Markku Huusko

Yli 200 000 Puheenvuoro-käyntiä/viikko – Enbuske kiinnosti eniten

Puheenvuoro-verkkoyhteisö kasvaa kasvamistaan. Ajattelin panna siitä vähän dataa näkösälle.

Viime viikolla palveluun tehtiin TNS Gallupin mukaan noin 206 000 käyntiä liki 107 000 selaimesta.

Blogiavauksia tulee viikossa keskimäärin 700 - 800, missä on nousua vuodentakaiseen 225 prosenttia. Kommentteja sateli samassa ajassa sellaiset 50 000 ja klikkejä 660 000.

Tässä kaikessa näkyy vaalien lähestyminen, mutta uskoakseni myös palvelun käytettävyyden paraneminen. Puheenvuorohan pystytettiin viime syksynä vanhan blogipalvelun perusidean pohjalle suomalaista yhteiskunnallista keskustelua vauhdittamaan.

Puheenvuoroon on kirjoittanut jo lähes 800 bloggaajaa. Ottaen huomioon kirjoittajien tason ja määrän emme taida turhaan kehua tätä Suomen vaikuttavimmaksi blogipalveluksi.

Tässä alla on linkkilista tammikuun luetuimpiin blogiavauksiin. Tammikuun kiinnostavimman on tehnyt Tuomas Enbuske. YLE Puhe –yhteistyöhön kuuluva viimeviikkoinen kolumni on kerännyt jo yli 17 000 lukukertaa.

http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58812-tuloerojen-on-kasvet... (17 000 lukukertaa)

http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58602-irlanti-painanut-omin-p... (16 500)

http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57917-vaalitukea (14 200)

http://fatbardhehetemaj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56559-sukupuolineutraal... (9 900)

http://saramo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58918-enbusken-on-kasvettava (9 700)

http://abdirahim.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57074-uussuomalaisena (8 500)

PS. Uudessa Suomessa vierailtiin viime viikolla kaikkiaan 339 000 selaimesta, mikä tarkoitti TNS Gallupin mukaan 278 000 eri kävijää. Päivässä lukijoita on sellaiset 80 000 - 100 000.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Viime viikolla palveluun tehtiin TNS Gallupin mukaan noin 206 000 käyntiä liki 107 000 selaimesta.

Tulkitsinko oikein,107 000 yksilöllistä selain kävijää viikossa, ja yksi vakio kävijä jättää viikossa 7-yksilöllistä merkintää. Eli todellinen yksilöllinen lukumäärä jää aika pieneksi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei mene ihan noin.

Nämä kertomani ovat virallisia lukuja TNS Gallupilta. Selaimista on laskettu Usarille kerroin, joka antaa eri kävijöiden luvuksi viikossa runsaat 80 000. Ennen kertoimen käyttöön ottoa tuota 107 000:tta olisu pidetty virallisena "eri kävijä" -lukuna.

Vertailun vuoksi sanottakoon, että Google Analytics näyttää koko Usarille viikossa pitkälle yli puolen miljoonan eri kävijän lukua. Mielelläni käyttäisin sitä 280 000:n sijaan :)

Joka tapauksessa olemme tällä hetkellä sanomalehti-sarjassa Suomen 6. suurimpia iltapäivälehtien, Hesarin, KL:n ja Talsan jälkeen.

http://tnsmetrix.tns-gallup.fi/public/

Vieras (nimimerkki)

Mr Huusko,

Koita houkutella Ari Ojapelto tänne kirjoittelemaan:

"Lopuksi lähetettiin kutsu kaikille talouslehtien toimittajille. Olin vuosien varrella saanut joiltakin heistä ylimielisiä ja vähätteleviä sähköpostiviestejä tarjotessani kirjoituksiani julkaistavaksi.

Yhtään ei ilmoittautunut korjaamaan näkemyksiäni. Silloinen Talous-Sanomien päätoimittaja A-P Pietilä kristallisoi sähköpostissaan taloustoimittajien osaamisen: ”Minulla ei ole yhtään toimittajaa, jonka osaaminen ja kompetenssi riittäisi kyseiseen keskusteluun”.

Jos joku taloustoimittaja on eri mieltä Pietilän analyysistä, otan kernaasti ilmoittautumisia vastaan. Eiköhän jostakin mediasta löydy tilaa talousdebatin järjestämiseen, jos omasta lehdestä ei löydy palstatilaa?

Ari Ojapelto
Kolme viimeistä lamaa ”oikein arvannut” tietokirjailija

http://ariojapelto.blogspot.com/2009/05/tukiopetus...

Hän aloitti kirjoittajana talous¬lehdissä jo 1980-luvun alussa. Silloin ”kylähullun” poikkeavia näkemyksiä suvaittiin, koska niitä pidettiin kuitenkin kiinnostavina. Kokoomuksen Nykypäivä-lehden kolumnistina hän toimi 1996–1997, kun lehteen haluttiin journalistisesti kiinnostavaa särmää. Vuoden kuluttua tuli potkut, kun hän oman tulkintansa mukaan astui liian isoille varpaille.

Sen jälkeen Ojapelto on saanut palstatilaa enää vasemmistolehdistä.

Mitä niin vaarallista Ari Ojapelto sitten sanoo, ettei hänen kanssaan voi keskustella?

Hän kirjoittaa tulonjaon vääristymistä, työntekijöiden aseman heikentymisestä, yrityselämän moraalin katoamisesta ja hyvinvointivaltion purkamisesta.

http://hirvasnoro.blogspot.com/2006/09/ari-ojapelt...

Yksi Ojapellon väitteistä kuuluu, että työttömyys on laskenut pääasiassa tilastokikkailulla. Todellinen työttömyysaste on 16 prosenttia, mutta osa työttömyydestä on häivytetty tilastoilla ja työttömät on sälytetty yhteiskunnan elätettäviksi joltain muulta momentilta.

Aiemmin erittäin hyväksi ennustajaksi osoittautunut Ari Ojapelto sanoi, että sitten kun todellinen työttömyys on 20–30 prosenttia, eriarvoistuminen on luonut sosiaalisen tilaisuuden erilaisille ääriliikkeille.

""– Alkaa tulla terroristeja, jotka eivät välttämättä ole arabeja.""

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Google Analytici näytti minulle 0 tai ihan vain muuta käyntiä viimeviikolla 19.- 22.1.2011.

Voiko olla mahdollista, että teidän TNS Gallubi imuroi kaikki tiedot Googleltakin tai estää niiden menemisen Google Analytickiin.

Todistettavaksi kävijöitä tuona aikana oli sivuillani.

Sinäänsä tästä ei ole mitään vaivaa, mutta kun asia toistui samanaikaisesti teidän mittausten kanssan niin pisti tämän arvailun kommentiksi..

KoreaEipohjoisKorea (nimimerkki)

Minä sain Google Analytics tilastoista yhden päivän juttuni lukijoiksi yli 700 eri selaimesta tullutta kävijää, ei paha.

Tataraho (nimimerkki)

Huusko,
milloin deletoit nämä kaksi törkykommentoijaa:
"Lantakasa Lastman" ja "Perunarutto Van Helsing"? Voisi olla, että US:n taso nousisi.

"Kiviniemen
12:50 Lastman
Surkuhupaisaa on että Kiviniemi sanoi, että keskusta aloittaa puhtaalta pöydältä, kepun pöytää ei puhtaaksi saa vaikka höyläisi koko pöydän lastuihin, lastuihin jää aina paskakokkareita ei niitä pois saa kuin vaihtamalla uudet edustajat."

"Arvattavissahan tämä ol
12:52 Van Helsing
"Päivän Pottu" on vaihtunut "Päivän Kivirekeen"."

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Äläs nyt... onhan tuo näyteteksti tietysti hiukan puberteettista, mutta selvästi, sanoisinko, virhemarginaalin sisällä.

Jos Kepun pöytä jyrsitään sahanpuruksi, niin ainakaan ihan kaikissa hiukkasissa ei ole sitä ihteensä, myöntää varmasti jopa Lastman.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Tataraho, hyljeksit minun suuria suosikkejani? Kun lisään siihen Mursun ja Salakankeen, sekä Rayn, ovatkin kaikki nimimerkki-suosikkini mainittu. Tietysti kaipaan suuresti LIIKE-vainaata sielunveljeäni iän ikuista.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Hyvä Simo.

" Liike-vainaata" ? Toivottavasti ymmärsin väärin? Ei kai hän ole poissa? Onko ilmaisusi vertauskuvallinen?

Van Helsing (nimimerkki)

Nm. Tataraho tuossa ylempänä on vetäissyt vähintään nauriin klyyvariinsa kun noin potuttaa. Otan osaa.

Mitä Puheenvuoro-osioon tulee niin onnittelut Usarille. Kiinnostavia juttuja ja paljon. Ainoa kritiikinpoikanen kohdistuu siihen, että yksittäiset puheenvuorot häipyvät etusivulta turhan vauhdikkaasti, ja yleensä kun katoavat myös keskustelu tyrehtyy.

vie rahat (nimimerkki)

Mitä kommentoijiin tulee niin mielestäni varsinaisiin lehtiartikkeleihin on valikoitunut oikein pätevä iskujoukko,johon Lasman ja Van Helsing kuuluvat ehdottomasti. Siellä on suoria ja mehukkaita vetoja.

Itse olen jo ajat sitten lopettanut useamman kuin yhden nimimerkin käytön, koska en näe siinä enää mieltä.
Sitäpaitsi haluan edelleen säilyttää pelin sillä tavalla reiluna, että ylläpidon ihmeen kiireisillä ihmisillä on koko ajan täysi vapaus päättää mitä pääsee läpi ja mitä ei.

Mutta eikö tuosta blokkaajien määrästä aiheudu jo ongelmia: Kuinka he kaikki voivat mahtua "vanhentumatta" tilaa odotellessaan tuohon ja kuka jaksaa lukea yli sata blogia päivässä?

Yritän kuitenkin löytää uusia blogejakin luettavaksi niiden muutamien jo vakiintuneiden lisäksi...Vakiintuminen lienee kuitenkin luonnollinen ilmiö?
Voisiko etsimispalkin yhteyteen saada vaikkapa luettelon puolueista ja niistä ehdokkaista,joiden blogeja näistä puolueista voi etsiä täältä?

mikko1 (nimimerkki)

Käytettävyys on niin huono, etten koskaan lue muita kuin US:n etusivulle nostettuja blogeja. En jaksa käyttää hankalia hakutoimintojanne.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ajatelkaahan, kuinka paljon me kirjoitamme ilmaiseksi. Tämä vain todistaa sen, että taide ja kirjoittaminen tuottaa sisällöntuottajalle itselleen lisäarvoa. Tulee mainetta ja kaikenlisäksi omat näkemykset leviävät.

Tekijänoikeuksia ei tarvita. Oman taiteen tai sanoman leviäminen ja itsensä toteuttaminen ovat tarpeeksi suuri korvaus.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mikä on nimimerkki "Pekka Siikala":n tavaramerkkiarvo? 1000 euroa - 3000 euroa? Voisiko sillä jo suositella kosmetiikkaa, NATO:a, kasvisravintoa jne. uskottavasti, että säästäisi hinta- tai mielikuvailmoitusten toistohinnoissa? Entä nimimerkki "Jussi Vaarala":n brändiarvo?

Pitäisikö televisiosta tutut ehdokkaat laittaa varallisuusverolle liikearvonsa osalta, koska siivooja Virtasella ja Siwan kassa Korhosella ei ole 10 000 euron - 100 000 euron arvoista tunnettavuutta vaalipiirissään?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Jatkoa: Itse asiassa, kun mietitään vaikkapa journalismia ja sanomalehtien kohtaloa, niin ymmärrykseni informaatiotoimialan murroksesta alkaa kiteytyä. Kuvitellaanpa, ettei kukaan enää ostaisi sanomalehtiä ja tulovirrat loppuisivat. Loppuisiko kirjoittaminen? No ei.

Kirjoittaminen jatkuisi, koska:

1) Kirjoitusten yhteyteen voidaan laittaa mainoksia.
2) Kirjoittajat haluavat vapaaehtoisesti ilmaista ajatuksiaan.
3) Järjestöt, jotka saavat rahansa jäsenmaksuista, voivat palkata ammattikirjoittajia levittämään sanomaansa. Näinhän on esim. puolueissa.
4) Lahjoittajat (yksityishenkilöt, yliopistot, säätiöt) voivat tukea kirjoittajaa lahjoituksin.

Tietoa ei tarvitse myydä. Kyllä tiedon ja taiteentuotanto löytää tapansa ilman suoraa kaupallisuutta.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Markku Huusko:
Tässä kaikessa näkyy vaalien lähestyminen, mutta uskoakseni myös palvelun käytettävyyden paraneminen.

Ja samaa tahtia käytettyvyys on huonontunut.

Siis ainaskin tuo sanahaaste on aina vaan useammin brakannut.

KoreaEipohjoisKorea (nimimerkki)

Huusko, eikö voisi puheenvuoron etusivulle avata kiinteän linkin "Blogipalvelun kehittäjät". Sivu jossa kaikki palvelun kehittäjät saisivat tuoda ideoitaan esille ja vain kirjautuneille, jeesus postaajien estämiseksi. Nyt niitä ideoita tipahtelee siellä sun täällä, eikä ole mitään koostetta missään.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Suosikki nimimerkki listastani jäi pois vanha veikko Tapio O Neva, provosoija numero Uno!

luuserius (nimimerkki)

Vaalien alla voisi harkita politiikkojen laittamista saman katon alle.
Näin voisi kiinnostavuus kasvaa ja kovan sarjan päättäjätkin voisivat innostua kirjoittelemaan poliittisia manifestejään. Nyt monet hyvät ja laadukkaat avaukset ''hukkuvat'' liian nopeasti.

Sörssellsönsönssönsönssönsönssöns sön (nimimerkki)

Hienoa Markku, onnittelut! Tässä oikein mukava onnitteluvideoleike miten Marko näyttää että rahaton tekee vaikuttavimmat videot, Härskin ja Sörlsselssönin ja Uunon vertaista tämä pläjjäys;DDD
http://www.youtube.com/watch?v=oWuyrlXI7nA
Ollos hyvä, nauttikaa ja naurakaa Markon kanssa!

Tuula Saskia (nimimerkki)

Puheenvuorot ovat valtaosin mielenkiintoista luettavaa, ja ainakin minä pidän niitä US:n mielenkiintoisimpana antina.

Kun on ollut pakko niellä se tosiasia, että US-nimi on saanut tällaisen ilmiasun, on löydettävä siitä mahdollisuuksien mukaan hyvää.Ja tämä avoin foorumi on sen ansio, toimituksellisessa puolessa ei ole juurikaan kehumista.

Kaiketi tämä media on demokraattisempi kuin moni muu.Se on arvo sinänsä. Mutta välillä hirvittää se, millaista roskaa US:n suotimesta pääsee läpi.Kyse ei ole vain pornografiasta, vaan uskomattoman törkeistä muiden kirjoittajien solvauksista ja muutoinkin alatyylisestä kielestä.

Sanon tämän tietäen , että ymmärrystä toiveelleni tarjotaan niukasti.
Miksikö kerjään ilkkuvaa kritiikkiä? Siksi, että näin laajasti luetulla medialla on myös vastuuta, eritoten , jos päätoimittaja rinta rottingilla kehuu lukuja.

Eikös se Hymy-lehtikin aikanaan kerskunut samasta asiasta?

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Näin historiallisesta perspektiivistä, Hymyn vuodet c 1967-74 on täyttä laatua!

Hyvin, hyvin opettavaisia.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Siis sinä aloitit: laatu ja opettavaisuus taitaa olla käsite, josta meidän tuskin kannattaa keskustella.

Silti kysäisen : mitä mielestäsi "laatu" tarkoittaa?

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)
Verbaalisen tuskaton saalis (nimimerkki)

Näin on!

Demokraattisuus ja pilke silmäkulmassa huumorin kukka on sallittu täällä kuten tässäkin provoan Tuulaa vastaamaan minulle jotain, ihan pientä vaan, ihan hyvällä vaan eikä pahalla tuota ylläolevaa..

Tuula Saskia (nimimerkki)

Totta kai. Ja tässä se viesti, jota halajat: opettele välimerkkien käyttö.

En pidä verbistä provoan. Seuraavaa kertaa varten: käyttäisitkö sanaa provosoin.

Oliko tämä riittävän pieni viesti?

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Tuula, nyt pääsen vastaamaan kysymykseesi Liikkeestä! Sanontani oli todella vertauskuvallinen. Hän elää ja voi hyvin. Huusko ei oikein tykkää hänestä?

vie rahat (nimimerkki)

Lampelto. Ideasi ovat muuten aivan kivan tuntuisia, mutta kuitenkin utopioita, koska tiedonvälitys on aivan samanlainen palkansaaja/työnantaja -suhde kuin kaikki muutkin keskiluokkaiset selviämistarinat.

Toistaiseksi on käymättä se kamppailu, missä palkalliset ja nuo kuvaamasi "ilmaiset" asettuvat toisiaan vastaan. Ilmaiset ovat myös uhka tietylle stabiilille järjestelmälle. Asiat ei mene ihan noin fiinisti minun mielestä.
Eikä kukaan voi kovin kauaa nauttia ilmaisista palvelutuotteistaan,koska kaikkien on elantonsa hankittava, eikä sponsorit ilmoittaudu...
Vai joko sinua rahoittaa joku?????

Tapio O. Neva (nimimerkki)

On totta, että pakollisten eli siis kantahenkilökunnan ja vapaaehtoisten eli reservin välillä on jännitystä. Kun vapaaehtoiset käyvät kantahenkilökunnan kimppuun, valitsee kustantaja kantahenkilökuntansa jatkuvuuden vuoksi.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Kiitokset loistavasta blogipalvelusta :)

Vieras (nimimerkki)

Nettitilastot... tulkintakysymys.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Nimimerkille "Verbaalisen tuulainen saalis" lähetän kohteliaan viestin, jonka sisältö on edelleen kielemme arvostus.

Toivotan kauniita unia.

Ihastuttavan tuulastettava saalis (nimimerkki)

Ujuttaudun jälleen Tuulan läheisyyteen ja lähetän yhtä kohteliaasti nimimerkille? Tuula Saskia sähköisen ja kujertelevankin kyyhkyspostin, pilkku, jonka sisältö on edelleen kielemme elävyys.

Toivotan lumostuttavia unia, ja jatkossakin pesee täältä komeesti ja välimerkkejä naiden suppusuisensiivosti.

frank (nimimerkki)

"Ottaen huomioon kirjoittajien tason ja määrän emme taida turhaan kehua tätä Suomen vaikuttavimmaksi blogipalveluksi."

Olihan tuo ironinen heitto, olihan?
Jokainen edes jotakuinkin tolkuissaan oleva ihminen tunnistaa enemmistön bloggauksista ihan siksi itsekseen - määrä ei tosiaankaan korreloi (tässäkään) asiassa millään tavalla laadun kera. Kyseessä on omanlaisensa Pahkasian korvike, vaikkakin tahaton selainen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minusta Uusi Suomi ei ole Pahkasika, vaan "Kansanradio" ja "Karpolla on asiaa".

frank (nimimerkki)

No eihän se ole reilua rinnastaa Markku Paretskoita ja kaimaansa Huuskoa...

Vieras (nimimerkki)

Vai Karpo... huh. Täysin normi nettilehti siinä missä kymmenet muutkin tässä maassa.

Reijo Koskinen

Miksi sinut Tapoi O Neva erottaa vain O, toimittaja Tapio Nevasta? Haluatko kenties ratsastaa ko. toimittajan maineella jos et kerran hän ole?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sekoittumisen vaaraa ei ole, koska Tapio Neva on Satakunnan Kansan kunnianarvoinen ammattipätevä toimittaja, joka on myös reipas urheilutoimittaja. Ei kukaan usko, että vakaa satakuntalainen ryhtyisi runoilemaan jostain Venäjästä ja keskustelemaan Koposen kanssa kyrillisten translitteroinnista sillä viitseliäämmällä epäanglistisella tavalla.
Ei kukaan toimittaja uskalla ottaa kantaa asioihin, koska joutuu kerjäämään kustantajalleen seuraavankin haastattelun siltä, joka ei kysymyksestä tai mielipiteestä pitänyt.

Suomessahan nykyään kaikki mielipiteet ujutetaan STT- ja Yleisradio-tyyliin uutiseen, jolloin toimittajat ja kustantajat voivat olla puolueettomia, fiksuja ja filmaattisia.

Reijo Koskinen

Kiitos, vastauksesi hyväksytään, jatka Tapsa samaan malliin.

intrigööri (nimimerkki)

Aika menee joskus mukavasti nimimerkillisenä kommentaattorina täällä US:n ja sen Puheenvuoron palstoilla pyöriessä. Välillä tämä touhu vähän naurattaa ja se on ainakin minulle tehnyt ihan hyvää.
Sen verran olen tässä aamun hetkinä harjoittanut itsekritiikkiä, että olen vuosien mittaan liian usein yrittänyt mollata poliitikkoja. Vastedes ryhdynkin yhä useammin kehumaan heidän suurenmoisia, mutta vilpittömiä ponnistelujaan meidän kaikkien parhaaksi. Se on tämän nimimerkin asennemuutos 2011.
Uusi Suomi on siis kuudenneksi suurin nettilehti. Se on hyvä saavutus! Lukisin sen lähinnä nimimerkillisten kommentaattorien ansioksi. Erityisen ansioitunut on väsymätön, aina analyyttinen, virtuaalilegenda jo eläissään, Tapio O Neva! Tap, tap!

moro/morjens (nimimerkki)

Herra Huusko, voisitteko kommentoida US:n puolelta suositun kirjoittelijan, Jari Tervon yllättävää lopettamista kolumnistina?

Vaikuttiko siihen hänen saamansa raju vastakritiikki Raamatun häpäisemiselle, johon hän syyllistyi suorassa televisiolähetyksessä?

Hänhän yritti tuon Raamatun heiton jälkeen monilla puheenvuoro
aiheilla tehdä kolumnia, mutta vastauksista suurin osa taisi liittyä kuitenkin tuohon Raamatunheittoon.

Toisinsanoen, leimasiko hän itsensä tuolla tempauksella niin, että olisipa hän kirjoittanut mitä tahansa, niin aina muistettaisiin vain tuo Raamatunheitto- ja vaatimukset koraanin häpäisemiseen vain kasvaisivat?

Mikä on US:n kanta- tai mielipide asiaan.
Alkoiko hän olla jo jonkunlainen turvallisuusriski?
Äärimuslimit saattoivat pitää jo tuotakin Koraanin häpäisemisenä, jossa Tervoa järjestelmällisesti vaadittiin tekemään sama Koraanille, jonka hän teki Raamatulle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiireinen kirjailija Tervo ei ollut pitänyt missään vakiokolumnia vuosikausiin ja oli hienoa, että hän oli meillä sekä YLE Puheella viime vuonna. Hänen lopettamisestaan ei saa aikaan salaliittoteoriaa, eikä mitään dramaattisen pelin kuvioita :)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minusta Tervo oli Uuden Suomen yhtä köyttä yhdistyksessä melko tarpeellinen luonnetyyppi. Hän edustaa sitä karu lappilaista perusmiestä, joka on Vesa Hackin tapaan raivannut tiensä Kaupunkiin ja menestynyt yleissuomalaisessa kulttuurissa Alma Median, Sanoman ja Yleisradionkin ehdoilla.

Toisaalta Tervo on jotain Arto Paasilinnan ja hieman pateettisen Erno Paasilinnan välistä. Hänessä on myös aitoa puhdasta luonnonvoimaa, kepuvihaa, jonka parhaimpia edustajia Suomessa ovat Aarno Laitisen lisäksi mm. Lasse Lehtinen sekä ehkä myös antikekkoslainen Jukka Tarkka, joka on sen verran intellektuelli, että ennemmin lopetti Nuorsuomalaiset kuin ryhtyi hard balliin Risto Kuisman hengessä.

Minsuta kepuvihaton tammikuu on jotenkin tylsä. Ihmiset, joilla on tipaton tammikuukin, pitäisi olla edes joku nautinto, vaikka kepuviha, josta kiihottua ja nauttia.

Oikeastaan ainoa kepuvihaaja, jota ymmärrän oikein hyvin on Liisa Jaakonsaari siksi, että siellä, missä keskusta on yksipuoluejärjestelmä, voi demokraattinen ihminen joutua ihan mistä syystä tahansa sakin- ja suvun- sekä lahkonhivutuksen kohteeksi ja kokea kuin olevansa serbi albaani- tai kroaattikylässä.

Nämä Etelän medin kepuvihaajat ovat uskoakseni vain kaupallisia klovneja, viihdyttäjä, joita maalaisliittolaiset eivät ole koskaan laskeneet virkistäytymään avantoon tai vetäneet kölin alta.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Vaalien läheisyys vaikuttaa ja se näkyy myös Facebookissa.

Olkaahan tarkkana JOKAINEN, sillä kaikki tulleet linkit eivät ole miltä näyttää. Tällä en tarkoita, että joudut oman ajatusmaailmasi vastaisen ehdokkaan sivulle, vaan roskapostituksen uhriksi, haittaohjelmien täyttämälle sivustolle tai tietojen kalastelusivuille.

Alan ammattilaisena olen huomannut myös ilköiden ryömineen jo nyt koloistaan.
Vanha tätinikin (86v.) tuli huijatuksi omalla Facebook sivullaan. Hänen ystävältään (mukamas) tullut linkki vei sivustolle, josta koneeseen tarttui, kattavasta virustorjunnasta huolimatta, paholainen, joka sai aikaan muistojen kuvien katoamisen ja tätini koneesta tuli ns. bottikone. Se aiheutti itkua ja pelkoakin, sillä eihän tätini muistanut, että kesällähän me vain kopioimme ne kannettvaan, että niitä voi näyttää vaikka kuntosalikavereille. Läppäristä tuli myös osa roskapostin levittäjäverkkoa.

Kuvat sain helposti takaisin. Samoin puhdistin koneen.
Vaihdoin virustorjuntaohjelman. Ym.
Ajatella, että sie voit sieltä kaukaa minnuu auttaa ja puhua samalla, sanoi tätini ja hihitteli, että taas on kerrottavaa ystäville. Ei ne varmaan usko, mutta kerron silti.

Mitä tulee Enbusken suosioon, niin siinä on yksi "PerSu". Tai oikeastaan vielä enempi. Populismia tyhjää ja taas niin tyhjää. Minuun hänen esitystapansa ei pure. Olen varmaankin tosikko tai mikä vaan, mutta minua epäilyttää nykyään lähes kaikki. Minua pitäisi epäilyttää lähes kaikki vain netissä, sillä se on työni, mutta muutenkin iän karttuessa ja tarpeeksi monta kertaa turpaan saaneena (kuvainnollisesti)ei oikeen mikään nappaa. Aina on mielessä, että mitähän tuo nyt ajaa takaa.. Onneksi sentään terveystarkastuksessa sain erittäin hyvän arvosanan. Siitäkin huolimatta, että piti mennä käsi paketissa syyniin. Oma moottoripyräni pysähtyi ajoissa, mutta takaatullut ei.

Abloodit Puheenvuorolle. Tätä me kaipasimme. Kauan tätä kaivattiinkin. Tahtoo nuo muut olla joko tai palstoja. Joko pieni kuppikunta hallitsee ja viettää kaiken aikansa siellä, eikä vääriä mielipiteitä sallita. Tai moderointilinja on niin tiukka, että oman "talon" kasvattien tekemisiä ei saa kyseenalaistaa, eikä jostakin "pyhästä" asiasta kirjoittaa. Se vaan ei tartu ruutuun. Missään ei kerrota miksi ja mistä syystä. Kukaan ei osallistu keskusteluun, eikä sille anneta edes maholisuutta. Vain nimimerkit keskenään ilman, että kukaan tarkistaa onko joku useallakin nimimerkillä mukana. Sellaistakin saa tehdä. Täällä en ole sitä huomannut, joten taitavia olette, jos niin teette.
Se mikä minua epilyttää, on rekisteröitymätön kirjoittaja. En tiedä miten suhtautua. Hän voi helposti vyöryttää keskustelua eri vaatteissa. Olenkin yrittänyt välttää heitä. Eipä minunkaan tietojeni oikeellisuutta kukan tarkastanut ole. Mutta siitä vaan.

Tämä on hyvä, erilaisten ihmisten Puheenvuoro. Se ei muuta mitään, että en pidä Enbuskesta. Varmaan hän on pohjimmiltaan aivan mukava heppu. Samoin ajattelen Tervostakin, vaikka emme enää hänen upeasta kirjoitustyylistään sakkaan nauttia. Aikansa kutakin. Jokaisella on vähintään kahdet sukset. Sisuksekset ja persukset.

Muut vs. Enbuske (nimimerkki)

Käsittääkseni Enbusken "suosio" eli klikkausten määrä perustui enemmänkin vihaisiin reaktiohin ja niiden pohjalta syntyneeseen kommentointiin ja kommenttien lukemiseen. Toki kannattajiakin hänellä on, valutettavasti.

Muut vs. Enbuske (nimimerkki)

- siis: valitettavasti

Sasso (nimimerkki)

Enbusken ensimmäinen blogi oli hyvä, toisessa ei oikein potkua.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Enbuske ei ole oikein rintamakestävä. Perkiö, Suominen ja Ilomäkikin kestävät pidempään.

Matias Härkönen

Samassa tahdissa kuin Puheenvuoro kasvaa, Persujen kannatus nousee. Taitaa olla ainoa media, jossa sanansa saa kuuluviin ilman sensuuria, ja jota ei hallitse Vihreät kukkahattutädit ja sedät. Näin se menee. Vanhatkin patut luopuvat vanhoista puolueistaan kun kuulevat viisaita sanoja ;)

Henri Lentonen

Tervehdys,

minulla on nyttenkin 3 blogiani samanaikaisesti suosituimpien listalla, jatkuuko sama homma täällä, mitä media jo tekee: että nämä tärkeät asiat jätetään tarkoituksella sivuun? Hampun palautus on Suomelle prioriteetti!

Minun blogini "Poliisi kiusaa sairasta ihmistä" on ollut lähes viikon 50 suositumman listalla, miksi siitä ei siis ole mainintaa?

Minä en itse halua mainetta tai mammonaa, haluan vain jakaa tietoa ja parantaa maailmaa. Eikös tätä voitaisi ihan yhdessä tehdä? :)

- Kiltamestari

Henri Lentonen

Korjaan, 4 siis. :)

- Kiltamestari

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kuituhamppu on sallittua, samon myös energiahamppu luvalla. Huumehamppu ei ole sallittua. Minusta Kiltamestarin kannattaisi seurata vaikka Söyringin kirjoittelua J. Kärkkäisen lehdessä.

pekka sivonen

Miksi et tuo esille, että minun blogini on selvästi suositumpi kuin yksikään näistä?! Kai totuus on jotain sinullekin?!

Pekka "Pietu" Sivonen

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ehkä olet jonkinalainen toisinajattelija, joka on haaste Itsenäisyyspuolueellekin.

Tustaa! on tämä saalistus (nimimerkki)

Kuules Markku Huusko, asiaton sensuuri masentaa!

Ja asiatonta sensuuria on kun kommenttini pilkunnussimisesta Tuulan kanssa poistetaan. Kysymys on siis pilkunnussimisesta eikä mistään julkisella paikalla ryhtymisestä!

Kaikella kunnioituksella Markku;D silti, Usarin sivut ovat mahtavat!

Sörssellsönsönssönsönssönsönssöns sön (nimimerkki)

Miksi Siikala on bannattu, tai jos ei ole, niin koska Pekan sivu on kiinni niin pyyntöni on tämä että elä Pekka luovuta vaan pidä pieni paussi ja palaa takaisin, ja tässä sinulle lohdutuskuva josta vaimosikin tykkää, on sen verran hemaiseva katsottava ja naatittava;D minäkin sanon taas että en tule enää KOSKAAN enää US:n sivuille tänä päivänä, moikka!
http://is11.snstatic.fi/kuvat/izabellapysty/img-12...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset