Markku Huusko

Kaikki blogit puheenaiheesta Matteo Salvini

Rinki kiristyy Salvinin ja persujen veljespuolueen ympärillä

Milanon syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet rikostutkinnan italialaisen Lega-puolueen suhmuroinneista venäläisten öljyyhtiöiden kanssa. Legan on väitetty yrittäneen saada jopa 65 miljoonaa dollaria vaalirahaa Venäjältä.

Tietoja näistä rahoista ja niihen liittyvästä yhteistyökuviosta tuli julki jo helmikuussa. Sen jälkeen keväällä persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho neuvotteli persut osaksi Lega-puolueen johtamaa ryhmää Euroopan parlamentissa. Ken tietää, onko näillä asioilla jokin yhteys.

Putin ylisti äärioikeistolaisia liittolaisiaan

"Matteo Salvinin sydän sykkii lämpimästi maallemme ja hänellä on hyvät tiedot Venäjän tilanteesta." Näin kauniisti kehaisi Venäjän presidentti Vladimir Putin eilen liittolaistaan Salvinia, joka on Euroopan äärioikeiston henkinen ja todellinen  johtaja. Salvini on se, joka tykkää esiintyä Putin T-paidassa ja jonka kainalossa persu Laura Huhtasaari poseerasi toukokuussa putinistien suurkokouksessa Milanossa.

Italian pelle, Matteo Salvini

Italialaiset ovat viime aikoina tykänneet koomikoista, tai pelleistä. Ovat tykänneet niin paljon että ovat halunneet tehdä heistä omia johtajiaan.  Toki samanlainen kehitys on näkynyt myös monissa muissa maissa, missä koomikot ja tahattomat koomikot ovat nousseet kansansuosionsa myötä päättämään maansa asioista.


Kansalaiset ovat ilmeisesti sitä mieltä että pellet osaavat päättää. Voi olla niin ettei kansa kaikkitietävä ole tässä asiassa oikeassa.  Maailmassa on myös toisenlaisia asiantuntijoita, oikeita asiantuntijoita, joiden mielestä pellet eivät osaa päättää.

Persut EU:ssa

Kenen kelkkaan tai rekeen Suomen perussuomalaiset mepit, Huhtasaari ja Hakkarainen, asettuvat vaalien jälkeen uudelleen järjestäytyvässä EU:n parlamentissa?

Paras veikkaus ja suurin todennäköisyys on se että Huhtasaari ja Hakkarainen asettuvat isänmaallista ja EU- vastaista  koaliota kokoavan italian La Lega- puolueen rekeen. Populistista ja maahanmuuttokriittistä La Lega- puoluetta johtaa Italian varapääministeri Matteo Salvini.

Kansallismieliset rakentavat omaa unionia

Kansallismielisyys on unohtunut kansallismielisiltä ja he rakentavat omaa unionia EU:n sisälle Matteo Salvinin johdolla. Mielestäni kansallismieliset haluavat rakentaa puheissaan omaa kansallisvaltiota, mutta ovat nyt löytäneet sen edun jotka unionistit löysivät jo kymmeniä vuosia sitten, eli yhdistävät voimiaan.

Unionin tarkoitus on siis avautunut kansallismielisille, mutta he väittävät liittoutumisesta huolimatta olevan kansallismielisiä.

Salvini: EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta"

Italian sisäministeri ja äärioikeiston ääniharava Matteo Salvini on nostanut mieliaiheensa Venäjän vaaliteemaksi juuri eurovaalien kynnyksellä. Euroopan populistien kiistaton johtaja uskaltaa paljastaa korttinsa, vaikka äärioikeisto on pyrkinyt Itävallan hallitusskandaalin alkamisen jälkeen olemaan Venäjästä hyvin hiljaa.

Salvini sanoo Twitterissä, että EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta," ja että Italia on niissä hävinnyt. Hän ei kuulemma sano tätä siksi, että Venäjä olisi hänelle maksanut - ja laittaa hymiön perään.

Euroopan äärioikeisto tahtoo Venäjän EU:n jäseneksi mieluummin kuin Turkin

Italian varapääministeri Matteo Salvini johtaa Euroopan uutta Venäjä-mielistä nuivaa allianssia, jossa mukana ovat myös Suomen persut. Salvini kertoi eilen Sputnik Italialle, että hänelle Venäjä olisi mieleisempi uusi EU:n jäsen kuin Turkki.  "Venäjän historia, kulttuuri, talous ja perinteet ovat paljon lähempänä meitä kuin Turkin," Salvini sanoi.

Halla-aho italialaisvideolla: Haluamme purkaa Euroopan yhteisvaluutan

Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho selittää italialaisen La Repubblica-lehden videohaastattelussa persujen poliittisia linjauksia. Haastattelu liittyy persujen aiemmin viikolla solmimaan liittoon Matteo Salvinin venäjämielisen Lega-puolueen kanssa.

Halla-aholta vaadittava vastauksia populistien yhteishankkeista

Italian Venäjä-mielinen varapääministeri ja populistijohtaja Matteo Salvini on kutsunut eurooppalaisia hengenheimolaisiaan koolle ensi maanantaiksi Milanoon. Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei suostunut eilen kommentoimaan tätä asiaa Uudelle Suomelle mitenkään, ei edes sitä, ovatko persut saaneet kutsua tuohon kokoukseen.

Media saa nyt luvan terästäytyä. Halla-ahon ylimielinen heitto ei riitä vastaukseksi. Kysymyksen välttely kertoo siitä, että vähintään kulissien takana on menossa jotain hämärää.

Italian populisteille salaista vaalirahaa Venäjältä?

Varapääministeri Matteo Salvinin johtama oikeistopopulistinen Lega-puolue on sopinut Moskovassa kolmen miljoonan euron salaisesta vaalirahoituksesta, joka toteutettaisiin öljykauppojen avulla, kertoo italialainen L´Espresso-lehti. Diilin sopimisesta vastasi Salvinin avustaja Gianluca Savoini. Venäjän puolelta mukana oli Venäjän valtion omistama öljy-yhtiö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä