*

Markku Huusko

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 3 min 26 s sitten

Orpo vastaa Harakalle veropakolaisten houkuttelusta: Suomi valmistautuu irtisanomaan Portugali-sopimuksen

19 min 18 s ago

Portugali hidastelee uuden verosopimuksen edistämisessä, koska vanha sopimus houkuttelee varakkaita suomalaiseläkeläisiä maahan.

Suomi valmistautuu irtisanomaan Portugalin verosopimuksen lähikuukausina, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok).

SDP:n eduskuntaryhmän verovastaava Timo Harakka jätti joulun alla kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati voimatoimia vuonna 2016 solmitun uuden sopimuksen saattamiseksi voimaan.

”Aktiivimallilla yritämme pitää ihmisen työelämän syrjässä kiinni” – Petteri Orpo vaatii rohkeutta uudistaa työttömyysturvaa

30 min 27 s ago

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vaatii työttömyysturvan uudistusta ja puolustaa aktiivimallia. Hänen mukaan työ on paras tapa vähentää köyhyyttä.

Orpo sanoo valtiovarainministeriön kolumnissa, että liian moni suomalainen ja nuori on yhä vailla työtä, eikä tilannetta voi hyväksyä. Hän huomauttaa, että yhä useammalla alalla on jouduttu etsimään osaajia kotimaan rajojen ulkopuolelta, vaikka Suomen työttömyys on muuta Pohjois-Eurooppaa korkeammalla.

Suomalaismiesten terrorismisyytteet hylättiin: Näyttöä löytyi vain taisteluaikeista

1 tunti 43 min ago

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kolmen suomalaismiehen syytteet terrorismirikoksista niin sanotussa terrorismirikosjutussa.

Kahden terrorismisyytteistä vapautetun vastaajan todettiin sen sijaan syyllistyneen talousrikoksiin, joista määrättiin ehdollista vankeutta. 

Suomenvenäläinen Jussi Niinistön puheista: Kuin etsisi Isisin jäseniä – me edustamme ”myyttistä vihollista”

1 tunti 46 min ago

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) puheet kaksoiskansalaisista viidentenä kolonnana herättävät kummastusta. Maanpuolustuskurssien avajaispuheessa Niinistö katsoi, että ”viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana” ja vaati, että kaksoiskansalaisia ei hyväksyttäisi merkittäviin virkoihin puolustusvoimissa.

Viidennellä kolonnalla viitataan jonkin organisaation sisällä kilpailijan tai vihollisen eduksi toimivaan ryhmään.

Ay-liike tarjoaa apua työnhakuun – ”Tajusimme, että työpaikan löytäminen ei ole vain työttömien ongelma”

2 tuntia 29 min ago

Ammattiliitto Pro on keskiviikkona julkaissut uuden työnvälitys- ja uravalmennuspalvelunsa. Muutkin liitot tarjoavat erilaista apua työnhakuun, Talouselämä kertoo.

Professorit lyttäsivät hallituksen veroalen – Simon Elo: Uusia veronkevennyksiä harkittava

3 tuntia 7 min ago

Veroja ei pidä kiristää, vaan päinvastoin hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä, esittää hallitusryhmä Sinisten ryhmänjohtaja, kansanedustaja Simon Elo.

Tiedustelulait nytkähtämässä torstaina – Pekka Haavisto jakaisi paketin kahtia

3 tuntia 43 min ago

Vihreiden presidenttiehdokas, kansanedustaja Pekka Haavisto katsoo Puheenvuoron blogissaan, että uudet tiedustelulait pitäisi käsitellä kahdessa osassa. Hallituksen on määrä vahvistaa esityksensä uusiksi tiedustelulaeiksi huomenna.

Parveketupakointi kielletty jo yli 70 taloyhtiössä – lisää kieltoja tulossa

3 tuntia 51 min ago

Jo vähintään 76 taloyhtiötä on kieltänyt parveketupakoinnin vuoden 2017 lakimuutoksen jälkeen, tiedottaa Kiinteistöliitto.

Kiinteistöliiton alueelliset jäsenyhdistykset kartoittivat viranomaisten tekemiä tupakointikieltopäätöksiä eri puolilta maata. Luvut ovat ainoastaan suuntaa antavia, sillä selvitys ei kata koko maata. Viranomaisen päätöksellä toteutettava kielto koskee sekä huoneistoparvekkeita että -pihoja.

Jo voimaan tulleiden kieltojen lisäksi viranomaisilla on parhaillaan käsiteltävänä yli 60 tupakointikieltohakemusta eri puolilla maata, Kiinteistöliitto kertoo.

Hjallis Harkimolta tylyä tekstiä suomalaisten Kiina-bisneksistä: ”Me vaan puhutaan, pidetään seminaareja”

4 tuntia 2 min ago

Jääkiekkoseura Jokerit on hyvin edustettuna Etelä-Koreassa Pyeongchangin talviolympiakisoissa. Peräti kahdeksan Jokereiden pelaajaa valittiin olympiajoukkueisiin. Heistä viisi Suomen ja kolme Yhdysvaltojen joukkueeseen.

Jokereiden pääomistaja, kansanedustaja Hjallis Harkimo ei ole yllättynyt.

- Kyllähän se mun mielestä on aika luonnollista, kun me kuitenkin pelataan korkeimmalla tasolla Euroopassa jääkiekkoa. Meillähän pitääkin olla parhaimmat siellä, Hjallis kommentoi Sport Contentille.

Oikeusministeriö esittää valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista

4 tuntia 56 min ago

Oikeusministeriö on tiedottanut esittävänsä valtioneuvostolle valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista.

Taustalla on Nissisen joulukuussa saama korkeimman oikeuden tuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ministeriö käynnisti tuomion jälkeen virkamiesoikeudellisen harkinnan Nissisen asemasta. Kokonaisharkinnan perusteella oikeusministeriö on päätynyt esittämään irtisanomista.

Presidentinvaalit: Ennakkoääniä annettiin historiallinen määrä

5 tuntia 16 min ago

Presidentinvaaleissa on annettu ennätyksellinen määrä ennakkoääniä. Keskiviikkoaamun lukujen mukaan 1 533 352 suomalaista kävi äänestämässä ennakkoon. Ennakkoäänestys päättyi tiistaina.

Aiempi ennakkoäänten ennätys oli vuoden 2012 presidentinvaalien toiselta kierrokselta, jolloin ennakkoääniä kertyi 1 527 737 kappaletta. Äänestysprosentti oli ennakkoäänissä tuolloin korkeampi kuin nyt, sillä tuolloin ennakkoon äänesti 36,6 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Nyt vastaava prosentti on 36,1. Äänioikeutettujen määrä on siis kasvanut.

Suomalaiset lisäisivät presidentin valtaa: ”Kansakunnan erotuomarille” oikeus hajottaa eduskunta?

5 tuntia 43 min ago

Suomalaisten enemmistö lisäisi presidentin oikeuksia koskien esimerkiksi eduskunnan hajottamista. Tuoreen kyselyn tuloksia nähtävissä graafissa alla.

Tasavallan presidentille toivotaan lisää valtaoikeuksia, kertoo Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Tutkimuksessa kysyttiin, kuinka paljon valtaa presidentillä pitäisi olla yhteensä 17 eri asian tai asiakokonaisuuden osalta.

Ilves nollattiin Helsingissä, valmentajalle jäi tosi surkea maku

23.1.2018 23:12

Ilves taipui Helsingin IFK:lle Helsingissä tiistaina 0-3-lukemin jääkiekon SM-liigassa. Tamperelaisten esitys jätti kauniisti sanottua paljon toivomisen varaa.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli ymmällään ottelun jälkeen. Päävalmentaja ei voinut ymmärtää, miten huono jääkiekkopelin hänen valmentamansa joukkue oli juuri pelannut.

- Jäi kyllä tosi surkea maku tästä. En edes muista koska on ollut näin surkea esitys ja tässä hallissa vielä, Kivi latasi pelin jälkeen.

Niinistön ja Haaviston välillä leimahti aktiivimallista: ”Älä hyvä Pekka väärentele minun puheitani”

23.1.2018 20:05

Pekka Haavisto (vihr.) ja Sauli Niinistö ajautuivat Sanoman vaalitentissä sanaharkkaan työttömyysturvan aktiivimalliin liittyen. Ehdokkaille annettiin mahdollisuus esittää kysymyksiä toisilleen aiheista, jotka ovat jääneet hampaankoloon.

Haavisto osoitti kysymyksensä Niinistölle. Hän sanoi kysyneensä Niinistöltä aiemmin, olisiko tämä voinut jättää aktiivimallista lausuman tai olisiko presidentti voinut puuttua asiaan. Haavisto siteerasi Niinistön sanoneen: ”en viitsinyt kommentoida, olisi ollut naurettavaa”.

Jokereille viimein pisteitä vaikealta kiertueelta

23.1.2018 19:57

Jokerit päätti neljän ottelun vieraskiertueensa voittoisasti. Kazania, Sotshia ja Nizhnekamskia vastaan Jokerit ei saanut pistettäkään, mutta kiertueensa päätöspelissään Jokerit päihitti Erkka Westerlundin valmentaman Salavat Julajev Ufan 5-4.

Jokerit sai ottelusta kaksi pistettä. Ratkaisu nähtiin voittolaukauskisassa.

Presidenttitentistä selkeä ei aseviennille Arabiemiraatteihin – taustalla kohu suomalaispanssarista

23.1.2018 19:26

Presidenttiehdokkaat suhtautuvat kriittisesti asevientiin Arabiemiraatteihin, mistä on noussut kohu Jemenin sodassa nähdyn suomalaisen panssariajoneuvon takia. Tosin ihan kaikki eivät päässeet asiasta lausumaan Sanoman presidenttitentissä.

Valtio-omisteisen Patrian panssariajoneuvo näkyi emiraattien käytössä Jemenin sodassa Arabiemiraattien uutistoimiston videossa. Patria myi vuonna 2015 Arabiemiraatteihin 40 AMV 8x8 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua.

Professorien arviointiraportti julki – Vihreiden Aalto: ”Suomen asema koulutuksessa vajoaa”

23.1.2018 18:05

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto vaatii jälleen Juha Sipilän (kesk.) hallitusta perumaan tehdyt koulutusleikkaukset.

Ilmavoimien komentajalta karu arvio Ylellä: Hävittäjiä ostettava 64 – muuten mietittävä mikä osa Suomesta jää puolustamatta

23.1.2018 17:35

Suomen Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Sampo Eskelinen katsoo, että HX-hankkeessa Suomen tulisi hankkia yhtä monta hävittäjää kuin Hornet-koneita alun perin ostettiin. Eskelinen kertoo kannastaan Ylen haastattelussa.

Vuonna 1992 tehdyn päätöksen mukaan Suomi hankki 64 Hornet-hävittäjää, joista kaksi on tuhoutunut lento-onnettomuuksissa. Nyt hävittäjiä on hankittava yhtä monta, katsoo Eskelinen tai muuten joudutaan valitsemaan, mitä osaa Suomesta ei puolusteta.

He poistaisivat presidentin syntyperävaatimuksen – Sauli Niinistö ei avaisi perustuslakia

23.1.2018 17:35

Neljä presidenttiehdokasta poistaisi presidentin syntyperävaatimuksen perustuslaista. Tuula Haatainen (sd.), Merja Kyllönen (vas.), Pekka Haavisto (vihr.) ja Matti Vanhanen (kesk.) nostivat kätensä ylös, kun ehdokkailta kysyttiin aiheesta Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalitentissä.

Laura Huhtasaari kehui Jussi Niinistön linjaa HS-tentissä: ”Sotilaskomentajan pitää luopua toisesta kansalaisuudesta”

23.1.2018 16:45

Presidenttiehdokkaat tyrmäävät puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) halun evätä kaksoiskansalaisilta sotilasvirat lukuun ottamatta Laura Huhtasaarta (ps.), jolta tuli kehut.

Lakihanke, joka estäisi kaksoiskansalaisilta pääsyn ainakin korkeisiin sotilasvirkoihin, on ollut vireillä pitkään. Niinistö sanoi maanantaina Maanpuolustuskurssin avajaisissa, että ”viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana”. Ehdokkailta kysyttiin asiaan kantaa Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalitentissä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset