä sosiaalituelle, terapiaan tai vankilaan.

Itse kyllä äänestäisin sitä, että lapset ja naiset ensin. Sehän on ns. kapteenin sääntö. Miksei sitä voisi soveltaa myös tällaisessa tapauksessa, kun niin monilla on niin iso hätä "uppoavassa valtiossa"?

Spirulina mikrolevä on monin tavoin kiistatta tärkein mikrolevistä kasvattaa.

Sen itse ravintoarvo kertoo jo kaiken, spiruliina on kuin söisi porkkanaa mikä onkin lihaa:

"Spirulina on sinilevien Cyanophyta-kaareen ja sinivihreiden levien Oscillatoriaceae-heimoon kuuluva suku. Siniviherlevät ovat pieniä mikroleviä, jotka viihtyvät alkaalisessa ympäristössä. (Huom. spirulinan optimi kasvu pH 10-11)

Spirulina on hyvä proteiinin lähde, koska kuivattu spirulina sisältää 60–70 % proteiinia. Spirulina sisältää lisäksi hiilihydraatteja 16–20 % ja rasvoja 2–3 %.

Spirulinassa on runsaasti B-vitamiineja, beetakaroteenia, E-vitamiinia ja gammalinoleenihappoa, joka on välttämätön rasvahappo. Siinä on myös runsaasti mineraaleja kuten mangaania, sinkkiä, kuparia, rautaa ja seleeniä."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Spirulina

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Vihapuheesta yleensä:

"Yhdenvertaisuuslain 14 §:n perusteella kiellettyä on sellainen puhe tai ilmaisu, jolla henkilön ihmisarvoa loukataan luomalla halventava, vihamielinen tai hyökkäävä ilmapiiri.

Yhdenvertaisuuslain 14 §:n mukaista häirintää voi olla kirjoitettujen ja puhuttujen ilmaisujen lisäksi esimerkiksi ihmisarvoa loukkaavan materiaalin esillepano ja muu viestintä. Häirintä voi tapahtua viestintävälineestä ja –ympäristöstä riippumatta, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Myös vihapuhetta sisältävien linkkien levittäminen voi olla laitonta häirintää."

Tuota, tuota, onko olemassa sellaista poliittista tai uskonnollista kirjallisuutta, jossa kehotetaan tappamaan? Kehotus tappamaan olisi vihapuhetta. Sellaisessa kirjallisuudessa loukattaisiin henkilön ihmisarvoa luomalla halventava, vihamielinen tai hyökkäävä ilmapiiri. Eikö sellainen kirjallisuus pitäisi kieltää? Jos joku järjestö käyttää ja levittää sellaista kirjallisuutta, jossa kehotetaan tappamaan, niin eikö sellaiselta järjestöltä pitäisi evätä tuet ja periä jo annetut tuet takaisin?

Marjatta Marttila

Nuoruus on paha vika mutta onneksi se menee ohi kokemuksen lisääntyessä.
PS-nuoret ovat tässä tapauksessa tehneet törkeän ylilyönnin, mutta muutaman aivottoman takia en menisi kepittämään koko porukkaa. Virheitä tekee muutkin, mutta persuista on tehty hyväksytty syy esittää kuuluvansa niihin parempiin!!
Joten oikein eloisaa juhannusta itsekullekin säädylle!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset