Markku Huusko

Halla-aho, puheenjohtaja Soinin tietoinen riski

Puheenjohtaja Timo Soini otti tietoisen riskin, kun hän hyväksyi Jussi Halla-ahon puolueensa ehdokkaaksi kevään 2011 eduskuntavaaleihin. Eurovaaleihin 2009 Halla-aho ei perussuomalaisten ehdokkaaksi kelvannut, mikä aiheutti puolueen maahanmuuttokriittisessä siivessä jo pientä kuohuntaa.

Koska monet kansanedustaja Halla-ahon ajattelumalleihin nyt heränneet eivät ole vaivautuneet koskaan lukemaan tarkemmin hänen Scripta-blogiaan, poimin tähän muutaman sitaatin linkkeineen. Poliittisen kannatuksensa verkossa rakentaneelle filosofian tohtorille yleistäminen on ollut vuosien varrella tuttua, mitä taustaa vasten sotilasjuntta ja panssarit -heitto kreikkalaisten ratkaisuksi ei pitäisi olla juuri kenellekään suuri yllätys.

Scripta, tammikuu 2007
”On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Scripta, maaliskuu 2006
”Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Scripta, elokuu 2003
”Kööpenhaminassa on paljon enemmän maahanmuuttajia kuin Helsingissä, mutta integraatio näyttää onnistuneen paremmin kuin hyysäri-Ruotsissa tai hyysäri-Suomessa. Afrot ajavat taksia ja siivoavat, ählyt pitävät kioskia ja aasialaiset ovat tarjoilijoita/respavirkailijoita.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Scripta, kesäkuu 2008
”Tästä kohdasta on Helsingin hovioikeuden 29.10.2010 antamalla päätöksellä poistettu väite, jonka mukaan profeetta Muhammad olisi pedofiili, ja islam pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto, sekä väite, että pedofilia olisi Allahin tahto.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Tuo viimeinen oli siis oikeudessa tuomittua puhetta. Lopullinen päätös muhii vielä korkeimmassa oikeudessa.

Miksi lipposet, kiviniemet ja muut kykenevät hyökkäämään vasta nyt perussuomalaisten arimpaan kohtaan, eivätkä onnistuneet siinä ennen kevään vaaleja? Ehkä siksi, että Soini joutui väliaikaisella erottamispäätöksellään ensimmäistä kertaa myöntämään Halla-aho-riskin realisoitumisen. Puheenjohtaja oli pakotettu avaamaan puolustuksensa.

Vaalien alla Halla-aho pysyi kurissa, puolueen siilipuolustus piti ja maahanmuuttokriittisten äänet auttoivat Soinia nousemaan nykyiseen asemaansa suomalaisessa politiikassa.

Soinin poliittiset vastustajat käyttävät syntynyttä tilannetta hyväkseen niin kauan kuin se on mahdollista. Jytky-perussuomalaisten aikakaudella kyseessä on puolueen ensimmäinen kriisi, joka joko katkaisee ensi syksyksi kaavaillulta kuntavaalien superjytkyltä terän tai sitten ei.

Mitä tapahtuu, jos korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden näkemyksen Halla-ahon sakkotuomiosta vuoden 2008 islam-kirjoitusta koskien? Miten Soini silloin päättäisi menetellä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan kanssa?


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Marko Sihvonen

Markku, kertoisitko syyn miksi eilinen kirjoitukseni poistettin, olisi ihan reilua niin osaisi sitten tulevilla kerroilla varautua?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Julkisesti emme yksittäistapauksia pui. Lähetin kyllä postia.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Noh - sitä saa mitä tilaa...

Käyttäjän Kehva kuva
Esa Aaltonen

Markku, muistatko vielä Tuure Junnilan tai Georg C. Ehrnroothin? Kavereista kirjoitettiin Suomessa suunnilleen samalla tavalla kuin Halla-Ahosta nyt. Länsi-Euroopassa ko. herrat edustivat kuitenkin inhimillistä pilkahdusta Suomen muuten niin ylipragmaattisessa ja ylikonsensushenkisessä politiikassa.

South Parkin jakso, jossa muut maat yhteistuumin tuhoavat Suomen sen naiviuden ja toisaalta itsekeskeisyyden tähden on oireellinen.

Ilman Soinia ja hänen "riskivalintaansa" Suomalaisilla EU-poliitikoilla ei olisi sitäkään vähäistä painoarvoa kuin mitä heillä nyt on. Kiltin hikarin rooli EU:ssa ei palvele kenenkään muun suomalaisen etua kuin niiden byrokaattien ja järjestöaktivistien, joilla ei ole minkäänlaista valtaa tai itsekunnioitusta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä muistan Georg C. Ehrnroothin ja Junnilan Noottikriisi-kirja on kohta 50-vuotiaanakin ajankohtainen. Noihin hienoihin herrasmiehiin en tuota vetelää konnaa menisi vertaamaan edes piloillani.

K J Vähäpuheinen

Morjens Huusko!

Tulee sinun kirjoituksestasi mieleen juttu entisestä jätkästä, joka sai sakot sanottuaan nimismiehen kanaa huoraksi.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Kommenttipuu meni sen verran pitkäksi, että pakko quotata:

"Sen mitä Suomessa lehdistössä saa tehdä, siitä saa nopeasti luettelon:
1. Saa haukkua Halla-ahoa syystä tai syyttä.
2. Saa arvostella perussuomalaisia syystä tai syyttä."

Halla-Ahoa ja muita perussuomalaisia on vaan alettu kohdella niin kuin kaikkia muitakin poliitikkoja ja puolueita. Ei tässä sen kummemmasta ole kysymys.

Sinänsä on huvittavaa, miten kaikkein kovinta kieltä käyttävillä poliitikoilla ja puolueilla tuntuu olevan herkin hipiä, kun saavat samalla mitalla takaisin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

M. Huusko: "Mitä tapahtuu, jos korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden näkemyksen Halla-ahon sakkotuomiosta vuoden 2008 islam-kirjoitusta koskien?"

Hmm, kaiketi nuo 30 päiväsakkoa tulee maksetuksi?

Harri Rautiainen

Ajattelin kirjoittaa erillisen blogin aiheesta, mutta sopinee tämä tännekin, koska Halla-ahosta on kyse?

Iltalehden haastattelussa Halla-aho poseeraa tyytyväisenä ja kertoo, ettei ryhmästä erottaminen vaikuta mitenkään hänen toimintaansa eduskunnassa. Ja Soini mukaan se oli "ankara rangaistus". Katsotaanpa tarkemmin:

  1. Halla-aho ei saa osallistua PS-ryhmän kokouksiin, mutta saa varmasti tiedot päätoksistä ja keskusteluista.
  2. Hän on edelleenkin HaV:n puheenjohtaja.
  3. Kansanedustajan palkka kaikkine etuineen juoksee kuten ennenkin.
  4. PS saa tililleen tältäkin ajalta Halla-ahon osuuden puoluetuen siitä osasta, joka menee ryhmälle, jonka listoilta valittu eduskuntaan.
  5. Mutta puoluetuen pienempi lehdistöosuus menee edustajan mukana, jos hän eroaa tai erotetaan ryhmästä. Mitähän Halla-aho aikoo tehdä sillä?

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Hyvä herra Rautiainen, tiedätte aivan hyvin että 4 kahvikupin (tai tee kupposen) ja kahden viinerin menetys on mitä ankarin tuomio (en ollut varma mitä noissa palavereissa tarjotaan mutta epäilen että tämä oli hyvä veikkaus).

Harri Rautiainen

Nyt Jussi H-a joutuu ostamaan pullakahvit omasta pussistaan, ellei Väyrynen Arkadianmäellä vieraillessaan tarjoa? :-)

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2011/09/...

Pertti Väänänen

Eikös se Halla Aho saanut Helsingistä toiseksi eniten ääniä viime vaaleissa?

Halla Aho osaa näköjään kadunkansan puhetyylin ja kielen. Hän pystyy luomaan itsestään mielikuvan kauan kaivatusta totuuden puhujasta, jota nyt vallassa oleva eliitti vainoaa.

Onko Halla-Ahosta tulossa urbaani uusi paavoväyrynen -pysyvä median vihan kohde? Paavoakin syrjäseudun mummot palvoivat vainottuna messiaanaan.

Tässäpä onkin Usarilla ja Hesarilla yms. paljon ns. työkenttää.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

En muista, että eduskunnassa olisi jaettu jonkun ryhmän kansanedustajille joku ohje, mitä sanoja ei saa puheessa tai kirjoituksisa käyttää. Raamatussakin on kiro ym. sanoja, joita siellä käytetään jossakin asiayhteydessä. Annettu ohje on perustuslain vastainen. Persut itse on rajoittamassa sananvapautta, jos ohje koskee puheita eduskaunnassa.

Eduskunnan työjärjestyksessä sanotaan:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000040

66 §
Järjestyksen ylläpito täysistunnossa
Suosion tai paheksumisen osoituksia ei eduskunnan täysistunnossa sallita.

Eduskunnan yleisöparvella täysistuntoa seuraavien tulee noudattaa kansliatoimikunnan antamia määräyksiä ja muita järjestyksen ylläpitämiseksi annettuja ohjeita. Järjestyksen palauttamiseksi puhemies voi määrätä parvet tyhjennettäviksi.

Suomen perustuslaissa sanotaan:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

29 §
Kansanedustajan riippumattomuus
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

31 §
Kansanedustajan puhevapaus ja esiintyminen
Kansanedustajalla on eduskunnassa oikeus vapaasti puhua kaikista keskusteltavana olevista asioista sekä niiden käsittelystä.

Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. Jos kansanedustaja rikkoo tätä vastaan, puhemies voi huomauttaa asiasta tai kieltää edustajaa jatkamasta puhetta. Eduskunta voi antaa toistuvasti järjestystä rikkoneelle kansanedustajalle varoituksen tai pidättää hänet enintään kahdeksi viikoksi eduskunnan istunnoista.

Meillä oli rautaesiripun aikana itsesensuuri. Onko tämä jatkoa sille.

Olen melko paljon samaa mieltä blogisi viestin kanssa muutoin. Monilta tahoilta olen kuullut, että persujen ryhmäkokouksessa Soini piti avauspuheenvuoron ja pyysi heti erimieliset esiin. Siinä oli ryhmä vaiennettu diktatorisin ottein, mutta tuskin se hiljenee, kun päästään ajassa eteenpäin. Tajuaako Soini edes, minkälaista poliittista liikettä hän ryhmän sisällään ylläpitää.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

"Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä."

Jos ei pysty ilmaisemaan itseään tätä rikkomatta, eduskunta ei liene oikea työpaikka. 200 henkilön debatti voi tunteiden kuumetessa riistäytyä helposti täydeksi kaaokseksi, jos ihmiset eivät pysty käyttäytymään sivistyneesti. Naureskelemme muiden maiden parlamenttien nyrkkitappeluille, mutta emme me suomalaiset ole yhtään sen kummempia ihmisiä.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Hullu-uho se vain hihittelee kirkkoslavistin kopissaan ja saa lisää virtaa näistä kirjoituksista. Kaikkihan sataa kuitenkin persujen laariin. Ja opetuslapset kiirehtivät mm. tänne Usarin blogeihin puolustamaan Mestaria. Mihin olemmekaan menossa?

Tapani Puhakka

Kyllä se JHa taitaa melkoisen suuri filosofi olla, kun tämän sanomisiin viitataan tiiviisti vielä vuosienkin kuluttua. Voltaire vapise =).

Jari Eteläsaari

Ihan hyviä nuokin Jussin vanhat kirjoitukset.

Henri Kangas

Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä Markku Huusko on eilisestä Mari Kiviniemen ulostulosta:

"Perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä".

Tämähän on hyökkäys paitsi demokratiaa, myös suoraan perustuslakia kohtaan. Perustuslaissahan todetaan vallan kuuluvan Suomessa kansalle, jota edustaa sen valitsema eduskunta.

Niin että ihan aikuisten oikeasti, miksei tätä ole Uusi Suomi tai muut lehdet kommentoineet sanallakaan? Oli sitten kyseessä kirjoitusvihre, freudilainen lipsahdus tai Kiviniemen aito ajatusmaailma. Halla-ahon kommentit kyllä käydään mikroskoopilla läpi.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Tässä taas yksi Mestarin valaisema ja sokaisema. Mestari ei voi tehdä mitään väärää, Mestari on valo ja totuus, jne.

Henri Kangas

Kyse on nyt Kiviniemestä, mediasta ja tasapuolisuudesta.

Enemmän taidat itse olla aatteesi sokaisema. Eriävät mielipiteet ovat Saatanasta jne.

Tuomas Hako

"Scripta, tammikuu 2007
”On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit.”

Jospa Halla-aholla on omakohtaista kokemusta tai muuta tetoa asiasta. Miksi ei vähemmistöjen kiittämättömyydestäsaisi puhua? Juuri siksi ruotsalainen vähemmistö on vahvasti tällaista, kun ei ole lupa asiasta puhua.

"Scripta, maaliskuu 2006
”Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti.”

Eivätkö esim. viimeaikaiset ministerien sananvapauspuheet anna vahvaa oikeutusta olla tuota mieltä? Ainahan voi irrottaa lauseita jostain blogeista, mutta tässähän tämä asiayhteydestään irrotettu juttu on enemmän kuin totta.

"Scripta, elokuu 2003
”Kööpenhaminassa on paljon enemmän maahanmuuttajia kuin Helsingissä, mutta integraatio näyttää onnistuneen paremmin kuin hyysäri-Ruotsissa tai hyysäri-Suomessa. Afrot ajavat taksia ja siivoavat, ählyt pitävät kioskia ja aasialaiset ovat tarjoilijoita/respavirkailijoita.”

Siis mitä? Eikö tässä ole ihan normaalia pakinointia ja paljastuu, että kyse ei ole rasismista, vaan oikea maahanmuuttopolitiikka saa kehuja.

Minusta Soinin puheet siitä, että hallintovaliokunnan paikka jätetään eduskunnan eli vastustajien käsiin osoittavat vain, että Soini on ilmeisesti petturi ja vastustajan puolella ollut koko ajan.

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

"Minusta Soinin puheet siitä, että hallintovaliokunnan paikka jätetään eduskunnan eli vastustajien käsiin osoittavat vain, että Soini on ilmeisesti petturi ja vastustajan puolella ollut koko ajan."

JHA on eduskunnan (vastustajien) keskeisen toimielimen puheenjohtaja. Siten eduskunnan toimija - ei persussuomalaisten etäpääte valiokunnassa. Eduskunta ei tässä kyllä ole vastustaja.

Soinin ajatuksen voi tulkita niin, että "jos HA ei tokene, niin puolueen tuki menee myös valiokunnan puheenjohtajuuden suhteen" (sanktiouhkaus).

Tai sitten Timo on tehnyt uudelleenarvioinnin. Valiokuntien puheenjohtajuudet ovatkin koko eduskunnan asia. Nykyisellään muut puolueet eivät puutu toistensa valintoihin. Itse olen ns. "kuulemismenettelyn kannalla", jolloin valiokuntien puheenjohtajuuksilla olisi laajempi tuki koko eduskunnassa.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Valiokuntien jäsenet valitsee eduskunta, ja puheenjohtajat valiokunta. On vain sovittu, että puheenjohtajuudet jaetaan puolueille niiden eduskuntaryhmän koon mukaan ... ja että kukin ryhmä itse päättää, kuka millekin puheenjohtajan paikalle valitaan. Näin pienemmätkin ryhmät saavat kannatustaan vastaavan määrän vastuutehtäviä.

Laki ja eduskunnan työjärjestys eivät tällaista sopua kuitenkaan edellytä. Jos ryhmien neuvotteluyhteys ei toimi, silloin äänestetään ja puheenjohtajuudet menevät niille puolueille, joilla on eduskunnassa ja valiokunissa eniten edustajia.

Kumpi on demokraattisempaa, on hyvä kysymys.

Tuula Hölttä

Halla-aholaisista:

Olen keskustellut Lahdessa v. 2005 sittemmin vankeuteen tuomitun Seppo Lehdon kanssa. Paikallinen media [ESS] oli kirjoittanut, kuinka Karjalan liitto oli varautunut hänen aiheuttamaansa ”häiriköintiin” ylimääräisin turvajärjestelyin 40 järjestyksenvalvojen voimin, enkä voinut vastustaa kiusausta mennä tutustumaan tähän ”terroristiin”, josta kaikki Karjala-aktivistit sanoutuivat irti.

Keskustelin asioista hänen kanssaan ja seurasin hänen torin keskiöstä sivussa olevaa ja kenellekään mitään haittaa tuottamatonta katuperformanssiaan, jota myös läsnä olleet poliisit näyttivät seuraavan kiinnostuneina.

Kirjoitin myöhemmin mm. VerkkoHesarin keskustelupalstalle, että ”jos Seppo Lehto astuisi esityksensä ja itsetehtyjen banderolliensa kanssa minkä hyvänsä pienen teatteriyleisön eteen, hän saisi raikuvat aplodit ja kirvoittaisi yleisöstä hersyvän naurun. Ei pie aina olla nii tosikkomaine...onhan tässä maassa menneiden vuosikymmenten aikana irvailtu niin monelle muullekin asialle tavalla, jota jotkut ovat pitäneet jopa häpäisynä. Eivät nämä "Venäjä-mielenosoitukset" sen kummempia ole”

ESS kirjoitti pääkirjoituksessaan 13.6., että nyt mitataan Karjala-aktivistien tyylitajua. Seppo Lehto halusi toimia nuorten syrjäytettyjen miesten tilanteen parantamiseksi ja puhua "heidän kielellään". Häneltä evättiin oikeus perustaa yhdistys tätä toimintaa varten. Voimia Seppo Lehdolle!

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Halla-ahon teksteihin on hyvä verryttele, kunnes saadaan Suomeen jostain se kaivattua äärioikeistoa.

Sil aikaan on hyvä pyöristää, paheksua, kauhistua ja loukkaantua.

Oikeat äärioikeistolaiset eivät tiedottaa, he toimivat.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

...eli koska ajattelit aloittaa muillekin suosittelemasi muslimityttöjen kivittämisen, Freddy?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Ei minun tarvitse, muslimit hoitavat sen asian itse, suvaitsevaisena ihmisenä, minä sallin heidät olemaan omassa maassa oman maan tavalla.

http://www.monstersandcritics.com/news/middleeast/...

Eilen suoritettiin Saudi-Arabiassa teloitus katkaisemalla kaula, teloitus oli neljäskymmenestoinen tänä vuona, rikosnimike oli noituus.

Rikoksen tekijä oli Sudanilainen maahanmuuttaja, silti Saudi-Arabia on suosittu työperäisen maahanmuuton kohde, maa pitää taatusti huolen maineesta.

Toisin kun Tunisia, Libya ja Syyria, Saudi-Arabialla on ihmisoikeudet kunnossa, öljytulot ja Dollarit takaavat sen.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Mikä mahtaa olla tuon uutisen propaganda aste kun samassa yhteydessä markkinoidaan Amerikkalaista Jeeppiä =)

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

”Ruotsalaista sosiaalidemokraattia vastenmielisempi otus ainakin löytyi. Kyseessä on kaikkien pedofiilien lähde ja hullun lehmän tautien kyllästämä Belgia, josta muutama liero on uinut tänne Pohjolaan asti myrkyttämään karua kansaamme.”

Odotan josko joku loukkaantuisi puolestani, vai pitäisikö itse loukkaantua?

Kai tuosta muutaman tonni saisi jos veisin asian oikeuteen, jos olisin ihanne mamu tekisin sen.

Pentti Järvi
Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Freddy on parasta mitä Belgiasta on Suomeen tullut, niin, ja belgialainen olut on maailman parasta...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mutta jos heitä joskus tulee, niin sehän on tietysti Halla-ahon syytä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Halla-ahon teksteihin on hyvä verryttele, kunnes saadaan Suomeen jostain se kaivattua äärioikeistoa."

Freddy, et taida tuntea Suomen lähihistoriaa. Meillä oli äärioikeistoa ennen ja on nytkin. Nyt vain jostakin luvan saanutta räyhänationalismia. Useinmiten se on ollut kyllä tuontitavaraa.

"Sil aikaan on hyvä pyöristää, paheksua, kauhistua ja loukkaantua.

Oikeat äärioikeistolaiset eivät tiedottaa, he toimivat."

Olet aika kryptinen, mutta lauserakenteesi mielestäni sisältää uhkauksen. En edes odota että kertoisit miten äärioikeisto voisi toimia. Aavistelen.

Freddy, on todella hienoa, että maahanmuuttaja on sopeutunut noin hienosti kansamme syvimpiin riveihin. Maassa maan tavalla.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Äärioikeistoksi leimataan sellaista mikä se ei ole, EU kriittisyys ei ole synonyymi äärioikeistolaisuudella.
Islamkriittisyys ei ole myöskään synonyymi äärioikeistolaisuudella.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Huusko puhuu asiaa tässä kolumnissaan. Soini on ottanut tietoisen riskin päästäessään halla-aholaisen väen puolueeseensa. Nyt hän on menettämässä puolueensa hallintaa tälle blokille.

Muistelkaapa vain kuinka hommafoorumilla juhlittiin varapuheenjohtajavalintoja "jackpotteina".

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Valitettavasti Timo Soinilla on aikaisempaa perinnettä näiden avoimesti rasististen henkilöiden kutsumisesta Perussuomalaisiin. Hän hehkutti kirjassaan "Maisterisjätkä" Tony Halmeen takavuosien roolia Helsingin vaalipiirin menestyksessä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heh, kirjoitin jo yli kaksi vuotta sitten vähän vastinetta noille tarkoitushakuisille ja asiayhteyksistään irroitetuille Halla-aho -lainauksille, mutta artikkelini tuntuu olevan ajankohtainen edelleen:
http://janikorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11152...

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Luepa Huusko esim. Halla-ahon aika tuore kirjoitus positiivisestä syrjinnästä ja ota kantaa.

Jos yhä useammat ihmiset vaivautuisivat lukemaan Halla-ahon blogi-kirjoituksia, todennäköisesti hänen kannatuksensa vain kasvaa. Ovat ne sen verran vakuuttavaa tekstiä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Missä se on luettavissa? Scriptassa tuorein kirjoitus on Ottawan sopimuksesta ja se on parin viikon takaa.

EDIT: Ah, sorry, kirjoitit "aika tuoreesta" kirjoituksesta. Jotenkin ymmärsin, että Halla-aho olisi julkaissut uuden kirjoituksen tuon Ottawan sopimusta käsittelevän kirjoituksen jälkeen, mutta viittasitkin ilmeisesti tähän artikkeliin.

Enni Kulovaara

Halla-aholta todella naseva kommentti tuossa blogissaan:

"Edellä luetellut ongelmat ovat mielestäni joko ylittämättömiä tai sietämättömiä. Jos halutaan tasa-arvoinen yhteiskunta, yksilöiden on oltava tasa-arvoisia heidän taustaansa katsomatta. Yhteiskuntaa, jossa ihonvärillä ja etnisellä taustalla ei ole merkitystä, ei voida luoda järjestelmällä, jossa ihonvärillä ja taustalla on merkitystä."

- Ei mitään lisättävää tuohon.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Jani Korhonen, juuri tuota tarkoitin, minkä linkitit..ja kiitos siitä.

Ja Enni Kulovaaralle, toi siteeraamasi kohta on juuri terävää Halla-ahomaista tiivistystä. Eipä ole kukaan tuollekkaan H-a:n näkemykselle esittänyt vasta-argumnettia.

Jonne Himanen

Halla-ahon keskeinen ja toistuvasti käyttämä väite on virheellinen.

H-a:
"Tässä tekstissä, kuten julkilausumassakin, "positiivisella syrjinnällä" tarkoitetaan yhden henkilön suosimista toisen henkilön kustannuksella rodun, uskonnon, kulttuuritaustan tai vastaavan seikan vuoksi. Siis esimerkiksi sitä, että Helsingin kaupunki työntekijöitä rekrytoidessaan valitsee kahdesta hakijasta sen, jonka viiteryhmä on "aliedustettuna" kaupungin henkilöstössä, vaikka kyseinen henkilö ei olisi "aivan yhtä pätevä" kuin kilpailijansa."

Helsingin kaupungin rekrytointikäytäntöhän ei ole se mitä Halla-aho väittää sen olevan. Varsinaisen käytännön voi lukea Helsingin kaupungin Henkilöstökeskuksen ohjeistuksesta 9.11.2009:
"Maahanmuuttajan kohdalla positiivinen erityiskohtelu on sallittua esimerkiksi työhönotossa. Helsingin kaupungin henkilöstöpolitiikan tavoitteena on, että henkilöstön rakenne heijastaa kaupungin väestörakennetta. Väestörakenteen muutos merkitsee sitä, että monikulttuurisen viestinnän taidot ja maahanmuuttoon sekä maahanmuuttajien asemaan liittyvien kysymysten tuntemus ovat tärkeitä yhä useammassa tehtävässä. Nämä tekijät tulisi huomioida myös työhönottokriteereitä laadittaessa. Tällä tavoin vahvistetaan monipuolista osaamista ja asiakaslähtöisyyttä kaupungin organisaatiossa.

Näin ollen on suositeltavaa, että virastot ja liikelaitokset valitsevat tehtävään maahanmuuttajan, jos hakijana on kaksi ansiokkuudeltaan tasaveroista hakijaa."
http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/9fd2f700406c8391...

Siis on suositeltavaa kun kyseessä kaksi ansiokkuudeltaan tasaveroista hakijaa.

H-a:
"Edelleen voidaan kysyä, miksi Helsingin kaupunki ei suoraan puutu negatiiviseen syrjintään, jos se olettaa sellaista harrastavansa,"

Edellä mainitun lisäksi kaupunginhallituksessa on kylläkin ollut esillä aloitteita mm. nimettömän työnhaun kokeilemisesta syrjinnän ehkäisemiseksi työnhaussa. Vuonna 2010 jätetty aloite on saanut kannatusta ja edennyt selvitysvaiheeseen. Yllättävää ettei Halla-aho ole tietoinen tällaisesta.

H-a:
"Positiivisen syrjinnän tavoite, eri väestöryhmien tasainen edustus organisaation henkilöstössä, on outo. Miksi niiden pitäisi olla tasaisesti edustettuina? Kuka tai mikä hyötyy tästä?"

Halla-aho olisi löytänyt vastauksen esim. edellä lainaamastani Helsingin kaupungin asiakirjasta, jossa on kaupungin Henkilöstökeskuksen perustelut.

H-a:
"Positiivinen syrjintä redusoi ihmiset yksilöistä etnisten ryhmiensä edustajiksi, mutta ei silti hyödytä kyseisiä ryhmiä vaan ainoastaan epäpäteviä yksilöitä.
Mitä tämä tarkoittaa? Kuvitellaan tilanne, jossa kaupungin puistotyöntekijän paikkaa hakevat Pena ja Abdirahim. Abdirahim ei ole "aivan yhtä pätevä" kuin Pena, mutta hänet valitaan, koska hän on somali ja koska somalit ovat aliedustettuina kaupungin henkilöstössä."

Tämä sama virheellinen väite Helsingin kaupungin rekrytoinnista toistuu Halla-ahon kirjoituksessa. Asiahan ei ole niin kuin Halla-aho sen väittää olevan.

H-a:
"Positiivinen syrjintä vetää mattoa niiden maahanmuuttajien alta, jotka pärjäisivät myös tasa-arvoisilla pelisäännöillä. Se, että vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä toimii erilaisissa näkyvissä tehtävissä, ei suinkaan kohota näihin ryhmiin kuuluvien yksilöiden imagoa ja uskottavuutta muun väestön silmissä, jos muu väestö tietää, että vähemmistöihin kuuluvien ihmisten ei kyseisiin tehtäviin päästäkseen tarvitse olla yhtä päteviä kuin muiden."

Ja taas sama virheellinen väite Helsingin kaupungin rekrytointikäytännöstä. Koko kirjoitus toistaa samaa virhettä jolla Halla-aho on sitten perustelevinaan väitteitään. Lisäksi: ei todellakaan vedä.

H-a:
"Edellä luetellut ongelmat ovat mielestäni joko ylittämättömiä tai sietämättömiä. Jos halutaan tasa-arvoinen yhteiskunta, yksilöiden on oltava tasa-arvoisia heidän taustaansa katsomatta. Yhteiskuntaa, jossa ihonvärillä ja etnisellä taustalla ei ole merkitystä, ei voida luoda järjestelmällä, jossa ihonvärillä ja taustalla on merkitystä."

Harmi homma Halla-ahon mielenrauhan kannalta, että hänen kuvittelemansa ongelmat ovat ylittämättömiä tai peräti sietämättömiä hänelle. Olisi ehkä kannattanut lukea se varsinainen rekrytointikäytäntö ensin niin olisi asiaan liittyvät faktat selvinneet.

Ja mitä tasa-arvoon tulee, edellyttää sen toteutuminen joissakin tilanteissa positiivista erityiskohtelua esimerkiksi suunnattuina palveluina tms. käytäntöinä. Esimerkkinä vaikkapa lukihäiriöinen lapsi saa tarvittaessa erityiskohteluna tukiopetusta jotta hänelle taattaisiin tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskeluun. Halla-aho rinnastaa myös mm. vasenkätisten, värisokeiden ja viiksekkäiden tarpeet, mutta ei esitä niihin liittyviä esimerkkejä erityiskohtelusta tai sellaisen tarpeesta. Minullekaan ei tule sellaisia mieleen.

Tekstistä on vaikea löytää asioita joista voisin perustellusti olla samaa mieltä, niin heikosti kantoja on perusteltu. Keskeisenä väitteenä toistuu faktuaalinen virhe jota sitten toistellaan eri yhteyksissä milloin minäkin perusteena. Ja yritys inflatoida erityiskohtelun tarve laajentamalla se koskemaan jopa viiksekkäitäkin menee slippery slopen tuolle puolen. Siltä kannalta huuhaa-kirjoitus Halla-aholta, mutta varmaankin sieltä voi löytää lauseita jotka resonoivat jonkin satunnaisen lukijan mielipiteiden kanssa.

Antti Harju

Jonne: Halla-aho viittasi "Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa" -ohjeeseen, joka oli uutisissa noihin aikohin.

Lainaus:

Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva.

Positiivinen erityiskohtelu on sallittua, jos siihen on objektiiviset ja perusoikeusjärjestelmän kannalta hyväksyttävät perusteet ja jos se on oikeassa suhteessa tavoiteltavaan etuun (ks. perustuslain 6 §, yhdenvertaisuuslain 7 §).

Jonne Himanen

"Jonne: Halla-aho viittasi "Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa" -ohjeeseen,"

Tiedän. Sepä vaan ei ole Helsingin kaupungin rekrytointikäytäntö. Siihen viittaaminen Helsingin kaupungin rekrytointikäytäntönä on virheellistä ja Halla-aho on yksiselitteisesti väärässä. Helsingin kaupungin rekrytointikäytännön määrittää linkkaamani Henkilöstökeskuksen ohjeistus 9.11.2009, eikä viittaamasi strategiapaperi vuodelta 2004.

"joka oli uutisissa noihin aikohin."

Alun perin se pyöri pääasiassa maahanmuuttokriittisissä blogeissa, joissa aivan Halla-ahon tapaan sen väitettiin olevan jotakin muuta kuin se on. Liekö koko sekaannus hänen aikaansaannostaan. On kummallista ettei Halla-aho kaupunginvaltuutettuna tiedä mikä on Helsingin kaupungin rekrytointikäytäntö, eikä edes vaivaudu sitä selvittämään vaikka on kovasti siitä kirjoittavinaan ja kertoo jopa tuntevansa sietämätöntä tuskaakin sen vuoksi. Erikoinen mies.

"Lainaus:
Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva."

Huomaa lainauksen ensimmäinen sana ESIMERKIKSI.
Kyseessä on ESIMERKKI, ei ohjeistus tai määräys rekrytointikäytännöksi. Asia esitetään selventävänä esimerkkinä positiivisesta erityiskohtelusta, koska kyseessä on käsitteitä selventävä johdantoluku (1. Periaatteita ja käsitteistöä). Siinä ei missään sanota että niin Henkilöstökeskuksen pitäisi toimia, saati että tästedes niin toimittaisiin. Ja outoa sellainen ohjeistaminen olisikin käsitteitä selventävässä johdantoluvussa.
Varsinaisen käytännön määrittää linkkaamani Henkilöstökeskuksen ohjeistus vuodelta 2009. Ja kuten jo osoitin on se käytäntö aivan muu kuin Halla-aho väittää.

Markus Lehtipuu

Demokratia toimii niin, että se joka saa eniten ääniä, valitaan eduskuntaan. Per vaalipiiri.

Lukutaito on ihan hyvä, luetun ymmärtäminen vielä parempi.

Pakkomielteenomainen suhtautuminen kansanedustajaan on eräänlainen, sanoisinko, heikennys ihmisen hyvinvointiin.

Onneksi toistaiseksi demokratian pelisääntöjä vielä kunnioitetaan.

Pentti Järvi

Taisi Taloussanomat laittaa väärän videon. Ministeri Salgado ei kieltänyt keskustelemasta euroasioista.

T Lintula

Ihan perinteisen suomalaisen työpaikan kahvipöytäkeskustelua nuo Jussin mielipiteet. Eivät ole asiallisia, mutta eivät myöskään asiattomia. Kyllä Suomessa saa vielä näin ajatella ilman rikosta.

Poliitikko voi toisaalta Suomessa osallistua Smash Asem-mellakkaan ja Kuokkavieraiden "mielenimaukseen". Hän voi myös tehdä pornoelokuvan tai syyllistyä rikokseen ja poliitikko voi jopa lähteä Kirgisiaan tutkimaan ihmisoikeusrikkomuksia saaden pysyvän maahantulokiellon valtion toiminnan vastustamisesta. Poliitikko voi jopa vaatia poikkeuslakia presidentin uudelleen valinnalle ja toimia KGB:n kätyrinä.

Kun rikos on tarpeeksi suuri, se ohitetaan. Halla-ahon kaltaiset pikkurikolliset sitten lähetetään oppimaan "oikeinajattelua".

Pertti Väänänen

"Ihan perinteisen suomalaisen työpaikan kahvipöytäkeskustelua nuo Jussin mielipiteet. Eivät ole asiallisia, mutta eivät myöskään asiattomia. Kyllä Suomessa saa vielä näin ajatella ilman rikosta."

Juuri näin. Ns. eliitti saattaa puhua samalla tavalla, kun kamera eikä nauhuri ole päällä.

Käyttäjän allabergh kuva
Alla Bergh

Ei Jussi Halla-Aho ole mikään rikollinen, ei pienehkö, eikä suuri. Hänelle vain oli sattunut huono sananvalinta. Hän kirjoittaa paljon, ja niin, kuin jokaisessa ammatissa, myös politiikolle voi sattua vahinko. Jos keittäjä laittaa liikaa suolaa soppaan, häntä haukutaan; jos lääkäri leikkaa väärän potilaan, häntä syytetään, jos jalkapalloilija kenttähuumassa vahingossa lyö pallon omaan maaliin, häntä ymmärretään.
Halla-Ahosta nyt on väännetty, että hän muka ehdotti sotilasjuntan Suomeen, sotilasjuntan Kreikan ja ym., ja ym. Yksi nainen on jo kutsunut suomalaisia aseisiin itseään vastaan. Piruja nähdään siinä, missä niitä ei ole. Vahinko voi sattua jokaiselle, myös kielenammattilaiselle sananvalinnoissa.
Rikos - kun ihminen todella ottaa aseen käteen ja riistää toiselta hengen. Kaikki, mitä väitetään Jussi Halla-Ahon huonon sananvalinnan ympäri, on "pirujen seinälle maalaminen".

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Hyvä Huusko, kun linkitit Halla-ahon koko mainitut kirjoitukset blogiisi. Suosittelen kaikkia lukemaan tekstit kokonaisuudessaan.

Peter Hallberg

Perinteinen vasemmisto ei ole enää aikoihin kyennyt puhumaan vähäosaisten ja pätkätyöläisten äänellä. Perussuomalaisille on täten maassamme vahva sosiaalinen tilaus konservatiivisena työväenpuolueena. Toivotan Soinille ja hänen hengenheimolaisilleen menestystä työssään, vaikka itse olenkin vihreisiin taipuvainen eurofederalisti.

Samalla toivon, että Soinilaiset ottaisivat selkeän peräeron halla-aholaiseen ksenofobiaan ja arvonihilismiin. Se johtaisi kenties vähäisempään prosentuaaliseen kannatukseen, mutta avaisi toisaalta ovia niihin vallan kammareihin, joissa asioista tosiasiassa päätetään.

Zelig X
Kaisa Jalis

Vertaa Halla-ahon oikeudenkäyntiä Wildersin oikeudenkäyntiin. Halla-ahon tulisi hankkia kunnollinen asianajaja, jolloin tällainen vihapuhe-mässäily saadaan Suomesta loppuumaan.

(Demari-)tuomarit tehtiin Wildersin oikeudenkäynnissä naurunalaisksi, kun ne jouduttiin yksi toisensa jälkeen poistamaan oikeussalista asenteellisuuden vuoksi. Jopa syyttäjä halusi vetäytyä koko jutusta ja sanoi Wildersistä "syytön". Koko lakijutun alullepanija oli demari-lakimies, joka huomasi Wildersin puolueen kannatuksen uhkaavan vanhoja puolueita ja halusi tehdä tästä lopun. Oli kyse poliittisesta ajojahdista. Wildersin Vapaus-puolue on kolmanneksi suurin Hollannissa, kuten Perussuomalaiset täällä.

On kuule muutoksen aika.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Hyvän tekstin linkitit. Suosittelen Huuskolle ja kaikille muillekin!!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos vaan suosituksesta. Luin tekstin ja se oli todella mielenkiintoinen. Tutkija siinä siis arvioi, että Halla-ahon radikaalin retoriikan voidaan nähdä olevan myös hyödyllistä, kun asioita nousee keskusteluun. Poliittisesti esimerkiksi Kreikka-tyyliset heitot voivat kyllä olla turmiollisia ja islam-heitot myös oikeudessa tuomittuja.

Jani Niemi

Esimerkki suomalaisesta mediasta vuonna 2011:
Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti kahta nuorta vastaan, jotka pahoinpitelivät syyttömän bussinkuljettajan koomaan ja aiheuttivat pysyvän aivovamman.

HS uutisoi tapahtuneen. Jättäen tietenkin kertomatta, että pahoinpidelty oli suomalaissyntyinen ja pahoinpitelijät ulkomaalaistaustaisia nuoria.

Uutista seuranneessa kommenttiketjussa esitettiin tapausta jälleen yhdeksi esimerkiksi rasistisista pahoinpitelyistä (kommentti julkaisiin).

Todellisuudessa kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta pahoinpiteli, melkein siis murhasi, suomalaissyntyisen bussinkuljettajan. Tätä ei HS halunnut uutisoida. Väärät kommentit uutisen ympärillä sallitaan, mutta ei faktoja väärien kommenttien oikaisemiseksi.

Näin pitkälle ollaan siis tässä kehityksessä tultu. US ei tapausta uutisoinut ollenkaan. Käsi sydämellä Huusko, jos kaksi suomalaista nuorta olisi pahoinpidellyt koomaan ulkomaalaissyntyisen bussikuskin, olisiko US uutisoinut alkaneen oikeudenkäynnin? Olisiko?

Ja te toimittajat vielä ihmettelette miksi Halla-Aho kerää sympatioita?
Miten yksinkertainen voi ihminen olla..

Jani Niemi

Ja vielä lisäkommenttina tähän oikeustapaukseen.. kyseinen uhri sai pysyvän aivovamman ja on ollut kuntoutuksessa, pois kotoa perheen luota, pahoinpitelystä alkaen.

Syytettyjen avustajan mielipide "2 vuotta ehdollista on sopiva rangaistus"..

Jukka Poikela

Scripta, tammikuu 2007
Vielä paremmaksi panee raja-alueen kenialainen poliisijohtaja Johnstone Limo:

"Me emme halua heitä. Emme halua heidän tulevan tähän maahan. Emme halua heidän tulevan, koska haluamme, että he ratkaisevat ongelmat omassa maassaan."

Aikamoista kerettiläisyyttä, josta me eurooppalaiset onneksi olemme jo vapautuneet. Ettäkö ihmisten pitäisi ratkaista ongelmia omassa maassaan sen sijaan, että he lähtevät toiseen maahan, ja odottavat jonkun muun ratkaisevan kotimaan ongelmat heidän poissaollessaan?

Scripta, maaliskuu 2006
Eettisyydellään profiloituvat sosdem-tädit, kuten Freivalds ja Mona Sahlin, eivät koe tunnontuskia valehdellessaan, rikkoessaan lakeja ja maksaessaan henkilökohtaiset menonsa valtion luottokortilla.

Scripta, elokuu 2003
Kaduilla notkujia näkyi todella vähän. Viikon aikana mies "af anden etnisk baggrund" raiskasi 14-vuotiaan tytön puistossa ja kaksi miestä "af anden etnisk baggrund" puukotti kuoliaaksi italialaisen turistin, mutta oleellinen ero Suomeen ja Ruotsiin on siinä, että näistä asioista puhuttiin mediassa. Ongelma oli maahanmuuttajien väkivalta eikä se, syyllistetäänkö maahanmuuttajia, jos heidän väkivallastaan puhutaan.

Scripta, kesäkuu 2008 (Kaksoisstandardeista)
Valtionsyyttäjä Mika Illmanin ja Tampereen käräjäoikeuden kanta siis on, että profeetta Muhammadin loukkaaminen on laitonta, koska Muhammad on muslimeille pyhä.

(Toisaalta professori Hämeen-Anttila osaisi varmasti vahvistaa senkin, että kristinuskossa Jeesus ja Jumala ovat pyhiä hahmoja. Tämä ei tietenkään estä ketään pilkkaamasta Jeesusta ja Jumalaa vapaasti valitsemallaan tavalla.)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Suomessa toivoisi löytyvän amerikkalaistyyppistä mediaa. Riippumattomana se puolustaisi tavallista kansalaista. Meillä se liittoutuu valtaeliitin kanssa. Ulkoministerin Tuomiojan haastattelussa jos oikein muistan toimittaja jo puhui tulevasta presidentti Lipposesta.Lehdistötuet pitäisi kaikki lopettaa. Paikallinen lehti valitsi kenen ehdokkaan kirjoituksia se julkaisi vaalien alla.
(En ole tutustunut Halla-Ahon kirjoituksiin.)
Muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla on perussuomalaisia päässyt runsaasti eduskuntaan. Suurin syy olivat varmaan Suomen rahan heittäminen velkaisille EU-maille. Tällainen mainos pyöri eräälläkin nyt hallitukseen kuuluvan puolueen ehdokkaalla.
Peter esittää täysin demokratian vastaisia ehdotuksia. Äänestäjien kuuluu demokratiassa valita vallan kammarit ei kenenkään muun!!

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Anteeksipyyntöni ei tullut näkyviin! Lopputekstini kohdistui Peter Hallbergin kommenttiin! Toinen Peterhän on herrasmies vailla vertaa!

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Parhain Leninlippalakki Huusko!

Kirjoituksessasi ei ole mitään uutta. Vedä vaan reilusti Sirppi&Vasara "Uuden Suomen" etusivulle.

Harrastat menetelmää, jota Veikko "Aaretti" Pirilä kuvaa seuraavasti biografiassaan.

Punavihreä Huusko vastaan Pirilä (Vapaasti sivulta 323)

Vastaväittäjäni lainasi muuatta Ilkan pääkirjoitusta vuodelta 1917, jossa todettiin, että "laillisuuden ja järjestyksen nimissä vallanpitäjät aina puolustelevat sortotoimiaan rahvasta vastaan". Tarkistus osoitti lainauksen oikeaksi. Kirjoitus kuitenkin jatkui: " Näin pyrkivät väkivaltaa lietsovat sosialistit puolustelemaan laittomuusvaatimuksiaan". Sen oli vastaväittäjäni jättänyt lainaamatta.

Vertaa

Laillisuuden ja järjestyksen nimissä Jussi Halla-aho on vaiennettava. Näin pyrkivät monikultturi-fasismia lietsovat sosialistit puolustelemaan laittomuusvaatimuksiaan.

Niklas Herlin voisi joka päivä heittää ikkunasta 100.000€:n arvosta rahaa pari vuosikymmentä, ilman että Herlinin varallisuus merkittävästi supistuisi. Se voisi olla järkevämpää, kun toimia Huuskon mesenaattina!

Jani Niemi

Mielenkiintoinen kommentti. Löytyneekö tuota kirjaa kovin helposti?

Jukka Poikela

Tuosta Halla-ahon mahdollisesta tuomiosta vielä. Jos korkeimmastakin oikeudesta tuomio tulee, niin kyllä se aukottomasti osoittaa, että Suomessa vallitsevat kaksoisstandardit, josta ihmisten välinen tasa-arvoisuus on kaukana.

Jos sellaisen törkeyden osoittaminen on jonkun mielestä rikos, niin olkoon sitten. Luulenpa kuitenkin, että tuossa asiassa aika moni tavallinen ihminen on eri mieltä oikeuden kanssa. Voi olla, että Soini pelimiehenä haistaa tilanteen oikein tuomiosta huolimatta. Tai niin hänen ainakin minun mielestäni pitäisi tehdä.

Shemu P

Puheenvuorossa olevan aiheen vuoksi Perussuomalaiset joutuvat suosionsa säilyttääkseen etsimään uusia kannattajia. Putkinen on valjastettu noukkimaan AY-kentältä kannatusta ja ulkopoliittista tukijalkaa. Persut tullevat keskittymään EU kritiikin ohella duunareihin ja pienyrittäjiin. Maahanmuuttokriittinen siipi joutanee erkaantua omaksi liikkeekseen, en oikein näe mitä yhteistä Soinilla, Jusulalla ja Putkosella on heidän kanssaan.

Jos näin käy, se tietänee Keskustalle entistä tukalampia oloja. City-kepulaiset siirtynevät Kokoomukseen, EU-kriittiset Perussuomalaisiin. Riippuu, miten hyvin kannatuksen kasvu AY-liikkeen ydinalueilla onnistuu. Tämä on yksi mahdollinen skenaario.

Veikko Penttinen

Ja jälleen tää on niin tätä. Munattomat haluavat että kaikki kastroitaisiin. Sehän olisi niin demokraattista, sanoisinko jopa sosiaalidemokraattista.
Tilanne alkaa olla huolestuttavampi kuin seitkytluvulla. Olihan meillä silloin Kare, Junnila ja muitakin.
Nyt nämä huuskot, Hesarin kaikenvesittäjä toimittajat ja Ylen laumaeläimet haluvat nitistää viimeisenkin edes pikkuisen mohikaania muistuttavan.
Kaikkia sarkasmi, kaikki ironia, kaikki kärjistys pois ja kaikista yhtä tylsiä kuin nämä lullukkatoimittajat, jotka eivät ole munaa nähneet kuin aikuisviihteessä.

Terve mielipideilmasto homehtuu jos siellä ei puhaltele jatkuvasti ainakin yksi Pentti Linkola, Tohtori Antti Heikkilä, Tohtori Matti Tolonen, ja ainakin yksi Halla-aho.

Mutta ei tämä valtava mainosmarkoista elantonsa saava perskärpäslauma haluaa, ettei kärpäsparveen vain pääsisi yhtään piikikästä siivekästä. Vain imukärsäisille, lukee Suomi OY: jo haisevan tunkion päällä.
Kuinka noilla ammattikseen kirjoittavilla on häpyä, lauskuttaa laumassa yhtä ja samaa oravaa.

Eila Jokimaa

Suomessa on tuomioistuinratkaisu poikien ympärileikkauksesta, joka perustuu kulttuurillisiin käytänteihin ja niiden yleisyyteen. Koska on yleistä tietyssä kulttuurissa, että poikia ympärileikataan, niin sen perusteella voidaan sallia poikien uskonnollisiin syihin perustuva lievä pahoinpitely. Saanko minä nyt sanoa, että islamin usko sallii poikien pahoinpitelyn vai olenko minä rasisti? Millaisten yleistysten tekeminen on sallittua ja missä yhteyksissä? Koska minä en faktuaalisesti ole rasisti kun sanon, että Suomen oikeuskäytäntö sallii poikien ympärileikkauksen uskonnollisen identiteetin nojalla. Suomen yhteiskunta sallii siis poikien lievän pahoinpitelyn. Suomen kulttuurissa on oikeutettua kajoata poikien fyysiseen koskemattomuuteen uskonnollisin perustein. Samalla tavoin voidaan päästä loogisiin johtopäätöksiin kaikissa normijärjestelmissä, kuten esimerkiksi tässä Muhammedin naurettavassa pedofiliajutussa: saanko sanoa että tämä looginen johtopäätös on tehty, tehdään ja tullaan tekemään tulevaisuudessa lukuisten ei-islamilaisten ja islamilaisten oppineiden toimesta joka puolella maailmaa julkisesti:

http://wikiislam.net/wiki/Videos_on_Islam:_Pedophi...

Luultavasti Halla-Aho välillä syyllistyy liialliseen yleistämiseen ja kärjistämiseen, mutta jos yleistämisen kieltää niin silloin kieltää kulttuuristen normien ja toimintatapojen olemassaolon ja niiden vaikutusvallan yksilöiden identiteettiin ja käyttäytymiseen. Jos yleistäminen kieleltään, niin silloin poikien ympärileikkauksen hyväksymisen perusteet kulttuuriseen identiteettiin nojaten on rasismia. Islam ei hyväksy poikien pahoinpitelyä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uskonnollisista syistä tehty muslimipojan ympärileikkaus ei KKO:n mukaan ollut laiton, kun se tehtiin lääketieteellisesti asianmukaisella tavalla. Vuonna 2008 tehdyn ennakkoratkaisun mukaan ympärileikkausten kieltäminen olisi vastoin perustuslaissa turvattua perhe-elämän suojaa ja uskonnonvapautta.

Sen sijaan vuonna 2010 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin puolivuotiaan poikansa ympärileikkauttaneen naisen yllytyksestä pahoinpitelyyn. Kirurgiksi esittäytyneen henkilön koulutuksesta ei ollut varmuutta.

Se oli vähän muuta kuin tätä blogin otsikkoasiaa, mutta siitä sanoisin vain, että en minä ainakaan ole Halla-ahon yleistämisiä kieltämässä. Jos niistä joku menee lain tuolle puolen, se on tuomioistuimen asia.

Henri Kangas

Hyvä Markku Huusko, kysyn uudestaan, koska asia on mielestäni tärkeä:

Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä Markku Huusko on eilisestä Mari Kiviniemen ulostulosta:

"Perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä".

Tämähän on hyökkäys paitsi demokratiaa, myös suoraan perustuslakia kohtaan. Perustuslaissahan todetaan vallan kuuluvan Suomessa kansalle, jota edustaa sen valitsema eduskunta.

Niin että ihan aikuisten oikeasti, miksei tätä ole Uusi Suomi tai muut lehdet kommentoineet sanallakaan? Oli sitten kyseessä kirjoitusvihre, freudilainen lipsahdus tai Kiviniemen aito ajatusmaailma. Halla-ahon kommentit kyllä käydään mikroskoopilla läpi.

Eila Jokimaa

Tiedän kyllä varsin hyvin mihin tuo tuomioistuinratkaisu perustui ja en koe poikien ympärileikkausta oikein tehtynä minään maailman suurimpana ihmisoikeusloukkauksena. Minulle tuli tämä mieleeni lähinnä Halla-Ahon saamasta tuomiosta liittyen islamin normien tulkintaan. Tuomioistuinratkaisuissa käytettävä yleistäminen on täysin rinnastettavissa Halla-Ahon moniinkin yleistäviin väitteisiin. Siksi Halla-Ahon yletön syyllistäminen "rasismista" on usein perusteetonta tai vähintäänkin tekopyhää ja heijastaa lähinnä hänen poliittisten vastustajiensa tekopyhää arvomaailmaa. Sinänsä käsitin kyllä, että viestini ei liittynyt varsinaisesti suoraan blogin otsikkoon.

Enni Kulovaara

Eila.

KKO rikkoi päätöksessään voimassa olevaa rikoslakia, joka yksiselitteisesti kieltää lapsen fyysisen koskemattomuuden rikkomisen. Tuota KKO:n antamaa tuomiota käsitellään aivan kuin KKO olisi se instanssi, joka lakeja säätää. Sitähän se ei voi tehdä, vaan lait säädetään eduskunnassa.

Enni Kulovaara

Eila.

"Tiedän kyllä varsin hyvin mihin tuo tuomioistuinratkaisu perustui ja en koe poikien ympärileikkausta oikein tehtynä minään maailman suurimpana ihmisoikeusloukkauksena."

- Mielestäni se on juurikin ihmisoikeusloukkaus ja samalla poltinmerkki. Kun silvotaan sukuelin pikkulapselta, niin samalla tullaan sanoneeksi, että kuulut nyt meihin (juutalaisiin tai muslimeihin). Ja sen lisäksi se on vastoin Suomen rikoslakia ja monia kansainvälisiä lakeja, jotka Suomi on ratifioinut.

Sekin Suomessa tiedetään ihan korkeinta poliittista johtoa myöten, että muslimityttöjä lähetetään ulkomaille silvottaviksi. Kukaan ei vaan tee asialle mitään. Kätilöt näkevät näitä nuoria naisia nyt synnytyksissä, mutta eivät hekään siitä kenellekään ilmoita. Kirjoittavat kuitenkin artikkeleita asiasta. Olen niitä lukenut.

Riku Kiuttu

Juu, aika pliisustihan se Hallis on puhunut. Puolustukseksi voidaan sanoo, että useimmat eivät ole saaneet suutaan auki tuonkaan vertaa. Ehkä Jussi on halunnut olla jopa yltiöhienotunteinen asiassaan.

Kalle Lehtonen

"...joko katkaisee ensi syksyksi kaavaillulta kuntavaalien superjytkyltä terän tai sitten ei."

Kumpaa päätoimittaja itse toivoo?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Seurailee asioita, raportoi ja pyrkii analyysiin.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Halla-aho on tohtorismies! Ei luulisi varsinkaan silloin, kun hän puhuu tai kirjoittaa. Jospa kiellämme häneltä molemmat? Silloin hän olisi kelvollinen puolueelleen.

Arto Luukkainen

Eikös Simo olekin sinusta harmillista, ettet pysty kertomaan esimerkkejä herjasi tueksi?

On helppoa syyttää tietosanakirjaakin "tyhmäksi", jos ei joudu antamaan esimerkkejä.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Retoriikan tutkija Antti Mustakallio analysoi Jussi Halla-ahon retoriikkaa. Lopputuloksena on ainoa kirjoitus, joka aiheesta tarvitsee lukea

...lainaus alkaa...voimakkaasti lyhennetty...

Halla-ahon ulostulot ovat tuoneet maahanmuuttopoliittiset kysymykset aivan uudella tavalla kiinnostuksen kohteeksi.

Tämä on virittänyt asiaan liittyvää kansalaiskeskustelua, jota voidaan pitää demokratiassa myönteisenä asiana. Halla-ahon toiminta on edistänyt sitä, että sekä maahanmuuttokriittiset että heidän kanssaan eri mieltä olevat ovat joutuneet miettimään näkemystensä perusteita ja parantamaan argumentointiaan.

Noussut kiinnostus maahanmuuttokysymyksiin on avannut hyviä mahdollisuuksia myös niille, jotka ovat Halla-ahon kanssa aivan eri linjoilla. Monikulttuurisuuden ja vapaan maahanmuuton puolesta puhuvat voivat hyödyntää yleisön kasvanutta kiinnostusta ja pyrkiä osoittamaan, miksi heidän edistämänsä kulttuuris-maahanmuuttopoliittinen suuntaus on hyväksi yhteiskunnalle.

Halla-aho on myös tarjonnut heille ne asiakysymykset, jotka ovat keskustelun ytimessä. Hänen poliittisilla vastustajillaan onkin nyt mahdollisuus ottaa esille näitä kysymyksiä ja pyrkiä argumentoimalla osoittamaan, miten ja miksi maahanmuuttokriittinen liike erehtyy.

Mediassa on paljon puhetta lisääntyneestä rasismista, mutta asia ei välttämättä ole näin yksinkertainen.

Myös se on mahdollista, että Halla-ahon toiminta on osaltaan vähentänyt rasististen tekojen määrää: maahanmuuttopolitiikkaan liittyvä tyytymättömyys ja paine on purkautunut parlamentaariseen toimintaan eikä rasistiseen junkkarointiin lähiöissä. Ainakin poliisin tilastojen mukaan rasististen rikosten määrä on vähentynyt huomattavasti Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen.

...lainaus loppuu...

Halla-ahon ansiot:
-maahanmuutosta on alettu keskustella
-rasistinen rikollisuus on vähentynyt
-kansakin on saanut keskustalla ilman eliitin lupaa maahanmuutosta Halla-ahon ansiosta

http://www.hyvejohtajuus.fi/6093/jussi-halla-ahon-...

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Jarmo Ryyti, irrotin tähän vielä erikseen tuon lainauksesi viimeisen kappaleen, koska siinä Antti Mustakallio esittää mielenkiintoisen näkökohdan.

Antti Mustakallio:

"Myös se on mahdollista, että Halla-ahon toiminta on osaltaan vähentänyt rasististen tekojen määrää: maahanmuuttopolitiikkaan liittyvä tyytymättömyys ja paine on purkautunut parlamentaariseen toimintaan eikä rasistiseen junkkarointiin lähiöissä. Ainakin poliisin tilastojen mukaan rasististen rikosten määrä on vähentynyt huomattavasti Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen."

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Antti Mustakallio on selvästi analyyttisempi ja itsenäisempi analyysissään kuin toimittajat.

Uskon,että tuossa mitä Mustakallio esittää on totuuden siemen.

Ei ole kovinkaan ylevää,että toimittajat muodostavat jonkinlaisen lällättäjä-porukan kun Halla-aholle sattui "vahinko" joka voitiin tulkita tahallaan väärin.

Arvostukseni,tosin sillä ei ole mitään merkitystä,toimittajakuntaa kohtaan on todella alhainen. Ei merkkiäkään itsenäisestä ajattelusta.

Menee kirjoituspalkkioita vai mistä se kiikastaa.Halla-aho on itsenäinen,jonka Mustakalliokin toteaa. Se ilmeisesti jurppii niitä,jotka eivät ole.

Tuomo Kankkunen

Kiitos Markku Huusko !

Suomi tarvitsee kaltaisiasi rohkeita ihmisiä.

Suomi tarvitsee suoraselkäisiä kansalaisia jotka uskaltavat kohdata uusia ihmisiä - vieraita ja outojakin.

Panssarivaunu on raukkamaisten ase.

Itse köllötellään omahyväisesti turvassa, ja sieltä ammuskellaan heikkoja ja turvattomia.

Halla-aho puolueineen voi harkita uutta nimeä koko porukalle.

Miltä kuulostaisi - Peruspelkurit !

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander

Omassa avauksessani vertailen Halla-ahon tapausta Rosa Meriläiseen vuonna 2006.
http://sampocollander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/836...

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Jokainen, lukutaitoinen ja ajatteleva ihminen tietää, että valtakunnansyyttäjänviraston syytemääräys 27.3.2008 Dnro R 09/8 jonka ovat antaneet apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski on täysin feikki.

http://www.halla-aho.com/scripta/syytemaarays27030...

Tuo edellä oleva syytemääräys 27.3.2008 Dnro R 09/8 on tämän päivämäärän perusteella annettu blogi-kirjoituksista mitkä on kirjoitettu 03.06.2008 eli syyte on annettu julkisuuteen jo yli kaksi kuukautta aikaisemmin mitä syyttäjän mainitsema rikos olisi tehty.

Tämähän ei oikeasti ole millään muotoa mahdollista, ellei apulaisvaltakunnansyyttäjä olisi ennaltanäkijä, meedio tai muuten asenteellinen tietynlaisia blokkaajia kohtaan.

Mutta tässähän on käynyt syyttäjälle ns. vanhanaikaisesti, hän on piru vie käyttänyt syytekirjelmän pohjana Mikko Ellilälle annettua kansliapäätöstä 27.3.2008 eli syyttäjä on tällä tavalla tahallisti viitannut Ellilän tuomioon.

Oikeastihan syytemääräys on annettu 27.03.2009, noin kymmenen kuukautta oletetun rikoksen jälkeen.

Mistä tämä myöhäherränneisyys "rikosta" kohtaan johtuu, olettaisin käyneen niin, että on hakemalla haettu jotain mistä, uutta, ei toivottua kaupunginvaltuutettua voisi syyttää, ainakin "Vihreillä Naisilla" on ollut kyntensä pelissä.

Syytteen päivämäärävirhe jo todistaa ja osoittaa, että kaikki ei ole ollut oikeudellisesti kohdallaan.

Ja syyte, jumalanpilkka - eikö tänä päivänä tämmöinen syyte ole vähintäänkin yliampuva, absurdi.

Minua ainakin puistattaa, moinen pelleily valtakunnansyyttäjäviraston taholta, herrat Illman ja Kalske eivät ole sopivia virkaansa.

turunen (nimimerkki)

Hoh-hoijaa. Suomi on näköjään palannut henkisesti tunkkaiselle 1970-luvulle. Näin kauempaa katsottuna sen näkee selvemmin.

Kansan aliarviointi jatkuu - uutta jytkyä pukkaa.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Köyhdytetty uraaniammus on rohkeiden ja pelkäämättömien ase.

Niistähän varmaan sovittiin Bushin kanssa Lipposen US ja A vierailulla.

Jaakko Tuononen

Mitä ihmeen väliä sillä on, jos joku Etelä-Helsingissä asuva friikki sanoo jotain? Miksi ihmeessä Markku Huusko ei ole kiinostunut helsinkiläisten köyhien, tai työttömien asemasta? Voisin ketoa hänelle paljonkin asiasta. Rikkaiden murheet kun on aina niin kaukana todellisuudesta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Henri Kankaalle tähän kommenttiin vastaus
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83595...

Mari Kiviniemi on jo pitkään arvostellut maahanmuuttokriittisiä, myös maassa maan tavalla -linjalle heittäytyneitä demareita sameilla vesillä pyörimisestä. Kansanvallan sameat vedet on vähän kökösti sanottu, mutta kyllä siitä tarkoituksen ymmärtää.

Pate P

Miten niin Marin tarkoituksen ymmärtää?

Eihän monikaan tunnu ymmärtävän Jussi Halla-ahonkaan kirjoituksia.

Henri Kangas

Niin, no tätä minäkin ihmettelen. Halla-ahon kirjoituksia ei sen kummemmin tulkitsemaan lähdetä, ainakaan positiiviseen suuntaan. Ne ovat kuten pilkulleen on kirjoitettu. Mutta muiden puolueiden möläytykset tutkaillaan vaaleanpunaisten armolasien läpi.

Käsittääkseni muutamat päätoimittajat ja toimituspäälliköt ovat julkisesti myöntäneet, että persuja ja varsinkin Halla-ahoa käsitellään eri tavoin kuin muita puolueita. Tästä pitäisi pikkuhiljaa päästä eroon. Vaikka persut puolueena ovat tällä hetkellä kiinnostavin, heitä voitaisiin käsitellä tasapuolisestikin.

Arto Luukkainen

"rakentaneelle filosofian tohtorille yleistäminen on ollut vuosien varrella tuttua,"

Hassua että Markku Huusko ei tiedä sitä, että lähes kaikki ihmisen puhe on "yleistämistä". Eihän muuten voi puhua. On ihan oikein sanoa, että "Suomen mustalaiset eivät elätä itseään" vaikka tiedämmekin, että löytyy itsensä elättäviä mustalaisia. Asiayhteydestä nimittäin selviää, että puhutaan "suurimmasta osasta".

"sotilasjuntta ja panssarit -heitto kreikkalaisten ratkaisuksi ei pitäisi olla juuri kenellekään suuri yllätys."

Eihän Halla-aho ollut vaatimassa sotilasjunttaa Kreikkaan. Hän vain totesi, että ongelmien rakaisemiseksi Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta (varmaan jokin muukin diktatuurin muoto kelpaisi). Oikeassahan Halla-aho oli kuten hyvin tiedät. Ja koska hän on oikeassa, sinun on turvauduttava valehteluun muiden vasemmistolaisten toimittajien tavoin.

Korjataanpa sitten Markku Huuskon epätoivoiset yritykset löytää vihapuheita Halla-ahon teksteistä:

”On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit.”

Vaikka en allekirjoita tuota väitettä yleistyksenä, sinunkin on myönnettävä, että sinun on vaikea löytää mitään virheellistä siitä Scriptan artikkelista, josta lainaus oli. Eikös harmita etsiä yksittäisiä lauseita, kun olet heikoilla itse asiassa?

”Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti.”

Halla-aho oli täydellisen oikeassa Scriptan artikkelissaan, josta tuo lause on otettu. Ruotsalaiset demarit olivat erittäin vastenmielisiä.

Samaa limaisuutta ovat osoittaneet Breivikin jälkeen esimerkiksi Jungner, Tuomioja, Backman, Lipponen plus lukemattomat demaritoimittajat eri lehdissäö ja Ylessä.

Eli mitäs väärää tuossa olikaan?

”Kööpenhaminassa on paljon enemmän maahanmuuttajia kuin Helsingissä, mutta integraatio näyttää onnistuneen paremmin kuin hyysäri-Ruotsissa tai hyysäri-Suomessa. Afrot ajavat taksia ja siivoavat, ählyt pitävät kioskia ja aasialaiset ovat tarjoilijoita/respavirkailijoita.”

Vaikka tuossa kahdeksan vuotta vanhassa kirjoituksessa Halla-aho käyttääkin sanaa "ähly", jota itse en käyttäisi, itse asiassa Halla-aho oli oikeassa. Eikös ollutkin, Markku?

”Tästä kohdasta on Helsingin hovioikeuden 29.10.2010 antamalla päätöksellä poistettu väite, jonka mukaan profeetta Muhammad olisi pedofiili, ja islam pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto, sekä väite, että pedofilia olisi Allahin tahto.”

Kuten tiedät, Halla-aho perusteli mielipiteensä erittäin hyvin. Sillä ei ole merkitystä, että Suomen demlalainen oikeuslaitos tekaisi asiasta poliittisen päätöksen, jolla ei ole mitään merkitystä.

"Tuo viimeinen oli siis oikeudessa tuomittua puhetta. Lopullinen päätös muhii vielä korkeimmassa oikeudessa."

Markku Huusko, poliittisilla tuomioilla ei ole moraalista merkitystä.

"Miksi lipposet, kiviniemet ja muut kykenevät hyökkäämään vasta nyt perussuomalaisten arimpaan kohtaan, "

Mainitsemiesi katkeroituneiden poliittikkojen hyökkäilyt kertovat vain heistä itsestään.

"Mitä tapahtuu, jos korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden näkemyksen Halla-ahon sakkotuomiosta vuoden 2008 islam-kirjoitusta koskien?"

Ehkäpä itsekin ymmärrät, että tuollaisella tuomiolla ei ole merkitystä tilanteessa, jossa Halla-aho oli oikeassa. Jopa vasemmistolaisen luulisi ymmärtävän, että tuollaisen naurettavan tuomion pitäisi johtaa vain lain muuttamiseen, jotta edes demlalaiset eivät voisi enää nostaa moisia näytösoikeudenkäyntejä.

Jaakko Tuononen

Onpa se erikoista, että minun erittäin tasapainoinen ja perusteltu blogini: http://jaakkotuononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/836..., ei saaanut Markku Huuskolta sitä asemaa, että olisin päässyt siihen etusivulle. No, ei kuule traviikkaan :)

Mitäs sitten, kun minusta tulee Helsingin kaupunginvaltuutettu? Saisko sitten enemmän palstatilaa? Poliitikkojen läpinöitä on nähty jo ihan tarpeeksi.

Voskio pyytää ehdotuksia, että mikä puolue olisi ok? Vai pitäisikö perustaa uusi?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jaakko, tuo sinun iskulauseesi "Asumisen hinta alas ja metropolialue toteutettava viivyttelemättä" on ihan napakka eli poliitikon aineksia sinussa on.

Jaakko Tuononen

Kiitos! Nyt tuli hyvä mieli :)

N N

"Mitä tapahtuu, jos korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden näkemyksen Halla-ahon sakkotuomiosta vuoden 2008 islam-kirjoitusta koskien? Miten Soini silloin päättäisi menetellä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan kanssa?"

Jan Vapaavuori on tuomittu pahoinpitelystä, joka on paljon pahempi rikos. Siis tie ministeriksi ei ole estetty.

Pertti Väänänen

Jussi Halla Aho:

”Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti.”

Halla Aho osaa pukea todella hyvin kadun miehen näkemyksen sosialidemokraateista!

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Miksi äärioikeistolaisuus kiihottaa suomalaisia juuri nyt?

Jari Vuorinen

"Miksi lipposet, kiviniemet ja muut kykenevät hyökkäämään vasta nyt perussuomalaisten arimpaan kohtaan, eivätkä onnistuneet siinä ennen kevään vaaleja?"

Syynä lienee liiallinen itseluottamus tai jopa arroganttius.Tai todennäköisesti puute kyvyssä hahmottaa laajempia kokonaisuuksia.

Tai pysyivät viisaasti vaiti etteivät sohaise väärällä tavalla äänestäjiä.

Mika Kuusela

Markku Huusko alkaa olla mielipidevapauden tietoinen riski. Tästä taitaakin muodostua eräänlainen antihommaforum (en ole koskaan käynyt hommaforum -sivustolla), jossa päätoimittajan johdolla saa hyökätä yhtä demokraattista puoluetta vastaan ja lietsoa vihapuhetta esim. Halla-ahoa kohtaan. Toisinajattelijat suljetaan foorumilta elleivät itse älyä lähteä.

Pekka Heliste

Puuttuminen Halla-Ahon kirjoituksiin ja mielipiteisiin muiden puolueiden taholta osoittaa, että hänet koetaan vaaralliseksi.
Hän houkuttelee äänestäjiä niin kepusta,sossuista ja kokoomuksesat

Jo hän olisi vain sisäinen hajottaja niin häntä vain innostettaisiin uusin entistä hurjempiin ja tyhmempiin kirjoituksiin.

Vanhoissa puolueissa on syntynyt pelko, että Halla-Ahon suosio kasvaa ja äänestäjäpako kasvaa.

Toisaalta yleisemminkin yhteiskunnan eliitille on tullut pelko asemien ja saavutettujen etujen menettämisestä uusille voimille ja nyt pyritään Venäjältä kopioidulla malleilla pistää kansa aisoihin.

Suomesta on tullut Venäjän tapainen sensuuriyhteiskunta.

Mutta siellähän on meidän henkinen kotikin 100 vuoden yhteisen elon jäljiltä

Pekka Heliste

Toinen syy kiinnittää huomio Halla-Ahoon ja vihapuheisin johtuu siitä, että yleisön mielenkiinto halutaan suunnat epäoleellisiin detaljeihin ja taata näin hallitukselle työrauha huseerata Kreikka ym tukipakettien kanssa ilamn häiritsevää arvostelua

Vanha konsti

Markus Kaikko

Onko tämä päätoimittajan persu-pakkomielle omasta päästä tullutta vai julkaisukanavan omistavan Niklas Herlinin käskyttämänä. Tai peräti omaehtoista mielistelyä Herliniä kohtaan.

Kokeilkaa Niklas ja Markku välillä persuja ylistäviä puheenvuoroja, voitte saada haluaminne reaktioita käänteispsykologian kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset