Markku Huusko

Sana on vapaa

Suomessa internet on lisännyt sananvapautta, toteaa Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen näin kansainvälisen lehdistövapauden päivänä. Osuu oikeaan.

Yksittäiset välineet eivät kykene hallitsemaan ihmisten päitä enää niin kuin ennen. Painettavat lehdet ovat menettäneet lukijoitaan; johtotähti Helsingin Sanomain ja mahtavien iltapäivälehtien suhteellinen vaikutusvalta ohenee. Tästä saatiin viimeisin näyttö keskiviikkona, jolloin Alma Media kertoi iltapäivälehtien markkinoiden hiipumisesta ja Iltalehden tulospaineista.

Internetissä kaikki ovat aiempaa enemmän samalla viivalla. Täällä on uutisineen ja blogeineen iltapäivälehtien ja Hesarin ohella Yleä, Maikkaria, maakuntalehtiä ja massiivinen joukko puhtaasti internetiin kehittyneitä medianomaisia tuotteita, kuten Suomi24, MSN ja IRC-Galleria. Kauppalehden ja Arvopaperin keskustelupalstoilla puolestaan käydään Suomen oleellisin talous- ja pörssikeskustelu, mutta myös pankkiiriliikkeet kärkkyvät tätä porukkaa netistä.

Uuden Suomen verkkolehti on tässä joukon jatkona omalla uutis- ja keskustelutehtävällään. Olemme nyt useampana viikkona onnistuneet ylittämään 100 000 viikkokävijän rajan ja näkyvyytemme kasvaa.

Meidän bloggaajamme, politiikan tutkija Iivi Anna Masso on noussut rohkeilla kirjoituksillaan nopeasti Suomen johtavien yhteiskunnallisten keskustelijoiden joukkoon, kirjailija Jari Tervo on paljastanut SDP:n sisäiset kiemurat puoli vuotta ennen muita ja toimittajakonkari Erkki Toivanen on kirjoittanut kansainvälisestä politiikasta paljon suoremmin kuin täkäläisessä valtamediassa on totuttu.

Samaan aikaan monet lukijat ovat muuttuneet lukijoista osallistujiksi. Kaukana ovat ne ajat, jolloin Ylen alueradion toimittaja sai palautetta vain siitä, että sanoi olympialaisia olumpialaisiksi. Nyt toimittajat joutuvat olemaan valppaana koko ajan, se on meille oikein.

Keskustelun taso nettisivuillamme on noussut suhteessa moneen keskustelupalastaan kerrassaan hyväksi, joskin kyllä mekin joudumme huuhaata poistamaan ja epäasiallisia kirjoittajia toisinaan ulos sulkemaan. Kiitos aktiivisille ja asiallisille keskustelijoille, jotka pidätte myös tekstinne mitan säällisissä rajoissa! Tämä on meidän yhteinen mediamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Tarkka_Ilija (nimimerkki)
Seuraavan, täysin asiallisen kirjoituksen Helsingin Sanomien verkkolehti (hs.fi) katsoi kuitenkin asiakseen sensuroida 2.5.2008 - kahteen kertaan. * * * Helsingin vesi haluaa yhä ehdottomasti laittaa juomaveteemme yhtä pahimmista tunnetuista myrkyistä, fluoria, 100µg /litraan. Tuo määrä jo yhdessä litrassa, on huomattavasti enemmän kuin monien vitamiinien päivittäinen tarve. Fluori, toisin kuin useimmat vitamiinit, kerääntyy elimistöön. Keräännyttyään luustoon, se haurastuttaa niitä. Keräännyttyään umpieritysjärjestelmään, se tyrehdyttää niiden toimintaa. Seuraus on hormonien, kuten insuliini jne.. vajaatuotanto. Fluori on paljon pahempi pitkäaikaissairauksien aiheuttaja kuin yleisesti ymmärretäänkään. Lisäksi se tutkitusti tyhmentää sitoutuessaan hermovälittäjäaineisiin. Se myöskin vähentää onnellisuutta sitoutuessaan serotoniiniin. Se haittaa vireystasoa ja sotkee vuorokausirytmiä sitoutuessaan melatoniiniin. Lista jatkuu ja jatkuu. Tunnettu tosiasia on, että natsit käyttivät fluoria vankeihinsa, saaden heidät tylsiksi ja helposti ohjailtaviksi. Keskustelu fluorin haitoista olisi avattava pikimmiten! Suurin osa väestöstä ei lainkaan ymmärrä, että vedessä tulee ns. pakkolääkintänä yhtä pahimmista tunnetuista myrkyistä. Tämä myrkky tulee ns. jätetuotteena yleensä alumiinin prosessointilaitoksilta. Vesilaitos kuitenkin maksaa säkkitavarasta vuosittain kovan hinnan. Juomaveden pakkofluoraus on pahasti ristiriidassa nykyisten ihmisoikeusasetusten kanssa. Tämä on aivan julkinen totuus. Siltikin Helsingin vesi jatkaa tätä hyvin kyseenalaista toimintaa.
Dr. Schmidt (nimimerkki)
Kommentit ovat suoraan Dr. Strangelove -elokuvan hullun kenraalin suusta, kommarit fluoraa veden jne. Mitähän se todistaa, että jenkeissä, missä oikeusjuttuja osataan nostella, on vesijohtovesi fluorattu iloisesti 50-luvulta saakka? Miksikähän fluoritabletteja saa ilman reseptiä apteekista, jos se kerran on vaarallista?
domino (nimimerkki)
"Miksikähän fluoritabletteja saa ilman reseptiä apteekista, jos se kerran on vaarallista?" No juuri sen takia. "Helsingin vesijohtovesi on Suomen puhtainta". Mietippä miksi tuota juntataan enemmän kuin laki sallii... Jos uskoo jokaisen asian, niin olet varmaan myös sitä mieltä että matkapuhelimia ei käytetä henkilöseurantaan? Olet myöskin varmaan sitä mieltä että Googlen strategia "tiedon uudelleen järjestelystä" eivät palvele Yhdysvaltojen ja muiden valtioiden etua. Tiedätkö, että "koko" Internet on Yhdysvaltojen puolustusministeriön alainen, edelleen.
iTri343hb (nimimerkki)
>Mitähän se todistaa, että jenkeissä, missä oikeusjuttuja osataan nostella, on vesijohtovesi fluorattu iloisesti 50-luvulta saakka? Oikeusjuttuja käydään jatkuvasti. Oikeuslaitokset ovat toki aivan lahjomattomia, senhän tietää jokainen. >Miksikähän fluoritabletteja saa ilman reseptiä apteekista, jos se kerran on vaarallista? Minkähän takia hammastahnatuubissa varoitetaan nielemästä, jos se on harmitonta? No, jokainen asiaa yhtään taustoittanut tietää fluorin olevan erittäin haitallinen aine ilman tuubin varoitustekstejäkin. * * * 50-luvulla jenkeissä alkoi olla paljon alumiinin- ja uraaninjalostuslaitoksilta ylijäävää fluoria. Viisaat industrialistit (lue: eugenistit) palkkasivat mm. Edward Bernays'n suunnittelemaan kampanjan, jolla idea vesijohtoveden fluoraamisesta myytiin suurelle yleisölle. Ja hyvin myytiin!
tapio_o_neva (nimimerkki)
"Miksikähän fluoritabletteja saa ilman reseptiä apteekista, jos se kerran on vaarallista?" Varmaan samasta syystä kuin rikkihappoakin: joku tarvitsee sitä. Nyt täytyy muistaa, että Päijänne-tunneli on remontissa ja helsinkiläiset juovat saastaista Vantaan vettä. Jos helsinkiläiset haluvat tosivasemmistolaista tai ainakin vasemmistoliittolaista vesipolitiikkaa niin malli on haettavissa Nokialta tiedottamista myöden: puoluetoveria suojellaan, vaikka proletariaatin massat kuolisivat myrkytykseen. Fluoritabletteja tarvitaan kun Loviisa-1, Loviisa-2, Olkiluoto-1, Olkiluoto-2 tai liittolaisemme idässä tai lännessä ovat antaneet siunauksellisen ydinsateenvarjonsa.
iTri343hb (nimimerkki)
>Fluoditabletteja desinfiointiin Kiitokset selustatuesta. Mutta fluori ei ole vesilaitoksilla desinfiointiaine. Sitä lisätään veteen ainoastaan hammasterveyden nimissä. Fluoritabletitkin myytäneen varsinaisesti hampaiden kiilteen vahvistamiseen. >Fluoritabletteja tarvitaan kun Loviisa-1, Loviisa-2, Olkiluoto-1, Olkiluoto-2 Tuo on jodia (kaliumjodidia), jolla estetään jodin radioaktiivisten isotooppien kertyminen kilpirauhaseen ydinonnettomuudessa. Nämä kaksi on kyllä tosi helppo sekoittaa keskenään.
Vieras (nimimerkki)
mietippä sitä
Vieras (nimimerkki)
Sä oot esimerkki. Uskon vahvasti.
domino (nimimerkki)
Eipä sensuroitu täällä... kas kummaa :) Kiitos että Uusi Suomi on olemassa. Ja on hyvä että tänne mahtuu monenlaisia mielipiteitä ne kasvattavat kaikkia keskustelun osapuolia. Itse ainakin koen saavani ajatuksia mm. nimimerkkien raimoliutu, Reijo Kallinen, sampohonkala, rh- yms kirjoituksista, vaikka en juurikaan ole heidän kanssaan samaa mieltä oikeastaan yhtään mistään. Se on suuri rikkaus että keskustelu muodostuu sparrauksesta ja että se on aitoa ja siinä on aidosti vastakkaisia mielipiteitä. Mikä onkaan sen kamalampaa kuin perus demarilehti, jossa asiat asetellaan ja valikoidaan läpinäkyvän propagoidusti, suorastaan agitoimaan olemaan tyhmiä ja vaikutettavissa olevia, lehmiä ja lampaita. Positiivista on myös se että sensuroinnissa on pysytty todella terveen järjen rajoissa. Ainoastaan sitä en ymmärrä miksi kirjoitukseni ja epäilykseni suurista etnisten laitosten määristä on sensuroitu kuten kaikissa muissakin foorumeissa. Voipi olla että Uuden Suomen nousu, saa ihan nimensä mukaista historiallistakin sijaa tätä vauhtia. Katsotaan parin vuoden päästä...
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Ovat jo palkittukin! Niklas voi olla tyytyväinen aikaansaannokseensa. Voi sanoa tämän lehden nousun olevan rakettimainen. Nettilehtien painoarvo nousee kohisten. Sananvapaus tässä lehdessä on täysin amerikkalaistyyppiä!
Future is here (nimimerkki)
Täällä on käsitelty monia muille medioille arkoja asioita mm. monikulttuurihömppää, tekijänoikeusasiaa, nettihysteriaa, jne... Noita asioita ei valtamedia uskalla käsitellä muuten kuin yksipuolisesti mm. "netti on paha", "maahanmuutto" on VAIN hyvä asia, "piratismi uhkaa muusikoiden elantoa" jne.... Masso on ehdottomasti yksi kriittisimmistä ja fiksuimmista ihmisistä tällä hetkellä suomalaisessa mediakentässä, hienot kirjoitukset mm. monikulttuuriroskasta ovat nautittavaa ja älyllistä luettavaa. Monet muutkin blogaajat ovat todella virkistävää lukemista kun vertaa valtamedian nyökyttelyyn. Aika hauska piirre on myös se, että US menee läpi myös kepu-kritiikki ja Matti Vanhasen arvostelu, olen monesti saada läpi kritiikkiä muiden medioiden keskustelupalstoilla, mutta tuntuu olevan nuo kaksi asiaa aika arka paikka. Toivon mukaan US:ssa nähdään joskus myös kritiikkiä "pakkoruotsia" ja maataloustukia kohtaan, nämä ovat kanssa isoja tabuja Suomessa.
domino (nimimerkki)
Totta, kommentoin vain todetakseni että olisin kirjoittanut samoin kuin sinä, jos vaan olisin osannut asiani näin selkeästi ilmaista :)
tapio_o_neva (nimimerkki)
AIM on todella hyvä, että hän tuo virolaisen näkökulman niin liberalismiin kuin politiikkaan ihmisoikeuksien näkökulmasta. Suomessa ei aina ymmärretä,. että on eri asia, jos elää tai on elänyt Saksan ja Venäjän välisellä valtatiellä, jossa puolalaiset ja baltit on aina kaulittu ja käännetty kuin Fazerin Cream Crackerit. Myös se, että maa on parempaa maatalousmaata ja se, että maa on perusluonteeltaan Tanskan kaltaista Keski-Eurooppaa tuottaa erilaisen kulttuurin. Vaikka olen kritisoinut Viron politiikan johtopäätöksiä Suomen kannalta, on tietenkin niin, että demokratiassa kansat tekevät oikeita päätöksiä omalta kannaltaan. Viro ja Ruotsi saavat - ja niiden tulee - tehdä järkeviä päätöksiä omalta kannaltaan rajoittamatta rakenteellisesti EU:n tai NATO:n kautta Suomen toivottavasti järkevien päätösten tekoa.
Penttijuhani (nimimerkki)
silloin tällöin tai aika usein, on tuo Internetissä kehitetty sana ja sen vapaudet - monikko on tässä tarpeen. Vanha, selvä ja ennen US:n uutta tuloa selvä ongelma Internetissä on, ettei sen antia voi tarkistaa samoin kuin vanhan mallin julkaistua sanaa. Se tuo usein esille uutta tietoa, epäkonvetionaalisia mielipiteitä. Mutta on aika selvää, että keskusteluja voi myös johtaa ulos aiheistaan, lukijat hukuttaa hölynpölyyn. Tätä tapahtuu US:n netissäkin, jopa sellaisin systeemein, joita valtio aikoinaan käytti Ylen monopolin ja itsesensuurin tukena. Ja joku US:n bloggaaajista voi joskus sanoa jotakin, mikä olisi julkaistu jopa kriittisen painotuotteen sivuilla. Mutta, Herra Päätoimittaja, liian aikaista on olla tyytyväinen. Tai: "Sana," huusi m-partainen tyttön, "on vapaa.! Ja pieraisi. Eli kaikki ovat samalla linjalla. Jotkut eivät lähde siltä. Tämä ei tähtää "Olli" palkintoon ta "Nuubiliin."
tapio_o_neva (nimimerkki)
"Vanha, selvä ja ennen US:n uutta tuloa selvä ongelma Internetissä on, ettei sen antia voi tarkistaa samoin kuin vanhan mallin julkaistua sanaa." Historian kehityksessä nopea ja epävarma tieto voittaa aina vanhan ja oikean tiedon. Protestantit tekivät paaville väärin, kun ryhtyivät levittämään kerettiläisiä oppeja kirjapainotaidon avulla. Ensi liberaalit, sitten vasemmisto tekivät konsevatiiveille väärin, kun alkoivat levittää virheellistä ja epätotta poliittista sanomaansa lehdissä. Kansallissosialistit, fasistit ja kommunistit tekivät väärin, kun aloittivat massiiviset radiolähetykset eivätkä ihmiset enää uskoneet konservatiivisia eivätkä sosialidemokraattisia päätoimittajia. Liberaali suuri raha teki väärin autoritääreille, kun se teki kaupallisen television. Berlusconi on yksi mestareista. Internet tekee väärin, kun se ei tue varauksetta Irakin sotaa eikä mitään muutakaan, mitä Metallityöväenliiton etujoukko ja Raytheonin osakkeenomistajat ovat viisaasti päättäneet. Jokainen tiedonvalon lisäys on tuonut uusia ajatuksia pintaan ja mahdollistanut tiedon väärinkäyttäjille pääsyn valtaan. Internet on paholaismainen keksintö, koska sen avulla amerikkalainen liberalismi levitetään kaikkialle kuin tartuntatauti. Yhdysvalloissa ensin ajateltiin sensuroida Internetiä, kunnes huomattiin, että Internet tuhoaa islamilaisia ja kommunistisia diktatuureja tehokkaammin kuin mitä se haittaa Yhdysvaltoja. Internet on amerikkalaisen (valtio)kapitalismin ja sotateollisen yhteenliittymän siviiliversio, minkä vuoksi se on väline, joka lietsoo amerikkalaista liberalismia kaikkialle maailmaan. Tosisosialidemokraatin, tosikonservatiivin, tosifasistin, tosi-islamistin jne. pitäisi kieltää tietoliikenne ja tietokoneet, jotta vain oikea ja vahvasti punnittu tieto pääsisi perille. On suorastaan ilo katsella, miten Brysselin Pravdana tunnettu Helsingin Sanomat kieriskelee vartaassa ja myy pätkätilauksia 50% alennuksella sekä joutuu julkaisemaan vääräoppisia yhdysvaltalaisia mielipiteitä, jotta "uskottavuus" palaisi. Yleisradio on oppinut jo hieman aikaisemmin hieman nöyremmäksi. Hyvää on myös Ilta-Sanomien ja Iltalehden vaikeudet, koska ne joutuvat paljaan pinnan ja bimbojen lisäksi miettimään, pitäisikö räväkän etusivun alla olla välissä asiaakin. Monet valistuneet ihmiset eivät enää osta iltapäivälehtiä eivätkä tue niitä näin taloudellisesti, vaan lukevat ne valistuneessa kahvilassa tai ravintolassa, jossa on asiakaskappale. Iltapäivälehti ei ole enää välttämättä ostettava tuote, vaan se on kahvikupposen kylkiäinen lukemisen hetkeksi. Tieteessä väärät mielipiteet sallitaan, jotta teoria voidaan tarkastaa. Siksi Internetissä on sallittava avohoidossa olevien kylähullujen tai muutoin vain aatteeseensa uskovaisten väärät ja vahingolliset mielipiteet. Itse asiassa demokratia on mielipiteiden markkinataloutta, jota kukaan ei kestä, koska aina jossain 5 000 000 ihmisen joukossa on joku, joka tietää enemmän, tietää täsmällisempi ja joka on pätevämpi. Sananvapaus on hallinnon laatujärjestelmä.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Siinäpä se kuulitte, pähkinänkuoressa!
Sundha (nimimerkki)
Olen koko elämäni taistellut pakkoruotsin kanssa henkisesti. Isäni oli kaksikielinen, mutta kotona puhuime suomea. Nykyään nautin, kun voin sanoa(tai ainakin ajatella), että minulle saa puhua myös ruotsia, jota hyvin osaan. Tosiasia tietenkin on , että ruotsinkieli on monessa suhteessa ongelma teknisesti. Uskon, että suomenruotsalaiset ymmärtävät asian hyvin. Heidän kanssaan voi olla hyvä kaveri, ja sillä kielellä, millä haluamme.
john (nimimerkki)
Suomessa tarvittaisiin aika paljon sekä ruotsin että venäjän osaajia, mutta jostain syystä näihin kieliin liittyy vahva negatiivinen arvolataus. Juuri kukaan ei inhoa italian tai ranskan kieliä, englannista nyt puhumattakaan. Sen sijaan venäjää vieroksutaan, jopa siinä määrin, että jotkut ylpeilevät sillä, etteivät ole koskaan osanneet venäjää. Samantyyppisiä asenteita on ruotsia kohtaan, ei yhtä jyrkkiä tosin. Onkohan syynä vain se, että henkisesti laiskat suomalaiset ovat kehittäneet käyttökelpoisen torjuntamekanismin ikävältä opiskelulta välttyäkseen?
Dr. Schmidt (nimimerkki)
Ruotsin kielihän on maailman helpoimpia eli se on saksaa, josta kaikki vaikeat kohdat on poistettu. Todelinen asenneongelma!
Hengenmies (nimimerkki)
Luulisi niitä ruotsinosaajia löytyvän, kun koko ikäluokalle kieltä päähän pakolla taotaan. Vai voisiko inho ruotsia kohtaan johtua juuri siitä? Ja ruotsi ei todellakaan ole saksan helpotettu versio, eikä sen opettelu laske kynnystä oppia saksaa. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että pakollinen ruotsin opiskelu käytännössä esti minua oppimasta kunnollista saksaa lukiossa. Luin muuten myös lyhyen venäjän, että "vieromisesta" tai "suomalaisesta henkisestä laiskuudesta" on kenenkään ylimielisen pakkoruotsin puolustajan minua turha syyttää.
john (nimimerkki)
Suomen kouluhallinnolle kävi aika paha virhe, kun ei heti sodan jälkeen päätelty: Saksa hävisi sodan, siis saksasta ei tule todellista maailmankieltä, vaan sen aseman saa englanti. Näin ainakin koko -50 - luku satsattiin vielä vahvasti saksaan. Aika monella pitkän saksan lukeneella se on "ohne Gebrauch gewesen". Olen käynyt muutamia kymmeniä neuvotteluja saksalaisten kanssa; heidän tahdostaan aina englanniksi. Jos Suomessa toimii koko maan kattavassa firmassa, jonkinasteinen ruotsintaito on välttämätön. Se siitä ylimielisyydestä!
Hengenmies (nimimerkki)
Muuten hyvä kommentti, mutten todellakaan kuulu siihen ikäryhmään, joka on saksaa viisikymmentäluvulla lukenut. Että in your face, mummy! Ruotsista työelämässään todellista hyötyä saavien määrä on varsin rajallinen, jos tjänstemannit jätetään huomiotta. Silläkin saralla kielivaatimukset ovat keinotekoisia. Pakkoruotsin opettaminen yläastelaisille ei tue mitään todellista tarkoitusta, pönkittääpä vain ruotsinkielisen pääoman egoa. Sitä paitsi ruotsinopiskelu muuttui pakolliseksi vasta Kekkosen aikaisen kähminnän seurauksena. Oma isoisäni ei ruotsia lukenut.
john (nimimerkki)
mutta liekö liha heikko, kun on noin ikäryhmiteltävä? Edelleen: Jos on päätynyt liikeyritykseen, pankkiin, kauppaan tms, jonka toimialueena on koko Suomi, ja työnkuvaan kuuluu operoida ei yksin Puumalan vaan myös Korsnäsin kanssa, on hyvä savon lisäksi osata myös ruotsia, ainakin sen verran että voi puhelimeen sanoa: ett ögonblick, fröken X vet mer om den här saken, kan Ni ringa efter en stund? En oikopäätä pysty vastaamaan yllättävään väitteeseesi pakkoruotsin syntyajasta, epäilen, ettet oikein tiedä asiaa.
tuulakiilamo (nimimerkki)
En osaa edes erityisesti kiittää tästä, koska pidän sitä itsestäänselvyytenä. US oli tuttu jo lehtiversiona. Tämän mediaväylän innoittavinta ja avartavinta antia ovat olleet Toivasen ja Masson blogit. Tervon herkullinen sanonta on ollut säväkkä mauste. Luonnollisesti myös Niklas Herlin osaa asiansa. Olen tuonut julki ihmetykseni erään nimimerkkikirjoittajan ylivertaisesta läsnäolosta. En saata pahoitella sitä, koska se on ollut hyvin hämmästyttävää. En kuitenkaan ajattelekaan sitä mahdollisuutta, ettei hän ilmaantuisi esiin sopivin välein.
domino (nimimerkki)
Yksi isompi keskustelun aihe ja todellakin arka, olisi ottaa selvää käyttävätkö puolueet ja etupäässä SDP, todella, palkattua mielipidettä. Minulla on asiasta julkaisukelvottomia todisteitä, ts arvottomia, mutta haluaisin että samaan tulokseen päästäisiin ihan todennettua reittiä pitkin, jotta se voitaisiin julkaista ja näyttää koko kansalle. Punaisen edustajan punainen naama valkoisessa maassa on sininen ylpeys.
Risto Markus (nimimerkki)
Minustakin US on ollut virkistävä ja uusi lisä suomalaisessa mediassa. Ylläolevan mielipiteen kanssa olen lähes samaa mieltä - erot ovat vivahteita. Toivanen, Masso, Tervo, Rutanen, Virmavirta ja N. Herlin mm. ovat niitä joiden blogeja en koskaan jätä lukematta - nautittavaa ja hyvää. Mutta "erään nimimerkin ylivertainen" läsnäolo täällä on kyllä ylittänyt sen kynnyksen jota voidaan pitää lukijapalautteen tai -kirjoitusten ylärajana yhdeltä nimimerkiltä. Kun en kannata määrään pohjautuvaan sensuuria (hyviä tapoja on noudattu ja loukkaavia kirjoutuksia ei ole ollut), niin mitä tehdä? Vastaan: ei mitään. Päivittäin US:a lukevana toivoa sopinee, että asia korjaantuu luonnollista tietä.
Juhani Putkinen (nimimerkki)
Yleisesti ottaen nettilehti kuten US on erinomainen: - nopeampi kuin paperilehti; - interaktiivinen (lukijat voivat täydentää uutista/blogia); - kommentointimahdollisuus; En kuitenkaan luopuisi kokonaan paperilehdistäkään: - tietsikka ei ole niin hyvä kärpäslätkä kuin paperilehti; - on tilanteita, joissa on mukavampi lukea paperilehtiä kuin operoida PC:n kanssa (olkootpa se sitten millainen hyvänsä - mukaanluettuna kännykän tapaiset); - jostakin syystä on mukavampi lukea hyvin pitkää artikkelia paperilta kuin tietsikalta (se voi olla vain tunneasiakin, tietsikan ääressä tuntuu jotenkin olevan aina kiire); - Siinä pitkässä artikkelissa voi paperilehdessä olla helpommin mukana kuvia, karttoja, taulukoita, piirakoita, ... Sähköinen media - kuten US - ei kuitenkaan ole vielä suinkaan kehityksensä lopussa. Pistäkäähän Joonas ja kumppanit harmaat aivosolut hyrräämään. Kiitos "Usarista".
Sundha (nimimerkki)
Kyllä se siitä. Luotan toimittajien ammattitaitoon. Meillä kaikilla on tarve keskustella jostain tärkeästä. Olen aikaisemmin kommentoinut EU keskustelun merkityksestä eri tasoilla. Ihmiset eivät oikein tunnu tajuavan koko asiaa.
iTri343hb (nimimerkki)
Aivan kuten korporaatiomedia muuallakin, myöskin uusisuomi.fi harjoittaa hienovaraista, mutta sangen tehokkaasti toimivaa sensurointia säätelemällä mm. sitä, mikä pysyy "luetuimmat"-listalla ja mikä ei, sekä sitä, mikä pysyy näkyvänä linkkinä juttuun ja mikä hautautuu sivuston syvyyksiin, sangen epäjohdonmukaisen luokittelujärjestelmän alle. Joskus näyttää käyvän niin, että jo julkaistu, epämieluisia faktoja sisältävä kommentti juttuun liittyen heittää jutun hyvin nopeasti luokitusjärjestelmän syvyyksiin. (Ei kuitenkaan tämän jutun tapauksessa - ainakaan vielä 3.5. klo 22:22 mennessä) Se, millä sävyllä asioista kirjoitetaan, kuinka näkyvään paikkaan ja kuinka suurella kirjasimella (paperilehti), on hyvin tehokas tapa harjoittaa sensuuria sekä ohjata massojen tietoisuuden astetta asioista sekä näkemystä asioiden tärkeysasteesta ja ylipäätään mielipidettä niistä. Kiitos toimitukselle kuitenkin juomaveden fluorausta käsitelleen artikkelin päästämisestä seulan läpi! Sanavapaudesta niin kovin suurta ääntä pitävä Helsingin Sanomat ei jostakin syystä näytä haluavan, että juomaveden fluorauksesta muistutetaan.
Oranki (nimimerkki)
..internet on jo alkanut vaikuttaa. Vaikki lehti yhä kiivaasti sensuroikin keskustelupalstojaan, alkaa painetun version artikkeleissa jo näkyä Yhden Totuuden mureneminen. Netin keskustelufoorumit ja pikkulehdet tuovat väkisinkin esille niitä epäkohtia mitä valtamedia epätoivoisena piilottelee. Kaikki on tarkistettavissa mikäli vain viitseliäisyyttä riittää. Yhä useampi lukija noudattaa kriittistä linjaa ja tarkistaa vähänkään raflaavammat/ideologiset väitteet useammasta lähteestä.
mattimayranpaa (nimimerkki)
Jonkun mittarin mukaan Suomessa sananvapaus on kansainvälistä huippua. Tämä kai käytännössä tarkoittaa "vapautta", jota rajoittaa vain moraalin "korkeus". Sananvapaus ja hyvät tavat, ovat meillä kommentoijilla hyvin tiedossa, tosin joskus vähän suksi lipsuu, mutta koittakaa kestää siellä toimituksessa. Mehän olemme US:n asiakkaita, vaikka tämä luku- ja osallistumisharrastus ei maksa mitään. Jos Niklas olisi päättänyt muokata vanhan ajan US:n ilmaisjakelulehdeksi paperiversiona, silloin, tietenkin olisivat "kaupalliset tiedotteet" olleet etusijalla. Onneksi tämä tuli "läppäriltä" luettava! - Olen kyllästynyt kaiken karvaisiin ilmais- ja iltapäivälehtiin. Totaalisesti! Arvaan. että US:n toimitus paiskii töitä ja vahtii ruutua yötä päivää, mutta jaksakaa ja kestäkää meitä. - Pitäkää punakynä terässä ja käyttäkää sitä.
Riba36 (nimimerkki)
>Jonkun mittarin mukaan Suomessa sananvapaus on kansainvälistä huippua. Sittenhän asia on kunnossa. >Pitäkää punakynä terässä ja käyttäkää sitä. Kannustusta sensurointiin? Taitaa olla siis ihan liian hyvällä tolalla sanavapaus? Totuus on kyllä hieman toisenlainen. Mutta sovitaan niin, että asia on juuri niin, kuin nimimerkki mattimayranpaa sen haluaa nähdä.
Liike (nimimerkki)
Yksi selvistä syistä iltapäivälehtien myynnin alkaneeseen ja todennäköisesti jatkuvaan alenemiseen on heidän oma Internet-julkaisemisensa. Lukijalla täytyy olla valtava kiinnostus juorujen lukemiseen, jos hän ilmaiseksi päivän juorut luettuaan vielä ostaa painetun version samasta lehdestä. Ilmaisella tarkoitin tässä tapauksessa sellaisen sivuston lukemista, jota voi selailla maksutta, kunhan suostuu lataamaan tietokoneelleen sivustolla olevat mainokset. Kuten esimerkiksi uusisuomi.fi on varmaankin tähän ikäänsä mennessä hyvin huomannut, banneritulot eivät välttämättä korvaa irtonumerotuloja.
siviilitarkkailija (nimimerkki)
On naivia ja typerää esittää päätoimittajaa viisaampaa tai asiantuntevampaa päätoimittajan omassa julkaisussa mutta naiivius tai typeryys ei koskaan ole estänyt minua pikemminkin päinvastoin. Päätoimittaja houkuttelee ihmiset kirjoittamaan juttuja jotta lehteen saadaan täytettä josta ennen piti maksaa. Eettisesti korkeatasoinen päätoimittaja muistuttaisi että jokainen kirjoittaja, nimimerkki, henkilö tai taho on aina ja kaikkialla vastuussa sanomisistaan ja tekemisistään. Päätoimittaja siis ei vastaa, vaan kirjoittaja henkilönä vastaa oli tekstin perässä mikä hyvänsä nimimerkki. Elämme sananvapauden kannalta erittäin mielenkiintoista ja tärkeää aikaa. Valtionsyyttäjä on käymässä vähemmistövaltuutetun toimesta oikeustaistelua mielipiteen julkaisemista ja väärää mielipidettä vastaan. Perinteisen median luoma myytti vastaavasta päätoimittajasta, vastaavasta toimituksesta ei pidä nettikirjoittelun kanssa kutiaan. Samoin täysin asiattomat kirjoitukset ovat faktoja joista ei koskaan päästä eroon. On mukava että Uusi Suomi on lähtenyt lentoon. Mutta prinssi rohkea ei ole vielä edes nähnyt lohikäärmettään eikä pelastanut neitoaan. Poliittisen keskustelun käynnistäjänä ja ylläpitäjänä Uusi Suomi onnistunut hyvin. Norsunluutorneista kuulutuksia lukeneet valtakunnan ikonit ovat muuttuneet mielestäni ihan tavallisiksi ja keskustelukykyisiksi sekä haluisiksi veijareiksi mikä on mielestäni aika makee juttu. 'Wäärät mielipiteetkin' sallitaan. Nähtäväksi jää riittäisikö US päätoimittajan uskallus toteamaan että vaikkapa Nokia Oyj on muuttunut kansallisesta omaisuudesta kansalliseksi taakaksi ja että yhtiön siirtyminen pois Suomesta voisi olla parasta mitä kansantaloudellemme voisi tapahtua.
Niko Lipsanen (nimimerkki)
Kun kerran sana on vapaa, niin kerrotaanpa tässäkin, että Helsinkiin on saatu kerjäläisten ohella ensimmäiset kulkukoiratkin. Bongasin niitä kaksin kappalein tänä aamuna Tähtitorninmäen puistossa: http://aiheet.domnik.net/ai-2008/05/helsinki-kulkukoirat
Aniliininpunainen (nimimerkki)
Uusisuomi on juorulehti, nettiajalle tyypillinen Taloussanomien tapainen klikkausten kerääjä, joka paisuttelee ja kärjistää asioita ja korostaa tietoisesti itseään. Lisäksi sillä on kiusallinen taipumus palvoa ja tuoda esiin omaa moraaliaan, jonka se yrittää esittää muita lehtiä jalommaksi. US:n toimituksellinen työ on hyvin vähäistä jos sitä edes on. Jutut tulevat muista lehdista, usein Hesarista, jossa on käytetty resursseja ja osaamista todelliseen tutkivaan journalistiseen työhön. Uusisuomen ehdottomasti parasta antia ovat blogit. Niitä luen mielelläni, mutta toimituksellisesti lehti on aivan lapsen kengissä, enkä usko, että se edes pyrkii kehittämään toimituksellista antiaan. Odotin tältä lehdeltä paljon enemmän. Nykyisessä muodossaan se on käytännössä vain yksi osa blogiyhteisöä. Jos haluatte parantaa, niin alkakaa toimittaa lehteä, tekemään raakaa, hidasta ja resursseja vaativaa journalistista työtä ja lopettakaa tuo näennäisjournalismi.
domino (nimimerkki)
Kirjoitit itse eron joka on itsessään kannanotto, ehkei tietoisesti sinulle. Uuden Suomen ero on myös pitkälti juuri sinun kirjoituksessasi. Lähetäpä samanlainen lukijapalaute Helsingin Sanomiin, suuren punaisen totuuden sanansaattajaan, ja katso, julkaistaanko se?
Aniliininpunainen (nimimerkki)
Hesarin foorumit ovat täynnä valitusta Hesarin laskeneesta tasosta. Se julkaisee kritiikkiä siinä kuin Uusisuomikin. Hesarin ja Uusisuomen ero on siinä, että Hesari laskeneesta tasostaan huolimatta tekee edelleen journalistista työtä. Uusisuomi sen sijaan kerää klikkauksia. Hesari on niin suuri, ettei sen tarvitse toimia loppuun saakka kaupallisuuden ehdoilla. Uusisuomi on rahoittajien tiukassa nuorassa.
Jouna Pyysalo (nimimerkki)
Laajamittakaavainen sensuuri voi muuttua erittäin vaaralliseksi koko maailman vakaudelle. Esimerkkinä tästä Irakin sotaan liittyvä mediasensuuri on lyhyesti seuraava: §1. Todellisia Irakin sotaa käsitteleviä uutissähkeitä ei koskaan päästetä julkisuuteen, vaan nämä pidetään erityisillä sivustoilla, joihin ainoastaan US:n hallituksen työntekijöillä, mediasotarikollisilla (mahdollisesti mukaanlukien eräät henkilöt myös Suomessa) on pääsy. Todellisia uutissähkeitä - tosin vain sotarikollisille ja muille operaattoreille - tarjoavat mm. (a) The Open Source Center https://www.opensource.gov/login/login.fcc?TYPE=33554433&REALMOID=06-000... (b) The World News Connection http://wnc.fedworld.gov/ (b) Lexis Nexis http://www.lexisnexis.com/ §2. Pieni osa näistä uutissähkeistä päästetään länsimaiseen, "demokraattiseen" "sananvapaus"-lehdistöön väärennetyssä muodossa (pääsääntönä se, että kaikkien kansallisten vastarintaryhmittymien nimi korvataan lehdistössä al-Qaidalla, jota vastaan US - rinnallaan Israel ja Iran muka taistelevat). Läntinen "sananvapaus" on täydellistä roskaa, vuosituhannen bluffi. Tarpeetonta sanoa, myös Suomessa on lehtiä, jotka sensuroivat lukijoiden kommentteja poistaen näistä propagandaa häiritsevät. §3. Kolmannessa vaiheessa läntinen sensuuri estää totuutta Irakin sodasta tulemasta julki estämällä valveutuneita (ts. paperilehdet hylänneet ja viisastuneina internetistä tietoa etsivät) lukijoita löytämästä totuutta kieltämällä oikeilta uutistoimistoilta valelehdistölle tarjotun google-indeksoinnin, joka toisi totuuden sodasta yleisön saataville. Jottei kenenkään tarvitse epäillä sanomaani, vastarintaliikeet tulevat kolmessa päämuodossa, jotka Irakissa ovat: §1. Poliittinen vastarintaliike (Irakissa AMSI) http://heyetnet.org/en §2. Aseellinen vastarintaliike (Irakissa IAI + muita) http://iaisite-eng.org/ §3. Kansallinen vapautusrintama (= poliittinen+aseellinen vastarintaliike) http://newsdeskhelsinkifinland.net Kaikki kyseiset saitit kantavat merkkejä joko RSS-feedistä ja/tai googlesta, mutta silti Google Analytics ei indeksoi näiden uutisotsikoita. Suomeksi: sananvapauden sijaan valelehdistö myy US:n ja Israelin valmistamaa propagandapilttiä al-Qaidasta ja vastaavasta hämärästä roskasta perustaen strategiansa ihmisten väärään luottamukseen siitä, "ettei kaikki sentään voi olla valhetta". Se on. Sensuuri tällaisessa mittakaavassa on vaarallista, koska se ei vain voi, vaan tulee vaarantamaan koko maailman vakauden niin pian kuin läntisen "sananvapauden" (lue: Googlen sensuuri) luoma harhamaailma ihmisten mielissä joutuu lopulta vastakkain kivikovan todellisuuden kanssa: Tänään kyseinen todellisuus - US:n, Israelin ja Iranin miehityssodan kohdalla - on seuraava: US:n armeja, alkujaan Israelin, nyttemmin yhä enenevämmin Iranin nukkearmeija Irakissa on kärsinyt seuraavat tappiot: §1. 44,000 kaatunutta http://iaisite-eng.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1119&It... §2. 320,000 haavoittunutta §3. 300,000 "tärähtänyttä" http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=382 §4. Tuntematon määrä köyhdytetyn uraanin (DU) aiheuttamia haavoittumisia (usein syöpiä), varmasti kymmeniä, todennäköisesti satoja tuhansia. Suhteutettuna koko Irakin ja Afghanistanin tähänastiseen rotaatioon (n. 1,6 miljoonaa miestä) US:n miestappiot ovat n. 50% luokkaa, ts. hieman toista, mitä Google-lehdistön "sananvapaus" (4,000 kaatunutta ja 30,000 haavoittunutta) uskottelee. Jäljelläolevat US:n sotilaat (n. 800,000) ovat - taisteltuaan 5-7 vuotta putkeen - fyysisesti ja henkisesti samassa kunnossa kuin mikä hyvänsä armeija samanlaisen suorituksen jälkeen: "murtuneita". Edelleen suomeksi: tämä tarkoittaa, että §1. Sota Irakissa on ohi plus miinus vuoden sisällä §2. USA tulee romahtamaan taloudellisesti tavalla, johon verrattuna NL:n kaatuminen oli pientä. §3. USA:n romahdus tulee aiheuttamaan äärimmäisiä talousongelmia Euroopassa sekä ylipäätään kaikissa maissa, joilla on traditionaalisesti kauppasuhteita USA:an §4. Koko maailman nykyinen voimatasapaino lentää huit helvettiin äärimmäisen ennustamattomalla tavalla: nälkää, kuolemaa, sotia, jne. tiedossa, toisin sanoen. Paljolti kaikesta tästä on kiittäminen USA:n ja sen läntisten sotarikollisliittolaisten sensuuria, joka on jonkinlaisella menestyksellä pystyttänyt tukevasti ilmaan valheiden Baabelin tornia. Sensuuri voi vaarantaa koko maailman vakauden. Jouna Pyysalo
Dr. Schmidt (nimimerkki)
anteeksi, taisteleeko siis Iran USA:n rinnalla Irakissa?
el bimbo (nimimerkki)
Netissäkin on mammarisivustoja, jotka pelkäävät huonoa mainosta. Esim. Suomi24.fi-sivustoilla ei saa arvostella juuri mitään, mistä ei puhuta muissa medioissa. Vakuutusoikeudet ja -lääkärit sekä koko vakuutuslainsäädäntö sekä lainsäätäjät, ns. Koiviston konklaavi ja pankkikriisi, EIT-tuomari Hirvelän valintaprosessi ja hänen toimintansa, Liisa Koskelon valinta ja toiminta ym. ym. ovat kiellettyjä puheenaiheita siellä. Revisionistiset historiatulkinnatkin häviävät sivuilta lähes säännöllisesti. Holokaustirevisionismista saa bannit herkästi, vaikka Holokaustin virallista versiota saa Suomessa lain mukaan epäillä. Sama meininki on Ilta-Sanomissa. Halosta ja muitakaan poliitikkoja ei kovinkaan rankasti saa arvostella. Tällaiset avaukset sensuroidaan myös Mtv3:lta. Onneksi täällä on saanut keskustella aika laajasti. Saapa nähdä, kuinka käy, kun ja jos Saksa saa tahtonsa läpi. Siellähän joka vuosi tuomitaan vankilaan uskomattoman monta holokaustin epäilijää vankilaan. Orwellin valtakunta on jo ovella ja useimmat suomalaiste eivät tajua, mistä asiassa on oikein kysymys.
Jouna Pyysalo (nimimerkki)
@ Dr Schmidt: Asia on kuten sanoin. On tunnettua, että US (tai USrael, kuten näkee kirjoitettavan) ja Iran ovat liittolaisia Irakissa: Sheikh Dhari: the American Occupation is the Cover of the Iranian Interference in Iraq http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=380 Asiaa - sisällissodan termistöllä, vertauskohtana Suomi - esitellään tässä: Viipuri Captured by the Liberation Forces on 29.4.1918 http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=403 Koska molemmat edellisistä palautuvat Irakin vastarintaliikkeeseen, saman varmistavat esim. viime kuukauden Sadr Cityn (Shia) tapahtumat, joissa US ja Iran ovat yhteistuumin tappaneet yli tuhat Shiaa: Eilen: Iran backs Iraq’s crackdown on lawbreakers: report http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=167639 Tänään: Iranian leaders affirm support for Iraqi government clampdown on insurgents http://www.kuna.net.kw/NewsAgenciesPublicSite/ArticleDetails.aspx?id=190... Kaikki sotaa lähellä olevat - poislaskettuna sotaturistit - tietävät miten asia on: US, Israel ja Iran istuvat Green Zonella nauraen partoihinsa ihmisten pelätessä täysin huu-haa sotaa maiden välillä. Sillä välin totuus "kentällä" on seuraava: §1. Ohessa Irakin vastarinnan näkemys Green Zonesta muutaman keskeisen uutissähkeen avulla: Sheikh Dari: The Visit of Nejad to Iraq is a Fiasco and Provocation http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=36 Baghdad received its first Iranian governor http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=35 AMSI: Iranian President's Visit Clear Support for Occupation http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=34 AMSI: The Visit of Ahmadinejad is Unwelcome http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=33 IAI Targets the despot criminal Ahmady Nejad with two Tarek rockets http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=32 Press Statement: The Continuous Abuses of Iran on Iraqi Oil http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=31 Iraqi puppet government gives green light to oil ministry to sign oil deals http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=29 Religious Fatwa about Concerning Petroleum and Gas Law http://newsdeskhelsinkifinland.net/?mod=14&slot=0&id=28 Iranin näkemys ohessa: Iran condemns Green Zone attacks http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=50731&sectionid=351020101 US:n ja Iranin välinen sotaspekulaatio on pelkkä Google-median ylläpitämä kupla, jonka tarkoitus on vetää huomio pois todellisesta US+Israel+Iran Teamin käymästä sodasta Irakin kansaa ja sen vastarinta- ja vapautusliikettä vastaan. Kuten sanoin jo edellä, pääosa läntisestä sananvapaudesta on läpivalheellista propagandapilttiä. Tämä puuro - kiitos Googlen ja länsimaalaisten valetoimittajien - on tuota pikaa tavallisten ihmisten silmillä. Vai mitä veikkaatte? Luuletteko USA:n hallituksen korvaavan menetykset, joita sen romahtamisesta seuraa muille maille? Jouna Pyysalo
Tarkka_Ilija (nimimerkki)
>Kommentit ovat suoraan Dr. Strangelove -elokuvan hullun kenraalin suusta, kommarit fluoraa veden jne. Jos Dr. Strangelove -kommentin tarkoitus oli kyseenalaistaa koko ilmiö, eli se tosiasia, että Helsingin vesi todellakin lisää talousveteemme mainittua elimistöön akkumuloituvaa myrkkyä 100µg /litra, niin asian voi käydä itse toteamassa seuraavasta linkistä Helsingin veden www-sivuilla: http://www.helsinginvesi.fi/default.asp?link=533.5 Kannattaa myöskin huomata käytetty ilmaus: "Fluoridia on noin 0.1 mg/l, hampaiden hoidon kannalta ei juuri lainkaan", mikä on todella merkillinen ilmaus, koska 0.1 mg/l (100 µg/l) ei todellakaan ole vähän (kun kyseessä on nimenomaan elimistöön koko ajan kertyvästä aineesta). Toisaalta hampaiden hoidollinen tarkoitus on ainoa tarkoitus aineen lisäämiselle veteen. * * * Yllättävän monet viisaatkin ihmiset ovat täysin sokeita sille tosiasialle, että elokuviin on hyvin usein sisällytetty muutakin "mainontaa" kuin se kaikkein ilmeisin "product placement" -nimellä tunnettu. Elokuvahan on mitä mainioin väline myydä myöskin ideoita, ideologioita. Keinovalikoima on tieteellisen tarkasti hallussa käänteisestä psykologiasta ties minne saakka. Nämä asiat on dokumentoitu. Mutta toki aina löytyy niitä järjestelmäuskovaisia, joille tällaiset ohjelmat pysyvät konspiraatioteorioina, vaikka heille alkuperäisdokumentit käteen löisi. (Aivan taannoin uutisoitiin maailman valtamedioissa, kuinka valtava budjetti yksin Pentagonilla on tällaisiin tarkoituksiin.) * * * Tähän juomaveden fluorausasiaan tulee kuitenkin olemaan hyvin vaikeata saada muutosta jo yhtäältä pelkästään sen valitettavan seikan vuoksi, että perus vedenkäyttäjälle jodi ja fluori ovat jotakuinkin yksi ja sama asia. Toisaalta sen vuoksi, että asialle ollaan sokeita. Kaipaako korkeasaaren häkkiin syntynyt vapautta? Ei. Härski vertaus, mutta jotenkin niin totta. >Mitähän se todistaa, että jenkeissä, missä oikeusjuttuja osataan nostella, on vesijohtovesi fluorattu iloisesti 50-luvulta saakka? Kärjistäen voisi todeta, että nykyinen rahajärjestelmä on ollut käytössä samaisessa liittovaltiossa jo 95 vuotta. Tekeekö se kyseisestä rahajärjestelmästä perustuslain mukaisen? Jos jokin vääryys jatkuu riittävän pitkään, muuttuuko se ajan myötä itsestään oikeaksi? Kuten tässä ketjussa on tullut jo todetuksi, oikeusjuttuja juomaveden fluorauksesta käydään koko ajan enemmän ja enemmän. Ainoastaan ne, jotka ymmärtävät fluorattuun talousveteensä sisältyvän vaaran ja joilla on varaa hankkia kunnollinen kiinteä, vesijohtoon asennettava, suihku- ja juomaveden käänteisosmoosilla puhdistava puhdistuslaitteisto, ovat suojassa fluorin pitkäaikaiskertymiseltä luustoonsa, aivoihinsa ja hormonin eritysjärjestelmäänsä.
KKM (nimimerkki)
Oikeaan paikkaan mennyt apurahaa, onnitteluni! Hyvää tekstiä Jouna! Kompatakseni el bimboa nuiden "mammarisivustojen" lisäksi Kalevassa sensuuri on kovaa.. Vaikka minkänäköistä roskaviestiä(kirjoitusasultaan ja sisällöltään) siellä julkaistaan, mutta kun kirjoitat vähän kantaaottavammin niin ei viestiä julkaista. Noh, onneksi on US.fi.
Pojurekku (nimimerkki)
Nyt ihan tyhmä kysymys: jos Usarissa bloggaajat ovat paljastaneet kiemuroita jo puoli vuotta ennen muita, niin mikä sen jälkeen on muuttunut, käytännössä? Vai onko mikään? Kyllä maailmaan ääntä mahtuu ja nettikeskustelua. Mutta se ei riitä, että tuo epäkohdan esille. Jonkun pitäisi myös tehdä jotain. Onko sellaisesta mitään näyttöä? Onko jokin blogi tai nettikeskustelu saanut kansan sankoin joukoin liikkeelle vaatimaan muutosta? Enpä ole huomannut.
iTri343hb (nimimerkki)
Erinomaisen hyvä pointti! Kansakunnan tietoisuuteen asia kuin asia tuodaan vain niin, että jokseenkin kaikki mediat alkavat toistamaan kyseistä asiaa. Kun median omistus on koko maailmassa aivan käsittämättömän keskittynyt, on tuossa toiston kontrollissa itseasiassa aivan pähkinänkuoressa nk. piilosensuurin ja nk. näennäisen sananvapauden villakoiranydin. Median globaali omistus muodostaa pyramidin. Tuon rakennelman kapealla huipulla määritellään se, mitä ihmiset massana tietävät ja mitä eivät tiedä.
Riba36 (nimimerkki)
Tämä juttu "Päätoimittajalta: Sana on vapaa" on pysynyt kauan listauksessa "Kommentoiduimmat". Mutta 7.5.2008 klo 18:27 tämä sivu ei enää ollut listattuna "Kommentoiduimmat" -listassa. Listasta tämän jutun oli pudottanut mm. kokonaiset viisi kommenttia (5) sisältävä "Miljönääri yrittää pelastaa Suomen yleisurheilun" -juttu.
SIMO PERTTULA (nimimerkki)
Sanan ollessa vapaa, kiitän tätä lehteä loistavasta uudistuksesta, kun tekstin voi myös kuunnella! Onnittelut!
Jamppa_M_ (nimimerkki)
Suomessa tarvitaan merkittävien kielten osaajia, ei pakkoruotsin pänttääjiä. Suomessa on jo 270000 ruotsia äidinkielenään oppivaa, joten sillä kyllä suhteet Ruotsiin hoituvat. Venäjän, saksan, ranskan ja muiden merkittävien taitajista on huutava pula, kuten opetusministerimmekin hiljattain totesi. Ruotsi on suomalaisille turha kieli, mutta voisihan sen jättää koulujen kielivalikoimaan jos joku sitäkin haluaa lukea.
Oma Nimi (nimimerkki)
Johan (Mika) Illman, Johanna Suurpää, Anna Rastas, Astrid Thors, Tuija Brax, Matti Vanhanen...
Jouna Pyysalo (nimimerkki)
@ KKM & Uusi Suomi Toimitus: "Noh, onneksi on US.fi." - En voisi olla enempää samaa mieltä, tai - kuten Markku Huusko sanoo - "Sana on vapaa". Itse kommentoineena Uuteen Suomeen varmistan, että näin on. Suoraan suomalaiseen sensuuriin liittyvänä mainittakoon tässä oheinen surullinen tarina: Eräs laajalevikkinen suomalainen lehti (myös nettiversiona) julkaisi myös äskettäin sensuuria koskevan artikkelin. Yritin kommentoida tätä tuomalla esiin sen, että kauniiden korupuheiden takana US & Israel sensuroivat surutta Suomea ja suomalaisia siinä missä koko muutakin maailmaa kuten Newsdesk Helsinki Finlandin Google-indeksoinnin puute osoittaa. Tyypillisesti p.o. lehdelle sensuuria koskeva erittäin asiallinen ja suoraan Suomalaisten YK-joukkojen ja yleisemmin, kaikkien ulkomaiden sotavyöhykkeillä olevien suomalaisten hyvinvointiin liittyvä kommenttini sensurointiin kokonaisuudessaan. Pointtina oli, että osa NDHF Net:in sensuurista johtuu siitä, että saitti neuvoo suomalaisia, joilla on syytä epäillä DU-tartuntaa kääntymään suoraan suomalaisen YK-komennuksen puoleen: http://newsdeskhelsinkifinland.net/dutreatmentforfinnsun/ Tämä on erityisen tärkeä neuvo, koska Pentagon kieltää ydinjätteen haitallisuuden voidakseen välttyä hoitokustannuksilta, mikä on johtanut siihen, että netti pursuaa noitatohtoreita ja muita rohtopuoskareita, jotka ovat ottaneet asiakseen hyötyä veteraanien kustannuksella. Edellämainittu sensuuri ei tietenkään tullut minään yllätyksenä: Tapasin vuodenvaihteen tienoilla mainitun lehden toimittajan, joka mainitsi minulle - kertoessani todellisesta sotatilanteesta Irakissa - heidän tietävän kaiken tämän ja saavan päivittäin käyttöönsä todelliset sotaa käsittelevät uutissähkeet. Jos po. toimittaja on oikeassa (ja ymmärtänyt mitä tarkoitin salaisilla, todellisilla uutissähkeillä) ns. valtamedia tietää totuuden ja valehtelee - kuten on tehnyt sodan alusta alkaen. Koska sotaa on huomattavilta osin ja pitkään ylläpidetty juuri valheellisella uutisoinnilla on itsestäänselvää, että useiden läntisten lehtien ulkomaantoimitukset ovat pääpiirteissään maksettuja sotarikollisia. Jos edellä mainitsemani toimittaja ymmärsi oikein keskustelumme, sitä saattavat olla myös eräät suomalaisten lehtien ulkomaantoimittajat. Ei ihme, että tietyissä suomalaisissa lehdissä sensuroidaan... Lopuksi pieni käytännön vinkki: mitä tulee yllämainitun lehden sensuuriin kommenttien osalta, en ole enää aikoihin ollut milläänikään siitä, etteivät kommentit ilmaannu, vaan paremminkin lähtenyt ottamaan ilon irti: sensuroijat ovat erinomaisen hyödyllisiä, jos asiaan otta tiedustelunäkökulman: ellei kommentti ilmesty, se merkitsee sitä että aihe on "kuuma". Lähettämällä tasaisesti kommentteja vaihtelevista aiheista saa mielekkäässä ajassa selville, mitä sensuroijat peittävät, ja yhdistämällä edelleen nämä toisiinsa, sensuroijien profiilin. Kyseisen lehden osalta näkymä on synkkä. Olenkin ollut äärimmäisen helpottunut Uuden Suomen ilmaantumisesta puhdistamaan ilmaa: aihempi sensuurin tukahduttama ilmapiiri on ollut paitsi sairas, myös omiaan aiheuttamaan suurta huolta maamme puolesta: tietyn suomalaisen lehdistösegmentin vihamielinen,. laajamittainen ja systemaattinen propaganda on ollut suuri huoli sen aikanaan muistuttaessa täydellistä monopolia. Lukiessani Uuden Suomen kommenttipalstoja huoleni monopolista ovat vähitellen taaksejäänyttä elämää... @ Pojurekku: "Jonkun pitäisi myös tehdä jotain." Koska en ole itse lakimies, lupaan näyttää heti hieman esimerkkiä: olisin kiinnostunut kuulemaan suomalaiselta asianajajalta (tai informoidulta lukijalta) täsmäkommentteja siitä, (a) Mikä on ulkomaantoimituksen oikeudellinen vastuu tämän osallistuessa tietoisesti Irakissa ja Afghanistanissa tekeillä oleviin kansanmurhiin? (Ennakkotapauksena esim. Nurnbergin oikeudenkäyntien Goebbelsin propagandakoneiston tuomitseminen). (b) Onko tiedossanne ketään suomalaista asianajajaa tai oikeustieteellistä ryhmää, joka olisi kiinnostunut ajamaan tämänkailtaista prosessia? Mikäli Uuden Suomen lukijat tarjoavat toimivia vastauksia näihin kysymyksiin, lupaan (a) puhua järkeä kyseisen lehden toimitukselle sen julkaisupolitiikan suhteen, ja ellei tämä auta (b) Esitellä "blogin" ja "nettikeskustelun", joka saa kansan sankoin joukoin liikkeelle vaatimaan muutosta" Jo etukäteen kiittäen, Jouna Pyysalo
M Eiramaa KNFIJV (nimimerkki)
Nettisananvapaus tuo samalla mukanaan uuden lyömäaseen häikäilemättömille sananvapauden rajoittajille, jotka ovat valmiit käyttämään poliittisia leimakirveitä ihmisoikeuksia vastaan. Esimerkiksi erilaiset mahdollisesti ulkomailta johdetut internatsisolut ja muut yya-änkyräklikit harjoittavat järjestäytyneesti imperialismin ja itäfasismin henkistä Pravda-tyyppistä disinformaatiota ja kunnianloukkaustoimintaa lyöden julkisuudessa kovaan ääneen rummuttaen rasismi-termillä viattomia ihmisoikeustahoja. Jos vain vähänkin ovat haistavinaan nettikirjoittelussa Stalinin ja Putinin erehtymättöminä pitämiensä opinkappaleiden ja kansanmurhien kritiikkiä varsinkin Molotov-Ribbentrop-sotilasliiton vastaisesti, niin heti heilahtaa rasisti-leimakirves. Valitettavasti tuo leimakirves on edelleenkin Suomessa pelottavan voimakas ja vaikutusvaltainen joskus jopa täysin objektiivisina ja arvossa pidetyissakin medioissa. Räikeintä on, että leimaajat itse ovat usein niitä pahimpia rasisteja ja fasisteja, kuten Venäjän lebensraum-toimia puolustelevat. Esimerkkinä haluan mainita KNFIJV-järjestön aktiiveihin lukeutuneiden Kauppalehti Onlinen taannoisten mielipidekirjoittajien Neean ja Tainaneidin viime vuonna saamat kirjoituskiellot, joiden virallinen peruste oli neitosten oman ilmoitusten mukaan se, että KL oli saanut jatkuvia ja runsaita valituksia siitä, että heidän kirjoituksensa olivat muka sissältäneet rasisminhenkistä ainesta ja kiihotusta kansanryhmää vastaan. Sitä vastoin ei ole pitäviä todisteita sen neitien väitteen tueksi, että nuo valitukset olisivat kaikki tai lähes kaikki olleet peräisiin suoraan Venäjän Helsingin-suurlähetystöstä - mutta pidämme oletusta silti suhteellisen oikeaanosuvana. Voitte näiden linkkien takaa itse tutustua Neean ja Tainaneidin kirjoituksiin, joissa sensuroitavaa ja siis rikollista ainesta on väitetty olleen ja arvioida itse väitteen todenperäisyyttä: http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/search.jspa?threadID=&q=... http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/search.jspa?threadID=&q=... Neea on sittemmin kertonut saaneensa tietää, että eräs Tehtaankadun tms. uus-YYA-henkisen tahon laskuun työskentelevä olisi perustellut nimenomaan termin rasismi käyttöä mustamaalauksessa sillä, että sanat neuvostovastaisuus ja Venäjän-vastaisuus on varattu vakavammille rikoksille ja niiden käyttö tallaisten vähemmän tunnettujen henkilöiden ja vähemmän vakavastiotettavien järjestöjen kohdalla inflatoisi noita rikoksista suurimpia kuvaavia sanoja. - Eikö muuten jossain vaiheessa täyty kunnianloukkauksen tai herjauksen rikoksen tunnusmerkistö, jos toistuvasti syytetään rasismista tms. rikollisesta sellaista, jonka kirjoitukset ja toiminta ovat todistettavasti jotain aivan muuta? Vasinkin, jos näin aikaansaadaan kirjoituskielto ja leimataan pysyvämmin. M. Eiramaa, tutkija, KNFIJV http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html
Jouna Pyysalo (nimimerkki)
Esitelläkseni "suomalaista" (lue: Yhdysvaltalaista) sensuuria itse teossa pudotin saman kommentin Uuteen Suomeen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/22808-hakamies-suomi-ja-ruotsi-yhdessa-n... ja Hesariin. Arvatkaa kumpi sensuroi kommentin kokonaan? Sensuuri on VAARALLISTA, koska pimittämällä US+NATOn murhaamia miljoonia ihmisiä HS pettää tietoisesti, tahallaan ja systemaattisesti suomalaisia kaikkein olennaisimmassa maamme hyvinvointiin liittyvässä asiassa, sodassa. Jouna Pyysalo
Riba36 (nimimerkki)
Sensuuri on todellakin VAARALLISTA. (Ja nimenomaan vaarallista se on normaalin työtätekevän keskiluokan näkökulmasta.) Henry Kissingerin sanoin: "Uusi maailmanjärjestys syntyy mm. pulakausien kautta". Ja jos pulakaudet eivät tapa riittävästi, lopun hoitaa muut keinot, joita lienee varastossa monipuolinen valikoima. Toki turvassa eivät ole näiden ohjelmien nk. apuritkaan (minions) - vaikka he hyvin mielellään niin kuvittelisivatkin. Sota, hävitys sekä kansalaisten ja kansallisvaltioiden totaalinen köyhdyttäminen (massiivinen inflaatio, devalvaatiot, valtiollisen infrastruktuurin ryövääminen jne..) ja alasajo kuluvat tähän siirtymävaiheeseen oleellisena. Ja sokea täytyisi olla jos ei näkisi, että se on jo vauhdissa. Orwell, jolla oli tiedustelupalvelutausta, kuvaili tätä käynnistynyttä aikaa hyvin terävästi, koska nämä suunnitelmat ovat vanhoja ja hän oli tiettävästi päässyt käsiksi suureen määrään asiaa käsittelevää dokumentaatiota. Think Tank nimeltä Club of Rome määritteli hiilidioksidiin perustuvan verottamisen ja kansalaisoikeuksien rajoittamisen jo 1992 (The First Global Revolution) yhtenä siirtymävaiheen keinoista. Nämä ovat niitä asioita, joissa median keskittynyt omistus on täysin välttämätön, koska juuri se antaa näille arkkitehdeille vapaat kädet ja täydellisen työrauhan. Helsingin Sanomat & Co. ei näistä puhu! Ja kun ei puhu, niin keskiverto kansalainen katsoo, ettei näitä asioita ole olemassa, vaan ne ovat pelkästään tärähtäneiden puheita.
iTri343hb (nimimerkki)
8.5.2008 klo 21:20, tämä sananvapauden ympärillä pyörivä juttu on käytännössä sensuroitu "Kommentoiduimmat" -listalta. Listauksen otsikko on "Kommentoiduimmat", minkä pitäisi kai tarkoittaa, että ne jutut, joissa on eniten kommentteja, ovat listalla. Mutta onko asia näin? Tässä jutussa "Sana on vapaa", on 52 kommenttia. Listalla on kuitenkin juttuja, joissa mm. 39 kommenttia "Herra Korkein oikeus" ja 35 kommenttia "Ongelman ratkaisu". Mikäli listalla pitäisi olla kommentoiduimmat jutut, on kyse ilman muuta selkeästä sensuroinnista: kritteerinä listaukseen ei siis olekaan se, mikä juttu on eniten kommentoitu, vaan jokin muu harkinta. Yleensä näin tapahtuu, kun kommentteihin ilmestyy jotakin kiusallisia totuuksia. Tämä on siis sensuuria mitä puhtaimmillaan ja käytännössä todistaa sen, että näennäisen vapaa uusisuomi.fi kuitenkin tiukasti kontrolloi informaatiota.
joonaskiminki (nimimerkki)
Hyvä, että sensuurista puhutaan. Mietitäänpäs silti vielä - miksi Uusi Suomi sensuroisi oman päätoimittajansa blogikirjoituksen johonkin muun materiaalin syövereihin? Ehkä se ei teekään niin. Vastaan tässä nyt samalla sekä yllä olevaan että viikonloppuna kirjoittamaasi kommenttiin, jossa syytit toimitusta luetuimmat-listan "hienovaraisesta" sensuroinnista. Seuraava sepustus on pitkähkö ja osin tekninen, mutta jos ketä asia kiinnostaa tai linjauksemme epäilyttää, suosittelen lukemaan läpi. Tekniseltä taustaltaan uusisuomi.fi perustuu avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmään nimeltä Drupal. Järjestelmä koostuu moduuleista, joista osa on "paketista" tulleita tai sisäänrakennettuja ja (suurin) osa eri käyttäjäorganisaatioiden luomia. Sekä luetuimmat- että kommentoiduimmat-lista on kehitetty Suomessa Uutta Suomea varten tarkoituksena luoda listoja, joilla olisi mahdollisimman suuri hyötyarvo lukijoille. Vanhassa luetuimmat-listassa oli suurehkoja puutteita, mistä syystä se haluttiin korvata toimivammalla versiolla. Samaten kommentoiduimmat-listan ongelmana oli se, ettei siellä koskaan voitu näyttää yli viikon vanhoja juttuja. Niinpä luotiin oma moduuli, joka sai nimen Radioactivity ja on nyt julkaistu koko maailman vapaaseen tarkasteluun ja käyttöön. Moduuliin voi tutustua osoitteessa http://drupal.org/project/radioactivity. "Radioaktiivisuus" luetuimmat-listalla tarkoittaa sitä, että kun juttua (uutinen, blogi jne.) luetaan, se "kuumenee" ja alkaa sitten jäähtyä. Aina kun juttua luetaan lisää, se kuumenee lisää. Ero luetuimmat/nyt ja luetuimmat/viikko -listoilla on se, että viikkolistalla olevat kuumuus- tai radioaktiivisuusarvot pienenevät merkittävästi hitaammin kuin nyt-listalla. Sama pätee kommentteihin. Kun juttuun kirjoitetaan kommentti, se "kuumenee" tai "saa radioaktiivisuutta", joka puoliintuu tietyssä ajassa. Kun palikassa on kolme listaa, tarkoittaa se luonnollisesti sitä, että kommenttien hajoamiselle on määritetty kolme erilaista hajontaprofiilia. Tästä syystä listalta on poistettu kommenttien lukumäärä ja samasta syystä voi olla, että tänään 35 kommenttia saanut juttu voi olla listalla korkeammalla kuin viisi päivää sitten 50 kommenttia kerännyt. Kyse ei siis ole sensuroinnista vaan valinnoista. Kaikki jutut ovat näiden sääntöjen puitteissa täysin samanarvoisia. Ongelma listoilla on lähinnä se, että kommentoiduimmat/viikko ei oikeasti ole viikon kommentoiduimmat, vaan "aktiivisimmin kommentoidut jutut hajontaprofiililla numero viisi". Hajontaprofiili viisi puolestaan määrittää, että jutun radioaktiivisuuden puoliintumisaika on neljä vuorokautta. Yksinkertaistettuna siis: Kaksi kappaletta neljä vuorokautta sitten kirjoitettua kommenttia on viikkolistalla yhtä arvokkaita kuin yksi aivan tuore kommentti. Kuukausilistalla neljä päivää sitten kirjoitetut kommentit ovat silti huomattavasti arvokkaampia kuin tämä yksi tuore. Tällä tavoin listat näyttävät niitä juttuja, joita oikeasti kommentoidaan. Mitä siihen aikaisempaan kirjoitukseesi luetuimmat-listan sensuroinnista tulee, en tiedä, mille tuon väitteen perustat. Jos asia kiinnostaa, suosittelen tutustumaan tuon Radioactivity-moduulin sisuskaluihin (moduuli on kohtuuhyvin dokumentoitu englanniksi). Voi olla ihan mielenkiintoistakin vilkaista US:n "pellin alle". Tässä esimerkiksi linkki moduulin README-tiedostoon, jossa on kuvattu moduulin toimintaperiaate. Kuten sanottu, US:n toimituksella ei ole mitään syytä sensuroida omassa julkaisussa olevia kirjoituksiaan. Mielestäni olisi absurdia, että kirjoittaisimme päätoimittajalta-palstaa, johon hyväksyisimme yksi kerrallaan lukijoiden kirjoittamia kommentteja ja sitten vielä haluaisimme sensuroida koko roskan piiloon. Miksi niin tehtäisiin? Olen hyvin tyytyväinen, että lukijamme ovat kyseenalaistavia ja kriittisiä saamaansa palvelua kohtaan. Keskustelen mielelläni jatkossakin näistä tekniikkaan liittyvistä valinnoista. Joonas Kiminki Kehitysjohtaja uusisuomi.fi
iTri343hb (nimimerkki)
Kommentoiduimmat -listan osalta tämä vastaus on täysin kelvollinen. Listaus näyttäisi toimivan juuri niin kuin asian kuvasit. Hyvä niin.
Tuula Hölttä (nimimerkki)
"Olen hyvin tyytyväinen, että lukijamme ovat kyseenalaistavia ja kriittisiä saamaansa palvelua kohtaan." Kiitokset toimitukselle hyvin tehdystä työstä ja menestystä jatkossakin (nuorempien sanoja lainaten) ”härdellille”, joka päivästä toiseen vaan ”rulez”. "Aktiivisimmin kommentoidut jutut hajontaprofiililla numero viisi" näyttää toimivan oikein mallikkaasti.
toppila_3 (nimimerkki)
Positiivisena asiana mainittakoon että US:n mainosmäärä ja niiden toteutus (ei-silmillehyppivää ei-välkkyvää) on siedettävää. Tämän voi havaita katsomalla selaimeni (FF3) AdBlockPlus-pluginin estolausekelistoja, tältä "saitilta" ei ole tarvinnut blokata mitään - toisin kuin hesarista, pakko oli blokata kaikki mainokset mielenterveyden säilyttämiseksi jos aikoo keskusteluita seurata.
Vierailija (nimimerkki)
vielä laittaisin tähän uudistukseen pienen ongelman, vanhoihin uutisiin ja keskusteluihin on perin vaikea päästä, esim: tässä malli... Lumi vei sähköt tuhansilta Ranskassa Päivitetty: 20:03 Sankka lumisade on tehnyt tuhojaan Keski-Ranskassa katkoen sähköt kymmeniltätuhansilta ihmisiltä ja jumiuttaen liikennettä. Monet koulut ilmoittivat pysyvänsä kiinni huomenna. ›› 14.12.Ruotsalaislapset ryyppäävät hälyttävän paljon ›› 14.12.Neljä nuorta norjalaista kuoli asuntopalossa ›› 14.12.Lasten juopottelu lisääntynyt jyrkästi Ruotsissa ›› 14.12.Bussi väisti rekkaa Egyptissä: Kymmeniä kuoli ›› 14.12.Mellakat tuhosivat Kreikan hallituksen kannatuksen ›› (1 kommentti) 13.12.Saksan valtiolla on salaisia asiakirjoja hukassa – kukaan ei tiedä sisältöä ›› (23 kommenttia) 14.12.Ilmatilaloukkaukset sattuivat "epähuomiossa" ›› 14.12.Jäämyrsky vei miljoonalta sähköt Yhdysvalloissa ›› 13.12.Ruotsin lautat ovat todellisia "raiskaajalaivoja" ›› (33 kommenttia) 13.12.Venäjä sai oman Solidaarisuus-liikkeen ›› (3 kommenttia) 13.12.Taas paljastui lapsipornorinki - pidätettyjä yli 170 ›› (3 kommenttia) 12.12.Mielenosoittajat kertyivät parlamenttitalon edustalle - Poliisilta kyynelkaasu lopussa ›› (8 kommenttia) 12.12.EU juhlii historiallista päätöstä ›› (7 kommenttia) 12.12.Suomelle kävi hyvin – EU sopuun ilmastopaketista ›› (12 kommenttia) 13.12.Bushille povataan harvinaisen hiljaisia eläkepäiviä ›› 13.12.Liput Obaman virkaanastujaisiin "vain" 50 000 dollaria ›› 13.12.Ex-työntekijä kuokki firman pikkujouluissa - aseen kanssa ›› 12.12.Roomassa hurja tulva, yksi ihminen kuollut – kuvakooste ›› (3 kommenttia) 12.12.Venäjä syyttää Natoa: "Koneitamme varjostetaan" ›› (8 kommenttia) 12.12."Mugabe on nykyajan Hitler" ›› (4 kommenttia) Näkökulmat Jarmo Koponen Jarmo Koponen Autottoman ekoteko Voiko Yhdysvaltain autoteollisuutta auttaa? ›› 44 kommenttia Juha-Antero Puistola Juha-Antero Puistola Merirosvot Merirosvoutta ei voi lopettaa merellä. ›› 68 kommenttia Janita Hämäläinen Janita Hämäläinen Terroristin vapaus Pitäisikö ex-terroristin istua elinkautistaan kauemmin? ›› 32 kommenttia Tuoreimmat uutiset 23:04 Kreikan oppositio vaatii hallituksen eroa 22:48 Koop Arponen voitti Idolsin ylivoimaisesti 22:22 Elinkautisvanki jätti palaamatta lomaltaan Pyhäselkään 21:26 Romania saa laajapohjaisen hallituksen 20:55 Bush sai kengästä Irakissa 20:34 Maailmanmestaruus maistuu: ”Kaksi päivää menee iloisesti juhliessa” 20:10 Kultajoukkueen kapteeni huikeasta ratkaisusta: "Teimme suomalaiset" Tästä on vaikea mennä vanhoihin uutisiin muuta kuin Googlella, ei ole enään vaihtoehtoa jolla vanhemmat uutiset ja keskustelut löytäisi helposti, tähän korjausta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset