Markku Huusko

Nettimuiluttajien ääliömäinen isku

Joillekin koulukiusaaminen on elämäntapa. Se tuli nähtyä taas, kun avasin tänä aamuna presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr.) presidenttikampanjan vetoomuslistan. Päädyin sivulle luettuani vihreiden Jukka Väisäsen Puheenvuoroon kirjoittaman blogikirjoituksen, jossa hän kertoi ”viitasaarelaisen tukevan Pekka Haavistoa presidentiksi”.

Väisäsen kirjoituksen kommenttien joukosta löytyi myös viittauksia törkyyn Haaviston kampanjasivulla, että aloin selata sieltä pitkää nimilistaa asian varmistamiseksi. Ja kyllä, kiusaajien työn jälki näkyi sieltä erilaisine ääliömäisine sukupuolielinjuttuineen. Nyt ylläpito on siivonnut sivun.

Haaviston kampanjatoimisto kertoi Uudelle Suomelle tänään myös palvelunestohyökkäyksestä kampanjasivulle, mikä kielii jopa vielä vakavammasta rikollisesta häiriöajattelusta. Kohteena on siis demokraattisen Suomen presidenttiehdokas.

Verkkoon alkoi heti ilmaantua tapausta vähätteleviä kommentteja. On luultu, että joku on pahastunut vain joistain Aku Ankka -jutuista.

Vaikka tapaus ei koske suoranaisesti Uutta Suomea, olen pahoillani siitä, mitä tuhoa nuo koulukiusaajat joukkona verkossa tekevät. Homma muistuttaa välillä 1930-luvun mustinta muilutusaikaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (143 kommenttia)

Matias Härkönen

Pikkupoikien vitsejä kun tajusivat että lomakkeen täyttämällä saa minkä tahansa nimen näkyviin. Olisi käynyt kenelle tahansa ehdokkaalle, joka olisi tuollaisen lomakkeen laittanut sivuilleen! Ei tästä nyt kannata natsikorttia vetää...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Palvelunestohyökkäys ja poikkeukselliset törkeydet presidenttiehdokkaan sivuille voidaan panna siis olankohautuksella "pikkupoikien vitsien" piikkiin? Juuri tätä tarkoitan vähättelyllä.

Matias Härkönen

Tarkoitin lähinnä noita kommentteja. Poliisi tutkikoon palvelunestohyökkäykset, sikäli mikäli sellainen on ollut!

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Olisikohan oikeampi sana sittenkin typeryys?
Sen varaan on tehty suurempiakin munauksia,
jopa kansakuntia ravistelevia.

Kaikella muulla on rajansa paitsi ihmisten
typeryydellä.

Valitettavasti typeryyttä ei kai vielä tässä
ajassa voi eliminoida, ei juurikaan korjata.

Se on vain suvaittava, kaiken muun suvaittavuuden rinnalla.
Muutenhan koko suvaitsevaisuuden lanseeraus olisi hukkaan
heitettyä panostusta.

supizeniläinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Muiluttajat lukivat Uutta Suomea. Omat ruplani laittaisin vasemmiston tontille, Pekka kun on Paavon kaukalossa.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Päätoimittaja Huuskoa ei sitten yhtään huolestuta kansanedustaja Hakkaraisen nimen väärinkäyttö?

" Päädyin sivulle luettuani vihreiden Jukka Väisäsen Puheenvuoroon kirjoittaman blogikirjoituksen, jossa hän kertoi ”viitasaarelaisen tukevan Pekka Haavistoa presidentiksi”. "

Siis rusinat pullasta a' la Jukka Väisänen ja Markku Huusko. Hakkaraisen nimeä saa käyttää hyväksi, ja varmasti Väisänen oli ihan vilpittömässä mielessä. [Bona Fide on minun sarkasmia]

Rauni Viren

Mitä todisteita on, että kysymyksessä EI ole pikkupoikien (10 - 16 vuotta) pelleily?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ryhänen:"......persujen vihaamisen". Viha kyllä ilmenee sillä että katsotaan pois eikä ollenkaan oteta kontaktia. Politiikkaan kuuluu kiistely.

Jyri Terttu

Asialla ovat samat henkilöt, jotka heittelevät ohiajavia junia pikkukivillä. En usko poliittisiin motiiveihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä olenkin viettänyt kolme päivää sisällä maalaamassa yksinkertaista julistetta Pekka Haaviston mainokseksi. Se on hidasta ja sotkuista touhua täysin erilaista kuin netissä omnipotenttina clikkailu.
Netti ei ole ainoa kampanjaväline onneksi. Koko juttu kannattaa unohtaa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Olet Huusko oikeassa. Nuo "koulukiusaajat" ovat demokratian todellisia nakertajia - aikuisia, ketkä eivät kasvaneet - aikuisiksi.

Pietari Vehnälä

Hyvä Markku Huusko,

Luin mielenkiinnolla kirjoitustasi ja odotin loppuhuipennuksena jonkinmoista kannanottoa sivustojen tietoturvan parantamiseen mutta kaikista maailman mielipiteitten tukahduttamisyrityksistä sinä valitsit viittauksen Suomen sisähistorian menneisyyteen, jossa maan itsenäisyydestä huolestuneet "muiluttivat" neuvostomielisiksi katsomiaan.Se muilutusajan "mustuus" tuli siitä huolesta ja pelosta mitä suomenmieliset kokivat.

Pekka Haavistolla on Suomen armeijasta ja Suomen puolustuksesta mielipiteitä, jotka miellyttävät pitkälti Suomen armeijan tahoja. Joten tuskinpa suomenmieliset Pekkaa muiluttavat.Jos koet että homovastaiset ihmiset "muiluttavat" Pekkaa, niin Martti Huusko, vaadin että pyydät heti Suomen Heteroyhteisöltä anteeksi sitä, että epäilet heitä epäsuomalaisuudesta, sillä niin paljon Pekka panostaa Suomen turvallisuuspolitiikkaan.

Samalla kehoitan näitä häiritsijöitä jättämään rauhaan Pekka Haaviston ja Halla-Ahon Jussin! Ymmärrän, arvoisat nettihäiriköt, ettette voi millään suvaita näitä mainittuja arvostettuja poliitikkoja ja kansan tuntojen peilaajia.

ps. Epäilen tietäväni ketkä ovat kyseessä. Pojilla on lippalakki, purkka huulessa ja energiatölkki kädessä. Housut on väärinpäin jalassa ja kaiket päivät menee koneella. Niille on niin kiva ärsyttää aikuisia. Pojat on poikia...sanotaan...ja sillä tavalla rohkaistaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ex-presidentti Ståhlbergin kyyditys vuonna 1930 on esimerkki, mihin väkivaltainen isänmaallisuuden kaapuun verhottu ajattelu voi johtaa. Nyt "kyydittelyä" ja "muiluttelua" toteutetaan verkossa ja kohteeksi valitaan milloin ketäkin sysimustin ajatuksin, tällä kertaa presidenttiehdokas Haavisto.

Pietari Vehnälä

Markku Huusko,

Verkkolehti Uuden Suomen päätoimittajana yrittäisin pitää jotain tasoa omissa kommenteissa.Et ole niin vanha ettet ymmärtäisi hakkeroiden sielunelämää.Siinä pää- ja joskus ainoamotiivi on vain osoittaa pystyvänsä hakkeroimaan jonkin kohteeen.

On ällistyttävää että ryntää sysimustalla ymmärryksellä tulkitsemaan yksioikoisesti tapahtumia.Tulee mieleen presidenttiehdokas Lipposen puoliso, joka oli jo kiiren vilkkaa organisoimassa rauhanmarssia Tampereelle, kunnes paljastui että murhapolttajat olivatkin omat Pizzerian poikia.

Jäitä hattuun Markku!

Peter Kreisler

En ole yllättynyt, että huusko epäsuorasti varoittelee isänmaallisuudesta, onhan hän uuden, neuvostoliiton tilalle tulleen EU:n kannattaja. Jotenkin oman isänmaan, epäsuorakin, aliarviointi ja halventaminen on suorastaan sairasta.

Jukka Johansson

Markku Huusko

Sinä itse olet kampanjoinut Haavistoa vastaan. Aika naurettavaa tuollainen itkeminen nyt.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

@Vehnälä

Jos olet seurannut mitä netissä eräät varavaltuutetut ja jopa kansanedustajat sanovat vähemmistöistä niin en alkaisi vähättelemään tätäkään ilmiötä. Kyseessä on mitä isot edellä, sitä pöljemmät perässä'-efekti. Jos kansanedustaja hekumoi homon ampumisella niin kyllä aina joku pari astetta aktiivisempi hommaa kyynelkaasuja varmistaakseen sen, että hänen heterouttaan ei kannata käydä epäilemään. Ehkä vielä parempi jos hän kuvittelee pelastavansa isänmaamme (tai kuten he se sen ilmaisevat; ISÄM MAAMME11) iskemällä paraatiin, joka tapahtuu keskellä kirkasta päivää.

Haluatko sinä, että joku päivänpolitiikkaan osallistuva toivottaisi sinut "saunan taakse", "lahdattavaksi 1918 malliin" tai että sinua varten "laitettaisiin Krakovan liepeillä sijaitsevalla leirillä uunit lämpimiksi sinua varten"?

Onko tämä 2010-luvun poliittista jokapäiväistä retoriikkaa vai tulisiko tällaiset puheet sivuuttaa olankohautuksella?

turunen (nimimerkki)

"Homma muistuttaa välillä 1930-luvun mustinta muilutusaikaa".

Minulle tulee mieleen Hieronymus Boschin triptyykki "The Garden of Earthly Delights" ja sen oikeanpuoleinen paneeli - kuin myös Hiroshiman atomipommi. Myös jonkinlainen käänteinen alkuräjähdys on käynyt mielessä, sekä tietysti Auschwitzin keskitysleirillä tehty massamurha.

Helvetti on nyt irti!

Jyri Terttu

Eikös samanlaisen hyökkäyksen kohteeksi joutunut esim. kansallisen vastarinnan sivusto? Sitä kai pidettiin lähinnä huvittavana episodina?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Täälläkin alkoi kummallinen törkytekojen puolustelu, kun katsoo noita muutamaa ylempänä olevaa kommenttia. Luonnollisesti se tehdään ilman kasvoja :-( Tässä palvelussa muuten suositellaan oman kuvan käyttöä.

Ote Usarin käyttöehdoista:
"Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten. Lisäksi Asiakas sitoutuu siihen, että hänen oikea nimensä ja asuinkuntansa voidaan julkaista blogin tai muun kirjoituksen yhteydessä. Uusi Suomi suosittelee Blogipalvelun kirjoittajille oman valokuvan käyttöä tekstien yhteydessä."

http://www.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Kalle Pahajoki

Kyllä kaikki osapuolet ovat saaneet kovettaa nahkansa kiusantekijöitä vastaan. Ilmapiiri on koventunut, kuten sanotaan. Jollei toisin osoiteta, niin nuo jutut ovat juuri sen tasoista kiusantekoa, että asialla lienevät (henkiset) pikkupojat.

Kyllähän sinä tolkun miehenä varmaan ymmärrät eron näiden kahden välillä, vaikka sitä et nyt halua nähdä:

1) Ajattelematon teini piirtää hitler-viikset vaalimainokseen
2) Poliittisesti aktiiviset nuoret käyvät järjestelmällisesti potkimassa tietyn puolueen vaalimainokset

Itsekin huomasin töhryjä tänä aamuna, ja laskisin ne pääasiassa luokkaan 1. En tosin tarkemmin perehtynyt siihen, mitä sivuille oli spammattu.

Jos joku on tehnyt palvelunesto-hyökkäyksen, se menee ilman muuta luokkaan 2 ja poliisiasia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Olen sitä yrittänyt sanoa, että törky oli paljon hitlerviiksiä ikävämpää ja paikoin tyyliltään vähemmän teinimäistä.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Mervi Luhtanen

Ei kaikkia törkeyksiä sovi tietenkään toistella sellaisenaan. Silloinhan syyllistyisi samaan.

Jyri Terttu

Myönnän kyllä syyllistyväni vähättelyyn kun käsitän nämä hyökkäykset Haaviston sivuja kohtaan lähinnä alaikäisten tai vähämielisten tekosiksi. En niitä silti pidä hyväksyttävinä. Mutta kuten jo kirjoitin "nettimuiluttajat" ovat hyökänneet aiemminkin. Onko sitten eria asia häiriköidä äärioikeistolaisten tai vihreiden sivuja, siitä voi olla monta mieltä.

Jouni Haimi

Suosittelee ei määrää markku ot mutta laitas tekniikan pojat töihin koska olen yrittänyt laittaa kolme kertaa kuvan ja ei ole onnistunut Miksi?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Markku, pitäkää sitten kunnolla kiinni noista omista säännöistänne. Täällä hyörii paitsi suoraan nimimerkillä varustettuja "no name"-tapauksia. Ja saamme sitten lukea näiden kirjoittajien kommentteja kuin sellaisiakin, joka on "muka" kirjautunut omalla nimellään.....

Tuo on väärin omilla kasvoillaan, nimellään ja vielä nettihenkkarilla varustettuja kohtaan.

Älkää päästäkö nimimerkkianomuksia liian herkästi läpi. Kun on olemassa Usarin taholta tuollaiset toimintaohjeet, joita kuitenkin noudatetaan aika pitkälti niin siitä huolimatta suuri osa on ikävä kyllä "vapaamatkustajia" tässä asiassa.

terveisin, Eeva

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Eeva, nimimerkkihakemuksia tulee hyvin harvoin ja niitä hyväksytään vielä harvemmin. Tekaistuja nimiä varmasti on, mutta puutumme asiaan aina havaittuamme sellaisen.

Jukka Johansson

Markku Huusko

Annoit Eno le Nuijalle oikeuden käyttää nimimierkkiä ja sitten kuitenkin bannasit hänet siksi, että hän käytti nimimerkkiä. Missä sinun logiikkasi?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kiitos Markku vastauksestasi.

terveisin, Eeva

Jukka Johansson

Eeva Vasenius

Mitä se sinulle kuuluu minkä näköinen ihminen kirjoittaa täällä. Oletko oikeinkin onnellinen, jos näet että ahaa matti möttönen, hmm tuon näköinen ja ahaa Oulusta kirjoittaa tuollaista?

Mistä minäkään tiedän vaikka nimesi olisi tekaistu ja kuvasi olisi isoäitisi albumista. Sitä paitsi tuosta kuvasta ei naamaa tunnista. Aurinkolasit päässä...

Jukka Johansson

Suositellaan oman kuvan käyttöä? Miksi? Ja miksi sinä koko ajan annat uusien nimimerkkikirjoittajien tulla foorumille? Ovatko he toimituksen omaa väkeä?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

"Eeva Vasenius

Mitä se sinulle kuuluu minkä näköinen ihminen kirjoittaa täällä. Oletko oikeinkin onnellinen, jos näet että ahaa matti möttönen, hmm tuon näköinen ja ahaa Oulusta kirjoittaa tuollaista?

Mistä minäkään tiedän vaikka nimesi olisi tekaistu ja kuvasi olisi isoäitisi albumista. Sitä paitsi tuosta kuvasta ei naamaa tunnista. Aurinkolasit päässä..."

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jukka Johansson:

No kuule, ei se mulle paskaakaan kuulu eikä kiinnostakaan, mutta kun on Uudella Suomella selvät säännöt, niin niitä pitää noudattaa. Ja mitä helvettiä sä mua kohti tässä "lauot?" En minä ole tänne mitään sääntöjä lanseerannut!

EV

¤¤¤¤¤

Harri Rautiainen

Huusko: "Luonnollisesti se tehdään ilman kasvoja :-( Tässä palvelussa muuten suositellaan oman kuvan käyttöä."

Jos kuvan käyttö on niin tärkeää, niin se tulee tehdä pakolliseksi.
Hymiön käyttö asian yhteydessä vesittää koko viestin.

Jukka Jänönen

Ilmeisesti saan koulukiusattuna ja piestynä kirjoittaa ensimmäisen sanan.

Myönnän, että kun on itse saanut pahasti päähänsä sekä fyysillisesti että henkisesti - siinä nousee vitutus.

Okei, olen sun ikäisesi ja musta on tullut vanhempi, niin mä en mitään kostoa ajattele. Arvostan vaan sitä, että olen saanut elää tähän ikään.

Tässä lempirunoni:

Pisara

Alkukotiin avaraan
kaikki kerran kutsutaan.

Muutamille juottavat
nyt jo valtajumalat

pienen kastepisaran,
tuskallisen, ihanan,

johon hiljaa liukenet
– tahtonetpa taikka et –

jonka kylkiin kuvastuu
taivas, maa ja kaikki muu.

Pieneen, pieneen pisaraan
maailmat saa mahtumaan.

Aaro Hellaakoski

Kalle Pahajoki

Haaviston kannattajille sanon, että pää pystyyn ja lisää pökköä kampanjaan. Samanlaista kohtelua sai mm. perussuomalaisten puoluetoimiston ikkuna ennen eduskuntavaaleja. Myös vaalimainosten tuhotyöt ovat lähestulkoon kaikkien puolueiden kiusana.

Tälläinen hölmöily tai suoranainen ulkoparlamentaarinen vaikutuspyrkimys ei kykene vaikuttamaan demokraattiseen prosessiin, jos emme anna sene sitä tehdä. Jos joku postaa testo-mänin seikkailut avoimen lomakkeen kautta, on kyseessä hölmöily; palvelunestohyökkäys menee jo jälkimmäiseen lokeroon

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ei tainnut Huusko protestoida noita perussuomalaisia vastaan tehntyjä iskuja tuolloin.

Timo Härtsi

Olen seurannut Yhdysvaltojen politiikkaa jonkun aikaa ja siellä meno on välillä kuin villissä lännessä. Poliittiset radio ja televisio-ohjelmat suoltavat vihapuhetta ja valheita päivästä toiseen yllyttämällä jopa väkivaltaan, ehdokkaiden nettisivuilla piirrellään tähtäinten kuvia vastustajien valokuviin.

Yhdysvalloissa herättiin kun yhtä ehdokasta ammuttiin päähän hänen ollessa pitämässä puhetta, hän selvisi hengissä.

turunen (nimimerkki)

Höpö höpö. Mikään ei ole_täällä_muuttunut. Onneksi. Sananvapaus on USAssa yhä voimassa, toisin kuin Suomessa.

Timo Härtsi

Tarkoitan sitä, että tragedia sai poliittisen uhrin nimeltä Sarah Palin ja sananvapauden nimissä eivät ihmiset Yhdysvalloissakaan hyväksy ihan mitä tahansa.

Eli ei Yhdysvalloissa poliitikot ole niin tyhmiä, että tekisivät poliittisen itsemurhan kattoipa sananvapaus mitä hyvänsä, joten siinä mielessä tuosta tragediasta varmasti opittiin ja jotain muuttui.

turunen (nimimerkki)

Totta. Mutta eihän oikea sananvapaus suinkaan tarkoita sitä, että kaikki vapaasti sanottu pitäisi sisällön puolesta olla "hyväksyttyä".

Jukka Johansson

Nettimuiluttajista kuulin juuri tänään aika huolestuttavan jutun.

Kaverini itä-Suomesta soitti ja kertoi, että hänelle oli sähköpostiin tullut omituisia viestejä. Jotain latausjuttuja, joita hän ei uskaltanut avata. Ensin muutama päivä sitten oli tullut omituisia viestejä ja nyt viimeisenä oli ykskaks ilmestynyt ihan kokonainen kansio otsikolla joka viittasi hänen entiseen ammattiinsa.

Hän oli jo aiemmin saanut eräällä keskustelupalstalla tappouhkauksia ja nyt joku hakkeri oli saanut selville hänen sähköpostiosoitteensa. Hän teki hakkeroinnista poliisille ilmoituksen, mutta sieltä todettiin vaan, että eivät he lähde näin vähäpätöistä asiaa tutkimaan.

Minä kun en mitään näistä tietsikoista ymmärrä, niin voisitko Huusko kertoa mitä tuossa tilanteessa pitäisi tehdä? Läjäyttää moskalla tietsikka paskaksi ja hankkia uusi, vai mitä?

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Eivät nuo "muiluttajat" saavuta päämääräänsä moisella, mikäli on tarkoitus vaikuttaa Haaviston suosioon alentavasti. Päinvastoin; sympatiapisteitä sataa.

Haaviston pitäisi olla tyytyväinen iskuun...ja todennäköisesti onkin.

Jouni Haimi

Huuskolata voi kysyä mitä hyötyä on paisutella tuota asiaa suuremmaksi kuin se on.

Jukka Jänönen

No en tiedä muuta kuin sen, että en edes tajua mikä mikä on palveluksenedustushyökkäys.

http://www.youtube.com/watch?v=NrITE2kBZVI

Jouni Haimi

Luodaa keinotekoisia sivuston latauspyyntöjä niin paljon ettöä sivu kaatuu siihen ruuhkaan.

Aleksi Laine

Jos haluaa poliiseille resursseja nettirikosten tutkimiseen tai peräti lainmuutoksia, kannattaa sabotoida presidenttiehdokkaiden sivustoja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomi on koulu- ja työpaikkakiusaajien luvattu maa.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Niin on! Jälkimmäiseen ryöpytykseen olen itse joutunut useamman kerran. Se on vakava asia, joka voi aiheuttaa asianomaisille vaikka mitä harmia.

terv. Eeva

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Kato Huusko moro! Taitaa olla eka päiväs internetissä? Me vuosia täälä pyörineet kutsumme tuota trollaukseksi, koitappa totutella siihen, sitä tapahtuu jos kohteen sivusto sen teknisesti sallii.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kommenttisi tukee ajatusta, että kaikkialle verkossa pitää kirjautua ja/tai pitää olla ennakkomoderointi.

Onko törkyilijä syytön, jos hän törkyilee heti, kun joku sivusto päästää törkyä ennakkoon tsekkaamatta läpi?

Jukka Johansson

Törkyily.

Miksi sinä sanot sitä, että joku päätoimittaja nostaa esiin erään presidenttiehdokkaan puolison hyvin alhaisen promillemäärän autoa ajaessa toisessa maassa ja sen, että presidenttiehdokkaan puoliso oli tappelussa jossain ravintolassa? Ja kuitenkaan tämä päätoimittaja ei selventänyt mistä siinä tappelussa oli kyse, eikä myöskään sitä, että presidenttiehdokkaan puolison promillemäärä ei Suomessa ollut rikos.

Rauni Viren

Ei ole törkyilijä syytön, mutta aivan kuin olisit käsittänyt ihmisen perusluonteen väärin. Ihmiset raapustavat vessojen seiniin, mitä enemmän kävijöitä, sitä innokkaammin.

Sama tapahtuu Internetissä. Vasemmisto (vihreät ja vaikkapa P. Arhinmäki) pitävät tämäntyyppistä 'kannanottamista' ja 'seinien koristelua' julkisessa tilassa hyvänä. PS noin arvatenkin antaa enemmän arvoa lain noudattamiselle ja sanktioinnille.

Olet oikeassa siinä, että vessojen seinissä on oltava moderointi. Pienissä yhteisöissä voidaan selvitä ilman, mutta esim kouluissa siivoaminen on jatkuvaa.

Kalle Lehtonen

Jätät fillarisi kaupungin keskustaan ulkosalle viikonlopuksi lukitsematta. Se varastetaan. Kuka on syytön ja kuka vastuussa?

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Miksi se sitä tukisi? Ei Muutoksenkaan keskustelupalstalla ole ennakkomoderointia, sinne voi kirjoittaa kirjautumatta eikä siellä ole trolleja. Jos niitä tulee, niin trollaavien käyttäjien IP:t bannataan.

Miksi näille lautajonnejen raideille pitäisi antaa yhtään tämän enempää huomiota?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Viime aikojen poliittisessa liikehdinnässä on piirteitä, jotka ovat omiaan synnnyttämään sylttytehtaita. Myös vähättely ja se ketkä vähättelevät kertoo karua kieltään.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kyse on ikävästä ilmiöstä joka luultavasti vain lisääntyy. En kuitenkaan usko, että aidosti poliittiset tahot ovat tämän takana, vaan lähinnä yksi tai muutama henkisesti häiriintynyt henkilö.

Jostain syystä aina löytyy yksilöitä jotka tuntevat olevansa rohkeita tai omaavansa jonkinasteista valtaa kun he kiusaavat sivullisia. Ikävä vain näille "sankareille" ettei kukaan aikuiseksi kasvanut kunnioita tai arvosta heitä, arvostusta he saavat vain vastaavilta henkisesti teini-ikäisten häiriköiden tasolla olevilta.

Ehkä pitäisi kuitenkin kysyä, että vähennetäänkö tällaista poliisin avulla vai pitäisikö entistä enemmän panostaa nuorten jaksamiseen ja mielenterveyspalveluihin, ettei tämänkaltaisia kasvuhäiriöitä pääsisi samassa mitassa syntymään?

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Eikä koko juttu ole Huuskon itkun arvoinen; verkkohyökkäys oli ainoastaan ruma eikä mitään muuta.

Rumaksi se myös US:n etusivun otsikossa mainitaan. Kerrankin osuva otsikko. Ja olihan isku ääliömäinenkin, mutta outoa, että vastaava päätoimittaja siitä noin suuttuu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei ole ensimmäinen kerta, kun nettimänteistä kirjoitan. Eikä kai viimeinenkään.

Nyt käytin ensimmäistä kertaa sanaa nettimuiluttaja ja sekös tunteita herätti.

Jukka Johansson

Kirjoitat tänne aika usein tunteitasi, et kuitenkaan kerro miksi bannailet ihmisiä. Jatkuvasti tulee uusia nimimerkkikirjoittajia, mutta bannailet hyvin ahkerasti omalla nimellään kirjoittajia. Syytä et ole kertout. Olisiko syytä laittaa uusiksi Uuden Suomen mainos vapaasta mielipiteenvaihdosta.

Jukka Johansson

Markku Huusko

"Ei ole ensimmäinen kerta, kun nettimänteistä kirjoitan."

- Mänteistä? Tarkoitatko niitä, jotka ovat eri mieltä kanssasi?

Jukka Johansson

Markku Huusko

Olen monestakin syystä arvostanut toimittajia. On monia kolumnisteja, joita olen arvostanut ja monia toimittajiakin, vaikka en olekaan ollut samaa mieltä asioista. Mutta he ovat kuitenkin kirjoittaneet asiallisesti, vaikkakin usein kärjekkäästi ja tietysti myös satiiri on on ollut kuvioissa mukana.

Sinun tyylisi on kuitenkin vaan niin todella alle arvostelun, että en ole tuollaista koskaan ennen huomannut. Ehkä en ole tarpeeksi lukenut, ehkä en vaan ole huomannut, mutta tyylisi haukkua kirjoittajia on jotain täysin käsittämätöntä.

Kuka on nettimäntti? Olsisiko sinulla peiliin katsomisen paikka?

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Juuri tästä on kyse. Huudetaanko Mannerheim diktaattoriksi?

Rauni Viren

Olisiko sitten kuitenkin trolli? Hyvin toimii ainakin.

Matti Vuorio

Salliiko Pohjois-Korea MAAHANMUUTTAJIA !?

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

vähän hyvän maun rajoilla se huumori siellä oli, mutta suurimmaksi osaksi huvituin. Pahempaakin on netissä nähty. Ja joo, symppaan Haavistoa ja saatan jopa äänestestääkin, kun ei tuossa kisassa mitään hyviä vaihtoehtoja ole.

Marko Suutari

Vaalien alla kiusattu saa lisä pisteitä, siinäkö tässä on nyt kyse?

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Marko, saat olla oikeassa? Joku voisi kysyä Billnäsin Kotkanpesästä?

Dari-anne Suomalainen

Jos vanhemmalla herrasmiehellä on hänelle pojaksi sopiva poikaystävä, joka haastattelussa vaikuttaa enemmänkin nöyrältä palvelijalta, kuin tasavertaiselta kumppanilta, niin joku siinä särähtää.
Ei ole vielä tottumusta vaimon-roolia kantaviin miehiin. Se on outo ilmiö ja naisetkin alkavat olla jo tasaisemmassa arvossa.

Kaikkea ei tietenkään tarvitsisi sanoa ääneen. Tuli sanottua.

--------

Lukekaa Siikalan kirjoitus Niinistöstä, presidenttiehdokkaasta, sieltä löytyy:

-diktaattori, ei ainesta presidentiksi, pieni mies suuret luulot, hänessä on jotain häikkää, nälvijä, itsekäs, itserakas, ei kypsä presidentiksi, asettuu muiden yläpuolelle, Niinistö on kokoomuksen Halla-aho. vaalikiimassa harkinta mennyt..

Mihin luokkaan tämä asettuu, jos ehdokkailla on koskemattomuus suoja ?

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

*Mihin luokkaan tämä asettuu, jos ehdokkailla on koskemattomuus suoja ? *

Luokkaan, päätoimittaja Huuskon käsitys laadusta, Pekka Siikala!

Henri Kangas

Luokkaan: Huusko seuraa Herlinin käskyjä ja Siikala on Herlinin suvun entinen pehtori.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Henri Kangas sai kymmeneen sanaan kaksi pahaa asiavirhettä. Yksikään Herlin ei määräile Huuskoa eikä Pekka Siikala ole yhdenkään Herlinin entinen pehtoori.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Dari-anne Suomalainen!

Tämä oli sinulta hyvä kannanotto. Lisää tällaisia.
Suosittelen!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Hienoa Dari-anne, hyvä kommentti!

Minähän kirjoitin tuohon vastineen....en ole vielä käynyt katsomassa, kuinka Pekka Siikala on asiaan suhtautunut....

terv. Eeva

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kyllä se joskus mietityttää mitä nautintoa netin kimpussa sitkeästi viihtyvät kiusantekijät häiriköinneistään saavat. Virusten tehtailu, hakkerointi ja häiriköinti -- internet on kuin luotu tuholaisten temmellyskentäksi. Houkuttelee kuin syömään pyytäisi.

Sitä kysyy vain että miksi? Liekö jokin primitiiviven tarve merkitä reviirejä? Kiusaamisesta voi varmaan puhua? Jokin puumerkki täytyy erilaisten eskojen maailmankirjoihin saada?

Voisikohan vastausta etsiä lähempää -- omien korvien välistä? Miksi tämänkin palstan "kehittämisessä" kehitetään lähinnä erilaisia merkkausnäppylöitä, joita klikkaamalla voi antaa pisteitä, sydämiä tai suosituksia? Siis de facto merkata reviirejä, omia kavereita -- tai sivuuttaa johdonmukaisesti, siis kiusata?

Tämä merkkailutoimintojen paljous nostaa ne itsetarkoitukseksi, ja paradoksaalisesti sisällöt taitavat hävitä taistelun. "Keskustelu" muuttuu yhä enemmän pelkäksi reagoinniksi "annettuun" mustetahraan. Kilparatoja kalkitaan valmiiksi -- kuka saa eniten klikkauksia, kenen klikkaus merkkaa sisältöä eniten.

Miettikääpä asiaa. Onko kyseessä jotenkin sama asia? Olenko ainoa joka näkee jossain taustalla jonkin yhteisen pohjavirran?

Henri Kangas

Niin, eikös poliisin pitäisi nyt käynnistää tutkimus Haavistosta? Ylläpitäjähän on vastuussa verkkosivuilla olevasta tekstistä.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Joku saisi käydä potkaisemassa Markku Huuskoa kunnolla perseeseen. Luupää ansaitsi sen potkun.

Pekka Haaviston kampanjan häiritseminen yksiselitteidesti on tuomittavaa. Sellaista ei pitäisi tapahtua. Poliisitutkinta on aivan oikein. Mutta mutta kun päätoimittaja Markku Huusko vertaa lopultakin pientä verkkohäirintää 1930-luvun fyysisiin muilutuksiin, niin jossain hänen korvien välissä taitaa siristä pahasti.

Samaan aikaan päätoimittaja Markku Huusko hiljenee Suomessa viimeisen parin vuoden aikana mielipiteiden vuoksi annetuista tuomioista. Olivat nämä mielipiteet sitten kuinka perseestä tahansa. Vanhan kunnon 1920- ja 1930-luvun oppien mukaisesti väärin ajattelevat on laitettu oikeuteen ja tuomiolle. Syy saattaa olla oikeuslaitoksen tulkintojen lisäksi epämääräisessä lainsäädännössämmekin, joka tiettyjen "rikosten" suhteen sallii mielivallan. Huusko hiljenee siitä, kuinka oikeuslaitostamme käytetään politiikan jatkeena. Tapauksia on jo useita. Poliittisista mielipidevainoista Suomessa tulisi olla huolissaan, ei pienimuotoisesta verkkohäiriöstä.

Potku perseeseen näille idiooteille ihku-toimittajille. Eivät typerykset ymmärrä, kuinka toiminnallaan hiljakseen ovat kärjistämässä tilannetta: Radikalisoituminen jatkuu entisestään.

Tuula Saskia

JS,

en voi ymmärtää kielenkäyttöäsi.
Se on yksiselitteisesti alatyylinen.

Jos paheksut päätoimittaja Huuskon vaitioloa joistakin " mielipidevainoista Suomessa, nimeä ne, mutta asialliseen tapaan.

Arvostan Huuskon nettihäirintään kohdistuvaa kritiikkiä. Nettisolvaus on halveksuttavaa aina, mutta erityisesti presidenttiehdokkaiden kohdalla.

Ihmettelen mahdottomasti Suurosen lausumaa: en muista lukeneeni häneltä mitään näin mautonta ja typerää koskaan aiemmin.

Pertti Metsä

Hyvä Tuula Saskia. Janne Suuronen päästelee kuin ammattikoululainen joka on löynyt itseään vasaralla sormeen. Ärräpään kun päästää, lähtee kipu sielusta joka loukkaantui kun oli kömpelö. Kaikki eivät osaa olla yhtä kaunopuheisia ja herkän hienostuneita arvon Ruova Saskia.

Ei haukku haavaa tee, eikä röllipeikko taloa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko Suuronen seuraava sananvapauden marttyyri? Ehkä kilpaileva Uusi Persu avataan kohta : D

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

"
Jos paheksut päätoimittaja Huuskon vaitioloa joistakin " mielipidevainoista Suomessa, nimeä ne, mutta asialliseen tapaan.
"
Kyllä sinä tiedät. Halla-aho, Hirvisaari ja Wonterghem.

Tuomion tuoneet kirjoitukset saattoivat olla mauttomia, mutta niissä ei suoraan yllytetty ketään fyysiseen väkivaltaan, sortoon tai oikeastaan millään muullakaan tavoin yksittäistä ihmistä tai edes ryhmää vastaan.

Lisäksi Halla-ahon tapauksessa tuomion toi yksi kontekstistään irtirepäisty lause. Ja kun koko teksti käsitteli uskonnon piirteitä.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Pertti Metsä: Haukku ei haavaa tee, mutta on tuonut kolmelle ihmiselle sakot !!!! Haukun kohde näissä tapauksissa edes ole ollut yksittäisiä ihmisiä, vaan epämääräisesti määriteltäviä ryhmiä.

Suomessa on mielipidevainoa. Epämääräiset lait + joiltain osin "demlan" miehittämä oikeuslaitos.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

:-) tuolle Huusko-osuudelle

:-( tuolle radikalisoitumisuholle

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Niin. Kannattaisi miettiä, kuinka sinä vastuullisena päätoimittajana omalta osaltasi voisit lieventää tarvetta ihmisten radikalisoitumiseen.

Jukka Johansson

Janne Suuronen. En oikein tiedä mitä muuta tuohon sanoisin, kuin että helvetin hyvä kirjoitus.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Eipä tämä Janne Suurosen alatyylinen purkaus olisi edes hymiöitä ansainnut, mutta kun monet muutkin ovat halveksuntansa ilmaisseet, niin pistän itseni myös jonoon.

Janne Suuronen onkin jo radikalisoinut itsensä kaikkien Suomen demokraattisten puolueiden ulkopuolelle.

Markku Toivonen

Ikävää, vihamielistä kielenkäyttöä parahin Janne. Olen lukenut joitakin hengentuotteitasi mm. homoista ja ne ovat saaneet harkitsemaan radikalisoitumista vähemmistön puolesta. US:n blogistit ovat koetelleet sananvapauden rajoja itsetarkoituksellisesti kilpaillen siitä, kuka saa julkaistuksi pahinta törkyä. Trollausta, ajeeraamista tai katkeruutta - samapa tuo. Onneksi US hoitaa velvollisuutensa.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Presidentinvaaleissa on ennenkin harjoitettu likaista peliä. Muistan kun edellisten pressanvaalien alla Halosesta kierrätettiin väitettä, että hän olisi vaatinut vappupuheessaan liittymistä Neuvostoliittoon. Heti kun Haavisto lähti ehdokkaaksi arvasin, että pelin kiristyessä häntä kohtaan aloitetaan lokakampanja, jossa nimenomaan pelataan törkeyksillä ja homottelulla.

Yksikään kampanjatoimisto ei tietenkään tällaista harjoita, mutta en usko kyseessä olevan aivan itsenäisiä yksittäisiä sekopäitäkään. Kyllä tämä likainen peli on aivan organisoitua, mutta on vaikea suoraan sanoa ketä siinä on taustalla.

Ketjussa näyttävät äärioikeistolaiset käyvän aika kierroksilla. Nämä "sananvapausmarttyyrit" ovat siitä outoa porukkaa, että heidän sananvapautensa (ja absoluuttinen sellainen) koskee ainoastaan heitä. Pilakuvistakin loukkaannutaan kuin äärimuslimit konsanaan.

mikael torppa

Onkohan Timo Soinilla tällaista samanlaista vetoomuslistaa netissä johon kuka vain pääsee kirjoittamaan minkä nimen tahansa? Varmasti tulisi myös hänen listaan allekirjoituksia joiden todenperäisyyttä voipi epäillä.

Mielenkiintoista olisi katsoa asettuisiko Huusko puollustamaan Soinia nettimuiluttajilta blogillaan..

Erkki Puikkonen

Markku Huusko, älä viitsi esiintyä jonkinlaisena demokratian ja sananvapauden puolustajana. Sinulla yksinkertaisesti ei ole siihen mitään kanttia omien väkivaltaisten sensuuritemppuilujesi jälkeen. Olkoonkin, että olet ne joutunut tekemään omistajapomon käskystä.

Tässä yhteydessä et voi vedota: "Seurasin vain käskyjä."

Olet syytä ilmoittamatta estänyt monia luettuja kirjoittajia kirjoittamasta USB-blogiin ja ennen kaikkea roviolle heittänyt heidän vanhatkin kirjoituksensa. Sinulla ei edes riitä muna vastata tässä säikeessä kirjoittaneiden Jouni Suonsivun ja Mervi Luhtasen kirjoituksiin.

Samapa tuo, olet jo selkärankasi näyttänyt.

Jukka Johansson

Täytyykin laittaa nimesi ylös. Oletko seuraava joka mäelle lentää...

Jukka Korhonen

"Vaikka tapaus ei koske suoranaisesti Uutta Suomea..."

Mutta alla oleva koskee.

Ossi Mäntylahti julkaisi täällä muutama viikko sitten rikoksella netistä hankittua aineistoa.
http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/872...

Kyseessä oli varastetut ja sen jälkeen vuodetut patriootti.comin jäsenhakemukset. Materiaalista löytyy hakijoiden tekstejä ja nimimerkkejä. Mäntylahti jopa kuvaili paria hakijaa niin yksityiskohtaisesti, että heidät oli helppo tunnistaa.

Kyselin silloin sinulta, että onko tämä US:n linjan mukaista.
http://jukkakorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8731...

Kukaan US:sta ei kommentoinut asiaa, eikä Mäntylahden kirjoitusta eikä Mäntylahtea poistettu.

Jukka Johansson

Tulipa mieleen tuosta suosittele-systeemistä, että nyt toimitus tarkkailee entistä tiiviimmin sitä ketkä ovat samanmielisiä ja ai kauheaa sentään, vaarallisia. Onhan heillä ennenkin ollut keinot tietää kuka on kellekin peukkuja antanut, mutta tämä on jo suorastaan huvittavaa.

Tuula Saskia

Otaksun, että minä olen J. Suuroselle anteeksipyynnön velkaa.

En tiennyt, että US ei anna kirjoitustilaa hänen mainitsemilleen perussuomalaisille parlamentaarikoille.

Syytä en tiedä enkä osaa olettaa.

Mutta eduskunnan jäsenien äänen tulee kuulua.

Minun on vaikea uskoa tätä.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Äh, en kyllä tuollaista väittänyt. Eiköhän mainituilla nimillä ole tänne kirjoitusoikeus. Kritiikkini kohde oli mukaeliitin asenne Suomen sananvapauden tilaan, josta alan olemaan aidosti huolissani.

Huusko itkee isoon ääneen oikeastaan aika tavanomaisen verkkohäirinnän perään, kun toiset saavat väljän lainsäädännön mahdollistamana poliittisten mielipiteidensä vuoksi tuomiostuimissa tuomioita.

Kumpikohan näistä on lähempänä sitä Huuskon viittaamaa 1930-lukua ?

Tuula Saskia

Et ehkä väittänyt, mutta sain sen käsityksen ja mahdollisesti joku toinenkin.

Älä, hyvä mies, uhoa liikaa.

Asiallinen viesti saa yleensä kuulijan, usein vastineenkin.

Markku Toivonen

Kyseiset tuomiot vaikuttavat suorastaan poliittisia tarkoitusperiä varten haetuilta.

Aleksi Laine

Hakkeroinin yms. ja netin suhde on vähän sama kuin vaikkapa ihmiskunnan ja tautien. Taudit ovat ikäviä mutta niiden kanssa on parempi oppia elämään, koska vaihtoehto on vielä ikävämpi, nimittäin se, että ihmiskunta kuolee tauteihin.

On erikoista, että niin harva tuntuu tätä ymmärtävän vaikka asiasta on keskusteltu vuosikymmeniä ja netti sentään on tärkeintä, mitä ihmiskunta on keksinyt aikoihin.

tapio oksanen

Mielenkiintoista tässä ketjussa on se, että jotkut kommentoijat "tietävät", että törkykirjoittajat ovat lippahattuisia kakaroita. Melkeinpä rivien välistä voisi lukea jopa jonkinlaista puolustelua.

Pertti Metsä

No ainahan se on jonnen vika? Eihän nyt kenellekkään tullut mieleen, että se olikin mies laavusta nokipannukaffekuppi edessään.

mikael torppa

Onkohan Haavisto tietoinen Marshall K. Kirkin ja Erastes Pillin kirjoittamasta artikkelistä nimeltään "The Overhauling of Straight America". Joka oli marraskuussa 1987 Guide lehdessä. Tämän artikkelin sanotaan olevan homoseksuaalisen liikkeen "raamattu".

Seuraavassa linkissä kerrotaan kyseisestä artikkelistä.

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Homoseksuaalisuu...

Haavistohan on nyt nettimuiluttajien uhri. Toisinajattelijoiden pilkan kohde ja uhri sitähän media nyt tuo suuresti esille. Jos julkaistaan lista mihin kuka tahansa voi kirjoittaa minkä tahansa nimen niin mielestäni tämä kohu on nyt siihen nähden turhan suuri sillä sehän on selvä että pilaulu viestejäkin ilmenee.

Asian tuomaa julkisuutta ja uhrin asemaa voi tietenkin käyttää todella hyvin hyväkseensä jos sen ymmärtää ja siitä opettaa "The Overhauling of Straight America" artikkeli jota pidetään homoseksuaalisen liikkeen "raamattuna".

Ps, tästä tulikin mieleen onko jollain tietoa miten vihreiden rikosilmoitus vaalitekstiviesti kohusta Sinnenmäen numerosta on edennyt? Tämä Sinnenmäen vaalitekstiviesti uhriksi joutuminen persun taholta oli vaalipäivän ykkös uutisena koko äänestyspäivän mtv3 nettisivuilla. Löytyikö syyllinen? Oliko viesti perussuomalaisten lähettämä niin kuin media suuresti vaalipäivänä uutisoi?? Vai haettiinko uhrin asemalla sympatiaa ja mustamaalattiin toisinajattelijoita?

http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/70176...

Kristian Kuronen

En tiedä mistä syystä, mutta blogin luettuani tuli mieleeni Pertti Pasasen "Voi rähmä". Mielikuva eli yhtälailla kommenttiketjua lukiessani.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Markku Huuskolle vielä....

Ajattele, kun Niinistöstä tulee presidentti, niin sinun vetämäsi Uusi Suomi on julkaissut tuollaisen otsikon, joka nytkin vielä näkyy heti ekalla sivulla....;

"Niinistössä asuu pieni diktaattori."

Tämän julkaisun moderointi ei ole kunnossa. Siinä olisi paljon tehtävää. Tänne saa ihan pokkana kirjoittaa kaikenmaailman lööperiä ja herjaa muista ihmisistä, eikä kukaan puutu asiaan millään tavalla.

Sitten on joukkio näitä omalla nimellään kirjoittavia "silmätikkuja," jotka ovat vähän väliä bannissa....

Nyt asia kuntoon siellä toimituksessa. Tuntuu, että sieltä puuttuu kunnon koordinaattori, joka osaisi ottaa kaikki langat käsiinsä ja tajuaisi laajempia asiakokonaisuuksia.

terv. Eeva

Jukka Johansson

Koulukiusaaminen. Olitko sinä Huusko yksi niistä? Ainakin nykyinen toimintasi kalifina kalifin paikalla antaa aihetta olettaa, että olit jo kouluaikoinasi kiusaamassa muita.

Vai olitko se sinä, jota kiusattiin ja nyt sitten käytät päätoimittajana valtaasi kiusata muita?

Minun kouluaikanani kiusattiin kahta sisarusta. Heidät teljettiin tyttöjen vessaan, heiteltiin lumipalloilla, eikä heitä huolittu kavereiksi. Meitä oli sitten muutama, jotka autoimme ja olimme kavereita.

Tuo juttu nyt ei oikeastaan tähän liity muuten kuin siten, että voisitko sinä Huusko vähän omia motiivejasi miettiä.

Erik Nilsson

Markku Huuskolle voisin kyllä esittää kysymyksen Mikko Mäkisen blogin poismuiluttamisen syistä. MM mielestäni perusteli kaikki väitteensä, toisin kuin eräät tapiooksaset jne. Miksi MM täytyi muiluttaa?

tapio oksanen

Niilon poika

Mäkisen jutut olivat ilmeisesti tylsää luettavaa.

Harri Lehtimäki

Mutta miettikääpä tätä. Nettikiusaaja Tapio Oksanen sai vain kahden viikon bannit, mutta vuositolkulla kiusattuna täällä Uuden Suomen blogistaniassa ollut, lopulta törkyyn kyllästynyt ja sen vuoksi ärsyyntynyt ja harkitsemattomasti kirjoittanut Hemmo Koskiniemi ei ole vieläkään saanut kirjoitusoikeuksiaan takaisin! Onko Uuden Suomen linjana siis tukea nettikiusaaja Tapio Oksasen kaltaisia ja samaan hengenvetoon tuomita muualla törkeyksiään kirjoittavat? Näyttäisi ainakin ensisilmäyksellä olevan. M.O.T.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hemmo Koskiniemen kirjoitukset syksyllä 2011 olisivat ylittäneet hyväksyttävyyden rajat missä tahansa minkä hyvänsä eurooppalaisen sivistysmaan blogiyhteisössä.

tapio oksanen

Nettikiusaaja? Olen persukriitikko ja se tietenkin korpeaa herkkähipiäisiä perussuomalaisia. Kommenttisi ei muuten mitenkään liity Huuskon kirjoitukseen.

Veikkaan, että Koskiniemi bannattiin tappouhkauksen vuoksi, jota juuri käsitellään lapin piirin Perussuomalaisten toimesta. On ymmärrettävää, ettei Uusi Suomi halua olla sotkussa mukana.

Harri Lehtimäki

Kyllä Oksanen sinun kirjoituksesi täyttävät ihan puhtaasti nettikiusaajan tunnusmerkit, et siitä pääse mihinkään! Ai nyt ollaan niin persukriitikkoja, niin persukriitikkoja. Täällä peräänkuulutetaan asiallista kirjoitustyyliä ja annetaan samaanaikaan Oksasen hillua törkykirjoituksillaan. Jos tämä ei ole kaksinaismoralismia, niin mikä sitten?

Jukka Johansson

heh heh

Paljonkos sinä Oksanen maasutit Huuskoa, jotta sait oikeuden kirjoittaa noita hölmöyksiäsi? Menikö montakin samppakaljaa? Vai vaatiko peräti viskiä.

Olet yksi törkeimpiä kirjoittajia täällä, joten ei voi kuin ihmetellä, että sinä saat tänne vihaasi levittää ja moni asiasta kirjoittava on bannissa.

tapio oksanen
Kaisa Pispala

Oksanen saa loukata, vittuilla ja uhkailla suoralla väkivallalla, koska muistaa tasaisin väliajoin kumarrella Huuskon suuntaan kieli pitkällä. Sama koskee myös Siikalaa ja muita "persukriitikoita", joilla on käytännössä vapaat kädet, kunhan vaan muistavat kumartaa Huuskon, Illmanin ja islamin suuntaan.

Pertti Metsä

Näinhän se taitaa olla Kaisa Pispala. Kun suodatin prosessi on tarpeeksi jauhanut, jäljelle jää vain uskolliset kaaderit, jotka kirjoittavat isännän äänellä.

tapio oksanen

Remes

No soitin lapinpiiriin Kari Häräölle.

Käyttäjän pasanenehdolla kuva
Harri Pasanen

Aimo Remes
Minä tuossa ennen joulua kyselin kanssa varoitukseni perään. Kommentoija Aimo Remes " joku raja se pitää olla takinrepimiselläkin."

Onko nyt sattunut omaan nilkkaan, älä turhaan kysele ei muutkaan saa vastauksia. Voisikohan tuohon sanoa joku raja se pitää olla Remeksenkin takinrepimisellä.
Mistä lie sulle tullut,luultavasti yhtä tyhjästä kuin mulle tai monelle muullekkin.
Lopeta silti kysely kun et sitä muillekkaan suo.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Huuskoa ei haitannut yhtään Väyryseen kohdistunut näköissivu, joka tuli google-osumissa aikaisempana kuin hänen varsinainen kampanjasivunsa. Sinä Huusko sovellat huolestumistasi ja olet hädissäsi demokratian tilasta vain silloin kun kohteet ovat sellaisia joita itse kannatat. Jos Timo Soinin kampanjasivuille tehtäisiin vastaavia hyökkäyksiä, olisikin mielenkiintoista lukea kuinka huolissasi demokratiasta silloin olisitkaan. Nyt hätäilet Haavistosta, pääosin siksi että leikit sitoumatonta, mutta jokainen palstaa pidempään seurannut tietää sinun kannattavan Vihreitä. Miksette tee suoraan integraatiota Vihreän Langan kanssa niin ei tarvitsisi enää tätä puolueellisuuttaan yrittää joutavalla länkytyksellä peitellä?

Teppo Nygren

Täytynee muistaa että Huuskon intressien mukaista on saada aikaan runsasta keskustelua.
Varmasti Soinin sivuille ilmestyy sopimattomuuksia, mutta intresseissä ei ole pitää sopimattomuuksia näkyvillä sekuntia kauempaa.
Olisiko Väyrysen näköissivu saanut aikaan runsasta keskustelua?
En usko että juuri mikään julkinen adressi tai kannatussivu, joka liittyy johonkin poliittista julkisuutta saaneeseen henkilöön säästyisi "paskahuusifreskoilta".

Antti Harju

Itselläni käväisi mielessä, että jos Soinin kampanjasivulle ilmestyisi näitä Aku Ankka -"kannattajia", niin uutinen otsikoitaisiin tyyliin: "Timo Soinin kampanjasivuilla paljon tekaistuja kannattajia!". Haastatteilja tivaisi uutisessa Soinilta, että kuinka hän aikoo varmistaa, että kannattajat ovat varmasti aitoja.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Huusko

Erinomainen 1930-luvun muilutustarina ja sen perusteet löytyvät kirjasta Timo J. Tuikka, Kekkosen takapiru.

Tuikka, joka on väitellyt Kekkosesta 2006 - Jyväskylän yliopisto - kertoo Kaarlo Hillilästä ja Kekkosesta (ja koko Hammastunturin paliskunnasta) tarinan, joka kannattaisi jokaisen Suomessa politiikan tantereilla touhuavan lukea.

Ei maailma, saati ihminen, ole 1918/1919/1921/2011 vuosiluvuilla kait miksikään muuttunut?

Ilkka Partasen "näkökyvyttömyyttä" ihmettelen suuresti, koska olen aiemmin tottunut siihen, että hänellä asioihin on usein vertailtavissa olevia ja samankaltaisiin argumentteihin perustuvia tulokulmia.

Anis Harran

Huusko: "Homma muistuttaa välillä 1930-luvun mustinta muilutusaikaa."

Näin on, Homma todella muistuttaa välillä sitä.

quod erat

Enpä tiedä, kannattaako moisesta pillastua.

Ennen vanhaan pikkupojilla oli tapana piirrellä viiksiä vaalimainoksiin. Taitaa olla vieläkin.

Palvelunestohyökkäys puolestaan on vakavampaa, mutta sekin suunnilleen rinnastettavissa kokonaisten vaalimainosrivistöjen kaatamiseen, etenkin, kun kyseessä lienee ollut yksittäistapaus.

Kyllä näistä vaalimainosten töhrimisestä on vielä aika pitkä matka 1930-luvun muilutuksiin.

Janne Järvinen

Älkää nyt vain luulko, että US olisi poliittisesti neutraali lähde!

Vähän offtopiccina, se, että meillä on iPadit ja kännyt ja tietokoneet ja mikrouunit eivät merkittävästi ole lisänneet ihmisten älykkyyttä. Nettimaailma on vain helpottanut sitä, mikä on jokaisen kateellisen ja katkeran pohjoisella tundralla elävän suomalaisen elämän suola: anonyyminä huutelemista.
Internettiin kohdistuva "terrorismi" tai "muilutus" tai "fasismi" eivät ole mitään hyökkäyksiä elämäntapaamme tai (kättä lippaan) Suomen Tasavallan instituutioita kohtaan. Palvelunestoa vain pahempi asia saattaa olla lentokoneella rakennusten töniminen, mutta tästä saadaan "terrorismia" kun sitä nimitetään hyökkäykseksi.
Mahtaako vastaava päätoimittaja tietää, että vastaavan päätoimituksen vastaavat palomuurit ja vastaavat atk-laitteiston ohjelmat tekevät näitä palvelunestoja varmaan tälläkin hetkellä.
Internet on kuin markkinatalous. Kun testataan keskuspankkia, tehdään spekulatiivinen"hyökkäys". Eräs ekonomi muistaakseni Bloomergin haastattelussa sanoi, että se ei ole keinottelijoiden yritys vallata maailma ja orjuuttaa meidät kaikki. Se on vain markkinoiden luonnollinen reaktio, kun näyttää siltä, että joku valehtelee. Yleisradion kotimaisin voimin tuotetussa keskusteluohjelmassa puolestaan sananvapauden puolestapuhuja sanoi (omana) mielipiteenään, että internet on viimeinen viidakko ja sellaisena se tulisi säilyttää.
Internetissä on suunnatonta törkyä (kovan pornon eri muodot, Breivikin manifesti), suunnatonta kukkahattuilua (tämä kirjoitus, varo sitä, varo tätä) ja suunnattomasti viisautta, jota ilman kaikki me menettäisimme jotain (wiki, google, tekniikkablogit).
Internettiä ei varsinaisesti hallitse kukaan ja siksi se on kaikkien meidän näköinen, juuri niinkuin pitääkin olla. Se on todellista suvaitsevaisuutta. Suvaitsevuutta ylitsevuotava presidenttiehdokas ei suvaitsekaan omien arvojensa kustannuksella irvailua! Vihatako suvaitsevaisuutta vai suvaitsevaisuuden vihaajia!?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Osallistuin laatutalon tuottamaan kyber-sotaharjoitukseen (yhteensä 10 vuoden aikana, viimeksi pari kk sitten pitkän siivun).

Sen perusteella, mitä opin, tervehdin Järvisen kirjoitusta soveltuvin osin myönteisesti.
Webmasterini ovat samaa sanoneet usean vuoden ajan.

Kynismistä ei tässä iässä (65v) pidä enää monikaan paitsi omissa ulostuloissaan.

Siltä osin Järvinen on "aikansa vanki".

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kurssi xxx (Hyppönen, M. ja Huhtinen A-M)
Kyborg: nano/bio/geeni/ict

David vastaan Goljat (asymmetria), mutta ei angry birds?

http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002293.html

Tapio Niemi

Huuskolta tulee näitä poliittisia ulostuloja näköjään harvasen viikko, sitä ne pressan/kunnallisvaalit teettää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Monissa kommenteissa ei oikein ymmärretä, mitä vapaa tiedonvälitys on. Kauhistellaan ja itketään, ettei sejase kansanedustaja tai muu tekijämies saa kirjoittaa tänne. Kekkosen opetuslapsien on näköjään vaikea ymmärtää, että vapaassa maailmassa lehti voi päättää näistä asioista ihan itse. Ei mikään persupuolue tai jurristen huutoäänestys.

Kysymys meneekin näin päin: joku rasisti saa kymmenen tuhatta rasistia mukaansa ja voittaa palkinnoksi suuren palkan eduskunnalta. Miksi hänen pitäisi saada kirjoittaa Uuteen Suomeen sillä tai millään muullakaan perusteella?

Harri Lehtimäki

Schnellmann ei tunnu itse nyt tajuavan sitä, että emme tosiaan elä enään Kekkosen aikaa, jolloin mielipidekirjoituksen tien katkaisi usein suomettunut päätoimittaja ja eri mieltä saivat olla vain ne, jotka olivat virallisen tahon kanssa samaa mieltä. Toisin sanoen, eri mieltä olevia ei ollut virallisessa, valtion hyväksymässä tiedonvälityksessä. Schnellmann taitaa itse haikailla 70-80-luvuille, jolloin virallisia medioita oli vain muutama ja radiosta kuulimme vain YLE:n virallista jargonia, kuten "Näin naapurissa" ja aamuisin nuorille tarkoitettua "Anneli Korttipakkaa"! Sanon usein toistamani jälleen kerran: Myös toisinajattelijoilla on sananvapaus!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä haikailen heikkoina hetkinäni sinne, tänne ja tuonne, mutta ei se asiaa miksikään muuta.

Nyt täällä räyhää jo itse James "iso N" Hirvisaari kaikkien kuolleiden persusielujensa nimissä. Menee monelta tänään aamukahvi väärään kurkkuun, alkaa nimittäin kansanedustajan arvovalta olla tässä maassa muutenkin niukka resurssi.

Herra Huusko on töissä täällä. Teistä kenestäkään ei siihen ole. Kuinka pitkästä rautalangasta tämä pitää vääntää?

tapio oksanen

"Herra Huusko on töissä täällä. Teistä kenestäkään ei siihen ole. Kuinka pitkästä rautalangasta tämä pitää vääntää?"

Voisiko asian paremmin enää kiteyttää?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lehtimäki:......... Sanon usein toistamani jälleen kerran: Myös toisinajattelijoilla on sananvapaus!
Tämäkö huligaanien paheksunta sai sinut taas aasin selkään miekka kourassa tuulimyllyjä tappamaan?

Harri Lehtimäki

Huusko: "Verkkoon alkoi heti ilmaantua tapausta vähätteleviä kommentteja. On luultu, että joku on pahastunut vain joistain Aku Ankka -jutuista.
Vaikka tapaus ei koske suoranaisesti Uutta Suomea, olen pahoillani siitä, mitä tuhoa nuo koulukiusaajat joukkona verkossa tekevät. Homma muistuttaa välillä 1930-luvun mustinta muilutusaikaa."

Ei huligaanien paheksunta, vaan tämä Huuskon kaksinaismoralismi, paheksuu nettikiusaajia toisaalla, mutta sallii tässä foorumissa sen tapahtua.

Jyri Terttu

Onko muuten keneltäkään oikealta IT-asiantuntijalta tullut kommenttia siitä kuinka vakava tämä Haavistoa vastaan tehty nettihyökkäys on? Vaikkapa verrattuna viimeaikaisiin tietomurtoihin.

Ulrike Lilja

Ei tätä ns. hyökkäystä ole tietääkseni edes uutisoitu muualla kuin Uudessa Suomessa. Muutama hörhö kirjoitteli törkeyksiä Haaviston sivulle kun sivuston tekijät olivat siihen antaneet mahdollisuuden ja that's it. Sama olisi käynyt jokaisen ehdokkaan kohdalla jos he olisivat antaneet siihen mahdollisuuden, vihreiden epävirallisena edustajana ja kannattajana Huusko päätti vain tehdä tästä isomman numeron kun se on.

Dari-anne Suomalainen

Minulla kaatui kone ennen joulua, jouduin hankkimaan uuden, päästäkseni pankkiin.

En tullut edes ajatelleeksi, että se olisi jostain kaadettu, niin vain kävi.

Olen kirjoittanut yhden kommentin, jonnekin Haaviston kamppanja julkkis-Puhenvuoroon, enpä arvannut, että ne ovat viruslevitteisiä

Tapio Vehmaskoski

Hauskat on jutut. Ei nauramatta kaikkea voi olla lukematta. Huumorilla voisi päästä pitkälle.

US:lle suosittelen uusia sääntöjä, joita itse noudattaisin:
"Poistetaan mikäli ei tunnu sopivalta. Sallitaan, jos moderaattorilla on hauskaa."

Muilutus kuului 1930-luvulle. Sosikkirunoilijana oli Kaarlo Kramsu. Esimerkki hänen runoistaan:

..............
................
Kyll’ itki moni huokaillen,
Ett’ oikeus on pilkka;
Mut itkiessä toisien,
Niin itkenyt ei Ilkka.

Vaan koska kansa valittaa,
Hän neuvon sille antaa:
”Niin kauan huolta nähdä saa,
Kun tahtoo sitä kantaa.”

”Ken vaivojansa vaikertaa,
On vaivojensa vanki,
Ei oikeutta maassa saa
Ken itse sit’ ei hanki.”

”Siis vapauteen taistellen
Ken miehen mieltä kantaa:
Tie suorin kulkee onnehen
Lähellä kuolon rantaa!”

Ja vasamata nopsempaan,
Jonk’ ilmaan viskas jousi,
Nää sanat lensi halki maan.
Ja Suomen kansa nousi.
........
......

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo, jos "ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki", on ihan luonnollista, että näkee päävihollisinaan perustuslain ja Ståhlbergin. Ehkä myös median, joka ei suostu ymmärtämään, että 20 prosentin ääniosuudella pitäisi saada diktaattorinvaltuudet.

Tapio Vehmaskoski

Kaarlo Kramsu vaikutti 1800-luvulla:
http://fi.wikisource.org/wiki/Kaarlo_Kramsu

Lapuan liike vaikutti 1930-luvulla:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapuan_liike

Muilutus:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Muilutus

Tosikkoja on elänyt joka vuosisadalla ja tosikot tuntuvat kirjoittavan 2000-luvulla jopa netissäkin:
http://hiki.pedia.ws/wiki/Tosikko

Tapio Vehmaskoski

Ai niin Kaarlo Kramsu:

"Miks' naurat?

Niin naurat pohjasta sydämen
Sä alituisesti aivan,
Kuin lapsekkaisesti riemuiten
Juur’ kesken maallisen vaivan.

Ja ihmetellyt jo kauan oon,
Kuink’ iloitset noin sä julki,
Kun suuttua tulis sun kohtaloon,
Mi onnesta pois sun sulki.

Ja onnesta muidenko riemuinnet,
Kun huomata toki taidat,
Jos vaikka minne sä katsonet,
Tiet elon kurjat ja kaidat?

On elo tyhjä ja toivoton,
Ja turhat rientomme aivan,
Siis miksi, sortama kohtalon,
Sä naurat keskellä vaivan?

Niin mietin ennen, nyt tunnen jo:
Sä elon kurjuuden tiedät,
On itses murtanut kohtalo,
Vaan vaivas miehenä siedät.

Mut riemusta et sinä naurakaan,
Et kiitä kurjuutta, tuhkaa:
Sun naurus äänekäs onkin vaan
Niin synkkää pilkkaa ja uhkaa."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Flesh and blood is weak and frail,
Susceptible to nervous shock;
While the True Church can never fail
For it is based upon a rock.

T.S. Eliot, 1920.

Jaakko Ilkkahan vaikutti 1590-luvulla, mutta moderni idoli tietysti vaikka Jeesukseen verrattuna.

Tapio Vehmaskoski

Totta niin Ilkka vaikutti 1590 vuotta Jeesuksen syntymän jälkeen.
Me yritämme vaikuttaa 2011 Jeesuksen syntymän jälkeen kirjoittamalla vaikkapa Haavistosta taikka muodostamalla mielipiteitä "...ääliömuilutuksesta..." jne.

Meidän sanomamme katoaa, Jeesuksen ei.

Kuka meistä on moderdein?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset